.

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ: ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΩΝ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΩΝ !!!

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Το Δηµόσιο εκπροσωπείται από τον Προϊστάµενο της αρµόδιας Υπηρεσίας της Φορολογικής Διοίκησης και όχι από μέλος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.



Διατάξεις αναφορικά με την παρουσία μελών του Νοµικού Συµβουλίου του Κράτους για την εκπροσώπηση του Ελληνικού Δηµοσίου στις δικαστικές διαδικασίες που αφορούν στην ένταξη στις ρυθµίσεις του ν. 3869/2010 και των χρεών προς το Ελληνικό Δηµόσιο φυσικών προσώπων στερουµένων πτωχευτικής ικανότητας, περιλαμβάνει σχέδιο νόμου που βρίσκεται στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, με τις προτεινόµενες διατάξεις του άρθρου 46 του σχεδίου νόμου για τα "Κεντρικά Αποθετήρια Τίτλων", επιδιώκεται η µείωση της επιβάρυνσης του έργου του Νοµικού Συµβουλίου του Κράτους και των µελών του, η οποία οφείλεται στο γεγονός ότι µε την ένταξη στις ρυθµίσεις του ν. 3869/2010 (Α΄130) και των χρεών προς το Ελληνικό Δηµόσιο φυσικών προσώπων στερουµένων πτωχευτικής ικανότητας, ενώπιον του Ειρηνοδικείων όλης της χώρας ασκήθηκε από ενδιαφεροµένους και εκκρεµεί µεγάλος αριθµός σχετικών αιτήσεων, οι οποίες, µέχρι σήµερα, ανέρχονται σε δεκαέξι χιλιάδες (16.000) περίπου.

Συνεπεία αυτού, τα µέλη του Νοµικού Συµβουλίου του Κράτους αναγκάζονται να µετακινούνται σχεδόν καθηµερινά πολλές φορές εκτός της έδρας της Υπηρεσίας τους προκειµένου να εκπροσωπήσουν το Ελληνικό Δηµόσιο στις σχετικές δικαστικές διαδικασίες.

ΣΥΝΑΡΓΕΜΟΣ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΛΑΣΤΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΙΧ !!!

ΕΛΒΕΤΙΑ: ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ !!!

Η FTA ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΕΧΘΕΣ ΤΗΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ
Η εποχή των μυστικών ελβετικών τραπεζικών λογαριασμών έφτασε επισήμως στο τέλος της καθώς η Ελβετία, το μεγαλύτερο παγκοσμίως κέντρο για τη διαχείριση εξωχώριου πλούτου, άρχισε αυτόματα να μοιράζεται τα δεδομένα πελατών με φορολογικές αρχές σε δεκάδες άλλες χώρες.



Η Ομοσπονδιακή Φορολογική Διοίκηση (FTA) ανακοίνωσε χθες ότι για πρώτη φορά αντάλλαξε στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών στα τέλη Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα που στόχο έχουν να πατάξουν τις φορολογικές απάτες.

Το τραπεζικό απόρρητο συνεχίζει να ισχύει σε κάποιους τομείς – για παράδειγμα, οι ελβετικές αρχές δεν μπορούν αυτόματα να δουν τι έχουν οι πολίτες στους εγχώριους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Ωστόσο, παρήλθαν οι ημέρες που οι καλοπληρωμένοι Ευρωπαίοι μπορούσαν να αποταμιεύουν πλούτο εκτός συνόρων κάτω από τη μύτη των φοροογικών αρχών.

Η αρχική ανταλλαγή επρόκειτο να είναι με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συν εννέα ακόμα περιοχές φορολογικής δικαιοδοσίας: Αυστραλία, Καναδά, Γκέρνσεϊ, Νήσος του Μαν, Ιαπωνία, Τζέρσεϋ, Νορβηγία και Νότια Κορέα.

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ: Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ...ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΟΝΟΜΑΝΕ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ !!!


ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΕΦΕΡΑΝ ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ...ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ZIRAAT !!!


ΝΑΡΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ !!!


ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΓΡΙΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΕ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ & ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΔΕΚΟ !!!



ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ: ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 600.000 ΕΛΛΗΝΕΣ !!!


ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ ;;;

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΑΡΣΗΣ ΤΩΝ CAPITAL CONTROLS Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΕΞΑΝΤΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΑΞΙΛΑΡΙΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΞΑΝΑΔΙΑΣΩΘΟΥΝ ΟΙ ΧΙΛΙΟΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΕΣ ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ ΞΕΝΟΙ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΙ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΑΜΚ
Καθαρή αυτοκτονία η επιλογή της κυβέρνησης για δημιουργία ταμείου εγγυοδοσίας κόκκινων δανείων !!! 



Ετοιμάζεται να διασώσει τους ξένους μετόχους των ελληνικών τραπεζών η κυβέρνηση ;;;

Μοναδική βιώσιμη λύση παραμένει η συγχώνευση των 4 χρεοκοπημένων συστημικών τραπεζών σε μια και το σπάσιμο της σε καλή και κακή. 

Με την καλή να προσελκύει νέους, πραγματικούς επενδυτές, αντί για κοράκια και κερδοσκόπους των αγορών, που θα έχουν κάθε λόγο να την ανακεφαλαιοποιήσουν με φρέσκο, ζεστό χρήμα, αφού θα είναι υγιής, απαλλαγμένη από κόκκινα δάνεια και με κυριάρχη θέση στις αγορές της ευρύτερης περιοχής. Και με την κακή να λειτουργεί ως bad bank για την διαχείριση των κόκκινων δανείων, εξασφαλίζοντας χρηματοδότηση από ομόλογα που θα εκδώσει η ίδια, με καλό κουπόνι, λόγω των υψηλών αποδόσεων που εξασφαλίζει η διαχείριση των κόκκινων δανείων και με φορολογικά κλπ κίνητρα στους επενδυτές, προκειμένου να μπει στο σύστημα και να επενδυθεί σε καθεστώς φορολογικής και ποινικής ασυλίας το αδήλωτο χρήμα που βρίσκεται σε στρώματα, θυρίδες και σε τράπεζες του εξωτερικού.

Μόνον έτσι δεν θα υπάρξει καμίας μορφής κρατική ενίσχυση, εγγύηση, κλπ και το τραπεζικό σύστημα θα μπορέσει να διασωθεί με ιδιωτικά μόνο κεφάλαια.


Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΜΠΙΖΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ...


ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ...ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ !!!

ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ ΤΟ ECOFIN
Ξένοι εφοριακοί θα πραγματοποιούν ελέγχους στην Ελλάδα και Έλληνες εφοριακοί σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε περιπτώσεις πολυεθνικής απάτης.



Φορολογικούς ελέγχους και σε άλλες χώρες θα μπορούν να πραγματοποιούν οι φορολογικοί υπάλληλοι μιας χώρας της ΕΕ, όταν πρόκειται για υπόθεση απάτης στην οποία εμπλέκονται και φορολογούμενοι άλλων χωρών.

Ο Κανονισμός που υιοθέτησε το πρόσφατο Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών (ECOFIN) δείχνει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση σκληραίνει τη στάση της κατά της φορολογικής απάτης ιδιαίτερα στον τομέα του ΦΠΑ που κοστίζει ετησίως περί τα 150 δισ. ευρώ.

Οι αδυναμίες του συστήματος ΦΠΑ καθιστούν τα κράτη μέλη ευάλωτα στην απάτη, γεγονός που έχει συχνά σοβαρές συνέπειες για τα δημόσια ταμεία. Αυτό ισχύει ιδίως για τις διασυνοριακές συναλλαγές. Ένα σύνηθες σύστημα απάτης είναι αυτό του «αφανούς εμπόρου», γνωστό και ως «αλυσιδωτή απάτη», με την οποία τα αγαθά αγοράζονται και μεταπωλούνται χωρίς να καταβάλλεται ο ΦΠΑ.

ΤΡΑΓΙΚΟΙ: ΜΕ ΚΛΕΜΜΕΝΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΓΑΠ, ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΗΣ ΝΔ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ !!!



ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ: 76% ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΣΕ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ !!!



ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ: ΝΕΕΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΗΡΑΓΓΕΣ !!!

ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΤΑ 40.000.000€ Η ΖΗΜΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Περισσότεροι από 20 οι εμπλεκόμενοι !!!



Νέες ποινικές διώξεις ασκήθηκαν για το καταγγελλόμενο σκάνδαλο των υπερκοστολογήσεων στην κατασκευή σηράγγων της Εγνατίας Οδού, υπόθεση που άρχισε να ερευνάται από το καλοκαίρι του 2015, ύστερα από προσφυγές στη Δικαιοσύνη των τότε διοικήσεων της εταιρείας "Εγνατία Οδός ΑΕ".

Με επίκεντρο τμήμα μήκους 8,5 χλμ., το οποίο περιλαμβάνει δύο δίδυμες σήραγγες κι έναν ανισόπεδο κόμβο (στις τοποθεσίες Συρτό και Παναγία), ο εισαγγελέας Εφετών Αχιλλέας Ζήσης, με την ιδιότητα του εισαγγελέα αντιμετώπισης εγκλημάτων Διαφθοράς, ζήτησε την άσκηση ποινικών διώξεων εις βάρος πρώην προέδρων και παλιότερων μελών διοικήσεων της εταιρείας "Εγνατία Οδός ΑΕ", όπως επίσης και σε βάρος άλλοτε στελεχών της αναδόχου κατασκευαστικής εταιρείας, μηχανικών κ.ά.

Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, η ζημία που προκλήθηκε στο Δημόσιο υπερβαίνει τα 40 εκατ. ευρώ και αφορά τη χρονική περίοδο 2005-2010, ενώ στο "κάδρο" βρίσκονται περισσότερα από είκοσι πρόσωπα. Οι ποινικές διώξεις, που είναι σε κακουργηματικό βαθμό, συνδέονται με τα αδικήματα της απάτης εις βάρος του Δημοσίου και των συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, της απιστίας εις βάρος του Δημοσίου, της ψευδούς βεβαίωσης και της ηθικής αυτουργίας στην προηγούμενη πράξη και στην απάτη. 

ΤΟ ΣτΕ ΕΡΙΞΕ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΜΑΥΡΟ ΣΤΟ MEGA !!!

ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΤΟΣΟ ΤΟΥ ΚΑΝΑΛΙΟΥ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣτΕ: Οριστικό μαύρο στο Mega !!!



Την επιβολή του "μαύρου" στον πάλαι ποτέ κορυφαίο τηλεοπτικό σταθμό της χώρας, υπέγραψε πριν από λίγο και η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, που με 2 αποφάσεις του ουσιαστικά επικύρωσε τον τερματισμό λειτουργίας του.

Το δικαστήριο απέρριψε τόσο την αίτηση ακύρωσης του τηλεοπτικού σταθμού Mega όσο και 112 εργαζομένων στον εν λόγω σταθμό με τις οποίες ζητούσαν να ακυρωθεί η υπ΄ αριθμ. 18/2018 απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης με την οποία διατάχθηκε ο τερματισμός λειτουργίας του Mega, σύμφωνα με τις επιταγές του νόμου 4496/2017.

Ουσιαστικά δηλαδή η μη συμμετοχή του σταθμού στην τελευταία αδειοδοτική διαδικασία αυτόματα είχε ως συνέπεια τον τερματισμό της λειτουργίας του. Οι αποφάσεις (2018-2019/18) της Ολομέλειας με προεδρεύοντα τον αντιπρόεδρο Γεώργιο Παπαγεωργίου και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Ηλία Μάζο, ουσιαστικά αποτελεί τον νομικό επικήδειο για τον –πάλαι ποτέ– κραταιό τηλεοπτικό σταθμό.

Το σκεπτικό

ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ Η ΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΩΝ ;;;



Τι αποκαλύπτει το dikastiko.gr :

Με συγκεκριμένη στρατηγική μέσω της Προεδρικής και Κοινοβουλευτικής διπλωματίας η ελληνική κυβέρνηση προχωρεί αργά αλλά πλέον με σταθερό βήμα προς τα εμπρός στην ευθεία διεκδίκηση των Γερμανικών επανορθώσεων για τη Ναζιστική θηριωδία στη χώρα μας.

Η στρατηγική αυτή έχει θέσει σε πρώτο πλάνο τον πρώτο πολίτη της χώρας, Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος ξεπερνώντας τις περιορισμένα περιθώρια δράσης ελέω συντάγματος, έχει – με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης- διεθνοποιήσει το θέμα ως πρώτο στάδιο της διπλωματικής διεκδίκησης.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και το γεγονός ότι ο κ.Παυλόπουλος έχει γίνει επίτιμος δημότης κάθε μαρτυρικού χωριού της χώρας που υπέστη τη θηριωδία των Ναζί. Χαρακτηριστικά (π.χ) έγινε επίτιμος δημότης στο Δίστομο (Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας) το 2015, στα Καλάβρυτα το 2015, στην Υπάτη (Λαμίας) το 2015, στο Κομμένο (Νικολάου Σκουφά) το 2017, στην Κερδύλια (Αμφίπολης) το 2017, στα Ανώγεια το 2017, στον Βιάννο το 2017 και τα Σφακιά το 2018 .

Η συνάντηση στο Κάσελ

Χαρακτηριστικό του διπλωματικού στυλ που έχει επιλέξει η ελληνική πλευρά ειναι όσα είπε τον Ιούνιο του 2017 ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στην επίσκεψή του στο Κάσελ της Γερμανίας, στην πόλη δηλαδή όπου μαζί με την Αθήνα οργανώθηκε η κορυφαία διεθνής έκθεση σύγχρονης Τέχνης documenta 14.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: ΕΝΟΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ & ΞΕΠΛΥΜΑ Ο ΠΡΩΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ Γ.ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ !!!

"ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ ΟΤΙ ΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ"
ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2017/10/500000000.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/09/blog-post_670.html



Ένοχος για τοκογλυφία και ξέπλυμα ο πρώην υφυπουργός Γ. Ανθόπουλος σύμφωνα με την εισαγγελέα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Τι είπε στην αγόρευση της η Εισαγγελέας

Την ενοχή του πρώην υφυπουργού του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Ανθόπουλου για τοκογλυφία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος ιδιοκτήτριας εταιρείας Καπνεμπορίου με έδρα την Καβάλα, καθώς και για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, πρότεινε η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όπου εκδικάζεται η υπόθεση.

Όπως σημείωσε στην αγόρευσή της από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν κατά την ακροαματική διαδικασία και τις μαρτυρικές καταθέσεις, «αποδεικνύεται κατά τρόπο αναμφισβήτητο ότι τελέστηκε η τοκογλυφία».

ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΑΝ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ 2 ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΔΗΛΩΣΑΝ ΚΩΛΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ NOOR1 !!!



Οι δύο από τους πέντε δικαστές που έχουν κληρωθεί να δικάσουν σε δεύτερο βαθμό στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά την υπόθεση της διακίνησης 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1», δήλωσαν κώλυμα λίγες ημέρες πριν την έναρξη της δίκης που ξεκινά την ερχόμενη Τετάρτη 10 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του directnews.gr, οι δύο Εφέτες δήλωσαν κώλυμα ώστε να αντικατασταθούν από αναπληρωτές συναδέλφους τους, καθώς στο παρελθόν είχαν χειριστεί πτυχές της υπόθεσης του ναρκόπλοιου.

Η μία Εφέτης δήλωσε κώλυμα καθώς είχε ταχθεί υπέρ του αιτήματος του καταδικασμένου εφοπλιστή σε ισόβια κάθειρξη, Ευθύμιου Γιαννουσάκη για αποφυλάκιση του επικαλούμενος λόγους προστασίας της οικογένειάς του.

Ο δεύτερος δικαστής δήλωσε κώλυμα διότι ως πρόεδρος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά είχε μπει στην ουσία της υπόθεσης, απορρίπτοντας αιτήματα αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης κατηγορουμένων.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΔΙΝΟΥΝ ΣΕ ΤΕΙΡΕΣΙΑ-ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΗΣΟΥΝ !!!

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ
Οι τράπεζες θα αποκτήσουν πρόσβαση σε πληροφορίες της ΑΑΔΕ που αφορούν στον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου, στο όνομα, τη διεύθυνση κατοικίας, τη ΔΟΥ που υπάγεται ο φορολογούμενος, στο πατρώνυμο και μητρώνυμο. Ως προς τα νομικά πρόσωπα θα λαμβάνει τον ΑΦΜ, την επωνυμία, την έδρα, τη ΔΟΥ.




Στον Τειρεσία οι διευθύνσεις δανειοληπτών μέσω εφορίας για να διευκολυνθούν οι τράπεζες στο να τους εντοπίζουν και να τους κυνηγούν


Στη διάθεση του Τειρεσία θα βρίσκονται πολύ σύντομα οι διευθύνσεις κατοικίας των δανειοληπτών προκειμένου να μπορούν να εντοπιστούν ευκολότερα από τις τράπεζες. Αυτό προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή.

Με την παροχή της σχετικής πληροφορίας στις τράπεζες θα μπορούν οι τελευταίες να προχωρούν γρηγορότερα και πιο αξιόπιστα τις διαδικασίες για την ταχύτερη είσπραξη των οφειλόμενων ποσών από κόκκινα δάνεια ενώ παράλληλα θα μπορούν να διαπιστώνουν αν ο δανειολήπτης είναι "συνεργαζόμενος", δηλ. αν έχει δηλώσει την πραγματική διεύθυνση κατοικίας του.

ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ: ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ Η ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ !!!

ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΑΚΟΜΑ: ΑΝΕΡΓΟΙ, "ΜΠΛΟΚΑΚΗΔΕΣ", ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΝΑΝ ΕΚΤΟΣ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΛΟΓΩ ΜΗ ΚΕΡΔΟΦΟΡΑΣ ΧΡΗΣΗΣ
Όμως, όπως όλα δείχνουν, μένουν πάλι εκτός σχεδιασμού της ρύθμισης τα τρέχοντα χρέη !!!



Νέα ρύθμιση έως 120 δόσεις για μισθωτούς, συνταξιούχους και όσους δεν εντάσσονται στη ρύθμιση του εξωδικαστικού συμβιβασμού σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, στη ρύθμιση εντάσσονται μισθωτοί, συνταξιούχοι, άνεργοι, μπλοκάκια και επιχειρήσεις που έχουν κλείσει τα βιβλία τους, καθώς και επιχειρήσεις που είναι βιώσιμες αλλά δεν μπορούσαν να ενταχθούν στον εξωδικαστικό, καθώς δεν πληρούσαν τη βασική προϋπόθεση, να υπάρχει δηλ. τουλάχιστον μια χρήση κερδοφορία.

Σύμφωνα με ανώτατο παράγοντα του ΥΠΟΙΚ, ακόμα δεν έχει αποφασιστεί ο αριθμός των δόσεων, υποστηρίζοντας πάντως ότι η ρύθμιση θα είναι έτοιμη μέχρι το τέλος του έτους.

Η ρύθμιση αναμένεται να προβλέπει:

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΙΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ & ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΑ FUNDS !!!

ΛΙΒΕΡΙΑΝΟ FUND ΕΚΑΝΕ ΜΗΝΥΣΗ ΣΤΟΝ Π.ΛΑΦΑΖΑΝΗ
Ο επικεφαλής της ΛΑΕ καλείται να απολογηθεί για διατάραξη κοινής ειρήνης και παρεμπόδιση ανταγωνισμού, για κινητοποίηση ενάντια στους πλειστηριασμούς πέρσι τον Σεπτέμβριο.



Μετά από μήνυση από fund με έδρα τη Μονρόβια της Λιβερίας εκλήθη για δεύτερη φορά σε απολογία ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και αφορά τη ματαίωση πλειστηριασμών ακινήτων.

Σύμφωνα με πηγές από τη Λαϊκή Ενότητα ο κ.Λαφαζάνης εγκαλείται ότι ηγείτο κατάληψης στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας στις 20 Σεπτεμβρίου του 2017 με αποτέλεσμα να αναβληθούν εκείνη την ημέρα οι πλειστηριασμοί. Ο κ.Λαφαζάνης, μετά τη μήνυση του fund Palace International & Tristar SA καλείται να απολογηθεί για τα αδικήματα της της "διατάραξης κοινής ειρήνης", κάτι το οποίο αποτελεί ιδιώνυμο αδίκημα, σύμφωνα με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης για την προστασία των πλειστηριασμών και για «παρεμπόδιση συναγωνισμού", όπως αναφέρει κύκλοι της ΛΑΕ.

«Θεωρούμε ως στημένη και υποβολιμαία και τη νέα απόπειρα δίωξης του Λαφαζάνη, πολύ περισσότερο όταν προέρχεται από άγρια και ληστρικά κερδοσκοπικά κεφάλαια με έδρα φορολογικούς παραδείσους, τα οποία, δυστυχώς, κατά την κυβέρνηση, είναι οι περίφημοι επενδυτές, που θα σώσουν την χώρα.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!



Πολλοί έχουν την απορία γιατί επέλεξαν αυτή την στιγμή κάποιοι από το Λονδίνο για να επιτεθούν στις ελληνικές τράπεζες εν μέσω άρσης των capital controls τουλάχιστον σε ότι αφορά τις εγχώριες τραπεζικές συναλλαγές και όλα δείχνουν ότι παρά τα προβλήματα που έχει ο ελληνικός τραπεζικός κλάδος ο στόχος ήταν να αναγκαστούν οι ελληνικές τράπεζες να προχωρήσουν σε τεχνητή υποτίμηση για να αγοράσουν πιο φθηνά τα πακέτα μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Διότι οι διαρροές που προκάλεσαν το sell off βρήκαν όντως ένα ευαίσθητο σημείο και ήταν τα «κόκκινα δάνεια» για τα οποία οι τράπεζες δείχνουν να μην μπορούν να τα μειώσουν.

Η μείωση των προβληματικών χαρτοφυλακίων σε επίπεδα κάτω από 20% μέχρι το 2021 μπορεί να γίνει μόνο με «ξεπούλημά» τους

Η πτώση στα έσοδα των τραπεζών αποτυπώθηκε στα αποτελέσματα 6μηνου και δείχνει ότι οι ελληνικές τράπεζες δεν χορηγούν νέα δάνεια. Και αυτό είναι δομικό πρόβλημα, αφού χωρίς να δίνουν δάνεια, δεν μπορούν να εξασφαλίσουν και κέρδη, ενώ χωρίς δάνεια δεν μπορεί να «αιμοδοτηθεί» η ελληνική οικονομά.

Τα προβλήματα των ελληνικών τραπεζών όλοι τα γνωρίζουν απλά η επιλογή της χθεσινής επίθεσης είχε ως στόχο το σύνολο των προβληματικών χαρτοφυλακίων.

H Morgan Stanley σε προχθεσινή ανάλυσή της θεωρεί υπερβολικές τις ανησυχίες για τα κεφάλαια των ελληνικών τραπεζών ωστόσο εκτιμά ότι οι πιέσεις είναι πιθανόν να συνεχιστούν μέχρι να υπάρξει περισσότερη διαύγεια για το σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης της Πειραιώς και οι τράπεζες να αποκαλύψουν τους στόχους για τη μείωση των NPEs έως το 2021 και τη συμμετοχή των πωλήσεων/διαγραφών.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΣΘΕΝΗΣ, ΞΑΝΑ !!!




Του Ιωάννη Ρουκά
Οικονομολόγος, 
Πρόεδρος Ελληνικού Ινστιτούτου Οικονομικής Διοίκησης 
της ΕΕΔΕ – Μακεδονίας


Μετά τη «μαύρη Τετάρτη» για το Ελληνικό Χρηματιστήριο όπου έκλεισε στις «σατανικές» 666,84 μονάδες, αλλά και το σφυροκόπημα στις μετοχές των Ελληνικών Τραπεζών, απλά επιβεβαιώθηκαν οι απόψεις μας για το πόσο βαριά ασθενής είναι ο Τραπεζικός Τομέας της Χώρας μας.

Μερικές μέρες νωρίτερα, η Moody’s, στους παράγοντες που την εμπόδισαν να αναβαθμίσει τη Χώρα μας, περίοπτη θέση κατέχει το Ελληνικό Τραπεζικό Σύστημα και το στοίχημα για τη ταχύτερη βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας τους, ποιότητας των χαρτοφυλακίων τους και κατ επέκταση των Ισολογισμών τους και των αναγκών τους για νέα Κεφάλαια.

Σε μας, τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, δεν προκάλεσε έκπληξη η παραπάνω εξέλιξη.

Ήδη, από την Έκθεση της ΤτΕ για τον Τραπεζικό Τομέα, φάνηκε ότι οι Ελληνικές Τράπεζες, ΠΑΛΙ, θα ακολουθήσουν τον λάθος δρόμο, που νομίζουν μάλιστα, ότι θα είναι και πιο σύντομος.

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

5 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ !!! ΙΔΡΥΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ Ν.Α.Μ.Α. !!!

ΤΟ ΚΡΑΧ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΗΘΑΡΓΟ
Η πρώτη μεταρρύθμιση, που έπρεπε να είχε ήδη γίνει από το 2008, τότε που χρεοκόπησαν για πρώτη φορά οι τράπεζες και πήραν το πακέτο Αλογοσκούφη των 28 Δις κρατικών ενισχύσεων (5 Δις ανακεφαλαιοποίηση + 23 Δις ρευστότητα), ήταν η ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ & ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, που θα είχε γλυτώσει την Ελλάδα από τα μνημόνια !!!



Κόκκινα δάνεια: Eταιρία ειδικού σκοπού στα σχέδια της κυβέρνησης

Τη δυνατότητα δημιουργίας μίας εταιρίας ειδικού σκοπού ΑPS (Αsset Protection Scheme) η οποία θα αναλάβει να συγκεντρώσει "πακέτα" "κόκκινων" δανείων από όλες τις τράπεζες και θα εκδώσει ομόλογα με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου συζητά το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Γράφει ο: Γιώργος Παλαιτσάκης

Η λύση αυτή εξετάζεται προκειμένου να απαλλαγούν οι συστημικές τράπεζες από το τεράστιο βάρος των μη εξυπηρετούμενων δανείων και να επιταχυνθεί η διαδικασία εξυγίανσης των ισολογισμών τους. Το θέμα είναι ότι για την χρηματοδότηση της λύσης αυτής ενδέχεται να απαιτηθεί η διάθεση δημοσίου χρήματος, γεγονός το οποίο μπορεί να εκληφθεί από τις αρμόδιες αρχές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως "κρατική ενίσχυση".



ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΚΡΑΧ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΦΑΓΕ ΤΗΝ ΦΟΛΑ ΣΟΡΤΑΚΗΔΩΝ & ΑΓΟΡΩΝ !!!

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ & ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΟΡΤΑΚΗΔΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
Ας συσχετίσουν τους φορείς των κωδικών των σορτάκηδων με τους φορείς των funds και των εταιρειών διαχείρισης που κερδοσκοπούν στην δευτερογενή αγορά των κόκκινων δανείων στην Ελλάδα. Όταν οι αγορές πιέζουν τις τράπεζες για μαζικές πωλήσεις κόκκινων δανείων, ένα καλό σορτάρισμα στο Χρηματιστήριο θα πείσει κάθε αφελή ότι, επιταχύνοντας και εντατικοποιώντας το μαζικό ξεπούλημα κόκκινων δανείων στα funds, θα εξυγιανθεί το χρεοκοπημένο ελληνικό τραπεζικό σύστημα !!!
Κατάλαβες μπάρμπ' Αλέκο ;;;


Έρευνες για το διπλό σορτάρισμα στις τράπεζες: Σε κατάσταση συναγερμού η κυβέρνηση !!!

Σε πολλαπλό επίπεδο επιχειρεί να αντιμετωπίσει τη χθεσινή κερδοσκοπική επίθεση κατά των ελληνικών τραπεζών η κυβέρνηση, η οποία από το μεσημέρι της Τετάρτης τελεί σε κατάσταση συναγερμού.

Μετά και τη χθεσινή έκτακτη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, το μεσημέρι της Πέμπτης συνεκλήθη ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκτός του υπουργού οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ κύριος Δημήτρης Λιάκος, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κύριος Χαράλαμπος Γκότσης και ο Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου κύριος Σωκράτης Λαζαρίδης.

Από τη μία τα μηνύματα που εκπέμπονται από το Μέγαρο Μαξίμου και το Υπουργείο Οικονομικών είναι καθησυχαστικά, κάτι το οποίο φαίνεται πως επιβεβαιώνεται από τη σημερινή πορεία των τραπεζικών «χαρτιών» που ανακτούν μέρος του χαμένου εδάφους από τη χθεσινή επίθεση, με το Χρηματιστήριο να περνά σε θετικό πρόσημο.

Κυβερνητικά στελέχη που παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις δίνουν έμφαση στη συγκυρία κατά την οποία εκδηλώθηκε η τραπεζική χρηματιστηριακή πτώση, δηλαδή λίγα 24ωρα μετά την άρση των capital controls. Δεν εκφράζουν, πάντως, φόβους σε σχέση με τη συμπεριφορά των καταθετών, παρότι, όπως είναι προφανές, αυτή θα παρακολουθείται στενά.

Κύκλοι του υπυοργείου Οικονομικών δε, σημείωναν ότι η χθεσινή αναταραχή «ξεκίνησε από ένα δημοσίευμα του Bloomberg» που προκάλεσε «υπεραντίδραση των αγορών», ωστόσο το πρόβλημα «είναι διαχειρίσιμο».

Την ίδια ώρα με συντονισμένες παρεμβάσεις τους τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, όσο και οι Υπουργοί Οικονομικών και Οικονομίας, Τσακαλώτος και Δραγασάκης σε παρεμβάσεις τους έκαναν ευθέως λόγο για κερδοσκοπικές επιθέσεις στις ελληνικές τραπεζικές μετοχές.

«Παρακολουθούμε πάρα πολύ στενά τις εξελίξεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Η εκτίμησή μας είναι ότι επρόκειτο για μια κερδοσκοπική επίθεση καθώς δεν θεωρούμε ότι η χθεσινή εικόνα αντιστοιχεί ούτε στα θεμελιώδη μεγέθη της οικονομίας ούτε στην κατάσταση των ελληνικών τραπεζών. Ωστόσο παίρνουμε πρωτοβουλίες και έχουμε ένα σαφές σχέδιο για να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία και το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας Στο Κόκκινο.

«Οι τράπεζες είναι ευαίσθητος χώρος και όλοι πρέπει να τηρούμε προσεκτική στάση. Χρειάζεται να γίνεται έλεγχος στα κερδοσκοπικά παιχνίδια και οι όποιοι θεσμοί έχουν κάποιο ρόλο να επιδείξουν υπευθυνότητα» σημείωσε ο κ. Δραγασάκης, επαναφέροντας το γεγονός ότι «υπάρχει αντίφαση ανάμεσα στα θεμελιώδη δεδομένα των τραπεζών και στο Χρηματιστήριο» και εξήγησε ότι η οικονομία είναι σε φάση ανάκαμψης, στον τομέα των τραπεζών με βάση τα stress test υπάρχει επάρκεια κεφαλαίων, ο ELA μηδενίστηκε και στην κατηγορία των κόκκινων δανείων έχουν πιαστεί οι στόχοι».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απαντώντας στη Βουλή τόνισε πως «οι τράπεζες βρίσκονται σε πολύ καλή θέση» και πως «τα σενάρια κατάρρευσης δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα».



Έρευνα για το μεγάλο σορτάρισμα

ΠΟΙΟΣ "ΨΥΧΑΚΙΑΣ" ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΤΟ ΝΕΟ ΣΗΜΑ ΤΗΣ ΝΔ ΡΕ ΚΟΥΛΗ ;;;

ΕΙΝΑΙ .... ΕΠΙΕΙΚΩΣ .... ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚΟ !!!
Γεμάτο γωνίες, απεικονίζει θρύψαλα και κομμάτια, εκπέμπει αρνητικότητα και απωθεί ακόμη και τους φανατικότερους νεοδημοκράτες !!!  

ΝΕΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ: ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ !!!

ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ SSM, ΑΓΟΡΕΣ & BLOOMBERG Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ
Διαρροές από την ΤτΕ επιμένουν ότι οι τράπεζες δεν έχουν πρόβλημα και είναι καλά ανακεφαλαιοποιημένες !!!



Το παρασκήνιο της απουσίας Στουρνάρα από τη σύσκεψη στο Μαξίμου για τις τράπεζες


Η απουσία του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα από την έκτακτη σύσκεψη που συγκλήθηκε την Τετάρτη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα μετά το μίνι κραχ στο χρηματιστήριο και την «επίθεση» στις τραπεζικές μετοχές, προκάλεσε ερωτήματα.

Ο κ. Στουρνάρας δεν εκλήθη να συμμετάσχει στη σύσκεψη. Σύμφωνα με διαρροές, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Πρωθυπουργού και του Γιάννη Στουρνάρα. Ωστόσο, όπως μετέδωσε ο RealFm, πηγές αναφέρουν ότι δεν υπήρξε ούτε τηλεφωνική επικοινωνία.

ΤΟ ΔΝΤ ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΟΤΙ Η ΚΡΙΣΗ ΕΞΟΝΤΩΣΕ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ !!!



Τι γράφει η dimokratianews.gr :


Χθες, για να χτυπήσει το θέμα της μη περικοπής των συντάξεων στη χώρα μας, ανακάλυψε ότι η οικονομική κρίση περιόρισε σημαντικά τον δείκτη γονιμότητας στην Ελλάδα.

Μόνο που απέφυγε να πει ποιος επέβαλε στην Ελλάδα τα Μνημόνια, που διέλυσαν τα όνειρα των νέων να κάνουν οικογένεια και ανάγκασαν χιλιάδες από αυτούς να φύγουν στο εξωτερικό. Αντίθετα, χρησιμοποιεί τα στοιχεία της έκθεσής του ως επιχείρημα κατά της κυβέρνησης, καθώς έχει συνδέσει τη γήρανση του πληθυσμού τις επόμενες 10ετίες (προκαλείται λόγω των χαμηλών γεννήσεων) με τους χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης που αναμένει στην Ελλάδα (1,5%) αλλά και με την πίεση που συνεχίζει να ασκεί η γήρανση του πληθυσμού για παρεμβάσεις στο συνταξιοδοτικό και τις οποίες επιχειρεί να αντικρούσει η κυβέρνηση.

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΑΔΕ & ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΟΙ ΛΙΣΤΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑΘΕΤΩΝ ΑΠΟ 84 ΧΩΡΕΣ !!!

ΘΑ ΒΓΕΙ ΚΑΤΙ ;;; Ή ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΕΣ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΛΙΣΤΩΝ ;;;
Στο μικροσκόπιο για «μαύρο χρήμα» τέθηκαν λίστες με Έλληνες καταθέτες και επενδυτές σε 84 χώρες που παρελήφθησαν τον Σεπτέμβριο.



Στοιχεία χιλιάδων Ελλήνων καταθετών και επενδυτών από 84 χώρες παρέλαβε τον Σεπτέμβριο η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, οι οποίες βρίσκονται στο μικροσκόπιο των φορολογικών και των εισαγγελικών αρχών αναζητώντας «μαύρο χρήμα».

Οι λίστες αφορούν στο έτος 2017 και συγκεκριμένα τα υπόλοιπα των καταθέσεων και επενδύσεων κατά το προηγούμενο έτος, όπως και τα κέρδη που αποκόμισαν οι κάτοχοι των επενδυτικών λογαριασμών.

Οι κατάλογοι κοινοποιήθηκαν στις ελληνικές αρχές εντός του Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της Πολυμερούς Συμφωνίας Αρμοδίων Αρχών (ΠΣΑΑ) για την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών, μέσω της ειδικής πλατφόρμας που έχει συστήσει ο ΟΟΣΑ, με στόχο την πάταξη της διακίνησης μαύρου χρήματος.

Μέσω της διαδικασίας αυτής διευκολύνεται αισθητά ο έλεγχος, ειδικά στοχευμένων προσώπων εμπλεκομένων σε σκάνδαλα, μίζες ή φοροδιαφυγή, καθώς οι φορολογικές και εισαγγελικές Αρχές, έλαβαν τα στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών ή άλλων επενδύσεων, χωρίς να απαιτείται ειδικό αίτημα.

Αυτονόητο είναι πως, όσοι εντοπιστούν να έχουν επενδύσεις στο εξωτερικό, δυσανάλογες με τα εισοδήματα που δήλωσαν στην Ελλάδα, θα ελεγχθούν φορολογικά, όχι μόνο για τα εισοδήματα του 2017, αλλά και των προηγουμένων ετών καθώς και σε βάθος χρόνου τουλάχιστον πέντε ετών, διάστημα στο οποίο οι υποθέσεις τους, δεν έχουν παραγραφεί.

ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ: ΣΕ ΜΑΣΤΙΓΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΟΙ ΑΠΑΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ 5ΨΗΦΙΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ !!!

ΥΠΕΡΟΓΚΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ-ΒΡΟΧΗ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ
Προσοχή: Να καλείτε άμεσα τους παρόχους σας για να μπλοκάρετε τους συγκεκριμένους αριθμούς.



Εξωπραγματικές χρεώσεις από συνεχώς αυξανόμενους επιτήδειους βρίσκουν κάθε μήνα στον λογαριασμό τους χιλιάδες πολίτες. Οι «κομπίνες» λειτουργούν ως εξής: Ένα μήνυμα από πενταψήφιο αριθμό φτάνει στο κινητό και προκαλεί την απορία του χρήστη. Όσοι είναι ανυποψίαστοι απαντούν συνήθως για να μάθουν ποιος είναι αυτός που επικοινωνεί μαζί τους. Εκείνη την στιγμή όμως η παγίδα έχει ήδη λειτουργήσει. Ένα ποσό που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 9 ευρώ χρεώνεται αυτόματα στον λογαριασμό του ανυποψίαστου δέκτη του μηνύματος. Στην ακόμα χειρότερη περίπτωση, ο αποστολέας μπορεί με την απάντηση να αποσπάσει ακόμα και προσωπικά δεδομένα από το κινητό τηλέφωνο.

Θύματα των επιτήδειων μιλούν στο newsit.gr και περιγράφουν τον εφιάλτη που έζησαν από την στιγμή που έκαναν το λάθος και απάντησαν στους διαδικτυακούς απατεώνες. Οι χρεώσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν φτάνουν τις εκατοντάδες ευρώ και πολλοί προσπαθούν να αποδείξουν στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας ότι έχουν πέσει θύματα απάτης. Ειδικός, εξηγεί επίσης στο newsit.gr πως μπορείτε να ξεφύγετε από τους επιτήδειους αλλά και πως να μην πέσετε θύματά τους

Στο newsit.gr μίλησαν θύματα των επιτήδειων:

Κατερίνα 47 ετών

Τον Δεκέμβριο του 2017, καθώς σερφάρω μέσα στο Ίντερνετ βλέπω μια διαφήμιση από πολύ γνωστό σούπερ μάρκετ που λέει ότι μπορείτε να μπείτε σε έναν διαγωνισμό για να κερδίσετε τα τρόφιμα ενός μήνα. Μπαίνω μέσα στην σελίδα, δίνω τον αριθμό κινητού, αλλά εκείνη την στιγμή καταλαβαίνω ότι ίσως κάτι δεν πάει καλά. Σβήνω λοιπόν το κινητό μου, φεύγω από την σελίδα αλλά έπειτα από λίγη ώρα υπήρχε μια καταιγίδα από μηνύματα δεν τα άνοιξα ποτέ και απλά το άφησα το όλο θέμα. Όπου όταν ήρθε ο λογαριασμός της κινητής τηλεφωνίας έπαθα πλάκα, γιατί μιλάμε για ένα υπέρογκο ποσό τον 600 ευρώ. Πήρα τηλέφωνο στη εταιρεία. Τους λέω τι συμβαίνει εδώ πέρα, εγώ δεν έχω κάνει τέτοια χρήση γιατί υπάρχει αυτό και μου λένε ότι ξέρετε, έχετε ανοίξει κάποια μηνύματα, σημειωτέον είπα ότι δεν τα άνοιξα καθόλου, γιατί κατάλαβα ότι κάτι συμβαίνει. Όποτε μου είπαν το εξής: Ότι από την στιγμή που λαμβάνεις τέτοιο μήνυμα χρεώνεσαι. Εντάξει αυτό είναι απαράδεκτο και από τη εταιρεία στην οποία είμαι και βέβαια πιστεύω ότι συμβαίνουν στη απάτη της κάθε εταιρείας με πενταψήφια. Αυτή την στιγμή έχει περάσει τόσο χρονικό διάστημα από την εταιρεία της κινητής μου σύνδεσης δεν έχω λάβει απάντηση με αποτέλεσμα ο λογαριασμός να αυξάνεται συνέχεια. Δεν υπάρχει καμία κίνηση. Βέβαια δεν μου έχουν κόψει την σύνδεση, όμως συνεχίζει να ανεβαίνει ο λογαριασμός χωρίς να έχουν βγάλει εκτός το συγκεκριμένο ποσό χρέωσης. Υποτίθεται ότι το επεξεργάζονται. Κοντεύουμε ένα χρόνο κοντεύουμε σχεδόν.

1.100.000$ ΓΙΑ ΜΙΑ...ΦΙΑΛΗ ΟΥΙΣΚΙ !!!


Ένα από τα πιο περιζήτητα ουίσκι στον κόσμο, ένα The Macallan Valerio Adami 1926 60 ετών, πωλήθηκε χθες (3/10) σε δημοπρασία έναντι του ποσού ρεκόρ των 848.750 στερλινών (1,1 εκατ. δολάρια, 952.600 ευρώ).


Ο αγοραστής είναι ένας ιδιώτης συλλέκτης από την Ασία που πλειοδότησε από το τηλέφωνο, ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών Bonhams.

Ο οίκος είχε πωλήσει φέτος τον Μάιο άλλη μία από τις συνολικά 12 φιάλες με ετικέτα φιλοτεχνημένη από τον ιταλό καλλιτέχνη Αντάμι έναντι 814.091 στερλινών.

Τέτοια ουίσκι απευθύνονται σε συλλέκτες λόγω της σπανιότητάς τους και το πιθανότερο είναι πως οι ιδιοκτήτες τους δεν θα τα πιούν, λέει ο Μάρτιν Γκριν, ειδικός για τα ουίσκι στον οίκο Bonhams.

ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΙΣΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΖΗΤΑ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ !!!

ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΤΟΤΕ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΣ
Την παραπομπή σε δίκη επτά μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Φεστιβάλ Κινηματογράφου και του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, την περίοδο που ήταν πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, προτείνει η αντιεισαγγελέας Ειρήνη Χρυσογιάννη.



Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Έθνος» η πρόταση της εισαγγελέως έχε να κάνει με διπλές αμοιβές που εισέπραττε ο πρώην διευθυντής του Φεστιβάλ Δημήτρης Εϊπίδης.

Ο Γιάννης Μπουτάρης κατηγορείται ότι, ως πρόεδρος του ΔΣ του Φεστιβάλ, ενέχεται και στην παράνοµη χορήγηση επιδομάτων ευθύνης στους δύο υπαλλήλους.

Η αντιεισαγγελέας ζητά να παραπεμφθούν σε δίκη συνολικά 7 κατηγορούμενοι (τα μέλη του ΔΣ την περίοδο 2011-2014) για κακουργηματική απιστία από κοινού σε βάρος Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου.

Συγκεκριμένα ο κ. Εϊπίδης ως διευθυντής και καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης έλαβε συνολικές αμοιβές 284.395 ευρώ αντί 165.625 ευρώ που δικαιούνταν προκαλώντας, σύμφωνα με την αντιεισαγγελέα, ζημιά στο Φεστιβάλ ύψους 118.770 ευρώ.

Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΣΙΩΠΑ ΕΠΕΙΔΗ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ !!!

ΡΩΤΑΕΙ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ ΣΤΗΝ ΤτΕ
Για τον Στουρνάρα, σήμερα, η σιωπή είναι χρυσός. Όχι μόνο πολιτικά, αλλά και για να καλύψει τις δικές του ευθύνες, που ως διοικητής της ΤτΕ, με τις δικές του επιλογές (Κώδικας Δεοντολογίας, Συνεργάσιμος Δανειολήπτης, Μαζικοί Πλειστηριασμοί, Μαζικές Πωλήσεις σε Funds, Ειδικές Διαχειρίσεις, Τροποποίηση Νόμου Κατσέλη, κλπ ... κλπ...), οδήγησε το τραπεζικό σύστημα στο σημερινό αδιέξοδο της νέας, αναγκαστικής πλέον ανακεφαλαιοποίησης. Με τις ευθύνες της κυβέρνησης να είναι εξίσου μεγάλες, αφού, αντί να χαράξει μια δική της, βιώσιμη πολιτική για το τραπεζικό σύστημα, υποτάχθηκε δια του ανεκδιήγητου Υπουργού Οικονομίας Σταθάκη στην γραμμή Στουρνάρα και νομοθέτησε, ακόμη και το νέο ΚΠολΔ, καθ' υπαγόρευση ΤτΕ και Δανειστών. 
Σήμερα, απλά, ήρθε ο λογαριασμός της ανεπάρκειας όλων των εμπλεκομένων μερών !!!   



Καρφί Παπαδημούλη σε Στουρνάρα για τις τραπεζικές μετοχές: Γιατί σιωπά η Τράπεζα της Ελλάδος ;;;

«Η μεγάλη πτώση των τραπεζικών μετόχων οφείλεται σε οικονομική κερδοσκοπία» τονίζει σε ανάρτησή του στο Twitter ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Και προσθέτει: «Δίπλα στο οικονομικό σορτάρισμα, παίζονται και πολιτικά παιχνίδια. Θα αποτύχουν και πάλι! Γιατί σιωπά η Τράπεζα της Ελλάδος;»

ΙΣΠΑΝΙΑ: ΦΥΛΑΚΙΣΗ 4,5 ΧΡΟΝΩΝ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΙΚ & ΜΕΓΑΛΟΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΤΗΣ BANKIA !!!

Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΕΤΕΛΕΣΕ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΔΝΤ...
Η ποινή επιβλήθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας, που έκρινε ένοχο τον Ράτο και περισσότερους από 60 άλλους πρώην τραπεζίτες για το σκάνδαλο υπεξαίρεσης άνω των 12.000.000€, χρησιμοποιώντας «κρυφές» τραπεζικές κάρτες για απεριόριστες και ανεξέλεγκτες προσωπικές δαπάνες, αδήλωτες στην εφορία !!!





Φυλάκιση 4,5 ετών επιβλήθηκε στον πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ροδρίγο Ράτο , για κακή χρήση εταιρικών πιστωτικών καρτών όταν εργαζόταν στην κρατικής ιδιοκτησίας τράπεζα Bankia.

Η ποινή επιβλήθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας, που έκρινε ένοχο τον Ράτο και περισσότους από 60 άλλους πρώην τραπεζίτες.

Ο Ροδρίγο Ράτο, που διετέλεσε υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας και ήταν εξέχον μέλος του τότε κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος (PP) προτού γίνει διευθυντής του ΔΝΤ, ήταν πρόεδρος της Bankia από το 2010 και έως ακριβώς πριν από τη διάσωσή της από το κράτος το 2012.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΒΟΜΒΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ: ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΤΑ ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ !!!

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
Αίτημα της Εισαγγελέως Διαφθοράς προς τον Άρειο Πάγο για άσκηση ποινικής δίωξης.



Το documentonews αποκαλύπτει το έγγραφο με το οποίο η Αντιεισαγγελέας Εφετών κυρία Ελένη Τουλουπάκη, ζητά την άδεια για την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του πρώην υπουργού Υγείας και το οποίο επικαλέστηκε στην χθεσινή επιτροπή της βουλής το μέλος της εξεταστικής Σπύρος Λάππας.

Χθες, ο κ. Λάππας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» και τον Στάθη Σχινά είπε ότι «έχουμε την έκδοση δύο πορισμάτων που είναι «καταπέλτης», ένα από το μικτό κλιμάκιο ελέγχου σε διοικητικό επίπεδο, υπό την κ. Παπασπύρου και ένα των εισαγγελέων Διαφθοράς για το ΚΕΕΛΠΝΟ. Δεν φαντάζεστε τα ευρήματα, τις διαπιστώσεις και τα συμπεράσματα, μιλάμε για μία φρίκη».

Όπως υπογράμμισε, πλέον το πόρισμα των εισαγγελέων Διαφθοράς «εξατομικεύει ευθύνες για όλη την πυραμίδα των κορυφαίων διοικητικών στελεχών του ΚΕΕΛΠΝΟ, με εξατομικευμένες πλήρως ευθύνες και διώξεις, προσωποποιημένες».

Ο κ. Λάππας εκτίμησε ότι η υπόθεση θα φτάσει να συζητηθεί πλέον στην Ολομέλεια της Βουλής «στο τέλος του Οκτωβρίου. Για το χώρο της Υγείας θα έχουμε το πόρισμα της Εξεταστικής, ενώ το Νοέμβριο αναμένουμε εξελίξεις στο άλλο μεγάλο κεφάλαιο, της Novartis. Και σε αυτό θα έχουμε τρομερές εξελίξεις. Το διερευνά η εισαγγελία Διαφθοράς, αλλά δεν είναι μόνο η ελληνική έρευνα ... πανευρωπαϊκά, διεθνώς διεξάγεται αυτή η συζήτηση σχετικά με την Novartis και όχι μόνο ... για την προκλητή ζήτηση και την επιρροή σε πολιτικά πρόσωπα κρατών».

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟ: ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΕΚΛΕΒΕ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ !!!

ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΧΕΔΟΝ 1.000.000€
Ο Ρομπέν των... τραπεζών: Έκλεβε πλούσιους πελάτες για να βοηθήσει τους φτωχότερους !!!



Όταν ο εμβληματικός Πορτογάλος συγγραφέας Φερνάντο Πεσόα έγραφε τον «Αναρχικό Τραπεζίτη», ένα οξύμωρο για τα πραγματικά δεδομένα, είναι βέβαιο ότι δεν οραματιζόταν πως στην Ιταλία του 21ου αιώνα, ο ήρωάς του έμελλε να ενσαρκωθεί στο πρόσωπο ενός υπαρκτού τραπεζίτη.

Όπως σημειώνει η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, η περίπτωση του Τζιλμπέρτο Μπασκέρα, διευθυντή σε ένα μικρό τραπεζικό υποκατάστημα στο Φρίουλι, στα βόρεια της χώρας, αποτελεί μία εκδοχή ενός είδους σύγχρονου «Ρομπέν των Δασών», στα μάτια μερικών συντοπιτών του. Σίγουρα όμως δεν είναι έτσι και για τον νόμο, που όπως και στην περίπτωση του αυθεντικού Ρομπέν δεν δείχνει κατανόηση. Κι αυτό γιατί ο αυτόκλητος προστάτης των αδυνάτων, μέσα σε επτά χρόνια εξαφάνισε ένα εκατομμύριο ευρώ από τους λογαριασμούς των πλουσιότερων πελατών της τράπεζάς του, για να τα διανείμει στους λογαριασμούς των πιο φτωχών αποταμιευτών της .

Ο σχεδόν 50χρονος, πρώην επικεφαλής του υποκαταστήματος της Συνεργατικής Τράπεζας Πίστεως της Κάρνια και Τζεμονέζε στην κοινότητα Φόρνι της Σόπρα, απολύθηκε όταν ανακαλύφθηκε έλλειμμα σχεδόν ενός εκατ. ευρώ από λογαριασμούς πελατών της. Η εισαγγελία του Ούντινε του απήγγειλε κατηγορίες για υπεξαίρεση και απάτη, ενώ τελικά ο κατηγορούμενος ήλθε σε συμφωνία για την ποινή του, αποδεχόμενος δύο χρόνια με αναστολή. Μολονότι, τμήμα της συμφωνίας ήταν να του κατασχεθεί η κατοικία, ο Μπασκέρα δηλώνει πως δεν μετανιώνει για την πράξη του, ενώ υποστήριξε: «θα τους επέστρεφα όλα τα χρήματα».

BLOOMBERG: ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ BAD BANK ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

TO ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 2013
Χρειάστηκαν 5 ολόκληρα χρόνια και ένας χρηματιστηριακός "Ζορμπάς" για να το καταλάβουν και οι τράπεζες, που αντί bad bank, επέλεξαν το ξεπούλημα των δανειακών χαρτοφυλακίων τους στα funds, γράφοντας τεράστιες ζημίες στους ισολογισμούς τους. Αυτό είδαν πρωτίστως οι αγορές - όπως αποτυπώθηκε μεταξύ άλλων στις εκθέσεις του SSM - και προκάλεσαν το χθεσινό χρηματιστηριακό sell off !!!



Τη δημιουργία μιας εταιρείας για τη διαχείριση των επισφαλών δανείων εξετάζουν οι ελληνικές αρχές, μετά από την κατάρρευση των τραπεζικών μετοχών που υπογράμμισε τις αμφιβολίες των επενδυτών για την υγεία του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας, αναφέρουν πηγές του Bloomberg.

Σύμφωνα με το σχέδιο, οι λεπτομέρειες του οποίου δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμη, η χώρα θα δημιουργήσει ένα σύστημα προστασίας περιουσιακών στοιχείων, στο οποίο οι τράπεζες θα "ξεφορτώνουν" κάποια από τα επισφαλή δάνεια σε Οχήματα Ειδικού Σκοπού (SPVs), βγάζοντάς τα από τους ισολογισμούς τους.

Τα SPVs θα εκδίδουν ομόλογα, ορισμένα από τα οποία θα εγγυώνται από το κράτος, και θα τα πουλάνε στους επενδυτές, ανέφεραν οι πηγές. Τα ομόλογά αυτά θα είναι διαπραγματεύσιμα.

Το σχέδιο αυτό προκύπτει μετά από το sell off που προκάλεσε η πτώση των τραπεζικών μετοχών ύψους άνω του 40% φέτος, εν τω μέσω αμφιβολιών ότι μπορούν να καθαρίσουν (οι τράπεζες) τους ισολογισμούς τους αρκετά γρήγορα.



ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ...ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΕΝΗ ΟΤΙ ΕΒΓΑΛΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ ΤΗΣ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ !!!

ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Ο ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ(ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΕΝΗ ΕΤΣΙ ΟΤΙ ΤΟ ΕΙΧΕ ΒΓΑΛΕΙ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ)...ΜΗΠΩΣ, ΛΕΜΕ ΜΗΠΩΣ, Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΑΛΟ ΑΠΟ ΤΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ;;;
ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/10/blog-post_0.html#more




Τι γράφει το capital.gr :


Εθνική Τράπεζα: Διαψεύδει τα περί πλειστηριασμού ακινήτου συνταξιούχου της τράπεζας


Διευκρινίσεις δίνει η Εθνική Τράπεζα σχετικά με το δημοσίευμα το οποίο την εμφανίζει να πλειστηριάζει ακίνητο συνταξιούχου της τράπεζας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, από αρμόδιες πηγές της τράπεζας διευκρινίζεται ότι το συγκεκριμένο δάνειο βρίσκεται σε διαδικασία τακτοποίησης, σύμφωνα με τις πάγιες λύσεις που προσφέρει η Εθνική Τράπεζα, λαμβάνοντας υπόψη τις δυνατότητες και τις προτάσεις του κάθε πελάτη της. Για το λόγο αυτό άλλωστε και ο πλειστηριασμός που αναφέρει το δημοσίευμα έχει ήδη αναβληθεί.

ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΦΡΑΓΗ ΟΤΑΝ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΘΑ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΤΑ 150€ !!!

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΕΤΤ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΑΠΟ ΥΠΕΡΟΓΚΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ
Πλαφόν χρέωσης σε όλους τους λογαριασμούς τηλεφώνου θα θέσει από την 1η Ιανουαρίου 2019 η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).


Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση το πλαφόν τίθεται στα 150 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου των φόρων και αφορά στο σύνολο των παρεχόμενων υπηρεσιών, όπως φωνής, δεδομένων και μηνυμάτων.

Το μέτρο έρχεται να προφυλάξει τους καταναλωτές από τυχόν υπέρογκες χρεώσεις που γίνονται εν αγνοία τους ή χωρίς να έχουν αντίληψη. Το μέτρο προβλέπει την αυτόματη επιβολή φραγής μόλις ο λογαριασμός ξεπεράσει το όριο των 150 ευρώ, σύμφωνα με την Καθημερινή.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ Η ΜΠΙΖΝΑ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!




Ένας καλός φίλος του www.banks.com.gr μας έστειλε μια ενδιαφέρουσα επιστολή με την οποία προσπαθεί να ερμηνεύσει αυτά που συμβαίνουν στην ελληνική κεφαλαιαγορά, με φόντο την τεράστια αγορά των «κόκκινων δανείων»…

Ας την διαβάσουμε με προσοχή για να αντλήσουμε τα δικά μας συμπεράσματα…

«Στόχος είναι να “σπάσει” η μονοπωλιακή αγορά των vulture/distress funds που έχουν “κανονίσει” να αγοράζουν τα τιτλοποιημένα δάνεια εκβιαστικά μόλις στα 7-8 σεντ/ευρώ.

Συνεπώς, είτε θα ανέβουν οι τιμές και θα πωληθούν σε υψηλότερες είτε θα αποφευχθεί το συμβαίνον, δηλαδή:

GOLDMAN SACHS: "ΑΔΥΝΑΜΕΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΕΞΟΥΝ" !!! G.GREGAN: "ΣΚΑΝΕ ΣΥΝΤΟΜΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ" !!!



Goldman Sachs: Αδύναμες οι ελληνικές τράπεζες να "αντέξουν" τα σοκ

Επαφές στην Αθήνα είχε η Goldman Sachs με τραπεζικά στελέχη καθώς και υπεύθυνους χάραξης πολιτικής στις 27-28 Σεπτεμβρίου, με τις τράπεζες -όπως σημειώνει- να αναφέρονται στα σχέδιά τους για μείωση των NPEs στο 15-25% μέχρι το 2021 (από 48% το β’ τρίμηνο του 2018).

Αυτά όπως σημειώνει στηρίζονται: 1) στο ισχυρό οικονομικό momentum, περιλαμβανομένης της αρχής της ανάκαμψης στη στεγαστική αγορά, 2) στην αυξανόμενα δυναμική δευτερογενή αγορά χονδρικής πώλησης NPEs και 3) σε έναν χαμηλότερο ρυθμό αύξησης των στρατηγικών κακοπληρωτών με την πάροδο του χρόνου, καθώς οι πρόσφατες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις (κυρίως οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί) συμβάλουν στη βελτίωση της νοοτροπίας πληρωμών της χώρας.

Στα αρνητικά ωστόσο είναι ότι η ικανότητα του τραπεζικού κλάδου να αντέξει οποιοδήποτε σοκ –εσωτερικό ή εξωτερικό, οικονομικής ή πολιτικής φύσεως– παραμένει περιορισμένη, προειδοποιεί η Goldman Sachs.

Η αμερικάνικη τράπεζα αναφέρει λοιπόν τα εξής:

Θετικά:

1. Μακροοικονομικά: Ισχυρή μακροοικονομική δυναμική που βασίζεται κυρίως στην εξωτερική ζήτηση και στον τουρισμό.

2. Ανάκαμψη της αγοράς ακινήτων: Ο ρυθμός ανάπτυξης των τιμών κατοικιών επέστρεψε σε θετικό έδαφος (+1% το 2018) για πρώτη φορά μετά από μια δεκαετία, χάρη στην ισχυρή ζήτηση από τους ξένους καθώς και λόγω της περιορισμένης προσφοράς.

ΜΕΓΑΛΗ ΜΠΙΖΝΑ !!! ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ ;;;


Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ !!! ΤΡΑΠΕΖΕΣ & ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΤΗΝ "ΣΦΑΓΗ" ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ !!!

ΑΡΘΡΟ-ΚΟΛΑΦΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ & ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΓΙΑ ΠΙΕΣΕΙΣ ΓΙΑ "ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ" ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ:

(ΒΙΝΤΕΟ) ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ+ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΑΣΟΚ+ΝΔ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΑΚΟΜΗ ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

(ΒΙΝΤΕΟ) ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ !!! ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ & ΔΙΑΣΩΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΝΟΗΤΙΚΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!

ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ ΤΡΑΠΕΖΕΣ & ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗΣ 4ης ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ
Κερδισμένοι οι δανειολήπτες που έλαβαν έγκαιρα τα μέτρα τους και κέρδισαν τον χρόνο που ήταν απαραίτητος για την ολοκλήρωση του κύκλου της χρεοκοπίας και της κατάρρευσης των κρατικοδίαιτων ελληνικών τραπεζών !!!



Μαύρη Τετάρτη στο Χρηματιστήριο εξαιτίας των χρεοκοπημένων ελληνικών τραπεζων !!!

Καταρρέουν οι τραπεζικές μετοχές, συμπαρασύροντας συνολικά το χρηματιστήριο. Οι τράπεζες βρίσκονται σε ένα έντονο sell off, με τους τίτλους τους να καταγράφουν διψήφια ποσοστά πτώσης. Ο τραπεζικός κλάδος βρίσκεται στο στόχαστρο των πωλητών με την αγορά αυτή τη στιγμή να αδυνατεί να αποτρέψει τις μαζικές πωλήσεις, υποστηρίζοντας ότι όλα όσα ακούγονται γύρω από τις αντοχές τους να αντέξουν κάποιο σοκ ή να σπεύσουν για τα κόκκινα δάνεια είναι υπερβολικά.
Η Τράπεζα Πειραιώς κινείται μάλιστα στα όρια του limit down., σημειώνοντας σήμερα πτώση 29,45%. Η Eurobank υποχωρούσε πριν από λίγη ώρα κατά 18,98%, η Εθνική κατά 11,64% και η Alpha Bank κατά 9,02%.
Ισχυρές πιέσεις δέχεται ο Γενικός Δείκτης καταγράφοντας απώλειες 3,45% στις 657,66 μονάδες.


Γιατί καταρρέουν οι τραπεζικές μετοχές ;;; 

Οι επενδυτές ανησυχούν ότι λόγω της αδυναμίας άντλησης κεφαλαίων οι τράπεζες θα υποχρεωθούν σε κρατική στήριξη μέσω του κεφαλαιακού αποθέματος του δημοσίου των 30 δισεκ. ευρώ, θα υπάρξει δηλαδή αύξηση κεφαλαίου με προσωρινή κρατικοποίηση με dilution των παλαιών μετόχων.


ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΕΣ+ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙ ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ «ΑΘΗΝΑ 1997» !!!

ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2017/01/97.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2017/12/1997.html



Τι αποκαλύπτει το dikografies.blogspot.com :


Πειθαρχική προκαταρκτική έρευνα διενεργεί ο Αρειος Πάγος σε βάρος δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών, που χειρίστηκαν με πρωτοφανή καθυστέρηση την υπόθεση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κλασικού Αθλητισμού "Αθήνα 1997", δίνοντας ... συγχωροχάρτι, σε δύο πρώην υφυπουργούς Αθλητισμού (Ανδρέα Φούρα και Γιώργο Λιάνη) και σε 35 ακόμη πρόσωπα, καθώς στο μεταξύ τα αδικήματα παραγράφηκαν.

Μόνον ένας από τους 38 κατηγορούμενους παραπέμφθηκε τελικά σε δίκη, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας, γιά πράξεις, που φέρεται να τέλεσε στις αρχές του 1998 και λίγο πριν την παραγραφή της υπόθεσης.

Πρόκειται γιά το γενικό διευθυντή της διοργάνωσης Ευάγγελο Γ. Σαβράμη, ο οποίος παραπέμπεται να δικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας. για το κακούργημα της απιστίας στην υπηρεσία. 

Με το ίδιο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας (υπ΄αριθμόν 2313/2017), έπαυσε οριστικά η ποινική δίωξη σε βάρος των υπολοίπων κατηγορουμένων, λόγω παραγραφής των αδικημάτων, ενώ στο μεταξύ ένας από αυτούς έφυγε από τη ζωή.

ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΠΑΣΑΡΕΛΑ ΤΩΝ ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΚΕΕΛΠΝΟ & NOVARTIS !!!


(ΒΙΝΤΕΟ) ΚΟΚΚΙΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΑΚΥΡΕΣ ΟΙ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΛΛΗΛΟΧΡΕΩΝ ΣΤΑ FUNDS !!!

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΛΒΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΗΣ 01/10/2018
Στον αέρα οι μεταβιβάσεις του μεγαλύτερου μέρους των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων στα funds, που, έτσι, ούτε θα εισπράξουν, ούτε θα πλειστηριάσουν, ούτε θα βάλουν στο χέρι, αντί πινακίου φακής, τις ελληνικές επιχειρήσεις που καταστράφηκαν από τις ίδιες τις τράπεζες μέσα στην κρίση!!!  

ΦΟΥΛΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ FUNDS ΣΤΟΥΣ ΗΛ.ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Το fund UCI ΕΛΛΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣκαι διακριτικό τίτλο “UCI GREECE LOAN MANAGEMENT SERVICES”, εκπλειστηριάζει αύριο(σ.σ. σήμερα) 03/10, διαμέρισμα 98 τ.μ.-πρώτη κατοικία στο Μενίδι, αντί 68.000 ευρώ για χρέος 170.000 ευρώ. Ο πλειστηριασμός γίνεται σε συμβολαιογραφείο στην οδό Αιόλου 100 στις 10 το πρωί.

Ρωτάμε πόσο αγόρασε το δάνειο από την τράπεζα και από ποια τράπεζα;

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!



Το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στο Βελεστίνο προκαλεί μεγάλες αντιδράσεις. Ο δήμαρχος κ. Νασίκας επικοινώνησε με τη Διευθύντρια του Δικτύου της Εθνικής Τράπεζας στο οποίο ανήκει το υποκατάστημα του Βελεστίνου, στην οποία κατέθεσε τα τεράστια προβλήματα που δημιουργούνται από το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας. 

«Το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας λειτουργεί στο Βελεστίνο από το έτος 1986 και εξυπηρετεί εδώ και 32 χρόνια τους κατοίκους της περιοχής μας. Ο πληθυσμός του Δήμου μας αγγίζει τους 15.000 και από το κατάστημα εξυπηρετούνται περίπου 25.000 από την ευρύτερη περιοχή, επαγγελματίες, αγρότες, συνταξιούχοι, φορείς και απλοί δημότες.

Η παύση λειτουργίας του δημιουργεί πολλά προβλήματα και επηρεάζει άμεσα την καθημερινότητα όλων, καθώς υποβάλλει τους μέχρι τώρα συναλλασσόμενους σε ταλαιπωρία και έξοδα μετακίνησης τους στα καταστήματα της Τράπεζας του Βόλου σε μία απόσταση 40 χλμ, 20 χλμ να μεταβούν και 20 χλμ. να επιστρέψουν στις εργασίες και τις οικίες τους.

Ο ΣΑΛΒΙΝΙ "ΚΑΡΦΩΝΕΙ" ΤΟΝ ΓΙΟΥΝΚΕΡ: "ΜΙΛΩ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΝΟΥΝ" !!!



Ο γραμματέας της Λέγκα και υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, αναφέρθηκε χθες στις δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά την συμμετοχή του σε τηλεοπτική εκπομπή του καναλιού La 7.

«Μιλώ μόνον με άτομα που δεν πίνουν», είπε ο Ματέο Σαλβίνι και πρόσθεσε: «Στην Ιταλία, κανείς δεν πιστεύει τις απειλές του Γιούνκερ, ο οποίος παραλληλίζει την χώρα μας με την Ελλάδα».

Γ.ΚΥΡΤΣΟΣ:" ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ...ΑΝΗΚΩ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ" !!!

ΕΝΑΣ ΕΚΔΟΤΗΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 15.000.000€ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΕ ΜΟΛΙΣ ΜΙΑ 4ΕΤΙΑ...
Φυσικά σε μια μια αποστροφή του λόγου του το 2015 τα είχε πει όλα: "...μόλις είδα τα έσοδα της διαφήμισης να πηγαίνουν κάτω, προτίμησα το ασφαλές περιβάλλον του Ευρωκοινοβουλίου..." . Τι δεν καταλαβαίνεις ;;;




Εγκρίθηκε από το Ευρωκοινοβούλιο σε ψηφοφορία με ανάταση χειρός η άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κύρτσου που διαβιβάστηκε στις 28.3.2018 από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκειμένου να ασκηθεί ποινική δίωξη εις βάρος του για το αδίκημα της μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο, όταν ήταν νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας «FreeSunday Εκδοτική Α.Ε.» στην Ελλάδα.

Ο Γιώργος Κύρτσος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM» δήλωσε πως δέχεται τη δίωξη και ψηφίζει την άρση της ασυλίας του. «Όλα αυτά είναι θέματα αρχής» σημείωσε, προσθέτοντας «αλλά θεωρώ ότι πρέπει να φτάσουμε και σε έναν διακανονισμό».

«Είναι η δεύτερη φορά που αίρεται η ασυλία μου και με τη δική μου ψήφο βέβαια. Είναι θέμα αρχής για εμένα. Ήμουν εκδότης της “ City Press” και της “ Free Sunday” μέχρι το 2014. Όμως, από το 2009 μέχρι το 2014 τα πράγματα δεν πήγαν καλά, ιδιαίτερα στον δωρεάν διανεμόμενο Τύπο -έκλεισε η Metro International, μια διεθνής εκδοτική επιχείρηση έφυγε από την Αθήνα, έκλεισε και η “City Press”. Σύμφωνα με τη διεθνή νομοθεσία τα εταιρικά χρέη της “ City Press” μεταφέρονται -αυτό δεν ισχύει μόνο για εμένα, ισχύει για δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας- στον διευθύνοντα σύμβουλο. Άρα, αν υποθέσουμε ότι χρωστούσε 700.000 ευρώ η εκδοτική εταιρεία, η οποία έφτασε σε αδιέξοδο, ξαφνικά έφτασα εγώ να χρωστάω σαν φυσικό πρόσωπο 700.000 ευρώ.

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ...ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ ΤΗΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Την ίδια ώρα που τα "κεφάλια" της Εθνικής Τράπεζας δίνουν αυξήσεις στους εαυτούς τους, αγοράζουν πολυτελή οχήματα και θέλουν να κάνουν οικονομία... με την επικούρηση των εργαζομένων-συνταξιούχων της τράπεζας !!!



Η ανοιχτή Επιτροπή Αγώνα εργαζομένων - συνταξιούχων Εθνικής Τράπεζας καταγγέλλει ότι στους πλειστηριασμούς που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018, η Εθνική Τράπεζα εκπλειστηριάζει ένα διαμέρισμα 100 τ.μ., το οποίο είναι η πρώτη κατοικία και το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο μιας τριμελούς οικογένειας (δύο συνταξιούχων και ενός άνεργου παιδιού). Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος είναι συνταξιούχος της Εθνικής Τράπεζας.

Ο πλειστηριασμός γίνεται Σταδίου 43 στις 10 π.μ., την Τετάρτη, και η Επιτροπή Αγώνα τονίζει ότι όλοι-ες οι συνάδελφοι θα πρέπει να είναι παρόντες/ουσες

Όπως αναφέρει επίσης η καταγγελία:

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΡΟΥΡΩΝ: "ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ" !!!

ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ ΣΟΚ ΣΤΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΔΔΗΕ, ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΚΟΒΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΒΛΑΒΕΣ...
ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/09/blog-post_708.html


Δυσαρεστημένοι συνεχίζουν να εμφανίζονται αστυνομικοί που υπηρετούν στις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας στην Κρήτη με τον νέο τρόπο «αστυνόμευσης» στην περιοχή του Ηρακλείου, ο οποίος, όπως λένε, απέχει πολύ απο τις αρμοδιότητές τους. 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ενωση Ειδικών Φρουρών Κρήτης, «ειδικές δυνάμεις της ΕΛΑΣ, όπως το ΤΑΕ (Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων) Ηρακλείου και το ΤΑΕ Μεσσαράς διατάχθηκαν να προβούν σε διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος σε σπίτια πολιτών». 

Σύμφωνα με όσα είπε στην εφημερίδα «Δημοκρατία» ο πρόεδρος της Ενωσης Ειδικών Φρουρών Χρήστος Τσανακτσίδης, αυτό που ουσιαστικά καλούνται να κάνουν οι δυνάμεις είναι να συνοδεύουν κλιμάκια της ΔΕΗ τα οποία πηγαίνουν σε σπίτια ώστε να κόψουν το ρεύμα. «Μας έχει ξαφνιάσει αυτή η πρακτική. Υπάρχει ένα καταστατικό το οποίο πρέπει να τηρείται. Υπάρχουν ειδικές υπηρεσίες, όπως τα ΤΑΕ που αποστολή τους είναι η καταπολέμηση της βαριάς εγκληματικότητας. Δεν μπορούμε να γινόμαστε σάκος του μποξ και να ασχολούμαστε με διακοπές ρεύματος».

Ο ίδιος αναφέρει ότι το πρώτο κρούσμα αυτού του μέτρου εμφανίστηκε την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου.
SSL Certificates