.

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ ;;;

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΑΡΣΗΣ ΤΩΝ CAPITAL CONTROLS Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΕΞΑΝΤΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΑΞΙΛΑΡΙΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΞΑΝΑΔΙΑΣΩΘΟΥΝ ΟΙ ΧΙΛΙΟΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΕΣ ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ ΞΕΝΟΙ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΙ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΑΜΚ
Καθαρή αυτοκτονία η επιλογή της κυβέρνησης για δημιουργία ταμείου εγγυοδοσίας κόκκινων δανείων !!! 



Ετοιμάζεται να διασώσει τους ξένους μετόχους των ελληνικών τραπεζών η κυβέρνηση ;;;

Μοναδική βιώσιμη λύση παραμένει η συγχώνευση των 4 χρεοκοπημένων συστημικών τραπεζών σε μια και το σπάσιμο της σε καλή και κακή. 

Με την καλή να προσελκύει νέους, πραγματικούς επενδυτές, αντί για κοράκια και κερδοσκόπους των αγορών, που θα έχουν κάθε λόγο να την ανακεφαλαιοποιήσουν με φρέσκο, ζεστό χρήμα, αφού θα είναι υγιής, απαλλαγμένη από κόκκινα δάνεια και με κυριάρχη θέση στις αγορές της ευρύτερης περιοχής. Και με την κακή να λειτουργεί ως bad bank για την διαχείριση των κόκκινων δανείων, εξασφαλίζοντας χρηματοδότηση από ομόλογα που θα εκδώσει η ίδια, με καλό κουπόνι, λόγω των υψηλών αποδόσεων που εξασφαλίζει η διαχείριση των κόκκινων δανείων και με φορολογικά κλπ κίνητρα στους επενδυτές, προκειμένου να μπει στο σύστημα και να επενδυθεί σε καθεστώς φορολογικής και ποινικής ασυλίας το αδήλωτο χρήμα που βρίσκεται σε στρώματα, θυρίδες και σε τράπεζες του εξωτερικού.

Μόνον έτσι δεν θα υπάρξει καμίας μορφής κρατική ενίσχυση, εγγύηση, κλπ και το τραπεζικό σύστημα θα μπορέσει να διασωθεί με ιδιωτικά μόνο κεφάλαια.


Δεν χρειάζεται λοιπόν να φαγωθεί το μαξιλάρι ασφαλείας για να ξαναδιασωθούν οι τράπεζες, ούτε νέες κρατικές ενισχύσεις, υπό την μορφή ανακεφαλαιοποιήσεων και εγγυήσεων ΕΔ. Γιατί αυτό θα στείλει το spread στον ουρανό και, αν η σημερινή ή η αυριανή κυβέρνηση χρειαστούν δανεικά, επειδή οι αγορές θα ζητούν ξανά διψήφια επιτόκια, θα οδηγηθούν αναγκαστικά στο 4ο μνημόνιο.  

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates