.

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020

Η ΒΟΜΒΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΧΡΟΝΟΛΟΓΗΜΕΝΩΝ ΕΠΙΤΑΓΩΝ !!!

 




Του Βασίλη Βιλιάρδου


Κατ’ αρχήν δεν μπορεί να καταλάβει κανείς πώς είναι δυνατόν να κλειδώνει το κράτος την οικονομία και να μην ανακοινώνει ταυτόχρονα μέτρα για τις μεταχρονολογημένες επιταγές – οι οποίες απαγορεύονται μεν από το νόμο και δεν υπάρχουν σε άλλη χώρα, αλλά είναι σχεδόν ο κανόνας στην Ελλάδα, ενώ προεξοφλούνται «νόμιμα» από τις τράπεζες, οπότε ο νόμος δεν εφαρμόζεται εκ των πραγμάτων. Αποτελούν φυσικά παράνομο «τύπωμα» χρημάτων από τον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος έτσι αυξάνει τη ρευστότητα στην οικονομία με συνεργό του τις τράπεζες – ενώ λειτουργεί ως εξής:

Η επιχείρηση συγκεντρώνει τις επιταγές διαφόρων πελατών της από διάφορες τράπεζες, οι οποίες της δίνονται για την εξόφληση των τιμολογίων της με διάφορες ημερομηνίες λήξης τους – καταθέτοντας τες στη συνέχεια στην τράπεζα της, με την οποία έχει συμφωνήσει να χρηματοδοτείται με εγγύηση αυτές τις επιταγές. Η τράπεζα κρατάει τις επιταγές έως την ημερομηνία λήξης τους που τις εξαργυρώνει, δίνοντας στην επιχείρηση το 80% της αξίας τους (πριν την κρίση του 2008 το 90%) ως δάνειο, με επιτόκιο το υψηλότερο της αγοράς (άνω του 7%).

Όταν η τράπεζα πληρώνεται για τις επιταγές, καταβάλει στην επιχείρηση το υπόλοιπο 20% – ενώ εάν υπάρξει ακάλυπτη επιταγή, την αφαιρεί από αυτό το υπόλοιπο που, εφόσον δεν είναι αρκετό, καλεί τον επιχειρηματία να το συμπληρώσει. 

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟ !!! 13033 - ΚΩΔΙΚΟΣ 6 - ΠΑΩ ΓΙΑ ΚΟΡΩΝΟΠΑΡΤΙ. ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ 6 ΠΑΩ ΓΙΑ ΚΟΡΩΝΟΠΑΡΤΙ !!! ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ;;;

 

Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε:


Δεν μπήκαν στην διαδικασία ούτε να φτιάξουν ένα λογισμικό της προκοπής. Με software από πιτσαρίες και ντελιβεράδικα προσπαθούν να περιορίσουν την κίνηση των πολιτών !!!

Οι φωτογραφίες με τις απαντήσεις του 13033:

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΙΝΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ !!! ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΑΠΟ 300 ΕΩΣ 50.000€ ΚΑΙ ΠΟΙΝΕΣ ΕΩΣ ΙΣΟΒΙΑ ΚΑΘΕΙΡΞΗ !!!

 



Ένα πλέγμα διοικητικών μέτρων (προστίμων) που φτάνουν έως τις 50.000 ευρώ σε εταιρίες άνω των 300 τμ που συλλαμβάνονται υπότροπες να μην τηρούν τα μέτρα κατά του κορονοϊού, αλλά και ποινικές κυρώσεις που φτάνουν ακόμα και την ισόβια κάθειρξη(!!) για περιπτώσεις διασπορά του ιού από την οποία προκλήθηκε ο θάνατος πολλών ανθρώπων , περιλαμβάνει το ποινολόγιο της καραντίνας που παρουσιάζει το dikastiko.gr.

Με τη βοήθεια του ποινικολόγου Κων/νου Γώγου, δείτε τα πρόστιμα που περιλαμβάνονται στη νέα ΚΥΑ , όπως και τις προβλέψεις του Ποινικού Κώδικα


ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

ΜΑΣΚΑ

· Μη χρήση μάσκας- 300 ευρώ

· Εντός νοσοκομείου, ιατρείου κλπ – 1.000 ευρώ στην επιχείρηση

ΜΗ ΤΗΡΗΣΗ ΜΕΤΡΩΝ

Σε γηροκομείο:

· από 3.000 – 5.000 ευρώ (υποτροπή 10.000 ευρώ)– αναστολή λειτουργίας 60 ημέρες

· Από τους διαμένοντες – 150 ευρώ

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΥΣΙΜΑ+ΡΕΥΜΑ ΓΙΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ+ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !!!

 


Στο τρίπτυχο παραγωγοί ΑΠΕ, προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και καταναλωτές πέφτει το βάρος της εξισορρόπησης του ελλειμματικού λογαριασμού πληρωμών πράσινης ενέργειας, ύψους 300 εκατ. ευρώ, με βάση την δέσμη μέτρων που ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.

Πρόκειται για παρεμβάσεις, με τις οποίες ο κλάδος των παραγωγών αιολικής και φωτοβολταϊκής ενέργειας «πέφτει» στα μαλακά καθώς απέφυγε ένα οριζόντιο ψαλίδι αλλά και κούρεμα στις ταρίφες που θα είχε καταστροφικές συνέπειες για τις εταιρείες όπως άλλωστε είχαν διαμηνύσει σε όλους τους τόνους, οι εκπρόσωποι του κλάδου τις προηγούμενες εβδομάδες.

Η εφάπαξ εισφορά 6% στα έσοδα του 2020, που αντιστοιχεί συνολικά σε 110 εκατ. ευρώ και αφορά έργα προ τις 31 Δεκεμβρίου του 2015, μπορεί να μεταφράζεται σε κάποιες δεκάδες εκατομμυρίων, ειδικά για τους μεγάλους παραγωγούς ΑΠΕ (ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Ελλάκτωρ, ΕNEL, EREN, Iberdrola κ.α). Ωστόσο οι απώλειες αυτές μετριάζονται από την μετακύλιση μέρους του κόστους και στους προμηθευτές ενέργειες αλλά και με τα πρόσθετα μέτρα που ανακοίνωσε χθες το υπουργείο.

Οι ιδιώτες προμηθευτές καλούνται να πληρώσουν «καπέλο» 2 ευρώ ανά μεγαβατώρα που αντιστοιχεί στην άντληση πρόσθετων εσόδων ύψους 110 εκατ. ευρώ.

Η δαπάνη αυτή θεωρείται πολύ πιθανόν να μεταφερθεί στους λογαριασμούς ρεύματος, πλην της ΔΕΗ, η οποία ανακοίνωσε ότι «παγώνει» την επιβάρυνση των καταναλωτών από το τέλος προμηθευτών που επιβάλλεται για την εξυγίανση του λογαριασμού χρηματοδότησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Αυτό ενδέχεται να είναι και το πρώτο μέτρο που μπορεί να επηρεάσει τις τσέπες των καταναλωτών. Το δεύτερο, είναι η επιβολή του λεγόμενου «πράσινου» τέλους στο πετρέλαιο κίνησης, το οποίο θα επιβαρυνθεί με 0,03 λεπτά το λίτρο κάτι που θα αυξήσει αντίστοιχα τις τιμές των καυσίμων. Το ΥΠΕΝ δήλωσε χθες ότι αποτελεί ένα είδος «φόρου άνθρακα» και ότι επιβάλλεται και σε άλλες χώρες στην ΕΕ.

ΜΕΙΩΣΗ ΕΝΟΙΚΙΩΝ: ΜΟΝΙΜΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ 50% ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ !!!

 



Τέλος στην προαιρετική μείωση ενοικίων δίνει και επισήμως το υπουργείο Οικονομικών. Καθιερώνει όμως για τους εκμισθωτές, από τον Νοέμβριο και εφεξής, αποζημίωση 50% αντί 30% για κάθε μήνα υποχρεωτικής μείωσης ενοικίων.

Με τροπολογία που κατέθεσε αργά βράδυ χθες στη Βουλη:
  • περιορίζεται για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο (αντί Σεπτέμβριο έως Δεκέμβριο 2020 που ισχύει σήμερα) το μέτρο προαιρετικής μείωσης για ποσοστό τουλάχιστον 30% του συνολικού μισθώματος
  • επεκτείνεται και σε άλλες κατηγορίες πληττόμενων το μέτρο της υποχρεωτικής μείωσης κατά 40% του συνολικού μισθώματος (ίσχυσε για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο 2020), ως εξής:

Α. για τον μήνα Οκτώβριο σε:

– μισθωτές επαγγελματικής μίσθωσης προς εγκατάσταση επιχείρησης, η οποία εδρεύει ή έχει υποκατάστημα σε Περιφερειακή Ενότητα (ΠΕ) που εντάχθηκε για τουλάχιστον δεκατέσσερις (14) ημέρες κατά τον μήνα Οκτώβριο σε επιδημιολογικό επίπεδο «πολύ υψηλό»,

– συμβάσεις μίσθωσης κύριας κατοικίας, στο πλαίσιο των οποίων, η σύμβαση εργασίας του μισθωτή, κατά τα ειδικώς οριζόμενα, έχει προσωρινά ανασταλεί.


Β. από τον μήνα Νοέμβριο σε:

ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ & ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ: ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ+ΛΑΡΙΣΑ ΛΟΓΩ ΕΞΑΡΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ !!!

 



Πλήρη αναστολή της λειτουργίας των δικαστηρίων σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού στις εν λόγω περιοχές ζητά με επείγουσα ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. 

Η Ένωση εκφράζει παράλληλα την ανησυχία της για την επάρκεια των μέτρων που έχουν ληφθεί στα Δικαστήρια των εν λόγω περιφερειών, καθώς όπως σημειώνει η λειτουργία τους με το υπάρχον πλαίσιο ευνοεί καθημερινά το συνωστισμό πολιτών και παραγόντων της δίκης.

Ειδικότερα αναφέρεται στην ανακοίνωση:

ΗΠΑ: ΠΩΣ ΤΟ FBI "ΑΡΠΑΞΕ" ΤΟΝ ΘΗΣΑΥΡΟ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΣΕ BITCOIN ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ !!!

 



«Φτερά» έκανε το περιεχόμενο ενός αδρανούς διαδικτυακού «πορτοφολιού» το οποίο περιείχε 69.000 bitcoin συνολικής αξίας 1 δισ. δολαρίων, την ημέρα των αμερικανικών εκλογών και η είδηση έγινε viral!

Τα σενάρια για το «ποιος κατάφερε να το κλέψει» έδιναν κι έπαιρναν μέχρι να γίνει γνωστό πως το FBI αυτό που τα «πήρε».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Forbes, την ώρα που τα περισσότερα αμερικανικά μέσα ήταν απασχολημένα με τις κρίσιμες εκλογές στις ΗΠΑ, ο λογαριασμός με τα 69.000 bitcoin «άδειασε». Όταν η είδηση άρχισε να κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο βέβαια, τα μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για τη «μεγαλύτερη ληστεία bitcoin» στην ιστορία... μέχρι που μάθαμε την αλήθεια.

Πρόκειται για το «πορτοφόλι» 1HQ3Go3ggs8pFnXuHVHRytPCq5fGG8Hbhx το οποίο παρέμενε αδρανές από το 2013, όταν το FBI σταμάτησε τις παράνομες συναλλαγές του Silk Road. Ο Ρος Ουίλιαμ Ούλμπριχτ, ιδρυτής του Silk Road, γνωστός και ως « Dread Pirate Roberts, συνελήφθη και και δύο χρόνια αργότερα καταδικάστηκε με ποινή «διπλά ισόβια» για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και επιθέσεις χάκερ.

ΒΡΟΧΗ ΠΕΦΤΟΥΝ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΛΟΥΚΕΤΑ !!! 45 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΚΑΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ !!!

ΞΕΜΕΝΕΙ Η ΕΠΑΡΧΙΑ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΔΩ:
ΕΤΕ: ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ 41 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ..."ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ" !!!




Λουκέτο σε 45 καταστήματά της, σε διάφορες περιοχές της χώρας, βάζει η Πειραιώς μέχρι το τέλος Νοεμβρίου και ενώ είναι σε ισχύ το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου εργαζομένων της τράπεζας.

Η νέα, δραστική συρρίκνωση του δικτύου της τράπεζας (ποσοστιαία είναι πάνω από το 8% του συνόλου) εκτιμάται ότι χρησιμοποιείται στην παρούσα φάση και ως μοχλός πίεσης για την αύξηση της συμμετοχής στην εθελούσια έξοδο, που ειδικά για τους εργαζόμενους των καταστημάτων τα οποία κλείνουν, τείνει να καταστεί υποχρεωτική.

Οι συγκεκριμένοι τραπεζοϋπάλληλοι, χάνοντας την οργανική θέση τους, τίθενται στη διάθεση της διεύθυνσης προσωπικού, διατρέχοντας τον κίνδυνο μετακίνησης ακόμα και εκτός της περιοχής κατοικίας τους, με τις επακόλουθες δυσχέρειες στη καθημερινότητά τους.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης περιλαμβάνεται ειδικό κίνητρο δύο επιπλέον μηνιαίων μισθών για τους εργαζόμενους των καταστημάτων που κλείνουν. Γενικά το προσωπικό της Πειραιώς που εργάζεται στο δίκτυο καταστημάτων πριμοδοτείται με 20% επιπλέον του βασικού ποσού-κινήτρου, για να αποχωρήσει. 

ΣτΕ: ΠΡΟΣΤΙΜΟ 4.600.000€ ΣΤΟΝ ΚΑΡΕΛΙΑ ΓΙΑ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΤΣΙΓΑΡΩΝ !!!

ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΣτΕ
Σύμφωνα με το ΣτΕ η καπνοβιομηχανία Καρέλια εξήγαγε εικονικά περίπου 3.550 κιβώτια τσιγάρων Καρέλια LIGHTS 100s με τη συμμετοχή υπαλλήλων του Τελωνείου Νίκης.



Με πέντε αποφάσεις του το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάνθηκε ότι στην καπνοβιομηχανία Καρέλια καλώς καταλογίστηκε ειδικός φόρος κατανάλωσης και άλλοι φόροι, ύψους 4.681.318 ευρώ, για λαθρεμπορία τσιγάρων, μέσω εικονικών εξαγωγών 3.500 περίπου κιβωτίων τσιγάρων Καρέλια LIGHTS 100s, προς τη Γιουγκοσλαβία, μέσω του Τελωνείου Νίκης (Φλώρινα) και με τη συμμετοχή τελωνειακών υπαλλήλων.

Να υπολογιστεί ότι μόνο από την εικονική εξαγωγή 1.000 χαρτοκιβώτιων τσιγάρων, αξίας 253.000 ευρώ, το Δημόσιο χάνει 1.312.228 ευρώ από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης μαζί με ΦΠΑ.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που το θέμα λαθρεμπορίας τσιγάρων από τη μεσσηνιακή καπνοβιομηχανία απασχόλησε το Β’ Τμήμα του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου. Δύο χρόνια πριν, τους συμβούλους Επικρατείας απασχόλησαν οι πράξεις του προϊσταμένου του Τελωνείου Νίκης, με την οποία καταλογίστηκαν σε βάρος του Ανδρέα Καρέλια και της ομώνυμης καπνοβιομηχανίας πέντε τελωνειακές λαθρεμπορικές παραβάσεις. Οι παραβάσεις αφορούσαν λαθρεμπορία τσιγάρων προς τα Σκόπια με το τέχνασμα εικονικών εξαγωγών. Οι καταλογισμοί τότε ήταν ύψους 18.605.309 ευρώ.

Ομως, το έτος 2018 το Β’ Τμήμα του ΣτΕ, με την υπ’ αριθμ. 2346/2018 απόφασή του, αφού ερμήνευσε την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έκανε δεκτή την αίτηση του κ. Καρέλια και της καπνοβιομηχανίας και ακύρωσε την από 31/3/2008 καταλογιστική πράξη του προϊσταμένου του Τελωνείου Νίκης.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

 


Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

ΠΟΙΕΣ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ;;; ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΙΣ ΣΤΡΟΦΙΓΓΕΣ ΤΗΣ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ !!!

 



Τι μεταδίδει το bankingnews.gr :


Σημαντικές αλλαγές θα πρέπει να συντελεστούν προκειμένου στη μετά covid εποχή οι τράπεζες να είναι σε θέση να στηρίξουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η τρέχουσα πιστωτική πολιτική των τραπεζών θα είναι πολύ δύσκολο να χρηματοδοτήσει μια καθημαγμένη οικονομία και επιχειρήσεις των οποίων τα μεγέθη το 2020 λόγω lock down δεν θα συγκρίνονται σε τίποτα με εκείνα του 2019.

Το σοκ της κατάρρευσης μεγεθών

Οπως παρατηρούν σημαντικοί τραπεζικοί παράγοντες λόγω του κλειδώματος των οικονομιών, των αυξημένων εξόδων και του δραματικά μειωμένου τζίρου οι δείκτες των μικρομεσαίων κυρίως εταιριών εκτιμάται πως θα εξελιχθούν πολύ αρνητικά μέσα στην τρέχουσα χρονιά.

Αναμένεται από τις επιχειρήσεις αυτές να δούμε αρνητικά λειτουργικά EBIDTA με αυξημένα λειτουργικά έξοδα και πολύ πιεσμένο κύκλο εργασιών εξαιτίας των πολλαπλών κλειδωμάτων της οικονομίας.

Με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα όπως αυτά αποτυπώνονται από τις τράπεζες, τόσο οι αλληλόχρεοι λογαριασμοί όσο και τα κεφάλαια κίνησης στο σύνολό τους θα μειωθούν πολύ εφόσον οι τράπεζες δεν αλλάξουν κριτήρια στις χορηγήσεις τους.

ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ: ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Ο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ !!!

 


Σε λειτουργία τέθηκε ο «ηλεκτρονικός φάκελος δανειολήπτη». Πρόκειται για μια νέα πληροφοριακή εφαρμογή που δημιούργησε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) του Υπουργείου Οικονομικών, με στόχο να επιταχύνει τις διαδικασίες εξέτασης καταπτώσεων για δάνεια που έχουν ληφθεί με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου και παράλληλα να καταργηθεί η φυσική διακίνηση εκατοντάδων χιλιάδων σελίδων, δικαιολογητικών και συνοδευτικών εγγράφων που εντάσσονται στους αντίστοιχους φακέλους.

Μέχρι πρότινος, τα αιτήματα των καταπτώσεων δανείων που έστελναν οι Τράπεζες στο ΓΛΚ συνοδεύονταν από ογκωδέστατους φακέλους των Δανείων με όλα τα δικαιολογητικά και τα συνοδευτικά έγγραφα. Η αυτοματοποίηση και ψηφιοποίηση της διαδικασίας αυτής αποτελούσε ανάγκη εδώ και χρόνια.

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΗΣ PFIZER ;;;

 



Όταν το εμβόλιο Covid-19 της Pfizer Inc. και της BioNTech SE βγει από τη γραμμή παραγωγής, η Shanghai Fosun Pharmaceutical Group Co. θα αναλάβει να το διανείμει μέσω ενός σύνθετου και δαπανηρού συστήματος αποθηκών κατάψυξης στα αεροδρόμια, ψυκτικών οχημάτων και σημείων εμβολιασμού σε όλη την Κίνα.

Αφού φτάσουν στα κέντρα εμβολιασμού, τα εμβόλια πρέπει να ξεπαγώσουν από τους -70 βαθμούς Κελσίου και να εγχυθούν εντός πέντε ημερών, αλλιώς θα αχρηστευτούν. Στη συνέχεια, πρέπει να επαναληφθεί η ίδια διαδικασία για να χοηγηθεί η δεύτερη δόση ένα μήνα αργότερα.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο χάρτης της πορείας που σκιαγράφησε η εταιρεία, στην οποία έχει χορηγηθεί άδεια κυκλοφορίας του εμβολίου στο μεγαλύτερο μέρος της Κίνας, αποκαλύπτει τις τεράστιες και τρομακτικές διοικητικές προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν εκείνοι που θα κληθούν να παραδώσουν το πειραματικό εμβόλιο της Pfizer, αφού έδειξε «εξαιρετικά» πρώιμα αποτελέσματα στις δοκιμές τελικού σταδίου, αυξάνοντας τις ελπίδες για πιθανό τερματισμό της πανδημίας που σαρώνει τον πλανήτη σχεδόν ένα χρόνο τώρα.

3 ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΠΟ ΤΟ CITY ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ;;;

 



Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε συζητήσεις με τρεις τράπεζες του λονδρέζικου City, οι οποίες θα ήθελαν να μεταφέρουν εργαζόμενους και δραστηριότητες στην Ελλάδα, εν όψει του Brexit, αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο Bloomberg ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Άλεξ Πατέλης.

Με τη μεταβατική περίοδο του Brexit να λήγει στο τέλος του χρόνου, τράπεζες και άλλες εταιρείες που προσφέρουν υπηρεσίες επιδιώκουν να διαφοροποιήσουν τη γεωγραφική περιουσία τους εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου, με την Αθήνα να διεκδικεί μέρος αυτής της «πίτας», όπως είπε ο σύμβουλος του πρωθυπουργού.

Ο κ. Πατέλης αναφέρθηκε στη μεγάλη επένδυση της Microsoft, καθώς και στο γεγονός ότι η Moody’s την επικαλέστηκε ως έναν από τους λόγους που την οδήγησαν στην πρόσφατη αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας. Και τόνισε ότι η Αθήνα θέλει να προσελκύσει και άλλες επενδύσεις. 

ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΜΙΚΡΟΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ;;; ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΓΙΑ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤτΕ !!!

 



Καμία αίτηση δεν έχει υποβληθεί μετά από 4 μήνες και 13 ημέρες ψήφισης του νόμου 


Απογειώνει τις γραφειοκρατικές διαδικασίες η Τράπεζα της Ελλάδος για την έκδοση άδειας λειτουργίας μίας εταιρείας που θέλει να δραστηριοποιηθεί στον τομέα των μικροπιστώσεων όταν η σχετική νομοθεσία ψηφίστηκε την 1η Ιουλίου στη Βουλή των Ελλήνων.

Το ημερολόγιο δείχνει 13 Νοεμβρίου ενώ έχουν περάσει 135 ημέρες ή 4 μήνες και 13 ημέρες και ακόμη δεν κατατεθεί ούτε ένας φάκελος στην Τράπεζα της Ελλάδος για αξιολόγηση.
Ο νόμος 4701/2020 που αφορά την χρηματοδότηση πολύ μικρών επιχειρήσεων μέχρι του ποσού των 25.000 είναι μια πραγματικότητα ακόμη στα χαρτιά.

Η «χαρτούρα» της ΤτΕ

Η αρμόδια υπηρεσία της Τράπεζας της Ελλάδος και συγκεκριμένα η Διεύθυνση Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος πριν από μερικές ημέρες έδωσε στη δημοσιότητα τη «χαρτούρα» που απαιτεί για την κατάθεση του φακέλου, ο οποίος με βάση τη νομοθεσία σε διάστημα τριών μηνών πρέπει η Διεύθυνση Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος να δώσει την έγκριση ή την απόρριψη του φακέλου.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΟΦΕΙΛΕΤΗ ΣΕ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ !!!

 



Το καλοκαίρι δημοσιεύτηκε η σημαντική απόφαση 3/2020 της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου για την υποχρέωση ενημέρωσης δανειοληπτών - υποκειμένων επεξεργασίας στο πλαίσιο διαβίβασης των δεδομένων τους σε Εταιρείες Ενημέρωσης Οφειλετών.

Μια νέα απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η 13205/2020 (ΤΝΠ ΝΟΜΟΣ) αποτελεί μια από τις πρώτες περιπτώσεις όπου βλέπουμε επίκληση των διαπιστώσεων του ΑΠ, σε υπόθεση όμως που δεν αφορά σε δανειολήπτη, αλλά σε συνδρομητή παρόχου κινητής τηλεφωνίας και διαβίβαση δεδομένων σε δικηγορική εταιρεία.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Ο ενάγων και ήδη εκκαλών είχε συνάψει σύμβαση κινητής τηλεφωνίας με πάροχο, ο οποίος, λόγω καθυστέρησης στην εξόφληση οφειλής, διαβίβασε τα δεδομένα του σε δικηγορική εταιρεία για το σκοπό της είσπραξης της οφειλής αυτής.

Η δικηγορική εταιρεία, σύμφωνα με την αγωγή, άρχισε δια των υπαλλήλων της να οχλεί τηλεφωνικώς τον ενάγοντα, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για τη διαβίβασή των δεδομένων του, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση και συγκατάθεση.

Για το λόγο αυτό, ενήγαγε τον πάροχο, ζητώντας να του καταβάλει το ποσό των 6.000 ευρώ, ως χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης.

Το Ειρηνοδικείο Αθηνών, δικάζοντας σε πρώτο βαθμό, απέρριψε την αγωγή ως ουσία αβάσιμη, με τον ενάγοντα να ασκεί έφεση.

Η κρίση του δικαστηρίου

ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ !!!

 



Η περιουσία του γνωστού και μη εξαιρετέου μεγιστάνα ανέρχεται στα 7,6 δισ. δολάρια και όπως είναι απολύτως φυσιολογικό οι διαχειριστές κεφαλαίων είναι πολύτιμοι, όσο και… καλοπληρωμένοι.

Η επενδυτική εταιρεία στο Ηνωμένο Βασίλειο θα καταβάλλει 38,2 εκατομμύρια δολάρια στους συνεργάτες και το προσωπικό της εντός των επόμενων τριών ετών, στο πλαίσιο των μακροπρόθεσμων προγραμμάτων αμοιβών που έχει θεσπίσει.

Η εταιρεία, με έδρα το Λονδίνο, έχει πληρώσει αμοιβές πάνω από 150 εκατ. στερλίνες από την ίδρυση της το 2008, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέλυσε το Bloomberg.

Στην SFM UK Management, οι διαχειριστές κεφαλαίων της εταιρείας έλαβαν ξεχωριστά 34,5 εκατομμύρια λίρες ως αμοιβή για την απόδοσή τους πέρυσι, αφού τα κέρδη υπερδιπλασιάστηκαν, σύμφωνα με στοιχεία.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΣΕΕ: ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΕΝ ΜΕΣΩ LOCKDOWN ΜΕ ΠΛΑΣΤΕΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ !!!

 




Η χειρόγραφη Βεβαίωση Κυκλοφορίας Εργαζόμενων που ισχύει παράλληλα με την Αδείας Κυκλοφορίας από το πληροφοριακό σύστημα Εργάνη επιτρέπει αυθαιρεσίες εργοδοτών, όπως καταγγέλλει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος εν μέσω lockdown.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με καταγγελίες που επικαλείται ο ιστότοπος ethnos.gr, σε περιοχές της Αθήνας κυκλοφορούν «μαϊμού» Βεβαιώσεις Κυκλοφορίας Εργαζόμενων που δημιουργούνται από επιτήδειους, με πλαστές σφραγίδες ανύπαρκτων εταιρειών και διανέμονται στη γειτονιά, ώστε να κυκλοφορούν για τουλάχιστον ένα 8ωρο δεκάδες πολίτες χωρίς εμπόδια.

«Ψευδείς χειρόγραφες βεβαιώσεις με ψεύτικες σφραγίδες ανύπαρκτων επιχειρήσεων έχουν μοιραστεί σε ολόκληρες γειτονιές και οικοδομικά μπλοκ και κάτοικοι ολόκληρων συνοικιών του λεκανοπεδίου μετακινούνται καθημερινά με ψευδείς χειρόγραφες βεβαιώσεις», καταγγέλλει ο Γραμματέας Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της ΓΣΕΕ, Δημήτρης Καραγεωργόπουλος.

Την ίδια ώρα, εργαζόμενοι που είναι προφορικά προς το παρόν σε αναστολή και θα δηλωθούν σε αναστολή από την ερχόμενη Κυριακή, υποχρεώνονται από τους εργοδότες τους να εργάζονται παράνομα και να μετακινούνται στον φυσικό χώρο εργασίας τους με χειρόγραφες βεβαιώσεις κυκλοφορίας, σύμφωνα με τις καταγγελίες που δέχεται η ομάδα πληροφόρησης και υποστήριξης εργαζομένων ANTI-COVID-19 της ΓΣΕΕ.

ΛΑΓΚΑΡΝΤ(ΕΚΤ) : ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΚΑΜΨΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ !!! "ΛΑΘΟΣ" ΤΑ ΚΑΘΟΛΙΚΑ LOCKDOWNS !!!

 



Το καθολικό lockdown δεν είναι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης του δεύτερου κύματος κορωνοϊού, ξεκαθάρισε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Christine Lagarde.

Μιλώντας στο Φόρουμ της ΕΚΤ για το central banking, η κα Lagarde χαιρέτισε τα πρόσφατα ενθαρρυντικά νέα για το εμβόλιο κατά του ιού, εκτιμώντας ότι υποχώρησε «λίγο» η τεράστια αβεβαιότητα.

Επίσης, ανέφερε πως οι επιχειρήσεις δεν βλέπουν πλέον τους περιορισμούς από την πανδημία ως ένα εφάπαξ κόστος, καθώς έχουν αρχίζει να προσαρμόζουν αναλόγως τις αποφάσεις τους.

Χθες 12/11, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προανήγγειλε νέο πακέτο παρεμβάσεων στη δευτερογενή αγορά, το οποίο θα ανακοινωθεί τον επόμενο μήνα.
Ωστόσο, προσπάθησε να «προσγειώσει» όσους αισιοδοξούν ότι η άφιξη των εμβολίων κατά του κορωνοϊού θα φέρει άμεσα και επανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Η κα Lagarde προειδοποίησε ότι ακόμα και με την άφιξη ενός αποτελεσματικού εμβολίου, η οικονομική ανάκαμψη στην ευρωζώνη κινδυνεύει να είναι «ασταθής», καθώς θα ακολουθεί τον ρυθμό ανάπτυξης των θεραπειών.

«Παρά το γεγονός ότι οι τελευταίες ειδήσεις αναφορικά με το εμβόλιο φαίνονται ενθαρρυντικές, ίσως συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε επαναλαμβανόμενους κύκλους διασποράς του ιού και περιοριστικών μέτρων μέχρι να επιτευχθεί μια ευρεία ανοσία.

Συνεπώς η ανάκαμψη δεν θα είναι γραμμική αλλά μάλλον ασταθής, με παύσεις και επανεκκινήσεις, εξαρτημένη από την ανάπτυξη του εμβολίου», δήλωσε.

Η κ κα Lagarde προσέθεσε πως η ευρωπαϊκή πολιτική πρέπει να προσαρμοστεί στις παρούσες συνθήκες.

«Λόγω της πανδημίας, βρισκόμαστε ενώπιον μιας εξαιρετικά ασυνήθιστης ύφεσης εξαιτίας της πανδημίας.Πρόκειται για ύφεση στις υπηρεσίες και όχι σε διαρκή αγαθά».

Η κα Lagarde άφησε να εννοηθεί ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι πιθανό να μειώσει περαιτέρω για τις τράπεζες το κόστος δανεισμού καθώς και ότι θα προσαρμόσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.

«Στις εβδομάδες που ακολουθούν, θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες πάνω στις οποίες θα βασίσουμε την απόφασή μας για την επαναρρύθμιση της οικονομίας, συμπεριλαμβανομένων των πληροφοριών για την επιτυχία των μέτρων του νέου lockdown στον περιορισμό του ιού αλλά και περισσότερης σαφήνειας στα δημοσιονομικά σχέδια και τις προοπτικές ανάπτυξης εμβολίων».

Η αξιωματούχος υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα αγοράς τίτλων λόγω πανδημίας (PEPP), αλλά και οι πράξεις παροχής ρευστότητας στις τράπεζες (TLTRO) έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά εργαλεία στο τρέχον περιβάλλον της Ευρωζώνης.

Μάλιστα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προσαρμοστούν δυναμικά ανάλογα με την πορεία της πανδημίας.

Εντούτοις, αυτά πιθανόν να παραμείνουν τα κύρια εργαλεία για την προσαρμογή της νομισματικής μας πολιτικής.

JPMorgan: Λάθος το νέο κύμα lockdowns – Πλήττεται η ψυχική υγεία όχι ο κορωνοιός – Δεν αγοράζουμε τα νέα μέτρα

ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ 1ης ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ...ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Ο ΝΟΜΟΣ-ΕΚΤΡΩΜΑ ΑΡΠΑΓΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Επικοινωνιακή "ασπιρίνη" πριν την εφαρμογή του πλιάτσικου στα πάντα όλα που φέρνει ο ψηφισμένος προ λίγων μόνο ημερών Νέος Πτωχευτικός, εν μέσω μάλιστα πανδημίας και νέας μεγάλης οικονομικής κρίσης....

Σε μεγένθυση:

ΠΟΙΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ "ΠΑΓΩΝΟΥΝ" ΓΙΑ 75 ΜΕΡΕΣ !!!

 


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ(13/11/20)

ΕΝΤΟΛΗ ΕΚΤ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ & ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ !!!

 


Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

BLOOMBERG: ΕΡΧΕΤΑΙ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΗ 50% ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΔΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

 


Υπερφορολόγηση για τους Έλληνες, φοροαπαλλαγές για τους ξένους....


Έκπτωση 50% στον φόρο εισοδήματος για 7 χρόνια θα έχουν όσα φυσικά πρόσωπα, μισθωτοί ή ελεύθεροι επαγγελματίες μεταφέρουν τη φορολογική τους έδρα στην Ελλάδα, προβλέπει σχέδιο που επεξεργάζεται η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Αντίστοιχα κίνητρα έχουν ήδη ψηφιστεί για εύπορους αλλοδαπούς αλλά και συνταξιούχους από το εξωτερικό που μεταφέρουν τη φορολογική τους κατοικία στη χώρα μας.

Αναλυτικά, το Bloomberg αναφέρει:

«Η Ελλάδα θέλει να χρησιμοποιήσει το καλό της ιστορικό στη διαχείριση της κρίσης κορονοϊού ως έναν τρόπο να δελεάσει ανθρώπους να μετακομίσουν στη χώρα -και υπόσχεται ότι το ήμισυ του εισοδήματός τους θα είναι απαλλαγμένο από φόρους».

ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΣΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ !!!

 



Του Δρ. Ευάγγελου Μαργαρίτη*


Σε κάθε σύμβαση που καταρτίζεται μέσω ηλεκτρονικού καταστήματος (eShop) o αγοραστής καταναλωτής (δηλαδή όποιος αγοράζει για προσωπικούς αλλά όχι επαγγελματικούς/ επιχειρηματικούς σκοπούς) έχει το δικαίωμα "Υπαναχώρησης".

Τι είναι η υπαναχώρηση; Αυτό που λέγεται στην καθημερινή (Μη νομική) γλώσσα ως "δικαίωμα επιστροφής". Και μάλιστα, επιστροφής χωρίς ΚΑΝ να απαιτείται ο καταναλωτής να επικαλείται λόγο (δηλαδή, μπορεί να υπαναχωρήσει επειδή "έτσι θέλει", επειδή "δεν του αρέσει το προϊόν" και όχι μόνο σε περιπτώσεις που ένα προϊόν που παραδόθηκε είχε κάποιο ελάττωμα.

Ο καταναλωτής έχει λοιπόν "δικαίωμα αναιτιολόγητης και αζήμιας υπαναχώρησης".

ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΣ ΑΠΟ TUI ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ TOUR OPERATORS !!!

ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
«Πάγωσαν» τις πληρωμές οι tour operators και τις μεταθέτουν για την Άνοιξη του 2021. Λόγο για αγώνα επιβίωσης κάνουν από την πλευρά τους οι Έλληνες ξενοδόχοι.



Η αρχή έγινε από την TUI, προ ημερών ενημέρωσε τους ξενοδόχους με τους οποίους συνεργάζεται πως θα πληρώσει το 25% όσων τους οφείλει μέχρι το τέλος του χρόνου και το υπόλοιπο 75% Μάρτιο- Απρίλιο 2021. Το περασμένο καλοκαίρι το υπουργείο Τουρισμού προσάρμοσε την πολιτική του για τις αφίξεις στα μέτρα του μεγαλύτερου tour operator. Τώρα λίγους μήνες μετά, η TUI αφήνει ξεκρέμαστους τους Έλληνες ξενοδόχους.

Η TUI, λέει στο mononews.gr η πρόεδρος των ξενοδόχων Ζακύνθου κα Χριστίνα Τετράδη, υποστηρίζει πως δεν μπορεί να πληρώσει τώρα το σύνολο των οφειλών διότι δεν «πάνε» καλά τα χειμερινά προγράμματα και μεταθέτει το μεγαλύτερο μέρος των πληρωμών για την Άνοιξη.

Άλλοι tour operators δημιουργούν προσκόμματα στις πληρωμές, υποστηρίζοντας πως δεν συμφωνούν οι λογαριασμοί, τι οφείλουν δηλαδή στους Έλληνες ξενοδόχους.

Και άλλοι, όπως το Itaka που είναι από τους μεγαλύτερους t.o. της Πολωνίας, αρνείται να πληρώσει τις οφειλές του λόγω lockdown. Να σημειωθεί ότι αρκετοί ξενοδόχοι έχουν στραφεί νομικά εναντίον του και έχουν στείλει εξώδικα.

ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ LOCKDOWN: ΤΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΟΧΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 9 ΤΟ ΒΡΑΔΥ !!!

 




Ακόμα σκληρότερο θα είναι από την Παρασκευή το lockdown, που βρίσκεται ήδη σε εφαρμογή στη χώρα μας, προκειμένου να περιοριστεί η μετάδοση του κορωνοϊού.

Παρά το γεγονός ότι δεν έχει συμπληρωθεί μια εβδομάδα από την επιβολή του, η κυβέρνηση, δια στόματος Νίκου Χαρδαλιά, ανακοίνωσε νέα, ακόμα πιο αυστηρά μέτρα που αφορούν τον περιορισμό κυκλοφορίας από τις 09.00 το βράδυ μέχρι τις 05.00 το πρωί.

Όπως εξήγησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας η εφαρμπογή του μέτρου ξεκινά από την ερχόμενη Παρασκευή 13/11 και η λήψη της σχετικής απόφασης κρίθηκε απαραίτητη καθώς παρατηρήθηκε κατάχρηση των SMS τη νύχτα με περιττές μετακινήσεις κυρίως σε οικίες πολιτών.

Θα ισχύουν μόνον τα SMS 1 και 6

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ Β ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ !!!

 


Τι μεταδίδει το sofokleousin.gr :

Η μεγάλη ώρα πλησιάζει για το μέλλον της τράπεζας Πειραιώς, καθώς οριστικοποιούνται οι αποφάσεις του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού της ΕΚΤ (SSM) για το κουπόνι των μετατρέψιμων υπό όρους ομολογιών (Cocos), που οδηγούν στην κρατικοποίηση της μεγαλύτερης ελληνικής τράπεζας. Η κυβέρνηση καταστρώνει ήδη σχέδιο «Β» για να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο να χρειασθεί η συμμετοχή του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας σε επόμενη αύξηση κεφαλαίου της τράπεζας, κάτι που θα οδηγούσε σε παράταση του καθεστώτος κρατικού ελέγχου της Πειραιώς.

Ο SSM αναμένεται να επιβεβαιώσει σήμερα στη διοίκηση της Πειραιώς (δημόσια ανακοίνωση δεν θα γίνει) την απόφασή του να μπλοκάρει την πληρωμή του κουπονιού των Cocos, ύψους περίπου 160 εκατ. ευρώ, όχι μόνο γιατί ακολουθεί εν μέσω πανδημίας εξαιρετικά αυστηρή πολιτική στις διανομές από τις τράπεζες, αλλά και επειδή η φετινή επιδείνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Πειραιώς, που περνάει σε ζημιογόνο αποτέλεσμα, δεν συνάδει με τη συνέχιση της εξυπηρέτησης ενός πολύ ακριβού υβριδικού χρέους (επιτόκιο 8% σε περίοδο μηδενικών επιτοκίων).

Δεδομένου ότι ήδη η Πειραιώς έχει χάσει μία πληρωμή κουπονιού, για το 2018, αυτή την φορά πρέπει να ενεργοποιηθεί ο όρος των Cocos περί υποχρεωτικής μετατροπής του χρέους των 2 δισ. ευρώ σε μετοχές, που θα οδηγήσει στην αύξηση της συμμετοχής του ΤΧΣ από το 26% στο 61%, δηλαδή σε κρατικοποίηση της τράπεζας, με αντίστοιχη μείωση της συμμετοχής των ιδιωτών μετόχων. Η λύση αυτή θα προσφέρει μια «ανάσα» στην Πειραιώς, ενισχύοντας τα βασικά κεφάλαια, ενώ η τράπεζα θα αποφύγει πληρωμές κουπονιών ως το 2022, που θα προκαλούσαν μια «αιμορραγία» της τάξεως των 500 εκατ. ευρώ, εξασφαλίζοντας πρόσθετα κεφάλαια για να υποστηρίξει και άλλες τιτλοποιήσεις προβληματικών δανείων, όπως τονίζουν αναλυτές.

Ισχυρή πίεση από τα νέα κόκκινα δάνεια 

ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΝΤΙΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!! ΝΕΑ ΔΙΚΗ 21/1/2021 !!!

 



Τι μεταδίδει το iskra.gr :


Νέα κλήση έλαβε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης να παρουσιαστεί ως κατηγορούμενος στο Δ’ τριμελές πλημμελοδικείο Αθηνών, την Πέμπτη 21/1/21 ώρα 9 π.μ, με κατηγορίες που περιλαμβάνουν τον μισό ποινικό κώδικα και αφορούν την παρεμπόδιση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας σε συμβολαιογραφείο των Αθηνών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την κλήση για την δίκη του Παναγιώτη Λαφαζάνη δεν συνοδεύει, όπως θα έπρεπε, και το αντίστοιχο κλητήριο θέσπισμα, διότι τάχα του έχει κοινοποιηθεί και γι’αυτό αναγράφεται μόνο ο αριθμός του, 1845/2019!

Να σημειωθεί ότι μετά την ανωτέρω δίκη, ακολουθεί και άλλη σε βάρος του Παναγιώτη Λαφαζάνη στις 2/2/21 για παρεμπόδιση πλειστηριασμών που θα ελάμβαναν χώρα στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, στο οποίο και διεξήγοντο οι πλειστηριασμοί πριν μεταφερθούν από Τσίπρα και Κοντονή στα Συμβολαιογραφεία, ώστε οι πλειστηριασμοί να πραγματοποιούνται απο κεί και πέρα ηλεκτρονικά και εντελώς αδιαφανώς μακριά από τα μάτια των ενδιαφερόμενων και της κοινής γνώμης.

Τα hoaxes και το facebook φιμώνουν και θέλουν να «κλείσουν» την iskra

ΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ;;; ΓΙΑΤΙ Ο CEO ΤΗΣ PFIZER "ΕΞΑΡΓΥΡΩΣΕ" ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ;;;

ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΙ ΕΚΤΟΞΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ, ΓΙΑΤΙ Ο ΜΠΟΥΡΛΑ "ΒΙΑΣΤΗΚΕ" ΝΑ ΤΣΙΜΠΗΣΕΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΑΠΟ ΤΟ PEAK ΤΗΣ ΑΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΜΕΤΟΧΗΣ ΤΗΣ PFIZER ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ;;; ΕΝΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Ο ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ PFIZER...
Από την φαρμακευτική λένε ότι ήταν προγραμματισμένη πώληση μετοχών...Μόνο που αφού ήξεραν τα αποτελέσματα του εμβολίου αυτή η πώληση μπορούσε να ακυρωθεί...Παρεμπιπτόντως η πώληση μετοχών της Pfizer από υψηλόβαθμα στελέχη της, έρχεται λίγους μήνες μετά από την "παρόμοια πώληση" από στελέχη της Moderna ( MRNA ) που εργάζεται επίσης για ένα εμβόλιο Covid-19.Τα στελέχη της MRNA πούλησαν μετοχές μετά την κυκλοφορία πολλά υποσχόμενων δοκιμαστικών αποτελεσμάτων και πριν η μετοχή πέσει μια εβδομάδα αργότερα. H MRNA κατηγορήθηκε ότι ήταν υπερβολικά αισιόδοξη παρά ταύτα συγκέντρωσε 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια από πώληση μετοχών αμέσως μετά την ανακοίνωση για τη δοκιμή εμβολίων...Ορισμένοι πρώην αξιωματούχοι της SEC ζήτησαν η Moderna να διερευνηθεί για πιθανή χειραγώγηση της αγοράς...



Το peak της μετοχής στις 9/11 όταν και πούλησε Μπουρλά:

ΠΑΝΔΗΜΙΑ: Η ΕΚΤ ΞΑΝΑΒΑΖΕΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ "ΕΜΜΕΣΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ" ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ !!!

 



Η ιδέα της έμμεσης "διαγραφής" δημόσιου χρέους, αυτού που έχει αγοράσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και οι κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης μέσω του τακτικού και του έκτακτου προγράμματος αγοράς τίτλων χρέους (APP και PEPP), από τον περασμένο Σεπτέμβριο και ειδικά μετά την έκρηξη της πανδημίας, δεν είναι εντελώς… καινούργια.

Η τελευταία φορά που προτάθηκε δημοσίως από τους Paul De Grauwe και André Grjebine - ο πρώτος γνωστός οικονομολόγος και στέλεχος των Think Tank στις Βρυξέλλες και παράλληλα καθηγητής στο London School of Economics, o δεύτερος οικονομολόγος και παλιός Διευθυντής Έρευνας στο Sciences Po - ήταν τον περασμένο Απρίλιο. Είχε, όμως, τεθεί στο τραπέζι και κυκλοφορήσει ως θέμα στις Βρυξέλλες νωρίτερα, αλλά είχε αποθαρρυνθεί και αποσυρθεί από τον δημόσιο διάλογο, με σχετική δημόσια δήλωση της Κριστίν Λαγκάρντ.

Παρ’ όλα αυτά, τις τελευταίες εβδομάδες το θέμα επανέρχεται και μάλιστα με ιδιαίτερη έμφαση από πλευράς παραγόντων της Γαλλίας και -αναμενόμενο- της Ιταλίας.

Η "ιδέα" είναι η ακόλουθη. 

ΕΤΣΙ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Η FAST TRACK ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΕΚΚΡΕΜΩΝ ΦΟΡΟ-ΥΠΟΘΕΣΩΝ !!!

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΕΩΣ 75% ΤΩΝ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΩΝ+ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΕΩΣ 24 ΔΟΣΕΙΣ
Κίνητρα από το ΥΠΟΙΚ για να εισπράξει !!!




Πώς θα κλείνουν χωρίς δικαστήρια οι φορολογικές υποθέσεις


ιδική επιτροπή για εξπρές «περαίωση» των χιλιάδων εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων που λιμνάζουν στα δικαστήρια με ισχυρά μπόνους στους φορολογούμενους θέτει σε λειτουργία το υπουργείο Οικονομικών με στόχο την αποσυμφόρηση των δικαστηρίων και την εισροή «ζεστού χρήματος» στα δημόσια ταμεία.

Η νέα Επιτροπή Εξώδικης Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών θα εξετάζει τα αιτήματα και τις ενστάσεις των φορολογούμενων για πράξεις επιβολής πρόσθετου φόρου ή και προστίμων και θα αποφασίζει για την εν όλω ή εν μέρει αποδοχή ή την απόρριψη του αιτήματος προτείνοντας στον φορολογούμενο συγκεκριμένο τρόπο διευθέτησης των διαφορών με διαγραφή έως 75% των προσαυξήσεων και προστίμων και καταβολή του φόρου σε έως 24 δόσεις.

Ειδικότερα σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα:

- Ο διάδικος φορολογούμενος σε εκκρεμείς ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας και των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων διαφορές από πράξη επιβολής φόρου ή προστίμου κατά τη φορολογική νομοθεσία μπορεί να υποβάλει αίτηση ενώπιον της Επιτροπής με αίτημα την εξώδικη επίλυση της διαφοράς. Η αίτηση υποβάλλεται, αποκλειστικά ηλεκτρονικά, στον ιστότοπο www.eefdd.gr έως την 30 Δεκεμβρίου και λαμβάνει ηλεκτρονικά αριθμό φακέλου. Ο αιτών λαμβάνει ειδοποίηση ηλεκτρονικά για την καταχώρηση της αίτησής του και δύναται να παρακολουθεί την πορεία της στον ως άνω ιστότοπο. Οι Γραμματείς της Επιτροπής, αμελλητί, ενημερώνουν ηλεκτρονικά το Συμβούλιο της Επικρατείας ή το αρμόδιο Τακτικό Διοικητικό Δικαστήριο περί της υποβολής της αίτησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση που αναγράφεται στο πιστοποιητικό της περ. στ' του παρόντος άρθρου, άλλως εγχάρτως, εφόσον απαιτείται. Η αίτηση υπογράφεται από δικηγόρο και αναφέρει το όνομα, επώνυμο, πατρώνυμο, αριθμό φορολογικού μητρώου, την ηλεκτρονική διεύθυνση και την ακριβή διεύθυνση της κατοικίας του φορολογούμενου του νόμιμου αντιπροσώπου του και του αντικλήτου του, εφόσον έχει ορισθεί, αν υποβάλλεται δε από νομικό πρόσωπο, ένωση προσώπων ή ομάδα περιουσίας, την επωνυμία και την έδρα τους, τον αριθμό φορολογικού μητρώου, καθώς και το όνομα, επώνυμο, πατρώνυμο, αριθμό φορολογικού μητρώου, ηλεκτρονική διεύθυνση και την ακριβή διεύθυνση της κατοικίας και του χώρου εργασίας του νομίμου εκπροσώπου τους

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ATTICA BANK: ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΑΚΕΔΟΣ !!!

 



Ο Κωνσταντίνος Μακέδος, είναι ο νέος πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Attica Bank.

Συγκεκριμένα, η Attica Bank ανακοίνωσε χθες ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, σε συνέχεια της παραίτησης του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου και μη εκτελεστικού μέλους, Κωνσταντίνου Μητρόπουλου, εξέλεξε τον Κωνσταντίνο Μακεδό, ως πρόεδρο του Δ.Σ. και ως αντιπρόεδρο τον Κωνσταντίνο Τσαγκαρόπουλο.

Η ανασυγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου περιλαμβάνει τις εξής αλλαγές:

- Κωνσταντίνος Μακέδος, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου (μη εκτελεστικό μέλος)

- Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος, αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου (μη εκτελεστικό μέλος)

ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ: Η ΕΕ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΚΟΝΔΥΛΙ ΓΙΑ 100.000 ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ, ΟΤΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΝ ΑΙΤΗΣΗ !!!

 



Μια σοβαρή αποκάλυψη έκανε στο Kontra24 με τον Αιμίλιο Λιάτσο, ο πρώην Ευρωβουλευτής και Πρόεδρος του κόμματος Ελλάδα, Νότης Μαριάς, σχετικά με τα κονδύλια που διαθέτει η Ε.Ε για τεχνολογικό υλικό τα οποία πήρε η Πόρτογαλία με σκοπό να διαθέσει δωρεάν υπολογιστές στα παιδιά.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ίδιος, είναι ότι η Ελλάδα δεν αιτήθηκε καν για να λάβει το συγκεκριμένο κονδύλι, την ώρα που τα Ευρωπαικά κονδύλια ήταν γνωστά απο τις αρχές Σεπτέμβρίου.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα "Sure" το οποίο η κυβέρνηση αξιοποίησε και πήρε 2,7 δις όταν το Βέλγιο πήρε 7,8 δις. 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΕΤΙΟΥΝΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΩΡΕΑΝ ΧΡΗΜΑ !!!

 



Οι πολύ χαμηλές βαθμολογίες που συγκεντρώνουν οι επιχειρήσεις δεν ευνοούν την ένταξη ενός μεγάλου αριθμού μικρών επιχειρήσεων στο πρόγραμμα !!!

Περίπου 2.000 επιχειρήσεις έχουν κάνει αίτηση για το πρόγραμμα ενίσχυσης Μικρών και πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία της Περιφέρειας Αττικής, μέσω της χορήγησης συνολικού ποσού 200 εκατ. ευρώ.

Το ύψος της ενίσχυσης κυμαίνεται από 5.000 - 50.000 ευρώ και η περίοδος υποβολής των αιτήσεων στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ειδικού Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) έχει καταληκτική ημερομηνία τις 20 Νοεμβρίου.

Όπως επισημάνθηκε σε διαδικτυακή εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Όμορων Νομών και Νήσων Αιγαίου και ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, σε συνεργασία με την ΕΛΑΝΕΤ, τον ενδιάμεσο φορέα διαχείρισης της δράσης για την Αττική για το εν λόγω πρόγραμμα, η ενίσχυση είναι αναγκαία όχι μόνο στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις αλλά στους αυτοαπασχολούμενους.

Στην εκδήλωση, μετά την παρουσίαση βασικών σημείων του προγράμματος, απαντήθηκαν ερωτήματα, σχετικά με την ένταξη στο πρόγραμμα, από τα στελέχη της ΕΛΑΝΕΤ, Δήμητρα Παπαδοπούλου και Σταύρο Μπασιάκο.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης, επεσήμανε ότι πρέπει να υπάρξει ένα παράλληλο πρόγραμμα για τους αυτοαπασχολούμενους σημειώνοντας τα ακόλουθα:

ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ ΛΗΣΤΑΡΧΟΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ !!!

 


Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

ΕΕ ΚΑΤΑ AMAZON ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ !!!

 



Χτύπημα κατά Amazon από την ΕΕ, εκμεταλλεύεται στοιχεία από εμπόρους


Επίσημες κατηγορίες για παραβίαση κανόνων ανταγωνισμού κατά της Amazon, όσον αφορά τη συμπεριφορά της προς άλλους πωλητές που πωλούν προϊόντα στην πλατφόρμα της, απευθύνει η Ευρωπαϊκή Ενωση. Οπως μεταδίδει το CNBC, ανακοίνωσε δεύτερη έρευνα στον διαδικτυακό κολοσσό του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Η Επίτροπος Ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ δήλωσε την Τρίτη ότι η Amazon «προκάλεσε παράνομα στρεβλώσεις στον ανταγωνισμό στις διαδικτυακές αγορές λιανικής». «Δεδομένα σχετικά με τη δραστηριότητα τρίτων πωλητών δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται προς όφελος της Amazon όταν ενεργεί ως ανταγωνίστρια ως προς αυτούς τους πωλητές», πρόσθεσε.

Η επιχειρηματική πρακτική της εταιρείας να παρέχει μία αγορά (marketplace) για τρίτους πωλητές στην πλατφόρμα της υπήρξε το επίκεντρο της έρευνας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ των FΤ. Συγκεκριμένα, οι ερευνητές εξέτασαν την πιθανότητα η Amazon να εκμεταλλεύτηκε τις πληροφορίες που λάμβανε από τους τρίτους πωλητές, σε μία προσπάθειά της να τους ανταγωνιστεί.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ UBS: ΜΗΝ ΧΑΙΡΕΣΤΕ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΠΟΛΥΣ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΑΜΨΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ !!!

 


Οι θετικές ανακοινώσεις για το εμβόλιο του κορωνοϊού έτυχαν θερμής υποδοχής από τις διεθνείς αγορές, αλλά ο πρόεδρος της UBS, Axel Weber, προειδοποιεί ότι ακόμα και με ένα εμβόλιο, θα χρειαστεί χρόνος πριν η παγκόσμια οικονομία να επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα.

«Δεν είμαι απαισιόδοξος για το μέλλον.Εννοώ ότι τελικά θα το ξεπεράσουμε.Αλλά δεν θα πρέπει να πιστέψουμε ότι αυτό θα συμβεί γρήγορα, θα χρειαστεί χρόνος» δήλωσε ο Weber μιλώντας στο CNBC.

«Θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας χρόνος ώστε το ΑΕΠ να επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα.Θα χρειαστεί ακόμα ένα με δύο χρόνια ώστε η ανεργία και η ανάπτυξη να επιστρέψουν στα προ κρίσης επίπεδα.

Συνεπώς η διαδικασία της ανάκαμψης θα είναι μεγάλη» τόνισε ο ίδιος.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΟΛΑΦΟΣ ΤΗΣ ΕΛΤΕ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΤΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ & ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ !!!

ΕΝΩ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΤΕΣ ΚΑΙ Η ΤτΕ...
Επιστολή προς την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και την Τράπεζα της Ελλάδος απέστειλε η Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης (ΕΛΤΕ) καλώντας τα μέλη της πρώτης (δηλαδή τις τράπεζες) να εφαρμόσουν τη νομοθεσία, που προβλέπει την υποχρέωση των πιστωτικών ιδρυμάτων να αποστέλλουν τις επιστολές επιβεβαίωσης των τραπεζικών υπολοίπων των λογαριασμών υπολοίπων καταθέσεων, εγγυήσεων, χορηγήσεων κλπ απευθείας στους ορκωτούς και όχι στις διοικήσεις των εταιριών.



Παραβιάζουν το νόμο

Από το περιεχόμενο της επιστολής προκύπτει ότι ορισμένα τραπεζικά ιδρύματα επικαλούμενα το τραπεζικό απόρρητο παραβιάζουν συστηματικά το νόμο με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι ελεγκτές να κάνουν τη δουλειά τους.

Ο νόμος που προβλέπει την υποχρέωση των τραπεζών να διαβιβάζουν απευθείας τα στοιχεία στους ορκωτούς ελεγκτές είναι ο 4170/2013 και συγκεκριμένα το άρθρο 35 που προβλέπει ότι «για τη διασφάλιση της αξιοπιστίας και της ποιότητας των υποχρεωτικών ελέγχων, τα πιστωτικά ιδρύματα υποχρεούνται, όταν τους ζητείται κατά τον προσήκοντα τρόπο από νόμιμους ελεγκτές ή ελεγκτικά γραφεία η επιβεβαίωση υπολοίπου λογαριασμών πελατών τους, να παρέχουν εγγράφως τις σχετικές πληροφορίες απευθείας στους νόμιμους ελεγκτές ή τα ελεγκτικά γραφεία, χωρίς να είναι επιτρεπτή η επίκληση του τραπεζικού απορρήτου.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ 11.000 ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΕ ΕΝΑ 24ΩΡΟ ΓΙΑ ΜΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ !!!

 



Το τηλεφωνικό κέντρο καταγγελιών

Το τηλεφωνικό κέντρο καταγγελιών του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων 1520, αναφορικά με την τήρηση των μέτρων κατά του COVID-19, δέχτηκε συνολικά (09/11/20) έντεκα χιλιάδες εξακόσια εξήντα δύο (11.662)

Οι καταγγελίες που αφορούσαν σε ελέγχους τήρησης των μέτρων κατά του COVID-19, διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ-LOCKDOWNS: ΟΧΙ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΕ ΝΕΕΣ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ΔΟΣΕΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΓΙΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ+ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !!!

 


Μικρές φαίνονται, προς το παρόν, οι πιθανότητες να προωθηθεί πανευρωπαϊκά αίτημα παράτασης των αναστολών δόσεων και τόκων (moratoria) για επιχειρήσεις και νοικοκυριά που πλήττονται από το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Κυπριακές, ελληνικές και πορτογαλικές τράπεζες έθιξαν το θέμα στους κόλπους της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Τραπεζών (EBF), αλλά αντιμετώπισαν την παγωμένη αντίδραση των βορειοευρωπαϊκών τραπεζών.

Προς το παρόν, επομένως, αίτημα σε Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM) και Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών (EBA) για παράταση, κατά ένα τρίμηνο, στα moratoria δεν έχει αποσταλεί.

DEUTSCHE BANK: ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ 5% ΟΣΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ !!!

 


Η εργασία από το σπίτι θα πρέπει να φορολογηθεί για να βοηθήσει τους εργαζομένους των οποίων κινδυνεύει, σύμφωνα με νέα έκθεση.

Οι οικονομολόγοι της Deutsche Bank, αναφέρει το BBC, προτείνουν φόρο 5% επί του μισθού, σε όποιον εργαζόμενο επιλέγει να εργάζεται από το σπίτι του.

Ο φόρος, τονίζει η έκθεση, θα καταβάλλεται από τους εργοδότες και τα έσοδα θα καταβάλλονται σε άτομα που δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους από το σπίτι.

Αυτό θα μπορούσε να αποφέρει 40 δισ. ευρώ εάν εισαχθεί και στις ΗΠΑ, λέει η τράπεζα.

Υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι αυτό είναι δίκαιο, καθώς όσοι εργάζονται από το σπίτι εξοικονομούν χρήματα και δεν προσφέρουν στο σύστημα όπως εκείνοι που βγαίνουν για δουλειά.

ΔΙΧΟΝΟΙΑ ΣΤΗΝ ΕΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΟΧΙ ΤΟΥ SRB ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ BAD BANKS !!!

ΑΛΛΑ ΚΑΛΕΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ...
Μιλώντας στους Financial Times, η Elke Κonig, πρόεδρος του Ενιαίου Συμβουλίου Εξυγίανσης (Single Resolution Board), απέρριψε τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας πως η ΕΕ πρέπει να δημιουργήσει ένα δίκτυο «bad banks» για να χειριστούν τα υψηλότερα μη εξυπηρετούμενα δάνεια !!!



Οι ευρωπαϊκές τράπεζες πρέπει να προετοιμάσουν τους ισολογισμούς τους για τον κίνδυνο να πληγούν από «κόκκινα δάνεια» που θα δημιουργηθούν λόγω της πανδημίας το νέο έτος, δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής υπηρεσίας, που είναι αρμόδια για την εκκαθάριση προβληματικών τραπεζών.

Μιλώντας στους Financial Times, η Elke Κonig, πρόεδρος του Ενιαίου Συμβουλίου Εξυγίανσης (Single Resolution Board), απέρριψε τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας πως η ΕΕ πρέπει να δημιουργήσει ένα δίκτυο «bad banks» για να χειριστούν τα υψηλότερα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, αλλά προειδοποίησε πως οι τράπεζες πρέπει να εργαστούν εντατικά για να ξεχωρίσουν τα βιώσιμα από τα μη βιώσιμα δάνεια.

Απηύθυνε επίσης έκκληση στην ΕΕ να εναρμονίσει σωστά τους κανόνες κρατικής ενίσχυσης για τον χειρισμό των πληττόμενων τραπεζών με το καθεστώς «εξυγίανσης», που παρεμβαίνει ώστε να αποσοβηθούν οι συστημικές χρηματοπιστωτικές κρίσεις. Η κα Konig υποστήριξε πως, όπως έχει η κατάσταση, υπάρχει μια «αναντιστοιχία» στο σύστημα.

ΠΕΤΟΥΝ ΣΤΟΝ "ΚΑΙΑΔΑ" ΤΟΥΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ !!!

 




Αλγεινή εντύπωση προκαλεί έγγραφο που δημοσιεύει η εφημερίδα «Ριζοσπάστης» το οποίο αποκαλύπτει την πραγματική διάθεση της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και στον τομέα της Υγείας που αντιμετωπίζει τους ανασφάλιστους ως υποδεέστερους ασθενείς, με αφορμή τα ολοένα αυξανόμενα κρούσματα κορονοϊού και τις κλιμακούμενες ανάγκες σε ΜΕΘ.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα εμπιστευτικό και επείγον έγγραφο του ΕΚΑΒ προς τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης το οποίο ενημερώνει τις διοικήσεις των νοσοκομείων ότι θα διακομίζει σε ιδιωτικές κλινικές μόνο τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Λογικά, όλοι οι άλλοι, θα αφεθούν στην τύχη τους, ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

«Μετά από την επείγουσα ανάγκη που προέκυψε, λόγω της αύξησης των περιστατικών κορονοϊού, δεν θα πραγματοποιούνται διακομιδές περιστατικών που είναι ανασφάλιστα προς τα ιδιωτικά θεραπευτήρια. Θα διακομίζονται μόνο τα περιστατικά που είναι ασφαλισμένα στον ΕΟΠΥΥ», αναφέρει χαρακτηριστικά, όπως δημοσιεύει η εφημερίδα «Ριζοσπάστης».

ΝΣΚ: ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΧΟΡΟΓΗΣΗ ΧΡΥΣΗΣ ΒΙΖΑΣ ΣΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΡΙΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΙ "ΠΑΡΤΙ"+ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ Ή ΑΚΟΜΑ ;;;
Με γνωμοδότησή του το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους απάντησε σε ερωτήματα σχετικά με τη δυνατότητα χορήγησης μόνιμης άδειας διαμονής επενδυτή σε πολίτη τρίτης χώρας, που αποκτά ακίνητο στην Ελλάδα μετά από αναγκαστικό πλειστηριασμό.



Ειδικότερα, το ερώτημα αφορούσε στο εάν, μετά τον αναγκαστικό πλειστηριασμό ακινήτου, που βρίσκεται στην Ελλάδα, και την καταβολή από τον υπερθεματιστή, πολίτη τρίτης χώρας, του εκπλειστηριάσματος στον επί του πλειστηριασμού υπάλληλο, πληρούνται οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση σε αυτόν άδειας διαμονής "επενδυτή" στην Ελλάδα, με βάση τις διατάξεις του άρθρου 20 παρ. Β περ. 2 του ν. 4251/2014, όπως ισχύουν.

Σύμφωνα με την ομόφωνη γνωμοδότηση του ΝΣΚ (Τμήμα Δ), μετά τον αναγκαστικό πλειστηριασμό ακινήτου, που βρίσκεται στην Ελλάδα, και την καταβολή από τον υπερθεματιστή, πολίτη τρίτης χώρας, του συνολικού εκπλειστηριάσματος, ελάχιστης αξίας 250.000 ευρώ, στον επί του πλειστηριασμού υπάλληλο, είναι δυνατή η χορήγηση σε αυτόν μόνιμης άδειας διαμονής επενδυτή, κατά τις διατάξεις του άρθρου 20 παρ. Β του ν. 4251/2014, όπως ισχύουν, υπό τους απαράβατους όρους ότι:

ΧΩΡΙΣ ΦΟΡΟ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΕΩΣ 150.000€ ΓΙΑ ΔΟΣΕΙΣ ΔΑΝΕΙΩΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ !!!

 



Αφορολόγητα είναι τα χρηματικά ποσά έως 150.000 ευρώ που δίνουν οι γονείς στα παιδιά τους όχι μόνο για να αποκτήσουν πρώτη κατοικία αλλά και για να εξοφλήσουν τις δόσεις δανείου που έχουν λάβει για την αγορά πρώτης κατοικίας.

Αντίθετα με φόρο 10% από το πρώτο ευρώ επιβαρύνονται οι γονικές παροχές χρηματικών ποσών για ανέγερση οικοδομής σε οικόπεδο το οποίο απέκτησε το παιδί με απαλλαγή πρώτης κατοικίας καθώς και η απόκτηση ακινήτου στο εξωτερικό. Με εγκύκλιο του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή διευκρινίζεται το νέο τοπίο που έχει διαμορφωθεί από τις 31 Ιουλίου 2020 στις γονικές παροχές χρηματικών ποσών. 

Με τις διατάξεις που ψηφίστηκαν το καλοκαίρι, καθιερώνεται μηδενική φορολογική επιβάρυνση για δωρεά χρηματικών ποσών έως 150.000 ευρώ από γονείς σε παιδιά για αγορά πρώτης κατοικίας ενώ για υψηλότερα ποσά προβλέπονται κλιμακωτοί συντελεστές από 1% έως 10%.

Ωστόσο όπως προκύπτει από την εγκύκλιο Πιτσιλή, υπάρχουν όροι και προϋποθέσεις και οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

Προγενέστερες γονικές παροχές

Για τις δωρεές/γονικές παροχές, στις οποίες ο φόρος υπολογίζεται με βάση τη φορολογική κλίμακα, δηλαδή εφαρμόζεται αφορολόγητο όριο έως 150.000 ευρώ, ισχύει ο θεσμός του συνυπολογισμού των προγενέστερων δωρεών/γονικών παροχών.

Λαμβάνονται δηλαδή προγενέστερες δωρεές/γονικές παροχές του ιδίου γονέα προς το ίδιο τέκνο, εφόσον γι' αυτές η φορολογική υποχρέωση έχει γεννηθεί από την 1.1.2004, αλλά και αυτές συνυπολογίζονται σε τυχόν μεταγενέστερες.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΖΗΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ LIBRA !!!

 




Ομολογία αποτυχίας και βεβαιωμένης ζημίας για την Τράπεζα Πειραιώς αποτελεί η είδηση για την πώληση δανείων τριών εταιρειών συμφερόντων του εφοπλιστή Γ. Λογοθέτη ονομαστικής απαίτησης 400 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για πλήρη επιβεβαίωση των όσων δημοσίευσε το Documento για το σκάνδαλο Libra – Τράπεζας Πειραιώς και τις αγοραπωλησίες δανείων που εντόπισε ο έλεγχος της Τραπέζης της Ελλάδος (ΤτΕ) για τα οποία ο όμιλος Libra μέχρι και το 2017 δεν είχε καταβάλει στην Πειραιώς τα 320 εκατ. ευρώ που όφειλε από την αγορά τους, παρά µόνο ένα µικρό µέρος αυτών. Παρόλα αυτά ουδέποτε η Τράπεζα Πειραιώς κατέθεσε την απαιτούμενη εκ του νόμου Μητσοτάκη έγκληση προκειμένου να διωχτούν ποινικά για τις σκανδαλώδεις αυτές δανειοδοτήσεις και αγοραπωλησίες δανείων. Με λίγα λόγια η διοίκηση Μεγάλου αμνήστευσε τα πεπραγμένα των διοικήσεων Σάλλα.

Όπως μετέδωσε το euro2day.gr τα δάνεια που θα πωληθούν είναι ονομαστικής απαίτησης των 400 εκατ. ευρώ και η πώληση θα γίνει στο πλαίσιο εξυγίανσης του ισολογισμού της. Τα δάνεια αυτά είχαν λάβει εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην ενέργεια συνδεόμενες με τον όμιλο Libra προκειμένου να επενδύσουν σε ΑΠΕ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα η «καθαρή λογιστική αξία των δανείων, μετά την αφαίρεση των προβλέψεων, είναι χαμηλότερη των 300 εκατ. ευρώ».

ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ: "ΤΡΑΠΕΖΟΚΕΝΤΡΙΚΟΣ Ο ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ" !!! "ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΡΑΤΙΕΣ ΑΣΤΕΓΩΝ" !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



«Με τον νέο πτωχευτικό κώδικα, ο νόμος για τη προστασία πρώτης κατοικίας καταργείται ολοκληρωτικά» λέει η καθηγήτρια Οικονομικής και πρώην υπουργός Λούκα Κατσέλη, στο tvxs.gr.

O νόμος που έχει συνδεθεί άρρηκτα με το όνομα της και εξασφάλιζε την προστασία της κύριας κατοικίας, έχει χρησιμοποιηθεί ως πρωτοβουλία προς μίμηση σε αρκετές χώρες του κόσμου, καταργείται όμως σήμερα στην Ελλάδα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, αφήνοντας μάλιστα τους πιο ευάλωτους οφειλέτες χωρίς φωνή και διαπραγματευτική ισχύ, καταστρατηγώντας τα βασικά ατομικά και κοινωνικά τους δικαιώματα.

Όπως λέει η ίδια: «Είναι προφανές ότι ο τραπεζοκεντρικός χαρακτήρας των διατάξεων του νόμου συνάδει με την ιδεολογική και πολιτική ατζέντα της σημερινής κυβέρνησης» συμπληρώνει η Λ. Κατσέλη η οποία εξηγεί στη συνέντευξη που ακολουθεί, γιατί ο νέος πτωχευτικός κώδικας θα δημιουργήσει στρατιές αστέγων εν μέσω πανδημίας, την ώρα μάλιστα που οι κυβερνήσεις άλλων χωρών της Ευρώπης, λαμβάνουν μέτρα για την στήριξη της οικονομίας, της κοινωνίας και των ευάλωτων ομάδων.

«Κατεδαφίστηκε» τελικά ο νόμος Κατσέλη (Ν. 3869) ή τροποποιήθηκε; Ποιες είναι οι διαφορές σε τίτλους;

Με τον νέο πτωχευτικό κώδικα που ψηφίσθηκε πρόσφατα, ο Νόμος Κατσέλη (Ν.3869) καταργείται ολοκληρωτικά και δεν υπάρχει προστασία της κύριας κατοικίας. Από το 2021 ένα φυσικό πρόσωπο που καταθέτει αίτηση πτώχευσης πρέπει να ακολουθήσει τις ρυθμίσεις του νέου κώδικα.

Σύμφωνα με αυτόν, η πτώχευση «αποσκοπεί στη συλλογική ικανοποίηση των πιστωτών του οφειλέτη με τη ρευστοποίηση του συνόλου της περιουσίας του» ( Άρθρο 75). Αυτός είναι ο μοναδικός σκοπός που διαπερνά τις διατάξεις του. Ότι η πτώχευση έχει και σκοπό να δώσει μία δεύτερη ευκαιρία επανεκκίνησης της επαγγελματικής δραστηριότητας και επανένταξης στην κοινωνία δεν απασχολεί το νέο κώδικα. Και γι’ αυτό δεν ενδιαφέρεται να διαφυλάξει ένα ελάχιστο αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης, ώστε αυτή η δεύτερη ευκαιρία να είναι πράγματι ουσιαστική. 

Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΦΕΡΝΕΙ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ;;;

 




Julian Coman / The Observer


Οι φόβοι για δημόσιες αναταραχές σε όλη την ήπειρο αυξάνονται, καθώς ο κόσμος λέει ότι δεν μπορεί πια να εμπιστευθεί τους ηγέτες του για να τον προστατέψουν κατά την κρίση της δημόσιας υγείας και της οικονομίας την οποία προκάλεσε ο Covid-19

Καθώς το δεύτερο κύμα της μόλυνσης του Covid-19 κατά τις τελευταίες εβδομάδες άρχισε να γεμίζει τα νοσοκομεία σ’ όλη την Ευρώπη, και οι χώρες προχωρούν διστακτικά σε διάφορους βαθμούς μερικού απαγορευτικού (lockdown), τα τηλεοπτικά προγράμματα άλλαξαν για να επιτραπεί στους ηγέτες να απευθυνθούν στους κουρασμένους λαούς.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Κόντε ανάγγειλε την προηγούμενη Δευτέρα(σ.σ. 26/10) το κλείσιμο από τις 6 μ.μ. των εστιατορίων και μπαρ, και ζήτησε εθνική ενότητα.

«Εάν όλοι σεβαστούμε αυτούς τους νέους κανόνες κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου, θα καταφέρουμε να διατηρήσουμε υπό έλεγχο την επιδημιολογική καμπύλη», είπε ο Κόντε. «Με τον τρόπο αυτόν, θα καταφέρουμε να απαλύνουμε τους περιορισμούς και να προχωρήσουμε στους Χριστουγεννιάτικους εορτασμούς με μεγαλύτερη γαλήνη».

Σε ομιλία του από το Μέγαρο των Ηλυσίων στο Παρίσι, ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουήλ Μακρόν την περασμένη Πέμπτη(σ.σ. 29/10) έδωσε εντολή για ένα νέο εθνικό απαγορευτικό, που θα κρατήσει τουλάχιστον ως την 1η Δεκεμβρίου, και προειδοποίησε τη Γαλλία ότι το νέο κύμα μολύνσεων από κορωνοϊό πιθανόν θα είναι «πιο θανάσιμο από το πρώτο».

Στο Βέλγιο, όπου ο κορωνοϊός μεταδίδεται γρηγορότερα από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, ο νέος πρωθυπουργός Alexander De Croo είπε ότι ελπίζει πως «Μια ομάδα 11 εκατομμυρίων Βέλγων» θα συνεργαστεί για να ακολουθήσει τους πιο σφιχτούς κανονισμούς.

Στο ύφος και στο πνεύμα, τα μηνύματα αντηχούσαν εκείνα που διακηρύχθηκαν τον Μάρτιο, όταν το σοκ και ο φόβος οδήγησε τους πληθυσμούς να συσπειρωθούν υπό τους ηγέτες τους και να συναινέσουν σε περιορισμούς άγνωστους για μη πολεμική περίοδο.

Οκτώ μήνες αργότερα, αυτού του είδους η εμπιστοσύνη και καλή θέληση σπανίζουν.

Η Ευρώπη ξανά είναι το κέντρο της πανδημίας του κορωνοϊού, και τα νέα κρούσματα σε αυτήν, κατά την περασμένη εβδομάδα, ήταν σχεδόν τα μισά παγκοσμίως.
SSL Certificates