.

Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

ΜΕΤΟΧΟΔΑΝΕΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ: Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ...ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΟΥΡΕΜΑ !!!

ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ;;; ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ;;;
ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟ ΜΕΤΟΧΟΔΑΝΕΙΩΝ ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/03/500000.html



10 χρόνια απλήρωτα έχουν τα πρώην-νυν golden boys της Εθνικής Τράπεζας τα μετοχοδάνεια τους...

Η διοίκηση της Εθνικής προτείνει επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων χωρίς όμως κούρεμα στις χορηγήσεις

Με το πρόγραμμα «Άρση Βαρών» η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας θα αντιμετωπίσει τα μετοχοδάνεια που είχαν δοθεί στο παρελθόν στα βασικά στελέχη της διοίκησης της τράπεζας και τα οποία εδώ και δέκα χρόνια δεν εξυπηρετούνται. 

Ουσιαστικά η διοίκηση της Εθνικής προτείνει επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων χωρίς όμως κούρεμα στις χορηγήσεις. 

ΚΙ ΟΜΩΣ: ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ !!!

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ 50% ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 900€/ΜΗΝΑ
Κι αυτό την ώρα που το όριο απειλής φτώχειας για τη Γερμανία είναι στα 999€/μήνα !!!












Το 51,4% των συνταξιούχων στην Γερμανία, δηλαδή πάνω από 9,3 εκατομμύρια άνθρωποι, λάμβανε τον περασμένο χρόνο συντάξεις κάτω των 900 ευρώ το μήνα και το 58,6% των συνταξιούχων λιγότερα από 1000 ευρώ. Αυτοί οι αριθμοί αναφέρονται σε απάντηση της γερμανικής κυβέρνησης προς την Σαμπίνε Τσίμερμαν, πρόεδρο της Επιτροπής Οικογενειακών Υποθέσεων, η οποία είχε καταθέσει σχετική επερώτηση.

Όπως δηλώνει η βουλευτής του κόμματος "Η Αριστερά" στο δίκτυο περιφερειακών εφημερίδων RND, «από τα στοιχεία προκύπτει πως δεν μπορεί πλέον να διαψευσθεί ότι η προβλεπόμενη από το νόμο σύνταξη δεν προστατεύει από τη φτώχεια». Πολλοί συνταξιούχοι πρέπει να εργάζονται για να τα βγάλουν πέρα, επισημαίνει η βουλευτής. Σημειωτέων ότι τα προαναφερόμενα στοιχεία αναφέρονται στο ποσό της σύνταξης μετά την αφαίρεση των εισφορών κοινωνικής ασφαλίσεως και πριν από τους φόρους που υποχρεούνται να πληρώνουν οι συνταξιούχοι.

Πότε θεωρείται κάποιος φτωχός;

Ως όριο απειλής από τη φτώχεια θεωρείται στην ΕΕ το 60% του μέσου διαθέσιμου εισοδήματος του πληθυσμού σε κάθε χώρα ξεχωριστά. Στη Γερμανία αυτό το όριο κυμαίνεται για κάθε άτομο στα 999 ευρώ το μήνα. Με άλλα λόγια, άνθρωποι που έχουν στη διάθεση τους χαμηλότερο εισόδημα διατρέχουν τον κίνδυνο της φτώχειας. Από άποψη στατιστικής η φτώχεια είναι όμως μια σχετική έννοια.

Όπως τονίζει η γερμανική κυβέρνηση στην απάντησή της δεν μπορεί οπωσδήποτε μόνο από το ύψος της βασικής σύνταξης να συναχθούν συμπεράσματα για τις ανάγκες ενός ατόμου και ότι θα πρέπει να ληφθούν υπόψη πιθανές πρόσθετες πηγές εσόδων. Δηλαδή, υπάρχουν πράγματι άνθρωποί που έχουν μια χαμηλή σύνταξη και είναι φτωχοί. Υπάρχουν όμως και άλλοι που ο ή η σύζυγος διαθέτει υψηλό εισόδημα ή υπάρχουν έσοδα από ενοίκια.

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΣτΚ ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ ΦΑΓΗΤΟΥ !!!



Μετά από καταγγελία και έλεγχο διαπιστώθηκε πως επιχείρηση χρέωνε τους καταναλωτές με υψηλότερες τιμές μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, σε σχέση με το φυσικό της κατάστημα

Στο στόχαστρο του Συνηγόρου του Καταναλωτή βρίσκονται οι υπηρεσίες ηλεκτρονικών παραγγελιών φαγητού μέσω πλατφόρμας μετά από καταγγελία και την επιβολή προστίμου σε επιχείρηση συνεργαζόμενη με τέτοια πλατφόρμα.

Το θέμα προέκυψε μετά από καταγγελία καταναλωτή, συστηματικού χρήστη πλατφόρμας που παρέχει υπηρεσίες online παραγγελιών φαγητού, ο οποίος προσέφυγε στον Συνήγορο του Καταναλωτή, έχοντας διαπιστώσει ότι οι τιμές των προϊόντων που προμηθευόταν από συγκεκριμένη, συνεργαζόμενη με την πλατφόρμα, επιχείρηση εστίασης ήταν υψηλότερες, σε σύγκριση με τις τιμές που ίσχυαν για πώληση εντός του φυσικού της καταστήματος.

Σημειώνεται ότι αυτή η πρακτική συνιστά αγορανομική παράβαση και συνεπάγεται την επιβολή κυρώσεων, δεδομένου ότι απαγορεύεται από τον νόμο να υπάρχουν ή να προκύπτουν με οποιονδήποτε τρόπο σε ένα κατάστημα διαφορετικές τιμές πώλησης των αγαθών.

ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΜΕΙΝΑΝ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ !!!



Ενώ λιμνάζουν αδιάθετα και τα 31.000.000€ που συγκέντρωσαν ιδιώτες από το υστέρημα τους για να βοηθήσουν...

Τι αποκαλύπτει το bankingnews.gr :

Μπορεί η κυβέρνηση να προβληματίζεται με το γεγονός ότι συγκεντρώθηκαν από δωρεές ιδιωτών χρήματα για τους πληγέντες στο Μάτι από τα οποία μένουν αδιάθετα 31 εκ ευρώ αλλά δεν φαίνεται ότι και ο ιδιωτικός τομέας κινείται καλύτερα. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι ένα χρόνο μετά δεν έχουν προχωρήσει δράσεις που έχουν αναγγείλει τραπεζικά ιδρύματα γεγονός που έχει ήδη εντοπιστεί από κυβερνητικά στελέχη.
Το γεγονός αν μη τι άλλο δημιουργεί ερωτήματα για το κατά πόσο η εταιρική κοινωνική ευθύνη εξαντελείται σε ανακοινώσεις για πρωτοβουλίες σε περιόδους κρίσης όπως αυτής στο Μάτι αλλά πάσχει στην υλοποίηση. 

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση του act4Greece όπου έχει συγκεντρώσει ποσό 1,3 εκ ευρώ εκ των οποίων 1 εκ ευρώ διέθεσε μέχρι στιγμής η Εθνική αλλά μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να έχει προβεί σε καμία ενέργεια. 

ΠΡΩΤΗ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΕΛΒΕΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ !!!

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/07/blog-post_57.html



Εξαπατούσαν Έλληνες καταθέτες αποσπώντας τους μεγάλα ποσά με τα οποία δήθεν θα τους άνοιγαν λογαριασμούς στη Τράπεζα Julius Bär στη Ζυρίχη

Το ΣΤ΄ Ποινικό Τμήμα με την υπ΄αριθμόν 1080/2019 απόφασή του απέρριψε σχεδόν στο σύνολό του το αίτημα αναίρεσης που είχαν καταθέσει οι δύο εκ των τριών κατηγορουμένων στην υπόθεση στρεφόμενοι κατά της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο είχε καταδικάσει τον χρηματιστή Θωμά Καρύδα σε κάθειρξη 17 ετών ενώ τη σύζυγό του και τον Ελβετό διευθυντή της Julius Bär, Manuel Sovilla, σε φυλάκιση 3 ετών για απάτη σε βάρος Ελλήνων πελατών. Οι αρεοπαγίτες έκαναν δεκτό μόνο το αίτημα του τελευταίου για τη μη τέλεση της πράξης κατ΄ επάγγελμα.

Η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη το 2010 όταν ανακαλύφθηκε η δράση των κατηγορουμένων μετά από καταγγελίες καταθετών που ζήτησαν να τους επιστραφούν τα χρήματά τους, τα οποία έως τότε πίστευαν πως ήταν κατατεθειμένα και με ασφάλεια σε λογαριασμούς της μεγάλης ελβετικής τράπεζα. Φυσικά ουδέποτε τα έλαβαν γιατί οι λογαριασμοί τους ήταν άδειοι ή δεν είχαν ανοίξει ποτέ. Όπως αποκαλύφθηκε εκ των υστέρων τα παραστατικά που λάμβαναν επί χρόνια οι καταθέτες με το υπόλοιπο και τις κινήσεις των λογαριασμών τους ήταν στο σύνολό τους πλαστά και κατασκευασμένα, ενώ προϊόν φαντασίας ήταν φυσικά και οι δήθεν υψηλές αποδόσεις που αποτυπώνονταν στα χαρτοφυλάκια τους.

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

ΕΡΧΕΤΑΙ "ΤΣΟΥΝΑΜΙ": ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΓΙΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΩΝ 50.000€ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Τι γράφει το capital.gr :

Νέα δεδομένα για τους πλειστηριασμούς ακινήτων έρχονται τον Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο της επιτάχυνσης των ανακτήσεων οφειλών από μη εξυπηρετούμενα δάνεια που έχει ζητήσει ο SSM από τις τράπεζες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, το μέχρι σήμερα σκηνικό αναμένεται να αλλάξει άρδην από τον Σεπτέμβριο, καθώς τα όρια για τη διενέργεια πλειστηριασμών αναμένεται να υποχωρήσουν κάτω των 50.000 ευρώ. Στην προοπτική αυτή έχουν συμφωνήσει τράπεζες και κυβέρνηση, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι για το θέμα υπήρξε προχθές συνάντηση των τραπεζών με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσο.

Η υποχώρηση των ορίων για τη διενέργεια πλειστηριασμών ήταν στα σκαριά ήδη επί προηγούμενης κυβέρνησης, αλλά "πάγωσε" λόγω προεκλογικής περιόδου. Όπως είχε αποκαλύψει το Capital.gr με δημοσίευμά του στις 13 Μαΐου, οι τράπεζες είχαν λάβει την απόφαση να προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς ακινήτων, κατεβάζοντας το όριο προστασίας έως και τις 40.000 ευρώ, σε σχέση με το άτυπο όριο προστασίας των 80.000 – 100.000 ευρώ που τηρούσαν.

Το σκεπτικό γύρω από την απόφαση των τραπεζών να προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς με μειωμένη κατά το ήμισυ προστατευόμενη αξία ήταν βασισμένο στην επικείμενη εφαρμογή του νέου νόμου 4605/2019 για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Ο νέος νόμος που ουσιαστικά ξεκίνησε να εφαρμόζεται την 1η Ιουλίου με την έναρξη λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας μέσω της οποίας θα γίνεται αυτοματοποιημένα και με διαφάνεια η επιλεξιμότητα των οφειλετών που χρήζουν προστασίας, σηματοδοτεί πλέον και τις αλλαγές στα όρια διενέργειας των πλειστηριασμών.

ΝΟΙΚΙΑΖΕ ΜΕΣΩ AIRBNB...ΣΚΗΝΕΣ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ !!!



Τι άλλο θα δούμε σε αυτή τη χώρα...



Μπροστά σε ένα απίστευτο σκηνικό βρέθηκαν οι υπεύθυνοι του δήμου Γαύδου όταν διαπίστωσαν ότι μια επιχειρηματίας από τα Χανιά προσπάθησε να μισθώσει επτά σκηνές μέσω Airbnb!

Η επιχειρηματίας έστησε από τις αρχές Απριλίου επτά lux σκηνές σε «καβάτζες» του νησιού σε σημεία με καλή σκίαση και τις νοίκιασε σε πλατφόρμες τύπου Airbnb, όπως περιέγραψε στην Καθημερινή η δήμαρχος του νησιού Γκέλυ Καλλινίκου.

«Το πληροφορηθήκαμε από άλλους παραθεριστές και της ζητήσαμε να "κατεβάσει" την αγγελία. Το έκανε και μετά ανέβασε την αγγελία σε άλλη πλατφόρμα. Το αντιληφθήκαμε και αυτό και της ζητήσαμε να τελειώνει οριστικά με αυτή την υπόθεση» συνεχίζει η δήμαρχος Γαύδου.

ΠΑΝΤΟΥ Η "ΑΝΑΠΤΥΞΗ" ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ: ΛΗΣΤΡΙΚΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ !!!

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ FRAPORT 50€ ΤΟ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΡΤΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΣΘΩΜΕΝΑ ΤΑΞΙ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ
Για ληστρικό χαράτσι κάνουν λόγο οι επιχειρηματίες καθώς καλούνται να πληρώνουν 50 ευρώ το μήνα για την κάρτα που τους δίνει πρόσβαση στο πάρκινγκ ενώ η αντίστοιχη χρέωση στο αεροδρόμιο "Ελ.Βενιζέλος" είναι 70 ευρώ ετησίως !!!



Αντιδράσεις και διαμαρτυρίες έχει προκαλέσει σε επιχειρηματίες του εισερχόμενου τουρισμού (DMC) η απόφαση της Fraport σε συνεργασία με εταιρεία του Ομίλου Μουζενίδη, που διαχειρίζεται τα πάρκινγκ του αεροδρομίου Μακεδονία, να χρεώσει τον χώρο στάθμευσης των μισθωμένων ταξί και λεωφορείων με συγκεκριμένο αντίτιμο.

Όπως ανάφερε, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο επιχειρηματίας και πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, Αλέκος Ευσταθίου, οι επιχειρηματίες δεν είναι αντίθετοι με την απόφαση της ύπαρξης αντιτίμου αλλά θεωρούν ότι το κόστος είναι πολύ υψηλό και ότι δεν θα έπρεπε να γίνει μεσούσης της σεζόν -τίθεται σε ισχύ από 1η Αυγούστου.

«Πρόκειται για ένα ληστρικό χαράτσι, καθώς καλούμαστε να πληρώνουμε 50 ευρώ το μήνα για την κάρτα που μας δίνει πρόσβαση στο πάρκινγκ ενώ η αντίστοιχη χρέωση στο αεροδρόμιο "Ελ.Βενιζέλος" είναι 70 ευρώ ετησίως», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ευσταθίου.

«Εκτός από την κάρτα, οι χρεώσεις για τον χρόνο στάθμευσης γίνονται ανάλογα με την ώρα, όπου ο χρόνος ελεύθερης παραμονής θα είναι 20 λεπτά από το νέο έτος και 1 ώρα για το διάστημα από τον Αύγουστο μέχρι το Δεκέμβριο του 2019 ενώ στην Αθήνα ο χρόνος δωρεάν στάθμευσης είναι 1,5 ώρα», προσθέτει.

ΓΙΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ 839 ΜΕΓΑΛΟΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ !!!




Κατηγορίες για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος αντιμετώπισαν στο πρώτο πεντάμηνο του 2019 εκατοντάδες φορολογούμενοι με μεγάλες οφειλές προς το Δημόσιο.

Σημειώνεται πως φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις που έχουν καθυστερήσει να πληρώσουν ποσά φόρων άνω των 50.000 ευρώγια περισσότερους από τέσσερις μήνες μετά την ημερομηνία λήξης των προβλεπόμενων προθεσμιών, βρίσκονται αντιμέτωπα με μηνυτήριες αναφορές από τις αρμόδιες ΔΟΥ για το αδίκημα της μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο.

Εκτός από τις ποινικές διώξεις για τη μη πληρωμή των οφειλών τους στο Δημόσιο, πολλοί εξ αυτών κατηγορούνται και για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, δηλαδή ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος.

Αυτό διότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (Ν.4557/2018), οι ΔΟΥ, τα Ελεγκτικά Κέντρα και το ΣΔΟΕ κάθε φορά που διαπιστώνουν φορολογικά αδικήματα που διώκονται ποινικά υποχρεούνται να υποβάλλουν αναφορές προς την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητεςπροκειμένου οι κατηγορούμενοι να ελέγχονται και για το εάν διέπραξαν το αδίκημα του ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος.

Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ !!!

ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ
Καλεί το Δικαστήριο της ΕΕ να επιβάλει οικονομικές κυρώσεις !!!



Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραπέμπει την Ελλάδα στο Δικαστήριο της ΕΕ, επειδή δεν μετέφερε στο εθνικό της δίκαιο τους ενωσιακούς κανόνες σε σχέση με την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα [δηλ. την οδηγία για την προστασία των δεδομένων στο πλαίσιο της επιβολής του νόμου, οδηγία (ΕΕ)2016/680]. Τον Απρίλιο του 2016 το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμφώνησαν ότι η οδηγία έπρεπε να μεταφερθεί στο εθνικό δίκαιο έως τις 6 Μαΐου 2018. Εκτός από την Ελλάδα, παραπέμπεται και η Ισπανία για τον ίδιο λόγο.

Στην περίπτωση της Ελλάδας, η Επιτροπή καλεί το Δικαστήριο της ΕΕ να επιβάλει οικονομικές κυρώσεις με τη μορφή κατ' αποκοπή ποσού ύψους 5. 287,50 ευρώ ημερησίως μεταξύ, αφενός, της επόμενης ημέρας μετά τη λήξη της προθεσμίας για τη μεταφορά της οδηγίας στο εθνικό δίκαιο, όπως αυτή ορίζεται στην οδηγία, και, αφετέρου, είτε της συμμόρφωσης της Ελλάδας είτε της ημερομηνίας δημοσίευσης της απόφασης, δυνάμει του άρθρου 260 παράγραφος 3 της ΣΛΕΕ, με κατώτατο κατ' αποκοπή ποσό ύψους 1. 310 .000 ευρώ και ημερήσια χρηματική ποινή 22. 169,70 ευρώ από την ημέρα της πρώτης απόφασης μέχρι την πλήρη συμμόρφωση ή μέχρι την έκδοση δεύτερης δικαστικής απόφασης.

Στην περίπτωση της Ισπανίας, η Επιτροπή καλεί το Δικαστήριο να επιβάλει οικονομική κύρωση με τη μορφή κατ' αποκοπή ποσού ύψους 21 321 ευρώ ημερησίως μεταξύ, αφενός, της επόμενης ημέρας μετά τη λήξη της προθεσμίας για τη μεταφορά της οδηγίας στο εθνικό δίκαιο, όπως αυτή ορίζεται στην οδηγία, και, αφετέρου, είτε της συμμόρφωσης της Ισπανίας είτε της ημερομηνίας δημοσίευσης της απόφασης, δυνάμει του άρθρου 260 παράγραφος 3 της ΣΛΕΕ, με κατώτατο κατ' αποκοπή ποσό ύψους 5 290 000 ευρώ και ημερήσια χρηματική ποινή 89 548,20 ευρώ από την ημέρα της πρώτης απόφασης μέχρι την πλήρη συμμόρφωση ή μέχρι την έκδοση δεύτερης δικαστικής απόφασης.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ENERGA-HELLAS POWER: ΑΚΟΜΑ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΕΝΑ ΤΑ 96.000.000€ ΠΟΥ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΦΛΩΡΟΣ-ΜΗΛΙΩΝΗΣ !!!

ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ 96.000.000€(ΑΝ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΕΝΑ), ΑΛΛΑ ΥΠΟΛΕΙΠΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ 160.000.000 ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 256.000.000€ ΤΗΣ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗΣ...ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ;;;
Την ίδια ώρα Μηλιώνης-Φλώρος κυκλοφορούν ελεύθεροι...πίνοντας το ποτό τους στην υγειά των κορόιδων !!!














Τι μεταδίδει το mononews.gr :


Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας δεν άνοιξε μόνο το δρόμο της ελευθερίας στον Άρη Φλώρο της Energa. Άνοιξε το δρόμο και για την επιστροφή στα δημόσια ταμεία εκατομμυρίων ευρώ που, εδώ και 7 χρόνια, παρέμεναν δεσμευμένα (ως προϊόν υπεξαίρεσης) αλλά ανεκμετάλλευτα σε ελληνικές και ελβετικές τράπεζες.

Την ίδια μέρα που οι δικαστές (ενώπιον των οποίων δικάζονται σε δεύτερο βαθμό οι κατηγορούμενοι της υπόθεση) αποφάσισαν, βάσει των διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα, να αναστείλουν την εκτέλεση της πρωτόδικης ποινής στον επικεφαλής της Energa (αφήνοντας τον ελεύθερο μέχρι την έκδοση της εφετειακής απόφασης), την ίδια μέρα, με άλλη παρεμπίπτουσα απόφαση τους, προχώρησαν στη διόρθωση των χρηματικών ποσών που βάσει της πρωτοβάθμιας απόφασης, έπρεπε από το 2017 (!) να έχουν αποδοθεί σε Δημόσιο και Δήμους.

Αυτή η διορθωτική απόφαση αποτελεί, κατά τους νομικούς παραστάτες των κατηγορουμένων, τη λύση του… γόρδιου δεσμού για την επιστροφή 88 εκατομμυρίων ευρώ στα δημόσια ταμεία.

Σε πρώτη φάση, όπως λένε οι δικηγόροι, θα ξεμπλοκάρει την αποδέσμευση 13 εκατομμυρίων ευρώ από ελβετική τράπεζα και σε δεύτερη, θα… ξεμπλοκάρει και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Στο οποίο σήμερα έχουν κατατεθεί από τις ελληνικές τράπεζες περί τα 83 εκατομμύρια ευρώ αλλά δεν αποδίδονται σε Δημόσιο και Δήμους.

Ο λόγος; Δεν αποτελούν το σύνολο των απαιτήσεων και το Ταμείο δεν γνωρίζει πώς πρέπει να τα… μοιράσει!

Απίστευτο αλλά συμβαίνει και αυτό στο… Γολγοθά της επιστροφής των χρημάτων στους πραγματικούς δικαιούχους τους!

Ο ορισμός της γραφειοκρατίας

ΣΑΡΩΤΙΚΟΙ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ !!! ΣΤΑ ΤΑΞΙ Η ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ !!!

ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΥΨΗΛΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ Η ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ, Η ΚΕΡΚΥΡΑ & Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σε ποιους κλάδους, στους οποίους επικεντρώθηκαν οι έλεγχοι, καταγράφηκε η υψηλότερη παραβατικότητα.



Απόβαση στις τουριστικές περιοχές και τα νησιά έχουν κάνει οι ράμπο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων εντείνοντας τους φορολογικούς ελέγχους για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής η οποία για άλλη μια χρονιά χτυπάει κόκκινο. Συνολικά, τον Ιούνιο, ελέγχθηκαν 7.735 επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα, με το μέσο ποσοστό παραβατικότητας να ανέρχεται σε 32%. Οι περισσότεροι έλεγχοι έγιναν στην Αθήνα και ακολουθούν η Θεσσαλονίκη και η Πάτρα ενώ από τα νησιά στην πρώτη θέση βρίσκεται η Ζάκυνθος. Εκμετάλλευση ταξί, πλυντήρια αυτοκινήτων και ανθοπωλεία στις πρώτες θέσεις με τα μεγαλύτερα ποσοστά φοροδιαφυγής.

Στη Κέρκυρα έξι στους δέκα εντοπίστηκαν με φορολογικές παραβάσεις ενώ η φοροδιαφυγή στη Σαντορίνη «χτύπησε» 56%.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον Ιούνιο, οι περιοχές, όπου πραγματοποιήθηκαν οι περισσότεροι έλεγχοι, ήταν η Αθήνα με 407 ελέγχους κατά τους οποίους διαπιστώθηκε 37% παραβατικότητα, η Θεσσαλονίκη όπου διενεργήθηκαν 289 έλεγχοι και εντοπίστηκαν με παραβάσεις πάνω από τους μισούς (55%) και ακολουθούν η Πάτρα με 233 ελέγχους και 36% παραβατικότητα, η Κατερίνη με 200 ελέγχους (36% παραβατικότητα), Ζάκυνθος 186 έλεγχοι και 41% παραβατικότητα, Ηράκλειο με 28% παραβατικότητα, Αργοστόλι όπου διενεργήθηκαν 173 έλεγχοι με 29% παραβατικότητα, Ρέθυμνο 166 έλεγχοι (20% παραβατικότητα), Ρόδος 166 έλεγχοι (43% παραβατικότητα), Χανιά με 164 ελέγχους και 28% παραβατικότητα, Μύκονος όπου διενεργήθηκαν 159 έλεγχοι και ποσοστό παραβατικότητας 43%, η Σαντορίνη με 151 ελέγχους και 56% παραβατικότητα και η Κέρκυρα όπου διενεργήθηκαν 141 έλεγχοι και η παραβατικότητα χτύπησε κόκκινο φθάνοντας στο 62%.

"ΦΤΩΧΟΙ" ΜΕ ΒΙΛΕΣ ΕΙΧΑΝ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ & ΦΕΣΩΝΑΝ ΤΗ ΔΕΗ !!!

ΞΕΚΙΝΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ ΣΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΒΙΛΑΣ ΣΧΕΔΟΝ 1.000 ΤΜ ΣΤΗ ΚΗΦΙΣΙΑ, ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΜΕ ΨΕΥΔΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ 24.000€
Αντί λοιπόν από τη ΔΕΗ να κυνηγάνε τα λαϊκά νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις(με εξώδικα+αποκοπές ρεύματος) που είναι ανήμπορα να πληρώσουν εξαιτίας της φτωχοποίησης που υπέστησαν από τα μνημόνια, να κυνηγήσουν και να εστιάσουν στους 60.000 πλούσιους κακοπληρωτές που ομολόγησε ο ίδιος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης...



Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί το 2017 από τον απερχόμενο πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Μ. Παναγιωτάκη και αποδεικνύει δύο πράγματα: ότι υπάρχουν πολλές εξόφθαλμες περιπτώσεις στρατηγικών κακοπληρωτών της ΔΕΗ και ότι οι διαδικασίες που ακολουθεί η εταιρεία για την είσπραξη των οφειλωμένων είναι χρονοβόρες και περίπλοκες.

Δηλαδή με απλά λόγια υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες για το κυνήγι των κακοπληρωτών που ευθύνονται για το γεγονός ότι η ΔΕΗ αποστερείται έσοδα της τάξης των 800 εκατ. ευρώ, με βάση τις υπάρχουσες εκτιμήσεις, κατά δήλωση του αρμόδιου υπουργού ενέργειας Κ. Χατζηδάκη.

Ως προς την είδηση, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr η ΔΕΗ προχωρά τις διαδικασίες συντηρητικής κατάσχεσης μέχρι του ποσού των 24 χιλιάδων ευρώ σε βάρος οφειλέτη. Ο εν λόγω κακοπληρωτής, ιδιοκτήτης βίλας 972 τετραγωνικών μέτρων στην Κηφισιά είχε με ψευδή δικαιολογητικά παρεισφρήσει στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο απολαμβάνοντας τις μειωμένες χρεώσεις που προβλέπονται για άτομα που ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (χαμηλοσυνταξιούχοι, άνεργοι κλπ).

Σημειώνεται ότι για την ένταξη στο ΚΟΤ υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια για την ακίνητη περιουσία που δεν πληρούνται στη συγκεκριμένη περίπτωση. Μετά τον εντοπισμό της παρανομίας, η ΔΕΗ στράφηκε κατά του εν λόγω πελάτη ζητώντας την επιστροφή των χρημάτων του μειωμένου τιμολογίου που παράνομα απολάμβανε ο εν λόγω καταναλωτής, δηλαδή ποσό ύψους 24 χιλιάδων ευρώ.

Μετά την εξάντληση όλων των νομικών μέσων, σύμφωνα με πληροφορίες ξεκίνησε η διαδικασία της συντηρητικής κατάσχεσης των περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη.

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019

ΝΕΟΣ ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ: ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΠΑΡΑΒΛΕΨΗ ΤΙΝΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΕΣ !!!




Ένα ακόμα κρυμμένο "μαργαριτάρι" του νέου Ποινικού Κώδικα

Μία ακόμη «βόμβα» έκρυβε ο νέος Ποινικός Κώδικας που λόγω της «άρον-άρον» ψήφισής του τώρα αποκαλύπτονται μετά τη μελέτη του οι πολλές «αστοχίες» που περιλαμβάνει.

Στο πλαίσιο των ενημερωτικών ημερίδων που πραγματοποιεί ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών για τους δικηγόρους ο ποινικολόγος και Μέλος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Γρηγόρης Τσόλιας έκανε μία αποκάλυψη που άφησε άφωνο το ακροατήριο. Όπως είπε στην εισήγησή του το νέο άρθρο 253 ΚΠΔ προβλέπει ότι κάθε είδους έρευνα (σωματική, πραγμάτων, κατοικίας κ.λπ) «διενεργείται, με την παρουσία πάντοτε εκπροσώπων της δικαστικής εξουσίας». Και ναι μεν, όπως σημείωσε, για την έρευνα σε κατοικία προβλέπεται από το άρθρο 9 παρ. 1 Συντάγματος η υποχρεωτική παρουσία δικαστικού ή εισαγγελικού λειτουργού, για κάθε άλλη έρευνα όμως, όπως η σωματική ή η σύλληψη, δεν απαιτείτο. Μια τέτοιου είδους επιλογή λοιπόν καθιστά το έργο της Αστυνομίας αδύνατο αφού κάθε φορά που διενεργείται σωματικός έλεγχος ή σύλληψη θα πρέπει να παρίσταται εισαγγελικός ή δικαστικός λειτουργός!

Λάθος ή «λάθος»;

ΔΕΗ: ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΠΟΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ & ΕΞΩΔΙΚΑ ΣΕ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΜΕ ΑΠΕΙΛΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ !!!



Η "ανάπτυξη" έρχεται....

Την ώρα που δίνουν και παίρνουν οι σχεδιασμοί για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, του ΔΕΔΔΗΕ, του ΑΔΜΗΕ αλλά και της ΔΕΠΑ και των ΕΛΠΕ και όλου του ενεργειακού τομέα και την πλήρη παράδοση τους κυρίως σε πολυεθνικά κέντρα, στο όνομα, τάχα, της διάσωσης τους, άκρα του τάφου σιωπή, επικρατεί για τους εκατοντάδες χιλιάδες καταναλωτές στην χώρα μας που στη μεγάλη πλειοψηφία τους ζουν σε κατάσταση ενεργειακής στέρησης και φτώχειας και αδυνατούν να πληρώσουν τις οφειλές του στη ΔΕΗ

Η ΔΕΗ αυτήν την περίοδο αποστέλλει αθρόως εξώδικα σε καταναλωτές που έχουν οφειλές απέναντι της, τα οποία αναμένεται να φτάσουν και να ξεπεράσουν, αν δεν έχουν φτάσει ήδη τις 800 χιλιάδες!!!

Την ίδια ώρα η ΔΕΗ προβαίνει μαζικά σε κατασχέσεις ή απειλεί με κατασχέσεις ενώ προβαίνει σε δεκάδες χιλιάδες αποκοπές ρεύματος σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά, ενώ τα περισσότερα εκ των τελευταίων έχουν παιδιά και αντιμετωπίζουν καταστάσεις εξαθλίωσης και πρόβλημαεπιβίωσης.

Οι διαμαρτυρίες γι’ αυτές τις καταστάσεις ακραίας αγριότητας πέφτουν βροχή στην ιστοσελίδα μας από πολίτες και οικογένειες απ’ όλη την Ελλάδα, που βρίσκουν στην Iskra ένα καταφύγιο για να εκφράσουν τον πόνο τους.

FUNDS & ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΟΝΟΜΗΣΟΥΝ & ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ !!!

ΑΛΛΟ FUND ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, ΑΛΛΟ FUND ΤΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ, ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ
Χαοτική η κατάσταση...με τα funds να υπονομεύουν και τις αναδιαρθρώσεις των κόκκινων επιχειρήσεων !!!




ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html

Τι γράφει το bankingnews.gr :

Με βόμβα μεγατόνων που είναι έτοιμη να εκραγεί παρομοιάζουν τα «κόκκινα» δάνεια που πουλήθηκαν σε Fund ή δόθηκαν σε διαχείριση με τη συνολική τους αξία να φθάνει τα 50 δισ ευρώ. 

Η πώληση και η διαχείριση των δανείων σε fund είναι αρχή του τέλους για τις επιχειρήσεις που περιμένουν εναγωνίως την αναδιάρθρωση των δανείων τους με πιο ευνοϊκούς όρους.
Για διάλογο κωφών κάνει λόγο σύμβουλος επιχειρήσεων το οποίο είναι αποδέκτης των καθημερινών προβλημάτων τα οποία όμως δεν αντιμετωπίζονται καθώς οι πληροφορίες για τη διάσωση των εταιρειών sσε αρκετές περιπτώσεις δεν φθάνουν στο κέντρο των αποφάσεων.

Αρκετές και ζωτικής σημασίας πληροφορίες χάνονται στα ενδιάμεσα στάδια .
Παράδειγμα πρόσφατα ήρθε η στιγμή να αποφασίζουν για το μέλλον μιας εταιρείας με ελλιπή στοιχεία. 

Όπως μας περιγράφει στέλεχος Fund, εταιρεία που ήταν στην λίστα για αναδιάρθρωση απουσίαζαν από το φάκελο ο κύκλος εργασιών, τα λειτουργικά κέρδη και ο αριθμός των εργαζομένων. 

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΕΦΟΡΙΩΝ !!!




Το σχέδιο της ΑΑΔΕ για το νέο κύμα συγχωνεύσεων


Νέο σαρωτικό κύμα συγχωνεύσεων και καταργήσεων Εφοριών έρχεται μέσα στο 2020.

Στη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι των εφοριακών (ΠΟΕ-ΔΟΥ) με τον επικεφαλής της ΑΑΔΕ, ο Γιώργος Πιτσιλής τους αποκάλυψε ότι μετά τη συγχώνευση της ΔΟΥ Αχαρνών με τη ΔΟΥ Αγ. Αναργύρων, που θα γίνει μέχρι το τέλος του 2019, το επόμενο έτος έρχονται μεγάλες ανατροπές.

Θα ενωθούν οι δύο εφορίες του Περιστερίου, η εφορία Παλαιού Φαλήρου με τη ΔΟΥ Νέας Σμύρνης, του Βύρωνα με την ΙΖ’ ΔΟΥ, της Ηλιούπολης με του Αγ. Δημητρίου, η ΔΟΥ Χαλανδρίου με την εφορία του Ψυχικού, του Γαλατσίου με την ΙΔ’ ΔΟΥ και η εφορία Αμαρουσίου θα γίνει Α’ τάξης.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΚ: 120.000 ΝΕΚΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΡΟΧΑΙΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ !!!



Ιαβέρης: «Τα τελευταία 50 χρόνια στην Ελλάδα έχουμε 120.000 νεκρούς από τροχαία δυστυχήματα, 350.000 ανάπηρους και 2.000.000 τραυματίες. Είναι πραγματική γενοκτονία....»

Στοιχεία που σοκάρουν, αλλά θα πρέπει και να προβληματίσουν αποκαλύπτει ο γνωστός οδηγός αγώνων, Τάσος Μαρκουίζος ή Ιαβέρης. «Τα τελευταία 50 χρόνια στην Ελλάδα έχουμε 120.000 νεκρούς από τροχαία δυστυχήματα, 350.000 ανάπηρους και 2 εκατομμύρια τραυματίες. Είναι πραγματική γενοκτονία, αφανισμός της ελληνικής φυλής χωρίς τέλος» αναφέρει στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τον έχουμε συνηθίσει να δίνει εδώ και πολλά χρόνια αγώνα για να αποκτήσει ο Έλληνας οδηγική παιδεία. Τα αποτελέσματα είναι θετικά και αυτό του δίνει δύναμη να συνεχίσει. Του αρέσει πως οι Έλληνες μαθαίνουν μέσα από την προσπάθεια. 


ΕΦΟΡΙΑ: ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΛΕΓΧΩΝ !!!




Μόνο με ραντεβού θα μπορούν να προσέρχονται φορολογούμενοι ή οι νόμιμοι εκπρόσωποί τους για λόγους που σχετίζονται με εκκρεμή υπόθεσή τους στα Τμήματα Ελέγχου των Δ.Ο.Υ., στα Ελεγκτικά Κέντρα (ΚΕ.ΜΕ.ΕΠ., ΚΕ.ΦΟ.ΜΕ.Π.), στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών (Δ.Ε.Δ.) και στις Υπηρεσίες Ελέγχου και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.).

Αυτό προβλέπουν οδηγίες που έδωσε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής με σκοπό την καλύτερη και έγκαιρη εξυπηρέτηση των φορολογουμένων και την αποτελεσματικότερη λειτουργία των υπηρεσιών της Α.Α.Δ.Ε.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της AAΔΕ, από τη Δευτέρα, 29 Ιουλίου, η προσέλευση θα πραγματοποιείται, αφού προηγηθεί επικοινωνία με το Τμήμα Διοικητικής και Μηχανογραφικής Υποστήριξης (γραμματεία) των συγκεκριμένων υπηρεσιών, ώστε να καθορίζεται ο χρόνος συνάντησης με τα αρμόδια για το θέμα στελέχη τους. Η επικοινωνία αυτή μπορεί να πραγματοποιείται μέσω αιτήματος, το οποίο υποβάλλεται αυτοπροσώπως στην αρμόδια υπηρεσία ή αποστέλλεται με οποιοδήποτε πρόσφορο μέσο (ταχυδρομείο, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, φαξ).

EUROBANK: "ΜΕΡΙΣΜΑ" ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΟΧΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

Η ΟΠΟΙΑ ΒΑΦΤΙΖΕΤΑΙ...ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
Και θα αφορά τη τιτλοποίηση του πακέτου Cairo που περιλαμβάνει 36.000 δάνεια, εκ των οποίων 21.000 κόκκινα στεγαστικά και 15.000 κόκκινα καταναλωτικά με προσημείωση ακινήτου !!!



Τι μεταδίδει το capital.gr :

Σε πρωτοποριακή, πανευρωπαϊκά, επιστροφή κεφαλαίου προς τους μετόχους της, θα προχωρήσει η Eurobank στα τέλη του τρέχοντος έτους ή στις αρχές του επόμενου, μέσω της διαδικασίας των τιτλοποιήσεων για τη μείωση των NPEs η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Capital.gr, μέχρι τα τέλη Αυγούστου η Τράπεζα αναμένεται να λάβει την τελική έγκριση του SSM για τη διαστρωμάτωση του στεγαστικού χαρτοφυλακίου NPLs, Pillar (2 δισ. ευρώ), το οποίο αμέσως μετά θα μεταβιβαστεί στην PIMCO προς διαχείριση. Παράλληλα, ο SSM εξετάζει και τη διαστρωμάτωση του μικτού χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων 7,5 δισ. ευρώ (Cairo) που θα ακολουθήσει. Συνδυαστικά για το χαρτοφυλάκιο αυτό και τη θυγατρική εταιρία διαχείρισης απαιτήσεων, FPS, η Eurobank βρίσκεται σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με την PIMCO και αναμένει δεσμευτικές προσφορές μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΤΕΛ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ !!!




Υπάρχει ανοιχτή δικογραφία που έχει "ξεχαστεί" σε κάποιο συρτάρι της εισαγγελίας  ;;;

Τι γράφει το ereportaz.gr :

Την παρέμβαση της εισαγγελικής Αρχής προκάλεσε το δημοσίευμά της «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» για το καρτέλ των εργολάβων που απομυζούσε τον κόπο του ελληνικού λαού και ζημίωνε τα δημόσια ταμεία, στήνοντας διαγωνισμούς και καταπατώντας κάθε έννοια υγιούς ανταγωνισμού.

Η εισαγγελία του Αρείου Πάγου και συγκεκριμένα η Ξένη Δημητρίου (καλή της ώρα) διέταξε την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής μετά τα όσα αποκαλύψαμε για το ημερολόγιο του Στέγγου αλλά και το πόρισμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Μάλιστα στο πλαίσιο της έρευνας κλήθηκαν και κατέθεσαν ο εκδότης και ο διευθυντής της εφημερίδας οι οποίοι, ωστόσο, τόνισαν ότι η εισαγγελία πιθανότατα ήδη έχει ανοιχτή δικογραφία για το συγκεκριμένο σκάνδαλο. Ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει που βρίσκεται…

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

ΟΙ ΕΛΒΕΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ...ΠΑΡΟΥΝ ΔΑΝΕΙΑ !!!



Τράπεζες στην Ελβετία δίνουν άτοκα δάνεια ή πληρώνουν τόκο σε ορισμένους θεσμικούς πελάτες(μέσω αρνητικών επιτοκίων), προκειμένου να δανειστούν χρήματα !!!

Το πείραμα των αρνητικών επιτοκίων στην Ελβετία φαίνεται πως έχει καθιερωθεί για τα καλά στην αγορά των ενυπόθηκων δανείων.

Μάλιστα, δεν λείπουν οι περιπτώσεις τοπικών τραπεζών, οι οποίες φθάνουν στο σημείο ακόμη και να πληρώσουν τους πελάτες τους, προκειμένου οι τελευταίοι… να δανειστούν χρήματα.

Το βασικό επιτόκιο της ελβετικής κεντρικής τράπεζας βρίσκεται στο -0,75% και είναι το χαμηλότερο ανάμεσα στις 10 ισχυρότερες οικονομίες του πλανήτη. Την ίδια ώρα, οι αποδόσεις του 10ετούς κρατικού ομολόγου, στα τέλη του 2018, βρέθηκαν κάτω του 0%.

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΕ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ !!!




Σε "θέσεις μάχης" για την ισχυρή θέση του Γενικού Εισαγγελέα της ΕΕ

Πόλεμος μεγατόνων φαίνεται πως έχει ξεσπάσει στους κόλπους της ΕΕ το τελευταίο διάστημα, με αφορμή την πλήρωση της πιο ισχυρής θέσης, στα ιστορικά χρονικά της Ευρώπης.

Η δημιουργία της κεντρικής Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, με πρωτοφανείς για τα ευρωπαϊκά δεδομένα εξουσίες που καλείται να διαχειριστεί τα μεγάλα οικονομικά εγκλήματα κατά της ΕΕ, όπου και όταν αυτά εμφανίζονται, όπως επίσης και τα ζητήματα χρηστής διαχείρισης όλων των συστημάτων, πολιτικών και θεσμικών της κοινότητας, δημιουργεί έντονους τριγμούς, αναταράξεις σε πολιτικό επίπεδο και θεσμικό επίπεδο

Η πλήρωση της θέσης του Γενικού Εισαγγελέα ( EPPO), που θεσμικά και επί της ουσίας, τίθεται εποπτεύων επικεφαλής όλων των υπηρεσιών δίωξης οικονομικού εγκλήματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με διευρυμένες αρμοδιότητες ως προς το νομικό πεδίο εφαρμογής , ανακατεύει την τράπουλα των διπλωματικών ισορροπιών.

Οι δύο τελικοί υποψήφιοι διασταυρώνουν τα ξίφη τους, καταξιωμένοι ανώτατοι δικαστικοί με επιτυχημένες θητείες και εντυπωσιακά αποτελέσματα στις μέχρι πρότινος θέσεις ευθύνης τους, την ώρα που το Ευρωπαϊκά όργανα διχάζονται ανάμεσα στις δύο υποψηφιότητες.

Τα Φαβορί για την θέση

ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Η ΘΕΣΗ ΚΟΣΤΕΛΟ ΑΛΛΑ Η ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ !!!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ" ΠΑΡΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ
Προαναγγελία Μοσκοβισί.



Την κατάργηση της θέσης του επικεφαλής της αποστολής της Κομισιόν στην Αθήνα προαναγγέλλει ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, σημειώνοντας ότι η απόφαση «αποτελεί ακόμη μία απόδειξη ότι η Ελλάδα επιστρέφει στη διαδικασία του ευρωπαϊκού εξαμήνου ως κανονική χώρα».

«Θα καταργήσουμε τη θέση του επικεφαλής της αποστολής της Επιτροπής για την Ελλάδα. Πρόκειται για σημαντική αλλαγή. Θυμάστε την εποχή της τρόικας και των θεσμών. Ύστερα από περισσότερα από οκτώ χρόνια σε πρόγραμμα είναι θετικό ότι η θέση αυτή δεν χρειάζεται πλέον. Για την Ελλάδα υπήρχε επικεφαλής της αποστολής, θέση συνδεδεμένη με την ύπαρξη του προγράμματος και τώρα η διαχείριση του θεμάτων της Ελλάδας θα γίνεται από τη διεύθυνση οικονομικών υποθέσεων που είναι η αρμόδια υπηρεσία» αναφέρει σε συνέντευξή του στα «Νέα».

ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ: ΒΡΟΧΗ ΠΕΦΤΟΥΝ ΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ !!!




Η ΑΑΔΕ συνεχίζει τους σαρωτικούς ελέγχους...

Τι γράφει το matrix24.gr :

Λουκέτο 48 ωρών και στο πριβε κλαμπ "Moni", όπου συχνάζουν οι πιο όμορφες γυναίκες της Μυκόνου επέβαλαν οι «Ράμπο» της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), καθώς σύμφωνα με τον έλεγχο που διενήργησαν προχθές βράδυ, διαπιστώθηκαν φορολογικές παραβάσεις.

Μετά το διάσημο Bombonniere, τα κλιμάκια της Ανεξάρτητης Αρχής Δημόσιων Εσόδων, σφράγισαν για 48ωρες και το κλαμπ “Moni”, το οποίο είναι γνωστό στο νησί για τις εντυπωσιακές αιθέριες υπάρξεις και την ιδιαίτερη ερωτική ατμόσφαιρα που αποπνέει υπό τους ήχους ηλεκτρονικής μουσικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι δεν είχε κοπεί σωρεία αποδείξεων και παρά τις ενστάσεις των ιδιοκτητών της επιχείρησης που υποστήριζαν το αντίθετο, τελικά επέβαλαν 48ωρο λουκέτο.

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ: ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ "ΣΠΑΣΟΥΝ" ΣΤΑ 2 ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΣΕΝΓΚΕΝ !!!

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΙΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ(Η ΙΤΑΛΙΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΝΑΡΓΑΖΕΤΑΙ) ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ...ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ "ΕΠΙΣΗΜΗ" ΑΠΟΘΗΚΗ ΨΥΧΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
Την ίδια ώρα η Τουρκία που παίρνει δις από την ΕΕ για το προσφυγικό, ανέστειλε την
τη συμφωνία επανεισδοχής !!!

Τι δεν καταλαβαίνεις ;;;




Στο τραπέζι σενάριο διάσπασης της Συνθήκης Σένγκεν

Σενάριο να «σπάσει» η συνθήκη Σένγκεν στα δύο και με αυτό τον τρόπο να ελέγχεται η ροή των προσφύγων/λαθρομεταναστών και μεταναστών από τον Νότο στον Βορρά, μελετά ο σκληρός πυρήνας της ΕΕ.

Αποκλειστικές πληροφορίες του Euro2day.gr που συνομίλησε με αρκετούς αξιωματούχους, αναφέρουν ότι με την νέα προεδρία της Κομισιόν, αναθερμαίνεται το σχέδιο που συζητήθηκε πίσω από τις κλειστές πόρτες τον Οκτώβριο του 2017 για την «αλλαγή» συνόρων εντός Ευρώπης.

Ο λόγος; Η έξαρση της λαθρομετανάστευσης και του προσφυγικού που θεωρείται πλέον «μη αναστρέψιμη» λόγω γεωπολιτικών εξελίξεων, όπως μας ανέφερε χαρακτηριστικά ανώτατος αξιωματούχος της ΕΕ με λεπτομερή γνώση των συνομιλιών.

Η κατάχρηση των εξαιρέσεων της συνθήκης Σένγκεν, που από τον Νοέμβριο του 2015 ανανεώνονται ανά 6 μήνες ή 2 χρόνια με συνοπτικές διαδικασίες από την Κομισιόν για χώρες όπως η Γερμανία και η Γαλλία, δεν μπορεί να συνεχίσει, καθώς η επικινδυνότητα λόγω τρομοκρατικών επιθέσεων έχει μειωθεί. Οι εξαιρέσεις αυτές επιτρέπουν τους εσωτερικούς ελέγχους στα σύνορα των κρατών μελών.

Ο ρόλος της Ελλάδας

Το σενάριο θέλει να δημιουργηθεί ένας μικρός πυρήνας χωρών που θα εφαρμόσει μια μικρότερη Σενγκεν – την ζώνη 1 – και μια δεύτερη ζώνη που θα έχει αναγκαστικά σκληρότερους κανόνες και ελέγχους κυρίως στην υποτιθέμενη ελεύθερη διακίνηση των πολιτών. Η Ελλάδα, όπως και η Ιταλία βρίσκονται, όπως αναφέρουν συγκλίνουσες πληροφορίες, στις χώρες υψηλού κινδύνου της ζώνης 2 (high risk zone).

ΑΑΔΕ: ΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΕΚΠΤΩΣΗ 50 Ή 100% ΣΤΟΝ ΕΝΦΙΑ !!!




Αυτά είναι τα κριτήρια των δικαιούχων


Τη χορήγηση εκπτώσεων προβλέπει, με απόφασή της, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) σε ό,τι αφορά στην καταβολή του ΕΝΦΙΑ από τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Μάλιστα, η αρχική απόφαση θα εμπλουτιστεί από τροποποιήσεις και συμπληρώσεις κριτηρίων, για όσους δικαιούνται να ενταχθούν στο μέτρο έκπτωσης, μείωσης, αλλά και αναστολής της πληρωμής του ΕΝΦΙΑ.

Σημειώνεται ότι, απαραίτητη προϋπόθεση για να εξασφαλίσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων τις εκπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ που προβλέπονται από την ΑΑΔΕ είναι να έχουν υποβάλει εμπρόθεσμα τις φορολογικές τους δηλώσεις αλλά και τις δηλώσεις Ε9. Πέραν αυτού, δεν είναι απαραίτητα καμία άλλη καταβολή δικαιολογητικών, καθώς η διαδικασία χορήγησης εκπτώσεων είναι αυτοματοποιημένη για τα φυσικά πρόσωπα. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί η περίπτωση, όπου διαπιστωθούν λάθη, οπότε και θα πρέπει να ακολουθηθεί διαφορετική διαδικασία, με καταβολή επιπρόσθετων δικαιολογητικών.

Αναλυτικότερα, η απόφαση προβλέπει ότι οι φορολογούμενοι με χαμηλά εισοδήματα και με ακίνητη περιουσία, που δεν υπερβαίνει σε επιφάνεια τα 150 τ.μ και αξία τις 200.000 ευρώ, για μια τετραμελή οικογένεια, δικαιούνται έκπτωση 50%.

Για να χορηγηθεί η έκπτωση του 50% στον ΕΝΦΙΑ, θα πρέπει να τηρούνται οι εξής προϋποθέσεις:

Α) Το συνολικό φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου φορολογικού έτους να μην υπερβαίνει τις 9.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για τον ή τη σύζυγο και κάθε εξαρτώμενο μέλος.

Υπενθυμίζεται ότι, βάσει της τελευταίας απόφασης, ως συνολικό φορολογητέο οικογενειακό εισόδημαθεωρείται το άθροισμα του συνολικού φορολογητέου εισοδήματος του συζύγου, της συζύγου και των εξαρτώμενων τέκνων, στις περιπτώσεις που ορίζεται από το νόμο ότι τα εισοδήματα των τέκνων συναθροίζονται με αυτά των γονέων, καθώς και του συνολικού φορολογητέου εισοδήματος των εξαρτώμενων τέκνων που έχουν υποβάλει ατομική δήλωση φορολογίας εισοδήματος.

Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ: ΑΥΞΗΣΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΤΑ 33% ΤΗ ΤΙΜΗ ΣΤΙΣ ΞΑΠΛΩΣΤΡΕΣ !!!



Η αισχροκέρδεια ανθεί στα Χανιά και το χειρότερο είναι οτι οι πολλοί από εμάς, αν και υποψιασμένοι, πολλές φορές δεν συνειδητοποιούμε οτι πέφτουμε θύματα παράνομων και επιτήδειων επιχειρηματιών.

Ωστόσο, ένας συμπολίτης μας υποψιάστηκε οτι δεν πάει καλά και εκθέτει ένα κατάστημα στο Μαράθι που χρεώνει τα ομπρελοκαθίσματα παραπάνω από την μέγιστη τιμή που έχει οριστεί από το Λιμενικό Ταμείο Χανίων.

ATTICA BANK: ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!



Προχωρά σε τιτλοποίηση δανείων ύψους 200.000.000€ 

Στην τιτλοποίηση χαρτοφυλακίου ενήμερων δανείων ύψους 200 εκατ. ευρώ αναμένεται να προχωρήσει η Attica Bank, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε χθες κατά τη γενική συνέλευση της τράπεζας, ο δ/νων σύμβουλος, κ. Θεόδωρος Πανταλάκης.

Η στρατηγική της τράπεζας για το σύνολο του 2019 προβλέπει την αύξηση της χορήγησης νέων δανείων σε μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις κατά 150 εκατ. ευρώ, την ενίσχυση της καταθετικής βάσης, την επέκταση των υφιστάμενων πηγών εσόδων, μέσω και της συνεργασίας με την Interamerican για την πώληση τραπεζοασφαλιστικών προϊόντων, τον περιορισμό της συμμετοχής της τράπεζας σε θυγατρικές εταιρείες με την ολοκλήρωση της μεταβίβασης του συνόλου των μετοχών που έχει στην Attica Wealth Management και τέλος, την αναδιάρθρωση ανθρώπινου δυναμικού με την αύξηση του προσωπικού της.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΔΕΚΑΔΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΧΕΡΙΑ !!!




«Μοντέλο Creta Farms» και σε άλλες 170 μεγάλες υπερχρεωμένες επιχειρήσεις

Τι γράφει το protothema.gr :

Oι άξονες στους οποίους βασίστηκε η παρέμβαση Γεωργιάδη για την επίλυση του ακανθώδους ζητήματος της Creta Farms, θα χρησιμοποιηθεί και σε δεκάδες άλλες περιπτώσεις επιχειρήσεων με προβληματικές σχέσεις μεταξύ βασικών μετόχων και τραπεζών.

Αυτό αποκάλυψε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης λέγοντας μάλιστα πως στο γραφείο του υπάρχει φάκελος με 170 μεγάλες εταιρείες που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα. Πρόκειται για ένα φάκελο που έχει καταρτίσει ομάδα εργασίας κατόπιν εντολής του ίδιου του υπουργού.

«Το μοντέλο που χρησιμοποιήσαμε για την επίλυση του προβλήματος στην Creta Farms θα το χρησιμοποιήσουμε και σε αυτές τις περιπτώσεις, πιάνοντας 'τες μία μία», σύμφωνα με τον υπουργό. «Πρέπει όλοι να ξέρουν ότι δεν αφήνουμε κανένα στη μοίρα του», συμπλήρωσε. «Θα προσπαθήσουμε να λύσουμε όσα περισσότερα από αυτά τα προβλήματα μπορούμε» υπογράμμισε, ο υπουργός.

ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ: ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΜΕ ΤΟ ΦΠΑ !!!



Πως επιτήδειοι έμποροι ΙΧ δεν αποδίδουν τον ΦΠΑ στην Ελλάδα δημιουργώντας παράλληλα και αθέμιτο ανταγωνισμό

Πολλά έχουν ακουστεί και γραφτεί για εικονικά τιμολόγια, τριγωνικές πωλήσεις και μη απόδοση ΦΠΑ κατά τις εισαγωγές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ωστόσο κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να σταματήσει την «αιμορραγία» στα κρατικά έσοδα.

Κάποιοι επιτήδειοι έμποροι εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων εδώ και πολλά χρόνια έχουν ανακαλύψει πολλούς τρόπους ώστε να κερδίζουν περισσότερα χρήματα από τη μη απόδοση του ΦΠΑ αλλά και να δημιουργούν αθέμιτο ανταγωνισμό στους συναδέλφους τους οι οποίοι αποδίδουν κανονικά τους φόρους στο κράτος.

Οι εισαγωγές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων από άλλα κράτη-μέλη χωρίς σε δύο κατηγορίες.

Η πρώτη αφορά στα οχήματα που αποκτώνται από εμπόρους άλλων κρατών-μελών και πρέπει να καταβάλλεται ο ΦΠΑ στη χώρα προορισμού.

Η δεύτερη κατηγορία αφορά τα οχήματα που αποκτώνται από ιδιώτες άλλων κρατών – μελών στα οποία δεν επιβάλλεται ο ΦΠΑ και πάλι στην χώρα προορισμού.

Το πρώτο πρόβλημα που εντοπίζουν οι Αρχές αφορά στην πρώτη κατηγορία εισαγόμενων οχημάτων καθώς ο ΦΠΑ είναι διαφορετικός μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ. Δηλαδή στην Ελλάδα είναι 24%, στη Γερμανία 19%, στο Λουξεμβούργο 17%, κ.ά.

ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΠAIΡΝΟΥΝ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΤΟΥ ΕΦΚΑ !!!

ΤΟ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥΣ
Επίθεση από επιχειρηματία καταγγέλλουν ότι δέχθηκαν ελεγκτές του ΕΦΚΑ στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής.




Όπως καταγγέλλεται σε ανακοίνωση, όλα συνέβησαν το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, όταν κλιμάκιο τριών υπαλλήλων των Περιφερειακών Ελεγκτικών Κέντρων Ασφάλισης (ΚΕΠΑ) έκανε επιτόπιο έλεγχο σε πλυντήριο επαγγελματικού εξοπλισμού.

Τότε, όπως υποστηρίζουν οι ελεγκτές, ο επιχειρηματίας επιτέθηκε αναίτια εναντίον τους, «απωθώντας και χειροδικώντας τους» και «θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα», ενώ παρεμπόδισαν την ολοκλήρωση του ελέγχου.

Η παραπάνω καταγγελία επιβεβαιώνεται από την Αστυνομία, όπου προσέφυγαν οι ελεγκτές καταθέτοντας μήνυση εναντίον του 49χρονου, αφού προηγουμένως πήγαν στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας για να υποβληθούν σε εξέταση.

Ο ΧΑΜΕΝΟΣ ΕΚΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ !!!




Του Γιάννη Γούναρη*

Η εκλογή της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στη θέση της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε συνδυασμό με την όλη διαδικασία επιλογής υποψηφίων για τις κορυφαίες θέσεις της ΕΕ, σηματοδοτεί την κορύφωση ενός παιγνίου διανομής αξιωμάτων, εσωτερικών ισορροπιών και αδιαφανών συμφωνιών μεταξύ των ισχυρών της Ευρώπης. Δεν έχει την παραμικρή σχέση με τον περίφημο εκδημοκρατισμό των ευρωπαϊκών θεσμών. Το πιο προβληματικό, όμως, είναι ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι ακόμα χειρότερα.

Η υπουργός άμυνας της Γερμανίας και στενή συνεργάτιδα της καγκελαρίου Μέρκελ, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είναι και επίσημα η νέα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έχοντας περάσει από τη βάσανο της «εκλογής» της από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με 383 ψήφους υπέρ έναντι 327 κατά και 22 αποχές -μετά βίας πάνω από το όριο της απόλυτης πλειοψηφίας των 374 ψήφων που είναι αναγκαίες.

Μητέρα επτά παιδιών, πολύγλωσση και με μια ήδη επιτυχή πολιτική καριέρα πίσω της, η φον ντερ Λάιεν είναι το δίχως άλλο μια εντυπωσιακή προσωπικότητα, κατά πολλούς στις Βρυξέλλες τέλεια για τη θέση της προέδρου της Επιτροπής. Ωστόσο, υπάρχουν μεγάλα ερωτηματικά για τη Γερμανίδα πολιτικό:

- Η Bundestag έχει συστήσει εξεταστική επιτροπή για τη διερεύνηση πιθανών παρατυπιών στην ανάθεση επικερδών συμβολαίων σε εξωτερικούς συμβούλους από το γερμανικό Υπουργείο Άμυνας

ΚΡΑΤΟΣ ΠΑΡΩΔΙΑ: ΔΙΝΟΥΝ ΑΔΕΙΕΣ & ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΖΟΥΝ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΥΣ ΜΕ ΠΟΙΝΕΣ ΚΑΘΕΙΡΞΗΣ...50 ΧΡΟΝΙΑ & ΑΝΩ !!!!



Δουλέμποροι με 50 χρόνια κάθειρξη στη πλάτη…ελεύθεροι !!!


Άδεια σε βαρυποινίτη αλλοδαπό που εκτίει ποινή κάθειρξης 55 ετών, για παράνομη μεταφορά μεταναστών από την Τουρκία προς τα Ελληνικά νησιά, παρόλο που δεν είχε μόνιμο τόπο κατοικίας και παρά την απορριπτική απόφαση του εισαγγελέα, έδωσε το Συμβούλιο των Αγροτικών Φυλακών Κασσαβέτειας, με αποτέλεσμα να μην επιστρέψει μετά την άδειά του και να θεωρείται πλέον δραπέτης. Ο κρατούμενος είχε καταδικαστεί από Εφετείο νησιού του Αιγαίου σε συνολική ποινή κάθειρξης 55 ετών, για μεταφορά παράνομων μεταναστών από τα παράλια της Τουρκίας προς τα Ελληνικά νησιά, είναι κρατούμενος εδώ και περίπου επτά χρόνια, μεταφέρθηκε στις φυλακές Κασσαβέτειας και τον περασμένο Απρίλιο υπέβαλε αίτημα άδειας.

Στο αίτημα ο βαρυποινίτης δεν δήλωσε ως τόπο κατοικίας σπίτι φιλικού του προσώπου ή συγγενούς του, αλλά ένα ξενοδοχείο του Βόλου (…) και παρά την απορριπτική πρόταση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Βόλου, τελικά του χορηγήθηκε άδεια και φυσικά ο αλλοδαπός μετά τη λήξη της δεν επέστρεψε στη φυλακή, αλλά εξαφανίστηκε.

Τελικά, αν και συνήθως τέτοια αιτήματα απορρίπτονται, για να μη γίνονται αποδράσεις, άγνωστο γιατί, το αίτημα του κρατούμενου εγκρίθηκε, με αποτέλεσμα να μην επιστρέψει μετά τη λήξη της άδειάς του στη φυλακή και θεωρείται πλέον δραπέτης.

ΝΕΟΣ ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ: ΕΙΤΕ ΑΝΑΣΤΑΛΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΚΕΣ+ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ !!!

ΜΙΖΕΣ SIEMENS,ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΚΟΜΜΑΤΩΝ, ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΤΤ, ΜΙΖΕΣ DEPUY ΚΤΛ
Τι δεν καταλαβαίνεις ;;;



Αντίκτυπο σε πολύκροτες υποθέσεις που απασχολούν την κοινή γνώμη έχει η εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα, εφόσον ίσχυσε έστω και για μια ημέρα. Ουσιαστικά δηλαδή είναι νομικά αδιάφορο αν ανασταλεί ή όχι η εφαρμογή του , όπως προσανατολίζεται η κυβέρνηση , μιας και ήδη έχει παράξει αποτέλεσμα και επηρεάσει όλες αυτές τις υποθέσεις, που αφορούν κυρίως «διασπάθιση» δημοσίου χρήματος.

Όπως ήδη είναι γνωστό (έχει γραφτεί η σχετική εισαγγελική πρόταση) η δίκη της Siemens είναι μία εξ αυτών. Με τις αλλαγές στον Π.Κ. πολλές από τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται υπάλληλοι του ΟΤΕ δεν αξιολογούνται πλέον ποινικά, καθώς δεν θεωρούνται δημόσιοι υπάλληλοι. Το ίδιο ισχύει και για στελέχη της ελληνικής και γερμανικής Siemens τα οποία κατηγορούνται στην ίδια υπόθεση. Και γι’ αυτούς οι αξιόποινες πράξεις έχουν παραγραφεί, εκτός από εκείνα τα πρόσωπα που συνδέονται με καταβολή χρημάτων στον πρώην υπουργό Τάσο Μαντέλη. Η δωροδοκία πολιτικών προσώπων και δικαστών παραμένει κακούργημα.

Επίσης στην υπόθεση της εταιρείας ορθοπεδικών Depuy Ελλάς οι δωροδοκίες προς ορθοπεδικούς θεωρούνται πλέον πλημμέλημα, γιατί όσοι ενέχονται δεν είναι υπουργοί ή δικαστές.

ΣΤΕΛΕΧΩΝΕΤΑΙ & ΠΙΑΝΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ Η "ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ" ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ !!!


Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΝΘΡΩΠΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ AMAZON !!!

ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Καταγγελίες για αναγκαστική ούρηση εργαζομένων σε μπουκάλια προκειμένου να μην χάνουν χρόνο από τη βάρδιά τους, αλλά και έγκυες που ήταν υποχρεωμένες να μένουν για πολλές ώρες όρθιες !!!




Σάλος έχει ξεσπάσει εδώ και αρκετές μέρες μετά τις καταγγελίες αλλά και τις απεργιακές κινητοποιήσεις κατά της Amazon.

Οι εργαζόμενοι σε επτά από τις αποθήκες του διαδικτυακού γίγαντα της λιανικής Amazon στη Γερμανία κατέβηκαν σε απεργία για υψηλότερους μισθούς για τουλάχιστον δύο εργάσιμες ημέρες αυτήν την εβδομάδα και η αρχή έγινε το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα, ανακοίνωσε η συνομοσπονδία συνδικάτων ver.di.

Την ώρα που οι κινητοποιήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη συνεχίσουν να συγκλονίζουν οι καταγγελίες υπαλλήλων της εταιρείας που κάνουν λόγο για απάνθρωπες συνθήκες εργασίας. Σε πολλές περιπτώσεις οι ιστορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας θυμίζουν αναφορές για χώρες της ΝΑ Ασίας.

Σε κάποιες από τις καταγγελίες που έχουν δημοσιοποιηθεί σε μέσα μαζικής ενημέρωσης γίνεται λόγος για αναγκαστική ούρηση εργαζομένων σε μπουκάλια προκειμένου να μην χάνουν χρόνο από τη βάρδιά τους, αλλά και έγκυες που ήταν υποχρεωμένες να μένουν για πολλές ώρες όρθιες.

«Οχι άλλες εκπτώσεις στους μισθούς»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: ΕΛΕΓΧΟΙ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΘ΄ΥΠΟΔΕΙΞΗ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ;;;

ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΕ ΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΤΟΤΕ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΝ ΟΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ(ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ 2017)  ;;;
ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΕΔΩ :
https://www.kinima-ypervasi.gr/2017/11/blog-post_190.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2017/11/blog-post_811.html
Πιο Μπανανία δεν γίνεται...



Τι μεταδίδει το neakriti.gr:

Καταγγελία - σοκ: Γερμανοί αστυνομικοί ελέγχουν τους επιβάτες σε ελληνικό αεροδρόμιο

Αυτόπτης μάρτυρας προχωρά σε σοβαρές καταγγελίες - Αποκαλυπτικό δημοσίευμα της “Bild” επιβεβαιώνει την καταγγελία

Είναι απίστευτο, κι όμως συμβαίνει! Την ασφάλεια των ελληνικών αεροδρομίων φαίνεται ότι έχουν αναλάβει “εργολαβικά” Γερμανοί αστυνομικοί, που πραγματοποιούν ελέγχους στους επιβάτες ασκώντας καθήκοντα επί ελληνικού εδάφους!

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι μεταξύ των ελληνικών αεροδρομίων που γίνονται έλεγχοι καθ’ υπόδειξη Γερμανών αστυνομικών φαίνεται να είναι και αυτό του Ηρακλείου, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα “Bild”, παραθέτοντας μάλιστα το στοιχείο ότι απαγορεύτηκε η πτήση σε περίπου 6.500 άτομα κατά το έτος 2018 από τα αεροδρόμια Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Ρόδου και Ηρακλείου!

Μάλιστα, αναγνώστης της “Νέας Κρήτης”, τα στοιχεία του οποίου είναι στη διάθεσή μας, όμως για ευνόητους λόγους δε δημοσιεύονται, αναφέρει ότι οι έλεγχοι γίνονται με κριτήρια που έχουν να κάνουν ακόμη και με το χρώμα του δέρματος, ενώ, όπως αναφέρει, προσφάτως έτυχε να ταξιδέψει και έπεσε πάνω σε έναν τέτοιον έλεγχο! Τη διαδικασία ελέγχου από Γερμανούς αστυνομικούς ή με τις υποδείξεις των ίδιων σε ελληνικό αεροδρόμιο κατέγραψε με το κινητό τηλέφωνό του και απέστειλε στα γραφεία της “Νέας Κρήτης” μικρά βίντεο ως αποδεικτικά στοιχεία.

ΣΚΑΕΙ ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕ "ΦΙΛΕΤΑ" ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ;;;



Τι γράφει το ereportaz.gr :

Σκάει βόμβα: Εφοπλιστές, ιεράρχες και σύζυγοι δημόσιων προσώπων μπλεγμένοι σε υπόθεση με φιλέτα στην παραλιακή

Μαθαίνω ότι η υπόθεση είναι παλιά.

Από το 2010…. Και ενεργοποιείται άμεσα.

Θα κλάψουν μανούλες και θα ηχήσουν καμπάνες.

ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ !!! ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΕΩΣ 10.000€ !!!




Πλήρης εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου

Την πλήρη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, ζήτημα που αποτελεί προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης κατά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ζήτησε ο πρωθυπουργός ενώ και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε την Κυριακή από το βήμα της Βουλής ότι τα άρθρα του εν λόγω νόμου θα εφαρμοστούν πλήρως.

Σε ποιους χώρους απαγορεύεται το κάπνισμα

Εκτός από τα κέντρα διασκέδασης, με τον αντικαπνιστικό νόμο κόβεται το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους και σε ιδρύματα. Αναλυτικά το κάπνισμα απαγορεύεται:


ΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΑΠΟ ΑΤΜ ΑΛΛΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ: ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ !!!



Τριπλασιάζονται οι προμήθειες για αναλήψεις από ΑΤΜ τρίτων τραπεζών

Οι χρεώσεις που θα ισχύουν από αυτόν τον μήνα είναι οι εξής:

  • Eurobank: 2,5 ευρώ/ανάληψη. Η νέα χρέωση θα ισχύει από τις 22 Ιουλίου 2019.
  • Alpha Bank: 2,5 ευρώ/ανάληψη. Η τράπεζα δεν έχει ανακοινώσει ακόμη πότε θα εφαρμόσει τη νέα τιμολόγηση.
  • Εθνική Τράπεζα: 2,6 ευρώ/ανάληψη, με τη νέα χρέωση να εφαρμόζεται στις 26 Ιουλίου 2019. Η προμήθεια daf που εφαρμόζει η ΕΤΕ ανέρχεται σήμερα στα 2 ευρώ, ωστόσο, μετά από επικοινωνία με στελέχη της τράπεζας ενημερωθήκαμε ότι και η προμήθεια αυτή (που ισχύει για τους κατόχους ξένων καρτών) θα αναπροσαρμοστεί στα επίπεδα των 2,6 ευρώ -αντίστοιχα δηλαδή με τον ανταγωνισμό.
  • Τράπεζα Πειραιώς: 3 ευρώ ανά ανάληψη. Η Πειραιώς είναι η πρώτη τράπεζα που έχει επικαιροποιήσει το τιμολόγιό της, ενημερώνοντας τους πελάτες της ότι για κάθε συναλλαγή τους σε ΑΤΜ άλλης τράπεζας, θα τους χρεώνει 0,60 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι οι πελάτες της Πειραιώς θα χρεώνονται από 2,60 έως 3,20 ευρώ όταν χρησιμοποιούν ΑΤΜ άλλης ελληνικής τράπεζας.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΝΑ "ΞΕΦΟΡΤΩΘΟΥΝ" ΜΑΖΙ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ+ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ !!!



"Τρέχουν" οι τράπεζες υπό την πίεση του SSM και των ασφυκτικών προθεσμιών


Κορυφώνονται οι διεργασίες των τραπεζών – Εθνικής, Eurobank και Πειραιώς – για τη μείωση του προσωπικού τους που θα πρέπει να ολοκληρωθεί το φθινόπωρο, σε συνδυασμό με την απόσχιση των μονάδων διαχείρισης κόκκινων δανείων που έχουν δρομολογήσει οι δύο πρώτες και την υλοποίηση του σχεδίου μετασχηματισμού που έχει ανακοινώσει η διοίκηση της ΕΤΕ.

Η διοίκηση της Εθνικής τράπεζας έχει δώσει ραντεβού με το Σύλλογο των Υπαλλήλων το Σεπτέμβριο, καθώς τότε αναμένεται να «ανοίξει» εκ νέου το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο, χωρίς να επιτευχθεί ο προσδοκώμενος στόχος για την αποχώρηση έως και 1.000 υπαλλήλων που ήταν ο προγραμματισμός της διοίκησης. Η διοίκηση της ΕΤΕ έχει ζητήσει από το ΤΧΣ έγκριση για παράταση του προγράμματος, που προέβλεπε ανώτατο όριο αποζημίωσης έως και 170.000 ευρώ, αλλά κατέγραψε μικρή συμμετοχή, που δεν ξεπέρασε τα 400 άτομα.

Η ενεργοποίησή του αναμένεται τον Σεπτέμβριο και σύμφωνα με εκτιμήσεις η έκβαση του προγράμματος θα είναι συνάρτηση και των συζητήσεων που θα έχει η διοίκηση της τράπεζας με τον σύλλογο των υπαλλήλων για τον νέο κανονισμό εργασίας. Στόχος είναι ο αριθμός των εργαζομένων στον όμιλο, από τις 10.606 άτομα στο τέλος του 2018, να περιοριστεί στις 7.000 μέχρι το τέλος του 2021 και θα επιτευχθεί μέσα και από την αποεπένδυση σε μια σειρά από θυγατρικές, όπως η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Η Τράπεζα Πειραιώς υλοποιεί την πολιτική μείωσης του προσωπικού με ορίζοντα τον Οκτώβριο, μήνα κατά τον οποίο θα ολοκληρωθεί η συμφωνία με την Intrum, που περιλαμβάνει τη μεταφορά έως και 1.300 ατόμων στη νέα εταιρεία που θα δημιουργήσουν τα δύο μέρη.

5 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ & ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΟΥΝ !!! ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ Ο ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


ΣΕ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ :

Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

ΜΕ ΤΙΣ ΙΣΧΥΟΥΣΕΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ !!!



Το 2020 η εναρμόνιση με τις εμπορικές αξίες

Η μείωση στον ΕΝΦΙΑ θα γίνει με τις τωρινές αντικειμενικές αξίες, δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Σημείωσε, μιλώντας στον Σκάι, ότι από το 2020 οι αντικειμενικές αξίες θα εναρμονιστούν με τις εμπορικές.

Αναφερόμενος στη μείωση του ΕΝΦΙΑ σε τρεις κατηγορίες που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, ο κ Βεσυρόπουλος εξήγησε ότι μικρή ακίνητη περιουσία είναι έως 60.000 ευρώ, η μεσαία από 60.000 έως ένα εκατομμύριο και η μεγάλη από ένα εκατομμύριο και πάνω.

FUNDS, AIRBNB & ΧΡΥΣΗ ΒΙΖΑ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΕ ΕΚΡΗΞΗ ΤΙΜΩΝ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ !!!


Στο 20,5% η αύξηση στον Άλιμο

Με διψήφια ποσοστά ενισχύονται οι τιμές των κατοικιών στα νότια προάστια της Αττικής, με την ισχυρή ζήτηση να τροφοδοτούν, σε μεγάλο βαθμό, ξένοι επενδυτές. Όπως προκύπτει από έρευνα του δικτύου spitogatos, για τα νότια και ανατολικά παραλιακά προάστια της Αττικής, οι αξίες, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019, στις περισσότερες περιοχές έχουν αυξηθεί σημαντικά, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, τη μεγαλύτερη αύξηση ζητούμενων τιμών εμφανίζει ο Άλιμος, όπου οι αξίες, σε σχέση με πέρυσι, αυξήθηκαν κατά 20,5%, στις 2.903 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Ακολουθεί το Παλαιό Φάληρο με μεταβολή 16,6%, στις 2.449 ευρώ ανά τ.μ., με την τρίτη και τέταρτη θέση να καταλαμβάνουν η Γλυφάδα και η Βουλιαγμένη (+12,6% και 11,5%), αντίστοιχα.

Στα ανατολικά προάστια, που βρέχονται από θάλασσα, και συγκεκριμένα στον Μαραθώνα, οι αξίες κατέγραψαν πτώση 4%, καθώς εκτιμάται ότι η περιοχή υπέστη τις επιπτώσεις από την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι πέρυσι το καλοκαίρι. Αξιοσημείωτη άνοδο της τάξης του 11% εμφανίζει και ο Πειραιάς, ενώ στο υπόλοιπο Αττικής τα σκήπτρα της ανόδου κρατά η κοινότητα Νέων Παλατίων, όπου οι αξίες ενισχύθηκαν 16,2%. Ωστόσο, όπως εξηγούν κτηματομεσίτες, οι περιοχές του υπολοίπου Αττικής, όπως ο Κάλαμος, η Αρτέμιδα και η Κάτω Σκάλα Ωρωπού ενδείκνυνται για την αναζήτηση δεύτερης κατοικίας σε προσιτή τιμή και πέριξ των 1.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

ΒΡΟΥΤΣΗΣ: ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΟΙ 120 ΔΟΣΕΙΣ !!!



"Δεν θα υπάρξει άλλη ρύθμιση" !!!

"Τελευταία ευκαιρία είναι η τρέχουσα για τις 120 δόσεις καθώς δεν θα υπάρχει άλλη ρύθμιση" τόνισε μιλώντας στον Σκάι ο Γιάννης Βρούτσης.

Ο υπουργός Εργασίας είπε χαρακτηριστικά ότι "η ρύθμιση των 120 δόσεων και με τις ευνοϊκές αλλαγές που θα φέρει η κυβέρνηση θα είναι η τελευταία. Δεν θα υπάρξει άλλη γι΄αυτό και όσοι θέλουν να επωφεληθούν πρέπει να σπεύσουν να ενταχθούν τώρα".

ΣΤΟΥΣ 940.000 ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ !!! ΜΟΛΙΣ 1 ΣΤΟΥΣ 10 ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ !!!

ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΦΥΓΕΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 500.000 ΝΕΟΙ, ΠΟΣΗ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ;;; ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΛΑΝΕ ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΗΜΙΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ;;; ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΕΧΝΗΕΝΤΩΣ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΑ ΔΕΙΝΑ-ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ
Αυξήθηκαν κατά 15.000 οι άνεργοι τον Ιούλιο, εν μέσω τουριστικής σεζόν !!!





Κατά περίπου 15.000 άτομα αυξήθηκαν οι άνεργοι τον Ιούνιο 2019 σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ. Οι καταγεγραμμένοι ανέρχονται σε 938.812 έναντι 923.253 τον Ιούνιο του 2018. Οι αναζητούντες εργασία αυξήθηκαν κατά 6,56% ενώ οι μη αναζητούντες εργασία μειώθηκαν κατά 31,59% πάντα σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2018. Σε σύγκριση με το Μάιο 2019 οι άνεργοι που δηλώνουν ότι αναζητούν εργασία είναι αυξημένοι κατά 1,88%.

Επίδομα ανεργίας λαμβάνει το 9,5% του συνόλου των ανέργων δηλαδή μόλις 1 στους 10.

Από τους αναζητούντες εργασία το 54,96% είναι μακροχρόνια άνεργοι, δηλαδή εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών. Οι γυναίκες είναι το 64,86% των ανέργων που ψάχνουν δουλειά, ενώ οι άνδρες μόλις το 35,14%.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΑ FUNDS ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ !!!

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ:
ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΟ ΚΟΛΠΟ: ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΤΑ FUNDS ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ...ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!
https://www.kinima-ypervasi.gr/2019/07/funds_17.html



Κύπρος: Οι τράπεζες πουλούν τα κόκκινα δάνεια σε...κατ'ουσίαν θυγατρικές τους

Της Αλεξίας Καφετζή

Ένα νέο τραπεζικό σκάνδαλο ολκής αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα μας. Έχει να κάνει με την πώληση μη εξυπηρετουμένων δανείων σε ξένα Funds. Όπως προκύπτει από έρευνά μας βρισκόμαστε μπροστά σε μια πρωτοφανή απάτη που η αποκάλυψή της θα προκαλέσει τριγμούς στο οικονομικό και πολιτικό σύστημα του τόπου.

Πληροφορίες της εφημερίδας μας, που επιβεβαιώνονται και από σχετική έρευνα που έχουμε κάνει, αποκαλύπτουν ότι τα λεγόμενα ξένα Funds που δήθεν ήρθαν στην Κύπρο για να αγοράσουν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, στην ουσία δεν είναι παρά θυγατρικές εταιρείες των ίδιων των τραπεζών. Οι τράπεζες χρησιμοποιώντας απλώς τα ονόματα διεθνών εταιρειών δημιούργησαν τις δικές τους θυγατρικές εταιρείες, οι οποίες αγοράζουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια δισεκατομμυρίων ευρώ.

Από εξαντλητικές έρευνες στο Γραφείο του Εφόρου Εταιρειών αλλά και σε άλλα γραφεία και υπηρεσίες κρατικές και μη, για την άντληση στοιχείων γύρω από τις εταιρείες που αγοράζουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια από τις κυπριακές τράπεζες, αντλήσαμε τα ακόλουθα ενδιαφέροντα αλλά και εκπληκτικά στοιχεία:

-Στο Γραφείο Εφόρου Εταιρειών δεν αναφέρονται ονόματα μετόχων των εταιρειών που αγοράζουν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.
SSL Certificates