.

Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

ΜΙΖΕΣ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΩΝ: ΓΙΑ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΚΛΗΘΗΚΕ Ο ΓΙΑΝΝΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ !!!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΗΛΙΑΝΑ ΖΑΜΑΝΙΚΑ
Ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου έχει κληθεί σε απολογία από την ανακρίτρια κατά της διαφθοράς, Ηλιάνα Ζαμανίκα, η οποία χειρίζεται το σύνολο των δικογραφιών που εκκρεμούν σε βάρος του και αφορούν προμήθειες των εξοπλιστικών προγραμμάτων επί υπουργίας του, καθώς και τα περιουσιακά στοιχεία του ίδιου και της συζύγου του.




Ο κ. Παπαντωνίου, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να διαβεί το κατώφλι της ανακρίτριας στις 25 Ιουλίου 2018 και πιθανότατα θα ζητήσει προθεσμία, προκειμένου να ενημερωθεί επί της δικογραφίας και να προετοιμάσει την υπεράσπισή του.

Στο επίκεντρο των ερευνών που διεξάγει η κ. Ζαμανίκα βρίσκεται το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Επίσης, κατόπιν αιτήματος της κ. Ζαμανίκα, πριν από, περίπου, ένα χρόνο ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου και για το αδίκημα της δωροδοκίας.


"ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ" ΟΙ ΦΟΡΟΔΙΩΚΤΕΣ...ΤΗΝ ΓΛΙΤΩΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ !!!



Τι αποκαλύπτει το dikografies.blogspot.com :

Μετά από τη λίστα Λαγκάρντ, που διά στόματος του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργου Πιτσιλή είναι πλέον άχρηστη, με... ταφόπλακα κινδυνεύουν μεγάλες φορολογικές υποθέσεις, μεταξύ των οποίων και δικογραφίες στοιχηματικών εταιριών, γεγονός που σηματοδοτεί τεράστια απώλεια εσόδων για τα δημόσια ταμεία .


Κι ενω οι εισαγγελείς φορολογικών υποθέσεων εκπέμπουνσήμα κινδύνου, για το ενδεχόμενο παραγραφής μεγάλων ποινικων δικογραφιών, μεταξύ των οποίων και στοιχηματικών εταιριών, σύμφωνα με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ πληροφορίες των«Δικογραφιών», ΑΑΔΕ και ΣΔΟΕ... «σφάζονται», για το ποιός θα επιβάλλει δικό του διευθυντή στην Δ.Ε.Ο.Ε (Διεύθυνση Ερευνών Οικονομικού Εγκλήματος), τη νεα υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών, που ενω έχει συσταθεί, δεν έχει λειτουργήσει ακόμη!..

Αυτό υποστηρίζουν έγκυρες πηγές, σύμφωνα με τις οποίες η κόντρα... κορυφής, που σοβεί εδώ και καιρό μεταξύ των δύο φοροδιωκτικών μηχανισμών, γιά το πρόσωπο του διευθύνοντα τη Δ.Ε.Ο.Ε, είναι ένας απο τους λόγους, που δεν έχει λειτουργήσει ακόμη η νεοσυσταθείσα υπηρεσία, που ουσιαστικά αντικατέστησε το ΣΔΟΕ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι, εδω και καιρό είναι έτοιμα 80 καινούρια γραφεία στο κτίριο του ΣΔΟΕ, με ολοκαίνουργιους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, που έστειλε η ΓΓΔΕ, αλλά το... opening του νέου φοροδιωκτικού μηχανισμού αναβάλλεται από βδομάδα σε βδομάδα.

Με δεδομένο μάλιστα ότι, έχουν ήδη ξεκινήσει τα... μπάνια των υπαλλήλων, από Σεπτέμβρη και βλέπουμε...

Ολα αυτά, όταν περισσότερες απο 4.000 δικογραφιες βρίσκονται στα αζήτητα, με ευθύνη της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, αλλά και της κυβέρνησης, που εδώ και τρισιμισι χρόνια υποτίθεται ότι, ενεργοποιεί την νεα υπηρεσια, που αντικατέστησε το ΣΔΟΕ, η οποία μέχρι τωρα εκκρεμούσε στα χαρτιά.


ΣΤΗΝΟΥΝ ΙΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΟΥΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ !!!

ΙΔΡΥΟΝΤΑΙ 29 ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ
Στην ίδρυση ΙΚΕ στρέφονται παλιοί και νέοι επιχειρηματίες προκειμένου να περιορίσουν σημαντικά το ύψος των καταβαλλόμενων ασφαλιστικών εισφορών.




Η εξάπλωση των ΙΚΕ συνεχίζεται με εντυπωσιακούς ρυθμούς και στο πρώτο εξάμηνο οι ιδρύσεις νέων εταιρειών είναι εντυπωσιακές.


Η ίδρυση ΙΚΕ, καθίσταται ακόμη πιο εύκολη, καθώς θα συστήνεται σε 13 λεπτά από την οθόνη του υπολογιστή, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, γεγονός που θα συμβάλει στην εξάπλωση της συγκεκριμένης εταιρικής μορφής.

Το βασικό πλεονέκτημα των ΙΚΕ είναι οι αισθητά μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές και έτσι πλεονεκτούν στο θέμα του λειτουργικού κόστους έναντι των άλλων μορφών, όπως είναι οι ατομικές, οι ΕΠΕ, οι ΕΕ και οι ΟΕ. Αποτέλεσμα είναι, πολλοί επιχειρηματίες να κλείνουν τις υφιστάμενες εταιρικές δομές και να ανοίγουν ΙΚΕ.


Οι μειωμένες εισφορές για τις ΙΚΕ

ΝΑ ΕΚΔΟΘΕΙ Ο "MR BITCOIN" ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΦΕΤΩΝ !!!

ΤΟΝ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΓΙΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΚΑΙ ΑΠΑΤΗ ΓΑΛΛΟΙ, ΡΩΣΟΙ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ
Να εκδοθεί στη Γαλλία ο 39χρονος Ρώσος Αλεξάντερ Βίνικ, αποκαλούμενος διεθνώς "Mr. Bitcoin", που κατηγορείται ως διαχειριστής της πλατφόρμας ψηφιακών νομισμάτων BTC-e, μέσω της οποίας φέρεται να νομιμοποίησε κέρδη εγκληματικών οργανώσεων, αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης.




Εις βάρος του είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις γαλλικές αρχές, που του καταλογίζουν ότι «ξέπλενε» παράνομα κέρδη, ύψους 130 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για χρηματικά ποσά, που -σύμφωνα με το ευρωπαϊκό ένταλμα- κατατέθηκαν στην πλατφόρμα BTC-e, προερχόμενα από κυβερνοεπιθέσεις σε υπολογιστικά συστήματα για τα οποία ζητήθηκαν ψηφιακά λύτρα (σε Bitcoin), ενώ ανάμεσα στα θύματα της φερόμενης δράσης του, συγκαταλέγονται περισσότεροι από 100 Γάλλοι πολίτες.

Ο Βίνικ, που συνελήφθη πέρυσι τέτοιο καιρό με διεθνές ένταλμα ενώ έκανε διακοπές με την οικογένειά του στη Χαλκιδική, δήλωσε ενώπιον του Δικαστικού Συμβουλίου ότι δεν επιθυμεί την έκδοσή του στη Γαλλία αρνούμενος τις παραπάνω πράξεις. Απαντώντας σε ερωτήσεις της εισαγγελέως, επισήμανε ότι έκανε «μεταφορά ηλεκτρονικού χρήματος μέσω πλατφόρμας» και πρόσθεσε ότι επρόκειτο για «προσωπικές συναλλαγές», τις οποίες ο ίδιος θεωρούσε «νόμιμες».

«Εργαζόμουν μ' αυτόν τον τρόπο. Η δουλειά μου είναι να κάνω συναλλαγές με Bitcoin» ανέφερε, τονίζοντας ότι όσο βρισκόταν στην Ελλάδα -και μέχρι τη σύλληψή του- συνέχιζε να κάνει αυτές τις συναλλαγές. «Εφόσον έχω διαπράξει όλα αυτά τα αδικήματα, γιατί δεν με διώκει και η Ελλάδα;» διερωτήθηκε.


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΕΦΟΡΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ 86ΧΡΟΝΟΥ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΗ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!!

ΔΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
Ο θιγόμενος κινείται νομικά εναντίον της εφορίας.





Μια ιστορία γραφειοκρατικής τρέλας φαίνεται ότι ξεφεύγει από τα όρια της, συνηθισμένης για τα ελληνικά δεδομένα, φαρσοκωμωδίας, καθώς ένας 86χρονος άνθρωπος βρέθηκε με δεσμευμένους τραπεζικούς λογαριασμούς ύστερα από αυθαίρετη και αδικαιολόγητη απόφαση της ΔΟΥ Ελευσίνας. Ορισμένοι υπάλληλοι της συγκεκριμένης υπηρεσίας έκριναν ότι το ελληνικό δημόσιο κινδυνεύει από τον εκκαθαριστή Κ.Μ. που το ίδιο διόρισε για να προχωρήσει στη διάλυση πτωχευμένης εταιρείας και όχι, πιθανόν, από τον διαχειριστή (ή των κληρονόμων του εφ' όσον έχει αποβιώσει κ.λπ) της εν λόγω επιχείρησης.

Η... μεγαλοφυία της ΔΟΥ Ελευσίνας, εν ονόματι της «διασφάλισης των συμφερόντων του Δημοσίου», οδήγησε στην διαταγή δέσμευσης των λογαριασμών του 86χρονου πραγματογνώμονα. Ο οποίος, όπως είναι αυτονόητο, κινήθηκε νομικά εναντίον της ΔΟΥ, καταγγέλοντας με εξώδικο ότι οι εφοριακοί αγνόησαν παντελώς γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους από το 2007. Σύμφωνα με αυτήν, οι εκκαθαριστές δεν ευθύνονται με την προσωπική του περιουσία για χρέη της εταιρείας που εκκαθαρίζουν, εκτός εάν προβούν σε διαχειριστικές πράξεις οι οποίες ζημιώνουν την υπό εκκαθάριση επιχείρηση.

Η κορύφωση του τραγέλαφου είναι ότι εκ μέρους της ΔΟΥ Ελευσίνας έχει υποβληθεί ερώτημα στην ΑΑΔΕ σχετικά με το ζήτημα της ευθύνης του εκκαθαριστή που διορίζεται δικαστικά. Ομως, πριν ληφθεί οποιαδήποτε απάντηση, οι εφοριακοί έσπευσαν να διατάξουν τη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του εκκαθαριστή. Μια κίνηση που υπερβαίνει τα όρια του σφάλματος ή της ανοησίας, εγείροντας υποψίες για εσκεμμένη ενέργεια που δημιουργεί, αναίτια και αδικαιολόγητα, έναν 86χρονο «Γιάννη Αγιάννη», όπως ο κυνηγημένος ήρωας στο κλασικό μυθιστόρημα «Οι Αθλιοι» του Βίκτορος Ουγκό.



ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΕΛΒΕΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

MANUEL SOVILLA
Με ποινές από 3 έως 17 έτη καταδικάστηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων οι 3 κατηγορούμενοι που εξαπατούσαν Έλληνες καταθέτες αποσπώντας τους μεγάλα ποσά με τα οποία δήθεν θα τους άνοιγαν λογαριασμούς στη Τράπεζα Julius Bär στη Ζυρίχη.




Συγκεκριμένα το δικαστήριο, με ομόφωνη απόφασή του υιοθετώντας την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας Παναγιώτη Αθανασίου, καταδίκασε τον Θωμά Καρύδα που εμφανιζόταν ως επίσημος αντιπρόσωπος της Τράπεζας στην Ελλάδα σε κάθειρξη 17 ετών, τη σύζυγό του σε φυλάκιση 3 ετών, καθώς και τον Ελβετό διευθυντή της Ελβετικής Τράπεζας και υπεύθυνο για τους Έλληνες πελάτες, Manuel Sovilla, επίσης σε φυλάκιση 3 ετών.

Πρόκειται για την πρώτη φορά στα ελληνικά δικαστικά χρονικά που διευθυντικό στέλεχος μιας από τις πιο γνωστές ελβετικές Τράπεζες καταδικάζεται από την ελληνική δικαιοσύνη για συνέργεια σε υπόθεση μεγάλης απάτης εις βάρος Ελλήνων πελατών.

Η απάτη


ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΓΟΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ !!!



Πότε η μεταβίβαση ακινήτων σε παιδιά και οι δωρεές είναι αφορολόγητες; Ποια δικαιολογητικά χρειάζονται και με ποιο τρόπο πρέπει να γίνει η διαδικασία; 

Αφορολόγητες είναι οι γονικές παροχές ακινήτων περιουσιακών στοιχείων συνολικής αξίας μέχρι 150.000 ευρώ, καθώς επίσης και οι γονικές παροχές πρώτης κατοικίας αξίας μέχρι 200.000 ευρώ, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Αφορολόγητο όριο αξίας 150.000 ευρώ ισχύει και για τις δωρεές ακινήτων από τους γονείς προς τα ενήλικα τέκνα και από τους παππούδες ή τις γιαγιάδες προς τα εγγόνια. Επίσης αφορολόγητο όριο 200.000 ευρώ ισχύει και σε περίπτωση απόκτησης πρώτης κατοικίας από άγαμο φορολογούμενο, με δωρεά.

Σε κάθε περίπτωση απόκτησης πρώτης κατοικίας με γονική παροχή ή δωρεά από έγγαμο φορολογούμενο ισχύει αφορολόγητο όριο 250.000 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται περαιτέρω αν υπάρχουν και προστατευόμενα τέκνα.

Ας δούμε όμως αναλυτικά, τι προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία:



ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΠΑΡΑΖ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!


ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: ΚΙ ΑΛΛΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ !!!

ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ !!! ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 23% ΣΤΙΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

ΟΡΘΑΝΟΙΧΤΟΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΜΕΣΩ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ-ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2017/06/blog-post_9.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2017/11/blog-post_30.html




Δραγασάκης: Ίδρυση Περιφερειακής Τράπεζας Πελοποννήσου στα πρότυπο των Γερμανικών Ταμιευτηρίων Sparkassen

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Γιάννης Δραγασάκης συναντήθηκε σήμερα (12/7) με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη. 

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ίδρυση της Περιφερειακής Τράπεζας Πελοποννήσου στο πρότυπο των Γερμανικών Ταμιευτηρίων Sparkassen. 

Η πλειοψηφία των μετοχών του περιφερειακού χρηματοπιστωτικού ιδρύματος θα ανήκει στην περιφερειακή αρχή και στο μετοχικό του κεφάλαιο θα μπορούν να συμμετάσχουν άλλοι φορείς, νομικά και φυσικά πρόσωπα. 



ΜΥΚΟΝΟΣ: ΣΤΗ "ΔΑΓΚΑΝΑ" ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΝΟΙΚΙΑΖΕ "ΜΑΥΡΑ" ΤΗΝ ΒΙΛΑ ΤΗΣ !!!

ΠΡΟΣ 600€ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ
Σαρωτικοί έλεγχοι της ΑΑΔΕ στο νησί για το όργιο φοροδιαφυγής.




Έφοδος των ελεγκτών του υπουργείου Οικονομικών σε "μαύρη" βίλα της Μυκόνου για φοροδιαφυγή. Μεγάλη επιχείρηση των ελεγκτών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) στο νησί των Ανέμων βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς τα "λαγωνικά" του υπουργείου Οικονομικών που από την αρχή της σεζόν "σαρώνουν" το νησί, μετά τα μεγάλα beach bars και καταστήματα έβαλαν στο μάτι και τις πολυτελείς κατοικίες που οι ιδιοκτήτες νοικιάζουν μέσω ιστοσελίδων του εξωτερικού σε πλούσιους παραθεριστές βάζοντας μαύρο χρήμα στην τσέπη. Τελευταίο χτύπημα, έγινε το απόγευμα της Τετάρτης σε βίλα στην περιοχή Χουλάκια που ανήκει σε γνωστή επιχειρηματία του νησιού, η οποία τη διέθετε μέσω σελίδας του εξωτερικού προς ενοικίαση έναντι 600 ευρώ την ημέρα. Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ, εντόπισαν τη βίλα, και έκλεισαν μέσω της σελίδας ραντεβού με την ιδιοκτήτρια. Μάλιστα, πληροφορίες λένε ότι η κατοικία, είναι σε δύσβατο σημείο, όπου το κλιμάκιο χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει GPS για να καταφέρει να φθάσει στο ραντεβού.

Οι ελεγκτές, παριστάνοντας το ζευγάρι τουριστών, συνομίλησαν με την γνωστή επιχειρηματία και όταν η συμφωνία έκλεισε στα 600 ευρώ ημερησίως, δήλωσαν την ιδιότητα τους και της ζήτησαν τα απαραίτητα χαρτιά. Η ίδια φέρεται να μην μπορούσε να δικαιολογήσει και έτσι έχει ξεκινήσει έρευνα για τις ενοικιάσεις των τελευταίων τριών μηνών και τις δραστηριότητες της συγκεκριμένης επιχειρηματία προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος της φοροδιαφυγής και να επιβληθούν τα ανάλογα πρόστιμα. Έγκυρες πληροφορίες λένε ότι μέχρι στιγμής η συγκεκριμένη έχει στο ενεργητικό της 366 παραβάσεις χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος! Η επιχείρηση είναι σε εξέλιξη ενώ οι σαρωτικοί έλεγχοι των κλιμακίων της ΑΑΔΕ στις "μαύρες" βίλες του νησιού των ανέμων θα συνεχιστούν.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ ΜΑΜΟΥΘ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ !!!

ΗΤΑΝ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΘΥΡΙΔΩΝ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΕΙΧΕ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΤΙΜΑΛΦΗ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΘΥΜΑ ΤΗΣ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΩΣ "ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ"...
ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/05/6_45.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/05/blog-post_79.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/06/blog-post_89.html




Απαγχονισμένος σε κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας όπου διέμενε, στην Ευαγγελίστρια Θεσσαλονίκης, βρέθηκε το πρωί της Τρίτης 63χρονος πρώην τραπεζικός υπάλληλος, ο οποίος φέρεται να ήταν βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση με την υπεξαίρεση - μαμούθ από τραπεζικές θυρίδες σε υποκατάστημα τράπεζας.

Η υπόθεση πρόσφατα είχε αρχειοθετηθεί από την ανακρίτρια Διαφθοράς χωρίς να κληθούν σε απολογίες οι εμπλεκόμενοι, καθώς κατά την κρίση της δεν μπορούσε να στοιχειοθετηθεί αδίκημα.

Την περασμένη εβδομάδα ο εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Θεσσαλονίκης επέστρεψε τη δικογραφία στην ανάκριση, παραγγέλοντας να κληθούν σε απολογίες όλοι οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση.



ΙΣΠΑΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ: Η BANCO POPULAR ΕΙΧΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΠΡΙΝ ΧΑΡΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ BANCO SANTANDER !!!

ΠΩΛΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙ...1 ΕΥΡΩ
ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΔΩ:

https://www.kinima-ypervasi.gr/2017/10/banco-popular.html



Η ισπανική τράπεζα Banco Popular είχε δεχθεί πρόταση εξαγοράς έναντι 5,5 δισ. ευρώ, μόλις λίγους μήνες προτού αναδιαρθρωθεί και πωληθεί έναντι ενός (1) ευρώ στην επίσης ισπανική τράπεζα Banco Santander. H Banco Popular είχε μεγάλο ύψος μη εξυπηρετούμενων δανείων και άρχισε να αντιμετωπίζει ολοένα και εντονότερα προβλήματα ρευστότητας, ενώ τον Μάιο του 2017 είχε πληγεί από τη μαζική ανάληψη καταθέσεων.

Οι καταθέτες ανησυχούσαν για τα χρήματά τους, καθώς ο νέος κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ενωσης περί διάσωσης προβληματικών τραπεζών υποχρέωνε τις κυβερνήσεις να «κουρέψουν»τους πιστωτές μιας προβληματικής τράπεζας προτού τη διασώσουν. Τελικά, η Banco Popular έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή τράπεζα που έκλεισε, τον Ιούνιο του 2017, υπό το νέο νομοθετικό πλαίσιο, απόφαση την οποία αμφισβητούν στα δικαστήρια διεκδικώντας αποζημίωση αρκετοί πιστωτές της. Καταθέτοντας χθες σε εξεταστική επιτροπή του ισπανικού Κοινοβουλίου ο Ανχέλ Ρον, πρόεδρος της τράπεζας μεταξύ 2006 και Δεκεμβρίου του 2016, είπε πως «αληθεύει ότι λίγους μήνες νωρίτερα είχαμε λάβει προσφορά ύψους 5,5 δισ. ευρώ», χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες. Ο Ρον υποστήριξε πως η τράπεζα ήταν φερέγγυα προτού πτωχεύσει.


ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ...ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ !!!

ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΠΕΤΣΟΚΟΨΑΝ ΚΑΜΙΑ 10 ΦΟΡΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
Με το "αφορολόγητο"-πρόκληση των βουλευτών θα γίνει κάτι ;;; Ή η υπερφορολόγηση είναι μόνο για τα κορόιδα ;;;




Ψηφίστηκαν την Παρασκευή το μεσημέρι αλλαγές του Κανονισμού της Βουλής μία από τις αλλαγές αφορά την κατάργηση της θεσπισθείσας το 1991 χορήγησης πρόσθετης αποζημίωσης των βουλευτών για τη συμμετοχή τους στα τμήματα των θερινών μηνών, όπως ανέφερε σε ρεπορτάζ της η «Καθημερινή». Τμήματα αρχίζουν την προσεχή Τρίτη.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΕΝΕΙΣ ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ !!!

ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΤΑΞΙ
Η απόφαση του Υπουργείου Μεταφορών προβλέπει την κατηγοριοποίηση των παραβάσεων σε χαμηλής, μεσαίας και υψηλής αξιολόγησης.




Αυστηρές ποινές μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και πρόστιμο έως 300 ευρώ για το κάπνισμα μέσα στο αυτοκίνητο, προβλέπει η νέα απόφαση του υπουργείου Μεταφορών για τους αγενείς ταξιτζήδες. Επίσης βαριές είναι οι «καμπάνες» για απρεπή συμπεριφορά ή εξύβριση πελάτη, με ποινή την αφαίρεση αδείας για έξι μήνες ενώ σε περίπτωση υποτροπής για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ ή τοξικών ουσιών το πρόστιμο φτάνει έως τα 4.000 ευρώ.

Η απόφαση προβλέπει την κατηγοριοποίηση των παραβάσεων σε χαμηλής, μεσαίας και υψηλής αξιολόγησης.

Για την πρώτη κατηγορία οι ποινές περιλαμβάνουν επίπληξη και διοικητικά πρόστιμα από 50 έως 300 ευρώ. Σε αυτήν συγκαταλέγονται η επιλογή πελατών, η άρνηση μίσθωσης, η μη συμμόρφωση στις υποδείξεις του επιβάτη ως προς τον προορισμό, το κάπνισμα, το μη κατέβασμα της πινακίδας «ελεύθερο», η μη χρήση του ταξίμετρου, το άνοιγμα παραθύρων χωρίς τη συγκατάθεση επιβάτη, η έλλειψη καθαριότητας του οχήματος.


ΦΘΗΝΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΨΑΧΝΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΞΕΝΑ FUNDS ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΚΙΝΗΤΑ !!!

ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΜΕΣΩ ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΩΝ ΜΙΣΘΩΣΕΩΝ
Η υπερζήτηση εκτόξευσε τις τιμές στο ιστορικό κέντρο και τα ξένα funds ψάχνουν για ευκαιρίες σε φθηνές γειτονίες, κάτι που προφανώς θα έχει άμεσο αντίκτυπο και στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς...





Σε κινήσεις αναπροσαρμογής της επενδυτικής τους πολιτικής προχωρούν όλο και περισσότεροι ξένοι αγοραστές διαμερισμάτων στο κέντρο της Αθήνας, οι οποίοι ενδιαφέρονται να εκμισθώσουν ακίνητα μέσω των ψηφιακών πλατφορμών βραχυχρόνιων ενοικιάσεων τύπου Airbnb. Αιτία είναι το γεγονός ότι οι ζητούμενες τιμές στις περιοχές υψηλής ζήτησης, δηλαδή όσες βρίσκονται εντός του ιστορικού κέντρου (Κουκάκι, Πλάκα, Ακρόπολη και Μοναστηράκι), έχουν αρχίσει να μην ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, συμπιέζοντας έτσι και τις προσδοκώμενες αποδόσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Κουκάκι, όπου εντοπίζεται μεγάλο μέρος της ζήτησης και ταυτόχρονα είναι σχετικά περιορισμένος ο αριθμός των προσφερόμενων προς πώληση κατοικιών, οι ζητούμενες τιμές ξεπερνούν πλέον με ευκολία τις 2.000 ευρώ/τ.μ. για ακίνητα ηλικίας άνω των 30 ετών.

Εναλλακτικές


Ετσι, αρκετοί επενδυτές από το εξωτερικό έχουν αρχίσει να αναζητούν εναλλακτικές γειτονιές, ώστε να επενδύσουν. Σύμφωνα με ανάλυση της ρωσικής επενδυτικής εταιρείας Τranio, η οποία έχει ήδη προχωρήσει σε σχετικές επενδύσεις στην ελληνική αγορά, αυτή την περίοδο οι πλέον ελκυστικές γειτονιές για επενδύσεις αγοράς διαμερισμάτων για βραχυχρόνια μίσθωση είναι ο Κεραμεικός, η Κυψέλη, του Ψυρρή και τα Εξάρχεια. Τα χαρακτηριστικά που καθιστούν τα εν λόγω σημεία ελκυστικά για εκμετάλλευση μέσω της αγοράς των βραχυχρόνιων μισθώσεων είναι κατ’ αρχάς ότι οι τιμές πώλησης είναι χαμηλότερες σε σχέση με το ιστορικό κέντρο, χωρίς όμως να υστερούν σε προτίμηση από τους τουρίστες, καθώς παραμένουν σε κοντινή απόσταση από τα τουριστικά αξιοθέατα της Αθήνας (π.χ. Ακρόπολη κ.λπ.), ενώ ταυτόχρονα τα ενοίκια είναι χαμηλότερα. Παράλληλα –και αυτό είναι σημαντικό– εξυπηρετούνται από μέσα μαζικής μεταφοράς, όπως τρένο και μετρό.


ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΕΤΟΙΜΕΣ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΚΑΙ ΣΗΜΑ ΤΟΥ MEGA !!!

ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΠΕΔΩΣΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΦΠΑ+ΦΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ 50.000.000€ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 3 ΕΤΩΝ ;;;
ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2017/09/mega.html




Την ώρα που αναμένεται αν θα συνεχιστεί η περίφημη συνέλευση των μετόχων του Mega που ξεκίνησε στις 9 του μήνα με δύο μετόχους που κατείχαν 16 ολόκληρες μετοχές και αποφάσισαν λόγω της σπουδαιότητας του θέματος της Ημερήσιας Διάταξης να συνεχιστεί στις 2 Αυγούστου είναι αν θα προλάβει να συνεχιστεί.

Και αυτό διότι οι τράπεζες που έχουν εξαντλήσει κάθε περιθώριο διάσωσης του Mega και την ίδια στιγμή φαίνεται ότι είναι θέμα χρόνου να φτάσουν οι αποφάσεις του ΣτΕ σε Digea και ΕΣΡ για να πέσει και οριστικά μαύρο στο σταθμό και να αφαιρεθεί η άδειά του.
Το γεγονός ότι λειτούργησε τους τελευταίους μήνες με την δυνατότητα που έδωσε το ΣτΕ αλλά δεν διασώθηκε εκμηδενίζει τις πιθανότητες επιβίωσης και στρέφει τις τράπεζες στη διαδικασία του πλειστηριασμού.



ΕΣΚΑΣΕ Η ΠΡΩΤΗ ΒΟΜΒΑ: Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗΣ Ο 1ος ΜΕΓΑΛΟΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΛΙΣΤΑΣ ΤΩΝ PANAMA PAPERS !!!

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/07/2-panama-papers.html




O τραπεζίτης, η offshore και τα εννέα εκατομμύρια 


Αντίγραφο διαβατηρίου και τηλεφωνικού λογαριασμού του Λεωνίδα Φραγκιαδάκη, διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας την περίοδο Μαρτίου 2015 – Μαΐου 2018, εντοπίστηκαν στη νέα διαρροή των Panama Papers. Τα έγγραφα αυτά φέρεται να συνδέονται με την Kiweb Management SA με έδρα τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους, η οποία τον Δεκέμβριο του 2015 φαίνεται ότι κατείχε λογαριασμό σε τράπεζα του Χονγκ Κονγκ με 3,1 εκατομμύρια ευρώ, 5,8 εκατομμύρια δολάρια και μετοχές αξίας 480 χιλιάδων δολαρίων τότε. Το 2016, όταν δημοσιεύθηκε η πρώτη διαρροή των Panama Papers, η παναμέζικη δικηγορική εταιρεία Mossack Fonseca απ’ όπου διέρρευσαν τα έγγραφα, δεν εμφανίζεται να γνωρίζει ποιος ήταν ο πραγματικός ιδιοκτήτης της Kiweb. Αυτό που γνώριζε η δικηγορική εταιρεία τότε ήταν ότι η Kiweb είχε ως μέτοχο μία άλλη offshore εταιρεία με έδρα τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους, καθώς και ότι για τη σύστασή της είχε μεσολαβήσει γραφείο στην Ελβετία, το οποίο σε μήνυμα που είχε αποστείλει στην Mossack Fonseca το 2012 είχε αναφέρει ότι η Kiweb «αποκτήθηκε για να πραγματοποιήσει επενδύσεις στην Ευρώπη και την Ασία καθώς και για την προστασία της περιουσίας του πραγματικού δικαιούχου». 

Μετά την αρχική διαρροή, στην προσπάθειά της να συμμορφωθεί με τη νομοθεσία για τις εταιρείες παροχής υπεράκτιων υπηρεσιών, η Mossack Fonseca επιδόθηκε σε ένα «κυνήγι» εντοπισμού των πραγματικών ιδιοκτητών των ενεργών offshore για τις οποίες είχε ελλιπή στοιχεία. Τότε εμφανίστηκαν και τα αντίγραφα των εγγράφων του κ. Φραγκιαδάκη, τα οποία περιλαμβάνονται στη νέα διαρροή.

ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΔΑΦΕΡΜΟΥ: Ο 2ος ΑΓΟΝΟΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΡΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΜΙΣΟ !!!

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/07/blog-post_67.html




Τα 35 εκατομμύρια είναι πολλά, πάρα πολλά χρήματα, ακόμα και αν πρόκειται για ένα εξαώροφο ακίνητο, που βρίσκεται στη καρδιά της Αθήνας, στην οδό Βασιλέως Γεωργίου και είναι γνωστό ως «Ανάκτορο Δαφέρμου». Ο ιδιόρρυθμος κ. Δαφέρμος, όταν είδε ότι δεν μπορούσε να γλυτώσει το ανάκτορό του από τον πλειστηριασμό, προσέφυγε στο Δικαστήριο και ζήτησε αναθεώρηση της τιμής προς τα πάνω. Έτσι, με δικαστική απόφαση, ορίστηκαν τα 35 εκατ. ευρώ ως βάση για τον πλειστηριασμό του πολυτελούς ακινήτου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο τελευταίος όροφος έχει διαμορφωθεί σε πισίνα με απεριόριστη θέα προς τους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου και την Ακρόπολη.

Χθες ήταν η δεύτερη φορά που το ηλεκτρονικό σφυρί χτύπησε για το ανάκτορο του ιδιοκτήτη της Scorpion, κ. Κωνσταντίνο Δαφέρμο. Όμως ενδιαφερόμενος δεν βρέθηκε. Εξάλλου, τα 35 εκατ. είναι πολλά χρήματα – ακόμα και για το ακίνητο φιλέτο που βρίσκεται στην καρδιά της πρωτεύουσας. Τώρα, η Τράπεζα Πειραιώς θα προσφύγει στο Δικαστήριο και θα ζητήσει αναπροσαρμογή της τιμής προς τα κάτω.

ΟΡΑΤΟΣ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ !!! ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΑΝ ΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΑΔΜΗΕ-EUROASIA !!!

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/06/blog-post_95.html




Όλο και πιο ορατός γίνεται ο κίνδυνος «μπλακ άουτ» από το 2020 στην ηλεκτροδότηση της Κρήτης. Χθες ναυάγησαν και οι τελευταίες διαπραγματεύσεις του ΑΔΜΗΕ με τη «EuroAsia Interconnector» για την αντιμετώπιση του έργου διασύνδεσης του νησιού με την Αττική ως ενιαίου με εκείνο του Ισραήλ - Κύπρου - Κρήτης - Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις συζητήσεις που κράτησαν περισσότερες από τέσσερις ώρες, με την παρουσία κι εκπροσώπων της Ευρ. Επιτροπής, ΑΔΜΗΕ και EuroAsia δεν τα βρήκαν ως προς το ποιος θα έχει την ευθύνη εκτέλεσης του έργου.

Πηγές του ΑΔΜΗΕ επιρρίπτουν ευθύνες στη στάση των εκπροσώπων του EuroAsia, που είναι ο επίσημος φορέας που τρέχει το σχέδιο διασύνδεσης Ισραήλ-Κύπρου-Κρήτης-Αττικής. Οι τελευταίοι, λένε οι ίδιοι κύκλοι, αν και είχαν συμφωνήσει από τον περασμένο Απρίλιο στη δημιουργία κοινής εταιρίας, με τον Διαχειριστή να έχει το 51%, τον φορέα του έργου ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος να μετέχει με 39% και ιδιώτες να κατέχουν το 10%, εντούτοις ήθελαν κι επέμεναν να είναι διαχειριστές της κοινοπρακτικής εταιρίας.


DW: ΜΟΝΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ !!!

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;;
Και για "ευχαριστώ" πήρε ένα μεγαλοπρεπές βέτο στη δόση εχθές αφού η Γερμανία συνεχίζει τα "παιχνίδια" προς όφελος της...




Τι μεταδίδει η Deutsche Welle:

Μόνο η Ελλάδα ανταποκρίνεται θετικά στο γερμανικό αίτημα για επαναπροωθήσεις προσφύγων. Αρνητικές παραμένουν Αυστρία και Ιταλία. Μετά την Αλβανία και η ΠΓΔΜ αρνείται μόνιμα κέντρα ασύλου στο έδαφος της.

Σε συνεντεύξεις τους σε γερμανικά μέσα ενημέρωσης οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς (Frankfurter Allgemeine Zeitung) και ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας (Spiegel-Online) διαβεβαιώνουν πως η Ελλάδα έχει την πρόθεση να υπογράψει συμφωνία με τη Γερμανία για τις επαναπροωθήσεις προσφύγων. Μάλιστα ο κ. Βίτσας εξέφρασε την άποψη ενδεχόμενος η συμφωνία να κλείσει και πριν τα τέλη Ιουλίου.


ALPHA BANK: ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ ΝΕΟ ΠΑΚΕΤΟ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!! 10 FUNDS ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Στο τέλος Ιουλίου θα ξεκινήσει η διαδικασία για την πώληση του νέου πακέτου καταναλωτικών δανείων χωρίς εξασφαλίσεις, ύψους 2 δισ. ευρώ με την κωδική ονομασία «Mercury» από την Alpha Bank, ενώ 10 ξένα funds και εταιρείες διαχείρισης έχουν εκδηλώσει μέχρι στιγμής μη δεσμευτικό ενδιαφέρον για το πακέτο Jupiter, το οποίο αποτελείται από εταιρικά δάνεια 800 εκατ. ευρώ με εξασφαλίσεις.

Στόχος της τράπεζας είναι η επιθετικότερη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, μέσω της αύξησης του όγκου των πωλήσεων, στρατηγική που αναμένεται να αποτυπωθεί και στους νέους στόχους για την τριετία 2019-2021, που θα υποβάλει τον Σεπτέμβριο στον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM).


Το Mercury


Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ...


ΑΚΟΜΑ ΑΠΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΓΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ;;; ΚΑΤΑ 179% ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ !!!

ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΙΟΒΕ
Τις επιπτώσεις της κρίσης στη σχέση εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας καθώς και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική εκπαίδευση παρουσίασε μελέτη του Ιδρύματος Oικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), με τίτλο «Εκπαίδευση και αγορά εργασίας στην Ελλάδα: Επιπτώσεις της κρίσης και προκλήσεις».




Σύμφωνα με τα συμπεράσματά της, οι κλάδοι με την υψηλότερη ανεργία προέρχονται από τις ανθρωπιστικές και τις κοινωνικές επιστήμες, ενώ μέσα στα χρόνια της κρίσης οι άνεργοι πτυχιούχοι αυξήθηκαν κατά 179,1%.

Στον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκε το μερίδιο των αποφοίτων ανώτατης εκπαίδευσης στους απασχολούμενους (από 14% σε 18%) και των αποφοίτων Λυκείου (από 29% σε 34%), ενώ στον δημόσιο τομέα αυξήθηκε το μερίδιο των αποφοίτων ανώτατης εκπαίδευσης (από 57% σε 64%) και των κατόχων μεταπτυχιακών και διδακτορικών σπουδών (από 1% σε 4%), ενώ μειώθηκαν τα μερίδια του Λυκείου (από 26% σε 21%), του Δημοτικού (από 8% σε 3%) και του Γυμνασίου (από 3% σε 2%), δείχνοντας ότι η πολιτική της διεύρυνσης της ανώτατης εκπαίδευσης οδήγησε σε αύξηση της απασχόλησης πτυχιούχων, πρωτίστως, στο δημόσιο τομέα.

Οι σημαντικότεροι κλάδοι απασχόλησης των αποφοίτων του πανεπιστημιακού τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης, ήταν στην Ελλάδα η εκπαίδευση και η δημόσια διοίκηση, τομείς στους οποίους απασχολούνται αναλογικά περισσότεροι πτυχιούχοι σε σύγκριση με τις χώρες της ΕΕ-28.



Η "ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ" ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ !!! ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΔΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3 ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ
ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟ ΕΧΑΣΑΝ ΟΤΑΝ, ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΕΩΣ ΤΟ 2015, ΤΑ 100ΔΕΣ ΔΙΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ, ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΠΟΥ ΤΑ ΕΛΑΒΑΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΑΔΕΥΣΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ - ΜΕ ΠΡΩΤΕΣ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ - ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ !!! 



Να πάρουν τη ρεβάνς από τους ξένους τραπεζίτες, που πήραν τον έλεγχο των διοικήσεων, επιδιώκουν οι Έλληνες τραπεζίτες, πιέζοντας την κυβέρνηση να «ξηλώσει» τη διάταξη του τρίτου μνημονίου, με την οποία οι ξένοι έγιναν… αφεντικά. Όμως, οι θεσμοί των δανειστών δεν αναμένεται να τείνουν ευήκοον ους σε τέτοια αιτήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πιεστικό αίτημα των τραπεζιτών είναι να αλλάξει η διάταξη που επιβλήθηκε με το τρίτο μνημόνιο, η οποία προβλέπει ότι τις θέσεις ανεξάρτητων μελών στα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών καταλαμβάνουν πρόσωπα που δεν είχαν σχέση με τον ελληνικό τραπεζικό τομέα την τελευταία δεκαετία.

Η ίδια διάταξη ορίζει, επιπλέον, ότι αυτά τα ανεξάρτητα μέλη θα έχουν την προεδρία σε όλες τις εσωτερικές επιτροπές των τραπεζών, οι οποίες ασκούν τη διοίκηση σε καθημερινή βάση. Με τον τρόπο αυτό, ακόμη και αν τα κορυφαία στελέχη (πρόεδρος, διευθύνων σύμβουλος) προέρχονται από τον ελληνικό τραπεζικό τομέα, η διοίκηση ελέγχεται στενά από πρόσωπα που δεν προέρχονται από ελληνικές τράπεζες, στην πλειοψηφία τους ξένους.


ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ GDPR - ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ !!!


ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΔΑΦΕΡΜΟΥ: ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ !!!



Τι γράφει το mononews.gr :

Σε πλειστηριασμό βγαίνει στις 12 Ιουλίου (σημερα ) στις 10:00 το πρωι ένα από τα πιο ακριβά – και σίγουρα πιο εμβληματικά- σπίτια της Αθήνας, το «ανάκτορο Δαφέρμου». Η πολυτελής εξαώροφη κατοικία βρίσκεται επί της οδού Βασιλέως Γεωργίου στην Αθήνα, εκτείνεται σε έξι ορόφους και όλοι το ξέρουν ως «ανάκτορο Δαφέρμου». Το μεγαλοπρεπές σπίτι έχει θερμαινόμενη πισίνα και απεριόριστη θέα στο Προεδρικό Μέγαρο και την Ακρόπολη. Και είναι ακριβό τόσο για την αρχιτεκτονική όσο και τα πολλά κομφόρ.

Η πολυτέλεια και η βαριά επίπλωσή του που κυριαρχούν σε όλους τους χώρους του ακινήτου αντανακλούν, όπως λένε οι καλά γνωρίζοντες, την ιδιοσυγκρασία του ιδιοκτήτη του. Ο Κωνσταντίνος Δαφέρμος ήταν ένας από τους πιο δραστήριους επιχειρηματίες στον χώρο των οπλικών συστημάτων. Περιγράφεται ως βαρύθυμος, ολιγόλογος, εντυπωσιακά ψύχραιμος και πάνω απ’ όλα πανέξυπνος.

Ο πλειστηριασμός γίνεται από 2 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα (Alpha Bank και Πειραιώς) για χρέη 1 εκατ. ευρώ. Η διαδικασία θα γίνει ηλεκτρονικά με την εκτιμηθείσα αξία του να αγγίζει το ποσό των 35 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτή θα είναι και η τιμή της πρώτης προσφοράς. Είναι ο 3ος κατά σειρά πλειστηριασμός του ακινήτου.

Οι 6 όροφοι

Το ισόγειο του κτιρίου με τα πανάκριβα μάρμαρα και τα αγάλματα χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης για τα δύο αγαπημένα του αυτοκίνητα, μία Bentley και μία Jaguar.


Η EUROBANK ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ 2 ΔΙΣ ΚΟΚΚΙΝΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html





Το ενδεχόμενο να προχωρήσει στα τέλη του έτους στην πρώτη πώληση χαρτοφυλακίου με μη εξυπηρετούμενα στεγαστικά δάνεια εξετάζει η Eurobank, επιδιώκοντας να ανοίξει τις πωλήσεις σε όλες τις υποκατηγορίες των προβληματικών δανείων. 


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το χαρτοφυλάκιο θα περιλαμβάνει στεγαστικά δάνεια, αξίας περίπου 2 δις ευρώ, τα οποία είναι μη εξυπηρετούμενα για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Εφόσον ο σχεδιασμός προχωρήσει, η διαγωνιστική διαδικασία θα βγει προς τα τέλη του έτους, με την αίρεση, πάντα, των συνθηκών, που θα επικρατούν στις αγορές. 

Πρόκειται για το πρώτο τέτοιου είδους χαρτοφυλάκιο, που θα βγει προς πώληση από εγχώρια τράπεζα στην Ελλάδα και ως εκ τούτου η εξέλιξη του διαγωνισμού αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον του συνόλου της αγοράς και της εποπτικής αρχής. 



ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΤΗΣ ΤτΕ ΜΕ... ΚΟΚΚΙΝΟ ΔΑΝΕΙΟ 500.000€ !!!

ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΝΩ ΔΕΝ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΩΣ...ΕΝΗΜΕΡΟ
ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΔΩ :
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/03/500000.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/03/100000000.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/05/blog-post_42.html




Με νέα ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ο Ανεξάρτητος Βουλευτής Αχαΐας και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος, αναδεικνύει την προκλητική περίπτωση του επικεφαλής επιθεωρητού της ΤτΕ Γεωργίου Πάσχα ο οποίος… δεν πληρώνει το δάνειο που είχε πάρει από την Εθνική Τράπεζα ως παλαιό της στέλεχος, ύψους περίπου 500 χιλ ευρώ!! Στην ερώτηση του προς τους υπουργούς ο Χριστιανοδημοκράτης Βουλευτής αναφέρει συγκεκριμένα τα παρακάτω:

«Ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Εποπτευόμενων Εταιρειών της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Πάσχας είναι κεντρικό πρόσωπο σε πλειάδα υποθέσεων στο τραπεζικό σύστημα ως επιθεωρητής. Ο Γιώργος Πάσχας επιθεωρεί τις τράπεζες και όσοι τον γνωρίζουν τον θεωρούν άτεγκτο και απόλυτα συνεπή με τους κανόνες και την νομοθεσία.
Και ενώ ο Γιώργος Πάσχας αποτελεί ένα αυστηρό επιθεωρητή, για τις δικές του υποθέσεις εμφανίζεται αρκετά ελαστικός…


Εάν ένας δανειολήπτης έχει συνάψει ένα δάνειο π.χ. στεγαστικό και δεν το πληρώνει, η τράπεζα θα του στείλει πλειάδα ενημερωτικών σημειωμάτων και αν κριθεί και μη συνεργάσιμος είναι θέμα ημερών να ξεκινήσει και τις νομικές διαδικασίες εναντίων του. Η εντολή λοιπόν είναι οι τράπεζες να κυνηγήσουν όλους τους κακοπληρωτές χωρίς να ρωτούν εάν ο πελάτης μπορεί να πληρώσει ή όχι τα τοκοχρεολύσια.

Όμως τι συμβαίνει όταν ο επιθεωρητής της ΤτΕ Γιώργος Πάσχας δεν πληρώνει το δάνειο που είχε πάρει από την Εθνική Τράπεζα, ύψους περίπου 500 χιλ ευρώ ως παλαιό στέλεχος της Εθνικής;


ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

Η EUROSTAT ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΑΥΞΗΣΗ 4,7% ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΕ ΠΛΗΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΙΤΑΛΙΑΣ, ΣΟΥΗΔΙΑΣ ΚΑΙ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ
Την ίδια ώρα που έχουν γίνει οικονομικός βραχνάς για τους Έλληνες τα σπίτια τους εξαιτίας της υπερφορολόγησης των μνημονίων, με αποτέλεσμα σχεδόν ένα στα δύο νοικοκυριά να δαπανά πάνω από το 40% του εισοδήματος του για δαπάνες στέγασης όταν μέσος όρος στην ΕΕ είναι μόλις 11,1% !!!




Αυξήθηκαν οι τιμές των σπιτιών στην ΕΕ, όχι όμως στην Ελλάδα

Αύξηση κατά 4,7% σημείωσαν κατά μέσο όρο οι τιμές των κατοικιών στις αγορές της Ε.Ε. για το πρώτο τρίμηνο του 2018, έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2017, ενώ στο 4,5% αντιστοιχεί η άνοδος για τις χώρες του ευρώ, όπως προκύπτει από τα νούμερα της Eurostat.

Στην Ελλάδα, με βάση τα στοιχεία από τα εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα, όπως αυτά συγκεντρώνονται από την Τράπεζα της Ελλάδος οι τιμές για το διάστημα Ιανουαρίου- Μαρτίου ήταν κατά μέσο όρο μειωμένες οριακά, κατά 0,2% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017(σε ονομαστικούς όρους).

Με βάση τα στοιχεία της Eurostat, μεταξύ των κρατών μελών οι υψηλότερες αυξήσεις σημειώθηκαν σε ετήσια βάση στην Λετονία (+13,7%), τη Σλοβενία (+13,4%), την Ιρλανδία (+12,3%) και την Πορτογαλία (+12,2%). Στον αντίποδα, πτώση – πέραν της Ελλάδας- σημειώθηκε επίσης σε Σουηδία και Ιταλία αν και οριακή στο 0,4%, όπως και στη Φινλανδία με ένα 0,1%.


ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΜΠΙΝΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ: ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΙΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕ 162 ΑΤΟΜΑ !!!

ΠΛΑΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΑ
Η κομπίνα της ασφαλίστριας αποκαλύφθηκε όταν ένας από τους πελάτες της τράκαρε και κάλεσε πραγματογνώμονα της εταιρείας στην οποία νόμιζε ότι ήταν ασφαλισμένος.




Δεκάδες ανυποψίαστοι κάτοχοι αυτοκινήτων στην Καλαμάτα πλήρωναν επί σχεδόν τρία χρόνια μία 45χρονη ασφαλίστρια και κοιμόντουσαν ήσυχοι, πιστεύοντας ότι ήταν καλυμμένοι σε περίπτωση κλοπής ή ατυχήματος. Όμως, έπεσαν από τα σύννεφα όταν ενημερώθηκαν πως όλο αυτό το διάστημα ήταν… ανασφάλιστοι!

Τα ασφαλιστήρια συμβόλαια που τους έδινε η αετονύχισσα ασφαλιστική πράκτορας από τον Οκτώβριο του 2015 ως και τον φετινό Μάιο, αποδείχθηκαν πλαστά καθώς έβαζε τα χρήματα στην τσέπη της χωρίς να ανανεώνει την κάλυψη! Στο διάστημα αυτό, είχε εξαπατήσει συνολικά 162 άτομα και είχε τσεπώσει πάνω από 45.000 ευρώ!


ΣΤΟ ΕΥΡΩΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΡΙΝΕΤΑΙ Η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΟΣΟΤΙΚΗΣ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ(QE) !!!

ΣΤΟΧΟΣ ΝΑ ΚΡΙΘΕΙ ΤΟ QE ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ
Ομάδα Γερμανών...ευρωσκεπτικιστών πολιτικών και πανεπιστημιακών κατηγορεί την ΕΚΤ ότι παραβιάζει την ευρωπαϊκή συνθήκη περί απαγόρευσης δανεισμού σε κυβερνήσεις και θέτει σε κίνδυνο τα χρήματα των φορολογουμένων.





Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα υπερασπίστηκε χθες, ενώπιον του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΔΕΕ), τη νομιμότητα του προγράμματος αγοράς ομολόγων, που εφαρμόζει από τον Μάρτιο του 2015. Ομάδα Γερμανών ευρωσκεπτικιστών πολιτικών και πανεπιστημιακών κατηγορεί την ΕΚΤ ότι παραβιάζει την ευρωπαϊκή συνθήκη περί απαγόρευσης δανεισμού σε κυβερνήσεις, ενώ θέτει, παράλληλα, σε κίνδυνο τα χρήματα των φορολογουμένων. Στόχος των Γερμανών εναγόντων δεν είναι να πετύχουν τη διακοπή του προγράμματος αγοράς ομολόγων, που άρχισε τον Μάρτιο του 2015 και αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2018. Αυτό που κυρίως τους ενδιαφέρει είναι να κηρυχθεί η ποσοτική χαλάρωση (QE) παράνομη και να δημιουργηθεί δεδικασμένο που θα εμποδίσει την τράπεζα να χρησιμοποιήσει το εργαλείο που, κατά γενική ομολογία, έσωσε την Ευρωζώνη από τη διάλυση το 2012.

Την υπόθεση έστειλε πέρυσι στο ΔΕΕ το γερμανικό συνταγματικό δικαστήριο, με σειρά ερωτημάτων, όπως κατά πόσον είναι σύννομη η πολιτική της ποσοτικής χαλάρωσης, στο πλαίσιο της οποίας η ΕΚΤ και οι εθνικές κεντρικές τράπεζες έχουν αγοράσει κρατικά και εταιρικά ομόλογα ύψους 2,6 τρισ. ευρώ. Οι Γερμανοί πολιτικοί και πανεπιστημιακοί υποστηρίζουν στην αγωγή τους ότι αγοράζοντας η ΕΚΤ κρατικά ομόλογα των κρατών-μελών της Ευρωζώνης (πλην Ελλάδας), παραβιάζει τη συνθήκη που απαγορεύει τη χρηματοδότηση των κυβερνήσεων από την κεντρική τράπεζα. Στο πλαίσιο της ποσοτικής χαλάρωσης, η ΕΚΤ αγοράζει κρατικά ομόλογα χωρών της Ευρωζώνης, ανάλογα με το μέγεθος κάθε οικονομίας.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΑΑΔΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΕΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ !!!

ΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΙΣΘΩΤΗΡΙΩΝ
Το συνολικό εισόδημα από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις δηλώνεται διακριτά και συγκεντρωτικά στο έντυπο Ε2.




Oι Διαχειριστές Ακινήτων δεν έχουν υποχρέωση υποβολής Δηλώσεων Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας (κοινώς «τα ηλεκτρονικά μισθωτήρια») για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις μέσω ψηφιακών πλατφορμών. Επιπλέον, για το φορολογικό έτος 2017 δεν προβλέπεται υποχρέωση δήλωσης των επιμέρους βραχυχρόνιων μισθώσεων μέσω ψηφιακών πλατφορμών. Το συνολικό εισόδημα από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις δηλώνεται διακριτά και συγκεντρωτικά στο έντυπο Ε2.

Τις διευκρινίσεις αυτές δίνει η ΑΑΔΕ, ενόψει της ολοκλήρωσης της υποβολής των δηλώσεων Ε1 σε δύο εβδομάδες. Με αφορμή ερωτήματα που υποβάλλονται σχετικά με τη δήλωση εισοδήματος από βραχυχρόνιες μισθώσεις στο πλαίσιο της οικονομίας του διαμοιρασμού, του φορολογικού έτους 2017, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ξεκαθαρίζει ότι:

Σύμφωνα με το άρθρο 111 του ν. 4446/2016, όπως ισχύει:


ΑΑΔΕ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ !!!

ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΠΙΤΣΙΛΗ
Στα χέρια του ΥΠΟΙΚ το νομοθετικό πλαίσιο που έχει ετοιμάσει η ΑΑΔΕ.




Δεν θα είναι μόνο ποινικού. Θα είναι και νομικού και αστικού χαρακτήρα η προστασία που θα απολαμβάνουν οι ελεγκτές της εφορίας κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, δηλαδή κατά τον έλεγχο της έκδοσης αποδείξεων στην αγορά. Με μια τοποθέτηση που επιβεβαιώνει πλήρως το δημοσίευμα του capital.gr της 2ας Ιουλίου ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κ. Γιώργος Πιτσιλής είπε, μιλώντας πρόσφατα σε επιτροπή της Βουλής, ότι έχει ετοιμάσει πλήρες νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία των ελεγκτών το οποίο και έχει παραδώσει στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών για κατάθεση στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο διατάξεων που παρέδωσε ο κ. Πιτσιλής στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών θα προβλέπει ότι το δημόσιο θα αναλαμβάνει το κόστος των νομικών εξόδων στα οποία υποβάλλονται οι ελεγκτές όταν στο πλαίσιο της άσκησης των καθηκόντων τους, τούς υποβάλλονται μηνύσεις και αγωγές από ελεγχόμενους.

Η σχετική πρωτοβουλία της ΑΑΔΕ γίνεται γνωστή λίγες μόλις ημέρες μετά από περιστατικό ελέγχου γνωστού κέντρου διασκέδασης στη Μύκονο κατά τη διάρκεια του οποίου υποβλήθηκαν μηνύσεις στους ελεγκτές από την ελεγχόμενη επιχείρηση και οι τελευταίοι κινδύνευσαν να βρεθούν στο αυτόφωρο. Οι μηνύσεις, όπως σημειώνουν αρμόδιες πηγές, υποβάλλονται τις περισσότερες περιπτώσεις σε μια προσπάθεια των ελεγχόμενων να τρομοκρατήσουν και να αποθαρρύνουν τους ελεγκτές από την ολοκλήρωση του ελέγχου και την επιβολή προβλεπόμενων κυρώσεων, όπως για παράδειγμα, της 48ωρης αναγκαστικής διακοπής λειτουργίας.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ: ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΑ ΤΑ ΕΚΤΑΚΤΑ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ ΣΕ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΘΕΟΜΗΝΙΕΣ !!!



H τροπολογία αφορά τα έκτακτα βοηθήματα που είναι αρμοδιότητας του υπουργείου Εσωτερικών και δίνονται σε πολίτες που έχουν πληγεί από τις θεομηνίες, και προβλέπεται ότι αυτά τα έκτακτα επιδόματα δεν θα κατάσχονται, δεν θα συμψηφίζονται με οφειλές προς τα ταμεία, τις εφορίες


Απαλλάσσονται από την υποχρεωτική προσκόμιση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας συγκεκριμένες κατηγορίες δικαιούχων οικονομικού βοηθήματος ή επιδομάτων (πληγέντες από θεομηνίες, πολύτεκνοι, μέλη οικογενειών με ειδικές ανάγκες κλπ), με τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.


ΦΟΥΝΤΩΝΟΥΝ ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


ΕΚΤ & ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΠΑΛΙΑ ΜΟΥ ΤΕΧΝΗ ΚΟΣΚΙΝΟ - ΔΩΣΤΕ ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΤΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ !!!

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Η ΠΑΛΙΑ & ΓΝΩΣΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΜΟΧΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΛΑΣΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΦΑΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΔΑΝΕΙΩΝ
Αφού κατάλαβαν ότι το πρόβλημα δεν λύνεται ούτε με τις μαζικές πωλήσεις σε funds, ούτε με μαζικούς πλειστηριασμούς, η ΕΚΤ τώρα ξανανακάλυψε την παλιά, γνωστή συνταγή, που έκανε πλούσια όλα τα golden boys των ελληνικών τραπεζών. 
Με χορήγηση νέων δανείων θα βελτιώνεται το κλάσμα των επισφαλειών, με την αύξηση του παρονομαστή, που θα ξανακρύψει το πρόβλημα των κόκκινων δανείων κάτω από το χαλί της αύξησης των κύκλων εργασιών, των εσόδων, των ενεργητικών και των αποτιμήσεων των τραπεζικών μετοχών στο ταμπλό.
Μέχρι να σκάσει και η επόμενη τραπεζική φούσκα !!! 



Με βάση τις νέες κατευθυντήριες οδηγίες, ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός (SSM) θα θέτει ξεχωριστούς στόχους για τη μείωση των NPLs που πρέπει να επιτύχει η κάθε τράπεζα

Ο εποπτικός μηχανισμός της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα δώσει στις τράπεζες της ευρωζώνης έξτρα χρόνο προκειμένου να συγκεντρώσουν στην άκρη ρευστότητα ικανή να καλύψει τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια τους, εάν το συσσωρευμένο χρέος από αυτά είναι υπερβολικά υψηλό, ανακοίνωσε την Τετάρτη η ΕΚΤ.

Με βάση τις νέες κατευθυντήριες οδηγίες, ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός (SSM) θα θέτει ξεχωριστούς στόχους για τη μείωση των NPLs που πρέπει να επιτύχει η κάθε τράπεζα.

Οι στόχοι θα βασίζονται σε κάποια ορόσημα μεταξύ συγκρίσιμων μεταξύ τους τραπεζών και στον υφιστάμενο λόγο των NPLs της κάθε τράπεζας.

Ειδικότερα στοχεύουν μεσοπρόθεσμα κάλυψη των παλαιότερων κόκκινων δανείων σε ποσοστό ίδιο με τα αντίστοιχα νέα εξυπηρετούμενα δάνεια, για τα οποία οι τράπεζες θα πρέπει να έχουν προνοήσει μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.


Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

ΙΔΟΥ ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΕΣ: ΠΑΚΤΩΛΟΣ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΩΝ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ !!!

ΓΙΑΤΙ ΑΔΡΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ;;;
Ρεκόρ χορηγήσεων θαλασσοδανείων σε τραπεζικά στελέχη κατά την περίοδο της επάρατου αριστείας της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου !!! 



Τι γράφει το iskra.gr :

Τα δάνεια που έχουν λάβει τα τελευταία χρόνια μέλη των ΔΣ και ανώτατα στελέχη των τραπεζών στην Ελλάδα από τις ίδιες τις τράπεζές τους (βλ. σχετικό πίνακα), αποτυπώνουν μια δίχως προηγούμενο προκλητική κατάσταση που εκθέτει βαρύτατα τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM), την Τράπεζα της Ελλάδας και όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών μέχρι σήμερα.

Τα στοιχεία δείχνουν αφενός ότι οι ανώτατοι τραπεζίτες στην Ελλάδα εξασφάλιζαν για τους εαυτούς τους τεράστια δάνεια πέρα από κάθε τραπεζική πρακτική, αφετέρου ότι με θολές, αλλά και νομικά ελεγχόμενες πρακτικές, ξεφορτώθηκαν εν συνεχεία τα δάνεια αυτά σε βάρος των ίδιων τους των τραπεζών, όπως καταγγέλλουν στην ιστοσελίδα μας τραπεζικοί παράγοντες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέρχονται από τις οικονομικές καταστάσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων, το 2006, τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων και των ανώτατων επιτροπών των Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς είχαν λάβει από τις τράπεζες τους συνολικά δάνεια ύψους 154,8 εκατ. ευρώ. Το 2010 τα ποσά αυτά εκτινάχθηκαν στα 553,1 εκατ. ευρώ και στο τέλος του 2017 το ύψος των σχετικών δανείων είχε υποχωρήσει στα 15,14 εκατ. ευρώ!



"ΠΟΛΕΜΟΣ" ΗΠΑ-ΚΙΝΑΣ: ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΔΑΣΜΟΥΣ ΣΕ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΡΟΕΣ ΠΟΥ...ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ !!!

ΝΕΟΥΣ ΔΑΣΜΟΥΣ 200 ΔΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΟΙ ΗΠΑ
Αντίποινα ετοιμάζουν οι Κινέζοι.




Το φυσικό αέριο, το καθαρότερο και ταχύτερα αναπτυσσόμενο ορυκτό καύσιμο, βρέθηκε ίσως στην πιο περίεργη... γωνία του πολέμου πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.

Όταν οι ΗΠΑ επέβαλαν δασμούς στα κινεζικά αγαθά αξίας 34 δισ. δολαρίων τον περασμένο μήνα, η Κίνα απάντησε με τον δικό της κατάλογο που περιελάμβανε και αγωγό φυσικού αερίου από τις ΗΠΑ. Και όταν ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πρόσθεσε επιπλέον δασμούς, ύψους 200 δισ. δολαρίων, στην πιθανή λίστα τιμοκαταλόγων την Τρίτη, συμπεριέλαβε υγροποιημένο φυσικό αέριο από την Κίνα.

Φυσικά, καμία από τις δύο εμπορικές ροές δεν υπάρχει. Η Κίνα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εισαγωγέας υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόσμο και δεν διαθέτει μονάδες υγροποίησης ικανές να εξάγουν καύσιμα. Και, αν δεν έχει κατασκευάσει κάποιος έναν υποθαλάσσιο αγωγό 6.200 μιλίων που δεν γνωρίζουμε μέχρι τώρα, τότε οι ΗΠΑ δεν εξάγουν αγωγούς αερίου προς την Κίνα.


ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΑΙ: ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ Η ΡΑΝΙΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟΝ...ΟΟΣΑ !!!

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/02/blog-post_741.html





Για λίγο καιρό έμεινε άνεργη η Ράνια Αντωνοπούλου, η οποία αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη θέση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας όταν αποκαλύφθηκε ότι έπαιρνε επίδομα ενοικίου.

Η κυβέρνηση φαίνεται να επιλέγει την κυρία Αντωνοπούλου για τη θέση του μόνιμου αντιπροσώπου της Ελλάδας στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), στο Παρίσι.

Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, η Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του υπουργείου εγκρίνει τη δέσμευση ποσού 13.221,06 χιλιάδων ευρώ για την κάλυψη εξόδων μετεγκατάστασης, «λόγω τοποθέτησης της κ. Ουρανίας Αντωνοπούλου στη θέση μονίμου αντιπροσώπου στη ΜΕΑ ΟΟΣΑ».

ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ ;;; Ο ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ Γ.ΧΑΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΣΥΝΟΡΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΑΛΒΑΝΙΑΣ !!!




ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ Ο ΑΚΗΣ...ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΜΙΖΑ ΤΩΝ 700.000 ΕΛΒΕΤΙΚΩΝ ΦΡΑΓΚΩΝ !!!

ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ Ή ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ "ΦΙΛΕΥΣΠΛΑΧΝΟΙ" ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΑΦΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΔΗΛΩΝΕ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΟΤΙ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ;;;
Ελεύθερος με χρηματική εγγύηση και τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκε μετά την απολογία του ο Άκης Τσοχατζόπουλος, που κατηγορείται για μία ακόμη υπόθεση μίζας.




Ο Άκης Τσοχατζόπουλος κλήθηκε να απολογηθεί για ποσό περίπου 700 χιλιάδων ελβετικών φράγκων που φέρεται να επενδύθηκε σε ένα ασφαλιστήριο ζωής. Το επίμαχο ποσό, σύμφωνα με την κατηγορία ο Άκης Τσοχατζόπουλος, το εισέπραξε ως μέρος της μίζας για να προχωρήσουν οι συμβάσεις των υποβρυχίων και των TOR M1.

Σύμφωνα με πληροφοριες, κατά την απολογία του ο Άκης Τσοχατζόπουλος αρνήθηκε ότι έχει σχέση με το συμβόλαιο, το οποίο φαινόταν να είναι στο όνομα του Νίκου Ζήγρα.


ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ(ΛΕΠΕΤΕ), ΑΛΛΑ ΕΙΧΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ 96.000.000€ ΣΤΗΝ MCKINSEY ;;;


Τι αποκαλύπτει το bankingnews.gr :

Δυσφορία – με καθυστέρηση – από μέλη του ΔΣ της Εθνικής για τον σύμβουλο McΚinsey, πήρε σχεδόν 96 εκατ σε προμήθειες

Σοβαρές ενστάσεις για τον ρόλο του συμβούλου McKinsey θέτουν ακόμη και μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής τράπεζας. 

Κορυφαίο στέλεχος της Εθνικής τράπεζας που μίλησε ανεπίσημα στο bankingnews τόνισε ότι ένα από τα θέματα που εξετάζουμε είναι εάν η McKinsey που είναι σύμβουλος χρόνια στην Εθνική τράπεζα έχει αποδώσει καθώς οι προμήθειες για τις παρεχόμενες υπηρεσίες που έχει λάβει είναι πολύ μεγάλες αλλά το αποτέλεσμα είναι δυσδιάκριτο. 

Σε ερώτηση ποιο είναι το ύψος των προμηθειών – αμοιβών που έχει λάβει η McKinsey το υψηλόβαθμο στέλεχος της Εθνικής τράπεζας είναι ότι «δεν σχολιάζει».

Διερευνήσαμε το ζήτημα και με βάση ορισμένες πηγές και όχι πλήρως επιβεβαιωμένες πληροφορίες για διάστημα ετών η McKinsey έχει λάβει για αμοιβές και προμήθειες από την Εθνική τράπεζα 96 εκατ ευρώ. 

ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΥ: ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ...10 ΧΡΟΝΙΑ !!!

ΑΜΕΙΒΟΤΑΝ ΜΕ 50.000€ ΕΤΗΣΙΩΣ
Πόσους σαν κι αυτόν έχουμε χρυσοπληρώσει στην Ελλάδα ;;;




Ο Κάρλες Ρέσιο, ένας δημόσιος υπάλληλος στην Ισπανία τέθηκε σε διαθεσιμότητα για εννέα χρόνια. Ο λόγος; Το περασμένο καλοκαίρι οι συνάδελφοί του τον κατήγγειλαν ότι το μόνο που κάνει είναι να χτυπά την κάρτα του και να φεύγει, μια φορά το πρωί και μια φορά το μεσημέρι. Η έρευνα που ακολούθησε έδειξε ότι για δέκα χρόνια έκανε το ίδιο πράγμα, δηλαδή... δε δούλευε. Ωστόσο, οι αμοιβή του δεν ήταν καθόλου ευκαταφρόνητη, καθώς λάμβανε ετησίως συνολικές απολάβές ύψους 50.000. Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες, αλλά το δικαστήριο δεν πείστηκε.

«Δούλευα σαν σκυλί και οι υπόλοιποι απολάμβαναν τους καρπούς του προσωπικού μου μόχθου», ανέφερε κατηγορηματικά ο Ρέσιο στον ισπανικό τηλεοπτικό σταθμό La Sexta.


ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΦΟΝΤΟ...ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΣΤΟ ΝΑΤΟ !!!

ΑΠΕΛΑΣΗ 2 ΡΩΣΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ 2...
Με αντίποινα απειλεί η Ρωσία.




Το υπουργείο Εξωτερικών της Μόσχας ανακοίνωσε ότι θα απαντήσει αναλόγως στην απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών και την απαγόρευση εισόδου στη χώρα άλλων δύο έχει δρομολογήσει η Αθήνα ως απάντηση σε παράνομες ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί στην ελληνική επικράτεια, περιλαμβανομένης της απόπειρας αλίευσης και διακίνησης πληροφοριών, αλλά και της προσπάθειας χρηματισμού κρατικών λειτουργών, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα τα μέτρα που λαμβάνονται από την Αθήνα αποτελούν απάντηση σε παράνομες ενέργειες εντός της ελληνικής επικράτειας, οι οποίες συνιστούν παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας.

Η συγκεκριμένη υπόθεση φέρνει στην επιφάνεια μια υπόγεια ένταση που φαίνεται να υπάρχει ανάμεσα σε Αθήνα και Μόσχα, τα τελευταία δύο χρόνια, για λόγους οι οποίοι συνδέονται και με το γενικότερο περιβάλλον ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή.


SSL Certificates