.

Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

ΜΙΖΕΣ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΩΝ: ΓΙΑ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΚΛΗΘΗΚΕ Ο ΓΙΑΝΝΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ !!!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΗΛΙΑΝΑ ΖΑΜΑΝΙΚΑ
Ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου έχει κληθεί σε απολογία από την ανακρίτρια κατά της διαφθοράς, Ηλιάνα Ζαμανίκα, η οποία χειρίζεται το σύνολο των δικογραφιών που εκκρεμούν σε βάρος του και αφορούν προμήθειες των εξοπλιστικών προγραμμάτων επί υπουργίας του, καθώς και τα περιουσιακά στοιχεία του ίδιου και της συζύγου του.




Ο κ. Παπαντωνίου, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να διαβεί το κατώφλι της ανακρίτριας στις 25 Ιουλίου 2018 και πιθανότατα θα ζητήσει προθεσμία, προκειμένου να ενημερωθεί επί της δικογραφίας και να προετοιμάσει την υπεράσπισή του.

Στο επίκεντρο των ερευνών που διεξάγει η κ. Ζαμανίκα βρίσκεται το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Επίσης, κατόπιν αιτήματος της κ. Ζαμανίκα, πριν από, περίπου, ένα χρόνο ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου και για το αδίκημα της δωροδοκίας.


Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την ανάκριση αξιολογήθηκαν ως σημαντικές μαρτυρικές καταθέσεις, στοιχεία που έφτασαν στην Ελλάδα από το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών στην Ελβετία αλλά και άλλα που συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο εφόδων σε σπίτια προσώπων που φέρονται να προέκυψαν στο πλαίσιο της έρευνας και αφορούν συμβάσεις μεταξύ των οποίων και για εξοπλιστικά προγράμματα.

Από την πλευρά του ο κ. Παπαντωνίου φέρεται να αρνείται την εμπλοκή του σε κάθε αξιόποινη πράξη, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει δώσει τη συναίνεσή του για να ελεγχθούν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί του στην Ελβετία.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates