.

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020

ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS Σ/Κ 12-13/12/2020


ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ :

ΚΟΡΩΝΟ-ΕΜΒΟΛΙΑ: ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΚΕΡΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ !!!

 



Οι φαρμακευτικές εταιρίες που παράγουν και ρίχνουν σιγά-σιγά στην αγορά τα πρώτα εμβόλια για την αντιμετώπιση του κορονοϊού προσδοκούν το κέρδος. Ανοιχτές θύρες παραβιάζουμε αλλά είναι χρήσιμο να το θυμόμαστε.

Τα κέρδη τους λοιπόν, εφόσον... ο εμβολιασμός του πληθυσμού παγκοσμίως γίνει απρόσκοπτα (βοηθώντας έτσι το πλανήτη να "σβήσει" την πανδημία), θα είναι τεράστια, αστρονομικά και δικαίως θα μπορούσε να πει κανείς αφού το όφελος είναι τεράστιο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όπως αναφέρει το CNN, οι αναλυτές της Wall Street έχουν υπολογίζει ότι μόνο η Pfizer και η Μοderna θα έχουν-μόνο μέσα στο επόμενο έτος-συνολικά έσοδα που θα ξεπερνούν τα 32 δις δολάρια.

Το στοιχείο αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι εταιρίες που θα εμπλακούν, θα ενισχύσουν το κύριος και τη φήμης, αποτελεί ίσως την απόδειξη ότι γύρω από την αγορά του συγκεκριμένου εμβολίου παίζεται ένα παιχνίδι συμφερόντος που παρόμοιό του δεν έχει παιχθεί στο παρελθόν.

CLICK AWAY: ΔΩΡΕΑΝ SMS ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ E-SHOP !!!

 



Πώς θα λειτουργήσει το σύστημα των SMS για επιχειρήσεις χωρίς e-shop



Δωρεάν θα είναι τα μηνύματα για τους καταστηματάρχες που δεν έχουν ηλεκτρονικό κατάστημα, μέσω της πλατφόρμας e-katanalotis της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.

Αυτό ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης σε συνέντευξή του σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Open, εξηγώντας τη λειτουργία της παραγγελίας μέσω click away.

Ο κ. Σταμπουλίδης είπε ότι οι επιχειρήσεις που δεν έχουν ηλεκτρονικό κατάστημα θα μπορούν να χρησιμοποιούν την ψηφιακή πλατφόρμα e-katanalotis του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για να ενημερώνουν τους καταναλωτές για τις παραγγελίες μέσω click away.

Όσες επιχειρήσεις δεν έχουν e-shop θα μπορούν να χρησιμοποιούν την μετεξέλιξη της ειδικής πλατφόρμας e-katanalotis που θα είναι σε ισχύ από Δευτέρα, στην οποία επίσης από Δευτέρα, οι καταναλωτές θα μπορούν να βρουν εκτός από τις τιμές προϊόντων σούπερ μάρκετ και τις τιμές καυσίμων.

BLOOMBERG ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΑΝΤΟΦ: ΣΧΕΔΟΝ 500.000.000$ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΠΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ !!!

 


Αποζημιώσεις συνολικού ύψους 488 εκατ. δολαρίων πρόκειται να λάβουν σύντομα χιλιάδες θύματα μίας από τις μεγαλύτερης απάτης στην ιστορία.

Ο λόγος για τα θύματα του Μπέρναρντ Μάντοφ ο οποίος συνελήφθη στις 11 Δεκεμβρίου 2008 και καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 150 ετών.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ίδρυσε πριν από χρόνια το Madoff Victim Fund, ένα ταμείο που όπως λέει και το όνομά του δημιουργήθηκε για να αποκαταστήσει οικονομικά όλους όσοι εξαπατήθηκαν από τον διαβόητο χρηματιστή.

Η εν λόγω διανομή αποζημιώσεων από το Madoff Victim Fund θα αφορά περίπου 37.000 άτομα σε όλο τον κόσμο, αυξάνοντας τις συνολικές πληρωμές σε σχεδόν 3,2 δισ. δολάρια, σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι θα πληρώσει τελικά και τα 4 δισ. δολάρια στο ταμείο.

ΗΡΑΚΛΗΣ 2 & BAD BANK ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ: ΧΡΥΣΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΤΟ LOCKDOWN ΓΙΑ ΜΑΓΙΣΣΕΣ & ΧΑΡΤΟΡΙΧΤΡΕΣ !!!

 


ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ....ΞΑΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ !!!

 


ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ !!! 6 ΣΤΑ 10 ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΜΗΝΑ !!!

 


ΣΤΕΝΑΖΕΙ Η ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΖΗΤΑ 240 ΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ !!!

 



«Πονοκέφαλος» για το υπουργείο Οικονομικών η εξόφληση των συσσωρευμένων κορωνο- χρεών: Τα χρέη που «πάγωσαν» και μεταφέρθηκαν -ελέω πανδημίας- προς εξόφληση τον Μάιο του 2021 υπολογίζεται πως ξεπερνούν τα 1,5 δισ. ευρώ. Όπως όλα δείχνουν υιοθετούνται δόσεις «πολλών ταχυτήτων» που θα «κουμπώνουν» με το προφίλ του κάθε οφειλέτη.

Η πρώτη κατηγορία υπερχρεωμένων που θα έχουν την επιλογή να «σπάσουν» τις οφειλές τους έως και σε 240 δόσεις, δηλαδή εξόφληση σε 20 χρόνια, είναι εκείνοι που «φλερτάρουν» επικίνδυνα με το «κόκκινο» ή με άλλα λόγια με την.. πτώχευση: Ήδη όπως πρώτο είχε επισημάνει το enikonomia.gr η εφαρμογή του νέου Πτωχευτικού Δικαίου μετατίθεται από τον Ιανουάριο για τον Απρίλιο – Μάιο. Χρονική περίοδος που όπως είχαμε επισημάνει σε σχετικό μας δημοσίευμα δεν είναι .. τυχαία. Για το ίδιο διάστημα έχουν μετατεθεί προς εξόφληση και όλα τα χρέη που «πάγωσαν» την περίοδο της πανδημίας.

Πότε ενεργοποιείται η πλατφόρμα για 240 δόσεις

Το «κλειδί» εδώ είναι η δυνατότητα που δίνει το νέο Πτωχευτικό Δίκαιο στους οφειλέτες -πριν από την πτώχευση- να ρυθμίσουν τα χρέη τους μέσω μιας προπτωχευτικής διαδικασίας τον λεγόμενο εξωδικαστικό μηχανισμό: Και μιλάμε για μια συνολική διευθέτηση ιδιωτικού χρέους προς τράπεζες, Εφορία, ΕΦΚΑ, Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τρίτους ιδιώτες. Η αίτηση για την εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών θα υποβάλλεται ηλεκτρονικά, στην Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους με τη χρήση της σχετικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας (https://www.keyd.gov.gr/). Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, θα παρέχεται στον ιδιώτη ή την επιχείρηση, η δυνατότητα αναδιάρθρωσης οφειλών, συμπεριλαμβανομένου και πιθανού «κουρέματος». Η δυνατότητα αποπληρωμής των οφειλών παρέχεται σε έως και 240 δόσεις, δηλαδή έως και 20 χρόνια. Προϋπόθεση είναι το χρέος να κρίνεται βιώσιμο και να υπάρχει συμφωνία αναδιάρθρωσης με τους πιστωτές.

Προσοχή όμως: Για να υποβάλει ο οφειλέτης την σχετική αίτηση θα πρέπει να έχει χρέη σε τουλάχιστον δύο φορείς, για παράδειγμα σε Εφορία και ΕΦΚΑ.

ΠΟΙΟΣ ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ;;; Η ΕΦΟΡΙΑ ΒΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ !!!

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΗΣ ΑΑΔΕ ΓΙΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟΥ ΑΠΟ 1η/1/2021
Με εγκύκλιο που εξέδωσε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, η φορολογική Αρχή βιάζεται να εφαρμόσει το επερχόμενο πλιάτσικο εν μέσω πανδημίας και τεράστιας οικονομικής κρίσης-ανασφάλειας...Προφανώς λοιπόν, καθόλου τυχαίες δεν είναι και οι πιέσεις της κυβέρνησης προς τις τράπεζες να εφαρμόσουν το αργότερο έως τον Μάρτη του 2021 τον νέο πτωχευτικό !!!




Την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών νέου τύπου, από την 1η Ιανουαρίου 2021, σε εφαρμογή του νέου πτωχευτικού νόμου, κηρύσσει η ΑΑΔΕ, την ώρα που η κυβέρνηση διαρρέει πως αναβάλει για τον Απρίλιο και πιθανότατα για τον Σεπτέμβριο την πλήρη εφαρμογή του νέου πτωχευτικού.

Στην εγκύκλιο που εξέδωσε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, προς εφαρμογή του ν. 4738/2020, αναφέρει ρητώς ότι οι νέες διατάξεις του νόμου, που ρυθμίζουν την εκποίηση κατ' ιδίαν στοιχείων της πτωχευτικής περιουσίας και, μεταξύ άλλων, προβλέπουν πλειστηριασμό αυτών με ηλεκτρονικά μέσα, εφαρμόζονται αναλόγως σε πτωχευτικές διαδικασίες που έχουν ήδη αρχίσει και είναι εκκρεμείς κατά την 1η/1/2021, εφόσον δεν έχει αρχίσει, κατά την ημερομηνία αυτή, η ρευστοποίηση της περιουσίας του οφειλέτη σύμφωνα με τις προγενέστερες διατάξεις ή όταν κηρύσσεται άγονος προκηρυχθείς πλειστηριασμός.

Επίσης, αναφέρει ότι οι οφειλέτες που έχουν κηρυχθεί σε πτώχευση πριν από την 1η/1/2021 αλλά μετά την 1η/1/2019 υπάγονται στις νέες διατάξεις των άρθρων 192 έως και 194 του ν. 4738/2020 περί απαλλαγής του οφειλέτη. Σε περίπτωση που η προθεσμία της παρ. 1 ή της παρ. 2, κατά περίπτωση, του άρθρου 192 του ν. 4738/2020 λήγει πριν από τις 31/12/2021, η απαλλαγή επέρχεται την 1η/1/2022, εκτός αν εντός της ανωτέρω προθεσμίας κατατεθεί προσφυγή κατά της απαλλαγής του οφειλέτη.

ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ !!! ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 150.000 ΛΟΥΚΕΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΕΑ !!!

 


“Ολοκληρωτική καταστροφή” χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί στις επιχειρήσεις ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο οποίος σε μια πρώτη εκτίμηση που έκανε, τόνισε ότι τουλάχιστον 150.000 από αυτές θα βάλουν λουκέτο μέχρι τον Ιούνιο.


«Λέμε ναι στη προστασία της... δημόσιας υγείας, κανείς δεν μπορεί να μπει μπροστά από τους γιατρούς. Δεν έχουμε παρά να συνεργήσουμε στην αυτοπροστασία», τόνισε αρχικά στον Alpha 98,9 και την εκπομπή «Χωρίς Μάσκα», με τους Νίκο Παναγιωτόπουλο και Γιώργο Σμυρνή και συνέχισε: «Στην επιχειρηματικότητα υπάρχουν κλάδη που ο τζίρος τους αυτής της περιόδου φτάνουν στο 30-40% του τζίρου της χρονιάς. Αυτές μένουν κλειστές και μάλιστα υπάρχουν επιχειρήσεις που έχουν παραγγείλει δώρα για τα Χριστούγεννα τα οποία δεν θα μπορέσουν να τα πουλήσουν τον Γενάρη. Μιλάμε για μια ολοκληρωτική καταστροφή. Στην ήδη πολύ μεγάλη ζημιά της οικονομίας προστίθεται μια νέα ζημιά που θα αποτιμηθεί το επόμενο διάστημα, από τον Γενάρη ως τον Απρίλη και θα είναι πολύ παραπάνω από αυτό που φάνηκε στην αρχή». 

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ: ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ & ΚΑΤΑΚΡΗΜΝΙΣΗ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ !!!

 

 

Η εικόνα όλο και χειροτερεύει για την οικονομική κατάσταση της χώρας. Στο Γενικό Λογιστήριο έβλεπαν μόνο το δημόσιο χρέος να καλπάζει, ώσπου έφθασε η ώρα να βγει μπροστά το έλλειμμα και οι προβολείς να στραφούν πάνω σε αυτό το μέγεθος, το οποίο το 2010 ήταν ένας από τους λόγους που οδήγησαν τη χώρα στα Μνημόνια.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θόδωρο Σκυλακάκη το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης οδηγείται, λόγω της εκτίναξης των κρατικών δαπανών από τα μέτρα στήριξης, των ισχνών φορολογικών εσόδων και της δραστικής συρρίκνωσης του ΑΕΠ, σε νέο ρεκόρ, πλησιάζοντας το 10% του ΑΕΠ ή τα 17 δισ. ευρώ.

Δηλαδή, τα δύο πιο σημαντικά μεγέθη της οικονομίας, έλλειμμα και ύφεση, έχουν φθάσει να συναγωνίζονται στις προβλέψεις όλων των οικονομικών αναλυτών για το ποιο θα είναι αυτό που θα ξεπεράσει το άλλο. Αυτό συνήθως συμβαίνει όταν μια οικονομία βρίσκεται σε πόλεμο, όπου δεν υπάρχουν πια δικλείδες και όλοι οι δημοσιονομικοί δείκτες κινούνται ανεξέλεγκτα.

ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑ: ΤΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑ ΤΟ...1970 !!!







Είχε παρκάρει παράνομα το 1970 – 50 ολόκληρα χρόνια πρίν. Ελαβε τώρα την κλήση για να πληρώσει το πρόστιμο. Η έκπληξη του 80χρονου Κρητικού ήταν μεγάλη.

Επρεπε να πληρώσει 10 ευρώ. Το ποσό μπορεί να ήταν μικρό, αλλά ήταν προφανές ότι ακόμα κι αν αιτία ήταν κάποιο τεχνικό πρόβλημα, με την ημερομηνία που είχε η κλήση, δεν γινόταν να είναι έγκυρη, όπως αναφέρει το Zapranews. Και επειδή εκείνη την εποχή δεν υπήρχε ελεγχόμενη στάθμευση, τα αυτοκινητα ήταν σίγουρα πιο λίγα, και τα τεχνικά μέσα καταγραφής των κλήσεων …πρωτόγονα, όλοι κατάλαβαν ότι πρόκειται για λάθος.

ΔΣΑ: ΠΡΑΚΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ !!!

 



Νέο Πρακτικό Οδηγό λειτουργίας των πολιτικών δικαστηρίων υπό το παρόν έκτακτο δικονομικό καθεστώς μερικής αναστολής των δικαστηρίων δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, διατυπώνεται πλήθος ερωτημάτων σχετικά με την ισχύουσα Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.: 78363 ΚΥΑ «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού CΟVID - 19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 6:00», η οποία αναμένεται να παραταθεί (βλ. σχετικό δελτίο τύπου από τη συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής με τον Υπουργό Δικαιοσύνης).

Στο πλαίσιο αυτό, ο Καθηγητής Σπύρος Τσαντίνης, κατόπιν σχετικού αιτήματος της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, εκπόνησε Νέο Πρακτικό Οδηγό για τη λειτουργία των πολιτικών δικαστηρίων υπό το παρόν έκτακτο δικονομικό καθεστώς, ο οποίος δημοσιεύεται προς γνώση των συναδέλφων.

Ο ΔΣΑ ευχαριστεί θερμά τον κ. Τσαντίνη για την ταχύτατη ανταπόκριση, και την αφιλοκερδή προσφορά του στο σώμα.

ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ: ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ !!!

 




Την άμεση καταβολή επιδόματος στους δικηγόρους που σε μεγάλο ποσοστό αντιμετωπίζουν σοβαρό βιοποριστικό πρόβλημα ζητεί η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, κατηγορώντας την κυβέρνηση για αδράνεια στη στήριξη του κλάδου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ολομέλειας οι δικηγόροι ζητούν άμεσα συνάντηση με τους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας καθώς όπως σημειώνουν μεγάλο μέρος των συναδέλφων τους αδυνατούν πλέον να καλύψουν ακόμη και βασικές βιοτικές τους ανάγκες λόγω της πανδημίας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που συνεδρίασε έκτακτα στις 8.12.2020, υπό την προεδρία του Προέδρου Δημήτρη Βερβεσού, μέσω τηλεδιάσκεψης, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

1. Οι δικηγόροι έχουν πληγεί ιδιαίτερα από τις συνέπειες της πανδημίας, ιδίως λόγω της αναστολής λειτουργίας των Δικαστηρίων και της υπολειτουργίας υπηρεσιών που είναι άμεσα συνδεδεμένες με την άσκηση του δικηγορικού επαγγέλματος και πρέπει να στηριχθούν άμεσα. Μεγάλο μέρος των συναδέλφων, και ιδίως των νέων, αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και αδυνατούν πλέον να καλύψουν ακόμη και βασικές βιοτικές τους ανάγκες. Η κατάσταση έφθασε στο απροχώρητο.

ΠΟΙΑ BLACK FRIDAY ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ;;; ΜΟΛΙΣ ΤΟ 8,3% ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΑΓΟΡΑΣΤΗΚΕ ΣΕ ΠΟΛΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΙΜΗ !!!








Αύξηση σχεδόν κατά 150% παρουσίασε ο όγκος των παραγγελιών που πραγματοποιήθηκαν μέσω της πλατφόρμας του Skroutz.gr κατά την φετινή Black Friday όπου τα εμπορικά καταστήματα παρέμειναν κλειστά λόγω κορονοϊού. Συγκεκριμένα σύμφωνα με το Black Friday Report 2020 του Skroutz, της συνολικής αποτίμησης δηλαδή της φετινής Μαύρης Παρασκευής, οι παραγγελίες άγγιξαν τις 972.000. Την ίδια στιγμή βέβαια αυξημένα ήταν εν συγκρίσει με το 2019 και τα προϊόντα που παρά την εκπτωτική περίοδο πουλήθηκαν πιο ακριβά στους καταναλωτές.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την το Black Friday 2020 Report, μία συνολική αποτίμηση της φετινής και αποκλειστικά online Black Friday που πραγματοποίησε η ομάδα Business Intelligence του Skroutz μόνο το 8,3% των προϊόντων αγοράστηκε σε πιο οικονομική τιμή, το 87,9% σε παρόμοια τιμή (±10%) ενώ το υπόλοιπο 3,8% των προϊόντων αγοράστηκε σε υψηλότερες τιμές.

Μετά την συγκριτική ανάλυση των τιμών πώλησης κατά την εβδομάδα της Black Friday με την αρχική τιμή κατά την προηγούμενη περίοδο δηλ. την εβδομάδα 07-13/11/2020 προέκυψε ότι οι κατηγορίες «Υγεία & Ομορφιά» και «Μόδα» παρουσίασαν τις σημαντικότερες εκπτώσεις.

ΑΛΩΒΗΤΗ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ...ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ !!!

 


Το απόλυτο φιάσκο για την Ελλάδα...


Η Σύνοδος του Δεκεμβρίου, στην οποία η Ευρώπη θα έπαιρνε θέση απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, τελικά εν πολλοίς κατέληξε στο να πετάξει το τενεκεδάκι παρακάτω, στον Μάρτιο, για αποφάσεις σε ό,τι αφορά ουσιαστικά μέτρα.

Οι ηγέτες φαίνεται πως τελικά επέλεξαν τη γερμανική γραμμή και τις παραινέσεις προς την Αγκυρα, αποφεύγοντας σαφή μέτρα και περιμένοντας την αλλαγή ηγεσίας στις ΗΠΑ.

Ετσι, όπως προκύπτει από το κείμενο συμπερασμάτων, αποφάσισαν να ξεκινήσουν να ετοιμάζουν κυρώσεις κατά της Αγκυρας, καλώντας σε «επιπλέον καταχωρήσεις στηριγμένες στην απόφαση της 11ης Νοεμβρίου 2019 σε ό,τι αφορά περιοριστικά μέτρα έναντι των μη εξουσιοδοτημένων γεωτρητικών δραστηριοτήτων στην Ανατολική Μεσόγειο» και καλούν τον Ζοζέπ Μπορέλ να υποβάλει έκθεση για τις πιθανές επιλογές «το αργότερο τον Μάρτιο του 2021».

Η απόφαση έρχεται παρότι οι ΗΠΑ εμφανίζονται έτοιμες να επιβάλουν κυρώσεις στις ΗΠΑ για την αγορά των S-400.

SWAP ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ+ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

 



Σε swap ελληνικών κρατικών ομολόγων με την Ελληνική Δημοκρατία προχώρησε η Alpha Bank, εγγράφοντας κεφαλαιακό κέρδος της τάξης των 170 εκατ. ευρώ και ενισχύοντας κατά περίπου 30 μονάδες βάσης τους κεφαλαιακούς της δείκτες.

Η ανταλλαγή συμφωνήθηκε στις 7 Δεκεμβρίου και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ στις 9 Δεκεμβρίου. Διενεργήθηκε, δε, με όρους αγοράς. Βάσει της συμφωνίας, η Alpha Βank έδωσε Ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου (ΟΕΔ), ονομαστικής αξίας 1,67 δισ. ευρώ και πήρε ως αντάλλαγμα νέους τίτλους, 30ετούς διάρκειας (λήξης 20/03/2050), με τιμή διακανονισμού 146,52% και απόδοση στη λήξη 1,32% καθώς και μετρητά.

Βάσει της λογιστικής αξίας των ομολόγων που κατείχε η Αlpha Βank, εκτιμάται ότι ενέγραψε από τη συναλλαγή κεφαλαιακό κέρδος της τάξης των 170 εκατ. ευρώ. 

Τα νέα ομόλογα 30ετούς διάρκειας θα ταξινομηθούν πιθανότατα ως διακρατούμενα για την είσπραξη συμβατικών ταμειακών ροών και θα αποτιμούνται στο αποσβεσμένο κόστος. 

ΤΟ ΣΦΥΡΙ ΓΙΑ ΤΟ GRAND CHALET ΤΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ & Ο ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΒΙΛΑΣ ΤΟΥ ΠΑΖΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΙΡΛΑΝΔΙΚΟ FUND !!!




Στο «σφυρί» από την Τράπεζα Πειραιώς το ξενοδοχείο Grand Chalet της Κηφισιάς


Ένα από τα πιο γνωστά ξενοδοχεία της Κηφισιάς το Grand Chalet βγαίνει σε πλειστηριασμό στις 27 Ιανουαρίου 2021 από την Τράπεζα Πειραιώς, με τιμή πρώτης προσφοράς τα 5,28 εκατομμύρια ευρώ.

Το ξενοδοχείο ανήκει στην εταιρεία «Κεφαλάρι Κτηματική- Οικοδομική- Τουριστική- Ξενοδοχειακή και εκμετάλλευσης κέντρων εστίασης ΑΕ» και η συνολική απαίτηση της τράπεζας ανέρχεται στα 14.715.596,69 ευρώ. Οφειλή που έχει να κάνει με την έκδοση (Φεβρουάριος 2008) ομολογιακού δανείου.

Το τριώροφο μπουτίκ ξενοδοχείο Grand Chalet βρίσκεται στην θέση «Πάτημα» ή «Επάνω Αμπέλια» της Κηφισιάς, μέσα σε οικόπεδο 6,3 στρεμμάτων.

Σύμφωνα με την έκθεση πλειστηριασμού: Το κυρίως ξενοδοχείο αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, πρώτο και δεύτερο όροφο.


Ο πλειστηριασμός στην «Φτελιά»

ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΕΝΟΙΚΙΑ: ΓΙΑΤΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ !!!

 


Οι 2 στους 10 ιδιοκτήτες εκμισθούμενων ακινήτων που υπέβαλαν αίτηση Covid για τις απώλειες που είχαν ενοίκια που εισέπραξαν δεν θα αποζημιωθούν τελικά καθώς η δήλωση τους απορρίφθηκε από την πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Οι λογοι τις απόρριψης είναι πολλοί! Ξεκινούν από κάτι... απλό, όπως το οτι δεν είχε καταχωρηθεί το ΑΦΜ του μισθωτή και φθάνουν στο... προφανές οτι ο αιτούμενος δεν εντάσσεται στους πληττόμενους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΑΑΔΕ, 79.306 ιδιοκτήτες ακίνητων επί συνόλου 338.528 που υπέβαλαν αίτηση αποζημίωσης Covid μεχρι τις 9 Οκτωβρίου 2020 μένουν τελικά χωρίς τις εκπτώσεις φόρου για τα ενοίκια που αναγκάστηκαν να μειώσουν κατά 40% την περίοδο Μαρτίου - Αυγούστου 2020.

Πρόκειται για ιδιοκτήτες οι οποίοι ενώ υπέβαλαν στο TAXISnet δηλώσεις εισοδηματικών απωλειών λόγω αναγκαστικής μείωσης των συμφωνηθέντων ενοικίων επαγγελματικής στέγης ή κύριας κατοικίας δεν κατέστη δυνατό να κατοχυρώσουν την προβλεπόμενη έκπτωση φόρου, η οποία ισούται με το 20% του 60% των κανονικών, αρχικώς συμφωνηθέντων, ποσών των μηνιαίων ενοικίων. Ως εκ τούτου, δεν έγινε σ΄ αυτούς κανένας συμψηφισμός έκπτωσης φόρου ίσης με το 20% του 60% των συμφωνηθέντων ενοικίων με οφειλές των εν λόγω ιδιοκτητών προς την Φορολογική Διοίκηση.

Η ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΦΟΥΛΑΡΕΙ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΕΚΤ !!! ΕΠΙΠΛΕΟΝ 500 ΔΙΣ ΣΤΟ ΚΟΡΩΝΟ-QE !!!

 



Στα 1,85 τρισ. ευρώ ανέρχεται πλέον το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων για την αντιμετώπιση της πανδημίας (PEPP)


Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) χαλάρωσε επιπλέον την πολιτική την πολιτική της χθες Πέμπτη, σε μια προσπάθεια να βοηθήσει την οικονομία της ευρωζώνης να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις από το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού

Συγκεκριμένα η ΕΚΤ ανακοίνωσε την αύξηση του προγράμματος αγοράς ομολόγων για την αντιμετώπιση της πανδημίας (PEPP ) κατά 500 δισεκατομμύρια ευρώ και παράλληλα το επέκτεινε για εννέα μήνες, έως τον Μάρτιο του 2022. Πλέον το πρόγραμμα ανέρχεται στα 1,85 τρισ.ευρώ.

Το επιτόκιο των πράξεων κύριας αναχρηματοδότησης καθώς και τα επιτόκια της διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης και της διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων θα παραμείνουν αμετάβλητα σε 0,00%, 0,25% και -0,50% αντιστοίχως, όπως αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας.

«Η αβεβαιότητα παραμένει υψηλή, με δεδομένη τη δυναμική εξέλιξης της πανδημίας και του χρόνου έναρξης των εμβολιασμών», αναφέρει η ΕΚΤ στην ανακοίνωσή της «Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις στις συναλλαγματικές ισοτιμίες αναφορικά με τις πιθανές επιπτώσεις τους στη μεσοπρόθεσμη προοπτική του πληθωρισμού».

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΩΓΟΣ: "ΚΟΜΜΩΤΡΙΕΣ VS ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ 1" !!!

 



Γράφει ο Κωνσταντίνος Γώγος,
δικηγόρος Αθηνών


Στο κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο αναφέρεται: Πολλοὶ δὲ ἔσονται πρῶτοι ἔσχατοι καὶ ἔσχατοι πρῶτοι.

Δεν έγινα ξαφνικά μοιρολάτρης ούτε θρησκόληπτος, αναρωτιέμαι όμως πόσο αληθινές βγαίνουν κάποιες φορές κάποιες παραβολές στη σημερινή Κοινωνία.

Ζούμε σε μία εποχή κρίσης κοινωνικής, οικονομικής, πολιτικής και τώρα μας ήρθε και η υγειονομική.

Όλα τα χρόνια είμαστε κάποιοι που βάζουμε πλάτη στην ανόρθωση της οικονομίας, στη αύξηση του βιοτικού επιπέδου του πληθυσμού και στην προσφορά υπηρεσιών που το Σύνταγμα επιτάσσει. Δεν είναι άλλοι από τους Δικηγόρους. Ο Δικηγόρος έχει διττό ρόλο είναι αφενός επιστήμονας αφετέρου είναι επιχειρηματίας. Το σίγουρο όμως είναι πως είναι οι προστάτες του κράτους Δικαίου και της Δικαιοσύνης, η οποία και αποτελεί τον έσχατο φύλακα της δημοκρατίας.

Τι ισχύει από όλα αυτά όταν έχουμε επισήμως δικαιοστάσιο από 14 Μαρτίου (με ελαφρά διαλλείματα);

Πόση Δικαιοσύνη έχουμε με κλειστά τα Δικαστήρια;

Πόση Δημοκρατία μας έμεινε χωρίς απόδοση δικαιοσύνης;

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΟΥΡΕΜΑ ΧΡΕΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΟΡΥΜΑΓΔΟ ΛΟΥΚΕΤΩΝ !!!

 


Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΕΦΑΓΕ 2 ΜΙΣΘΟΥΣ !!!

 


ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΑ ΤΑ STRESS TESTS ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟ 2021 !!!

 


Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 11/12/2020

 


ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ :

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ: ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΛΥΘΗΚΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΑΙΝΙΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ !!!

 



AlphaFold: «Αίνιγμα» της βιολογίας λύθηκε με τεχνητή νοημοσύνη της DeepMind


Ένα από τα μεγαλύτερα «αινίγματα» της βιολογίας λύθηκε μέσω της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης, όπως ανακοινώθηκε από ειδικούς.

Η «αποκρυπτογράφηση» του τρόπου με τον οποίο μια πρωτεΐνη διπλώνεται σε ένα μοναδικό τρισδιάστατο σχήμα αποτελεί πρόκληση για τους επιστήμονες εδώ και περίπου έναν αιώνα- και η DeepMind, εταιρεία με έδρα το Λονδίνο, σε μεγάλο βαθμό κατάφερε να λύσει το πρόβλημα.

Όπως σημειώνει το BBC, η καλύτερη κατανόηση του τρόπου με τον οποίο σχηματίζονται οι πρωτεΐνες θα μπορούσε να παίξει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη πρωτοποριακών φαρμάκων- και η δουλειά της DeepMind αναμένεται να επιταχύνει τις έρευνες σε ένα εύρος ασθενειών, μεταξύ των οποίων και η Covid-19.

Όπως λένε οι ερευνητές, το εν λόγω πρόγραμμα διαπιστώνει το σχήμα των πρωτεϊνών σε επίπεδο ακριβείας που είναι συγκρίσιμο με ακριβές χρονοβόρες εργαστηριακές μεθόδους.

ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 2 !!!

 



Δρομολογείται η επέκταση της γραμμής 2 του Μετρό της Αθήνας.

Τα ανωτέρω αποκάλυψε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, μιλώντας το μεσημέρι της Τετάρτης στο συνέδριο του Economist, αναφορικά με τους πόρους που θα εισρεύσουν στην Ελλάδα από το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ.

Όπως τόνισε συγκεκριμένα ο υπουργός, η επέκταση της γραμμής 2 του Μετρό προς τη Δυτική Αττική, με δύο νέους σταθμούς στο τμήμα Ανθούπολη – Ίλιον που θα εξυπηρετούν πάνω από 50.000 επιβάτες την ημέρα, είναι σε πολύ προχωρημένο στάδιο.

"ΠΟΛΕΜΟΣ" 46 ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ ΜΕ ΤΟ FACEBOOK !!!

 



Πόλεμος έχει ανοίξει ανάμεσα στο Facebook και τη γενική εισαγγελία της Νέας Υόρκης, η οποία μαζί με 45 άλλες πολιτείες υπέβαλε αγωγή κατά της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης για παραβιάσεις της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας. Νομικοί κατηγορούν την υπηρεσία Facebook για τις κινήσεις της την τελευταία δεκαετία και την καλούν σε εκποίηση εξαγορών, όπως των Instagram και WhatsΑpp.

Η καταγγελία είναι η δεύτερη μεγάλη αγωγή που κατατίθεται εναντίον εταιρείας τέτοιου βεληνεκούς στον τομέα της τεχνολογίας. Τον Οκτώβριο το Υπουργείο Δικαιοσύνηςτων ΗΠΑ μήνυσε την Google της Alphabet Inc.

Έας ισχυρισμός που συχνά γίνεται εναντίον του Facebook είναι ότι έχει προσπαθήσει στρατηγικά να αγοράσει μικρούς πιθανούς αντιπάλους. Περιπτώσεις, όπως είχαν γίνει δηλαδή, με το Instagram το 2012 και το WhatsApp το 2014.

ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ !!!

 



Ελεύθερος επαγγελματίας της περιοχής των Ψαχνών δέχθηκε τηλεφωνική κλήση όπου του ανέφερε ο συνομιλητής προσποιούμενος αντιδήμαρχο του Δήμου λέγοντάς του ότι ήθελε 700 κιλά ψωμί για να κάνει δωρεά.

Οι αρτοποιοί της Εύβοιας με ανακοίνωσή τους μετά τον δήμαρχο Διρφύων Μεσσαπίων καταγγέλουν και δεύτερο περιστατικό καθώς σήμερα απατεώνες εξαπάτησαν και άλλους αρτοποιούς στο Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων αποσπώντας χρηματικά ποσά παριστάνοντας αντιδήμαρχο της περιοχής.

Οι εν λόγω απατεώνες κατάφεραν αφού είχαν τον αριθμό της κάρτας ενός από τους <<αρτοποιούς θύματα>> να του αποσπάσουν το ποσό των 13.800 ευρώ. Με κάποιο τρόπο κατάφεραν να σπάσουν τους κωδικούς της κάρτας και να του αποσπάσουν το υπέρογκο αυτό ποσό. Αμέσως ο συγκεκριμένος αρτοποιός ενημέρωσε την τράπεζα για το συμβάν και επιβεβαιώθηκε ότι είχε γίνει υποκλοπή των στοιχείων της κάρτας του.

Η ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΜΕ ΜΑΪΜΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΑ & Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗΣ !!!

 



Τι αποκαλύπτει το bankingnews.gr :


Ολόκληρη η διαδρομή της εξαπάτησης μέσω της ιστοσελίδας tasidis-sports, τα καυτά ερωτήματα για τις ανύπαρκτες αποδείξεις λιανικής και η αδράνεια των ελεγκτικών αρχών

Διακίνηση προϊόντων μαϊμού με τα λογότυπα μεγάλων κατασκευαστών αθλητικών υποδημάτων όπως η NIKE, η Adidas κλπ και χωρίς να παραδίδονται φορολογικά παραστατικά στους πελάτες της, αποκλειστικά μέσω αντικαταβολής που υλοποιεί η Γενική Ταχυδρομική, πραγματοποιεί ιστοσελίδα με την ηλεκτρονική διεύθυνση tasidis-sport.gr.

Η εταιρία; (δεν ανευρέθηκε στο ΓΕΜΗ) εμφανίζεται με βάση την ιστοσελίδα της να έχει έδρα επί της Εθνικής Οδού Αθηνών Κορίνθου στον Ασπρόπυργο. Στο προφίλ της αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «Η εταιρία μας δραστηριοποιείται στο χώρο των αθλητικών ειδών από το 1999. Τότε ο Γιώργος Τασίδης, ιδρυτής της εταιρίας, δημιουργεί το πρώτο κατάστημα αθλητικών ειδών στις Συκιές Θεσσαλονίκης.

Στα 21 χρόνια δραστηριοποίησης στο χώρο, με πολύ όρεξη και αγάπη, δημιουργήσαμε καταστήματα γεμάτα με αθλητικά προϊόντα για όλες τις ηλικίες».

Ανύπαρκτα καταστήματα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ 120 ΔΟΣΕΩΝ+ΚΟΥΡΕΜΑ 20% ΤΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΟΦΕΙΛΗΣ !!!



Με «θετικό μάτι» βλέπει, κατά αρχάς, η κυβέρνηση την πρόταση του Eμπορικού Συλλόγου Αθηνών για μια νέα ρύθμιση οφειλών με 120 δόσεις που θα προβλέπει και κούρεμα κατά 20% των οφειλών για όσους είναι συνεπείς στις πληρωμές του.

Στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνηση θεωρούν ότι η συγκεκριμένη πρόταση μπορεί να περάσει ευκολότερα από την «κρησάρα» των δανειστών καθώς κινείται στην λογική των ευρωπαϊκών πρακτικών χωρίς να ανατρέπει την κουλτούρα πληρωμών από τους φορολογουμένους. Στην ουσία της όμως δίνει μια σημαντική ανάσα στις επιχειρήσεις που θα «ανοίξουν ρολά» και θα βρεθούν αντιμέτωπες με ένα βουνό υποχρεώσεων προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία. Όλα αυτά δηλαδή που πάγωσαν ή ήταν δύσκολο να πληρωθούν λόγω των δυο lockdown.

Συγκεκριμένα ο ΕΣΑ προτείνει μια νέα ρύθμιση 120 δόσεων που θα περιλαμβάνει το σύνολο των φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών που δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια της κρίσης και η εξόφλησή τους μεταφέρθηκε για την άνοιξη του 2021 Επίσης θα πρέπει να προβλέπει επιβράβευση των συνεπών, με κούρεμα 20% της συνολικής οφειλής, αφαιρώντας το ποσό της μείωσης από τις τελευταίες δόσεις της ρύθμισης.

ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ: ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ !!!

 



Να επανεξετάσει ο υπουργός Δικαιοσύνης πριν την κατάθεση στην Βουλή του νέου Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων, την προωθούμενη ρύθμιση με την οποία δημιουργούνται “δύο αυτοτελείς κατηγορίες δικαστικών υπαλλήλων – βοηθών των Δικαστικών Λειτουργών με καθήκοντα που ουδεμία σχέση έχουν με τις πραγματικές ανάγκες της Δικαιοσύνης” ζητεί η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων η οποία διαφωνεί κάθετα με τη συγκεκριμένη μεταρρύθμιση.

"Είναι “αδιανόητο” να καλούνται Δικαστικοί Υπάλληλοι να ερμηνεύουν δικαστικές αποφάσεις και να εκπροσωπούν Δικαστικούς Λειτουργούς” σημειώνει σε ανακοίνωση του το ΔΣ της Ένωσης υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι είναι άτοπο να προωθούνται τέτοιες διατάξεις “τη στιγμή που τα κενά στις οργανικές θέσεις των Δικαστικών Υπαλλήλων είναι τεράστια και δημιουργούν συνθήκες ασφυξίας στα Δικαστήρια της χώρας, να προωθούνται τέτοιες διατάξεις και να προβλέπονται κατηγορίες υπαλλήλων που δεν θα έχουν κανένα απολύτως αντικείμενο εργασίας".

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕνΔΕ:

Για τους «βοηθούς Δικαστών»

Στην τελευταία συνάντηση του Προεδρείου της Ένωσης με τον Υπουργό Δικαιοσύνης λάβαμε τη διαβεβαίωση ότι δεν είναι στις προθέσεις της Κυβέρνησης η δημιουργία ειδικής κατηγορίας Δικαστικών Λειτουργών που θα συνεπικουρούν το έργο των ήδη υπηρετούντων. Αναφερθήκαμε επίσης διεξοδικά στην πρόταση για σύσταση «δικαστικής αστυνομίας», ενός σχεδίου που εκκρεμεί από την δεκαετία του 1980 και τοποθετηθήκαμε θετικά στην προοπτική πρόσληψης μόνιμων δικαστικών υπαλλήλων που θα συνεπικουρούν δικαστές και εισαγγελείς κατά την άσκηση των δικαιοδοτικών τους καθηκόντων (πχ εξειδικευμένων γραφολόγων, ψυχολόγων και άλλων επιστημονικών ειδικοτήτων).

ΝΕΟ "ΔΩΡΑΚΙ" ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ !!!

 


Ευνοημένη η Τουρκία....


Με την υπογραφή του στο υπ’ αριθμόν 730 διάταγμα, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν «κλειδώνει» για ακόμη μία χρονιά έξω από τα σύνορα της χώρας του, τους Έλληνες παραγωγούς: Τα εγχώρια αγροτικά προϊόντα αποκλείονται από την πολυπληθή ρωσική αγορά και η χώρα μας είναι αναγκασμένη και πάλι να μετρά.. πληγές.

Έως το τέλος του 2021 θα συνεχιστεί το εμπάργκο που έχει επιβάλλει η ρωσική Ομοσπονδία στις εισαγωγές οπωροκηπευτικών από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέλος της οποίας είναι και η Ελλάδα. Μοιραία λοιπόν και οι Έλληνες παραγωγοί - για άλλον έναν χρόνο- χάνουν τις ελπίδες που έτρεφαν για δυναμική «επιστροφή» τους στη ρωσική αγορά. Η απόφαση του Βλαντιμίρ Πούτιν για παράταση της απαγόρευσης εισαγωγής προϊόντων φυτικής και ζωικής παραγωγής από τις χώρες-μέλη της Ε.Ε., τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Νορβηγία έρχεται ως «απάντηση» στις κυρώσεις που του επέβαλαν οι Δυτικοί για την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας το... μακρινό 2014.

Βαρύ πλήγμα για τους Έλληνες παραγωγούς

ΑΝΑΡΠΑΣΤΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑ 500ΕΥΡΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ !!!

 


Η ΕΚΤ έχει σταματήσει να τα εκδίδει καθώς τα θεωρούσε όχημα για παράνομες δραστηριότητες...

Μόνο στη Γερμανία κυκλοφορούν σήμερα 300 εκατομμύρια χαρτονομίσματα αξίας 500 ευρώ με την υπογραφή της Μπούντσεμπανκ. Αυτό προκύπτει από απάντηση του υπουργείου Οικονομικών σε σχετικό ερώτημα που κατέθεσε ο βουλευτής των Φιλελευθέρων (FDP) Μάρκους Χέρμπραντ, μεταδίδει η Deutsche Welle. 

Η προηγούμενη καταμέτρηση, τον Απρίλιο, έδειχνε ότι κυκλοφορούσαν 350 εκατομμύρια χαρτονομίσματα των 500 ευρώ. Συμπέρασμα: Ο αριθμός των χαρτονομισμάτων αυτών μειώνεται σταδιακά, αλλά με πολύ πιο αργούς ρυθμούς απ’ ότι περίμεναν οι ειδικοί. Σε τελική ανάλυση “τα στοιχεία δείχνουν ότι τα χαρτονομίσματα των 500 ευρώ θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν για πολύ καιρό”, εκτιμά ο ίδιος ο Χέρμπραντ.

Άλλωστε δεν υπάρχει λόγος βιασύνης. Μπορεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) το 2016 να αποφάσισε ότι θα σταματήσει την έκδοση του μωβ χαρτονομίσματος “προς τα τέλη του 2018”, αλλά στη Γερμανία και στην Αυστρία οι κεντρικές τράπεζες συνέχιζαν να το εκδίδουν μέχρι τα τέλη Απριλίου του 2019. Επιπλέον η ΕΚΤ ξεκαθάρισε ότι τα τραπεζογραμμάτια που ήδη κυκλοφορούν δεν χάνουν την αξία τους, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μέσο πληρωμής και αποθήκευσης αξίας και μπορούν να ανταλλάσσονται από τις κεντρικές τράπεζες όλων των χωρών που συμμετέχουν στο ευρωσύστημα για απεριόριστο χρονικό διάστημα.

“Παράθυρο” για παράνομες δραστηριότητες;

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ;;; ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥΣ !!!


Δεν υπάρχουν φίλοι+εταίροι στην ΕΕ...οι Ευρωπαίοι κοιτούν μόνο τα συμφέροντα τους, προεξέχοντος φυσικά της Γερμανίας. Και στην τελική πολύ καλά κάνουν...


ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΕΣ ΤΟΥ 2014 !!!

 


Την ακύρωση των προστίμων που επιβάλλονται σωρηδόν από την ΑΑΔΕ για τις εκπρόθεσμες συγκεντρωτικές καταστάσεις του 2014, θα νομοθετήσει εντός των ημερών το υπουργείο Οικονομικών.

Πρόκειται για τους εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες, οι οποίοι, λόγω παρερμηνείας και μιας «σιωπηρής» παράτασης που δόθηκε, αλλά δεν νομοθετήθηκε, καλούνται να πληρώσουν τώρα «χαράτσια» 400 και 800 ευρώ.

Εντοπίστηκαν από τις διασταυρώσεις της ΑΑΔΕ, που διενεργεί για το έτος 2014, το οποίο παραγράφεται στις 31 Δεκεμβρίου 2020 και έχουν αποσταλεί μαζικά σημειώματα με βεβαίωση των προστίμων.

Την προηγούμενη εβδομάδα, το υπουργείο Οικονομικών είχε απορρίψει μια σχετική τροπολογία που είχαν καταθέσει έξι βουλευτές της Ν.Δ. αλλά λόγω των ισχυρών αντιδράσεων και της αδικίας που αναγνωρίζεται, ετοιμάζεται τροπολογία με την οποία θα λυθεί το ζήτημα και θα ακυρωθούν τα τσουχτερά πρόστιμα.

ΑΛΗΤΕΙΑ: ΚΟΒΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΠΑΜΠΤΩΧΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΤ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ !!!

 



Έκκληση, να δοθεί ειδικό επίδομα σε πληττόμενες οικογένειες του δήμου του, κάνει με επιστολή του προς το υπουργείο Οικονομικών ο δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Λάμπρος Μίχος.

Στην επιστολή, την οποία κοινοποιεί στο γραφείο του Πρωθυπουργού, σύμφωνα με την naftemporiki.gr, καταγγέλλει την διακοπή ηλεκτροδότησης σε ευάλωτα νοικοκυριά, από κλιμάκια της ΔΕΔΔΗΕ που συνοδεύονταν από ΜΑΤ.

Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΕΣΩΣΕ...ΤΗ ΒΙΛΑ ΤΩΝ ΨΥΧΑΡΗΔΩΝ !!!

 


Έτσι ο πλειστηριασμός της βιλας του Παναγιώτη Ψυχάρη, που κατά δήλωση του έπαιρνε δάνεια με αέρα, ανεστάλη...



Στην επικαιρότητα απενήλθε πριν λίγες μέρες η είδηση ότι βγαίνει στο σφυρί η lux κατοικία της οικογένειας Ψυχάρη στην περιοχή του Παλαιού Ψυχικού, με τιμή εκκίνησης τα 2,4 εκατ. ευρώ.

Η εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων του πάλαι ποτέ ισχυρού εκδότη Σταύρου Ψυχάρη αλλά και του υιού Πάνου, ο οποίος κυριαρχούσε στο εκδοτικό συγκρότημα ΔΟΛ έχει ξεκινήσει από το 2016 και συγκεκριμένα από το διαμέρισμα του Κολωνακίου.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΡΩΝΟ-ΚΑΝΟΝΙ ;;; Η ΠΤΩΣΗ ΣΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΤΟ ΚΟΥΒΕΙΤ !!!

 


Σε μεγένθυση:

ΑΣΦΥΚΤΙΟΥΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ+ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !!! ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ 500.000 ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ !!!

 


ΠΗΓΗ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ(10/12/2020)

ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ+ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΙΕΖΟΥΝ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΟΣΟ ΠΙΟ ΑΜΕΣΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :

http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


ΠΗΓΗ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ(10/12/2020)


Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 10/12/2020

 

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ :

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΑΛΛΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ & ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ;;;

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ATTICA BANK
Η Attica Bank προσφέρει επιτόκια έως 0,94% στην Γερμανία και 0,40% στην Ελλάδα για το ίδιο ποσό !!!



Τι μεταδίδει το bankingnews.gr :

 

Διαφορετική επιτοκιακή πολιτική ακολουθεί η Attica bank εγείροντας ερωτηματικά γιατί π.χ. άλλα επιτόκια δίνει στην αγορά της Γερμανίας για γερμανούς καταθέτες και άλλα στην Ελλάδα με διαφορές που δεν δικαιολογούνται.


Π.χ. στην Γερμανία και για ποσά 5 έως και 100 χιλιάδες ευρώ και για διάστημα ενός έτους προσφέρει επιτόκια 0,94% ή για 9 μήνες 0,80%.


Στην Ελλάδα όμως προσφέρει επιτόκια 0,30% με 0,40% υπό όρους.


Γιατί υπάρχει διττή τιμολογιακή πολιτική της Attica bank άλλη στο εξωτερικό άλλη στην Ελλάδα;
Υπάρχουν λόγοι γι΄ αυτή την τεράστια απόκλιση στα επιτόκια; 


Να σημειωθεί ότι η Ελλάδα και η Γερμανία έχουν το ίδιο νόμισμα ενώ η φορολόγηση των τόκων των καταθέσεων είναι 15%

ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΚΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ: ΕΚΤΙΝΑΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ !!!

 



Τι γράφει η kathimerini.gr :

Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία των ηλεκτρονικών συναλλαγών τον μήνα Οκτώβριο, ένα μήνα πριν από το νέο lockdown, όπως καταγράφονται από το υπουργείο Οικονομικών και τα οποία δείχνουν σημαντική αύξηση των συναλλαγών κατά 3 δισ. ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Οπως αναφέρει στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, τους τελευταίους μήνες και ειδικά τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο αναπληρώσαμε ό,τι χάσαμε τους προηγούμενες μήνες ή διαφορετικά πρόκειται για αγορές που είχαν αναβληθεί το προηγούμενο διάστημα και έγιναν μαζικά το φθινόπωρο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέγονται σε καθημερινή βάση, σε πολλούς κλάδους της οικονομίας παρατηρείται μεγάλη αύξηση του τζίρου και συγκεκριμένα άνω του 30% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019.


Σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέγει σε καθημερινή βάση το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, αύξηση μεγαλύτερη του 30% κατέγραψαν:

Η INTRUM ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΩΡΩΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Επίθεση σε όλα τα μέτωπα, προκειμένου να καταστεί ο νούμερο 1 διαχειριστής κόκκινων δανείων στην ελληνική αγορά, είναι αποφασισμένη να εξαπολύσεις τους επόμενους μήνες η διοίκηση της Intrum Hellas η οποία εστιάζει πλέον την στρατηγική της στις τιτλοποιήσεις τραπεζικών NPEs.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο Διευθύνων Σύμβουλος της Intrum Hellas Γιώργος Γεωργακόπουλου, είναι αποφασισμένος να κτυπήσει όλες τις mega τιτλοποιήσεις που θα βγουν στην αγορά τους επόμενους μήνες, όπως το Project Frontier της Εθνικής Τράπεζας ύψους 6,1 δις. ευρώ, το Project Αριάδνη που θα βγάλει η PQH ύψους 6,8 δις. ευρώ ενώ λόγω της σχέσης που έχει με την Τράπεζα Πειραιώς, θα διαδραματίσει κομβικό ρόλο στο το υπό κατάρτιση Business Plan για την εξάλειψη των μη εξυπηρετούμενων δανείων από τον ισολογισμό της Τράπεζας.

Δυνητικά η Intrum Hellas θα διεκδικήσει τον επόμενο χρόνο μέσω τιτλοποιήσεων, πακέτα NPEs άνω των 30 δις. ευρώ!!!!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΦΕΡΝΕΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ;;;

 


Μία καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2019 για το ιδιαίτερο καθεστώς που ισχύει για κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελλάδα ταράζει το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο θα πρέπει σε δύο μήνες όχι μόνο να απαντήσει στην Κομισιόν, αλλά και να τροποποιήσει τη νομοθεσία.

Συγκεκριμένα, τον Μάιο του 2019, η Επιτροπή έλαβε καταγγελία κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας σχετικά με την απαλλαγή από φόρο κληρονομιών στους κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς και τα από κοινού μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων σε ελληνικές τράπεζες και μόνο.

Το υπουργείο Οικονομικών απάντησε τον περασμένο Ιούλιο επιβεβαιώνοντας το ευνοϊκό καθεστώς, αλλά δεν αποδέχθηκε την ανάγκη λήψης νομοθετικών ή διοικητικών μέτρων για την αποκατάσταση της παράβασης.

Σύμφωνα όμως με την Επιτροπή η παράβαση συνίσταται στο ότι η απαλλαγή από το φόρο κληρονομιάς ισχύει μόνο για όσους έχουν κοινούς λογαριασμούς ή μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων σε τράπεζες της Ελλάδας. Συγκεκριμένα, όπως τονίζει η Κομισιόν, οι ελληνικές φορολογικές αρχές περιορίζουν την εφαρμογή της επίμαχης απαλλαγής μόνο σε κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν ανοιχθεί σε τράπεζες στην Ελλάδα.

ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ: ΥΠΟ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ Ο CEO ΤΗΣ UBS !!!

 



Υπό την έρευνα των ολλανδικών αρχών βρίσκεται ο διευθύνων σύμβουλος της UBS, Ralph Hamers, για το ρόλο του στο σκάνδαλο νομιμοποίησης παράνομων εσόδων όταν ηγείτο της ING.


Όπως επιβεβαίωσε η UBS είχε «πλήρη εμπιστοσύνη» στην ικανότητα του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ralph Hamers να ηγηθεί του ελβετικού ομίλου, αφού το ολλανδικό δικαστήριο διέταξε έρευνα για τον ρόλο του στην εποπτεία της συμμόρφωσης κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες στην ING Group.

«Η UBS επιβεβαιώνει την απόφαση του ολλανδικού δικαστηρίου να διατάξει τον εισαγγελέα να ξεκινήσει έρευνα για τον Ralph Hamers, υπό την ιδιότητά του ως πρώην CEO της ING, σχετικά με τη συμμόρφωση της ING κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες», δήλωσε η ελβετική τράπεζα.

ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΧΡΕΟΚΟΠΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ !!!

 


Ως αναπόφευκτες προβλέπονται οι μαζικές χρεοκοπίες επιχειρήσεων, μετά την εξάντληση της πανδημίας, αν δεν μεσολαβήσουν εναλλακτικές πολιτικές

του Γιάννη Αγγέλη-insider.gr

Πρόσφατη μελέτη, από τις ελάχιστες που έχουν γίνει σχετικά, ομάδας οικονομολόγων της BIS (Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών) προειδοποιεί για επερχόμενο τσουνάμι χρεοστασίων επιχειρήσεων που ακολουθούν την ανάσχεση της πανδημίας με την μαζική χρήση των εμβολίων(the financial vulnerabilities driving firms to the exit”).

Έχουν προηγηθεί άλλες δύο μελέτες με το ίδιο αντικείμενο, οι οποίες όμως δεν στοχεύουν στις αιτίες που θα προκαλέσουν το «φαινόμενο» αυτό, ούτε είχαν λάβει υπ όψη τους στοιχεία τα οποία βασίζονται στα δεδομένα τόσο των βορειο-ευρωπαϊκών όσο και των νοτιο-ευρωπαϊκών οικονομικών. Και ειδικά του μεγάλου βάρους που έχουν σ΄ αυτές ο όγκος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Βασικό εύρημα της μελέτης είναι ότι το «τσουνάμι» αυτό δεν εκδηλώνεται στην διάρκεια της πανδημίας, ούτε καν με την λήξη της. Αλλά με μία υστέρηση χρόνου την οποία η μελέτη των δυο οικονομολόγων της BIS Ryan Niladri Banerjee και Εnisse Kharroubi τοποθετεί σε δύο περίπου χρόνια, ήτοι στην διάρκεια του 2022.

Όσο αφορά τις αιτίες που προκαλούν αυτό το κύμα επιχειρηματικού χρεοστασίου, η μελέτη φωτογραφίζει κυρίως την ποιότητα του χρέους και το οικονομικό περιβάλλον μέσα στο οποίο θα κληθούν να το εξυπηρετήσουν μετά την λήξη της πανδημίας και την σταδιακή απόσυρση των μέτρων δημοσιονομικής και νομισματικής.

ΘΑ ΦΟΥΝΤΩΣΕΙ Η ΝΕΑ ΦΟΥΡΝΙΑ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!! ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΝΕΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΔΟΣΕΩΝ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΕΙΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΠΟΥ ΕΝΤΑΧΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ !!!

ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΕΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΟΥ SSM...
Ψάχνουν λύσεις οι τράπεζες με τον φόβο της εκτόξευσης της νεας φουρνιάς κόκκινων δανείων κι ας λένε άλλα, αφού στην πραγματικότητα γνωρίζουν ότι κανείς δεν θα μπορεί να πληρώσει υπό αυτές τις συνθήκες βαθιάς νεας οικονομικής κρίσης από 1/1/2021 !!!



Χάνουν τη νέα αναστολή δόσεων 9 στα 10 δάνεια

Της Αναστασίας Παπαϊωάννου-euro2day.gr

Το 90% από το σύνολο των 350.000 δανειοληπτών -φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις-, ήτοι 315.000, που έκαναν χρήση των προγραμμάτων αναστολής στην πληρωμή των μηνιαίων δόσεων θα έχει, σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, ολοκληρώσει την 31η Δεκεμβρίου το εννεάμηνο των moratoria που έθεσε ως όριο ο SSM. Γεγονός το οποίο περιορίζει σημαντικά την περίμετρο των δανείων που μπορεί να γίνει χρήση της τρίμηνης παράτασης έως την 31η Μαρτίου 2021.

Τραπεζικές πηγές αναφέρουν ότι:
  • Από τους 315.000 δανειολήπτες, οι μισοί (το 50%) κερδίζουν χρόνο, καθώς είναι επιλέξιμοι στο 9μηνο πρόγραμμα της κρατικής επιδότησης της μηνιαίας δόσης, το γνωστό πρόγραμμα «Γέφυρα».
  • Το υπόλοιπο 50% θα κληθεί από τον Ιανουάριο να πληρώσει τις δανειακές του υποχρεώσεις καθώς έχει εξαντλήσει το 9μηνο των αναστολών.

Οι τράπεζες, γνωρίζοντας τα στοιχεία αυτά, έχουν ήδη έτοιμες τις νέες ρυθμίσεις στήριξης, με στόχο τη σταδιακή επιστροφή στην πληρωμή της δόσης που έδιναν οι δανειολήπτες την post Covid εποχή.
SSL Certificates