.

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ: ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ & ΚΑΤΑΚΡΗΜΝΙΣΗ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ !!!

 

 

Η εικόνα όλο και χειροτερεύει για την οικονομική κατάσταση της χώρας. Στο Γενικό Λογιστήριο έβλεπαν μόνο το δημόσιο χρέος να καλπάζει, ώσπου έφθασε η ώρα να βγει μπροστά το έλλειμμα και οι προβολείς να στραφούν πάνω σε αυτό το μέγεθος, το οποίο το 2010 ήταν ένας από τους λόγους που οδήγησαν τη χώρα στα Μνημόνια.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θόδωρο Σκυλακάκη το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης οδηγείται, λόγω της εκτίναξης των κρατικών δαπανών από τα μέτρα στήριξης, των ισχνών φορολογικών εσόδων και της δραστικής συρρίκνωσης του ΑΕΠ, σε νέο ρεκόρ, πλησιάζοντας το 10% του ΑΕΠ ή τα 17 δισ. ευρώ.

Δηλαδή, τα δύο πιο σημαντικά μεγέθη της οικονομίας, έλλειμμα και ύφεση, έχουν φθάσει να συναγωνίζονται στις προβλέψεις όλων των οικονομικών αναλυτών για το ποιο θα είναι αυτό που θα ξεπεράσει το άλλο. Αυτό συνήθως συμβαίνει όταν μια οικονομία βρίσκεται σε πόλεμο, όπου δεν υπάρχουν πια δικλείδες και όλοι οι δημοσιονομικοί δείκτες κινούνται ανεξέλεγκτα.


Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο προϋπολογισμός του 2021 συ­ντάσσεται με βάση το δυσμενές σενάριο, που προβλέπει έλλειμμα 3% του ΑΕΠ τον επόμενο χρόνο, και είναι ένα από τα χειρότερα, διότι βάζει τη χώρα σε δημοσιονομικές περιπέτειες με τους «θεσμούς».

ΠΗΓΗ

https://www.paron.gr/2020/12/11/i-ellada-mpainei-se-megales-peripeteies/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates