.

Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: "ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ" 75 ΔΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2021 ΖΗΤΑ Ο ΝΤΡΑΓΚΙ ΤΗΣ ΕΚΤ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



ΣΕ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ :

ΣΕ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ, ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΥ ΤΟΥ ΖΑΕΦ, ΜΕΤΑΚΟΜΙΖΕΙ Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ !!!



Τι δεν καταλαβαίνεις ;;;

Σύμφωνα με την εφημερίδα Thessnews ο Γιάννης Μπουτάρης μετακομίζει με τη σύντροφό του σε διαμέρισμα 170 τετραγωνικών μέτρων στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας.

Προσθέτει δε ότι το διαμέρισμα ανήκει σε Σκοπιανό επιχειρηματία ο οποίος φαίνεται να είναι συνέταιρος του Σκοπιανού πρωθυπουργού Ζάεφ.




"ΠΟΛΕΜΟΣ" 12 ΚΡΑΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ-ΓΑΛΛΙΑΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ !!!

ΕΝΑΝΤΙΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΧΩΡΕΣ-ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ...
Επιστολή του Ολλανδού υπουργού Οικονομικών εκ μέρους και των εξής χωρών: Βελγίου, Λουξεμβούργου, Αυστρίας, Σουηδίας, Δανίας, Φινλανδίας, Λετονίας, Λιθουανίας, Εσθονίας, Ιρλανδίας και Μάλτας.




Το κοινό σχέδιο της Γερμανίας και της Γαλλίας για έναν προϋπολογισμό της ευρωζώνης αντιμετωπίζει όλο και μεγαλύτερο «πόλεμο» από άλλα κράτη μέλη, δυσχεραίνοντας τις προσπάθειες των δύο χωρών να προχωρήσουν σε μια ριζική μεταρρύθμιση της νομισματικής ένωσης.

Η Ολλανδία, η Αυστρία και η Φινλανδία είναι μεταξύ των 12 κρατών που αμφισβητούν την ανάγκη για μια κοινή «δημοσιονομική ικανότητα» της ευρωζώνης, αμφισβητώντας ένα από τα βασικά στοιχεία του οράματος του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για την ευρωζώνη.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Βόπκα Χέκστρα έγραψε στον επικεφαλής του Eurogroup Μάριο Σεντένο, για να υπογραμμίσει ότι υπάρχει «μεγάλη απόκλιση» όσον αφορά την ανάγκη για οποιονδήποτε προϋπολογισμό, με αρκετές χώρες να ανησυχούν για τον «ηθικό κίνδυνο» του σχεδίου και αμφισβητούν τη «δημοσιονομική ουδετερότητά» του.


ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΣΕ 2 ΗΜΕΡΕΣ Η ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ !!!

ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ
Αυτομάτως ή το αργότερο σε δύο ημέρες –εάν ακολουθείται ο παραδοσιακός τρόπος της μη κατάθεσης των δικαιολογητικών ηλεκτρονικά– θα γίνεται η σύσταση των εταιρειών από τις 22 Ιουλίου.




Αυτό προβλέπει η κοινή υπουργική απόφαση, η οποία καθορίζει τον τρόπο λειτουργίας αλλά και το ύψος των παραβόλων για τις υπηρεσίες μιας στάσης (ΥΜΣ) για τη σύσταση των εταιρειών. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσω της σύστασης στις ΥΜΣ, οι εταιρείες θα εγγράφονται αυτομάτως στο φορολογικό μητρώο και θα λαμβάνουν ΑΦΜ, ενώ από την ΥΜΣ θα ενημερώνεται αυτομάτως και ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Σύμφωνα με την απόφαση, ο χρόνος σύστασης μιας εταιρείας ορίζεται στις δύο εργάσιμες ημέρες. Με την υποβολή της αίτησης σύστασης η ΥΜΣ οφείλει αυθημερόν ή το αργότερο την επόμενη εργάσιμη ημέρα να ελέγξει όλα τα δικαιολογητικά και στοιχεία και εφόσον πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις να ολοκληρώσει τη διαδικασία της σύστασης. Εάν από τον έλεγχο προκύπτει ότι τα δικαιολογητικά δεν πληρούν τις προϋποθέσεις της νομοθεσίας, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται εντός πέντε εργάσιμων ημερών από τη λήψη της σχετικής πρόσκλησης να προβούν στις απαραίτητες διευκρινίσεις. Σε περίπτωση που η προθεσμία των πέντε ημερών παρέλθει άπρακτη, η αίτηση για τη σύσταση της εταιρείας απορρίπτεται. Εάν η σύσταση γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής ΥΜΣ (στη διεύθυνση https://eyms.businessportal.gr), όπου ο ενδιαφερόμενος καταχωρίζει ο ίδιος τα απαιτούμενα έγγραφα, τότε η σύσταση της εταιρείας γίνεται αυτόματα. Ας σημειωθεί, πάντως, ότι η ηλεκτρονική υπηρεσία μιας στάσης θα είναι σταδιακά διαθέσιμη για όλες τις νομικές μορφές εταιρειών μέχρι το τέλος του 2019.



ΕΛΤΑ: ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΑ !!!

ΤΑ ΕΛΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ 250.000.000 ΕΥΡΩ
Ασφυξία στα ΕΛΤΑ έχουν προκαλέσει τα φέσια του Δημοσίου !!!




Στην …κόψη του ξυραφιού βρίσκονται τα ΕΛΤΑ καθώς δίνουν καθημερινά τη μάχη για να συγκεντρώσουν τα χρήματα για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων που φθάνει τα 15 εκατ. ευρώ.
Ο μεγαλύτερος πελάτης των ΕΛΤΑ, το ελληνικό δημόσιο έχει «φεσώσει» τον Οργανισμό με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, δημιουργώντας συνθήκες οικονομικής ασφυξίας και ανά πάσα στιγμή πιθανόν να μείνουν από …οξυγόνο. 


Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ακολουθεί την πεπατημένη των προηγούμενων κυβερνήσεων και καθυστερεί να πληρώσει τα χρέη του. 

Όμως η τακτική των καθυστερήσεων δημιουργεί κλίμα απαξίωσης και η εντείνεται ανησυχία στο προσωπικό των ΕΛΤΑ. 

Η τελευταία αντιπαράθεση της διοίκησης των ΕΛΤΑ με τον πρόεδρο του ΣΕΒ και της Quest Συμμετοχών κ. Θεόδωρο Φέσσα, φέρνει στο προσκήνιο το πρόβλημα και τις πιθανές λύσεις.
Ο πρόεδρος της Quest Συμμετοχών στη γενική συνέλευση των μετοχών είχε αναφέρει ότι τα ΕΛΤΑ δεν είναι βιώσιμη επιχείρηση και επηρεάζει αρνητικά την αγορά. 



ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ: ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΤΣΕΛΗ !!!

ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ
Τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να καταθέτει ο αιτών στη Γραμματεία του Δικαστηρίου και θα συνοδεύουν την αίτησή του για την υπαγωγή στον Ν. 3869/2010.




Σε εφαρμογή τέθηκε το σχέδιο για την αποτροπή των στρατηγικά κακοπληρωτώναπό το «καταφύγιο» του νόμου Κατσέλη - Σταθάκη (Ν.3869/2010) αφού πλέον με την αίτηση υπαγωγής θα κατατίθεται και δήλωση με την οποία ο αιτών δέχεται την άρση του τραπεζικού απορρήτου.

Ειδικότερα, όπως προβλέπεται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β' 2280 - 15.5.2018) των υπουργών Οικονομίας, Εργασίας, Δικαιοσύνης και Οικονομικών, η αίτηση που θα κατατίθεται στη γραμματεία του Δικαστηρίου θα πρέπει να συνοδεύεται από δήλωση του οφειλέτη ότι παρέχει άδεια σε οποιοδήποτε πιστωτικό ίδρυμα, στην ημεδαπή ή την αλλοδαπή, να διαβιβάζει, έως τη συζήτηση της αίτησης, στους πιστωτές κατά των οποίων στρέφεται η αίτηση την κίνηση των τραπεζικών του λογαριασμών και των λοιπών τραπεζικών προϊόντων (άρση τραπεζικού απορρήτου του άρθρου 1 του ν. 1059/1971, Α' 270) για τη χρονική περίοδο από πέντε έτη πριν την άσκηση της αίτησης έως την ημέρα της συζήτησής της.

Στην ίδια ΚΥΑ, στο πλαίσιο της διευκόλυνσης των δανειοληπτών, προβλέπεται ότι οι αιτούντες δεν υποχρεούνται να καταθέτουν τα αντίγραφα των δανειακών συμβάσεων που συνάφθηκαν με πιστωτικά ιδρύματα, τα οποία πλέον θα κατατίθενται από τις τράπεζες, ενώ ο αιτών θα καταταθέτει Ε3 των τριών τελευταίων ετών, εφόσον δηλώνει εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα.


ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΣΘΟΝΙΑ !!!

ΑΠΟ 1η ΙΟΥΛΙΟΥ
Από την 1η Ιουλίου, κάθε περιφέρεια της Εσθονίας, θα μπορεί να παρέχει δωρεάν το δίκτυο συγκοινωνιών της, στους κατοίκους της 24 ώρες το 24ωρο και 7 ημέρες την εβδομάδα.















Ενώ οι περιφέρειες έχουν γενικά την επιλογή να εξαιρεθούν από το συγκεκριμένο σύστημα, το να το κάνουν θα σήμαινε πως θα έχαναν την πρόσθετη χρηματοδότηση από τον εθνικό προϋπολογισμό για τις περιφερειακές συγκοινωνίες.

Μέχρι στιγμής, στο πρόγραμμα δεν έχουν ενταχθεί και οι 15 περιφέρειες. Κάποιες πόλεις σε Γαλλία και Γερμανία, εξετάζουν το ενδεχόμενο να κάνουν δωρεάν τις δημόσιες συγκοινωνίες ώστε να μειώσουν την κίνηση και την αντίστοιχη μόλυνση, ενώ αντίστοιχα πειράματα έχουν ξεκινήσει σε Ουαλία και Ηνωμένο Βασίλειο, με δωρεάν δρομολόγια των λεωφορείων τα σαββατοκύριακα.

Αν το πλάνο της Εσθονίας πετύχει, θα γίνει το πρώτο κράτος με δωρεάν δημόσιες συγκοινωνίες.

ΜΕΓΑΛΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΣΤΗ Β.ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 31 ΘΥΜΑΤΑ !!!

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο Ελλήνων 27 και 35 ετών, οι οποίοι εμπλέκονται σε μεγάλο αριθμό περιπτώσεων εξαπάτησης πολιτών μέσω διαδικτύου. Εξιχνιάστηκαν συνολικά 31 υποθέσεις απατών και συγκεκριμένα 18 για πώληση ηλεκτρονικών συσκευών, 3 για χορήγηση δανείων και 10 για εκμίσθωση (ανύπαρκτων) καταλυμάτων.




Την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018, εντοπίστηκε στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, ο 35χρονος και συνελήφθη κατόπιν σχετικού εντάλματος σύλληψης. Όπως προέκυψε από την προανάκριση και κατόπιν ενδελεχούς διαδικτυακής –ψηφιακής έρευνας, οι δυο φερόμενοι ως δράστες είχαν συγκροτήσει τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του 2016, συμμορία με σκοπό τη διάπραξη απατών μέσω διαδικτύου, προκειμένου να εξασφαλίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος.

Συγκεκριμένα οι δράστες δραστηριοποιούνταν, με διαφορετικές μεθοδολογίες δράσης, στις απάτες μέσω ανάρτησης ψευδών – απατηλών αγγελιών για:

· πώληση ηλεκτρονικών συσκευών,
· χορήγηση δανείων και
· εκμίσθωση (ανύπαρκτων) καταλυμάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Στην πρώτη περίπτωση , αναρτούσαν σε ιστοσελίδες υψηλής επισκεψιμότητας απατηλές αγγελίες πώλησης ηλεκτρονικών συσκευών, εξαπατώντας υποψήφιους αγοραστές που κατέβαλαν το αντίστοιχο χρηματικό ποσό σε τραπεζικούς λογαριασμούς που τους υποδείκνυαν, χωρίς να παραλάβουν ποτέ την παραγγελία τους.



MOODY'S: ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗ ΜΕ ΤΙΣ 4 ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ Η ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ !!!

ΠΡΩΤΗ ΠΙΣΤΟΛΗΠΤΙΚΗ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗ
Η Παγκρήτια Τράπεζα αποκτά Rating Caa2 και έτσι, η Τράπεζα τοποθετείται στην ίδια διαβάθμιση με τις τέσσερις Ελληνικές συστημικές τράπεζες.




Ο Διεθνής Οίκος Πιστοληπτικής Αξιολόγησης Moody's, απέδωσε σήμερα για πρώτη φορά πιστοληπτική διαβάθμιση στην Παγκρήτια Τράπεζα. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Οίκου, η Παγκρήτια Τράπεζα αποκτά Rating Caa2 και έτσι η τράπεζα τοποθετείται στην ίδια διαβάθμιση με τις τέσσερις ελληνικές συστημικές τράπεζες, με Σταθερές προοπτικές (Stable Outlook).

Τα ισχυρά πιστωτικά σημεία σύμφωνα με την ανακοίνωση είναι:

- Υγιές χρηματοδοτικό προφίλ μεταξύ των ανταγωνιστών,χωρίς εξάρτηση από τον ELA


ΕΚΤ: ΣΤΟΠ ΣΤΙΣ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ & ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ+ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

ΕΚΤΑΚΤΟ : ΣΕ ΒΑΘΥ ΠΕΝΘΟΣ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ !!!

ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ Ή ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ;;;


Σε μεγένθυση :

ΗΠΑ: ΝΕΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΗΝ DEUTSCHE BANK !!!

ΤΟΥΣ EXOYN ΓΟΝΑΤΙΣEI ΣΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ
Πρόστιμο ύψους 205 εκατ. δολαρίων θα καταβάλει η Deutsche Bank στην Αρχή Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών της Νέας Υόρκης για ατασθαλίες στις δραστηριότητές της στην αγορά συναλλάγματος. που αφορούν το χρονικό διάστημα από το 2007 έως το 2013.




Στη σχετική ανακοίνωσή της η αρμόδια αρχή τονίζει πως διαπιστώθηκε «χαλαρή εποπτεία της τράπεζας στον τομέα της αγοράς συναλλάγματος». Αναφέρεται όμως και στους επόπτες της τράπεζας που «ενίοτε εμπλέκονταν σε ανάρμοστη δραστηριότητα, ορισμένοι διαπραγματευτές και πωλητές καταχράστηκαν επανειλημμένως την εμπιστοσύνη των πελατών τους και παραβίασαν τη νομοθεσία της πολιτείας της Νέας Υόρκης».


ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ-ΦΩΤΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣτΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΥ !!!



Γκάφα ολκής ή περίεργες μεθοδεύσεις ;;;

Του Πέτρου Κουσουλού

Στον αέρα βρίσεται η προκαταρκτική εξέταση για τον τρόπο δράσης έξι εισαγγελέων που διενεργήθηκε από τον αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, Ιωάννη Γράβαρη. Νομική γκάφα ολκής ή περίεργες μεθοδεύσεις υπό την ανοχή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης ή ακόμη και του ίδιου του υπουργείου; Σπουδή να χειριστεί ένα τόσο λεπτό και μείζονος σημασίας θέμα ένας συγκεκριμένος δικαστικός λειτουργός; Όποια και εάν είναι η απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα ένα είναι βέβαιο: Ότι αυτή την στιγμή μια έρευνα δυο χρόνων που κατέληξε στην σύνταξη του πολυσέλιδου πορίσματος (αριθμεί τις 145 σελίδες) τινάζεται στον αέρα καθώς αποκαλύπτεται ότι ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ ήταν αναρμόδιος για την διεξαγωγή της προκαταρκτικής έρευνας μετά την αποχώρηση από το Σώμα της πρώην εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ευτέρπης Κουτζαμάνη τον Ιούνιο του 2016.

Από εκείνη την στιγμή αυτομάτως ο φάκελος θα έπρεπε να είχε επιστρέψει στον Άρειο Πάγο ο οποίος θα καλούνταν να ελέγξει τους υπόλοιπους δικαστικούς λειτουργούς.


"ΚΑΙΕΙ" ΚΟΣΜΟ ΤΟ POLICE ON-LINE ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ: ΝΕΑ ΣΥΛΛΗΨΗ ΕΠΙΣΚΕΠΤΡΙΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ !!!

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ :
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/02/2_9.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/02/blog-post_47.html





Τι συμβαίνει εκεί στη Βουλή  ;;; Πολλές συλλήψεις επισκεπτών έχουμε...

Mία γυναίκα συνελήφθη το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν επεχείρησε να εισέλθει στη Βουλή, έχοντας άδεια από το γραφείο του αντιπροέδρου και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Κρεμαστινού. Η γυναίκα που είχε καταδίκη για ακάλυπτες επιταγές, εντοπίσθηκε από το σύστημα Police On-line και μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος.


ΜΥΚΟΝΟΣ: ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ ΜΕ...ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ !!!



Είναι αλήθεια, ότι η εικόνα που συναντάμε στα περισσότερα δημόσια αποχωρητήρια της χώρας δεν είναι και η καλύτερη. Μάλιστα στις περισσότερες των περιπτώσεων το μάτι του επισκέπτη αντικρίζει αποκρουστικές εικόνες που αφορούν σε θέματα καθαριότητας και συντήρησης των δημόσιων ουρητηρίων.

Στη Μύκονο όμως, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Οι δημόσιες τουαλέτες του νησιού που βρίσκονται σε περίοπτο σημείο του γιαλού, εντυπωσιάζουν μόνο και μόνο εξαιτίας της εναρμονισμένης με το κυκλαδίτικο τοπίο αρχιτεκτονικής τους, όπως και για τον κομψό και μοντέρνο εσωτερικό σχεδιασμό και διάκοσμο, καθώς για την ανακαίνιση τους τοποθετήθηκαν υλικά υψηλής ποιότητας, ψηφιδωτά, μέχρι και κρυφός φωτισμός που αναδεικνύει το έργο όταν πέσει το φως του ήλιου.

Κάλλιστα θα μπορούσαμε να σχολιάσουμε ότι η συγκεκριμένη κατασκευή παραπέμπει περισσότερο σε χώρο πεντάστερου ξενοδοχείου, παρά σε δημόσιες τουαλέτες, όπως τουλάχιστον τις έχουμε συνηθίσει.

Όμως όλα τα ωραία και ειδικά στη Μύκονο, κοστίζουν και μάλιστα ακριβά. Γι αυτό και στο Νησί των Ανέμων η χρήση τουαλέτας δεν είναι απλή, ούτε ανέξοδη υπόθεση. Πλησιάζοντας προς τα δημόσια αποχωρητήρια, διαπιστώσαμε ότι για να εισέλθεις στα ενδότερα πρέπει να πληρώσεις. Πρώτη στάση, ένας κερματοδέκτης, ολόιδιος σχεδόν με τα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων που συναντάς στο μετρό. Μια κυρία που εργάζεται ως υπάλληλος στα δημόσια αποχωρητήρια είναι πρόθυμη να εξηγήσει τον τρόπο πληρωμής. Λέει λοιπόν ότι το κόστος για να εξυπηρετηθείς, είναι ένα ευρώ. 


«Δεν είναι πολλά;» την ρωτώ. «Και εγώ πως θα πληρωθώ;» μου απαντά.


ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ: ΒΓΑΖΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΙΘΟΥΣΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ E-JUSTICE ΜΕ ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
Επίσπευση διαδικασιών ακόμη και εκδόσεων και εκτελέσεων εντολών πληρωμής (ουσιαστικά επίσπευση πλειστηριασμών-κατασχέσεων) !!!




Τι αποκαλύπτει η naftemporiki.gr :

Ηλεκτρονική Δικαιοσύνη, προστασία των στελεχών που ρυθμίζουν «κόκκινα» δάνεια και συνεχιζόμενη προσπάθεια με νέους στόχους που θα αφορούν την ευθυγράμμιση των «κόκκινων» δανείων με τον μέσο όρο της Ευρωζώνης είναι οι σημαντικότερες αναφορές της έκθεσης συμμόρφωσης του ESM σε ό,τι αφορά τις τράπεζες.

Αυτοματοποίηση διαδικασιών

Πολύ κρίσιμη δείχνει για τους θεσμούς η εφαρμογή του e-justice, ή αλλιώς της Ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης, μέσω της οποίας θα επιδιωχθεί να αυτοματοποιηθούν πολλές διαδικασίες που θα αποσυμφορήσουν τελικώς τις δικαστικές αίθουσες. Σύμφωνα με τραπεζικούς κύκλους, έχει ήδη οριστεί το περίγραμμα και υπολείπονται οι λεπτομέρειες που τελικώς θα συζητηθούν προς υλοποίηση μεταξύ τραπεζών και θεσμών.

Το πρόγραμμα e-justice, όπως αναφέρει η έκθεση συμμόρφωσης του ESM, αποτελεί ένα εγχείρημα που θα βοηθήσει ουσιαστικά στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των NPLs. Το σύστημα αυτό θα επεκταθεί σε ολόκληρη την επικράτεια της χώρας σύμφωνα με το συμπεφωνημένο τριετές στρατηγικό σχέδιο για τη Δικαιοσύνη, όπως αυτό συμπληρώθηκε τον Ιούνιο του 2018.

Εκτός δικαστικών αιθουσών



Η ΑΥΤΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΤΗΣ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ !!!


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΑΥΞΗΣΗ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ "ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ" ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

ΕΣΥ ΘΑ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΤΟΥ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥ Ή ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ;;;
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Ως "φιλική λύση" προπαγανδίζουν τράπεζες και ΜΜΕ την παράδοση των σπιτιών των δανειοληπτών !!!

Τι γράφει το capital.gr :

Κερδίζουν έδαφος οι εθελοντικές παραδόσεις ακινήτων και τα "κουρέματα" οφειλών στα στεγαστικά δάνεια. Τα τελευταία επεκτείνονται και στα "home equity", δηλαδή στα προγράμματα καταναλωτικών δανείων με εξασφάλιση σε ακίνητα που έχουν οι τράπεζες.

Οι τράπεζες διαπιστώνουν σημαντική αύξηση της αποδοχής των "φιλικών λύσεων" (amicable solutions) για τη ρύθμιση οφειλών, αλλά ακόμη εμφανέστερη αύξηση των οφειλετών που προσέρχονται με δική τους πρωτοβουλία στις τράπεζες για να ρυθμίσουν μακροπρόθεσμα ή να διευθετήσουν οριστικά τα δάνειά τους. Αν και όλες οι τράπεζες δεν είναι στον ίδιο βαθμό έτοιμες να αποδεχτούν τον αυξανόμενο όγκο των αιτημάτων, καταγράφουν την εξέλιξη αυτή ως ιδιαίτερα θετική, αφού αποτελεί ίσως την ουσιαστικότερη οδό για την αντιμετώπιση των NPEs στο δύσκολο στεγαστικό χαρτοφυλάκιο. Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή, στεγαστικά δάνεια 21,1 δισ. ευρώ από τα 27,5 δισ. ευρώ του μη εξυπηρετούμενου στεγαστικού χαρτοφυλακίου των τραπεζώνξεπερνούν το ένα έτος σε καθυστέρηση.

Όπως επισημαίνουν τραπεζίτες στο Capital.gr, μετά τους πλειστηριασμούς και τις πωλήσεις δανείων σε funds, οι αλλαγές στο νόμο Κατσέλη και το γεγονός ότι πλέον μπαίνουν στο "μικροσκόπιο" οι μεταβιβάσεις ακινήτων (ελέγχεται η "δολιότητά" τους και επέρχεται αναστροφή της πώλησης συν άλλες νομικές συνέπειες), οδηγούν ολοένα και περισσότερους οφειλέτες στις τράπεζες.

REUTERS: ΣΤΟΥΣ ΤΣΕΧΟΥΣ ΤΗΣ APS ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ARCTOS ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Στην τσέχικη APS περνά το πακέτο «κόκκινων» δανείων Arctos της Τράπεζας Πειραιώς, καθώς η APS ανακηρύχθηκε προτιμητέος πλειοδότης για την εξαγορά τους, σύμφωνα με το Reuters.

To πακέτο Arctos αφορά περίπου 220.000 καταναλωτικά δάνεια και υπόλοιπα πιστωτικών καρτών, εκ των οποίων περίπου τα μισά αφορούν σε ποσά 1.000 έως 5.000 ευρώ.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ΣΤΟ 6% ΠΟΥΛΗΣΕ 2 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ INTRUM+CARVAL !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Στα 120 εκατ. ευρώ ή 6% της ονομαστικής αξίας πουλήθηκαν μη εξυπητερούμενα δάνεια λιανικής και μικρών επιχειρήσεων από την Εθνική Τράπεζα στις CarVal Investors και την Intrum AB.

Η πώληση αυτή πραγματοποιείται με τους καλύτερος όρους σε σχέση με ότι έχει συμβεί μέχρι τώρα στην τραπεζική αγορά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος («ΕΤΕ») ανακοινώνει ότι έχει συνάψει συμφωνία με την CarVal Investors («CarVal») και την Intrum AB («Intrum») για τη διάθεση χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων μη εξασφαλισμένων δανείων λιανικής και μικρών επιχειρήσεων στην Ελλάδα (το «Χαρτοφυλάκιο»), το ανεξόφλητο κεφάλαιο του οποίου ανέρχεται σε 2 δισ. ευρώ περίπου. 

Η CarVal και η Intrum διαθέτουν σημαντική εμπειρία στην εξυπηρέτηση αυτού του είδους χαρτοφυλακίων και είναι αναγνωρισμένες για την αξιοπιστία των πρακτικών και μεθόδων τους. 

(ΒΙΝΤΕΟ) ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΒΟΜΒΑ !!! ΠΗΡΕ ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑ Η ΝΔ ΑΠΟ ΤΗΝ ATTICA BANK ΤΟ 2017 ;;;

ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ Ο ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Μετά την άμεση παρέμβαση Νικολόπουλου - Μαξίμου - Τσίπρα - Ρουμελιώτη, η Τράπεζα Αττικής ανέφερε ότι δεν υπήρξε καμία πρόθεση πώλησης των κομματικών δανείων ΝΔ+ΠΑΣΟΚ, αλλά ότι επρόκειτο για εσωτερικό λάθος κατά την καταχώριση των δανείων προς τιτλοποίηση, ενώ, παράλληλα, η τράπεζα ερευνά εσωτερικά την υπόθεση, για να διαπιστώσει αν πρόκειται πράγματι για αβλεψία Την απόφαση της Attica Bank να μεταβιβάσει σε ξένο fund τα θαλασσοδάνεια της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. την ακύρωσε-την μπλόκαρε - ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας. Μόλις ενημερώθηκε σχετικώς έδωσε εντολή στον Π. Ρουμελιώτη, πρόεδρο της τράπεζας, να μην υλοποιήσει την απόφαση-σκάνδαλο. Για την οποία, σύμφωνα με τις πληροφορίες της FM VOICE, η διοίκηση της τράπεζας (όχι ο Π. Ρουμελιώτης) είχε ενημερώσει τον Κ. Μητσοτάκη και την Φ. Γεννηματά !!!

Τώρα όμως προκύπτει ένα νέο ερώτημα που θα αποτελέσει αντικείμενο νέου κοινοβουλευτικού ελέγχου. Με ποιο θαύμα, τα δάνεια της ΝΔ στην Attica Bank, από 2.000.000 ευρώ κατά τον χρόνο της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, έφτασαν σήμερα τα 20.000.000 ευρώ ;;; Χορήγησε η τράπεζα νέα δάνεια στη ΝΔ το 2017 και το 2018, ενώ ήταν ήδη βαθειά κόκκινα τα προηγούμενα ;;;



ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΣΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ !!! ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΔΕΚΑΡΑ ΤΣΑΚΙΣΤΗ Η ΝΔ ΓΙΑ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ !!!
ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ - ΤΟ ΛΕΕΙ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΩΝ ΕΤΩΝ 2016-2017 ΚΑΙ Ο ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ !!!

Να κλείσουν εδώ και τώρα τα στόματα όλων των πολιτικών απατεώνων που μας έβγαζαν τρελούς, ισχυριζόμενοι ότι τα δάνεια της ΝΔ  δήθεν εξυπηρετούνται !!!

ΙΑΠΩΝΙΑ: ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΑΝΕ ΚΟΠΑΝΕΣ ΤΩΝ...3 ΛΕΠΤΩΝ !!!

ΑΝ ΙΣΧΥΕ ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΜΕΙΝΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ...
Απολύθηκε και έλαβε την ελάχιστη αποζημίωση γιατί για περισσότερους από 7 μήνες έφευγε τρία λεπτά νωρίτερα από το γραφείο του πριν από το διάλειμμα για φαγητό το μεσημέρι !!!





Οριστική απομάκρυνση από τη θέση του και ελάχιστη αποζημίωση ήταν η «καμπάνα» για έναν 64χρονο δημόσιο υπάλληλο στην Ιαπωνία που νόμιζε ότι μπορεί να …κοροϊδεύει το κράτος.

Οι αρχές της εταιρείας δημόσιας ύδρευσης της πόλης Κόμπε στα δυτικά της Ιαπωνίας αποφάσισαν πως ο συγκεκριμένος υπάλληλος συστηματικά για περισσότερους από 7 μήνες έφευγες τρία λεπτά νωρίτερα από το γραφείο του πριν από το διάλειμμα για φαγητό το μεσημέρι.

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας χαρακτήρισαν την στάση του υπαλλήλου ανεπίτρεπτη και υπογράμμισαν πως προχώρησαν στην απομάκρυνσή του καθώς ο ίδιος δεν έδωσε πειστικές εξηγήσεις κατά την απολογία του.


(ΒΙΝΤΕΟ) ΕΤΣΙ ΔΙΚΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΛΕΠΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗ !!!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ & ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΚΛΕΜΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
Ο πρώτος δικαστικός επιμελητής έκανε την εμφάνισή του στα κεντρικά γραφεία της Εθνικής Τράπεζας !!!


Αποστολή του, η επίδοση της απόφασης ασφαλιστικών μέτρων (με αριθμό 3638/2018), που υποχρεώνει την τράπεζα να αρχίσει να πληρώνει από 200 ευρώ το μήνα σε συνταξιούχους, που έχασαν τις επικουρικές παροχές του ΛΕΠΕΤΕ, από τα τέλη του περασμένου χρόνου, όταν ο Λ. Φραγκιαδάκης διέκοψε τη χρηματοδότηση του λογαριασμού επικούρησης !!!

EUROGROUP: ΟΛΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

"ΜΑΤΩΜΕΝΑ" ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ 3,5% ΤΟΥ ΑΕΠ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2022 ΚΑΙ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ 2,2% ΕΩΣ ΤΟ 2060
Νέα παρέμβαση υπέρ του καταδικασθέντα Ανδρέα Γεωργίου και των εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ που διώκονται για το σκάνδαλο της πώλησης και επαναμίσθωσης 28 ακινήτων του Δημοσίου.

Μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος...



Συμφωνία για το ελληνικό χρέος επετεύχθη στο Eurogroup του Λουξεμβούργου. Το ύψος της τελικής δόσης των δανείων για την χώρα μας αποφασίστηκε στα 15 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ αναφορικά με την επιμήκυνση της ωρίμασης των δανείων του EFSF, αυτή ορίστηκε στα δέκα χρόνια, με άλλα δέκα χρόνια να ορίζονται ως περίοδος χάριτος.

Αναλυτικά το περιεχόμενο της συμφωνίας:

Τη σημαντική ελάφρυνση του κόστους αποπληρωμής του ελληνικού χρέους, δημιουργώντας ένα εξίσου σημαντικό δημοσιονομικό περιθώριο στη χώρα, τα πρώτα κρίσιμα χρόνια της εξόδου της χώρας από το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης, αποφάσισε το Eurogroup.

Τη λύση στην κρίσιμη εξίσωση για τo ύψος της τελευταίας δόσης και την επέκταση της ωρίμανσης των δανείων, έδωσαν οι τρεις υπουργοί οικονομικών Ελλάδας, Γερμανίας και Γαλλίας, Τσακαλώτος, Σολτς και Λεμέρ, σε τριμερή συνάντηση στο περιθώριο της συνεδρίασης.


3 ΝΕΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ !!! ΑΚΥΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΕΤΕ & ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ !!!

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ ΧΑΝΕΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΗΣ ΣΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΕΙΑ, 3 ΑΚΟΜΗ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΑΚΥΡΩΣΑΝ ΤΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ & ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΕΣΩΣΑΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ & ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ !!!
Θερμά συγχαρητήρια στον Δικηγόρο πΑΠ της Επιστημονικής μας Ομάδας ΛΕΩΝΙΔΑ ΣΤΑΜΟ, για τις νέες αυτές, εξαιρετικές δικαστικές αποφάσεις !!!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΔΩ :



Η ακύρωση της Διαταγής Πληρωμής αποτελεί τη μοναδική σίγουρη και νομικά αξιόπιστη λύση για την προστασία του συνόλου της περιουσίας και των τραπεζικών λογαριασμών του δανειολήπτη από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς !!!

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ !!!

ΥΠΟ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ
Η Σάρα Νετανιάχου κατηγορείται ότι πέρασε στα έξοδα των φορολογουμένων εκατοντάδες γεύματα που παραγγέλθηκαν ανάμεσα στο 2009 και το 2013 στην πρωθυπουργική κατοικία !!!




Την απαγγελία κατηγοριών για απάτη κατά της Σάρα Νετανιάχου, συζύγου του Μπενιαμίν Νετανιάχου, πρωθυπουργού του Ισραήλ, ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στις κατηγορίες περιλαμβάνεται η κατάχρηση κρατικών πόρων ύψους 100.000 δολαρίων για υπηρεσίες catering στην πρωθυπουργική κατοικία στην Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η Σάρα Νετανιάχου θεωρείται ύποπτη ότι πέρασε στα έξοδα των φορολογουμένων εκατοντάδες γεύματα που παραγέλθηκαν ανάμεσα στο 2009 και το 2013 στην πρωθυπουργική κατοικία και ότι είπε ψέματα ότι δεν υπήρχε μάγειρας στην επίσημη κατοικία του πρωθυπουργού του Ισραήλ.

Η ίδια αρνείται τις κατηγορίες.


ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ VODAFONE: ΑΝΑΤΡΟΠΗ-ΒΟΜΒΑ !!! ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ & ΟΧΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΣΑΛΙΚΙΔΗ !!!

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΚΑΤ΄ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΓΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΠΟ ΠΡΟΘΕΣΗ
Μεγάλη ανατροπή σημειώθηκε στην υπόθεση που αφορά στις συνθήκες θανάτου του Κώστα Τσαλικίδη, πρώην στελέχους της Vodafone που είχε βρεθεί απαγχονισμένος μέσα στο διαμέρισμά του στον Κολωνό τον Μάρτιο του 2005, λίγο πριν αποκαλυφθεί το σκάνδαλο των υποκλοπών με την εγκατάσταση παράνομου λογισμικού στην εταιρία κινητής τηλεφωνίας.


Σχεδόν δεκατρία χρόνια μετά το θάνατο του 39χρονου Κ. Τσαλικίδη, η Δικαιοσύνη άσκησε ποινική δίωξη κατ' αγνώστων για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Αποφαίνονται δηλαδή οι εισαγγελικές αρχές ότι ο θάνατος του 39χρονου δεν ήταν αυτοκτονία αλλά δολοφονία, η οποία τελέστηκε με πρόθεση από άγνωστα όμως πρόσωπα.

Την ποινική δίωξη άσκησε η εισαγγελέας Πρωτοδικών κυρία Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, κατόπιν παραγγελίας του Εισαγγελέα Εφετών κ. Γρηγόρη Πεπόνη, ο οποίος ήταν ο τρίτος εισαγγελικός λειτουργός που ανέλαβε να ερευνήσει τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Ο κ. Πεπόνης ξεκίνησε την έρευνά του τον Νοέμβριο του 2017 με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών.

"ΑΝΘΕΚΤΙΚΕΣ" ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΔΙΑΔΟΧΗ ΚΑΙ ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ
Αν και παραμένουν η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας αντιμετωπίζουν σοβαρές δομικές δυσκολίες που σχετίζονται με την επιβίωσή τους.




Ραχοκοκαλιά της ελληνικής επιχειρηματικότητας και διεθνώς είναι οι οικογενειακές επιχειρήσεις, ακόμη και μετά τον ολετήρα της οικονομικής κρίσης. Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά και επιβεβαιώνουν ότι η κρίση παρέσυρε πολλά στον τομέα της παραγωγικής διάρθρωσης της χώρας, όχι όμως και το κύτταρο της μικρής ή μεγαλύτερης οικογενειακής επιχείρησης.

Πάνω από το 80% των ελληνικών επιχειρήσεων είναι οικογενειακές και συνολικά συνεισφέρουν τα 2/3 στο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν και στις θέσεις εργασίας. Ως οικογενειακές επιχειρήσεις ορίζονται εκείνες στις οποίες το μετοχικό κεφάλαιο ανήκει στα μέλη της μιας οικογένειας και αρκετά ή τα περισσότερα μέλη της εργάζονται στην ίδια την επιχείρηση.

Η ανθεκτικότητα τους δεν είναι τυχαία. Όπως εξηγεί ο CEO της Crowe SOL, Χαρίλαος Φαλτσέτας, «οι οικογενειακές επιχειρήσεις διέπονται από ένα κοινό σύστημα αξιών, που δύσκολα διαρρηγνύεται. Αυτό δημιουργεί τελικώς μία ενιαία εταιρική κουλτούρα, που έρχεται σε αντίθεση με τις εταιρίες που δεν έχουν αυτή την ταυτότητα και λειτουργούν μάλλον προσηλωμένες στα τυπικά πλαίσια και συχνά επιδιώκοντας το πρόσκαιρο κέρδος και μόνον. Συσπειρωμένες γύρω από το αξιακό σύστημα της οικογένειας και τη θέληση της επιβίωσης, εμφανίζουν μεγαλύτερη υπομονή, λιγότερες απαιτήσεις, ακόμη και διάθεση για προσφορά αμισθί εργασίας, έως ότου περάσουν τα δύσκολα».


ΜΟΛΙΣ 2,5 ΣΤΙΣ 100 ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΞΑΓΟΥΝ !!!

ΑΠΟΚΑΡΔΙΩΤΙΚΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Έτσι δεν μπορεί να υπάρξει βιώσιμη οικονομία και ανάπτυξη...




"Αν δεν αλλάξουμε θα έχουμε πρόβλημα επιβίωσης". Αυτό σημείωσε νωρίτερα το πρωί της Τετάρτης, ο επικεφαλής της EY Ελλάδος κ. Πάνος Παπάζογλου, με αφορμή την παρουσίαση έρευνας της ΕΥ Ελλάδος, με τίτλο "Made in Greece: Το μεγάλο στοίχημα των ελληνικών εξαγωγών". Σύμφωνα με τον ίδιο "το ζήτημα της εξωστρέφειας παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα για την ελληνική οικονομία στην πορεία προς την επίτευξη βιώσιμων ρυθμών ανάπτυξης", ενώ χαρακτήρισε ανησυχητικά τα συμπεράσματα της μελέτης.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, μόλις 2,5 επιχειρήσεις στις 100 εξάγουν (σ.σ. στοιχεία 2015 σε δείγμα 700.000). Αν το δείγμα περιοριστεί μόνο στις εξαγωγικές επιχειρήσεις (αφορά 60.000 εταιρείες), το 1,6% εξ αυτών πραγματοποιεί το 50% των ελληνικών εξαγωγών, με τις 5 μεγαλύτερες να καλύπτουν το 25,9% των ελληνικών εξαγωγών.

Την ίδια στιγμή παρά την προσπάθεια των τελευταίων ετών για τόνωση της εξωστρέφειας, λιγότερες από 1 στις 3 εξαγωγικές επιχειρήσεις του δείγματος (28%) ξεκίνησαν την εξαγωγική προσπάθεια τα τελευταία 10 χρόνια και μόλις 9% τα τελευταία 5 χρόνια.

Την ίδια στιγμή για την υποστήριξη των εξαγωγών τους, μόλις 1 στις 5 επιχειρήσεις του δείγματος έχει προχωρήσει στη δημιουργία παραγωγικών μονάδων στο εξωτερικό, ενώ το 5% διαθέτει σήμερα πάνω από 4 μονάδες στο εξωτερικό. Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός πως μεταξύ των εξαγωγικών επιχειρήσεων του δείγματος, ο μέσος όρος των εξαγωγών δεν ξεπέρνα το 42% του κύκλου εργασιών τους. Ωστόσο για τις 3 στις 10, οι εξαγωγές αντιπροσωπεύουν λιγότερο από 10% του τζίρου και για 7 στις 10, λιγότερο από 50%.

Ποιες επιχειρήσεις εξάγουν


ΒΡΟΧΗ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΔΡΑΣ !!!

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ "SUCCESS STORY" ΤΗΣ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ
Μαζική φυγή σε χώρες με χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές !!!




Ψάχνουν φορολογική έδρα μακριά από την Ελλάδα

Μαζικές διαστάσεις έχει προσλάβει το κύμα φυγής των φορολογούμενων από την χώρα που εγκαταλείπουν επαγγελματικά την Ελλάδα μεταφέροντας της φορολογική τους έδρα αν όχι σε φορολογικούς παραδείσους σε κράτη με ευνοϊκότερο φορολογικό περιβάλλον. 


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αιτήσεις ευκατάστατων πολιτών - επιχειρηματιών για αλλαγή της φορολογικής του έδρας είναι εκατοντάδες σε καθημερινή βάση, ενώ όπως προκύπτει από τις αιτήσεις που υποβάλλουν στις Δ.Ο.Υ οι χώρες που βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων τους είναι το Ντουμπάι, η Ντόχα του Κατάρ, κ.α. 

Σύμφωνα με στελέχη εφοριών η επιλογή της νέας φορολογικής έδρας γίνεται με το κριτήριο της χαμηλής φορολογίας και της συμφωνίας για αποφυγή της διπλής φορολογίας που έχει συνάψει η Ελλάδα με διάφορα κράτη. 



ΝΕΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΔΗΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΞΕΠΛΥΜΑΤΟΣ ΒΡΩΜΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ !!!

ΝΕΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ
Στις 19 Ιουνίου 2018, δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ η Οδηγία (ΕΕ) 2018/843 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου Υπουργών της ΕΕ «για την τροποποίηση της οδηγίας (ΕΕ) 2015/849 σχετικά με την πρόληψη της χρησιμοποίησης του χρηματοπιστωτικού συστήματος για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες ή για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, και για την τροποποίηση των Οδηγιών 2009/138/ΕΚ και 2013/36/ΕΕ».




Η Οδηγία τίθεται σε εφαρμογή την εικοστή ημέρα μετά τη δημοσίευσή της στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ (ήτοι στις 9 Ιουλίου 2018). Τα κράτη μέλη της ΕΕ θα πρέπει να την ενσωματώσουν στην εθνική τους έννομη τάξη το αργότερο έως τις 10 Ιανουαρίου 2020.

Οι κύριοι στόχοι των νέων κανόνων είναι:



ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΡΩΗΝ & ΝΥΝ ΥΨΟΛΟΒΑΘΜΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

12 ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΘΕΙ ΗΔΗ
Αναμένεται να φτάσουν τις 20 !!!




Νέες ευκαιρίες και ανακατατάξεις για πρώην και νυν υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη δημιουργούνται μέσω των δώδεκα εταιρειών διαχείρισης κόκκινων δανείων που έχουν λάβει ήδη άδεια για τη δραστηριοποίησή τους στην ελληνική αγορά.

Η λίστα με τις εταιρείες διαχείρισης διευρύνεται συνεχώς, καθώς στις δώδεκα ήδη αδειοδοτημένες εταιρείες, στον προθάλαμο της αδειοδότησης είναι τουλάχιστον τρεις ακόμη εταιρείες, ενώ στη λίστα των ενδιαφερομένων προστίθενται άλλες πέντε εταιρείες, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό αυτών που θα αναλάβουν δράση άμεσα στις είκοσι (!).

Το ισχυρό ενδιαφέρον που υπάρχει από ξένους αλλά και Έλληνες για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων συμπαρασύρει σε ανακατατάξεις τραπεζικών στελεχών που μεταπηδούν στον τομέα της διαχείρισης, διαβλέποντας ευκαιρίες εκτός του σκληρού πυρήνα του τραπεζικού χώρου.

Από τις αξιοσημείωτες μετακινήσεις που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα είναι η αποχώρηση του Περικλή Κιτριλλάκη από τη διεύθυνση διαχείρισης καθυστερήσεων λιανικής της Alpha Bank, ο οποίος μετακινείται στη Cepal, την εταιρεία διαχείρισης που έχει συστήσει από κοινού με την Centerbridge. Το κομμάτι της λιανικής στην Alpha Bank, που μέχρι σήμερα ήταν αρμοδιότητα του Περικλή Κιτριλλάκη, θα αναλάβει ο διευθυντής επιχειρησιακού σχεδιασμού καθυστερήσεων Ευάγγελος Κάββαλος, ο οποίος από κοινού με το διευθυντή καθυστερήσεων επιχειρήσεων και εντεταλμένο γενικό διευθυντή της τράπεζας Θοδωρή Αθανασόπουλο, θα έχουν τη συνολική ευθύνη της αποτελεσματικής διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων της Alpha Bank.


ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΕΚΘΕΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΓΙΑ ΝΟΜΟ ΚΑΤΣΕΛΗ ΚΑΙ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ !!!



Τα στοιχεία, από τους εννέα πρώτους μήνες λειτουργίας της πλατφόρμας του εξωδικαστικού μηχανισμού έδειξαν αποτελέσματα χαμηλότερα των αρχικώς προσδοκώμενων,αναφέρει η Έκθεση Συμμόρφωσης της Κομισιόν.Κυρίως όσον αφορά την υποβολή ολοκληρωμένων αιτήσεων και την διευθέτηση χρεών, κάτι που αποδίδεται σε διαδικαστικούς αλλά και ουσιαστικούς λόγους. Κατόπιν αυτού, υιοθετήθηκαν αλλαγές που αποσκοπούν: 

α) στην απλοποίηση των διαδικασιών και στη μείωση των ζητούμενων εγγράφων ώστε να διευκολύνονται όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, β) στο να διευρυνθεί το πεδίο εφαρμογής για τους οφειλέτες (επέκταση και στα χρέη του 2017, αύξηση ποσών χρέους που μπορούν να ρυθμίζουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, υπό προϋποθέσεις, ρύθμιση και προσωπικών χρεών εταίρων) και γ) στο να τονώσουν τη συνεργασία μεταξύ οφειλετών και πιστωτών. Τέλος, οι αρχές πέρασαν και δευτερογενή νομοθεσία προκειμένου να προτείνονται ρυθμίσεις χρεών σε οφειλέτες που εξαιρούνται της περιμέτρου του νόμου για τον εξωδικαστικό μηχανισμό, παρόμοια με αυτήν που οι εφορίες ή ο ΕΦΚΑ μπορούν να δεχτούν ή να αντιπροτείνουν στο πλαίσιο εξωδικαστικής ρύθμισης οφειλών.

Νόμος Κατσέλη



ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΣΥΛΙΑ ΓΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

ΕΝΩ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΒΑΛΟΥΝ ΦΠΑ ΤΑ FUNDS ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΠΑΚΕΤΑ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ
Η προστασία όλων των στελεχών αλλά και των υπαλλήλων που εμπλέκονται στις πωλήσεις κόκκινων δανείων από τυχόν ποινικές ευθύνες -έως σήμερα η προστασία αφορούσε μόνο στις αναδιαρθρώσεις προβληματικών δανείων- συμφωνήθηκε στο πλαίσιο της 4ης αξιολόγησης, σύμφωνα με κείμενο της έκθεσης συμμόρφωσης της ελληνικής οικονομίας.




Στην έκθεση αναφέρεται ότι οι ελληνικές αρχές δεσμεύθηκαν να προσφέρουν αποτελεσματική προστασία σε όσους (στελέχη και υπαλλήλους) εμπλέκονται στις πωλήσεις κόκκινων δανείων και βάζουν την υπογραφή τους. Επίσης, οι αρχές δεσμεύθηκαν ότι θα ανοίξουν έτι περαιτέρω την ομπρέλα της προστασίας από ποινικές ευθύνες και για όσα στελέχη ενδεχομένως κατηγορηθούν πως δεν εξάντλησαν όλα τα περιθώρια με τους δανειολήπτες, με στόχο να εξασφαλίσουν καλύτερη τιμή από την τιμή στην οποία πωλήθηκε το δάνειο.

Φορολογικά κίνητρα

Στην έκθεση επισημαίνεται ότι οι ελληνικές αρχές προχώρησαν σε διευκρινίσεις στον νόμο διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων που αφορούν:

- την εξαίρεση από την καταβολή ΦΠΑ στις συναλλαγές πωλήσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων. Ουσιαστικά, με τη δέσμευση αυτή τα funds που αγοράζουν πακέτα μη εξυπηρετούμενων δανείων δεν θα καταβάλλουν ΦΠΑ.


ΚΕΡΔΗ 2,9 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ !!!

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;;
Απάντηση της γερμανικής κυβέρνησης σε σχετική ερώτηση του κόμματος των Πρασίνων.




Η Γερμανία είναι ο μεγάλος κερδισμένος από τη βοήθεια δισεκατομμυρίων για τη διάσωση της Ελλάδας και έχει αποκομίσει, από το 2010, συνολικά περί τα 2,9 δισ. ευρώ από τους τόκους των ελληνικών κρατικών ομολόγων. Αυτό προκύπτει από απάντηση της γερμανικής/ομοσπονδιακής κυβέρνησης σε ερώτημα των Πρασίνων, η οποία βρίσκεται στη διάθεση του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απάντηση αυτή, τα κέρδη προήλθαν κυρίως από τις αγορές των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου στο πλαίσιο του "Προγράμματος Αγοράς Τίτλων" (SMP) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), τα οποία εισέρευσαν στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα / Bundesbank και μεταφέρoνται στον γερμανικό / ομοσπονδιακό προϋπολογισμό από το 2010. Μέχρι το 2017 εισέρευσαν συνολικά κέρδη 3,4 δισεκατομμυρίων ευρώ από τις αγορές SMP στην Bundesbank, αναφέρεται στην απάντηση. Δεδομένου ότι μόνο το 2013 και το 2014 τα κέρδη κατεβλήθησαν τα κέρδη στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (EMS) και την Ελλάδα, παραμένει ένα υπόλοιπο κέρδους ύψους περίπου 2,5 δισ. ευρώ στο οποίο προστίθενται 400 εκατομμύρια ευρώ από τα δάνεια της κρατικής τράπεζας Kreditanstalt für Wiederaufbau / Πιστωτικό Ίδρυμα για την Ανασυγκρότηση (KfW).

ΟΙ "ΞΕΧΑΣΙΑΡΗΔΕΣ" ΤΗΣ JUMBO ΚΑΙ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΤΩΝ 7.000.000$ ΜΕΣΩ ΚΥΠΡΟΥ !!!



Τι γράφει το bankingnews.gr :

Την ώρα που η υπόθεση Folli Follie λαμβάνει διαστάσεις ανεξέλεγκτες τα φαινόμενα ανεπαρκούς ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού συνεχίζονται με αποτέλεσμα στους επενδυτικούς κύκλους να αιωρείται το ερώτημα αν η Folli ήταν μια τυχαία περίπτωση ή υπάρχουν και άλλες. 

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Jumbo όπου στην Κύπρο διαθέτει ως θυγατρική της θυγατρικής της Jumbo Trading ( η οποία κάνει και αγοραπωλησίες αεροπλάνου) την επενδυτική εταιρία Remokin Properties. 

Στις εξαμηνιαίες καταστάσεις της 31/12/2017 (η ετήσια χρήση της Jumbo ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2018) αναφέρεται ότι «Εντός του α’ εξαμήνου 2017 /2018 ολοκληρώθηκε, κατόπιν σχετικής έγκρισης από τις αρμόδιες αρχές, σύμφωνα με το Σχέδιο Αναδιοργάνωσης και Συγχώνευσης, η μεταβίβαση του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων και υποχρεώσεων της RIMOKIN PROPERTIES LTD στην JUMBO TRADING LTD. Κατόπιν της ανωτέρω μεταβίβασης, η θυγατρική εταιρεία RIMOKIN PROPERTIES LTD διαλύθηκε χωρίς να τεθεί σε εκκαθάριση, σύμφωνα με τις κείμενες νομοθετικές διατάξεις. Η ανωτέρω μεταβίβαση αποτελεί συναλλαγή μεταξύ επιχειρήσεων που τελούν υπό κοινό έλεγχο και ως εκ τούτου, δεν είχε κάποιον αντίκτυπο στις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις».



ΙΡΛΑΝΔΙΑ: ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ Ο ΠΡΩΗΝ ΜΕΓΑΛΟΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΤΗΣ ANGLO IRISH BANK !!!

ΕΝΟΧΟΣ ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΨΕΥΔΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ
Σε έξι χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε χθες ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της χρεοκοπημένης Anglo Irish Bank, του ιρλανδικού κολοσσού που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο τραπεζικό κραχ της χώρας.




Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποινή που έχει επιβληθεί σε τραπεζικό στέλεχος στην Ιρλανδία. Ο 51χρονος Ντέιβιντ Ντραμ βρέθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα ένοχος για απάτη εις βάρος των καταθετών και επενδυτών, καθώς και για δήλωση ψευδών λογιστικών στοιχείων.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο ίδιος είχε δηλώσει αθώος, ισχυριζόμενος πως δεν διαστρέβλωσε στοιχεία για να δημιουργήσει την εντύπωση πως οι καταθέσεις ήταν 7,2 δισ. ευρώ μεγαλύτερες από ότι ήταν πραγματικά το 2008.

«Είναι ξεκάθαρο ότι ο κ. Ντραμ και οι συνάδελφοι του εργάζονταν κάτω από δύσκολες συνθήκες. Ωστόσο το κίνητρο να κρατήσουν την τράπεζα ανοιχτή δεν έχει σχέση. Ήταν μια ιδιαίτερα κατακριτέα συμπεριφορά και δεν προσφέρει καμία δικαιολογία για απάτη και ανειλικρίνεια» τόνισε η δικαστής Κάρεν Οκόνορ.



Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

SEVERNA MAKEDONIJA: ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ Ή ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ;;;


ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΕΛΠΝΟ ΓΙΑ ΔΙΕΥΡΕΝΗΣΗ ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ !!!

ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ
Η ζημία του Ελληνικού Δημοσίου εκτιμάται με βάση σχετικό πόρισμα στις 256.000 ευρώ για ένα χρόνο...




Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία, ο κ. Μπαλωμενάκης ενημέρωσε το Σώμα πως η δικογραφία με τις κακουργηματικές και πλημμεληματικές διώξεις επτά κορυφαίων στελεχών του ΚΕΕΛΠΝΟ για τις 22 επίμαχες προσλήψεις επί θητείας Γεωργιάδη παρελήφθη από την Επιτροπή, μαζί με το πόρισμα του ΓΕΕΔ βάσει του οποίου προέκυψε η πορισματική έκθεση των εισαγγελέων Διαφθοράς, κ.κ. Δραγάτση και Μανώλη.

Ο κ. Μπαλωμενάκης επισήμανε πως η δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών προκειμένου να συσχετιστεί με την ήδη υπάρχουσα δικογραφία που προέκυψε από τη μηνυτήρια αναφορά του Παύλου Πολάκη κατά του πρώην υπουργού Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη, για τις 22 παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

«Η αποστολή της δικογραφίας εκ μέρους της κυρίας Τουλουπάκη στη Βουλή έχει την έννοια της διερεύνησης συγκεκριμένων ποινικών ευθυνών πολιτικού προσώπου το οποίο κατονομάζεται στην παραγγελία και είναι ο τότε υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης» τόνισε ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής και εξήγησε πως πρέπει να ερευνηθεί κατά την εκτίμηση της εισαγγελέως εάν και εφόσον υπάρχει ευθύνη για το γεγονός ότι από τα 22 άτομα που αναφέρονται, τα 17 άτομα αποδεδειγμένα απασχολήθηκαν στο προσωπικό πολιτικό γραφείο του κ. Γεωργιάδη, με τη ζημία του Ελληνικού Δημοσίου να εκτιμάται -σύμφωνα με το πόρισμα- σε 256.000 ευρώ για ένα χρόνο. Διευκρίνισε δε ότι «επειδή ξεπερνά τις 150.000 ευρώ η ζημία, έχει κακουργηματικό χαρακτήρα».


ΔΑΣΜΟΥΣ ΣΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΚΑΙ Η ΡΩΣΙΑ !!!

ΩΣ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ
Η Ρωσία στο προσεχές μέλλον θα επιβάλλει πρόσθετους δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα, αντίστοιχα των οποίων υπάρχουν στην ρωσική αγορά, ως απάντηση στους δασμούς που επέβαλλαν οι ΗΠΑ στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Μαξίμ Ορέσκιν.




«Δεδομένου ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν να υιοθετούν μέτρα προστατευτισμού με την μορφή των πρόσθετων δασμών στον εισαγόμενο χάλυβα και αλουμίνιο και να αρνούνται να αποζημιώσουν τη Ρωσία για τις απώλειες που υφίσταται, η Ρωσία αξιοποιεί τα δικαιώματα της στο ΠΟΕ και θεσμοθετεί εξισορροπητικά μέτρα, αναφορικά με τις εισαγωγές προϊόντων από τις ΗΠΑ. Τα μέτρα αυτά, τα οποία θα έχουν την μορφή των πρόσθετων δασμών εισαγωγής σε αμερικανικά προϊόντα, θα εφαρμοσθούν σύντομα. Τα μέτρα θα αφορούν μόνο είδη των οποίων υπάρχουν ανάλογα στην ρωσική αγορά και δεν θα επηρεάσουν αρνητικά τους μακροοικονομικούς δείκτες», αναφέρει η δήλωση του Ορέσκιν.

ΜΕ ΜΙΣΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΟΙ ΕΦΟΡΙΕΣ !!! ΕΚΤΟΣ ΣΤΟΧΟΥ ΤΑ ΕΣΟΔΑ !!!

ΗΘΕΛΗΜΕΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΑΔΕ Η ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ
Έτσι θα χτυπηθεί η φοροδιαφυγή ;;;




Υποστελεχωμένες είναι οι περισσότερες εφορίες της χώρας με τις ελλείψεις σε προσωπικό να προσεγγίζουν το 50% με αποτέλεσμα πολλά να είναι τα προβλήματα για την εύρυθμη λειτουργίας τους και την εξυπηρέτηση των φορολογουμένων.

Οι διευθυντές των εφοριών κάνουν λόγο για εσωτερικό «πόλεμο» από τα ανώτερα κλιμάκια της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) που κάνουν ότι είναι δυνατόν για να «εξοντώσουν» και τα τελευταία στελέχη που έχουν απομείνει στο φορολογικό μηχανισμό με γνώσεις και εμπειρία στο αντικείμενο τους. 

Στελέχη εφοριών με υψηλές επιδόσεις στα έσοδα λένε ότι η παρατεταμένη υποστελέχωση των εφοριών στο τέλος θα ξεσπάσει στις πλάτες των φορολογουμένων. 

Υποστηρίζουν ότι δεν μπορεί μια εφορία να μη διαθέτει υπαλλήλους με ανώτατο πτυχίο και εμπειρία, η οποία να σημειωθεί είναι απαραίτητη για να συνδράμουν στο έργο των εσόδων.


ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;; ΤΟ ΝΑΤΟ "ΤΡΕΧΕΙ" ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ !!!



Κίνδυνος απώλειας του διαπραγματευτικού όπλου της Ελλάδας !!!

Η σύνοδος κορυφής του NATO, η οποία πραγματοποιείται στις 11 και 12 Ιουλίου στις Βρυξέλλες, ενδέχεται να δώσει την ευκαιρία «έναρξης των διαπραγματεύσεων για την εισδοχή της Βόρειας Μακεδονίας στη βορειοατλαντική συμμαχία, χάρη στη συμφωνία στην οποία κατέληξε με την Ελλάδα για τη νέα ονομασία της», ανήγγειλε ο Γενικός Γραμματέας του Γενς Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 24.



ΠΙΑΝΟΥΜΕ ΠΑΤΟ: ΣΤΗΝ 24η ΘΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ 28 Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΗΝ ΑΕΠ !!!

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΕΕ...
Ουραγοί της ΕΕ οι Έλληνες εξαιτίας του μνημονιακού "success story" !!!




Μεγάλες αποκλίσεις από χώρα σε χώρα παρουσιάζουν το κατά κεφαλήν ΑΕΠ και η κατά κεφαλήν κατανάλωση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, γεγονός που επιβεβαιώνει την εικόνα μίας κοινότητας πολλών ταχυτήτων. Η Ελλάδα της κρίσης βρίσκεται στις χαμηλές ταχύτητες.

Σύμφωνα με στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat, το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στα κράτη μέλη κινείται από το 43% έως το 253% του κοινοτικού μέσου όρου, ενώ η κατά κεφαλήν κατανάλωση (σε όρους αγοραστικής δύναμης) κινείται από το 55% έως και το 130% του μέσου όρου.

Στην Ελλάδα το κατά κεφαλήν ΑΕΠ είναι στο 67% του μέσου όρου και η κατά κεφαλήν κατανάλωση στο 77%. Η χώρας μας είναι μεταξύ των πέντε μελών, που εμφανίζουν κατά κεφαλήν κατανάλωση 20% έως 25% χαμηλότερη του μέσου όρου. Στην ίδια ομάδα ανήκουν η Μάλτα, η Σλοβενία, η Πολωνία και η Σλοβακία.

Δέκα κράτη μέλη εμφανίζουν κατά κεφαλήν κατανάλωση υψηλότερη του μέσου όρου. Στην πρώτη θέση φιγουράρει το Λουξεμβούργο (130%), ενώ ακολουθούν η Γερμανία και η Αυστρία (122% και 118% αντίστοιχα). Βρετανία, Φινλανδία, Βέλγιο, Δανία, Ολλανδία, Γαλλία και Σουηδία συμπληρώνουν τη δεκάδα.


ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ: Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ "ΑΠΟΘΗΚΗ ΨΥΧΩΝ" ΜΕ "ΤΥΡΑΚΙ" ΤΗΝ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ;;;

Η ΜΕΡΚΕΛ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΞΕΦΟΡΤΩΘΕΙ ΟΠΩΣ-ΟΠΩΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΣΟΒΑΡΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ...
Μήπως κάτι ανάλογο έγινε-προτάθηκε και για το Σκοπιανό ;;;




Σύνδεση του χρέους με το προσφυγικό

Οπως μεταφέρει κορυφαίος αξιωματούχος της ΕΕ, με άριστη γνώση των συνομιλιών, στο εσωτερικό της Γερμανίας επικρατεί αναβρασμός και η καγκελάριος δέχεται μεγάλη πίεση, με αποτέλεσμα -όπως ισχυρίζεται η ίδια- να είναι αναγκασμένη να κάνει πίσω σε μια σειρά από ευρωπαϊκές αποφάσεις και πρώτα πρώτα στο προσφυγικό. Η Μέρκελ θέλει να διώξει πρόσφυγες που έχει δεχτεί στη Γερμανία. Και αυτό θέλει να το πετύχει με διμερείς συμφωνίες, τις οποίες θα επιδιώξει να υπογράψει κυρίως με την Ελλάδα και την Ιταλία.

Οσον αφορά τη χώρα μας, η καγκελάριος εμφανίζεται να συσχετίζει το θέμα με την ελάφρυνση του χρέους που καλείται να συμφωνηθεί αύριο στο Eurogroup. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αν «διευκολυνθεί» στο θέμα των προσφύγων, θα μπορούσε να προσφέρει κάτι παραπάνω στο θέμα της ελάφρυνσης από αυτό που φροντίζει το Βερολίνο να διαρρέει τις τελευταίες εβδομάδες.

Και ενώ μέχρι τώρα ξέραμε ότι η πολιτική της ΕΕ για το προσφυγικό ήταν να λαμβάνουν οι πρόσφυγες βίζα εισόδου π.χ. από την Ελλάδα και μετά μέσω των relocation quotas που έχουν συμφωνηθεί να πηγαίνουν στη χώρα της αρεσκείας τους, π.χ Γερμανία, τώρα η κα Μέρκελ, με την ανοχή των Μακρόν και Γιούνκερ, θέλει να κάνει στροφή 180 μοιρών και να συμφωνήσει σε διμερές επίπεδο ότι οι πρόσφυγες πρέπει να πάνε να κατοικήσουν εκεί που μπήκε η πρώτη σφραγίδα της βίζας εισόδου.

Σε ερώτηση γιατί να πρέπει να επωμιστεί η Ελλάδα αυτό το βάρος, λάβαμε την αναμενόμενη απάντηση που ακούμε χρόνια τώρα, ότι «η Ελλάδα δεν έχει κάνει τίποτα, η κατάσταση στα νησιά είναι απαράδεκτη, πρέπει να ενισχύσουμε τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, θα δοθούν κονδύλια για βοήθεια» κ.λπ.


ΤΑΜΕΙΑ: ΣΤΙΣ 120 ΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 50.000€ !!!

ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥ
Εντάσσονται και τα χρέη του 2017 !!!




Στη ρύθμιση των 120 δόσεων θα μπορούν να ενταχθούν με βάση χθεσινή Υπουργική Απόφαση της Έφης Αχτσιόγλου και οι οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία οι οποίες ξεπερνάνε τα 50.000 ευρώ.

Η κυβέρνηση προχώρησε στη κίνηση αυτή προκειμένου να αντιμετωπίσει τη "βόμβα" χρεών που συσσωρεύεται στα ταμεία.

Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία για το α' τρίμηνο του 2018, οι ασφαλιστικές οφειλές έχουν φτάσει στο αστρονομικό ποσό των 31,8 δισ. ευρώ, έχοντας σημειώσει αύξηση 600 εκατ. ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Συγκεκριμένα, με βάση την Υπουργική Απόφαση την οποία υπέγραψε χθες η υπουργός Εργασίας καθορίζονται οι προϋποθέσεις για την ένταξη των ελευθέρων επαγγελματιών και των εργοδοτών στη ρύθμιση των 120 δόσεων –στο πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού - ακόμα και για χρέη προς τα ταμεία, τα οποία ξεπερνάνε τα 50.000 ευρώ.


ΜΥΚΟΝΟΣ: ΠΛΗΡΩΣΑΝ 28 ΕΥΡΩ ΓΙΑ...ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΦΕΤΕΣ ΨΩΜΙ !!!



Τι γράφει το protothema.gr :

Δεν πίστευε στα μάτια του ένα ζευγάρι Ελλήνων, όταν ζήτησε το λογαριασμό για το λιτό γεύμα που μόλις είχε απολαύσει σε ρεστοράν στη Μύκονο.

Μπορεί να χρειάστηκε να πληρώσει 48 ευρώ για ένα μπουκάλι λευκό κρασί γνωστής μάρκας, το οποίο στα περισσότερα σημεία στην υπόλοιπη χώρα στοιχίζει περίπου τα μισά, να έδωσε 16 ευρώ για μια πράσινη σαλάτα και 14 ευρώ για μια μερίδα μύδια αχνιστά, όμως πραγματικά δυσανασχέτησε πραγματικά όταν είδε την τιμή για το ψωμί: 28 ευρώ για τέσσερις φέτες, δηλαδή 7 ευρώ η κάθε φέτα ψωμί!


ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΥΑΘ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2007-2010 !!!

ΣΤΑ 2.200.000€ Η ΖΗΜΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Μεταξύ άλλων περιγράφονται απευθείας αναθέσεις έργων με κατατμήσεις (προκειμένου να αποφευχθεί ο προσυμβατικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο), έργα που πληρώθηκαν εις διπλούν, όπως επίσης έργα - "φαντάσματα", τα οποία ουδέποτε εκτελέστηκαν !!!




Ζημιά ύψους 2,2 εκατ. ευρώ για έργα της Εταιρίας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ), την περίοδο 2007-2010, διαπίστωσαν επιθεωρητές, κατόπιν διαχειριστικού ελέγχου που διενήργησαν και κατέληξε στην άσκηση ποινικών διώξεων, κατά παραγγελία του Εισαγγελέα Διαφθοράς.

Το πόρισμα που συνέταξαν φέρεται να περιλαμβάνει σωρεία παρατυπιών και αυθαίρετων διαδικασιών σε έργα που αφορούσαν την αποκατάσταση βλαβών του δικτύου ύδρευσης τη συγκεκριμένη περίοδο. 



SSL Certificates