.

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

ΣΚΑΝΔΑΛΟ NOVARTIS: ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ "ΤΥΧΑΙΑ" ΘΕΜΑ ΤΟΥΛΟΥΠΑΚΗ ;;;

ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΠΟ ΑΝΩΝΥΜΟ ΑΠΟΣΤΟΛΕΑ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ
Και με τη θητεία της Εισαγγελέως Διαφθοράς να ολοκληρώνεται σε λίγες μέρες...



Τι γράφει το nonews-news.blogspot.com :


Ύποπτες πιέσεις, ενόψει των διώξεων, κατά της εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη...

Φάκελος (από ανώνυμο αποστολέα!) στο ΣΚΑΪ για αγορά ακινήτου...

Αυτή τη φορά τα «λαγωνικά του ΣΚΑΪ» δε χρειάστηκε να τρέξουν. Το θέμα τους ήρθε μόνο του (!) σε φάκελο από ανώνυμο αποστολέα, στα γραφεία τους.

Σύμφωνα με όσα παρουσίασαν απόψε, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, το...
θέμα αυτό αφορά αγορά ακινήτου 110 τετραγωνικών σε πολυκατοικία κοντά στην Ακρόπολη.

Ο ρεπόρτερ (Τάσος Τέλλογλου) υποστηρίζει ότι έψαξε την κυρία Τουλουπάκη αλλά δεν τη βρήκε και κατέθεσε μια σειρά ερωτημάτων:

- Πόσο ακριβώς πουλήθηκε το διαμέρισμα;
- Πλήρωσε τους αναλογούντες φόρους η κυρία Τουλουπάκη;
- Δήλωσε την αντικειμενική ή την εμπορική αξία;
- Ελέγχθηκε από την Εφορία η κυρία Τουλουπάκη όπως και οι γείτονες της;

Στο ΣΚΑΪ (με τη συνδρομή ανωνύμων συνεργατών) κάνουν ρεπορτάζ, λίγο πριν ασκηθούν οι διώξεις. Για την Novartis βεβαίως βεβαίως...


Τι μεταδίδει το capital.gr με βάση το ρεπορτάζ του Σκαϊ :


Αμείλικτα ερωτήματα προκαλεί η αγορά ακινήτου αντικειμενικής αξίας 280.000 στην Ακρόπολη που πραγματοποίησε η Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του skai.gr, από φορολογικό έλεγχο που ξεκίνησε το 2013 και περαιώθηκε πριν από περίπου τρεις μήνες και αφορά πολυκατοικία που χτίστηκε κάτω από την Ακρόπολη, προέκυψε ότι η κ. Τουλουπάκη, αγόρασε το 2008 το διαμέρισμα του 4ου ορόφου, έκτασης 110 τ.μ., αντί 280.000 ευρώ.

Ο αγοραστής του διαμερίσματος του 5ου ορόφου, έκτασης 134 τ.μ., φέρεται να έχει καταβάλει 697.000 ευρώ. Αλλά αυτή δεν είναι η τιμή που είχε δηλωθεί αρχικά, αλλά η τιμή που προσδιορίστηκε μετά τον πρόσθετο έλεγχο που του έγινε, όταν αναγνωρίστηκε η διαφορά μεταξύ της αντικειμενικής και αγοραίας αξίας. Είχε πληρώσει, λοιπόν, 250.000 ευρώ παραπάνω και φορολογήθηκε για αυτά.

Προκύπτουν λοιπόν ερωτήματα σε σχέση με το διαμέρισμα της κ. Τουλουπάκη:

-Πωλήθηκε το διαμέρισμα έναντι 280.000 ευρώ ή 530.000 ευρώ όπως αναφέρουν πληροφορίες από την έρευνα της εφορίας;

-η κ. Τουλουπάκη δήλωσε την αντικειμενική, αντί της εμπορικής αξίας στα συμβόλαια; Οι πληροφορίες λένε ότι οι γείτονές της έκαναν διορθωτική δήλωση στη συνέχεια και δήλωσαν την πραγματική αξία στο συμβόλαιο. Η κ. Τουλουπάκη το έκανε αυτό ή παρέμεινε στην αρχική αξία που είχε δηλώσει;

-Κι αν έκανε τη διορθωτική δήλωση, πλήρωσε τους αναλογούντες φόρους ή απέφυγε να τους πληρώσει; Να σημειωθεί ότι ο αγοραστής του πάνω ορόφου πλήρωσε αναλογούντες φόρους σε μια υπερβάλλουσα αξία 250.000 ευρώ έναντι εκείνων που είχε δηλώσει στο συμβόλαιο.

-Ελέγχθηκε από την εφορία όπως συνέβη με τους γείτονές της; Να σημειωθεί ότι και ο αγοραστής και ο πωλητής του διαμερίσματος του 5ου ελέγθηκαν εξονυχιστικά από την εφορία αλλά και άλλοι αγοραστές διαμερισμάτων της ίδιας πολυκατοικίας.

-Στο συμβόλαιο, τέλος, έχει εγγραφεί μια υποθήκη μιας συστημικής τράπεζας 736.000 ευρώ για το ακίνητο το οποίο υποτίθεται ότι έχει αξία 280.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates