.

Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

ΕΡΧΕΤΑΙ ΦΟΡΟΣΟΚ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ 3Ο ΔΙΣ ΦΟΡΟΥΣ ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2016 !!!

6 ΔΙΣ ΦΟΡΟΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ
Και ενώ σύμφωνα με στοιχεία του ΔΝΤ από στα 100 ευρώ φόροι δεν εισπράττονται ούτε καν τα μισά !!!
Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο εκτινάχθηκαν πάνω από τα 87 δις, που θα τερματίσει το κοντέρ ;;;











To τεράστιο ποσό των 30 δις. ευρώ μέσα στο β’ εξάμηνο θα πρέπει να συγκεντρωθεί στα κρατικά ταμεία προκειμένου να μην υπάρξει εκτροχιασμός της οικονομίας και έρθει ο... δημοσιονομικός κόφτης από την επόμενη άνοιξη.

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ : ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ Η ΑΠΟΧΗ ΣΤΙΣ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ !!!

ΑΠΟΧΗ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 17/06 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ & ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ
Έχασαν οι δκηγόροι τη μάχη με κυβέρνηση & δανειστές και κάνουν πίσω, ανοίγοντας στις τράπεζες τον δρόμο για την καταλήστευση της περιουσίας των δανειοληπτών  !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :














Η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας η οποία συνήλθε χθες αποφάσισε και άλλαξε τον τρόπο των πανελλαδικών κινητοποιήσεών της και από 18 Ιουνίου 2016 και μετά προχωράει σε στοχευμένες κινητοποιήσεις 5 σημείων !!!

Συγκεκριμένα, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της η Ολομέλεια αποτίμησε τα δεδομένα μετά την ψήφιση του ασφαλιστικού νόμου και κατέληξε ότι η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων θα συνεχιστεί έως και τις 17 Ιουνίου 2016 με το ισχύον πλαίσιο χορήγησης αδειών και από 18 Ιουνίου 2016 και μετά με στοχευμένες δράσεις αποχής σε :

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

19,80 ΤΟ ΚΙΛΟ Η ΦΕΤΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ & ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΑ ΠΕΙΝΑΝΕ !!!

19,80 ΤΟ ΚΙΛΟ Η ΦΕΤΑ & 7,80 ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ
Την ίδια ώρα οι Έλληνες κτηνοτρόφοι πετάνε το γάλα τους, ενώ τα τυροκομεία δεν βγάζουν ούτε τα έξοδα !!!
Παραλογισμός ή απλά ανικανότητα αντίληψης των ξένων αγορών και των ευκαιριών της παγκοσμιοποίησης ;;; 

ΚΑΝΤΕ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΨΗΝΑΚΗ ΥΠΟΥΡΓΟ !!! ΦΕΡΝΕΙ 400.000.000 ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΑ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ !!!

ΕΝΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟΝ ΟΛΠ ΓΙΑ 368.500.000, Ο ΗΛΙΑΣ ΨΗΝΑΚΗΣ ΕΚΛΕΙΣΕ 400.000.000 ΚΙΝΕΖΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΡΙΒΙΕΡΑ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ !!!
5 ημέρες, 400.000.000 δολάρια, είναι πολύ fucking good job !!!




Να τα βλέπουν αυτά οι ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΟΙ, που το μόνο που έχουν μάθει να κάνουν είναι να αρμέγουν τον κρατικό προϋπολογισμό !!!

Πενθήμερη επίσκεψη στην Κίνα πραγματοποίησε ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψηνάκης, ο οποίος κατάφερε να κλείσει συμφωνίες ύψους 400.000.000 δολαρίων!

"Πάω στην Κίνα… και αν δεν επιστρέψω με επενδύσεις για το δήμο μου, να με ραπίσεις", είχε πει λίγο πριν αναχωρήσει για την Κίνα ο Δήμαρχος Μαραθώνα σε μία συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλα.

Έτσι γλίτωσε το ράπισμα αφού υπέγραψε συμφωνίες με τον επικεφαλής της Διεθνούς Ένωσης Δημάρχων κ. Dai Yudong -ο οποίος είναι και πρόεδρος της εταιρείας Dragon Tourist Holding Ltd.- για επένδυση 350.000.000 δολαρίων για την τουριστική ανάπτυξη της παραλιακής γραμμής του Μαραθώνα που εκτείνεται σε μία έκταση 15 χιλιομέτρων αλλά και στην χρηματοδότηση με 50.000.000 ευρώ της κατασκευής του ιστορικού μουσείου του Μαραθώνα.

Ο Ηλίας Ψηνάκης έστειλε επιστολή ενημερώνοντας σχετικά τους υπουργούς κ.κ. Κοτζιά, Κουρουμπλή, Κοντονή, τον Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα και τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ ζητώντας παράλληλα μία συνάντηση ώστε να συζητήσει από κοντά για τις επενδύσεις αυτές και ευχαριστώντας τους για την βοήθεια και την υποστήριξή τους.

Η επιστολή στον Υπουργό Εξωτερικών Ν. Κοτζιά:


ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ Η ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΜΕ ΚΑΡΤΑ !!! ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ !!!

ΝΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ Η ΑΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΕΡΜΑΤΙΚΩΝ POS
Δεκάδες καταγγελίες φτάνουν καθημερινά στα γραφεία μας από εμπόρους στους οποίους οι τράπεζες αρνούνται την χορήγηση τερματικών POS, με την αιτιολογία ότι έχουν δυσμενή στοιχεία στο αρχείο της ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ ΑΕ.

Αυτό όμως δεν έχει καμία σχέση με τη χορήγηση του τερματικού, που δεν συνιστά σε καμία περίπτωση τη χορήγηση οποιασδήποτε μορφής πίστωσης.
Όσοι έμποροι πέφτετε θύματα παρόμοιων πρακτικών από τις τράπεζες, να μας ενημερώνετε και να καταγγέλλετε τα σχετικά περιστατικά στον Συνήγορο του Καταναλωτή ΛΕΥΤΕΡΗ ΖΑΓΟΡΙΤΗ, που έχει, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ταράξει τις τράπεζες στα πρόστιμα !!! 



Σε άμεση συμπλήρωση των διατάξεων που αφορούν την τραπεζική αργία προχώρησε η κυβέρνηση μετά το φαινόμενο που παρατηρήθηκε με επιχειρήσεις (σούπερ μαρκετ, ξενοδοχεία, εστιατόρια κ.τ.λ.) να μην αποδέχονται αυθαιρέτως την πληρωμή με πιστωτική κάρτα.

Έτσι σύμφωνα με τις νέες διατάξεις:

«Όποιος, κατά το διάστημα της τραπεζικής αργίας, αρνείται την πληρωμή με τα μέσα που προβλέπονται στις περιπτώσεις β), γ) και δ) της παραγράφου 2 του άρθρου πρώτου της παρούσας τιμωρείται, κατά τις διατάξεις των άρθρων 288 παρ. 1 και 452 του Ποινικού Κώδικα, και των διατάξεων του άρθρου 13α του Ν. 2251/1994 (Α΄ 191), του άρθρου 18α Ν. 146/1914 (Α΄ 21), και του άρθρου 19 Ν. 4177/2013 (Α΄ 173), όπως ισχύουν».

Η παρ.2 β',γ',δ' της ΠΝΠ της 28ης Ιουνίου έχει ως εξής:«Κατά την τραπεζική αργία δύνανται να πραγματοποιούνται:

ΕΞΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΕΥΚΛΕΙΔΗ Ο ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΤΗΣ QUALCO ;;;

ΑΝ ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΖΗΤΗΜΑ
Δεν μπορεί η 1η φορά αριστερά κυβέρνηση να διαπραγματεύεται την 1η κατοικία, όταν συγγενικά πρόσωπα των αρμόδιων υπουργών είναι επικεφαλής στα funds που θα θησαυρίσουν με τη δυστυχία των Ελλήνων !!! 


https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1625039144482642&set=a.1437694369883788.1073741827.100009297179589&type=3&theater

ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΤΑΣΧΕΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΕΝΩ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΗΛΩΘΕΙ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟΙ !!!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
Κατάσχουν ακόμη και ποσά πολύ μικρότερα του ελάχιστου ακατάσχετου ορίου προστασίας των 1.250 € που ορίζει ο νόμος !!!














Επιστολή προς τον κ. Τσακαλώτο, υπουργό Οικονομικών, απευθύνει η Ε.Σ.Α.με.Α., αναφορικά με ένα σοβαρό πρόβλημα με το ακατάσχετο των τραπεζικών λογαριασμών με ποσά κάτω των 1.250 ευρώ, στους οποίους κατατίθενται τα επιδόματα αναπηρίας.

ΥΠΟΔΙΚΟΣ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΕ 4 ΣΕΛΙΔΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ !!! ΤΟ 1ο ΑΠΟ ΤΑ 7 !!!

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΟΥΤΕ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Δεν θα επιτρέπαμε ποτέ να παίξουν μαζί μας οι ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΙ !!!

Έσκασε το πρώτο κατηγορητήριο για τον ψευτόμαγκα του πληκτρολογίου ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ, ενώ αναμένονται και τα υπόλοιπα 6, σε συνέχεια των εναντίον του εγκλήσεων και μηνυτηρίων αναφορών !!!


Μπορεί ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ να κορόιδεψε κάποιους χαζούς στο διαδίκτυο, αλλά δεν μπόρεσε να κοροϊδέψει τον ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ !!!
Έτσι λοιπόν, σήμερα κατηγορείται ότι, με περισσότερες πράξεις (δλδ κατ' εξακολούθηση), ισχυρίστηκε σε τρίτους γεγονότα που μπορούν να βλάψουν την τιμή και την υπόληψη του Λεωνίδα Στάμου, τα οποία ήταν ΨΕΥΔΗ και ο Δημήτρης Αντωνίου ΓΝΩΡΙΖΕ ότι ήταν ψευδή, επειδή το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ στοχεύει στην προάσπιση της τραπεζικής και οικονομικής δικαιοσύνης και ο Δημήτρης Αντωνίου το γνώριζε !!!

Διαβάστε στη συνέχεια ολόκληρο το κατηγορητήριο, κατόπιν της 1ης εναντίον του έγκλησης του ΛΕΩΝΙΔΑ ΣΤΑΜΟΥ :

ΜΟΝΙΜΟΣ ΦΟΡΟΣ Ο ΕΝΦΙΑ !!! ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΩΣ ΤΟ 2031 !!!

ΣΧΕΔΙΑΖΕΤΑΙ Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙ
Από έκτακτος φόρος και από τις εξαγγελίες για κατάργηση του, φτάσαμε να υπολογίζεται για τουλάχιστον άλλη μια 15ετια !!!






















Στην παγίωση του ΕΝΦΙΑ ως μόνιμου φόρου σε βάρος των ιδιοκτητών ακινήτων φαίνεται να προχωρά η κυβέρνηση, καθώς προσβλέπει σε έσοδα, τα οποία συνυπολογίζει στα οφέλη από τη διατήρησή του έως το 2031.

ΝΔ+ΠΑΣΟΚ ΨΑΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΝΕΑ ΑΦΗΓΗΜΑΤΑ !!!


ΠΩΣ ΘΕΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΡΕ ΝΟΥΜΕΡΟ ΑΦΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ;;;


250.000.000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΑΣ ΚΟΣΤΙΖΕΙ Η ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ !!!

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ (ΟΣΠΑ)
Έκλεισαν την Ολυμπιακή, δήθεν για να μην πληρώνει το κράτος, και τώρα μοιράζουν πάνω από 500.000 ευρώ την ημέρα στους ιδιώτες !!!






ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΑΛΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΧΑΤΖΙΔΑΚΗ !!!
Μόνον η  ετήσια επιδότηση των άγονων γραμμών, από τα 22.000.000 ευρώ της Ολυμπιακής, έφτασε στα 180.000.000 ευρώ για τους ιδιώτες !!!

‘Εξι χρόνια πέρασαν από το κλείσιμο της Ολυμπιακής Αεροπορίας και κάθε μέρα που περνάει, οι εργαζόμενοι σε αυτή αισθάνονται όλο και πιο δικαιωμένοι για τα όσα υποστήριζαν.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Σύμφωνα με τα όσα επισημαίνουν και καταγγέλουν και σε σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Ομοσπονδίας Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας μεταξύ άλλων μετά την “επιτυχημένη ιδιωτικοποίηση” της Ο.Α. τα 700.000.000 euro του υπερατλαντικού δικτύου τα μοιράστηκαν οι τρεις αεροπορικές συμμαχίες με την μερίδα του λέοντος να τα παίρνει η συμμαχία της Lufthansa.

Την εσωτερική αγορά την μοιραστήκαν 4 ελληνικές αεροπορικές εταιρίες και μια 1 ξένη, με απόλυτο και υποδειγματικό τρόπο καθώς «φαίνεται» ότι υπάρχει ανταγωνισμός και με σχεδόν όλες τις δράσεις τους να είναι επιδοτούμενες από το κράτος.

ΝΕΑ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ 1ης ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ FUNDS !!!

ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ 1ης ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΑΞΙΑΣ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗΣ ΤΩΝ 140.000 ΕΥΡΩ
Ενώ διατηρείται η περιορισμένη προστασία για την πώληση στα funds, μέχρι την 31/12/2017, των στεγαστικών & καταναλωτικών δανείων με εγγύηση 1η κατοικία αξίας μέχρι 140.000 ευρώ, με τη χθεσινή τροπολογία, απελευθερώνεται πλήρως η εκχώρηση της διαχείρισής τους από τις τράπεζες στα funds, και μάλιστα από σήμερα !!!



ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η Ομαδική Αγωγή του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ για το Κούρεμα των Δανείων μας, μαζί με το Εξώδικο Επανακαθορισμού των Τραπεζικών Οφειλών, είναι σήμερα τα μεγαλύτερα όπλα αποτελεσματικής άμυνας των δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :


Χαμένοι μήνες άσκοπων συζητήσεων αποδεικνύονται για άλλη μια φορά οι περιβόητες διαπραγματεύσεις.

Μετά από ατελείωτες ώρες αφιερωμένες στην υπεράσπιση των «κόκκινων γραμμών» για την προστασία της πρώτης κατοικίας, μετά από πολλές περήφανες διαβεβαιώσεις του υπουργού και μετά τη εκφρασμένη βεβαιότητα ότι προστατεύεται η πρώτη κατοικία, με την ψήφιση των χθεσινών τροπολογιών αποδεικνύεται το αντίθετο: Θα μπορεί να μεταβιβαστεί η διαχείριση και αυτών των «κόκκινων δανείων» σε funds.

Δηλαδή, ενώ το ίδιο το δάνειο θα πρέπει να παραμείνει στην τράπεζα όπου ανήκει για έξι μήνες ακόμη, τα funds ή εταιρείες διαχείρισης μπορούν να αποκτήσουν τη διαχείρισή τους από τώρα (και σε έξι μήνες και το δάνειο). Αυτό σημαίνει ότι ο φορέας με τον οποίο ο δανειολήπτης θα πρέπει να διαπραγματευτεί τους όρους αποπληρωμής και διευθέτησης της οφειλής του, θα είναι πλέον το fund που θα αποκτήσει τα σχετικά δάνεια.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ : ΠΡΟΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ 4 ΔΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 31/12/2016 !!!

ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΕΠΙΔΙΚΑ ΟΠΩΣ ΑΥΤΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η Ομαδική Αγωγή του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ για το Κούρεμα των Δανείων μας, μαζί με το Εξώδικο Επανακαθορισμού των Τραπεζικών Οφειλών, είναι σήμερα τα μεγαλύτερα όπλα αποτελεσματικής άμυνας των δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :




Δάνεια 4 Δις ευρώ θα διαγράψουν φέτος οι τράπεζες !!!

Της Νένας Μαλλιάρα

Σε διαγραφές της τάξεως των 4 δισ. ευρώ, σχεδιάζουν να προχωρήσουν οι τράπεζες το τρέχον έτος, στο πλαίσιο της διαχείρισης και μείωσης των προβληματικών τους δανείων.

Όπως αναφέρουν τραπεζίτες στο Capital.gr, οι διαγραφές θα προχωρήσουν αφού ξεκαθαρίσει το θέμα της φορολογικής αντιμετώπισής τους, καθώς μέχρι στιγμής η διαγραφή ποσού δανείου εκλαμβάνεται ως δωρεά, άρα ως εισόδημα για τον δανειολήπτη και φορολογείται. Εφόσον ρυθμιστεί το συγκεκριμένο θέμα οι διαγραφές δανείων θα προχωρήσουν πιο εντατικά, τη στιγμή μάλιστα που θα αφορούν δάνεια πλήρως καλυμμένα με προβλέψεις και άρα η κεφαλαιακή επίπτωση για τις τράπεζες θα είναι πολύ μικρή.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ !!!

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤH ΓΕΝΙΚH ΓΡΑΜΜΑΤΕIA ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ
Αλλαγές φέρνει ο νέος Πτωχευτικός Κώδικας στις διαδικασίες εξυγίανσης, πτώχευσης και εκκαθάρισης σε λειτουργία όπως προκύπτει από εγκύκλιο που εξέδωσε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής !!!















Βάσει της εγκυκλίου μια σημαντική αλλαγή είναι πως στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα προσφεύγουν πλέον όχι μόνον οφειλέτες που βρίσκονται σε κατάσταση παρούσας ή επαπειλούμενης αδυναμίας εκπλήρωσης ληξιπρόθεσμων χρηματικών υποχρεώσεων, αλλά και οφειλέτες, οι οποίοι, χωρίς να έχουν εισέλθει σε μια τέτοια κατάσταση, αντιμετωπίζουν απλώς πιθανότητα αφερεγγυότητας, η οποία δύναται να αρθεί με την ένταξή τους στη διαδικασία αυτή. Κατά τον τρόπο αυτό ενισχύεται η δυνατότητα εξυγίανσης επιχειρήσεων σε πρώιμο στάδιο πριν εισέλθουν στο στάδιο της αφερεγγυότητας.

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙ Η ΕΦΟΡΙΑ !!!

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΡΑΒΑΣΑΚΙΑ ΣΕ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ 30 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΔΟΘΕΙ ΟΔΗΓΙΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ 10.000 ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ
Όλες οι λεπτομέρειες για ακατάσχετα σε μισθούς, συντάξεις, τραπεζικούς λογαριασμούς και ποια μέτρα αναγκαστικής είσπραξης λαμβάνει το υπουργείο Οικονομικών εναντίον όσων χρωστούν !!!



















Στον απόηχο της είδησης ότι η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έστειλε ηλεκτρονικά ραβασάκια σε περίπου 50.000 φορολογούμενους που έχουν οφειλές από 30 έως και 500 ευρώ στην εφορία, πολλοί φορολογούμενοι αναρωτήθηκαν τι μπορεί να πάθουν αν αφήσουν απλήρωτους τους φόρους τους. Η απάντηση είναι ότι η μη πληρωμή φόρων δεν είναι μια ευχάριστη κατάσταση καθώς οι προϊστάμενοι και τα δικαστικά τμήματα των εφοριών που αναλαμβάνουν την είσπραξη έχουν μια σειρά από όπλα στα χέρια τους προκειμένου να αναγκάσουν όποιον δεν πληρώνει να πληρώσει.

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΠΡΟΙΚΟΘΗΡΕΣ: Η ΑΘΗΝΑ ΩΝΑΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ !!!

ΜΕΤΑΞΥ 500 & 800 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΚΤΙΜΑΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ
Aθηνά Ωνάση : 

Πόσο πλούσια είναι στην πραγματικότητα ;;;



Στην αρχή του millennium, οι συγγραφείς Κρις Χάτσινς και Πίτερ Τόμσον υπολόγισαν την περιουσία της χρυσής κληρονόμου στα 10 δισ. δολάρια. Ωστόσο οι “γέροντες” του Ιδρύματος Ωνάση ήδη από τότε έκαναν λόγο για πολύ, πραγματικά πολύ, μικρότερη περιουσία.

Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει την πραγματική περιουσία της τελευταίας της δυναστείας Ωνάση. Η Αθηνά κληρονόμησε την περιουσία της μητέρα της, δηλαδή ό,τι της είχε αφήσει η γιαγιά της Αθηνάς, Τίνα Λιβανού αλλά και το ήμισυ της περιουσίας του Αριστοτέλη Ωνάση που της αναλογούσε.

Η μητέρα της Χριστίνα δεν εμπιστευόταν κανέναν για τη διαχείριση της περιουσίας της κόρης της πέρα από την πενταμελή επιτροπή του Ιδρύματος που στα μάτια της θα μπορούσε να εξασφαλίσει μόνιμα έσοδα στη μοναδική κληρονόμο.

ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΕΓΙΝΑΝ ΠΛΕΟΝ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΗ !!!

ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ : ΤΙ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΤΡΕΝΟΥ !!!

ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΤΟΥ MEGA CHANNEL !!!


ΕΚΤ : ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΟ 0% ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ !!!

ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΣΦΟΔΡΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ & ΣΟΪΜΠΛΕ
ΕΚΤ : Αμετάβλητο στο 0% το βασικό επιτόκιο !!!

Στις 8 Ιουνίου η αγορά επιχειρηματικών ομολόγων !!!



Αμετάβλητο, όπως άλλωστε είχαν προεξοφλήσει αγορές και αναλυτές, διατήρησε το βασικό επιτόκιο η ΕΚΤ στη σημερινή της συνεδρίαση στη Βιέννη.

Στην ανακοίνωση της τράπεζας τονίζεται ότι: «Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ αποφάσισε ότι το επιτόκιο των πράξεων κύριας αναχρηματοδότησης καθώς και τα επιτόκια της διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης και της διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων θα παραμείνουν αμετάβλητα σε 0,00%, 0,25% και -0,40% αντιστοίχως.

ΔΝΤ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ...ΤΟ 2060 !!!


ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΓΚΑΡΑΖ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΝΟΙΚΙΑΣΟΥΝ !!!

ΜΕ ΜΙΑ ΡΑΜΠΑ ΤΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΣΕ ΓΚΑΡΑΖ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΑΠΟ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΕΛΗ
Ευφάνταστους τρόπους για να αξιοποιήσουν τα ακίνητα τους που παραμένουν κενά εδώ και χρόνια βρίσκουν οι ιδιοκτήτες καταστημάτων κυρίως σε δευτερεύουσες εμπορικές περιοχές της Αθήνας, επιβεβαιώνοντας το ρητό… «πενία τέχνας κατεργάζεται» !!!
















Πολλοί ιδιοκτήτες αδυνατούν να βρουν εμπορικές επιχειρήσεις πρόθυμες να νοικιάσουν τα καταστήματα τους που βρίσκονται κυρίως σε δρόμους κοντά αλλά όχι πάνω στις βασικές εμπορικές πιάτσες όπως η Ερμού στο κέντρου ή η Μεταξά στη Γλυφάδα. «Για αυτό τον λόγο εκμεταλλεύονται την αυξημένη ζήτηση για θέσεις στάθμευσης που υπάρχει σε αυτές τις περιοχές, βάζουν μια ράμπα και μετατρέπουν τα καταστήματα τους σε γκαράζ νοικιάζοντας τα συνήθως με τον μήνα», αναφέρει στο insider.gr στέλεχος με χρόνια εμπειρίας στην ελληνική κτηματαγορά.

ΒΟΜΒΑ !!! ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

ΜΕ ΡΥΘΜΟΥΣ ΕΛΒΕΤΙΚΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ
Πληρώνουν κανονικά τις δόσεις του στεγαστικού δανείου και το αρχικό κεφάλαιο αυξάνεται !!!




Με το 30% της δόσης δεν καλύπτεται η αρχική σύμβαση εκταμίευσης του δανείου, με αποτέλεσμα το υπόλοιπο ποσό που δεν αποπληρώνεται να ανατοκίζεται και στη συνέχεια να κεφαλαιοποιείται.
Συνθήκες... ελβετικού φράγκου έχουν διαμορφωθεί για τους δανειολήπτες δημοσίους υπαλλήλους που έχουν πάρει στεγαστικό δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Πληρώνουν τις μηνιαίες δόσεις και το αρχικό κεφάλαιο αυξάνεται.
Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τον δανειολήπτη του Ταμείου όταν ζήτησε να πληροφορηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες για το ύψος της συνολικής οφειλής.
Ο δανειολήπτης πήρε δάνειο 106.000 ευρώ το 2010 και μέχρι σήμερα πληρώνει κανονικά τη μηνιαία δόση, ενώ το αρχικό κεφάλαιο δεν έχει μειωθεί ούτε ένα ευρώ.
Το αντίθετο έχει συμβεί, το κεφάλαιο ήταν «φουσκωμένο» φθάνοντας τις 136.000.
Είναι σχεδόν γνωστό σε όλους ότι το μεγαλύτερο μέρος της μηνιαίας δόσης πηγαίνει στην αποπληρωμή των τόκων και ένα μικρό ποσοστό αφορά την εξόφληση του αρχικού κεφαλαίου.


ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΙΟΥΝΙΟΥ Η ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΟΥ ΕΚΑΣ ΣΕ 90.000 ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ !!!

ΔΕΝ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ Η ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ 1.1.2016
Μέχρι τέλος Δεκεμβρίου το αργότερο θα γίνεται ο έλεγχος των εισοδηματικών κριτηρίων χορήγησης του επιδόματος ώστε από 1η Ιανουαρίου κάθε έτους να μη χορηγείται ΕΚΑΣ σε μη δικαιούχους !!!















Ένα μήνα ΕΚΑΣ θα κληθούν να επιστρέψουν τελικά περίπου 90.000 χαμηλοσυνταξιούχοι, αφού οι αλλαγές των εισοδηματικών κριτηρίων θα τεθούν σε εφαρμογή από την 1η Ιουνίου κι όχι από την 1η Ιανουαρίου σύμφωνα με την τροπολογία του υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκε στη Βουλή.

ΡΑΒΑΣΑΚΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΕΦΟΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΟΦΕΙΛΕΤΕΣ !!! ΤΟΥΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗ !!!

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΟΦΕΙΛΕΣ 150.000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΠΑΝΩ
Με ηλεκτρονικό μήνυμα θα ενημερωθούν για το ύψος της οφειλής τους, ότι επίκειται η δημοσιοποίηση των ονομάτων τους και ότι σύντομα θα κινηθεί εναντίον τους η προβλεπόμενη διαδικασία από τον νόμο που προβλέπει κατασχέσεις, πλειστηριασμούς, ποινική δίωξη και ποινή φυλάκισης !!!
















Μήνυμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο τους θα λάβουν τις επόμενες ημέρες και όλοι οι μεγαλοοφειλέτες που χρωστούν στην εφορία πάνω από 150.000 ευρώ μετά τη μαζική αποστολή email σε 50.000 μικροοφειλέτες που χρωστούν στην εφορία από 30 έως 500 ευρώ.

ΣΥΝΤΑΓΜΑ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ: ΚΟΛΑΓΟΝΟ ΜΟΝΟ !!! ΟΥΤΕ ΧΡΩΜΑΤΑ, ΟΥΤΕ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΟΥΤΕ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ !!!

ΠΑΡΤΙ ΚΟΛΑΓΟΝΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ
Μια ματιά στα προφίλ στο facebook των διοργανωτών της «αυθόρμητης» και «αχρωμάτιστης» συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα (15/6) είναι αρκετή για να αντιληφθεί κανείς τους σκοπούς που εξυπηρετούν. Χαρακτηριστική είναι άλλωστε η χορηγούμενη διαφήμιση από το site του Γιώργου Μουρούτη !!!



Μεταξύ των διοργανωτών, όπως σας ενημερώσαμε σε παλαιότερο άρθρο, είναι και ο Γιώργος Τσουκαλαδάκης, γνωστός από τις διαφημίσεις προϊόν κολλαγόνου.

Τις τελευταίες ώρες και ενώ οι διοργανωτές έχουν αρχίσει ένας ένας να αποχωρούν, είδε το φως της δημοσιότητας ο διορισμός του «Mr. Κολλαγόνο» το 2011 στο υπουργείο Παιδείας επί εποχής Άννας Διαμαντοπούλου, η οποία έμεινε στην ιστορία για την παράδοση ύλης σε DVD– αντί για βιβλία – στους μαθητές.

Το καλύτερο της υπόθεσης είναι πως ο μέχρι πρότινος αεροσυνοδός της Ολυμπιακής διορίστηκε στο υπουργείο Παιδείας, στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, με ΔΙΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ σε ΠΡΟΣΩΠΟΠΑΓΗ θέση, η όποια μάλιστα όταν θα έφευγε ο Τσουκαλαδακης, ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΟΥΣΑΝ.

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

50.000 ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΑ ΕΣΤΕΙΛΕ Η ΕΦΟΡΙΑ ΣΕ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ !!!

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΩΝ 30 ΕΥΡΩ
Ηλεκτρονικά μηνύματα σε περισσότερους από 50.000 οφειλέτες που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές από 30 έως 500 ευρώ απέστειλε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ώστε να προβούν άμεσα στη ρύθμισή τους !!!















Σύμφωνα με πληροφορίες η επιστολή είναι "ευγενική" και καλεί τους οφειλέτες να ρυθμίσουν τις τις προσωπικές οφειλές τους . Ο πολίτης θα μπορεί να επιλέξει, με βάση τις προβλεπόμενες διαδικασίες – ανάλογα δηλαδή εάν υπάρχει κάποια ρύθμιση, ή ακόμη καλύτερα με την καταβολή όλου του ποσού - το χειρισμό της εκκρεμότητας.

ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΦΩΤΙΑ !!!

ΑΥΞΗΣΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΕΩΣ ΚΑΙ 30,87%
Μάλιστα οι εισφορές θα πρέπει να πληρωθούν άμεσα, εντός του Ιουνίου, ώστε να μην καταστούν ληξιπρόθεσμες !!!



Εντός του πρώτου δεκαημέρου του Ιουνίου θα φθάσουν στους αγρότες τα πρώτα ειδοποιητήρια με αυξημένες τις εισφορές του β΄ εξαμήνου του 2015, έως και 30,87% σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο, σύμφωνα με τον πρόσφατο ασφαλιστικό νόμο. Μάλιστα, οι πληρωμές πρέπει να γίνουν έως το τέλος του ίδιου μήνα, καθώς από την 1η Ιουλίου οι εισφορές θα καταστούν ληξιπρόθεσμες. Η ένταξη του ΟΓΑ στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και η εφαρμογή ενιαίων κανόνων ασφάλισης για τους αγρότες, έχει προκαλέσει έντονη αναστάτωση στον κόσμο της υπαίθρου, αλλά και σύγχυση σε σχέση με μια σειρά διατάξεων που ενώ μπορούν να υλοποιηθούν άμεσα στους υπόλοιπους ασφαλισμένους - μισθωτούς, η εφαρμογή τους είναι προβληματική στην περίπτωση των αγροτών.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΙΩΣΗ 15% ΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ !!!

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΠΕΛΑΤΕΣ
Σε μειώσεις 15% των τιμολογίων, τόσο για οικιακούς καταναλωτές όσο και για τις επιχειρήσεις, εφόσον είναι συνεπείς στην πληρωμή των λογαριασμών τους θα προχωρήσει η ΔΕΗ !!!


















Τη μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ για τους οικιακούς και επαγγελματικούς πελάτες ανακοίνωσε ο πρόεδρος της εταιρείας Μ. Παναγιωτάκης μιλώντας στη συνεδρίαση της επιτροπής της βουλής που ασχολήθηκε με θέματα νησιωτικής πολιτικής.

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΠΟΥ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ !!!

ΜΠΑΡΑΖ ΑΥΞΗΣΕΩΝ ΣΕ ΒΑΣΙΚΑ ΕΙΔΗ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Αναλυτικά όλες οι αλλαγές !!!












Νέο τοπίο από σήμερα στην αγορά καθώς τέθηκε σε εφαρμογή η αύξηση του ΦΠΑ από το 23% στο 24% με αποτέλεσμα να επιβαρυνθούν χιλιάδες προϊόντα και υπηρεσίες. Ειδικά στα νησιά η επιβάρυνση είναι μεγαλύτερη καθώς καταργείται η έκπτωση που υπήρχε λόγω του ειδικού καθεστώτος. Οι επαγγελματίες άλλαξαν τις ταμειακές μηχανές τους και οι καταναλωτές θα δουν αυξήσεις στις τιμές.

ΒΡΟΧΗ ΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ !!! 15.435 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ !!!

ΜΟΝΟ ΕΧΘΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 1.000 ΑΤΟΜΑ ΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΕ ΠΥΡΣΟΣ SECURITY ΚΑΙ ATHENS LEDRA
Από την αρχή του χρόνου μέχρι χθες κατέβασαν ρολά 15.435 επιχειρήσεις.Αριθμός ο οποίος είναι αυξημένος κατά 45,87% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015 όπου αναγκάστηκαν να βάλουν λουκέτο 10.581 εταιρείες !!!
















Χθες η εταιρεία ΑΣΤΥ ΑΕ, ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια του Athens Ledra Hotel,ανακοίνωσε τη διακοπή της λειτουργίας του ξενοδοχείου, οδηγώντας περισσότερους από 150 εργαζόμενους στον δρόμο. Αυτή όμως δεν είναι η μοναδική εταιρεία που αποφάσισε να κατεβάσει ρολά λόγω της οικονομικής κατάστασης και της αδυναμίας της να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της.

Τρίτη 31 Μαΐου 2016

ΜΑΚΑΡΙ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΝΑΧΑΝ ΓΟΝΕΙΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΝΙΚΟ & ΤΗΝ ΤΑΣΙΑ !!!

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΑΣΙΑΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΥ-ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
Όταν ένα αυτιστικό παιδί γεννιέται σε ένα "αυτιστικό" κράτος, το μόνο όνειρο που μπορούν να κάνουν οι γονείς του, η οικογένεια του, είναι να ζήσει με αξιοπρέπεια και ποιότητα ζωής και ακόμα περισσότερο όταν αυτοί θα έχουν φύγει ή θα είναι ανήμποροι να το διαχειριστούν. 
Η εικόνα εφιάλτης είναι αυτή του παιδιού σου δεμένου σε κάγκελα !!!




Δεν υπάρχει λοιπόν τίποτα ηρωικό στο να θες (εάν μπορέσεις ) να βοηθήσεις όσους ανθρώπους γίνεται να βελτιώσουν την ζωή τους και ζήσουν υγιείς και ευτυχισμένοι.
Δεν είναι ηρωισμός, δεν είναι καλοσύνη.
Είναι απλά η συνέχεια αυτού του δρόμου που ξεκινήσαμε στις 3/3/2000 χέρι - χέρι με την Νίκη.
Λίγοι την καταλάβαιναν, άλλα όσοι μπορούσαμε ξέρουμε τι θέλει να μας πει αυτή την ώρα.

ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψει κανείς το μεγαλείο της ψυχής της Τασίας και του Νίκου.
Όχι μόνο για την απόφαση τους να δωρίσουν το χαμόγελο της Νίκης στους συνανθρώπους τους, αλλά και για τα 16 ολόκληρα χρόνια που αφιέρωσαν τη ζωή τους στο παιδάκι τους και στα παιδάκια όλων των Ελλήνων, που είχαν την ατυχία, αντί για το όνειρο, να ζήσουν τον εφιάλτη του αυτισμού.

Κυριάκος Τόμπρας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 200.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΦΥΓΕΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ !!!

ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΥΑΛΑ
Σύμφωνα με στοιχεία έρευνας ο κυριότερος λόγος που οι Έλληνες επιστήμονες φεύγουν από τη χώρα είναι η διαφθορά και η αναξιοκρατία και μετά ακολουθούν η οικονομική κρίση, η προοπτική εξέλιξης και η αδυναμία εύρεσης εργασίας !!!













Αναξιοκρατία και διαφθορά διώχνουν τα καλύτερα μυαλά

Ούτε καν στην Ευρωπαϊκή Ένωση! Προς τα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία στρέφονται πλέον οι νέοι επιστήμονες για να βρουν δουλειά. Αυτή τη στιγμή υπολογίζεται ότι μια... πόλη αποτελούμενη από σχεδόν 200.000 Έλληνες επιστήμονες έχει βρει καταφύγιο στο εξωτερικό. Η βασική αιτία της μετανάστευσης δεν είναι μόνο, όπως πιστεύεται, η εκτόξευση της ανεργίας και η ύφεση της ελληνικής οικονομίας. Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι το 40% όσων επέλεξαν να φύγουν αναφέρει ως βασικότερο λόγο τη διαφθορά και την αναξιοκρατία. Στις ίδιες έρευνες σχεδόν οι μισοί δηλώνουν ότι κίνητρο για την επιστροφή τους είναι η... νοσταλγία για τον ανέμελο ελληνικό καιρό. Ισως γιατί διαπιστώνουν ότι το φαινόμενο της «διαρροής εγκεφάλων» παραμένει, παρά τις μεγαλοστομίες των κομμάτων, μια αναπάντητη πρόκληση.

ΣΟΚ: ΕΣΠΑΣΕ Ο ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ !!!

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
Με σύμβαση την οποία συνυπογράφουν διοίκηση τουριστικής επιχείρησης και Ένωση προσώπων των εργαζομένων, από την 1η Ιουνίου 2016 έως τις 31 Μαΐου του 2018, ο μισθός για 4 κατηγορίες απασχολουμένων με σχέση εξαρτημένης εργασίας ή αορίστου χρόνου καθορίζεται στα 500 ευρώ μεικτά και το ημερομίσθιο στα 20 ευρώ μεικτά, αντί των 586,08 ευρώ και 26,18 ευρώ που είναι, αντίστοιχα, τα κατώτατα όρια για τον νομοθετημένο ελάχιστο μισθό και το ημερομίσθιο, αντίστοιχα !!!





















Τα όρια των νομοθετημένων κατώτατων ορίων μισθών και ημερομισθίων «σπάει», παρά τη σχετική απαγόρευση της ισχύουσας νομοθεσίας και ενώ έχει «ανοίξει» η διαπραγμάτευση για τα εργασιακά, διετής επιχειρησιακή σύμβαση που υπεγράφη στη Θεσσαλονίκη και κατατέθηκε στο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ !!!

ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΟΛΙΣ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΓΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΔΙΔΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΠΛΕΟΝ
Στο καλαμπούρι παίρνουν τους ελεγκτές της εφορίας οι επιχειρηματίες !!!














Το συνεργείο των ελεγκτών της εφορίας μπήκε αιφνιδιαστικά στο καφέ μπαρ για να ελέγξει να έχουν εκδοθεί αποδείξεις σε όλα τα τραπέζια. Διαπίστωσε ότι δεν είχαν εκδοθεί 10 αποδείξεις συνολικής αξίας 150 ευρώ.

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 30 ΔΗΜΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ !!!

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Εντός του πρώτου δεκαήμερου του Ιουλίου αναμένεται να ξεκινήσει η δεύτερη, διευρυμένη πιλοτική φάση του προγράμματος για το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης, σε 30 δήμους της χώρας, βάσει των πληθυσμιακών κριτηρίων, των δεικτών φτώχειας και των ποσοστών ανεργίας !!!

















Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει παροχές σε είδος, χρήμα και υπηρεσίες καθώς και μέτρα ένταξης στην εργασιακή και κοινωνική ζωή.

ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΟΠΠΥ !!!

ΟΙ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΓΙΑΤΡΟΙ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ
Στα 134.000.000 ευρώ οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τα συμβεβλημένα ιατρεία από τον Ιανουάριο ενώ άλλα 500.000.000 ευρώ είναι ληξιπρόθεσμα !!!















Σε νέες περιπέτειες μπαίνουν από αύριο οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, που ενώ καταβάλλουν τις εισφορές περίθαλψης- και μάλιστα αυξημένες για τους συνταξιούχους- στα ασφαλιστικά ταμεία, θα βρουν "κλειστές” τις πόρτες των ιδιωτικών ιατρείων. Οι γιατροί που είναι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό ξεκινούν από την Τετάρτη νέα επίσχεση εργασίας, διαμαρτυρόμενοι μεταξύ άλλων για τα τεράστια χρέη που έχουν συσσωρευτεί από την αρχή της χρονιάς, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία πληρωμή.
SSL Certificates