.

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

ΒΟΜΒΑ !!! ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

ΜΕ ΡΥΘΜΟΥΣ ΕΛΒΕΤΙΚΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ
Πληρώνουν κανονικά τις δόσεις του στεγαστικού δανείου και το αρχικό κεφάλαιο αυξάνεται !!!




Με το 30% της δόσης δεν καλύπτεται η αρχική σύμβαση εκταμίευσης του δανείου, με αποτέλεσμα το υπόλοιπο ποσό που δεν αποπληρώνεται να ανατοκίζεται και στη συνέχεια να κεφαλαιοποιείται.
Συνθήκες... ελβετικού φράγκου έχουν διαμορφωθεί για τους δανειολήπτες δημοσίους υπαλλήλους που έχουν πάρει στεγαστικό δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Πληρώνουν τις μηνιαίες δόσεις και το αρχικό κεφάλαιο αυξάνεται.
Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τον δανειολήπτη του Ταμείου όταν ζήτησε να πληροφορηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες για το ύψος της συνολικής οφειλής.
Ο δανειολήπτης πήρε δάνειο 106.000 ευρώ το 2010 και μέχρι σήμερα πληρώνει κανονικά τη μηνιαία δόση, ενώ το αρχικό κεφάλαιο δεν έχει μειωθεί ούτε ένα ευρώ.
Το αντίθετο έχει συμβεί, το κεφάλαιο ήταν «φουσκωμένο» φθάνοντας τις 136.000.
Είναι σχεδόν γνωστό σε όλους ότι το μεγαλύτερο μέρος της μηνιαίας δόσης πηγαίνει στην αποπληρωμή των τόκων και ένα μικρό ποσοστό αφορά την εξόφληση του αρχικού κεφαλαίου.


Στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων το αρχικό κεφάλαιο αυξάνεται αντί να μειώνεται παρότι η αποπληρωμή του στεγαστικού δανείου γίνεται κανονικά.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση η οφειλή έχει ανέβει στις 136.000 ευρώ.
Την πληροφορία αυτή έλαβε ο δανειολήπτης που ήθελε να μάθει το υπόλοιπο του δανείου και έντρομος είπε στον υπάλληλο: Σε ελβετικό φράγκο να είχαμε πάρει το δάνειο, τόσα δεν θα χρωστούσαμε!
Έμπειρο στέλεχος του Ταμείου υποστηρίζει ότι η αύξηση του αρχικού κεφαλαίου παρότι από τον δανειολήπτη παρακρατείται η δόση με βάση τη ρύθμιση Βενιζέλου που καθορίσθηκε στο 30%.
Πριν τη ρύθμιση ο δανειολήπτης πλήρωνε μηναία δόση 584 ευρώ με το καινούργιο καθεστώς καταβάλλει 244,97 ευρώ, διότι οι καθαρές αποδοχές διαμορφώνονται σε 793,77 ευρώ.
Να σημειωθεί ότι πριν την περικοπή των αποδοχών ελάμβανε περίπου 1.200 ευρώ το μήνα.
Το πρόβλημα εντοπίζεται ότι με το 30% της δόσης δεν καλύπτεται η αρχική σύμβαση εκταμίευσης του δανείου, με αποτέλεσμα το υπόλοιπο ποσό που δεν αποπληρώνεται να ανατοκίζεται και στη συνέχεια να κεφαλαιοποιείται.
Πηγή του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων έλεγε ότι η αιτία του κακού εκτός από τη ρύθμιση Βενιζέλου η οποία στην ουσία ήταν υπέρ του Ταμείου, σημαντική συμμετοχή στην αύξηση της οφειλής έχουν και τα υψηλά επιτόκια.
Οι δανειολήπτες αναμένουν διακαώς τις προτάσεις της νέας διοίκησης η οποία πράγματι πρέπει να τετραγωνίσει το κύκλο.
Οι λύσεις δεν είναι εύκολες, ενώ οι δημόσιοι υπάλληλοι που απευθύνθηκαν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για στεγαστικό δάνειο πλέον επιθυμούν πιο ευνοϊκές ρυθμίσεις για την αποπληρωμή του δανείου, όπως είναι η μείωση του επιτοκίου.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates