.

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΒΡΗΚΑΝ ΤΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ;;;

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η προσφυγή στην Δικαιοσύνη είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


ΤΟ ΝΕΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΥ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ !!!

ΜΕΤΑ ΤΑ 15-20 ΔΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΣΤΊΣΕΙ ΣΕ ΟΡΟΥΣ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ ΕΔ & CASH COLLATERAL ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ "ΗΡΑΚΛΗΣ", ΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΚΟΜΗ 10 ΔΙΣ, ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΠΙΔΟΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΡΒΑΝΑ, ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ-ΤτΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΗ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!
Οι Πρωθυπουργοί δεν ανακοινώνουν ποτέ αυτά που παραχωρούν, κεκλεισμένων των θυρών, σε Τράπεζες και Δανειστές. Αυτό είναι δουλειά του Κεντρικού Τραπεζίτη, που για να τους προστατέψει, τα ανακοινώνει πάντα ως δικά του εφευρήματα. Ειδικά όταν αυτά οδηγούν σε μια ακόμη επιδρομή στον κρατικό κορβανά, με το ξεπουπούλιασμα του μαξιλαριού των 37 Δις και την τιτλοποίηση, με την εγγύηση του ΕΔ, της φούσκας του κοπανιστού αέρα με τον οποίο φούσκωσε την κεφαλαιακή επάρκεια των Ελληνικών Τραπεζών η Αναβαλλόμενη Φορολογία. Και, ακόμη ειδικότερα, όταν επιλέγεται ως καύσιμο της επιστροφής στην κανονικότητα, το αίμα των πλειστηριασμένων Δανειοληπτών .......



Το 63% της κεφαλαιακής βάσης των ελληνικών τραπεζών (16,3 Δις) συγκροτείται από τον κοπανιστό αέρα της αναβαλλόμενης φορολογίας !!!

Νέα διάσταση στη νομοτελειακά καταδικασμένη προσπάθεια των τραπεζών να επιταχύνουν την εκκαθάριση των ισολογισμών τους από τα κόκκινα δάνεια, δίνει η συμφωνία της κυβέρνησης με την Τράπεζα της Ελλάδος, για την ενεργοποίηση, από τις αρχές του 2020, και του σχεδίου της ΤτΕ, το οποίο ευελπιστεί ότι θα επιτρέψει να καθαρίσει ταχύτερα η κόπρος του Αυγείου, δηλαδή τα δάνεια που βρίσκονται σε μεγάλη καθυστέρηση και έχουν ήδη καταγγελθεί. Όπως σχολιάζουν αναλυτές, το σχέδιο της ΤτΕ έρχεται να συμπληρώσει το σχέδιο «Ηρακλής», που έχει εκπονηθεί από το υπουργείο Οικονομικών και αναμένεται να πάρει μορφή νόμου πριν το τέλος του έτους. 

Αυτή η συμπληρωματικότητα, καθησυχάζει όσους εξέφραζαν φόβους ότι μόνο με το σχέδιο «Ηρακλής», για τις τιτλοποιήσεις των εξασφαλίσεων μη εξυπηρετούμενων δανείων με κρατικές εγγυήσεις, θα καθάριζαν μόνο τα προβληματικά δάνεια σχετικά καλής ποιότητας, ενώ θα έμεναν στα τραπεζικά χαρτοφυλάκια τα χειρότερα NPL:


ΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ;;; ΑΝΕΣΤΕΙΛΑΝ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΜΕΤΟΧΟΥΣ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ !!!

ΣΤΟΝ "ΠΑΓΟ" ΓΙΑ 40 ΜΕΡΕΣ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΟΠΟΥ ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ
Η εφαρμογή αποτελεί υποχρέωση για την Ελλάδα που απορρέει από την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2015/849/ΕΕ (4η Οδηγία για το ξέπλυμα χρήματος) !!!
Ασυλία στους τραπεζίτες, αποδέσμευση λογαριασμών για μαύρο χρημα, φοροδιαφυγή, λαθρεμπόριο κ.α.  και τώρα αυτό...Επιστρέφουμε στην "κανονικότητα" της πλήρους ασυδοσίας και διαφθοράς ;;;



Γκάφα ή δώρο στους μετόχους;

Ανεστάλη ξαφνικά χθες η ηλεκτρονική εφαρμογή του πληροφοριακού συστήματος «Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων», στην οποία οι μέτοχοι περίπου 450.000 εταιρειών αναγράφουν τα στοιχεία τους, στο πλαίσιο της προσπάθειας πάταξης της διακίνησης του μαύρου χρήματος.

Το ερώτημα είναι πλέον αν, η αναστολή της λειτουργίας, αποτελεί «δώρο» σε κάποιους μετόχους, ή πρόκειται για τεράστια «γκάφα», που σχετίζεται με τη διαρροή προσωπικών στοιχείων των μετόχων.

Ειδικότερα, ενώ η διαδικασία ήταν εν εξελίξει και η προθεσμία έληγε στις 29 Νοεμβρίου, χθες ανακοινώθηκε ότι τίθεται εκτός λειτουργίας η σχετική πλατφόρμα της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών.

Μάλιστα όπως προβλέπει η σχετική απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, Δημοσθένη Αναγνωστόπουλου, η αναστολή της λειτουργίας της εφαρμογής γίνεται για διάστημα σαράντα ημερολογιακών ημερών (40), ήτοι από 22/11/2019 έως και 19/1/2020. Και φυσικά, όπως αναφέρει η απόφαση, στο διάστημα αυτό, «αναστέλλονται οι προθεσμίες υποβολής στο «Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων».

Παρότι υπήρχαν αιτήματα για παράταση της προθεσμίας, που θα μπορούσαν να ικανοποιηθούν, εντούτοις δεν δόθηκε παράταση, αλλά «κατέβασε ρολά» η εφαρμογή. Αυτό σημαίνει ότι στην ουσία παρατείνεται η προθεσμία μέχρι να ανοίξει ξανά τον Ιανουάριο, μετά το 40ήμερο.

Θρίλερ με τα στοιχεία των μετόχων

ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟΣ: 1045 ΚΛΗΣΕΙΣ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΣΤΟ 1142 !!!



Συνολικά 1045 κλήσεις δέχτηκε το «1142» τις τρεις ημέρες που λειτουργεί στο πλαίσιο εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου

Συνολικά 463 κλήσεις δέχτηκε, χθες, η τηλεφωνική γραμμή «1142», που άρχισε να λειτουργεί τις τρεις τελευταίες ημέρες στο πλαίσιο εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου.

Αναλυτικά, οι κλήσεις αυτές αφορούσαν: 129 σε καταγγελίες (27,86%), 67 κλήσεις σε αιτήματα βοήθειας για διακοπή καπνίσματος (14,47%), 148 σε γενικές πληροφορίες για τον αντικαπνιστικό νόμο (31,97%), 75 κλήσεις δεν ολοκληρώθηκαν (16,20%), σε 23 περιπτώσεις έκλεισαν τη γραμμή πριν συνομιλήσουν με εκπρόσωπο (4,97%) και 21 κλήσεις αφορούσαν σε άλλο θέμα (4,53%).

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΜΕ ΔΥΟ ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΥΨΟΥΣ 3 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ "ΗΡΑΚΛΗΣ" !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η προσφυγή στην Δικαιοσύνη είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Με δύο τιτλοποιήσεις συνολικού ποσού 3 δισ. ευρώ η Τράπεζα Πειραιώς θα συμμετάσχει στο APS του «Ηρακλή», όπως ανέφερε  ο CEO κ. Χρήστος Μεγάλου κατά την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων της τράπεζας σε διεθνείς αναλυτές. Και επανέλαβε ότι θα πληρωθεί το κουπόνι των CoCos ύψους 165 εκατ ευρώ με μετρητά στις 2 Δεκεμβρίου.

Αναφερόμενος στην τιτλοποίηση Phoenix ποσού 2 δισ. ευρώ (στεγαστικών δανείων), είπε πως βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020, με το ύψος των εγγυήσεων του ελληνικού δημοσίου να εκτιμάται πως θα διαμορφωθεί στα 900 εκατ. ευρώ. Επίσης ετοιμάζεται και δεύτερη τιτλοποίηση το project Bridge ύψους 1 δισ. ευρώ. Και για τις δύο τιτλοποιήσεις έχει ζητηθεί αξιολόγηση από δύο οίκους.

«Η επιτυχής υλοποίηση του σχεδίου «Ηρακλής», σε συνδυασμό με τις ευνοϊκές συνθήκες στις αγορές κεφαλαίων για έκδοση πιστωτικών τίτλων, θα επιτρέψει την επιτάχυνση του υφιστάμενου σχεδίου μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μεγάλου.

Για το κομμάτι των «κόκκινων» δανείων σημείωσε πως συνεχίζεται η μείωση για 16ο συνεχόμενο τρίμηνο και ότι πτωτικά κινούνται οι αθετήσεις και οι εκ νέου αθετήσεις υποχρεώσεων, ενώ θετική είναι η τάση σε ότι αφορά τις εξυγιάνσεις, αναδιαρθρώσεις και εισπράξεις.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΟΥΣ !!!



Τράπεζες: "Μαχαίρι" στα λειτουργικά έξοδα με κύριο μοχλό τις μειώσεις προσωπικού

"Μαχαίρι" στα λειτουργικά έξοδα βάζουν οι τράπεζες, όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής στοιχεία για το εννεάμηνο του 2019, αλλά και από τις κινήσεις που προγραμματίζουν εφεξής. Κύριος μοχλός της μείωσης του κόστους είναι τα έξοδα προσωπικού, καθώς οι τράπεζες μειώνουν δίκτυο καταστημάτων και προσωπικό μέσω προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου, τα οποία θα συνεχιστούν και το 2020.

Η Alpha Bank


H Alpha Bank μείωσε περαιτέρω στο εννεάμηνο τα επαναλαμβανόμενα λειτουργικά έξοδα για τον Όμιλο κατά 2%, ή κατά 16,5 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση. Η μείωση επιτεύχθηκε κυρίως μέσω της μείωσης των δαπανών προσωπικού. Τα λειτουργικά έξοδα διαμορφώθηκαν σε 792,6 εκατ. ευρώ, με τον αντίστοιχο δείκτη εξόδων προς έσοδα να ανέρχεται σε 55,2%. Στην Ελλάδα, τα επαναλαμβανόμενα λειτουργικά έξοδα μειώθηκαν κατά 4% σε ετήσια βάση και ανήλθαν σε 643,2 εκατ. ευρώ.

Το εννεάμηνο 2019, οι δαπάνες προσωπικού της Alpha Bank μειώθηκαν κατά 3,3% σε ετήσια βάση και ανήλθαν σε 338,4 εκατ. ευρώ κυρίως λόγω της μεταβολής στον αριθμό του προσωπικού. Το προσωπικό μειώθηκε από 11.358 εργαζόμενους στο τέλος Σεπτεμβρίου 2018, σε 11.251 εργαζόμενους στο τέλος Σεπτεμβρίου 2019 (-0,9% σε ετήσια βάση), ως αποτέλεσμα του Προγράμματος Οικειοθελούς Αποχώρησης Προσωπικού που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα το 2018.

Τον Σεπτέμβριο 2019, η Τράπεζα έθεσε σε εφαρμογή νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου στην Ελλάδα, μέσω του οποίου αναμένεται να αποχωρήσουν σταδιακά μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους, περισσότεροι από 830 υπάλληλοι. Το εκτιμώμενο όφελος για την Τράπεζα υπολογίζεται σε περίπου 35 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.

Ο ΚΙΝΕΖΟΣ ΠΟΥ "ΣΑΡΩΣΕ" ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ: ΑΓΟΡΑΣΕ 100 ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ !!!

ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ, ΠΡΟΦΑΝΩΣ, ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΒΙΖΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ, ΕΝΩ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΕ ΧΡΥΣΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΕΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ
Την ίδια ώρα παρατηρείται εκτόξευση της ζήτησης από ξένους για τα ελληνικά ακίνητα...Εσύ ακόμα απορείς τι θα γίνουν τα ακίνητα των πλειστηριασμών ;;;




Στην περιοχή της Αττικής εντοπίζεται σχεδόν το 70% των αδειών παραμονής που έχουν χορηγηθεί μέχρι σήμερα μέσω του προγράμματος της «χρυσής βίζας».

Ειδικότερα, το 26,52% αφορά ακίνητα που έχουν αγοραστεί στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, ενώ ένα επιπλέον 21,26% αφορά ακίνητα στο κέντρο της Αθήνας και 20,8% στην περιοχή των Μεσογείων (Παλλήνη), όπως προκύπτει από το συνέδριο ακινήτων Prodexpo. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος του Enterprise Greece, το 2016 οι άμεσες ξένες επενδύσεις στον τομέα των ακινήτων και του τουρισμού ανήλθαν σε 765 εκατ. ευρώ, ενώ για το τρέχον έτος, με βάση τα σχετικά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, ο ρυθμός αύξησης προσεγγίζει το 160%.

Υπενθυμίζεται ότι από το 2013 μέχρι σήμερα (τέλος Σεπτεμβρίου) έχουν χορηγηθεί 2.014 άδειες σε αγοραστές ακινήτων, ενώ τα συνολικά κεφάλαια ανέρχονται σε περίπου 1,1 δισ. ευρώ. Η μέση ετήσια απόδοση του προγράμματος διαμορφώνεται σε 250 εκατ. ευρώ, έναντι 800 εκατ. ευρώ στην Κύπρο, που διαθέτει και το πιο επιτυχημένο πρόγραμμα χορήγησης «χρυσής βίζας».

Ενδεικτικό της ζήτησης από το εξωτερικό είναι και η αναφορά στελεχών της αγοράς ακινήτων για την απόκτηση 100 διαμερισμάτων στην περιοχή των Εξαρχείων από Κινέζο επενδυτή, ο οποίος, αφού προχώρησε στην αξιοποίησή τους μέσω πλατφορμών βραχυχρόνιων ενοικιάσεων, στη συνέχεια τα πούλησε ως επενδυτικό χαρτοφυλάκιο σε ξένο θεσμικό επενδυτή.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδιάζεται αντίστοιχη επένδυση από τον ίδιο επενδυτή, επίσης για την απόκτηση πάνω από 100 διαμερισμάτων, επίσης στην περιοχή των Εξαρχείων. Η προτίμηση στη συγκεκριμένη περιοχή έγκειται κυρίως στις ιδιαίτερα χαμηλές τιμές των ακινήτων και στη διάθεση πώλησης από πολλούς ιδιοκτήτες, λόγω της «γκετοποίησης» της συγκεκριμένης συνοικίας και του ελλείμματος ασφάλειας που έχει προκύψει τα τελευταία χρόνια.

ΑΣΥΛΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ: "ΑΦΕΣΗ ΑΜΑΡΤΙΩΝ" ΓΙΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ !!!

ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΡΟΪΔΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Δεκάδες οι υποθέσεις θαλασσοδανείων, μετοχοδανείων, ρυθμίσεων-κουρεμάτων σε ημετέρους κ.α. !!!



Τι γράφει η axianews.gr :


Αξίζουν οι τραπεζίτες μια τέτοια ρύθμιση; Πήραν άφεση για παλαιές και νέες αμαρτίες;

Πολύς λόγος έχει γίνει σχετικά με την ρύθμιση της κυβέρνησης στον νέο ποινικό κώδικα διά της οποίας δίδεται άφεση παλαιών (και νέων;) αμαρτιών στους τραπεζίτες. Οι οποίοι εφεξής δεν θα μπορούν να διώκονται αυτεπάγγελτα από την δικαιοσύνη για θέματα απιστίας αλλά μόνο κατόπιν έκκλησης της ίδιας της τράπεζας. Κάτι που σε απλά λόγια δεν θα γίνει ποτέ. Υπό αυτό το πρίσμα οι τραπεζίτες αποκτούν και μια μελλοντική ασυλία. Να επαναλάβουν δηλαδή αντίστοιχες με το παρελθόν πράξεις και στο μέλλον. Και να παραμένουν ατιμώρητοι. Και εδώ τίθεται το ερώτημα: αξίζουν αυτοί οι τραπεζίτες μια τέτοια ρύθμιση; ‘Όλοι εκείνοι που κατέστρεψαν το τραπεζικό σύστημα και την χώρα και παραμένουν στις θέσεις τους άλλαξαν μυαλά ή θα ξανακάνουν τα ίδια, ενδεχομένως χειρότερα; Όλα τούτα δεν τα γράφουμε ελαφρά τη καρδία ή επειδή από το μυαλό μας προκύπτουν ερωτήματα. Στην πράξη προκύπτει ότι σε μείζονος σημασίας θέματα εγείρονται ερωτήματα τουλάχιστον ηθικής τάξης που σε άλλα χρόνια και με τον προηγούμενο ποινικό κώδικα η δικαιοσύνη θα όφειλε να έχει ήδη ενεργήσει.

(πλάγιος) Υπόθεση μεγαλοξενοδόχων

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ: ΠΙΕΣΕΙΣ & ΑΠΕΙΛΕΣ ΑΠΟ ΤΑ FUNDS ΣΕ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η προσφυγή στην Δικαιοσύνη είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ & ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ !!!



του Γιώργου Ψαράκη*

Τους τελευταίους μήνες είμαστε συνεχώς αναγνώστες ειδήσεων περί πώλησης πακέτων δανείων από τα ελληνικά Πιστωτικά Ιδρύματα σε Εταιρείες Απόκτησης Απαιτήσεων, οι οποίες και συνήθως αποτελούν εξειδικευμένα επενδυτικά σχήματα (Debt Funds) του εξωτερικού. Στο παρόν άρθρο, σε μορφή ερωταπαντήσεων, αναλύονται τα βασικά σημεία της διαδικασίας της πώλησης.

1. Ποια δάνεια μπορούν να μεταβιβαστούν σε Εταιρείες Απόκτησης Απαιτήσεων;

Η υιοθέτηση του σχετικού νομοθετικού πλαισίου (νόμος 4354/2015) έγινε αρχικά για τα λεγόμενα "κόκκινα δάνεια". Με τον όρο αυτό εννοούμε τα δάνεια που βρίσκονται σε καθυστέρηση καταβολής άνω των 90 ημερών ή των οποίων η εκπλήρωση δεν είναι πιθανή χωρίς τη ρευστοποίηση των εξασφαλίσεών τους (υποθήκες, ενέχυρα κτλ.).

Ωστόσο δεν είναι μόνο τα "κόκκινα" δάνεια που μπορούν να μεταβιβαστούν πλέον, αλλά και τα ενήμερα. Αυτή τη δυνατότητα ήρθε να προσθέσει ο νομοθέτης το 2016 (νόμος 4389/2016), όταν και μαζί με τα "κόκκινα" δάνεια επέτρεψε την πώληση και ενήμερων, τα οποία θα βελτίωναν την εμφάνιση του "πακέτου δανείων" προς πώληση και ίσως βοηθούσαν στην αύξηση της τιμής του.

Σύμφωνα, ωστόσο, με πρόσφατες δηλώσεις δύο συστημικών τραπεζών, ο λόγος συμπερίληψης στα πακέτα δανείων προς πώληση και ενήμερων απαιτήσεων είναι η αδυναμία διαχωρισμού των καθυστερούμενων από τα ενήμερα δάνεια, όταν αυτά αφορούν στον ίδιο δανειολήπτη. Όπως αναφέρουν, επιβάλλεται η ενιαία ανάθεση της διαχείρισης της ληξιπρόθεσμης απαίτησης μαζί με την ενήμερη οφειλή για τους οφειλέτες που έχουν μία τουλάχιστον οφειλή που τελεί σε καθυστέρηση, για πολλούς λόγους, όπως π.χ. η εφαρμογή του Κώδικα Δεοντολογίας, που προϋποθέτει τη λήψη υπόψη όλων των οφειλών των πελατών και των κανόνων διαχείρισης κινδύνου.

ΔΙΑΒΟΛΙΚΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ: ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΤΑΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ, ΕΝΕΚΡΙΝΕ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2020 !!!

ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ "ΑΠΟΘΗΚΗ ΨΥΧΩΝ" ΠΡΟΣ ΧΑΡΙΝ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ...
Τι δεν καταλαβαίνεις ;;;



Θαύμα, θαύμα: Εγκρίνονται οι προϋπολογισμοί λόγω προσφυγικού


Εμπρός στα χνάρια του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο καμβάς πάνω στον οποίο πατάει η ΝΔ - Να το γράψω πιο λαϊκά; Εμπρός στον έτσι που χάραξε ο τέτοιος - Δεν έχετε καταλάβει ποιο είναι το καταπληκτικό σχέδιο της κυβέρνησης για να μπει φρένο στις μεταναστευτικές ροές;

ΟΚ, αφού δεν το έχετε αντιληφθεί σας το καταθέτω:

Θα κρατάμε εδώ στην Ελλάδα τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που αρνείται να πάρει η Ευρώπη και η κυβέρνηση της ΝΔ θα μοιράζει επιδόματα στον ελληνικό λαό και εισοδήματα αλληλεγγύης, όπως ακριβώς έκανε κι ο Τσίπρας.

Σπουδαίο το σχέδιο Μητσοτάκη. Πώς δεν το είχαμε σκεφτεί;

Επειδή οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν να επωμιστούν το πρόβλημα, θα γίνει η Ελλάδα... "Σπιναλόγκα" και για να μην φωνάζουμε, οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι θα εγκρίνουν τους προϋπολογισμούς και τα επιδόματα.

Και κοίτα να δεις σύμπτωση: την ίδια μέρα που ανακοινώνονται τα μέτρα για μεταναστευτικό, την ίδια μέρα εγκρίνεται ο προϋπολογισμός του 2020 από Κομισιόν - Θαύμα θαύμα!!! Ωραιότατα.

ΟΙ 102 ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΔΕΝ "ΑΞΙΖΑΝ" ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΦΕΤΗ-ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΩΤΑΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ !!!



Ολομέλεια Εφετών: Συντριπτικό ΌΧΙ στην αναβάθμιση της έρευνας για την τραγωδία στο Μάτι

Αντίθετοι στο διορισμό εφέτη - ανακριτή, για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, με τους 102 νεκρούς, η Ολομέλεια Εφετών της Αθήνας.

Με συντριπτική πλειοψηφία 85 - 3 η Ολομέλεια Εφετών της Αθήνας απέρριψε την πρόταση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Γιάννη Μωραιτάκη, για τον ορισμό εφέτη ειδικού ανακριτή στην υπόθεση Μάτι.

Αρνητικός ήταν και ο εισηγητής προς την Ολομέλεια, σε αντίθεση με τον Εισαγγελέα, που πρότεινε να αναβαθμιστεί η έρευνα.

Αναστάτωση στους κόλπους της Δικαιοσύνης και πολλά ερωτηματικά στην κοινωνία προκάλεσε η χτεσινή απόφαση της Ολομέλειας Εφετών της Αθήνας, που απέρριψε με συντριπτική πλειοψηφία 85 - 3, την πρόταση του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Γιάννη Μωραϊτάκη, να ανατεθεί σε εφέτη ειδικό ανακριτή η έρευνα για τις φονικές πυρκαγιές, με τους 102 νεκρούς στο Μάτι.

ΜΟΛΙΣ ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΕΚΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ !!!

ΕΝΩ ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 12 ΜΗΝΕΣ...
Ενδιαφέρεται κανείς από το πολιτικό σύστημα της χώρας για το πως επιβιώνουν αυτοί οι άνθρωποι ;;;



Αρνητικό αποτύπωμα στην αγορά εργασίας άφησε η λήξη της θερινής τουριστικής περιόδου, όπως φαίνεται και από τα στοιχεία ανεργίας του ΟΑΕΔ για τον μήνα Οκτώβριο, καθώς οι εγγεγραμμένοι άνεργοι εμφανίζονται αυξημένοι κατά 69.918 άτομα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Συγκεκριμένα, οι εγγεγραμμένοι στις λίστες του οργανισμού άνεργοι ανήλθαν στους 983.200, έναντι 913.282 τον Σεπτέμβριο. Σε ετήσια βάση, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι εμφανίζονται βέβαια μειωμένοι, κατά 29.069 σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2018.

Τα στοιχεία του ΟΑΕΔ δείχνουν επίσης ότι μόλις το 10,69% του συνόλου των ανέργων, ήτοι ένας στους 10, λαμβάνει επίδομα ανεργίας. Ειδικότερα, φαίνεται ότι τον περασμένο Οκτώβριο επιδοτήθηκαν 105.165 άνεργοι, 40.155 λιγότεροι σε σχέση με ένα μήνα νωρίτερα, καθώς σημαντικός αριθμός επιδοτούμενων ανέργων ήταν δάσκαλοι και καθηγητές της ιδιωτικής και φροντιστηριακής εκπαίδευσης, οι οποίοι τον Οκτώβριο επέστρεψαν στις αίθουσες λόγω έναρξης της σχολικής περιόδου.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΣΤΗΝ...ΟΛΛΑΝΔΙΑ ;;;


Στο κόκκινο τα συνταξιοδοτικά ταμεία της Ολλανδίας

Τι γράφει το huffingtonpost.gr:

Το καλύτερο συνταξιοδοτικό σύστημα του κόσμου αναγκάζεται να λάβει έκτακτα μέτρα εξαιτίας πτώσης ρεκόρ των επιτοκίων, με σκοπό να αποφευχθούν περικοπές που στο παρελθόν θα ήταν αδιανόητες, σύμφωνα με το CNN.

Μια μακρά περίοδος αρνητικών ή εξαιρετικά χαμηλών επιτοκίων έχει ασκήσει τεράστια πίεση στα συνταξιοδοτικά ταμεία της Ολλανδίας, εξαναγκάζοντάς τα να ενημερώσουν τους συνταξιούχους πως τα εισοδήματά τους μπορεί να περικοπούν. Η ολλανδική κυβέρνηση, σύμφωνα με το CNN, καταβάλλει προσπάθειες να επιλύσει το άμεσο πρόβλημα, ωστόσο η κατάσταση προκαλεί προβληματισμούς σε μια χώρα όπου η αύξηση των εργαζομένων που συνταξιοδοτούνται σημαίνει πως οι αλλαγές στις συντάξεις είναι αναπόφευκτες.

Οι Ολλανδοί εργαζόμενοι κατά κανόνα ήταν σε θέση να συνταξιοδοτηθούν με σύνταξη που αντιστοιχούσε περίπου στο 80% του μέσου μισθού τους. Ωστόσο η πίεση στις συντάξεις από τα χαμηλά επιτόκια οδήγησε σε συζητήσεις περί μείωσης πληρωμών στους συνταξιούχους ή άλλα μέτρα για τους ήδη εργαζομένους, προκαλώντας σοκ σε μια χώρα που βασίζεται σε ένα σύστημα γνωστό για την αξιοπιστία του. Σχεδόν όλοι έχουν πρόσβαση σε συντάξεις τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τον εργοδότη τους, και η Ολλανδία ήταν πρώτη στην ετήσια κατάταξη της Mercer για τις συντάξεις παγκοσμίως.

Για τα συνταξιοδοτικά ταμεία παγκοσμίως, τα χαμηλά επιτόκια δεν θα μπορούσαν να έρθουν σε χειρότερη στιγμή, δεδομένων των δημογραφικών αλλαγών: Οι άνθρωποι ζουν περισσότερο και οι πληθυσμοί γερνούν, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχουν λιγότεροι νέοι εργαζόμενοι για να πληρώνουν ώστε το σύστημα να μη «βουλιάξει».

"ΖΗΤΩ" Ο ΝΕΟΣ ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ: ΑΠΑΛΛΑΧΘΗΚΑΝ 19 ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ 120.000€ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ !!!

Η ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΞΕΧΑΣΕ...ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΜΗΝΥΣΗ ΟΠΩΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ
Έτσι απαλλάχθηκαν οι 19 κατηγορούμενοι !!!

Δείτε το βίντεο:

ΥΠΟΙΚ: ΑΠΟ ΚΟΣΚΙΝΟ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ...ΓΙΑ ΕΞΤΡΑ ΦΟΡΟΥΣ !!!


Έξτρα έσοδα και δημοσιονομικό χώρο για μειώσεις φόρων και παροχές φέρνουν οι νέου τύπου διασταυρώσεις και έλεγχοι που ετοιμάζει για το 2020 το υπουργείο Οικονομικών.

Τα κυριότερα μέτρα για αύξηση των εσόδων αφορούν στα ακίνητα. Και συγκεκριμένα, όπως καταγράφεται αναλυτικά στον νέο Κρατικό Προϋπολογισμό που κατατέθηκε χθες στη Βουλή:

• Η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών με βάση τις πραγματικές αξίες, θα συμβάλει στην αύξηση του ύψους των εσόδων σε ιδιοκτησίες συγκεκριμένων περιοχών της χώρας που τώρα το επίπεδο των αντικειμενικών αξιών είναι αρκετά χαμηλότερο έναντι της εμπορικής αξίας. Σε περιοχές της χώρας με πολύ υψηλή αξία ακινήτων (πολυτελείς παραθεριστικές περιοχές) θα αποκαλυφθούν περιουσίες που έως τώρα δεν λαμβάνονταν υπόψη στον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ. Σύμφωνα με την έκθεση των θεσμών για την 4η αξιολόγηση, από τον Μάιο του 2020 και μετά, πάνω από 85% των ιδιοκτητών θα πρέπει να πληρώνει ΕΝΦΙΑ με βάση το αντικειμενικό συστημα αξιών των ακινήτων. Αυτή η παρέμβαση αναμένεται να αποφέρει επιπλέον 142 εκατ. ευρώ και να δώσει τη δυνατότητα για περαιτέρω μείωση των βαρών στους πολίτες που κατέβαλαν δυσανάλογα υψηλούς φόρους ακίνητης περιουσίας.

"ΤΕΛΟΣ" ΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ !!!



Από 1/12/2019 ξεκινά η διασύνδεση της ΑΑΔΕ με το Μητρώο Πολιτών του Υπουργείου Εσωτερικών

Ένα μεγάλο βήμα για να μπει τέλος στην διαχρονική ταλαιπωρία των πολιτών να προσκομίζουν οι ίδιοι τα έγγραφα στις φορολογικές αρχές για ληξιαρχικά γεγονότα που τους αφορούν, όπως γέννηση, γάμος, σύμφωνο συμβίωσης, διαζύγιο, θάνατος ή άλλες μεταβολές στην οικογενειακή τους κατάσταση, γίνεται με απόφαση του υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη.

Σύμφωνα με αυτήν, από 1/12/2019 ξεκινά η διασύνδεση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) με το Μητρώο Πολιτών του Υπουργείου Εσωτερικών μέσω του αναβαθμισμένου Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ).

«Οι πολίτες απαλλάσσονται από ένα σημαντικό βάρος και μια ταλαιπωρία δεκαετιών που σχετίζεται με την προσκόμιση πιστοποιητικών στην Εφορία για σημαντικές πράξεις όπως η σύναψη γάμου, συμφώνου συμβίωσης κ.α. Προχωράμε με σταθερά βήματα στον ψηφιακό μετασχηματισμό του Κράτους με γνώμονα την απλοποίηση των διαδικασιών και την επικοινωνία των φορέων του Δημοσίου» δήλωσε ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

ΑΝΑΡΠΑΣΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΜΕΤΡΗΤΩΝ & ΧΡΥΣΟΥ !!!



Τι αναφέρει ρεπορτάζ του Bloomberg


Οταν τα σύννεφα πάνω από τον ουρανό της παγκόσμιας οικονομίας πληθαίνουν όπως και οι φόβοι για φυσικές καταστροφές και οι πάμπλουτοι ανησυχούν για τις περιουσίες τους, τότε καταφεύγουν σε παλιούς και δοκιμασμένους τρόπους προστασίας, όπως μπιζουτιέρες, χρηματοκιβώτια και… κρύπτες. 


Οπως αναφέρει σε εκτενές ρεπορτάζ το Bloomberg, κάνουν χρυσές δουλειές οι εταιρείες που προσφέρουν χρηματοκιβώτια και ειδικά θωρακισμένα δωμάτια φύλαξης για ρευστό, χρυσό και πολύτιμους λίθους. Μία άλλη επιλογή των πλουσίων είναι και οι αποθήκες λιμανιών, που υπόσχονται υψηλή ασφάλεια. Αλλωστε, λόγω αρνητικών επιτοκίων και χαμηλών αποδόσεων ομολόγων οι καταθέσεις σε τράπεζες και οι επενδύσεις σε ομολογιακές αγορές δεν θεωρούνται συμφέρουσα επιλογή. 

Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, στις Ηνωμένες Πολιτείες και μόνον υπάρχουν αυτή τη στιγμή 25 εκατ. χρηματοκιβώτια, που μπορούν να προστατεύσουν από απλά χαρτονομίσματα μέχρι εκκεντρικά αντικείμενα. Ενας συλλέκτης, λόγου χάριν, σε χρηματοκιβώτιο της Citibank φύλασσε μέχρι το 2015 το λεγόμενο «Στέμμα των Ανδεων», φτιαγμένο από σχεδόν 2,5 κιλά χρυσό και περισσότερα από 400 διαμάντια, προτού το πουλήσει στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης.

ΕΛΛΑΔΑ: Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΕ !!!



Αλλά έρχεται η "ανάπτυξη"....

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ "ΑΥΤΟΝΟΜΟΥΝΤΑΙ" & ΚΑΝΟΥΝ ΜΠΙΖΝΕΣ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ+ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ !!!


Τι γράφει το greekmoney.gr :

Σειρά αλλαγών τόσο στην εταιρική μορφή τους, όσο και στον τρόπο αντιμετώπισης των Ελλήνων καταναλωτών και πελατών τους που τις ανέθρεψαν χρόνια τώρα, κάνουν οι 4 συστημικές τράπεζες Εθνική, Alpha, Πειραιώς και Eurobank.

Οι τράπεζες αυτές – ως συστημικές – δηλαδή βασικοί πυλώνες του εγχώριου οικονομικού συστήματος (καμιά ξένη δεν ευδοκίμησε και δεν έχει προοδεύσει στην Ελλάδα για πολλούς λόγους) και επειδή πάλαι ποτέ το κράτος διέθετε μετοχές σε αυτές, επιχορηγήθηκαν και ετοιμάζονται να επιχορηγηθούν για 4η φορά με τον σχέδιο “Ηρακλής” (που προωθείται από τους δανειστές και εμείς λέμε απλά “ναι σε όλα”). Με απλά λόγια πήραν τις 3 ανακεφαλαιοποιήσεις αυξάνοντας το χρέος της χώρας – το οποίο πληρώνει με μεγάλες θυσίες και προσωπικές καταστροφές η μικρομεσαία τάξη με άδικους φόρους – και σήμερα που η ΕΚΤ τους λέει ότι χωρίς να καθαρίσετε τα κόκκινα δάνεια μάλλον δεν έχετε μέλλον στον ευρωπαϊκό τραπεζικό στίβο, αυτές αντιδρούν προς το παρόν ως εξής.

Πως ; Άρχισαν να ανακοινώνουν διάφορες αλλαγές της εταιρικής μορφής τους (Η μία συγχωνεύεται με ένα παγκόσμιο επενδυτικό κεφάλαιο που ακολουθεί το ΔΝΤ στις ρημαγμένες χώρες και αγοράζει σαν κοράκι φιλέτα), η άλλη γίνεται holding εταιρεία συμμετοχών και άρα θα έχει ένα κομμάτι της τραπεζικό (αυτό σηκώνει πολύ συζήτηση) και τα υγιή χαρτοφυλάκια θα τα δώσει προφανώς σε όποιο επίσης διεθνή fund (που ακολουθεί το ΔΝΤ) της αγοράσει το χρέος και όλες μαζί πιέζουν τους εργαζόμενους τους (που αντιδρούν) που τους έφεραν τεράστια κέρδη όλα αυτά χρόνια, να φύγουν από μην τράπεζα και να γίνουν υπάλληλοι εισπρακτικών εταιρειών που θα κυνηγάνε τους άνεργους Έλληνες επαγγελματίες να τους πάρουν την ψυχή. Όλα αυτά για να κάνουν υγιή στον ισολογισμό τους. Και να χαλάσουν οι ισολογισμοί της μισής Ελλάδας και βάλε. Βαρύ τίμημα δεν είναι;

Μέγα εθνικό φάουλ το ξεπούλημα του ιδιωτικού πλούτου σε κοράκια

Οι συστημικές τράπεζες δεν είναι σαν μια οποιοδήποτε εταιρεία που πτώχευσε και άντε κάνει νομικές και νομικίστικες κινήσεις εκμεταλλευόμενη κάποιους πτωχευτικούς νόμους, για να γλυτώσει ότι μπορεί. Οι συστημικές τράπεζες είναι το θησαυροφυλάκιο της Ελλάδας, υπό την έννοια ότι μέσω των δανείων (που θα εξετάσουμε πως δόθηκαν και ποιος τιμωρήθηκες εάν δόθηκαν λάθος και με δόλο) κρατούν ενέχυρο όλη την ακίνητη και κινητή ιδιωτική και κρατική αξία της Ελλάδας. Όλα τα ακίνητα, τα χωράφια, τα βοσκοτόπια, τα λιβάδια, τα εργοστάσια, οι δρόμοι και τα λιμάνια είναι μέσω δανείων στις συστημικές τράπεζες, οι οποίες δεν μπορούν να συμπεριφέρονται σαν μια απλή ψιλό παράνομη – με εκβιαστικού τύπου αργκό τηλεφωνικό λόγο – εισπρακτική εταιρεία, αλλά σαν ένας σοβαρός – όπως είναι και πρέπει να είναι – συμπαραστάτης της ατομικής και εθνικής ανάπτυξης.

Δικαιοσύνη

FUNDS ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΝ ΣΤΗΝ "ΛΑΪΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ" !!!

ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ FUND ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟ 5.000 ΑΚΙΝΗΤΩΝ!!! ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΝΟΙΚΙΑΖΕΙ ΣΕ ΛΟΓΙΚΕΣ(ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ) ΤΙΜΕΣ...
Εσύ ακόμα απορείς τι θα γίνουν τα χιλιάδες σπίτια που θα βγουν στους πλειστηριασμους ;;;




Τι μεταδίδει το insider.gr :

Επενδυτικές ευκαιρίες από την έλλειψη ποιοτικής και οικονομικής κατοικίας για νέους εργαζόμενους στην Ελλάδα εντοπίζουν διεθνή funds, τα οποία ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε μαζικές αγορές διαμερισμάτων κυρίως στο κέντρο της Αθήνας με στόχο να τα ανακαινίσουν και να τα ενοικιάσουν σε λογικές για τα επίπεδα των μισθών τιμές.

Σύμφωνα με πληροφορίες fund ισραηλινών συμφερόντων ετοιμάζεται να αγοράσει χαρτοφυλάκιο 5.000 διαμερισμάτων, τα οποία σχεδιάζει αφού τα ανακαινίσει ελαφρά και τα εξοπλίσει με ηλεκτρικές συσκευές να τα νοικιάσει σε τιμές κοντά στα 350 με 400 ευρώ τον μήνα. Το χαρτοφυλάκιο αυτό στη συνέχεια θα τιτλοποιηθεί με τη μορφή ABS (Asset Backed Security) επιτρέποντας έτσι στο fund να αντλήσει επιπλέον κεφάλαια για νέες επενδύσεις.

Με τα ενοίκια να καταγράφουν αύξηση άνω του 25% τη τελευταία διετία το να βρει ένα νέο ζευγάρι εργαζομένων κατοικία σε τιμή που να συμβαδίζει με τους μισθούς έχει γίνει πραγματικός άθλος. Ταυτόχρονα, η παροχή δανείων από τις τράπεζες παραμένει περιορισμένη, ενώ ανύπαρκτα είναι τα προγράμματα του ΟΕΚ. «Όλα αυτά δημιουργούν ένα μεγάλο κενό στην αγορά, που ορισμένοι επενδυτές είναι διατεθειμένοι να το καλύψουν», σημειώνει στο insider.gr υψηλόβαθμο στέλεχος ελληνικής εταιρείας asset management.

ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ: ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ !!!



Συνταγματικός κρίθηκε από Ολομέλεια Αρείου Πάγου ο θεσμός της διαμεσολάβησης

Συνταγματικό κρίθηκε ομόφωνα από την Διοικητική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την υποχρεωτική διαμεσολάβηση που αφορά διαδικασίες εξωδικαστικής επίλυσης για το μεγαλύτερο κομμάτι των αστικών και εμπορικών διαφορών.

Ο νέος θεσμός αφορά στο σύνολο σχεδόν των αστικών και εμπορικών υποθέσεων εκτός από τις διαφορές που προκύπτουν στο πλαίσιο του οικογενειακού δικαίου όπως λύση γάμου, και λοιπά.

Η Ολομέλεια του ανωτάτου δικαστηρίου, που είχε λάβει θέση και παλιότερα για τα θέματα της συνταγματικότητας του νέου θεσμού, συνεκλήθη σήμερα από τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου Ιωσήφ Τσαλαγανίδη μετά από σχετικό αίτημα που διατύπωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ, ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ & ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η προσφυγή στην Δικαιοσύνη είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


ΧΡΥΣΗ ΚΟΜΠΙΝΑ ΜΕ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ !!!


Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Η ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, Η ΕΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ 150.000€...ΓΙΑ ΑΓΑΛΜΑ !!!



Λεφτά υπάρχουν για αγάλματα...από τις ανακεφαλαιοποιημένες με τα χρήματα των φορολογουμένων, ελληνικές τράπεζες

Τι γράφει το bankingnews.gr :

Είναι γνωστό πως ο κλάδος της ελιάς αποτελεί σύμβολο της συμφιλίωσης και της ειρήνης.


Είναι σύμβολο γαλήνης, προστασίας, γονιμότητας.


Δέντρο του καλού συνδεδεμένο με την αναγέννηση και το φως.

Σύμβολο νίκης, σύμβολο αθανασίας και ευφορίας.

Και ο ισχυρός συμβολισμός της ελιάς δικαιολογεί και το γεγονός ότι εδώ και χρόνια κοσμεί την είσοδο μεγάλης συστημικής τράπεζας.

Φαίνεται όμως ότι ο συμβολισμός της ελιάς δεν ικανοποιεί τη διοίκηση της τράπεζας.

Αλλιώς πως να εξηγηθεί το γεγονός ότι έχει δοθεί εντολή να απομακρυνθεί η ελιά και στη θέση της να τοποθετηθεί άγαλμα γνωστού (σίγουρα στη διοίκηση) γλύπτη.

Το γεγονός ότι θα δαπανηθούν 150.000 ευρώ υπέρ γλύπτη μάλλον αποτελεί μια μικρή λεπτομέρεια....

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΟΡΑΚΙΩΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η προσφυγή στην Δικαιοσύνη είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Έχει ψωμί η Ελλάδα

Το γιατί όλο και περισσότερες εταιρίες διαχείρισης Κόκκινων Δανείων δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά, δικαιολογείται από ένα απλό στοιχείο.

Η Ελλάδα σε απόλυτους αριθμούς -και όχι αναλογικά- είναι η μεγαλύτερη αγορά Κόκκινων Δανείων στην Ευρώπη και αυτό σημαίνει ότι, κατά τα επόμενα πέντε χρόνια, οι συγκεκριμένες εταιρίες θα έχουν πολύ (και σημαντικών αποδόσεων) δουλειά στη χώρα μας. Σημειώνω ότι, σήμερα στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται περισσότερες από 20 εταιρίες διαχείρισης απαιτήσεων, που απασχολούν γύρω στα 3.000 άτομα. 

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ: ΕΠΙΚΥΡΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΩΝ 115.000€ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΡΟΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΓΠΣ !!!

ΤΟ ΣτΕ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΔΠΧ
Στην κατοχή εταιρειών είχαν βρεθεί στοιχεία που αφορούσαν πάνω από 5 εκατομμύρια φορολογουμένους.



Με την υπ' αριθμ. 1957/2019 απόφασή του το Συμβούλιο της Επικρατείας (Τμήμα Δ) απέρριψε την αίτηση ακύρωσης εταιρειών, οι οποίες είχαν εμπλακεί στην περίφημη υπόθεση της διαρροής προσωπικών δεδομένων από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, επικυρώνοντας την απόφαση της ΑΠΔΠΧ για την επιβολή προστίμων.

Οι εν λόγω εταιρείες είχαν ζητήσει την ακύρωση της απόφασης της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, με την οποία επιβλήθηκαν στη μία εταιρεία πρόστιμο 100.000 ευρώ και στην άλλη πρόστιμο 15.000 ευρώ για παραβίαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων (Νόμος 2472/1997 και Νόμος 3471/2006).

Σύμφωνα με το ιστορικό της απόφασης της Αρχής, οι εταιρείες είχαν στην κατοχή τους και επεξεργάζονταν διάφορα αρχεία µε προσωπικά δεδοµένα χωρίς τη συγκατάθεση των υποκειµένων των δεδοµένων.

Συγκεκριµένα, στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και σε άλλα αποθηκευτικά µέσα (ψηφιακοί δίσκοι) των υπό έλεγχο εταιρειών βρέθηκαν αρχεία που περιλαµβάνουν, μεταξύ άλλων, δεδοµένα µε στοιχεία δηλώσεων φόρου εισοδήµατος, τα οποία µπορεί να προέρχονται µόνο από τα τηρούµενα στη Γενική Γραµµατεία Πληροφοριακών Συστηµάτων (Γ.Γ.Π.Σ.) στοιχεία και αφορούσαν σε πάνω από 5 εκατομμύρια φορολογούµενους και σε πολλά από τα πεδία του εντύπου δήλωσης φόρου εισοδήµατος Ε1.

Πέραν αυτού, οι εταιρείες είχαν στην κατοχή τους αρχεία με λίστες με στοιχεία εκατομμυρίων πελατών εταιρειών και τραπεζών, συνδρομητών από εταιρείες τηλεπικοινωνιών, στοιχεία γεννήσεων από μαιευτήρια, αντίγραφα εκλογικών καταλόγων, ακόμα και λίστα μελών τοπικής οργάνωσης κόμματος.

RYANAIR: ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΧΕΙΡΑΠΟΣΚΕΥΕΣ !!!

ΚΑΧΡΗΣΤΙΚΗ Η ΕΞΤΡΑ ΧΡΕΩΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ
Δυο χρόνια μετά την αλλαγή της πολιτικής για τις χειραποσκευές από την Ryanair σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters ένα ισπανικό δικαστήριο έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα καθώς έκρινε ως καταχρηστική την έξτρα χρέωση που επιβάλει η low cost αεροπορική.


Η απόφαση ήρθε μετά από καταγγελία επιβάτη σχετικά με την τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας η οποία χρεώνει επιπλέον τους επιβάτες για οτιδήποτε παραπάνω μεταφέρουν μαζί τους πλέον της μίας μικρής χειραποσκευής.

Επιστροφή χρημάτων από την Ryanair

Το δικαστήριο διέταξε την Ryanair να επιστρέψει στην επιβάτιδα που προσέφυγε στην δικαιοσύνη για τα 20 ευρώ συν τόκο που την είχε χρεώσει για την μεταφορά μίας ακόμη χειραποσκευής 10 κιλών.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον πολιτική της εταιρείας που ισχύει από 15 Ιανουαρίου του 2018, οι επιβάτες (με εξαίρεση αυτούς που έχουν αγοράσει την υπηρεσία προτεραιότητας επιβίβασης) μπορούν να μεταφέρουν μόνο μία μικρή χειραποσκευή ενώ την δεύτερη μεγαλύτερη θα πρέπει να την παραδίδουν στην πύλη επιβίβασης δωρεάν.

ALPHA BANK: ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ & ΑΝΤΕΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η προσφυγή στην Δικαιοσύνη είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Τι μεταδίδει το greekmoney.gr :

Το σχέδιο του στρατηγικού της μετασχηματισμού ανέλυσε η διοίκηση της Alpha Bank σε μία συνάντηση με δημοσιογράφους στο Κτήριο Διοίκησης της Τράπεζας επί της Κοραή 1.

Στο πλαίσιο της ανάλυσης, παρουσιάστηκαν οι 4 πυλώνες ανάπτυξης που έχουν ως βάση το project galaxy (περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τιτλοποίηση μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων έως 12 δις €, ανάθεση διαχείρισης ακόμη 7 δις ευρώ καθώς και μεταβίβαση της πλατφόρμας διαχείρισης NPE σε διεθνή εταίρο), το λειτουργικό της μοντέλο (με μείωση του συνόλου των εξόδων έως το 2022 με σειρά παρεμβάσεων όπως περιορισμός τοου κόστους NPE, βελτιστοποίηση της πλατφόρμας λειτουργίας και διαχείρισης εξόδων), την πελατοκεντρική της ανάπτυξη και την οργανωτική αποτελεσματικότητα.

Το σχέδιο μετασχηματισμού στηρίζεται στους εξής 3 άξονες:

ΜΕΛΕΤΗ ΒΟΜΒΑ: 400 ΔΙΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΒΑΣΙΛΕΙΑ 3" !!!

ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ COPENHAGEN ECONOMICS ΚΑΤ΄ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
Κεφάλαια ύψους 400 δισ. ευρώ εκτιμάται ότι θα χρειαστούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες προκειμένου να συμμορφωθούν με τους νέους κανόνες της «Βασιλείας ΙΙΙ», σύμφωνα με μελέτη που εκπόνησε το τραπεζικό λόμπι της Ευρωπαϊκής Ένωσης.



Ο στόχος των νέων κανονισμών που εισάγει η Βασιλεία ΙΙΙ, στους οποίους συμφώνησαν ΕΕ και ΗΠΑ, είναι να ενισχυθεί η ανθεκτικότητα των τραπεζών απέναντι σε χρηματοοικονομικά σοκ.

Σύμφωνα με το Reuters, η μελέτη της Copenhagen Economics, εκπονήθηκε με εντολή έχει της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τραπεζών, προκειμένου να αναλυθεί η επίδραση των νέων κανονισμών, προτού νομοθετηθούν στην Ευρώπη.

Η μελέτη προειδοποιεί επίσης για την επίδραση της «Βασιλείας ΙΙΙ» στην πραγματική οικονομία, καθώς εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε αύξηση του κόστους δανεισμού για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Η επίδραση στο ευρωπαϊκό ΑΕΠ θα ανέλθει στο 0,4%, λόγω της μείωσης των επενδύσεων.

Υπενθυμίζεται ότι ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Valdis Dombrovskis, ο οποίος πρόσφατα εξέφρασε την ανησυχία του για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τη σημαντική αύξηση των κεφαλαιακών απαιτήσεων, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η Κομισιόν προχωθεί μια νέα πρόταση στο β΄τρίμηνο του 2020, προκειμένου να νομοθετηθούν οι νέοι κανόνες από την Ε.Ε.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της EBA, οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα βρεθούν αντιμέτωπες με κεφαλαιακό έλλειμμα ύψους 135 δισ. ευρώ έως το 2027, στην προσπάθειά τους να συμμορφωθούν με τους νέους κανόνες.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ !!!


ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΑ AIRBNB ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ !!!


Δημοψήφισμα για τη σωστή χρήση των Airbnb του Παρισιού, υπόσχεται η δήμαρχος της πόλης, Αν Ινταλγκό που διεκδικεί την επανεκλογή της στις δημοτικές εκλογές του 2020.

Συγκεκριμένα, η Αν Ινταλγκό δεσμεύεται να «διοργανώσει αμέσως μετά τις εκλογές δημοψήφισμα για να καθοριστούν οι σωστές συνθήκες χρήσης της Airbnb», δήλωσε ο αντιδήμαρχος της πόλης Ε.Γκρεγκουάρ σε γαλλικό ραδιόφωνο.

«Η δήμαρχος αναλαμβάνει τη δέσμευση να διοργανώσει ένα δημοψήφισμα για τους Παριζιάνους, αμέσως μετά τις εκλογές, πιθανόν το καλοκαίρι, προκειμένου, σε διαβούλευση με αυτούς, να καθοριστούν οι σωστές συνθήκες χρήσης της Airbnb. Και το ερώτημα θα τεθεί σε κάθε διοικητικό διαμέρισμα, διότι προφανώς η πραγματικότητα δεν είναι η ίδια σε κάθε διαμέρισμα», διευκρίνισε ο Γκρεγκουάρ στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό franceinfo. «Δεν είμαστε επί της αρχής αντίθετοι στην Airbnb αλλά η δήμαρχος είναι αποφασισμένη να το καταστήσει κεντρικό ζήτημα της εκστρατείας», πρόσθεσε.

Ολυμπιακοί Αγώνες και Airbnb

Η δήμαρχος του Παρισιού αναφέρθηκε στο ζήτημα της συμφωνίας χορηγίας μεταξύ των Ολυμπιακών Αγώνων και της Airbnb, λέγοντας ότι η εταιρία βραχυπρόθεσμης μίσθωσης οδηγεί τους εργαζομένους έξω από την αγορά κατοικίας, όπως μετέδωσαν γαλλικά μέσα ενημέρωσης. Η Ινταλγκό έγραψε επιστολή στον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ αναφορικά με την 9ετή συμφωνία βάσει της οποίας η Airbnb θα προσφέρει καταλύματα για πέντε Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Η Ινταλγκό είπε στον Μπαχ ότι του γράφει για να ενημερώσει την ΔΟΕ για τους «κινδύνους και τις επιπτώσεις» της συμφωνίας με την Airbnb, σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα Le Monde, που επικαλείται το περιεχόμενο της επιστολής.

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ E65: ΤΑ ΑΚΡΙΒΑ ΔΙΟΔΙΑ & ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΜΨΕΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ !!!

ΜΙΚΡΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Ε65: Ο «τυφλός αυτοκινητόδρομος» με την πενιχρή κίνηση.



Για τις ανάγκες ενός ρεπορτάζ ταξιδέψαμε στην Κεντρική Ελλάδα και επιλέξαμε ως δρόμο μας το τμήμα Ξυνιάδας-Τρικάλων. Πρόκειται για έναν πολύ ποιοτικό αυτοκινητόδρομο, με σωστή χάραξη και με καλή ποιότητα οδοστρώματος που παρακάμπτει το δρόμο-φιδάκι του Δομοκού και χαίρεται ο κάθε οδηγός να τον χρησιμοποιεί. Η πρώτη ζώνη αποτελείται από το τμήμα Α/Κ Ξυνιάδας – Α/Κ Καρδίτσας, το οποίο έχει συνολικό μήκος 47,012 χλμ. Η δεύτερη ζώνη αποτελείται από το τμήμα Α/Κ Καρδίτσας έως ΑΚ Τρικάλων, το οποίο έχει συνολικό μήκος 30,535 χλμ.

Τι ήταν όμως αυτό που μας έκανε εντύπωση; Το γεγονός ότι ο αυτοκινητόδρομος έχει πολύ μικρή κίνηση, με την έννοια ότι πολύ λίγα οχήματα ουσιαστικά επιλέγουν να τον χρησιμοποιήσουν λόγω των δύο μετωπικών και δύο πλευρικών διοδίων που λειτουργούν. Ουσιαστικά για να περάσει ένα αυτοκίνητο από Λαμία προς Καρδίτσα ή Τρίκαλα θα χρειαστεί να πληρώσει 3 και 5 ευρώ αντίστοιχα.

Κι όμως όπως φαίνεται και από το ρεπορτάζ με ντόπιους κατοίκους της περιοχής του «Π», λίγοι από αυτούς τον χρησιμοποιούν. Κυρίως τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ, επιλέγουν τη χρήση του, κάποιοι επαγγελματίες φορτηγών και οδηγοί που κατευθύνονται από Αθήνα προς τις μεγάλες πόλεις της Θεσσαλίας.

Προφανώς οι κάτοικοι της ευρύτερης ζώνης επιλέγουν τις πολλές επαρχιακές οδούς που έχει η περιοχή ή τον παλιό ορεινό δρόμο από το Νέο Μοναστήρι προς Λαμία μέσω της διάβασης του Δομοκού.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ "ΞΕΣΚΟΝΙΣΜΑ" ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ !!!

ΣΤΟΧΟΣ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΟΣΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ
Και αυτό αποδεικνύεται εύκολα από την εκτίμησή τους ότι τάχα πάνω από το 30% των εκκρεμών αιτήσεων είναι στρατηγικοί κακοπληρωτές !!!


Τι γράφει το mononews.gr :

Πέφτει το οχυρό του νόμου Κατσέλη… Σε μαζικούς ελέγχους προχωρούν οι τράπεζες

Σε μαζικούς ελέγχους για την αξιοπιστία των στοιχείων όσων έχουν υποβάλλει αίτηση ένταξης στο νόμο Κατσέλη, προχωρούν οι τράπεζες προκειμένου να διαπιστώσουν το κατά πόσο τα οικονομικά δεδομένα που έχουν δηλώσει οι οφειλέτες είναι τα πραγματικά.

Η διασταύρωση των στοιχείων γίνεται πλέον μέσω της πρόσβασης που έχουν εξασφαλίσει οι τράπεζες στη βάση δεδομένων της ΑΑΔΕ και αποσκοπεί στο να αποκαλύψει τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, αλλά και αυτούς που έστω και για τυπικούς λόγους δεν δικαιούνται προστασίας.

Ο έλεγχος που ξεκίνησε στα τέλη Οκτωβρίου είναι πλέον καθημερινός και μπορεί να οδηγήσει στην αναστολή της προστασίας όσων διαπιστωθεί ότι το οικονομικό … status, δηλαδή η εισοδηματική ή περιουσιακή κατάσταση είναι διαφορετική από αυτή που έχουν δηλώσει κατά την υποβολή της αίτησης στο δικαστήριο ή πολύ απλά δεν δικαιούνται της προστασίας γιατί είναι π.χ. έμποροι και δεν προστατεύονται από το νόμο Κατσέλη που καλύπτει μόνο τα φυσικά πρόσωπα.

ΙΣΠΑΝΙΑ: ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 70 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΩΝ ΙΣΠΑΝΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΧΑΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ;;;
Το Ισπανικό κράτος θα πρέπει να ξεγράψει διαπαντός δεκάδες δις των Ισπανών φορολογουμένων που πήγαν για τη διάσωση των ισπανικών τραπεζών, ενώ ξεπερνούν τα 110 δις και οι κρατικές εγγυήσεις που δόθηκαν !!!



Η Τράπεζα της Ισπανίας αναθεώρησε προς τα άνω, σε 62,725 δισ. ευρώ, το συνολικό κόστος της διάσωσης του τραπεζικού τομέα στη διάρκεια της κρίσης και έως τον Δεκέμβριο του 2018, με το ισπανικό κράτος να συνεισφέρει από τα ταμεία του τα 42,561 δισ. από αυτά τα χρήματα.

Αυτή η εκτίμηση είναι κατά 1,376 δισ. υψηλότερη (ένα 2,13%) από τον προηγούμενο υπολογισμό και η προς τα άνω αναθεώρηση οφείλεται στο μεγαλύτερο κόστος της διαδικασίας για τη διάσωση που προκάλεσαν τα άσχημα αποτελέσματα της CAM (που σήμερα ανήκει στην τράπεζα Sabadell) και της Unnim (που σήμερα κατέχει η τράπεζα BBVA).

Εκτός από τα 42,561 δισ. ευρώ που μετάγγισε το κράτος, το υπόλοιπο κόστος καλύφθηκε από τα 23,164 δισ. που αντλήθηκαν από το τραπεζικό Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων. «Αυτά τα ποσά δεν ενσωματώνουν τους τόκους και τις προμήθειες που αποκτήθηκαν, ή πληρώθηκαν, ούτε και τις συμπληρωματικές δαπάνες», ενημερώνει στην ανακοίνωσή της η Τράπεζα της Ισπανίας.

ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ: ΣΑΡΩΝΕΙ Η ΑΑΔΕ ΤΙΣ ΑΔΗΛΩΤΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ !!!

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΕΔΕΙΞΑΝ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ
Χαρακτηριστικό είναι ότι στις πρώτες οκτώ υποθέσεις που ολοκληρώθηκαν, η αξία των αδήλωτων πωλήσεων ξεπερνά τα 5.700.000€ !!!



Δήλωνε καφετζής και πουλούσε μέσω Facebook παπούτσια 1,2 εκατ. ευρώ!

Εκτεταμένη φοροδιαφυγή έφεραν στο φως οι στοχευμένοι έλεγχοι για τον εντοπισμό αδήλωτων πωλήσεων μέσω διαδικτύου, που πραγματοποίησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Οι ελεγκτές της Α.Α.Δ.Ε. συγκέντρωσαν και συνδύασαν στοιχεία από το διαδίκτυο, (ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης), τις βάσεις δεδομένων της Α.Α.Δ.Ε. και τρίτες πηγές. Σε πρώτη φάση, επιλέχθησαν 18 περιπτώσεις με ενδείξεις υψηλής φοροδιαφυγής. Από τις οκτώ πρώτες υποθέσεις, που ολοκληρώθηκαν, προκύπτει εντοπισμός σημαντικού ύψους φοροδιαφυγής από αδήλωτες πωλήσεις μέσω διαδικτύου, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τα 5,7 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά:

ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΕΚΤ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕ ΤΗΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΠΡΟΟΔΟ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ !!!



Η Ελλάδα σημείωσε τη μικρότερη πρόοδο μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης όσον αφορά τη μείωση των "κόκκινων" δανείων των τραπεζών, σύμφωνα με την εξαμηνιαία έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τον χρηματοπιστωτικό τομέα (Financial Stability Review), την οποία παρουσίασε χθες ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Λουίς ντε Γκίντος.

"Η βελτίωση στην ποιότητα του ενεργητικού των τραπεζών συνεχίστηκε στο πρώτο εξάμηνο του 2019, αλλά με επιβραδυνόμενο ρυθμό", σημειώνει η έκθεση, προσθέτοντας: "Η διαδικασία μείωσης του κινδύνου συνεχίστηκε στις χώρες με υψηλά ποσοστά μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPL), αν και ο ρυθμός της προόδου από το 2015 διαφέρει σημαντικά, κάτι που αντανακλάται σε μεγάλες διαφορές των ποσοστών NPL σε αυτή την ομάδα χωρών. Ενώ σε κάποιες χώρες τα ποσοστά των NPL είναι μικρότερα από 8% (Ιρλανδία, Ιταλία και Σλοβενία), παραμένουν σε διψήφια ποσοστά σε άλλες χώρες, με την Ελλάδα να υστερεί στη διαδικασία μείωσης του κινδύνου".

ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 2020 ΤΟ ΝΕΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ;;;

ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΚΑΠΩΣ ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΤΡΙΑΣΤΕΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ
Δυσαρέσκεια δηλώνουν οι δανειστές στην πρόθεση της κυβέρνησης για παράταση, ενώ ζητούν εμμέσως να τρέξουν ταχύτερα και αποτελεσματικότερα οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί !!!





Τι αποκαλύπτει η 4η έκθεση ενισχυμένης "μεταμνημονιακής" εποπτείας


Την πρόθεση της κυβέρνησης να παρατείνει το ισχύον πλαίσιο προστασίας της Α΄ κατοικίας για ένα τετράμηνο, δηλαδή έως τα τέλη Απριλίου του 2020, αποκαλύπτει η 4η έκθεση ενισχυμένης μεταμνημονιακής εποπτείας, εκφράζοντας όμως παράλληλα τη δυσαρέσκεια των ευρωπαϊκών θεσμών, που θεωρούν ότι «ενώ μια τέτοια τεχνική παράταση θα μπορούσε να βοηθήσει να αυξηθεί ο αριθμός των ρυθμίσεων από τα τρέχοντα χαμηλά επίπεδα, επιβραδύνει την ομαλοποίηση της κουλτούρας πληρωμών».

Όπως ανέφερε από το πρωί το protothema.gr, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε δεσμευτεί ότι το ισχύον πλαίσιο προστασίας της Α΄ κατοικίας θα έληγε στις 31 Δεκεμβρίου 2019. Ωστόσο, τα πενιχρά αποτελέσματα από τη μέχρι τώρα εφαρμογή του οδηγούν υποχρεωτικά σε παράταση, ώσπου να διαμορφωθεί ένα συνολικό, ενιαίο πλαίσιο αντιμετώπισης του ιδιωτικού χρέους. Σύμφωνα με την έκθεση, η ελληνική πλευρά έχει δεσμευτεί να επιταχύνει την εναρμόνιση του πτωχευτικού πλαισίου, καθώς «απαιτείται ένα συνεκτικό και ενοποιημένο πλαίσιο», και το σχετικό προσχέδιο θα πρέπει να είναι έτοιμο μέχρι τα τέλη Απριλίου.

Συνεχιζόμενα προβλήματα στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς
Επιπλέον, επιβεβαιώνοντας το πρωινό ρεπορτάζ του protothema.gr, η έκθεση επισημαίνει τα συνεχιζόμενα προβλήματα στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς:

«Παρά την πρόοδο στο 1ο εξάμηνο του 2019, η πλειοψηφία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών συνεχίζει να ακυρώνεται, να αναστέλλεται ή να αποτυγχάνει λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος και τα περισσότερα ακίνητα που βγαίνουν επιτυχώς σε πλειστηριασμό εξακολουθούν να καταλήγουν στις τράπεζες». Οι τεχνοκράτες της Επιτροπής αναφέρουν ότι «οι ελληνικές αρχές έχουν συστήσει μια ομάδα εργασίας, για να αξιολογήσει την έκταση του προβλήματος και τα άλλα πιθανά εμπόδια, ώστε να προσδιορίσει και να συστήσει τα αναγκαία μέτρα αντιμετώπισης».

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

ΜΑΛΤΑ: ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΤΩΝ PANAMA PAPERS !!!

ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΤΙΝΑΞΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΜΕ ΒΟΜΒΑ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΗΣ
H δημοσιογράφος ερευνούσε την εμπλοκή επιχειρηματιών στο πλαίσιο των αποκαλύψεων των «Panama Papers».




Η αστυνομία της Μάλτας συνέλαβε σήμερα έναν από τους πιο επιφανείς επιχειρηματίες της χώρας στο πλαίσιο της έρευνας για την δολοφονία της δημοσιογράφου και μπλόγκερ κατά της διαφθοράς Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία, σύμφωνα με δύο πηγές.

Ο Γιόργκεν Φένεχ συνελήφθη έπειτα από τον εντοπισμό από την αστυνομία της θαλαμηγού του στα ανοιχτά της Μάλτας, είπαν οι πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε μια ημέρα μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι θα εισηγηθεί να απονεμηθεί χάρη στον ύποπτο ως μεσάζοντα στην δολοφονία το 2017 της δημοσιογράφου αν κατονόμαζε τον εγκέφαλο της δολοφονίας.

Ο Τζόζεφ Μουσκάτ, ο πρωθυπουργός της Μάλτας, έκανε τη δήλωση αυτή μετά τις πληροφορίες που έδωσε στη δημοσιότητα η εφημερίδα Times of Malta ότι η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα που είναι ύποπτος ότι έπαιξε τον ρόλο του μεσάζοντα ανάμεσα στο άτομο που έδωσε την εντολή για την δολοφονία της δημοσιογράφου και τους τρεις που κατηγορούνται για την διάπραξή της.

Ο άνδρας αυτός, ο οποίος δεν κατονομάστηκε, ζητεί να του δοθεί χάρη για να αποκαλύψει το όνομα του εγκεφάλου της δολοφονίας της δημοσιογράφου. Επίσης ζητεί η χάρη αυτή να αφορά και άλλα εγκλήματα που έχει διαπράξει.

Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ, ΑΝΕΡΓΙΑΣ & ΧΡΕΩΝ !!!

ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΛΕΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΝΑ..."ΔΥΣΚΟΛΕΨΕΙ" Η ΑΓΟΡΑ ΥΔΡΟΚΥΑΝΙΟΥ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΕΣ
ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2019/11/blog-post_690.html




Έφοδος της αστυνομίας στη συνοικία Μπακίρκοϊ της Κωνσταντινούπολης τις πρώτες πρωϊνες ώρες, την περασμένη Παρασκευή. Οι περίοικοι είχαν διαμαρτυρηθεί για μία ασυνήθιστη χημική οσμή σε ιδιωτική κατοικία. Οι αστυνομικοί παραβιάζουν την πόρτα και βρίσκουν τρεις νεκρούς: έναν 38χρονο κοσμηματοπώλη, τη σύζυγό του και τον εξάχρονο γιο τους. Όλοι τους είχαν δηλητηριαστεί με υδροκυάνιο. Λέγεται ότι ο άνδρας αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Δύο αντίστοιχα περιστατικά είχαν σημειωθεί τις προηγούμενες μέρες: στη συνοικία Φατίχ της Κωνσταντινούπολης τέσσερα αδέρφια, δύο άνδρες και δύο γυναίκες, ηλικίας 48 έως 60 ετών έδωσαν τέλος στη ζωή τους. Γείτονες βρήκαν σημείωμα στην πόρτα που έγραφε: "Προσοχή, το διαμέρισμα είναι μολυσμένο με υδροκυάνιο, μη μπαίνετε μέσα και καλέστε την αστυνομία". Λίγες μέρες αργότερα στην Αττάλεια βρέθηκε νεκρή μία τετραμελής οικογένεια. Και σε αυτή την περίπτωση αιτία θανάτου ήταν η δηλητηρίαση με υδροκυάνιο. Η αστυνομία βρήκε τα σώματα ενός άνδρα, μίας γυναίκας, ενός κοριτσιού εννέα ετών και ενός αγοριού μόλις πέντε ετών. Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης ο άνεργος άνδρας αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα και είχε αφήσει σημείωμα στο οποίο έγραφε: "Ζητώ συγγνώμη, αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο".

"Φταίει η οικονομική κρίση", ισχυρίζεται η αντιπολίτευση


Στα τουρκικά ΜΜΕ, αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γίνεται εκτενής συζήτηση γι αυτή τη σειρά ομαδικών αυτοκτονιών. Δεν λείπουν και οι θεωρίες συνωμοσίας. Οι απόψεις διίστανται για το κατά πόσον οι αυτοκτονίες οφείλονται στην οικονομική κρίση που μαστίζει την Τουρκία. Η αντιπολίτευση ισχυρίζεται ότι η αυξανόμενη ανεργία και η κατάρρευση της τουρκικής λίρας έχει προκαλέσει απελπισία στους απλούς πολίτες. Σε ομιλία του ο επικεφαλής του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου σχολίασε ως εξής τα πρόσφατα τραγικά περιστατικά: "Γιατί συνέβησαν όλα αυτά; Εδώ βλέπουμε γυναίκες να ψάχνουν τρόφιμα στα σκουπίδια. Χρειαζόμαστε ένα κοινωνικό κράτος".

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΑΠΕΛΥΣΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΕΠΕΙΔΗ ΠΗΡΕ ΑΔΕΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ !!!

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ΝΑ ΑΥΚΤΟΝΗΣΕΙ
Χωρίς τέλος η εργασιακή ζούγκλα στην Ελλάδα της "ανάπτυξης"...



Να αυτοκτονήσει επιχείρησε μία εργαζόμενη στην Πάτρα, επικεφαλής μονογονεϊκής οικογένειας, όταν απολύθηκε από κατάστημα στο οποίο εργαζόταν επί 10 ολόκληρα χρόνια χωρίς ρεπό και άδειες επειδή πήρε αναρρωτική άδεια 15 ημερών.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, η 50χρονη εργαζόμενη ανέβηκε στην ταράτσα του σπιτιού της με την προοπτική να πέσει το κενό, ωστόσο ευτυχώς έγινε αντιληπτή από τις κόρες της που την εμπόδισαν ενώ ενημέρωσαν και συνδικαλιστές του Εργατικού Κέντρου Πάτρας οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο. Η ζωή της 50χρονης γυναίκας είχε μετατραπεί σε κόλαση καθώς επί δέκα ολόκληρα έτη εργαζόταν καθημερινά σε μεγάλη επιχείρηση τοπικών συμφερόντων, χωρίς να λαμβάνει άδειες και ρεπό.

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ "ΜΑΛΔΙΒΕΣ" !!!

ΔΕΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ 50% ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ "ΚΤΗΜΑ ΠΕΤΑΛΙΟΙ" ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ, ΜΕΣΩ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ, ΚΑΤΑ 9,5 ΦΟΡΕΣ ΤΗΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΤΙΜΗΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΒΓΑΖΕ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ Η ALPHA BANK...
Εκτός αν οι τυχόν ενδιαφερόμενοι περιμένουν να ξαναπέσει η τιμή(όπως αρχικώς είχε προχωρήσει η εκποίηση) μέσω των άγονων πλειστηριασμών...




Τι γράφει το mononews.gr :

Το ηλεκτρονικό «σφυρί» δεν θα χτυπήσει σήμερα και ο προγραμματισμένος πλειστηριασμός για την εκποίηση της… μισής εταιρείας που ελέγχει το φημισμένο νησιωτικό σύμπλεγμα των Πεταλιών αναμένεται να κηρυχθεί άγονος. Δίνοντας έτσι μια ουσιαστική, χρονική ανάσα στον Μαρή Εμπειρίκο, γόνο της πολυδαίδαλης εφοπλιστικής οικογένειας, με καταγωγή από την Άνδρο, στο χαρτοφυλάκιο του οποίου ανήκει το 50% των μετοχών της εταιρείας «κτήμα Πεταλιοί».

Δηλωτικό των εξελίξεων είναι ότι πριν από δύο 24ωρα εξέπνευσε η ύστατη προθεσμία, προκειμένου να εκδηλώσει κάποιος το ενδιαφέρον του στην τηρούμενη ηλεκτρονική πλατφόρμα και φυσικά να δεσμεύσει τα απαιτούμενα κεφάλαια. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, σε αυτήν την κομβική διαδικασία δεν βρέθηκε κανένας πρόθυμος να συμμετάσχει. Με συνέπεια να οδηγείται σε αδιέξοδο ο πλειστηριασμός, που έχει ως επισπεύδουσα την Alpha Bank. Στην οποία ο Μαρής Εμπειρίκος χρωστάει κάτι παραπάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ…

Καθοριστικό στοιχείο για όλα αυτά φαίνεται να αποτελεί η μεγάλη ανατροπή που συντελέστηκε στην τιμή εκκίνησης του πλειστηριασμού, όπου η πρώτη προσφορά εκτινάχτηκε 9,5 φορές πιο πάνω… Αρχικά, η πρώτη προσφορά είχε οριστεί στα 2,7 εκατ. ευρώ. Ποσό το οποίο αντιστοιχούσε στα 2/3 της συνολικής αποτίμησης των 4.050.000 ευρώ. Η αποτίμηση όμως αυτή προήλθε λαμβάνοντας υπόψη μόνο την αξία του 50% των μετοχών της «κτήμα Πεταλιοί». Το υπόλοιπο μισό της εταιρείας που ελέγχει ιδιοκτησιακά τα δέκα νησιά του συμπλέγματος τα οποία βρίσκονται στο Νότιο Ευβοϊκό ανήκει στον εφοπλιστή Σπύρο Καρνέση. Μεταξύ των άλλων και βασικό μέτοχο στην εισηγμένη στο χρηματιστήριο Ελινόιλ.

Οι σχέσεις Καρνέση και Μαρή Εμπειρίκου κάθε άλλο παρά αρμονικές μπορεί να χαρακτηριστούν. Σε κάθε περίπτωση και αναφορικά με το ζήτημα του πλειστηριασμού, η πλευρά Εμπειρίκου κατέφυγε σε ασφαλιστικά μέτρα, υποστηρίζοντας ότι η αποτίμηση των περιουσιακών του στοιχείων που έγινε από δικαστικό επιμελητή ήταν «όλως αυθαίρετη». Υπολοιπόμενη της πραγματικής αξίας. Προσκομίστηκε μάλιστα μελέτη εκτίμησης αγοραίας αξίας από την εταιρεία «Deloitte Business Solutions Anonyme of Business Consultants», με βάση την οποία ολόκληρο το σύμπλεγμα των Πεταλιών αποτιμάται στα 77.230.000 ευρώ. Και κατ΄επέκταση το μισό της συμμετοχής που ανήκει στον Μαρή Εμπειρίκο κοστολογείται στα 38.615.000 ευρώ…

Με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου που εκδόθηκε στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου έγιναν δεκτά όλα αυτά και έτσι η τιμή της πρώτης προσφοράς στη διαδικασία του πλειστηριασμού ανέβηκε στα 25.745.000 ευρώ. Δηλαδή στα 2/3 της αποτίμησης της μισής εταιρείας που ελέγχει τους Πεταλιούς. Αν κάποιος ήθελε να «χτυπήσει» το προς εκποίηση μερίδιο, θα έπρεπε να προκαταβάλει εμπρόθεσμα το 30% της πρώτης προσφοράς. Δηλαδή 7,7 εκατ. ευρώ περίπου. Κάτι που εν τέλει δεν έγινε.

Επί του παρόντος δεν έχει γίνει γνωστό το τι θα επιλέξει να πράξει η Alpha Bank στη συνέχεια και προκειμένου να εισπράξει τις οφειλές της. Αν δηλαδή θα προχωρήσει σε νέο πλειστηριασμό ή αν έχει και κάτι άλλο στις προθέσεις της. Στην αντίπερα όχθη η πλευρά Εμπειρίκου κινείται προκειμένου να βρει τρόπο να εξοφλήσει τις αθετημένες υποχρεώσεις της προς την τράπεζα, με «όπλο» την πλεονάζουσα αξία που έχουν οι κατασχεμένες μετοχές της «κτήμα Πεταλιοί».

Όλη η εικόνα για τα 10 νησιά των Πεταλιών

TRAGIC !!! ENAN ΣΤΟΥΣ 100.000 ΚΟΚΚΙΝΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ Η ΝΕΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ !!!

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΗΚΑΝ ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ 100.000 ΚΟΚΚΙΝΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!
6 ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΣΑΜΕ ΟΤΙ Η ΝΕΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΘΑ ΟΔΗΓΟΥΣΕ ΣΕ ΦΙΑΣΚΟ, ΑΛΛΑ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ+ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ ΕΚΑΝΑΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΑΝ !!!

ΔΙΚΗ+ΣΚΑΝΔΑΛΟ SIEMENS: Ο ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ !!!

ΜΙΖΕΣ ΔΕΚΑΔΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΧΩΡΙΣ ΕΝΟΧΟΥΣ...
Η ατιμωρησία και οι εμπλεκόμενοι "κλειδιά" που έχουν φυγαδευτεί στο εξωτερικό.




Siemens: Η ιστορία μιας δικαστικής παρωδίας

Ήταν το 2006 όταν οι γερμανικές αρχές κάνουν έλεγχο στα κεντρικά γραφεία της Siemens και αποκαλύπτεται ένα τεράστιο σκάνδαλο που αφορά ένα δίκτυο διακίνησης μαύρου χρήματος της εταιρείας προς τρίτες χώρες για την ανάθεση έργων.

Οι αριθμοί ζαλίζουν. Το κόστος των χρηματοδοτήσεων, σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, ξεπερνά το 1,5 δισ. ευρώ μέσα σε μία δεκαετία. Ανάμεσα στις χώρες στις οποίες δραστηριοποιήθηκε με αθέμιτα μέσα ο γερμανικός κολοσσός είναι και η Ελλάδα.

Οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές στη χώρα μας αρχίζουν να … ψάχνονται και στο ξεσκόνισμα της σύμβασης 8002 μεταξύ Siemens και ΟΤΕ για την προμήθεια ψηφιακών παροχών, έχουμε μια … καραμπινάτη παρανομία. Δωροδοκία και το παρεπόμενο αδίκημα ξέπλυμα λένε οι αρχές που αρχίζουν να καλούν ένα ένα τα πρωτοκλασάτα στελέχη τόσο του γερμανικού κολοσσού στην Ελλάδα όσο και του ΟΤΕ.

Από εκείνη τη στιγμή αρχίζει η ιστορία μιας δικαστικής παρωδίας, με απίστευτες δικαστικές διαδρομές που σημαδεύονται από αποδράσεις, παλινωδίες μέχρι να οδηγηθεί η υπόθεση στο ακροατήριο, να αναβληθεί κατ’ επανάληψη, να διαχωριστεί ένα σκέλος της υπό τον φόβο της παραγραφής για τον τότε υπουργό Τάσο Μαντέλη, να εκφωνηθεί και να διακοπή λόγω απεργίας των δικηγόρων, να χαθεί ακόμα και στη … μετάφραση αφού το δικαστήριο κάνει δεκτή ένσταση των συνηγόρων των αλλοδαπών κατηγορουμένων λόγω μη μετάφρασης του παραπεμπτικού βουλεύματος στη γλώσσα των εντολέων τους. Η δίκη προσδιορίζεται εκ νέου – υπό την πίεση των δημοσιευμάτων του Τύπου – και μετά από διάρκεια τρίχρονης ακροαματικής διαδικασίας και 21χρόνια μετά την επίδικη σύμβαση και ενώ έχει μεσολαβήσει η ψήφιση των νέων κωδίκων το δικαστήριο προχωρά στην απόφαση επί της ενοχής με την πλειοψηφία των κατηγορουμένων να απαλλάσσεται λόγω παραγραφής του βασικού αδικήματος της δωροδοκίας υπαλλήλου από κακούργημα μετατράπηκε σε πλημμέλημα. Η απόφαση επί της ενοχής για το πλέον συζητημένο, αλλά και πολύπλευρο πολιτικά σκάνδαλο, αποτελεί πλέον απόφαση για την τιμή … των όπλων!

Ανενόχλητες αποδράσεις

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ: 2.800.000€ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ..."ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ" Η ΒΟΥΛΗ !!!



Μάχη εργολάβων για τον χρυσό προϋπολογισμό για την ενεργειακή αναβάθμιση της Βουλής...

Σε ένα απολύτως οικολογικό κτίριο φιλοδοξεί να μετατρέψει τη Βουλή των Ελλήνων ο πρόεδρος του Σώματος Κώστας Τασούλας.

Εντός των προσεχών μηνών θα ξηλωθούν 364 air condition, θα ξεκινήσει η τοποθέτηση δύο τεράστιων συστημάτων κλιματισμού στο κτίριο, θα εγκατασταθεί ειδική μονάδα θέρμανσης και ψύξης στην αίθουσα του Υπουργικού Συμβουλίου με τα υψηλότερα επίπεδα ενεργειακής απόδοσης, θα τοποθετηθούν 190 κουφώματα εξωτερικών όψεων και θα γίνει προσθήκη εξωτερικής θερμομόνωσης στο δώμα του κοινοβουλευτικού μεγάρου.

Με τις παρεμβάσεις που θα γίνουν, η Βουλή (που για όσους δεν το γνωρίζουν έχει χαρακτηριστεί επισήμως ως μνημείο) θα αναβαθμιστεί στο σύνολό της ενεργειακά κατά τουλάχιστον μια κατηγορία, η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας αναμένεται να κυμανθεί στο 30% και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 39%.

Ποιοι θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό

ΠΡΟΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ !!!


Μετά τις αλλαγές στο νομοσχέδιο κάμφθηκαν οι αντιρρήσεις δικηγόρων και της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Τη μορφή της Δικαιοσύνης που θα απλουστεύει τις διαδικασίες επίλυσης διαφορών, και θα προτάσσει το μοντέλο της μη-δίκης, περιγράφει το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, με τίτλο "Διαμεσολάβηση σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις". Σκοπός του νομοσχεδίου είναι η μείωση του αριθμού των υποθέσεων που εισάγονται προς επίλυση στα δικαστήρια και πρόκειται για πρακτική που έχουν ακολουθήσει πολλές ευρωπαϊκές χώρες, καταφέρνοντας να μειώσουν τον όγκο της δικαστηριακής ύλης.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας εισάγει ουσιαστικά το μοντέλο "Δικαιοσύνη, χωρίς δίκες", για αστικές και εμπορικές υποθέσεις, και φαίνεται πως κερδίζει το κερδίζει το στοίχημα της αποδοχής του νομοσχεδίου, το οποίο είχε προκαλέσει ρωγμές στις σχέσεις της προηγούμενης ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης με δικαστές και δικηγόρους.

Ο κ. Τσιάρας, με κάποιες αλλαγές στο νομοσχέδιο που έθεσε στην δημόσια διαβούλευση φαίνεται πως πέτυχε μια πρώτη νίκη στο μείζων θέμα της ιδιωτικής διαμεσολάβησης αφού η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων εξέφρασε την άποψη πως το νομοσχέδιο (η νέα βερσιόν που ετοίμασε το Υπουργείο Δικαιοσύνης) το οποίο προωθείτε στη Βουλή είναι συνταγματικό. Αποδοχή απολαμβάνει και από τους δικηγόρους , αφού τέθηκε σε εφαρμογή η πτυχή της υποχρεωτικής παρουσίας δικηγόρου από το πρώτο ενημερωτικό στάδιο των διαδίκων.

Τι είναι

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΑΛΕΣ...ΕΠΟΧΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ: ΧΡΥΣΑ ΜΠΟΥΝΟΥΣ+ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ALPHA BANK !!!

ΕΙΠΑΜΕ, ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΥΛΙΑ...ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΠΙΑΝΕΙ
Μπόνους έως 200% των σταθερών αποδοχών, αποζημιώσεις έως 24 μικτούς μηνιαίους μισθούς σε όσα μεγαλοστελέχη αποχωρούν ενώ θεσπίζουν και αποζημίωση για εμπλοκή σε νομικές διαδικασίες !!!





Alpha Bank: Επαναφέρει bonuses και αποζημιώσεις

Μια νέα πολιτική κινήτρων και αποζημιώσεων για ανώτατα διευθυντικά στελέχη επιδιώκει να εισαγάγει η διοίκηση της Alpha Bank ταυτόχρονα με την έναρξη εφαρμογής του «φιλόδοξου» σχεδίου μετασχηματισμού και ταχύτερης μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της.

Αυτή τη στιγμή, βρίσκεται σε εξέλιξη έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας, με θέμα μεταξύ άλλων την τροποποίηση της πολιτικής αποδοχών και αποζημιώσεων για ανώτατα διευθυντικά στελέχη, ώστε αυτές να είναι σύμφωνες με τη δυναμική της αγοράς.

Ειδικότερα, το Δ.Σ. της τράπεζας εισηγείται στους μετόχους την υιοθέτηση νέας πολιτικής αποδοχών, η οποία διασφαλίζει ότι η τράπεζα αμείβει τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της, με βάση το επιχειρησιακό της σχέδιο, ούτως ώστε να συνεχίσει να δημιουργεί αξία για τους πελάτες, τους μετόχους, τους υπαλλήλους της.

Η νέα πολιτική αποδοχών αφορά σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, γενικούς διευθυντές καθώς και αναπληρωτές γενικούς διευθυντές. Ο κύκλος δύναται να διευρυνθεί, κατόπιν σχετικής πρόβλεψης στο καταστατικό της τράπεζας.

Για τα διευθυντικά στελέχη, πέραν των σταθερών αποδοχών και των εταιρικών παροχών (ομαδική ασφαλιστική κάλυψη υγείας, στεγαστικά δάνεια με ευνοϊκούς όρους, αποταμιευτικό ομαδικό πρόγραμμα κ.α.) προβλέπεται η δυνατότητα χορήγησης bonuses ή άλλων σχημάτων επιβράβευσης, τα οποία μπορεί να διαφέρουν από έτος σε έτος.

Οι μεταβλητές αποδοχές είναι δυνατόν να έχουν τη μορφή μετρητών ή μετοχών ή ισοδύναμων χρηματοοικονομικών μέσων ή άλλων διαθέσιμων μέσων, στο πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας, ή προαιρετικών συνταξιοδοτικών παροχών. Δεν μπορεί να υπερβαίνουν το 100% των σταθερών αποδοχών, ενώ μπορεί να φθάσουν έως το 200% των σταθερών αποδοχών, μετά, όμως, από σχετική έγκριση της γενικής συνέλευσης.

Πρόκειται, σύμφωνα με το σκεπτικό της διοίκησης, για απαραίτητα εργαλεία διοίκησης ανθρωπίνων πόρων καθώς και προσέλκυσης/διακράτησης στελεχών στην τράπεζα, το οποίο μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην επίτευξη των στόχων του επιχειρησιακού της σχεδίου. 


Τροποποίηση της πολιτικής αποζημιώσεων

SSL Certificates