.

Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΡΧΕΤΑΙ: ΜΕ ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ+ΜΙΣΘΟ ΠΕΙΝΑΣ ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ !!!

ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΜΕ ΜΕΙΚΤΟ ΜΙΣΘΟ 385,53€ ΚΑΙ...ΑΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ
Το φράγμα του 30% επί της συνολικής απασχόλησης έσπασε η μερική απασχόληση, με τον μέσο μισθό να φθάνει μόλις τα 385,53 € μεικτά. Δηλαδή, σχεδόν ένας στους τρεις εργαζομένους αμείβεται με μισθό πείνας !!!




Σύμφωνα με τα στοιχεία της απασχόλησης που δημοσίευσε ο ΕΦΚΑ για τον Νοέμβριο του 2017, ο μέσος μισθός για τους 629.687 εργαζομένους που δούλεψαν στον ιδιωτικό τομέα με όρους μερικής απασχόλησης διαμορφώνεται στα 385,53 ευρώ και συνιστά τον χαμηλότερο μεικτό μισθό της τελευταίας οκταετίας.

Παράλληλα, ο αριθμός των 629.187 μερικώς απασχολουμένων σε σύνολο 2.071.338 μισθωτών είναι ο μεγαλύτερος από το 2009. Τον Νοέμβριο του 2017 οι μερικώς απασχολούμενοι ανήλθαν στο 30,4%, όταν το 2012 ήταν 20,6% και το 2013 26,2%. Μεταξύ Νοεμβρίου 2014 και Νοεμβρίου 2017 η μερική απασχόληση αυξήθηκε κατά 3,2 ποσοστιαίες μονάδες στο σύνολο της απασχόλησης, ενώ ο μέσος μεικτός μισθός των μερικώς απασχολουμένων μειώθηκε κατά 5,8%.

ΠΟΙΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ !!!



Τι γράφει ο eleftherostypos.gr :

Ανοίγει ο κύκλος για την επιστροφή των «κλεμμένων» στις συντάξεις που έχασαν οι συνταξιούχοι μέσα σε δυο χρόνια (2016-2018) με ευθύνη της κυβέρνησης και η πρώτη «φουρνιά» φέρνει αναδρομικά που ξεκινούν από 200 ευρώ και φτάνουν έως και 1.804 ευρώ και αφορούν στις παράνομες μειώσεις του νόμου 3986/2011.

Η κυβέρνηση επέβαλε τις ίδιες μειώσεις που είχαν οι παλιές επικουρικές, παρότι μετά το νόμο Κατρούγκαλου οι συντάξεις είχαν μεγάλες περικοπές και θα έπρεπε να είναι μικρότερες, ή και μηδενικές οι κρατήσεις του ν. 3986.

Τα ποσά των αναδρομικών θα πιστωθούν, εκτός απροόπτου, με την πληρωμή των επικουρικών μηνός Ιουλίου 2018. Υπάρχει όμως και η πιθανότητα να δοθούν με την επικουρική μηνός Αυγούστου, δηλαδή το μεθεπόμενο μήνα, ανάλογα με τα ταμειακά διαθέσιμα του προϋπολογισμού.

Στον πάγο μένουν μέχρι νεωτέρας οι διορθώσεις των παράνομων μειώσεων και τα αναδρομικά για τις κύριες συντάξεις, όπου ο λογαριασμός για την αποκατάσταση της λαθροχειρίας είναι μεγαλύτερος.

Τα ποσά

Στις επικουρικές, και εφόσον τα αναδρομικά πληρωθούν τον επόμενο μήνα (Ιούλιο), το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 67 εκατ. ευρώ.


ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ATTICA BANK !!!

ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η QUALCO ΤΟΥ ΕΞΑΔΕΛΦΟΥ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ...
Οι Aldridge, Duet και το κοινοπρακτικό σχήμα Pimco, Qualco, Oaktree υπέβαλαν προσφορές μεταξύ 60 και 75 εκατ. για τα 700 εκατ. NPLs της Attica Bank.




Το προσεχές διάστημα η Attica Bank θα ανακοινώσει ότι ένα εκ των τριών σχημάτων θα αναλάβει την τιτλοποίηση των προβληματικών δανείων ύψους 700 εκατ. ευρώ. 

Ωστόσο, ακόμη δεν είναι σαφές εάν οι παραπάνω εταιρείες θα συμμετάσχουν στην αύξηση κεφαλαίου της Attica Bank, η οποία παραμένει ενεργή. 


Να σημειωθεί ότι η Aldridge ήταν αυτή η οποία είχε αγοράσει το πρώτο πακέτο τιτλοποίησης προβληματικών δανείων της Attica Bank, ύψους 1,3 δισ. ευρώ. 



FRAPORT: ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ ΤΩΝ ΚΟΡΟΪΔΩΝ !!!



Τι γράφει η rodiaki.gr :


Σχεδόν 13 μήνες μετά την παραχώρηση των 14 Ελληνικών αεροδρομίων στη Γερμανική FRAPORT θα αναρωτιέται κανείς ποια είναι η κατάσταση σε αυτά.

Ποια έργα έχουν πραγματοποιηθεί και με τι χρήματα; Η Fraport πέρσι εισέπραξε grosso mondo 100 εκατομμύρια ευρώ. Ποια είναι λοιπόν τα «μεγάλα» έργα εκσυγχρονισμού που πραγματοποιήθηκαν;

Ο φακός προσεπιμαρτυρεί την έκπληξη των πρώτων θερινών επισκεπτών του νησιού μας. Μια τουαλέτα για όλους. Έτερη εταιρική οδηγία: “Για την αποφυγή καθυστερήσεων χρησιμοποιήστε τις τουαλέτες του ισογείου πριν περάσετε τον έλεγχο ασφαλείας”.

"Μα" μου είπε κάποιος εμβρόντητος επισκέπτης, "μόνο μία τουαλέτα; γιατί αυτά τα έργα και οι οι όποιες παρεμβάσεις δεν τελείωσαν τον χειμώνα; Σ' ένα τουριστικό νησί σαν το δικό σας θα έπρεπε να το επιβάλετε...."


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ: Η "ΦΤΩΧΗ" ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ 4,5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ !!!

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ "ΠΝΙΓΕΤΑΙ" ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΘΕΙ ΛΙΓΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2020...ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΣΕΠΩΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΚΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΟ-ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΚΡΑΤΗ ΟΠΩΣ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ
2.800€ το κεφάλι θέλει τσεπώνει από τα ευρωπαϊκά ταμεία η χώρα που φρόντισε να κλείσει ο "βαλκανικός δρόμος" πιέζοντας άλλα κράτη να κλείσουν τα σύνορα και αποκλειστούν πρόσφυγες+παράνομοι μετανάστες στην Ελλάδα !!!




«Δεν έχουμε προχωρήσει τόσο πολύ» δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ, προσπαθώντας να ρίξει τους τόνους αναφορικά με την είδηση που δημοσιεύει η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, σύμφωνα με την οποία, η Γερμανία θα πάρει 4,5 δισ. ευρώ για το προσφυγικό από τα ευρωπαϊκά ταμεία. 

Η Γερμανία για κάθε πολίτη εκτός Ε.Ε. θα εισπράττει 2.800 ευρώ. Αναμένεται ωστόσο και άλλες χώρες, όπως η Ιταλία ή Ελλάδα, να επωφεληθούν από αυτή την πολιτική, εισπράττοντας περισσότερα χρήματα.

Στόχος της νέας ευρωπαϊκής πολιτικής είναι να ευνοηθούν περιοχές, οι οποίες υφίστανται τις μεγαλύτερες επιπτώσεις από το μεταναστευτικό. Μέχρι σήμερα το μεταναστευτικό δεν έπαιζε κανένα ρόλο στην κατανομή των πόρων από τα διαρθρωτικά ταμεία.



ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Η ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ ΤΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ ΜΑΜΟΥΘ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ;;;

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ :
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/05/6_45.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/05/blog-post_79.html




Η ανακρίτρια για εγκλήματα διαφθοράς Θεσσαλονίκης έκλεισε με τυπικές κλήσεις τη δικογραφία εις βάρος των έξι υπαλλήλων υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στη Θεσσαλονίκης, στους οποίους είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για κλοπή τραπεζικών θυρίδων.

Η ανακρίτρια αποφάσισε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ενοχής σε βάρος των κατηγορουμένων, γι’ αυτό έκρινε ότι δεν έπρεπε να δώσουν εξηγήσεις.

Η περάτωση της δικογραφίας με αυτόν τον τρόπο και χωρίς οι 13 μηνυτές να κληθούν να λάβουν γνώση των στοιχείων της δικογραφίας, ούτε να καταθέσουν, προκάλεσε την αντίδραση όσων υποστηρίζουν πως είναι θύματα.

«Στη δικογραφία υπάρχουν στοιχεία, μέχρι και απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που δείχνουν ότι κάτι περίεργο συνέβαινε», είπε στο protothema.gr εκπρόσωπος ενός εκ των θυμάτων. Υποστηρίζουν ότι ο εισαγγελέας, στον οποίο έχει διαβιβαστεί η δικογραφία για έγκριση της αρχειοθέτησης, πρέπει να την επιστρέψει στην ανάκριση, για να ληφθούν έστω μαρτυρίες των θυμάτων.


ΤΑ ΚΟΡΟΪΔΑ ΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ...



ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΕΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ !!!

ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ
Σε εργοτάξιο μετατρέπεται τους επόμενους μήνες η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), έχοντας σκοπό να ετοιμάσει και να θέσει σε λειτουργία πάνω από δύο ντουζίνες νέες ηλεκτρονικές εφαρμογές από φέτος μέχρι και το 2019. Οι αλλαγές αυτές στόχο έχουν να εξυπηρετήσουν πολίτες και επιχειρήσεις, αλλά κυρίως να διευκολύνουν τους ελέγχους και την είσπραξη των δημοσίων εσόδων.



Αυτό σημαίνει ότι φορολογούμενοι και λογιστές θα αναγκαστούν να προσαρμοστούν σε νέα δεδομένα ενώ, από την άλλη, οι διαδικασίες αυτοματοποιούνται και αποτρέπονται έτσι κρούσματα συνδιαλλαγής και διαφθοράς.

Η εν λόγω αρχή αναμένεται ως τα μέσα Ιουνίου, με τη νέα πλατφόρμα για τις δηλώσεις βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων (τύπου Airbnb).

Μέσα στη χρονιά δρομολογούνται και άλλες ηλεκτρονικές εφαρμογές για τη φορολογία ακινήτων, ενώ στα σκαριά βρίσκεται και η σύνδεση της Εφορίας με το Κτηματολόγιο, τα υπουργεία Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Εργασίας (πληροφοριακό σύστημα Εργάνη), αλλά και με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Τι αλλάζει μέσα στο 2018

Εργα άμεσης προτεραιότητας που θα εφαρμοστούν τους επόμενους μήνες είναι:
1 Μισθώσεις τύπου Airbnb: Τον Ιούνιο, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται η δημιουργία της ηλεκτρονικής εφαρμογής παρακολούθησης της βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων. Στη φάση αυτή πάντως η εφαρμογή θα παρακολουθεί τις δηλώσεις που βάσει νόμου πρέπει να υποβάλλονται από τους ιδιοκτήτες, χωρίς ακόμα να μπορούν να διασταυρώνονται με στοιχεία από τις ίδιες τις πλατφόρμες εκμίσθωσης ακινήτων, οι οποίες έχουν την έδρα τους στο εξωτερικό και προς το παρόν εμφανίζονται απρόθυμες να παράσχουν στοιχεία στα κράτη.

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠ.ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΜΕΙΩΣΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ, ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΟΦΕΙΛΩΝ & ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΟΥΣ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ" !!!

ΜΕΙΩΣΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΗΛΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΦΟΣΟΝ ΟΜΩΣ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ
Τι περιλαμβάνει αναλυτικά το νομοσχέδιο σκούπα του Υπουργείου Εργασίας.


Στη δημόσια διαβούλευση αναρτήθηκε το νομοσχέδιο- σκούπα του Υπουργείου Εργασίας το οποίο περιλαμβάνει διατάξεις για την αλλαγή του τρόπου επιβολής προστίμου για την αδήλωτη εργασία, τη διαγραφή αμφισβητούμενων οφειλών προς τον πρώην ΟΑΕΕ και ευνοϊκές αλλαγές στη συνταξιοδότηση των αγροτών. Θέτει επίσης περιορισμούς στο καθεστώς της μαθητείας και της εργολαβίας ενώ εποπτεύει και ενθαρρύνει την αναδοχή των ασυνόδευτων στη χώρα μας ανηλίκων- υπηκόων τρίτων χωρών.

Καταπολέμηση αδήλωτης εργασίας

Το νομοσχέδιο διαμορφώνει μία νέα αρχιτεκτονική στα πρόστιμα για την αδήλωτη εργασία.

Για κάθε αδήλωτο εργαζόμενο επιβάλλεται πρόστιμο 10.500 ευρώ στον εργοδότη και αναδρομική καταβολή ασφαλιστικών εισφορών τριών μηνών. Το πρόστιμο προσαυξάνεται σε περιπτώσεις υποτροπής. α) κατά 100% για την πρώτη μετά την αρχική παράβαση, και β) κατά 200% για κάθε μεταγενέστερη παράβαση.

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

FOLLI FOLLIE: ΟΤΑΝ Ο ΠΕΘΕΡΟΣ ΕΛΕΓΧΕΙ...ΤΟΝ ΓΑΜΠΡΟ !!!

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Ο ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ-ΠΕΘΕΡΟΣ ΤΟΥ ΤΖΩΡΤΖΗ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΥΤΣΟΥ...
Μηνυτήρια αναφορά από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για παρεμπόδιση ελέγχου και άρνηση παροχής οικονομικών στοιχείων.




Συγκρατήστε τα παρακάτω 3 ονόματα. Έχει μεγάλη σημασία. Ζαχαρίας Μαντζαβίνος (non- executive BoD member), Επαμεινώνδας Δαφέρμος (Independent non-executive BoD member) και Κουμανάκος Ευάγγελος (Independent non-executive BoD member). Και οι τρεις αποτελούν την ομάδα της Επιτροπής Ελέγχου των Folli Follie. Δηλαδή οι 3 κύριοι έχουν επιλέγει από τη διοίκηση των Folli Follie για να ελέγχουν το ΔΣ, τους ορκωτούς λογιστές κλπ. Υπεύθυνη να ελέγχει την Επιτροπή Ελέγχου της καθε εισηγμένης, στο ελληνικό χρηματιστήριο, εταιρίας είναι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. 

Οι Επιτροπές Ελέγχου έχουν κυρίως τρεις τομείς ευθύνης: (1) θέματα σχετικά με τις εκθέσεις οικονομικής πληροφόρησης, (2) τον εσωτερικό έλεγχο και τη διαχείριση των κινδύνων και (3) διάφορα άλλα θέματα όπως ασφαλιστική κάλυψη, εταιρικοί φόροι κλπ.

Οι Επιτροπές Ελέγχου πρέπει να μοιράσουν το διαθέσιμο χρόνο σε όλα αυτά τα θέματα και σε αυτό το σημείο είναι σημαντικός ο ρόλος του Προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου.


2 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΔΕΣΗ Η ΤΟΠΙΚΗ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ...ΑΛΛΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΙΧΑΝ ΡΕΥΜΑ !!!



Αποκαλύψεων συνέχεια από το irafina.gr :

Δύο εβδομάδες τώρα βοά το πανελλήνιο για το θέμα που πρώτο και αποκλειστικά έφερε στην επιφάνεια το irafina.gr , περί της τουλάχιστον «περίεργης» σύνδεσης των γραφείων της τοπικής οργάνωσης του κόμματος της ΝΔ στη Ραφήνα και κανείς δεν απαντά επίσημα, για το συγκεκριμένο θέμα ή φαίνεται να αναλαμβάνει την ευθύνη, ούτε τοπικά, αλλά ούτε και κεντρικά.

Μια ανακοίνωση μόνο της προέδρου της τοπικής την ίδια ημέρα που επιβεβαιωνόταν ο καταλογισμός αναδρομικού χρέους δημοτικών τελών και η επιβολή προστίμων στην οργάνωση από το δήμο Ραφήνας – Πικερμίου και ένα όργιο διαρροών, αλληλοσυγκρουόμενων ανά ημέρα σεναρίων και φημών, καταγγελίες στην αστυνομία και πάλι φήμες και διαρροές.

Μια ανακοίνωση της προέδρου, που για την «ταμπακιέρα» , δηλαδή την «περίεργη» αυτή καθεαυτή σύνδεση και τη χρονική της διάρκεια, δεν κάνει κουβέντα. Με ένα «τεχνικές λεπτομέρειες» και άλλο ένα «δε μας ενόχλησε κανείς ποτέ όλο αυτό το διάστημα», επιχειρεί να ξεπεράσει το θέμα.

Απάντηση όμως για το θέμα της σύνδεσης ΔΕΝ δίνεται.


Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ UNESCO ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΓΛΥΠΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ !!!



Τι μεταδίδει η huffingtonpost.gr :

Συνάντηση της Διακυβερνητικής Επιτροπής της UNESCO για την Προώθηση της Επιστροφής των Πολιτιστικών Αγαθών στις Χώρες Προέλευσης ή την Αποκατάσταση τους σε περίπτωση Παράνομης Ιδιοποίησης (ICPRCP) πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι.

Για πρώτη φορά, η Διακυβερνητική Επιτροπή της UNESCO αναγνωρίζει, στο κείμενο της Σύστασης, η οποία υιοθετήθηκε ειδικά για το ζήτημα των Γλυπτών του Παρθενώνα, τις ιστορικές, πολιτιστικές, νομικές και ηθικές διαστάσεις του ζητήματος της επιστροφής των Γλυπτών, τα οποία ανήκουν σε εμβληματικό μνημείο Παγκόςμιας Κληρονομιάς.

Ιδιαίτερης επίσης σημασίας, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Υπ.Πολιτιμού, είναι και το γεγονός ότι η Επιτροπή και σε άλλη απόφασή της εκφράζει τη συνεχιζόμενη ανησυχία και το σκεπτικισμό της για το ζήτημα των Γλυπτών και καλεί τις δύο πλευρές να βρουν μια αμοιβαίως αποδεκτή λύση στο μακροχρόνιο αυτό ζήτημα.

Τις ελληνικές θέσεις υποστήριξαν ένθερμα με παρεμβάσεις τους Κίνα, Τουρκία, Ιαπωνία, Αρμενία, Μεξικό, Ιράκ, Κορέα, Αίγυπτος, Αργεντινή, Κύπρος, Ζάμπια κ.α., ενώ η Γαλλία για πρώτη φορά τοποθετήθηκε υπέρ της επίλυσης της διαφοράς μέσω της συνεργασίας των δύο μερών.



ΠΑΝΟΣ ΛΕΛΙΑΤΣΟΣ: ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΜΦΘΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!

Η ΧΩΡΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΧΕΡΙΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ
Ακούστε τη συνέντευξη του υπευθύνου του γραφείου του Κινήματος Υπέρβαση σε Ανατολική Μακεδονία & Θράκη, Παναγιώτη Λελιάτσου, στον Maximum Fm !!!





Η ΑΑΔΕ ΣΦΡΑΓΙΣΕ ΤΟ ΒΑΡΟΥΛΚΟ ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ !!!



Τι γράφει το reader.gr :

«Λουκέτο» 48 ωρών επέβαλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων πριν λίγο στο γνωστό εστιατόριο «Βαρούλκο» στον Πειραιά, ιδιοκτησίας του γνωστού σεφ Λευτέρη Λαζάρου.

Η αναστολή λειτουργίας σχετίζεται με μη έκδοση παραστατικού μεγάλης αξίας, αλλά και ενδείξεις ότι ένας φορολογικός μηχανισμός δεν λειτουργούσε σωστά.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 31 Μαΐου, οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ διαπίστωσαν πως δεν είχε κοπεί τιμολόγιο αξίας 1.500 ευρώ, ενώ από έλεγχο που έκαναν σε μια ταμειακή μηχανή του καταστήματος διαπίστωσαν πως κάτι δεν πήγαινε καλά, χωρίς οι έως τώρα πληροφορίες να προσδιορίζουν το είδος της παράβασης.


ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3.000 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΟΝ ΣτΚ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΡΙΕΤΙΑ !!!

ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΓΙΑ ΤΟ 2017:
http://www.synigoroskatanaloti.gr/docs/StK-Annual-Report-2017.pdf




Περισσότερες από 3.000 αναφορές για τον κλάδο των τραπεζικών υπηρεσιών χειρίστηκε η ανεξάρτητη αρχή, Συνήγορος του Καταναλωτή, την τελευταία τριετία. "Ωστόσο, διαπιστώνουμε με ικανοποίηση ότι έχουμε πλέον, ειδικά με τον κώδικα δεοντολογίας των τραπεζών, υψηλό ποσοστό επίλυσης που φθάνει το 73%, και βεβαίως όπου δεν υπήρξε επίλυση θα πρέπει να καταβληθεί μεγαλύτερη προσπάθεια από όλους, και ιδίως από τις τράπεζες, με την υποβολή ρεαλιστικών προτάσεων, ώστε να έχουμε θετική έκβαση, αν είναι δυνατό, σε όλες τις υποθέσεις".

Αυτό δήλωσε ο Συνήγορος του Καταναλωτή, Λευτέρης Ζαγορίτης, παραδίδοντας σήμερα στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννη Δραγασάκη, την ετήσια έκθεση της Ανεξάρτητης Αρχής για τα πεπραγμένα του 2017.

Στη συνάντηση παρέστησαν, επίσης, η αναπληρώτρια Συνήγορος του Καταναλωτή, Αθηνά Κοντογιάννη και η βοηθός Συνήγορος Βασιλική Μπώλου.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2 ΜΗΝΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!!


ATTICA BANK: ΤΡΕΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΥΨΟΥΣ 700.000.000€ !!!

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΔΩ :
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/04/attica-bank-700000000.html




Αποδέκτης τριών δεσμευτικών προσφορών για χαρτοφυλάκιο κόκκινων δανείων ύψους 700,5 εκατ. ευρώ έγινε η Attica Bank.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, έληξε χθες, 31.05.2018, η υποβολή δεσμευτικών προσφορών προς την Attica Bank για την ανάληψη της διαχείρισης του χαρτοφυλακίου των NPEs ύψους 700,5 εκ. ευρώ.



Η ΑΑΔΕ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΦΟΡΙΩΝ !!!

ΓΙΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΗΤΡΩΟΥ & ΟΧΗΜΑΤΩΝ
Μέχρι το τέλος του έτους δεν θα είναι υποχρεωτική η επίσκεψη των φορολογούμενων στην εφορία για συναλλαγές όπως αλλαγή διεύθυνσης κατοικίας, αλλαγή αριθμού αστυνομικής ταυτότητας, κλοπή οχήματος, απόσυρση οχήματος κ.α.




Ένα νέο κύμα αποσυμφόρησης των εφοριών και συγκεκριμένα των τμημάτων Μητρώου και οχημάτων των φορολογούμενων ετοιμάζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Πρόκειται για πολύ συνηθισμένες συναλλαγές που αναγκάζουν τους φορολογούμενους να πραγματοποιούν άσκοπες επισκέψεις στις εφορίες. Επισκέψεις οι οποίες κοστίζουν σε χρόνο και ταλαιπωρία στους φορολογούμενους και την ίδια ώρα στερούν πολύτιμους ανθρώπινους πόρους από τη φορολογική διοίκηση.


Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΑΑΔΕ μέχρι το τέλος του έτους δεν θα είναι υποχρεωτική η επίσκεψη των φορολογούμενων στην εφορία για τις εξής συναλλαγές και γνωστοποιήσεις:



ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΚΑΡΤΕΛ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ CITIGROUP, DEUTSCHE BANK & ANZ BANK !!!

ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΥΣΤΡΑΛΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ
Οι κατηγορίες θα περιλαμβάνουν εικαζόμενες συμφωνίες σύμπραξης σχετικά με τη διαπραγμάτευση μετοχών της ANZ.




Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έλεγχοι των αυστραλιανών αρχών για την ύπαρξη πρακτικών καρτέλ από τρεις μεγάλες τράπεζες, τις Citigroup, Deutsche Bank και ANZ Bank. 

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης οι εισαγγελείς της Αυστραλίας αναμένεται να διατυπώσουν κατηγορίες εναντίον αυτών των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων καθώς και ορισμένων ατόμων ως αποτέλεσμα έρευνας.



ALPHA BANK: ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΥΨΟΥΣ 1,8 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2018 !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Περισσότερες πωλήσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων προτίθεται να διενεργήσει, φέτος, η Alpha Bank σε μια προσπάθεια να διατηρήσει αλώβητο το «μαξιλάρι» που διαθέτει έναντι των επίσημων στόχων μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η διοίκηση της τράπεζας, κατά τη τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές για τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, οι πωλήσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων θα ανέλθουν φέτος στα 1,8 δισ. ευρώ. Τα 800 εκατ. ευρώ αφορούν στην πώληση χαρτοφυλακίου με μη εξυπηρετούμενα εταιρικά δάνεια που έχουν εξασφαλίσεις επί ακινήτων (project Jupiter) και το 1 δισ. ευρώ σε ένα νέο χαρτοφυλάκιο χωρίς εξασφαλίσεις.

Όπως αποκάλυψε το Euro2day.gr ο διαγωνισμός για το Jupiter έχει ξεκινήσει και ήδη έχουν υπογραφεί συμβάσεις εμπιστευτικότητας. Παρόν στη φάση εκδήλωσης ενδιαφέροντος έχουν δηλώσει όλα τα μεγάλα ονόματα που δραστηριοποιούνται στη δευτερογενή αγορά. Ως το τέλος Ιουνίου θα κατατεθούν μη δεσμευτικές προσφορές και τον Σεπτέμβριο προγραμματίζεται η κατάθεση δεσμευτικών.


ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΑΝΑΒΟΥΝ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΙΟΥ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΜΕ ΜΕΤΡΗΤΑ ΣΤΑ 200-250€ !!!

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΠΙΕΖΟΥΝ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΑ 100€ :
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/05/100.html




Σε μείωση του ανώτερου ορίου συναλλαγών με μετρητά στα 200 - 250 ευρώ, από 500 ευρώ που είναι σήμερα προσανατολίζεται η κυβέρνηση μετά τη νέα χαλάρωση των capital controls. 

Στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι το όριο αυτό θα πρέπει να χαμηλώσει προκειμένου να επεκταθεί η χρήση του πλαστικού χρήματος που θα συμβάλει στη μείωση της φοροδιαφυγής. 

Το θέμα έχει συζητηθεί με τους δανειστές οι οποίες άναψαν το «πράσινο φως» στο οικονομικό επιτελείο ώστε μετά την αύξηση του μηνιαίου ορίου αναλήψεων στα 5.000 ευρώ (ανά τράπεζα στην Ελλάδα) να ελαχιστοποιηθούν τα φαινόμενα «μαύρων συναλλαγών» στην αγορά. 

Γεγονός το οποίο θα είχε αντίκτυπο και στις συναλλαγές με πλαστικό και ηλεκτρονικό χρήμα φουσκώνοντας έτσι την παραοικονομία.



Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

ΠΟΣΑ ΒΓΑΖΕΙ Ο ΓΑΠ ΓΙΑ ΝΑ «ΔΙΔΑΣΚΕΙ» ΠΩΣ ΜΑΣ ΕΒΑΛΕ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ;;;



ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΣΠΡΩΧΝΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΜΙΑ SELFIE ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ...

Όπου μίλησε έγινε ανάρπαστος !!!


Ο πρώην πρωθυπουργός μιλά σε Κινέζους φοιτητές για την Ελλάδα και την ιστορία της, τις αξίες και τα χαρακτηριστικά του ευρωπαϊκού οράματος, την ανάγκη συνεργασίας σε παγκόσμιο επίπεδο για την αντιμετώπιση της ανισότητας και φτώχειας, το μεγάλο έλλειμμα δημοκρατίας, τη συγκέντρωση πλούτου στα χέρια των λίγων, την κλιματική αλλαγή και την προώθηση της ειρηνικής διευθέτησης των διαφορών



ΑΛΕΞΗ, ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ !!!

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΥΠΟΙΚ, ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΔΙΚΑΣΤΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ, ΟΙ ΜΕΝ ΤΙ ΝΟΜΟΥΣ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕ ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΚΔΙΔΕΤΕ, ΚΛΙΚ ΕΔΩ:



Ένα δημοψήφισμα μεγάλης σημασίας για την παγκόσμια οικονομία θα γίνει σε λίγες μέρες και σχεδόν κανένας δεν ασχολείται μ’ αυτό.

Στις 10 Ιουνίου οι Ελβετοί θα αποφασίσουν εάν θα επιτρέπεται πλέον στις τράπεζες να δημιουργούν "χρήμα από το τίποτα", όπως λέγεται. Η δημιουργία χρήματος θα ανήκει αποκλειστικά πλέον στην κεντρική τράπεζα της Ελβετίας. Και στο εξής το συνολικό ύψος των δανείων που θα χορηγεί μία τράπεζα δεν θα μπορεί να ξεπερνάει το ύψος των καταθέσεων που έχει.

Η πρωτοβουλία ανήκει σε μία οργάνωση πολιτών - όπως το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ - οι οποίοι συγκέντρωσαν τον αριθμό υπογραφών που απαιτείται για να γίνει δημοψήφισμα στην Ελβετία. Εάν τυχόν η πρόταση υιοθετηθεί, η κεντρική τράπεζα της χώρας προβλέπει "σεισμό" στα παγκόσμια οικονομικά.

Αλλά τι ακριβώς σημαίνει η πρόταση τού δημοψηφίσματος;

Στα Οικονομικά που διδάσκονται στα πανεπιστήμια, οι τράπεζες λέγεται ότι δανείζουν τα χρήματα των καταθέσεών τους. Έτσι τουλάχιστον διδάσκεται στα Οικονομικά, όπου οι φοιτητές μαθαίνουν να υπολογίζουν το μέγεθος τού "Πολλαπλασιαστή", να αποστηθίζουν τις εξισώσεις του, να κάνουν μαθηματικές εκτιμήσεις, και άλλα σχετικά.

Μία πρόσφατη όμως εργασία της κεντρικής τράπεζας της Βρετανίας, της Τράπεζας της Αγγλίας - ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ - ήρθε για να επιβεβαιώσει τις αναλύσεις της μέχρι σήμερα μειοψηφίας των οικονομολόγων και να καταρρίψει πανηγυρικά την κατεστημένη βιβλιογραφία. Στην εργασία αυτή τίθεται πέραν πάσης αμφιβολίας το ότι η κατεστημένη αντίληψη ότι δήθεν "οι καταθέσεις δημιουργούν δάνεια" είναι απολύτως εσφαλμένη. 


Στην πραγματικότητα, είναι τα δάνεια που δημιουργούν καταθέσεις και όχι οι καταθέσεις τα δάνεια !!! 

Η ίδια η έννοια του λεγόμενου "Πολλαπλασιαστή" ακυρώνεται, με διπλωματική βεβαίως γλώσσα ("δεν είναι αυτός ο ακριβής τρόπος για να περιγραφεί η πραγματικότητα", λένε), αλλά από τα συμφραζόμενα βγαίνει ολοκάθαρα το συμπέρασμα: "Πολλαπλασιαστής" δεν υπάρχει. Από πού προέρχεται όμως το χρήμα το οποίο δανείζουν οι τράπεζες, εάν δεν προέρχεται από τις καταθέσεις; Η Τράπεζα της Αγγλίας το λέει πολύ απλά: Από το τίποτα. Κάθε φορά που μία τράπεζα χορηγεί ένα καινούργιο δάνειο, δημιουργεί καινούργιο χρήμα από το ίδιο το δάνεισμα το οποίο χοργηγεί.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ !!!

Η ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΤΑ ΣΕΙΡΑ
Στο σφυρί 37 ακίνητα σε τιμές από 8.000€ !!!




Στην πέμπτη της ηλεκτρονική δημοπρασία για την πώληση ιδιόκτητων ακινήτων της προχωρά στις 19 και 20 Ιουνίου η Τράπεζα Πειραιώς, μέσω του διαδικτυακού της τόπου properties4sale.gr.

Στη δημοπρασία θα διατεθούν 37 ακίνητα από όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων, διαμερίσματα, μονοκατοικίες, γραφεία, καταστήματα, οικόπεδα και κτίρια, σε Αττική, Θεσσαλονίκη, παραθεριστικές και άλλες περιοχές.

Το πληροφοριακό υλικό για τα ακίνητα, όπως και όλα τα σχετικά έντυπα, είναι αναρτημένα στο properties4sale.gr.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΠΕ ΟΜΙΛΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ !!!

GUPTA FAMILY GROUP: ΓΙΟΥΦΤΑ ... ΟΝΟΜΑ & ΠΡΑΓΜΑ!!! ΜΙΛΑΕΙ Η ΦΩΤΟ!!!
Με βαριές κατηγορίες για διαφθορά στη Ν.Αφρική πριν 2 ημέρες, τώρα υποψήφιοι για τα ΕΛΠΕ !!!




Ο όμιλος Gupta Family Group (GFC Alliance) καλύπτει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων από μέταλλα, πρώτες ύλες, ενέργεια και φυσικούς πόρους, ως μίντια και real estate.

Όμως η πληροφορία για ξεπάγωμα assets 20 εκατ δολαρίων που αφορούν συνεργασία με τον πρώην πρόεδρο της Ν.Αφρικής Jacob Zuma σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters στις 28/5 γεννά ερωτήματα για την φερεγγυότητα του ομίλου.Ειδικότερα σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC στις 14/2/2018 ο πρώην πρόεδρος της Ν. Αφρικής είχε κατηγορηθεί για σχέσεις διαφθοράς με τους Gupta Family, τους οποίους άφηνε να παρεμβαίνουν σε υπουργικά meetings με αποτέλεσμα να διατυπωθούν κατηγορίες για ξέπλυμα μάυρου χρήματος! Mάλιστα είχαν συνδεθεί για τον τύπο τόσο πολύ με τον πρώην πρόεδρο Zuma, που τους αποκαλούσαν "The Zuptas"

Τελικά όπως αναφέρει το Reuters στις 28 Μαίου του 2018 σύμφωνα με δημοσίευμα των EWN news τα παγωμένα assets ξεπάγωσαν 2 μόλις μέρες πριν ολοκληρωθεί η προθεσμία για τον διαγωνισμό των ΕΛΠΕ.



ΣΕ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ 90.000.000€ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ Η ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ !!!

ΤΟ ΠΡΩΤΟ 4ΜΗΝΟ ΤΟΥ 2018
Βροχή τα αιτήματα για άνοιγμα λογαριασμών όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό !!!




Στα 90 εκατ. ευρώ ανέρχεται η αξία των συνολικών δεσμεύσεων για φορολογικές υποθέσεις στις οποίες προχώρησε στο τετράμηνο Ιανουαρίου – Απριλίου 2018 η Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος.

Το ίδιο διάστημα η Αρχή, της οποίας προΐσταται η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Άννα Ζαΐρη, έστειλε στις εισαγγελικές Αρχές 45 φορολογικές υποθέσεις που σχετίζονται κυρίως με μεγάλη φοροδιαφυγή. Αλλά δεν αρκέστηκε μόνον σε αυτό. Η Αρχή απέστειλε 61 αιτήματα στο εξωτερικό προκειμένου να ενημερωθεί για την ύπαρξη καταθέσεων ή άλλων περιουσιακών στοιχείων, που αποτελούν πιθανόν προϊόν φοροδιαφυγής και ξεπλύματος χρήματος.

Η Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος έχει εναρμονιστεί πλήρως με τις επιταγές των θεσμών και «κυνηγά» υποθέσεις διακεκριμένης φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου, εγκλήματα που σχετίζονται με κακουργηματική απιστία και ξέπλυμα χρήματος εντός του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, αλλά και με υπεξαιρέσεις και υποθέσεις που αφορούν σε ζημία του Δημοσίου.


ΚΥΡΙΑΚΟ .... ΜΟΝΟ ΜΕ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΗ & ΤΡΙΤΕΓΓΥΗΤΗ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!!!

ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΛΟΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟ
Αν θέλεις ψηφαλάκια ..... μόνον έτσι !!!



ΣΕ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ :

ΜΟΝΟ 7 ΕΝΟΧΟΙ & ΜΕ ΠΟΙΝΕΣ ΧΑΔΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΤΩΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ !!!

Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΕΙΧΕ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝΟΧΗ ΤΩΝ 56 ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 58 ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ
Όλοι ελεύθεροι και ωραίοι καθώς στους μεν 4 επιβλήθηκε 3ετής φυλάκιση με αναστολή, στους δε 3 επιβλήθηκε 5ετής κάθειρξη αλλά τους δόθηκε αναστολή στην έφεση !!!




Ομόφωνα ένοχοι με ποινές ωστόσο που δεν ξεπερνούν τα 5 έτη κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων 7 πρώην μέλη της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ για το λεγόμενο πάρτι των επιχορηγήσεων από τη διοίκηση της εταιρείας που φέρονται να κατέληξαν σε ταξίδια, πανάκριβα δώρα και προσωπικές δαπάνες.

Αντίθετα κρίθηκαν αθώοι όλοι οι διοικούντες της ΔΕΗ που βρέθηκαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Το δικαστήριο κήρυξε αθώους, είτε για λόγους ουσίας, είτε λόγω παραγραφής τους 51 από τους συνολικά 58 κατηγορουμένους στην υπόθεση για τα αδικήματα της απιστίας ή της απάτης.


Η ΕΕ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΝΤΙΖΕΛ !!!

«ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΝΤΙΖΕΛ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΑ» ΔΗΛΩΣΕ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ BLOOMBERG Η ΕΥΡΩΠΑΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ Ε.ΜΠΙΕΝΚΟΦΣΚΑ
Το τέλος των αυτοκινήτων που τρέχουν με ντίζελ προαναγγέλλει η Ευρωπαία επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς και Βιομηχανίας Ελζμπιέτα Μπιενκόφσκα εκτιμώντας ότι το Dieselgate ήταν ένα «σημείο καμπής» για την Ευρωπαϊκή Ένωση.




«Τα αυτοκίνητα που κινούνται με ντίζελ είναι τελειωμένα», δήλωσε σε συνέντευξη της στο Bloomberg η Ευρωπαία επίτροπος προσθέτοντας ότι «σε μερικά χρόνια οι μηχανές ντίζελ θα έχουν εξαφανιστεί. Είναι τεχνολογία που ανήκει στο παρελθόν».

Μάλιστα το σκάνδαλο με την παραποίηση των στατιστικών για τις εκπομπές ρύπων στις ΗΠΑ, την οποία παραδέχθηκε το 2015 η Volkswagen μπορεί να βοηθήσει την ΕΕ να ετοιμαστεί για την τεχνολογική επανάσταση που έρχεται στις οδικές μεταφορές. Στόχος είναι η Ευρώπη να διατηρήσει την πρωτοκαθεδρία της στην αυτοκινητοβιομηχανία σε μια εποχή που εντείνεται ο ανταγωνισμός τόσο από τις ΗΠΑ όπου εδρεύει η Tesla όσο και από την Κίνα από την οποία προέρχονται περίπου τα μισά ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν αυτή την στιγμή στους δρόμους.


ΤΟ ΜΟΝΑΚΟ .... ΤΟ ΒΑΤΕΡΛΩ ..... ΚΑΙ Ο ΦΕΡΕΤΖΕΣ ΤΟΥ ΦΟΥΣΤΗ !!!



Ανεβαίνουν οι τόνοι της πολιτικής αντιπαράθεσης με αφορμή το ταξίδι του Πάνου Καμμένου στο Μονακό, με τις επιθέσεις να γίνονται πια προσωπικές.

Η πρόσκληση του Πρίγκιπα Αλβέρτου στον υπουργό Εθνικής Άμυνας και η αποδοχή της από τον δεύτερο, αποτέλεσε αφορμή αντιπαράθεσης για τη Νέα Δημοκρατία, η οποία προφανώς βρίσκει απαράδεκτο το γεγονός ότι ένας υπουργός επισκέφθηκε άλλο κράτος, μετά από επίσημη πρόσκληση.

Στο θέμα λοιπόν, πέρα από την επίσημη ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέρθηκε και ο βουλευτής του, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, κατακρίνοντας τον υπουργό Εθνικής Άμυνας για την επιλογή του αυτή.

Ο τελευταίος δεν άφησε αναπάντητο το σχόλιο, κάνοντας το παρακάτω tweet, με το οποίο «φωτογραφίζει» τον Βαρβιτσιώτη, όπως έκανε και στο πρώτο tweet που είχε γράψει περί Μυκόνου.


ΒΟΜΒΑ !!! ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 14 ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ !!!

ΔΕΝ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ Η ΑΔΕΚΑΣΤΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΑΠ κα ΞΕΝΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Νίκος Νικολόπουλος: «Η Δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος της. Με Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών για το μεγάλο σκάνδαλο της σύμβασης 994/2005 του Προαστιακού Σιδηροδρόμου παραπέμπονται σε δίκη στις 21/9/2018, με κακουργηματικές κατηγορίες, οι πρωταγωνιστές του σκανδάλου από τον ΟΣΕ και οι “εθνικοί εργολάβοι” σαν ηθικοί αυτουργοί» !!! 



Ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, πληροφορηθείς την έκδοση του παραπάνω Βουλεύματος, για την καθυστέρηση έκδοσης του οποίου, μετά από δικές του κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, η κ. Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρήγγειλε τη διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης, κατόπιν της οποίας ασκήθηκε πειθαρχική αγωγή, που εκκρεμεί ενώπιον τον αρμόδιου Πειθαρχικού Συμβουλίου, προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις:

Αισθάνομαι απόλυτα δικαιωμένος, γιατί με την έκδοση του παραπάνω Βουλεύματος η Δικαιοσύνη στάθηκε τελικά στο ύψος της και ο αγώνας που κάναμε τόσα χρόνια δεν πήγε χαμένος. Με συνεχείς κοινοβουλευτικές μας παρεμβάσεις στη Βουλή, αλλά και παρεμβάσεις μας στη Δικαιοσύνη, προσπαθήσαμε ν’ αποφευχθεί ο ενταφιασμός του μεγαλύτερου ίσως σκανδάλου στην ιστορία του ΟΣΕ, καταγγέλλοντας τις προσπάθειες συγκάλυψης σε όλα τα επίπεδα, από το υπηρεσιακό και το πολιτικό μέχρι το Ελεγκτικό Συνέδριο και το δικαστικό. 



Ο ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΝ ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ !!!

ΜΕ ΤΑΜΕΙΑ ΑΥΤΟΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ
Το κόλπο με τα...καρότα !!!




Οι πωλήσεις καρότων αυξάνονται ραγδαία σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς οι «κλέφτες» προσποιούνται ότι αγοράζουν αυτό το φθηνό λαχανικό ενώ συσκευάζουν πιο ακριβά φρούτα όπως το αβοκάντο, σύμφωνα με μία εγκληματολόγο.

Τα καρότα είναι το φθηνότερο λαχανικό κατά βάρος, πράγμα που σημαίνει ότι πολλοί Βρετανοί χρησιμοποιούν τα ταμεία αυτοεξυπηρέτησης προκειμένου να γλυτώσουν χρήματα. Τι κάνουν; Παίρνουν π.χ. αβοκάντο και τα ζυγίζουν, χτυπώντας στη ζυγαριά το προϊόν ως καρότα.

Οι Βρετανοί αγόρασαν 800 εκατομμύρια παραπάνω καρότα πέρυσι σε σχέση με το 2013.

Η λέκτορας εγκληματολογίας Εμελίν Τέιλορ, από το πανεπιστήμιο του Λονδίνου, δήλωσε στους Times: «Συνεργαζόμουν με λιανοπωλητές σε μια προσπάθεια να μειώσουν τις κλοπές αντικειμένων όταν ένα μεγάλο σούπερ μάρκετ ανακάλυψε πως είχε πουλήσει περισσότερα καρότα από όσα είχε στοκ. Μπερδεμένο με αυτή την εξέλιξη, οι υπεύθυνοι εξέτασαν τα αποθέματά τους και διαπίστωσαν πως σε ορισμένες περιπτώσεις οι πελάτες είχαν αγοράσει 18 κιλά καρότα σε μία μόνο επίσκεψη. Δυστυχώς, δεν επρόκειτο για μια ξαφνική αλλαγή προς της υγιεινή διατροφή, αλλά ένα πρώιμο σημάδι ενός νέου τύπου τυχοδιωκτών».


ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΤΡΟΦΕΣ ΟΙ ΗΛ.ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 700 ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Τι γράφει το mononews.gr :

Με γεωμετρικό ρυθμό αυξάνονται οι πλειστηριασμοί ακινήτων που έχουν αναρτηθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «eauction», οι οποίοι έχουν φτάσει τους 10.800 και από αυτούς οι 766 είναι προγραμματισμένοι για αυτή την εβδομάδα. Η πλειοψηφία των πλειστηριασμών έχει επισπεύδουσες τις τράπεζες, αλλά στο χορό μπαίνουν σταδιακά τόσο το Δημόσιο όσο και ιδιώτες. Ο ρυθμός ένταξης των πλειστηριασμών που προγραμματίζονται στην πλατφόρμα eauction αυξάνεται καθημερινά και καθιστά απόλυτα εφικτή τη δέσμευση που έχουν αναλάβει οι τράπεζες για τη διενέργεια 18.000 πλειστηριασμών εντός του 2018.

Χθες παρά τη γενική απεργία η πλειοψηφία των πλειστηριασμών πραγματοποιήθηκε κανονικά και με αφορμή επεισόδια που υπήρξαν στο κέντρο, ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία για τους πλειστηριασμούς, αντικρούοντας την κριτική ότι πλειστηριάστηκαν πρώτες κατοικίες.Πρόκειται για :

• Διαμέρισμα 62 τ.μ. στα Πατήσια (Πρώτη Κατοικία) που ανεστάλη μετά από σχετική έκδοση δικαστικής απόφασης.

• Διαμέρισμα 70 τ.μ. στην Νέα Ιωνία (Πρώτη Κατοικία) που ανεστάλη μετά από σχετική έκδοση δικαστικής απόφασης.

• Κατάστημα 70 τ.μ. στο Καματερό. Ο πλειστηριασμός διενεργείται για οφειλές 196.000 ευρώ.

• Αγροτεμάχιο 6,7 στρεμμάτων και κατάστημα 70 τ.μ. στην Λάρισα. Έχει κηρυχτεί άγονος και θα επαναληφθεί στο άμεσο μέλλον.


ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ !!!

ΑΥΞΗΣΗ 8%
Politico: "Έλληνες, Ιταλοί και Ισπανοί θα πρέπει να πανηγυρίζουν".




"Έλληνες, Ιταλοί και Ισπανοί θα πρέπει να πανηγυρίζουν, αφού, ενώ οι πόροι για την πολιτική συνοχής θα περικοπούν επί του συνόλου του προϋπολογισμού της Ε.Ε., το μερίδιο της Ελλάδας θα αυξηθεί κατά 8%, της Ιταλίας κατά 6,4% και της Ισπανίας κατά 5%", γράφει η ιστοσελίδα Politico, αναφερόμενη στη δημοσιοποίηση των μακροπρόθεσμων σχεδίων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πολιτική συνοχής, τα χρήματα και τα προγράμματα που χρησιμοποιεί η Ε.Ε. για να μειώσει τις περιφερειακές ανισότητες εντός της Ενωσης.

Η Επιτροπή προτείνει την ενίσχυση του δεσμού ανάμεσα στους ευρωπαϊκούς πόρους και τις διαρθρωτικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται και δημοσίευμα της ιστοσελίδας Euobserver, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι δύο χώρες που έχουν προκαλέσει πονοκέφαλο στην Κομισιόν κατά τα τελευταία χρόνια κυρίως για θέματα που αφορούν στη μετανάστευση και το Κράτος Δικαίου, η Ουγγαρία και η Πολωνία, θα πληγούν σφόδρα, αφού το μερίδιο από τους πόρους για την πολιτική συνοχής θα περικοπούν κατά 24% για την Ουγγαρία και 23% αντιστοίχως για την Πολωνία για την περίοδο 2021-2027.


EUROBANK: ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΓΙΑ ΠΩΛΗΣΗ 2 ΠΑΚΕΤΑ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Απόλυτα βέβαιη ότι θα πετύχει όλους τους στόχους που έχει θέσει για το 2018 τόσο σε ό,τι αφορά τα δάνεια όσο και τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) εμφανίστηκε η διοίκηση της Eurobank κατά την παρουσίαση των οικονομικών μεγεθών α' τριμήνου 2018 στους αναλυτές. 


Όπως τονίστηκε στην ενημέρωση η τράπεζα διαθέτει όλα τα «εργαλεία» προκειμένου να μειώσει στα 15,6 δισ. ευρώ τα NPEs έως το ττέλος του έτους, ενώ τα νέα μεικτά δάνεια θα κυμανθούν μεταξύ 700 και 800 εκατ. ευρώ, με τα 400 εκατ. να αφορούν «καθαρά» δάνεια.
Η διοίκηση της Eurobank τόνισε ότι εντός των επόμενων μηνών θα προχωρήσει σε δύο πωλήσεις «πακέτων» NPEs, με το ένα να αφορά τίτλους χωρίς εγγυήσεις αξίας περίπου ενός δισ. ευρώ, ενώ θα υπάρξει και πώληση ενός «πακέτου» μη εξυπηρετούμενων δανείων αλλά με εγγυήσεις το ακριβές ποσό του οποίου δεν ανακοινώθηκε.

Πάντως η Eurobank δεν ανακοίνωσε τον στόχο που έχει θέσει για τη μείωση των NPEs σε ό,τι αφορά την περίοδο 2020 - 2021, καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες της τράπεζας εξετάζουν ορισμένα ακόμη δεδομένα ώστε να υπάρξει επικαιροποίηση των στόχων.



ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΟΤΙ ΑΠΟΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ & ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ !!!




Πρόσφατα κυκλοφόρησε και πάλι στο διαδίκτυο και στα social media ο ισχυρισμός ότι υπάρχουν κανονισμοί σε Ευρωπαϊκό και εγχώριο επίπεδο που απαγορεύουν να πληρώνουμε διόδια και τέλη κυκλοφορίας ταυτόχρονα.Τι ισχύει;

Ψευδής ισχυρισμός

Ο Ευρωπαϊκός κανονισμός που αναφέρει η εικόνα είναι ο 38/17.5.2006. Αφορά τέλη επιβολής σε βαρέα φορτηγά οχήματα και μόνο (άνω των 2.5 τόνων που χρησιμοποιούνται για ορισμένα έργα υποδομών), ενώ το άρθρο 3, παράγραφος 2 που αναφέρεται δεν υφίσταται καν.


ΡΕΚΟΡ: ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΥΨΟΥΣ 1.600.000€ ΕΠΕΣΑΝ ΣΕ 4 ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ !!!

ΑΛΛΑ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΑΠΤΟΗΤΟΙ...
Κλιμάκιο της Πολεοδομίας Σύρου μέσα σε τέσσερα μόλις 24ωρα επέβαλε πρόστιμα ύψους 1,6 εκατ. Ευρώ για πολεοδομικές αυθαιρεσίες.




Μια θέση στο... βιβλίο Γκίνες διεκδικεί η Πολεοδομία της Σύρου μετά το τελευταίο σαρωτικό της πέρασμα από το Νησί των Ανέμων. Κλιμάκιο της υπηρεσίας μέσα σε τέσσερα μόλις 24ωρα επέβαλε πρόστιμα ύψους 1,6 εκατ. Ευρώ για πολεοδομικές αυθαιρεσίες.

Ωστόσο το εντυπωσιακό είναι ότι παρά τα τσουχτερά πρόστιμα, οι ιδιοκτήτες των αυθαιρέτων συνεχίζουν απτόητοι να χτίζουν χωρίς άδειες, μην υπολογίζοντας ούτε την Εισαγγελία Σύρου, ούτε την Αστυνομία, ούτε και την αρμόδια Πολεοδομία βασιζόμενοι στη λογική ότι τα κέρδη που θα αποκομίσουν από την φετινή σεζόν επαρκούν και για να καλύψουν τα βαρύτατα πρόστιμα που τους έχουν επιβληθεί.


Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;;


Το ΤΑΙΠΕΔ ολοκλήρωσε την πώληση του 5% του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom- Οι Γερμανοί πλέον ελέγχουν το 45%

Μέσω του Χρηματιστηρίου ολοκληρώθηκε σήμερα η μεταβίβαση του 5% του ΟΤΕ από το ΤΑΙΠΕΔ στην Deutsche Telekom AG. Το ύψος της συναλλαγής διαμορφώθηκε σε 284.051.959,81 ευρώ.

Όπως θυμίζει το ΤΑΙΠΕΔ στην ανακοίνωσή του, στις 20/03/2018 η Deutsche Telekom άσκησε το δικαίωμα πρώτης άρνησης για την απόκτηση 24.507.520 κοινών ονομαστικών μετοχών του OΤΕ, όπως προβλέπεται σχετικά στη συμφωνία μετόχων μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Deutsche Telekom AG, στην οποία προσχώρησε και το ΤΑΙΠΕΔ.


ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ: ΠΡΟΣ ΔΙΕΤΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ...ΜΕΛΕΤΕΣ ;;;



Τι αποκαλύπτει το euro2day.gr :

Μέσω της διετούς παράτασης της σύμβασης παραχώρησης της Αττικής Οδού, που λήγει τον Σεπτέμβριο του 2024, εξασφάλισε το υπουργείο Υποδομών τη χρηματοδότηση σειράς μελετών για νέα οδικά και σιδηροδρομικά έργα από την κοινοπραξία που διαχειρίζεται τον οδικό άξονα.

Το συμπέρασμα προκύπτει από χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Υποδομών Χρ. Σπίρτζη, σύμφωνα με τις οποίες η παράταση κατά ένα ή δύο χρόνια προβλέπεται από την υφιστάμενη σύμβαση παραχώρησης και θα αξιοποιηθεί προκειμένου να προχωρήσουν οι μελέτες για τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού και του προαστιακού σιδηροδρόμου.

Η Αττική Οδός, στην οποία συμμετέχουν οι όμιλοι ΕΛΛΑΚΤΩΡ, J&P ΑΒΑΞ και Τράπεζα Πειραιώς (κατέχει σήμερα το 10% το οποίο όμως πωλείται) έχει αναλάβει με βάση πλαίσιο συναντίληψης που υπέγραψε στις 12 Ιανουαρίου με τον κ. Σπίρτζη, να εκπονήσει το σύνολο των µελετών και ερευνών για σειρά νέων έργων.


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠ.ΠΟ: ΠΑΡΤΙ ΜΕ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ !!!

ΤΑΞΙΔΙΑ, ΓΕΥΜΑΤΑ, ΚΑΦΕΔΕΣ & ΠΟΤΑ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ, ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ...
Σειρά ευρημάτων που δείχνουν δαπάνες οι οποίες δεν σχετίζονται με τους καταστατικούς σκοπούς του, εντόπισε το προκαταρκτικό πόρισμα 140 σελίδων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού (ΤΑΥΠ ΥΠΠΟ).




Από το Ταμείο στην Ομοσπονδία: Οι περίεργες διαδρομές του δημοσίου χρήματος στο υπουργείο Πολιτισμού

Δαπάνες, οι οποίες δεν σχετίζονται με τους καταστατικούς σκοπούς του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού, εντόπισε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, όπως αναφέρεται στο 140 σελίδων πόρισμά του, το οποίο βρίσκεται στην διάθεση του News 24/7.

Από τα πλέον σημαντικά ευρήματα είναι αυτά που αφορούν τις δαπάνες για τις ανάγκες της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων και όχι του Υπουργείου Πολιτισμού. Όπως αναφέρεται, από το 2005 ως το 2016, δαπανήθηκαν 2.859.019,54 ευρώ «για κάλυψη εξόδων της Ομοσπονδίας και όχι του Ταμείου», ενώ μάλιστα προτείνεται να ζητηθούν τα χρήματα πίσω.

Το Ταμείο Αλληλοβοήθειας ιδρύθηκε το 2002 ως ταμείο αρωγής των υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού. Αρχικός σκοπός του ήταν να δίνει δάνεια και βοηθήματα σε υπαλλήλους που είχαν ανάγκη για λόγους υγείας ή κοινωνικής αλληλεγγύης, αλλά και να υποβοηθά της πολιτιστικής επιμόρφωσης των υπαλλήλων. Η νομική του μορφή ήταν ιδιωτικού δικαίου (ένωση προσώπων χωρίς νομική προσωπικότητα), ενώ η χρηματοδότησή του ήταν 100% από κρατικό χρήμα και ειδικότερα από έσοδα του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και λογαριασμούς του Υπουργείου Πολιτισμού.



ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ;;; ΜΕ ΡΥΘΜΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΩ ΤΟΥ 26% ΤΡΕΧΕΙ Η ΑΓΟΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΦΟΥΣΚΑ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΣΚΑΣΕΙ ;;;
Με πρωτοφανή και ανεξήγητο ρυθμό ανάπτυξης που κυμαίνεται σε πάνω από 26% κινείται η ελληνική αγορά αυτοκινήτου τη στιγμή που η παγκόσμια αγορά κινείται με ποσοστό λίγο πάνω από το 2,5% τη στιγμή που το εθνικό καθαρό διαθέσιμο εισόδημα ξεπερνά οριακά τις 14.000 ευρώ ενώ η ανεργία χτυπάει «κόκκινο».




Το αξιοπερίεργο στην εγχώρια αγορά έχει να κάνει και με το γεγονός πως σε αντίθεση με τα διαχρονικά επιστημονικά συμπεράσματα που επιβεβαιώνουν ότι «Μεταβολή ΑΕΠ ίσον Μεταβολή ζήτησης αυτοκινήτων» η ελληνική αγορά επιτάχυνε με δεκαπλάσιο ρυθμό από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στις ταξινομήσεις επιβατικών το πρώτο τετράμηνο του 2018.

Μάλιστα σύμφωνα με την τετραμηνιαία έκθεση της ICONIC Project Finance Advisory (UK) για την αποτίμηση της παγκόσμιας αγοράς αυτοκινήτου επισημαίνεται ότι την ίδια περίοδο η μεγέθυνση σε ολόκληρη την ΕΕ και τον ΕΟΧ άγγιξε μόλις το 2,6%. Ταυτόχρονα, σε παγκόσμιο επίπεδο οι εκτιμήσεις για το 2018 κυμαίνονται μεταξύ 2,2% και 2,7%, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τη στενή σχέση «Ζήτησης αυτοκινήτων – ΑΕΠ» ως μοναδικό αξιόπιστο μέτρο μελλοντικής ζήτησης στις ανεπτυγμένες αγορές.

Σε αντίθεση με τα διαχρονικά επιστημονικά συμπεράσματα που επιβεβαιώνουν ότι Μεταβολή ΑΕΠ ίσον Μεταβολή ζήτησης αυτοκινήτων η ελληνική αγορά επιτάχυνε με δεκαπλάσιο ρυθμό από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στις ταξινομήσεις επιβατικών το πρώτο τετράμηνο του 2018.


189.000 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟ ΚΛΑΔΟ ΧΑΘΗΚΑΝ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 2008-2015 !!!

ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ICAP
Η συμμετοχή του κλάδου στην συνολική απασχόληση της χώρας ανερχόταν σε 8,1% το 2008, έκτοτε σημειώνεται συνεχής μείωση του ποσοστού συμμετοχής με το 2016 να φτάνει το 4,9%.




Ο κλάδος των κατασκευών κατέγραψε σημαντικές απώλειες την περίοδο 2008-2013. Εντούτοις από το 2014 η αγορά των τεχνικών εταιρειών φαίνεται να εισέρχεται σε τροχιά ανάκαμψης, λόγω κυρίως της “επανεκκίνησης” μεγάλων δημόσιων έργων, αλλά και της ενίσχυσης της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων. Η ανάκαμψη της αγοράς αναστέλλεται το 2015, αλλά την διετία 2016-2017 ακολουθεί και πάλι ανοδικούς ρυθμούς κυρίως λόγω της αύξησης του κύκλου εργασιών των μεγάλων κατασκευαστικών εταιρειών / ομίλων από σημαντικά έργα υποδομών στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Ο κατασκευαστικός κλάδος αποτέλεσε για πολλά χρόνια έναν από τους κινητήριους μοχλούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, αφού συνδέθηκε άρρηκτα με την οικονομική της μεγέθυνση συνεισφέροντας παράλληλα σε πολλούς κλάδους της βιομηχανίας, του εμπορίου και των υπηρεσιών.


ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ "ΣΕΒΑΣΜΟΣ" ΤΩΝ ΧΑΡΤΟΓΙΑΚΑΔΩΝ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ...ΜΗΔΕΝΙΚΟΣ !!!


ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ-ΑΠΑΤΗ, ΤΟΥΣ "ΔΑΓΚΩΣΕ" ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ !!!



Τίποτα δεν υπολόγισε ο κύριος. Παλιές φιλίες, τους επί σειρά ετών πελάτες του, την επαγγελματική του φήμη, τα δύο μικρά παιδιά του, την μάνα και την αδελφή του. Μάζεψε το κομπόδεμα και εξαφανίστηκε, αφήνοντας κάποιους να ψάχνονται και άλλους να βρουν τρόπο να απολογηθούν.

Ο πενηντάρης ασφαλιστής – επενδυτής, που μέχρι πρόσφατα δούλευε σε πολυεθνικό κολοσσό και είναι Πειραιώτης στην καταγωγή, αλλά διέμενε στα νότια προάστεια της Αττικής, κατάφερε τον τελευταίο καιρό να πείσει αρκετούς πελάτες του, μερικοί εκ των οποίων και φίλοι του επί σειρά ετών, να του εμπιστευτούν τις οικονομίες τους για να τις επενδύσει σε κάποια προσοδοφόρα, όπως υποστήριζε ο ίδιος, προγράμματα. Με το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων να δίνεται «στο χέρι», άλλωστε ο ίδιος ήταν αυτός που αποτελούσε... εγγύηση για να τον εμπιστευτούν. Ανθρωπος με σεβαστό κοινωνικό status, με καλή και σταθερή εργασία, καθώς ήταν «μεγαλοασφαλιστής» επί 27 συναπτά έτη με τετραψήφιο αριθμό πελατών, οικογενειάρχης με δύο μικρά παιδιά.


Αφού λοιπόν συγκέντρωσε ένα πολύ σεβαστό χρηματικό ποσό, που σύμφωνα με πληροφορίες κυμαίνεται από μερικές εκατοντάδες χιλιάδες Ευρώ μέχρι εφταψήφιο νούμερο, έκανε την κίνηση – ματ. 



ΑΓΡΟΤΕΣ: ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΜΕ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΟΚΙΟΥ ΦΕΡΝΕΙ Η ΝΕΑ ΚΑΠ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ !!!

Η ΝΕΑ ΚΟΙΝΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επιπλέον 15% στην ενίσχυση για επενδύσεις στα πλαίσια Μέτρων όπως τα Σχέδια Βελτίωσης και η Μεταποίηση, προβλέπεται στη νέα ΚΑΠ για όσους χρησιµοποιήσουν συνδυαστικά και χρηµατοδοτικά µέσα.




Στα εργαλεία αυτά µπορούν να περιλαµβάνεται ο δανεισµός µε επιδότηση επιτοκίου, όπου, σε αντίθεση µε την τρέχουσα κατάσταση, δεν θα αφαιρείται µέρος της επιδότησης, σύµφωνα µε τον κανονισµό.

Στην πρώτη εικόνα που επιχειρεί να δώσει ο κανονισµός για την αρχιτεκτονική του β’ Πυλώνα (Προγράµµατα) ξεχωρίζουν και τα νέα γεωργοπεριβαλλοντικά µέτρα. Εκεί φαίνεται πως θα υπάρξει ιδιαίτερη προσοχή προς την υλοποίησή τους: θα επιχειρηθεί να συνδεθούν υποχρεωτικά µε ένα καθεστώς συµβουλευτική, και θα πρέπει κατ’ ελάχιστο να καταλαµβάνουν το 30% των κονδυλίων του β’ Πυλώνα.


ΟΧΙ !!! ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ !!!


ΜΕ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΕΠΙΑΣΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ !!!

ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΣΤΟ 100% ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ
Με συνταγή Ελλάδας, η Ιταλία οδεύει σε κυβέρνηση τεχνοκρατών, capital controls και μνημόνιο !!!

 

Ιταλός Κεντρικός τραπεζίτης: Η Ιταλία απέχει λίγα βήματα πριν από το χάος

Καμπανάκι για τις εξελίξεις κρούει ο κεντρικός τραπεζίτης της Ιταλίας, Ιγκνάσιο Βίσκο. Την ίδια ώρα δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι νέες κάλπες, στις οποίες οδεύει η χώρα, ενδέχεται να βγάλουν αισθητά ενισχυμένη τη Λέγκα και να δώσουν σε νέο ενδεχόμενο συνασπισμό Πέντε Αστέρων- Λέγκας την πλειοψηφία στη Βουλή.

«Η Ιταλία απέχει μόνο λίγα βήματα από το νά χάσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών» προειδοποίησε ο κεντρικός τραπεζίτης, υπογραμμίζοντας ότι η όποια προσπάθεια για αποδυνάμωση της δημοσιονομικής θέσης της χώρας θα υπονόμευε χρόνια πολύτιμων μεταρρυθμίσεων.

Ο Βίσκο αναγνώρισε ότι το ξεπούλημα ιταλικών μετοχών και ομολόγων είναι πολύ σοβαρό, αλλά αμφισβήτησε την οικονομική λογική του.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΕΚΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ Ο SERVER ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ !!!

ΑΠΟ 5-6 ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΩΝ ΕΙΣΗΓΜΕΝΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ...
Ενώ μιλούν για αδιαφορία του ΥΠΟΙΚ !!!




Μεγάλα προβλήματα στην ομαλή λειτουργία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς έχει προκαλέσει την τελευταία εβδομάδα η «κατάρρευση» της κεντρικής μονάδες υπολογιστών της ρυθμιστικής αρχής, με τους εργαζόμενους της Επιτροπής να καταγγέλλουν την αδιαφορία του αρμόδιου υπουργείου και να προχωρούν σε 48ωρη απεργία την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο Server έχει «κρασάρει» από την περασμένη εβδομάδα λόγω έλλειψης συντήρησης και υλικών. Οποιοσδήποτε επιχειρεί να μπει στην σελίδα της Επιτροπής (www.hcmc.gr) συναντά το μήνυμα: The requested service is temporarily unavailable. It is either overloaded or under maintenance. Please try later.


Η ΕΥΡΩΠΗ ΑΛΛΑΖΕΙ: ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ !!!


ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΒΓΑΖΕΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΗΝ ΙΡΙΣ ΤΩΝ ΜΠΟΜΠΟΛΑ-ΨΥΧΑΡΗ !!!

ΣΤΑ 35.000.000€ Η ΤΙΜΗ ΠΡΩΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ
Ενώ τα 237.000.000€ αγγίζουν τα θαλασσοδάνεια που έσκασαν στις τράπεζες από Πήγασος Εκδοτική+Εκτυπώσεις ΙΡΙΣ !!!




Τίτλοι τέλους για την άλλοτε ισχυρή εκτυπωτική βιομηχανία «Εκτυπώσεις ΙΡΙΣ» του Φώτη Μπόμπολα και του Σταύρου Ψυχάρη καθώς σήμερα Τετάρτη 30 Μαΐου βγαίνει στο σφυρί από την Τράπεζα Πειραιώς με την τιμή της πρώτης προσφοράς να διαμορφώνεται σε 35.183.140 ευρώ. 

Η τράπεζα προχώρησε στη διαδικασία πλειστηριασμού για συνολική οφειλή ύψους 2 εκατ. ευρώ. 

Ο πλειστηριασμός αναμένεται να κηρυχτεί άγονος καθώς δεν υπάρχει κανένας ενδιαφερόμενος τόσο για το κτίριο όσο και τις εκτυπωτικές μηχανές που περιγράφονται αναλυτικά στο ενημερωτικό δελτίο του πλειστηριασμού. 

Άγνωστη παραμένει η στάση της τράπεζας ενώ αποκλείεται να καταθέσει προσφορά για το κτίριο όπως και για τι εκτυπωτικές μηχανές. 



SSL Certificates