.

Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 20/03/2022

ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Για να διαβάσετε την ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS σε μορφή PDF


ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ :

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΜΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ΠΩΣ ΞΑΦΡΙΖΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΠΕΛΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΙΡΝΕ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ !!!

ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΕΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΝΩ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΑΛΥΨΕ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΕ ΤΟΝ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΑΛΛΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΕ ΥΦΑΡΠΑΓΗ ΤΩΝ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΠΡΟΧΩΡΟΥΣΕ ΣΕ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ
Όπως κατέθεσαν τα θύματα στο δικαστήριο, η τράπεζα Πειραιώς τους απείλησε πως αν τολμήσουν και στραφούν νομικά εναντίον της θα προχωρήσει σε κατασχέσεις...όπερ και εγένετο. Μιλάμε δηλαδή για μια τραπεζική κανονική κόζα νόστρα !!!



Εφέσιμη ποινή κάθειρξης επτά χρόνων με αναστολή που είχε σαν αποτέλεσμα να αφεθεί ελεύθερος ο καταδικασθείς, επέβαλε σήμερα Πέμπτη το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Βορείου Αιγαίου σε διευθυντή παραρτήματος της Τράπεζας Πειραιώς στη Λέσβο για υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση και πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση για ποσό άνω των 450.000 ευρώ συνολικά. Το ίδιο δικαστήριο αθώωσε λόγω αμφιβολιών την υπάλληλο της τράπεζας και υφιστάμενη του διευθυντή που κατηγορούνταν για άμεση συνέργεια σε απάτη κατ’ εξακολούθηση.

Στα... μαλακά θεωρείται, πάντως ότι έπεσε ο διευθυντής, καθώς το Δικαστήριο αναγνώρισε το γεγονός ότι ομολόγησε την ενοχή του.

Στο μεταξύ πελάτες - θύματα της υπεξαίρεσης βρίσκονται οικονομικά στο χείλος γκρεμού, καθώς η Τράπεζα Πειραιώς, όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία έχει κατασχέσει τραπεζικούς και εταιρικούς λογαριασμούς τους αλλά και 13 ακίνητα, χωρίς να έχει αναλάβει μέχρι στιγμής τις ευθύνες της. Ενώ το χρέος που καλείται μία τοπική εταιρεία να αποπληρώσει για την υπεξαίρεση του διευθυντή της Τράπεζας από 360.000 ευρώ έχει προσαυξηθεί με τους τόκους σε ποσό άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ!

Τα αδικήματα της υπόθεσης που εκδικάστηκαν πρωτόδικα σήμερα τελέστηκαν από τον Απρίλιο του 2008 έως τον Ιανουάριο του 2010.

Αρχές του 2000 όταν ανέλαβε διευθυντής υποκαταστήματος στη Μυτιλήνη ο καταδικασθείς, πολλοί οικείοι του, έσπευσαν να ανοίξουν λογαριασμό στη συγκεκριμένη Τράπεζα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση πολυμελούς οικογένειας στην Καλλονή με μεγάλη εταιρεία οικοδομικού υλικού που δραστηριοποιείται από το 1983 και ξενοδοχείο. «Ήταν ο δικός μας άνθρωπος διευθυντής στην Τράπεζα και φυσικά τον εμπιστευτήκαμε» ανέφερε ο μάρτυρας κατηγορίας, η εταιρεία του οποίου λάμβανε δάνεια από την Τράπεζα με υψηλό όριο πιστοληπτικής ικανότητας (έως 2 εκατομμύρια ευρώ).

Ο διευθυντής, ομολόγησε ότι στο όνομα της εταιρείας αυτής χρέωνε νέα δάνεια, και προκειμένου να μη γίνει αντιληπτό πλήρωνε κάθε μήνα το επιτόκιο που ήταν χαμηλό. Δικαιολόγησε την πράξη του σημειώνοντας ότι η σύζυγός του είχε εταιρεία που χρειάζονταν ρευστότητα και θεωρούσε ότι μπορεί να καλύψει το κεφάλαιο, καθώς τότε εμφάνιζε εισοδήματα ετησίως 80.000 ευρώ και αντίστοιχα κέρδη η σύζυγος του.

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ: ΦΟΥΛΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ !!!

 

ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ FUNDS !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ - ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ: ΣΕ ΣΥΝΕΧΗ ΑΝΟΔΟ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ !!!

 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2021/09/blog-post_790.html

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΓΑΛΑ. ΜΕ ΔΕΛΤΙΟ ΟΙ ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ !!!

 


ΛΟΥΖΕΙ ΚΡΥΟΣ ΙΔΡΩΤΑΣ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ !!!

 


ΟΛΑ ΠΡΥΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: 867.000.000€ ΚΑΘΑΡΑ ΚΕΡΔΗ ΣΤΗΝ ΕΤΕ ΜΕ ΒΑΣΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΟΚΟΥΣ !!!

 


Τι μεταδίδει το protagon.gr


Κέρδη μετά από φόρους ύψους €867 εκατ. για το 2021, έναντι €33 εκατ. το 2020, ανακοίνωσε ο Ομιλος της Εθνικής Τράπεζας. Τα κέρδη μετά από φόρους από συνεχιζόμενες δραστηριότητες σε επίπεδο Ομίλου ανήλθαν στα €833 εκατ. ενισχυμένα κατά 41% σε ετήσια βάση.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Παύλος Μυλωνάς, άφησε ανοικτή την προοπτική διανομής μερίσματος από το 2023 για την τρέχουσα χρήση, σημειώνοντας ότι η απόφαση θα πρέπει προηγουμένως να συμφωνηθεί με τις εποπτικές αρχές. Οπως διευκρίνισε, στόχος είναι η τράπεζα να ξεκινήσει με ένα μικρό μέρισμα την επόμενη χρονιά, παραπέμποντας για μια πιο φιλόδοξη μερισματική πολιτική τα επόμενα χρόνια, ανάλογα και με τις εξελίξεις.

Tα Μη Εξυπηρετούμενα Ανοίγματα (ΜΕΑ) στην Ελλάδα μειώθηκαν σε €2,1 δισ. από €4,3 δισ. στα τέλη του 2020, ή σε €0,5 δισ. μετά από προβλέψεις. Δείκτης CET1 διαμορφώθηκε στο 16,9%, με τον Συνολικό Δείκτη Κεφαλαιακής Επάρκειας να ανέρχεται σε 17,5%.

Οπως αναφέρει η Εθνική Τράπεζα στη σχετική ανακοίνωσή της τα σημαντικότερα επιτεύγματα του 2021 είναι τα εξής:

– Τα οργανικά κέρδη αυξήθηκαν με επιταχυνόμενους ρυθμούς (+40% σε ετήσια βάση) σε €450 εκατ., ως αποτέλεσμα της αύξησης των οργανικών εσόδων, της περιστολής των λειτουργικών δαπανών και της ομαλοποίησης του κόστους πιστωτικού κινδύνου, καταδεικνύοντας με σαφήνεια ότι το Πρόγραμμα Μετασχηματισμού της Τράπεζας αποδίδει καρπούς

– Αποκλιμάκωση του δείκτη Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων (ΜΕΑ) σε 7,0% από 11,9%1 το Γ’ τρίμηνο 2021 και 13,6%1 το Δ’ τρίμηνο 2020, αντανακλώντας την οργανική μείωση ΜΕΑ καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και την ταξινόμηση του χαρτοφυλακίου Frontier ΙΙ ως περιουσιακό στοιχείο προοριζόμενο προς πώληση. Ο δείκτης κάλυψης ΜΕΑ από σωρευμένες προβλέψεις ενισχύθηκε περαιτέρω σε 77% το 2021 από 63% το 2020

– Ισχυροί δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας, με το δείκτη CET1 να διαμορφώνεται σε 16,9%2 (+120μ.β. περίπου σε ετήσια βάση) και το Συνολικό Δείκτη Κεφαλαιακής Επάρκειας σε 17,5%2, ενσωματώνοντας το κεφαλαιακό όφελος από την ολοκλήρωση της συναλλαγής Frontier ύψους 150μ.β. περίπου (εκ των οποίων 90μ.β. περίπου το Δ’ τρίμηνο 2021)

– Η συμφωνία με την EVO Payments για τη δραστηριότητα της αποδοχής καρτών της ΕΤΕ αποτελεί ένα πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση στρατηγικών συνεργασιών στην ψηφιακή Τραπεζική, δημιουργώντας σημαντικές συνέργειες μέσω του συνδυασμού της ευρείας πελατειακής βάσης της ΕΤΕ και της τεχνολογικής εξειδίκευσης της EVO στις υπηρεσίες πληρωμών

– Ενεργή στήριξη των πελατών μας καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού, με τα δάνεια στα κρατικά προγράμματα επιδότησης δόσης δανείου (Γέφυρα Ι & ΙΙ) να ανέρχονται σε περίπου €2,2 δισ. (μόλις €0,2 δισ. ενεργά σήμερα)

Η ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΠΤΑ ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ !!!

 

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: 21 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗΣ !!!

 



Περισσότερο από 21 χρόνια περιμένει να κλείσει οριστικά ο φάκελος υπόθεσης υπεξαίρεσης στην οποία είναι κατηγορούμενος ένας 72χρονος φυγόποινος, ο οποίος –ανεξάρτητα από την κρίση της Δικαιοσύνης και τη στάση του- δικαιούται να λάβει μια οριστική απάντηση.

Για την υπόθεση μάλιστα ήδη έχει καταδικαστεί η χώρα μας , μετά από αναφορά του, για παραβίαση της εύλογης διάρκειας της ανακριτικής διαδικασίας (9 χρόνια και 9 μήνες) από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, το 2009!

Από τότε έχουν περάσει 13 χρόνια και η υπόθεση ακόμα εκκρεμεί για ζητήματα που δεν άπτονται μεν της ποινής του, αλλά αφορούν δικονομικά ζητήματα κατασχέσεων περιουσιακών του στοιχείων. Αλλά εκκρεμούν!

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο φυγόποινος κατηγορούμενος- που εκφράζει απόλυτη άρνηση της κατηγορίας σύμφωνα με την υπεράσπισή του– υπέβαλλε μάλιστα αναφορά στις 19 Ιανουαρίου 2022 ενώπιον του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η οποία ήδη ανατέθηκε σε αρμόδιο αντεισαγγελέα του Δικαστηρίου για να εξεταστεί.

Το χρονικό όμως της υπόθεσης, ανεξάρτητα από το διακύβευμα της κατηγορίας είναι πραγματικά «τρομοκρατικό»:

Όπως περιγράφει η συνήγορός του Χριστίνα Βαθειά:

-Η συνολική διάρκεια της διαδικασίας είναι 21 χρόνια και 2 μήνες . Αρχισε την 01/02/2001 και το τελευταίο δικαστήριο εκκρεμεί για τις 06/04/2022

ΟΣΟ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΕ ΡΗΧΑ ΝΕΡΑ Ο ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ 2η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ Η ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΜΙΚΡΟΥ & ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ !!!

 


Όπως έχουμε πολλές φορές επισημάνει, ο νέος πτωχευτικός νόμος είναι κομμένος και ραμμένος στα μέτρα των τραπεζών. Έτσι, για τους Δανειολήπτες που έχουν περιουσία ή που αναμένουν μελλοντικά έσοδα και εισοδήματα, ο νέος πτωχευτικός νόμος είναι το μεγαλύτερο οικονομικό δυστύχημα που έχει ποτέ νομοθετηθεί στην σύγχρονη ελληνική ιστορία.

Την ίδια όμως ώρα, για τους Οφειλέτες του Δημοσίου και των Ασφαλιστικών Ταμείων, των οποίων η περιουσία είναι δυσανάλογα μικρότερη των οφειλών τους, ο ίδιος αυτός πτωχευτικός νόμος μπορεί να γίνει ευτύχημα, επειδή, εκμεταλλευόμενοι τις διατάξεις του, μπορούν να απαλλαγούν από τα χρέη τους και να καθαρίσουν το ΑΦΜ τους, σε διάστημα από 12-36 μήνες.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ:

ΡΕ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ;;; ΠΩΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ;;;

 


ΞΕΧΑΣΤΗΚΕ...Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ, ΕΚΤΟΞΕΥΘΗΚΑΝ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ !!!

 


GOLDMAN SACHS: ΣΤΟΥΣ ΧΑΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΡΩΣΟ-ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ !!!


 

ΕΩΣ ΚΑΙ 213 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ "ΚΡΥΒΟΥΝ" ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ ΣΤΙΣ ΕΛΒΕΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

 


Οι τράπεζες της Ελβετίας κατέχουν Ρωσικό πλούτο έως και 213 δισ. δολαρίων φυλάσσεται στις «εχέμυθες» ελβετικές τράπεζες, όπως εκτιμά η ένωση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων της χώρας, καθώς οι κυρώσεις στη Ρωσία «ρίχνουν φως» που σπάνια πέφτει στα ελβετικά θησαυροφυλάκια.

Η Ένωση Ελβετών Τραπεζιτών (SBA) υπολόγισε ότι οι τράπεζες διατηρούν από 150 δισ. έως 200 δισ. ελβετικά φράγκα ή 213 δισ. δολάρια σε λογαριασμούς offshore Ρώσων πελατών τους.

Το νούμερο το οποίο επικαλείται και το πρακτορείο Reuters σημαίνει ότι η έκταση των συναλλαγών των πλούσιων Ρώσων με τράπεζες στην Ελβετία, το μεγαλύτερο κέντρο offshore κεφαλαίων στον κόσμο, είναι πολύ πιο ευρεία από αυτά που αναλύουν οι χρηματοπιστωτικές εταιρείες της χώρας.

Η αποκάλυψη της SBA είναι σπάνια για την Ελβετία, η οποία έχει απορρίψει πολλά προηγούμενα αιτήματα για τραπεζική διαφάνεια και λαμβάνει χώρα αμέσως μετά το ασυνήθιστο βήμα της εφαρμογής των ευρωπαϊκών κυρώσεων στην Ρωσία για την εισβολή στην Ουκρανία.

JINSA ΠΡΟΣ ΜΠΑΪΝΤΕΝ: "ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ EASTMED" !!!

 



Σημαντική παρέμβαση είχαμε από ”το Εβραϊκό Ινστιτούτο Εθνικής Ασφάλειας της Αμερικής (JINSA)”, το οποίο ζητάει από τον πρόεδρο Μπάιντεν, να πάρει πίσω την απόφαση για τον EastMED.

”Η ξαφνική απόφαση του Μπάιντεν να αποσύρει την υποστήριξη για τον αγωγό EastMed, ο οποίος θα διοχέτευε ισραηλινό και κυπριακό φυσικό αέριο την Ευρώπη μέ
σω Ελλάδας, έχει αποδειχθεί άστοχη μετά την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία”!


Ακολουθεί το κείμενο:

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΖΑΓΟΡΙΤΗΣ(ΣτΚ) : ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ !!!

 



Να είναι προσεκτικοί οι καταναλωτές στις τραπεζικές ηλεκτρονικές συναλλαγές τους και να εφαρμόζουν κάθε δυνατό μέτρο ώστε οι εξ αποστάσεως τραπεζικές συναλλαγές τους να είναι ασφαλείς.

Αυτό συστήνει ο Συνήγορος του Καταναλωτή με αφορμή τις καταγγελίες που δέχεται σχετικά με το θέμα ενώ καλεί τις τράπεζες να επικαιροποιούν και να αναβαθμίζουν διαρκώς τα συστήματα και το λογισμικό ασφαλείας, που χρησιμοποιούν για τη διενέργεια ηλεκτρονικών τραπεζικών συναλλαγών.

Σε ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Αρχής για την προστασία των καταναλωτών στις τραπεζικές ηλεκτρονικές συναλλαγές τους αναφέρει τα εξής:

«Ο "Συνήγορος του Καταναλωτή" εξακολουθεί να γίνεται αποδέκτης πλήθους καταγγελιών καταναλωτών σχετικά με τη διενέργεια μη εγκεκριμένων/παράνομων ηλεκτρονικών τραπεζικών συναλλαγών.

Συγκεκριμένα, αναφέρονται περιστατικά εξαπάτησης δικαιούχων τραπεζικών λογαριασμών, οι οποίοι απαντούν σε παραπλανητικά sms ή email και προβαίνουν σε αποκάλυψη των κωδικών πρόσβασης στις υπηρεσίες e-banking ή των στοιχείων των χρεωστικών/πιστωτικών τους καρτών.

Ιδιαίτερα αυξημένος παρουσιάζεται και ο αριθμός καταγγελιών, που αφορούν σε εξαπάτηση πολιτών - καταναλωτών, που έχουν αναρτήσει ιδιωτικές αγγελίες στο διαδίκτυο, μέσω τηλεφωνικών κλήσεων που δέχονται από πρόσωπα, τα οποία προσποιούμενα τους υποψήφιους αγοραστές προϊόντων ή υπηρεσιών, τους παραπείθουν σε αποκάλυψη προσωπικών κωδικών πρόσβασης στις υπηρεσίες e- banking ή στοιχείων των χρεωστικών / πιστωτικών καρτών. Αποτέλεσμα της ενέργειας αυτής είναι η ανεμπόδιστη πρόσβαση των προσώπων αυτών σε τραπεζικούς λογαριασμούς, από τους οποίους πραγματοποιούνται μεταφορές ιδιαίτερα υψηλών ποσών, κυρίως σε τράπεζες της αλλοδαπής. Η διατραπεζική αναζήτηση των ποσών αυτών μπορεί να γίνει ιδιαίτερα χρονοβόρα, ενώ η επιστροφή τους είναι αβέβαιη, καθώς στην πλειονότητα των περιπτώσεων το σύνολο των χρημάτων έχει άμεσα αναληφθεί από τον δικαιούχο του λογαριασμού, στον οποίο μεταφέρθηκαν.

Ο Συνήγορος του Καταναλωτή, ήδη από τον Νοέμβριο του 2020, έχει εκδώσει ανακοίνωση προς τους καταναλωτές σχετικά με τα μέτρα αυξημένης επιμέλειας και προσοχής, που απαιτούνται κατά τη διενέργεια ηλεκτρονικών τραπεζικών συναλλαγών, για τον περιορισμό της έκθεσης των καταναλωτών στον κίνδυνο απώλειας της περιουσίας τους.

Λαμβάνοντας υπόψη την αύξηση των καταγγελιών σχετικά με περιστατικά εξαπάτησης καταναλωτών, όπως προαναφέρθηκε, και την εκτεταμένη πλέον χρήση των ηλεκτρονικών τραπεζικών συναλλαγών, ο Συνήγορος του Καταναλωτή καλεί τους καταναλωτές να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή για την ασφαλή χρήση των υπηρεσιών ηλεκτρονικής τραπεζικής.

Συστάσεις

ΚΑΜΙΑ "ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ" : Η ΡΩΣΙΑ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ !!!

 



Ο κίνδυνος το ρωσικό δημόσιο να κηρύξει στάση πληρωμών, που μεγέθυνε η επιβολή δυτικών κυρώσεων στο Κρεμλίνο, φάνηκε να απομακρύνεται, τουλάχιστον προσωρινά, την Πέμπτη, μετά την καταβολή από τη Μόσχα τόκων για το κρατικό χρέος της.

Η Ρωσία είχε προθεσμία ως τη 16η Μαρτίου για την καταβολή τόκων αξίας 117 εκατ. δολαρίων στους πιστωτές της για δύο ομόλογα.

Το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών ανέφερε πως κατέβαλε το απαιτούμενο ποσό, τονίζοντας σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε ότι «η διαταγή πληρωμής για την καταβολή των τόκων ομολόγων (...) συνολικής αξίας 117,2 εκατ. δολαρίων (...) εκτελέστηκε».

Η αμερικανική τράπεζα JPMorgan πράγματι έλαβε από την κεντρική τράπεζα της Ρωσίας ένα ποσό, επιβεβαίωσε χθες Πέμπτη στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή ενημερωμένη σχετικά, χωρίς να διευκρινίσει το ύψος του.

Η τράπεζα της Γουόλ Στριτ συμβουλεύτηκε τις αμερικανικές αρχές για να σιγουρευτεί ότι δεν παραβιάζονται οι κυρώσεις οι οποίες επιβλήθηκαν μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και, αφού έλαβε το πράσινο φως τους, μεταβίβασε τα χρήματα στην αμερικανική τράπεζα Citigroup.

ΚΙΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΥΠΕΡ ΡΩΣΙΑΣ: ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΥ !!!

 



Με «κομμένη την ανάσα» παρακολουθεί η κοινή γνώμη τις εξελίξεις με τον πόλεμο στην Ουκρανία τόσο στο πεδίο των μαχών όσο και σε αυτό της διπλωματίας. Παράλληλα, ωστόσο, την ανησυχία έρχεται να ενοσχύσει η προσέγγιση -ή ευθυγράμμιση, κατά τους Αμερικανούς- του Πεκίνου με τη Μόσχα, που «εξοργίζει» την Ουάσινγκτον.

Κι ενώ η Κίνα αποφεύγει να ενισχύσει στρατιωτικά τη Ρωσία, δεν παραλείπει ωστόσο έως τώρα να μην καλεί τον Βλαντιμίρ Πούτιν να αποσύρει τα στρατεύματά του από την Ουκρανία και να τερματίσει, έτσι, τον πόλεμο. Το Πεκίνο διαμήνυσε ότι το «κλειδί» για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία βρίσκεται στα χέρια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, δηλώνοντας ότι ελπίζει πως οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν πραγματικά να σταθούν στο πλευρό της ειρήνης και της δικαιοσύνης, «μαζί με τις περισσότερες αναπτυσσόμενες χώρες στον κόσμο».

Ο εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ, Ζάο Λιγιάν, είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι η Κίνα προωθεί τις ειρηνευτικές συνομιλίες, καταβάλλει προσπάθειες για την ειρηνική επίλυση της κρίσης και θα συνεχίσει να διαδραματίζει εποικοδομητικό ρόλο στο ζήτημα. Τόνισε μάλιστα ότι οι «εμπνευστές» της κρίσης στην Ουκρανία θα πρέπει να αναλογιστούν προσεκτικά τον ρόλο τους σε αυτήν, να αναλάβουν με ειλικρίνεια τις ευθύνες τους και, αντί να κατηγορούν άλλους, να λάβουν πρακτικά μέτρα, ώστε να εκτονωθεί η κρίση.

ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΗΤΑΝ ΑΝΕΚΑΘΕΝ Η ΧΑΡΑ ΤΩΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΩΝ !!!

 



Νικέλιο: Νέο limit down και "πάγωμα" των συναλλαγών μετά από μόλις 2 κινήσεις


Συνεχίζονται τα μεγάλα προβλήματα στη διαπραγμάτευση του νικελίου στο Λονδίνο, καθώς έπειτα από την αναστολή για μια εβδομάδα, στη δεύτερη ημέρα(σ.σ. 17/3) επανέναρξης η τιμή έπιασε το ημερήσιο limit down έπειτα από δύο μόλις συναλλαγές και οι traders δείχνουν απρόθυμοι να προχωρήσουν σε άλλες.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το Bloomberg, έπειτα από τεχνικά προβλήματα χτες(σ.σ. 16/3), σήμερα οι traders αρχικά είδαν ότι το σύστημα δεν δεχόταν τις εντολές πώλησης στο νέο διευρυμένο όριο διακύμανσης του 8%, από το 5% που είχε επιβληθεί προηγουμένως.

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΟΧΗΜΑ ΜΕ ΞΕΝΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ !!!

 



Δείτε τι ισχύει αν κάποιος εμπλακεί σε ατύχημα με αυτοκίνητο το οποίο φέρει ξένες πινακίδες.

Πλέον τα αυτοκίνητα στη χώρα μας τα οποία κυκλοφορούν με ξένες πινακίδες δεν είναι και λίγα. Επομένως οι πιθανότητες να εμπλακούμε σε τροχαίο ατύχημα με ένα από αυτό είναι αυξημένες.

Ας δούμε λοιπόν κάποιες χρήσιμες συμβουλές για το τι πρέπει να κάνουμε αν μας συμβεί κάτι τέτοιο.

• Καλούμε την Τροχαία για να καταγράψει το συμβάν.

• Φροντίζουμε να σημειωθεί σωστά ο αριθμός κυκλοφορίας του αλλοδαπού οχήματος καθώς και η χώρα προέλευσής του.

• Σημειώνουμε οπωσδήποτε τη μάρκα και τον τύπο του αλλοδαπού αυτoκινήτου.

ΕΚΤΟΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΤΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ !!!

 




Με την έκδοση μιας ηλεκτρονικής κάρτας καυσίμων, κατά το πρότυπο του freedom pass, που θα χρησιμοποιείται στα πρατήρια θα γίνεται η επιδότηση του κόστους αγοράς καυσίμων για τρεις μήνες.

Σε τρεις άξονες που αφορούν χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους και τη μεσαία τάξη κινούνται τα μέτρα ενίσχυσης για το επόμενο τρίμηνο, ύψους 1,1 δισ. ευρώ, που ανακοίνωσε χθες ο Πρωθυπουργός και εξειδίκευσαν νωρίτερα οι αρμόδιοι υπουργοί. Πρόκειται για την επιταγή ακρίβειας, επιδότηση στα καύσιμα και αύξηση στην επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου.

Οι προϋποθέσεις

Το μήνα Απρίλιο θα χορηγηθεί επιδότηση καυσίμων (αμόλυβδης και πετρελαίου κίνησης) που καλύπτει το αυξημένο κόστος των καταναλώσεων τριών μηνών (Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου) για φυσικά πρόσωπα (συμπεριλαμβανομένων ελευθέρων επαγγελματιών), με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

Επιλέξιμα είναι φυσικά πρόσωπα (συμπεριλαμβανομένων ελευθέρων επαγγελματιών), φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος, με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ.

Η επιδότηση θα δοθεί με τη μορφή ηλεκτρονικής κάρτας (στα πρότυπα του freedom pass) η οποία μπορεί να χρησιμοποιείται στα πρατήρια βενζίνης, ενώ για όσους που δεν έχουν δυνατότητα χρήσης smartphone, το ποσό θα κατατεθεί σε τραπεζικό λογαριασμό της επιλογής τους.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ: ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ, ΕΡΓΑΛΕΙΟ...ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ !!!

 



Απίστευτο κι όμως αληθινό! Επιτήδειοι κρύβουν μέσα στις προστατευτικές μάσκες για τον κορονοϊό ασύρματη μικροκάμερα και ακουστικό για να… περάσουν αλώβητοι τις συμπληγάδες της θεωρητικής εξέτασης για άδεια οδήγησης. Χάρη στην επικοινωνία με συνεργούς τους έξω από το εξεταστικό κέντρο πληροφορούνται τις σωστές απαντήσεις και έτσι το μόνο εμπόδιο που απομένει να ξεπεράσουν στη συνέχεια είναι η πρακτική εξέταση.

O Μαρσέλους Κάουπ από τον γερμανικό Οργανισμό Επιθεώρησης και Πιστοποίησης TÜV δηλώνει: «Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι σκαρφίζονται κάποιοι για να πάρουν άδεια οδήγησης. Δυστυχώς η πανδημία βοήθησε επιτήδειους, οι οποίοι είτε δεν είχαν όρεξη να μελετήσουν ή έχουν λύσει το οικονομικό τους πρόβλημα».

Το εγχείρημα εξαπάτησης των αρμόδιων αρχών δεν είναι φθηνή υπόθεση. Μια προστατευτική μάσκα με ενσωματωμένη κάμερα προσφέρεται προς…ενοικίαση στο διαδίκτυο από 1.000 έως 2.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένης της αμοιβής των συνεργών που δίνουν ψιθυριστά τις σωστές απαντήσεις στους εξεταζόμενους.

Στο κρατίδιο της Ρηνανίας οι εξεταστές έπιασαν το 2021 επ΄ αυτοφώρω 134 εξεταζόμενους εξοπλισμένους με κάμερες και μικρόφωνα, ενώ το 2020 εντοπίστηκαν 96. Άγνωστο πόσοι κατάφεραν να ξεγελάσουν τους εξεταστές τους. «Υπάρχουν ολόκληρες σπείρες, που οργανώνουν την εξαπάτηση των εξεταστών με κάθε λεπτομέρεια», δηλώνει ο Μαρσέλους Κάουπ: «Οι ενδιαφερόμενοι πληρώνουν για ένα ολόκληρο πακέτο υπηρεσιών».

Η απόπειρα εξαπάτησης δεν συνιστά αδίκημα

Δημιουργικοί δεν είναι ωστόσο μόνο οι εξεταζόμενοι, αλλά πλέον και οι εξεταστές. Με ειδικούς ανιχνευτές είναι σε θέση να εντοπίσουν την ύπαρξη και λειτουργία απαγορευμένου τεχνικού εξοπλισμού. Παράλληλα ο γερμανικός Οργανισμός Επιθεώρησης και Πιστοποίησης συστήνει στους εξεταστές να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή σε άτομα με νευρική ή ασυνήθιστη συμπεριφορά.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΝΑΙ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΠΟΥ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΝΟΣΗΣΗ !!!

 



«Πράσινο φως» για το κοκτέιλ αντισωμάτων της AstraZeneca – Μειώνει τον κίνδυνο νόσησης από κορωνοϊό έως και 80% - Εκτιμάται ότι θα σώσει 500.000 ανοσοκατασταλμένους Βρετανούς που το ανοσοποιητικό τους είναι εξασθενημένο - Ένα εκατομμύριο δόσεις έχει παραγγείλει η βρετανική κυβέρνηση.

Το «πράσινο φως» για το πρώτο φάρμακο που προλαμβάνει τη νόσο Covid- 19 έδωσε σήμερα η Βρετανία. Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», πρόκειται για ένα κοκτέιλ αντισωμάτων της εταιρείας AstraZeneca που μειώνει τον κίνδυνο νόσησης από κορωνοιό έως και 80%.

Το φάρμακο αυτό μπορεί να είναι σωτήριο για 500.000 ανοσοκατεσταλμένους Βρετανούς καθώς το ανοσοποιητικό τους είναι εξασθενημένο. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η κυβέρνηση του Λονδίνου φέρεται να έχει ήδη παραγγείλει ένα εκατομμύριο δόσεις του φαρμάκου «Evusheld».

Στη διάρκεια των κλινικών δοκιμών, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι, με τη λήψη του φαρμάκου, μειώνεται ο κίνδυνος μετάδοσης της νόσου Covid από ασθενείς που έχουν εμφανίσει συμπτώματα κατά 77% και μάλιστα για διάστημα έως και έξι μήνες.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου (MHRA), το φάρμακο «Evusheld» παρέχει «μακροχρόνια προστασία» έναντι του κορωνοϊού.

Ωστόσο, παραδέχονται ότι δεν είναι σαφές πόσο καλά θα λειτουργήσει στην περίπτωση της μετάλλαξης «Omicron» ή της υποπαραλλαγής της, ΒΑ.2, προτείνοντας ότι μια υψηλότερη δόση μπορεί να είναι «πιο κατάλληλη» γι' αυτές παραλλαγές.

Η δράση του φαρμάκου

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΖΩΝΤΑΝΟ "ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΠΙΤΙ" ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΑΚΟ ΤΟΜΠΡΑ ΚΑΙ ΛΕΩΝΙΔΑ ΣΤΑΜΟ !!!

 

ΕΡΧΟΝΤΑΙ "ΚΑΝΟΝΙΑ" ΜΕ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΑΦΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ !!!

ΖΗΤΑΝΕ ΤΡΕΛΑ ΛΕΦΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ...ΖΗΤΑΝΕ ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ, ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ 12ΕΤΙΑΣ...ΟΤΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΙ...
Αλλά αυτό μόνο δικαιολογία δεν είναι. Δεν μπορείς να ζητάς σήμερα εν μέσω πανδημίας, εκτόξευσης του πληθωρισμού, εκτόξευσης της τιμής του ρεύματος και μετά από 12 χρόνια μνημόνια αυτά τα παράλογα ενοίκια. Εκτός αν το μόνο που επιθυμείς είναι νοικάρηδες που θα σε φεσώσουν με μαθηματική ακρίβεια...Ελάτε στα συγκαλά σας λοιπόν και αφήστε τις παράλογες απαιτήσεις που δημιουργούν ασφυξία στην ελληνική κοινωνία...Οι ένοχοι ξέρεις ποιοι είναι και οι κάλπες κοντοζυγώνουν...
Και στην τελική μην παίζετε το παιχνίδι των τραπεζιτών-funds...γιατί αυτήν την φούσκα-υπεραξία που δημιουργείται στην αγορά ακινήτων θέλουν να καρπωθούν κι αυτοί μέσω της αρπαγής των ακινήτων(πλειστηριασμοί-νέος πτωχευτικός)...Σκεφτείτε το καλύτερα οπότε...



Διαβάστε τι μεταδίδει το enikos.gr

Τα τελευταία δυο χρόνια έχουν δημοσιευτεί έρευνες τόσο στον εγχώριο όσο και στο διεθνή Τύπο που αναφέρονται στη νέα «μάστιγα» της εποχής, τη ραγδαία αύξηση ως προς τις ζητούμενες τιμές μίσθωσης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο σύνολο των χωρών της Ε.Ε.

Γράφει ο πρόεδρος του E– Real Estates, Θέμης Μπάκας

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι πλέον το κόστος στέγασης έχει επιβαρυνθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό λόγω της ενεργειακής κρίσης. Καταγράφονται περιπτώσεις ενοικιαστών που τα κοινόχρηστα (κοινόχρηστη θέρμανση φυσικού αερίου) για τον μήνα Δεκέμβριο 2021, σε κατοικία 85τμ 4ου ορόφου 85τμ, άγγιξαν ακόμη και τα 210€ , ενώ για τον Ιανουάριο τα 230€. Αν συμπεριλάβουμε και τον λογαριασμό ρεύματος, κατανοούμε ότι το κόστος στέγασης ξεπερνά ακόμη κι έναν ολόκληρο μισθό.

Πού οφείλεται η εκτόξευση των ενοικίων

Η μεγάλη αύξηση των ενοικίων, οφείλεται κυρίως στη συσσώρευση πολλών ετών τόσο της υποαπόδοσης των κατοικιών, που οδήγησε πολλούς ιδιοκτήτες στην απότομη αύξηση των ζητούμενων ενοικίων, προκειμένου να περιορίσουν τις ζημίες των χρόνων της οικονομικής κρίσης, αλλά και στη μη δυνατότητα των ενδιαφερομένων να επενδύσουν στην αγορά ακινήτου για την κάλυψη της στεγαστικής τους ανάγκης.

Μην ξεχνάμε ότι από το 2009 και έπειτα οι τράπεζες έπαψαν να χρηματοδοτούν την αγορά κατοικιών (400 εκατ. ευρώ νέα στεγαστικά δάνεια το 10μηνο του 2019, όταν το 2005 οι εκδόσεις στεγαστικών δανείων ήταν 17δις ευρώ) με αποτέλεσμα να σταματήσει κάθε οικοδομική δραστηριότητα, ενώ η ζήτηση παρέμενε σταθερή.

Κάθε χρόνο 15.000 έως 20.000 άνθρωποι – οικογένειες αναζητούν κατοικία. Ορισμένοι από αυτούς προ κρίσης επέλεγαν την αγορά ακινήτου. Άρα μέσα σε 10 χρόνια η ζήτηση άγγιξε τις 150.000 – 200.000 κατοικίες, σε μια περίοδο που η οικοδομική δραστηριότητα – η ανέγερση νέων πολυκατοικιών ήταν ανύπαρκτη.

Η άμεση ανάγκη για στέγαση, η συσσωρευμένη ζήτηση, η μη ύπαρξη νέων οικοδομών και ταυτόχρονα η μη χορήγηση νέων στεγαστικών δανείων από τα τραπεζικά ιδρύματα (που πλέον ζητούν το 20% -40% ιδία συμμετοχή από τον δανειολήπτη στην αγορά του ακινήτου), σε συνάρτηση με τους σημερινούς μισθούς και αύξηση των εξόδων για τον οικογενειακό προϋπολογισμό με έμμεσους ή/και άμεσους φόρους μέσα στην δεκαετία, οδήγησαν στη σημερινή εικόνα της κτηματαγοράς όσον αφορά στις μισθώσεις.

Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ "ΜΑΛΩΝΕΙ" ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ: « ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΦΥΤΡΩΝΟΥΝ ΣΤΑ ΔΕΝΤΡΑ»...ΕΚΤΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!



Την ανάγκη να κατανοήσουν οι πολίτες ότι τα «λεφτά δεν φυτρώνουν στα δέντρα», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας σε σεμινάριο που διοργάνωσε η ΤτΕ από κοινού με την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου.

Οι πολίτες να κατανοήσουν ότι κάθε ευρώ έχει αξία

Ο διοικητής της ΤτΕ ανέφερε ότι οι πολίτες θα πρέπει να κατανοήσουν πως το κάθε ευρώ έχει αξία, και σε αυτήν την προσπάθεια κομβική σημασία, πέρα από τη διδασκαλία βασικών οικονομικών εννοιών και εργαλείων, έχει και η ενίσχυση θετικών συμπεριφορών μέσα από την καλλιέργεια των λεγόμενων μικροσυνηθειών, από μικρή ηλικία. 

Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, ο χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός είναι όχι μόνο οι γνώσεις, αλλά και οι συμπεριφορές και νοοτροπίες που είναι απαραίτητες προκειμένου το άτομο να μπορεί να λαμβάνει αποτελεσματικές οικονομικές αποφάσεις. Τα προγράμματα ενίσχυσης χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού θα πρέπει, επομένως, να στοχεύουν και στη διαμόρφωση τέτοιων συμπεριφορών. «Είμαστε, τελικά, οι συνήθειές μας, όπως είχε πει ο Αριστοτέλης. Και υπάρχουν πράγματι πολλοί τρόποι που μπορούμε να διδάξουμε τους νέους έννοιες όπως επιθυμίες, επιλογές και αποταμίευση για μελλοντική χρήση», επεσήμανε ο διοικητής της ΤτΕ.

Οι οικονομίες θα πρέπει να γίνουν περισσότερο ανθεκτικές

ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΒΓΑΛΑΝ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ Ο ΜΠΑΪΝΤΕΝ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΠΙΕΖΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ ΤΗΣ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ !!!

 



Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, δημοσιοποίησε ένα βίντεο του 1998 από συνεδρίαση της επιτροπής διεθνών σχέσεων της Γερουσίας.

Στο βίντεο φαίνεται ο σημερινός πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, να λέει ότι ήταν αυτός που πρότεινε τον βομβαρδισμό της πρωτεύουσας της τότε Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας.

Σύμφωνα με τη Ζαχάροβα, το βίντεο αυτό αφορά ομιλία του Μπάιντεν ένα χρόνο πριν από τον βομβαρδισμό του Βελιγραδίου.

«Πρότεινα τον βομβαρδισμό του Βελιγραδίου. Πρότεινα στους Αμερικανούς πιλότους να πάνε εκεί και να καταστρέψουν όλες τις γέφυρες στον Ντρίνα», φαίνεται να λέει ο Μπάιντεν.

Η Ζαχάροβα επισημαίνει ότι ο Μπάιντεν μιλάει πολύ πριν τον βομβαρδισμό, εξηγώντας ότι το Βελιγράδι τελικά βομβαρδίστηκε.

«Ο Μπάιντεν λέει ότι ήταν αυτός που πρότεινε τον βομβαρδισμό της γιουγκοσλαβικής πρωτεύουσας. Επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά – μιλάει για αυτό ΠΡΙΝ τον βομβαρδισμό, εξηγώντας ότι αν το Βελιγράδι είχε βομβαρδιστεί, όπως συμβούλεψε, τότε δεν θα είχαν πεθάνει 200 χιλιάδες άνθρωποι στη Βοσνία. Και όλα αυτά τα λέει εκπρόσωπος ενός κράτους που δεν είχε ούτε κοινά σύνορα ούτε κοινή ιστορία με τη Γιουγκοσλαβία».

«Η Γιουγκοσλαβία δεν αποτελούσε άμεση ή έμμεση απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες ή τους πολίτες τους. Απλώς αυτό χρειάζονταν», καταλήγει η Ζαχάροβα.

ΣΕ 96 ΔΟΣΕΙΣ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ !!!

 


Τι μεταδίδει το agronews.gr

Όπως ήταν ήδη γνωστό πριν από την εξειδίκευση των μέτρων για την ακρίβεια που ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης 16 Μαρτίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, οι παρεμβάσεις στο πεδίο της αγροτικής παραγωγής στο εν λόγω πακέτο, είναι μειωμένες. Ωστόσο αναμένεται ένα νέο πακέτο ειδικά για αγρότες, το οποίο θα διαμορφωθεί βάσει των κατευθύνσεων που θα ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα η Κομισιόν. Μέσα στο επερχόμενο πακέτο, αναμένονται παρεμβάσεις για την αγορά ζωοτροφών, για την πιθανή ενεργοποίηση συνδεδεμένης στο καλαμπόκι για τις φετινές σπορές, την επιδότηση στην αγορά λιπασμάτων.

Εν αναμονή της «εργαλειοθήκης» από πλευράς Κομισιόν βρίσκεται το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στη σχετική τοποθέτησή του ο Γιώργος Γεωργαντάς, η οποία θα δώσει τη δυνατότητα για περαιτέρω μελέτη και αξιολόγηση νέων παρεμβάσεων.

Η δέσμη μέτρων και παρεμβάσεων που παρουσιάστηκαν το πρωί της Πέμπτης 17 Μαρτίου, εστιάζουν στους πιο ευάλωτους και τα ποσά στους δικαιούχους θα δοθούν πριν το Πάσχα. Οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα έγιναν από τους υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Οι παρεμβάσεις που ανακοινώθηκαν το πρωί της 17ης Μαρτίου είναι:

1η Παρέμβαση: Αυξάνεται σημαντικά η επιδότηση ρεύματος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 5 ΡΩΣΩΝ !!!

 


Εφτασαν και στην Ελλάδα οι κυρώσεις σε βάρος Ρώσων επιχειρηματιών ως αντίποινα, γιά τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Με απόφαση της Αρχής, για την καταπολέμηση μαύρου χρήματος (ξέπλυμα), δεσμεύτηκαν τα περιουσιακά στοιχεία πέντε Ρώσων επιχειρηματιών, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για άτομα, με έντονη εμπορική δραστηριότητα στην Αττική, που βρίσκονται στη λίστα των 870 προσώπων, που υπόκεινται σε κυρώσεις.

Ο επικεφαλής της Αρχής Χαράλαμπος Βουρλιώτης, επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, προχώρησε ήδη στη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων, κινητής και ακίνητης περιουσίας, πέντε Ρώσων επιχειρηματιών, που δραστηριοποιούνται εμπορικά στην Αττική και έχουν ακίνητα στα νότια προάστια και στα νησιά αλλά και τραπεζικούς λογαριασμούς.

Στη λίστα αυτή πάντως δεν βρίσκονται τα ονόματα γνωστών στην Ελλάδα, Ρώσων επιχειρηματιών, όπως του Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ, που αγόρασε τον Σκορπιό.

ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ...

 


Στα χέρια των διωκτικών αρχών είναι ο πρώην Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ. Το γραφείο της ευρωπαϊκής εισαγγελίας στην Σόφια εξέδωσε ένταλμα για περισσότερες από 120 υποθέσεις που διερευνώνται κι αφορούν κακοδιαχείριση ευρωπαϊκών κονδυλίων στους τομείς της γεωργίας, των κατασκευαστικών έργων και στις δημόσιες συμβάσεις.

Εκτός του Μπορίσοφ έχουν συλληφθεί ο πρώην Υπουργός Οικονομικών η πρώην επικεφαλής της οικονομικής επιτροπής του κοινοβουλίου και η εκπρόσωπος του κόμματος GERB.

Επί του παρόντος διεξάγεται ενδελεχής έρευνα στα σπίτια των κρατουμένων προκειμένου να βρεθούν επιπλέον στοιχεία για τις υποθέσεις.

ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ: Η ΔΑΝΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΙΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΕΤΑΣ !!!

 



Η Δανία παραβίασε τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς δεν εμπόδισε δανικές εταιρείες να παράγουν και να εξάγουν από την ΕΕ λευκό τυρί με την ετικέτα «Φέτα», δήλωσε σύμβουλος του κορυφαίου δικαστηρίου της ΕΕ.

Η γνωμοδότηση της Ταμάρα Καπέτα, Γενικής Εισαγγελέα του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει έδρα το Λουξεμβούργο, εκδόθηκε τρία χρόνια αφότου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσέφυγε κατά της Δανίας σχετικά με το ζήτημα αυτό.

Η Φέτα έχει καταχωριστεί ως Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ) από το 2002 στην ΕΕ και μπορεί να παραχθεί μόνο στην Ελλάδα βάσει συγκεκριμένων προδιαγραφών. «Με την αποτυχία της να σταματήσει τη χρήση από δανούς παραγωγούς της καταχωρισμένης ονομασίας "Φέτα" για τυρί που προοριζόταν για εξαγωγή σε τρίτες χώρες, η Δανία δεν εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της βάσει της νομοθεσίας της ΕΕ», δήλωσε η Καπέτα.

ΟΣΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΡΑΜΜΕΝΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥ...ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΙΣ "ΠΡΕΣΠΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ" !!!



Ο Ακάρ μιλά για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και λέει ότι είχε θετική απόκριση από την ελληνική πλευρά - Διαψεύδει η Αθήνα


Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ συναντήθηκε με δημοσιογράφους μετά την Έκτακτη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με την εφημερίδα Hürriyet ερωτηθείς για την τελευταία κατάσταση στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, ο Ακάρ είπε: "Διεξάγουμε τις συνομιλίες μας με ειλικρινή, ανοιχτό και διαφανή τρόπο".

Υπενθυμίζοντας ότι η πρώτη και η τρίτη συνάντηση Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ των υπουργείων Άμυνας των δύο χωρών διεξήχθησαν στην Αθήνα και η δεύτερη πραγματοποιήθηκε στην Τουρκία, ο Ακάρ είπε: "Τώρα είναι η σειρά της Τουρκίας για την τέταρτη συνάντηση".

Ο υπουργός Ακάρ δήλωσε ότι περιμένουν την ελληνική αντιπροσωπεία στην Άγκυρα για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και ότι το θέμα αυτό ήρθε στο προσκήνιο στη συνάντησή του με τον Έλληνα υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο:

"Αυτό είναι σημαντικό όσον αφορά την ευημερία των ανθρώπων των δύο χωρών και τον διαμοιρασμό στις ομορφιές και τον πλούτο του Αιγαίου. Υπάρχει τουρισμός, αλιεία και πολλά άλλα πλούτη. Είμαστε υπέρ της χρήσης αυτών από κοινού, μαζί, το είπαμε αυτό. Λάβαμε θετική απάντηση από τον συνομιλητή μας με αυτή την έννοια, περιμένουμε να προχωρήσουν προς αυτή την κατεύθυνση. Είμαστε εποικοδομητικοί, θετικοί, αυτή είναι η προσέγγισή μας", είπε ο Ακάρ σύμφωνα με τη Hürriyet.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ: ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ 13 ΑΤΟΜΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΤΙ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΕΕΛΠΝΟ !!!

 



Κατηγορούμενοι θα καταστούν 9 μέλη διοικήσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο 2007-2009, εκπρόσωποι εταιρειών κι ένας εν ενεργεία μητροπολίτης στην Αττική.

Μετά από πολυετή έρευνα, η οικονομική Εισαγγελία ζητεί την άσκηση ποινικής δίωξης για τα κακουργήματα της απιστίας και της ηθικής αυτουργίας στο αδίκημα, σχετικά με 5 επιχορηγήσεις, συναλλαγές και οικονομικές ενισχύσεις σε εταιρείες και στη συγκεκριμένη μητρόπολη.

Τα ποσά αγγίζουν τα 2 εκ. ευρώ. Κεντρικό ελεγχόμενο πρόσωπο σε όλες είναι ο τότε πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ σε δύο από τις 5 υποθέσεις εμπλέκεται ο μητροπολίτης που ήταν μέλος και του Δ.Σ. του Κέντρου.

Οι περιπτώσεις

Η πρώτη περίπτωση αφορά σε επιχορηγήσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ σε μεγάλη μητρόπολη της Αττικής, ύψους 749.000 ευρώ. Μεσα σε μόλις 26 μήνες δόθηκαν 18 επιχορηγήσεις στη μητρόπολη, μεταξύ άλλων για θέματα υγείας και πρόληψης λοιμωδών νοσημάτων απόρων και μεταναστών, για υγειονομικό υλικό στη Λωρίδα της Γάζας και κατασκηνώσεις παιδιών μεταναστών και προσφύγων. Ωστόσο, σύμφωνα με το πόρισμα των οικονομικών εισαγγελέων, οι επιχορηγήσεις δεν αξιοποιήθηκαν από τη μητρόπολη γι' αυτούς τους σκοπούς, αλλά διατέθηκαν σε αόριστες δαπάνες φιλανθρωπίας.

ΟΛΟ ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ: ΠΝΙΓΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΧΡΕΗ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !!!

 



«Καθρέφτης» της αλματωδώς επιδεινούμενης οικονομικής κατάστασης των νοικοκυριών είναι τα στοιχεία για ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο και τα «κόκκινα» δάνεια.

Ειδικότερα, τον Ιανουάριο του 2022, τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την Εφορία άγγιξαν τα 113 δισεκατομμύρια ευρώ, από σύνολο άνω των τεσσάρων εκατομμυρίων οφειλετών. Είναι χαραρκτηριστικό της κατάστασης, ότι τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις τον πρώτο μήνα του έτους δεν πλήρωσαν φόρους ύψους 803 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, τον Ιανουάριο, τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη ανήλθαν συνολικά σε 863 εκατ. ευρώ ενώ πέρυσι την ίδια περίοδο είχε φτάσει τα 599 εκατομμύρια ευρώ (αύξηση κατά 44,07%).

Σύμφωνα με τις διευκρινίσεις της ΑΑΔΕ υπάρχει επιβάρυνση ακραίων τιμών, καθώς το 25,5% (220 εκατομμύρια) του εν λόγω ποσού για το 2022 προέρχεται από 60 οφειλέτες, ενώ από τα 599 εκατ. του Ιανουαρίου 2021 τα 145 εκατομμύρια προέρχονται από 43 οφειλέτες.

Οι φόροι που δεν πληρώθηκαν τον Ιανουάριο ανήλθαν σε 803 εκατομμύρια ευρώ είναι απλήρωτοι φόροι από τα φυσικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις.

Το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών ανήλθε σε 112,959 δισεκατομμύρια ευρώ. Από αυτά τα 25,029 δισεκατομμύρια ευρώ θεωρούνται ανεπίδεκτα είσπραξης, με το πραγματικό ληξιπρόθεσμο χρέος να διαμορφώνεται στα 87,931 δισ. ευρώ.

Με χρέη στην Εφορία εμφανίζονται 4.049.913 φορολογούμενοι εκ των οποίων 1.989.167 απειλούνται με κατασχέσεις και δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων ενώ για 1.335.786 οφειλέτες έχουν ληφθεί αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.

Στο «κόκκινο»… και τα «κόκκινα» δάνεια

Αντίστοιχα, τα 80 δισεκατομμύρια ευρώ πλησιάζει η ονομαστική αξία των κόκκινων δανείων που διαχειρίζονται οι Εταρείες Διαχείρισης Απαιτήσεων.

ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ: ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΖΟΥΝ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΕΡΗΣΗΣ !!!

 



Η αγοραστική δύναμη του εργαζομένου που λαμβάνει τον κατώτατο μισθό στην Ελλάδα είναι η έβδομη χαμηλότερη μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ, ενώ το 46% των μισθωτών στην χώρα μας που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό και ζουν σε συνθήκες υλικής στέρησης. Το ποσοστό αυτό είναι το υψηλότερο ανάμεσα στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η αύξηση του 2% είναι από τις χαμηλότερες στην Ευρώπη, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης οι αυξήσεις κυμαίνονται μεταξύ 11% και 22%.

Τα στοιχεία αυτά για την πορεία των αμοιβών στην χώρα μας παρουσιάζει σε έκθεσή του το Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ προκειμένου να στηρίζει την πρόταση της οργάνωσης για άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και στη συνέχεια ενίσχυσή του έτσι ώστε να καταστεί ίσος με το 60% του διάμεσου μισθού πλήρους απασχόλησης.

Τα στοιχεία του Ινστιτούτου δείχνουν ότι οι κατώτατοι μισθοί στη χώρα μας παρουσιάζουν σημαντική απόκλιση από τους μισθούς της βορειοδυτικής Ευρώπης. Εκρηκτικό είναι και το άνοιγμα της διαφοράς της αγοραστικής δύναμης των κατώτατων μισθών της Ελλάδος με απόσταση 5% από την Πορτογαλία και 45% από την Ιρλανδία.

Προκειμένου να εξηγήσει με στοιχεία γιατί είναι απαραίτητη η σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού, το ΙΝΕ ΓΣΕΕ παραθέτει τα εξής στοιχεία:

Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΖΗΤΑΕΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΑ ΤΙΤΛΩΝ !!!

 



Η Κομισιόν πρότεινε αλλαγές στον κανονισμό για τα κεντρικά αποθετήρια τίτλων με σκοπό την ενίσχυση της αποδοτικότητας των αγορών διακανονισμού της ΕΕ, διασφαλίζοντας παράλληλα τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα. Η σημερινή πρόταση αποτελεί βασική συνιστώσα του σχεδίου δράσης για την Ένωση Κεφαλαιαγορών του 2020.

“Τα κεντρικά αποθετήρια τίτλων λειτουργούν την υποδομή που επιτρέπει τον διακανονισμό τίτλων (όπως μετοχών ή ομολόγων) στις χρηματοπιστωτικές αγορές. Ο διακανονισμός αναφέρεται στην παράδοση τίτλων σε αγοραστή με αντάλλαγμα την παράδοση μετρητών σε πωλητή. Μπορεί να χρειαστεί έως και δύο εργάσιμες ημέρες για τον διακανονισμό μιας συναλλαγής, η οποία μπορεί να οδηγήσει τόσο σε πιστωτικούς όσο και σε νομικούς κινδύνους κατά τη διάρκεια της εν λόγω περιόδου. Ως εκ τούτου, η διασφάλιση του ασφαλούς και αποτελεσματικού διακανονισμού των συναλλαγών αυτών είναι ουσιαστικής σημασίας για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της ΕΕ.

Τα κεντρικά αποθετήρια τίτλων διαδραματίζουν καίριο ρόλο στις κεφαλαιαγορές και στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της ΕΕ. Για παράδειγμα, οι συναλλαγές που διακανονίστηκαν από τα κεντρικά αποθετήρια τίτλων της ΕΕ το 2019 ανήλθαν σε περίπου 1,120 τρισεκατομμύρια EUR. Ο βασικός ρόλος τους επισημάνθηκε επίσης πρόσφατα στο πλαίσιο των κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας. Στις 25 Φεβρουαρίου 2022, η ΕΕ συμφώνησε ότι απαγορεύεται η τήρηση λογαριασμών Ρώσων πελατών από τα κεντρικά αποθετήρια τίτλων της ΕΕ, καταδεικνύοντας τον κεντρικό ρόλο των κεντρικών αποθετηρίων τίτλων στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της ΕΕ.

Ο γενικός στόχος της σημερινής πρότασης είναι να καταστεί ασφαλέστερος και αποδοτικότερος ο διακανονισμός τίτλων στην ΕΕ, βελτιώνοντας έτσι την ελκυστικότητα των κεφαλαιαγορών της ΕΕ και, εντέλει, συμβάλλοντας στη χρηματοδότηση της οικονομίας μας. Δεδομένων των μεγάλων χρηματικών ποσών που διέρχονται από τα κεντρικά αποθετήρια τίτλων, είναι σημαντικό για το χρηματοπιστωτικό μας σύστημα αυτά να λειτουργούν αποτελεσματικά. Η σημερινή πρόταση θα εξασφαλίσει πιο αναλογικούς και αποτελεσματικούς κανόνες για τη μείωση του κόστους συμμόρφωσης και του κανονιστικού φόρτου για τα κεντρικά αποθετήρια τίτλων, καθώς και για τη διευκόλυνση της ικανότητάς τους να προσφέρουν ευρύτερο φάσμα διασυνοριακών υπηρεσιών και τη βελτίωση της διασυνοριακής εποπτείας τους” αναφέρει η ανακοίνωση της Ε.Ε.

ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΠΟ ΡΩΣΟΥΣ !!!

 


Μπλόκο στις αγορές ακινήτων από Ρώσους στην Ελλάδα επιβάλει η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, στο πλαίσιο των κυρώσεων που έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί προβλήματα στο ελληνικό real estate, καθώς οι Ρώσοι είναι από τους πιο δυναμικούς αγοραστές ακινήτων στη χώρα μας, ειδικά στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής, στην Κρήτη και στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου.

Ειδικότερα, η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες απέστειλε έγγραφο στους συμβολαιογραφικούς συλλόγους της χώρας, σχετικά με την επιβολή περιοριστικών μέτρων κατά ορισμένων προσώπων, οντοτήτων και φορέων της Ρωσίας.

Επίσης, στον ιστότοπό της https://www.hellenic-fiu.gr, αναφέρονται links, στα οποία μπορούν να αναζητηθεί η σχετική νομοθεσία (Κανονισμοί, αποφάσεις του Συμβουλίου κ.λπ.) και οι κατάλογοι των προσώπων, οντοτήτων και φορέων, σε βάρος των οποίων έχουν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα από την ΕΕ και τον ΟΗΕ.

Ειδικότερα, ο συμβολαιογράφος υποχρεούται να ελέγξει, πριν την κατάρτιση συμβολαίου, αν κάποιο από τα συμβαλλόμενα μέρη περιλαμβάνεται στους προαναφερθέντες καταλόγους. Αν τυχόν περιλαμβάνεται, θα πρέπει άμεσα να ενημερώσει την Ελληνική Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και συγκεκριμένα την Β΄ Μονάδα αυτής.

ΕΠΙΣΠΕΥΔΕΤΑΙ Ο ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ !!!

 



Την δυνατότητα επίσπευσης του διπλασιασμού της χωρητικότητας του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ επισημαίνει η διοίκηση της εταιρείας εκμετάλλευσης του έργου.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση έγινε με αφορμή την παράδοση 10 δισεκατομμυρίων κυβικών (bcm) μέτρων φυσικού αερίου στην ευρωπαϊκή (και την ελληνική) αγορά.

Ο ΤΑΡ λειτουργεί από τις αρχές του 2021 και στο διάστημα αυτό συνολικά 10 bcm φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν έχουν πλέον εισέλθει στην Ευρώπη μέσω του σημείου διασύνδεσης των Κήπων, στα ελληνοτουρκικά σύνορα, όπου ο TAP συνδέεται με τον αγωγό Trans Anatolian (TANAP). Από αυτά τα 10 bcm, περίπου τα 8,5 bcm έχουν παραδοθεί στην Ιταλία.

«Έχουμε συμπληρώσει περισσότερο από ένα έτος από την έναρξη των εμπορικών μας δραστηριοτήτων.

Όλη αυτή την περίοδο, παρέχουμε αποτελεσματικές, αξιόπιστες και αδιάλειπτες υπηρεσίες μεταφοράς στους χρήστες του συστήματος, συμβάλλοντας σημαντικά στην ενεργειακή επάρκεια και τη διαφοροποίηση των ενεργειακών πηγών της Ευρώπης.

Αυτή τη στιγμή, είμαστε σε θέση να φτάσουμε στην πλήρη δυναμικότητα των 10 bcm ετησίως.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΡΕΚΟΡ ΖΗΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ !!!

 



Τι μεταδίδει το Deutsche Welle: 


Όποιος θέλει να αγοράσει ένα καινούριο πλυντήριο Miele αυτές τις μέρες πρέπει να περιμένει έως και τρεις μήνες ή ενδεχομένως και περισσότερο για να παραλάβει τη συσκευή του. Λόγος είναι οι καθυστερήσες στην παραγωγή κατά τη διάρκεια των λοκντάουν, καθώς και η έλλειψη εξαρτημάτων, η οποία δημιουργεί πιέσεις σε πολλές βιομηχανίες, αφού υπάρχουν ελλείψεις σε μικροτσίπ, μέταλλα και πλαστικά. Επιπλέον, οι δυνατότητες για μεταφορές είναι εξίσου περιορισμένες, ιδίως από την Ασία προς την Ευρώπη.

Για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις ανάγκες των πελατών της, η Miele παράγει με τεράστια ταχύτητα σε όλα τα εργοστάσιά της από τον Δεκέμβριο, μερικές φορές ακόμη και με επιπλέον βάρδιες των εργαζομένων. Ως εκ τούτου, η εταιρεία αύξησε τους αποθηκευτικούς της χώρους για πλυντήρια, προκειμένου να μπορέσει να αυξήσει και την παραγωγή της. Ωστόσο δεν διαφαίνεται, τουλάχιστον προς το παρόν, μείωση στον χρόνο παράδοσης στους πελάτες, όπως επισημαίνει και η ίδια η εταιρεία.

Ο ανταγωνιστής της Miele, η εταιρεία BSH, θυγατρική του Ομίλου Bosch με τις μάρκες Bosch και Siemens, δεν είναι επίσης σε θέση να παραδώσει στους πελάτες της εγκαίρως τις συσκευές αυτή την περίοδο. Αιτία δεν είναι μόνο οι ελλείψεις, αλλά και η αυξημένη ζήτηση για οικιακές συσκευές κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η κατάσταση είναι παρόμοια με αυτή που αντιμετωπίζει η Miele: Από το καλοκαίρι του 2020 σημειώθηκε μία «έκρηξη ζήτησης». Πέρυσι, η Miele πούλησε περισσότερες συσκευές από ποτέ στα 122 χρόνια της ιστορίας της. Η BSH είχε επίσης την πιο δυνατή χρονιά της σε πωλήσεις το 2020 – και αυτό από την ίδρυσή της το 1967.

Πανδημία και λοκντάουν: Ευκαιρία για ανακαίνιση

ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ !!!

 



Με τα τρακτέρ τους θα βρεθούν στην Αθήνα την Παρασκευή 18 Μαρτίου, έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης οι αγρότες και κτηνοτρόφοι από διάφορες περιοχές της χώρας, οι οποίοι συντονίζουν τη δράση τους μέσα από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Τα ξημερώματα θα ξεκινήσει η κάθοδος στην Αθήνα. Ήδη έχουν ναυλωθεί λεωφορεία, που θα διευκολύνουν την συμμετοχή των αγροτών στην συγκέντρωση που έχει οριστεί στη 1 μ.μ. στην πλατεία Βάθης.

Τρακτέρ θα ξεκινήσουν από τη Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια, από την Αμφίκλεια και την Αταλάντη Φθιώτιδας, καθώς και από την Βοιωτία τα οποία θα κατευθυνθούν οργανωμένα μέσω της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας.

Την συμμετοχή τους στο πανελλαδικό συλλαλητήριο έχουν ήδη ανακοινώσει και η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών.

Οι βασικοί άξονες των αιτημάτων των αγροτών είναι οι εξής:

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022

ΠΑΡΤΕ ΣΑΚΟ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΤΑ....13€/ΜΗΝΑ ΤΗΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΒΕΝΖΙΝΗ !!!

 



Στα 40 ευρώ μόλις για την ηπειρωτική χώρα και 50 ευρώ για τα νησιά περιορίστηκε τελικά η «περιβόητη» επιδότηση για τα καύσιμα που ανακοίνωσε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα που η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης πανελλαδικά διαμορφώνεται στα 2,053 ευρώ ανά λίτρο, παρά το γεγονός ότι η διεθνή τιμή του πετρελαίου έχει αποκλιμακωθεί και διαμορφώνεται στα 110 δολάρια ανά βαρέλι, τα περίπου 13 ευρώ τον μήνα φαντάζουν περισσότερο ως… παρηγοριά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα είναι η χώρα με την έκτη υψηλότερη τιμή καυσίμων στην ΕΕ σε σύνολο 28 χωρών.

Πώς θα εισπραχθεί η επιδότηση στη βενζίνη

Μάζευε και ας είναι και ρώγες όμως, οπότε ας δούμε αναλυτικά τον μηχανισμό και τους δικαιούχους της επιδότησης καυσίμου, συνολικού κόστους 130 εκατ. ευρώ, παρουσίασαν κατά τη σημερινή ενημέρωση για τα μέτρα στήριξης οι συναρμόδιοι υπουργοί.

Η επιδότηση του κόστους αγοράς καυσίμων θα γίνεται με την έκδοση μιας ηλεκτρονικής κάρτας καυσίμων, κατά το πρότυπο του freedom pass. Όσοι δεν έχουν smartphones, όπου θα εμφανίζεται η κάρτα, θα δηλώνουν τραπεζικό λογαριασμό της επιλογής τους.

ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ UEFA ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΗ ΗΛΕΙΑ ΕΓΙΝΑΝ...ΜΠΟΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΡΕΧΑΓΚΕΛ !!!

 


Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, αναμένεται να καθίσει αύριο, Παρασκευή 18 Μαρτίου ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Βασίλης Γκαγκάτσης, κατηγορούμενος για απιστία.

Η υπόθεση αφορά οικονομική ενίσχυση ύψους ενός εκατομμυρίου ελβετικών φράγκων, που είχε σταλεί στην ΕΠΟ από τον Μισέλ Πλατινί και την UEFA ως ενίσχυση για τις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας, με στόχο την ανακατασκευή ενός καμένου σταδίου και φέρεται να κατέληξε σε λογαριασμό του πρώην προπονητή της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου Ότο Ρεχάγκελ ως μπόνους.

Γ.ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΟΣΙΟΥ: ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΜΑΪΟ !!!

 



«Η κυβέρνηση σε κάποια θέματα αρχίζει να παρεμβαίνει και αυτό είναι σημαντικό» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, εν όψει των σημερινών ανακοινώσεων του πρωθυπουργού για τα νέα μέτρα στήριξης έναντι της ακρίβειας.

Αναφερόμενος ειδικά στο ενεργειακό θέμα, επισήμανε πως η προσπάθεια που γίνεται είναι σημαντική, καθώς ένα μέρος των πολιτών θα ανακουφιστεί, ενώ εκτίμησε πως και «η Ευρώπη δεν θα μείνει αμέτοχη», δεδομένου ότι το πρόβλημα είναι πανευρωπαϊκό.

Περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά έκανε λόγο για πτώση πάνω από 50% σε κλάδους όπως το λιανεμπόριο και η εστίαση.

Ο πρόεδρος υποστήριξε ότι έχουμε μπροστά μας μία πολύ δύσκολη περίοδο μέχρι και τον Μάιο, με τον πληθωρισμό να ξεπερνά ενδεχομένως και το 9% και οι ανατιμήσεις το 30%.

ΛΟΥΖΕΙ ΚΡΥΟΣ ΙΔΡΩΤΑΣ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ !!!

 



Στα επιτελεία των τεσσάρων συστημικών τραπεζών της χώρας ανησυχούν πραγματικά και πολύ για τις επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Δεν είναι τυχαίο ότι ήταν οι πρώτοι (και οι τέσσερις) που τηλεφώνησαν στον διοικητή της κεντρικής τράπεζας, για να τον ρωτήσουν τι μέλλει γενέσθαι, σχεδόν από την πρώτη στιγμή του πολέμου. Λογικό, θα πούμε εμείς. Ξέρετε πόσα κεφάλαια υπολόγιζαν ότι θα αντλούσαν από τις αγορές μέσω των ομολόγων που θα εξέδιδαν προσεχώς; Περί τα 4 δισ. Κι αφορούν στην κάλυψη ανελαστικών υποχρεώσεων.

Τώρα, εννοείται ότι το παραπάνω σενάριο δεν το σκέπτονται ούτε ως αστείο. Έχετε δει που διαμορφώνονται τα επιτόκια; Σε …τοκογλυφικά επίπεδα. Όμως, από την άλλη, δεν έχουν και την πολυτέλεια του ελληνικού δημοσίου να περιμένουν μέχρι να ηρεμήσει η κατάσταση. Οπότε; Πρέπει να βρουν εναλλακτικές. Αλλά πού να τις βρουν τέτοιες μέρες, τέτοιες ώρες;

ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΣΕ ΤΙΜΕΣ ΚΟΨΟΧΡΟΝΙΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΑ ΟΧΗΜΑΤΑ !!!







Μεγάλες δημοπρασίες οχημάτων πραγματοποιούνται αρχής γενομένης από την επόμενη εβδομάδα μέχρι το τέλος του μήνα σε διάφορες περιοχές της χώρα

Οι δημοπρασίες θα γίνουν σε Πολίχνη, Πάτρα, Αργοστόλι και Βόρεια Ελλάδα τις επόμενες ημέρες και μέχρι το τέλος του μήνα. Στο σφυρί θα βγουν οχήματα, φορτηγά, δίκυκλα και μηχανήματα με τιμές που αρχίζουν ακόμα και 200 ευρώ.

Στις τιµές εκποίησης των οχηµάτων που περιλαμβάνονται στην δημοπρασία συµπεριλαµβάνεται ο αναλογών Φ.Π.Α. Για τα µη κοινοτικά οχήµατα ο αγοραστής υποχρεούται πριν την παραλαβή τους να υποβάλλει τη σχετική διασάφηση εισαγωγής, επί της οποίας υπολογίζονται και καταβάλλονται οι αναλογούσες δασµοφορολογικές επιβαρύνσεις.

Για τα προς κυκλοφορία οχήµατα η εγγύηση είναι 300 ευρώ, οι δε προσφορές για να γίνουν δεκτές πρέπει να διαφέρουν από την τιµή εκκίνησης η µία από την άλλη κατά 50 ευρώ τουλάχιστον. Για τα προς κυκλοφορία µοτοσυκλέτες και µοτοποδήλατα η εγγύηση συµµετοχής είναι 100 ευρώ και οι προσφορές γιά να γίνουν δεκτές πρέπει να διαφέρουν κατά 20 ευρώ.

ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΠΙΖΝΕΣ...ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΑΝΤΙ-ΡΩΣΟΙ !!!

 


ΔΝΤ: ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ !!!

 


ΤΟ ΔΝΤ ΜΑΣ ΠΡΟΣΓΕΙΩΝΕΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΣ !!!

 


Η ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΕΡΡΩΝ, ΤΑ ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ, Η ΤτΕ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ !!!

 



Αίσθηση προκάλεσε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Radar.gr σχετικά με τα περίεργα και ύποπτα εμβάσματα σε συνεταιριστική τράπεζα της Βορείου Ελλάδος από επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων σε Ρουμανία και Βουλγαρία, τα οποία φέρεται να εντόπισε η Τράπεζα της Ελλάδος που σήμανε συναγερμό και προκάλεσε εξελίξεις!

Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές που γνωρίζουν εκ των έσω πρόσωπα και πράγματα, η υπόθεση στην οποία παρενέβη ο ελεγκτικός μηχανισμός της ΤτΕ αφορά την Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών και μάλιστα οι ίδιοι κύκλοι υποστηρίζουν ότι ο έλεγχος για πιθανό ξέπλυμα βρώμικου χρήματος διά μέσω των σχετικών εμβασμάτων, πιθανόν να συνδέεται και με την παραίτηση στις αρχές Δεκεμβρίου 2021 του Προέδρου στην Συνεταιριστική Σερρών, κυρίου Αλεξάνδρου Χατζηδημητρίου, πρώην βουλευτή του ελληνικού κοινοβουλίου με το «Ποτάμι»!

Μολονότι ορισμένοι υποστηρίζουν ότι ο κ. Χατζηδημητρίου εξαναγκάστηκε σε παραίτηση λόγω του μείζονος σημασίας ζητήματος από τον Διοικητή της ΤτΕ κ. Στουρνάρα, το γεγονός αυτό δεν επιβεβαιώνεται επισήμως!

Το γεγονός πάντως είναι πως σε συνέχεια των σχετικών αποκαλύψεων του Radar.gr, του θέματος της Πανσερραϊκής συνεταιριστικής τράπεζας απασχολεί αρμοδίως μετά την ΤτΕ και την Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος!

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στον έλεγχο για πιθανή νομιμοποίηση χρήματος που προέρχεται από εγκληματικές δραστηριότητες μέσω Βαλκανίων και ειδικότερα διά μέσω της δραστηριοποίησης σε Βουλγαρία και Ρουμανία εμπεριέχονται «επώνυμοι» επιχειρηματίες, «παλιοί γνωστοί» στην πιάτσα, που εμπλέκονται σε ασαφείς business στις εν λόγω χώρες των Βαλκανίων!

ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ !!!


 

SSL Certificates