.

Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

ΕΩΣ ΚΑΙ 213 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ "ΚΡΥΒΟΥΝ" ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ ΣΤΙΣ ΕΛΒΕΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

 


Οι τράπεζες της Ελβετίας κατέχουν Ρωσικό πλούτο έως και 213 δισ. δολαρίων φυλάσσεται στις «εχέμυθες» ελβετικές τράπεζες, όπως εκτιμά η ένωση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων της χώρας, καθώς οι κυρώσεις στη Ρωσία «ρίχνουν φως» που σπάνια πέφτει στα ελβετικά θησαυροφυλάκια.

Η Ένωση Ελβετών Τραπεζιτών (SBA) υπολόγισε ότι οι τράπεζες διατηρούν από 150 δισ. έως 200 δισ. ελβετικά φράγκα ή 213 δισ. δολάρια σε λογαριασμούς offshore Ρώσων πελατών τους.

Το νούμερο το οποίο επικαλείται και το πρακτορείο Reuters σημαίνει ότι η έκταση των συναλλαγών των πλούσιων Ρώσων με τράπεζες στην Ελβετία, το μεγαλύτερο κέντρο offshore κεφαλαίων στον κόσμο, είναι πολύ πιο ευρεία από αυτά που αναλύουν οι χρηματοπιστωτικές εταιρείες της χώρας.

Η αποκάλυψη της SBA είναι σπάνια για την Ελβετία, η οποία έχει απορρίψει πολλά προηγούμενα αιτήματα για τραπεζική διαφάνεια και λαμβάνει χώρα αμέσως μετά το ασυνήθιστο βήμα της εφαρμογής των ευρωπαϊκών κυρώσεων στην Ρωσία για την εισβολή στην Ουκρανία.

Υπάρχει μια αυξανόμενη δημόσια συζήτηση στην χώρα, με τον Mattea Meyer, συμπρόεδρο των Σοσιαλδημοκρατών, να ζητά από την Ελβετία να κατασχέσει τα κεφάλαια που ανήκουν σε Ρώσους οι οποίοι βρίσκονται κοντά στον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και την κυβέρνησή του.

«Ένα μέρος ανήκει σε ολιγάρχες πιστούς στο Κρεμλίνο. Τα χρήματα και η δραστηριότητά τους... βοηθούν στη χρηματοδότηση του πολέμου», ανέφερε στο Reuters, προσθέτοντας ότι η Ελβετία «πρέπει να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να κλείσει τις στρόφιγγες των χρημάτων».


Η εκτίμηση της SBA, η οποία υποσκάπτει τις αρχικές ενδείξεις για την πιστωτική έκθεση στη Ρωσία, ξεκαθαρίζει το μέγεθος του έργου της επιβολής κυρώσεων, όπως το «πάγωμα» των καταθέσεων.

Το ελβετικό υπουργείο Οικονομίας είπε ότι δεν έχει ουσιαστικές εκτιμήσεις για τα «παγωμένα» ρωσικά περιουσιακά στοιχεία, καθώς ακόμα συγκεντρώνει στοιχεία τις τράπεζες.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates