.

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

ΚΥΠΡΟΣ: ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΣΑΛΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΔΑΝΕΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ !!!


Ψαλίδι δανείων βουλευτών με …«μπόνους»


ρεις νυν βουλευτές συγκαταλέγονται στις 14 περιπτώσεις πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων (ΠΕΠ) που διερευνά ο γενικός ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, όπου φαίνεται εκ πρώτης όψεως να προκύπτουν θέματα για περαιτέρω διερεύνηση λόγω σημαντικών διαγραφών δανείων τους στον Συνεργατισμό. Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαβίβασε ο κ. Μιχαηλίδης στην ad hoc κοινοβουλευτική επιτροπή που διερευνά τα «κόκκινα δάνεια» των ΠΕΠ, για τις δύο περιπτώσεις βουλευτών συμφωνήθηκε διαγραφή δανείων συνολικού ύψους 599.000 ευρώ ενώ τελεί υπό αναδιάρθρωση κι άλλο δάνειο. Για την τρίτη περίπτωση βουλευτή διαγράφηκε από το δάνειο του το ποσό των 13.240 ευρώ.

Ειδικότερα, στον πίνακα που δημοσιεύουμε παρουσιάζονται το συνολικό υπόλοιπο των δανείων του κάθε βουλευτή και των συνδεδεμένων με αυτόν προσώπων/ εταιρειών κατά τη στιγμή της λύσης αναδιάρθρωσης, το συνολικό ποσό που αφορά τις διαγραφές και το συνολικό ποσό που αφορά «parked loans», δηλαδή, ποσό που παρουσιάζεται προσωρινά ως «ενδεχόμενη υποχρέωση» και το οποίο καθίσταται απαιτητό στην περίπτωση που ο δανειολήπτης, στην προκειμένη περίπτωση οι δύο από τους τρεις υπό αναφορά βουλευτές, αθετήσουν τη συμφωνία αναδιάρθρωσης, διαφορετικά, διαγράφεται οριστικά σε περίπτωση πλήρους αποπληρωμής του αναδιαρθρωμένου δανείου.

Συγκεκριμένα, στην περίπτωση του πρώτου βουλευτή το ποσό των δανείων του στην ΚΕΔΙΠΕΣ, που διαχειρίζεται τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια του Συνεργατισμού, κατόπιν αναδιάρθρωσης ανήλθε στα 2.620.992 ευρώ. Στην περίπτωση που εξοφλήσει το ποσό αυτό, τότε, θα διαγραφεί ποσό ύψους 429.000 ευρώ.

26 ΜΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΣΤΟΝ ΑΚΡΙΤΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΣΗΛΘΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ !!!

  


Βαριά ποινή φυλάκισης 26 μηνών στον κτηνοτρόφο που σταμάτησε τους Τούρκους στον Εβρο


Βαριά ποινή φυλάκισης 26 μηνών με αναστολή αλλά χωρίς κανένα ελαφρυντικό επέβαλλε το δικαστήριο της Αλεξανδρούπολης στον κτηνοτρόφο από τις Φέρες του Εβρου, που σταμάτησε του Τούρκους, οι οποίοι είχαν μπει παράνομα στη χώρας μας, και συνεπλάκη μαζί τους.
Κατά συρροή

Ο νεαρός κτηνοτρόφος αθωώθηκε για την κατηγορία της ρατσιστικής βίας και δεν τιμωρήθηκε εντέλει με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο.

Οπως μεταδίδει το evros-news.gr, η ποινή που του επιβλήθηκε, και η οποία αφορά παράνομη βία, παράνομη οπλοφορία και παράνομη οπλοχρησία, ήταν κατά συρροή και πολλαπλασιάστηκε επί 5, αφού τόσοι ήταν οι Τούρκοι εναντίον των οποίων θεωρήθηκε ότι άσκησε τις συγκεκριμένες ενέργειες ο κατηγορούμενος κτηνοτρόφος.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΠΑΤΑΝΕ ΚΙ ΑΛΛΟ ΓΚΑΖΙ ΣΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ & ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ !!!

  

 

Τη προδιαγεγραμμένη πορεία συρρίκνωσης της φυσικής παρουσίας των τραπεζών επιταχύνει η πανδημία στη χώρα μας, αφού μεγάλο μέρος των πελατών στράφηκαν -αναγκαστικά- στα εναλλακτικά κανάλια εξυπηρέτησης, την ώρα που η τηλεργασία αποτελεί πλέον τον κανόνα και στα τέσσερα συστημικά ιδρύματα.

«Φυσικά και θα συρρικνωθούν τα καταστήματα, δεν χρειαζόμαστε τόσα πολλά», παραδέχθηκε στο insider.gr υψηλόβαθμο στέλεχος συστημικής τράπεζας. «Οι τράπεζες εκσυγχρονίζονται και ψηφιοποιούνται και ταυτόχρονα πιέζονται να μειώσουν τα λειτουργικά τους έξοδα», εξηγεί. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στελεχών του κλάδου, το 2020 αναμένεται να καταργηθούν περί τις 2.000 - 2.500 θέσεις εργασίας και πολύ περισσότερες το 2021.

Τα στοιχεία της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών για τα έτη 2019/2018 καταδεικνύουν συρρίκνωση 8% σε προσωπικό και δίκτυο των τραπεζών το προηγούμενο έτος σε σύγκριση με το 2018. Την πιο «γενναία» μείωση καταστημάτων έκανε η Εθνική Τράπεζα (71), ενώ τη μεγαλύτερη μείωση προσωπικού έκανε η Τράπεζα Πειραιώς (944) -η οποία διαθέτει σημαντικά μεγαλύτερο δίκτυο και προσωπικό από τις υπόλοιπες συστημικές τράπεζες.

ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ: ΕΤΟΙΜΕΣ ΓΙΑ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΟΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html

 

 

Κυριαρχία τραπεζών-funds με το νέο Πτωχευτικό, απροστάτευτη η Α΄κατοικία


"Κομμένες και ραμμένες στα μέτρα" τραπεζών και funds είναι οι διατάξεις του νέου Πτωχευτικού Κώδικα που έχει καταρτίσει η κυβέρνηση και θα τον φέρει σύντομα στη Βουλή προς ψήφιση. Διευκολύνουν τις πτωχεύσεις, τις κατασχέσεις και τις εκποιήσεις περιουσιακών στοιχείων, παραδίδοντας ουσιαστικά τους οικονομικά αδύναμους οφειλέτες "δεμένους χειροπόδαρα" στους πιστωτές τους. Παράλληλα καταργούνται όλες οι προηγούμενες προστατευτικές διατάξεις για την πρώτη κατοικία.

Νομικοί εκφράζουν φόβους ότι ο Κώδικας Διευθέτησης Οφειλών και Δεύτερης Ευκαιρίας διαμορφώνει ένα πλαίσιο που δημιουργεί σοβαρή ανισορροπία εις βάρος των οφειλετών, νοικοκυριών και επιχειρήσεων, ανοίγοντας το δρόμο για μαζική μεταφορά περιουσιακών στοιχείων στους πιστωτές, με βαριές οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες.

ΛΑΜΨΑ ΑΕ: ΦΑΙΔΡΟΤΗΤΕΣ ΤΑ ΠΕΡΙ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΗΣ "ΜΕΓΑΛΗΣ ΒΡΕΤΑΝΝΙΑΣ" !!!

  

 

 
Σε διάψευση δημοσιευμάτων περί πώλησης του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία» προχώρησαν κύκλοι της Λάμψα ΑΕ.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν κύκλοι της εταιρείας «οι περιφερόμενες “πληροφορίες” περί πώλησης του Ξενοδοχείου “Μεγάλη Βρεταννία”, κινούνται στη σφαίρα του φαιδρού και δη σε μία περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για τη χώρα και τον ελληνικό τουρισμό, στην οποία δεν χωρούν αστειότητες.»

Τι γράφονταν νωρίτερα:

ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ FUNDS ΒΓΗΚΑΝ ΓΙΑ...ΦΘΗΝΑ "ΨΩΝΙΑ" ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

  


Τι κρύβουν τα «χτυπήματα» σε Ελλάκτωρ, Vivartia και Εθνική Ασφαλιστική από Reggeborgh και CVC. Κοινός παρονομαστής η απόκτηση «φιλέτων» με πολύ ελκυστικά τιμήματα...


Στα «ραντάρ» μεγάλων επενδυτικών funds, που ήδη έχουν καλή αντίληψη της ελληνικής πραγματικότητας, έχει μπει ο επιχειρηματικός τομέας της χώρας, όπως δείχνουν τα «χτυπήματα» σε Ελλάκτωρ, Vivartia και Εθνική Ασφαλιστική, καθώς η κρίση της πανδημίας προσφέρει μια σπάνια ευκαιρία για την είσοδο σε εταιρείες με μεγάλο «αποτύπωμα» στην οικονομία με πολύ ελκυστικά τιμήματα.

Όπως αναφέρουν στελέχη της αγοράς, τα διεθνή funds, με πρώτα τα private equity, βρίσκονται διεθνώς σε έντονη κινητικότητα αυτή την περίοδο, καθώς είναι σε θέση να αξιοποιήσουν την άφθονη και σχεδόν... δωρεάν παρεχόμενη ρευστότητα στο διεθνές σύστημα για να αποκτήσουν συμμετοχές σε εταιρείες που συγκυριακά αποτιμώνται πολύ φθηνά και έχουν την προοπτική να προσφέρουν μεγάλες υπεραξίες όταν ξεπερασθεί η κρίση και με τις απαραίτητες ενέσεις ρευστότητας από τους νέους επενδυτές.

Μια αγορά που κατ' εξοχήν προσφέρεται για τέτοιες κινήσεις είναι η ελληνική, που αποτελεί ιδιαίτερη περίπτωση μάλιστα στον ευρωπαϊκό χώρο και ανεξάρτητα από την πανδημία, καθώς ήδη οι αποτιμήσεις ήταν πολύ χαμηλές λόγω της προηγηθείσας μεγάλης κρίσης, γεγονός που αφήνει ακόμη μεγαλύτερα περιθώρια τοποθέτησης στην παρούσα συγκυρία, αλλά και προσδοκίες για μεγάλες υπεραξίες στο μέλλον, όταν αποκατασταθεί η ομαλότητα στην οικονομική ζωή.

ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ: ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ !!!

  




SOS για τα επικίνδυνα ελαστικά που αγοράζουν χιλιάδες Ελληνες


Στις δύσκολες οικονομικά στιγμές, που ζούμε δεν είναι περίεργο, πολλοί οδηγοί να σκέφτονται διπλά πριν αντικαταστήσουν τα ελαστικά του αυτοκινήτου τους. Μια λύση, τουλάχιστον για μερικούς, είναι η επιλογή μεταχειρισμένων ή μερικά φθαρμένων σετ σε χαμηλότερη τιμή.

Όμως είναι η λύση αυτή ιδανική; Ή μήπως ότι κερδίσετε από την τιμή τους θα τα πληρώσετε αργότερα (και ίσως περισσότερο) σε φθορά άλλων τμημάτων του αυτοκινήτου σας, όπως η ανάρτηση, η μετάδοση και οι τροχοί. Όπως έχουμε γράψει στο παρελθόν, ακόμη και αν αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, πρέπει να αντικαταστήσετε τα ελαστικά σας καθώς δεν γνωρίζετε, αυτά που “φοράει” από που προέρχονται. Αν έχουν “ξεραθεί”, αν έχουν μείνει πολλές ημέρες σε σταθμευμένο αυτοκίνητο και έχουν χάσει την αντοχή και την αποτελεσματικότητά τους . 

ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: ΠΟΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ !!!

  

 
Μισθοί, επιδόματα και παροχές σε είδος που θα καταβληθούν το 2021 σε εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα περιλαμβάνονται στα εισοδήματα που θα εξαιρεθούν από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης. 

Περιλαμβάνονται επίσης καθαρά κέρδη από επιχειρηματικές ή αγροτικές δραστηριότητες που αποκτώνται φέτος, οι εισπραττόμενες φέτος αγροτικές επιδοτήσεις και ενισχύσεις, καθώς επίσης και τα πάσης φύσεως εισοδήματα που αποκτώνται φέτος από την εκμετάλλευση ακινήτων κι από επενδύσεις ή αποταμιεύσεις σε χρηματοοικονομικά προϊόντα. 

 Συνολικά, τουλάχιστον 24 διαφορετικές κατηγορίες εισοδημάτων που λαμβάνουν τα φυσικά πρόσωπα αναμένεται να εξαιρεθούν το 2021 από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και τις διευκρινίσεις του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.


Το όριο

ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ: ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΙ ΑΓΩΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!




Τι ανακοινώνει σχετικά το kyroslawoffices.gr :


Σας ενημερώνουμε ότι οι ομαδικές αγωγές που έχουν κατατεθεί για την πρόωρη λήξη του προγράμματος «Στεγαστικό Ταμιευτήριο» κατά της Τράπεζας EUROBANK, βρίσκονται σε εξέλιξη και η διαδικασία προχωρά με την κατάθεση των έγγραφων ισχυρισμών μας ενώπιον του Δικαστηρίου. Βασικό αίτημά μας με τις εν λόγω αγωγές είναι η εξόφληση όλων των δανείων κατά το χρόνο λήξης του προγράμματος.

Επιπλέον, σας ενημερώνουμε ότι αναφορικά με τα ποσά που πιστώθηκαν στους ατομικούς λογαριασμούς των δανείων, έχουν προκύψει νέα, σημαντικά οικονομικά δεδομένα. Τα στοιχεία αυτά, που βασίζονται σε ειδική οικονομοτεχνική μελέτη που διεξήγαγε ειδικός πραγματογνώμονας διορισμένος από την Ένωση Μετόχων και Φίλων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, δημιουργούν τη στέρεα νομική και πραγματική βάση ώστε να τεκμηριώσουμε το αίτημά μας για τη διεκδίκηση ποσών κατά πολύ μεγαλύτερων από αυτά που πιστώθηκαν σε κάθε δανειολήπτη τον Απρίλιο του 2015.

ΠΩΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥ ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ, ΚΟΝΟΜΑΝΕ ΕΥΚΟΛΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ !!!

ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗΚΑΝ ΠΛΗΡΩΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΓΙΑ...ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥΣ !!!
Ενώ άφαντα είναι τα νέα δάνεια παρά την απλόχερη ρευστότητα που έδωσε η ΕΚΤ με ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ, "ξεχνώντας" ποιος είναι ο ρόλος τους στην Οικονομία !!!

Σε μεγένθυση: 

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΜΕΝΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ BAD BANK ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ "ΗΡΑΚΛΗ 2" ;;;

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html

 

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

ΝΕΟΣ ΚΟΚ: ΣΤΟ ΜΙΣΟ ΠΕΦΤΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΔΙΚΥΚΛΩΝ !!!

 


Κατά το… ήμισυ θα «πέσει» το πρόστιμο για την παράνομη στάθμευση των δικύκλων οχημάτων, όπως προκύπτει από το υπό κατάρτιση σχέδιο νόμου για τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ). 

Παράλληλα, θα ενσωματωθούν διατάξεις για την… πράσινη μετακίνηση, μέσω των οποίων οι χρήστες θα μπορούν να κυκλοφορούν με περισσότερη ασφάλεια. 

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Μεταφορών, μεταξύ των τροποποιήσεων που θα γίνουν στα άρθρα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας ώστε να ενσωματωθούν διατάξεις της μικροκινητικότητας «πατίνια (e-scooters), τροχοπέδιλα (rollers) και τροχοσανίδες (skate boards), αυτοεξισορροπούμενα οχήματα (όπως Segway)», είναι ότι:

ΕΡΧΟΝΤΑΙ "ΡΑΒΑΣΑΚΙΑ" : Η ΑΑΔΕ ΖΗΤΗΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΕΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ ΤΗΣ AIRBNB ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

 


Στοιχεία για όλες τις καταχωρήσεις που βρίσκονται στην Ελλάδα στις 25 Σεπτεμβρίου 2020 για το έτος 2019 και έως το τέλος του Σεπτεμβρίου για το έτος 2018 θα διαβιβάσει η πλατφόρμα Airbnb στην ΑΑΔΕ. 

Η ΑΑΔΕ, ζήτησε από πλατφόρμες όπως την Airbnb να διαβιβάσουν στοιχεία σχετικά με τους καταχωρημένους χρήστες τους που χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες για την πώληση αγαθών ή την παροχή υπηρεσιών, δραστηριότητες για τις οποίες προκύπτουν φορολογικές υποχρεώσεις στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό η Airbnb ενημέρωσε τους συνεργάτες της ότι θα κοινοποιήσει τα ακόλουθα στοιχεία στην ΑΑΔΕ για φορολογικούς σκοπούς, όπως της ζητήθηκε:

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ: ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΟ DEAL CAIXABANK-BANKIA !!!

 


Το πράσινο φως για τη συγχώνευση των Caixabank και Bankia, αξίας 3,8 δισ. ευρώ, έδωσαν τα διοικητικά συμβούλια των δύο τραπεζών, προχωρώντας στη δημιουργία της μεγαλύτερης τράπεζας στην Ισπανία.

Οι μέτοχοι της Bankia θα λάβουν 0,6845 μετοχές της CaixaBank, σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, αντιπροσωπεύοντας premium της τάξης του 20% βάσει της τιμής κλεισίματος της μετοχής της Bankia στις 3 Σεπτεμβρίου. Οι ετήσιες εξοικονομήσεις κόστους θα φτάνουν τα 770 εκατ. ευρώ.

Η μεγαλύτερη τραπεζική συμφωνία στην Ισπανία σε διάστημα δύο δεκαετιών έρχεται σε μια περίοδο έντονων πιέσεων στις ευρωπαϊκές τράπεζες, εν μέσω αύξησης των «κόκκινων» δανείων και χαμηλών επιτοκίων - ρεκόρ, ενισχύοντας τις ενδείξεις ότι η πολυαναμενόμενη ενοποίηση των ευρωπαϊκών χρηματιστηριακών ιδρυμάτων ξεκινά. 

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ: ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΜΗΜΑΤΑ REAL ESTATE ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!




Ήρθαν για να μείνουν οι εταιρείες διαχείρισης «κόκκινων» δανείων, οι οποίες σύντομα θα αποκτήσουν και τμήματα real estate.

Διότι οι servicers θα αναλάβουν να διαχειριστούν και σημαντικό αριθμό ακινήτων, στο πλαίσιο του νέου πτωχευτικού. Και συγκεκριμένα εκείνα τα ακίνητα τα οποία τελικά δεν θα περάσουν στην διαχείριση του φορέα, που θα αναλάβει να τα αγοράζει, να τα μισθώνει και να τα πουλάει.

Τα παραπάνω αναφέρει στο mononews.gr στέλεχος της Ενωσης Εταιρειών Διαχείρισης από δάνεια και πιστώσεις και μάλιστα συμπληρώνει πως: Θα αυξηθεί σημαντικά η δουλειά μέσω της διαχείρισης των ακινήτων που θα αποκτηθούν από τους πλειστηριασμούς.

Όπως λέει τα επόμενα δύο χρόνια θα γίνουν πολλές χιλιάδες πλειστηριασμοί, οι οποίοι θα αφορούν όχι δάνεια ευάλωτων νοικοκυριών, αλλά δάνεια επιχειρηματικά, επαγγελματικά, οπότε θα δημιουργηθεί σημαντικό στοκ ακινήτων.

Ανοδικά θα κινηθεί και το χαρτοφυλάκιο που θα διαχειρίζονται οι servicers, καθώς τους επόμενους μήνες και μέχρι το 2022 οι εταιρείες -doValue, Intrum, Cepal κ.α.- θα αναλάβουν την ανάκτηση για δάνεια ύψους 95 δις ευρώ, από τα 80 δις ευρώ σήμερα, και θα απασχολούν συνολικά 4.000 άτομα προσωπικό, από 2.000 άτομα το 2018.

CVC CAPITAL: ΤΟ FUND ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ VIVARTIA & ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ !!!



Τι γράφει το newmoney.gr :


Ενα από τα μεγαλύτερα fund στον κόσμο που διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 80 δισ. δολαρίων κατέθεσε προσφορά για την εξαγορά ενός από τους ισχυρότερους ομίλους τροφίμων στην Ελλάδα σε επίπεδο σημάτων και ιστορίας, της Vivartia ενώ σήμερα αναμένεται να καταθέσει προσφορά και για την Εθνική Ασφαλιστική. Το αμερικανικό fund CVC Capital δεν είναι άγνωστο στην Ελλάδα.

Η προσφορά για την Vivartia

H Vivartia έχει κάτω από την ομπρέλα της αναγνωρίσιμα σήματα και εταιρείες όπως οι ΔΕΛΤΑ, Goody’s, Everest, Μπάμπα Στάθης, Χρυσή Ζύμη, Flocafe κ.α.

Όπως ανάφερε αργά το απόγευμα της Πέμπτης, σε ενημέρωση της προς τις χρηματιστηριακές αρχές η MIG – σ.σ. ο όμιλος συμμετοχών στον οποίο ανήκει ο όμιλος Vivartia – έγινε αποδέκτης δεσμευτικής προσφοράς των επενδυτικών κεφαλαίων της «CVC CAPITAL PARTNERS» για την πώληση του συνόλου της συμμετοχής της στην «VIVARTIA ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.». Σύμφωνα με την ανακοίνωση η προσφορά υπόκειται στους συνήθεις όρους και προϋποθέσεις για συναλλαγές αυτού του είδους (τελική έγκριση από τα αρμόδια όργανα της CVC, συμφωνία επί των όρων της σύμβασης αγοραπωλησίας).

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ: ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΕΣ ΣΕ 16 ΠΕΡΙΟΧΕΣ !!!

 

Στην αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών σε 16 περιοχές σε ολόκληρη τη χώρα προχώρησε το υπουργείο μετά τις εισηγήσεις των εκτιμητών και σε συμμόρφωση με σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. 

Οι τιμές στις περισσότερες ζώνες μειώνονται με εξαίρεση τέσσερις περιοχές. Οι νέες τιμές θα ισχύσουν αναδρομικά από τον Οκτώβριο ή τον Δεκέμβριο του 2019 κατά περίπτωση και θα επιφέρουν ως επί το πλείστον μειώσεις στον φετινό ΕΝΦΙΑ, αλλά και στον φόρο μεταβίβασης για όσους προχώρησαν στην αγορά ακινήτων από τα τέλη του 2019 έως σήμερα. Ταυτόχρονα και τα δημοτικά τέλη θα αναπροσαρμοσθούν αναλόγως, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Νέες τιμές ζώνης

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα από τις 2 Οκτωβρίου 2019 αναπροσαρμόζονται οι τιμές:

ΜΕΓΑΛΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ "ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ" ΤΡΩΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΛΙΡΑ & ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!





Το γκρεμοτσάκισμα της τουρκικής λίρας σε νέα ιστορικά χαμηλά ρεκόρ, έχει πυροδοτήσει νέο πανικό στους κύκλους της τουρκικής κυβέρνησης και του υπουργείου Οικονομικών, καθώς η αναζήτηση ασφαλέστερων περιουσιακών στοιχείων από τους επενδυτές μετά τις απογοητευτικές εξαγγελίες της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ έχει πληγώσει το τουρκικό νόμισμα.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών των Τούρκων αξιωματούχων, έχει ενεργοποιηθεί ο κρατικός τραπεζικός μηχανισμός, με τις κρατικές τράπεζες να πωλούν δολάρια και να αγοράζουν λίρα για να ανακόψουν το κατρακύλισμα του τουρκικού νομίσματος.

Οι κρατικές τράπεζες πούλησαν τουλάχιστον 500 εκατομμύρια δολάρια χθες , σύμφωνα με δύο άτομα με πρόσβαση στους τραπεζικούς κύκλους.

Οι εξελίξεις αυτές ασκούν πιέσεις πίεση στην κεντρική τράπεζα να αυξήσει τα επιτόκια στις 24 Σεπτεμβρίου. Με τον πληθωρισμό να τρέχει με ρυθμό κοντά στο 12%, οι αναλυτές λένε ότι η νομισματική πολιτική παραμένει πολύ χαλαρή για να βοηθήσει τη λίρα.

Στο μεταξύ χθες οι μετοχές των ιδιωτικών τουρκικών τραπεζών δέχθηκαν ισχυρότατο πλήγμα μετά το μαζικό sell-off από τους ξένους επενδυτές.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΩΝ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ BAD BANK ΑΠΟ ΤΗΝ ΤτΕ !!!

 

ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ !!!

 


Αποζημίωση ειδικού σκοπού 4: Σε λειτουργία η εφαρμογή της ΑΑΔΕ - Οδηγίες χρήσης - Μέχρι 25/09 οι αιτήσεις



Το δελτίο τύπου από το Υπ. Οικ.:


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Νίκης 5-7
10180 Αθήνα
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τηλ.: 2103332644
e-mail: press@minfin.gr



Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020

Δελτίο Τύπου
Αποζημίωση Ειδικού Σκοπού μηνός Ιουλίου


ΝΕΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΑΠΑΤΗΣ ΜΕ E-SHOP ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ Ο ΣτΚ !!! ΜΑΖΕΨΑΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΠΝΟΣ !!!

 


Ο Συνήγορος του Καταναλωτή προέβη στη δημοσιοποίηση του περιστατικού εξαπάτησης.

Απροσδιόριστος αριθμός καταναλωτών -σίγουρα πάντως υψηλός- την «πάτησε» από το e-shop «MOBILEPOINT.GR», το οποίο πλέον, σύμφωνα με τον Συνήγορο του Καταναλωτή (ΣτΚ), έχει εξαφανισθεί. Επισημαίνεται ότι η δημοσιοποίηση της υπόθεσης από τον ΣτΚ έγινε μετά από την επιστολή σύστασης προς την επιχείρηση, η οποία δεν ανταποκρίθηκε ποτέ.

Όπως αναφέρει ο ΣτΚ, «στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, έχουμε δεχθεί και βρίσκονται υπό επεξεργασία έως σήμερα εκατόν σαράντα τρεις (143) αναφορές καταναλωτών σε βάρος της ατομικής επιχείρησης με την επωνυμία “Μαρσέλου Σοφία του Ιωάννη”, με δηλωθείσα έδρα τη Γλυφάδα Αττικής, οδός Ανδρέα Παπανδρέου, αρ. 22, με αντικείμενο δραστηριότητας (σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες που διερευνά η Αρχή μας) την εισαγωγή και εμπορία αγαθών μέσω του διαδικτύου στο οποίο εμφανίζεται με όνομα χώρου (domain name) MOBILEPOINT.GR. Η άνω επιχείρηση διαθέτει και κατάστημα στη Γλυφάδα, επί της οδού Δημ. Γούναρη αρ. 229».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ !!!

 


Με τη νέα κ.υ.α. 36124/1194/11-09-2020 παρατείνεται μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2020 η δυνατότητα του εργοδότη να καθορίζει με απόφασή του ότι η εργασία που παρέχεται από τον εργαζόμενο στον προβλεπόμενο, από την ατομική σύμβαση, τόπο εργασίας, θα πραγματοποιείται με το σύστημα της εξ αποστάσεως εργασίας, η οποία θεσμοθετήθηκε ως έκτακτο και προσωρινό μέτρο με την περ. α) της παρ. 2 του άρθρου 4 της από 11-03-2020 Π.Ν.Π. «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του», ως κυρώθηκε και ισχύει.


ΠΗΓΗ

ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ Η ΑΓΟΡΑ !!!

 


Σε μεγένθυση:

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020

ΜΙΚΡΟΠΙΣΤΩΣΕΙΣ: ΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ 75 ΜΕΡΕΣ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΤΙΠΟΤΑ !!!

 


Του Νίκου Θεωδορόπουλου - bankingnews.gr


Στο τέρας της γραφειοκρατίας παραμένουν κολλημένες οι μικροπιστώσεις.Το πολυδιαφημιζόμενο εργαλείο χρηματοδότησης της κυβέρνησης παρότι το νομοσχέδιο ψηφίστηκε στις αρχές Ιουλίου και έχουν περάσει 75 ημέρες και μέχρι σήμερα δεν έχει κατατεθεί κανένας φάκελος προς έγκριση στην Τράπεζα της Ελλάδος που έχει αναλάβει τον εποπτικό έλεγχο των εταιρειών που θα δραστηριοποιηθούν στη χορήγηση μικροπιστώσεων.

Το χορηγούμενο ποσό ανέρχεται σε 25.000 ευρώ χωρίς ο δανειολήπτης να βάζει προσωπικές εγγυήσεις.

Στέλεχος της αγοράς με ενεργή παρουσία στις μικροπιστώσεις από το παρελθόν πριν την ύπαρξη του νομοθετικού πλαισίου καθώς είχε συνεργασία με τραπεζικό ίδρυμα , υποστηρίζει ότι «μαύρα μάτια» θα κάνουν οι ενδιαφερόμενοι να δουν την υλοποίηση του νέου χρηματοδοτικού εργαλείου.

Το ίδιο προσδιορίζει ότι οι πρώτες εταιρείες θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους από το 2021 καθώς έχουν προκύψει γραφειοκρατικά ζητήματα που ακόμη δεν τα έχει αντιμετωπίσει η Τράπεζα της Ελλάδος που δεν έχει ανακοινώσει τις βασικές οδηγίες σύνταξης του φακέλου κατάθεσης.

Τα προβλήματα μεγιστοποιούνται όταν το επιτελείο της εταιρείας ξεπεράσει το φάκελο κατάθεσης και ασχοληθεί στη στελέχωση με έμπειρο δυναμικό το οποίο να σημειωθεί πρέπει να λάβει την έγκριση της εποπτεύουσας Αρχής.

Αξίζει να αναφερθεί ότι αρκετές διοικήσεις αντίστοιχων εταιρειών έχουν αποκλείσει την στελέχωση με πρώην τραπεζικά στελέχη.

Θεωρούν ότι ο νέος θεσμός δεν πρέπει να μπολιαστεί με τραπεζική κουλτούρα που οι χορηγήσεις συνδέονται με εγγυήσεις.

Αν οι μικροπιστώσεις μπολιαστούν με τραπεζικά κριτήρια ο θεσμός θα οδηγηθεί σε αποτυχία ,επισημαίνει .

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ !!!

 


Το δρόμο για απολύσεις όλων των εργαζομένων επιχειρήσεων που πτωχεύουν χωρίς αποζημίωση ανοίγει ο νέος πτωχευτικός κώδικας, όπως επισημαίνουν νομικοί, επιδεινώνοντας σε πολύ μεγάλο βαθμό για τους εργαζομένους το καθεστώς που ίσχυε ως τώρα.

Με την κήρυξη της πτώχευσης, όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, το σχέδιο νόμου για το νέο πτωχευτικό κώδικα προβλέπει ότι «επέρχεται αυτοδίκαιη και αζήμια λύση όλων των εκκρεμών και διαρκών συμβάσεων του οφειλέτη», μεταξύ αυτών και των συμβάσεων εργασίας, ενώ δεν απαιτείται η καταβολή αποζημίωσης στους εργαζόμενους. Οι προβλέψεις αυτές αντιστρέφουν πλήρως το ισχύον σήμερα θεσμικό πλαίσιο περί πτώχευσης του ν. 3588/2007, αφού εκεί κανόνας ήταν η συνέχιση των συμβάσεων και εξαίρεση η καταγγελία τους, ενώ προβλέπονταν και αποζημίωση για τις συμβάσεις αόριστου χρόνου.

Ειδικότερα, το άρθρο 29 του σχεδίου για τη λύση ισχύος συμβάσεων προβλέπει ότι «η κήρυξη της πτώχευσης προκαλεί την αυτόματη και αζήμια λύση όλων των εκκρεμών και διαρκών συμβάσεων του οφειλέτη την εξηκοστή ημέρα από την κήρυξη της πτώχευσης».

ΟΜΗΡΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΩΝ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: ΖΗΤΑΝΕ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΙΜΩΝ ΕΩΣ 50% ΟΙ TOUR OPERATORS ΓΙΑ ΤΟ 2021 !!!

 


Σκληρό μπρα ντε φερ μεταξύ ξενοδόχων και ξένων tour operators

της Εύας Οικονομάκη

Ένα σκληρό μπρα ντε φερ βρίσκεται σε εξέλιξη το τελευταίο χρονικό διάστημα μεταξύ ξενοδόχων και ξένων tour operators, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων των δύο πλευρών για τη διαμόρφωση των τιμών στα πακέτα του 2021.

Μία χρονιά η οποία έχει χαρακτηριστεί ως χρονιά επιβίωσης από τους επιχειρηματίες του τουρισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tourismtoday, οι tour operators ζητούν από τους ξενοδόχους σε αρκετές περιπτώσεις μείωση των τιμών έως και 50% για τα πακέτα του 2021, σε σχέση με το 2019. Επικαλούμενοι ειδικούς όρους στα συμβόλαια που είχαν υπογραφεί. Με την επόμενη ημέρα να βρίσκει την τουριστική αγορά αντιμέτωπη με ένα πρωτόγνωρο περιβάλλον και με ισορροπίες που έχουν αλλάξει άρδην.

«Διαμορφώνεται ένα διαφορετικό σκηνικό στην αγορά πλέον. Δεν μιλάμε πια για early bookings.

Δεν υφίστανται προκαταβολές και περνάμε σε μία χρονιά με special offers», υπογραμμίζει στο tourismtoday ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος, επισημαίνοντας ότι το 70%-80% των ξενοδοχείων, έπειτα από πιέσεις των μεγάλων tour operators, προχωρούν σε ειδικές προσφορές, με τιμές μειωμένες σε ποσοστό 20%-30% μεσοσταθμικά.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ: ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΑΜΨΕΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ !!!

 


Η παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη από την κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού μπορεί να διαρκέσει έως και πέντε χρόνια, δήλωσε σήμερα η επικεφαλής οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας Κάρμεν Ράινχαρτ.

«Πιθανόν θα υπάρξει μια γρήγορη ανάκαμψη καθώς αίρονται όλα τα περιοριστικά μέτρα που σχετίζονται με τα lockdowns, αλλά η πλήρης ανάκαμψη ίσως χρειαστεί έως και πέντε χρόνια», δήλωσε η Ράινχαρτ σε παρέμβασή της, εξ αποστάσεως, σε συνέδριο στη Μαδρίτη.

ΔΣΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ: ΣΕ ΟΡΙΑΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΑΝΟΧΗΣ & ΑΝΤΟΧΗΣ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ !!!




Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών συζήτησε σήμερα (σ.σ. χθες) εκτός ημερησίας διατάξεως το μείζον ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με τη λειτουργία του Πρωτοδικείου Αθηνών και έλαβε τις κάτωθι αποφάσεις:

1. Μετά την πανδημία και την είσοδο της δικαιοσύνης στη νέα ψηφιακή εποχή, ενώ στην πλειοψηφία των δικαστηρίων της πρωτεύουσας δεν έχουν εμφανιστεί σοβαρά προβλήματα, η κατάσταση στο Πρωτοδικείο Αθήνας βαίνει ραγδαία επιδεινούμενη, έχοντας φτάσει πλέον σε οριακά σημεία ανοχής και αντοχής από όλους τους παράγοντες της δικαιοσύνης. Τα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στην μειωμένη απόδοση ορισμένων δικαστικών υπαλλήλων, με την καθυστέρηση αποστολής αιτηθέντων εγγράφων και σχετικών και στη μειωμένη ανταπόκριση στην ηλεκτρονική επικοινωνία τους με τους δικηγόρους σε συγκεκριμένες διαδικασίες. Η καθημερινότητα του δικηγόρου στις υπηρεσίες του Πρωτοδικείου Αθηνών έχει φτάσει σε επίπεδα ακραίας δοκιμασίας.

2. Είναι προφανές ότι το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης βαρύνει διαχρονικά τις ελληνικές Κυβερνήσεις οι οποίες διατηρούν υποστελεχωμένες τις υπηρεσίες των δικαστηρίων της χώρας, και δη του Πρωτοδικείου Αθηνών, με εκατοντάδες οργανικά κενά, και ιδίως σε ειδικότητες άκρως απαραίτητες στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή (πχ ΠΕ Πληροφορικής). Στο σημείο αυτό ταυτιζόμαστε διαχρονικά με τα αιτήματα των δικαστικών υπαλλήλων, όπως δηλώσαμε τόσο στην κατ’ ιδίαν συνάντηση με το προεδρείο των ενώσεών τους, όσο και στον Υπουργό Δικαιοσύνης, κατά την πρόσφατη συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής.

8.200 ΑΦΜ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ...ΤΟ ΜΙΣΟ ΑΕΠ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ !!!




Λιγότερα από 8.300 ΑΦΜ χρωστούν στην εφορία ποσό σχεδόν 85 δισ. ευρώ ή το μισό ΑΕΠ. Στον καθένα μεγαλοοφειλέτη αντιστοιχεί κατά μέσο όρο ληξιπρόθεσμο χρέος περίπου 10 εκατ. Είναι ποσά που δεν πρόκειται βέβαια να εισπραχθούν ποτέ... Οι φοροεισπρακτικές υπηρεσίες τα θεωρούν λίγο-πολύ "ξεγραμμένα" και ουσιαστικά έχουν πάψει να τα κυνηγούν.

Στην "απέναντι όχθη" βρίσκεται η μεγάλη μάζα των μικροοφειλετών, που χρωστούν κατά μέσο όρο 5.000 ευρώ. Είναι 3,8 εκατομμύρια ΑΦΜ με συνολικές οφειλές 20,6 δισ. ευρώ. Αυτοί βρίσκονται μονίμως στο στόχαστρο, απειλούμενοι με κατασχέσεις καταθέσεων και περιουσιακών στοιχείων

Τα στοιχεία προκύπτουν από την Έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, η οποία αναδεικνύει το μέγεθος στης στρέβλωσης που επικρατεί στον τομέα των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο.

ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ & ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ: ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΝ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ ΣΕ ΝΗΣΙ...ΧΩΡΙΣ ΣΠΙΤΙΑ & ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ !!!



O υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ανακοίνωσε σε ποια νησιά οι κάτοικοι απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ για το έτος 2020 και εφεξής. Η απαλλαγή αφορά φορολογικούς κατοίκους Ελλάδας που έχουν την κύρια κατοικία τους σε νησιά με πληθυσμό μικρότερο των 1.200 κατοίκων και τα οποία βρίσκονται στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, στις Περιφερειακές Ενότητες Καλύμνου, Καρπάθου-Ηρωικής Νήσου Κάσου, Κω και Ρόδου, στον Δήμο Γαύδου και στο σύμπλεγμα Διαπόντιων νήσων, όπως ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας, εξηγώντας τα μέτρα που είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός.

Σε αυτή τη λίστα των 28 ακριτικών νησιών για τους κατοίκους των οποίων καταργήθηκε ο ΕΝΦΙΑ βρίσκονται και τα Αντίψαρα, στα οποία όμως δεν υπάρχουν ούτε κάτοικοι, ούτε σπίτια.

Τα Αντίψαρα βρίσκονται δυτικά των Ψαρών σε απόσταση 1.3 ναυτικών μιλίων, ενώ η έκτασή τους μόλις φθάνει τα 4 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Το νησάκι είναι έρημο, με μόνα κτίσματα δύο ξωκκλήσια, τα οποία προφανώς δεν βαρύνονταν με ΕΝΦΙΑ.

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ & ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ !!!

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΡΑΠΑΚΙΕΣ...
Έρχεται "επανάσταση" από τους δικαστές μετά την προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης ;;;





Τρόμος ξέσπασε στο Μέγαρο Μαξίμου καθώς πέρα από την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοιού, την συνεχιζόμενη ελληνοτουρκική κρίση και το υφεσιακό κλίμα που περιβάλλει την ελληνική οικονομία, τις προηγούμενες ημέρες συνέβη κάτι που μπορεί να εξελιχθεί στον αχίλλειο τένοντα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, έναν αστάθμητο παράγοντα που μέχρι τώρα δεν είχαν υπολογίσει.

Μιλάμε για την Δικαστική Εξουσία, την οποία όπως καταγγέλλουν μέλη της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΝΔΕ) πήγε η κυβέρνηση να την «χειραγωγήσει» με μία τροπολογία της τελευταίας στιγμής που αύξανε τις θέσεις των προέδρων Εφετών κατά 86 με τελικό στόχο να ελεγχθεί το προεδρείο και να δημιουργηθούν παράλληλα καινούργιες συμμαχίες.

Ένα γεγονός που ομολογουμένως έμεινε κάτω από τα ραντάρ των μεγάλων ΜΜΕ και δεν αναδείχθηκε.

Μετά από αυτό το γεγονός που θορύβησε μεγάλη μερίδα συνδικαλιστών δικαστών, πραγματοποιήθηκαν εκλογές στις 6 και 13 Σεπτεμβρίου.

Στις εκλογές αυτές, η «φιλοκυβερνητική» συμμαχία του Νίκου Σαλάτα και του Παναγιώτη Λυμπερόπουλου υπέστη μεγάλη ήττα καθώς τα μέλη της ΕΝΔΕ αποφάσισαν να στηρίξουν την ομάδα του επί τέσσερα χρόνια προέδρου της Ένωσης Χριστόφορου Σεβαστίδη.

Ο κ. Σεβαστίδης όταν είχε κατατεθεί αυτή η περίεργη τροπολογία είχε κατηγορήσει ανοικτά την κυβέρνηση για σχέδιο ανατροπής του προεδρείου της ΕΝΔΕ, προκειμένου να δημιουργηθεί μια νεκρή περίοδος, «ιδανική για να έρθουν προς ψήφιση καταιγιστικά νομοθετικά μέτρα, χωρίς καμία αντίδραση».

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΤτΕ ΓΙΑ BAD BANK !!!

 




Του Χρήστου Κίτσιου - euro2day.gr 


Την άμεση και ριζική μείωση του αποθέματος των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (Non Performing Exposures - NPEs) των τραπεζών, με σταδιακή εγγραφή της ζημιάς, ώστε να μην υποχωρήσει κάτω από το ελάχιστο εποπτικό όριο η κεφαλαιακή τους επάρκεια, επιδιώκει το νέο σχέδιο της Τράπεζας της Ελλάδος.

Η πρόταση για τη σύσταση Asset Management Company (σ.σ. bad bank) έχει κατατεθεί σε κυβέρνηση και θεσμούς και αναμένεται να παρουσιασθεί σύντομα στις τράπεζες. Θα ακολουθήσουν παρουσιάσεις σε επιλεγμένους επενδυτικούς οίκους, που έχουν επιδείξει ήδη σχετικό ενδιαφέρον.

Παρότι η αγορά κρατά μικρό καλάθι, ενθυμούμενη πως το προηγούμενο σχέδιο της ΤτΕ κατέληξε στις ελληνικές καλένδες, ο προτεινόμενος μηχανισμός φαίνεται να ταιριάζει στις προκλήσεις, τις οποίες έχει μπροστά του ο εγχώριος τραπεζικός κλάδος.

Όπως έγραψε το Euro2day.gr, οι τιτλοποιήσεις με χρήση κρατικής εγγυοδοσίας (Ηρακλής) αναμένεται να μειώσουν τον λόγο των μη εξυπηρετούμενων δανείων προς τις συνολικές χορηγήσεις στα επίπεδα του 25%, χωρίς να υπολογίζονται τα νέα «κόκκινα» που θα προκύψουν λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας της Covid-19.

Πρόκειται για ποσοστό πολλαπλάσιο σε σχέση με τον μέσο όρο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (2,7% και 3,2% με στοιχεία Δεκεμβρίου 2019). Επομένως θα απαιτηθεί νέο σχέδιο συλλογικής υποβοήθησης, ώστε οι εγχώριες τράπεζες να συγκλίνουν με τον μέσο ευρωπαϊκό όρο.

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ΄ΟΙΚΟΝ: 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ !!!



Στις 2 Νοεμβρίου αναμένεται να αρχίσει η υποβολή αιτήσεων, τμηματικά και ανά Περιφέρεια, για το πρόγραμμα "Εξοικονομώ - Αυτονομώ", όπως έχει προαναγγελθεί από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Οι επιλέξιμες παρεμβάσεις που προβλέπονται στο πρόγραμμα είναι οι εξής:

ΕΠΙΛΕΞΙΜΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ

1. Αντικατάσταση κουφωμάτων

2. Τοποθέτηση / αντικατάσταση θερμοκάλυψης / κελύφους (θερμοπρόσοψη – θερμομόνωση)

3. Τέντες – συστήματα σκίασης

4. Αντικατάσταση συστήματος θέρμανσης (λέβητες Φ.Α., υγραερίου, αντλίες θερμότητας κλπ)

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ "ΔΑΓΚΩΝΕ" ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ !!!

 

Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΑΕΠ !!!

 

ΨΗΝΟΝΤΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ !!!

 


Σε μεγένθυση:

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

ΤτΕ: ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 30 ΔΙΣ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Μείωση παρουσίασε, το β’ τρίμηνο του 2020, η ονομαστική αξία των δανείων κατοίκων εσωτερικού που διαχειρίζονται οι εγχώριες διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις (ΕΔΑΔΠ) και τα οποία έχουν μεταβιβαστεί από εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα σε εξειδικευμένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού.

Πιο συγκεκριμένα, η συνολική αξία των δανείων αυτής της κατηγορίας μειώθηκε κατά 119 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκε σε 30.901 εκατ. ευρώ, έναντι 31.020 εκατ. ευρώ το α΄ τρίμηνο του 2020.

Δάνεια προς επιχειρήσεις

Η ονομαστική αξία των υπό διαχείριση επιχειρηματικών δανείων ανήλθε σε 8.989 εκατ. ευρώ στο τέλος του β’ τριμήνου του 2020, από 8.971 εκατ. ευρώ στο τέλος του προηγούμενου τριμήνου. Αναλυτικότερα, η ονομαστική αξία των δανείων προς τις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις (ΜΧΕ) αυξήθηκε κατά 16 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκε σε 8.909 εκατ. ευρώ στο τέλος του β’ τριμήνου του 2020. Από τα υπό διαχείριση δάνεια προς τις ΜΧΕ, ποσό 5.975 εκατ. ευρώ αφορά δάνεια προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ).

ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ: ΕΙΧΑΝ ΤΥΛΙΞΕΙ ΜΕ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΓΙΑ...ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΣΤΗΘΟΥΣ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ !!!

ΔΙΚΕΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΤΩΝ ΜΜΕ: ΟΙ ΜΙΖΕΣ ΤΗΣ HOSPITALIA & Ο ΠΡΩΤΟΔΙΚΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ !!!




Του Άρη Σπίνου

Αρχίζει η δίκη για την μίζα των 3,1 εκ. ευρώ! Στο εδώλιο ο Μαρτίνης μαζί με την σύζυγο του για την υπόθεση της γερμανικής Hospitalia με την κατηγορία την νομιμοποίησης και ξεπλύματος


Στην αίθουσα του 5μελους εφετείου Αθηνών με αριθμό πινακίου 1 θα καθίσει αύριο(σ.σ. σήμερα 16/9) ο άλλοτε ισχυρός παράγοντας του δημόσιου βίου μαζί με την σύζυγο του Γεωργία με κακουργηματικές κατηγορίες.

Με πρωταγωνιστή τον Ανδρέα Μαρτίνη έδειξαν οι δικαστές του συμβουλίου Εφετών για την υπόθεση της γερμανικής Hospitalia την μίζα που φέρεται ότι έφτασε στον πρώην πρόεδρο του Ερρίκος Ντυνάν.

Με το υπ΄αριθμόν 2190/2017 βούλευμα του, το συμβούλιο καθίζει στο σκαμνί τον πρώην πρόεδρο του Ερρίκος Ντυνάν, Ανδρέα Μαρτίνη, τη σύζυγο του, Γεωργία και τον επιχειρηματία Δημήτρη Κάμπη για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος από κοινού. Η μίζα που φέρεται ότι καταβλήθηκε, ήταν ύψους 3,1 εκ ευρώ, προκειμένου η Hospitalia International, εταιρεία ξενοδοχειακού και νοσοκομειακού εξοπλισμού, να προτιμηθεί ως προμηθεύτρια, συνάπτοντας τελικά σύμβαση με το νοσοκομείο "Ερρίκος Ντυνάν"

ΠΟΙΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ;;; ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ ΑΦΗΝΕΙ Η ΕΥΔΑΠ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΟΓΩ ΧΡΕΩΝ !!!



EYΔΑΠ: «Κόβει» το νερό σε 8.000 νοικοκυριά το μήνα ακόμα και για χρέος 100 ευρώ

Ακόμα και εν μέσω πανδημίας, η ΕΥΔΑΠ δε διστάζει να προχωρά σε διακοπές νερού χιλιάδων νοικοκυριών στην περιοχή δικαιοδοσίας της. Έως και 2000 την εβδομάδα είναι οι διακοπές, για ποσά 100 ευρώ αν αφορά ενοικιαστές και 300 ευρώ αν αφορά ιδιοκτήτες ακινήτων. Μάλιστα, εφόσον έχει εκδοθεί εντολή διακοπής της ύδρευσης, ακόμα κι αν ο καταναλωτής εξοφλήσει το χρέος του πριν την διακοπή, χρεώνεται άλλα 12 ευρώ απλά και μόνο λόγω της έκδοσης εντολής.

Την απαράδεκτη αυτή κατάσταση στηλιτεύει με δήλωσή του ο Μανώλης Χαρατσής, εκλεγμένος της ΕΣΚ στο ΔΣ της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ, αναφέροντας πως:

“Μέσα στην πανδημία η ΕΥΔΑΠ ΑΕ εξακολουθεί να κόβει το νερό στα λαϊκά νοικοκυριά, ακόμη και για χρέη 100 ευρώ! Στην προσπάθεια να πετύχει μεγάλη κερδοφορία, στερεί ένα βασικό αγαθό για την επιβίωση, αλλά και απαραίτητο για την τήρηση των βασικών κανόνων υγείας και ασφάλειας των νοικοκυριών αυτών και όσων έχουν επαφές μαζί τους.

ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ: ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ 680.000.000€ ΣΕ ΕΝΑ ΤΡΙΜΗΝΟ !!!



Έξι στους δέκα οφειλέτες χρωστούν ποσά από 500 και 10.000 ευρώ !!!



Στα 37 δισ. ευρώ «εκτοξεύτηκε» το συνολικό χρέος από ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές οφειλές, αυξημένο κατά 687 εκατ. ευρώ το β' τρίμηνο του 2020, καθώς ο κορονοϊός δημιούργησε νέα γενιά οφειλετών προς το ΚΕΑΟ, παρά τις αναστολές στις πληρωμές ασφαλιστικών υποχρεώσεων.

Σύμφωνα με την έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής για το β' τρίμηνο του έτους, το συνολικό χρέος στο ΚΕΑΟ στις 31/3/2020 ήταν 36.315.172.547 ευρώ. Μέσα στο επόμενο τρίμηνο το χρέος αυξήθηκε κατά 687.261.533 ευρώ. Αυτό αναλύεται σε αύξηση 264.030.375 ευρώ σε κύριες οφειλές και αύξηση 423.231.158 ευρώ σε πρόσθετα τέλη.

Η αύξηση των συνολικών οφειλών οφείλεται στις νέες εντάξεις οφειλετών (72.201 οφειλέτες με συνολικές οφειλές ύψους 895 εκατ. ευρώ), καθώς και στη δημιουργία νέων οφειλών και στην αύξηση των πρόσθετων τελών για τους οφειλέτες που είναι ήδη ενταγμένοι στο ΚΕΑΟ.

Επιπλέον, στην αύξηση των συνολικών οφειλών κατά το β' τρίμηνο του 2020 συνέβαλε η μείωση των εισπράξεων κατά 118 εκατ. ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, η οποία οφείλεται κυρίως στα μέτρα αντιμετώπισης των επιπτώσεων του κορονοϊού, όπως είναι η παράταση της προθεσμίας καταβολής των δόσεων ρύθμισης για συγκεκριμένες κατηγορίες οφειλετών.

ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΚΛΑΜΑ: ΘΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ;;;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
ΠΑΝΩ ΑΠΟ 192.000.000€ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΜΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ !!!



Νέο τοπίο στις διαφημιστικές των τραπεζών

Σε «αναμμένα κάρβουνα» κάθεται όπως μαθαίνω η διαφημιστική αγορά, καθώς δύο συστημικές τράπεζες έχουν μπει στη διαδικασία να βγουν σε spec και ενδεχομένως να αλλάξουν τους συνεργάτες τους. Και, όπως μου λένε, ειδικά στην τρέχουσα συγκυρία, με τη διαφημιστική δαπάνη να έχει μειωθεί, το να αλλάξει διαφημιστική ένας τόσο μεγάλος πελάτης είναι αλλαγή που μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω στον κλάδο.

Από την άλλη, όπως μαθαίνω, και οι τράπεζες θέλουν να αλλάζουν τους κανόνες του παιχνιδιού σε σχέση με το ύψος της διαφημιστικής τους δαπάνης αλλά και με τον τρόπο που αυτή κατανέμεται. Έτσι, στις προϋποθέσεις που θα θέσουν είναι και ο εξορθολογισμός αλλά και η διαφάνεια της δαπάνης, ενώ δεν αποκλείεται να προσλάβουν και εσωτερικούς συμβούλους που να ελέγχουν τις διαφημιστικές.

ΜΑΧΗ ΤΩΝ FUNDS ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΡΗΤΙΑΣ !!!





Μάχη για το project Κάστωρ



Εντός του Οκτωβρίου θα κλειδώσει ποια εταιρεία διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων και ανοιγμάτων θα αποκτήσει το project Κάστωρ της Παγκρήτιας Τράπεζας, το οποίο αφορά την τιτλοποίηση δανείων 297 εκατ. ευρώ αλλά και την διαχείριση άλλων 780 εκατ. ευρώ NPE`s της ίδιας τράπεζας.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ: ΤΡΙΚΟΣΜΙΚΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ !!!




Tη ζοφερή πραγματικότητα του τομέα της διαχείρισης αποβλήτων, περιγράφει η έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη που παρουσιάστηκε χθες, επιβεβαιώνοντας ότι ελάχιστα πράγματα συντελέστηκαν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα με αποτέλεσμα η χώρα μας να σέρνεται στο ευρωπαϊκό δικαστήριο και να πληρώνει δυσθεώρητα πρόστιμα.

Αχίλλειος πτέρνα παραμένει η ανακύκλωση και η χωριστή συλλογή αποβλήτων, η διατήρηση των τριτοκοσμικών χωματερών με μεγάλες εκκρεμότητες ακόμη και σε αυτές που έχουν κλείσει και έπρεπε να έχουν αποκατασταθεί αλλά και η μεγάλη ανακολουθία νόμων και έργων, με χαρακτηριστικότερο όλων το τέλος ταφής (οι δήμοι θα καταβάλλουν ένα φόρο για τα απόβλητα που συνεχίζουν να θάβουν) που θεσμοθετήθηκε προ 8 ετών αλλά παραμένει κενό γράμμα. Πρόσφατα το υπουργικό συμβούλιο υπέγραψε το νέο Εθνικό Σχεδιασμό για τα απορρίμματα που προβλέπει συγκεκριμένες δράσεις σε όλη την αλυσίδα της διαχείρισης απορριμμάτων με σημαντικές υποδομές για την εξάλειψη και την μείωση των απορριμμάτων.

Ωστόσο ο χρόνος πιέζει για γρήγορες και αποφασιστικές λύσεις αφού υπάρχουν περιοχές της χώρας που βρίσκονται στα κόκκινα. Είναι χαρακτηριστικό ότι λόγω έλλειψης αντίστοιχων έργων, υπάρχουν δήμοι και περιφέρειες που, προχωρούν σε προσωρινή διαχείριση αποβλήτων ή την εγκατάσταση δεματοποιητών, με αποτέλεσμα χιλιάδες τόνοι απορριμμάτων να στοιβάζονται σε διάφορες περιοχές της χώρας ή τα απορρίμματα να μεταφέρονται σε άλλες περιοχές, δημιουργώντας ένα φαύλο κύκλο.

Στα προβλήματα, κατά την έκθεση, περιλαμβάνεται και «η λειτουργία των υφιστάμενων έργων διαχείρισης στερεών αστικών αποβλήτων, χωρίς να διαθέτουν τις νόμιμες άδειες και εγκρίσεις ή καθ’ υπέρβαση αυτών και κατά παράβαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας».

ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ: ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ !!! ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΜΟΝΑ-ΖΥΓΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Υπόμνημα αμφισβήτησης του νέου πτωχευτικού από τις τράπεζες


Του Γιάννη Παπαδογιάννη - businessdaily.gr 


Αναλυτικό υπόμνημα στο οποίο θα αναπτύσσονται όλες οι θέσεις και οι προβληματισμοί των τραπεζών για το νέο πτωχευτικό πλαίσιο θα παραδώσει σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες του Business Daily, η Ελληνική Ένωση Τραπεζών στο υπουργείο Οικονομικών.

Στο υπόμνημα θα καταγράφονται οι προβληματισμοί των τραπεζών για το νέο πλαίσιο ρύθμισης οφειλών και θα διατυπώνονται προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο εμπλοκών και δυσλειτουργιών αν δεν υπάρξουν τροποποιήσεις του νόμου. Η επιχειρηματολογία των τραπεζών αναμένεται να υποστηριχθεί από ειδική μελέτη, την οποία διενεργεί η Deloitte, και η οποία θα αποτυπώνει τις δυνητικές επιπτώσεις στις τράπεζες και τον κίνδυνο δημιουργίας νέων «κόκκινων» δανείων από την εφαρμογή του νέου πτωχευτικού. Η impact analysis θα παραδοθεί στις τράπεζες μεθαύριο Παρασκευή και θα αποτυπώνει τις επιπτώσεις των αλλαγών στο τραπεζικό σύστημα καθώς και εναλλακτικά σενάρια αν υπάρξουν τροποποιήσεις σύμφωνα με τις προτάσεις των τραπεζών.

Αν και οι τράπεζες, και ειδικά τα επιτελικά στελέχη τους, αποφεύγουν να επικρίνουν την κυβέρνηση ωστόσο είναι φανερό ότι μεταξύ των δυο πλευρών υπάρχει μεγάλη απόσταση και δεν έχει σημειωθεί παραγωγική συνεργασία ακόμα και σε θέματα κρίσιμα για τη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος όπως ο πτωχευτικός κώδικας. Την ίδια ώρα, αξιωματούχοι της κυβέρνησης, σε πρόσφατη ενημερωτική εκδήλωση, ανέφεραν ότι δεν υπάρχει καμία διάσταση απόψεων ή διαφωνία των τραπεζών με το νέο πλαίσιο, κάτι που δεν φαίνεται να έχει σχέση με την πραγματικότητα. Υπενθυμίζεται ότι το Business Daily έχει αναφερθεί αναλυτικά στη διάσταση απόψεων κυβέρνησης – τραπεζών για τον πτωχευτικό.

ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ & ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ, Η ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ΣΕΒΑΣΤΙΔΗ !!!




Εκλογές Δικαστών- Εισαγγελέων: Νίκη με μεγάλα ποσοστά και 8 έδρες για τον Χρ. Σεβαστίδη

Νίκη με μεγάλο προβάδισμα της ομάδας του επι δυο θητείες προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χριστόφορου Σεβαστίδη, έβγαλαν οι κάλπες που στήθηκαν επι δυο Κυριακές στα δικαστήρια όλης της χώρας.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με 58 χρόνια λειτουργίας, περισσότερα από 3.000 μέλη, προερχόμενα από 277 ποινικά ανέδειξε τους επόμενους επικεφαλής της, δίδοντας σαφή εντολή στον κ. Σεβαστίδη.


Πόσες έδρες παίρνει κάθε ομάδα

Από τα αποτελέσματα προκύπτει:

ALPHA BANK: ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ !!!




Προχωρεί η συναλλαγή Galaxy για την πώληση 10,8 δισ. κόκκινων δανείων

Η Alpha Bank Α.Ε. (εφεξής η «Διασπώμενη» ή η «Alpha Bank») ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι στο πλαίσιο της υλοποίησης του τριετούς Στρατηγικού της Σχεδίου, που ανακοινώθηκε την 19.11.2019, εγκρίθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου το σχέδιο πράξης διάσπασης (εφεξής το «Σχέδιο Πράξης Διάσπασης») δι’ απόσχισης κλάδου με σύσταση νέας εταιρείας (εφεξής η «Επωφελούμενη») κατ’ εφαρμογή του άρθρου 16 του ν. 2515/1997, της παρ. 3 του άρθρου 54, της παρ. 3 του άρθρου 57 και των άρθρων 59 έως και 74 και 140 του ν. 4601/2019, όπως ισχύουν (εφεξής η «Διάσπαση»).

Στο πλαίσιο της διαδικασίας Διάσπασης, ο κλάδος τραπεζικής δραστηριότητας της Alpha Bank (εφεξής ο «Κλάδος Τραπεζικής Δραστηριότητας») θα μεταβιβαστεί στην Επωφελούμενη, η οποία θα κατέχει τραπεζική άδεια και θα είναι 100% θυγατρική της Διασπώμενης. Τα στοιχεία ενεργητικού και παθητικού της Διασπώμενης, που περιλαμβάνονται στον μεταβιβαζόμενο Κλάδο Τραπεζικής Δραστηριότητας, εμφανίζονται στον από 30.06.2020 ισολογισμό μετασχηματισμού που συντάχθηκε σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 16 του ν. 2515/1997 και την παρ. 2 του άρθρου 59 του ν. 4601/2019 (εφεξής ο «Ισολογισμός Μετασχηματισμού»).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΓΕΦΥΡΑ": ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΙΓΟΗΜΕΡΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ !!!

ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΙΚΤΟΣ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ 330.000 ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ...
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2020/09/330000.html




Το ενδεχόμενο ολιγοήμερης παράτασης της προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το λεγόμενο «πρόγραμμα γέφυρα» εξετάζει η κυβέρνηση προκειμένου να διευκολύνει αρκετούς δανειολήπτες που αντιμετωπίσουν γραφειοκρατικά και άλλα εμπόδια στην υποβολή αιτήσεων.

Όπως αναγνωρίζουν στο υπουργείο Οικονομικών, η υποχρέωση άρσης του τραπεζικού και φορολογικού απορρήτου του δανειολήπτη, κυρίως όμως των συγγενών του πρώτου βαθμού, εμποδίζει μεγάλο αριθμό δανειοληπτών από το να οριστικοποιήσουν την αίτηση τους για το πρόγραμμα που θα επιδοτεί για 9 μήνες κόκκινα και πράσινα στεγαστικά δάνεια. Την ιδία ώρα, αρκετοί δανειολήπτες δεν έχουν συμφωνήσει ακόμα με τις τράπεζες πάνω σε ένα σχέδιο ρύθμισης των ληξιπροθέσμων οφειλών τους, κάτι που είναι απαραίτητο για να ξεκινήσουν οι επιδοτήσεις των δόσεων

Για τους λόγους αυτούς, όπως εξηγούν πηγές από το υπουργείο Οικονομικών, είναι πιθανό να παραταθεί η η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων (που λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου) άλλα μόνο για λίγες ήμερες, καθώς η επιδότηση των δανείων για εννέα μήνες θα πρέπει να γίνει από τον εφετινό κρατικό προϋπολογισμό

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι διευκρινίσεις τους Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης. Ιδιωτικού Χρέους κ. Φ. Κουρμούση για το πρόγραμμα γέφυρα όπως διατυπώθηκαν σε συνάντηση τους με Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε) Ειδικότερα:

Η δήλωση του Πληρεξούσιου Σύμβουλου γίνεται μόνο μέσω της αίτησης του αιτούντα.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ "ΒΑΡΙΑ" ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ !!!




Δεν θα δοθεί νέα παράταση για την τακτοποίηση αυθαιρέτων με «βαριές» αυθαιρεσίες, «κατηγορίας 5», διευκρινίζει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Υπενθυμίζεται ότι την 30η Σεπτεμβρίου 2020 λήγει η προθεσμία για την τακτοποίηση αυθαιρέτων με «βαριές» αυθαιρεσίες, «κατηγορίας 5» (κτίρια με πολύ σοβαρές αυθαιρεσίες, που αφορούν σε υπέρβαση τουλάχιστον κατά 40% στην κάλυψη και στη δόμηση ή κατά 20% καθ’ ύψος, χωρίς οικοδομική άδεια κ.ά.). 

Επιπλέον, για τις «κατηγορίες αυθαιρέτων 1 έως 4» οι ιδιοκτήτες αυτών των αυθαιρέτων θα μπορούν να τα τακτοποιούν και μετά τις 30 Σεπτεμβρίου, με καταληκτική ημερομηνία την 31η Μαρτίου 2026, καταβάλλοντας -ωστόσο- προσαυξημένα ποσά τακτοποίησης. Το ύψος της προσαύξησης είναι 20% για το πρώτο έτος καθυστέρησης, ενώ για κάθε επιπλέον έτος καθυστέρησης το ποσοστό αυξάνεται κατά 5 μονάδες. Υπογραμμίζεται ότι η τακτοποίηση αυθαιρέτων δεν αφορά σε κατασκευές ή αλλαγές χρήσης μεταγενέστερες της 28ης Ιουλίου 2011.

Η ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΛΑΪΚΕΣ ΝΑ "ΤΟ ΓΥΡΙΣΟΥΝ" !!!!



Σε μεγένθυση: 

ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΣΤΟΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΡΩΝΟ-ΠΛΗΚΤΟΥΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!


Λες και το 2021 τα πράγματα θα είναι καλύτερα μετά από αυτή την οικονομική καθίζηση...και με τον Νέο Πτωχευτικό να καραδοκεί !!!

Σε μεγένθυση:
SSL Certificates