.

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

ΗΠΑ: ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΡΩΝΟ-ΚΑΝΟΝΙ !!!



Η Century 21 Stores, η εμβληματική αλυσίδα πολυκαταστημάτων ρούχων της Νέας Υόρκης, υπέβαλε αίτηση πτώχευσης και αποτελεί πλέον το τελευταίο θύμα της σφαγής που σημειώθηκε στην αγορά λιανικής και επιταχύνθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Σχεδόν 1.400 θέσεις εργασίας βρίσκονται σε κίνδυνο.

Η αλυσίδα λιανικής θα συνεχίσει τις πωλήσεις στα 13 καταστήματα της σε Νέα Υόρκη, Νιου Τζέρσι, Πενσιλβανία και Φλόριντα, σύμφωνα με ανακοίνωση της. Η εταιρεία απαρίθμησε περιουσιακά στοιχεία και υποχρεώσεις ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων το καθένα, στην αίτηση πτώχευσης που υπέβαλε την Πέμπτη.

Όπως τόνισε δεν είχε «καμία βιώσιμη εναλλακτική λύση» από το να κλείσει αφού οι ασφαλιστικοί της πάροχοι δεν κατάφεραν να πληρώσουν περίπου 175 εκατομμύρια δολάρια αξιώσεις της Century 21 που προέκυψαν από την διακοπή λειτουργία της επιχείρησης, δήλωσε ο συν-διευθύνων σύμβουλος Raymond Gindi.

Οι ασφαλιστικές «μας γύρισαν την πλάτη σε αυτήν την πιο κρίσιμη στιγμή», δήλωσε ο Gindi. «Καθώς οι εταιρείες λιανικής έχουν πληγεί δραματικά λόγω του Covid-19 συμπεριλαμβανομένης της Century 21, είμαστε σίγουροι ότι εάν είχαμε λάβει σημαντικό μέρος των εσόδων από την ασφάλιση, θα μπορούσαμε να σώσουμε χιλιάδες θέσεις εργασίας και να ξεπεράσουμε τις καταιγίδα».

Ο "ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ" ΕΙΝΑΙ "ΞΕΒΡΑΚΩΤΟΣ" : ΠΝΙΓΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ !!!




Φόβος και φτώχεια χτυπάνε την εκλογική βάση του Ερντογάν

Η πανδημία έχει επιφέρει ισχυρό πλήγμα στην τουρκική οικονομία και ιδίως στα φτωχά νοικοκυριά που αποτελούν την εκλογική βάση του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, υποστηρίζει ρεπορτάζ του Reuters.

Αν και τα περιοριστικά μέτρα άρθηκαν τον Ιούνιο, περίπου 4 εκατ. Τούρκοι συνεχίζουν να βασίζονται στα κρατικά επιδόματα για να τα βγάλουν πέρα, ενώ ακόμα περισσότεροι αδήλωτοι εργαζόμενοι δεν έλαβαν οικονομική στήριξη.

Η κυβέρνηση αναμένεται να άρει τον Νοέμβριο την προσωρινή απαγόρευση στις απολύσεις, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι επικρατεί πρωτοφανής ανασφάλεια μεταξύ των εργαζομένων. Όπως τονίζει το Reuters, αυτοί που έχουν δεχθεί ισχυρότερο πλήγμα είναι οι ίδιοι Τούρκοι που επωφελήθηκαν από τη μείωση της οικονομικής ανισότητας που επιτεύχθηκε στα χρόνια που κυβερνάει ο Ερντογάν.

Μελέτη Τούρκων οικονομολόγων προβλέπει ότι ο αριθμός των Τούρκων που ζουν σε κατάσταση φτώχειας μπορεί να διπλασιαστεί τη φετινή χρονιά σε σχεδόν 20 εκατομμύρια. «Αυτό θα εξάλειφε τις επιτυχίες του ισλαμιστικού κόμματος AKP του Ερντογάν και θα δοκίμαζε την πιστή εκλογική του βάση στις επόμενες γενικές εκλογές που είναι προγραμματισμένες για το 2023» υπογραμμίζει το Reuters.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ !!!

ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ FUNDS ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΦΟΥΛ ΤΙΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ
Παραμυθιάζουν λοιπόν τώρα τους δανειολήπτες με την μάσκα της δήθεν αναστολής των πλειστηριασμών στους ευάλωτους δανειολήπτες μέχρι τέλους του 2020, σπρώχνοντας τους ουσιαστικά στην πλατφόρμα-παγίδα της επιδότησης στεγαστικών για κορωνόπληκτους, για να κονομήσουν κρατικό χρήμα οι ίδιες και τα funds βελτιώνοντας ταυτόχρονα έστω και πλασματικά τους ισολογισμούς τους !!!

Όχι άλλο κάρβουνο κύριοι τραπεζίτες...και κυρίως όχι άλλο ΣΑΝΟ !!!




Τι μεταδίδει το mononews.gr :

Oι Τράπεζες μέλη της ΕΕΤ, συνεπείς με την δέσμευση τους να στηρίξουν την ελληνική οικονομία εν μέσω COVID 19, έχουν προβεί μέχρι σήμερα και μέχρι το τέλος του 2020 σε εκτεταμένες αναστολές υποχρεώσεων για ένα σημαντικό αριθμό δανειοληπτών.

Παράλληλα οι τράπεζες υποστηρίζουν την υπαγωγή των δανειοληπτών, που έχουν παραχωρήσει την πρώτη κατοικία τους ως εξασφάλιση της δανειακής τους συμβάσεως, στο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ του ν. 4714/2020 και ενθαρρύνουν τους δικαιούχους να υποβάλουν σχετική αίτηση.

Σε αυτό το πλαίσιο οι τράπεζες ανακοινώνουν, επιπρόσθετα, ότι θα εξετάσουν αίτημα αναστολής πλειστηριασμών που αφορούν την πρώτη κατοικία, μέχρι την 31.12.2020, για όσους δανειολήπτες ανήκουν στη κατηγορία των ευάλωτων, όπως αυτή καθορίζεται στην ΥΑ Δ13οικ 10747/256/2019 (ιδίως άρθρο 4 αυτής).

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ-ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗΣ ΞΕΤΙΝΑΞΕ ΤΗΝ ΑΤΕ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ !!!



Διαβάστε το δημοσίευμα:

ΕΦΟΡΙΑ: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΙΣΘΩΤΗΡΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ !!!




Ηλεκτρονικά μισθωτήρια και για τη δωρεά παραχώρηση ακινήτου από το γονιό στο παιδί ή και αντίστροφα ζητάει η Εφορία. Συγκεκριμένα υποχρέωση ηλεκτρονικής υποβολής δήλωσης πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακινήτου έχει ο ιδιοκτήτης του ακινήτου όχι μόνο στην περίπτωση που το ενοικιάζει αλλά και σε περίπτωση που το παραχωρεί δωρεάν!

Όπως διευκρινίζει η ΑΑΔΕ, οι εκμισθωτές -υπεκμισθωτές ακίνητης περιουσίας και όσοι προβαίνουν σε παραχώρηση χρήσης γης και ακινήτου υποχρεούνται να δηλώνουν, με ηλεκτρονικό τρόπο, όλα τα πληροφοριακά στοιχεία των αρχικών ή τροποποιητικών μισθώσεων ή της παραχώρησης της χρήσης, ανεξάρτητα αν πρόκειται για γραπτή ή προφορική συμφωνία και ανεξάρτητα αν το μίσθωμα καταβάλλεται σε χρήμα ή σε είδος. Εξαιρούνται της υποχρέωσης όσοι παραχωρούν δωρεάν κατοικία μέχρι 200 τ.μ. προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως κύρια κατοικία προς ανιόντες ή κατιόντες δηλαδή από τους γονείς στα παιδιά ή από τα παιδιά στους γονείς.

Επίσης, σε περίπτωση λύσης της μίσθωσης, ο εκμισθωτής υποχρεούται να δηλώνει τη λύση της μίσθωσης μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα από τη λύση.

ΤΕΥΤΛΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΣΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ: ΑΔΩΝΗ ΝΑ ΠΑΜΕ ΤΑ ΤΕΥΤΛΑ ΣΤΗΝ INTRUM Ή ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ;;;





Κατάληψη στο εργοστάσιο της ΕΒΖ: «Άδωνη πού να τα πάμε τα τεύτλα; Στην Intrum ή στην Πειραιώς;»

Οι τευτλοπαραγωγοί της Βόρειας Ελλάδας, προχώρησαν την Πέμπτη(10/9), σε κατάληψη του εργοστασίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ στις Σέρρες. Η παραγωγή των καλλιεργητών δεν έχει τεθεί σε διάθεση, ενώ οι ίδιοι προειδοποιούν για ανυπολόγιστη ζημιά, σε περίπτωση που παραμείνει στο χωράφι.

Οι τευτλοκαλλιεργητές μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, δηλώνουν αποφασισμένοι να μείνουν εκεί μέχρι να τους δοθεί έγγραφη απάντηση για το τι θα γίνει με την φετινή τους παραγωγή, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα προς τον Άδωνη Γεωργιάδη: «Άδωνη πού να τα πάμε τα τεύτλα; Στην Intrum ή στην Πειραιώς;» έγραψαν σε πανό έξω από το εργοστάσιο.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ FOLLI FOLLIE: ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ !!!




Τι γράφει σχετικά το kyroslawoffices.gr :


ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΠΛΕΟΝ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ FOLLI FOLLIE

Σε μια υγιά και δυναμική Κεφαλαιαγορά άλλοτε κερδίζεις, άλλοτε χάνεις , πότε όμως δεν επιτρέπεται να απωλέσεις την περιουσία σου λόγω απάτης και να μην αποζημιωθείς πλήρως για αυτό. Σε περίπτωση απάτης πρέπει ΑΜΕΣΑ όλοι οι παράγοντες της Αγοράς με βοήθεια από τις δικαστικές αρχές να συμβάλλουν στην γρήγορη και πλήρη αποζημίωση των επενδυτών, καθώς μόνο έτσι θα αποκτήσει κύρος και σεβασμό η αγορά αυτή. Αυτό δυστυχώς μέχρι χθες δεν είχε γίνει στο Χρηματιστήριο μας για την περίπτωση της FF.

Επιτέλους όμως, η ανακοίνωση της προφυλάκισης των 2 μεγαλομετόχων της FF , έστω και αν καθυστέρησε προκλητικά για 28 μήνες, ανοίγει πλέον τον δρόμο για την πλήρη αποζημίωση των ζημιωθέντων επενδυτών σε μετοχές και ομόλογα της εταιρείας.

ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ: ΔΙΩΡΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΠΟ 16 ΕΩΣ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ !!!



Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων:

“Σας καλούμε να συμμετέχετε μαζικά στις ΔΙΩΡΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ (09:00-11:00 π.μ.) την Τετάρτη 16, την Πέμπτη 17 και την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020, που αποφάσισε το Δ.Σ. της ΟΔΥΕ.

Λόγω των υγειονομικών μέτρων και της απαγόρευσης των συγκεντρώσεων σε πολλές περιοχές της χώρας, οι διακοπές θα πραγματοποιούνται στους χώρους εργασίας και όπου είναι εφικτό θα συγκαλείται Γενική Συνέλευση των μελών (π.χ. σε μικρούς Συλλόγους ή περιοχές όπου δεν υπάρχουν αυστηρά περιοριστικά μέτρα), ενώ παράλληλα θα γίνεται ενημέρωση προς τους πολίτες και τους υπόλοιπους φορείς της Δικαιοσύνης (Δικαστικούς και Εισαγγελικούς Λειτουργούς, δικηγόρους, συμβολαιογράφους), μέσω διανομής φυλλαδίου (που θα σταλεί ηλεκτρονικά προς όλους τους Πρωτοβάθμιους Συλλόγους), για τα προβλήματα και τα αιτήματα μας.

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΛΗΓΗ Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΣΤΟΝ ΦΠΑ !!!



ΠΗΓΗ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ(12/9/2020)

3ος ΓΥΡΟΣ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ: ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΔ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ !!!




Μέχρι 21 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις - Για πρώτη φορά μπορούν να διεκδικήσουν μερίδιο και επαγγελματίες οι οποίοι δεν διαθέτουν προσωπικό

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για την Νέα Επιστρεπτέα Προκαταβολή. Με την απόφαση ορίζονται οι επιχειρήσεις οι οποίες μπορούν να κάνουν αίτηση, οι εξαιρέσεις, η προθεσμία υποβολής αίτησης και λοιπές λεπτομέρειες.

Η απόφαση προβλέπει αναλυτικά :

Άρθρο 1

Εκδήλωση ενδιαφέροντος και υποβολή στοιχείων εσόδων



1. Για τη λήψη ενίσχυσης με τη μορφή Επιστρεπτέας Προκαταβολής υποβάλλουν εκδήλωση ενδιαφέροντος στη διαδικτυακή ηλεκτρονική πλατφόρμα με τίτλο «myBusinessSupport» της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) οι κάτωθι επιχειρήσεις οι οποίες έχουν πληγεί οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19:

α) Oι Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) και οι Οργανισμοί Λιμένων.

β) Oι ιδιωτικές επιχειρήσεις κάθε νομικής μορφής, συμπεριλαμβανομένων των ατομικών, καθώς και μη κερδοσκοπικές επιχειρήσεις υποκείμενες σε ΦΠΑ, οι οποίες έχουν την έδρα τους ή μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα και λειτουργούν νομίμως, ανεξαρτήτως Κωδικού Αριθμού Δραστηριότητας (ΚΑΔ), με εξαίρεση τις ακόλουθες:
αα) Ατομικές επιχειρήσεις που δεν απασχολούσαν κανένα εργαζόμενο με σχέση εξαρτημένης εργασίας κατά την 1η Αυγούστου 2020 και δεν διαθέτουν φορολογική ταμειακή μηχανή.

Κατ’ εξαίρεση δύνανται να υποβάλλουν εκδήλωση ενδιαφέροντος ατομικές επιχειρήσεις που δεν απασχολούσαν κανένα εργαζόμενο με σχέση εξαρτημένης εργασίας κατά την 1η Αυγούστου 2020 και δεν διαθέτουν φορολογική ταμειακή μηχανή εφόσον:

ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ: 5.000 ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΕ 15 ΜΕΡΕΣ !!!




Σχεδόν 5.000 αιτήσεις έχουν υποβληθεί σε μόλις 15 ημέρες για επιδότηση αγοράς ηλεκτρικού οχήματος (ΙΧ, ποδηλάτου, δικύκλου/ τρικύκλου), στο πλαίσιο του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά». 

Όπως επισημαίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, από τις 24 Αυγούστου που άνοιξε η πλατφόρμα kinoumeilektrika.gov.gr υποβάλλονται κατά μέσο όρο 400 αιτήσεις την ημέρα και έχουν ήδη κατανεμηθεί περίπου 4,5 εκατ. ευρώ, δηλαδή το 10% των διαθέσιμων πόρων σε μόλις 15 ημέρες. Η αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΕΝ αξιολογεί με εντατικούς ρυθμούς τις αιτήσεις και υπάρχουν ήδη συμμετέχοντες που έχουν λάβει μηνύματα έγκρισης των αιτήσεων τους. Η διαδικασία θα επιταχυνθεί τις επόμενες μέρες, με στόχο ο κύκλος των πρώτων αιτήσεων να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό. 

Οι πολίτες που έχουν αξιολογηθεί θετικά θα έχουν τη δυνατότητα από την ερχόμενη εβδομάδα και μετά την έκδοση του πρώτου σχετικού πίνακα να αιτούνται καταβολής της εγκεκριμένης ενίσχυσης μέσω της πλατφόρμας kinoumeilektrika.gov.gr. Θα αναρτηθούν σχετικές οδηγίες, καθώς και τεύχος οδηγού υποβολής του αιτήματος πληρωμής προς διευκόλυνση των ωφελούμενων. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΕΝ:

Η "ΑΝΑΠΤΥΞΗ" ΕΡΧΕΤΑΙ: ΕΩΣ ΤΕΛΟΥΣ ΤΟΥ 2020 ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ-FAST TRACK ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ !!!



Ηλεκτρονικά θα γίνονται σύντομα, έως το τέλος του τρέχοντος έτους οι κατασχέσεις αυτοκινήτων των οποίων οι ιδιοκτήτες έχουν ανεξόφλητες οφειλές προς το Δημόσιο, τις τράπεζες ή προς άλλους ιδιώτες, όπως αναφέρεται στο Μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψαν ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών (ΟΔΕΕ), Δημοσθένης Τσιριγώτης για το έργο «Διασύνδεση των δικαστικών επιμελητών με τη βάση δεδομένων στοιχείων οχημάτων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου ”η διασύνδεση του ηλεκτρονικού μητρώου των δικαστικών επιμελητών με τη βάση δεδομένων στοιχείων οχημάτων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών εντάσσεται στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού που προωθεί η κυβέρνηση και εκτιμάται πως θα συμβάλλει στην απλούστευση των διαδικασιών και την ελαχιστοποίησης των διοικητικών βαρών.Ενδεικτικά, δεν θα απαιτείται η φυσική παρουσία των δικαστικών επιμελητών στις κατά τόπους Υπηρεσίες Μεταφορών των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας και κατά συνέπεια θα εξοικονομούνται ανθρώπινοι πόροι για τις δημόσιες υπηρεσίες”.

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

Η ΕΛΤΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΚΟΣΚΙΝΟ ΤΟΥΣ ΟΡΚΩΤΟΥΣ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!




Σε θεματικό έλεγχο των non audit services (μη ελεγκτικών υπηρεσιών) των ελεγκτικών εταιριών των τεσσάρων συστημικών τραπεζών θα προχωρήσει το αμ
έσως επόμενο διάστημα η Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων.

Ο έλεγχος από την ΕΛΤΕ θα έχει ως σκοπό να διαπιστώσει αν και κατά πόσο οι ελεγκτικές εταιρίες ή τα δίκτυα αυτών (συμβουλευτικά- φορολογικά-νομικά τμήματα) έχουν παραβιάσει την απαγόρευση και εφ’ όσον την έχουν παραβιάσει μπορεί να επιβάλει πρόστιμα έως 1 εκ ευρώ ανά οικονομικό έτος ελέγχου όπως ανέφερε ο Α Αντιπρόεδρος της ΕΛΤΕ και μέλος του ΔΣ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Παναγιώτης Γιαννόπουλος μιλώντας χθες στην εκπομπή Market Watch στο Action24. 

Επισημαίνεται ότι τη βασική ευθύνη για την παρακολούθηση τήρησης της νομιμότητας εντός των εταιριών φέρει η Επιτροπή Ελέγχου η οποία οφείλει να εγκρίνει κάθε παρεχόμενη μη ελεγκτική εργασία κατά τη διάρκεια του τακτικού ελέγχου. Αυτό σημαίνει ότι αν υπάρξουν ευρήματα πέραν της τιμωρίας των ορκωτών η ΕΛΤΕ είναι υποχρεωμένη να παραπέμψει την υπόθεση των Επιτροπών Ελέγχου στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για την επιβολή των προβλεπόμενων προστίμων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κανονισμός 537/2014 για το σκέ
λος των μη επιτρεπόμενων ελεγκτικών υπηρεσιών προβλέπει τα εξής:

Ο ορκωτός ελεγκτής ή το ελεγκτικό γραφείο που διενεργεί υποχρεωτικό έλεγχο οντότητας δημόσιου συμφέροντος ή οποιοδήποτε μέλος του δικτύου στο οποίο ανήκει ο ελεγκτής ή το ελεγκτικό γραφείο δεν δύναται να παρέχει άμεσα ή έμμεσα στην ελεγχόμενη οντότητα, στην οικεία μητρική επιχείρηση ή στις ελεγχόμενες από την ελεγχόμενη οντότητα επιχειρήσεις της εντός της Ένωσης απαγορευμένες μη ελεγκτικές υπηρεσίες κατά: 
α) το διάστημα από την έναρξη της περιόδου που ελέγχεται έως την έκδοση της έκθεσης ελέγχου και 
β) το αμέσως προηγούμενο οικονομικό έτος από την περίοδο που αναφέρεται στο στοιχείο α) σε σχέση με τις υπηρεσίες που απαριθμούνται στο δεύτερο εδάφιο στοιχείο

Οι απαγορευμένες υπηρεσίες

ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΑΙ & ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΣ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΟΥ !!!




ΣΚΑΝΔΑΛΟ FOLLI-FOLLIE: ΑΡΚΕΙ Η ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΙΤΙΩΝ ;;;



Του Γιάννη Κυριακόπουλου
Δικηγόρος – Πρόεδρος Ενώσεως Ελλήνων Επενδυτών


Ήταν 20 Ιουλίου 2018 όταν χτύπησε το τηλέφωνό μου και άκουσα εμβρόντητος να με καλεί ο Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος κ. Γιάννης Δραγάτσης για πρώτη φορά, λόγω της ιδιότητός μου ως Προέδρου της νεοσύστατης Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών, ώστε να συνεισφέρουμε, λόγω της εξειδίκευσής μας αλλά και της δημόσιας παρέμβασής μας στην υπόθεση Folli Follie , στην διερεύνησή της όσον αφορά την ενδεχόμενη διάπραξη χρηματιστηριακών αδικημάτων.

Στις 31 Ιουλίου 2018, η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών κατέθεσε Μηνυτήρια Αναφορά για τη Folli Follie, στην οποία άλλωστε στηρίχθηκε εξ ολοκλήρου το Βούλευμα υπ’αριθ. 4632/2018 αναφορικά με την τεκμηρίωση της ζημίας που υπέστησαν οι επενδυτές-μέλη μας, το οποίο εν κατακλείδι αναφέρεται στην μηνυτήρια της Ένωσης και στην καταγγελία των μελών της ότι “εξαπατήθηκαν από πλασματικές οικονομικές καταστάσεις που εάν το γνώριζαν αυτό, ουδέποτε θα επένδυαν σε χρηματοπιστωτικά μέσα της»

Χύθηκαν τόνοι μελάνης έως σήμερα για ένα πραγματικά ασύλληπτο σκάνδαλο Folli Follie , όχι μόνον σε μέγεθος, αλλά και σε έκταση.

Τεράστιος αριθμός ομολογιούχων (εκδόσεων ύψους 450.000.000) καταστράφηκαν ολοσχερώς, ενώ άνω των 500.000.000 ευρώ σε μετοχές επίσης μηδενίστηκαν, πέραν πάσης αμφιβολίας.

Το εύρος, η ποικιλία, η σοβαρότητα, το μέγεθος των ζημιωθέντων επενδυτών, θεσμικών και ιδιωτών, μας προκάλεσε ζάλη και «ντροπή»…. Ασφαλιστικά Ταμεία της Ιαπωνίας, Κρατικά (Sovereign) Ταμεία Σκανδιναβικών Χωρών, Ελβετικά Family Offices, Συνταξιοδοτικά Ταμεία από την Καλιφόρνια, το Τορόντο, Θεματοφύλακες των πιο σημαντικών Επενδυτικών Οίκων του κόσμου, Κρατικά Ταμεία Αραβικών Χωρών και…. πάμπολλοι ιδιώτες, προσέτρεξαν στην Ενωσή μας, καθώς ήδη οι ομαδικές αγωγές τις οποίες συντονίζουμε έχουν «υιοθετηθεί» από την International Shareholders Services, που καλύπτει διεθνώς χιλιάδες θεσμικών επενδυτών.

Ε.ΚΡΗΤΙΚΟΣ: ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ ΣΕ ΚΑΙΡΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ !!!




Αποκαλυπτικός είναι στη συνέντευξή του στη «δημοκρατική» ο γνωστός επιχειρηματίας και πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Δανειοληπτών κ. Ευάγγελος Κρητικός.

Με μακρά εμπειρία στον χώρο της ναυτιλίας και του τουρισμού, εκτιμά ότι ομαλοποίηση στον τουρισμό θα πρέπει να αναμένουμε από το 2022 και επαναφορά της οικονομικής κατάστασης το 2024, υποστηρίζοντας ότι τα Δωδεκάνησα είναι από τις περιοχές που θα πληγούν περισσότερο.

Αποκαλύπτει ότι στην επόμενη 5ετία ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό της δωδεκανησιακής περιουσίας θα περάσει σε ξένους ιδιοκτήτες και θα αφελληνιστούν δωδεκανησιακές τουριστικές επιχειρήσεις με «δούρειο ίππο» τις τέσσερις συστημικές τράπεζες και υποστηρίζει ότι επίκειται η μεγαλύτερη λεηλασία ιδιωτικού πλούτου σε ευρωπαϊκή χώρα εν καιρώ ειρήνης καθώς μέχρι το 2022 θα διενεργηθούν και θα ολοκληρωθουν 140.000 πλειστηριασμοί που αφορούν σε πολύ μεγάλο ποσοστό την πρώτη και κύρια κατοικία.

• Κύριε Κρητικέ, θα ήθελα να ξεκινήσουμε την συνέντευξη, με την εκτίμησή σας για την φετινή τουριστική περίοδο, με δεδομένο ότι αφήνουμε πίσω μας και τον Αύγουστο και δεν υπάρχουν σημαντικά περιθώρια για ουσιαστικές διαφοροποιήσεις.

ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ: ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ 22 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΑ ΑΝΕΠΙΔΕΚΤΑ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ !!!




Τι γράφει το sofokleousin.gr :

Χρέη ύψους άνω των 22 δισ. ευρώ, έχει διαγράψει η Εφορία τα τελευταία χρόνια, αναγνωρίζοντας ότι δεν πρόκειται ποτέ να τα εισπράξει.

Η διαγραφή των χρεών προς το Δημόσιο, που συνεχίστηκε και στο πεντάμηνο Ιανουαρίου – Μαΐου του 2020 γίνεται μετά από μια διαδικασία εφαρμογής κανόνων και ελέγχων, αλλά το συμπέρασμα είναι, πως από τα 105,5 δισ. ευρώ, που είναι το σύνολο των χρεών προς το δημόσιο, από επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα, δεν πρόκειται να εισπραχθεί, παρά μόνο ένα μέρος τους.

Ενδεικτική του προβλήματος με τα συσσωρευμένα χρέη προς το δημόσιο είναι η περίπτωση της ρύθμισης των χρεών, σε έως 120 δόσεις, που εφαρμόστηκε από τον Μάιο του 2019. Παρότι ήταν η πιο γενναιόδωρη ρύθμιση που έγινε ποτέ, σε αυτή εντάχθηκαν χρέη μόλις 5,9 δισ. ευρώ, επί συνόλου 105,5 δισ. ευρώ, που σημαίνει ότι οι οφειλέτες, δεν μπορούν, δεν θέλουν ή έχουν εξασφαλίσει ότι η Εφορία δεν μπορεί να τους κυνηγήσει για να τα εισπράξει, μέσω κατασχέσεων καταθέσεων, ακινήτων και λοιπών περιουσιακών στοιχείων.

Εξάλλου, μόλις 79 ΑΦΜ χρωστούν στο δημόσιο το ποσό των 34,15 δισ. ευρώ, το οποίο, φυσικά είναι εξαιρετικά δύσκολο να πληρωθεί.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΑΑΔΕ, το σύνολο των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο, στο τέλος του περασμένου Μαΐου ανήλθε σε 105,5 δισ. ευρώ. Από το ποσό αυτό, τα 22,22 δισ. ευρώ, χαρακτηρίζονται από την ΑΑΔΕ ως ανεπίδεκτα είσπραξης.

ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ: ΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΠΑΙΔΑ ΤΟΥ 2020 ΘΑ ΜΑΘΟΥΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΑΠΟ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ...2006 !!!




ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΛΗΡΟ ΕΥΡΩ !!!





Την έντονη ανησυχία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έχει προκαλέσει το «σκληρό» ευρώ, που απειλεί, με την ανεξέλεγκτη άνοδό του, να «τορπιλίσει» την προσπάθεια της ΕΚΤ για αύξηση του πληθωρισμού στην ευρωζώνη, ο οποίος πέρασε τον Αύγουστο σε αρνητικό έδαφος (-0,2%), παρά τα μηδενικά επιτόκια και τις τεράστιες ποσότητες χρήματος που «ρίχνει» η κεντρική τράπεζα στην αγορά.

Την ανησυχία αυτή εξέφρασε με τον πιο σαφή τρόπο από κάθε άλλη φορά στην ιστορία της νομισματικής ένωσης η Κριστίν Λαγκάρντ, δηλώνοντας χθες, μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, ότι έγινε εκτενής συζήτηση του προβλήματος από τους κεντρικούς τραπεζίτες. Μάλιστα, για πρώτη φορά περιλήφθηκε σε ομιλία επικεφαλής της ΕΚΤ μια ειδική αναφορά από την Λαγκάρντ στο θέμα της ισοτιμίας, όπου τονίζεται ότι σε ένα περιβάλλον έντονης αβεβαιότητας η κεντρική τράπεζα παρακολουθεί πολύ στενά τις εξελίξεις στο θέμα της ισοτιμίας, στο βαθμό που επηρεάζει την προσπάθεια για την επιστροφή του πληθωρισμού κοντά στο στόχο της, δηλαδή πλησίον αλλά όχι πάνω από 2%.

Το πρόβλημα για την ΕΚΤ είναι ότι, σε αντίθεση με άλλες κεντρικές τράπεζες, δεν έχει στην αποστολή της τη συναλλαγματική σταθερότητα και δεν μπορεί με ευθείες παρεμβάσεις να επηρεάσει την αγορά συναλλάγματος. Ούτε με έμμεσο τρόπο κινήθηκε σήμερα η ΕΚΤ για να επηρεάσει το ευρώ, π.χ. με μια νέα μείωση στα επιτόκια, αφού ανακοίνωσε ότι όλα τα μέτρα νομισματικής πολιτικής που εφαρμόζει θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται χωρίς οποιαδήποτε αλλαγή.

Πάντως, η Λαγκάρντ φάνηκε να αφήνει έμμεσα, στη χθεσινη συνέντευξη Τύπου, να εννοηθεί ότι θα μπορούσαν να γίνουν στο μέλλον νέες μειώσεις στα ήδη μηδενικά ή αρνητικά βασικά της επιτόκια, παρότι προς το παρόν ως κύριο εργαλείο χρησιμοποιούνται οι αγορές ομολόγων με το ειδικό πρόγραμμα για την πανδημία.

183.000 ΧΑΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΤΡΙΜΗΝΟ !!! ΕΡΧΕΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ !!!




ΕΛΣΤΑΤ: Ανησυχητικά στοιχεία για την ανεργία - «Σκαρφάλωσε» στο 18,3%

Δυσοίωνα τα μηνύματα από την ΕΛΣΤΑΤ για την ανεργία. Το ποσοστό της ανεργίας αυξήθηκε κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες, καθώς από το 14,3% του περασμένου Μαρτίου, η ανεργία έφτασε τον Απρίλιο στο 15,8%, τον Μάιο στο 17,3% και τον Ιούνιο σκαρφάλωσε στο 18,3%. Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 188.537 άτομα, καθώς τον Μάρτιο ήταν 648.100 και τον Ιούνιο έφτασαν τους 836.637. Δηλαδή το lockdown κατάφερε να εκτοξεύσει τα μεγέθη της ανεργίας ενάμιση χρόνο πίσω, στα επίπεδα του Φεβρουαρίου του 2019, όταν η ανεργία ήταν στο 18,4% και οι άνεργοι έφταναν τους 827.700.

Δεν είναι τυχαίο πως το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας του Ιουνίου ανιχνεύεται στο Αιγαίο και είναι της τάξης του 28,6% σημαντικά αυξημένο συγκριτικά με το 13,8% το 2019. Το γεγονός αυτό αποδίδεται στην καθυστερημένη έναρξη της σεζόν και στο ότι οι περισσότερες προσλήψεις εποχικού χαρακτήρα πραγματοποιήθηκαν φέτος μετά τον Ιούλιο.

Τα μέτρα που ελήφθησαν και ειδικά αυτό της αναστολής συμβάσεων εργασίας έχουν μετριάσει το φαινόμενο, καθώς οι εργαζόμενοι σε αναστολή δεν προσμετρώνται στον πληθυσμό των ανέργων. Με βάση τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) για την Έρευνα Εργατικού Δυναμικού στα κράτη-μέλη λόγω της πανδημίας COVID-19, τα άτομα που τίθενται σε αναστολή σύμβασης εξακολουθούν να θεωρούνται απασχολούμενοι, εφόσον η διάρκεια της αναστολής είναι μικρότερη από 3 μήνες ή αν λαμβάνουν περισσότερο από το 50% των αποδοχών τους. Στην τελευταία αυτή κατηγορία των «οικονομικά μη ενεργών», η ΕΛΣΤΑΤ συμπεριλαμβάνει και τις εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριωτών μας που βρέθηκαν μέχρι σήμερα από 1-5 μήνες σε καθεστώς αναστολής, λαμβάνοντας το επίδομα των 800 ευρώ και σήμερα των 534 ευρώ μηνιαίως, αντί ολόκληρου του μισθού τους

Βεβαίως οι επόμενοι μήνες Ιούλιος και Αύγουστος φαίνεται να σώζουν κάπως την παρτίδα της θερινής σεζόν αλλά η έλλειψη προσλήψεων είναι εμφανής.

ΣΕ ΣΥΝΕΧΗ ΑΝΟΔΟ ΟΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΠΕΡΝΟΥΝ ΟΜΩΣ ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΤΩΝ ΜΜΕ
Καμιά απογραφή για τις θανατηφόρες απόπειρες αυτοκτονίας που εκτιμάται ότι είναι 25 φορές περισσότερες από τις καταγεγραμμένες αυτοκτονίες !!!


Αυξητική τάση παρουσιάζουν οι αυτοκτονίες την τελευταία τριετία στην Ελλάδα

Σταθερά αυξητική τάση παρουσιάζει ο αριθμός των αυτοκτονιών κατά τα έτη 2018, 2019 και μέχρι τις 31/8/2020, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Αυτοκτονιών του Κέντρου Ημέρας για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας της ΜΚΟ «Κλίμακα».

Επιπλέον, η πλειοψηφία των αυτοχείρων ήταν άντρες, ενώ οι άνθρωποι ηλικίας 80 και άνω και ηλικίας από 50 έως 59 ετών σημειώνουν τις περισσότερες αυτοκτονίες σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες. Οι περιφέρειες με το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας από αυτοκτονία είναι η Κρήτη, η Θεσσαλία και η Αττική. Η πιο συχνή μέθοδος αυτοκτονίας κατά την τελευταία τριετία είναι ο απαγχονισμός και ακολουθεί η πτώση από ύψος. Η χρονική περίοδος κατά την οποία σημειώνονται τα υψηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών είναι κατά τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες (Μάρτιος έως Αύγουστος).

Παράλληλα σύμφωνα με την «Κλίμακα» περισσότεροι από 500 άνθρωποι αυτοκτονούν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, αφήνοντας πίσω τουλάχιστον 5.000 πενθούντες ετησίως. Όπως αναφέρουν, διεθνείς έρευνες και μελέτες, για κάθε μία αυτοκτονία μένουν πίσω τουλάχιστον 5-10 άτομα που πενθούν, βιώνοντας όχι μόνο το συναισθηματικό φορτίο του πένθους αλλά και τις ψυχοκοινωνικές συνέπειες του στίγματος της αυτοκτονίας, ενώ 135 άτομα θεωρείται ότι επηρεάζονται άμεσα από κάθε αυτοκτονία. Ακόμη, στην Ελλάδα δεν έχουμε καταγραφή των μη θανατηφόρων αποπειρών αυτοκτονίας, οι οποίες εκτιμάται ότι είναι σχεδόν 25 φορές περισσότερες των καταγεγραμμένων αυτοκτονιών.

Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΧΡΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ-ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!




Απόφαση – σταθμό που ανατρέπει τα μέχρι σήμερα δεδομένα για χιλιάδες Έλληνες αγρότες, έλαβε ο Άρειος Πάγος σχετικά με τη δικαστική επίλυση των διαφορών που προκύπτουν ανάμεσα στους αγρότες – δανειολήπτες και στην τελούσα υπό καθεστώς εκκαθάρισης Αγροτική Τράπεζα, δίνοντας έτσι τέλος, στη μέχρι σήμερα αντίθετη τάση που είχε διαμορφωθεί στη νομολογία επιλύοντας ad hoc οριστικά το επίδικο ζήτημα .

Ο Άρειος Πάγος με την υπ΄ αριθμ. 348/2020 απόφασή του, αναιρεί την υπ’ αριθμ. 159/2016 τελεσίδικη απόφαση του μονομελούς εφετείου Λάρισας για την περίπτωση τριών δανειοληπτών από χωριό του νομού Λάρισας, οι οποίοι ως νόμιμοι κληρονόμοι ζήτησαν το έτος 2012 την αναγνώριση της εσφαλμένης υπαγωγής στην ρύθμιση του άρθρου 39 Ν. 3259/2004 και τον περιορισμό της οφειλής τους από το ποσό των 302.785 ευρώ στο ορθό ποσό των 75.431 ευρώ.

Και ενώ σε πρώτο βαθμό είχαν δικαιωθεί το Εφετείο Λάρισας ανέτρεψε την προηγούμενη απόφαση δεχόμενο αυτεπαγγέλτως μάλιστα, χωρίς να υποβληθεί σχετικός ισχυρισμός από την αντίδικο τελούσα υπό καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης Αγροτικής Τράπεζας Της Ελλάδος Α.Ε., πως όλες οι αγωγές εναντίον της Αγροτικής Τράπεζας είναι απαράδεκτες και πρέπει να απορριφθούν εξαιτίας της θέσης της τελευταίας σε ειδική εκκαθάριση με την υπ’ αριθμ. 46/1/27-07-2012 απόφαση της επιτροπής Πιστωτών της Τράπεζας Της Ελλάδος και της αναλογικής εφαρμογής του άρθρου 25 του Πτωχευτικού Κώδικα.

ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΦΩΤΙΑ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


ΚΑΡΑ-ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ ΣΤΗΝ ΤτΕ !!! ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!


Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

ΒΓΗΚΕ ΤΟ ΦΕΚ: ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ !!!




Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία αφορά την καταβολή κρατικών ενισχύσεων προς τους αιγοπροβατοτρόφους, οι οποίοι επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού.

Όπως τόνισαν στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγές από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η ειδική πλατφόρμα υποβολής των αιτήσεων από τους δικαιούχους παραγωγούς προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ θα ανοίξει αύριο, Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου.

Το συνολικό ύψος των ενισχύσεων ανέρχονται στο ποσό των 30.155.000 ευρώ, ενώ σύμφωνα με την απόφαση η οποία είναι υπογεγραμμένη από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη θα έχουν καταβληθεί το αργότερο έως τις 31/12/2020.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ !!!




Ψηφιακά και χωρίς την παρουσία του πολίτη στις Διευθύνσεις Μεταφορών της χώρας θα γίνεται η αναθεώρηση των αδειών οδήγησης στις περιπτώσεις απώλειας, φθοράς, κλοπής ή όταν χρήζει αναθεώρησης για ιατρικούς λόγους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη, στο πλαίσιο της πάταξης της διαφθοράς και της γραφειοκρατίας, αρχές Οκτωβρίου αναμένεται να τεθεί σε πιλοτική λειτουργία η νέα ψηφιακή πλατφόρμα για την αναθεώρηση των αδειών οδήγησης, η οποία γίνεται, τόσο για ιατρικούς λόγους, όσο και για λόγους απώλειας, φθοράς ή κλοπής.

Ο πολίτης θα μπορεί από τον υπολογιστή του να υποβάλει και να ολοκληρώσει την όλη διαδικασία αναθεώρησης της άδειας οδήγησης εντελώς ψηφιακά, χωρίς την παρουσία του στις Διευθύνσεις Μεταφορών της χώρας.

Επίσης, το ίδιο διάστημα θα τεθεί σε λειτουργία και η πλατφόρμα για την υποβολή με ηλεκτρονικά μέσα του συνόλου των απαιτούμενων δικαιολογητικών για τη μεταβίβαση οχημάτων, όπως αιτήσεις, εξουσιοδοτήσεις και παράβολα, καθώς και την αυτεπάγγελτη αναζήτηση, χωρίς εμπλοκή του πολίτη, των δικαιολογητικών που υπάρχουν ήδη στη διάθεση του δημοσίου όπως π.χ. η βεβαίωση επιτυχούς ελέγχου ΚΤΕΟ

Αλλαγές στο σύστημα οδήγησης

ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΡΟΪΔΑ ΜΕ ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ: 106% ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΔΙΚΥΚΛΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!



Συνεχίζεται η αύξηση στις εξαγωγές δικύκλων από την Τουρκία

Οι παραγωγοί δικύκλων που δραστηριοποιούνται στον τομέα των ποδηλάτων, μηχανοκίνητων ποδηλάτων και μοτοσικλετών, κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του έτους πραγματοποίησαν εξαγωγές αξίας 57.665.000 δολαρίων.
……

Οι πωλήσεις στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 106,62% και από 1.857.000 δολάρια έφτασαν στα 3.838.000 δολάρια.
(Πηγή: https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/turkiyenin-iki-tekerlekli-arac-ihracatinda-artis-suruyor-6302951
……

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΔΕΝ "ΜΑΣΗΣΕ" !!! ΕΚΟΨΕ ΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ ΤΗΣ FRONTEX !!!



Είχε παρκάρει παράνομα σε διάβαση πεζών !!!

Αστυνομικός της τροχαίας έκοψε κλήση σε παράνομα παρκαρισμένο όχημα της Frontex, στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με το epirusgate.blogspot.com, το γερμανικό υπηρεσιακό όχημα της Frontex ήταν για ώρα παράνομα παρκαρισμένο σε διάβαση πεζών, έξω από το κτήριο της Περιφέρειας Ηπείρου.

Ο αστυνομικός της τροχαίας Ιωαννίνων, δεν άφησε.. ατιμώρητο τον οδηγό του οχήματος και του έκοψε την κλήση που του αναλογεί, αφήνοντάς την στο παρμπρίζ.

ΤΑ 5 ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΒΕΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ !!!





Δέσμη πέντε αιτημάτων για τη στήριξη των επιχειρήσεων κατέθεσε με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Βασίλης Κορκίδης, ενόψει των οικονομικών εξαγγελιών της κυβέρνησης από τη ΔΕΘ.

«Ενόψει της ομιλίας σας στη ΔΕΘ, το ΔΣ του Επιμελητηρίου μας, στην τελευταία τηλεσυνεδρίαση, ιεραρχώντας τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν την επιχειρηματικότητα, κατέληξε ομόφωνα σε μια δέσμη πέντε αιτημάτων στήριξης της αγοράς, με προοπτική μόνιμου χαρακτήρα, την οποία σας κοινοποιούμε. Το Ε.Β.Ε.Π. παρακολουθεί την αδιάκοπη προσπάθεια του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης να απλώσει ένα «δίχτυ ασφαλείας» για όλες τις επιχειρήσεις και επιζητά να δημιουργηθεί μια «γέφυρα» μετάβασής τους, στη μετά κορονοϊό εποχή. Είναι γεγονός πως, ειδικά φέτος, υπάρχουν έντονες προσδοκίες, αιτήματα, αλλά και ανάγκες για ενισχυμένα οικονομικά μέτρα από τις εξαγγελίες σας» επισημαίνεται στην επιστολή.

Συγκεκριμένα, το πρώτο αίτημα είναι η άμεση εφαρμογή του «10λόγου» στήριξης και επιδότησης της απασχόλησης, ώστε να αποφευχθεί τους επόμενους μήνες μια έκρηξη ανεργίας άνω του 19%.

3ος ΚΥΚΛΟΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ΄ΟΙΚΟΝ: ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΗΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ !!!




Στον Γ’ Κύκλο του "Εξοικονομώ", ο οποίος ονομάζεται πλέον "Εξοικονομώ – Αυτονομώ" περιλαμβάνονται αρκετές νέες παρεμβάσεις οι οποίες εκτός από εξοικονόμηση αφορούν και στην παραγωγή ενέργειας. Μέσα στον μήνα αναμένεται ο οδηγός του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στον οποίο θα αναλύονται οι λεπτομέρειες του προγράμματος από το οποίο θα επωφεληθούν χιλιάδες νοικοκυριά, ενώ τον Νοέμβριο θα ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων.

 Ο ενεργειακός επιθεωρητής της CPC Engineering, Βαγγέλης Πάνος περιγράφει στο enikos.gr τα κυριότερα δικαιολογητικά που απαιτείται να διαθέτουν οι ενδιαφερόμενοι για την υποβολή της αίτησης και αυτά είναι τα εξής:

- Φορολογικά: Ε1, Ε9, ΕΝΦΙΑ, Εκκαθαριστικό και για ορισμένες περιπτώσεις το Ε2

- Πολεοδομικά: Οικοδομική άδεια, Κάτοψη κατοικίας, Νομιμοποιήσεις (αν υπάρχουν)

- Κτηματολόγιο και συμβόλαιο ιδιοκτησίας

- Ταυτότητα

- Πρόσφατος εκκαθαριστικός λογαριασμός ρεύματος

Για ειδικές περιπτώσεις (π.χ. νεοαποκτηθέν ακίνητο κλπ) υπάρχουν και κάποια ακόμη δικαιολογητικά που θα χρειαστούν, τα οποία αναφέρονται στον οδηγό του προγράμματος.

Τα κίνητρα

ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ "ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΑ" ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΡΡΗΞΕΙΣ !!!



Του Άρη Σπίνου - edolio5.blogspot.com


Μια νέα ληστεία σε σπίτι συνταξιούχο δικαστικού ήρθε να προστεθεί στον κατάλογο των ήδη υπαρχόντων "χτυπημάτων" σε σπίτια λειτουργών της δικαιοσύνης με λεία πολλές χιλιάδες ευρώ.Αυτήν την φορά στο στόχαστρο των αστυνομικών αρχών βρίσκεται μία περίεργη υπόθεση, που αφορά τη διάρρηξη με λεία «μαμούθ» σε σπίτι συνταξιούχου εισαγγελέα Εφετών στο κέντρο της Αθήνας. Η διάρρηξη έγινε αντιληπτή από τον ίδιο τον δικαστικό όταν επέστρεψε στις 2 Σεπτεμβρίου από τις διακοπές του.

Όπως αναφέρεται, οι επίδοξοι διαρρήκτες μπήκαν μέσα στο διαμέρισμα του 2ου ορόφου στην οδό Ασκληπιού και άρπαξαν οικογενειακά κειμήλια και κοσμήματα, η αξία των οποίων σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, αγγίζει τις 400.000 ευρώ.

ΧΡΕΗ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ: 1.300.000 ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΕΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ !!!




Ο συνολικός αριθμός των οφειλετών του δημοσίου προσεγγίζει τα 4 εκατομμύρια, ή το 50% των φορολογουμένων, ενώ σε 1,3 εκατ. οφειλέτες, η εφορία πραγματοποιεί κατασχέσεις καταθέσεων.

Οι αριθμοί θα ήταν αισθητά μεγαλύτεροι εάν δινόταν αναστολή της είσπραξης βεβαιωμένων χρεών προς το δημόσιο από τον Μάρτιο και μετά, λόγω της πανδημίας. Τα συγκεκριμένα χρέη «πάγωσαν» και θα αρχίσουν να εξοφλούνται από τον Απρίλιο του 2021 και μετά. Στην περίοδο, που διανύουμε, το ερώτημα είναι κατά πόσο τα εκατομμύρια των φορολογουμένων, φυσικών και νομικών προσώπων, θα πληρώνουν στην ώρα τους, τις τρέχουσες οφειλές, ώστε να υπάρχει ροή εσόδων στα κρατικά ταμεία και να μην δημιουργούνται πρόσθετα χρέη.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, η Εφορία έχει την ευχέρεια να προβαίνει σε κατασχέσεις καταθέσεων και άλλων περιουσιακών στοιχείων, για οφειλές άνω των 500 ευρώ. Το όριο των 500 ευρώ, αφορά στην αρχική οφειλή, δηλαδή το «καθαρό» ποσό χωρίς τις προσαυξήσεις.

Οι καταχέσεις γίνονται είτε στους λογαριασμούς του πρωτοοφειλέτη είτε στους λογαριασμούς του συνυπόχρεου προσώπου είτε του εγγυητή. Ωστόσο, κατασχέσεις μπορούν αν γίνουν και για μικρότερα ποσά, εις χείρας τρίτων. Δηλαδή, αν κάποιος χρωστάει στην εφορία και έχει λαμβάνειν ποσά από τρίτους, η εφορία μπορεί να προβαίνει σε δεσμεύσεις/κατασχέσεις, ακόμα και ποσά κάτω των 500 ευρώ, και μέχρι να εξοφληθεί η οφειλή.

Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΦΕΡΝΕΙ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΚΡΗΞΕΙΣ !!!



Σε μεγένθυση:

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ: ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ, ΝΟΜΟ ΚΑΤΣΕΛΗ & 1η ΚΑΤΟΙΚΙΑ !!!

 


Μετά από απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, συνεδριάζει εκτάκτως την Παρασκευή 11.9.2020 και ώρα 14.00 η Ολομέλεια των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος για να λάβει αποφάσεις σχετικά με τις κατατεθείσες στη διαβούλευση νομοθετικές διατάξεις για την ιδιωτική πτώχευση, τους υπερχρεωμένους δανειολήπτες (νόμος «Κατσέλη») και την πρώτη κατοικία.

Δημοσιεύονται οι εισηγήσεις των συναδέλφων Ιωάννας Καλαντζάκου, Δημητρίου Λυρίτση και Σεραφείμ Σωτηριάδη, που θα αποτελέσουν βάση διαλόγου για να ληφθούν αποφάσεις από την Ολομέλεια.

ΚΑΖΑΝΙ ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΣΚΑΣΕΙ Η ΑΓΟΡΑ !!! ΜΕΙΩΣΗ ΤΖΙΡΟΥ 50% ΚΑΙ ΛΟΥΚΕΤΑ ΕΝ ΟΨΕΙ !!!

ΜΙΑ ΣΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ
Εικόνα καταστροφής στις μικρές επιχειρήσεις της χώρας μετά το πρώτο, δραματικό εξάμηνο του 2020 αποτυπώνεται στην εξαμηνιαία έρευνα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.



Χαρακτηριστικά, 8 στις 10 επιχειρήσεις δήλωσαν πως ο τζίρος τους μειώθηκε κατά το προηγούμενο εξάμηνο, με μέσο όρο 46,4%, μία στις δύο βλέπει περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης το επόμενο εξάμηνο και μία στις τρείς εκφράζει τον φόβο διακοπής δραστηριότητας το επόμενο διάστημα.

Η έρευνα διεξήχθη από το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ σε συνεργασία με την εταιρία MARC AE. Έγινε σε πανελλαδικό δείγμα 803 πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων (0-49 άτομα προσωπικό), στο διάστημα 13-14 & 21-29 Ιουλίου 2020 και έχει ως βασικό στόχο την αποτύπωση του οικονομικού κλίματος στις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις, στους κλάδους της μεταποίησης, του εμπορίου και των υπηρεσιών, που αποτελούν το 99,6% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

Όλοι οι δείκτες οικονομικού κλίματος καταγράφουν σοβαρή μείωση δείχνοντας πως μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα η κατάσταση των μικρών και πολύ επιχειρήσεων έχει επιδεινωθεί δραματικά, θέτοντας σε κίνδυνο την βιωσιμότητα τους.

Η ραγδαία μείωση της οικονομικής δραστηριότητας αρχίζει εκ νέου να αποτυπώνεται και στην αδυναμία καταβολής των υποχρεώσεων τόσο προς τον δημόσιο όσο και προς τους ιδιώτες.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ: ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΜΑΥΡΕΣ ΤΡΥΠΕΣ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΟ 2015, ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΩΝ CAPITAL CONTROLS !!!




Πού κατέληξαν τα λεφτά από την παραβίαση των capital controls

Μπορεί προ ημερών ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών Αριστείδης Κορέας να άσκησε δίωξη σε βάρος του Μιχάλη Σάλλα και άλλων πρώην ανώτατων στελεχών της Τράπεζας Πειραιώς, καθώς και σε βάρος πρώην στελεχών της ελληνικής θυγατρικής εταιρείας του Ομίλου Libra της εφοπλιστικής οικογένειας Λογοθέτη για την υπόθεση της παραβίασης των capital controls το 2016, ωστόσο τα πλέον σοβαρά στοιχεία για την υπόθεση δεν προκύπτουν από τη δίωξη αυτή, αλλά από την αγωγή που κατέθεσε στις 12 Ιουνίου η Libra Capital Ltd του Ομίλου Λογοθέτη στο Επαρχιακό ∆ικαστήριο Λευκωσίας κατά 79 φυσικών και νομικών προσώπων, μεταξύ των οποίων και πρώην ανώτατα στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς.

Oυσιαστικά, η αγωγή Λογοθέτη αποκαλύπτει όχι μόνον το πού πήγαν τα 127,3 εκατ. ευρώ που παρανόμως απεστάλησαν τον Μάρτιο του 2016 από την Τράπεζα Πειραιώς σε κυπριακές εταιρείες – κάτι που είχε καταδειχθεί στο γνωστό πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος-, αλλά αναφέρεται και στη μετέπειτα διαδρομή του χρήματος και ειδικά στο πώς μέρος των κεφαλαίων αυτών επέστρεψαν στην Ελλάδα για να καλυφθούν λογιστικές «τρύπες» που είχαν προκύψει από την αύξηση κεφαλαίου της Πειραιώς το 2015.

Χαρτοφυλάκιο

Μια άλλη πτυχή της υπόθεσης αυτής έχει να κάνει με το «αμαρτωλό» χαρτοφυλάκιο δανείων της Τράπεζας Πειραιώς, τις χορηγήσεις προς συνδεδεμένα μέρη και φίλους επιχειρηματίες που «έβαζαν πλάτη» στις αυξήσεις κεφαλαίου και στις κολοσσιαίες διαγραφές δανείων που τελικά οδήγησαν στην ανάγκη τεράστιων κεφαλαιακών στηρίξεων, από τις οποίες το ∆ημόσιο μέσω της συμμετοχής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητάς έχει ήδη απωλέσει περισσότερα από 5,5 δισ. ευρώ. 

Να σημειωθεί πως οι διαγραφές δανείων στην Πειραιώς αποτελούν ακόμη και σήμερα αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας. Στη βάση αυτή έχει ήδη υπάρξει ειδική έκθεση πραγματογνωμοσύνης από την Grant Thornton που έχει παραδοθεί στο Audit Committee της Τράπεζας Πειραιώς εδώ και πολλούς μήνες και η οποία όμως δεν έχει αποσταλεί ακόμη – άγνωστο γιατί – ούτε στην Τράπεζα της Ελλάδος ούτε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Ροή χρήματος

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ ΣΤΗΝ ΤτΕ !!! ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΟΛΙΣ 10 ΔΙΣ ΝΕΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ !!!




Την ίδια ώρα που έχουν εκτοξευθεί στα 25 δις τα δάνεια που έχουν μπει σε αναστολή λόγω πανδημίας, με την πλειοψηφία νοικοκυριών+επιχειρήσεων να έχει ήδη πετσοκομμένα εισοδήματα και την οικονομία σε μαύρο χάλι !!!



Άλλα 7 δισ. ευρώ δάνεια τέθηκαν σε αναστολή πληρωμών προς το τραπεζικό σύστημα το διάστημα Ιουλίου – Αυγούστου με αποτέλεσμα το σύνολο τους (μορατόρια) να ανέρχεται πλέον στα 25 δισ. ευρώ περίπου. Την ίδια στιγμή οι τράπεζες στηρίζουν με κάθε τρόπο την εφαρμογή και υλοποίηση του Προγράμματος Γέφυρα, προωθώντας το με κάθε τρόπο στους δυνητικά επιλέξιμους πελάτες τους.

ΣΤΟ ΦΩΣ 13 ΔΙΣ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ...ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΠΑΤΟΣ !!!



ΠΗΓΗ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ(10/9/2020)

ΣΚΑΝΔΑΛΟ FOLLI FOLLIE: ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΥΤΣΟΙ !!!



Τον δρόμο για τις φυλακές πήραν, αμέσως μετά τις μαραθώνιες απολογίες τους στην ανακρίτρια Κων. Αλεξοπούλου, ο ιδρυτής της Folli Follie Δημήτρης Κουτσολιούτσος και ο γιος του, Τζώρτζης. Υποβασταζόμενος ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος οδηγήθηκε στην αστυνομική κλούβα, με χειροπέδες στα χέρια κατέβηκε από τα σκαλιά του κτηρίου 10 ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος.

Αντίθετα, ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε η Καίτη Κουτσολιούτσου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Κουτσολιούτσου αφέθηκε ελεύθερη με υψηλή εγγυοδοσία, που φτάνει τις 100.000. Ακόμη, της επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής της δύο φορές το μήνα. Η ίδια, στο άκουσμα της απόφασης για προφυλάκιση του γιου της, Τζώρτζη, και του συζύγου της, Δημήτρη, ξέσπασε σε λυγμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι τρεις κατηγορούμενοι κατά τη διάρκεια των απολογιών τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους έχουν απαγγελθεί, ενώ κατέθεσαν και γραπτά υπομνήματα.

Οι απολογίες των τριών κατηγορουμένων διήρκησαν περίπου εννέα ώρες. Όλοι απολογήθηκαν για σειρά κακουργηματικών πράξεων, έπειτα από δύο προθεσμίες που είχαν ζητήσει και έλαβαν, προκειμένου να προετοιμαστούν.

Τους βαρύνουν πέντε κακουργήματα

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

ΣΕΙΡΑ ΑΠΟ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΣΤΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ...ΤΗΣ "ΕΛΙΤ" !!!





Κολλέγιο Αθηνών: Πως…εξαφανίστηκαν οι απουσίες κάποιων «επιφανών μαθητών»


Για οργανωμένα συμφέροντα που κρύβουν «κάτω απ’ το χαλί» σοβαρά θέματα που αφορούν στη λειτουργία του Κολλεγίου Αθηνών, κάνει λόγο η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ).

Η Ομοσπονδία που κατήγγειλε δημόσια ότι στο Κολλέγιο Αθηνών σε (τουλάχιστον δέκα) μαθητές -γόνους επιφανών οικογενειών «εξαφανίστηκαν» περισσότερες από 400 απουσίες, ώστε να αποφοιτήσουν χωρίς να επαναλάβουν την τάξη, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως για το θέμα, την οποία και κατηγορεί «για ειδικές σχέσεις της» με το ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα (σ.σ είναι απόφοιτος του συγκεκριμένου σχολείου).

Ξετυλίγοντας το κουβάρι της υπόθεσης που ταλανίζει το σχολείο της επιχειρηματικής, πολιτικής και οικονομικής ελίτ της χώρας, ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, Μιχάλης Κουρουτός, περιγράφει στην «ΜΠΑΜ στο ρεπορτάζ», πως όλα ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2018. Τότε, είχε περιέλθει σε γνώση της Ομοσπονδίας καταγγελία για παράνομες διαγραφές απουσιών ικανού αριθμού μαθητών του Κολλεγίου, για το σχολικό έτος 2017-2018.

Η Ομοσπονδία ζήτησε από την διεύθυνση του Κολλεγίου στοιχεία σχετικά με την καταγγελία, αλλά η απάντηση που πήρε ήταν ότι τα βιβλία έχουν καταστραφεί! «Τα απουσιολόγια πρέπει να κρατιούνται για ένα χρόνο», σημειώνει ο κ. Κουρουτός.

Τον Σεπτέμβριο του 2018 η ΟΙΕΛΕ έκανε επίσημη καταγγελία προς τη ∆ιεύθυνση ∆ευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας, η οποία διενήργησε Ε∆Ε για το περιστατικό.«Ενημερώσαμε την υπουργό να προβεί σε ενέργειες γιατί όταν ένα μεγάλο σχολείο κάνει τέτοια πράγματα, καταλαβαίνετε τι μπορεί να γίνεται σε μικρότερα, εν όψει Πανελλαδικών, τράπεζας θεμάτων κ.λπ. Τι παραβίαση θα υπάρχει της πραγματικής εικόνας, της αξίας και της αξιολόγησης των μαθητών», αναφέρει ο κ. Κουρουτός, ο οποίος και τονίζει, πως η υπουργός ενημερώθηκε και προφορικά και η απάντησή της ήταν «θα δούμε».

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΟΙΕΛΕ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «…στις 7 Αυγούστου, κατέθεσε ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών μηνυτήρια αναφορά κατά της υπουργού Παιδείας κυρίας Νίκης Κεραμέως για την υπόθεση των κατεστραμμένων απουσιολογίων του Κολλεγίου Αθηνών» και ζητά, να αναζητηθούν όλοι οι υπεύθυνοι αλλά και να εξεταστεί το θέμα των παράνομων τίτλων σπουδών που δόθηκαν σε μαθητές οι οποίοι είχαν κατά πολύ υπερβεί το ετήσιο όριο απουσιών.

ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ: Ο "ΘΑΝΑΤΟΣ" ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΑΚΟΥ & ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟΥ !!!





Πτωχευτικός νόμος: Δεύτερη ευκαιρία ή οριστική περιθωριοποίηση;

Του ΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΒΕΛΑΚΗ,
Οικονομολόγου του Εθνικού
και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών


Εδώ και αρκετούς μήνες συζητιέται μεταξύ κυβέρνησης, «θεσμών» και τραπεζών ο νέος πτωχευτικός νόμος. Τελικά, η εισηγητική έκθεση και το σχέδιο του νομοθετήματος κατατέθηκε σε δημόσια διαβούλευση μόλις την περασμένη εβδομάδα. Από το περιεχόμενο της εισηγητικής έκθεσης γίνεται σαφές γιατί οι διαπραγματεύσεις κράτησαν τόσους μήνες.

Το νομοθέτημα είναι άμεσα συνδεδεμένο με τη διαχείριση της κρίσης τόσο στην Ελλάδα όσο και την Ευρωζώνη. Επιχειρεί να απλοποιήσει και να επισπεύσει τις διαδικασίες πτώχευσης φυσικών και νομικών προσώπων και παράλληλα αίρει όλες τις διατάξεις προστασίας αδύναμων κοινωνικών ομάδων που ίσχυαν τα προηγούμενα χρόνια, ιδιαίτερα για την πρώτη κατοικία.

Οι αρχές της ΕΕ ευελπιστούν ότι μέσα από αυξημένους και επιταχυνόμενους πλειστηριασμούς θα απαξιωθεί κεφάλαιο καθώς και διαρκή καταναλωτικά αγαθά, όπως η κατοικία. Η μείωση του χρησιμοποιούμενου κεφαλαίου θα φέρει τη σχετική αποκατάσταση του ποσοστού κέρδους, ενώ η μείωση των τιμών την αύξηση της κατανάλωσης. Ο συνδυασμός των δύο παραγόντων υποτίθεται ότι θα βγάλει την ευρωπαϊκή οικονομία από την κρίση. Το τελευταίο δεν είναι διόλου βέβαιο φυσικά ούτε ως προς την αποτελεσματικότητα ούτε ως προς τον χρόνο.

Επιπλέον, υπάρχει μια σημαντική ιδιαιτερότητα της τρέχουσας κρίσης που αφορά το ύψος του τραπεζικού δανεισμού που θα απαξιωθεί μαζί τα περιουσιακά στοιχεία που θα εκπλειστηριασθούν. Αυτός είναι και ο λόγος που οι τράπεζες αποτέλεσαν σημαντικό μέρος της διαπραγμάτευσης που προηγήθηκε. Αν οι απώλειές τους είναι μεγαλύτερες των αναμενομένων, τότε οι τράπεζες θα χρειασθούν νέα ανακεφαλαιοποίηση, κάτι που απεύχονται οι σημερινοί τους μέτοχοι, ενώ την αγωνία τους συμμερίζεται, κατά δήλωσή του, και ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης. Φυσικά από τη συζήτηση απουσιάζουν οι ανάγκες των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων που θα υπαχθούν στον νόμο, όπως θα φανεί στη συνέχεια.

ΠΝΙΓΜΕΝΟΣ ΣΤΑ ΧΡΕΗ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΑΚΗΣ !!! ΖΗΤΑΕΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ !!!

ΕΝΩ Η ΔΕΗ ΤΟΥ ΕΚΟΨΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΗ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΑ 4.000€...
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος ζητά μηνιαία διατροφή 3.400€ από τα παιδιά του, για όπως καταγγέλλει ο ίδιος εκείνα διάγουν πολυτελή βίο ενώ αυτός πνίγεται στα χρέη !!!





Διατροφή από γιο και κόρη ζητά ο Άκης

Ρεπορτάζ ΦΩΤΗΣ ΑΝΔΡΕΟΥ - ereportaz.gr


Για «πατροκτονία» κατηγορεί τα παιδιά του, Αλέξανδρο και Αρετή, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Άκης Τσοχατζόπουλος. Σε πολυσέλιδη αίτηση ασφαλιστικών μέτρων την οποία αποκαλύπτει η «ΜΠΑΜ στο ρεπορτάζ» και θα συζητηθεί στις 8 Δεκεμβρίου 2020, ο πρώην υπουργός, ο οποίος υποφέρει από σοβαρά προβλήματα υγείας, εγκαλεί τα τέκνα που απέκτησε από το γάμο του με την Γκούντρουν Μόλντεναουερ για πλήρη αδιαφορία και εγκατάλειψη.

Όπως ισχυρίζεται, παρά τις συνεχείς προσπάθειες που έχει καταβάλει προκειμένου να του παράσχουν οικονομική βοήθεια για την κάλυψη των αυξανόμενων εξόδων ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, λόγω των αλλεπάλληλων προβλημάτων υγείας, εντούτοις πέφτει συνεχώς σε τοίχο. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος ισχυρίζεται ότι ο Αλέξανδρος και η Αρετή τον οδηγούν στον θάνατο, καθώς αρνούνται να του καταβάλλουν μηνιαία έξοδα για να καλύψει τις ανάγκες διαβίωσής του. Μάλιστα, αποκαλύπτει ότι στις δικαστικές αίθουσες παρουσιάζονται ως άποροι ή άνεργοι, ενώ -κατ’ ουσίαν- διαβιούν σε πολυτελείς συνθήκες, με υπηρετικό προσωπικό και υπέρογκα εισοδήματα τα οποία έχουν από επιχειρηματικές δραστηριότητες αλλά και λόγω της ακίνητης περιουσίας που τους δημιούργησε ο ίδιος.


Μου έκοψαν το ρε
ύμα

Στο δικόγραφο-φωτιά με το οποίο ζητεί μηνιαία διατροφή 3.400 ευρώ, ο Άκης Τσοχατζόπουλος καταγράφει τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει και τα μπες-βγες στα νοσοκομεία τα τελευταία χρόνια λόγω εκφυλιστικής εγκεφαλοπάθειας και προβλημάτων στην καρδιά, επισημαίνοντας ότι τον έχουν φέρει σε οικονομικό αδιέξοδο το οποίο θέτει σε κίνδυνο την ίδια του τη ζωή. Όπως επισημαίνει, οι οφειλές του απέναντι στα νοσοκομεία φτάνουν τις 13.000 ευρώ ενώ πριν από λίγο καιρό του έκοψαν το ρεύμα λόγω χρεών προς τη ΔΕΗ! 

ΣΤΟ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ Η ΔΕΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥΣ !!! ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ 270.000.000€ !!!


ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΩΣ ΤΑ ΦΕΣΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΩΝ ΣΤΗΝ ΔΕΗ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ 30.000.000€ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΚΟΠΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ...
Τον Οκτώβριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί η ακροαματική διαδικασία στο Διαιτητικό Δικαστήριο INTERNATIONAL COURT OF ARBITRATION που θα κρίνει το αίτημα της Χαλυβουργικής για αποζημίωση από τη ΔΕΗ ύψους 270 εκατ. ευρώ !!!






Ειδικότερα, πρόκειται για την απαίτηση που πρόβαλε η «ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ Α.Ε.» όταν κατέθεσε κατά της ΔΕΗ στις 15 Φεβρουαρίου 2019 αίτημα προσφυγής σε διαιτησία ενώπιον του ICC (INTERNATIONAL COURT OF ARBITRATION) «λόγω αθετήσεως εκ μέρους της ΔΕΗ των υποχρεώσεών της εκ του από 2009 Συμφωνητικού Μετόχων» μεταξύ αυτής και της «ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ Α.Ε.», ζητώντας να καταδικασθεί η ΔΕΗ να της καταβάλει το ποσό των διακοσίων εβδομήντα εκατομμυρίων (270.000.000) ευρώ για αποθετική ζημία που, κατά το υπόψη αίτημα, υπέστη νομιμοτόκως από της επιδόσεως της υπόψη Αιτήσεως, πλέον ενός εκατομμυρίου (1.000.000) ευρώ για ηθική βλάβη που κατά τους ισχυρισμούς της υπέστη.

Η Χαλυβουργική υπέβαλε τις Προτάσεις-Υπόμνημά της (Statement of Claim on Liability) την 14 Φεβρουαρίου 2020, ενώ η ΔΕΗ όφειλε αρχικώς να υποβάλει αντίστοιχα το Υπόμνημά της (Statement of Defense on Liability) την 10 Απριλίου 2020 και μετά από αναβολές λόγω του COVID-19 κατέθεσε το Υπόμνημα της ως τις 4 Μαΐου 2020.

Αφού ολοκληρωθούν οι υποβολές εκατέρωθεν των προσθηκών – αντικρούσεων των Μερών προ της ακροαματικής διαδικασίας, η ακροαματική διαδικασία έχει προγραμματισθεί να γίνει τον Οκτώβριο 2020.

Όπως αναφέρεται στην Οικονομικη Εκθεση Α’ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2020 , της ΔΕΗ, η εταιρεία δεν έχει σχηματίσει πρόβλεψη για την αποθετική ζημία και ηθική βλάβη που επικαλείται η ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ Α.Ε, καθώς εκτιμά ότι η πιθανότητα ευδοκίμησης της υπόθεσης κατά της εταιρείας είναι πολύ χαμηλή.

Το ιστορικό του νομικού μπρα ντε φερ των δύο εταιρειών

Η ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ !!!





Του Παύλου Δερμενάκη - edromos.gr


Τέθηκε προς διαβούλευση στις 28 Αυγούστου ο νέος πτωχευτικός κώδικας. Στο πλαίσιο της επικοινωνιακής ωραιοποίησης έχει τον «πιασάρικο» τίτλο «Κώδικας διευθέτησης οφειλών και παροχής δεύτερης ευκαιρίας». Παράλληλα με την έναρξη της διαβούλευσης έχει ξεκινήσει ένα μπαράζ «ενημέρωσης» από όλο το μιντιακό σύστημα για τα καλά που προσφέρει αυτός ο κώδικας τόσο στους «πτωχευμένους» όσο και στην οικονομία. Βέβαια όποιος κάνει τον κόπο να διαβάσει το κείμενο και να το συνδέσει με την εξέλιξη – κατάργηση του νόμου Κατσέλη και τη γενικότερη υποταγή των μνημονιακών κυβερνήσεων στις απαιτήσεις δανειστών και τραπεζών σχετικά με το θέμα, καταλαβαίνει ότι για μία ακόμα φορά ισχύει και εδώ η λαϊκή παροιμία «ότι λάμπει δεν σημαίνει ότι είναι χρυσός». Το αντίθετο μάλιστα. Με το νέο νομοσχέδιο μπαίνουμε σε νέα ανώτερη φάση λεηλασίας της λαϊκής κατοικίας και των εισοδημάτων. Ακολουθούν τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου.

Πτώχευση ίσον ρευστοποίηση

Στο πρώτο του άρθρο το νομοσχέδιο ξεκαθαρίζει τους σκοπούς του «Η πτώχευση αποσκοπεί στη συλλογική ικανοποίηση των πιστωτών του οφειλέτη με τη ρευστοποίηση του συνόλου της περιουσίας του οφειλέτη…». Συνεπώς έχουμε έναν νέο νόμο με σκοπό την ικανοποίηση των πιστωτών με τη ρευστοποίηση όλης της περιουσίας (κινητής και ακίνητης) του οφειλέτη… και όπως θα δούμε παρακάτω θα συνεχίζει να οφείλει και να πληρώνει ακόμα και μετά από αυτή τη ρευστοποίηση. Αυτή η αντίληψη, της ολοκληρωτικής ρευστοποίησης, είναι σε πλήρη αντίθεση με τον αρχικό νόμο Κατσέλη που έθετε ως σκοπό: «…τη ρύθμιση των οφειλών και την απαλλαγή του (οφειλέτη) από τυχόν υπόλοιπα τούτων και την επανένταξη του στην οικονομική και κοινωνική ζωή με την επανάκτηση της οικονομικής ελευθερίας που συνεπάγεται η εξάλειψη των χρεών που αδυνατεί να αποπληρώσει..»

ΣΤΟ 10% ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ FUND !!!




Η στήλη πληροφορείται ότι ο μοναδικός ενδιαφερόμενος για τα δάνεια της Χαλυβουργίας Ελλάδος του πάλαι ποτέ κραταιού επιχειρηματία Νίκου Μάνεση που πωλούν η Εθνική (35 εκατ. ευρώ) και η Πειραιώς (55 εκατ. ευρώ) είναι το HIG Capital. Και λογικό, αφού πριν από περίπου έναν χρόνο ψώνισε το δάνειο 53 εκατ. ευρώ που είχε δώσει η Eurobank στη βιομηχανία.

Οι Αμερικανοί έχουν ήδη κάνει πρόταση στις δύο τράπεζες και ζητούν haircut που φθάνει, όπως μαθαίνω, το 90%.

Κάτι που, όπως μου μεταφέρουν, θα γίνει αποδεκτό από τις τράπεζες, οι οποίες θέλουν απλά να ξεμπερδεύουν με την βαθιά προβληματική επιχείρηση.

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑ Η ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ !!!




Ο φορολογούμενος που θα κληθεί να δικαιολογήσει ποσά που βρέθηκαν στους τραπεζικούς του λογαριασμούς θα πρέπει να προσκομίσει εντός πέντε ημερών στους ελεγκτές:

  • Κατάσταση με το σύνολο των χρηματοοικονομικών προϊόντων (ομόλογα, μετοχές, ρέπος κλπ) και των τραπεζικών λογαριασμών (ταμιευτηρίου, προθεσμίας όψεως κλπ) στην Ελλάδα και στην αλλοδαπή, ατομικά ή ως συνδικαιούχος με οποιοδήποτε τρίτο πρόσωπο. Στα σχετικά έγγραφα θα πρέπει να αναγράφονται: το Πιστωτικό Ίδρυμα, το είδος της επένδυσης (λογαριασμός ταμιευτηρίου, προθεσμιακή κατάθεση, έντοκο γραμμάτιο, ομόλογο κλπ), ο αριθμός ταυτοποίησης του προϊόντος, τα πλήρη στοιχεία (ονοματεπώνυμο ή επωνυμία, Α.Φ.Μ.) των τυχόν συνδικαιούχων προσώπων.
  • Αντίγραφα των αναλυτικών κινήσεων των χρηματοοικονομικών προϊόντων και τραπεζικών λογαριασμών κατά το χρονικό διάστημα που αφορά ο έλεγχος της εφορίας.
  • Δικαιολογητικά όλων των συναλλαγών.
  • Αποδεικτικά στοιχεία και πληροφορίες για την πραγματική πηγή ή αιτία προέλευσης των χρηματικών ποσών των τραπεζικών λογαριασμών και λοιπών χρηματοοικονομικών προϊόντων. Στην περίπτωση που υπάρχει μια πίστωση στον λογαριασμό του και αυτή προέρχεται από την πώληση περιουσιακού στοιχείου (π.χ. ακινήτου, αυτοκινήτου κ.λπ.) αυτό θα πρέπει να το αποδείξει.

Αν πειστούν οι ελεγκτές για την ακρίβεια των ισχυρισμών του ελεγχόμενου, τότε αποφεύγει τα περαιτέρω.

ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ & ΣΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


ΤΡΑΠΕΖΕΣ-FUNDS: "ΓΔΕΡΝΟΥΝ"+ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ "ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΑΤΕΣ" ΣΕ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΣΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΜΑΜΟΥΘ !!!


ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!! ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΠΡΩΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ !!!

ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΤΙΠΟΤΑ
Χθεσινή διαμαρτυρία έξω από το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Ναύπλιο με συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου, με το οδυνηρό, όπως θα δείτε παρακάτω σε βίντεο, να υπάρχουν διαμαρτυρίες από πελάτες της ΕΤΕ και συμπολίτες του δανειολήπτη που ήθελαν να εξυπηρετηθούν αδιαφορώντας αν μια οικογένεια πετιέται στο δρόμο !!!
Μετά ακούς κάποιους να απορούν γιατί αυτή η χώρα έχει φτάσει σε αυτά τα χάλια...Γιατί οι περισσότεροι σκέφτονται δυστυχώς μόνο την πάρτη τους !!!






Διαμαρτυρία έξω από το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Ναύπλιο με συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 8 Σεπτεμβρίου 2020 για την αποτροπή πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας από την Τράπεζα.


Στην διαμαρτυρία που οργάνωσε η Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών, συμμετείχαν διαφορές συλλογικότητες που τάσσονται κατά των πλειστηριασμών, ενεργοί πολίτες της περιοχής και ο Σύλλογος Εργαζομένων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αργολίδας.


Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών αναφέρει:
"Η “Εθνική μας» τράπεζα, η τράπεζα που εμπιστεύονται εκατομμύρια συμπολίτες μας, βγάζει σε πλειστηριασμό την 10ή Σεπτέμβρη τη μοναδική κατοικία και μοναδικό ακίνητο συμπολίτη μας. Εν μέσω πανδημίας και ενόψει της θέσπισης του νέου νόμου για τον διακανονισμό των οφειλών (νέος πτωχευτικός κώδικας) παραβιάζοντας κάθε κανόνα καλής πίστης και δικαίου και επιδεικνύοντας πρωτοφανή αναλγησία, βιάζεται να αρπάξει το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο που ο οφειλέτης διαθέτει και αυτό από κληρονομιά. Να σημειωθεί ότι το ακίνητο δεν βρίσκεται σε περιοχή “φιλέτο” ώστε να “δικαιολογείται” η όποια βιασύνη της τράπεζας.

Η Εθνική τράπεζα απορρίπτει κάθε αίτημα αναβολής του πλειστηριασμού και υποβάλλει προτάσεις διακανονισμού που γνωρίζει καλά ότι αδυνατεί να ικανοποιήσει ο οφειλέτης την παρούσα στιγμή. Την στιγμή που δεκάδες χιλιάδες δάνεια τα εκποιεί σε ξένα funds έναντι πινακίου φακής, την ίδια στιγμή χιλιάδες καταθέτες της εισπράττουν τόκους ψίχουλα, οφειλέτες χρεώνονται με υπέρογκα πανωτόκια και έξοδα συναλλαγών (προμήθειες).

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ: ΟΙ ΕΓΓΥΗΤΕΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ !!!





Του Νίκου Θεοδωρόπουλου - bankingngews.gr


Πλήθος ερωτημάτων εξακολουθούν να ταλανίζουν τους δανειολήπτες για την κρατική επιδότηση της πρώτης κατοικίας που να σημειωθεί απομένουν μόλις 23 ημέρες για την κατάθεση της αίτησης.

Η τηλεδιάσκεψη με το Ειδικό Γραμματέα Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτη Κουρμούση με τα μέλη του Επιμελητηρίου Λασιθίου έφερε στο προσκήνιο την έλλειψη ενημέρωσης παρότι η διαδικασία είναι απλουστευμένη και όλα τα στοιχεία προστίθενται άμεσα από την ΑΑΔΕ.

Ωστόσο τα ερωτήματα που απασχόλησαν τους δανειολήπτες από το Λασίθι ήταν η άρση του τραπεζικού απορρήτου των καταθέσεων, οι υποθέσεις ρύθμισης των δανείων που έχουν ενταχθεί στο Νόμο Κατσέλη, πώς οι αγρότες που επλήγησαν από τον Covid 19 μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα Γέφυρα Προστασίας της 1ης Κατοικίας και τα δάνεια από τον ΟΕΚ .

Τα μέλη του Επιμελητηρίου εστίασαν το ενδιαφέρον στην αίτηση άρσης του τραπεζικού απορρήτου που είναι υποχρεωτική όπως ανέφερε ο κ. Φώτης Κουρμούσης για τους δανειολήπτες όπως και για τους εγγυητές των δανείων οι οποίοι θα πρέπει να δώσουν τη συγκατάθεση τους στο στάδιο της αξιολόγησης της αίτησης δηλαδή μετά τις 30 Σεπτεμβρίου που ολοκληρώνεται ο κύκλος των αιτήσεων.

Μέλος του Επιμελητηρίου Λασιθίου ανέφερε την άρνηση του εγγυητή να συναινέσει στο αίτημα άρσης του τραπεζικού απορρήτου των καταθέσεων του.
SSL Certificates