.

Σάββατο 26 Ιουνίου 2021

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 27/06/2021

 


ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ :

ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΔΟΥΛΕΙΕΣ ΟΙ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ;;; 200.000€ ΣΕ ΑΜΟΙΒΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΤΑ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΝΔ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΤΣΗ !!!

ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΜΕΣΩ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ, ΤΟ ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ, ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΤΣΗ:
Για τα παλαιότερα θυμηθείτε εδώ:




Σάλος για τις αμοιβές των ΕΛ.TΑ. προς τον Ανδρέα Πάτση

Από το dimokratianews.gr


Μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα εγείρει η αποκάλυψη ότι ο βουλευτής Γρεβενών της Ν.Δ. Ανδρέας Πάτσης έλαβε από τα ΕΛ.ΤΑ. πάνω από 200.000 (!) ευρώ για παροχή νομικών συμβουλών, και μάλιστα εν μέσω πανδημικής κρίσης. O «γαλάζιος» βουλευτής έχει προκαλέσει και κατά το πρόσφατο παρελθόν με τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, ενώ, εν προκειμένω, είναι απολύτως έκθετος, καθώς, ακόμη και αν οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν είναι νόμιμες, σε καμία περίπτωση δεν είναι ηθικό ένας εν ενεργεία κυβερνητικός βουλευτής να έχει λαμβάνειν, μέσω εταιρίας του, αστρονομικά ποσά από έναν οργανισμό του Ελληνικού Δημοσίου. Στη σχετική αποκάλυψη-καταγγελία προέβη ο ΣΥΡΙΖΑ, με τους βουλευτές του κόμματος Μάριο Κάτση και Νατάσα Γκαρά να φέρνουν το θέμα στο φως, αλλά και στη Βουλή, με επίκαιρη ερώτησή τους στον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη.

Όπως καταγγέλλουν, η δικηγορική εταιρία του βουλευτή Γρεβενών της Ν.Δ. (τον οποίο, σημειωτέον, δεν κατονομάζουν), η οποία φέρει επωνυμία με το ονοματεπώνυμο του βουλευτή, σύμφωνα με όσα έγγραφα έχουν αναρτηθεί στη Δι@υγεια, μέσα σε σχεδόν 7 μήνες έλαβε από τα ΕΛ.ΤΑ. συνολικά 201.177 ευρώ χωρίς τον ΦΠΑ ή, αλλιώς, σχεδόν 28.500 ευρώ τον μήνα. Οι βουλευτές επικαλούνται συγκεκριμένα έγγραφα που πιστοποιούν αυτά τα ποσά και τα οποία βρίσκονται ακόμη στη Δι@ύγεια.

Μάλιστα, με αφορμή την απίστευτη υπόθεση, βρίσκουν ευκαιρία να επιτεθούν στην κυβέρνηση για τη διαχείριση των ΕΛΤΑ, υποστηρίζοντας πως, τη στιγμή που ο Ανδρέας Πάτσης λάμβανε ζεστό κρατικό χρήμα, η διοίκηση των ταχυδρομείων είχε κλείσει υποκαταστήματα και απολύσει συμβασιούχους, ενώ την ίδια περίοδο ο υπουργός έφερε τροπολογία «αποδιάρθρωσης των ΕΛ.ΤΑ. με διάλυση των σχέσεων εργασίας και ουσιαστικά υποχρεωτικές εξόδους και μετακινήσεις, δηλώνοντας ότι είναι σε οριακή οικονομική κατάσταση, ότι θα συρρικνωθούν και θα ιδιωτικοποιηθούν» όπως αναφέρουν.

ΠΑΝΔΗΜΙΑ: ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΑΛΛΑ...ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΦΘΗΝΑ !!!

 



Του Θοδωρή Γιάνναρου,
Μοριακός Βιολόγος-Γενετιστής

"Να φοβάσαι τους προφήτες κι αυτούς που είναι έτοιμοι να πεθάνουν για την αλήθεια, επειδή κατά κανόνα οδηγούν και άλλους να πεθάνουν μαζί τους, μερικές φορές πριν απ’ αυτούς και καμιά φορά αντί γι’ αυτούς” - Ουμπέρτο Έκο

Πανδημία… επιδημία, lockdowns, αναγκαστικοί λόγω της κατάστασης περιορισμοί ατομικών ελευθεριών, ιοί, καταποντισμοί, μεταλλάξεις και μύρια άλλα κακά, γνωστά και άγνωστα, ορατά ή αόρατα.

Ύμνοι για τα όποια επιτεύγματα στον χώρο της ανάσχεσης του επικίνδυνου ιού. Διθύραμβοι από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τους πολιτικούς για τα εμβόλια και τα νέα φάρμακα που δημιουργούνται. Ένα αλαλούμ συναισθημάτων, αλληλοκατηγοριών, χλευασμών και απειλών ανάμεσα στα δύο στρατόπεδα -τους μεν και τους δε- τους υπέρμαχους του εμβολιασμού και τους αρνητές, με τον ιό να συνεχίζει να αλωνίζει και να απειλεί τις ζωές μας - τρελοκομείο δηλαδή που είναι δύσκολο να παραβλέψει κανείς.

Σε αυτή την τρέλα που κυριαρχεί, είναι σχετικά δύσκολο να μη δει κάποιος που έχει υποτυπώδη έστω ικανότητα να βλέπει και να κρίνει, το οξύμωρο, το δήθεν και το ψεύτικο ή ίσως το μη αληθινό, που αυτοί που θα έπρεπε να το δουν, δεν το βλέπουν ή δεν θέλουν να το δουν, για δικούς τους ανεξήγητους λόγους.

Τι θέλουμε άραγε να καταφέρουμε, προκειμένου να πάρουμε τις ζωές μας πίσω και επιτέλους να πάρει μπροστά η οικονομία, να ανοίξει η αγορά, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας ή να επανενεργοποιηθούν οι άλλες που λόγω του κορονοϊού εξαφανίστηκαν, να μη φοβόμαστε τον διπλανό μας, θεωρώντας τον… λεπρό όταν μας πλησιάζει ή τολμά να καθίσει ή έστω να σταθεί δίπλα μας;

Χρειαζόμαστε σίγουρα τα εμβόλια, που προσφέρουν σχετικά καλή ανοσία, αλλά αυτό σίγουρα δεν είναι αρκετό, μιας και αφενός δεν προσφέρουν απόλυτη προστασία και βέβαια, ποτέ δεν θα εμβολιαστούν όλοι, μιας και ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός. Το πρόβλημα παραμένει και η διασπορά, ειδικά των μεταλλάξεων είναι ταχεία και έτσι περιορίζεται και η αποτελεσματικότητα των υπαρχόντων εμβολίων.

Η κύρια οδός μετάδοσης του ιού SARS-CoV-2 είναι αυτή μέσω του ιικού αερολύματος και των σταγονιδίων που ίπτανται και που ειδικά σε κλειστούς χώρους παραμένουν για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα και μπορούν να κάνουν τη ζημιά ακόμα και πολύ αργότερα. Εδώ τι ακριβώς γίνεται; Τι κάνουμε για να προστατεύσουμε τον κόσμο από αυτό το αερόλυμα, στα σχολεία, τα αεροδρόμια, τα νοσοκομεία, τις δημόσιες υπηρεσίες, τα ξενοδοχεία, τα ΜΜΜ - δηλαδή παντού, όπου υπάρχει συνωστισμός ανθρώπων; Θα σας πω εγώ. Τίποτα απολύτως! Απλά το ξεχνάμε ή στρουθοκαμηλίζουμε, ελπίζοντας πως ο ιός δεν θα εντοπίσει τον κόσμο.

Μπορεί όμως εδώ να γίνει κάτι; Υπάρχει τρόπος να ελεγχθεί το ιικό αυτό αερόλυμα; Υπάρχει τρόπος να εξαφανιστεί το ιπτάμενο ιικό φορτίο από εσωτερικούς χώρους; Η απάντηση είναι πως… ναι! Υπάρχει τρόπος να απαλλαγούμε από το ιικό αερόλυμα, αλλά σίγουρα όχι με τα ανεμιστηράκια ή τους αφυγραντήρες και τα διάφορα αστεία μηχανάκια που επιτήδειοι φροντίζουν να πουλούν ανερυθρίαστα ακόμα και στο κράτος, και το μόνο που καταφέρνουν είναι να διατηρούν και να διασπείρουν ακόμα καλύτερα το ιικό φορτίο.

ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΜΑΜΟΥΘ ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ !!!

 



Είναι η μεγαλύτερη κατάσχεση κρυπτονομισμάτων στη Βρετανία, αξίας άνω των 130 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε η Αστυνομία του Λονδίνου. Εξειδικευμένοι στις έρευνες για το ξέπλυμα χρήματος αστυνομικοί κατέσχεσαν κρυπτονομίσματα αξίας 114 εκατ. στερλινών (132,7 εκατ. ευρώ), με την αστυνομία να κάνει λόγο για «μία από τις σημαντικότερες κατασχέσεις παγκοσμίως».

Η επιχείρηση έγινε με βάση πληροφορίες που ελήφθησαν σχετικά με τη μεταφορά περιουσιακών στοιχείων από εγκληματικές δραστηριότητες. «Τα μετρητά παραμένουν ο βασιλιάς, αλλά στον βαθμό που εξελίσσονται η τεχνολογία και οι διαδικτυακές πλατφόρμες, ορισμένοι υιοθετούν πιο σύνθετες μεθόδους για να ξεπλύνουν τα κέρδη τους. Αλλά έχουμε ιδιαίτερα εκπαιδευμένους αξιωματικούς και ειδικές ομάδες που εργάζονται νυχθημερόν για να παραμείνουν ένα βήμα πιο μπροστά», δήλωσε ο υπαρχηγός της αστυνομίας Γκράχαμ ΜακΝάλτι.

Η αστυνομία του Λονδίνου είχε προχωρήσει σε κατασχέσεις κρυπτονομισμάτων αξίας άνω των 47 εκατ. στερλινών (περίπου 55 εκατ. ευρώ) που βρίσκονταν σε χέρια εγκληματιών.

Η ανωνυμία δεν διασφαλίζει

ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΠΟΥ ΓΥΡΙΖΕΙ Ο ΜΠΑΝΤΕΡΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!!

 



Ξεπερνάει και το σενάριο των πιο ευφάνταστων χολιγουντιανών παραγωγών η απάτη που σκέφτηκαν επιτήδειοι με φόντο την ταινία «The Enforcer» με τον Αντόνιο Μπαντέρας που γυρίζεται στην Θεσσαλονίκη.

«Στείλε μου σε αυτό το e-mail τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ) , το όνομα της τράπεζας, και μία φωτογραφία της ταυτότητας ή του διαβατηρίου, τον ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ. Αν δεν έχεις κάποιο από αυτά ενημέρωσε με».

Βοηθητικοί ηθοποιοί έλαβαν στα κινητά τους το παραπάνω sms που όμως δεν ήταν από την ταινία του Μπαντέρας αλλά μια απάτη.

Τα παράνομα αυτά μηνύματα είναι κακόβουλα και στόχο έχουν να ψαρέψουν προσωπικά δεδομένα για να σηκώσουν λεφτά από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των θυμάτων

ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ !!!

 


Την ώρα που η κυβέρνηση έχει ανοίξει τους «κρουνούς» της χρηματοδότησης για τους ενεργειακούς επιχειρηματικούς ομίλους, μέσα από κάθε πιθανή πηγή άντλησης ρευστότητας (Ταμείο Ανάκαμψης, ΕΣΠΑ, δανεικά με κρατικές εγγυήσεις κ.λπ.), και έχει διαμορφώσει όλο το θεσμικό πλαίσιο που απαιτούσαν τα μονοπώλια για την υλοποίηση των επενδύσεών τους (σε ΑΠΕ, φυσικό αέριο, δίκτυα μεταφοράς Ενέργειας κ.ά.), τα λαϊκά νοικοκυριά βρίσκονται αντιμέτωπα με νέες αυξήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, αφού αυτό το διάστημα γίνεται κυριολεκτικό «πάρτι» από τους «ραντιέρηδες» στο χρηματιστήριο Ενέργειας, με αποτέλεσμα οι τιμές χονδρικής ηλεκτρισμού να εκτοξεύονται σε άνευ προηγουμένου επίπεδα.

Ειδικότερα, η τιμή της μεγαβατώρας ξεπέρασε χτες (σσ: Πέμπτη 24/6) την τιμή – ρεκόρ των 130 ευρώ, με πρόφαση την αύξηση της ζήτησης εξαιτίας του… καύσωνα και είναι θέμα χρόνου το πότε και σε ποιο ύψος η αύξηση αυτή θα περάσει και στα τιμολόγια λιανικής. Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΗ έχει ήδη ενσωματώσει στα τιμολόγια τη λεγόμενη ρήτρα αναπροσαρμογής χρεώσεων προμήθειας, κάτι που ήδη έχουν κάνει εδώ και μήνες οι άλλοι πάροχοι. Τη χονδρεμπορική τιμή επηρεάζουν και οι αυξήσεις στις διεθνείς τιμές του εισαγόμενου φυσικού αερίου, το οποίο, υπενθυμίζουμε, αντικαθιστά τον… «βρώμικο και ακριβό» λιγνίτη. Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι οι τιμές χονδρικής ηλεκτρισμού πριν την έναρξη λειτουργίας του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, ή αλλιώς «της ελεύθερης διακύμανσης των τιμών ηλεκτρισμού σύμφωνα με τα σήματα της αγοράς», όπως προβλέπει το «μοντέλο – στόχος» της ΕΕ, κυμαίνεται κάτω των 50 ευρώ/Mwh.

Παρά το γεγονός ότι όλα δείχνουν μεγάλες αυξήσεις (ακόμη και άνω του 30% σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις) το επόμενο διάστημα στα τιμολόγια λιανικής, τόσο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος όσο και η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας δεν έχουν προχωρήσει σε καμία επίσημη δήλωση, παρά μόνο αρκούνται να «παρακολουθούν τις διακυμάνσεις της αγοράς»…

ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΤΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ !!!

 


ΦΩΤΟ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ AXIA NEWS(26/6/21)

ΜΕΓΑΛΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΚΑΙ ΞΕΠΛΥΜΑ: ΟΙ 4 ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ !!!

 



Στο μάτι του κυκλώνα 4 εφοπλιστές


Από το axianews.gr


Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, δύο εφοπλιστές έχουν κληθεί από το ΚΕΦΟΜΕΠ να δώσουν εξηγήσεις όσον αφορά σε ανοιχτά φορολογικά ζητήματά τους και ευρήματα που διαπιστώθηκαν κατόπιν σχετικών ελέγχων.

Τολμηρός με ειδικότητα στους γάμους…

Ο ένας εφοπλιστής είναι πολύ γνωστός για τους γάμους του αλλά και την ακίνητη περιουσία που διαθέτει.

Θεωρείται γοητευτικός, τολμηρός, με καριέρα που είχε σκαμπανεβάσματα. Ωστόσο, στο τέλος της ημέρας θεωρείται απόλυτα επιτυχημένος.

Βεβαίως, οι φορολογικές αρχές έχουν κάνει τις δικές τους διαπιστώσεις στις οποίες καλείται να δώσει πειστικές απαντήσεις.

Παραδοσιακή οικογένεια και media

ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ, ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ !!!

 


Της Νανάς Παπαδογεωργάκη,
Δικηγόρος Αθηνών, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια ΥΔ


Την 1 η Ιουνίου ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας
Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (www.ofeiles.gov.gr) με σκοπό να παρέχειβιώσιμες λύσεις σε επιχειρήσεις και υπερχρεωμένα νοικοκυριά, με συνολική αντιμετώπιση χρεών σε Εφορία, Ασφαλιστικά Ταμεία, Τράπεζες και Funds.

Περίπου έξι μήνες μετά τη ψήφιση του νόμου 4738/27-10-2020 για τη «ρύθμιση οφειλών και παροχή δεύτερης ευκαιρίας», παρέχεται η δυνατότητα για μέγιστη διάρκεια αποπληρωμής έως 420 δόσεις (35 έτη) για χρέη προς Τράπεζες και έως 240 δόσεις (20 έτη) για χρέη σε Εφορία και Ταμεία. Η ρύθμιση αφορά παλαιά καινέα χρέη (10.000 ευρώ και άνω) με την προϋπόθεση να μην οφείλονται μόνο σεέναν μόνο φορέα κατά 90%. Συνεπώς όσοι έχουν οφειλές κάτω των 10.000 ευρώ,δεν εντάσσονται στη ρύθμιση, χρειάζεται να προσφύγουν με απευθείας διαπραγματεύσεις προς τους πιστωτές τους, την Εφορία ή τα ΑσφαλιστικάΤαμεία.

Οι οφειλέτες πρέπει να έχουν χρέη σε δύο τουλάχιστον πιστωτές, π.χ. Εφορία και Ταμεία ή τράπεζες και Δημόσιο, χωρίς βεβαίως να παρέχεται η δυνατότητα επιλογής ρύθμισης με μερικούς μόνο πιστωτές. Πρόκειται για ρύθμιση του συνόλου των οφειλών.

Όλη η διαδικασία θα γίνεται αυτόματα μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας και θα ολοκληρώνεται εντός 2 μηνών – χωρίς τη γραφειοκρατία και την χρονική καθυστέρηση του εξωδικαστικού μηχανισμού του ν. 4469/2017, ενώ η λύση θα δίνεται βάσει ειδικού αλγορίθμου, που θα υπολογίζει την ικανότητα αποπληρωμής του οφειλέτη. Με λίγα λόγια, με την παρούσα διαδικασία του νόμου της δεύτερης ευκαιρίας δημιουργείται ένα νομικό σύστημα, απόρροια της τεχνολογίας φυσικά, που παραπέμπει σε τεχνικές λύσεις - αρκετά προοδευτικές για την ελληνική έννομη τάξη- στη προσπάθεια να δοθεί αποτελεσματική και οριστική λύση στο ακανθώδες ζήτημα των οφειλών σε Εφορία, Ταμεία, Τράπεζες και Funds.

Εάν σκεφτεί κανείς ότι το μεγαλύτερο μέρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στηρίχτηκε για την επιβίωση του στις κρατικές ενισχύσεις που ολοκληρώνονται σύντομα, ο νόμος της δεύτερης ευκαιρίας, φιλοδοξεί να τρέξει σε γρήγορες προθεσμίες, να διασώσει οφειλέτες που έχουν τα κριτήρια να ενταχθούν, αλλά και να ανακουφίσει νοικοκυριά με βιώσιμες λύσεις από την χρόνια ταλαιπωρία των εισπρακτικών εταιρειών που παρατηρήθηκε ότι, σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν σταμάτησαν διόλου να απειλούν με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς δανειολήπτες και εγγυητές, ακόμα και κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ήταν άλλωστε αναμενόμενο πως το πρόβλημα των κόκκινων δανείων θα ενταθεί όταν οι δανειολήπτες θα έμεναν εκτός της ομπρέλας προστασίας των μέτρων στήριξης, όπερ και εγένετο.

Αυτή η νέα μορφή εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης των άνω οφειλών ωστόσο προβληματίζει, όταν διαβάζει κανείς στο νόμο (άρθρο 5 παρ. 2) ότι οι χρηματοδοτικοί φορείς διατηρούν διακριτική ευχέρεια ως προς την υποβολή πρότασης ρύθμισης οφειλών και δεν υποχρεούνται να υποβάλουν προτάσεις.

ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΤ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ !!!

 


Σε μεγένθυση:

Η ALPHA BANK ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΙΖΝΕΣ ΠΡΩΗΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ !!!

 


Σε μεγένθυση:

ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ....

 


Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 6 ΔΙΣ ΧΑΝΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ !!!

 


Σε 6 δισ. ευρώ τον χρόνο υπολογίζονται οι απώλειες από φορολογικά έσοδα για το ελληνικό δημόσιο από τοπαράνομο εμπόριο, συμπεριλαμβανομένης της διακίνησης αλκοολούχων ποτών, καυσίμων και καπνού. Την ίδια στιγμή, οι νόμιμες επιχειρήσεις χάνουν από αυτό έναν τζίρο της τάξης των 20 δισ. ευρώ. Αυτό είπε ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας (ΕΒΕΑ) Κωνσταντίνος Μίχαλος, μιλώντας σε τηλεημερίδα για την παράνομη διακίνηση και διάθεση αλκοολούχων ποτών που διοργάνωσε η Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της ΑΑΔΕ.

Ο κ. Μίχαλος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «το παράνομο εμπόριο -στο πλαίσιο του οποίου εντάσσεται και το λαθρεμπόριο αλκοολούχων ποτών– είναι μια από τις μεγάλες μάστιγες της εποχής μας. Ένα πολυδιάστατο πρόβλημα, που πλήττει σοβαρά τις νόμιμες επιχειρήσεις, την απασχόληση και την οικονομία, ενώ δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια των καταναλωτών. Στην Ελλάδα, υπολογίζεται ότι το παράνομο εμπόριο συνολικά –συμπεριλαμβανομένων των καυσίμων, του αλκοόλ και του καπνού– προκαλεί κάθε χρόνο απώλειες της τάξης των 20 δισεκατομμυρίων ευρώ, σε διαφυγόντα τζίρο από την αγορά. Επίσης, στερεί από το κράτος φορολογικά έσοδα άνω των 6 δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως»

ΔΕΙΤΕ ΤΟ «ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΠΙΤΙ» ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΑΚΟ ΤΟΜΠΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΛΙΝΑ ΜΠΑΧΛΑ !!!

 

Ο "ΒΡΥΚΟΛΑΚΑΣ" ΣΟΪΜΠΛΕ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΔΙΑ ΤΟΥ...ΛΑΣΕΤ !!!

 


Το φάντασμα των ιδεών Σόιμπλε επιστρέφει στην Γερμανία


Τρόμαξαν οι δημοσιογράφοι και οι οικονομικοί αναλυτές όταν άκουσαν και διάβασαν προσεκτικά, τις ιδέες και την οικονομική σκέψη του διαδόχου της Άνγκελα Μέρκελ στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα ο οποίος θα είναι -πιθανότατα- ο επόμενος καγκελάριος της Γερμανίας.

Ακόμη και το πρακτορείο Bloomberg -που δεν φημίζεται για τις …σοσιαλιστικές του απόψεις- επεσήμανε ότι το οικονομικό πρόγραμμα του Άρμιν Λάσετ θυμίζει έντονα τον …αξέχαστο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στην νεότερη και νεαρότερη εκδοχή του!

Ο Armin Laschet, πιστεύει ότι το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης είναι χρήσιμο μεν αλλά μόνο για μια φορά και τέλος. Δεν πρέπει να υπάρξει συνέχεια. «Όταν τελειώσει αυτή η κρίση, όταν τελειώσουν οι επιπτώσεις της στην παγκόσμια οικονομία, η Γερμανική και η Ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να επιστρέψουν στις πολιτικές δημοσιοονομικής σταθερότητας όπως ορίζονται στη Συνθήκη του Μάαστριχτ» δήλωσε με σαφήνεια ο πιθανότερος υποψήφιος για την Γερμανική Καγκελαρία μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ: ΞΑΝΑ ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ Η ΕΛΛΑΔΑ !!!

 



Την αναθεωρημένη πράσινη λίστα ανακοίνωσε ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς με τους προορισμούς τους οποίους μπορούν να επισκέπτονται οι Βρετανοί τουρίστες χωρίς να έχουν την υποχρέωση να παραμείνουν σε καραντίνα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του στο Twitter, οι νέοι προορισμοί που προστίθενται στη λίστα είναι οι Βαλεαρίδες Νήσοι, η Μαδέιρα, η Μάλτα, το Ισραήλ, διάφορα νησιά της Καραϊβικής και διάφορες βρετανικές υπεράκτιες περιοχές όπως τα Μπαρμπέιντος. Παράλληλα, παρακολουθούνται ώστε να ενταχθούν στην πράσινη λίστα το Ισραήλ και η Ιερουσαλήμ.

Αυτό συνεπάγεται πως η Ελλάδα μένει εκτός πράσινης λίστας και όσοι επιστρέφουν επί βρετανικού εδάφους θα πρέπει να μένουν σε κατ' οίκον απομόνωση για δέκα ημέρες.

ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ Ο ΜΑΚΑΦΙ !!! 2 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΟΙ ΗΠΑ ΘΑ ΤΟΝ...ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΟΥΝ !!!

 



Ο Τζον ΜακΆφι, ο 75χρονος δημιουργός του ομώνυμου antivirus λογισμικού, που βρέθηκε νεκρός την Τετάρτη στο κελί του, σε φυλακή της Καταλονίας, έζησε μία έντονη ζωή.

Τα τελευταία χρόνια υπήρξε οπαδός της αγοράς κρυπτονομισμάτων, συμμετείχε, χωρίς επιτυχία, στην «κούρσα» για την εκλογή προέδρου στις ΗΠΑ, είχε αρκετά μπλεξίματα με το νόμο και πίστευε σε ακραίες θεωρίες συνωμοσίας.

Ο επιχειρηματίας βρέθηκε νεκρός στο κελί του, μερικές ώρες αφότου το Εθνικό Δικαστήριο της Ισπανίας άναψε το πράσινο φως για την έκδοσή του στις ΗΠΑ, για πολλαπλές κατηγορίες φορολογικής απάτης. Βρέθηκε από το προσωπικό ασφαλείας στη φυλακή Brians 2 στη βορειοανατολική Ισπανία, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Ανώτατου Δικαστηρίου της Καταλονίας.

Ο Τζον ΜακΆφι είχε τεθεί υπό κράτηση στην Ισπανία από τον περασμένο Οκτώβριο με αφορμή την απαγγελία κατηγοριών εναντίον του στις ΗΠΑ τον Ιούνιο του 2020, καθώς δεν υπέβαλε τέσσερα έτη φορολογικές δηλώσεις και απέκρυπτε περιουσιακά στοιχεία.

Στη συνέχεια, τον Μάρτιο, κατηγορήθηκε για απάτη και ξέπλυμα χρήματος, μέσω της χρήσης των μέσων κοινωνική δικτύωσης για την προώθηση των κρυπτονομισμάτων. Με τις κινήσεις αυτές, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, εξασφάλισε παράνομα κέρδη ύψους 13 εκατ. δολαρίων για τον ίδιο και έναν συνεργάτη του.

Ο Nishay Sanan, δικηγόρος του ΜακΆφι ισχυρίστηκε ότι η αμερικανική κυβέρνηση είχε βάλει στο στόχαστρο τον κατηγορούμενο.

«Ο Τζον έζησε τη ζωή του με τον τρόπο που θεώρησε κατάλληλο», είπε ο Sanan. «Στο τέλος, αυτό είναι που έχει σημασία. Δεν χρειάζεται να συμφωνήσετε με τον τρόπο του – δεν τον ενδιέφερε».

Πρωτοπόρος της τεχνολογίας antivirus

Ο ΜακΆφι ήταν πρωτοπόρος στον κλάδο της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Ίδρυσε την McAfee Corp το 1987 στη Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνια και ηγήθηκε της εταιρείας κατά την περίοδο που αυτή κυριαρχούσε στην αγορά προστασίας των προσωπικών υπολογιστών από ιούς.

Οι μισές από τις 100 εταιρείες του Fortune χρησιμοποιούσαν το λογισμικό της κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Παραιτήθηκε από την θέση του το 1994. Δεκαετίες αργότερα είπε στην South China Morning Post ότι η διοίκηση της εταιρείας δεν ήταν πλέον διασκεδαστική, καθώς εξελίχθηκε σε μια τεράστια επιχείρηση με χιλιάδες υπαλλήλους.

ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΑ ΣΤΟΝ ΛΑΤΣΗ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΕ ΤΙΜΗ....ΧΑΡΙΣΜΑ !!!

 



Σχεδόν επτά χρόνια απ’ τη στιγμή που έπεσαν οι πρώτες υπογραφές μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και Lamda Development για το μεγάλο πρότζεκτ του Ελληνικού, σήμερα οι δύο πλευρές ουσιαστικά θα ολοκληρώσουν εκείνη τη συμφωνία υπογράφοντας τη μεταβίβαση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της «Ελληνικό Α.Ε.».

Χρειάστηκε να περάσει μία μεγάλη και περιπετειώδης περίοδος κατά την οποία το πρότζεκτ έδειχνε να πέφτει σε τέλμα για να πάρει τελικά ώθηση με την ανάληψη των καθηκόντων της σημερινής κυβέρνησης.

Είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι και χθες η νέα διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ έτρεχε να ολοκληρώσει διαδικασίες προκειμένου σήμερα να είναι όλα έτοιμα για την τυπική διαδικασία. Και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newmoney δεν ήταν και λίγες οι εκκρεμότητες τις οποίες έπρεπε να κλείσει με ενέργειες και πράξεις ο προσωρινός διευθύνων σύμβουλος και εντεταλμένος σύμβουλος του Ταμείου κ. Πάνος Σταμπουλίδης στις περίπου 8 μέρες από τότε που ανέλαβε και επίσημα τα καθήκοντα του.

Η σεμνή τελετή αναμένεται να γίνει νωρίς το μεσημέρι στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ όπου εκ μέρους του Ταμείου θα υπογράψει ο προσωρινός Διευθύνων Σύμβουλος και εντεταλμένος σύμβουλος κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης και εκ μέρους της Lamda Development ο διευθύνων σύμβουλος κ. Οδυσσέας Αθανασίου

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσουν ο υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Αδ. Γεωργιάδης και ο υπ. Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρας.

Σε ό,τι αφορά το διαδικαστικό, λίγα λεπτά πριν πέσουν οι υπογραφές θα πρέπει να πιστοποιηθεί η καταβολή εκ μέρους της Lamda Development της πρώτης δόσης του συνολικού τιμήματος 915 εκατ. ευρώ, ποσού 300 εκατ., και παράλληλα να παραδοθεί στο ΤΑΙΠΕΔ η εγγυητική επιστολή, ποσού 347 εκατ., προς το ελληνικό Δημόσιο.

ΠΝΙΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ !!! ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΤΟ ΕΝΟΙΚΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΝΟΥΝ ΩΣ ΝΟΙΚΑΡΗΔΕΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ !!!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΕΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΞΙΑ 90.000€ ΔΙΑ ΤΟΥΣ 144 ΜΗΝΕΣ(12 ΧΡΟΝΙΑ) ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΙ ΕΝΟΙΚΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ, ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΟΙΚΙ ΤΩΝ 625€/ΜΗΝΑ !!! ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΑ 70€ ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥΜ ΤΑ 210€ ΤΟΝ ΜΗΝΑ !!!
Καταλαβαίνετε τι πρόκειται να γίνει ;;; Θα γίνει της ΕΞΩΣΗΣ !!! Ενώ στο νοίκι θα υπάρχει και επιβάρυνση ενός μέσου επιτοκίου στεγαστικού δανείου !!!!
Κατάλαβες ή όχι ακόμα ποια είναι η 2η ευκαιρία που σε ταϊζει κάθε μέρα κυβέρνηση και ΜΜΕ ;;;



Διαβάστε τι μεταδίδει το enikonomia.gr


Ακίνητα 2 δισ. ευρώ οφείλει να αγοράσει ο επενδυτής που θα αναλάβει τον φορέα για την πρώτη κατοικία των υπερχρεωμένων ευάλωτων νοικοκυριών, όπως προβλέπει το σχέδιο διαγωνισμού που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών και το οποίο θα δοθεί προς δημόσια διαβούλευση, σύμφωνα με την εφημερίδα "Καθημερινή". Στόχος είναι ο διαγωνισμός να διενεργηθεί τον Σεπτέμβριο και ο φορέας να συσταθεί και να λειτουργεί στις αρχές του επόμενου έτους,

Τι προβλέπει ο νόμος

Η δημιουργία ενός φορέα στον οποίο θα μπορούν τα ευάλωτα νοικοκυριά να μεταβιβάσουν την πρώτη τους κατοικία, όταν έχουν κόκκινα δάνεια στις τράπεζες προκειμένου να αποφύγουν την έξωση προβλέπεται από τον νόμο για τη ρύθμιση οφειλών και την παροχή δεύτερης ευκαιρίας. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούν να συνεχίσουν να διαμένουν στο σπίτι που είναι η πρώτη τους κατοικία αφού όμως προηγουμένως χάσουν την κυριότητα του ακινήτου τους. Όπως προβλέπεται στον νόμο, τα νοικοκυριά αυτά θα έχουν το δικαίωμα να επαναγοράσουν το ακίνητο ύστερα από 12 χρόνια και εφόσον στο μεσοδιάστημα είναι συνεπή στην καταβολή του ενοικίου που θα πρέπει να πληρώνουν στον φορέα. Η αγορά του ακινήτου από τον φορέα θα γίνεται βάσει της εμπορικής αξίας του, ενώ το ενοίκιο που θα πρέπει να πληρώνει ο ευάλωτος δανειολήπτης θα προκύπτει επίσης βάσει της εμπορικής αξίας του ακινήτου, διαιρεμένης για 12 χρόνια και με επιβάρυνση το μέσο επιτόκιο ενός στεγαστικού δανείου.

Η "ΑΝΑΠΤΥΞΗ" ΕΡΧΕΤΑΙ...ΘΑ ΤΖΟΓΑΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ !!!

 


Το τέλος των επικουρικών συντάξεων, αλλά και το τέλος της ίδιας της κοινωνικής ασφάλισης θα επέλθει σταδιακά. Με αφετηρία το νέο Ταμείο Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ) που ανακοίνωσαν χθες οι Κ. Χατζηδάκης και Π. Τσακλόγλου, και το οποίο για τις επόμενες δεκαετίες θα χρηματοδοτείται από τις εισφορές των νέων ασφαλισμένων, από ένα σημαντικό μέρος της φορολογίας των πολιτών, ακόμα και μέσω αποθεματικών που θα συσσωρεύει ο ΕΦΚΑ.

Αυτό το ασφαλιστικό “ριφιφί”, μια προσομοίωση σε ευρωπαϊκά πρότυπα του χιλιανού μοντέλου του Πινοσέτ, είναι το νομοσχέδιο που παρουσίασε χθες η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας με τον ευφάνταστο και πλήρως αποπροσανατολιστικό τίτλο “Ασφαλιστική μεταρρύθμιση για τη νέα γενιά”.

Τι σημάνει κεφαλαιοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, πώς θα λειτουργεί και για ποιους στήνεται αυτός ο τεράστιος τζόγος με τις εισφορές και τους φόρους των πολιτών:

1. Συστήνεται νέο ταμείο που θα διαχειρίζεται τις εισφορές, το ΤΕΚΑ (Ταμείο Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης), το οποίο θα λειτουργεί εκτός e-ΕΦΚΑ!

Ο e-ΕΦΚΑ θα διαχειρίζεται τις ζημιές, υπεύθυνος για τις επενδύσεις θα είναι ο ίδιος ο ασφαλισμένος και το ΤΕΚΑ θα τζογάρει τα χρήματα των ασφαλισμένων σε τοποθετήσεις μεσαίου, χαμηλού ή υψηλού ρίσκου (με επιλογή του ασφαλισμένου!) σε ομόλογα, μετοχές και αλλά αμφιβόλου απόδοσης προϊόντα.

2. Αν τα πράγματα δεν πάνε καλά για τους ασφαλισμένους, οι Κ. Χατζηδάκης και Π. Τσακλόγλου εγγυώνται ότι θα πάρουν πίσω το αρχικό τους κεφάλαιο. Οι διαχειριστές των επενδύσεων (που θα συνεργάζονται με το ΤΕΚΑ) απλώς θα έχουν τεράστιες αποδόσεις!

3. Η “ιδιωτικοποίηση” ή η “κεφαλαιοποίηση” της επικουρικής ασφάλισης σημαίνει τη μεταφορά, συσσώρευση και αξιοποίηση (εισφορών) εσόδων ύψους 77 δισ. ή 56 δισ. ευρώ σε βάθος 50 ετών, όπως θέλει ο Π. Τσακλόγλου. Εισφορές όμως τις οποίες θα στερηθούν το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα και οι σημερινές συντάξεις!

ΑΘΩΟΣ Ο MR BITCOIN, ΕΚΘΕΤΟΙ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΣτΕ !!!

 


Ο MR BITCOIN, ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΒΙΝΙΚ, ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑΔΙΚΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ 28 ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣτΕ !!!
Διαβάστε εδώ αναλυτικά:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2021/05/mr-bitcoin.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2021/06/mr-bitcoin.html

Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΑΔΕΙΑΣΕ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!

 



ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟ-ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 5,3 ΔΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !!!

 


ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΓΗ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



ΟΙ 500 ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΥΞΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ 40% ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ !!!

 


Έχουν πλέον περιουσίες συνολικού ύψους 8,4 τρις !!!

Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο της πανδημίας ο πλούτος των κροίσων παγκοσμίως εκτοξεύθηκε σε δυσθεώρητα επίπεδα. Τη στιγμή δηλαδή που εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη δέχτηκαν τεράστιο οικονομικό και κοινωνικό πλήγμα λόγω της κρίσης του κορωνοϊού, ενώ εκατομμύρια εξ αυτών βρέθηκαν σε κατάσταση βαθύτατης φτώχειας, οι δισεκατομμυριούχοι αντίστοιχα ευνοήθηκαν από συνθήκες όπως η ανάπτυξη της τηλεργασίας και η «έκρηξη» των διαδικτυακών αγορών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, οι περιουσίες των 500 πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο αυξήθηκαν κατά 40% από την αρχή της πανδημίας έως σήμερα και ανέρχονται πλέον στο αστρονομικό ποσό των 8,4 τρισ. δολαρίων.

Παρ’ όλα αυτά, εκμεταλλευόμενοι τα φορολογικά συστήματα, που είναι σήμερα δομημένα κυριολεκτικά στα μέτρα τους, με δεκάδες υποσημειώσεις και «παραθυράκια», δεν καταβάλλουν παρά ελάχιστους φόρους, ίσως και μηδενικούς, παρά τα αμέτρητα πλούτη τους.

Μερικοί από αυτούς είναι παγκοσμίως διάσημοι επιχειρηματίες όπως ο Τζεφ Μπέζος της Amazon, ο Έλον Μασκ της αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla, οι μεγαλοεπενδυτές Γουόρεν Μπάφετ και Τζορτζ Σόρος και πολλοί άλλοι, λιγότερο ή και καθόλου γνωστοί στην παγκόσμια κοινή γνώμη.

Νομικά παράθυρα

Οι μεγιστάνες συνήθως επιτυγχάνουν τη φοροαποφυγή με νομιμοφανείς τρόπους, τους οποίους οι φορολογικές αρχές δεν μπορούν εύκολα να ανιχνεύσουν, καθώς θα έπρεπε να απασχολούν τεράστιο όγκο ανθρώπινων και κεφαλαιουχικών πόρων για να το πετύχουν, πράγμα που για τα περισσότερα κράτη δεν είναι εφικτό.

Σύμφωνα με σχετική μελέτη των αμερικανικών φορολογικών αρχών που δόθηκε στη δημοσιότητα στα τέλη Μαρτίου, το πλουσιότερο 1% των αμερικανικών νοικοκυριών αποκρύπτει περίπου το 21% των εσόδων του κατά μέσον όρο με τακτικές που «περνάνε κάτω από τα ραντάρ» ενός συνήθους ελέγχου. Το αντίστοιχο ποσοστό είναι διπλάσιο όταν πρόκειται για το πλουσιότερο 0,1% των αμερικανικών νοικοκυριών.

ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΠΟΥ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ...ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΜΠΑΪΝΤΕΝ !!!

 



ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ: Στο καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό του 1,7 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε στο τέλος του πρώτου φετινού τριμήνου (έναντι 1, 48 δισ. κατά την αντίστοιχη ημερομηνία του 2020) το ενεργητικό των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΤΕΑ), περιουσία που ουσιαστικά ανήκει σε Έλληνες εργαζόμενους και στις οικογένειές τους.

Όπως μάλιστα όλα δείχνουν, το ποσό αυτό θα μεγαλώσει κατά πολύ μέσα στα επόμενα χρόνια: Όχι μόνο γιατί αναμένεται να ενεργοποιηθούν στην πράξη ΤΕΑ που έλαβαν άδειες σχετικά πρόσφατα, αλλά και επειδή μετά τη Εurobank, εκτιμάται ότι επιπλέον έξι με εννέα σχετικές αιτήσεις αδειοδότησης θα εγκριθούν από τις Αρχές έως το τέλος του 2021.

Βλέποντας τη διάρθρωση του ενεργητικού των ΤΕΑ, διαπιστώνει κάποιος ότι οι αποταμιεύσεις των εργαζομένων (οι οποίες συχνά ενισχύονται και με εισφορές των εργοδοτών) είναι κατά μέσο όρο τοποθετημένες σε συντηρητικά χαρτοφυλάκια και κυρίως σε τίτλους σταθερού εισοδήματος και καταθέσεις. Διαπιστώνει επίσης ότι πάνω από το 50% του ενεργητικού είναι τοποθετημένο σε τίτλους του εξωτερικού!

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΝΙΓΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ !!!

 



Αργεντινή: Συμφωνία με τους πιστωτές για αποφυγή στάσης πληρωμών στις 31 Ιουλίου


Η κυβέρνηση της Αργεντινής κατέληξε σε συμφωνία με τους πιστωτές της στη Λέσχη του Παρισιού που θα επιτρέψει στη χώρα της Λατινικής Αμερικής να αποφύγει την κήρυξη στάσης πληρωμών την 31η Ιουλίου, ανακοίνωσε την Τρίτη ο υπουργός Οικονομίας Μαρτίν Γκουσμάν.

«Καταλήξαμε σε συμφωνία με τη Λέσχη του Παρισιού», η οποία «θα μας επιτρέψει να μη χρειαστεί να περιέλθουμε σε κατάσταση στάσης πληρωμών την 31η Ιουλίου», την προθεσμία για την αποπληρωμή τοκοχρεολυσίων αξίας 2,4 δισεκ. δολαρίων, διευκρίνισε ο κ. Γκουσμάν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Αντί να καταβάλλουμε 2,4 δισεκ. δολάρια όπως ήταν προγραμματισμένο, καταλήξαμε στη ρύθμιση να κάνουμε πολλές καταβολές, που θα ανέρχονται σε περίπου 430 εκατ. δολάρια η καθεμιά, κάτι που σημαίνει ελάφρυνση 2 δισεκ. δολαρίων για την Αργεντινή», συνέχισε ο υπουργός.

Αυτό το ποσό, των 2,4 δισεκ. δολαρίων, ήταν η τελευταία δόση δανείου που η χώρα της Λατινικής Αμερικής επαναδιαπραγματεύθηκε με τους πιστωτές της στη Λέσχη του Παρισιού το 2014.

Ο κ. Γκουσμάν σημείωσε πως το νέο χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής δεν έχει αποκρυσταλλωθεί, πάντως η πρώτη δόση θα καταβληθεί την 31η Ιουλίου και η δεύτερη το 2022.

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021

ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 25/06/2021

 

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ :

ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΑΝΕΓΕΙΡΑΝ ΔΕΚΑΩΡΟΦΗ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΜΕ ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΣΕ....29 ΩΡΕΣ !!!

 


Πόσος χρόνος απαιτείται για να χτιστεί μια πολυκατοικία 10 ορόφων; Πολλοί μήνες, εκτός κι αν είστε Κινέζοι, που την έχτισαν μέσα σε μόλις 29 ώρες.

Κι ενώ η ανέγερση του κτιρίου στην κεντρική πόλη Τσανγκσά χαιρετίστηκε από τους κατασκευαστές ως «η πιο σύντομη χρονική περίοδος κατασκευής στον κόσμο», οι νέοι ένοικοι των διαμερισμάτων μπορεί να είναι λίγο επιφυλακτικοί για την ταχύτητα κατασκευής.

Η Broad Group, μια κινεζική κατασκευαστική εταιρεία, αποφάσισε ότι ο συνήθης χρόνος για το χτίσιμο μιας πολυκατοικίας 10 ορόφων δεν θα ταίριαζε στο χρονοδιάγραμμά της, οπότε επέλεξε μια πολύ πιο γρήγορη λύση και την έχτισε μέσα σε κάτι περισσότερο από ένα 24ωρο.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Η ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ !!!

 


Είναι ο «φόβος και τρόμος» για την πανδημία, κάθε φορέας «κολλάει» 25, ένας-δύο μπορεί να κλείσουν ολόκληρα νησιά σε 2 εβδομάδες προειδοποιούν οι επιστήμονες.


Σαφή έκκληση να μην ερμηνεύεται η χθεσινή ανακοίνωση Χαρδαλιά για τις μάσκες ως καθησυχαστική και να συνεχίσουν οι πολίτες να παίρνουν μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης (μάσκα, αποστάσεις, κτλ.) έκαναν μέσω της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του ΣΚΑΪ ο διευθυντής ΜΕΘ του «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος και ο καθηγητής Φαρμακολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Ευάγγελος Μανωλόπουλος.

Ο κ. Καπραβέλος τόνισε την σημασία της μετάδοσης της είδησης για την ανησυχία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (European Centre for Disease Prevention and Control - ECDC) σε σχέση με την «μετάλλαξη Δέλτα».

«Προβλέπει ότι η μετάλλαξη αυτή θα εξαπλωθεί ταχέως. Είναι δεδομένο ότι δεν μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε», όπως υπογράμμισε. Σε σχέση με την συγκυρία και το ότι στην Ευρώπη έχουμε καλοκαίρι, ο ίδιος σημείωσε ότι «δεν είναι αναπνευστικός ιός, να έχει μία εποχικότητα. Οι υψηλές θερμοκρασίες δεν είναι αρκετές για να αποτρέψουν την ταχεία εξάπλωση του, ελλείψει και απουσία προληπτικών μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης όπως οι μάσκες ... Οι μελέτες που έχουν γίνει δείχνουν ότι αν δεν έχουμε υψηλό τείχος ανοσίας, ο ιός αυτός λόγω της φοβερής μεταδοτικότητάς του, ειδικά στελεχών όπως η ινδική μετάλλαξη, έχει μεγάλη ικανότητα διασποράς. Δεν τον εμποδίζει η υψηλή θερμοκρασία, ενώ όλοι οι άλλοι αναπνευστικοί ιοί έχουν μία μείωση στη διάρκεια του καλοκαιριού».

«Όλες οι μελέτες λένε ότι όλα τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, οι μάσκες, οι αποστάσεις, είναι πάρα πολύ αποτελεσματικά στον περιορισμό της διάδοσης», υπογράμμισε ο ίδιος. Στην παρατήρηση δημοσιογράφου ότι την ίδια ώρα «εμείς τις βγάζουμε τις μάσκες, από σήμερα» σε εξωτερικούς χώρους, η αντίδραση του κ. Καπραβέλου ήταν άμεση: «μην το ξαναπείτε, το διαβάζετε διαφορετικά» και έδωσε την δική του περιγραφή για όσα οδήγησαν στην χθεσινή ανακοίνωση Χαρδαλιά. «Η Πολιτεία ουσιαστικά αποδέχθηκε αυτό που συμβαίνει. Προσέξτε τι λέει για μέτρα προληπτικής κοινωνικής αποστασιοποίησης, μάσκες, αποστάσεις, κτλ.: σε χώρους κλειστούς αλλά και ανοιχτούς όπου υπάρχει συνωστισμός, συστήνει -προς θεού! να φοράμε μάσκες και να έχουμε αποστάσεις».

ΕΦΚΑ: ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΕ ΕΞΑΓΟΡΑ !!!




Με τις σχετικές εγκυκλίους 29 & 31/2017 του e-ΕΦΚΑ, δόθηκαν οδηγίες για τους αναγνωριζόμενους χρόνους ασφάλισης με εξαγορά, από 1.1.2017, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 34 του ν. 4387/16 και, ειδικότερα, το πεδίο εφαρμογής και τον τρόπο υπολογισμού του ποσού εισφοράς εξαγοράς για μισθωτούς και μη μισθωτούς ασφαλισμένους.

Υπενθυμίζεται ότι, από 1.1.2020, αποσυνδέθηκε ο υπολογισμός των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών, των αυτοτελώς απασχολούμενων και των αγροτών από το δηλωθέν εισόδημα και εισήχθη νέο σύστημα ασφαλιστικών κατηγοριών.

Με τις διατάξεις του άρθρου 30 του ν. 4670/2020 αντικαταστάθηκε η διάταξη του άρθρου 34 του ν. 4387/2016 και ορίστηκε ο τρόπος υπολογισμού της εισφοράς εξαγοράς αναγνωριζόμενων χρόνων για μη μισθωτούς ασφαλισμένους, από 1.1.2020, σε συνάρτηση με την επιλεγείσα ασφαλιστική κατηγορία, κατά το έτος υποβολής αίτησης αναγνώρισης.


Εν αναμονή της έκδοσης οδηγιών και προκειμένου να διεκπεραιώνονται αιτήματα αναγνώρισης χρόνου ασφάλισης από 1.1.2020, που συνδέονται με συνταξιοδοτικά αιτήματα, παρασχέθηκαν διευκρινίσεις με το σχετικό Γενικό Έγγραφο 116603/Σ.37607/2.4.2021 του e- ΕΦΚΑ.

Αναλυτικά, στην νέα εγκύκλιο αναφέρονται τα εξής:

Με τη διάταξη του άρθρου 30 ν. 4670/2020 προβλέπεται ότι «Σε περίπτωση ασφαλισμένου ελεύθερου επαγγελματία, αυτοαπασχολούμενου ή ενός από τα πρόσωπα που υπάγονται στην ασφάλιση του π. ΟΓΑ, για κάθε αναγνωριζόμενο μήνα ασφάλισης καταβάλλεται η προβλεπόμενη από τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 39 και της παρ. 1 του άρθρου 40 ασφαλιστική εισφορά, την οποία έχει επιλέξει ο ασφαλισμένος κατά το έτος υποβολής της αίτησης αναγνώρισης».

Υπολογισμός μηνιαίας εισφοράς αναγνωριζόμενων χρόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ !!!

 

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΙΝΙΚΟΥΣ ΚΩΔΙΚΕΣ !!!

 


Στην παρουσίαση του σχεδίου του «νέου» Ποινικού Κώδικα, προχωρεί τις επόμενες μέρες, όπως είπε ο πρωθυπουργός κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, η κυβέρνηση δια του υπουργείου Δικαιοσύνης. Το σχέδιο επεξεργάστηκε η Επιτροπή Διαρκούς Παρακολούθησης Κωδίκων, υπό τον διαπρεπή καθηγητή Λάμπρο Μαργαρίτη και σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχει καταλήξει στις προτεινόμενες αλλαγές.

Η Επιτροπή ορίστηκε με απόφαση του Κώστα Τσιάρα το 2019 και η κατεύθυνση στην οποία , σύμφωνα με πληροφορίες, κατέληξε, είναι αυστηροποίηση του πλαισίου έκτισης της ποινής για τα βαριά κακουργήματα και κοψίματος προνομίων για τους καταδικασθέντες.

Τέτοια αδικήματα είναι:

-Τα κακουργήματα των άρθρων 22, 23 ν. 4139/2013, 134, 187, 187Α, 299 παρ. 1, 380, καθώς και γι’ αυτά του 19ου κεφαλαίου του ΠΚ, δηλαδή: Αδικήματα που αφορούν ναρκωτικά, εσχάτη προδοσία, εγκληματική οργάνωση, τρομοκρατία, ανθρωποκτονία και ληστεία . Εν ολίγοις η βαριά εγκληματικότητα και η προσπάθεια αποκοπής της διάπραξή της απο καταδίκους που αποφυλακίστηκαν με ευνοϊκές διατάξεις και επανήλθαν με αναβαθμισμένη εγκληματική δράση. 

Ισόβια

ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ Ο ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ. ΤΙ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ !!!

 



Από το protothema.gr


Τα σχέδια του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης χωρίζονται σε δύο σκέλη: το πρώτο είναι η αναμέτρηση με το παρελθόν της γραφειοκρατίας -που ταλαιπωρεί τη χώρα και σήμερα- και το δεύτερο, εξίσου σημαντικό, έχει να κάνει με το αύριο. Στα σχέδια της κυβέρνησης, με βάση τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, είναι ένας δεκάλογος ψηφιακών παρεμβάσεων που θα αλλάξουν την καθημερινότητα των πολιτών. Από τις τηλεδίκες -με έναν μάρτυρα να μπορεί να καταθέτει στο Τριμελές Εφετείο της Αθήνας από την Καστοριά ή την Αλεξανδρούπολη- ως την εθνική οδό 5G, στην οποία θα κυκλοφορούν φορτηγά τύπου Tesla - δηλαδή χωρίς οδηγό!

Το χαρτί γίνεται πληροφορία

Αυτή τη στιγμή, στον ΕΦΚΑ λιμνάζουν περίπου 150.000 εκκρεμείς συντάξεις. Η Ν.Δ. κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ για ασυγχώρητες καθυστερήσεις στην απονομή των, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, αλλά τα πρώτα δύο χρόνια της δικής της διακυβέρνησης δεν κατάφερε να αλλάξει την κατάσταση.

Ο κ. Κωστής Χατζηδάκης έχει να αντιμετωπίσει πάνω από 130.000 εκκρεμείς κύριες συντάξεις, χωρίς να υπολογίζονται οι υπόλοιπες. Το κύριο πρόβλημα είναι το… χαρτί: παρότι τις προηγούμενες δεκαετίες δόθηκαν αρκετά χρήματα για την ψηφιοποίηση των ασφαλιστικών φακέλων των εργαζομένων, τα αποτελέσματα δεν είναι προς το παρόν ικανοποιητικά. Και, βεβαίως, τα Ταμεία, παρά την ενοποίηση που έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ, δεν «συνομιλούν» μεταξύ τους, πράγμα που σημαίνει ότι όσοι έχουν ασφαλιστεί σε διαφορετικούς φορείς στην εργασιακή τους ζωή θα πρέπει να περιμένουν κάποια χρόνια προτού καταφέρουν να απολαύσουν το αυτονόητο: να πάρουν τη σύνταξή τους αμέσως μόλις συμπληρώσουν τις προϋποθέσεις που απαιτεί ο νόμος. Οι ασφαλιστικοί φάκελοι των υποψήφιων συνταξιούχων παραμένουν σε φοριαμούς του ΙΚΑ, του παλιού ΤΕΒΕ και του ΟΓΑ.

Το σχέδιο Πιερρακάκη προβλέπει το τέλος της χαρτούρας - όλοι οι φάκελοι θα γίνουν ψηφιακοί και οι συντάξεις θα βγαίνουν άμεσα, με το πάτημα ενός κουμπιού στον υπολογιστή, ακόμα και για τη διαδοχική ασφάλιση.

Το ίδιο θα ισχύσει και για τις Πολεοδομίες, για τα Υποθηκοφυλακεία, για τα δικαστήρια, αλλά και για τα νοσοκομεία, ένα έργο με συνολικό προϋπολογισμό για ψηφιοποιήσεις 740 εκατ. ευρώ, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης.


Ψηφιακός ιατρικός φάκελος

Η βάση της επιτυχίας του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην υπόθεση των εμβολιασμών για τον COVID-19 ήταν η άυλη συνταγογράφηση.

Ωστόσο, αυτό το σύστημα παραμένει ημιτελές, μια και για τον κάθε πολίτη δεν συμπεριλαμβάνει τίποτε άλλο παρά τις συνταγές των γιατρών. Οι ιατρικοί φάκελοι των πολιτών παραμένουν στοιχεία διάσπαρτα στα ντουλάπια νοσοκομείων, διαγνωστικών κέντρων και ιδιωτών γιατρών. Στην πραγματικότητα κανείς -ούτε ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος- δεν έχει τη δυνατότητα της πρόσβασης στο ιατρικό του ιστορικό.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ !!! ΔΕΙΤΕ ΤΟ «ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΠΙΤΙ» ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΟΜΠΡΑ ΚΑΙ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΥΛΟΥΜΠΗ !!!

 


Μπορείτε να δείτε την εκπομπή και μέσω facebook πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο:

ΕΣΚΑΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΝΟΝΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ !!!

 



Η αίτηση υπαγωγής του τουριστικού γραφείου Μουζενίδης στις πρόνοιες του πτωχευτικού κώδικα αποτελούν ένα επώδυνο αλλά χαρακτηριστικό παράδειγμα του τι συμβαίνει όταν ένας όμιλος που έχει οικοδομηθεί και τρέξει στους ρυθμούς του ισχυρού του άνδρα, χάσει τον ιδρυτή και πυλώνα του. Αυτό εξηγούν όσοι γνωρίζουν τα τεκταινόμενα στην βορειοελλαδική επιχείρηση επισημαίνοντας πως όταν έφυγε από τα εγκόσμια την Άνοιξη ο αείμνηστος Μπόρις Μουζενίδης, σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για τον Όμιλο που δοκιμαζόταν ήδη από την κατάρρευση του τουρισμού, τότε όλοι οι πιστωτές έσπευσαν να ζητήσουν τα υπόλοιπά τους.

Και επειδή οι επιχειρήσεις δεν πεθαίνουν από χρέη αλλά από έλλειψη ρευστότητας, προσθέτουν οι ίδιες πηγές, η αίτηση υπαγωγής σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές ήταν μονόδρομος. Πολλά ακούγονται τώρα στην αγορά για στρατηγικό επενδυτή αλλά τίποτα ακόμα δεν επιβεβαιώνεται. Το σενάριο πώλησης της αεροπορικής επίσης λέγεται πως είναι πάνω στο τραπέζι, πλην όμως μόνον όσοι κάθονται σε αυτό ξέρουν τι συζητείται.

ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ: 2.000.000 ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΣΕ ΟΜΗΡΙΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Ένα άλυτο τοξικό πρόβλημα 60-70 δισ κρατάει σε ομηρία 1,5 εκατ Έλληνες, ναρκοθετεί την οικονομία και συνδέεται με τις τράπεζες

Από το bankingnews.gr


Υποστηρίζουν πολλοί ότι οι ελληνικές τράπεζες εξυγιαίνονται, μειώνουν τα NPEs, ενισχύουν τα κεφάλαια τους και προετοιμάζονται για την ενεργοποίηση τους ώστε να χρηματοδοτήσουν την οικονομία.

Ενώ αυτή η άποψη είναι η κυρίαρχη, υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες για το κατά πόσο αυτό ισχύει.

Ο τραπεζικός κλάδος ξεκίνησε με 106 δισεκ. προβληματικά δάνεια και προσεχώς θα μειωθούν στα 15 δισεκ. τεράστια μείωση.

Αυτά τα προβληματικά δάνεια και ανοίγματα ή NPEs δεν βρήκαν λύση απλά βγήκαν από τους ισολογισμούς των τραπεζών.

Με τις τιτλοποιήσεις περίπου 60 δισεκ. με πωλήσεις και άλλες κινήσεις οι τράπεζες έβγαλαν το πρόβλημα από τους ισολογισμούς τους και το μετέφεραν σε εταιρίες διαχείρισης προβληματικών δανείων, όπως η Intrum, Cepal, doValue και άλλες εταιρίες ή servicers όπως ονομάζονται.

Οι τράπεζες έβγαλαν το πρόβλημα από τους ισολογισμούς αλλά δεν το έλυσαν

Υπάρχει μια σύγχυση μεταξύ βγάζω ένα πρόβλημα από τον ισολογισμό και επιλύω ένα πρόβλημα.

Το κράτος μέσω των τιτλοποιήσεων και των κρατικών εγγυήσεων ανακεφαλαιοποίησε τις ελληνικές τράπεζες με ένα σχετικά ελεγχόμενο κόστος και ταυτόχρονα επέτρεψε σε εταιρίες εκτός ισολογισμών να διαχειριστούν προβληματικά δάνεια που αφορούν 1,5 εκατ έλληνες και επιχειρήσεις.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΖΩΝΤΑΝΤΟ «ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΚΟΥΕΙ;;» ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ !!!

 

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΤΕΙΧΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΔΩΡΟ...ΑΚΟΜΗ 3,5 ΔΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ !!!

 



Σύνοδος Κορυφής χωρίς… άγχος για την Τουρκία

Της Αγγελικής Παπαμιλτιάδου - euro2day.gr


Λίγες ώρες πριν την έναρξη της διήμερης Συνόδου Κορυφής των ηγετών της ΕΕ, ήρθαν οι «επίσημες» διαρροές και τοποθετήσεις από τις Βρυξέλλες ότι:
  • Η Κομισιόν προχωρά, με τη στήριξη της Γερμανίας, στην παρουσίαση νέας ατζέντας για το προσφυγικό, που θα επιτρέπει στην Τουρκία να λάβει επιπλέον κονδύλια έως και 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ.
  • Στην πρόταση για επικαιροποίηση της σχέσης ΕΕ-Τουρκίας μετά την «επιθυμία» που έχει εκφράσει ο Ερντογάν, μιλώντας τόσο στην Α. Μερκελ όσο και στην πρόεδρο της Κομισιόν.

Το Euro2day.gr είχε παρουσιάσει αυτή την εξέλιξη κατ’ αποκλειστικότητα πριν από τρεις εβδομάδες. Η επιβεβαίωση ήρθε χθες από αξιωματούχους της Κομισιόν σε ενημέρωση των δημοσιογράφων, ενόψει της σημερινής συνάντησης των ηγετών. Επίσης, η σύσκεψη των ΥΠΕΞ της ΕΕ που ανέδειξε τη σημερινή ατζέντα, φανέρωσε ότι η Τουρκία όχι μόνο δεν πρέπει να αγχώνεται για κυρώσεις, αλλά ενισχύεται λόγω καλοκαιριού σε σχέση με το προσφυγικό.

Στη συνάντηση που είχαν Φον ντερ Λάιεν και Μέρκελ στο Βερολίνο δεν άφησαν χώρο για παρερμηνείες. Τάχθηκαν δημοσίως σε κοινές δηλώσεις υπέρ της επικαιροποίησης της συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία για τους πρόσφυγες, χρίζοντάς την ως υψίστης σημασίας.

«Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Τουρκία, με 3,7 εκατομμύρια πρόσφυγες να ζουν εκεί - κάποιοι εκ των οποίων βρίσκονται στην Τουρκία εδώ και δέκα χρόνια», δήλωσε η κυρία Φον ντερ Λάιεν. Η Τουρκία έχει διευκολύνει την ΕΕ σε θέματα περιφερειακής ιδιαιτερότητας, πρόσθεσε, λέγοντας ότι θα ενημερώσει τους ηγέτες για τις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε με τον κ. Ερντογάν.

Η καγκελάριος από την πλευρά της δήλωσε ότι είναι σημαντικό η συμφωνία να αναπτυχθεί περαιτέρω, τονίζοντας ότι η Τουρκία αξίζει τη στήριξη της ΕΕ, η οποία έχει δεσμευτεί γι' αυτό.

Το γερμανικό «τείχος» υπέρ Τουρκίας

Τις εβδομάδες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής, η Αγκελα Μέρκελ φρόντισε να κάνει «μασάζ» στους δύο μεγαλύτερους επικριτές της Τουρκίας -πλην Ελλάδος και Κύπρου: Στον Γάλλο πρόεδρο Ε. Μακρόν και στον Ιταλό πρωθυπουργό Μ. Ντράγκι, οι οποίοι είχαν εκφράσει ξεκάθαρα τις αντιρρήσεις τους στη Σύνοδο του Μαρτίου.

Την περασμένη Παρασκευή, Μέρκελ και Μακρόν συναντήθηκαν και συμφώνησαν ότι κυρώσεις δεν θα επιβληθούν. Πληροφορίες από το Παρίσι αναφέρουν ότι ο κ. Μακρόν δέχεται ασφυκτικές πιέσεις από τους Γάλλους τραπεζίτες να μη «χτυπάει» την Τουρκία, καθώς οι γαλλικές τράπεζες είναι βαθιά εκτεθειμένες στη γείτονα χώρα.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΟΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΙ ΚΩΔΙΚΟΙ ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΤΙΡΙΟΥ !!!

 



Του Κώστα Κετσιετζή - capital.gr



Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει η αναμόρφωση του συστήματος ταχυδρομικών κωδικών της χώρας που δημιουργήθηκε και τέθηκε σε ισχύ πριν από 35 χρόνια και όταν οι συνθήκες τόσο στην Επικράτεια όσο και στο ταχυδρομικό σύστημα ήταν πολύ διαφορετικές.

Το νέο σύστημα όπως καθορίστηκε μέσα από σειρά διαβουλεύσεων θα είναι τελείως διαφορετικό από το πενταψήφιο που ισχύει σήμερα και θα βασίζεται σε γεωχωρικά δεδομένα. Θα αποτελείται από οκτώ αλφαριθμητικά στοιχεία τα οποία θα περιγράφουν το κάθε κτίριο.

Στις 26 Ιουνίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαβούλευση επί του τεύχους διακήρυξης του διαγωνισμού που θα διεξάγει η Κοινωνία της Πληροφορίας για την ανάθεση του σχετικού έργου με τίτλο "Αναμόρφωση Συστήματος Ταχυδρομικών Κωδικών της Χώρας", προϋπολογισμού περίπου 2,24 εκατ. ευρώ με το δικαίωμα προαίρεσης.

Η προκήρυξη του διαγωνισμού αναμένεται μέσα στους επόμενους μήνες με στόχο να υπάρχει ανάδοχος εντός του έτους και η ολοκλήρωση του έργου αναμένεται σε 20 μήνες.

Τα οφέλη των νέων κωδικών

Η ανάγκη για την αναμόρφωση αυτή προκύπτει αφ’ ενός από συμβατικές υποχρεώσεις της xώρας (Κοινοτική Οδηγία INSPIRE) όσο και από τη διαπίστωση, στην πράξη, των περιορισμών του υφισταμένου συστήματος ταχυδρομικών κωδίκων, το οποίο σχεδιάστηκε και τέθηκε σε ισχύ το 1983, με ριζικά διαφορετικές συνθήκες ταχυδρομικής δραστηριότητας. Το νέο σύστημα ταχυδρομικών κωδίκων αναμένεται να αντιμετωπίσει βασικούς τεχνικούς περιορισμούς που έχει το σημερινό σύστημα.

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΑΠΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ» ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΡΑΓΚΑ Ο ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ !!!

 



Τι μεταδίδει το pronews.gr


«Βελούδινο πολιτικό διαζύγιο», μεταξύ του επικεφαλής του κόμματος «Ελεύθεροι Άνθρωποι» και του προέδρου και πρώην υπουργού και βουλευτή του «Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος», Νίκου Νικολόπουλου.

Την σχετική ανακοίνωση έκανε ο Νίκος Νικολόπουλος όπου ταυτόχρονα ανακοίνωσε και την θερινή εξόρμηση του κόμματός του, σε νησιά του Ιονίου, πόλεις της Ηπείρου και στην περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Τράγκας χαρακτήρισε τον Ν.Νικολόπουλο ως «φίλο» και την απόφασή του «απόλυτα σεβαστή».

Να σημειωθεί ότι οι «Ελεύθεροι Άνθρωποι» πρόκειται να πραγματοποιήσουν αύριο Πέμπτη πανηγυρική εκδήλωση, στην οποία θα αναγγελθεί ο μετασχηματισμός του κινήματος σε πολιτικό κόμμα.

Πλέον αναμένεται να κινηθούν σε ένα πιο «σφικτό» πολιτικό πλαίσιο με την ηγεσία του Γιώργου Τράγκα αδιαμφισβήτητη, αλλά χωρίς τη συμμετοχή, εκτός του Ν.Νικολόπουλου και του Δημήτρη Καζάκη του ΕΠΑΜ, του Ν.Καραχάλιου κλπ., οι οποίοι έχουν επίσης αποστασιοποιηθεί από το νεοϊδρυθέντα πολιτικό σχηματισμό.

ΤΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ : ΤΡΑΠΕΖΟΠΝΙΧΤΗΣ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ;;;

 

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ...ΓΙΑ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ !!!

 


ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ !!!

 


Διαβάστε σχετικά και εδώ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2021/05/blog-post_742.html

Ο ΛΑΤΣΗΣ, ΤΟ ΚΑΖΙΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕ ΤΙΣ ΑΓΝΩΣΤΕΣ...ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ !!!

 


Ελληνικό: Οι άγνωστες αντικειμενικές αξίες μεταβίβασης στον Λάτση και το go silent της Mohegan


Η εταιρία Mohegan «goes silent».

Σιγήν ιχθύος τηρεί ο αμερικανικός όμιλος στην αγορά των Καζίνο αφού μέχρι χθες(σ.σ. 21/6) αργά το βράδυ δεν είχε αποστείλει ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ως εισηγμένη εταιρεία , που να εξηγεί τις δυσκολίες του σχεδίου επένδυσης του Καζίνο του Ελληνικού.

Στην καθομιλουμένη γλώσσα το «σιγήν ιχθύος» της Mohegan προς τις επίσημες Αμερικανικές Αρχές όπως είναι η Securities and Exchange Commission (SEC) μεταφράζεται την … έκαναν οι Ινδιάνοι.

Σήμερα(σ.σ. 22/6) ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development κ Οδυσσέας Αθανασίου στη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, αναμένεται να αναφερθεί στη μεταβίβαση της έκτασης του Ελληνικού μετά την τροποποίηση της σύμβασης και την μέχρι πρότινος αναβλητική αίρεση που ήταν ότι η παραχώρηση της έκτασης θα γίνει όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία χορήγηση της άδειας.

Πάντως ο κ Αθανασίου δεν προτίθεται να δώσει περισσότερες πληροφορίες για την πορεία της άδειας Καζίνο διότι στο project τον λόγο έχει ο συνέταιρος της κοινοπραξίας η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Οι νομικοί γρίφοι για την πορεία της άδειας Καζίνο

Σύμφωνα με έγκυρους νομικούς κύκλους η αλλαγή των ποσοστών συμμετοχής της κοινοπραξίας Inspire Athens που την συγκροτούν οι εταιρείες Mohegan και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ θεωρείται σχετικά εύκολη υπόθεση.

Δηλαδή το 35% της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ να ανέλθει στο 50% ίσως και σε υψηλότερο ποσοστό δεν είναι νομικό πρόβλημα.

Όμως η αλλαγή των ποσοστών δεν εξασφαλίζει την εκκίνηση της επένδυσης διότι απουσιάζει ο μέτοχος που θα αναλάβει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την επένδυση εφόσον η Mohegan δεν επανέλθει στο προσκηνιο ως επενδυτής.

Πάντως η ανάδοχος εταιρεία της έκτασης έχει δώσει ως καταληκτική ημερομηνία για το συγκεκριμένο project μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2021.

Σε άλλη περίπτωση η ανάδοχος εταιρείας σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ θα αποφασίζουν τα επόμενα βήματα για την αξιοποίηση της συγκεκριμένης έκτασης.

Το ενημερωτικά δελτίο της Lamda Development

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο ενημερωτικό δελτίο έκδοσης ομολόγου της Lamda Development αναφέρονταν στους κινδύνους που σχετίζονται με την επένδυση της εταιρίας ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. Μεταξύ άλλων είχε γίνει αναφορά για την πολυπλοκότητα του έργου. Συγκεκριμένα αναγράφεται στο ενημερωτικό δελτίο:

ΑΠΑΝΩΤΑ ΧΤΥΠΑΝΕ ΤΑ ΣΦΥΡΙΑ: ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΤΟΥΣ ΠΑΖΑΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΕΝΤΕΔΕΚΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΑΓΚΑΣ !!!

 



Τι γράφει το mononews.gr


Οι επτά πολυτελείς κατοικίες της «Παρασάγκας ΑΕ» στον Άγιο Ιωάννη Διακόφτη στη Μύκονο βγαίνουν σήμερα στο σφυρί, όπως και η βίλα του Σπύρου Παζαρόπουλου στη Φτελιά, αλλά και η μονοκατοικία του πρώην χρηματιστή Κώστα Πεντεδέκα στη Φραγκοκλησιά στο Χαλάνδρι.

Έτοιμοι προς διενέργεια είναι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για επτά πολυτελείς κατοικίες της «Παρασάγκας τεχνική Εμπορική και Ξενοδοχειακή ΑΕ», με την τιμή πρώτης προσφοράς να διπλασιάζεται στα 11,06 εκατομμύρια ευρώ από τα 5,65 εκατ. ευρώ.

Επισπεύδουσα είναι η Τράπεζα Πειραιώς και τα ακίνητα βαρύνονται με προσημειώσεις υποθήκης συνολικού ποσού 37 εκατ. ευρώ υπέρ της Marfin Bank, που ετράπησαν σε υποθήκες υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς τον Ιούλιο του 2020.

Συγκεκριμένα πρόκειται για δύο συγκροτήματα με πολυτελείς κατοικίες που έχουν θέα στο απέραντο γαλάζιο, με πισίνες και σειρά από βοηθητικούς χώρους.

Η ΑΠΕΙΛΗ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ !!!

 


Του Αλέξανδρου Κασιμάτη


Οι τράπεζες τα τελευταία δύο χρόνια έχουν κάνει σημαντικά βήματα στην κατεύθυνση της εξυγίανσης των ισολογισμών τους. Η θετική προοπτική που προδιαγράφεται για την ελληνική οικονομία με τη βοήθεια των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης αλλά και τις Κυβερνητικές ενέργειες που επαναφέρουν το κύρος και την αξιοπιστία της χώρας δημιούργησαν τις κατάλληλες προϋποθέσεις τις οποίες οι τράπεζες εκμεταλλεύονται με επιτυχία ενισχύοντας τα κεφάλαια τους.

Επιπλέον με τα δύο προγράμματα υποβοήθησ
ης των τιτλοποιήσεων ΗΡΑΚΛΗΣ που επιτρέπουν την παροχή κρατικών εγγυήσεων, δόθηκε ώθηση στην προσπάθεια μείωσης των κόκκινων δανείων. Από τα 106,8 δις. που έφτασε στην κορύφωση του το απόθεμα των προβληματικών δανείων στα τραπεζικά χαρτοφυλάκια, σήμερα έχει υποχωρήσει κάτω από τα 50 δις. Ταυτόχρονα με τον Ηρακλή ΙΙ δρομολογούνται πωλήσεις χαρτοφυλακίων οι οποίες θα οδηγήσουν μέχρι το τέλος του 2022 (και νωρίτερα για κάποιες τράπεζες) στην υποχώρηση των προβληματικών δανείων σε μονοψήφια ποσοστά στα χαρτοφυλάκια.

ΣΟΥΗΔΙΑ: ΠΩΣ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΕΝΟΙΚΙΩΝ ΕΡΙΞΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ !!!

 



Του Κώστα Ράπτη - capital.gr

Για όλα υπάρχει μια πρώτη φορά. Και ο Σοσιαλδημοκράτης πρωθυπουργός της Σουηδίας Στέφαν Λεβέν είναι ο πρώτος στην ιστορία της χώρας του, ο οποίος εκπίπτει του αξιώματός του μετά την έγκριση πρότασης μομφής από τη Βουλή.

Ο ίδιος υπήρξε βέβαια ο... πρωταθλητής των προτάσεων μομφής μέχρι τώρα, έχοντας αντιμετωπίσει επιτυχώς έξι κοινοβουλευτικές απόπειρες ανατροπής του από το 2014 που ήρθε στα πράγματα. Η τελευταία υπήρξε και η μοιραία, καθώς 181 μέλη της Βουλής, επί συνόλου 349, ενέκριναν την πρόταση μομφής την Τρίτη, ενώ υπήρξαν και 51 αποχές.

Ο άλλοτε συνδικαλιστής Λεβέν έχει περιθώριο μίας εβδομάδας για να επιλέξει αν θα υποβάλει την παραίτησή του, ανοίγοντας τον δρόμο για τη διεξαγωγή διαβουλεύσεων με αντικείμενο τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης, ή απλώς θα προχωρήσει στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών, έναν χρόνο πριν από την προγραμματισμένη διεξαγωγή τους.

Δεινός τακτικιστής και επιδέξιος διαπραγματευτής, ο Σουηδός πρωθυπουργός έχει δοκιμάσει κατά το παρελθόν και τα δύο όπλα: λίγους μήνες μετά την άνοδό του στην εξουσία η αδυναμία του να επιτύχει έγκριση του προϋπολογισμού τον οδήγησε στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών, η οποία ωστόσο ακυρώθηκε μετά από συμβιβασμούς με τα λοιπά κόμματα. Το 2018, πάλι, η άλλοτε κραταιά σουηδική σοσιαλδημοκρατία κατέγραψε υπό την ηγεσία του το χαμηλότερο ποσοστό της την τελευταία εκατονταετία – και όμως: οι τετράμηνες διαπραγματεύσεις που ακολούθησαν εξασφάλισαν την παραμονή του στην πρωθυπουργία επικεφαλής μιας κυβέρνησης μειοψηφίας η οποία ακροβατεί, αναζητώντας στήριξη άλλοτε από τα αριστερά και άλλοτε (όλο και συχνότερα πλέον) από τα δεξιά.

Η συμφωνία του Ιανουαρίου 2019 η οποία επέτρεψε την συγκρότηση της νέας κυβέρνησης Λεβέν, έθεσε πάντως τις προϋποθέσεις για την τωρινή ανατροπή της, εφόσον στο κυβερνητικό πρόγραμμα περιλήφθηκε η πρόβλεψη για χαλάρωση του ελέγχου των ενοικίων, όπως ζητά η κεντροδεξιά. Όμως, όταν ήρθε η ώρα της υλοποίησης, το Κόμμα της Αριστεράς, τερμάτισε την εξωτερική στήριξη που προσφέρει στην κυβέρνηση και μολονότι η κοινοβουλευτική του δύναμη δεν επαρκούσε για την υποβολή πρότασης μομφής, πήρε την σχετική πρωτοβουλία το ακροδεξιό κόμμα των Σουηδών Δημοκρατών.
SSL Certificates