.

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021

ΕΣΚΑΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΝΟΝΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ !!!

 



Η αίτηση υπαγωγής του τουριστικού γραφείου Μουζενίδης στις πρόνοιες του πτωχευτικού κώδικα αποτελούν ένα επώδυνο αλλά χαρακτηριστικό παράδειγμα του τι συμβαίνει όταν ένας όμιλος που έχει οικοδομηθεί και τρέξει στους ρυθμούς του ισχυρού του άνδρα, χάσει τον ιδρυτή και πυλώνα του. Αυτό εξηγούν όσοι γνωρίζουν τα τεκταινόμενα στην βορειοελλαδική επιχείρηση επισημαίνοντας πως όταν έφυγε από τα εγκόσμια την Άνοιξη ο αείμνηστος Μπόρις Μουζενίδης, σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για τον Όμιλο που δοκιμαζόταν ήδη από την κατάρρευση του τουρισμού, τότε όλοι οι πιστωτές έσπευσαν να ζητήσουν τα υπόλοιπά τους.

Και επειδή οι επιχειρήσεις δεν πεθαίνουν από χρέη αλλά από έλλειψη ρευστότητας, προσθέτουν οι ίδιες πηγές, η αίτηση υπαγωγής σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές ήταν μονόδρομος. Πολλά ακούγονται τώρα στην αγορά για στρατηγικό επενδυτή αλλά τίποτα ακόμα δεν επιβεβαιώνεται. Το σενάριο πώλησης της αεροπορικής επίσης λέγεται πως είναι πάνω στο τραπέζι, πλην όμως μόνον όσοι κάθονται σε αυτό ξέρουν τι συζητείται.

Ωστόσο υπάρχει κι άλλο θέμα: πόσοι από τους προμηθευτές του, ξενοδόχους κυρίως θα πρέπει να ξεγράψουν εντελώς τις απαιτήσεις τους και τι σημαίνει αυτό για τις δικές τους υποχρεώσεις. Μαθαίνουμε πως έχουν αρχίσει και πυκνώνουν οι περιπτώσεις ξένων, ανατολικοευρωπαίων ως επί τω πλείστον, ταξιδιωτών που εμφανίζονται στις ρεσεψιόν των ελληνικών ξενοδοχείων και με έκπληξη διαπιστώνουν ότι τα δωμάτια τους δεν έχουν πληρωθεί -κι ας τα είχαν αυτοί πληρώσει- και πρέπει να πληρώσουν και πάλι την διαμονή τους.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates