.

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019

ΕΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙ...ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ !!!



Τι γράφει τo sofokleousing.gr :

Σχέση της κυβέρνησης Μητσοτάκη με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, που ξεκίνησε θερμή, με τους καλύτερους οιωνούς, σφυρηλατημένη τα χρόνια της αντιπολίτευσης για τη ΝΔ, εξελίσσεται το τελευταίο διάστημα σε κλονισμένη.

Τελευταία ένδειξη της απρόσμενης τροπής αποτελεί η δημόσια έκφραση ανησυχιών από τον Γ. Στουρνάρα για τον κίνδυνο μιάς νέας παγκόσμιας ύφεσης. Αναφορά, που γκριζάρει το αφήγημα της κυβέρνησης για υψηλή ανάπτυξη στην Ελλάδα, καθώς εφόσον επιβεβαιωθούν οι φόβοι, γίνεται από όλους αντιληπτό ότι αποκλείεται να μην υπάρξουν σημαντικές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία.

Ας δούμε όμως πως φτάσαμε σε αυτό το σημείο μέσα σε λίγους μήνες από την άνοδο της ΝΔ στην εξουσία:

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΣΕ ΦΟΡΟΥΣ+ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΟΣΑ...ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ !!!




Φόρους και εισφορές ύψους 76 δισ. ευρώ κατέβαλαν το 2018 οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά στο ελληνικό Δημόσιο σύμφωνα με τη μελέτη της Eurostat, εξέλιξη η οποία κατατάσσει την Ελλάδα στις χώρες με τις υψηλότερες επιβαρύνσεις. 

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι φόροι και εισφορές αντιστοιχούν στο 41,5% του ΑΕΠ με αποτέλεσμα η Ελλάδα να έχει αναρριχηθεί στην 8η θέση στην Ε.Ε. μαζί με τη Γερμανία. Βέβαια, οι πολίτες των άλλων χωρών που καταβάλλουν μεγάλους φόρους έχουν υψηλού επιπέδου δημόσιες υπηρεσίες και δεν πληρώνουν από την τσέπη τους για την Παιδεία ή την Υγεία, όπως συμβαίνει στην Ελλάδα.

Στα κράτη αυτά, μάλιστα, τα τελευταία χρόνια καταγράφεται μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών σε αντίθεση με τη χώρα μας που στα χρόνια της κρίσης αυξήθηκαν κατά περίπου 7 ποσοστιαίες μονάδες, καταδεικνύοντας ότι η δημοσιονομική προσαρμογή έγινε ως επί το πλείστον από το σκέλος των εσόδων και των εισφορών και όχι από τη συρρίκνωση των δαπανών.

Συγκεκριμένα, το 2010 φόροι και εισφορές αποτελούσαν το 34,2% του ΑΕΠ, το 2015 το 39,6% και κατά την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ αυξήθηκαν στο 41,5% όπου και διατηρήθηκαν μέχρι και σήμερα. Από την επεξεργασία των στοιχείων προκύπτει ότι στις χώρες των «μνημονίων» οι επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα πληρώνουν λιγότερα σε φόρους και εισφορές. Συγκεκριμένα, οι Πορτογάλοι πληρώνουν φόρους και εισφορές που αντιστοιχούν στο 37,2% του ΑΕΠ τους, οι Ισπανοί στο 35,4%, οι Κύπριοι στο 33,8%, ενώ οι Ιρλανδοί βρίσκονται στην τελευταία αλλά καλύτερη θέση της βαθμολογίας, με φόρους και εισφορές μόλις στο 23% του ΑΕΠ τους.

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!



Σταγόνα στον ωκεανό των τραπεζικών χαρατσιών και σκέτη κοροϊδία...

Τι γράφει το enikos.gr :


Tην απαλλαγή από χρεώσεις ανάληψης μετρητών σε νησιά που δεν έχουν παρουσία ανακοίνωσαν σήμερα οι τράπεζες.

Παράλληλα, κάποιες τράπεζες ανακοίνωσαν την κατάργηση και άλλων προμηθειών, όπως για την επανέκδοση κωδικού PIN. Ακολουθούν οι ανακοινώσεις των τραπεζών.

  • Εθνική Τράπεζα

Η Εθνική Tράπεζα ανακοινώνει ότι αναπροσαρμόζει τις προμήθειες των τραπεζικών εργασιών της ως εξής:

FINANCIAL TIMES: Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΩΝ CAPITAL CONTROLS !!!

ΕΠΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕ NEO ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ LIBRA(ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ ΛΟΓΟΘΕΤΗ)-ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Εκτενές ρεπορτάζ για την υπόθεση της πώλησης δανείων 1,05 δισ. ευρώ με μεγάλη έκπτωση από την τράπεζα Πειραιώς στον όμιλο Libra το 2014 φιλοξενούν οι Financial Times αναλύοντας τις σχέσεις τους και τις συναλλαγές που είχαν αλλά και στη δικογραφία που τελικά σχηματίστηκε και κατέληξε σε άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος 40 κατηγορουμένων.



Το δημοσίευμα αναφέρεται εκτενώς στις σχέσεις της Τράπεζας Πειραιώς με τον Όμιλο και πώς ξεκίνησε η έρευνα το 2017 έπειτα από αναφορές της Τράπεζα της Ελλάδας και της υπηρεσίας Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες ότι η Πειραιώς μετέφερε το 2016 χρήματα σε υπεράκτιες εταιρείες στην Κύπρο, των οποίων οι πραγματικοί δικαιούχοι είναι ο ιδρυτής της Libra Μιχάλης Λογοθέτης και ο γιος του Γιώργος.

Παράλληλα, αναφέρεται στην παρέμβαση της εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη η οποία εξέτασε την έκθεση που συνέταξαν οι ελεγκτές της Τράπεζας της Ελλάδας.

Το δημοσίευμα υπενθυμίζει ότι ο όμιλος Libra κατέβαλε 310 εκατ. ευρώ για το πακέτο δανείων το 2014, αφότου δανείστηκε από την Πειραιώς 200 εκατ. ευρώ για να χρηματοδοτήσει τη συναλλαγή. Ένα χρόνο αργότερα, τον Νοέμβριο του 2015, η Πειραιώς αναζήτησε βοήθεια από τον Όμιλο όταν η τράπεζα αγωνιζόταν να ολοκληρώσει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ύψους 2,5 δισ. ευρώ που συμφωνήθηκε με τους πιστωτές της Ελλάδας. Η Πειραιώς παρουσίασε ένα έλλειμμα ύψους 200 εκατ. ευρώ. Τελικά, την τελευταία στιγμή ο όμιλος Libra παρουσιάστηκε συνεισφέροντας στην τράπεζα 110 εκτ. ευρώ εκ των οποίων τα 70 εκατ. ευρώ αποτελούσαν εξασφάλιση σε μη εξυπηρετούμενο δάνειο, σύμφωνα με την έκθεση της ΤτΕ.

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ !!!


"Μπόνους" η συζήτηση για εργοστάσιο της Volkswagen για το οποίο θα ζητήσουν και τις απαραίτητες "διευκολύνσεις"....

Δείτε κι αυτό:

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ: ΞΕΦΕΥΓΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ !!!

Την ίδια ώρα η Τουρκία "σπρώχνει" συντονισμένα μετανάστες προς την Ελλάδα και εκβιάζει την ΕΕ για περισσότερο χρήμα...

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ-ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΜΙΑ ΜΙΑ ΕΝΤΟΠΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ "ΒΙΛΕΣ" ΤΩΝ..."ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΩΝ" !!!!

Γράφει ο Πάνος Λελιάτσος



Βρήκανε ακόμη έναν στρατηγικό κακοπληρωτή από αυτούς που δεν πληρώνανε τις τράπεζες και με την πρακτική του δεν μας αφήνει να βγούμε από τα μνημόνια..

Είναι ακόμη ένας από αυτούς που με την παύση πληρωμών του κινδύνευσε να καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα της χώρας..

Εδω λοιπόν είναι η γιάφκα της τρομοκρατικής του οργάνωσης που ο εκκαθαριστής της Αγροτικής τράπεζας το βγάζει στο σφυρί.

ΣΧΕΔΙΟ ΗΡΑΚΛΗΣ: ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ "ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙ" ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ !!!

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

(BINTEO) TI ΤΣΙΠΡΑΣ, ΤΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ !!! ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝ & ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ !!!

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΜΠΑΡΑΖ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ !!!

51 ΑΚΙΝΗΤΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ 29 ΓΕΝΑΡΗ ΤΟΥ 2020
Στο σφυρί διαμερίσματα, κατοικίες, οικόπεδα, καταστήματα, βιομηχανικοί χώροι και αγροτεμάχια !!!



Πρωτοφανές κύμα πλειστηριασμών ακινήτων που ανήκουν σε οφειλέτες του δημοσίου, οι οποίοι έχουν ληξιπρόθεσμες και αρρύθμιστες οφειλές, εξαπέλυσε η ΑΑΔΕ.

Δεν πέρασε ούτε ένας μήνας από τη λήξη της προθεσμίας ένταξης στις 120 δόσεις και η ΑΑΔΕ αγρίεψε επιταχύνοντας τις διαδικασίες λήψης αναγκαστικών μέτρων εναντίον των οφειλετών που δεν εντάχθηκαν στη ρύθμιση.

Επίσης, οι πλειστηριασμοί αφορούν και οφειλέτες οι οποίοι έχουν τρέχουσες οφειλές, τις οποίες δεν εξοφλούν μέσω των πάγιων ρυθμίσεων των 12 ή των 24 δόσεων.

Αξιοσημείωτο είναι πως, εκτός της ρύθμισης των 120 δόσεων, έμειναν χρέη ύψους άνω των 97,3 δισ. ευρώ, επί συνόλου 104,4 δισ. ευρώ.

Προκειμένου να εξαναγκάσει τους οφειλέτες να αποπληρώσουν τα χρέη τους, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, προγραμμάτισε 51 πλειστηριασμούς ακινήτων, οι οποίοι θα είναι όλοι ηλεκτρονικοί και θα διενεργηθούν σε ημερομηνίες, που ξεκινούν από την προσεχή Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου μέχρι και τις 29 Ιανουαρίου 2020.

ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ, Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ & Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΠΟΥ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΗΣ EUROBANK !!!


Τι αποκαλύπτει το ereportaz.gr :

Την ώρα που εκκρεμεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) η προσφυγή δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο η Εταιρεία Δικαστικών Μελετών με Γενικό Γραμματέα τον συνήγορο της Eurobank καλεί τον πρόεδρο του δικαστηρίου στην Ελλάδα σε εκδήλωση με θέμα: <Πρόσφατες ελληνικές υποθέσεις στο ΕΔΔΑ και επιπτώσεις στην εθνική έννομη τάξη>. 

Η πρόσκληση αυτή προκάλεσε σοβαρό προβληματισμό τόσο στα μέλη της Εταιρείας Δικαστικών Μελετών όσο και στο νομικό κόσμο της χώρας, καθώς συνέπεσε με την απόφαση της επιτροπής του ΕΔΔΑ να κάνει δεκτή την προσφυγή Ελλήνων δανειοληπτών να εισαχθεί στο δικαστήριο η υπόθεση των δανείων σε ελβετικό φράγκο που αφορά χιλιάδες έλληνες πολίτες, οι οποίοι καλούνται να καταβάλουν πολλαπλάσια χρήματα του αρχικού τους δανείου, λόγω αλλαγής ισοτιμίας του φράγκου με το ευρώ. Το ζήτημα παίρνει σοβαρότατες διαστάσεις καθώς ο Γενικός Γραμματέας της Εταιρείας είναι καθηγητής πανεπιστημίου, ο οποίος παραστάθηκε στον Άρειο Πάγο ως δικηγόρος της τράπεζας Eurobank κατά την εκδίκαση της υπόθεσης των δανειοληπτών.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι από τα 53 μέλη της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου που έκριναν την υπόθεση των δανείων σε ελβετικό φράγκο και απέρριψαν την σχετική προσφυγή, είκοσι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί είναι μέλη της Εταιρείας Δικαστικών Μελετών. Και από αυτούς οι 16 τάχθηκαν υπέρ των συμφερόντων της τράπεζας.

Η Εταιρεία Δικαστικών Μελετών ιδρύθηκε το 1983 με την πρωτοβουλία δύο σπουδαίων ανώτατων δικαστικών λειτουργών των κ. κ. Γιώργου Βελλή και Δημήτρη Γουργουράκη. Είναι επιστημονικό σωματείο και έχει ως μέλη του ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς και καθηγητές πανεπιστημίου από τις νομικές σχολές της χώρας. Στην μακρόχρονη πορεία της η εταιρεία δημοσίευσε σειρά μελετών που συνέβαλαν ουσιαστικά στην βελτίωση και πρόοδο της απονομής της δικαιοσύνης. Ουδέποτε, ωστόσο, συνδέθηκαν οι εργασίες της και οι δραστηριότητας της με εκκρεμείς και κρίσιμες για τους Έλληνες πολίτες υποθέσεις. 

"ΔΑΓΚΩΝΑΝ" ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ: Ο ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ, Ο ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ & Η ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ...ΤΟΥ ΣΔΟΕ !!!



Τι μεταδίδει topontiki.gr :

Πριν από λίγες ημέρες 40χρονος ιδιοκτήτης τεχνικής εταιρείας έπινε αμέριμνος τη ρακή του σε καφενείο του Αρκαλοχωρίου όταν τυχαία άκουσε μία συζήτηση και τον έζωσαν τα φίδια.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του patris.gr, είχε μόλις ανακαλύψει ότι η γυναίκα που είχε παρουσιαστεί ενώπιόν του ως στέλεχος του ΣΔΟΕ της Αθήνας και είχε καταφέρει να τον «μαδήσει», αποσπώντας συνολικά δεκαέξι χιλιάδες ευρώ για να μπλοκάρει επικείμενο φορολογικό έλεγχο στην εταιρεία του ήταν…απάτη.

Και κάπως έτσι άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης που χειρίστηκε η Ασφάλεια Ηρακλείου, αφού μετά την καταγγελία του 40χρονου επιχειρηματία, η έρευνα των Αρχών στράφηκε και σε άλλους επιχειρηματίες-επαγγελματίες τους οποίους φέρεται να είχαν προσεγγίσει η 45χρονη δήθεν υπάλληλος του ΣΔΟΕ Αθήνας, ο 37χρονος Σύρος σύζυγός της, ο οποίος δηλώνει διευθυντής εταιρείας εμπορίου υγραερίου, ενώ παράλληλα συστηνόταν συνωμοτικά ως πράκτορας μυστικών υπηρεσιών και ο «κουμπάρος» τους, ένας 46χρονος Ηρακλειώτης.

Τι καταθέτουν οι παθόντες

ΗΡΘΕ Η "ΑΝΑΠΤΥΞΗ" ΤΩΝ...ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ: ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΕΣ !!!

Γράφει ο Πάνος Λελιάτσος



Οικονομία δίχως τράπεζες δεν υπάρχει έτσι δεν σας είπανε οι αριστεροί και δεξιοί σωτήρες σας για αυτό λοιπόν θα σας βγαζουν στο σφυρί ότι βρουν...

Στην προκειμένη περίπτωση ο εκκαθαριστής της Αγροτικής τράπεζας βγάζει σε πλειστηριασμό Θερμοκήπιο με ντομάτες και δώρο οι Μπάλες σανού

ΠΑΡΑΒΟΛΑ: Η ΜΕΓΑΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ !!!



Γιατί δεν είναι μόνον η ληστεία από τις τράπεζες...


Μιλάμε και πολύ σωστά, για την ληστεία των τραπεζών. Ελάχιστα, όμως, αναφερόμαστε στην καταλήστευση του κράτους με τα κάθε λογής φουσκωμένα παράβολα που επιβάλλονται αδιακρίτως εισοδήματος και πνίγουν τους πολίτες και τα νοικοκυριά.

Σταχυολογούμε μερικά από αυτά τα παράλογα παράβολα:

Το παράβολο για την απώλεια ταυτότητας διαμορφώνεται σε 9 ευρώ και μόνον όταν το έγγραφο κλαπεί δεν καταβάλλεται παράβολο.

Ακολούθως το παράβολο για την απώλεια διπλώματος δομείται ως εξής: 9 ευρώ διπλότυπο, 30 ευρώ η πρώτη επανέκδοση, 60 ευρώ η δεύτερη επανέκδοση και επιπλέον 30 ευρώ για κάθε επανέκδοση.

Το παράβολο για διαβατήριο είναι 84,40 ευρώ και δομείται ως εξής: 26,40 ευρώ χαρτόσημο, 53 ευρώ παράβολο δημοσίου, 5 ευρώ παράβολο δημοσίου για ταχυδρομικά τέλη!

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΧΕΡΙΑ ΑΚΙΝΗΤΑ-ΦΙΛΕΤΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ !!!

Η ΕΘΝΙΚΗ LEASING ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟ ΠΡΩΗΝ ΚΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΔΟΛ ΓΙΑ 25.000.000€ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΑΚΙNΗΤΩΝ, ΟΤΑΝ Η ΙΔΙΑ ΤΟ ΕΙΧΕ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΤΟ 2010 ΓΙΑ 26.000.000€(ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ+ΠΤΩΣΗΣ ΤΙΜΩΝ) ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ SALE&LEASE BACK...
Άλλαξαν χέρια για 45 εκατ. το πρώην Odeon Star City και το πρώην κτήριο ΔΟΛ !!!




Το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες για επαγγελματικά ακίνητα και κυρίως κτήρια γραφείων επιβεβαιώθηκε και χθες Πέμπτη με την πώληση δύο εμβληματικών κτηρίων μέσω διαγωνισμού της Εθνικής Leasing.

Το πρώτο ακίνητο που πωλήθηκε είναι το κτήριο γραφείων στην οδό Μιχαλακοπούλου το οποίο στέγαζε τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη (ΔΟΛ). Στον συγκεκριμένο διαγωνισμό πλειοδότησε η Trastor ΑΕΕAΠ προσφέροντας τίμημα 25 εκατ. ευρώ, ενώ η αρχική τιμή προσφοράς ήταν 22 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες στον συγκεκριμένο διαγωνισμό προσφορές κατατέθηκαν άλλες δύο προσφορές, από την Dromeus Capital και από την Dimand.

Σημειώνεται πως το κτήριο της Μιχαλακοπούλου διαθέτει συνολική επιφάνεια 14.956 τμ σε οικόπεδο επιφάνειας 1.984 τμ. Έχει τέσσερα υπόγεια, ισόγειο, πέντε ορόφους και δώμα. Τα γραφεία που στέγαζαν τον ΔΟΛ είχαν περιέλθει στην κατοχή της Εθνικής Leasing το 2010 στο πλαίσιο συμφωνίας sale&leaseback έναντι 26 εκατ. ευρώ.

To δεύτερο ακίνητο που πωλήθηκε χθες από την Εθνική Leasing είναι το κτήριο στο νούμερο 111 της Λεωφόρου Συγγρού, στο οποίο στεγαζόταν μέχρι πρόσφατα ο πολυκινηματογράφος Odeon Starcity. Πλειοδότης στον συγκεκριμένο διαγωνισμό αναδείχθηκε υποβάλλοντας προσφορά 20,05 εκατ. ευρώ η αμερικανική Hines η οποία έχει στην ιδιοκτησία της και το παραπλήσιο ξενοδοχείο Grand Hyatt (πρώην Ledra Marriott).

ΣΑΛΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ: ΑΘΩΩΣΑΝ ΒΙΑΣΤΕΣ 14ΧΡΟΝΗΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΘΥΜΑ ΗΤΑΝ ΑΝΑΙΣΘΗΤΟ !!!

ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ "ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗΣ" ΕΥΡΩΠΗΣ
Βάσει του ισπανικού ποινικού κώδικα, βιασμός ή σεξουαλική επίθεση μπορεί να στοιχειοθετηθεί μόνο αν έχει γίνει χρήση βίας ή αν το θύμα έχει υποστεί εκφοβισμό.




Δικαστήριο της Βαρκελώνης έκρινε αθώους πέντε άνδρες, που κατηγορούνταν για τον ομαδικό βιασμό 14χρονου κοριτσιού, για το έγκλημα της σεξουαλικής επίθεσης.

Οι άνδρες καταδικάστηκαν και φυλακίστηκαν για το πιο ελαφρύ αδίκημα της σεξουαλικής κακοποίησης.

Βάσει του ισπανικού ποινικού κώδικα, βιασμός ή σεξουαλική επίθεση μπορεί να στοιχειοθετηθεί μόνο αν έχει γίνει χρήση βίας ή αν το θύμα έχει υποστεί εκφοβισμό.

Ωστόσο το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι οι πέντε κατηγορούμενοι δεν διέπραξαν βιασμό διότι το θύμα ήταν «αναίσθητο» κι έτσι δεν χρειάστηκε να ασκήσουν βία.

Η απόφαση του δικαστηρίου γίνεται γνωστή παρά την ανατροπή ανάλογης απόφασης από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας νωρίτερα φέτος.

ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΣΕΛΗ: ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΑΓΡΙΟ ΞΕΣΚΟΝΙΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!

ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΟΣΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΓΙΝΕΤΑΙ
Η νέα πλατφόρμα θα συνδέεται με την αντίστοιχη της Γραμματείας Ιδιωτικού Χρέους η οποία θα δίνει στις τράπεζες πρόσβαση στο TAXIS. Ενώ σ
ημαντικό επίσης είναι ότι πρόσβαση θα έχουν και τα FUNDS !!!



ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Τι μεταδίδει το bankingnews.gr :


Ξεκινάει από σήμερα (1/11) τη λειτουργία της πλατφόρμας των τραπεζών η οποία θα χρησιμεύει στα πιστωτικά ιδρύματα προκειμένου να ελέγξουν κατά πόσον καλώς απολαμβάνουν την προστασία του Νόμου Κατσέλη περί τους 100.000 δανειολήπτες.

Οι δανειολήπτες αυτοί βρίσκονται σε στάδιο πριν την εκδίκαση της υπόθεσής τους έτσι στις περισσότερες περιπτώσεις τα δικαστήρια δεν έχουν διενεργήσει ενδελεχή έλεγχο των εγγράφων που έχουν προσκομίσει και έχουν δώσει προστασία πριν την εκδίκαση.
Σε όλες τις περιπτώσεις αυτές η τράπεζα δεν μπορεί να δει την οικονομική κατάσταση του δανειολήπτη σε βάθος καθώς δεν είχε μέχρι πρότινος πρόσβαση στο Taxis.
Aυτό τώρα αλλάζει εντελώς.

Η νέα πλατφόρμα των τραπεζών θα συνδέεται με την αντίστοιχη της Γραμματείας Ιδιωτικού Χρέους η οποία θα δίδει το οκ για την πρόσβαση στο TAXIS από τις τράπεζες..
Οι τράπεζες θα ζητούν από την Γραμματεία Ιδιωτικού Xρέους να επιβεβαιώνει το κατά πόσον ένας δανειολήπτης έχει λάβει προστασία μέσα από το νόμο Κατσέλη και σε ποιο στάδιο βρίσκεται η προστασία αυτή.

Οταν τούτο επιβεβαιωθεί με βάση τα λεγόμενα των τραπεζών που έχουν ουσιαστικά την πληροφόρηση από τον ίδιο τον δανειολήπτη, τότε θα ανοίγουν και οι πύλες του TAXIS για τη συγκεκριμένη τράπεζα.

"ΑΣΥΛΙΑ" ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΙΣΤΙΑ: ΤΕΛΟΣ Η ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΗ ΔΙΩΞΗ !!!

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΔΩ:



Στη Βουλή οι νέοι Κώδικες: Μόνο μετά από μήνυση θα διώκεται η απιστία τραπεζικών στελεχών


"Ασυλία" στα τραπεζικά στελέχη από το αδίκημα της απιστίας, το οποίο θα διώκεται σε ό,τι τους αφορά μόνον κατόπιν μήνυσης και όχι αυτεπαγγέλτως, δίνει η προσθήκη που έκανε το Υπουργείο Δικαιοσύνης στο νομοσχέδιο με τις αλλαγές στους νέους Ποινικούς Κώδικες που κατατέθηκε χθες το βράδυ στη Βουλή. 

Η προφανής στόχευση είναι πως τα τραπεζικά στελέχη, έχοντας αυτόν τον "πέλεκυ" πάνω από το κεφάλι τους δεν έβαζαν τα τελευταία χρόνια σχεδόν ποτέ την υπογραφή τους για δάνειο, όσες εξασφαλίσεις κι αν έπαιρναν.

Γι' αυτό και στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου αναφέρεται πως "με την συμπλήρωση του εδαφίου γ στην παράγραφο 1 του άρθρου 390 ΠΚ, ενισχύεται ουσιωδώς το νομικό πλαίσιο, ώστε να προστατεύεται η ελευθερία άσκησης της οικονομικής δραστηριότητας η οποία καταδεικνύει την αποτελεσματικότητα της δημοκρατικής λειτουργίας της εκτελεστικής εξουσίας στην άμεση και καθημερινή οικονομική δραστηριότητα του".

Αλλωστε τα τραπεζικά στελέχη ζητούσαν από καιρό τη συγκεκριμένη τροποποίηση υποστηρίζοντας πως ο φόβος αυτεπάγγελτης δίωξης από τους εισαγγελείς δεν τους επιτρέπει να προχωρήσουν σε επιθετικές αναδιαρθρώσεις δανείων. Κάτι τέτοιο θα είχε τεράστιο αντίκτυπο ενόψει της διαχείρισης των κόκκινων δανείων των τραπεζών. 

Η διάταξη

ΣΤΟΝ ΜΑΡΙΝΑΚΗ Η ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑ ΤΟΥ MEGA !!!

ΕΝΑΝΤΙ 33.999.999€
Χαρακτηριστικό είναι ότι οι τράπεζες είχαν εκτιμήσει αρχικώς την ταινιοθήκη που είχε δοθεί ως εγγύηση για τα θαλασσοδάνεια του MEGA ως αξία πάνω από 100.000.000€ !!!
Να θυμίσουμε επίσης ότι οι οφειλές του MEGA στις τράπεζες ξεπερνούν τα 120.000.000€...Ποιος λοιπόν θα πληρώσει για τη ζημιά εκατομμυρίων που προκάλεσαν στις τράπεζες οι ίδιοι οι τραπεζίτες τους, που μοίραζαν θαλασσοδάνεια σε ημετέρους με μόνη εγγύηση μια προκλητικά υπερεκτιμημένη ταινιοθήκη ;;; Για να μην θυμηθούμε και τα θαλασσοδάνεια «με αέρα» που έδιναν στον Ψυχάρη και που τελικά η Δικαιοσύνη αποφάσισε πως «καλά έκαναν»...αθωώνοντας άπαντες !!!




Την ταινιοθήκη και το σήμα του MEGA αποκτά η ALTER EGO του Βαγγέλη Μαρινάκη, μετά την κατάθεση της μεγαλύτερης προσφοράς για την «Ομάδα Ενεργητικού Β'».

Όπως έγινε γνωστό, οι προσφορές που κατατέθηκαν ήταν οι εξής:
  • Προσφορά 33 εκατ. έκανε η κυπριακή Liquorina Limited
  • Προσφορά 33.999.999 ευρώ η ALTER EGO.
Όπως έγινε γνωστό οι ενδιαφερόμενοι έστειλαν σήμερα το πρωί τις δεσμευτικές προσφορές τους, λίγη ώρα πριν τη λήξη της προθεσμίας στις 11:00 π.μ. για τους δύο πλειστηριασμούς που αφορούν στην «Ομάδα Ενεργητικού Α'», που είναι η ακίνητη περιουσία του Mega και στην «Ομάδα Ενεργητικού Β'», δηλαδή τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία του καναλιού, όπως η ταινιοθήκη του, το σήμα «Mega», οι τίτλοι που έχει κατοχυρώσει, το αρχείο ειδήσεων, τα μηχανήματα και τα χρέη του καναλιού.

«Ομάδα Ενεργητικού Α'»

Κατά τον πρώτο πλειστηριασμό πωλήθηκαν τρία ακίνητα στο Μαρούσι καθώς και ένα ακίνητο στην Κρήτη, για τα οποία υπήρξαν δύο προσφορές: 384.000 ευρώ από την ΤΕΡΝΑ και 500.000 ευρώ απο την κοινοπραξία ΩΘΗΣΗ.

ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ: ΠΟΙΟ ΠΑΓΩΜΑ ;;; ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΕΛΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!

Η ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΗΣ
Οι τράπεζες έτοιμες να ανοίξουν τον Ιανουάριο ξανά το θέμα των χρεώσεων !!!



Τι γράφει το capital.gr :

Την προοπτική επιβολής πάγιου μηνιαίου τέλους διαχείρισης στους λογαριασμούς ιδιωτών και επιχειρήσεων, ανοίγει το "πάγωμα" των χρεώσεων που είχαν αποφασίσει να επιβάλουν οι τράπεζες σε μία πληθώρα τραπεζικών συναλλαγών. Το θέμα αναμένεται να ανοίξει τον Ιανουάριο, οπότε το θέμα των τραπεζικών χρεώσεων αναμένεται να τεθεί και πάλι επί τάπητος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, κατόπιν χθεσινής, δεύτερης παρέμβασης απευθείας από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά την παρέμβαση του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη για το θέμα κατά τη συνάντησή του με τους τραπεζίτες την περασμένη εβδομάδα, οι τράπεζες "πάγωσαν" τα σχέδια για την επιβολή αυξημένων χρεώσεων σε κάθε είδους τραπεζική συναλλαγή.

Δεσμεύτηκαν δε, ότι θα επανεξετάσουν την πολιτική τους και πριν προβούν σε οποιαδήποτε κίνηση θα έχουν ενημερώσει την κυβέρνηση. Σημειώνεται ότι ουσιαστικά μία τράπεζα είχε ανακοινώσει την πρόθεσή της να επιβάλλει από 1ης Νοεμβρίου αυξημένες χρεώσεις σε όλες τις συναλλαγές, είτε στο κατάστημα ή μέσω εναλλακτικών δικτύων.

ΧΑΜΟΣ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ: "ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ" ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ !!!

ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΓΙΑ 10/6/2020
Μια αναβολή που όπως κατήγγειλε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είχαν προαναγγείλει και πολλά ΜΜΕ !!!



Χαμός στη δίκη του Παναγιώτη Λαφαζάνη ο οποίος βαρύνεται με κατηγορίες για την παρεμπόδιση πλειστηριασμών.Ο Παναγιώτης. Λαφαζάνης τόνισε πως “είναι ντροπή για το κατεστημένο πολιτικό σύστημα και τον θεσμό της δικαιοσύνης ότι ο μόνος εκπρόσωπος παράταξης που έχει κάτσει στο εδώλιο να είμαι εγώ για μιά κατ’ εξοχήν κοινωνική δράση”.

Μια δίκη που πήρε αναβολή και που για το λόγο αυτό προκάλεσε την οργή του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Π. Λαφαζάνης, μιλώντας στο in.gr έκανε λόγο για πολιτικά μεθοδευμένη και “προκατασκευασμένη” διαδικασία παρωδία και κατήγγειλε ότι η αναβολή έγινε λόγω της σκόπιμης διατεταγμένης απουσίας, όλως τυχαίως, όλων συλλήβδην των μαρτύρων κατηγορίας, οι οποίοι εσκεμμένα λιποτάκτησαν.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, παίρνοντας τον λόγο, σύμφωνα με το iskra, σε μιά κατάμεστη και με πολλούς όρθιους εντός και στους διαδρόμους, δικαστική αίθουσα, κατάγγειλε έντονα και με δριμύτητα την απόφαση του Τριμελούς, μετά από αδικαιολόγητη πρόταση της Εισαγγελέως, να αναβάλλει την δίκη, αναβολή την οποία, όλως περιέργως, προανήγγειλαν πολλά μέσα μαζικής ενημέρωσης, αναφερόμενα σε “έγκυρες” πληροφορίες!

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ "ΔΙΑΣ" ΚΑΡΦΩΝΕΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ATM !!!

6 ΛΕΠΤΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ(0,06€)/ΑΝΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ Η ΚΑΤΑ ΜΕΓΙΣΤΟΝ ΧΡΕΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΜΕΣΩ DIASATM
Και συμπληρώνει, καρφώνοντας έτσι ουσιαστικά τις τράπεζες, ότι «πέραν της αμοιβής αυτής, ουδεμία άλλη χρέωση, ανελαστική ή μη, άμεση ή έμμεση επιβάλλεται από τη ΔΙΑΣ» !!!




Διευκρινίσεις της ΔΙΑΣ για τις χρεώσεις της στα ΑΤΜ των τραπεζών

Την υποστήριξή της στην πρόσφατη δέσμευση των τραπεζιτών, μετά τη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, για αναθεώρηση της αναγγελθείσας τιμολογιακής πολιτικής στις χρεώσεις που επιβάλλονται στις ηλεκτρονικές πληρωμές, εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΔΙΑΣ ΑΕ (Διατραπεζικά Συστήματα).


Η ΔΙΑΣ σημειώνει ότι χρεώσεις της για τη χρήση της υπηρεσίας DIASATM, ανέρχονται, κατά μέγιστον, στο ποσό των έξι λεπτών του ευρώ (0,06 ευρώ) ανά συναλλαγή. Πέραν της αμοιβής αυτής, επισημαίνεται στην σχετική ανακοίνωση, ουδεμία άλλη χρέωση, ανελαστική ή μη, άμεση ή έμμεση επιβάλλεται από τη ΔΙΑΣ.

Η ανακοίνωση της ΔΙΑΣ

ΧΡΕΗ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ: ΣΕ 24-48 ΔΟΣΕΙΣ Η ΝΕΑ ΠΑΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ !!!

ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΟΣ "ΚΟΦΤΗΣ" ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΥΨΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΔΟΣΕΩΝ
Ενώ θα καλύπτει χρέη από κάθε πηγή, δηλαδή και τις οφειλές που προέρχονται από κληρονομιές, δωρεές και γονικές παροχές.




Νέα, μόνιμη ρύθμιση χρεών στην εφορία σε 24 – 48 δόσεις, από 12 δόσεις που είναι σήμερα, φέρνει το υπουργείο Οικονομικών την επόμενη εβδομάδα, με το φορολογικό νομοσχέδιο που θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, ώστε να ψηφισθεί μέσα στον Νοέμβριο από τη Βουλή.

Αυτό ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Όπως εξήγησε ο υπ. Οικονομικών, καινοτομικό στοιχείο της νέας, πάγιας ρύθμισης για τα χρέη στην εφορία, εκτός από τον τετραπλασιασμό των δόσεων, είναι ότι θα καλύψει χρέη από κάθε πηγή, δηλαδή και τις οφειλές που προέρχονται από κληρονομιές, δωρεές και γονικές παροχές.

Επιπλέον, όπως ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας, στη νέα πάγια ρύθμιση δεν θα υπάρχουν εισοδηματικοί «κόφτες», δηλαδή περιορισμοί στην ένταξη στη ρύθμιση ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, αλλά το εισόδημα θα αποτελεί το κριτήριο για να προσδιορίζεται το ύψος και ο αριθμός των δόσεων για κάθε περίπτωση οφειλής.

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

ΠΡΙΝ ΧΑΡΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΜΠ@@ΡΔΕΛΟ, ΤΣΕΚΑΡΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΤΣ@ΤΣ@ !!!



Τι γράφει igata.gr :

Οφείλω να το ομολογήσω, ελπίζοντας ότι αμαρτία εξομολογουμένη, ουκ έστιν αμαρτία

Απογοητεύτηκα. Πιστεύω ότι τούτος ο λαός -ναι, ο δικός μας- δύσκολα έχει σωτηρία. Μόνο με ένα θαύμα πλέον σώζεται.

Κι αυτό γιατί βλέπω πόσο εύκολο είναι να τον διχάσεις, και πόσο ακόμα πιο εύκολο να τον χειραγωγήσεις. Είναι ένας λαός που έχει χάσει την ταυτότητα του και παραπαίει μεταξύ παλαιών αξιών και αυτοκαταστρεπτικού μοντερνισμού, έχοντας απολέσει την κρίση του (discrimination) την ικανότητα να διακρίνει το ορθό από το λάθος, το ηθικό από το ανήθικο, το λογικό από το παράλογο, το υγιώς επαναστατικό από την μπούρδα της ανατροπής για την ανατροπή. Ένας λαός γενικώς και σχεδόν μονίμως θυμωμένος, όταν κάνει διαλείμματα από τον ωχαδελφισμό.

Μόλις τελειώσαμε με τις κόντρες με τον Τζόκερ, κατά την διάρκεια των οποίων ψηφίστηκε ένα από τα πιο σοβαρά και καταστρεπτικά πολυνομοσχέδια της τωρινής κυβέρνησης, τώρα πιάσαμε τα κορτσόπουλα που αποφάσισαν να κάνουν την “επανάσταση” τους στην παρέλαση και καλά με το βηματισμό Monty Python. Εξέδωσαν και “μανιφέστο” γιατί το έκαναν


Και φυσικά άρχισε ο διχασμός -καλά έκαναν, κακά έκαναν- και με μπόλικο φανατισμό ειδικά από την πλευρά των θυμωμένων επαναστατών “καλά έκαναν”.

Τι πιστεύω; Δεν θα έπρεπε να υπάρχει ούτε ένας Έλληνας που θα χαιρόταν να βλέπει αυτό το καραγκιοζιλίκι, όχι εν ώρα παρέλασης, ούτε καν εν ώρα περιπάτου. Γιατί δεν υπάρχει τίποτα το αστείο, ανατρεπτικό, επαναστατικό να βγαίνεις στο δρόμο και να περπατάς σαν ζόμπι, σαν μαστουρωμένος ή σαν μαλάκας. Η χαρά του συστήματος να σε βλέπει να γελοιοποιείσαι τόσο και να χάνεις την αξιοπρέπεια σου!

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ-ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ: ΠΡΟΣ ΠΑΤΑΓΩΔΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΣΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ !!!

15 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΛΗΞΕΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ+ΠΛΗΡΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΜΟΛΙΣ 130 ΑΙΤΗΣΕΙΣ
Μάλιστα το σχέδιο Εστία της Κύπρου απευθύνεται σε δανειολήπτες των οποίων η αγοραία αξία της κύριας κατοικίας τους είναι έως 350.000€ !!!




Διαψεύδονται οι προσδοκίες που είχαν τεθεί για να προστατευτεί η πρώτη κατοικία ευάλωτων δανειοληπτών μέσω του σχεδίου Εστία καθώς 15 μέρες πριν λήξει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων, πληρούν όλα τα κριτήρια μόλις 130 αιτήσεις ενδιαφερομένων.

Τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας, ως αρμόδια για την επίτευξη του στόχου που έχει τεθεί σε σχέση με τη δημιουργία του σχεδίου Εστία, καθώς και οι τράπεζες που προσδοκούν μέσω του σχεδίου να μειώσουν τα κόκκινα δάνεια από τους ισολογισμούς τους κατά €3,4 δισ. ενδέχεται να επεκτείνουν τα κριτήρια για να περιληφθούν ως δικαιούχοι και άλλοι ευάλωτοι δανειολήπτες.

Σε 15 μέρες εκπνέει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων των δικαιούχων δανειοληπτών με εξασφάλιση πρώτη κατοικία.

Με βάση τα στοιχεία των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, περίπου 12 χιλ. ευάλωτοι δανειολήπτες πληρούν τα κριτήρια ένταξής τους στο Εστία.

Ωστόσο, η μέχρι σήμερα ανταπόκριση είναι τραγική και στα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας γίνονται σκέψεις να αποδεχτούν και περιπτώσεις δανειοληπτών των οποίων τα δάνεια δεν ήταν μη εξυπηρετούμενα πριν από τον Σεπτέμβριο του 2017, είχαν όμως αναδιαρθρωθεί αλλά και για κάποιους λόγους είναι σήμερα μη εξυπηρετούμενα.

ΚΡΑΤΟΣ ΠΑΡΩΔΙΑ: ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΕΒΑΛΑΝ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΕ ΤΣΑΓΚΑΡΗ ΓΙΑ ΦΙΛΟΔΩΡΗΜΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΕΥΡΩ !!!

ΙΣΧΥΡΙΣΤΗΚΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΕΥΡΩ ΗΤΑΝ ΑΜΟΙΒΗ...ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΟΠΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ, ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΕΤΣΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 250€
Ο τσαγκάρης χρειάστηκε να προσφύγει στη ΔΕΔ όπου και τελικά δικαιώθηκε.





Τσουχτερό πρόστιμο επιβλήθηκε σε τσαγκάρη στη Λιβαδειά.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open TV ελεγκτές της εφορίας περίμεναν έξω από το κατάστημά του. Βγήκε ένας πελάτης, ο οποίος κρατούσε ένα ζευγάρι παπούτσια, οι εφοριακοί θεώρησαν ότι είχαν επισκευαστεί και του ζήτησαν απόδειξη. Εκείνος απάντησε ότι δεν έχει απόδειξη και οι ελεγκτές μπήκαν στο κατάστημα, είδαν πάνω στον πάγκο ένα ευρώ και θεώρησαν ότι αυτό ήταν το αντίτιμο για την εργασία. Έτσι επέβαλαν στον τσαγκάρη πρόστιμο 250 ευρώ.

Ο τσαγκάρης προσέφυγε στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Επίλυσης Διαφορών και δικαιώθηκε αφού έγιναν δεκτά τα επιχειρήματά του. Εξήγησε ότι στην ουσία δεν επρόκειτο για επισκευή παπουτσιού, αλλά για ένα απλό κόλλημα του τακουνιού. Όταν ο πελάτης ρώτησε τι οφείλει, εκείνος είπε «τίποτα» και ο πελάτης άφησε από μόνος του φιλοδώρημα ενός ευρώ. Το πρόστιμο τελικά διεγράφη.


ΤΟ ΚΑΡΤΕΛ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ & ΤΟ ΒΗΜΑ (ΧΡΗΣΙΜΩΝ) ΗΛΙΘΙΩΝ !!!



Του Γιάννη Καφάτου

Θυμάσαι ότι σήμερα, 31 Οκτωβρίου όταν ήσουν μαθητής σε έβαζαν να γράφεις μια έκθεση για την αξία της αποταμίευσης;

Θυμάσαι πότε είχες τη δυνατότητα να αποταμιεύσεις;

Γιατί να θυμάσαι! Αφού τα τελευταία, πολλά πλέον χρόνια, αγωνίζεσαι ίσα να τα βγάλεις πέρα χωρίς να μπεις πολύ μέσα…

Η τηλεκριτικός Ντέπυ Γκολεμά το είχε γράψει πολύ έξυπνα: Περισσεύει πολύς μήνας στο τέλος του μισθού (και το είχε γράψει πριν αρχίσει το μεγάλο πάρτι της κρίσης).

Έτσι λοιπόν σήμερα αντί να γράψεις έκθεση για την αποταμίευση πρέπει να πάρεις μολύβι και χαρτί να αποστηθίσεις πόσα θα πληρώνεις επιπλέον στις τράπεζες για τις συναλλαγές που θα κάνεις στα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης.

Τα ΑΤΜ που έχουν μπει τόσο δυναμικά στις ζωές μας – ειδικά μετά την φρικώδη εμπειρία των capital controls – τώρα θα χρεώνουν τις «υπηρεσίες τους».

Γιατί;

Γιατί έτσι αποφάσισαν ξαφνικά όλες μαζί οι συστημικές τράπεζες.

Οι ίδιες τράπεζες που σώθηκαν χάρη στα λεφτά των ασφαλιστικών μας ταμείων και των δικών μας θυσιών τώρα όλες μαζί, σε μια μαφιόζικη ομερτά αποφάσισαν και διέταξαν.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ: ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΚΟΣΚΙΝΟ ΕΝΑΝ-ΕΝΑΝ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΜΕ ΔΑΝΕΙΟ ΜΕ ΕΔ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΕ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ-ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
Όπως μεταδίδει το bankingnews.gr, εφόσον τελειώσει αυτή η φάση(των κατασχέσεων-πλειστηριασμών) μετά το Δημόσιο θα εξετάσει με ποιο τρόπο θα παρέμβει προσμετρώντας το κόστος !!!



Πιέσεις στους δανειολήπτες με δάνεια με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου - Το θέμα αφορά περίπου 600.000 δάνεια που έχουν κατά καιρούς χορηγηθεί από τις τράπεζες

Ανά περίπτωση όπως όλα δείχνουν θα αντιμετωπισθούν οι καταπτώσεις εγγυήσεων του Δημοσίου σε δάνεια που έλαβαν ευπαθείς και άλλες ομάδες σε προγενέστερο χρόνο.Το θέμα ήρθε εκ νέου στην επιφάνεια στη συζήτηση που πραγματοποίησαν πρόσφατα οι τραπεζίτες στη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την περασμένη εβδομάδα.

Οι διοικήσεις των τραπεζών έθεσαν το θέμα στον πρωθυπουργό καθώς πρόκειται για δάνεια που χορήγησαν στους πελάτες τους στο πλαίσιο συγκεκριμένων προγραμμάτων και για τα οποία δεν έλαβαν προβλέψεις αφού έφεραν τα δάνεια αυτά την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.

Η κρίση όμως ανέτρεψε τα δεδομένα και πλήθος αυτών των δανείων κατέπεσαν ενώ και οι εγγυήσεις του Ελληνικού Δημοσίου έπαψαν να αποτελούν σημαντική ασφάλεια.

Ωστόσο το Υπουργείο Οικονομικών δε φαίνεται αποφασισμένο σε πρώτη τουλάχιστον φάση να αντικαταστήσει ή να αποπληρώσει τις εγγυήσεις αυτές όχι πριν εξαντληθούν τα περιθώρια που υπάρχουν απέναντι στου δανειολήπτες.

Πιο συγκεκριμένα οι οδηγίες είναι οι τράπεζες να διαχειριστούν τα δάνεια αυτά ως σα να μη φέρουν εγγυήσεις του Δημοσίου εξαντλώντας όλα τα όρια που έχουν στη διάθεσή τους προκειμένου να εισπράξουν όσο μεγαλύτερο τμήμα της αποπληρωμής δύνανται.

Πρόκειται για δάνεια που έχουν δοθεί σε ευπαθείς ομάδες (σεισμόπληκτοι, πυρόπληκτοι κλπ) αλλά και σε επαγγελματικές (γεωργούς, δάνεια με την εγγύηση του ΕΤΕΑΝ).

ΝΕΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΜΕ ΠΟΙΝΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ 8 ΜΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ !!!


ΕΦΑΠΑΞ ΤΕΛΟΣ ;;;



Κατάργηση του εφάπαξ προμηνύει το πόρισμα της Ομάδας Εργασίας για την Επεξεργασία Προτάσεων για την Αναδιοργάνωση της Επικουρικής Ασφάλισης στην Ελλάδα

Στα σχέδια της κυβέρνησης για το νέο ασφαλιστικό σύστημα, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί μέχρι τα τέλη του χρόνου, συμπεριλαμβάνεται η κατάργηση του εφάπαξ!

Το πειστήριο για τις προθέσεις της κυβέρνησης, βρίσκεται στο πόρισμα της Ομάδας Εργασίας για την Επεξεργασία Προτάσεων για την Αναδιοργάνωση της Επικουρικής Ασφάλισης στην Ελλάδα, της λεγόμενης Επιτροπής Σοφών του Υπουργείου Εργασίας, που υπεβλήθη προ ημερών στην πολιτική ηγεσία του.

Στο πόρισμα, που αποτελεί τον μπούσουλα για το νέο ασφαλιστικό σύστημα, το οποίο σχεδιάζει η κυβέρνηση, η κατάργηση της εφάπαξ παροχής (του γνωστού εφάπαξ δηλαδή) θεωρείται δεδομένη!

Συγκεκριμένα, στην ενότητα υπό τον τίτλο: «Προκαταβολή Συνταξιοδοτικού Δικαιώματος», αναφέρονται τα εξής:

#ΜΙΚΗΣ : ΜΕ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟΥΝ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ !!!


Με αφορμή τις διώξεις για την αντίσταση στους τοκογλύφους & τους πλειστηριασμούς ( χθές ήταν η δίκη του Παναγιώτη Λαφαζάνη) ο Μίκης Θεοδωράκης έκανε αυστηρή δήλωση όπου λέει μεταξύ άλλων:

"Με εθνική τραγωδία ισοδυναμεί η προσπάθεια κλοπής από τον Ελληνικό Λαό του τελευταίου του οχυρού: της προσωπικής του κατοικίας, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο ζωτικής & πολιτισμικής ιδιοσυστασίας της εθνικής μας ταυτότητας. Απορώ και θλίβομαι για την τόση απάθεια με την οποία αντιμετωπίζεται αυτή η τόσο προκλητική ενέργεια που κηλιδώνει τον Λαό μας ανεπανόρθωτα" 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ & ΤΗΝ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ & ΤΡΑΠΕΖΩΝ

ΔΩΡΟΝ-ΑΔΩΡΟΝ Η ΑΡΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕ ΤΙΣ 120 ΔΟΣΕΙΣ !!!




Παρά το νόμο που πέρασε το υπ. Οικονομικών για άρση των κατασχέσεων μετά την πληρωμή της πρώτης δόσης της ρύθμισης, κάποιες ΔΟΥ επιλέγουν να συνεχίζουν τη δέσμευση ποσών που αποδίδονται από τις τράπεζες

Δώρο άδωρο αποδεικνύεται η άρση κατασχέσεων που προβλέπει ο νόμος για φορολογούμενους που ρύθμισαν τα χρέη τους με τις 120 δόσεις καθώς σε πολλές περιπτώσεις, λόγω γραφειοκρατίας ή ερμηνείας του νόμου, οι δεσμεύσεις ποσών συνεχίζονται και μετά τη ρύθμιση.

Το γεγονός διαπιστώνουν πολλοί φορολογούμενοι που ρύθμισαν μεν τις οφειλές με έως 120 δόσεις, αλλά η άρση της κατάσχεσης καθυστερεί και οι τράπεζες συνεχίζουν να δεσμεύουν ποσά τα οποία αποδίδουν στο Δημόσιο.

Και τούτο διότι ο μεν νόμος λέει ότι με την πληρωμή της πρώτης δόσης της ρύθμισης αίρεται η κατάσχεση, αλλά για να γίνει αυτό τα δικαστικά τμήματα των κατά τόπους εφοριών, περιορίζονται στο να προμηθεύσουν τους φορολογούμενους με μια βεβαίωση η οποία αναγράφει ότι αίρεται η κατάσχεση για τα ποσά που δεσμεύονται μετά την κατάθεση της βεβαίωσης στην τράπεζα. Επομένως οι τράπεζες συνεχίζουν να δεσμεύουν ποσά, μέχρι να διεκπεραιώσουν την αίτηση μέσα από τη δική τους γραφειοκρατία (η οποία είναι ιδιαίτερα αυξημένη λόγω των εκατοντάδων χιλιάδων κατασχέσεων που έχουν γίνει) και στη συνέχεια αποδίδουν τα ποσά στο Δημόσιο.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΓΙΑ ΤΑ FUNDS !!!


Τι θα προβλέπει νέο νομοσχέδιο

Μοντέλο Κύπρου, και όχι μόνο, για προσέλκυση επενδύσεων μέσω funds με ελάχιστη έως μηδενική φορολογία θεσμοθετεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών, όσο και το υπουργείο Ανάπτυξης, κατόπιν προτάσεων της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, σχεδιάζει σε ένα από τα άρθρα του νομοσχεδίου για το χρηματοπιστωτικό σύστημα που έρχεται στην Βουλή μέχρι τις 22 Νοεμβρίου να δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας ειδικού τύπου funds, τα οποία θα τοποθετούνται σε εναλλακτικού τύπου επενδύσεις.

Κι αν στην Κύπρο η εκεί χρηματιστηριακή αγορά σχεδόν υπολειτουργεί, όπως αναφέρουν χρηματιστηριακές πηγές στην Αθήνα, ωστόσο υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και ζήτηση για άντληση κεφαλαίων από funds που έχουν συσταθεί εκεί.

Πλέον, στο νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης -το οποίο, σημειωτέον, πρώτη φορά ελληνική κυβέρνηση φέρνει σε ένα από τα νομοσχέδια της τους πέντε πρώτους μήνες που έχει αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας- που θα περιλαμβάνει διατάξεις για την Κεφαλαιαγορά και τα νέα πεδία δράσης της, θα υπάρχει η δυνατότητα σύστασης και συμμετοχής από ιδιώτες επενδυτές σε funds τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα χρηματοδότησης νεοφυών και καινοτόμων επιχειρήσεων ή πρωτότυπων επιχειρηματικών ιδεών.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ;;; ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΑΚΙΝΗΤΑ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ !!!


AΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ...Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΑΚΙΝΗΤΑ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ

Με σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε η Τράπεζα Πειραιώς μας ανακοίνωσε για την ίδρυση και μεταβίβαση δανείων σε εταιρεία στην οποία συμμετέχει στο μετοχικό της κεφάλαιο και σε ποσοστό 20%..Η εν λόγω εταιρεία όπως θα δείτε από το σχετικό δελτίο τύπου συστάθηκε από κοινού με το fund intrum και ημερομηνία έναρξης λειτουργίας της είναι η 16/9/2019.

ΑΑΔΕ: ΦΟΥΛΑΡΕΙ ΤΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΦΜ ΓΙΑ ΧΡΕΗ+ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ !!!

ΣΤΟΝ "ΠΑΓΟ" ΑΦΜ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΠΟΥ ΦΕΣΩΝΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟ+ΑΓΟΡΑ
Το «συγχωροχάρτι» και η εγγύηση των 15.000€.



«Παγώνει» ΑΦΜ η εφορία

Στην αυτόματη απενεργοποίηση των ΑΦΜ δεκάδων επιχειρηματιών που φεσώνουν το δημόσιο (και όχι μόνο) προχωρεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Από το 2018 η διαδικασία απενεργοποίηση των Αριθμών Φορολογικού Μητρώου έχει καταστεί πιο ευέλικτη, ενώ προβλέπεται και «συγχωροχάρτι» για τους παραβάτες ύψους 15.000 ευρώ.

Πρόκειται για περιπτώσεις επιχειρηματιών οι οποίοι ανοίγουν μια επιχείρηση, γεμίζουν την αγορά με πλαστά και εικονικά τιμολόγια και ακάλυπτες επιταγές, δεν πληρώνουν φόρους εισφορές και προμηθευτές και κάποια στιγμή βάζουν λουκέτο και εξαφανίζονται αφήνοντας «φέσια» σε δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία και προμηθευτές. Αποκαλούνται «εξαφανισμένοι έμποροι» στη φορολογική διάλεκτο και το «κανόνι» που ρίχνουν ταρακουνάει την αγορά.

Η συνηθισμένη μορφή απάτης διενεργείται, συνήθως, ως εξής: μια επιχείρηση Α αγοράζει από μια άλλη επιχείρηση Β προϊόντα καταβάλλοντας τον σχετικό ΦΠΑ. Η επιχείρηση Α πουλά τα προϊόντα σε μια επιχείρηση Γ εισπράττοντας τον ΦΠΑ που αναλογεί. Τα προϊόντα πωλούνται εκ νέου από την επιχείρηση Γ στην αγορά λιανικής και οι καταναλωτές καταβάλλουν τον ΦΠΑ. Ωστόσο, η επιχείρηση Α εξαφανίζεται και δεν αποδίδει τον ΦΠΑ στο δημόσιο. Επί της ουσίας οι επιχειρήσεις που εμπλέκονται στις συναλλαγές συνήθως ανήκουν στο ίδιο πρόσωπο ή πρόσωπα και έτσι ο ΦΠΑ αντί να αποδοθεί στο δημόσιο, τον παρακρατούν οι ίδιοι και εξαφανίζονται από τον φορολογικό χάρτη.

Η απενεργοποίηση του ΑΦΜ αποτελεί μια μέθοδο άμυνας του δημοσίου απέναντι στα κυκλώματα φοροδιαφυγής, ώστε να μην μπορούν να δραστηριοποιηθούν ξανά.

Από την αρχή του 2019 μέχρι και τον Αύγουστο έχουν απενεργοποιηθεί συνολικά 61 ΑΦΜ επιχειρηματιών που έχουν υποπέσει σε βαρύτατες φορολογικές παραβάσεις και σχετίζονται με οικονομικές απάτες.

ΟΤΑΝ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΟΥ ΕΞΗΓΕΙ...ΤΟ ΠΩΣ ΣΕ ΚΛΕΒΕΙ !!!

Γράφει ο Πάνος Λελιάτσος



To είδαμε και αυτό..Η τράπεζα σου αναλύει και σου εξηγεί πως σε κλέβει...

Ενώ υπάρχει τελεσίδικη απόφαση του Αρείου Πάγου για την καταχρηστικότητα ανατοκισμού δανείων με έτος βάσης 360 ημερών ενώ υπάρχει κοινοτική οδηγία και νόμος του κράτους οι τράπεζες ακόμη και σήμερα εφαρμόζουν αυτή την πρακτική..

Η εν λόγω τράπεζα μπήκε στον πειρασμό να εξηγήσει τον δανειολήπτη πως τον κλέβει..για να τον βγάλει διαταγή πληρωμής και να του λέει κύριε εμείς στα λέγαμε...

ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΤΑΝΕΙ Η ΜΑΦΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ...ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΦΙΑ ΤΩΝ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΩΝ !!!


ΑΠΟ ΤΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΤΟΥ ΓΑΠ, ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ !!!



Το 2009 ο Γιώργος Παπανδρέου ως πρωθυπουργός έλεγε η Ελλάδα δεν έχει πετρέλαιο...μετά μεσολάβησαν τα μνημόνια, ξεκίνησε το μοίρασμα+έρευνες και ξάφνου ανακαλύφθηκαν και σούπερ κοιτάσματα υδρογονανθράκων...

Θυμηθείτε στο βίντεο:

ΠΑΓΙΔΕΣ+ΕΞΤΡΑ ΦΟΡΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΝΟΜΑΝΕ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!


Σε μεγένθυση:

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ: ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΤΑΣΘΑΛΙΕΣ 4 ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΣ !!!

Η ΖΗΜΙΑ ΤΗΣ ΟΔΥΕ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΤΑ 70.000€
Οι 4 δικαστικοί υπάλληλοι, μέλη του ΔΣ της ΟΔΥΕ, παραπέμφθηκαν αρχικά για το κακούργημα της απιστίας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση αλλά μετά την ψήφιση του νέου ποινικού κώδικα το εν λόγω αδίκημα μετατράπηκε σε πλημμέλημα !!!




Ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, δικάζονται στις 26 Νοεμβρίου τέσσερις συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) για οικονομικές και διαχειριστικές ατασθαλίες σε βάρος του ταμείου της Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα οι τέσσερις δικαστικοί υπάλληλοι μέλη του ΔΣ της ΟΔΥΕ παραπέμφθηκαν αρχικά για το κακούργημα της απιστίας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση αλλά μετά την ψήφιση του νέου ποινικού κώδικα το εν λόγω αδίκημα μετατράπηκε σε πλημμέλημα και η υπόθεση οδηγείται στο ακροατήριο του Α΄ τριμελούς Πλημμελειοδικείου.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα οι τέσσερις συνδικαλιστές λόγω της ιδιότητας τους στην ομοσπονδία (πρόεδροι, ταμίας και γενικός γραμματέας) κατά τη διετία 2012-2014 φέρονται να προκάλεσαν στο ταμείο της ΟΔΥΕ περιουσιακή ζημία η οποία ξεπερνά τα 70.000 ευρώ.

Η δικογραφία σε βάρος των τεσσάρων σχηματίσθηκε κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς συνάδελφου τους και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΟΔΥΕ, στα μητρώα της οποίας είναι εγγεγραμμένα 6.000 μέλη.

Στη μηνυτήρια αναφορά καταγγέλλονταν ότι, σύμφωνα με το από 3-9-2015 πρακτικό της Ελεγκτικής Επιτροπής της ΟΔΥΕ για τον οικονομικό απολογισμό Ιουλίου-Οκτωβρίου 2014, προέκυπτε διαχειριστικό έλλειμμα, με αποτέλεσμα να αναφύονται ζητήματα διερεύνησης της οικονομικής διαχείρισης της Ομοσπονδίας. Έτσι διενεργήθηκε σχετικός έλεγχος από τον πραγματογνώμονα λογιστή οικονομολόγο Ιωάννη Ντερτίνη και από τον οικονομολόγο-φοροτεχνικό Απόστολο Αλωνιάτη.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΧΑΜΗΛΟΤΟΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΑΓΡΟΤΕΣ !!!



Χαμηλότοκα δάνεια σε αγρότες υπόσχεται η συμφωνία που υπεγράφη την Πέμπτη μεταξύ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων και αφορά τη σύσταση του Ταμείου Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης.

Το συγκεκριμένο χρηματοδοτικό εργαλείο, που θα παρέχει φτηνό χρήμα σε Έλληνες παραγωγούς σε μια περίοδο κατά την οποία έχει διαπιστωθεί χρηματοδοτικό κενό, βασίζεται σε πόρους του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, με στόχο την κάλυψη των κινδύνων των δανείων, ώστε οι αγρότες να έχουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση με ευνοϊκούς όρους. Όπως χαμηλότερο ύψος επιτοκίων, μεγαλύτερες περιόδους αποπληρωμής, καθώς επίσης και μικρή απαίτηση εγγυήσεων από την πλευρά των τραπεζών, αφού το υπουργείο παρέχει χρήματα στις τράπεζες ως collateral.

Τη συμφωνία υπέγραψαν από την πλευρά του ΥΠΑΑΤ ο υπουργός Μάκης Βορίδης και από την πλευρά του ΕΤΑΕ ο διευθύνων σύμβουλος Πιερ Λουίτζι Τζίλιμπερτ, παρουσία και άλλων μελών της κυβέρνησης και στελεχών του υπουργείου.

Το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης θα συνεισφέρει στο εργαλείο αυτό 80 εκατομμύρια ευρώ ως παροχή εγγυήσεων για κάλυψη νέων δανείων από 10.000 ευρώ και πάνω (δεν υπάρχει «ταβάνι»), ενώ αναμένεται ότι το συνολικό ύψος των κεφαλαίων τα οποία θα διατεθούν (μόχλευση) θα ανέλθουν στα 400 εκατομμύρια ευρώ.

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ: 400€ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ ;;;

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΤΟ ΠΑΡΟΝ", ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ ΛΑΜΒΑΝΕΙ 400€/ΜΗΝΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΗΛΙΚΙΑΣ... 
Την ίδια ώρα για τις φτωχές-άπορες ελληνικές οικογένειες που έχουν καταστραφεί από την πολιτική των μνημονίων δίνεται με αυστηριά κριτήρια μέσω του ΚΕΑ 200€ για κάθε μονοπροσωπο νοικοκυριό προσαυξημένο κατά 100€ για κάθε ενήλικο μέλος και 50€ για κάθε ανήλικο !!!
Εν ολίγοις βάσει αυτών μια 4μελή οικογένεια προσφύγων(2 ενήλικοι-2 παιδιά) λαμβάνει 1.600€ το μήνα ενώ μια αντίστοιχη ελληνική μόλις 400€ !!! 



Τι αποκαλύπτει το paron.gr :


400 ευρώ τον μήνα παίρνει κάθε πρόσφυγας

Επικίνδυνες εθνικά διαστάσεις παίρνει το Προσφυγικό (Μεταναστευτικό) και στο Μαξίμου χτύπησε… κόκκινος συναγερμός. Απόδειξη, το ότι ξαφνικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όρισε προχθές ειδικό συντονιστή τον υφυπουργό Άμυνας, στρατηγό Αλκιβιάδη Στεφανή, λόγω της εκρηκτικής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στην πρώτη γραμμή, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, που έχουν κατακλυσθεί από πρόσφυγες – μετανάστες. Με τους κατοίκους να είναι κυριολεκτικά στα κάγκελα και τις ροές να συνεχίζονται, αν και με μικρότερες αποστολές… 

Να υπογραμμίσουμε ότι ήδη έχει ορισθεί ο Γιώργος Κουμουτσάκος αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, που σημαίνει ότι οι εξελίξεις παίρνουν ανησυχητικές διαστάσεις, αναγκάζοντας τον πρωθυπουργό να βάλει έναν «μάχιμο», τον στρατηγό Αλκιβιάδη Στεφανή, ως συντονιστή. Κάτι φοβάται το Μαξίμου… 

Και όλα αυτά με τις ροές προσφύγων – μεταναστών να συνεχίζονται, με μικρότερο μεν αριθμό αλλά με πλήρη σχεδιασμό, μέχρι του σημείου στις ακτές που πηγαίνουν οι βάρκες να τους περιμένουν ταξί, με τη βοήθεια των ΜΚΟ! Η κατάσταση δεν παύει να είναι εκρηκτική. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Χίου, όπου στις ε­γκαταστάσεις της ΒΙΑΛ, σε έναν χώρο που είναι μόλις για 1.100 άτομα, «ζουν» 5.500! Πρόκειται κυριολεκτικά για… σαρδελοποίηση, όπως μας έλεγαν Χιώτες. Η όλη κατάσταση, όμως, στα νησιά της πρώτης γραμμής έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο. Και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το αύριο… 

ΝΕΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ, ΣΤΑΣΙΜΕΣ ΟΙ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΤΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Μετά από 17 εβδομάδες λειτουργίας μόλις 8 προτάσεις ρυθμίσεων από τις τράπεζες έχουν γίνει αποδεκτές από δανειολήπτες

Σχεδόν 29.000 χρήστες έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία προκείμενου να ενταχθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για την προστασία της πρώτης κατοικίας και την ευνοϊκή ρύθμιση και επιδότηση των στεγαστικών, καταναλωτικών και επιχειρηματικών δανείων, με υποθήκη στην κύρια κατοικία.

Αναλυτικά τα στοιχεία:

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΜΠΙΖΝΕΣ...ΜΕ ΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΣΤΙΕΣ !!!




Οι φοιτητικές εστίες και τα ξενοδοχεία που μισθώνονται για φοιτητές στα 35 Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας καλύπτουν μόνο το 2,94% του συνόλου των 423.505 φοιτητών.

Μοντέλο για την επίλυση του προβλήματος της φοιτητικής στέγης στην Ελλάδα, αλλά και για την προσέλκυση επενδύσεων μπορεί να αποτελέσει το πρώτο έργο Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) για φοιτητικές κατοικίες που προωθείται αυτή την περίοδο στην Κρήτη.

Το έργο, για το οποίο αναμένονται εκδηλώσεις ενδιαφέροντος στις 21 Ιανουαρίου, αφορά την κατασκευή, συντήρηση και εκμετάλλευση για 30 χρόνια των νέων κτηριακών συγκροτημάτων στις πανεπιστημιουπόλεις Ρεθύμνου και Ηρακλείου του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ειδικότερα, προβλέπεται η κατασκευή 2.000 φοιτητικών διαμερισμάτων στην Πανεπιστημιούπολη Γάλλου και 1.000 κατοικίες στο Ηράκλειο. Στο έργο περιλαμβάνεται επίσης και η μελέτη κατασκευής του αμφιθέατρου στου Γάλλου, το οποίο θα αξιοποιηθεί και ως συνεδριακό κέντρο.

Το ΣΔΙΤ για φοιτητικές κατοικίες στην Κρήτη, το πρώτο του είδους του στη χώρα μας, αναμένεται να αποτελέσει πρότυπο για παρόμοιες πρωτοβουλίες σε άλλα πανεπιστήμια και περιοχές της χώρας μας, καθώς ο αριθμός φοιτητικών εστιών που παρέχονται είναι δυσανάλογα μικρός σε σχέση με τους φοιτητές. Οι φοιτητικές εστίες και τα ξενοδοχεία που μισθώνονται για φοιτητές στα 35 Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας είναι δυναμικότητας 12.457 κλινών, καλύπτουν δηλαδή μόνο το 2,94% του συνόλου των 423.505 φοιτητών (προπτυχιακών, μεταπτυχιακών και διδακτορικών) που σπουδάζουν σε αυτά.

Το πρόβλημα της φοιτητικής στέγης είναι έντονο και στην Κρήτη. Σύμφωνα με στοιχεία που είχαν παρουσιαστεί τον περασμένο Μάιο, όταν είχε εγκριθεί το έργο ΣΔΙΤ από την αρμόδια διυπουργική επιτροπή, σε εστίες μένουν μόλις 336 φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης, όταν ο αριθμός των εγγεγραμμένων ξεπερνά τις 21.000. Στο Ρέθυμνο το Πανεπιστήμιο Κρήτης διαθέτει τη Φοιτητική Κατοικία η οποία διαθέτει 143 δωμάτια και το Φοιτητικό Πολιτιστικό Κέντρο «ΞΕΝΙΑ» με 29 δωμάτια. Στο Ηράκλειο το Πανεπιστήμιο Κρήτης στεγάζει τους φοιτητές σε δίκλινα δωμάτια ξενοδοχείων.

Έντονο το επενδυτικό ενδιαφέρον για τη φοιτητική στέγη

ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ !!!




Πόσο αυξάνεται και πώς θα καταβληθεί


Υπεγράφη η απόφαση για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ.

Η απόφαση προβλέπει αύξηση του επιδόματος κατά 10% για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του νοικοκυριού αλλά και τη δυνατότητα να πάρουν οι δικαιούχοι το σύνολο του επιδόματος που δικαιούνται, εφόσον κάνουν αγορές πετρελαίου θέρμανσης διπλάσιες από το επίδομα αυτό.

Παράλληλα, για πρώτη φορά, θα λάβουν πρόσθετο επίδομα οι ορεινοί Δήμοι της Α΄ Ζώνης (Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών και Φλώρινας) που αντιμετωπίζονταν ως πεδινοί μέχρι τώρα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, η αύξηση του επιδόματος θέρμανσης θα φθάσει έως το 36,6% για νοικοκυριά χωρίς παιδιά, έως 35,5% για νοικοκυριά με ένα παιδί και έως 40,8% για νοικοκυριά με δύο παιδιά.

Το επίδομα θα δοθεί κατόπιν αίτησης του δικαιούχου στην σχετική εφαρμογή του TAXISNET, την οποία θα πρέπει να συμπληρώσει έως τις 20 Δεκεμβρίου 2019 και θα πρέπει να πραγματοποιήσει τις σχετικές αγορές πετρελαίου θέρμανσης από τις 15 Οκτωβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019. Το επίδομα θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2019.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών:

ΟΙ PORSCHE ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ...ΚΑΙΝΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ !!!



Στο «μάτι» της ΑΑΔΕ 9.500 αυτοκίνητα με πινακίδες της γειτονικής χώρας, που θεωρούνται ύποπτα, για φορολογικές παραβάσεις των ιδιοκτητών τους

Στην παγίδα των τεκμηρίων έπεσε ζευγάρι φορολογουμένων της Βόρειας Ελλάδας, το οποίο κατείχε δύο υπερπολυτελή αυτοκίνητα, με πινακίδες Βουλγαρίας και πλήρωσε φόρους και πρόστιμα πάνω από 30.000 ευρώ.

Οι φορολογούμενοι που κατείχαν δύο αυτοκίνητα, PORSCHE και TOUAREG, προσέφυγαν στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών, η οποία όμως απέρριψε την προσφυγή τους και οι φόροι βεβαιώθηκαν. Πρόκειται για την προστιθέμενη διαφορά τεκμηρίων, φόρουςπολυτελούς διαβίωσης, πρόστιμο ανακριβούς δήλωσης, τόκοι, εισφορά αλληλεγγύης κ.λπ.

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, από το σύνολο των αυτοκινήτων με πινακίδες Βουλγαρίας, εντοπίστηκαν, ούτε λίγο ούτε πολύ, 9.500 αυτοκίνητα τα οποία θεωρούνται ύποπτα, για φορολογικές παραβάσεις των ιδιοκτητών τους.

Όπως και στην προκειμένη περίπτωση, Έλληνες φορολογούμενοι, ειδικά της Βόρειας Ελλάδας, ιδρύουν εταιρείες στη Βουλγαρία, οι οποίες στις περισσότερες περιπτώσεις είναι εικονικές. Στις εταιρείες αυτές «χρεώνουν» τα Ι.Χ. αυτοκίνητα, ως εταιρικά, αποφεύγοντας την απόχη των τεκμηρίων στην Ελλάδα, αλλά και την πληρωμή του φόρου πολυτελείας, καθότι τα περισσότερα είναι μεγάλου κυβισμού.

ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ: ΝΑ ΚΑΤΑΣΧΕΘΕΙ ΑΜΕΣΩΣ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΥΤΣΩΝ & ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΣ !!!

ΥΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΒΟΜΒΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΕΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΩΝ+ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ
ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΔΩ:
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ 1 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΣΕ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ !!!




Να κατασχεθούν άμεσα ακίνητα της οικογένειας Κουτσολιούτσου και μελών του Δ.Σ. της Folli Folie ζητά η πρόεδρος της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος από την ανακρίτρια και τον εισαγγελέα που διερευνούν το οικονομικό σκάνδαλο.

Πρόκειται για περιουσιακά στοιχεία που η Αρχή έχει δεσμεύσει από το 2018, όταν ήρθαν στο φως τα πρώτα στοιχεία που οδήγησαν στην κατάρρευση της εταιρείας και την εξαπάτηση των επενδυτών της. Ωστόσο, μία διάταξη στις επικείμενες αλλαγές στους Κώδικες οδηγεί σε αυτόματη ανάκληση αυτής της δέσμευσης και «ξεπάγωμα» των «παγωμένων» σήμερα περιουσιακών στοιχείων των ιδρυτών και διοικούντων την Folli Folie.

Όπως αποκαλύπτει το mononews, η πρόεδρος της Αρχής, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Άννα Ζαΐρη, με έγγραφο που παρέδωσε χθες τόσο στον πρόεδρο όσο και στον εισαγγελέα του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου ζητά να ενημερωθούν άμεσα ο επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης (που συνεχίζει την προκαταρκτική εξέταση), η 35η τακτική ανακρίτρια Κωνσταντίνα Αλεξοπούλου (που διενεργεί την ανάκριση για τις ήδη ασκηθείσες ποινικές διώξεις) αλλά και όποιος άλλος δικαστικός λειτουργός διερευνά την υπόθεση, για τις ολέθριες συνέπειες της νέας διάταξης που –εάν ψηφιστεί- τινάζει στον αέρα τις επιβληθείσες δεσμεύσεις της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος.

ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ Η ΒΙΛΑ ΨΥΧΑΡΗ ΣΤΟ ΨΥΧΙΚΟ !!!

ΟΙ ΨΥΧΑΡΗΔΕΣ ΜΠΛΟΚΑΡΑΝ ΤΟΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ 25ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Ο Παναγιώτης Ψυχάρης κατέθεσε αίτηση ανακοπής, ζητώντας να διορθωθεί η έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης και κατ’ επέκταση η τιμή εκκίνησης της ιδιοκτησίας.



Για την περασμένη Παρασκευή 25 Οκτωβρίου είχε προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός της βίλας του πρώην εκδότη Σταύρου Ψυχάρη, η οποία βρίσκεται στις οδούς Σερεπετζή, Δόλασικ και Περσέως 2Α στο Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού. Ωστόσο, η διαδικασία, με επισπεύδουσα την Alpha Bank, δεν πραγματοποιήθηκε επειδή, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, ο Παναγιώτης Ψυχάρης κατέθεσε αίτηση ανακοπής, ζητώντας να διορθωθεί η έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης και κατ’ επέκταση η τιμή εκκίνησης της ιδιοκτησίας.

Προς 2,4 εκατ. ευρώ

Η βίλα εμβαδού 544 τ.μ., που θα εκπλειστηριαζόταν προς 2,4 εκατ. ευρώ, βρίσκεται σε οικόπεδο 3,4 στρεμμάτων, διαθέτει εξώστες 208 τ.μ. και αποτελείται από playroom περίπου 100 τ.μ., υπόγειο 158 τ.μ., ισόγειο 141 τ.μ. και πρώτο όροφο 140 τ.μ. Συνοδεύεται ακόμη από δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης τμήματος οικοπέδου 308 τ.μ.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΥΚΟΥΡΕΖΟΣ: "ΕΣΩΣΕ" ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΕΝΤΕ ΑΠΟ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ !!!

ΤΟ ΕΒΓΑΖΕ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ Η ALPHA BANK ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΗ 100.000€
Αν σε διάστημα 15 ημερών δεν εκπληρώσει τους όρους της συμφωνίας για την αποπληρωμή του χρέους η τράπεζα θα επανέλθει με νέα ημερομηνία πλειστηριασμού.




Συμφωνία στο παραπέντε έκανε ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος για να σταματήσει ο πλειστηριασμός ακινήτου στο Κολωνάκι.

Για σήμερα είχε προγραμματιστεί να βγει στο σφυρί ακίνητο επί της οδούς Δημοκρίτου 19 που στεγάζονταν το δικηγορικό γραφείο του Αλέξανδρου Λυκουρέζου.

Η διοίκηση της Alpha Bank έβαλε σε εφαρμογή τις νομικές διαδικασίες για την είσπραξη οφειλής ύψους 100.000 ευρώ η οποία ήταν σε εκκρεμότητα για αρκετά χρόνια αφού ο οφειλέτης δήλωνε αδυναμία εξόφλησης.

Η διοίκηση της Alpha Bank άναψε το «πράσινο φως» για τον πλειστηριασμό του ακινήτου στη οδό Δημοκρίτου αποτιμώντας την αξία του ακινήτου περίπου 1,2 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για μία αυτοτελής και ανεξάρτητη οριζόντια ιδιοκτησία (κατοικία- διαμέρισμα).Το ισόγειο ορόφου, επιφανείας μέτρων τετραγωνικών (213,00).
Η πολυκατοικία κτισμένης επί οικοπέδου εκτάσεως μέτρων τετραγωνικών έκταση 505,44 .

Η τράπεζα ζητούσε ως πρώτη προσφορά από τους ενδιαφερόμενους το ποσό των 441.000 για τη συμμετοχή τους στον πλειστηριασμό.
SSL Certificates