.

Σάββατο 1 Ιουνίου 2019

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΒΡΟΧΗ ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΣΤΑ FUNDS !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


18 ήδη έχουν φτάσει οι άδειες που έχει χορηγήσει η ΤτΕ, αναμένεται όμως ακόμη 2-3 επιπλέον, για την τεράστια μπίζνα άνω των 50 δις ευρώ με τα κόκκινα δάνεια

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;; ΞΑΦΑ: ΛΑΘΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΠΟΥΝ(ΞΑΝΑ) ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ !!!




Ξαφά: Όχι σε παροχές...Όχι σε 120 δοσεις....

«Οι παροχές που προσέφερε η κυβέρνηση βασίζονται αποκλειστικά σε μία μικροπολιτική σκοπιμότητα και δεν εντάσσονται σε καμία αναπτυξιακή στρατηγική. Ο προϋπολογισμός δεν σηκώνει αυτές τις παροχές. Δεν μπορούμε να λέμε ότι θα πετύχουμε το στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα και να μοιράζουμε παροχές δεξιά και αριστερά. Αυτά τα δύο είναι ασυμβίβαστα», δήλωσε η σύμβουλος επενδύσεων και πρώην στέλεχος του ΔΝΤ Μιράντα Ξαφά σημειώνοντας ότι «την ώρα που απόλυτη προτεραιότητα είναι η τόνωση της παραγωγής, είναι και η ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων. Ο Τσίπρας λέει στους FT ότι χρειάζονται μεταρρυθμίσεις και στο εσωτερικό κάνει το ακριβώς αντίθετο, μοιράζει παροχές. Είναι μία προκλητικά ανακόλουθη πολιτική που επιστρέφει στις παλαιότερες πελατειακές πρακτικές από μία κυβέρνηση που ισχυρίζεται ότι πρεσβεύει το καινούριο».

Επίσης, η κ. Ξαφά υποστήριξε ότι «οι μισθοί δεν αυξάνονται με κυβερνητικές αποφάσεις, αυξάνονται αν η οικονομία μπορεί να προσφέρει υψηλότερους μισθούς. Ήταν λάθος της κυβέρνησης να μην κοπούν οι υπάρχουσες συντάξεις. Είμαστε η μόνη χώρα της Ε.Ε που συνεχίζει να ξοδεύει το 17% του ΑΕΠ της σε συντάξεις».

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΤΟ 85% ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Τι γράφει το capital.gr :

Στις τράπεζες κατέληξε το 85% των ακινήτων που έβγαλαν σε πλειστηριασμό οι τράπεζες το α' τρίμηνο του έτους, καταδεικνύοντας το μέγεθος της πρόκλησης διαχείρισης των ακινήτων αυτών, δεδομένων των στόχων που έχουν υποβάλει οι τράπεζες στον SSM και θα ελέγχονται ανά τρίμηνο.

Σύμφωνα με στελέχη τραπεζών, μεγάλο ποσοστό των πλειστηριασμών που διενεργούνται αποβαίνουν άγονοι και στο 70%-75% των περιπτώσεων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι οφειλέτες αρνούνται την αποτίμηση του ακινήτου για την εκκίνηση του πλειστηριασμού. Ειδικότερα, παρουσιάζουν εκτίμηση του ακινήτου η οποία παρουσιάζει μεγάλη απόκλιση σε σχέση με αυτήν της τράπεζας και ο δικαστής ζητά νέες εκτιμήσεις για τη διενέργεια του πλειστηριασμού. Το υπόλοιπο ποσοστό των άγονων πλειστηριασμών οφείλεται στην τελευταίας στιγμής κατάθεση μικροποσού προκειμένου να φανεί ότι το δάνειο εξυπηρετείται και να σταματήσει ο πλειστηριασμός.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΕΚΡΗΞΗ ΕΣΟΔΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ !!! ΠΟΙΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΟΙ ΧΡΕΩΣΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ !!!

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ:
ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΠΟ ΜΕ ΤΙΣ ΧΡΕΩΣΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ !!!
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/01/blog-post_155.html



Σε σημαντική πηγή εσόδων για τις τράπεζες αναδεικνύονται οι χρεωστικές κάρτες, οι οποίες εκδόθηκαν ξεπέρασαν τα 15 εκατομμύρια το 2015 -έτος που επιβλήθηκαν τα capital controls...

Έκτοτε, το πλαστικό χρήμα μπήκε δραστικά στη ζωή μας, με αποκορύφωμα το 2018 όπου πραγματοποιήθηκαν 800 εκατ. συναλλαγές μέσω χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας, συνολικής αξίας 31,5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η Cardlink.

Δεν είναι τυχαίο ότι στην παρουσίαση του Σχεδίου Μετασχηματισμού της Εθνικής Τράπεζας στο Λονδίνο, η επικεφαλής Λιανικής Χριστίνα Θεοφιλίδη αποκάλυψε ότι η τράπεζα σχεδιάζει να αυξήσει τα έσοδα από προμήθειες έως και 60% έως το 2022 και ανέφερε, μάλιστα, ως παράδειγμα τις χρεωστικές κάρτες.

ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΕΦΟΡΙΑ: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ 120 ΔΟΣΕΙΣ ;;;



Τι μεταδίδει το rp.news :

Ανοιχτή μέχρι τον Σεπτέμβριο θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για την υπαγωγή των οφειλετών της εφορίας στη νέα ρύθμιση οφειλών σε έως 120 δόσεις.

Με την προθεσμία για την ένταξη στη ρύθμιση να εκπνέει κανονικά στις 28 Ιούνιου το υπουργείο Οικονομικών, λόγω της προεκλογικής περιόδου, εξετάζει το ενδεχόμενο να την παρατείνει μέχρι και τον Σεπτέμβριο.

Οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίζουν από 18 έως και 120 μηνιαίες δόσεις τις οφειλές που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2018.

Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

ΔΑΑ: ΟΣΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΜΙΑΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΧΑΡΙΣΟΥΝ ΤΟ "ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΟ" ΤΟΥ ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ !!!

ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΦΤΑΣΕ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ Η 20ΕΤΗΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ,ΕΣΤΩ , ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΟΛΛΑ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/06/blog-post_76.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/10/613000000.html





Για τους εισαγγελείς στην Ελλάδα αυτό δεν αποτελεί σκάνδαλο ;;; Γιατί δεν έχουν παρέμβει ακόμη ;;;


ΧΡΕΗ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ: ΕΠΙΠΛΕΟΝ 160.000.000€ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗΚΑΝ ΑΝΕΠΙΔΕΚΤΑ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ !!!




Ανεβαίνει συνεχώς το κοντέρ των χρεών προς την εφορία που χαρακτηρίζονται ανεπίδεκτα είσπραξης και πρέπει να διαγραφούν....


Το ποσό των 160 εκατομμυρίων ευρώ έχει εμμέσως διαγράψει η φορολογική διοίκηση από την αρχή του έτους από οφειλέτες του δημοσίου. Πρόκειται για το ποσό που έχει χαρακτηριστεί ως ανεπίδεκτο είσπραξης και πλέον η φορολογική διοίκηση δεν πραγματοποιεί ενέργειες για την είσπραξή του.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία για την παρακολούθηση της φορολογικής διοίκησης το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών των φορολογούμενων ανέρχεται στα 104,3 δισεκατομμύρια ευρώ (στοιχεία Μαρτίου 2019). Μόνο που μεγάλο μέρος από αυτό το ποσό δεν μπορεί να εισπραχθεί. Επισήμως, η εφορία έχει χαρακτηρίσει ως ανεπίδεκτο είσπραξης το ποσό των 18,269 δισ. ευρώ. Πρόκειται για ποσό το οποίο χρωστούν φορολογούμενοι οι οποίοι αντικειμενικά δεν μπορούν να το εξοφλήσουν επειδή δεν διαθέτουν εισοδήματα ή περιουσιακά στοιχεία ή η φορολογική διοίκηση έχει ολοκληρώσει την έρευνά της και δεν μπόρεσε να εντοπίσει περιουσιακά τους στοιχεία.

Όταν μια οφειλή χαρακτηρίζεται ως ανεπίδεκτη είσπραξης καταχωρείται σε ειδικό βιβλίο της φορολογικής διοίκησης και η τελευταία δεν προχωρά πλέον σε ενέργειες για την είσπραξή της. Ο οφειλέτης, ωστόσο, παραμένει στη δύσκολη θέση να μην μπορεί να λάβει αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας ενώ παραμένουν σε ισχύ και τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης που έχουν ληφθεί εναντίον του (πάγωμα τραπεζικών λογαριασμών, δέσμευση τραπεζικών θυρίδων κλπ).

Μια οφειλή χαρακτηρίζεται ως ανεπίδεκτη είσπραξης όταν συντρέχουν οι εξής προϋποθέσεις:

ΦΟΡΟΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ: 4η ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Η ΕΛΛΑΔΑ !!!

Η ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΧΤΥΠΑΕΙ "ΚΟΚΚΙΝΟ"
Τα μνημόνια εκτίναξαν την φορολογία στα ακίνητα !!!





Λίαν επίκαιρη είναι η νέα μελέτη του Tax Foundation για το εύρος των φορολογικών επιβαρύνσεων στην ιδιοκτησία και την αναλογία τους στο σύνολο των φορολογικών εσόδων, καθώς αποτυπώνει την κατάσταση στην Ελλάδα λίγο πριν από την εκκαθάριση του φετινού ΕΝΦΙΑ κι ενώ μαίνεται η εσωκομματική/ενδοκυβερνητική διαμάχη για τη ζημιά που προκάλεσε στην κυβέρνηση η υπερφορολόγηση.

Όπως προκύπτει από την ανάλυση που κάνει το TF, «πατώντας» στα στοιχεία του ΟΟΣΑ, στην Ευρώπη η φορολογία επί της ιδιοκτησίας αντιπροσωπεύει ένα μάλλον μικρό μερίδιο του συνόλου των φόρων και είναι ενδεικτικό ότι κατά μέσο όρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση οι φόροι στην ιδιοκτησία ανέρχονται στο 4,6% των φορολογικών εσόδων. Ωστόσο, υπάρχουν χώρες, όπου η συγκεκριμένη φορολογία κινείται σε πολύ υψηλότερα επίπεδα και δυστυχώς μεταξύ αυτών βρίσκεται η Ελλάδα.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται το Ηνωμένο Βασίλειο, με την φορολογία επί της ιδιοκτησίας να διαμορφώνεται στο 12,6% των φορολογικών εσόδων, στη δεύτερη θέση είναι το Λουξεμβούργο με 9,6%, στην τρίτη θέση βρίσκεται η Γαλλία με 9,5% και στην τέταρτη είναι η Ελλάδα με 8,1%. Στον αντίποδα, η Εσθονία αντλεί το μικρότερο κομμάτι- μόλις 0,7%- των φόρων της από την ιδιοκτησία, ενώ Αυστρία, Λιθουανία, Σλοβακία, Τσεχία κινούνται στο 1,3- 1,4%.

ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ ΜΑΜΟΥΘ ΕΤΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΕΤΣΙ ΔΙΕΡΡΗΞΑΝ ΤΙΣ ΘΥΡΙΔΕΣ !!!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/05/6_45.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/05/blog-post_79.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/06/blog-post_89.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/07/blog-post_49.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/09/blog-post_99.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/10/blog-post_98.html



Τι έδειξαν τα πορίσματα των πραγματογνωμόνων για τις παραβιασμένες κλειδαριές στην ΕΤΕ Θεσσαλονίκης


Παραβιασμένες πόρτες και διαρρηγμένες κλειδαριές θυρίδων εντοπίστηκαν κατά την αυτοψία στο θησαυροφυλάκιο υποκαταστήματος της ΕΤΕ στη Θεσσαλονίκη, όπου έχουν γίνει καταγγελίες για εξαφάνιση χρημάτων, χρυσών λιρών, κοσμημάτων και άλλων πολύτιμων αντικειμένων από το 2012.

Η έρευνα των διωκτικών Αρχών, η οποία ξεκίνησε το 2014, με εισαγγελική παραγγελία, περαιώθηκε την περασμένη εβδομάδα από την ειδική ανακρίτρια, η οποία, στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης, ζήτησε τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης σε 12 θυρίδες από τεχνικό - κλειδαρά. Για την υπόθεση έχει ασκηθεί ποινική δίωξη εις βάρος επτά υπαλλήλων του υποκαταστήματος, οι οποίοι κατηγορούνται για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος.

Τον περασμένο Ιούνιο εντοπίστηκε και παραδόθηκε στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης μέρος των κλοπιμαίων, τα οποία αναγνωρίστηκαν από τους παθόντες - μισθωτές των θυρίδων, ενώ περίπου 10 μέρες μετά την εξέλιξη αυτή ένας υπάλληλος της τράπεζας, ο οποίος φέρεται ότι ήταν υπαίτιος, βρέθηκε απαγχονισμένος.

Η «δημοκρατία» παρουσιάζει τα συμπεράσματα της πραγματογνωμοσύνης που διενήργησε ο τεχνικός - επίσημος κλειδαράς δύο άλλων τραπεζών, ο οποίος κλήθηκε από την ανακρίτρια Ιωάννα Σερβέτα να εξετάσει τις «τρύπιες» θυρίδες, καθώς επίσης και τις εκθέσεις των τεχνικών συμβούλων που διορίστηκαν από τα θύματα και από τους κατηγορουμένους. Η αυτοψία πραγματοποιήθηκε, στις 15 Φεβρουαρίου, στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, επί των οδών Μητροπόλεως και Ι. Δραγούμη στη Θεσσαλονίκη. Από τον έλεγχο των θυρίδων προέκυψε ότι υπάρχουν τρεις διαφορετικοί τύποι κλειδαριών με ισάριθμα κλειδιά «pass partout» της τράπεζας.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ+ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΟΕΚ !!!



Τις προϋποθέσεις ένταξης στην ρύθμιση οφειλών για δανειολήπτες του πρώην ΟΕΚ που παρατείνεται μέχρι 31.12.2019 περιλαμβάνει εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας.

Σημειώνοντας δε ότι για το διάστημα μέχρι 31/12/2019, οπότε και παρατάθηκε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ένταξης στην ρύθμιση, είναι δυνατή η τυχόν υποβολή νέας αίτησης από τον δικαιούχο, σε περίπτωση που ανακύπτουν νέα στοιχεία που τροποποιούν τις προϋποθέσεις ένταξής του στις ρυθμίσεις και αυτή (νέα αίτηση) θα λαμβάνεται υπόψη από τον Οργανισμό για την τελική έκδοση απόφασης.

Ένταξη στις ρυθμίσεις

1. Δικαίωμα ένταξης στις νέες ρυθμίσεις έχουν όλοι οι όσοι έχουν λάβει δάνειο από ίδια κεφάλαια του τ. Ο.Ε.Κ. και πληρούν τους όρους που καθορίζονται στην παρούσα απόφαση (Έκτο Κεφάλαιο παρ 1).

2. Δανειολήπτης που έχει καταθέσει αίτηση του άρθρου 4 του ν. 3869/2010 (ΦΕΚ 130 Α΄) και εκκρεμεί η έκδοση οριστικής δικαστικής απόφασης είτε σε πρώτο είτε σε δεύτερο βαθμό ή έχει ζητήσει την ανάκληση ή μεταρρύθμιση δικαστικής απόφασης σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 758 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, δύναται να υποβάλει αίτηση υπαγωγής στις ρυθμίσεις της παρούσας. Σε κάθε περίπτωση τα αποτελέσματα της υπαγωγής του στις ρυθμίσεις της παρούσας θα επέρχονται με την προσκόμιση παραίτησης από την αίτηση του ν. 3869/2010 ή δικαστικής απόφασης ή δικαστικού συμβιβασμού.

ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΜΠΙΝΑ: "ΒΑΦΤΙΖΟΥΝ" ΠΑΛΙΑ ΝΤΙΖΕΛ ΩΣ EURO 5 !!!



Τι αποκαλύπτει το newsauto.gr :



Μια μεγάλη «φάμπρικα» παραποίησης στα πρότυπα ρύπων φαίνεται πως έχει στηθεί προκειμένου τα παλιά ντίζελ να φαίνονται σαν Euro5 και να κυκλοφορούν ελεύθερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες.

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς οι εισαγωγές αμφιβόλου ποιότητας παλιών ντίζελ αυτοκινήτων από χώρες του εξωτερικού. Ένα μεγάλο ποσοστό εξ αυτών αφορά οχήματα άνω των 10 ετών, αντιρρυπαντικής τεχνολογίας Euro4 και παλαιότερα, τα οποία δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα.

Αυτό που συνέβαινε όμως μέχρι σήμερα, ήταν αρχικά η έκδοση αδείας για τα αυτοκίνητα αυτά να γίνεται «παράτυπα» μέσω μιας ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης πως ο αγοραστής κατοικεί σε περιοχές της Περιφέρειας (απαγορεύεται να γίνει η έκδοσή της εφόσον ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου Euro 4 και πίσω μένει εντός Αθήνας και Θεσσαλονίκης). Στη συνέχεια και αφού ξεπεραστεί ο πρώτος αυτός «σκόπελος», ο κάτοχος κινείται -παράνομα βεβαίως- εντός των τειχών της πόλης, φιλοδοξώντας να μην ελεγχθεί από την Τροχαία και να μην εμπλακεί σε ατύχημα, που θα αποδείξει ότι το diesel όχημά του είναι Euro 4 ή παλαιότερο και άρα, απαγορεύεται να κυκλοφορεί στις δύο μεγαλουπόλεις της χώρα μας (η συγκεκριμένη παράβαση επισύρει πρόστιμο 150 ευρώ και αφαίρεση στοιχείων κυκλοφορίας για 1 μήνα).

ALPHA BANK: ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ 4,7 ΔΙΣ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2019 !!!


ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Πωλήσεις και τιτλοποιήσεις 4,7 δισ. ευρώ σχεδιάζει η διοίκηση της Alpha Bank


Πωλήσεις και τιτλοποιήσεις δανείων ύψους 4,7 δισ. ευρώ προγραμματίζει η διοίκηση της Alpha Bank κατά την επόμενη χρονιά, δρομολογώντας την πώληση δύο χαρτοφυλακίων μη εξυπηρετούμενων δανείων και την τιτλοποίηση ενός χαρτοφυλακίου με στεγαστικά δάνεια.

Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της Alpha Bank κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του α’ τριμήνου του 2019 στους αναλυτές, σε τελικό στάδιο είναι η ανάθεση σε ανεξάρτητο servicer της διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων της θυγατρικής στην Κύπρο.

Το σχέδιο προβλέπει τη μεταφορά δανείων 3,8 δισ. ευρώ σε ειδική εταιρεία που έχει δημιουργηθεί για αυτό το σκοπό, επιδιώκοντας το ξεκαθάρισμα του χαρτοφυλακίου της που αποτελείται κατά 65% από μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα.

Το χαρτοφυλάκιο των 3,8 δισ. ευρώ που θα μεταφερθεί είναι μικτό και περιλαμβάνει κατά το ήμισυ επιχειρηματικά δάνεια (corporate) και κατά το υπόλοιπο δάνεια λιανικής (retail) και ο προτιμητέος επενδυτής θα αναλάβει τουλάχιστον για μια 4ετία τη διαχείριση ενός χαρτοφυλακίου των NPEs.

ΦΟΥΛ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ: ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΟΡΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΣΟΥΝΑΜΙ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Εκτός των πλειστηριασμών, οι τράπεζες κατεβάζουν τα όρια και για τις διαταγές πληρωμής



"Κύμα" διαταγών πληρωμής με νέα πολύ χαμηλά όρια, αναμένεται το αμέσως προσεχές διάστημα από τις τράπεζες, οι οποίες έχουν ήδη αποφασίσει να κατεβάσουν σημαντικά τα όρια και για τη διενέργεια πλειστηριασμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, τα όρια για την έκδοση διαταγής πληρωμής αναμένεται να μειωθούν στο μισό και συγκεκριμένα στις 20.000 από 40.000 ευρώ σήμερα για οφειλές που έχουν εμπράγματες εξασφαλίσεις. Ακόμη χαμηλότερα, και συγκεκριμένα στις 10.000 ευρώ, θα πέσει το όριο για την έκδοση διαταγής πληρωμής σε ακάλυπτα δάνεια.

Τα νέα όρια, στις περιπτώσεις οφειλετών που έχουν βάλει ως εξασφάλιση ακίνητο στο δάνειό τους, σημαίνουν ότι το ακίνητο αυτό θα καθίσταται απαιτητό για οφειλές που ξεπερνούν τις 20.000 ευρώ, εκκινώντας άμεσα τις διαδικασίες για κατάσχεση και πλειστηριασμό.

Όπως έχει γράψει το Capital.gr, οι τράπεζες έχουν ήδη αποφασίσει να κατεβάσουν σημαντικά και τα όρια για τη διενέργεια πλειστηριασμών έως και τις 40.000 ευρώ σε σχέση με το άτυπο όριο προστασίας των 80.000 – 100.000 ευρώ που είχαν εφαρμόσει μέχρι σήμερα. Σύμφωνα, μάλιστα, με νεότερες πληροφορίες, το όριο για τους πλειστηριασμούς μπορεί να υποχωρήσει και στις 30.000 ευρώ.

Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

ΕΚΤ: ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ !!!




Για «κίνδυνο μεγάλης ζημίας» προειδοποιεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα όσους βάζουν τα χρήματά τους σε κρυπτονομίσματα τύπου bitcoin.

Σε άρθρο που εξέδωσε με τίτλο «Κρυπτογραφικά στοιχεία ενεργητικού: εξελίξεις και προοπτικές», η ΕΚΤ τονίζει ότι κανείς δεν εγγυάται την αξία των νομισμάτων, αφού δεν υπάρχει συγκεκριμένος εκδότης τους, όπως συμβαίνει με τα συμβατικά νομίσματα που έχουν από πίσω τους μία κεντρική τράπεζα.

Χωρίς νομικό καθεστώς ή ξεχωριστό νομικό πλαίσιο και εποπτεία, σημειώνει το άρθρο, τα κρυπτονομίσματα αποτελούν προνομιακό χώρο για τους κερδοσκόπους. Αυτό σημαίνει ότι οι διακυμάνσεις μπορεί να είναι έντονες και όσοι έχουν αγοράσει κρυπτονομίσματα αντιμετωπίζουν «κίνδυνο μεγάλης ζημίας».



ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ+ΟΤΟΕ !!! ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ !!!



Αλλαγή στάσης της διοίκησης της Πειραιώς μετά την απεργία των εργαζομένων στο τμήμα των κόκκινων δανείων

Σε εθελοντική, και όχι υποχρεωτική βάση, θα πραγματοποιηθεί η μεταγραφή των εργαζομένων της Διεύθυνσης Διαχείρισης Επισφαλών Δανείων (RBU) της Τράπεζας Πειραιώς στην Intrum, σύμφωνα με πληροφορίες.

Με σημερινή της ανακοίνωση, μάλιστα, η διοίκηση της τράπεζας διαβεβαιώνει ότι μετά από συναντήσεις των εκπροσώπων της ΟΤΕ έχουν διασφαλιστεί τρεις βασικές γραμμές:

ΤΑ ΜΕΤΑΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ !!!

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΝΑ 4ΜΗΝΟ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΚΡΕΜΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ
Αν και θα γίνεται ανωνυμοποιημένα σίγουρα θα βοηθήσει να τρέξουν υποθέσεις που λιμνάζουν επί χρόνια...




Η νέα εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ανεξάρτητα από το πότε θα οριστεί, θα πρέπει μεταξύ άλλων να τρέξει και μεταμνημονιακά προαπαιτούμενα.

Ένα από αυτά τα βασικά μεταμνημονιακά προαπαιτούμενα έχει να κάνει με τη δημιουργία βάσης στατιστικών στοιχείων για την πορεία εκκρεμών υποθέσεων που αφορούν στη δίωξη κακουργημάτων διαφθοράς, οικονομικού εγκλήματος και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, οι θεσμοί έθεσαν το ζήτημα στην ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης κατά την τρίτη μεταμνημονιακή αποστολή τους στην Ελλάδα που ολοκληρώθηκε στις 8 Mαΐου.

Αν και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου έχει εκδώσει σχετικές εγκυκλίους ήδη εδώ και δέκα μήνες, ζητώντας την προσκόμιση των στοιχείων από τα δικαστήρια σε τακτική βάση, το πώς έχει εξελιχθεί αυτή η διαδικασία παραμένει άγνωστο.

Κατά κάποιες πηγές το θέμα το τρέχει η Γενική Γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Αναστασία Ξεπαπαδέα, κατά κάποιες άλλες είναι ζήτημα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

GDPR: ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΧΩΡΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΟΙ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ !!!




ΕΥ: Χωρίς κυρώσεις η παραβίαση του GDPR στην Ελλάδα - Υφέρπει άτυπη "περίοδος χάριτος"


Έναν χρόνο μετά την εφαρμογή του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (ΓΚΠΔ – GDPR), οι προκλήσεις για τις επιχειρήσεις παραμένουν πολλές. Πάντα στο πλευρό των επιχειρήσεων, η ΕΥ Ελλάδος διοργάνωσε εκδήλωση με σκοπό να ενημερώσει για όλες τις τελευταίες εξελίξεις του ΓΚΠΔ, αλλά και τα εργαλεία και τις λύσεις που έχουν αναπτυχθεί, προκειμένου να υποστηρίξουν εταιρείες και οργανισμούς στην προσπάθεια συμμόρφωσής τους προς τον Κανονισμό.

Την εκδήλωση άνοιξε ο κ. Γιάννης Δρακούλης, Associate Partner και Επικεφαλής του Τμήματος Ειδικών Ερευνών και Εταιρικής Συμμόρφωσης της ΕΥ Ελλάδος, τονίζοντας: «Πριν από λίγες ημέρες, γιορτάσαμε τα πρώτα ‘γενέθλια’ από την εφαρμογή του ΓΚΠΔ στη χώρα μας. Ο χρόνος που πέρασε, έφερε πολλές αλλαγές στη λειτουργία των οργανισμών, μας γέμισε εμπειρίες, μαθήματα, αλλά μας έδειξε και πόσες πολλές προκλήσεις ακόμα μένουν για να αντιμετωπίσουμε, στον δρόμο προς τη συμμόρφωση».

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε η κα Ανθή Παπαγεωργίου, Senior Manager στο Τμήμα Ειδικών Ερευνών και Εταιρικής Συμμόρφωσης της ΕΥ Ελλάδος, παρουσιάζοντας στοιχεία για τον πρώτο χρόνο της εφαρμογής του ΓΚΠΔ διεθνώς. Όπως ανέφερε, μέσα σε αυτόν τον χρόνο:

  • Έχουν οριστεί πάνω από 500.000 Data Protection Officers (DPOs) διεθνώς.
  • Έχουν καταγραφεί περισσότερα από 280.000 περιστατικά σε 27 χώρες.
  • Από τα οποία, πάνω από 144.000 ήταν παράπονα.
  • Έχουν καταγραφεί άνω των 89.000 περιπτώσεων παραβίασης δεδομένων.
  • Έχουν επιβληθεί 56 εκατ. ευρώ πρόστιμα σε 11 χώρες.
«Τα νούμερα αυτά αποδεικνύουν ότι ο πρώτος χρόνος εφαρμογής του ΓΚΠΔ, για πολλούς οργανισμούς, ήταν μεγάλη πρόκληση. Έναν χρόνο μετά, οι οργανισμοί θα πρέπει να είναι σε θέση να αποδεικνύουν διαρκώς τη συμμόρφωσή τους προς τον Κανονισμό, ενώ, παράλληλα, να μετασχηματίσουν τις λειτουργίες τους και να εκπαιδεύσουν το προσωπικό τους, έτσι ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν επιτυχώς τους κινδύνους που προκύπτουν από τη μη συμμόρφωση και τις κακόβουλες επιθέσεις, χωρίς να παρεμποδίζουν την ανάπτυξη του οργανισμού», τόνισε η κα Παπαγεωργίου.

Η ελληνική νομοθεσία για τον ΓΚΠΔ

ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ: 40.000 ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Σταδιακή επιτάχυνση του αριθμού των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και των ακινήτων που διατίθενται μέσω της σχετικής πλατφόρμας καταγράφηκε κατά την διάρκεια του 2018, ιδίως κατά το δεύτερο εξάμηνο. Ωστόσο, τους πρώτους του 2019 οι πλειστηριασμοί είναι μειωμένοι, όπως προκύπτει από σχετική ανάλυση της εξειδικευμένης εταιρείας διαχείρισης και ανάλυσης «κόκκινων δανείων», Delfi Partners.

Σύμφωνα με την Delfi, από την έναρξη της λειτουργίας της πλατφόρμας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, τον Νοέμβριο του 2017, έχουν πραγματοποιηθεί περί τους 40.000 πλειστηριασμούς, με την πλειονότητα αυτών να καταγράφονται το 2018, ιδίως δε τους μήνες Οκτώβριο και Δεκέμβριο, όταν πραγματοποιήθηκαν 3.176 και 3.672 πλειστηριασμοί αντίστοιχα.

Η Eurobank πραγματοποίησε πλειστηριασμούς συνολικά 3.195 ακινήτων κατά τη χρήση του 2018, κυρίως δε από τον Μάρτιο μέχρι και το τέλος του έτους. Εξ αυτών, το 45% ήταν επιτυχημένοι, 17% ακυρώθηκαν ή αναβλήθηκαν και 38% ήταν άγονοι. Πάντως, από τα συνολικά 1.479 ακίνητα που πωλήθηκαν, το 86% κατέληξαν στην ίδια την τράπεζα και μόλις το 14% αγοράστηκε τελικά από τρίτους.

ΔΕΝ ΚΡΑΤΙΕΤΑΙ Ο ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ !!!



Υπέρ της εισόδου των ιδιωτών στην ασφάλιση ενώ άνοιξε και «παράθυρο» για αύξηση των συνταξιοδοτικών ορίων...


Eνας ασυγκράτητος Γιάννης Στουρνάρας τάχθηκε προχθές αναφανδόν υπέρ της εισόδου των ιδιωτικών εταιριών στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, για την οποία ο διαβόητος νόμος Κατρούγκαλου άνοιξε διάπλατα τον δρόμο, ενώ την ίδια στιγμή, προκαλώντας ανατριχίλα, εισηγήθηκε «παράταση του εργασιακού βίου και αύξηση της απασχολησιμότητας των εργαζομένων μεγαλύτερης ηλικίας».

Ουσιαστικά, δηλαδή, «φωτογραφίζει» ακόμα μία πενταετία στη δουλειά (ενδεχομένως και με αύξηση των συνταξιοδοτικών ορίων), κοντά στα βαθιά γεράματα, με αντίτιμο μια πενιχρή σύνταξη και ένα επιπλέον χαρτζιλίκι...

«Κάτι παραπάνω»

Μιλώντας σε συνέδριο για τον «ρόλο της ιδιωτικής ασφάλισης στην οικονομική ανάπτυξη και την Υγεία», ο διοικητής της ΤτΕ περιέγραψε ένα ασφαλιστικό σύστημα στο οποίο το μεν Δημόσιο θα παρέχει ένα ελάχιστο ύψος παροχών και τα φτωχότερα στρώματα θα υποχρεώνονται να προσφεύγουν στον ιδιωτικό τομέα, εάν θέλουν κάτι παραπάνω.

Με μπόλικες δόσεις κυνισμού, υπέδειξε χαρακτηριστικά «την εισαγωγή ενός εθνικού, δημόσιου, καθολικού, συστήματος υγείας που να καλύπτει τις “ανάγκες” του πληθυσμού και να αφήνει τη χρηματοδότηση και την κάλυψη των “επιθυμιών” του σε μια κατάλληλα εποπτευόμενη αγορά ιδιωτικής ασφάλισης υγείας»!

ΘΡΑΚΗ: ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΛΕΕΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΤΙ ΕΣΤΙ & ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΕΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ DEB !!!


Το θέμα είναι παλιό και γνωστό και δεν δικαιούται κανείς να λέει δεν ήξερα...

Τώρα είδαν το πρόβλημα της Θράκης;

Γράφουν Νεκτάριος Δαπέργολας
Κωνσταντίνος Τερζής

Συγχωρήστε μας, αλλά μάλλον εκνευριστικό βρήκα τον πανικό που ξἐσπασε αίφνης με το κόμμα των τουρκοφρόνων DEB (ή Κ.Ι.Ε.Φ. ελληνιστί) και τον εκλογικό χάρτη της Θράκης που… άσπρισε. Όχι φυσικά επειδή δεν είναι αρνητικό γεγονός και δεν οφείλει να προκαλεί μεγάλη ανησυχία. Όμως όλη αυτή η ξαφνική υστερία (που σε λίγες μέρες θα ξεχαστεί) είναι πραγματικά ανυπόφορη.

Το πρόβλημα της Θράκης είναι βαθύ και γνωστό εδώ και πολλά χρόνια και κάποιοι έχουμε παλαιόθεν καταθέσει πολύ χρόνο, κόπο και χρήμα (ενίοτε δε και άλλου είδους προσωπικό τίμημα), για να το αναδείξουμε και να ενημερώσουμε την πανελλήνια κοινή γνώμη (και γραπτά και διαδικτυακά και ραδιοτηλεοπτικά και δια ζώσης) για το πώς έχει η κατάσταση. Μια κατάσταση ζοφερά διαμορφωμένη μετά από τόσες δεκαετίες ξεσαλώματος της Τουρκίας στην περιοχή, συστηματικού εκτουρκισμού των Πομάκων και των Ρομά, μεθοδικού φυτέματος «τούρκικου πολιτισμού» και ακραίας εθνικιστικής τουρκοφροσύνης στους μειονοτικούς πληθυσμούς, αλλά και της τρομακτικής πολιτικής ισχύος του Προξενείου (παράλληλα με τη γελοία ανεπάρκεια της Ελληνικής Πολιτείας, καθώς και τη φοβία ή αδιαφορία ή ψηφοθηρική αλητεία των πλειονοτικών).

Το πρόβλημα είναι βαθύτατο λοιπόν και επιδεινώνεται εδώ και τουλάχιστον μία 20ετία, χιλιάδες πράγματα έχουν γραφτεί και ειπωθεί και ουδείς δικαιούται πια να λέει πως δεν γνωρίζει. Συνεπώς είναι απαράδεκτο κάποιοι να ξιπάζονται ξαφνικά, λες και προέκυψε χτες. Και να ξιπάζονται από ένα συμβάν που είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου, ενώ γενικά αγνοείται το… υπόλοιπο παγόβουνο.

Γιατί το DEB βέβαια (ήτοι το πρώην κόμμα του αλήστου μνήμης τουρκόψυχου Σαδήκ, που ουσιαστικά επανενεργοποιήθηκε προ μίας περίπου δεκαετίας) δεν είναι το πλέον σοβαρό και ανησυχητικό από τα όσα εφιαλτικά συμβαίνουν εδώ στη Θράκη. Και επίσης η αυτόνομη εκλογική του κάθοδος δεν συνέβη τώρα για πρώτη φορά, καθώς θυμίζω πως είχε κατέβει και στις ευρωεκλογές του 2014, παίρνοντας μάλιστα ακόμη μεγαλύτερα ποσοστά στη Ροδόπη (42% τότε έναντι 38% χτες), ενώ στην Ξάνθη ήταν στα ίδια επίπεδα (λίγο πάνω από το 25% τότε και τώρα).

Φυσικά και στις δύο περιπτώσεις, η αυτόνομη εκλογική κάθοδος του DEB δεν θα μπορούσε να έχει πρακτικό αντίκρυσμα (το 38% στη Ροδόπη συν το 25% στην Ξάνθη είναι μόλις 0,75% πανελληνίως) και σίγουρα δεν έγινε γι’ αυτό. Έγινε για επίδειξη δύναμης και για να περάσει ένα συγκεκριμένο μήνυμα. Το μήνυμα ότι «είμαστε εδώ, είμαστε πολλοί, είμαστε Τούρκοι συνειδητοποιημένοι κι αποφασισμένοι».

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: Η ALPHA BANK ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΗ 2 ΔΙΣ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :






Η Alpha ετοιμάζει τιτλοποίηση στεγαστικών 2 δισ. ευρώ

Προς το τέλος του 2019 η Alpha Bank θα προχωρήσει στην τιτλοποίηση στεγαστικών μη εξυπηρετούμενων δανείων περίπου 2 δισ. ευρώ.

Η στήλη πληροφορείται ότι η διοίκηση της τράπεζας έχει ήδη δώσει εντολή στα αρμόδια στελέχη με στόχο να «μαζευτούν» με προσοχή τα υποψήφια στεγαστικά δάνεια, τα οποία θα συνοδεύονται και από τα ακίνητα που φέρουν ως εγγύηση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 2.000.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΦΕΙΛΕΣ ΕΩΣ 500€ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ !!!

ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ 40.000 ΑΦΜ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ
Έχουν αντιληφθεί εκεί στα κόμματα σε ποια κατάσταση είναι η ελληνική κοινωνία ;;;



Την οικονομική καχεξία που προκαλεί η υπερφορολόγηση αποκαλύπτουν τα στοιχεία της ΑΑΔΕ για τα χρέη των φορλογουμένων στην εφορία. Σύμφωνα με αυτά, μέχρι 1ης Απριλίου και λίγο πριν ξεκινήσει η ρύθμιση των 120 δόσεων, το 97% των οφειλών στην εφορία δεν είχαν μπει σε ρύθμιση ή, και αν είχαν μπει, η ρύθμιση είχε πια χαθεί.

Την ίδια στιγμή, από τις αρχές του 2019 καταγράφεται και αύξηση κατά 40.850 ΑΦΜ στους μικροφειλέτες που χρωστούν αλλά δεν πληρώνουν ποσά μικρότερα και από 500 ευρώ! Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι εξηγούν και το ζωηρό ενδιαφέρον για ένταξη στη νέα ρύθμιση των έως 120 δόσεων όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν υποβάλει ήδη αίτηση πάνω από 45.000 οφειλέτες για να ρυθμίσουν χρέη συνολικού ύψους 402 εκατ. ευρώ (ή 311 εκατ. ευρώ «καθαρά» χωρίς τις προσαυξήσεις).

Καθώς όμως, όπως αναφέρθηκε, το 97% από τα 104 δισ. ευρώ των συνολικών ληξιπρόθεσμων χρεών προς την εφορία βρίσκεται εκτός ρύθμισης, σήμερα ή αύριο αναμένεται η ανακοίνωση παράτασης στη διορία υποβολής αιτήσεων που κανονικά πρέπει να λήξει στις 28 Ιουνίου.

Πόσοι χρωστάνε πόσα

ΧΑΜΟΣ: 45.000 ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ 120 ΔΟΣΕΩΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ !!!

ΟΙ ΠΝΙΓΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΧΡΕΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΒΛΕΠΕ ΒΡΟΥΤΣΗ(ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΖΕΨΕ ΜΕΤΑ)-ΞΑΦΑ, ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΟΙ 120 ΔΟΣΕΙΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ...
Η Νέα Δημοκρατία των θαλασσοδανείων και των ποιος ξέρει πόσων ακόμη χρεών(αφού τα κρύβουν όπως και στο ΠΑΣΟΚ), αυτοί που χρέωσαν, φτωχοποίησαν και χαντάκωσαν το μέλλον του Έλληνα, αυτοί που έδιωξαν 500.000 νέους στο εξωτερικό υπονομεύοντας το μέλλον αυτού του τόπου με τα μνημόνια που έφεραν και ψήφισαν χωρίς ούτε καν να τα διαβάζουν...Φτάνει πια λοιπόν !!! Καλό θα ήταν σε τέτοια θέματα να σιωπάτε γιατί είστε υπόλογοι απέναντι σ' αυτόν τον λαό !!!




Μεγάλο ενδιαφέρον εκδηλώνουν οι φορολογούμενοι για την ένταξη των οφειλών τους στη ρύθμιση των 120 δόσεων. Αυτό προκύπτει από τον μεγάλο αριθμό των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για την ένταξη στη ρύθμιση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, την πρώτη εβδομάδα της λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων ( ΑΑΔΕ) υποβλήθηκαν περισσότερες από 45.000 αιτήσεις από οφειλέτες. Το ύψος των οφειλών που αφορούν οι αιτήσεις αυτές ανέρχεται σε 402 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 311 εκατ. ευρώ είναι κύρια οφειλή και τα 91 εκατ. ευρώ προσαυξήσεις.

Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ !!!

Γράφει ο Λεωνίδας Στάμος

ΕΞ ΑΦΟΡΜΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΑΤΗΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΑΝΕΥ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑ
Θυμήθηκα τόσες και τόσες περιπτώσεις της Ελληνικής Πολιτικής πραγματικότητας (και δεν αναφέρομαι σε συγγνωστά παραδείγματα όπως του ΜΗΚΕΤΙ ΑΜΑΡΤΑΝΕΤΕ αξιότιμου Υπουργού ή του αξιοτιμότερου κομιστή του ενός εκατομμυρίου ή του ύψιστου των αξιοτίμων με 2η αναστολή σε ισάριθμα κακουργήματα) ΑΛΛΑ σε εκατοντάδες άλλες περιπτώσεις λιγότερο ή ελάχιστα γνωστών

Για τους λόγους αυτούς βρήκα και δημοσιεύω τα 239 άτομα που είχαν την ατυχία να δικαστούν στην τριτοκοσμική Ρουμανία :

Για περισσότερες πληροφορίες ανά περίπτωση πατήστε στην Πηγή


ΣΚΑΝΔΑΛΟ NOVARTIS: ΝΕΕΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑ ΥΠΕΡΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΟΥ !!!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ
Ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και κατά μέλους της Διεύθυνσης Τιμών Φαρμάκου του υπουργείου Υγείας.



Λίγες ώρες πριν το προγραμματισμένο ραντεβού τους με τον άλλοτε υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο ο οποίος έχει ήδη πάρει προθεσμία για αύριο, Πέμπτη, οι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς προχωρούν σε νέα ποινική δίωξη για το σκάνδαλο της Novartis.

Η νέα δίωξη βάζει στο «κάδρο» των ποινικών ευθυνών εκτός από τα στελέχη της μεγάλης φαρμακοβιομηχανία και τα μέλη των Επιτροπών Τιμολόγησης Φαρμάκων.

Συγκεκριμένα, ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε κατά μέλους της Διεύθυνσης Τιμών Φαρμάκου του υπουργείου Υγείας αλλά και στελεχών της NOVARTIS για την υπερτιμολόγηση που έγινε το 2008,σε συγκεκριμένο φάρμακο για το σακχαρώδη διαβήτη, η οποία φέρεται να ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο.

ΕΠΙΑΣΕ...ΠΑΤΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ !!!

ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΑΦΗΓΗΜΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΕ ΠΑΤΑΓΩΔΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ
Μειώστε τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της χώρας έλεγαν οι παπατζήδες τροϊκανοί...




Ακόμη πιο χαμηλά υποχώρησε η Ελλάδα στην παγκόσμια λίστα για την ανταγωνιστικότητα, παρότι θα ανέμενε κανείς ότι η βελτίωση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος με την έξοδο από το τρίτο μνημόνιο θα βελτίωνε τη θέση της χώρας. Στην κορυφή της λίστας, που καταρτίζει το ελβετικό εκπαιδευτικό ίδρυμα International Institute for Management Development (IMD) ανέβηκε φέτος η Σιγκαπούρη, εκτοπίζοντας τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Η Ελλάδα χάνει φέτος μια θέση στην κατάταξη, υποχωρώντας στην 58η, και ξεπερνώντας μόνο αναπτυσσόμενες οικονομίες με σοβαρά προβλήματα, όπως είναι η Βραζιλία, η Κροατία, η Αργεντινή, η Μογγολία και η οικονομικά κατεστραμμένη Βενεζουέλα.

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ: ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΟΙ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΑΠΟ ATM ΑΛΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

ΑΠΟ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ
Επιβάλουν τέλος άμεσης πρόσβασης και στους Έλληνες εκτός των ξένων που χρησιμοποιούν τα ATM στη χώρα μας !!!




Με προμήθεια από 2 έως και 3 ευρώ θα χρεώνουν από τις 20 Ιουλίου οι τράπεζες τους Ελληνες κατόχους χρεωστικών καρτών που κάνουν ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ άλλης τράπεζας, ευθυγραμμίζοντας τις χρεώσεις που εφαρμόζουν από πέρυσι το καλοκαίρι για τη χρήση των ελληνικών ATM από πελάτες τραπεζών του εξωτερικού.

Η νέα χρέωση, που ονομάζεται τέλος άμεσης πρόσβασης (direct access fee), δεν αποτελεί υποχρεωτική προμήθεια που εφαρμόζουν όλες οι τράπεζες στην Ε.Ε. «Πατάει» ωστόσο στον Κανονισμό 924/2009 της Ε.Ε. που ορίζει ότι οι τράπεζες υποχρεούνται να εφαρμόζουν ενιαία τιμολόγηση στους πελάτες τους οπουδήποτε στην Ευρώπη. Με βάση τον σχετικό κανονισμό, αν κάποιος κάνει διασυνοριακές πληρωμές σε ευρώ εντός της Ενωσης, η τράπεζα δεν μπορεί να χρεώσει με παραπάνω ποσό από ό,τι θα χρέωνε για αντίστοιχη συναλλαγή εντός της χώρας στην οποία έχει την έδρα της. Ετσι, οι τράπεζες γενικεύουν την πολιτική τους για την επιβολή του τέλους άμεσης πρόσβασης όχι μόνο για τους ξένους που επισκέπτονται τη χώρα μας και κάνουν αναλήψεις από τα ΑΤΜ των ελληνικών τραπεζών, αλλά και για τους Ελληνες που κάνουν χρήση των μηχανημάτων αυτόματων συναλλαγών άλλων τραπεζών πλην αυτών που διατηρούν τον τραπεζικό τους λογαριασμό. Να σημειωθεί ότι άλλη χώρα που επιβάλλει αντίστοιχη προμήθεια είναι επίσης και η Ισπανία, ενώ την επιβολή της εξετάζει και η Ιταλία.

FITCH: ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!




Οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα αντιμετωπίσουν ένα αυστηρότερο ρυθμιστικό πλαίσιο σχετικά με το «ξέπλυμα» χρήματος, αναφέρει ο οίκος Fitch Ratings, επισημαίνοντας ότι από το 2020 τίθεται σε ισχύ η οδηγία AMLD5 (Fifth Anti-Money Laundering Directive).

Βραχυπρόθεσμα, η αυστηρότερη εποπτεία ενδέχεται να αυξήσει τον εντοπισμό παραβιάσεων νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, με αποτέλεσμα να τιμωρηθούν περισσότερες τράπεζες. 

Μακροπρόθεσμα, το νέο καθεστώς θα είναι θετικό για τον τραπεζικό τομέα της ΕΕ, καθώς θα αναγκάσει τις τράπεζες να ενισχύσουν τις διαδικασίες και τους ελέγχους. Ωστόσο, οι αμφιβολίες σχετικά με τις ικανότητες επιβολής των αρχών ενδέχεται να εξακολουθήσουν να υφίστανται, ελλείψει πανευρωπαϊκής υπηρεσίας επιβολής του νόμου για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ "ΕΦΑΓΑΝ" ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ !!!

ΟΙ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ ΟΔΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΑΝ
Άλλωστε στην Ελλάδα ζούμε όλοι και ξέρουμε...



Τον περασμένο Μάρτιο (προ διμήνου δηλαδή…) δεν υπήρξε ενδεχομένως ούτε μία εφημερίδα και ούτε μία ιστοσελίδα που να μην αναφέρθηκαν στη νέα ηλεκτρονική διασταύρωση στην οποία θα προχωρούσε η ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων), προκειμένου να εντοπιστούν οι ανασφάλιστοι οδηγοί και να τους επιβληθούν τα σχετικά πρόστιμα (από 100 έως 250 ευρώ, ανάλογα με τον κυβισμό και το είδος -αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα- του οχήματος).

Ενδεικτικά και μόνο αναφέρουμε μερικούς σχετικούς τίτλους:

8/3/2019: Αρχίζει ηλεκτρονικό σαφάρι από την ΑΑΔΕ για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα.

11/3/2019: Ανασφάλιστα οχήματα: Έρχονται στο taxisnet τα «ραβασάκια».

15/3/2019: Ανασφάλιστα οχήματα: Στήνουν «παγίδα» με βαριά πρόστιμα.

15/3/2019: Έρχεται αιφνιδιαστικός έλεγχος για 300.000 ανασφάλιστα οχήματα.

16/3/2019: Ξεκινούν οι έλεγχοι για τα ανασφάλιστα οχήματα.

Τώρα, αν αναρωτηθείτε το τι σόι «αιφνιδιαστικοί» είναι οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ που ουσιαστικά προαναγγέλλονται από το σύνολο του Τύπου, δεν μπορούμε να σας απαντήσουμε. Σε κάθε περίπτωση πάντως, θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί πως επρόκειτο για έναν «έντιμο συμβιβασμό αλά Γκρέκα», σε περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης: Εμείς θα σας προειδοποιούμε πότε θα κάνουμε έλεγχο, προκειμένου να πληρώσετε, να ενταχθείτε στο πλαίσιο του νόμου και φυσικά να αποφύγετε το πρόστιμο.

ΠΩΣ ΟΙ 12 ΔΟΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΩΣ 120 !!!



Οι οφειλέτες του Δημοσίου έχουν πλέον τη δυνατότητα να ακυρώσουν τη ρύθμιση των 12 δόσεων για οφειλές προς την εφορία και να μεταβούν στη νέα ρύθμιση, η οποία παρέχει δυνατότητα εξόφλησης μέχρι 120 δόσεις.

Με τον τρόπο αυτό μειώνεται σημαντικά το μηνιαίο ποσό για την αποπληρωμή των υφιστάμενων χρεών προς το δημόσιο και ο οφειλέτης παίρνει σημαντική «ανάσα».

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια ευκαιρία αναδιάρθρωσης του χρέους των νοικοκυριών ή των ελευθέρων επαγγελματιών και των επιχειρήσεων και εντάχθηκε στη νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να μην έρθουν σε δυσμενέστερη θέση όσοι αποπλήρωναν έστω και με δυσκολία τα υφιστάμενα χρέη τους. Εάν οι φορολογούμενοι που είχαν ενταχθεί στις 12 δόσεις παρέμειναν σε αυτές και δεν μπορούσαν να μεταβούν στη νέα ρύθμιση των 120 δόσεων, σίγουρα θα ήταν αδικία.

Η δυνατότητα μετάβασης από 12 δόσεις στις μέχρι 120 δόσεις, παρέχεται αυτόματα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής των αιτήσεων για την υπαγωγή στη νέα ρύθμιση.

Ειδικότερα, ο οφειλέτης μπορεί να εισέλθει στην πλατφόρμα του taxisnet και να επιλέξει την ένταξη στη νέα ρύθμιση των 120 δόσεων όλες τις ήδη ρυθμισμένες οφειλές είτε είναι σε 12 είτε σε 24 μηνιαίες δόσεις.

ΞΕΚΙΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ "ΕΠΙΘΕΣΗ" ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ: ΠΑΡΑΔΩΣΤΕ "ΦΙΛΙΚΑ"....ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Σε "τροχιά" βάζουν οι τράπεζες τις εθελοντικές παραδόσεις ακινήτων


Ραγδαίες αλλαγές και νέα ήθη στην αντιμετώπιση των δανειοληπτών που δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στην εξυπηρέτηση των δανείων τους, αναμένονται από τον Ιούνιο, στο πλαίσιο της επιτάχυνσης του συνολικού σχεδιασμού των τραπεζών για τη μείωση των NPLs.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, στο προσκήνιο θα έρθουν πλέον, συντονισμένα από τις τράπεζες, οι εθελοντικές παραδόσεις ακινήτων, οι οποίες ξεκίνησαν πολύ αποσπασματικά από τα τέλη του 2017 και "πάγωσαν" στη συνέχεια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το σήμα της γενικευμένης χρήσης του εργαλείου των εθελοντικών παραδόσεων, ή αλλιώς των αποκαλούμενων φιλικών λύσεων (amicable solutions), θα δώσει η Εθνική Τράπεζα.

Η Τράπεζα έχει αναζητήσει εξωτερικούς συνεργάτες για να αναλάβουν την προώθηση και διεκπεραίωση των εθελοντικών παραδόσεων ακινήτων από πελάτες με μη εξυπηρετούμενα δάνεια και σύμφωνα με πληροφορίες, έχει καταλήξει ήδη σε συμφωνία συνεργασίας με μία από τις εταιρίες διαχείρισης, η οποία εξειδικεύεται στα "κόκκινα" στεγαστικά δάνεια.

ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ & 120 ΔΟΣΕΩΝ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΠΡΟΩΡΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ !!!



Σύμφωνα με επικοινωνία της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. με το γραφείο της κ. Παπανάτσιου, αναμένονται ανακοινώσεις από το γραφείο της Υφυπουργού στον τομέα των παρατάσεων που απασχολούν τον κλάδο των Λογιστών-Φοροτεχνικών ενόψει των Εθνικών Εκλογών που προκηρύχθηκαν από τον Πρωθυπουργό.

Έτσι αν δοθεί παράταση η διαδικασία υποβολής φορολογικών δηλώσεων, η οποία κανονικά λήγει στις 30 Ιουνίου, κατά πάσα πιθανότητα θα παραταθεί έως την 15η Ιουλίου.

Τρίτη 28 Μαΐου 2019

ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΖΗΤΑ(ΞΑΝΑ) Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ !!!


«Στα χαρακώματα» κυβέρνηση – Στουρνάρας: Ιδιωτική ασφάλιση στην Υγεία θέλει ο κεντρικός τραπεζίτης

  • Τη συμμετοχή ιδιωτών στην ασφάλιση της Υγείας ζητά ο ΤτΕ
  • «Στουρνάρας και Μητσοτάκης θέλουν αν εφαρμόσουν το «διαβόητο ασφαλιστικό Πινοσέτ» απαντούν από την κυβέρνηση
  • «Θέλουν να συρρικνώσουν δραματικά το κοινωνικό κράτος», τονίζεται

Σφοδρή αντιπαράθεση προέκυψε ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, με αφορμή δηλώσεις του δεύτερου σχετικά με την ασφάλιση στον χώρο της Υγείας.

Ο κεντρικός τραπεζίτης εισηγήθηκε σε ασφαλιστικό συνέδριο πως τα περιθώρια χρηματοδότησης των συντάξεων μόνο μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό είναι πλέον στενά και έτσι τάχθηκε υπέρ της συμβολής του ιδιωτικού τομέα στο σύστημα υγείας.

Κάτι τέτοιο προκάλεσε την έντονη αντίδραση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, το οποίο με ανακοίνωσή του σχολιάζει πως Μητσοτάκης και Στουρνάρας ετοιμάζονται να ακυρώσουν όλα τα θετικά μέτρα της κυβέρνησης.

Στουρνάρας: Η ιδιωτική ασφάλιση μπορεί να συμβάλει στην οικονομία

ΚΟΥΚΑΚΙ: 660 ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΓΙΑ AIRBNB, ΜΟΛΙΣ 76 ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΟ !!!

ΣΑΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΕΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ
Ενώ υπερκέρδη από τα ακίνητα θα αποκομίσουν τα κοράκια των funds που βλέπουν τις αξίες να εκτοξεύονται !!!



Πρωτόγνωρη σε σύγκριση με την υπόλοιπη αγορά ακινήτων είναι η άνοδος των τιμών ακινήτων στο Κουκάκι καθώς έχουν υπερδιπλασιαστεί σε σχέση με το 2016.

Σύμφωνα με ανάλυση της Delfi Partners, που κινείται στην αγορά ακινήτων (και ακινήτων που συνδέονται με «κόκκινα δάνεια»), τον Ιανουάριο του 2016 η μέση τιμή πώλησης ενός διαμερίσματος στο Κουκάκι ήταν 900 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο (τ.μ.), το 2018 εκτοξεύθηκε στα 1.600 ευρώ ανά τ.μ., ενώ σήμερα το εύρος τιμών κινείται μεταξύ 1.530 ευρώ ανά τ.μ. και 3.784 ευρώ ανά τ.μ., με τη μέση τιμήστις 2.446 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο για ένα παλαιό διαμέρισμα επιφάνειας μεταξύ 40 έως 90 τ.μ.

Η έκρηξη τιμών συνδέεται με το γεγονός ότι οι κατοικίες στη συγκεκριμένη περιοχή του κέντρου θεωρούνται επενδυτική ευκαιρία, επειδή αξιοποιούνται για βραχυχρόνιες μισθώσεις μέσω του Airbnb ή άλλων διαδικτυακών εφαρμογών.

Οσο για τις τιμές των ενοικίων, παρουσιάζουν αύξηση κατά 52% σε σύγκριση με το 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία της Delfi Partners, με τη μέση τιμή σήμερα να κινείται γύρω στα 10 ευρώ ανά τ.μ. ανά μήνα για μη επιπλωμένα διαμερίσματα.

ΠΟΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ ;;; "ΦΑΓΩΘΗΚΕ" ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ !!!

ΟΤΑΝ Η ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΠΝΙΓΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΟΤΙ ΜΕ "ΑΣΠΙΡΙΝΕΣ" ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΖΕ ΚΑΤΙ
Την ίδια ώρα που νέα έρευνα, αυτή τη φόρα από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, δείχνει ότι η υπερφορολόγηση είναι το Νο1 αντικίνητρο για 
προσέλκυση ξένων επενδύσεων στη χώρα !!!




Κόλπο γκρόσο με τον ΦΠΑ στην εστίαση. Μπορεί ο συντελεστής να μειώθηκε από το 24% στο 13%, ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις οι καταναλωτές δεν βλέπουν καμία διαφορά, καθώς οι επιχειρήσεις φρόντισαν να αυξήσουν τις τιμές εξουδετερώνοντας τη μείωση του ΦΠΑ και βάζοντας με αυτόν τον τρόπο τη διαφορά στις τσέπες τους. Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που οι καταναλωτές πέφτουν θέματα αθέμιτων πρακτικών από μερίδα επιχειρηματιών της εστίασης, οι οποίοι όταν αυξάνονται οι φορολογικοί συντελεστές σπεύδουν να περάσουν απευθείας τις αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών τους, ενώ στην αντίθετη περίπτωση με κόλπα, καρπώνονται πολλοί οι ίδιοι τα οφέλη.

Ενδεικτικό είναι ότι μια μερίδα πατάτες σε ταχυφαγείο με τον ΦΠΑ 24% κόστιζε 3 ευρώ. Μετά τη μετάπτωση του ΦΠΑ στο 13% η τιμή θα έπρεπε να πέσει στα 2,58 ευρώ. Ωστόσο παραμένει στα 3 ευρώ με μειωμένο ΦΠΑ. Σε άλλη περίπτωση το σουβλάκι με πίτα και γύρο κόστιζε 2,90 ευρώ με ΦΠΑ 24%. Μετά τη μείωση του ΦΠΑ κοστίζει και πάλι 2,90 ευρώ, αν και θα έπρεπε να μειωθεί στα 2,64 ευρώ,

Δεν είναι λίγοι οι επιχειρηματίες οι οποίοι δεν προχώρησαν σε μειώσεις, όπως άλλωστε πολλοί είχαν προειδοποιήσει με τη δικαιολογία ότι στο παρελθόν είχαν απορροφήσει τις αυξήσεις του ΦΠΑ, αλλά και κάθε άλλη επιβάρυνση που έχει προκύψει από τη φορολογία, όπως επίσης και την αύξηση του κατώτατου μισθού. 

ΧΑΜΟΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ !!! ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ !!!

ΣΕ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ Η ΟΤΟΕ
Καταγγέλλει αιφνιδιαστικές αλλαγές εργασιακών σχέσεων !!! Έτοιμες οι τράπεζες να "ξεφορτώσουν" τραπεζοϋπαλλήλους στα funds !!!




Ξέσπασε «πόλεμος» για το προσωπικό στα «κόκκινα» δάνεια της Πειραιώς

Κλιμακώνεται η ένταση στις σχέσεις της Τράπεζας Πειραιώς με την ΟΤΟΕ για το κρίσιμο θέμα των εργασιακών σχέσεων 1.200 υπαλλήλων, οι οποίοι εργάζονται στη μονάδα διαχείρισης «κόκκινων» δανείων (Recovery Business Unit - RBU), καθώς η ΟΤΟΕ καταγγέλλει ότι άρχισαν ήδη να ανακοινώνονται στο προσωπικό αλλαγές εργασιακών σχέσεων και προχωρά αύριο(σ.σ. σήμερα) σε απεργιακή κινητοποίηση στην RBU.

Όπως ανακοίνωσε η ΟΤΟΕ, «η Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, ακολουθώντας μια απαράδεκτη τακτική, προχωρά αιφνιδιαστικά στην εφαρμογή ενός σχεδίου, που πλήττει την εργασία και το μέλλον χιλιάδων συναδέλφων μας. Με πρόσχημα τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων στοιχείων ενεργητικού (κόκκινα δάνεια), αναγγέλλει δια στόματος κορυφαίων στελεχών της στους εργαζόμενους την άμεση αλλαγή της εργασιακής του σχέσης. Οι ενέργειες της Διοίκησης είναι ευθέως παράνομες και συνιστούν εν δυνάμει απόλυση μέσα από την προσχηματική αλλαγή της εργασιακής σχέσης των συναδέλφων και την ένταξή τους κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες σε υπό διαμόρφωση νέα σχήματα. Η ΟΤΟΕ, θεωρεί απαράδεκτη και παράνομη την προαναγγελία "αποφάσεων" που οδηγούν χιλιάδες συναδέλφους μας στην εργασιακή ανασφάλεια και τους αποβάλλει από τον τραπεζικό κλάδο».

Η ΠΡΩΤΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ΦΕΡΝΕΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΣΕ ΑΓΟΡΕΣ+ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ: ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΦΟΥΛ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ & ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Τι μεταδίδει το mononews.gr :

Αισιοδοξία στις τράπεζες από το αποτέλεσμα των εκλογών

Αισιόδοξοι δηλώνουν οι τραπεζίτες για την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας, καθώς είναι αποδέκτες του αισιόδοξου μηνύματος που στέλνουν οι αγορές των μετοχών και των ομολόγων, μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Το γεγονός ότι δεν θα υπάρξει παρατεταμένη προεκλογική περίοδος προκαλεί ανακούφιση στους επικεφαλής των πιστωτικών ιδρυμάτων, καθώς έχουν μπροστά τους ένα δύσκολο καλοκαίρι, με κυρίαρχο θέμα τη διαχείριση των προβληματικών χαρτοφυλακίων, τις πωλήσεις, τις τιτλοποιήσεις αλλά και τη διεύρυνση των πλειστηριασμών.

Το μήνυμα των ευρωεκλογών μεταφράζεται ως market friendly, λέει στο mononews.gr, τραπεζικό στέλεχος σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα και συνεχίζει:

Η αγορά είναι πάντα φιλική προς κάθε τι φιλελεύθερο και τα τελευταία χρόνια δεν τους ικανοποιούσε η πολιτική του ΖΥΡΙΖΑ, ωστόσο είχαν αποδεχθεί μία κατάσταση στη διαχείριση των θεμάτων.

Το αποτέλεσμα, λοιπόν, είναι φιλικό στην αντίληψη των αγορών, που θέλουν μικρή φορολογία, μικρότερο συνδικαλιστικό κράτοs, πιο ελεύθερο εργασιακό πλαίσιο.

Σήμερα, η Νέα Δημοκρατία παρουσιάζει μία εικόνα που έχει τα χαρακτηριστικά που ικανοποιούν τις αγορές.

Ο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΛΙΤ !!!




Τι γράφει το analyst.gr :

Οι σημερινές πολιτικές και οικονομικές ελίτ δεν βλέπουν καμία απειλή από τα αριστερά – την οποία θα έπρεπε να αντιμετωπίσουν με ακροδεξιές, φασιστικές ομάδες. Αντίθετα θεωρούν πως ο πατριωτικός δημοκρατικός χώρος, ως ένα κίνημα που εκφράζει τη δυσαρέσκεια των χαμένων της παγκοσμιοποίησης και της πολιτικής λιτότητας, κυρίως των μεσαίων και κατώτερων εισοδηματικών τάξεων, αποτελεί τον πραγματικό κίνδυνο αποσταθεροποίησης του δικού τους συστήματος – ο οποίος θα μπορούσε να ανοίξει το «κουτί της Πανδώρας», προκαλώντας τεράστιες ρωγμές στο οικοδόμημα τους με ανυπολόγιστα επακόλουθα.

Ανάλυση

Χωρίς καμία αμφιβολία, το χρηματοπιστωτικό κραχ του 2008 επιτάχυνε την κρίση της παγκοσμιοποίησης – ενώ η διαχείριση του υφιστάμενης κατάστασης (status quo) από τα παραδοσιακά, ελιτίστικα ουσιαστικά κόμματα των φιλελευθέρων, συντηρητικών και σοσιαλδημοκρατών, είναι πλέον επισφαλής και αβέβαιη, όπως διαπιστώνεται από τις φυγόκεντρες τάσεις στο εσωτερικό τους. Αμφισβητούνται δε κυρίως από τα «πατριωτικά, λαϊκά κόμματα», τα οποία αφενός μεν προσεγγίζουν θετικά τόσο τον κ. Trump, όσο και τον κ. Putin, αφετέρου σε πάρα πολλές χώρες έχουν καταφέρει να αναδειχθούν στη θέση της σημαντικότερης αντιπολίτευσης – με ρεαλιστικές πιθανότητες να διεκδικήσουν την κυβέρνηση. Στην Ανατολική Ευρώπη το έχουν ήδη επιτύχει στην Ουγγαρία και στην Πολωνία, ενώ στη Δύση η νέα κυβέρνηση της Ιταλίας ελέγχεται πλήρως από το «πατριωτικό» της σκέλος – με την Αυστρία να αποτελεί μία ιδιάζουσα περίπτωση , όταν στη Γαλλία η κυρία Le Pen κέρδισε τις Ευρωεκλογές.

Σε πλήρη αντίθεση, η αριστερά έχει μικρές μόνο επιτυχίες στη Βρετανία, στην Ισπανία, στην Πορτογαλία ή στη Γαλλία – ενώ στην Ελλάδα χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία της να παρουσιαστεί ως μία εναλλακτική λύση στα ελιτίστικα κόμματα. Η πλήρης αποτυχία της κάποτε αριστερής ελληνικής κυβέρνησης, κυρίως η άνευ όρων υποταγή της στην πολιτική της υποτέλειας, των υποκλίσεων, της διεθνούς επαιτείας και των νεοφιλελεύθερων μνημονίων των προκατόχων της, σε συνδυασμό με την παροιμιώδη ανικανότητα της, ζημίωσε σε μεγάλο βαθμό τα αντίστοιχα κόμματα στην Ευρώπη – αρκετά από τα οποία έχασαν την αξιοπιστία τους, όσον αφορά τον «εναλλακτικό» τους λόγο.

ΟΤΑΝ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΕΝ "ΜΑΣΑΕΙ": ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ !!!

ΦΥΛΑΚΙΣΗ 3,5 ΕΤΩΝ ΧΩΡΙΣ...ΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗ
Εν αντιθέσει εδώ στην Ελλάδα γίνεται...της ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ και μάλιστα σε πολυετείς καθείρξεις-κακουργήματα !!!Για ποια Δικαιοσύνη μιλάμε λοιπόν ;;;





Στη φυλακή ο αρχηγός του κυβερνώντος κόμματος στη Ρουμανία


Σε φυλάκιση τριάμισι ετών χωρίς αναστολή καταδικάστηκε ο ισχυρός άνδρας της Ρουμανίας, ο ηγέτης της Αριστεράς Λίβιου Ντραγκνέα, για υπεξαίρεση δημόσιων πόρων.

Τον γύρο του Διαδικτύου έκαναν οι εικόνες του Ντραγκνέα να επιβιβάζεται σε αστυνομικό όχημα και να οδηγείται στη φυλακή της Ραχόβα, στα νότια προάστια του Βουκουρεστίου.


Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΩΝ !!!

ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ;;; ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ...
Αλλά πρέπει επιτέλους τα κυβερνώντα κόμματα(και τα κόμματα εν γένει) να βάλουν πάνω από την καρέκλα, το εθνικό συμφέρον !!!






Από τις αρχές Μαΐου έχουν ήδη δημοσιευτεί 47 Φύλλα Εφημερίδας Κυβερνήσεως με ελληνοποιήσεις

Του Παναγιώτη Λιάκου

Eύκολες είναι οι κουβέντες, ευκολότερες οι γενικόλογες κατηγορίες και καταγγελίες, αλλά αν δεν συνοδεύονται από χειροπιαστές αποδείξεις είναι έπεα πτερόεντα - λόγια που ανοίγουν φτερά και πετούν για τη νεραϊδόχωρα των τζούφιων πυροτεχνημάτων. Πολλοί μιλούν για ελληνοποιήσεις, αλλά δεν μπαίνουν στον κόπο να αποδείξουν πόσο πολλές γίνονται. Η αλήθεια είναι ότι γίνονται πάμπολλες. Από τις αρχές Μαΐου ως σήμερα έχουν δημοσιευτεί 47 Φύλλα Εφημερίδος Κυβερνήσεως με ελληνοποιήσεις. Σε καθημερινή βάση παίρνει το «τρόπαιο» της ελληνικής υπηκοότητας περίπου μια πολυκατοικία γεμάτη αλλοδαπούς.

Εννοείται ότι μαζί με την υπηκοότητα τούς αναγνωρίζεται και δικαίωμα ψήφου. Με τους ρυθμούς που γίνεται ο εποικισμός της πατρίδας μας από τους απρόσκλητους μουσαφιραίους, σε λίγο καιρό δεν θα έχει καμιά σημασία για το σύστημα ποια θα είναι η άποψη των γηγενών Ελλήνων για τα πολιτικά πράγματα. Οι αριθμοί θα έχουν επιβάλει το δικό τους «δίκαιο» στον τόπο που γέννησε τη δημοκρατία και στον οποίο σύντομα θα επιβληθεί η σαρία (σ.σ.: ο ισλαμικός νόμος).

ΟΙ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΕΣ & Η ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ !!!



Για το θέμα DEB και άλλων μειονοτικών (δήθεν) οντοτήτων στην ευρύτερη περιοχή Β. Ελλάδας και Θράκης


Αρχικά, είναι σημαντικό να τονιστεί πώς δεν αποτελεί καταστροφολογία όταν σηκώνεις τόνους και αποτυπώνεις με εμφατικό τρόπο ένα υπαρκτό πρόβλημακαι αποδεκτό απ’ όλους. Στη περιοχή της Θράκης, για παράδειγμα, υπάρχει όντως ζήτημα επιρροής Τουρκίας και ταυτόχρονα μιας ολοένα αυξανόμενης επικράτησης του στοιχείου δράσης των τουρκικών υπηρεσιών.

Παράλληλα, υπάρχει και μια αυξανόμενη τάση επιρροής από κόμματα τύπου Ουράνιο Τόξο, με σλαβικούς προσανατολισμούς. Υπάρχει επίσης κίνηση πολλών σχηματισμών, με στήριξη από ξένα κέντρα υπηρεσιών, όπως το ΑΛΚΕ (Αλβανικό Κόμμα Ελλάδος), το κόμμα των Πακιστανών κ.α.

Όλα αυτά αποτελούν μια δυναμική και όποιος θεωρεί ότι πρόκειται απλά για ένα πρόβλημα το οποίο εν καιρώ θα αντιμετωπιστεί, τότε θυμίζει λίγο την αντίδραση της στρουθοκαμήλου που χώνει το κεφάλι της στην άμμο ( κάτι που δεν κάνει το συμπαθές πτηνό, αλλά είναι ένας γνωστός αστικός μύθος). Τα παραπάνω προβλήματα προκύπτουν από μια ανεκδιήγητη ανοχή έναντι εθνικών προβλημάτων.

Εθνικά προβλήματα τα οποία αρνούνται όλα τα κόμματα να αναγνωρίσουν και να ταυτοποιήσουν σε συγκεκριμένες αιτίες, ενώ αντίθετα αντιδρούν και στιγματίζουν αυτούς που τα αναφέρουν, διότι πολύ απλά ενοχλεί αυτή η αναφορά καθώς δείχνει τις αδυναμίες πολιτικών συστημάτων να κινηθούν εκτός ορθοπολιτικής.

Γιατί πρόκειται για πρόβλημα; Είναι πρόβλημα, διότι πολύ απλά θα οδηγήσει σταδιακά σε εισβολή αλλοδαπών στοιχείων και επιρροών εντός Ελληνικού κοινοβουλίου χωρίς κανένα έλεγχο από κάποιο κόμμα που θα τους στηρίξει βάζοντας τους στην λίστα του (βλ. διάφορα ζητήματα με Μουσουλμάνους Βουλευτές παλαιότερα). Από το 2018, για παράδειγμα, το DEB έχει συνεργασία με το Ουράνιο Τόξο, κάτι που το γνώριζε ήδη το ΥΠΕΞ αλλά δεν έπραξε τίποτα, με αποτέλεσμα αυτό να συνεχίσει να ενδυναμώνεται σταδιακά. Αυτή η ενδυνάμωση του θα έπρεπε ήδη να έχει προβληματίσει και να οδηγήσει στις ενέργειες εκείνες για την αντιμετώπιση του ζητήματος και όχι στην αποσιώπησή του.

ΧΟΝΤΡΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ: ΘΕΛΟΥΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ...ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ !!!

ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΩΣ "ΤΥΡΑΚΙ" Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΑΛΛΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ, ΑΦΟΥ ΘΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΤΙΣ ΩΡΕΣ ΑΙΧΜΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ...
Μια διετής επέκταση που θα αποφέρει εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία Ελλάκτωρ(Άκτωρ)+ J&P Αβαξ, 2 εκ των βασικών εμπλεκομένων στο επονομαζόμενο "Καρτέλ των Εργολάβων" που ζημίωσε κατά δεκάδες δις το Ελληνικό Δημόσιο στήνοντας επί μια 20ετια διαγωνισμούς !!!
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΜΠΙΖΝΑ Η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ:




Το «μεγάλο παζάρι» για την Αττική Οδό

Νέες συζητήσεις έχουν ξεκινήσει για το μέλλον της Αττικής Οδού και ειδικά για την διετή παράταση της σύμβασης παραχώρησης που κανονικά λήγει το 2024. Στο τραπέζι βρίσκονται διάφορα ανταλλάγματα όπως η μείωση των διοδίων αλλά και η επέκταση του σιδηροδρόμου μέχρι το Λαύριο.

Η Αττική Οδός είναι από τους πιο κερδοφόρους οδικούς άξονες της Ελλάδας. Την τελευταία τριετία η εταιρεία έχει διανείμει σημαντικά μερίσματα της τάξης των 70-80 εκατ. ευρώ στους μετόχους της (Ελλάκτωρ και Άβαξ) και όταν θα λήξει η κανονική διάρκεια της παραχώρησης τα κέρδη θα αυξηθούν σημαντικά καθώς θα έχει ολοκληρωθεί και η αποπληρωμή της χρηματοδότησης για την κατασκευή του έργου.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι διοικήσεις των δύο μετόχων της Αττικής Οδού (Ελλάκτωρ και Άβαξ) έχουν παρουσιάσει στο υπουργείο Υποδομών μια δέσμη προτάσεων για τον καθορισμό του ανταλλάγματος για τη διετή παράταση της παραχώρησης, μέχρι τον Οκτώβριο του 2026. Μεταξύ των προτάσεων αυτών περιλαμβάνεται και η μείωση των διοδίων μέσω της εφαρμογής μιας φόρμουλας που θα αλλάζει το ύψος του τιμήματος ανάλογα με την ώρα. Έτσι τα διόδια θα είναι πιο ακριβά τις ώρες αιχμής και πιο φθηνά τις υπόλοιπες ώρες.

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ. ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ΤΙ ΕΣΤΙ ΑΠΟΧΗ ;;;


ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΤΑ ΜΜΕ !!!

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ(ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ) ΕΧΕΙ ΚΟΨΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΥΡΗΣΗ(ΛΕΠΕΤΕ) ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ, ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΕΝΗ ΝΑ ΦΟΡΤΩΣΕΙ ΤΑ ΒΑΡΗ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, ΖΗΜΙΩΝΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΔΗΜΟΣΙΟ+ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ ΕΤΕ
Κι όλα αυτά ενώ δεν έχει σταματήσει να σκορπάει εκατομμύρια ευρώ δεξιά-αριστερά, σε ΜΜΕ, εξωτερικούς συμβούλους και όχι μόνο !!!
ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/09/bmw-x5.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/07/96000000-mckinsey.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/11/blog-post_97.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/12/blog-post_50.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/12/blog-post_785.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/12/blog-post_717.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2019/04/blog-post_356.html



Πόσα έδωσε η Εθνική Τράπεζα για διαφήμιση, προώθηση και χορηγίες το α’ τρίμηνο του έτους


Τα ποσά που διέθεσε σε ΜΜΕ κατά το α’ τρίμηνο του έτους για διαφήμιση, προώθηση και προβολή γνωστοποίησε δημοσίως η Εθνική Τράπεζα σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ. 5 του Ν.4374/2016.

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, συνολικά οι πληρωμές ανέρχονται στα 2.729.580,82 ευρώ. Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο των ανωτέρω πληρωμών καταβλήθηκαν, σε συμμόρφωση με το ισχύον νομοθετικό, φορολογικό και κανονιστικό πλαίσιο, επιπρόσθετα ποσά τα οποία αφορούσαν σε πληρωμές για Φ.Π.Α., αγγελιόσημο, ειδικό φόρο τηλεοπτικών διαφημίσεων και λοιπές επιβαρύνσεις, συνολικού ποσού €733.854,77.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ FOLLI FOLLIE: ΟΔΕΥΕΙ ΠΡΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ !!!




Τι γράφει το capital.gr :

Ένα βήμα προ της κρησάρας του διαχειριστικού ελέγχου βρίσκεται η Folli Follie Group. Όπως πρώτο αποκάλυψε το Capital.gr, το προ μηνών αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να διενεργηθεί διαχειριστικός έλεγχος στην εταιρεία έγινε δεκτό από το αρμόδιο Μονομελές Πρωτοδικείο, ορίζοντας μάλιστα την PwC ως ελεγκτή.

Αν και αρχικά η PwC εξέφρασε, με σχετική επιστολή, αντιρρήσεις ως προς την ανάληψη του έργου, θέτοντας ζητήματα τόσο νομικής φύσεως, όσο και επί της οριζόμενης αμοιβής, πληροφορίες αναφέρουν πως έπειτα από διαβουλεύσεις που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών, οδεύει προς αναθεώρηση της στάσης της.

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΔΩΣΑΝ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ !!!




Στο «σφυρί» το γήπεδο του Ολυμπιακού

Στο επόμενο βήμα, μετά την καταγγελία του ομολογιακού δανείου, ετοιμάζονται να προχωρήσουν οι πιστώτριες τράπεζες της «Στάδιο Καραισκάκης ΑΕ».

Όπως πληροφορείται η στήλη, οι τράπεζες ανέθεσαν στην Axia Ventures να τρέξει διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση του γηπέδου, που αποτελεί ενέχυρο των δανείων.

Ενδιαφερόμενος για την απόκτηση του γηπέδου υπάρχει και δεν είναι άλλος από τον Β. Μαρινάκη,ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ο οποίος αναμένεται να καταθέσει προσφορά. Είτε μόνος του, είτε σε συνεργασία με επενδυτικά κεφάλαια.

ΙΟΒΕ: ΤΟ 65% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΟΛΙΣ ΠΟΥ ΤΑ ΒΓΑΖΕΙ ΠΕΡΑ !!!

ΑΛΛΑ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΦΤΑΣΑΝ ΩΣ ΕΔΩ....
Την ίδια ώρα συνεχίζει να κυριαρχεί η απαισιοδοξία σε σχέση με την οικονομική κατάσταση.





Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 7 μηνών έφθασε τον Απρίλιο το ποσοστό των Ελλήνων που «μόλις τα βγάζουν πέρα», όπως προκύπτει από την έρευνα οικονομικής συγκυρίας του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ). Η αναλογία των πολιτών που οριακά καλύπτουν τις υποχρεώσεις και τις ανάγκες τους ανήλθε στο 65% (δηλαδή, σχεδόν 2 στους 3), σημειώνοντας άλμα τριών ποσοστιαίων μονάδων σε σύγκριση με τον Μάρτιο και αποδεικνύοντας ότι οι κυβερνητικοί ισχυρισμοί για βελτίωση της οικονομίας και της κατάστασης των νοικοκυριών είναι εντελώς αβάσιμοι. Ίδιου εύρους άλμα σημείωσε τον Απρίλιο, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, το ποσοστό των νοικοκυριών που αδυνατούν να αποταμιεύσουν, φθάνοντας το 87%.

Σύμφωνα με την έρευνα, που πραγματοποιήθηκε σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.500 καταναλωτών, αρκετά πιθανή θεωρεί την αποταμίευση τους επόμενους 12 μήνες μόνο το 11% των ερωτηθέντων και πολύ πιθανή το 1%. Οι καταναλωτές που δηλώνουν ότι αποταμιεύουν λίγο ή πολύ ήταν τον Απρίλιο 14% του συνόλου (από 16% τον Μάρτιο), ενώ όσοι δηλώνουν ότι «έχουν χρεωθεί» φθάνουν το 9% (από 11% τον προηγούμενο μήνα). Επιπλέον, από το 65% των ερωτηθέντων που ανέφερε ότι τα βγάζει πέρα μετά βίας, το 11% (από 9% τον Μάρτιο) έχει αναγκαστεί να καταφύγει στις αποταμιεύσεις του. Ο δείκτης της πρόθεσης για αποταμίευση τους προσεχείς 12 μήνες υποχώρησε σημαντικά τον Απρίλιο στις -71,2 μονάδες, έναντι -67,5 μονάδων ένα μήνα νωρίτερα.

Το 42% των νοικοκυριών τον Απρίλιο (έναντι 44% τον Μάρτιο) περίμενε ελαφρά ή αισθητή επιδείνωση της οικονομικής κατάστασής του το προσεχές 12μηνο και μόλις 10% (από 11% τον Μάρτιο) προέβλεπε μικρή βελτίωση.

SSL Certificates