.

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2021

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 26/12/2021

ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Για να διαβάσετε την ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS σε μορφή PDF


ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ :

ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟ 15902 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΕΥΑΛΩΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ !!!

 



Σε λειτουργία τέθηκε ο πενταψήφιος αριθμός ενεργειακής αλληλεγγύης 15902 για τη στήριξη ευάλωτων νοικοκυριών από τις μεγάλες ανατιμήσεις στο κόστος ενέργειας.

Η τηλεφωνική γραμμή θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 08:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ. Σε αυτήν μπορούν να απευθύνονται νοικοκυριά που αδυνατούν να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας και να υποβάλουν αίτημα επανασύνδεσης της παροχής τους.

Βασική προϋπόθεση για την έγκριση του αιτήματος είναι να έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών μέχρι και τις 31.3.2022 και να παραμένουν αποσυνδεδεμένοι μέχρι και την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Επιπλέον, το αίτημα επανασύνδεσης πρέπει να αφορά στην κύρια κατοικία και να πληρούνται συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια τα οποία συμπίπτουν με εκείνα του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της έκτακτης αυτής στήριξης ανέρχεται σε 40 εκατ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης. Υπεύθυνοι φορείς για την εξέταση των αιτημάτων επανασύνδεσης είναι οι οικείοι Δήμοι και ο ΔΕΔΔΗΕ.

ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ: ΕΚΤΟΞΕΥΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ FFP2-KN95 ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΤΡΩΝ !!!

 



Σημαντική άνοδο στην τιμή της προστατευτικής μάσκας FFP2 ή Ν95, η χρήση της οποίας έγινε υποχρεωτική από σήμερα 24 Δεκεμβρίου, καταγράφεται τις τελευταίες ώρες.

Από διαδικτυακή έρευνα αγοράς που πραγματοποίησε το Euro2day.gr στο skroutz.gr διαπιστώθηκε πως τα 10 τεμάχια Famex Μάσκα Προστασίας FFP2 Particle Filtering Half NR Midnight Blue, που μέχρι και τις 22 Δεκεμβρίου πωλούνταν προς 2,1 ευρώ, από χθες το απόγευμα η τιμή έχει σκαρφαλώσει στα 3 ευρώ (αύξηση 42,85%).

Κατά 10,09% έχει αυξηθεί το πακέτο των 10 τεμαχίων της Famex Μάσκας Προστασίας FFP2 NR για Παιδιά Lilac, που πλέον πωλείται προς 2,40 ευρώ από 2,18 ευρώ. Στα 15,2 ευρώ από 14 ευρώ πωλείται πλέον η FFP2 NR Face Mask KADI-100 Λευκό 25 τεμαχίων και στα 3,45 ευρώ από 2,9 ευρώ τα 10 τεμάχια Welooo FFP2 Μάσκα Προστασίας BFE >98% γαλάζια.

GDPR: "ΚΑΜΠΑΝΕΣ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΔΠΧ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΟΧΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΖΕΝΙΘ !!!

 



Πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ επέβαλε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα σε εταιρεία που πραγματοποιούσε τηλεφωνικές κλήσεις για λογαριασμό εταιρείας ενέργειας.

Σύμφωνα με την απόφαση υπ αριθμ 52/2021 της Αρχής, υποβλήθηκαν 17 καταγγελίες σχετικά με διενέργεια παράνομων τηλεφωνικών κλήσεων με σκοπό την προώθηση προϊόντων ή υπηρεσιών της εταιρείας ΖΕΝΙΘ. Πιο συγκεκριμένα η ανεξάρτητη Αρχή επέβαλε στην εκτελούσα την επεξεργασία One Way Private Company πρόστιμο 30.000 ευρώ για παραβίαση του άρθρου 32 παρ. 2 και 4 του ΓΚΠΔ σε συνδυασμό με το άρθρο 28 παρ. 3, περ. γ του ΓΚΠΔ, ενώ στον υπεύθυνο επεξεργασίας δηλαδή τη ZENΙΘ, την κύρωση της επίπληξης για παράβαση του άρθρου 28 παρ. 3 περ. γ του ΓΚΠΔ.

Ειδικότερα, από την εξέταση της υπόθεσης προέκυψε ότι λόγω σφάλματος στην εφαρμογή της εκτελούσας την επεξεργασία πραγματοποιήθηκαν τηλεφωνικές κλήσεις σε συνδρομητές που είχαν ενταχθεί στο μητρώο 11, κατά παράβαση του άρθρου 11 του ν. 3471/2006.
Μεταξύ άλλων, στην απόφαση επισημαίνεται ότι ο υπεύθυνος επεξεργασίας και ο εκτελών την επεξεργασία αναλαμβάνουν την εφαρμογή των κατάλληλων μέτρων προκειμένου να διασφαλίζεται το κατάλληλο επίπεδο ασφάλειας έναντι των κινδύνων.

Το σφάλμα στην εφαρμογή της εκτελούσας την επεξεργασία One Way Private Company που οδήγησε σε τηλεφωνικές κλήσεις σε συνδρομητές που είχαν ενταχθεί στο μητρώο 11, κατά παράβαση του άρθρου 11 του ν. 3471/2006 (βλ. σκέψη 1), προέκυψε από παράλειψη υπαλλήλου της και είναι αποτέλεσμα της έλλειψης αυτόματης διαδικασίας εξαίρεσης των συνδρομητών που έχουν ενταχθεί στο μητρώο 11.

ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΔΙΜΗΝΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ;;;

 



Νέα σενάρια για τα τέλη κυκλοφορίας και την καταβολή τους για το 2022 επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για την πληρωμή τους λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2021, ωστόσο σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να δώσει δίμηνη παράταση για την καταβολή τους -έως τις 28 Φεβρουαρίου 2022.

Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Πάντως κάτι αντίστοιχο έγινε και πέρυσι.

ΝΕΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ !!!

 


Η ΥΠΟΤΟΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΗΝ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΜΥΡΙΖΕΙ...ΒΡΟΧΗ ΛΟΥΚΕΤΩΝ ΤΟ 2022 !!!

 


ΠΝΙΓΕΤΑΙ ΣΤΗΝ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ» Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΣΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!

 


ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΔΟΜΕΣ-ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣΤΕΓΟΙ...ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ !!!

 


Που είναι οι ανθρωπιστές των ΜΚΟ που κόφτονται για τους μετανάστες ;;; Γιατί δεν ενδιαφέρονται το ίδιο θερμά και για τους Έλληνες άστεγους που κοιμούνται μέσα στο κρύο ;;; Αλλά ξεχάσαμε...Γι΄ αυτούς δεν πέφτει χρήμα...

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ: ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ+ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ !!!

 


ΕΤΣΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΚΟΡΟΪΔΟ ΕΛΛΗΝΑ: Ο ΛΑΤΣΗΣ ΣΗΚΩΝΕΙ ΠΥΡΓΟ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ...ΕΔΩΣΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η EUROBANK !!!

140.000.000€ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η EUROBANK ΓΙΑ ΟΙΚΟΠΕΔΟ 18.000 ΤΜ....ΤΟ ΟΠΟΙΟ Ο ΛΑΤΣΗΣ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΤΖΑΜΠΑ, ΗΤΟΙ ΜΕ 92€/ΤΜ !!!
140.000.000€ από τα λεφτά που πλήρωσες εσύ με 3 μνημόνια για να σωθούν οι τράπεζες !!!
Κατάλαβες τώρα πως γίνονται οι μπίζνες στο Ελλάντα ;;;




Τι μεταδίδει το radar.gr


Την υπογραφή μνημονίου με την Eurobank για την κατασκευή πύργου γραφείων (tower) στο Ελληνικό, επένδυση η οποία εφόσον οριστικοποιηθεί θα ανέλθει σε 140 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε η Lamda Development.

Ειδικότερα, η LAMDA DEVELOPMENT S.A. (εφεξής η «Εταιρεία»), σύμφωνα με τον Κανονισμό 596/2014/ΕΕ και τον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών, έκαστος όπως ισχύει, ανακοινώνει τα εξής αναφορικά με το εμβληματικό έργο του Ελληνικού:

Στο πλαίσιο εφαρμογής του επιχειρηματικού σχεδίου για την ανάπτυξη του εμβληματικού έργου του Ελληνικού, η ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. σύναψε την 22.12.2021 Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) με την Τράπεζα Eurobank Α.Ε., δυνάμει του οποίου τα μέρη θα εξετάσουν την απόκτηση από την Τράπεζα Eurobank Α.Ε. οικοπέδου (εμβαδού περίπου 18χιλ τ.μ.), χωροθετημένου εντός του Επιχειρηματικού Κέντρου της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, εντός του οποίου θα αναπτυχθεί υπό την επίβλεψη και διαχείριση κατασκευής της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. υψηλό κτήριο (πύργος – tower) αμιγούς χρήσης γραφείων συνολικού εμβαδού 40.000 τ.μ. προκειμένου να μεταφερθούν εκεί τα γραφεία της Τράπεζας.

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΟΥΚΩΜΕΝΑ ΜΜΕ ΑΛΛΟΙΩΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΕΕ !!!

 



Ρεπορτάζ: Τζώρτζια Κοντράρου
dikastikoreportaz.gr


Απόφαση κόλαφος για τον Αρειο Πάγο υπέρ των δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο εξέδωσε σήμερα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ενώ την ίδια ώρα κύκλοι τραπεζών επιχείρησαν να ερμηνεύσουν υπέρ τους την απόφαση διασπείροντας fake news στα ελληνικά ΜΜΕ, προκειμένου να δημιουργήσουν κλίμα σε βάρος των πολιτών, με απώτερο στόχο την ευνοϊκή γι αυτούς κρίση των ελληνικών δικαστηρίων, που θα επανεξετάσουν το θέμα, υπό το πρίσμα της απόφασης του ΔΕΕ.

Η κεντρική ιδέα της εξαιρετικά σημαντικής απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου εστιάζεται στην προστασία του καταναλωτή, η οποία ενισχύεται από την ευρωπαϊκή οδηγία για τις καταχρηστικές ρήτρες, ενώ σε μία από τις σκέψεις καταλήγει ότι σε καμία περίπτωση Εθνικό Δικαστήριο δεν μπορεί εμμέσως να στηριχθεί σε άλλες διατάξεις της οδηγίας που δεν έχουν το ίδιο αντικείμενο, με συνέπεια να αποβούν σε βάρος των καταναλωτών.

Η δυσκολία της κατανόησης της επίμαχης, σημαντικής απόφασης του ΔΕΕ, για το ευρύ κοινό, άφησε περιθώρια σε κύκλους των τραπεζών να διοχετεύσουν στα ΜΜΕ παραποιημένα στοιχεία της απόφασης, καθώς έχουν δώσει μάχη στα εθνικά δικαστήρια σε βάρος των περίπου 70.000 δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο, όταν πολλές χώρες της Ευρώπης (Γαλλία, Ισπανία Σερβία κλπ.) τους έχουν δικαιώσει.

Το «Δικαστικό Ρεπορτάζ» παραθέτει μία πρώτη αναλυτική και σαφή εκτίμηση της απόφασης, όπως αναρτήθηκε στο site του επιστημονικού Ινστιτούτου «Ευνομία» και υπογράφεται από τη δικηγόρο Αριάδνη Νούκα, η οποία ήταν νομική παραστάτης σε υπόθεση που εκδικάστηκε στον Αρειο Πάγο, σε ολομέλεια, και όπως προκύπτει από το ΔΕΕ, στηρίχτηκε σε εσφαλμένες παραδοχές.

Πρέπει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι η απόφαση του ΔΕΕ εκδόθηκε ύστερα από προδικαστικά ερωτήματα που τέθηκαν από κατώτερο δικαστήριο, όπως το Πολυμελές Πρωτοδικείο, ενώ ο Αρειος Πάγος περιορίστηκε στην….αυθεντία του, υιοθετώντας τις απόψεις των τραπεζών.

<Εκδόθηκε την 21-12-2021 η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου στην υπόθεση C-243/20, η οποία απάντησε σε συγκεκριμένα προδικαστικά ερωτήματα που έθεσε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών σε υπόθεση δανείου σε ελβετικό φράγκο.

Σημειώνεται ότι , το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών συντάχθηκε με την άποψη της μειοψηφίας της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου στην απόφαση υπ΄αριθμό. 4/2019 και αποφάσισε την υποβολή προδικαστικών ερωτημάτων εκφράζοντας επιφυλάξεις για την ορθότητα της κρίσης της πλειοψηφίας της Ολομέλειας του ΑΠ .

ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ: ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ !!!

 



Το βάθος των συνεπειών της πανδημίας θα εκδηλωθεί με κάποια υστέρηση και μετά την άρση των μέτρων στήριξης, εκτιμά ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας στην έκθεση για τη νομισματική πολιτική και καλεί τις τράπεζες να μην εφησυχάσουν και να εντείνουν τις προσπάθειες βελτίωσης του ενεργητικού τους.

Με δεδομένο ότι η πανδημία βρίσκεται σε εξέλιξη και οι συνέπειες αυτής δεν μπορούν ακόμη να ποσοτικοποιηθούν, ο διοικητής της ΤτΕ στέλνει μήνυμα στις διοικήσεις των τραπεζών, τις οποίες καλεί:
  • Να επανεξετάζουν συνεχώς την επάρκεια των προβλέψεων έναντι του πιστωτικού κινδύνου και
  • Να ενισχύσουν τα συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης για ενδεχόμενη αθέτηση πληρωμής δανείων.
Κρίσιμη θεωρεί η Τράπεζα της Ελλάδος την προσεκτική και σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις εποπτικές αρχές άρση των μέτρων στήριξης της πανδημίας. Συγκεκριμένα στην Έκθεση αναφέρεται ότι «είναι ιδιαίτερα κρίσιμο να υπάρξει προσεκτικός σχεδιασμός του χρονοδιαγράμματος άρσης των μέτρων στήριξης που έχουν λάβει το Ευρωσύστημα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η κυβέρνηση και οι εποπτικές αρχές».

BLOOMBERG: Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ ΒΑΖΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ !!!

 


Σε νέα επίπεδα ρεκόρ σκαρφάλωσαν οι τιμές ρεύματος σε όλη την Ευρώπη, αναγκάζοντας αρκετά εργοστάσια να περιορίσουν την παραγωγή ή και να κλείσουν εντελώς.

Η ηλεκτρική ενέργεια για παράδοση το επόμενο έτος αυξήθηκε έως και 6,4% και βρέθηκε σε υψηλό όλων των εποχών στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρικής ενέργειας της Ευρώπης. Η Γαλλία, η οποία συνήθως εξάγει ηλεκτρική ενέργεια, θα χρειαστεί να απορροφήσει προμήθειες από γειτονικές χώρες για να διατηρήσει επαρκή αποθέματα.

Η Aluminium Dunkerque Industries της Γαλλίας περιόρισε την παραγωγή τις τελευταίες δύο εβδομάδες λόγω των υψηλών τιμών της ενέργειας, ενώ η Nyrstar της Trafigura θα σταματήσει την παραγωγή στο μεταλλουργείο ψευδαργύρου της στη Γαλλία την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου. Η ρουμανική εταιρεία παραγωγής λιπασμάτων Azomures διέκοψε προσωρινά την παραγωγή.

Η Electricite de France δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα σταματήσει τη λειτουργία τεσσάρων αντιδραστήρων που αντιστοιχούν στο 10% της πυρηνικής ικανότητας της χώρας, επηρεάζοντας τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας που ήδη αντιμετωπίζουν τον κρύο καιρό.

ΤΟ 2021 ΜΑΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ 800 ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Βαριά ονόματα της ελληνικής επιχειρηματικότητας χάνουν ακίνητα σε πλειστηριασμούς...


Από το newmoney.gr


Με πλήθος πλειστηριασμών μάς αποχαιρετά το 2021. Και τούτο καθώς στη διαδικτυακή σελίδα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών έχουν προγραμματιστεί μόνο για το εναπομείναν δεκαήμερο της χρονιάς περισσότεροι από 800.

Ανάμεσα σε αυτούς φιγουράρουν αρκετά επώνυμα και ηχηρά σφυριά που αφορούν κατά κύριο λόγο ξενοδοχεία, συγκροτήματα πολυτελών κατοικιών, καθώς και ακίνητα που κουβαλούν μεγάλη ιστορία.

Το «Myconian Blue Resort»

Σε αυτή την παρτίδα πλειστηριασμών υπάρχουν αρκετά assets στη Μύκονο. Ετσι, για τις 22 Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί να χτυπήσει το σφυρί (για δεύτερη φορά) για ένα από τα ακριβότερα ακίνητα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Πρόκειται για το «Myconian Blue Resort», που αναπτύσσεται σε έκταση 4,1 στρεμμάτων στον Αγιο Στέφανο με την τιμή πρώτης προσφοράς να έχει οριστεί στα 13 εκατ. ευρώ. Το συγκρότημα λειτουργεί ως ξενοδοχείο από το 1995, αρχικά με εννέα δωμάτια και εννέα διαμερίσματα.

Το 2013 εκδόθηκε νέο σήμα ΕΟΤ, στο οποίο εμφανίζεται ως ξενοδοχείο κλασικού τύπου 4 αστέρων, αποτελούμενο από 38 δωμάτια. Σήμερα αποτελείται από τέσσερα κτίρια, μια κεντρική πισίνα και έξι μικρότερες, οι οποίες εξυπηρετούν αντίστοιχα δωμάτια. Το μεγάλο πρόβλημα είναι οι σημαντικές πολεοδομικές αυθαιρεσίες, καθώς η αρχική άδεια προέβλεπε τρία ανεξάρτητα κτίρια, συνολικής επιφανείας 201,54 τ.μ. κύριων χώρων και 60 τ.μ. βοηθητικών, ενώ τώρα έχει… μεγεθυνθεί σε 2.130 τ.μ. χώρων κύριας χρήσης και 250 τ.μ. βοηθητικών.

ΑΝΑΡΠΑΣΤΑ ΤΑ AIRBNB ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΡΩΝΟ-ΠΑΡΤΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΩΝ+ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ !!!

 



Ετοιμαστείτε για εκτόξευση κρουσμάτων...

Τι μεταδίδει το megatv.com


ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Η "ΠΡΑΣΙΝΗ" ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΕΡΕ..."ΠΡΑΣΙΝΗ" ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!!

 


Του Χρήστου Κολοβού


Πάνω κι απ’ τα 500, στα 508,44 €/MWh (ευρώ ανά μεγαβατώρα) πέταξε η μέγιστη τιμή στο Χρηματιστήριο Ενέργειας για τις 21/12/2021, στα 542,50 €/MWh για τις 22/12, με τις “ευλογίες” τόσο της κυβέρνησης όσο και της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας. Στα 342,35 €/MWh η μέση τιμή ημέρας στις 21/12, η τιμή στην οποία αγοράζουν οι πάροχοι για να πουλήσουν στη λιανική αγορά. Και στο εντελώς εξωφρενικό 415,94 €/MWh για τις 22/12! 21,5% αύξηση σε μια μέρα! Από ρεκόρ σε ρεκόρ πετά η τιμή του φυσικού αερίου, έχοντας αυξηθεί πέντε φορές απ’ τα υψηλά επίπεδα του 2019. Πόσο θα φτάσουν στον τελικό καταναλωτή οι τιμές ρεύματος και φυσικού αερίου; Ήδη αυξάνονται οι τιμές των λιπασμάτων. Τι θα συμβεί, μετά τις γιορτές, στις τιμές των τροφίμων, των φαρμάκων κι όλων των προϊόντων; Τι θα συμβεί στους λογαριασμούς θέρμανσης, μια που οι πολιτικοί υπερφορολόγησαν το πετρέλαιο θέρμανσης, προκειμένου να στρέψουν τους πολίτες στο φυσικό αέριο; Η δήθεν “πράσινη” και στην πράξη κατάμαυρη “μετάβαση” φέρνει ένα σαρωτικό κύμα “πράσινης φτώχειας”.

Στη Γαλλία έκλεισαν την προηγούμενη εβδομάδα δυο πυρηνικά κι αμέσως η τιμή του ηλεκτρισμού πέταξε πάνω απ’ τα 600 €/MWh. Η μετοχή της ιδιοκτήτριας EDF έχασε σχεδόν 13% σε μια ημέρα, καθώς η Γαλλία εξάγει ρεύμα στις γύρω χώρες. Αν έρθει και μια παγωνιά, που θα ακινητοποιήσει τα αιολικά, η Ευρώπη θα ζήσει την τέλεια ενεργειακή καταστροφή, στο όνομα της δήθεν “πράσινης” μετάβασης.Οι καταναλωτές καλούμαστε να πληρώσουμε το μάρμαρο της εντελώς αποτυχημένης ενεργειακής πολιτικής και κανείς “αρμόδιος” δεν αισθάνεται την ανάγκη να παραιτηθεί και να πάει σπίτι του. Κι όμως η αιτία της κρίσης είναι περισσότερο από εμφανής, την είπε τον Οκτώβριο κι ο Πούτιν στους Ευρωπαίους: «οι υψηλές τιμές φυσικού αερίου οφείλονται στην έλλειψη ενέργειας, καθώς τα αιολικά δεν δούλεψαν το καλοκαίρι και οι Ευρωπαίοι δεν αποθήκευσαν αρκετό αέριο».

Το πρόβλημα της αιολικής ενέργειας

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ ΦΕΡΝΕΙ ΒΡΟΧΗ ΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ !!!

 


Παγίδες καταβολής υπέρογκων φόρων για χιλιάδες φορολογούμενους κρύβει η επαναφορά του των τεκμηρίων διαβίωσης από τα φετινά εισοδήματα. Οι “δαγκάνες” των τεκμηρίων είχαν “παγώσει” για όσους είχαν πληγεί την περίοδο της πανδημίας (επαγγελματίες που έκλεισαν με κρατική εντολή, εργαζόμενοι που τέθηκαν σε αναστολή, ιδιοκτήτες ακινήτων που έλαβαν μειωμένο μίσθωμα) που λόγω των μειωμένων εισοδημάτων είχαν σοβαρό πρόβλημα κάλυψης των τεκμαρτών τους δαπανών.

Οι απαλλαγές στα τεκμήρια, όμως, ίσχυσαν μόνο για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2020 και δηλώθηκαν φέτος στην Εφορία, ενώ από το 2022 θα έχουμε πλήρη επιστροφή στην κανονικότητα αν δεν υπάρξει άλλη νομοθετική πρόβλεψη. Πέρυσι 1,8 εκατομμύρια φορολογούμενοι, κυρίως μισθωτοί και συνταξιούχοι, παγιδεύτηκαν στα τεκμήρια πληρώνοντας έξτρα φόρο για μεγαλύτερα εισοδήματα κατά 5,2 δισ. ευρώ.

Οι τεκμαρτές δαπάνες που απειλούν να αυξήσουν τη φορολογία των φυσικών προσώπων, είναι οι ακόλουθες:

ΤΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...

 


Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο ΕΦΕΤ ΑΝΑΚΑΛΕΙ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ !!!

 



Κατεψυγμένο κοτόπουλο όπου διαπιστώθηκε παρουσία σαλμονέλας, ανακαλεί από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Συγκεκριμένα ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων, προέβη σε δειγματοληψία προϊόντος με στοιχεία: «CORDON BLUE, παρασκεύασμα από σύγκοπτο κρέας κοτόπουλου, κατεψυγμένο», με την εμπορική ονομασία «CORDON BLEU», βάρους 930 γρ. με ημερομηνία κατάψυξης: 04/10/2021 και ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από: 04/10/2022. Το προϊόν παρασκευάζεται από την επιχείρηση «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΝΟΣΤΙΜΙΕΣ ΑΕ» για λογαριασμό της «ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΕΕ».

ΚΥΡΤΣΟΣ: ΗΠΑ+ΕΕ ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ !!!

 


Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΣΕΙ ΣΤΑ ΣΚΑΜΝΙ ΓΙΑ ΤΑ...ΠΟΤΗΡΟΔΟΧΕΙΑ !!!

 


Στα έδρανα του δικαστηρίου για μια πρωτοφανή στα δικαστικά χρονικά υπόθεση αναμένεται να βρεθεί η εταιρεία, μετά από αγωγή σε βάρος της για… τις ποτηροθήκες του μεγάλου της SUV…

Οσο για γέλια ή για κλάμματα και αν φαίνεται η ιστορία, υπάρχει ενάγουσα εταιρεία η οποία σε μακροσκελή μηνυτήρια αναφορά της, ζητά πέντε εκατομμύρια δολάρια (!), “καταγγέλλοντας” την BMW για την Χ7, ότι «οι ποτηροθήκες είναι ελαττωματικές και δεν μπορούν να συγκρατήσουν ποτήρια ή πλαστικές κούπες που είναι γεμάτες υγρά. Αδυνατούν, δηλαδή, να κάνουν αυτό για το οποίο προορίζονται».

ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ !!!

 



Πρόκειται για τον τύπο ΚΝ-95 που όπως αναφέρουν οι ειδικοί προσφέρει μεγαλύτερη προστασία από άλλες μάσκες.

Σύμφωνα με όσα δηλώνει στο GRTimes, ο γενικός γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Κιοσές, «σε άλλες χώρες του εξωτερικού όπως για παράδειγμα η Γερμανία, ο συγκεκριμένος τύπος μάσκας μαζί με τον τύπο FFP2 που είναι πανομοιότυπος, επιβάλλεται σε συγκεκριμένα σημεία, όπου η προστασία πρέπει να είναι μεγαλύτερη, όπως αυτά όπου συγκεντρώνεται ο περισσότερος κόσμος».

Αυτή τη στιγμή, στα φαρμακεία σύμφωνα με τον κ. Κιοσέ, «υπάρχει μεγάλο απόθεμα, ωστόσο οι καταναλωτές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι και το κόστος είναι τριπλάσιο από τις απλές ιατρικές, αλλά και τις υφασμάτινες. Με λίγα λόγια φτάνει ακόμη και το ευρώ».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, αναφορικά με την αποτελεσματικότητα της ΚΝ95, ο συγκεκριμένος τύπος μάσκας, παρέχει αναπνευστική προστασία σχεδιασμένη με μια αρκετά σφιχτή εφαρμογή στο δέρμα του προσώπου, ώστε να φιλτράρει αποτελεσματικά τα σωματίδια στον αέρα, συμπεριλαμβανομένων των βακτηρίων.

ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΩΝ FUNDS EKBIAZOYN ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΚΑΙ ΘΑ ΑΡΠΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΝΦΙΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html






Διαβάστε προσεχτικά τι μεταδίδει το bankingnews.gr


Στον …αέρα ο διαγωνισμός του Φορέα αξιοποίησης ακινήτων των ευάλωτων δανειοληπτών, που να σημειωθεί χάνουν τα σπίτια τους και από την επιβολή του Μνημονιακού ΕΝΦΙΑ, που για τα κρατικά ταμεία αποδείχθηκε ανεξάντλητη πηγή εσόδων αφού κάθε χρόνο φέρνει 2,6 δισ ευρώ από την εφαρμογή του.

Ο ΕΝΦΙΑ παραμένει ως στυλοβάτης των κρατικών εσόδων, με τα νοικοκυριά να πληρώνουν ότι τους αναλογεί αλλά οι επενδυτές δεν θέλουν να αναλάβουν αντίστοιχη υποχρέωση.
Στέλεχος Εταιρείας Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις λέει στο BN ότι η παραμονή του ΕΝΦΙΑ ως υποχρέωση καταβολής από τον Φορέα αξιοποίησης ακινήτων, θα λειτουργήσει ανασταλτικά για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμού του υπουργείου Οικονομικών.

Πρόκειται για έναν σκόπελο, ο οποίος πρέπει να ξεπεραστεί αν θέλει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, να εκδηλωθεί έντονο ενδιαφέρον για τη διαχείριση του Φορέα των ακινήτων.

Το αίτημα των servicers έχει φτάσει στους αρμόδιους , οι οποίοι ακόμη κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους.

Αρκούνται μόνο να καθυστερούν την προκήρυξη του διαγωνισμού.

Η ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΧΕΡΙΑ ΜΕ ΚΟΥΡΕΜΑ +75% ΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ +50% ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!!

 


Είπαμε, πολλές εταιρείες θα αλλάξουν χέρια με όχημα τα κόκκινα δάνεια...

Τι μεταδίδει το euro2day.gr

Ήταν παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2020, όταν στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης κατατέθηκε το σχέδιο εξυγίανσης της οινοποιίας Μαλαματίνα. Ένα χρόνο μετά, το Πρωτοδικείο, όπως αναφέρουν στο Euro2day.gr πηγές με γνώση, ενέκρινε το σχέδιο, βάσει του οποίου η οινοποιία Μαλαματίνα περνά στον έλεγχο του ομίλου Mantis.

Υπό το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς, η οινοποιία, από τους βασικούς παίκτες στην αγορά της ρετσίνας, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο business plan του επενδυτή, θα εμφανίσει καθαρά κέρδη από τον δεύτερο χρόνο ενώ ο κύκλος εργασιών της προβλέπεται να αυξάνεται σταδιακά με μέσο ετήσιο ρυθμό 3%, για να ανέλθει σε 14,7 εκατ. ευρώ από το ενδέκατο έτος. Δηλαδή σε επίπεδα όμοια του 2017 αλλά χαμηλότερα από τα επίπεδα πωλήσεων προ κρίσης και πολύ χαμηλότερα από το ιστορικό υψηλό των 29,2 εκατ. ευρώ που είχε εμφανίσει το 2007.

Η νέα Μαλαματίνα προβλέπεται να παράγει 5,6 εκ. λίτρα τελικού προϊόντος το πρώτο έτος λειτουργίας της, όγκος ο οποίος θα αυξηθεί στα 7,5 εκ. λίτρα από το έβδομο έτος, δηλαδή θα πιάσει τα επίπεδα της περιόδου 2017-2018.

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;;

 


Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΕΙ...ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ !!!

 


ΕΠ'ΑΥΤΟΦΩΡΩ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΠΙΣΩ ΤΟ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ !!!

 



Στα πράσα πιάστηκαν εργοδότες στη Δράμα που απαίτησαν από τους εργαζόμενους να τους επιστρέψουν το δώρο Χριστουγέννων.

Οι εργαζόμενοι οι οποίοι συμβουλεύτηκαν τη ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Δράμας όταν οι εργοδότες τους, τους ζήτησαν να κάνουν ανάληψη το χρηματικό ποσό που τους κατατέθηκε και να τους το επιστρέψουν, ειδοποιήσαν τις αρχές.

Τα χρήματα προσημειώθηκαν σύμφωνα με τις οδηγίες της αστυνομίας και όταν οι εργαζόμενοι τα παρέδωσαν στην ιδιοκτήτρια της επιχείρησης έξω από ATM, η ίδια και ο υπεύθυνος καταστήματος συνελήφθησαν επ΄αυτοφώρω και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΜΕ ΛΟΓΙΚΗ...ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ !!!

 


Η ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΧΡΕΗ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ !!!

 


ΑΥΤΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ !!!

 


ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ NOVARTIS: ΕΚΑΝΑΝ "ΧΑΖΑ" ΛΑΘΗ ΣΤΟ ΚΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΠΙΣΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΣΕ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ !!!

ΒΡΟΜΑ ΚΑΙ ΔΥΣΩΔΙΑ ΠΝΙΓΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ...
Ακυρώθηκε κατηγορητήριο σε βάρος των υπευθύνων της φαρμακοβιομηχανίας εξαιτίας απίστευτων λαθών στο κλητήριο θέσπισμα !!!



Μια σοβαρή καταγγελία για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης έρχεται να προστεθεί στο σκάνδαλο με τις μίζες της Novartis που εκκρεμεί εδώ και χρόνια, με την πρωτοφανή πρακτική διεθνώς να διώκονται οι επικεφαλής της δικαστικής έρευνας και ο πολιτικός τους προϊστάμενος, ενώ παραμένουν ατιμώρητοι όσοι έστησαν την κομπίνα χρηματισμών πολιτικών και γιατρών.

Εν μέσω της ποινικής διερεύνησης της υπόθεσης, εισαγγελικός λειτουργός εξέδωσε κλητήριο θέσπισμα σε βάρος των επικεφαλής της Novartis στην Ελλάδα, με βάση μήνυση γνωστής ελληνικής φαρμακαποθήκης, δίχως να αναφέρει τα άρθρα των νόμων για τα οποία κατηγορούνται!

Πρόκειται για εγκληματικό λάθος που δεν θα έκανε ούτε πρωτοετής φοιτητής της Νομικής…

Κι όμως το έκανε εισαγγελέας Πρωτοδικών, με αποτέλεσμα, όταν η υπόθεση έφτασε την περασμένη εβδομάδα να δικαστεί στο ακροατήριο, οι δικαστές να αναγκαστούν να κάνουν δεκτή την εύλογη ένσταση ακυρότητας του κλητηρίου θεσπίσματος.

Το αποτέλεσμα; Η ποινική δίωξη σε βάρος των πρωτοκλασάτων στελεχών της Novartis στην Ελλάδα και τη δυτική Ευρώπη έπαυσε λόγω παραγραφής!

Ο ιδιοκτήτης της φαρμακαποθήκης έστειλε επιστολή-καταγγελία στον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειο Πλιώτα, αλλά και τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών, η οποία εποπτεύει τον εισαγγελικό λειτουργό που υπέπεσε στο νομικό ατόπημα.

«Δόλια παράλειψη»

Στην επιστολή του ο ιδιοκτήτης της φαρμακαποθήκης καταγγέλλει:

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΝΕΩΝ ΧΡΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ !!!

 



Βροχή απλήρωτων λογαριασμών ρεύματος και «μαύρα μαντάτα» από τους παρόχους


Μαύρα μαντάτα από το μέτωπο των λογαριασμών ρεύματος έρχονται από όλες τις κατευθύνσεις: εταιρίες παραγωγής και προμηθευτές (ΔΕΗ και εναλλακτικοί) στέλνουν παντού μηνύματα ότι «βρισκόμαστε μπροστά στην αρχή μεγάλου κύματος απλήρωτων λογαριασμών που ξεκινούν με τη μέθοδο πληρωμής έναντι και εξελίσσονται σιγά σιγά σε κόκκινες οφειλές. Είναι ξεκάθαρο ότι το πρώτο τρίμηνο του 2022 θα είναι κολαστήριο για τους καταναλωτές, για τις εταιρίες αλλά και για το Δημόσιο αφού οι αυξήσεις τιμολογίων ίσως προσεγγίσουν το 20% και τα φέσια θα εκτοξευτούν».

Στο επιτελείο του Υπουργείου Ενέργειας (ΥΠΕΝ) ο προβληματισμός κορυφώνεται και ο υπουργός κ. Κώστας Σκρέκας είχε συνεργασία με την διοίκηση της ΔΕΠΑ Εμπορίας που έχει αναλάβει το δύσκολο έργο της σημαντικής ελάφρυνσης των λογαριασμών αερίου για να ανακουφιστούν τα νοικοκυριά.

Πανικός στους προμηθευτές από τα φέσια

Οι άνθρωποι των καθετοποιημένων εταιριών ρεύματος και φυσικού αερίου είναι σαφείς στις διαπιστώσεις τους: «οι καταναλωτές ψάχνουν απεγνωσμένα αλλαγές προμηθευτών για πιο φτηνά συμβόλαια με 1-2 μήνες δωρεάν παροχή. Ως διακανονισμό του λογαριασμού τους δηλαδή που είναι πχ 100 ευρώ, πληρώνουν 50-60 ευρώ και χαρακτηρίζουν ληξιπρόθεσμο το υπόλοιπο που όμως μένει απλήρωτο αφού και στον επόμενο λογαριασμό μερική αποπληρωμή θα κάνουν. Έτσι αρχίζουν και μαζεύονται σιγά σιγά τα φέσια. Από την πλευρά του οι επιχειρηματικοί πελάτες στον τομέα του εμπορίου όπως τα πολυκαταστήματα, καθυστερούν λέγοντας πως περιμένουν την εορταστική περίοδο για ρευστότητα και πληρώνουν πρώτα από όλα τους εργαζόμενους. Ιδού η κρίση με τα φέσια λοιπόν και αναρωτιέμαι τι θα γίνει από Ιανουάριο που θα πέσει κατακόρυφα ο τζίρος».

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: ΜΟΡΑΤΟΡΙΟΥΜ ΤΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΟΥΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ !!!

 


Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Βουλγαρίας και υπουργός Οικονομίας και Βιομηχανίας Κορνέλια Νίνοβα εξέφρασε την υποστήριξή της στο μορατόριουμ για τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος που υιοθέτησε το Κοινοβούλιο την περασμένη εβδομάδα και δήλωσε ότι προβλέπονται τέσσερα μέτρα για να βοηθηθούν οικογένειες και επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν τις αυξανόμενες τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε την Τρίτη.

“Υποστηρίζω το μορατόριουμ για τις τιμές (ενέργειας) και επέμεινα σε αυτό στο υπουργικό συμβούλιο. Ξέρω ποια είναι τα επιχειρήματα κατά, και μερικά από αυτά είναι λογικά. Ωστόσο, η πρώτη μας προτεραιότητα είναι να φροντίσουμε τα νοικοκυριά, τις οικογένειες και τους ανθρώπους που ίσως δεν θα μπορούν να αντέξουν αυτό το σοκ από την 1η Ιανουαρίου. Το δεύτερο είναι αντισταθμιστικοί μηχανισμοί για την οικονομία και τις επιχειρήσεις.

Το τρίτο, οι εταιρίες διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, ο Διαχειριστής του Συστήματος Ηλεκτρικής Ενέργειας (ESO) και οι εταιρίες ύδρευσης. Και το τέταρτο μέτρο που θεωρώ επαρκές είναι η αύξηση των εισοδημάτων. Αυτά τα τέσσερα μέτρα συνδυασμένα θα καταστήσουν ικανές τόσο τις οικογένειες όσο και τις επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν αυτό το πλήγμα, θα εγγυηθούν κάποια ασφάλεια τους χειμερινούς μήνες που αναμένουμε να είναι πολύ δύσκολοι”, δήλωσε η Νίνοβα στη Βουλγαρική Εθνική Τηλεόραση, όπως ανέφερε το γραφείο Τύπου του κόμματός της.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ: ΜΕ ΕΝΑ E-MAIL ΤΟΥ ΕΦΑΓΑΝ 34.000€ !!!

 



Θύμα διαδικτυακής απάτης έπεσε πολίτης στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, όταν έλαβε μήνυμα (email), στο οποίο εμφανιζόταν ως αποστολέας τράπεζα και τoν καλούσε να επιβεβαιώσει τα τραπεζικά στοιχεία του προκειμένου να μην ανασταλεί ο λογαριασμός του.

Για την επιβεβαίωση των στοιχείων, έπρεπε να χρησιμοποιήσει προτεινόμενο υπερσύνδεσμο (link) που εμπεριείχε το μήνυμα και οδηγούσε σε ιστοσελίδα, όπου ο παθόντας καταχώρησε τους προσωπικούς κωδικούς διαδικτυακής υπηρεσίας της τράπεζας, καθώς και τον κωδικό ασφαλείας.

Με αυτόν τον τρόπο άγνωστοι δράστες κατάφεραν να υφαρπάξουν τα στοιχεία του και να έχουν πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς του, αφαιρώντας από αυτούς συνολικά 33.940 ευρώ.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.

ΚΑΛΟ 2022 ΜΕ...ΝΕΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ !!!

 



Η «Νέα Οδός Α.Ε.», ανακοινώνει ότι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 31 Δεκεμβρίου 2021 προς Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2022 (ώρα 00:01), θα πραγματοποιηθεί η ετήσια τιμαριθμική προσαρμογή διοδίων τελών.

Τα νέα τέλη παρουσιάζονται αναλυτικά ανά αυτοκινητόδρομο, σταθμό διοδίων και κατηγορία οχήματος στους παρακάτω πίνακες. Με κόκκινο χρώμα παρουσιάζονται οι τιμές που έχουν αυξήσεις από 0.05€ έως 0.30€ και με μαύρο χρώμα, παρουσιάζονται οι τιμές που παραμένουν αμετάβλητες σε σύγκριση με το 2021.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΦΟΡΟ-ΚΥΝΗΓΟΙ ΚΕΦΑΛΩΝ: ΑΜΟΙΒΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ !!!

 




Νέα «δολώματα» ρίχνει για να… πιάσει τη φοροδιαφυγή το υπουργείο Οικονομικών.

«Επιβραβεύοντας» τις συναλλαγές με «πλαστικό χρήμα» επιχειρεί να επιστρατεύσει στη μάχη κατά των φοροφυγάδων και τους πολίτες.

Μία από τις σκέψεις είναι να μοιράζει χρηματικά ποσά, να δίνει… αμοιβή ώστε οι φορολογούμενοι με έξυπνες εφαρμογές στα κινητά να σκανάρουν αποδείξεις και να εντοπίζουν το «μαύρο χρήμα»! Ανατροπές έρχονται όμως και στον τρόπο διεξαγωγής της φορολοταρίας!


Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Μέσω ειδικής εφαρμογής, που αναμένεται να είναι σύντομα διαθέσιμη στο Play Store και το App Store, για τα «έξυπνα» τηλέφωνα, οι πολίτες θα μπορούν να σκανάρουν το QR code της απόδειξης από την καφετέρια, το εστιατόριο, το μπαρ ή το συνεργείο αυτοκινήτων και να διαπιστώνουν σε πραγματικό χρόνο εάν είναι κανονική.

Αμοιβή σε όσους αποκαλύπτουν φοροφυγάδες

Η ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων), μάλιστα, σχεδιάζει να επιβραβεύει όσους πολίτες καταγγέλλουν περιπτώσεις φοροδιαφυγής. Αυτό που συζητείται είναι είτε να δίνεται ένα μπόνους, που θα ισούται όσο η αξία της απόδειξης, είτε ένα πριμ (πχ. 500 ευρώ).

Οι καταγγελίες θα μπορούν να δίνονται είτε επώνυμα, (κατόπιν ταυτοποίησης του χρήστη με κωδικούς taxisnet), είτε ανώνυμα.

Ως ελάχιστες πιθανές ενδείξεις παράβασης θα λαμβάνονται οι παρακάτω:

ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ !!!







Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες που δημοσιεύει το documentonews.gr σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο Ειρηνοδικείο Καλλιθέας. Εκατοντάδες φάκελοι με έγγραφα στοιβάζονται ο ένας πάνω στον άλλον. Άλλα έγγραφα έχουν τοποθετηθεί μέσα σε χάρτινες κούτες ή ακόμη και σακούλες σκουπιδιών. 

Εικόνες που κανονικά δεν θα έπρεπε να αντικρίζουμε το 2021, μετά από τόσα εκατομμύρια ευρώ κοινοτικού χρήματος που δόθηκαν στη χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες για την αναβάθμιση των κρατικών υπηρεσιών. Αντιλαμβάνεται κανείς την ταλαιπωρία που βιώνουν οι πολίτες που καλούνται να εξυπηρετηθούν κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΗΣ ΑΑΔΕ ΠΟΥ "ΚΑΤΑΡΓΕΙ" ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ !!!

 


Από σήμερα, 22 Δεκεμβρίου, οι φορολογούμενοι μπορούν να απευθύνουν ψηφιακά αιτήματα στο σύνολο των ΔΟΥ της επικράτειας μέσω της πλατφόρμας «Τα Αιτήματά μου» στην ψηφιακή πύλη myAADE (myaade.gov.gr), σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας, «Τα Αιτήματά μου», στην ουσία καταργούνται τόσο οι φυσικές επισκέψεις στις ΔΟΥ, όσο και η αποστολή email σε αυτές.

Η πλατφόρμα των Αιτημάτων:
  • Καθοδηγεί τον φορολογούμενο, ώστε να υποβάλει αίτημα για - περισσότερες από 250 διαδικασίες
  • Περιγράφει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά
  • Αποδίδει αυτόματα αριθμό πρωτοκόλλου
  • Ενημερώνει με email για την πορεία εξέλιξης του αιτήματος.
  • Ο φορολογούμενος ή ο εκπρόσωπός του λαμβάνει την απάντηση της υπηρεσίας στην προσωπική του θυρίδα, εντός της πλατφόρμας.

«Τα Ραντεβού μου» σε επιπλέον 27 ΔΟΥ

Επιπλέον, η ΑΑΔΕ επεκτείνει τη λειτουργία της πλατφόρμας «Τα Ραντεβού μου» μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE (myaade.gov.gr), σε άλλες 27 ΔΟΥ (συνολικά 47).

Στην πλατφόρμα, «Τα Ραντεβού μου», οι φορολογούμενοι και οι εκπρόσωποι τους έχουν τη δυνατότητα να προγραμματίζουν ψηφιακά τα ραντεβού για τις υποθέσεις, που τους αφορούν, σε ημέρα και ώρα, όπου είναι διαθέσιμη η σχετική Υπηρεσία. Σε κάθε βήμα της διαδικασίας προγραμματισμού παρέχεται στον χρήστη ενημέρωση για τις όποιες αλλαγές (πχ ολοκλήρωση, ακύρωση ή επαναπρογραμματισμός ραντεβού), μέσω e-mail ή/και SMS, στα στοιχεία, που δηλώνει κατά την καταχώρηση του ραντεβού.

Αυτές είναι οι 27 ΔΟΥ που προστέθηκαν στις 21/12 στην πλατφόρμα:

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021

ΕΡΧΕΤΑΙ ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

 



Τάξη στην αγορά μεταχειρισμένων οχημάτων αλλά και στη διευκόλυνση ελέγχου ενός οχήματος από ιδιώτες αναμένεται να βάλει η παροχή δημόσιων πληροφοριών (open data) σχετικά με την κατάσταση κίνησης ή ακινησίας των οχημάτων για τα οποία έχει εκδοθεί άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα, την τρέχουσα κατάσταση ασφάλισής τους, τυχόν δήλωσή τους ως απωλεσθέντων ή κλαπέντων και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια.

Μια πιθανή εξαγορά μέσω ιδιωτών, μία μεταβίβαση χωρίς αντίτιμο, κληρονομιές ή ακόμα και παρατημένα ΙΧ θα μπορούν να ελέγχονται χωρίς τα προσωπικά δεδομένα του ιδιοκτήτη, ώστε ο ενδιαφερόμενος να γνωρίζει αν πρόκειται για… «καθαρό» όχημα.

Με κοινή απόφαση του υπουργού Επικρατείας Κ. Πιερρακάκη, του υφυπουργού Οικονομικών Απ. Βεσυρόπουλου και του διοικητή της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλή, δημιουργείται ιστότοπος παροχής δημόσιων πληροφοριών για την κατάσταση οχημάτων για τα οποία έχει εκδοθεί άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το πρώτο άρθρο της απόφασης στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr - ΕΨΠ) δημιουργείται ειδικός ιστότοπος, όπου παρέχονται δημόσιες πληροφορίες (open data) με βάση μόνο τον αριθμό κυκλοφορίας των οχημάτων στο μητρώο οχημάτων της ΑΑΔΕ, σχετικά με την κατάσταση κίνησης ή ακινησίας των οχημάτων για τα οποία έχει εκδοθεί άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα, την τρέχουσα κατάσταση ασφάλισής τους, τυχόν δήλωσή τους ως απωλεσθέντων ή κλαπέντων, καθώς και τα χαρακτηριστικά των οχημάτων.

Στο δεύτερο άρθρο ορίζονται η διαδικασία και οι λεπτομέρειες χορήγησης των στοιχείων μητρώου οχημάτων της Α.Α.Δ.Ε.

Ο ΕΜΙΡΗΣ ΤΟΥ ΝΤΟΥΜΠΑΪ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 600.000.000€ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ !!!

 



Ιστορική θεωρείται η απόφαση που εκδόθηκε κατά του εμίρη του Ντουμπάι, του σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μάκτουμ, καθώς το βρετανικό δικαστήριο αποφάσισε να του επιβάλει αποζημίωση πάνω από 640 εκατομμύρια ευρώ στην πρώην σύζυγό

Μία υπόθεση η οποία κρατάει χρόνια μετά το χωρισμό του εμίρη με την έκτη σύζυγό του, την πριγκίπισσα Χάγια της Ιορδανίας. Τον Απρίλιο του 2019 η 47χρονη πριγκίπισσα αποφάσισε να φύγει κοντά από τον σεΐχη, καθώς συνδέθηκε ερωτικά με έναν από τους σωματοφύλακές της και διέφυγε στη Βρετανία, έχοντας νωρίτερα ζητήσει διαζύγιο από τον εμίρη.

Κρατάει φυλακισμένες τις κόρες του

Κάτι όμως το οποίο φάνηκε δεν άρεσε και τόσο στον εμίρη, ο οποίος σύμφωνα με την κατάθεση της Χάγια, την απείλησε και είχε φοβηθεί αρκετά μετά από τηλεφώνημα που είχε δεχτεί από τον ίδιο. Μάλιστα ο σεΐχης έχει βεβαρημένο παρελθόν, καθώς είχε οργανώσει την απαγωγή των παιδιών του από προηγούμενους γάμους και συγκεκριμένα των πριγκιπισσών Λατίφα και Σάμσα!

Παράλληλα, όπως αποκαλύφθηκε ο εμίρης είχε βάλει να παρακολουθούν τα τηλέφωνα της πρώην συζύγου του Χάγια, αλλά και των δύο δικηγόρων της, χρησιμοποιώντας το λογισμικό της «Pegasus», ένα σύστημα στο οποίο έχουν πρόσβαση μόνο οι Κυβερνήσεις.

Πάνω από 340 εκατομμύρια ευρώ αποζημίωση στα παιδιά τους

Συνολικά ο 72χρονος επικεφαλής της κυβέρνησης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων θα πρέπει να καταβάλει εφάπαξ 251,5 εκ. λίρες, περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ, στην έκτη σύζυγό του, Χάγια.

ΑΥΞΗΣΗ 32% ΣΤΑ ΝΕΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

 



Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, η μέση ακαθάριστη ροή στεγαστικών δανείων αυξήθηκε στο 10μηνο Ιανουάριος Οκτώβριος 2021 κατά 32% σε ετήσια βάση.

Συγκεκριμένα, οι νέες εκταμιεύσεις έφτασαν τα 75 εκατ. ευρώ κατά μέσο όρο το μήνα, (σύνολο 750 εκατ. ευρώ), έναντι 57 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2020.

Οι λόγοι της ανόδου

Η Τράπεζα της Ελλάδος θεωρεί ότι οι τάσεις αυτές συνάδουν με την περαιτέρω αναζωογόνηση των συναλλαγών στην αγορά κατοικιών, καθώς και με την επιτάχυνση του ετήσιου ρυθμού ανόδου του δείκτη τιμών των κατοικιών.

Επίσης είναι πιθανόν η άνοδος του μεριδίου των στεγαστικών έναντι των καταναλωτικών δανείων να οφείλεται εν μέρει και στο ότι η πρόσφατη ανάκαμψη της ιδιωτικής κατανάλωσης χρηματοδοτήθηκε από την ενίσχυση των εισοδημάτων των νοικοκυριών και τις αυξημένες αποταμιεύσεις τους και όχι από την καταναλωτική πίστη.

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΤΑ ΤΣΙΠΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 2023 !!!

 



Μπορεί καλά καλά να μη μπήκαμε στο 2022, αλλά όπως φαίνεται η παγκόσμια έλλειψη chips θα συνεχιστεί όχι μόνο το επόμενο έτος, αλλά και το μεθεπόμενο. Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της Intel, μιας από τις κορυφαίες εταιρίες κατασκευαστής ημιαγωγών στον κόσμο, προειδοποίησε πως το φαινόμενο θα συνεχιστεί και το 2023.

Αναλυτικότερα, ο CEO Pat Gelsinger τόνισε για άλλη μια φορά ότι παρά την προσπάθεια των εταιριών να αυξήσουν την παραγωγή όσο γίνεται για να καλύψουν την ζήτηση, κάτι τέτοιο θα αργήσει να συμβεί. Μάλιστα, προσπαθώντας να ανταπεξέλθει, η Intel ανακοίνωσε μια επέκταση των δυνατοτήτων της με ένα νέο εργοστάσιο στη Μαλαισία, επένδυση ύψους $7 δισεκατομμυρίων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Gelsinger δήλωσε:

ΟΙ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΕΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ+ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΥ ΔΙΑΣΩΖΩΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΘΑ ΕΞΑΓΟΡΑΡΟΥΝ ΤΗΝ HSBC ΕΛΛΑΔΟΣ ;;;

ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ ΠΟΙΟΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ;;;
Όπως μεταδίδει το mononews.gr, την Παρασκευή οι τράπεζες Πειραιώς και Εθνική θα καταθέσουν τις προσφορές τους για την απόκτηση των δραστηριοτήτων της HSBC στην Ελλάδα, καθώς οι συζητήσεις με τα κεντρικά της HSBC στο Λονδίνο βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.



Το μεσημέρι θα καταθέσουν τις προσφορές τους και μετά οι Έλληνες τραπεζίτες θα κάνουν ρεβεγιόν. Βέβαια είναι άγνωστο πότε θα λάβουν απάντηση, καθώς το προηγούμενο με την Eurobank έδειξε ότι η διοίκηση της HSBC στην Ελλάδα «παίζοντας» καθυστερήσεις, έληξε το παιχνίδι μετά από έξι μήνες διαπραγματεύσεων.

«Για το ναυάγιο αυτής της συμφωνίας δεν έφταιγε η Eurobank», λέει στο mononews.gr τραπεζίτης που τώρα διεκδικεί τις δραστηριότητες των Βρετανών στην Ελλάδα.

Από το Νοέμβριο που ναυάγησε το deal με την Eurobank η HSBC Ελλάδος έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για την πώληση των δραστηριότητων στην Ελλάδα και με την Τράπεζα Πειραιώς και με την Εθνική Τράπεζα. Βέβαια η κατάληξη των διαπραγματεύσεων είναι άδηλη προς το παρόν.

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΘΟΛΙΚΟ LOCKDOWN ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΧΡΟΝΟ ;;;

 



Σαρηγιάννης: Καθολικό lockdown 3 Γενάρη, στέλνει έκθεση στο Μαξίμου


Τη βεβαιότητά του ότι η χώρα δεν θα αποφύγει το καθολικό lockdown εξαιτίας της δυναμικής που αναπτύσσει η μετάλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού εξέφρασε σήμερα από τη Θεσσαλονίκη ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ο οποίος από την αρχή της πανδημίας προβλέπει τις εξελίξεις με βάση πολυπαραγοντικά μαθηματικά μοντέλα και αλγόριθμους.

Μάλιστα, η σχετική έκθεση προς το Μέγαρο Μαξίμου και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη θα είναι έτοιμη το αργότερο μέχρι την Παρασκευή, ενδεχομένως, όμως, να έχει αποσταλεί από τον ίδιο και αύριο Πέμπτη, μεταδίδει το Voria.gr.

Όπως δήλωσε ο κ. Σαρηγιάννης σήμερα το πρωί στον 102 FM της ΕΡΤ-3, όλα τα στοιχεία συγκλίνουν ότι το πρόβλημα θα έρθει πολύ γρήγορα και θα είναι πολύ μεγάλο. «Εάν υπάρξει καθολικό lockdown από τις 3 Ιανουαρίου, θα διαρκέσει ένα μήνα, εάν φτάσουμε στις 16 του μηνός, όταν υπολογίζουμε ότι τα κρούσματα θα είναι και πάλι 6.000 ημερησίως, τότε θα πάει μέχρι τον Μάρτιο» είπε χαρακτηριστικά -και πολύ συγκεκριμένα-, τονίζοντας παράλληλα ότι μιλάει με μεγάλη βεβαιότητα.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ" ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΝΟΥΛΑ !!!

 


Καλεσμένοι οι :
  • Γιάννης Ντάσκας, δημοσιογράφος
  • Δημήτρης Γιάνναρος, π.βουλευτής/καθηγητής Οικονομικών
  • Θωμάς Παπαδόπουλος, αντιπρόεδρος περιφερειακής βουλής Hessen
  • Νίκος Παρασκευάς, δημοσιογράφος

ΣΚΑΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ;;;

 





Από το radar.gr


Περίεργα πράγματα πιάνουν εσχάτως οι κεραίες μου, γύρω από τις εξελίξεις στην επιχειρηματική ζωή του τόπου!

Καλά ενημερωμένες εκ των έσω πηγές μου λένε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα «σκάσει» μεγάλη υπόθεση για προβεβλημένο επιχειρηματία, η οποία δεν σχετίζεται με την υπάρχουσα κυβέρνηση αλλά με προηγούμενη ή προηγούμενες!

Χωρίς να διευκρινίζεται απολύτως περί τίνος πρόκειται, ούτε επακριβώς τι αφορά , εάν δηλαδή είναι σκάνδαλο, προνομιακή και ύποπτη σύμβαση με το Δημόσιο, προμήθεια, ξέπλυμα ή βαρύ φορολογικό ζήτημα, οι πληροφορίες λένε πως η υπόθεση είναι «δεμένη» και η δημοσιοποίηση της θα κάνει ντόρο, θα προκαλέσει αίσθηση μεγατόνων!

Ο "ΧΑΖΟΣ" ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ...ΚΑΙ Ο ΚΟΥΜΠΑΡΑΣ !!!

 

ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ 1/1/2022 Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ !!!

 


Του Ιωάννη Βαονάκη,
δικηγόρος


Με το ν. 4335/2015 τροποποιήθηκε ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας με σημαντικές αλλαγές σε όλο το φάσμα του, μεταξύ των οποίων και στην αναγκαστική εκτέλεση. Με τον ως άνω Νόμο καταργήθηκε συνολικά το άρθρο 938 ΚΠολΔ και η οριζόμενη με αυτό δυνατότητα αίτησης αναστολής της αναγκαστικής εκτέλεσης επί τη βάσει ανακοπής κατά της εκτέλεσης.

Το σκεπτικό του νομοθέτη, όπως αποτυπώνεται στην αιτιολογική έκθεση του ως άνω Νόμου, ήταν να μπορέσει να εκδικαστεί στον πρώτο βαθμό η ανακοπή κατά της εκτέλεσης και να κριθούν έγκαιρα τα ζητήματα που προβάλλονται από τον οφειλέτη πριν τον πλειστηριασμό, αν πρόκειται για ακίνητα.

Αυτό όμως δε λειτούργησε πλήρως στην πράξη, καθόσον παρατηρούνται περιπτώσεις μη έγκαιρου προσδιορισμού της ανακοπής για εκδίκαση ή μη έγκαιρη έκδοση οριστικής απόφασης, ώστε ο οφειλέτης να βρίσκεται εκτεθειμένος με επαπειλούμενο πλειστηριασμό ή με πολύμηνη κατάσχεση των τραπεζικών του λογαριασμών ενώ δεν είχε, χωρίς δική του υπαιτιότητα, έγκαιρα οριστική απόφαση στην Ανακοπή του, ούτε δυνατότητα αναστολής. Η ως άνω έλλειψη δυνατότητας αναστολής αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά με τις γενικές διατάξεις των ασφαλιστικών μέτρων για την προσωρινή ρύθμιση της κατάστασης (731 επ. ΚΠολΔ), χωρίς όμως να εφαρμόζεται η ως άνω διάταξη παγίως από τη νομολογία.

ΠΝΙΓΟΥΝ ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !!!

 





SSL Certificates