.

Σάββατο 29 Αυγούστου 2020

ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ: ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΕΝΟΙΚΙΑ !!!




Από τις οικογένειες των φοιτητών θέλουν να βγάλουν τα σπασμένα της φούσκας της Airbnb και της πτώσης των βραχυχρόνιων μισθώσεων λόγω κορωνοϊού πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων....


Τι μεταδίδει το mononews.gr :

Τα προηγούμενα δυο χρόνια η εξασφάλιση ποιοτικού ακινήτου για τη στέγαση φοιτητή, ειδικά στις πόλεις που αναπτύχθηκε η αγορά της βραχυχρόνιας μίσθωσης, συμπεριλαμβανομένων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αποτέλεσε μια επίπονη διαδικασία, αφού πολλοί ιδιοκτήτες επένδυσαν στη ανακαίνιση του ακινήτου τους (συνήθως 30 με 60 τ.μ.) προκειμένου να το διαθέτουν μέσω των πλατφορμών, τύπου Airbnb.

Φέτος, φαίνεται να υπάρχει διαθεσιμότητα, λόγω της επιστροφής πολλών ακινήτων στη μακροχρόνια από τη βραχυχρόνια μίσθωση, με τις ζητούμενες τιμές όμως να είναι αυξημένες σε σχέση με πέρσι.


Όπως επισημαίνει ο Θέμης Μπάκας πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών E-Real Estates, «η πανδημία η οποία είχε ως αποτέλεσμα την τραγική μείωση του τουρισμού συντέλεσε καθοριστικά στο να επιστρέψουν αρκετοί ιδιοκτήτες ακινήτων από τη βραχυχρόνια στη παραδοσιακή – μακροχρόνια μίσθωση. Φέτος οι γονείς μπορούν να αναζητήσουν ευκολότερα (υπάρχει μεγαλύτερη διαθεσιμότητα σε σχέση με το 2019) κατοικίες πλήρως ανακαινισμένες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, οι οποίες σε μεγάλο ποσοστό διατίθενται επιπλωμένες, αλλά θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι τιμές είναι αυξημένες. Π.χ. στην ανώτατη ζητούμενη τιμή ενοικίασης στην Αθήνα καταγράφεται αύξηση από 6,25% έως και 39,28%».

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ: ΠΤΩΣΗ ΤΖΙΡΟΥ ΓΙΑ 9 ΣΤΙΣ 10 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ !!!



«Δραματική αποδεικνύεται δυστυχώς η κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό εμπόριο» όπως σημειώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών (ΕΣΑ) με βάση τους αριθμούς που κατέγραψε η εξαμηνιαία έρευνά του σχετικά με τα αποτελέσματα της εκπτωτικής περιόδου. 

Όπως γνωστοποίησε ο σύλλογος με ανακοίνωσή του, οι αριθμοί έδειξαν ότι μόνο το 12,4% των εμπόρων είδε ίδιο ή καλύτερο τζίρο σε σχέση με πέρσι, περισσότεροι από τους μισούς είχαν πτώση τζίρου έως 50%, ενώ 3 στους 10 είδαν τον τζίρο τους να πέφτει πάνω από 50%.

«Προφανώς βυθίστηκαν οι εμπορικές επιχειρήσεις των τουριστικών περιοχών με πτώση που ξεπέρασε το 75%, ενώ στα μεγάλα εμπορικά κέντρα η πτώση ήταν κοντά στο 40% και στις τοπικές αγορές τα πράγματα ήταν λίγο καλύτερα, με πτώση που κυμάνθηκε στο 25%» όπως σημειώνεται.

Σημείο προβληματισμού αποτελεί για τον ΕΣΑ ότι οι επιχειρήσεις στην πλειοψηφία τους (48,7%), επέλεξαν μόνο την επιστρεπτέα προκαταβολή ως εργαλείο χρηματοδότησης, ενώ το 32,4% των επιχειρήσεων αποφάσισε να μην ενταχθεί σε κανένα πρόγραμμα, είτε γιατί δεν ήθελε ή γιατί δεν μπορούσε. Έτσι, υπογραμμίζει ο ΕΣΑ, αποδεικνύεται ότι η επιστρεπτέα προκαταβολή είναι το βασικό εργαλείο που στήριξε τους μικρούς και χρειάζεται να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΖΗΤΗΣΕ 1.742.000€ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ ΕΝΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ !!!




Επιχείρηση ζήτησε για έναν εργαζόμενο Δώρο Πάσχα 1.742.000 ευρώ...

Απίστευτη αποκάλυψη του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά.

Πλήθος εργοδοτών, ζήτησαν από το κράτος να πληρωθούν ποσά που έφταναν μέχρι και 1,7 εκατ. ευρώ, για Δώρο Πάσχα εργαζομένων που αντιστοιχούσε σε πραγματική εργασία. «Είναι πάρα πολλές, έχω ολόκληρο φάκελο με επιχειρήσεις που ζητάνε όχι το ίδιο ποσό, διαφορετικά, αυξημένα ποσά», τόνισε ο κ. Βρούτσης.

«Διαπιστώσαμε ακραίες περιπτώσεις. Είδαμε εργαζόμενος δια μέσω της δήλωσης που υπέβαλε η ατομική επιχείρηση, να ζητάει 1.742.000 δώρο Πάσχα. Άλλη επιχείρηση 1.100.000, άλλη επιχείρηση για εργαζόμενο, 800.000, άλλη 600.000 άλλοι 50.000, πιστεύοντας ίσως, μέσα από την αφέλεια που να είχαν, ότι μέσα στην ταχύτητα των κινήσεων που κάνουμε, επειδή αποφασίζουμε γρήγορα και ταχύτατα, ίσως να μην ελεγχθούν», τόνισε ο υπουργός Εργασίας.

ΤΡΙΒΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΙ & ΕΦΟΡΙΑ !!! ΕΧΟΥΝ ΔΗΛΩΘΕΙ ΗΔΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 33.000.000 ΑΔΗΛΩΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ !!!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 1.500.000 ΑΙΤΗΣΕΙΣ
Πρόστιμο φυσικά δεν υπάρχει αλλά τα νέα προς τα πάνω δημοτικά τέλη, φόροι κτλ. θα φέρουν σημαντικά έσοδα σε Δήμους+ΑΑΔΕ.



Ξεπέρασαν το 1,5 εκατομμύριο οι αιτήσεις των ιδιοκτητών ακινήτων για τα αδήλωτα τετραγωνικά, τρεις ημέρες πριν από τη λήξη της σχετικής προθεσμίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της ΚΕΔΕ προς το υπουργείο Εσωτερικών, οι αιτήσεις είναι 1.525.418 και αντιστοιχούν σε 33.123.193,74 τμ.

Υπενθυμίζεται ότι η διορθωτική δήλωση μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά μέσα από την ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα (https://tetragonika.govapp.gr/), με τους κωδικούς του Taxis.
Η ρύθμιση αφορά στα τετραγωνικά των ακινήτων που είναι, ήδη, δηλωμένα στο Ε9, αλλά είναι λιγότερα από όσα είναι καταγεγραμμένα στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ: ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ 1/9 ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ !!!

ΕΝΩ ΔΣΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ ΚΟΡΩΝΟΤΕΣΤ ΜΕ ΕΚΠΤΩΣΗ
Την ίδια ώρα ο Δικηγορικός Σύλλογος Μυτιλήνης ζητάει από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, να επιβληθεί τοπικό lockdown στα ποινικά δικαστήρια του νομού, τουλάχιστον για ένα μήνα !!!



Την τήρηση και τη λήψη αναγκαίων μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό για την ομαλή και ασφαλή λειτουργία των δικαστηρίων κατά τη νέα δικαστική χρονιά, ζητεί με ανακοίνωσή της την Παρασκευή η συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε επισημαίνει τα εξής:

«Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι επιθυμούν την ομαλή λειτουργία των δικαστηρίων από την 1η Σεπτεμβρίου, πάντα σύμφωνα με τους όρους λειτουργίας και τα μέτρα ασφαλείας που έχει υποδείξει ο ΕΟΔΥ, τα οποία έχουν αποτυπωθεί στις σχετικές κανονιστικές προβλέψεις (μέγιστος αριθμός ατόμων ανά αίθουσα, χρήση μάσκας, αντισηπτικού, τήρηση ελαχίστων αποστάσεων).

Για να αποφευχθούν οποιαδήποτε προβλήματα κατά τη λειτουργία των δικαστηρίων το νέο δικαστικό έτος, καλούμε τους συναδέλφους να τηρούν με αυξημένη προσοχή όλα τα αναγκαία προστατευτικά μέτρα που έχουν υποδείξει οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές.

ΣΦΙΓΓΕΙ Ο ΚΛΟΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ !!! ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ Η ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΣΤΑ ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ & E-ΠΟΡΤΟΦΟΛΙΑ !!!



Τέλος στην ανωνυμία του bitcoin και των διαδικτυακών wallets

Τέλος στην ανωνυμία των συναλλαγών που γίνονται με bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα επιχειρεί να βάλεινομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που δίνει το δικαίωμα στις ελεγκτικές αρχές να ζητάνε αναλυτικά στοιχεία για την συναλλαγή εφόσον υπάρχει υπόνοια για διακίνηση «μαύρου χρήματος»

Επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που προ μηνός δημοσίευσε το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ. ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας κατέθεσε σε δημόσια διαβούλευση εχθές νομοσχέδιο «για την ενίσχυση της οικονομικής διαφάνειας και εποπτείας και των ελέγχων κατά της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες». Το νομοσχέδιο ενσωματώνει Οδηγία 2018/843.

Με αυτήν, τροποποιείται η ευρωπαϊκή νομοθεσία για το ξέπλυμα χρήματος και εισάγονται σημαντικές ρυθμίσεις για τα λεγόμενα «κρυπτονομίσματα», συμπεριλαμβανομένου όπως είναι φυσικό του bitcoin και των ομοίων του, ή και των διάφορων …wallets, δηλαδή των ψηφιακών «πορτοφολιών» που λειτουργούν και ωσάν διαδικτυακά ανταλλακτήρια χρήματος.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ BAD BANK ;;;


Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΤΟ "ΜΠΑΛΑΚΙ" ΜΕ ΤΑ "ΑΓΚΑΘΙΑ" ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ !!!



Τι μεταδίδουν οι dikografies.blogspot.com :

Στον Αρειο Πάγο, προσπαθεί να πετάξει η Κυβέρνηση το... μπαλάκι, για το νέο Κώδικα Φερεγγυότητας, όπως ονομάζεται επίσημα ο νέος πτωχευτικός νόμος, που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις διοικητικές Ολομέλειες μέσα στο Σεπτέμβριο αναμένεται να συγκαλέσει η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Αγγελική Αλειφεροπούλου, με σημαντικότερη όλων την Ολομέλεια, όπου θα συζητηθεί το θέμα του ο νέου Κώδικα Φερεγγυότητας, για τα υερχρεωμένα νοικοκυριά.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ-ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΣΤΗΝ INTRUM ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ IRIS !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Στα χέρια της Intrum πέρασε το χαρτοφυλάκιο κόκκινων δανείων «Iris» ύψους 600 εκατ. ευρώ που πούλησε η Τράπεζα Πειραιώς, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του insider.gr.

Η συναλλαγή, η οποία περιλαμβάνει μη εξυπηρετούμενα δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις, ολοκληρώθηκε μετά από διαγωνισμό, στο πλαίσιο του οποίου κατατέθηκαν μη δεσμευτικές προσφορές στις αρχές Αυγούστου.

Αυτό είναι το δεύτερο «πακέτο» κόκκινων δανείων που αγοράζει η θυγατρική του σουηδικού κολοσσού στη χώρα μας, μετά το χαρτοφυλάκιο «Aeolus» που εξαγόρασε πριν από λίγες εβδομάδες.

ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΖΗΤΟΥΝ "ΑΣΥΛΙΑ" ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ !!!

ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΕΣ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ...
Σύμφωνα με τους FT η ΕΕ δέχεται ισχυρότατες πιέσεις από την κοινοπραξία της ευρωπαϊκής φαρμακευτικής βιομηχανίας «Vaccines Europe», για τη δημιουργία εξαιρέσεων που θα αποτελούν ασπίδα προστασίας για τα μέλη της στην περίπτωση αγωγών από προβλήματα που μπορεί να προκληθούν σε ανθρώπους μετά τη χορήγηση των νέων εμβολίων !!!





Τι μεταδίδει το dikastiko.gr :

«Πονοκέφαλο» έχει προκαλέσει στη βιομηχανία του φαρμάκου η πιθανότητα να συρθούν στα δικαστήρια από τους πολίτες για την επιδίωξη αποζημιώσεων αν υπάρξουν προβλήματα στην χρήση των νέων εμβολίων κατά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των «Financial Times», η Ευρωπαϊκή Ένωση δέχεται ισχυρότατες πιέσεις από την κοινοπραξία της ευρωπαϊκής φαρμακευτικής βιομηχανίας «Vaccines Europe», για τη δημιουργία εξαιρέσεων που θα αποτελούν ασπίδα προστασίας για τα μέλη της στην περίπτωση αγωγών από προβλήματα που μπορεί να προκληθούν σε ανθρώπους μετά τη χορήγηση των νέων εμβολίων.

Οι φαρμακευτικές εταιρείες εκφράζουν τους συγκεκριμένους φόβους, καθώς η ανακάλυψη εμβολίων προστασίας από τον κορονοϊό γίνεται σε πολύ σύντομο διάστημα απ’ ότι απαιτείται για την δημιουργία εμβολίων από άλλες ασθένειες καθώς η επέλαση του covid-19 στον πλανήτη με εκατοντάδες χιλιάδες θύματα και τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις μέχρι στιγμής, επισπεύδει τις έρευνες για την ανακάλυψη εμβολίου.

Προστασία από ενδεχόμενες αστικές ευθύνες

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΑΥΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ !!!




Υπόμνημα προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τους επικεφαλής των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας, με το οποίο ζητούν τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για την επανέναρξη του δικαστικού έτους στις 15 Σεπτεμβρίου, ζητούν οι δικαστές των δικαστικών ενώσεων.

Όπως αναφέρουν ενόψει της έναρξης του νέου δικαστικού έτους εν μέσω της πανδημίας του COVID-19 και των κινδύνων που δημιουργεί η πανδημία του COVID-19 και η αύξηση των σχετικών κρουσμάτων, «θεωρούμε καθήκον μας να υποδείξουμε τις πιο κάτω αναφερόμενες ενέργειες, για την κατά το δυνατόν ασφαλή έναρξη του εν λόγω δικαστικού έτους και την απρόσκοπτη συνέχιση των εργασιών των δικαστικών υπηρεσιών της χώρας μας»:

Ι) Να τοποθετηθούν plexi-glas και στις έδρες, στα έδρανα των δικηγόρων και στα εδώλια και τους εντός των αιθουσών χώρους παραμονής των κατηγορουμένων, ούτως ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός των δικαστών, πληρεξουσίων δικηγόρων και κατηγορουμένων, και παράλληλα να αποφεύγεται ο εν γένει συγχρωτισμός των παραγόντων της δίκης με το ακροατήριο, προς προστασία και των ατόμων που απαρτίζουν το τελευταίο. Σημειώνεται ότι η ως άνω τοποθέτηση, πέραν των άλλων, επιβάλλεται ιδιαίτερα σε δικαστικά κτίρια όπου οι έδρες των δικαστών είναι περίπου στο ίδιο επίπεδο με εκείνες του κοινού και των δικηγόρων (λ.χ. διοικητικά δικαστήρια, γραφεία Προέδρων υπηρεσίας κ.α.) ή όπου παρατηρείται αυξημένη προσέλευση κοινού στα ακροατήρια (λ.χ. Πλημ/κεία, Εφετεία Πλημ/των, Κακουργημάτων κλπ).

ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ: ΣΤΗΝ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΥΧΕΡΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΠΟΙΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ+ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΘΑ "ΖΗΣΟΥΝ" Ή ΘΑ "ΠΕΘΑΝΟΥΝ" !!!

ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ FAST TRACK ΠΤΩΧΕΥΣΕΙΣ...ΑΙΦΝΙΔΙΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ !!!
"Τυράκι" η παράδοση της 1ης κατοικίας !!!



Διαβάστε τα σχετικά αναλυτικά ρεπορτάζ των newmoney.gr & euro2day.gr :

Πτωχευτικός Νόμος: Οι τράπεζες θα αποφασίζουν ποια πρόσωπα θα ρυθμίζουν και ποια θα πτωχεύουν

Στη διακριτική ευχέρεια των τραπεζών εναπόκειται το μέλλον πολλών νοικοκυριών με ληξιπρόθεσμες οφειλές, αφού αυτές θα αποφασίζουν ποια θα έχουν την ευκαιρία να ρυθμίσουν και ποια θα πτωχεύσουν- Τι κρίνει την αίτηση ρύθμισης

Στον νέο πτωχευτικό Νόμο, που έθεσε χθες, Πέμπτη – και για διάστημα δύο εβδομάδων – σε διαβούλευση η κυβέρνηση, ορίζεται ότι οι χρηματοδοτικοί φορείς δεν υποχρεούνται να υποβάλλουν προτάσεις σε κάθε περίπτωση, που τους απευθύνεται σχετική αίτηση ρύθμισης μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού, διατηρώντας τη διακριτική ευχέρεια, τόσο ως προς την υποβολή πρότασης, όσο και το περιεχόμενό της. «Η αποδοχή αιτήματος του οφειλέτη εναπόκειται αποκλειστικά στην προαίρεση αποδοχής της πλειοψηφίας των συμμετεχόντων πιστωτών του, με την εξής διευκρίνιση: η πλειοψηφία των πιστωτών, που είναι χρηματοδοτικοί φορείς, μπορεί, υπό τις προϋποθέσεις, που τίθενται, να δεσμεύσει τους λοιπούς χρηματοδοτικούς φορείς πιστωτές του οφειλέτη, αλλά και το Δημόσιο και τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης», τονίζεται στην αιτιολογική έκθεση.

Στο μεταξύ, εκτός διαδικασίας αναδιάρθρωσης τίθενται αυτομάτως τα φυσικά και νομικά πρόσωπα, τα οποία:

ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ: ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΜΕΧΡΙ 55% ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 500.000€ !!!




Επιδότηση έως και 55% σε αγροτικές και κτηνοτροφικές επενδύσεις άνω των 500.000 ευρώ μέσω του νέου Αναπτυξιακού Νόμου προβλέπει η ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης υπογεγραμμένη από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη, τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκο Παπαθανάση και τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Σκρέκα.

Όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ στον νέο Αναπτυξιακό Νόμο μπορούν να ενταχθούν επενδυτικά σχέδια μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) καθώς και μεγάλων επιχειρήσεων του τομέα της πρωτογενούς γεωργικής παραγωγή ακόμη και αν το επενδυτικό σχέδιο ανά επιχείρηση, υπερβαίνει το ποσό των 500.000 ευρώ.

Σε καθεστώτα ενισχύσεων μπορούν να ενταχθούν επενδυτικά σχέδια της πρωτογενούς γεωργικής παραγωγής στον τομέα φυτικής παραγωγής όπως εκμεταλλεύσεις όλων των τύπων και παραγωγικών συστημάτων φυτικής παραγωγής, όπως συμβατική, πιστοποιημένη καθώς και στον τομέα ζωικής παραγωγής σαν τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, τις βοοτροφικές μονάδες, τις αιγοπροβατοτροφικές μονάδες, τις χοιροτροφικές μονάδες και τις πτηνοτροφικές μονάδες.

Οι επιλέξιμες δαπάνες είναι:

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ: ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΜΕ...ΛΕΥΚΕΣ ΚΟΛΛΕΣ !!!



Βάσεις 2020: Εγραψαν μόνο το... όνομά τους στις πανελλαδικές και πέρασαν στα πανεπιστήμια

Μέρα χαράς ξημέρωσε σήμερα, για σχεδόν το σύνολο των υποψηφίων για την εισαγωγή στα ΑΕΙ , καθώς το 88.15% εξ αυτών, βρήκε μία θέση στα πανεπιστήμια, ενώ οι βάσεις πήραν την «κατιούσα» στην πλειονότητα των σχολών. Ενδεικτική είναι η πτώση των βάσεων στις Ιατρικές σχολές , η οποία έφτασε έως και τα 723 μόρια στην Ιατρική Αλεξανδρούπολης .

Σημαντική είναι η πτώση των μορίων και στην Ιατρική της Αθήνας κατά 474 μόρια (φέτος η βάση είναι 18.250 και πέρυσι 18.724) .Στις υψηλόβαθμες σχολές οι μόνες, που δεν έχουν πτώση στα μόρια είναι οι Νομικές σχολές, στις οποίες σημειώθηκε άνοδος των βάσεων αν και είναι πολύ μικρή. Για παράδειγμα η Νομική Αθήνας έχει άνοδο κατά 37 μόρια και της Θεσσαλονίκης μόνο κατά ένα μόριο. Από τα στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας Παιδείας, προκύπτει ότι από τους 105.420 υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων, εισάγονται στα ΑΕΙ 81.413, ενώ το 2019 εισήχθησαν 80.696.

Ενα ακόμη εντυπωσιακό στοιχείο - το οποίο δείχνει την πλήρη αποτυχία του εξεταστικού συστήματος- είναι το γεγονός ότι υποψήφιοι εισήχθησαν σε κάποιο πανεπιστημιακό τμήμα με μόνο ...625 μόρια (!) , πράγμα που σημαίνει ότι ο συγκεκριμένος υποψήφιος έγραψε μόνο το ... όνομά του . Η περίπτωση αυτή αφορά σε υποψήφιο, ο οποίος εισήχθη στο τμήμα δασολογίας στο Καρπενήσι.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ+FUNDS: Ή ΘΑ ΡΥΘΜΙΖΕΤΕ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΑΣ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ Ή ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΣΑΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html





Πήραν όλα όσα ζητούσαν οι τραπεζίτες και τα κοράκια των funds με τον Νέο Πτωχευτικό...


Το δίλημμα, ρύθμιση ή πτώχευση και ρευστοποίηση ολόκληρης της περιουσίας των νοικοκυριών, ακόμα και της πρώτης κατοικίας θέτει ο νέος πτωχευτικός κώδικας της κυβέρνησης που τέθηκε χθες σε δημόσια διαβούλευση.

Την πρώτη κατοικία θα την παίρνει ειδικός ιδιωτικός φορέας και ο πρώην ιδιοκτήτης, θα πληρώνει ενοίκιο για 12 χρόνια. Μετά θα το επαναγοράζει ή θα χάνει το σπίτι.

Ειδικότερα, στην περίπτωση των φυσικών προσώπων, αυτά έχουν την δυνατότητα να ρυθμίσουν εξωδικαστικά τις οφειλές τους σε Τράπεζες – Funds - Servicers – Δημόσιο – ΕΦΚΑ (ή/και σε έναν από αυτούς τους πιστωτές), υποβάλλοντας αίτηση στην αντίστοιχη πλατφόρμα και συναινώντας στην άρση του τραπεζικού και φορολογικού απορρήτου. Η αίτηση δρομολογείται ηλεκτρονικά στους χρηματοπιστωτικούς φορείς (τράπεζες & servicers), ενώ, η πλειοψηφία των οποίων είναι απαραίτητη, για να ξεκινήσει η διαδικασία.

Στην περίπτωση που δεχτεί η πλειοψηφία των πιστωτών να εξετάσουν την αίτηση, παρέχεται αναστολή κατασχέσεων και πλειστηριασμών και πρόταση ρύθμισης συνολικών οφειλών, η οποία προκύπτει από υπολογιστικό εργαλείο. Αν δεν υπάρχει οφειλή προς το Δημόσιο, τότε οι τράπεζες – servicers μπορούν να καταθέσουν μια άλλη πρόταση, χωρίς το υπολογιστικό εργαλείο. Εναλλακτικά μπορούν να προβούν και σε διαμεσολάβηση.

ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ !!! ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΩΛΗΤΗΡΙΑ, ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ & ΛΟΥΚΕΤΑ !!!


Αν δεν αλλάξει κάτι ο ελληνικός τουρισμός θα αλλάξει πλήρως χέρια το επόμενο διάστημα !!!

ΑΚΑΘΕΚΤΑ ΤΑ ΜΜΕ !!! ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΩΣ "ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ" ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ !!!

ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ. ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΑ ΠΡΩΙΝΑ ΦΥΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ SITES ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΙΣΕΙ !!!
Αφού το ιδιωτικό χρέος εκτοξεύθηκε εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών(πολύ περισσότερο απ΄ό,τι αναφέρει η Ναυτεμπορική), και αφού μεσολάβησε και συνεχίζεται το ξεπούλημα της Δημοσίας περιούσιας, ήρθε η ώρα της ιδιωτικής !!! 
Το πλιάτσικο λοιπόν έρχεται με ρευστοποίηση του συνόλου της περιουσίας που κατέχεις !!! Κι αφού πεταχτείς στο δρόμο, αν έχεις μεγαλύτερα εισοδήματα από τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης θα στα αρπάζουν κι αυτά για μια 3ετία, θα σου πουν ορίστε η 2η ευκαιρία σου !!!




Σε μεγένθυση:

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

ΥΠ.ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ: ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΚΤΕΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ !!!



Κάθε χρόνο αντί για δύο να περνούν από ΚΤΕΟ τα παλαιά αυτοκίνητα εξετάζουν τα στελέχη του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών αλλά και του Περιβάλλοντος.

Η ακριβής ηλικία των οχημάτων δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει καθώς οι προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι δύο και η μία αφορά σε οχήματα με ηλικίες πάνω από 10 έτη (δηλαδή οχήματα με 1η Άδεια Κυκλοφορίας πριν το 2010) και η δεύτερη αφορά σε οχήματα με ηλικία άνω των 15 ετών (δηλαδή οχήματα με 1η Άδεια Κυκλοφορίας πριν το 2005).

Οι συγκεκριμένες προτάσεις έχουν πέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μεταξύ των στελεχών από συναρμόδια Υπουργεία που ασχολούνται με το μέλλον της αυτοκίνησης και την ανανέωση του στόλου των οχημάτων ενώ επίσης σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsauto.gr ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί και στον έλεγχο των ΚΤΕΟ ώστε να περνούν πραγματικά τα οχήματα που πρέπει ενώ όσα είναι επικίνδυνα να κόβονται!

Η έλευση από τα ΚΤΕΟ κάθε χρόνο για τα οχήματα με ηλικίες 10 ή 15 ετών θα αποτελέσει και μάλλον το πρώτο αντικίνητρο για τους κατόχους των παλαιών, ρυπογόνων και επικίνδυνων αυτοκινήτων ώστε να αποκτήσουν κάποιο νεότερο.

Ελεγκτές «Ράμπο» και από το υπουργείο Μεταφορών

ΔΙΚΑΣΤΕΣ: ΘΑ ΚΥΝΗΓΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!




Τι μεταδίδει το axianews.gr :

Οι δικαστές δεν δείχνουν διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν ανοιχτές τραπεζικές υποθέσεις

Για όποιον δεν το έχει αντιληφθεί, οι δικαστές δεν δείχνουν διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν ανοιχτές τραπεζικές υποθέσεις, οι οποίες επιχειρήθηκε να κλείσουν βιαίως μετά τις κυβερνητικές παρεμβάσεις και την πράξη νομοθετικού περιεχομένου! 

Οι πληροφορίες λένε πως σοβαροί δικαστές, που έχουν επιφορτισθεί ανακρίσεις και προκαταρκτικές για βαριά τραπεζικά κακουργήματα, απάτες, απιστία, ξεπλύματα, μετά τις δύο αποφάσεις, όπου η αμνηστία των τραπεζιτών κρίθηκε αντισυνταγματική , θα προχωρήσουν τις υποθέσεις μέχρι το τέλος και θα υποστηρίξουν τις ενέργειές τους αυτές σε όλα τα όργανα και όλες τις βαθμίδες απονομής δικαιοσύνης! 

ΤτΕ: Ο ΚΑΘΑΡΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΤΩΝ 7.000€/ΜΗΝΑ & Ο "ΓΕΝΝΑΙΟΔΩΡΟΣ" ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ !!!




Ο «μισός μισθός» του κεντρικού τραπεζίτη

Οταν λέμε «μισός μισθός» κεντρικού τραπεζίτη, τι ακριβώς εννοούμε; Την απάντηση έδωσε ο «Βηματοδότης»: «Μαθαίνω λοιπόν ότι οι καθαρές μηνιαίες αποδοχές του κ. Στουρνάρα είναι εκεί γύρω στις 7.000 ευρώ. Συνεπώς μισός μισθός είναι 3.500 ευρώ. Επί δύο μήνες που πρόσφερε για το ταμείο του κορωνοϊού μας κάνει 7.000 ευρώ.

Οι ονομαστικές του αποδοχές είναι ακριβώς οι διπλάσιες, δηλαδή 14.000 ευρώ. Αλλά ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος έχει στον μισθό του κρατήσεις. Φορολογικές κρατήσεις, κάπου το 50% των ονομαστικών αποδοχών του. Παρά ταύτα, οι συνεργάτες του λένε ότι ο μισθός του κ. Στουρνάρα είναι ο μικρότερος απ΄όλους τους μισθούς των διοικητών κεντρικών τραπεζών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

ΧΡΕΗ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΩΝ ΧΩΡΩΝ: ΕΚΤΙΝΑΧΘΗΚΑΝ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟ Β' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ !!!



Καθώς οι χώρες του κόσμου δαπανούν χρήματα για να πολεμήσουν το νέο κορονωϊό, το δημόσιο χρέος έχει εκτιναχθεί σε επίπεδα Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Στις ανεπτυγμένες οικονομίες, το χρέος αυξήθηκε στο 128% του παγκόσμιου ΑΕΠ τον Ιούλιο, σύμφωνα με το ΔΝΤ. Συγκριτικά, το 1946 το ποσοστό αυτό ανερχόταν σε 124%.

H αναλογία με τον ΒΠΠ είναι πολύ εύστοχη, αφού και αυτή τη φορά η ανθρωπότητα μάχεται – ενάντια όμως σε έναν ιό και όχι κάποια ξένη δύναμη. Ειδικοί στην οικονομία επισημαίνουν ότι προς το παρόν οι κυβερνήσεις δεν πρέπει να επικεντρωθούν στις δαπάνες και το χρέος, αλλά να προσπαθήσουν να θέσουν υπό έλεγχο τον ιό.

Η ρόδινη περίοδος του «baby boom» μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Μετά τον ΒΠΠ, το χρέος έπεσε γρήγορα στις ανεπτυγμένες οικονομίες, χάρη στη γρήγορη οικονομική ανάπτυξη. Το ποσοστό χρέους ανά παγκόσμιο ΑΕΠ έπεσε σε κάτω από 50% έως το 1959.

ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΤΟ 2021 ΓΙΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ & ΦΟΡΟ ΠΟΛΥΤΕΛΟΥΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ !!!




Η κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει την κατάργησή τους καθώς το μόνο που δημιουργούν είναι προβλήματα στους ιδιοκτήτες οχημάτων.

Κάθε καλοκαίρι οι ιδιοκτήτες οχημάτων βρίσκονται αντιμέτωποι με τα υπέρογκα τεκμήρια διαβίωσης που απορρέουν από τον κυβισμό του κινητήρα τους όπως επίσης και από τον Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης που επιβάλλεται σε όσους έχουν αυτοκίνητα με ηλικία έως 10 έτη και ο κυβισμός του κινητήρα τους υπερβαίνει τα 1.929 κ.εκ. Φέτος ωστόσο αναμένεται να είναι η τελευταία φορά που θα βρεθούν αντιμέτωποι οι κάτοχοι αυτοκινήτων με αυτό το απαρχαιωμένο σύστημα των τεκμηρίων διαβίωσης αλλά και το φόρο πολυτελούς διαβίωσης καθώς το οικονομικό επιτελείο έχει ανακοινώσει ήδη την κατάργησή τους από το 2021.

Πάντως το εξωπραγματικό στην περίπτωση της χώρας μας είναι πως το τεκμήριο διαβίωσης στα αυτοκίνητα δεν προσεγγίζει καν την πραγματικότητα αλλά το ετήσιο κόστος χρήσης των ΙΧ που υπολόγισε ο νομοθέτης πριν από πολλά χρόνια είχε βασικό στόχο την είσπραξη εσόδων. Και μάλιστα τα έσοδα από τα τεκμήρια διαβίωσης δεν είναι και λίγα καθώς ξεπερνούν τα 2,5 δισ. ευρώ με αποτέλεσμα να διατηρούνται τόσα χρόνια. Από την άλλη μεριά πολλοί υπουργοί Οικονομικών πίστευαν ότι με αυτό τον τρόπο το κράτος εισπράττει και ένα μέρος από τα «μαύρα» χρήματα που διακινούνται στην ελληνική οικονομία…

Αυτά είναι τα τεκμήρια διαβίωσης των ΙΧ
Στα επιβατικά αυτοκίνητα το τεκμήριο διαβίωσης ορίζεται ως εξής:

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: ΟΙ ΧΑΜΗΛΕΣ ΠΛΗΡΟΤΗΤΕΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΠΩΛΗΤΗΡΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ !!!




Εξελίξεις θα φέρει στο ξενοδοχειακό δυναμικό των Αθηνών αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας η επιδημιολογική κρίση, η οποία στερεί από τις τουριστικές μονάδες κρίσιμα έσοδα και ρευστότητα, με αποτέλεσμα να είναι ευάλωτες σε πιέσεις αγοραστών.

Η κρίση της πανδημίας και η κατάρρευση της τουριστικής κίνησης είχε σαν αποτέλεσμα τα ξενοδοχεία της Αθήνας που λειτούργησαν να καταγράφουν για τον Αύγουστο πληρότητες κάτω του 30%. Οι πληρότητες για τα ξενοδοχεία του κέντρου της Αθήνας για τον Αύγουστο είναι ακόμη μικρότερες, ωστόσο ο μέσος όρος ανεβαίνει κάπως από τις κρατήσεις των παραθαλάσσιων μονάδων της Αττικής, που το διάστημα αυτό και κυρίως τα σαββατοκύριακα γνωρίζουν υψηλές πληρότητες από Έλληνες επισκέπτες.

Αντιθέτως, στο κέντρο, δεδομένου και του μικρού αριθμού τουριστών που φτάνει στην πρωτεύουσα, οι κρατήσεις είναι λίγες. Είναι χαρακτηριστικό ότι τον Ιούλιο οι διεθνείς αφίξεις στο αεροδρόμιο Αθηνών ανήλθαν σε 492.944 επιβάτες, έναντι 2.065.533 τον αντίστοιχο μήνα του 2019 (μείωση 76,1%).

3ος ΓΥΡΟΣ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ !!!

ΔΟΣΕΙΣ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΓΟΡΑ ΠΟΥ ΣΤΕΝΑΖΕΙ
Από την άλλη όμως οι ήδη υπερχρεωμένες επιχειρήσεις με τις αναστολές και τα δάνεια φορτώνονται απλώς νέα χρέη, με τους τζίρους στα τάρταρα και χωρίς σαφή εικόνα βελτίωσης της κατάστασης στο άμεσο μέλλον. Εν ολίγοις έρχονται λουκέτα, απολύσεις και μεγαλύτερη οικονομική τρικυμία !!!



Μεγάλες ανατροπές στην «Επιστρεπτέα Προκαταβολή 3» ετοιμάζεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση. Ωφελούμενες θα βγουν ακόμα και επιχειρήσεις που εξαιρούνταν από όλα τα μέτρα στήριξης ως τώρα, καθώς πλέον εξετάζεται σε τοπικό και ατομικό επίπεδο η πορεία κάθε επιχείρησης ξεχωριστά.

Πριν καν λήξει στις 31 Αυγούστου η «Ειδική Αποζημίωση 3» που παρέχεται μέσω του MyBusinessSupport της ΑΑΔΕ, ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών θα παρουσιάσει τις αλλαγές που θα δώσουν «ανάσα» στις επιχειρήσεις και θα διευκολύνουν να ενταχθούν περισσότεροι και με πιο δίκαια κριτήρια.

Ο νέος κύκλος Επιστρεπτέας Προκαταβολής αναμένεται να ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα μέσω της ανανεωμένης ιστοσελίδας aade.gr/mybusinesssupport, που θα προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.

Πλέον όλοι οι «κορωνοϊόπληκτοι» θα υπαχθούν στην «επιστρεπτέα προκαταβολή 3», με κριτήριο την πορεία της κάθε επιχείρησης και όχι μόνον του κλάδου ή της γεωγραφικής περιοχής όπου ανήκει.

Η ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ....Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ "ΕΦΑΓΕ" ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΦΟΡΩΝ !!!


Σε μεγένθυση:

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΛΟΓΩ LEHMAN BROTHERS ΝΑ ΜΟΙΑΖΕΙ..."ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ" !!!



Σε μεγένθυση: 

Η ΠΕΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΕΔΩ !!! ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ !!!


ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΦΟΡΟΥΣ !!!


ΠΗΓΗ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΣΤΙΑ(27/8/2020)

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ+EUROBANK ΨΑΧΝΟΥΝ ΝΑ ΞΕΦΟΡΤΩΘΟΥΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ VIVARTIA ;;;

ΜΕ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΕ ΔΑΝΕΙΑ ΥΨΟΥΣ 370.000.000€ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ 4 ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ
Οι 2 τράπεζες ψάχνονται να ξεφορτωθούν το δικό τους κομμάτι με κούρεμα ακόμη και 30% παρότι, όπως αναφέρεται στο άρθρο του mononews.gr, αυτά αποπληρώνονται έως τώρα κανονικά...



Τι μεταδίδει αναλυτικά το mononews.gr :

Διαδικασίες πώλησης δανείων που έχει στη Vivartia είναι έτοιμη να ενεργοποιήσει η Εθνική τράπεζα. Την ίδια στιγμή και όπως όλα δείχνουν, προς αυτήν την κατεύθυνση αναμένεται να κινηθεί και η Eurobank.

Πρόκειται εμφανώς για αλυσιδωτές εξελίξεις, που έρχονται να δώσουν ένα νέο «χρώμα» στη μεγαλύτερη από τις θυγατρικές του ομίλου της MIG . Εξελίξεις οι οποίες έρχονται σχεδόν δύο χρόνια από τότε που και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες της χώρας, προχώρησαν σε αναδιάρθρωση του δανεισμού της Vivartia.

Εταιρείας με εξαιρετικά σημαντικό αποτύπωμα στο εγχώριο επιχειρηματικό χάρτη, καθώς οι περσινές πωλήσεις της άγγιξαν τα 630 εκατ. ευρώ.

Έχοντας στη βεντάλια των κλαδικών δραστηριοτήτων της, τα γαλακτοκομικά ( μέσω της Δέλτα ), τα κατεψυγμένα ( Μπάρμπα Στάθης, Χρυσή Ζύμη) και την εστίαση ( με Goody’s, Everest και Flocafe).

Με την αναδιάρθρωση που έγινε τον Ιούνιο του 2018, οι πιστώτριες τράπεζες έδωσαν εξαετή παράταση σε δάνεια ύψους 373 εκατ. ευρώ, τα οποία λήγουν πλέον στις 20 Οκτωβρίου του 2024, ενώ από την άλλη πλευρά απομείωσαν και τα επιτοκιακά κόστη. Δίνοντας έτσι σημαντικές χρηματοοικονομικές ανάσες στη Vivartia, της οποίας ο δανεισμός στα τέλη της περσινής χρονιάς ήταν στα 424,2 εκατ. ευρώ.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΗ 6,3 ΔΙΣ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




H Εθνική θα επιταχύνει τον Σεπτέμβριο του 2020 την τιτλοποίηση 6,3 δισ NPEs

H Εθνική τράπεζα θα επιταχύνει τον Σεπτέμβριο του 2020 την διαδικασία τιτλοποίησης 6,3 δισεκ. NPEs.

Να σημειωθεί ότι η Εθνική θα ακολουθήσει μια κλασική φόρμα τιτλοποίησης δεν θα ακολουθήσει το μοντέλο της Eurobank ή Alpha bank με απόσχιση δραστηριοτήτων και σύσταση εταιρίας συμμετοχών. 

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΡΙΧΝΕΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 10 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ !!!



Ύφεση ρεκόρ 9,7% το δεύτερο τρίμηνο !!!

Ούτε μία ούτε δύο, αλλά επτά(!) ώρες συνομιλιών χρειάστηκαν οι κυβερνητικοί εταίροι στο Βερολίνο προκειμένου να συμφωνήσουν στην παράταση των μέτρων στήριξης της γερμανικής οικονομίας ουσιαστικά και για το μεγαλύτερο μέρος της επόμενης χρονιάς, καθώς η πανδημία και οι συνέπειες της εμμένουν σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας.

Θυμίζουμε πως η γερμανική οικονομία υποχώρησε κατά το δεύτερο τρίμηνο κατά επίπεδα ρεκόρ, γεγονός που ενέτεινε την πίεση προς την κυβέρνηση να λάβει επιπλέον μέτρα για τη στήριξη των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών.

Η εθνική στατιστική υπηρεσία αναθεώρησε προχθές τα νούμερα του δευτέρου τριμήνου εκτιμώντας πως τελικά η γερμανική οικονομία υποχώρησε σε ποσοστό 9,7%, αντί του 10,1% που είχε υπολογίσει αρχικά. Όμως, και πάλι πρόκειται για ένα ποσοστό ρεκόρ που αντανακλά την κατάρρευση των εξαγωγών, της βιομηχανικής παραγωγής και την καθίζηση της κατανάλωσης με φόντο την πανδημία.

Έτσι δόθηκε το πράσινο φως για την παράταση των μέτρων που ισχύουν, μεταξύ τους το πρόγραμμα κρατικής επιδότησης των θέσεων εργασίας για να μην αυξηθούν οι απολύσεις, το πάγωμα των κανόνων που αφορούν τις πτωχεύσεις και τα ειδικά προγράμματα στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ: ΤΟ 80% ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ...ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ !!!




Ηλεκτροκίνηση: Ρεκόρ ζήτησης για τα ηλεκτρικά ποδήλατα

Ανάρπαστα έγιναν ήδη από τις πρώτες 18 ώρες λειτουργίας του προγράμματος τα επιδοτούμενα ηλεκτρικά ποδήλατα, σύμφωνα με τα στοιχεία από την πλατφόρμα της δράσης «Κινούμαι Ηλεκτρικά» τα οποία ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Τα επίσημα στοιχεία από το απόγευμα της Δευτέρας που άνοιξε η πλατφόρμα των αιτήσεων μέχρι σήμερα το πρωί δείχνουν ότι μέσα σε 18 ώρες απορροφήθηκε περί το 1 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 45 εκατ. ευρώ του προϋπολογισμού επιδότησης για το 2020, γεγονός που σημαίνει ότι εφόσον συνεχιστούν αυτοί οι ρυθμοί, ο συνολικός προϋπολογισμός θα εξαντληθεί ταχύτατα και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να σπεύσουν.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο ΕΟΦ ΑΠΟΣΥΡΕΙ 2 ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΑ !!!




Την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης του «αντισηπτικού gel χεριών Μarise» και του «αντισηπτικού SGEL στιγμιαία απολύμανση», αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).


Τα προϊόντα διατίθενται ως βιοκτόνα, χωρίς να έχουν την προβλεπόμενη άδεια κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό, οι εταιρίες MARISE, ΕΨΙΛΟΝ ΕΛΛΑΣ και PIERIKI INVEST οφείλουν να επικοινωνήσουν άμεσα με τους αποδέκτες των προϊόντων και να τα αποσύρουν από την αγορά.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ FOLLI FOLLIE: ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΑΠΟΛΟΓΙΕΣ !!!

ΕΧΟΥΝ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΕΙ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ
Ξεκίνησαν οι απολογίες με πρώην στέλεχος του ΔΣ να αφήνεται ελεύθερη με εγγύηση 50.000€ και με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και με την υποχρέωση να εμφανίζεται κάθε μήνα στο οικείο αστυνομικό τμήμα.




Την πόρτα της 35ης τακτικής ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση περνούν εδώ και λίγες ημέρες οι πρώτοι κατηγορούμενοι για το περιβόητο "σκάνδαλο Folli Follie”

Σχεδόν 27 μήνες μετά τη δημοσιοποίηση (στις 4 Μαΐου 2018) του report από το QCM που ξεσκέπασε το μεγαλύτερο σκάνδαλο παραποίησης οικονομικών στοιχείων εισηγμένης εταιρείας, υπόθεση που ξεπέρασε τα όρια της εγχώριας αγοράς και αμαύρωσε την εικόνα της ελληνικής κεφαλαιαγοράς, η ώρα των απολογιών ανοίγει (;) το δρόμο για τον καταλογισμό ευθυνών.

Ο κύκλος των κατηγορούμενων, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει πλέον διευρυνθεί στα 30 άτομα, από τα αρχικά 16, έπειτα από την ολοκλήρωση των ερευνών. Σημειώνεται πως στα τέλη του 2018 ασκήθηκαν οι πρώτες διώξεις, έπειτα από την έρευνα που πραγματοποίησε ο εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτση.

Όπως έγραψε τότε το Capital.gr, κατηγορίες για κακουργηματική απάτη σε βάρος του επενδυτικού κοινού και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ασκήθηκαν στον Δημήτρη Κουτσολιούτσο, τη σύζυγο και το γιο τους και σε 11 ακόμη μέλη της τότε διοίκησης της εταιρείας.

Έναν χρόνο μετά, ασκήθηκε η δεύτερη -ακόμα πιο βαριά- ποινική δίωξη, με την οποία ο Δημήτρης και ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος κατηγορούνται πλέον και ως συνιδρυτές μιας εγκληματικής οργάνωσης που πλαστογραφούσε τραπεζικά στοιχεία για να χειραγωγήσει την αγορά.

Η ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΘΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ ΤΑ FUNDS...ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

ΑΛΛΑΞΩ-ΔΟΥΛΕΙΕΣ(ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΑΛΛΙΩΣ) ΜΕΤΑΞΥ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ FUNDS ΜΕ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ
Η μπίζνα είναι πολύ μεγάλη...και παίζεται στις πλάτες των δανειοληπτών !!!



Την εκτίμησή της ότι αν το εξωτερικό περιβάλλον δεν επιδεινωθεί, τα φετινά οικονομικά αποτελέσματα της Alpha Αστικά Ακίνητα θα κυμανθούν σχετικά κοντά στα αντίστοιχα περυσινά, εξέφρασε η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας, στο πλαίσιο της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της.

Σε ό,τι αφορά τις προοπτικές της εισηγμένης, κύκλοι προσκείμενοι στην Alpha Αστικά Ακίνητα υποστηρίζουν, μεταξύ άλλων, ότι:

Η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις με funds-αγοραστές «κόκκινων» τραπεζικών δανείων, προκειμένου να τους παρέχει υπηρεσίες που σχετίζονται με αποτιμήσεις και εν γένει διαχείριση ακινήτων τα οποία σχετίζονται με τα συγκεκριμένα δάνεια. Πρόκειται για μια δραστηριότητα (έχουν ήδη ξεκινήσει κάποιες πρώτες συνεργασίες) στην οποία η εισηγμένη θα στοχεύσει δυναμικά μέσα στα επόμενα χρόνια, καθώς αναμένονται μεγάλου ύψους πωλήσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων κατά την επόμενη τριετία.

ΚΡΑΥΓΗ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΟΥΚΕΤΑ !!!



«Χωρίς νέα γενναία ρύθμιση των χρεών της περιόδου της επιδημίας, θα υπάρξουν χιλιάδες λουκέτα», προειδοποίησε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σ. Καφούνης.

Την άμεση λήψη μέτρων που θα είναι συνδεδεμένα με την πτώση του τζίρου και όχι με τους ΚΑΔ, ώστε να ενισχύονται όλοι οι πραγματικά πληττόμενοι επιχειρηματίες, ζήτησε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, το πρωί της Δευτέρας, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, περιέγραψε την κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις σήμερα, ως απόρροια των μέτρων προστασίας από τον Covid-19 και αναλυτικά ζήτησε:

α. Την άμεση νομοθέτηση μιας νέας γενναίας ρύθμισης που να περιλαμβάνει όλα τα χρέη που έχουν δημιουργηθεί κατά την διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, ώστε να εξασφαλιστεί η απαραίτητη μετάθεση αυτών των υποχρεώσεων σε διάστημα που θα έχει επανέλθει η κανονικότητα στην οικονομία. Σε άλλη περίπτωση, οι ρυθμίσεις που χάθηκαν λόγω της κρίσης, σε συνδυασμό με τις τρέχουσες υποχρεώσεις, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα οδηγήσουν πολλές χιλιάδες επιχειρήσεις σε αδυναμία πληρωμών και απώλεια κάθε μορφής ενημεροτήτων και οικονομικής φερεγγυότητας.

ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΙΖΝΑ ΤΩΝ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΩΝ !!!

ΑΠΟΡΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ, ΙΔΙΩΣ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ;;; ΨΑΞΕ ΛΙΓΟ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ...
Αυτό το περίφημο νομοσχέδιο-"γιοφύρι της Άρτας" για τις εισπρακτικές είναι ακόμα σε διαβούλευση εδώ και σχεδόν 2 χρόνια ;;; Μιλάμε για πολύ μεγάλο δούλεμα....


ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ: ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΟΣΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΔΕΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ....ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΤΙΜΗΜΑ !!!

ΜΕ ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΝΑΛΟΓΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΑΖΟΥΣΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ
Ο νέος πτωχευτικός Νόμος προβλέπει ότι τα ακίνητα που δε βρίσκουν αγοραστή σε διαδοχικούς πλειστηριασμούς θα περνούν στην ιδιοκτησία του Δημοσίου !!!




Τι αποκαλύπτει το newmoney.gr :

Στα… χέρια του Δημοσίου θα περιέρχονται τα ακίνητα των δανειοληπτών­, για τα οποία δεν κατέστη δυνατό να αναδειχθεί υπερθεματιστής σε διαδοχικούς πλειστηριασμούς, που διενεργήθηκαν σε διάστημα τεσσάρων μηνών, απαλλάσσοντας τις τράπεζες από την υποχρέωση να τα αγοράζουν οι ίδιες.

Σύμφωνα με τον νέο πτωχευτικό Νόμο, ο οποίος αναμένεται να τεθεί σε διαβούλευση εντός της τρέχουσας εβδομάδας, πρόκειται για μία ρύθμιση στα πρότυπα της σχολάζουσας κληρονομιάς, της κινητής και ακίνητης περιουσίας, δηλαδή, ο κληρονόμος της οποίας αγνοείται, με συνέπεια η διαχείρισή της να ασκείται από αντιπροσώπους μέχρις ότου αυτή «περάσει» εντέλει στο Δημόσιο.

«Εφόσον ο πρώτος πλειστηριασμός κηρυχθεί άγονος, αυτός επαναλαμβάνεται το αργότερο εντός 20 ημερών. Στην επαναληπτική διαδικασία η τιμή πρώτης προσφοράς μειώνεται 3/4 της μέσης τιμής των εκτιμήσεων των πιστοποιημένων εκτιμητών και σε περίπτωση, που απαιτηθεί επανάληψη, τότε διεξάγεται με τιμή πρώτης προσφοράς ίση προς το 1/2 της μέσης τιμής.

Εάν και ο πλειστηριασμός αυτός αποβεί άγονος, ο σύνδικος υποβάλλει αμελλητί στον εισηγητή αίτηση για τη μείωση της τιμής πρώτης προσφοράς ή την έγκριση όρων, που θα διευκολύνουν την εκποίηση του πράγματος, περιλαμβανομένης της ελεύθερης εκποίησης με συγκεκριμένο τίμημα ή της διενέργειας ελέγχου της νομικής ή πραγματικής κατάστασης», επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου και προστίθεται:

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ: ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΠΑΖΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Υπό τη βαριά σκιά του κορωνοϊού θα γίνει και η αξιολόγηση του Σεπτεμβρίου από τους Θεσμούς, με αποτέλεσμα τα μέτρα στήριξης- ισχύοντα και νέα- καθώς και η προετοιμασία για το 2021, να μονοπωλούν το δημοσιονομικό σκέλος των διαβουλεύσεων. Το νέο “χτένισμα” από τους Ευρωπαίους τεχνοκράτες δεν θα περιοριστεί, όμως, στα του Προϋπολογισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαβουλεύσεις με τους Θεσμούς γύρω στα μέσα του επόμενου μήνα θα έχουν έντονο “άρωμα” πλειστηριασμών. Οι ξένοι τεχνοκράτες είχαν εντοπίσει κι είχαν επισημάνει στην ελληνική πλευρά εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο, ότι το πλαίσιο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών απαιτεί βελτιώσεις, οι οποίες λίγο ως πολύ είχαν δρομολογηθεί, χωρίς να αποτελούν, πάντως, προτεραιότητα για το οικονομικό επιτελείο.

Μια οι συζητήσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας, μια οι διαβουλεύσεις για το νέο Πτωχευτικό, μια το παζάρι για το σχήμα επιδότησης όσων δανειοληπτών “γονάτισαν” από τη νέα κρίση, οι σχεδιασμοί για το lifting τόσο στην ηλεκτρονική πλατφόρμα όσο και στη διαδικασία των πλειστηριασμών έμειναν στο συρτάρι, αλλά πλέον το μήνυμα στην Αθήνα είναι σαφές: “Προχωρήστε”. 

Παρεμβάσεις σε 3 πεδία

Τρίτη 25 Αυγούστου 2020

ΝΕΑ "ΠΛΗΓΗ" ΜΕ ΤΑ ΑΔΗΛΩΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ: ΑΝΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΕΣ ΣΤΑ Τ.Μ. ΜΕΤΑΞΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΡΕΥΜΑΤΟΣ & Ε9 !!!



Έρχεται "τσεκούρωμα" στους ιδιοκτήτες ;;;

Λίγες μέρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας (31 Αυγούστου) για την τακτοποίηση των αδήλωτων τετραγωνικών ακινήτων και ενώ η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών τονίζει ότι δεν πρόκειται να δοθεί νέα παράταση, προκύπτει αναντιστοιχία των τετραγωνικών μετά τη ρύθμιση και των εμφανιζόμενων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Το αλαλούμ αναδείχθηκε από χθεσινοβραδυνό (24/8) δελτίο τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών στο οποίο αναφέρεται: «Από το Υπουργείο Εσωτερικών διευκρινίζεται ότι η ρύθμιση για τα αδήλωτα τετραγωνικά αφορά στα τετραγωνικά των ακινήτων που είναι, ήδη, δηλωμένα στο Ε9, αλλά υπάρχει διαφορά -εν προκειμένω είναι λιγότερα- από όσα είναι καταγεγραμμένα στους λογαριασμούς της ΔΕΗ».

Ωστόσο, η ...αινιγματική «διευκρίνιση» του υπουργείου δεν εξηγεί πως θα αρθεί αυτή η αναντιστοιχία, με αποτέλεσμα να προκύπτουν εύλογα ερωτήματα: Θα πρέπει οι ιδιοκτήτες που μπήκαν στη ρύθμιση να δηλώσουν και στη ΔΕΗ τις τροποποιήσεις στα τετραγωνικά των ακινήτων τους, με τις όποιες επιπτώσεις στους λογαριασμούς; Οι αλλαγές θα γίνουν από την ΔΕΗ, μέσω των στοιχείων της πλατφόρμας της ΚΕΔΕ; Ή θα παραμείνουν οι διαφορές στα τετραγωνικά του Ε9 και του λογαριασμού της ΔΕΗ; Μιά πραγματικά διευκρινιστική ανακοίνωση του υπουργείου τις επόμενες μέρες ίσως δώσει σαφείς απαντήσεις.

ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ VOLKSWAGEN: ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ & Ο ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ !!!



Τι αποκαλύπτει η Deutsche Welle:

Με αστυνομικό μυθιστόρημα μοιάζει το σκάνδαλο ηχητικών υποκλοπών του μεγαλύτερο στην Ευρώπη κατασκευαστή αυτοκινήτων, της Volkswagen. Ποια είναι τα συστατικά του; Καταρχάς ένα πτώμα σε ένα καμμένο αυτοκίνητο ενός φερόμενου ως κατασκόπου σε βάρος του οποίου η εισαγγελία του Μπράουνσβαϊγκν έχει ξεκινήσει έρευνες. Μετά από ανάλυση DNA η υπηρεσία επιβεβαίωσε για τον νεκρό ότι πρόκειται για τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου και κατά συνέπεια πρώην μάνατζερ της VW, τον οποίο κατηγορεί η αυτοκινητοβιομηχανία ότι παρέδωσε σε τρίτους εσωτερική πληροφόρηση της εταιρείας. Σύμφωνα με την εισαγγελία επρόκειτο για αυτοκτονία, απομένει όμως η οριστική επιβεβαίωση. 

Ήδη πριν από τρεις μήνες είχε γίνει εμπρηστική επίθεση με στόχο το σπίτι του υπόπτου. Εκείνη την περίοδο είχε απαλλαγεί των καθηκόντων του γιατί το 2017 και 2018 ηχογράφησε συζητήσεις σε ομάδα εργασίας της VW. Θέμα ήταν ο τρόπος αντιμετώπισης του 'αντιπαθητικού' προμηθευτή του ομίλου Prevent. Η VW βρίσκεται εδώ και χρόνια στα μαχαίρια με τον Prevent που ελέγχεται από τη βοσνιακή οικογενειακή επιχείρηση Χάστορ.

Κακή δημόσια εικόνα και των δύο

Από το σκάνδαλο με τη χειραγώγηση των ρύπων, η εικόνα της VW έχει καταστραφεί. Το ίδιο και για τον Prevent, στην πατρίδα του επιχειρηματία. Στη Βοσνία θεωρείται ως πρότυπο ενός παίκτη, κατάλοιπου του επιθετικού καπιταλισμού μετά το τέλος του πολέμου από το 1992 μέχρι το 1996. Η εταιρεία που ίδρυσε ο Νιγάζ Χάστορ έχει τη φήμη ενός αντικοινωνικού εργοδότη με ανίκανο μάνατζερ που προκαλεί συνεχώς απεργίες και αγωγές. Ο ίδιος ο Χάστορ ήταν παλαιότερα μάνατζερ της αυτοκινητοβιομηχανίας TAS στο Σεράγιεβο, όπου επί 20 χρόνια, επί κομμουνιστικού καθεστώτος, έφτιαχνε μοντέλα για την VW. Η οικογένεια Χάστορ κατάφερε να μείνει εκτός κοινωνικής πρόσληψης διότι κανένα από τα μέλη της δεν ζει στη Βοσνία. Ο Νιγάζ Χάστρο και οι γιοι του Νταμίρ και Κενάν κάνουν σποραδικές εμφανίσεις στη χώρα για να συμμετάσχουν σε εποπτικά συμβούλια αλλά δεν εμφανίζονται ποτέ δημοσίως. Για θέματα εξωτερικών επαφών ασχολούνται ηγετικά στελέχη του ομίλου Prevent.

ΦΟΥΛ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΣΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ !!! "ΦΩΤΙΑ" ΤΟ ΝΕΟ ΠΟΙΝΟΛΟΓΙΟ !!!

ΛΟΥΚΕΤΟ ΕΩΣ 20 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ "ΑΦΑΙΡΕΣΗ" ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΦΜ
Βαριά χρηματικά πρόστιμα, λουκέτα έως και 20 μήνες αλλά και «αφαίρεση» του ΑΦΜ για όσους «πειράζουν» τις ταμειακές μηχανές για να σβήνουν συναλλαγές και τζίρους, δεν τηρούν βιβλία και δεν εκδίδουν αποδείξεις.





Εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να εκδοθεί η υπουργική απόφαση με την οποία θα ενεργοποιηθούν οι διατάξεις για το νέο αυστηρότερο ποινολόγιο της εφορίας.

Με την ενεργοποίηση των νέων διατάξεων οι παραβάτες θα βρίσκονται αντιμέτωποι με τις εξής κυρώσεις:

1. «Πειραγμένες» ταμειακές μηχανές: Όταν διαπιστώνεται η παραβίαση ή παραποίηση ή επέμβαση κατ' οποιονδήποτε τρόπο στη λειτουργία των φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών αναστέλλεται η λειτουργία των επαγγελματικών εγκαταστάσεων:

Από 2 έως 12 μήνες όταν o υπαίτιος της παράβασης είναι ο κάτοχος - χρήστης του φορολογικού ηλεκτρονικού μηχανισμού τον οποίο αφορά ο έλεγχος.


Από 3 έως 20 μήνες όταν o υπαίτιος της παράβασης είναι η επιχείρηση που έχει λάβει έγκριση λογισμικού (software) και υλισμικού (hardware) από τα αρμόδια όργανα ή οποιοδήποτε πρόσωπο έχει μεταπωλήσει λογισμικό ή παρέχει τεχνική υποστήριξη για την παραβίαση ή παραποίηση ή επέμβαση με οποιονδήποτε τρόπο στη λειτουργία φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών. Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των επαγγελματικών του εγκαταστάσεων και παράλληλα επιβάλλεται πρόστιμο 100.000 ευρώ. 


Επίσης αναστέλλεται η χρήση ΑΦΜ ή απενεργοποιείται, εάν υφίστανται αντικειμενικά στοιχεία τα οποία υποδηλώνουν ότι ο φορολογούμενος έχει παύσει να ασκεί οικονομική δραστηριότητα ή ότι διαπράττει φοροδιαφυγή ή ότι παραβιάζει κατ' οποιονδήποτε τρόπο τη λειτουργία των φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών ή ότι έχει δηλώσει ψευδή ή ανακριβή στοιχεία για την απόκτησή του ή έχει εγγραφεί στο φορολογικό μητρώο περισσότερες φορές.

ΟΗΕ: ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ !!! ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ 120.000.000 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ !!!

ΣΤΑ 320 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΟΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ 5ΜΗΝΟ ΤΟΥ 2020
Καταστροφή η πανδημία για τον τουρισμό σε όλο τον πλανήτη, τονίζει ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών.




Η παγκόσμια τουριστική βιομηχανία έχει καταστραφεί από την πανδημία του κορωνοϊού, με απώλειες 320 δισ. δολαρίων κατά τους πρώτους πέντε μήνες του έτους και πάνω από 120 εκατομμύρια θέσεις εργασίας σε κίνδυνο, δήλωσε ο επικεφαλής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών την Τρίτη.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ανέφερε ότι ο τουρισμός είναι ο τρίτος μεγαλύτερος εξαγωγικός τομέας της παγκόσμιας οικονομίας, πίσω από καύσιμα και χημικά προϊόντα, ενώ το 2019 αντιπροσώπευε το 7% του παγκόσμιου εμπορίου.

«Απασχολεί έναν στους 10 ανθρώπους στη Γη και παρέχει βιοπορισμό σε εκατοντάδες εκατομμύρια ακόμη», είπε.

ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΣΕ ΟΧΗΜΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ "ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ" ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ !!!




Το σχέδιο Πισσαρίδη για τη Δικαιοσύνη


Του Χριστόφορου Σεβαστίδη

ΔΝ-εφέτης


Το γεγονός ότι σε ένα «Σχέδιο ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία» διατυπώνονται προτάσεις αναμόρφωσης της Δικαιοσύνης γεννά από μόνο του σοβαρό προβληματισμό. Ενας θεσμός ασύνδετος με τις πολυεπίπεδες κυβερνητικές επιλογές και κατευθύνσεις μεταβλήθηκε σε παρακολούθημα και εργαλείο χάραξης οικονομικής πολιτικής. Η συνταγματική αναγνώριση της δικαστικής ανεξαρτησίας δεν έχει να κάνει μόνο με τη διασφάλιση της προσωπικής και λειτουργικής ανεξαρτησίας του δικαστή αλλά κυριότερα με τον ρόλο που η πολιτεία επιφυλάσσει στη Δικαιοσύνη.

Στο κεφάλαιο 4.2 της έκθεσης Πισσαρίδη που αφορά τη Δικαιοσύνη παρατίθενται δείκτες κατάταξης του ελληνικού δικαστικού συστήματος στη διεθνή πυραμίδα με βάση τις αξιολογήσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. Το ενδιαφέρον φυσικά είναι μονόπλευρα στραμμένο στην προστασία που παρέχει το δικαστικό σύστημα στους επενδυτές, με μια έκδηλη ανησυχία για το πόσο χαμηλά βρίσκεται στην εκτίμηση των επιχειρηματιών η δικαστική ανεξαρτησία.

Ολοι οι κρατικοί θεσμοί στην υπηρεσία της εξυπηρέτησης των επενδυτών! Καμία έκπληξη δεν θα πρέπει να προκαλεί η έκθεση αυτή σε κάποιον που παρακολουθεί τις εξελίξεις τα τελευταία χρόνια. Οι φιλοεπενδυτικές «μεταρρυθμίσεις» στη Δικαιοσύνη ξεκίνησαν με την υποχρεωτική ιδιωτική διαμεσολάβηση και συνεχίστηκαν με τη δημιουργία ειδικών τμημάτων στα μεγάλα δικαστήρια που θα δικάζουν επενδυτικές διαφορές. Στο τελευταίο αυτό ζήτημα επιμένει και η έκθεση Πισσαρίδη.

ΚΟΥΡΕΜΕΝΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ: ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ !!!




Έκπτωση 20% επί του εισπραχθέντος μισθώματος, η οποία θα συμψηφίζεται με φορολογικές οφειλές, δικαιούνται οι ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν εισπράττουν το 40% του ενοικίου στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. 

Σύμφωνα με την χθεσινή απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλου οι οφειλές που τυγχάνουν έκπτωσης αφορούν τον φόρο εισοδήματος, την εισφορά αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος, τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης, τον ΕΝΦΙΑ, τον ΦΠΑ και οποιονδήποτε άλλο φόρο, εισφορά ή χρηματική κύρωση που εμπίπτει στον ΚΦΔ. 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΔΕΝ ΣΚΑΝΕ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΗΠΑ "ΚΑΝΟΝΙΑ"... ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ !!!


Με ντόμινο λουκέτων απειλείται η παγκόσμια οικονομία !!!

Σε μεγένθυση:

ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ: ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΣΟΥΝ ΤΗΝ 1η ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ+FUNDS !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


ΠΗΓΗ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΛΕΙΟ(25/8/2020)

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΠΑΤΑΝΕ ΓΚΑΖΙ ΣΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ & ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ !!!




Τι μεταδίδει το insider.gr :

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν όπως μαθαίνω τα σχέδια των τραπεζών για τη μείωση του λειτουργικού τους κόστους. Σε αυτά, όπως είναι γνωστό, περιλαμβάνεται τόσο το κλείσιμο καταστημάτων όσο και η μείωση προσωπικού με σκοπό να γλιτώσουν πολλές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Όπως μου λένε, οι νέες συνθήκες που έφερε ο κορονοϊός λειτουργούν ως καταλύτης, επιταχύνοντας διαδικασίες. Από τη μία η τηλεργασία και η ψηφιοποίηση πλήθους συναλλαγών έχουν μειώσει κατακόρυφα την ανάγκη ύπαρξης μεγάλου αριθμού τραπεζικών καταστημάτων. Αυτά αντικαθίστανται με κέντρα αυτόματων συναλλαγών ή με πιο boutique λύσεις, με μικρότερο εμβαδόν και λιγότερους εργαζόμενους. Ταυτόχρονα, το «σπάσιμο» των διευθύνσεων διαχείρισης κόκκινων δανείων αλλά και η μειωμένη ζήτηση για τραπεζικά προϊόντα μειώνουν τις ανάγκες για προσωπικό στο backoffice.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΑΣΦΥΚΤΙΚΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html






Για επανεκκίνηση των πλειστηριασμών από τον Οκτώβριο πιέζουν οι τράπεζες

Πιέσεις για επανεκκίνηση των πλειστηριασμών τον Οκτώβριο ασκούν οι τράπεζες στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για επιστροφή στην κανονικότητα και διατήρηση της κουλτούρας πληρωμών για τους δανειολήπτες.

Σημειώνεται ότι έως το τέλος Σεπτεμβρίου ισχύει η υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα-γέφυρα του υπουργείου Οικονομικών για προστασία της πρώτης κατοικίας όσων επλήγησαν από την πανδημία. Μέχρι τότε ή, σε κάποιες περιπτώσεις έως το τέλος του έτους, ισχύει το μορατόριουμ μη καταβολών για διάφορες κατηγορίες δανείων από τις τράπεζες εν μέσω του covid-19.

Από τον Οκτώβριο, όμως, οι τραπεζίτες υποστηρίζουν ότι το «restart» των πλειστηριασμών επιβάλλεται προκειμένου να επιστρέψει στην κανονικότητα η διαδικασία ρευστοποίησης ακινήτων για τους δανειολήπτες που δεν επιδιώκουν ή δεν δικαιούνται προστασία από το νέο πλαίσιο για την πρώτη κατοικία, αλλά και για όσους δεν έχουν απευθυνθεί στις τράπεζες για ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους.

Ένας σημαντικός παράγοντας πίεσης για το εγχώριο τραπεζικό σύστημα είναι η δευτερογενής αγορά κόκκινων δανείων, αφού το τελευταίο διάστημα έχουν δρομολογηθεί σημαντικές τιτλοποιήσεις, ύψους 20 δισ. ευρώ περίπου, προϋπόθεση για την ομαλή πορεία των οποίων αποτελεί η εύρυθμη λειτουργία του πλαισίου ρευστοποίησης μέσω των πλειστηριασμών.

ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ: ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΖΗΤΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΤΟΣ ΤΗΝ 1η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ !!!




Υπόμνημα προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης με προτάσεις για τη λήψη όλων των απαραίτητων προστατευτικών μέτρων έναντι του κορωνοϊού, ενόψει της έναρξης του νέου δικαστικού έτους, κατέθεσε η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ).

Η ΟΔΥΕ εκφράζει την ιδιαίτερη ανησυχία της για την εξάπλωση του ιού, θεωρώντας ότι δεν μπορεί τα Δικαστήρια να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους την 1η Σεπτέμβρη 2020, εάν δεν εφαρμοστεί μία σειρά μέτρων, μεταξύ των οποίων η πιστή τήρηση της υπουργικής απόφασης περί μέτρων προστασίας στα δικαστήρια.

Μεταξύ άλλων, οι δικαστικοί υπάλληλοι εκφράζουν τη σοβαρή διαφωνία τους για τον αναφερόμενο στην απόφαση ανώτατο αριθμό εισερχομένων εντός μικρών αιθουσών (20-25 άτομα), αλλά και όλων των υπολοίπων χώρων των Δικαστηρίων (π.χ.ακροατήρια, κοινόχρηστοι χώροι).

Σύμφωνα με την ΟΔΥΕ, ο αριθμός ότι δεν μπορεί να οριστεί αλλιώς, παρά λαμβάνοντας υπόψη τα τετραγωνικά μέτρα της αίθουσας και την προϋπόθεση τήρησης της απόστασης 1,5 μέτρου μεταξύ φυσικών προσώπων.

SSL Certificates