.

Σάββατο 25 Μαΐου 2019

ΤΑ STARBUCKS & ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΩΝ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ:
Η "ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΦΕ" ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΤΩΝ 1.100.000€ ΑΠΟ ΤΟ ΣΔΟΕ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ...100.000€ !!!
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/05/1100000-100000.html



Τι γράφει το mononews.gr :

Το προηγούμενο Σάββατο, στις 2 το μεσημέρι, ο γνωστός για το χιούμορ του bon vivant επιχειρηματίας Πάνος (Πανάρας) Μαρινόπουλος έμπαινε σε ένα μικρό αλλά ακριβό εστιατόριο του Νέου Ψυχικού. Ο ίδιος με την παρέα του κάθισαν περίπου 2 ώρες και συζητούσαν σε χαλαρούς ρυθμούς. 

Το εστιατόριο αυτό βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τον ΑΒ Βασιλόπουλο, την εταιρεία δηλαδή που ήταν για δεκαετίες ο μεγάλος ανταγωνιστής των σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος.

Το βέβαιο είναι, ότι τώρα η οικογένεια των Μαρινόπουλων δεν έχει τις σκοτούρες των σούπερ μάρκετ.

Έχει όμως άλλα σημαντικά προβλήματα.

Όπως για παράδειγμα τα χρέη στις τράπεζες μιας εκ των μεγάλων εταιρειών τους.

Όπως επίσης και τον έλεγχο από την εφορία που θα γίνει, σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πηγές, στην εταιρεία ΑΦΟΙ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΙ για τα έτη 2010 έως 2016.

Χρωστάει 17 εκατ. στις τράπεζες

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: Η ΝΕΑ ΑΔΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ & Η ΚΑΘΟΔΟΣ ΤΟΥ SSM ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΜΕΙΩΣΗΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Αδεια διαχείρισης NPLs στην Ελλάδα από την κοινοπραξία StormHarbour - Fire

Η κοινοπραξία της ιταλικής εταιρίας είσπραξης απαιτήσεων Fire και της επενδυτικής εταιρίας StormHarbour έλαβε άδεια για NPLs στην Ελλάδα, σύμφωνα με το Reuters.
Η κοινοπραξία, με το όνομα EuPraxis FSI, θα έχει την έδρα της στην Αθήνα.

Οι βασικοί μέτοχοι της EuPraxis FSI:

120 ΔΟΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΕΦΟΡΙΑ: ΤΑ "ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ" ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΔΟΥ !!!




Του Ίωνα Παπαδάκη
Δημοσιογράφος

Τελικά οι 120 δόσεις δεν είναι και τόσο «μέτρο ανακούφισης» της ελληνικής κοινωνίας και δη των οικονομικά ασθενέστερων! Και αυτό διότι το Υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε λέγοντας -αν όχι ψέματα-, τη μισή αλήθεια να ακολουθήσει την «αγαπημένη» μέθοδο (ειδικά) των τραπεζών όπου η αλήθεια κρύβεται στα «ψιλά γράμματα»!

Και εξηγώ…Έτσι κανείς δεν μπήκε στον κόπο (φυσικά πονηρά σκεπτόμενος) να διευκρινίσει ότι εάν ένας φορολογούμενος έχει οφειλές σε περισσότερες από μία ΔΟΥ τότε το όνειρο της συνολικής ρύθμισης πάει περίπατο!

Υποθετικά ας πούμε ότι φορολογούμενος λόγω μετακόμισης κατοικίας έχει αλλάξει περισσότερες από μια ΔΟΥ. 

Έτσι έχει μία οφειλή που δημιουργήθηκε στο Παλαιό Φάληρο, ύψους 5.500 ευρώ και στην συνέχεια δημιούργησε μία άλλη στην Νέα Σμύρνη ύψους 1200 ευρώ…

ΜΑΖΙΚΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ: 12,8 ΔΙΣ ΣΕ ΞΕΝΑ FUNDS ΓΙΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ...500.000.000€ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Αντί οι τράπεζες να τα κουρέψουν και να δώσουν σε τιμές funds στους ίδιους τους δανειολήπτες, προτίμησαν να τα ξεπουλήσουν στα κοράκια με λιγότερο από 5% !!!

Τι αποκαλύπτει το economistas.gr :

Λιγότερα από 500 εκατ. ευρώ διέθεσαν ξένα funds και επενδυτές για την απόκτηση δανειακών υποχρεώσεων, νοικοκυριών και επιχειρήσεων προς τράπεζες συνολικού ύψους 12,8 δις. ευρώ.

Πρόκειται για πωλήσεις «πακέτων» μη εξυπηρετούμενων δανείων που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της προσπάθειας εξυγίανσης των τραπεζικών ισολογισμών και της μείωσης του αποθέματος των «κόκκινων» δανείων. Η τιμή πώλησης, αντιστοιχεί σε λιγότερα από το 4% της συνολικής οφειλής, μόνο ικανοποιητική δεν είναι για τις τράπεζες, και προκαλεί μεγάλες ζημιές οι οποίες ωστόσο έχουν καλυφθεί από προβλέψεις.

Τραπεζικές πηγές σημειώνουν στο economistas.gr ότι πρόκειται συνολικά για 6 συναλλαγές πώλησης μη εξυπηρετούμενων δανείων που έχουν ολοκληρώσει Eurobank, Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς και Εθνική Τράπεζα, τα οποία στην πλειοψηφία τους αφορούσαν προβληματικά δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις.

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ PSI & ΟΙ ΠΑΤΡΙΔΟΚΤΟΝΟΙ !!!




Τι γράφει το analyst.gr :

Θεωρούμε υποχρέωση μας να μην πάψουμε ποτέ να υπενθυμίζουμε πως το μεγαλύτερο έγκλημα στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας ήταν το PSI – με απόλυτη ευθύνη των δύο κομμάτων που το υπέγραψαν, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ή, καλύτερα, του κ. Βενιζέλου και του κ. Σαμαρά. Το αμέσως επόμενο έγκλημα ήταν το δεύτερο μνημόνιο που δρομολογήθηκε από τους ίδιους δράστες – αφού το πρώτο επιβλήθηκε ουσιαστικά από τον κ. Παπανδρέου, ο οποίος έβαλε το πιστόλι στον κρόταφο όλων των βουλευτών που το ψήφισαν.


Επικαιρότητα

Παραμονές εκλογών ο κ. Σαμαράς, τον οποίο το 2014 επικροτήσαμε για την κατάργηση της πολιτικής των μνημονίων , προσπάθησε να ξεπλύνει το παρελθόν του – ισχυριζόμενος σε εκπομπή φιλικά διακείμενου προς το κόμμα του τηλεοπτικού σταθμού ότι η κυρία Merkel του είχε προτείνει την προσωρινή έξοδο από το ευρώ και αυτός αρνήθηκε σθεναρά! Υπενθυμίζουμε πως ακριβώς το ίδιο έχει αναφέρει ο κ. Βαρουφάκης, μετά την παταγώδη διαπραγματευτική αποτυχία του, για τον κ. Σόιμπλε – υπερηφανευόμενος επίσης πως δεν το δέχτηκε και πολέμησε για την πατρίδα του!

Στη συνέχεια ο κ. Σαμαράς τόνισε πως είχε τότε να αντιμετωπίσει, προφανώς μαζί με το ΠΑΣΟΚ που συνεργαζόταν, δύο, για πολύ καιρό μόνιμους εχθρούς της Ελλάδας – το βουνό από τα χρέη και τα ελλείμματα, καθώς επίσης τα λόγια του προηγούμενου πρωθυπουργού, σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα είναι η πιο διεφθαρμένη χώρα στον πλανήτη. Αυτό που δεν είπε βέβαια είναι πως το κόμμα του, η ΝΔ μαζί με το ΠΑΣΟΚ, δημιούργησαν αυτούς τους δύο μόνιμους εχθρούς της Ελλάδας – αφού οι δύο αυτές παρατάξεις κυβερνούσαν τη χώρα τις τέσσερις τελευταίες δεκαετίες, υπερχρεώνοντας την, εγκλωβίζοντας την στο ευρώ και χρεοκοπώντας την.

Τέλος, αυτό που απέκρυψε έμμεσα ήταν η συμφωνία και η υπογραφή του εγκληματικού PSI από τον ίδιο και από τον κ. Βενιζέλο – με το οποίο κυριολεκτικά δολοφονήθηκαν οι Έλληνες, ενώ παραδόθηκαν αμαχητί και ανεύθυνα τα κλειδιά της χώρας στους Γερμανούς.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ: ΕΤΣΙ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΩΣ ΠΡΟΒΑΤΟ ΕΠΙ ΣΦΑΓΗΝ !!!

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΔΩ:
ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΔΝΤ: ΘΥΣΙΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!
https://www.kinima-ypervasi.gr/2019/05/blog-post_51.html




Ρουμελιώτης: Το παρασκήνιο της προσφυγής της Ελλάδας στο ΔΝΤ

Στην παραδοχή ότι «η Ελλάδα οδηγήθηκε "ως πρόβατο επί σφαγήν" και αποδέχτηκε ένα βίαιο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, δηλαδή αυστηρής λιτότητας», προχώρησε ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, ο οποίος φωτίζει το προσκήνιο και το παρασκήνιο της εποχής που η χώρα μπήκε σε μνημονιακό καθεστώς.

Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο τότε αν. Εκτελεστικός Διευθυντής του ΔΝΤ (Μάρτιος 2010 - Δεκέμβριος 2011) αναφέρει ποιοι είχαν ταχθεί υπέρ της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους και ποιοι κατά, και κυρίως γιατί.

Ο πανεπιστημιακός περιγράφει τις, κοινωνικές και οικονομικές, συνέπειες εκείνων των αποφάσεων και αναγνωρίζει ότι όλα έγιναν για τη διάσωση των τραπεζών, σημειώνοντας όμως ότι και «με τη μη έγκαιρη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν αποφεύχθηκε ούτε η επιμόλυνση και άλλων χωρών της ευρωζώνης, όπως υποστήριζαν οι Ευρωπαίοι».

«Σε αντίθεση με το ΔΝΤ, που αναγνωρίζει τα λάθη του να αναπροσαρμόζει τις πολιτικές του, αρκετοί ακόμα στη χώρα μας αλλά και ευρύτερα στην Ευρώπη, επιμένουν στις πολιτικές μονόπλευρης λιτότητας. Αυτό είναι και το διακύβευμα στις επερχόμενες ευρωπαϊκές και εθνικές εκλογές», υπογραμμίζει ο Π. Ρουμελιώτης, με άλλα λόγια, «αν θα επικρατήσουν οι δυνάμεις της ανάπτυξης, της καταπολέμησης των ανισοτήτων, της ισότητας, της αλληλεγγύης, της κοινωνικής συνοχής ή εκείνες που επιθυμούν τη συνέχιση μιας πολιτικής που οδήγησε σε κρίσεις και κοινωνικά αδιέξοδα, με κίνδυνο της διάλυση της ευρωζώνης και της ΕΕ γενικότερα».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη:

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019: 34.900 ΒΟΛΕΜΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΤΟ ΔΙΠΟΛΟ ΤΣΙΠΡΑ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ !!!


Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΤΡΑΠΕΖΟΓΡΑΜΜΑΤΙΑ ΤΩΝ 100+200€ !!!



Σε κυκλοφορία από την ερχόμενη Τρίτη 28 Μαΐου

Τι μεταδίδουν τα dikaiologitika.gr :

Από την ερχόμενη Τρίτη 28 Μαΐου η ΕΚΤ κυκλοφορεί νέα χαρτονομίσματα των 100 ευρώ, (συνολικής αξίας 2,3 δις) και 200 ευρώ (συνολικής αξίας 700.000.000 ευρώ).

Με τα καινούργια δύο χαρτονομίσματα ολοκληρώνεται η κυκλοφορία της σειράς «Ευρώπη» των ευρω-χαρτονομισμάτων δεύτερης γενιάς. Έχουν προηγηθεί τα χαρτονομίσματα των 5, των 10, των 20 και των 50 ευρώ.

Οι ειδικοί της ΕΚΤ εξετάζουν ήδη την κυκλοφορία και τρίτης γενιάς χαρτονομισμάτων με στόχο την ακόμα πιο αποτελεσματική καταπολέμηση της παραχάραξης.

Τα νέα τραπεζογραμμάτια διαθέτουν νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως είναι το «ολόγραμμα» στην πάνω δεξιά γωνία. Σε εξέταση υπό γωνιά γίνονται ορατά μικρά σύμβολα του ευρώ, καθώς και η αξία του χαρτονομίσματος.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΙΣ 5 ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ !!!




Στην πρώτη θέση η πολύπαθη, από τις πολιτικές του ΔΝΤ, Αργεντινή...

Τα CDS (credit default swaps), ήτοι το κόστος που πρέπει να πληρώσει κανείς στην αγορά των παραγώγων για να εξασφαλισθεί από τον κίνδυνο χρεοστασίου του κρατικού χρέους (ομολόγων), έχουν αναδείξει και... ξεχωρίσει, σύμφωνα με τον διεθνή οικονομικό τύπο, τις πέντε οικονομίες με τον μεγαλύτερο κίνδυνο χρεοκοπίας.

Ανάμεσά τους πλέον, σταθερά συγκαταλέγεται και η Τουρκία, με την Αργεντινή να είναι επικεφαλής της λίστας κινδύνου με πάνω από 1230 μονάδες βάσης...

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ-ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ FUNDS: ΧΑΜΗΛΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΜΕ ΥΨΗΛΑ BONUS...ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!

ΧΑΜΗΛΕΣ ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΚΑΙ ΥΨΗΛΑ ΤΑ ΜΠΟΝΟΥΣ ΩΣ ΚΙΝΗΤΡΟ...ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ
"Βράζουν" οι τραπεζοϋπάλληλοι που οι διοικήσεις των τραπεζών ετοιμάζονται να τους "ξεφορτώσουν" μαζικά σε servicers !!!




Πώς αμείβονται οι εργαζόμενοι στα funds των κόκκινων δανείων


Χαμηλούς μισθούς και υψηλά μπόνους δίνουν οι εταιρείες διαχείρισης των κόκκινων δανείων, οι οποίες αναμένεται να αναλάβουν μη εξυπηρετούμενες απαιτήσεις ύψους 50 δισ. ευρώ από τις τράπεζες την επόμενη τριετία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr, οι εργαζόμενοι στις εταιρείες αυτές λαμβάνουν χαμηλές βασικές αποδοχές, οι οποίες όμως συνδυάζονται με υψηλά κίνητρα παραγωγικότητας. Ο λόγος είναι ότι οι κέρδη, αλλά και η επιβίωση των εν λόγω εταιρειών, εξαρτάται από την εισπραξιμότητα που θα πετύχουν επί των απαιτήσεων που αγοράζουν από τις τράπεζες. Αυτό το μοντέλο εφαρμόζουν εδραιωμένοι παίκτες στον χώρο, όπως η Cepal, η οποία διαχειρίζεται το προβληματικό χαρτοφυλάκιο της Alpha Bank, αλλά και η UCIη οποία αποτελεί σύμπραξη των διεθνών τραπεζών BNP Paribas και Santander.

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΓΙΟΥΝΚΕΡ: Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΣΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΥΡΩΠΑΙΟ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ !!!




Για να μην μας παραμυθιάζουν ακόμα ορισμένοι....

«Μέχρι στιγμής, η ελληνική βοήθεια δεν έχει κοστίσει σε κανέναν ούτε ένα ευρώ σε πραγματικούς όρους», δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ σε συνέντευξή του στην σημερινή έκδοση της εφημερίδας «Bild».

Θα θεωρούσε, επίσης, λάθος την εκ των υστέρων έξοδο από την Ευρωζώνη μιας χώρας ως απάντηση στην κρίση του χρέους: «Εάν φύγει μια χώρα, τότε απειλείται με διάλυση το ευρώ», όπως είπε χαρακτηριστικά.

"ΣΦΑΓΗ" ΤΩΝ FUNDS ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ Η EUROBANK !!!

ΜΑΧΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΩΝ FUNDS ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ EUROBANK:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2019/05/funds-eurobank.html




Σε μονομαχία για δύο εξελίσσεται η πώληση του πρώτου χαρτοφυλακίου – γίγα ακινήτων στην ελληνική αγορά, του χαρτοφυλακίου Star της Eurobank. Μαζί με το χαρτοφυλάκιο αυτό που περιλαμβάνει 700 ακίνητα και άλλα δύο μικρότερα που βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο για την πώλησή τους, η Eurobank θα "ρίξει" στην αγορά 1.150 ακίνητα, διαμορφώνοντας έναν "δείκτη τιμών" για τα funds και τη μεγάλη εικόνα για το πώς δουλεύει η ελληνική αγορά ακινήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, η πώληση του πακέτου Star αναμένεται να κλείσει μέσα στο επόμενο δεκαήμερο με την επιλογή ενός εκ των δύο ενδιαφερομένων.

Ο ανταγωνισμός προσφορών είναι έντονος, καθώς πρόκειται για την πρώτη τόσο μαζική πώληση ακινήτων, και δη μικρής και μέσης αξίας. Το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει για την ακρίβεια 674 ακίνητα (κυρίως διαμερίσματα) συνολικής αξίας 28 εκατ. ευρώ. Αποτελεί αναβίωση, με άλλη δομή και άλλη περίμετρο, του project Pixel, το οποίο δεν είχε προχωρήσει, καθώς ακυρώθηκε μετά την απόφαση για τη συγχώνευση της Grivalia.

Το προηγούμενο σχεδιαζόμενο χαρτοφυλάκιο ήταν ύψους 23 εκατ. ευρώ και περιελάμβανε 627 οικιστικά ακίνητα.

NEA ΔΙΚΑΙΩΣΗ !!! ΤτΕ: ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΤΙΜΕΣ ΠΟΥ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ FUNDS !!!


ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ: ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟ GDPR !!!


ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΕΤΟΙΜΕΣ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΚΙΝΗΤΑ ΜΕΣΩ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΝΓΑΙΑΣ: ΣΤΗΝ INVEL ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 32,6% !!!

ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ;;;




Στην Ιnvel πέρασε η Πανγαία, μεταβιβάστηκαν τα πακέτα


Πέρασαν στο Χρηματιστήριο δύο μεγάλα πακέτα μετοχών της Πανγαία, στην τιμή των 4,68 ευρώ, τα οποία πήρε η Invel.

Το ένα πακέτο ήταν 356,7 εκατ. μετοχές και το άλλο 34,1 εκατ. μετοχές, με την αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 390,8 εκατ ευρώ.

ΞΕΚΙΝΑ ΣΑΦΑΡΙ ΕΛΕΓΧΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ: ΠΩΣ Ο ΚΑΦΕΣ ΒΑΦΤΙΖΕΤΑΙ...ΓΕΥΜΑ !!!



Έρχονται σαρωτικοί έλεγχοι από την ΑΑΔΕ εν όψει καλοκαιριού

Παράθυρο για νέα κόλπα φοροδιαφυγής με τον ΦΠΑ ανοίγουν οι πρόσφατες μετατάξεις προϊόντων από το 24% στο 13% στον κλάδο της εστίασης, όπου όπως είναι γνωστό, τα φαγώσιμα έχουν μεταταχθεί στον μειωμένο συντελεστή ενώ ό,τι πίνεται, παραμένει στο 24%.

Στις καφετέριες κυρίως ή σε επιχειρήσεις γρήγορου φαγητού, το κόλπο φαίνεται σχετικά εύκολο. Αν ο πελάτης παραγγείλει καφέ, ο οποίος επιβαρύνεται με ΦΠΑ 24%, με την τιμή να παραμένει ίδια σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα, για παράδειγμα 1,5 ευρώ, αλλά η ταμειακή εκδώσει απόδειξη με την ένδειξη «γεύμα» ή «διάφορα» (όπως είναι σύνηθες) και ΦΠΑ 13%, με συνοπτικές διαδικασίες ο συνολικός ΦΠΑ που θα πρέπει να αποδώσει η επιχείρηση περιορίζεται…

Το σενάριο είναι υπαρκτό ως «ιδέα» στους κόλπους ορισμένων καταστηματαρχών, τα πρώτα σχετικά φαινόμενα έχουν καταγραφεί από υποψιασμένους καταναλωτές και δεν θα αργήσει να βρεθεί στο ραντάρ των διασταυρώσεων από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς παράλληλα με τα παλιά «κόλπα» των πειραγμένων ταμειακών μηχανών, ταμειακών στον «αέρα» που εκδίδουν απλώς χαρτάκια χωρίς καμία αξία ή αποδείξεων μόνο από το POS, στην περίπτωση όπου ο πελάτης πληρώνει με κάρτα.

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019: ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ & ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ !!!


ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ: ΔΕΝ ΛΥΝΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ !!!

ΑΛΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ, ΜΕΣΩ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥΣ, ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΤΙΚΟ ΒΗΜΑ
Ξενοδόχοι: "Τεράστια τα φορολογικά βάρη που ο ξενοδοχειακός κλάδος έχει κληθεί να σηκώσει τα τελευταία χρόνια" .




Πώς «μεταφράζουν» οι ξενοδόχοι τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση

Η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση είναι ένα θετικό βήμα, ωστόσο δε λύνει τα προβλήματα. Αυτό επισημαίνει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, κ. Γρηγόρης Τάσιος, επιχειρώντας να «μεταφράσει» τη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση, μετά τη δημοσίευση του Νόμου 4611/2019 και την έκδοση της σχετικής διευκρινιστικής εγκυκλίου.

«Ασφαλώς και η πρόσφατη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση είναι θετικό βήμα, αποτελεί μια πρώτη ελάφρυνση προκειμένου να μειωθούν τα τεράστια φορολογικά βάρη που ο ξενοδοχειακός κλάδος έχει κληθεί να σηκώσει τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, η μείωση αυτή δεν λύνει τα προβλήματά μας. Θυμίζουμε πως πέραν των πολλών φόρων και επιβαρύνσεων που έχουμε υποστεί τα τελευταία έτη (φόρος διαμονής, ΕΝΦΙΑ κ.λ.π.), ο ΦΠΑ στη διαμονή παραμένει ακόμα στο 13%», αναφέρεται σε σχετική επιστολή προς τα μέλη της ΠΟΞ.

ΟΥΤΕ ΤΑ 8 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΦΘΑΝΕΙ Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

ΔΕΚΑΔΕΣ ΔΙΣ ΠΟΥ ΧΡΕΩΘΗΚΑΜΕ ΩΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΑΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ...
Και τώρα οι τράπεζες, που όλα αυτά τα χρόνια εκτός όλων των άλλων μας έκλεβαν μέσω καταχρηστικών όρων-χρεώσεων, θέλουν να αρπάξουν και τα σπίτια μας !!! Ή τα "χαρίζουν" στα κοράκια των ξένων funds μέσα από το ξεπούλημα των κόκκινων δανείων !!!



Τράπεζες – Αξίες και Χρηματιστήριο


Στην πρώτη θέση της σχετικής κατάταξης φέρνει
 την Eurobank η απορρόφηση (μέσω συγχώνευσης ) της θυγατρικής Grivalia.

Στα 2,76 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το κλείσιμο στην χθεσινή συνεδρίαση, η χρηματιστηριακή αξία του ομίλου και πως να μην συμβεί αυτό από την στιγμή που η τράπεζα…κατάπιε ολόκληρη την εταιρεία που δραστηριοποιείται σε real estate, hoteling κ.λ.π παρεμφερείς κλάδους.

Προφανώς και το «μέγεθος μετράει» και τα 2,76 δισ. που έγραψε χθες το κοντέρ της αποτίμησης της Eurobank διαμορφώνει και ανάλογη βαρύτητα, στάθμιση σε δείκτες και επενδυτικά χαρτοφυλάκια.

Ωστόσο πρόκειται για έναν νέο όμιλο (που έχει απορροφήσει την θυγατρική του σε έναν εντελώς άλλον κλάδο από αυτόν του banking) που εν μέρει δεν είναι και τόσο δόκιμο να συγκρίνεται με τους άλλους συστημικούς ομίλους, Εθνική (αποτιμάται στα 1,88 δισ.), AlphaBank (1,89 δισ. ) και Πειραιώς(699,5 εκατ.).

EUROBANK: ΒΓΑΖΕΙ ΠΡΟΣ ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΗ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕΓΑΛΩΝ ΟΜΙΛΩΝ !!!

ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ CAΙRO ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΥΨΟΥΣ 3,5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ
Ποιων μεγάλων επιχειρήσεων τα δάνεια περιλαμβάνονται στο προς τιτλοποίηση χαρτοφυλάκιο.



Τι αποκαλύπτει το euro2day.gr :

Έτοιμη να τιτλοποιήσει απαιτήσεις από δάνεια μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων της χώρας, που έχουν καταγγελθεί, βρίσκονται σε βαθιά καθυστέρηση ή θεωρούνται αμφίβολης είσπραξης, είναι η Eurobank, στέλνοντας ένα ακόμη μήνυμα αποφασιστικότητας στην αγορά.

Μετά τις πωλήσεις μεμονωμένων εταιρικών δανείων, στις οποίες προχώρησε προ μερικών μηνών, με εμβληματικές περιπτώσεις τη Σαρακάκης και τη Χαλυβουργία Ελλάδος, η τράπεζα αποφάσισε να εντάξει στο προς τιτλοποίηση χαρτοφυλάκιο του project Cairo επιχειρηματικά δάνεια, ονομαστικής αξίας περίπου 3,5 δισ. ευρώ.

Σχεδόν το 75% των παραπάνω δανείων έχουν καταγγελθεί, ενώ περίπου το 6,5% είναι μεν ενήμερα, αλλά θεωρούνται αμφίβολης είσπραξης. Το υπόλοιπο αφορά σε δάνεια που βρίσκονται σε βαθιά καθυστέρηση, μέρος των οποίων είναι πιθανόν να καταγγελθεί ως την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας. Όλα τους έχουν εξασφαλίσεις επί ακινήτων.

Γίνεται αντιληπτό ότι η γκάμα των εταιρειών τα δάνεια των οποίων βγαίνουν προς τιτλοποίηση είναι τεράστια. Από εταιρείες που αντιμετωπίζουν εδώ και χρόνια μεγάλες δυσκολίες ή δεν λειτουργούν (Μηχανική, Βαλκάν) έως επιχειρήσεις των οποίων ο δανεισμός αναδιαρθρώθηκε πρόσφατα ή έχει συμφωνηθεί η μεταβίβασή τους σε επενδυτές με ισχυρό ισολογισμό.

ALPHA BANK: ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΑΘΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ !!!

ΑΡΠΑΖΕΙ 200-300 ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΑΠΟ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
Η Alpha Bank προχωρά στην ανάθεση διαχείρισης περισσοτέρων από χιλίων ακινήτων !!!




Τι μεταδίδει το capital.gr :

Στην πρώτη μαζική ανάθεση διαχείρισης ακινήτων, προχωρεί η Alpha Bank μέσω της AREMI (Asset Real Estate Management and Investment), της μονάδας διαχείρισης ακίνητης περιουσίας που έχει συστήσει εσωτερικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, η Τράπεζα θα προχωρήσει στην ανάθεση διαχείρισης πλέον των 1.000 ακινήτων που ανήκουν στο χαρτοφυλάκιο ιδιόκτητων ακινήτων της και φέρεται να έχει καταλήξει στην επιλογή τριών κορυφαίων asset managers. Οι τελευταίοι, μαζί με την Alpha Αστικά Ακίνητα θα αναλάβουν την τακτοποίηση και διάθεση στην αγορά των ακινήτων αυτών.

Σημειώνεται ότι η Alpha Αστικά Ακίνητα έχει διατηρήσει τον διακριτό της ρόλο στον όμιλο της Alpha Bank, ασχολούμενη με την παροχή υπηρεσιών που καλύπτουν όλο το φάσμα της αγοράς ακινήτων (εκτιμήσεις και πιστοποιήσεις έργων, αγορές, πωλήσεις, μισθώσεις, εκμισθώσεις ακινήτων, παρακολούθηση – συντονισμός έργων κ.λπ.).

Η Asset Real Estate Management and Investment, με Γενικό Διευθυντή τον κ. Γιάννη Γκάνο, είναι μία από τις πιο ολοκληρωμένες μονάδες διαχείρισης ακινήτων που έχουν συσταθεί από τις τράπεζες. Η εταιρεία έχει στόχο τη διαχείριση των μη ιδιοχρησιμοποιούμενων ακινήτων και τη διαχείριση των κόκκινων δανείων της Τράπεζας, διαθέτοντας ακίνητα αξίας 1 δισ. ευρώ που προέρχονται από κατασχέσεις ή από πλειστηριασμούς.

Επιδίωξη της θυγατρικής της Alpha Bank ήταν, μέσα στο 2019, να δημιουργήσει πακέτα συναλλαγών με στόχο τη διάθεση των στοιχείων ενεργητικού έως το 2021. Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται η πρώτη κίνηση ανάθεσης πλέον των 1.000 ακινήτων προς διαχείριση.

Το πλήθος των ακινήτων που θα δοθούν στην πορεία για διαχείριση θα βαίνει αυξανόμενο, καθώς στο ήδη μεγάλο υπάρχον στοκ, προστίθενται μηνιαίως περί τα 200 – 300 νέα ακίνητα από πλειστηριασμούς και από εθελοντικές παραδόσεις.

120 ΔΟΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ: "ΒΡΟΧΗ" ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ+ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΩΡΕΣ !!!

30.000 ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ 6 ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 3.000 ΑΙΤΗΣΕΙΣ
Μέσα στις πρώτες έξι ώρες λειτουργίας της ηλεκτρονικης πλατφόρμας για τη ρύθμιση των 120 δόσεων προς τα ταμεία έσπευσαν να την επισκεφθούν 30.000 οφειλέτες. Οι 24.000 ήταν ελεύθεροι επαγγελματίες και οι 6.000 εργοδότες. Από αυτούς υπέβαλλαν αιτήσεις 3000 ελεύθεροι επαγγελματίες και 500 εργοδότες.




Οι εργοδότες παραπέμπονται μέσω της πλατφόρμας στο ΚΕΑΟ το οποίο βρίσκει την οφειλή και αναλαμβάνει τη ρύθμιση ενώ όσοι έχουν υποβάλλει αίτηση συνταξιοδότησης παραπέμπονται στη διεύθυνση συντάξεων του ΕΦΚΑ.

Στο μεταξύ αναρτήθηκαν και οι εισφορές Απριλίου Αγροτών, Αυτοαπασχολούμενων και Ελεύθερων Επαγγελματιών με καταληκτική ημερομηνία καταβολής την Παρασκευή 31.5.2019.

Όσοι ενταχθούν στη ρύθμιση, καταβάλλουν τις δόσεις και τις τρέχουσες εισφορές μετά την 1/1/2019 θα λαμβάνουν ασφαλιστική ενημερότητας, διμηνιαίας ισχύος.

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΘΥΣΙΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!


Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

ΧΡΕΗ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ: ΑΝΟΙΞΕ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ 120 ΔΟΣΕΙΣ !!!





Άρχισε η λειτουργία της πλατφόρμας στον ΕΦΚΑ για τη ρύθμιση των οφειλών σε έως 120 δόσεις. Ο οφειλέτης μπαίνει στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr) και πηγαίνει στην επιλογή "Ρύθμιση οφειλών προς ΕΦΚΑ ν. 4611/2019" η οποία έχει προστεθεί και στις τρεις υπάρχουσες κατηγορίες "Ασφαλισμένοι- Εργοδότες- Συνταξιούχοι". Πατώντας πάνω στην επιλογή της ρύθμισης ανοίγει μια ενημερωτική σελίδα με αναλυτικές οδηγίες για τη διαδικασία.

Για να μπείτε στην εφαρμογή του ΕΦΚΑ πατήστε εδώ


Όπως δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου, "Με τον νόμο αυτόν δίνουμε μία πολύ μεγάλη ανάσα σε εκατομμύρια οφειλέτες να απαλλαγούν οριστικά από τα βάρη του παρελθόντος» και πρόσθεσε:

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΟλΑΠ: ΟΙ ΧΡΥΣΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ & ΤΑ BONUS ΤΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΤΟΥ ΕΛΒΕΤΙΚΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ !!!

Η ΑΠΑΤΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΜΕ ΡΗΤΡΑ ΕΛΒΕΤΙΚΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ ΕΙΧΕ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟ
Οι τράπεζες έδιναν οικονομικά κίνητρα ακόμη και στους υπαλλήλους των χορηγήσεων, προκειμένου το συνολικό τους δανειακό χαρτοφυλάκιο ελβετικού φράγκου να ανέλθει στο 20% !!! 

ΠΗΓΗ: Δημήτρης Αλβανός

ΣΕ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ :

ΑΠΟΧΗ: ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΟΥ !!!

Μιλούν για ΕΕ και… δημοκρατία. Ας δούμε τι εννοούν: Η αποχή από τις κάλπες των ευρωεκλογών το 2014 ανήλθε στην Σλοβακία στο 87%. Στην Τσεχία 80,5%. Στην Πορτογαλία 65,5%. Στην Βρετανία 64%. Στην Ολλανδία 63%. Στην Ισπανία 55,3%. Στην Γερμανία 52%. Στην Αυστρία 55%. Στην Πολωνία 77%. Στην Ουγγαρία 71%. Στην Κροατία 76%. Στην Σλοβενία 79%. Στην Ρουμανία 65%. Στην Λετονία 70%. Στην Σουηδία και στην Ιρλανδία 49%. Στην Κύπρο 58%. Από το σύνολο των 28 κρατών – μελών της ΕΕ η αποχή ξεπέρασε το 50% στις 20 από αυτές. Η αποχή ξεπέρασε το 40% στις 24 από τις 28 χώρες…

Το φαινόμενο δεν είναι καινούργιο. Στις ευρωεκλογές του 2009, σε όλες τις χώρες της ΕΕ το «κόμμα» που και τότε είχε κερδίσει ήταν η αποχή. Στο σύνολο των χωρών της ΕΕ το ποσοστό των Ευρωπαίων ψηφοφόρων που δεν είχαν προσέλθει να ψηφίσουν είχε ανέλθει και τότε στο 57%. Η αποχή εδώ και μια δεκαετία σχηματίζει πανευρωπαϊκή «κυβέρνηση» και μάλιστα… αυτοδύναμη.

Αυτή είναι η πραγματική σχέση των λαών με την «Ευρώπη των λαών». Το κλαμπ των Μπαρόζο και Γιούνκερ, των Ολι Ρεν και των Νταισελμπλουμ, το κονκλάβιο των επιτροπάτων και των διευθυντηρίων, είναι προφανές ότι δεν διαθέτει επί της ουσίας καμία «νομιμοποιητική» βάση. Το «δικαίωμά τους» να ορίζουν πρωθυπουργούς (βλέπε: Κάννες το 2011), να συντάσσουν Μνημόνια, να χρηματοδοτούν τράπεζες και να επιβάλουν λιτότητα, να επιβάλλουν πολιτικές μέσω ενός ανυπόστατου πολιτικά και καταστατικά οργάνου (Γιούρογκρουπ) δεν απορρέει από καμία λαϊκή έγκριση.

ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ: Η ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ+ΠΟΛΩΝΙΑ ΘΑ ΟΔΗΓΟΥΣΕ ΣΕ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΕ !!!

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΞΟΡΚΙΣΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ-ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΟΥΝ ΧΩΡΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ...
Από την άλλη αυτό που πραγματικά τρέμουν είναι η πρόκληση ντόμινο διεκδικήσεων και από άλλες χώρες !!!




Die Welt: Θα... «διαλυθεί» η ΕΕ αν η Γερμανία καταβάλει πολεμικές αποζημιώσεις !!!

«Η κατάρα των αποζημιώσεων» επιγράφεται εκτενές άρθρο στην εφημερίδα του Βερολίνου, το οποίο ξεκινά με τη διαπίστωση ότι «η Ελλάδα, η Πολωνία και τώρα και οι χώρες της Βαλτικής απαιτούν τεράστιες αποζημιώσεις από τη Γερμανία. Οι συνέπειες θα ήταν δραματικές». Ο αρθρογράφος ξεκαθαρίζει εξ' αρχής ότι είναι αντίθετος με την πληρωμή των επανορθώσεων. Η αιτιολόγησή του: «Όποιος προκαλεί μία ζημία πρέπει να καταβάλει αποζημίωση. Αυτό ισχύει σε κάθε κράτος δικαίου και κατά βάση είναι λογικό. Υπάρχουν όμως και κάποιοι περιορισμοί διότι μία τυφλή προσήλωση σε αρχές μπορεί να οδηγήσει σε παραπλάνηση. Όταν μία επανόρθωση προκαλεί σημαντικά μεγαλύτερη ζημία από εκείνη που μπορεί να αποκαταστήσει, τότε είναι πιο συνετό να αναζητήσουμε άλλες δυνατότητες για να αντισταθμιστεί. Αυτό ακριβώς συμβαίνει με τις περιβόητες αξιώσεις περί αποζημιώσεων που διατυπώνονται απέναντι στη Γερμανία τα τελευταία χρόνια».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «τελευταία γίνονται παρόμοιες σκέψεις και στις χώρες της Βαλτικής και αν η Γερμανία υποχωρήσει εδώ, τότε πολύ σύντομα θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες χώρες που είχαν καταληφθεί από τη Βέρμαχτ στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο». Ο αρθρογράφος υποστηρίζει ότι «καλώς έκανε η δυτική πολιτική να αποφύγει επί δεκαετίες το ζήτημα της καταβολής επανορθώσεων σε κράτη (σε αντίθεση με τις αξιώσεις μεμονωμένων ατόμων). Γιατί παρόμοιες αξιώσεις δεν θα επέλυαν προβλήματα αλλά θα δημιουργούσαν καινούργια. Αυτό οφείλεται κυρίως στoν διπλό χαρακτήρα των αποζημιώσεων: το ζητούμενο είναι από τη μία πλευρά η αποκατάσταση συγκεκριμένης ζημίας επί των περιουσιακών στοιχείων αλλά από την άλλη πλευρά και η ταπείνωση του αντιπάλου. Όταν το 1871 ο Ότο φον Μπίσμαρκ όριζε τις αποζημιώσεις που όφειλε να καταβάλει η ηττημένη Γαλλία στο νέο Γερμανικό Ράιχ, στην πραγματικότητα δεν συνέτρεχε λόγος αποζημίωσης, δεδομένου ότι σχεδόν ολόκληρη η εκστρατεία είχε λάβει χώρα στη γαλλική επικράτεια. Παρά ταύτα ο αυτοκράτορας του Ράιχ καθόρισε ποσό παρεμφερές με εκείνο που είχε επιβάλει ο Ναπολέων στην Πρωσία το 1807: 120% του ετήσιου κρατικού προϋπολογισμού. Έτσι προέκυψε το ποσό των πέντε δισεκατομμυρίων χρυσών φράγκων, το οποίο αναγκάστηκε να πληρώνει η Γαλλία μέχρι το 1874. Και αυτό παρότι ο Μπίσμαρκ γνώριζε την καταστρεπτική επίδραση των αποζημιώσεων. Γι αυτό, συναινώντας στην Ειρήνη της Πράγας με την Αυστρία, δεν είχε απαιτήσει παρά μία συμβολική αποζημίωση».

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ....ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ !!!



Πίσω έχουμε αφήσει όλες τις άλλες χώρες στον πρωταθλητισμό. Και μάλιστα με τη σφραγίδα της Έκθεσης του ΟΟΣΑ.

Στους φόρους σε αγαθά και υπηρεσίες (ΦΠΑ, ειδικοί φόροι κατανάλωσης, δασμοί) η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση σε επίπεδο Ευρωζώνης με 15,8% και ακολουθούν η Εσθονία (14,9%) και η Σλοβενία (14,6%).

Στις τελευταίες θέσεις βρίσκονται η Ιρλανδία (7,5%) και το Λουξεμβούργο (9,1%). Ο μέσος όρος στην Ευρωζώνη είναι 11,9%. Και πάμε να δούμε τους συντελεστές ΦΠΑ.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΔΙΝΟΥΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ & ΑΦΗΝΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΗΣΤΗ-ΒΑΣΑΝΙΣΤΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ !!!

ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΑΝΕΚΔΟΤΟ !!! ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΙΛΑΜΕ ;;;
Καταδικάστηκε σε 12 χρόνια κάθειρξη αλλά του έδωσαν αναστολή...Μάλιστα ζει στην ίδια κωμόπολη με τα θύματά του !!!
Μετά απορούν για την έκρηξη της εγκληματικότητας...






Το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας επέβαλε κάθειρξη 12 ετών σε έναν Αλβανό κατηγορούμενο, που μαζί με άλλους δύο συνεργούς του στις 16 Ιουνίου 2015 έδειραν, έδεσαν και φίμωσαν ζευγάρι ηλικιωμένων στον Μελιγαλά για να ψάξουν ανενόχλητοι το σπίτι.

Οι τρεις δράστες, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχαν στήσει αρτέρι έξω από την πόρτα του ζευγαριού στις 21:30 το βράδυ, Φορούσαν καπέλα και γάντρια και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κομμάτια από ύφασμ

Η τουαλέτα ήταν έξω από το σπίτι και όταν ο άνδρας άνοιξε για να βγει αυτοί του επιτέθηκαν και τον χτύπησαν με ένα ξύλο από ελιά. Η γυναίκα του άκουσε από μέσα και πήγε να δει τι συμβαίνει.

Εμειναν στο σπίτι δύο ώρες και όσο κάθισαν δεν σταμάτησαν να απειλούν και να χτυπάνε το ζευγάρι, ενώ τους έδεσαν με πλαστικό σκοινί πίσω τα χέρια και τους δύο μαζί από το πόδι σαν ζώα και τους κάθισαν σε έναν καναπέ.

ΧΑΜΟΣ ΜΕ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ 120 ΔΟΣΕΩΝ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ: 3.000 ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ 5 ΩΡΕΣ !!!




Πήρε "φωτιά" η ηλεκτρονική πλατφόρμα

Ρεκόρ επισκέψεων δέχθηκε χθες η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την ρύθμιση των 120 δόσεων για οφειλές προς την εφορία μέσα στις πρώτες ώρες λειτουργίας της εφαρμογής. Σήμερα Τετάρτη αναμένεται να αρχίσουν οι ενδιαφερόμενοι να καταθέτουν αιτήσεις και για τις οφειλές στα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Ενδεικτικό της κοσμοσυρροής είναι ότι μέσα στις πρώτες πέντε ώρες από το άνοιγμα της εφαρμογής 20.000 οφειλέτες μπήκαν διερευνητικά σ’ αυτήν, ενώ 3.000 υπέβαλαν και τη σχετική αίτηση για τη ρύθμιση των οφειλών τους.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΤΟ ΕΛΝΤΟΡΑΝΤΟ ΤΩΝ FUNDS !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Συνωστισμός κορακιών(funds+εταιρείες διαχείρισης) για την τεράστια μπίζνα άνω των 50 δις ευρώ που έχει στηθεί με τα κόκκινα δάνεια...


Στη μακρά λίστα των εταιρειών που διεκδικούν κομμάτι της διαχείρισης από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια που «ξεφορτώνονται» οι τράπεζες προστέθηκε η εταιρεία ΕΥπράξις, ανεβάζοντας τον αριθμό των εταιρειών που έχουν αδειοδοτηθεί από την αρμόδια εποπτική αρχή στις 18.

Η ΕΥπράξις, με πρόεδρο το πρώην στέλεχος της Citibank κ. Γιώργο Κοφινάκο και διευθύνοντα σύμβουλο τον κ. Ηλία Κυριακόπουλο της εταιρείας συμβούλων Aegis, αποτελεί σύμπραξη του διεθνή διαχειριστή StormHarbour και της ιταλικής εταιρείας Fire SpA, που διαχειρίζεται δάνεια – εξυπηρετούμενα και μη – συνολικής αξίας 18 δισ. ευρώ.

Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος που συγκεντρώνει η ελληνική αγορά των κόκκινων δανείων είναι ότι εκτός από τις 18 εταιρείες που έχουν ήδη λάβει άδεια, στη μακρά λίστα των εταιρειών που έχουν υποβάλλει φάκελο για τη δραστηριοποίησή τους στην ελληνική αγορά προστίθενται η ισπανική Hypoges, η Mounstreet και η Pepper, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των εταιρειών διαχείρισης στην Ελλάδα πάνω από 20.

Οι εταιρείες που έχουν αδειοδοτηθεί μέχρι σήμερα είναι οι: CEPAL, FPS, ΘΕΑ ΑΡΤΕΜΙΣ (θυγατρική της τράπεζας Αττικής), Pillarstone, UCI, Resolute Asset Management, Independent Portfolio Management, B2Kapital, QQuant, DV01 Asset Management, Special Financial Solutions, Hoist, LPN CAPITAL, MELFIN, APS, Cerved Credit Management, EOS Matrix Greece και πρόσφατα η ΕΥπράξις.

Μετά την FPS, θυγατρική της Eurobank, που αποτελεί το μεγαλύτερο διαχειριστή στην ελληνική αγορά με 22 δισ. ευρώ κόκκινα δάνεια υπό διαχείριση, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία είναι η Cepal, που αποτελεί σύμπραξη της Alpha Bank και του αμερικάνικου fund Centerbridge και η οποία μέχρι σήμερα έχει αναλάβει τη διαχείριση κόκκινων δανείων ύψους 11 δισ. ευρώ.

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΤΕΡΕΣ ΜΕ ΤΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ !!!

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΔΩ:
ΔΕΚΑΔΕΣ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΗΤΑΝ ΠΡΩΗΝ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΝΑΖΙ !!!
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/04/blog-post_36.html





Ο κόσμος του κόμματος τον περίμενε να εμφανιστεί και να μιλήσει. Στο διάλειμμα του συνεδρίου, μια νεαρή δημοσιογράφος τον πλησίασε και αστραπιαία του κατέβασε με δύναμη το χέρι της πάνω στο μάγουλό του, ουρλιάζοντάς του «Ναζί, Ναζί!». Εκείνος δεν κατάφερε να αντιδράσει, παρά μόνο κρατούσε αιφνιδιασμένος το μάγουλό του. Οι σωματοφύλακες άμεσα απομάκρυναν την επικίνδυνη νεαρή. Την επόμενη μέρα, η υπόθεση έφτασε στο δικαστήριο και ο δικαστής τη ρώτησε: «Γιατί αποφάσισες να ασκήσεις βία στον καγκελάριο της πατρίδας μας;». «Βία, κύριε πρόεδρε, είναι η επιβολή ενός ναζιστή καγκελαρίου στη γερμανική νεολαία» απάντησε εκείνη. Το επεισόδιο συνέβη στη Δυτική Γερμανία του 1968.

Πράγματι, ο τρίτος μεταπολεμικός καγκελάριος της Γερμανίας Κουρτ Γκέοργκ Κίζινγκερ, που δεν ήταν εκλεγμένος, υπήρξε μέλος του ναζιστικού κόμματος, υπηρετώντας με ευλάβεια στο υπουργείο Εξωτερικών του Γ’ Ράιχ. Η Μπεάτε Κλάρσφλεντ, η νεαρή Γερμανίδα ερευνήτρια δημοσιογράφος που τον χτύπησε, φυλακίστηκε ενώ ο Κίζινγκερ θα έχανε στις εκλογές του 1969. Η Μπεάτε αφιέρωσε εκείνο το χαστούκι στον Μανώλη Γλέζο.

Αρκετά χρόνια αργότερα, στα τέλη της δεκαετίας του 1970, η Κομισιόν θα είχε την τιμή να δεχτεί στις τάξεις της τον νομικό Ernst Achenbach, ευρωβουλευτή και αντιπρόεδρο των Φιλελευθέρων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Πρόκειται για την πολιτική ομάδα της οποίας σήμερα ηγείται ο Γκυ Φερχόφεστατ. Ήταν προγραμματισμένο ο Γερμανός πολιτικός να μεταπηδήσει από το Ευρωκοινοβούλιο στην Κομισιόν.

Τα πράγματα όμως δεν εξελίχθηκαν έτσι. Η Μπεάτε ξαναχτύπησε: Ο Κίζινγκερ δεν ήταν τίποτα μπροστά στον Ευρωβουλευτή Achenbach, ο οποίος στην περίοδο του πολέμου, ως συνεπές μέλος του ναζιστικού κόμματος, υπέγραψε τη θανατική καταδίκη 2.000 Γαλλοεβραίων. Από το πόστο του στη γερμανική πρεσβεία στο Παρίσι, φρόντισε για τη μεταφορά χιλιάδων Εβραίων στα γερμανικά κρεματόρια.

ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΜΕ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ...ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ !!!


Τρίτη 21 Μαΐου 2019

ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ: ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΤΟΜΑ ΣΤΗΝ "ΔΑΓΚΑΝΑ" ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΞΕΠΛΥΜΑΤΟΣ !!!

ΔΕΣΜΕΥΘΗΚΑΝ ΗΔΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 31.000.000€ ΤΟ ΠΡΩΤΟ 4ΜΗΝΟ ΤΟΥ 2019
Πλήθος αιτημάτων για παροχή στοιχείων από το εξωτερικό για καταθέσεις ή άλλες επενδύσεις που τυχόν έχουν. 




Σχεδόν 280 άτομα εντοπίστηκαν στους πρώτους μήνες του 2019 από τις Αρχές να εμπλέκονται στη διακίνηση «μαύρου χρήματος», ενώ πολύ περισσότεροι είναι εκείνοι για τους οποίους ζητήθηκαν πληροφορίες για καταθέσεις τους ή για άλλες επενδύσεις τους στο εξωτερικό.

Τα στοιχεία τόσο της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες όσο και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, αποκαλύπτουν ότι το «μαύρο χρήμα» στην Ελλάδα παραμένει απτόητο, παρά τους πολλαπλούς ελέγχους, από τις τράπεζες, την ΑΑΔΕ και την Αρχή για το ξέπλυμα.

Στο πρώτο τετράμηνο του 2019, μόνο από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, εντοπίστηκαν 34 καινούργιες ύποπτες υποθέσεις ενώ για τριπλάσιο αριθμό ατόμων (119) ζητήθηκαν από το εξωτερικό, στοιχεία για τις καταθέσεις τους ή άλλες επενδύσεις που τυχόν έχουν.

ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΑΡΑΒΙ...



Παλιότερο αλλά επίκαιρο άρθρο:

Οι περιπέτειες των κοινωνικών δικαιωμάτων στην Ευρώπη σε περιόδους οικονομικής ευμάρειας και οικονομικής κρίσης


Η θέση του Συμβουλίου της Επικρατείας αναφορικά με την συνταγματικότητα αφενός των περικοπών μισθών, συντάξεων και λοιπών κοινωνικών παροχών και αφετέρου της επιβολής πρόσθετων – έκτακτων φόρων που έλαβαν χώρα στα χρόνια των μνημονίων είναι λίγο πολύ γνωστή σε όλους μας. Στην παρούσα μελέτη θα εξετάσουμε τη νομολογιακή τοποθέτηση(1)  Ανωτάτων Διοικητικών ή Συνταγματικών Δικαστηρίων στην ευρωπαϊκή ήπειρο(2) σε συναφείς υποθέσεις, τόσο σε περιόδους οικονομικής ευμάρειας όσο και σε περιόδους οικονομικής ύφεσης και λιτότητας, τονίζοντας προκαταβολικά την εν τοις πράγμασι ετερογένεια μεταξύ των δικαιϊκών συστημάτων στα οποία θα αναφερθούμε τόσο σε επίπεδο λεκτικής διατύπωσης / διακήρυξης κοινωνικών δικαιωμάτων στα εθνικά Συντάγματα, όσο και σε επίπεδο ερμηνείας αυτών βάσει των εθνικών δικαιϊκών αξιών.

Παράλληλα, οφείλουμε να τονίσουμε πως κατηγοριοποιώντας πρόχειρα(3) τις νομολογιακές τάσεις που θα εξετάσουμε παρακάτω μπορούμε να πούμε με ασφάλεια πως βασικά κριτήρια στην επιλογή το είδους του ασκηθέντος δικαστικού ελέγχου είναι διαζευκτικά :

α) ο τυπικός διαδικαστικός έλεγχος που εστιάζει στην παραβίαση της αρχής της ισότητας (μη διάκρισης),

β) ο ουσιαστικός έλεγχος που εστιάζει στην εγγύηση του σεβασμού των δικαιωμάτων, έστω ως προς το ελάχιστο τους περιεχόμενο

και γ) ο ορθολογικός έλεγχος που εστιάζει στα κριτήρια αξιολόγησης των δράσεων της νομοθετικής εξουσίας.

1. Κοινωνικά δικαιώματα σε περιόδους οικονομικής ευμάρειας

ΜΠΙΖΝΕΣ ΜΕ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: ΠΡΟΣ ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΕΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ ΤΟ 80% ΤΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΙ !!!




Οι περισσότερες συναλλαγές στην αγορά κατοικίας αφορούν διαμερίσματα που προορίζονται για βραχυχρόνια μίσθωση


Μόνο δύο στους δέκα αγοραστές διαμερισμάτων επενδύουν για να καλύψουν στεγαστικές τους ανάγκες, ενώ η πλειοψηφία των αγορών, ποσοστό περί το 80%, αφορά σε κατοικίες που προορίζονται για εκμετάλλευση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επεξεργάστηκε το Πανελλαδικό Δίκτυο Κτηματομεσιτών E-Real Estates, στο πρώτο τρίμηνο του νέου έτους υπήρξε κινητικότητα στην αγορά, αλλά δεν έγιναν πολλές συναλλαγές, κυρίως επειδή δεν υπάρχουν διαθέσιμα ακίνητα στις περιοχές που αναζητούν, με κόστος αγοράς έως 600-700 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο (τ.μ.).

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται ακίνητα από 85 έως 110 τ.μ. καθώς μόνο ένας στους δέκα αγοραστές επένδυσε σε διαμέρισμα άνω των 120 τετραγωνικών μέτρων. Η αγορά επηρεάζεται τόσο από τους ρυθμούς χορήγησης νέων στεγαστικών δανείων, αλλά και το γεγονός πως πλέον οι αγοραστές πρέπει να καλύψουν με δικά τους κεφάλαια το 25% του κόστους αγοράς κατοικίας.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΟΥΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΙΝΟΠΡΑΚΤΙΚΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!




Out of order το NPL Forum της Ένωσης Τραπεζών


Εδώ και πάρα πολλούς μήνες στους κόλπους του NPL Forum που έχουν συστήσει οι τράπεζες στην Ενωση Τραπεζών δεν λειτουργεί ουσιαστικά…

Αντικείμενο του Forum ήταν να συνεννοηθούν μεταξύ τους στο τιτάνιο έργο της μείωσης των κόκκινων δανείων.

Είχαν φτιάξει μια λίστα με περισσότερα από 70 κόκκινα επιχειρηματικά – κοινοπρακτικά δάνεια – με στόχο από κοινού να λύσουν τις χρονίζουσες αυτές υποθέσεις…

Κάποια προχώρησαν – τα πιο αναίμακτα – και πολλά δεν αντιμετωπίσθηκαν από κοινού αλλά η κάθε τράπεζα ακολούθησε την δική της πολιτική…

Η ΤτΕ ΞΕΚΙΝΑ ΑΜΕΣΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ+ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ !!!

ΟΜΩΣ ΕΝΑ ΒΑΣΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΥΠΤΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ, ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΤΗΣ ΤτΕ(ΒΛΕΠΕ ΠΑΣΧΑ) ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ;;;
Βέβαια, όταν ο Γιάννης Στουρνάρας επιλέγει να έχει για "δεξιά" & "αριστερά χέρια" στην ΤτΕ υπόδικους για κακουργήματα σε μεγάλα σκάνδαλα, δεν μπορείς να περιμένεις και πάρα πολλά...




Τι γράφει το bankingnews.gr :


Η Τράπεζα της Ελλάδος ξεκινάει έλεγχο στη Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας


Μήνυμα οικονομικής …ευρωστίας στέλνει η Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας, όταν μάλιστα προσφέρει επιτόκια «χρεωκοπίας» για να βρει λεφτά αφού βγάζει ομόλογο που δεν λήγει ποτέ. 

Η Τράπεζα της Ελλάδος ως θεματοφύλακας είναι σε εγρήγορση μετά τις τελευταίες αποφάσεις της διοίκησης.Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Δευτέρα 3 Ιούνιου αρχίζει ο έλεγχος στη Συνεταιριστική Τράπεζα ο οποίος αναμένεται να είναι ευρείας έκτασης.
Το ανώτερο στέλεχος της ΤτΕ έχει λάβει εντολή για έλεγχο των δανείων που έχουν δοθεί σε στελέχη της τράπεζας όπως και σε μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας βρίσκεται στο … καλύτερο σημείο αφού εκδίδει δύο ομόλογα τα οποία στην ουσία χτυπούν τον κώδωνα του κινδύνου για τον μέλλον της.
Στην πρόσφατη γενική συνέλευση των μετόχων εγκρίθηκε η έκδοση ομολόγου συνολικού ύψους 1,5 εκατ. ευρώ το οποίο να σημειωθεί απευθύνεται μόνο σε θεσμικούς επενδυτές, οι οποίοι γνωρίζουν τους κινδύνους.

ΕΤΣΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΕΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ !!!



Τυχόν έγγραφες ή προφορικές βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων, που συνάπτονται μόνο ιδιωτικά και όχι μέσω ψηφιακής πλατφόρμας, αντιμετωπίζονται ως κοινές αστικές μισθώσεις.

Αυτό σημαίνει πως απαλλάσσονται του ΦΠΑ με την προϋπόθεση ότι δεν παρέχονται πρόσθετες υπηρεσίεςπρος τους μισθωτές, πλην της απλής παροχής κλινοσκεπασμάτων. Σύμφωνα με το τμήμα Tax & Outsourcing της Grant Thornton οι συγκεκριμένες μισθώσεις δεν αναρτώνται στο Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής, ενώ δεν υφίσταται υποχρέωση γνωστοποίησης στον ΕΟΤ στην περίπτωση αυτή.

ΟΤΑΝ Ο ΑΡΗΣ ΜΕ ΤΟ ΤΖΑΚΟΥΖΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΕΦ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΙΤ...



Για να μην μας περνάνε και για.....

Η στήλη μπήκε στον πειρασμό ακούγοντας τις δηλώσεις που έκανε χθες ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ και θα υπενθυμίσει στον Άρη που αλληθωρίζει ακόμη και στον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να ξαναμπεί στα σαλόνια της εξουσίας πως όταν μιλάει για τις ελίτ καλό είναι να έχει μια συγκράτηση…, κυρίως όμως ΜΝΗΜΗ!

Κι αυτό διότι δεν μπορεί να κατακρίνει συμπεριφορές που έχει απολύτως υιοθετήσει όταν ήταν υπουργός Τουρισμού την περίοδο 2007-2009, μια ανάσα δηλαδή πριν την επίσημη χρεοκοπία της Ελλάδας…

Ο Άρης, λοιπόν, όταν έγινε υπουργός Τουρισμού επί κυβερνήσεως Καραμανλή είχε προσλάβει προσωπικό σεφ στο υπουργείο…

Για του λόγου του αληθές το θέμα είχε απασχολήσει τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της εποχής… και στις διαψεύσεις που έβγαζε μιλούσε περί ανέμων και υδάτων και όχι για την ταμπακιέρα…

Ο ΑΡΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΑΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΤΥΧΑΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΜΟΙΡΑΙΑ !!!

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΜΕ ΑΓΑΠΗ & ΣΥΜΠΟΝΟΙΑ
Στους φίλους μου, που μετά από 9 χρόνια μνημονίων, συνεχίζουν να διαμαρτύρονται ότι δεν βρίσκουν τα 2.000.000€ που απαιτούνται, για να φτιάξουν το νέο πολιτικό κόμμα που θα σώσει την Ελλάδα !!!


ΣΕ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ :

ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΒΙΖΑΣ: ΑΝΑΡΠΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΞΕΝΟΥΣ ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΕΝΤΟΝΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ
Κινέζοι, Ισραηλινοί, Τουρκοι, Αραβες αλλά και από την ευρωπαϊκή αγορά, Γερμανοί και Ελβετοί αγοράζουν αυτή την στιγμή πολυτελείς κατοικίες στην Ελλάδα με το ενδιαφέρον να βαίνει αυξανόμενο και τις συμφωνίες στις πιο δημοφιλείς περιοχές αλλά και στην Αθήνα, κυρίως τα νότια προάστια, να έχουν αυξηθεί σημαντικά.




Τα στοιχεία παρουσίασαν οι επιτελείς της Engel & Völkers, πολυεθνική εταιρεία real estate, η οποία έχει δημιουργήσει ήδη από τις αρχές του έτους το νέο μητροπολιτικό της κέντρο στην Αθήνα και θέλει να αποσπάσει μερίδιο 10% στην ελληνική αγορά πολυτελών κατοικιών όσον αφορά τις αγοραπωλησίες ακινήτων.

Η εταιρεία, η οποία έχει παρουσία σε περισσότερες από 800 πόλεις, σε πάνω από 30 χώρες, με εμπειρία 40 ετών στo real estate διαπιστώνει μεγάλο ενδιαφέρον από το εξωτερικό για ελληνικά πολυτελή ακίνητα και σύμφωνα με σχετική έρευνα που έχει πραγματοποιήσει, αυτή την στιγμή, η συντριπτική πλειοψηφία των αγοραστών καλών ακινήτων στη χώρα μας, είναι ξένοι, φθάνοντας σε ένα ποσοστό 62%, ενώ αν ληφθούν υπόψη και όσοι προχωρούν σε αγορές μέσω εταιρειών το νούμερο ανεβαίνει ακόμη και στο 90%. Η αγορά πολυτελών κατοικιών στην Ελλάδα εκτιμάται ότι μπορεί να αυξάνεται σε ετήσια βάση πλέον σε ποσοστό 10- 15% και σύμφωνα με τη διευθύνουσα σύμβουλο της Engel & Völkers στην Ελλάδα, Ναταλί Λεονταράκη, το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν περιπτώσεις παραλιακών ακινήτων στα ακριβά νότια προάστια της Αθήνας (Γλυφάδα, Βούλα, Βουλιαγμένη) που πωλήθηκαν πάνω από τα 10 εκατ. ευρώ, φθάνοντας ακόμη και τα 40 εκατ. ευρώ, ενώ στο κέντρο της Αθήνας, σε Ακρόπολη, Πλάκα υπήρξαν αγοραπωλησίες ακόμη και στα 5.000 ευρώ ανά τ.μ..

ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΨΗΦΙΣΗ Ο ΝΕΟΣ ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ & ΚΩΔΙΚΑΣ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ !!!




Με σημαντικές βελτιώσεις και με ενσωματωμένες τις προτεινόμενες αλλαγές από τον Υπουργό Δικαιοσύνης πρόκειται να εισαχθούν σύντομα στην Βουλή οι νέοι κώδικες, Ποινικός και Ποινικής Δικονομίας, με στόχο να ψηφιστούν αμέσως.

Η ριζική αναμόρφωση του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης και την ενσωμάτωση όλων των προτεινόμενων αλλαγών, οδηγείται στην Βουλή προκειμένου να περάσει από την κοινοβουλευτική διαδικασία, για την ψήφισή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από την διαδικασία της διαβούλευσης έχουν προκύψει σημαντικές βελτιώσεις και ιδιαίτερα στις διατάξεις εκείνες που είχαν προκαλέσει αντιδράσεις τόσο στο νομικό κόσμο όσο και σε κοινωνικές ομάδες, όπως αυτές που αφορούν το αδίκημα του βιασμού, αλλά και αυτό που αφορά την σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Όπως είχε προαναγγείλει και ο Υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου, οι νομοπαρασκευαστικές επιτροπές κατέληξαν σε συγκεκριμένες αλλαγές, που ικανοποιούν το σύνολο των διαφωνούντων και πλέον η επί δέκα χρόνια επιχειρούμενη μεταρρύθμιση της ποινικής νομοθεσίας γίνεται πράξη για τα δικαστήρια και το νομικό κόσμο της χώρας.

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΔΝΤ: ΘΥΣΙΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ...
Τι ομολογεί το ΔΝΤ σχετικά με την Ελλάδα στην έκθεση αξιολόγησης των προγραμμάτων του.




Με μια «αξιολόγηση» της απόδοσης των δικών του προγραμμάτων, το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου επιχειρεί να αναμορφώσει τη διαδικασία σχεδιασμού προγραμμάτων με απώτερο στόχο την αποφυγή της επανάληψης των λαθών που έγιναν σε χώρες όπως η Ελλάδα.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο πλαίσιο αυτής της αποτίμησης της πορείας των προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν από το 2008 έως το 2017, το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Ταμείου διαπιστώνει σε αρκετές περιπτώσεις σημαντικές αστοχίες και παραλείψεις. Μάλιστα στη σχετική έκθεση υπάρχουν επανειλημμένες αναφορές στην Ελλάδα, οι οποίες αναδεικνύουν:

  • Τον εσφαλμένο τρόπο προσέγγισης σε αρχικό στάδιο του προβλήματος της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους
  • Την δυσανάλογη έμφαση που δόθηκε στη δημοσιονομική προσαρμογή
  • Τις υπεραισιόδοξες εκτιμήσεις για τα μακροοικονομικά μεγέθη

Βιωσιμότητα Ελληνικού Χρέους

ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΣτΕ: ΤΕΛΟΣ Ο 13ος+14ος ΜΙΣΘΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ !!!



Η κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα καθώς και του επιδόματος θερινής άδειας (13ος και 14ος μισθός) των δημοσίων υπαλλήλων, των υπαλλήλων των ΟΤΑ, ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ, κ.λ.π. κρίθηκε κατά πλειοψηφία συνταγματική από την Oλομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ολομέλεια του ΣτΕ για το θέμα της κατάργησης των τριών δώρων, αποφάσισε εντελώς αντίθετα από τις περσινές αποφάσεις της επταμελούς σύνθεσης του ΣΤ΄ Τμήματος του ΣτΕ που είχαν κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές των τριών επιδομάτων-δώρων, που έγιναν με το νόμο 4093/2012.

Η 7μελής
Υπενθυμίζεται ότι το ΣΤ΄ Τμήμα του ΣτΕ είχε κρίνει ότι η κατάργηση των δώρων-επιδομάτων αντίκεινται στα άρθρα 25 και 4 του Συντάγματος και τις απορρέουσες από αυτά αρχές της ισότητας και της αναλογικότητας.

Αναλυτικότερα, το ΣΤ΄ Τμήμα με τις υπ΄ αριθμ. 2626-2635/2018 αποφάσεις του είχε κρίνει, μεταξύ των άλλων, ότι αναγνωρίζεται μεν ότι ο νομοθέτης εκτιμώντας τις κρατούσες κοινωνικές συνθήκες μπορεί να προβαίνει σε μείωση του βασικού μισθού ή των επιδομάτων στο πλαίσιο του δημοσίου συμφέροντος, ωστόσο «επιχειρείται νέα, για πολλοστή φορά περικοπή την αποδοχών, της ίδιας ακριβώς ομάδας θιγόμενων, ειδικότερα δε, θεσπίζεται πλέον με αυτήν, όχι περεταίρω μείωση, αλλά κατάργηση των ετήσιων αποδοχών».

Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΛΕΠΕΤΕ...ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ !!!

ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΧΑΡΗ...ΔΙΝΟΝΤΑΣ 35.000.000€/ΧΡΟΝΟ(ΕΩΣ ΤΟ 2022) ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΦΟΡΤΩΣΕΙ ΤΑ ΒΑΡΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ, ΖΗΜΙΩΝΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ
Και με πρόσχημα τη μείωση του λειτουργικού κόστους ως θέμα επιβίωσης, την ώρα που μοιράζει εκατομμύρια σε εξωτερικούς συμβούλους και όχι μόνο !!!
ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/09/bmw-x5.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/07/96000000-mckinsey.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/11/blog-post_97.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/12/blog-post_50.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/12/blog-post_785.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/12/blog-post_717.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2019/04/blog-post_356.html




Την τελευταία της… προσφορά προς τους συνταξιούχους – δικαιούχους του Λογαριασμού Επικούρησης έκανε, με τον πλέον δεσμευτικό τρόπο, η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, αυξάνοντας κατά 15%, στα 35 εκατ. ευρώ, το ποσό που δηλώνει ότι μπορεί να καταβάλλει στο εξής σε ετήσια βάση για τις επικουρικές συντάξεις, οι οποίες, σε κάθε περίπτωση, θα πληρώνονται μέσω του ενιαίου επικουρικού ταμείου (ΕΤΕΑΕΠ) και όχι από τον ΛΕΠΕΤΕ.

Η απεμπλοκή της τράπεζας από την υποχρέωση να καλύπτει τις επικουρικές συντάξεις, την οποία ανέλαβε το 1949 μέσω συμφωνίας με το προσωπικό, φαίνεται ότι αποτελεί κεντρικό στοιχείο της στρατηγικής της για την επίτευξη μεγάλης μείωσης του κόστους λειτουργίας (OPEX), όπως φαίνεται σε γράφημα που έχει περιληφθεί στην παρουσίαση που έγινε, την Πέμπτη, σε θεσμικούς επενδυτές στο Λονδίνο.

ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΚΡΗΤΗΣ: ΒΑΖΟΥΝ ΤΗ SIEMENS ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑ ;;;

ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΧΟΝΤΡΗ ΜΠΙΖΝΑ Η SIEMENS...
Η υιοθέτηση των προδιαγραφών, η ξαφνική εξομάλυνση της σχέσης ΑΔΜΗΕ - EuroAsia και το χτύπημα στα ελληνικά συμφέροντα.




Η εύρεση κοινού τόπου σύμπλευσης μεταξύ EuroAsia Interconnector και ΑΔΜΗΕ που μπορεί να φτάσει και στην κοινή προκήρυξη με την Αριάδνη για την διασύνδεση Αττικής – Κρήτης, Κρήτης – Κύπρου – Ισραήλ έχει ένα τίμημα: Τις προδιαγραφές του έργου Αττικής – Κρήτης με καλώδια και σταθμούς μετατροπής 500KV multi terminal τεχνολογία που θα δοκιμασθεί για πρώτη φορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ενδιαφέρον για την ανάληψη του έργου ύψους 1 δισ ευρώ έχει εκδηλωθεί από γερμανικές εταιρίες μεταξύ των οποίων είναι η Siemens που έχει αναπτύξει αυτήν την τεχνολογία.

Έτσι δημιουργούνται οι προϋποθέσεις, ώστε η Siemens να πάρει και πάλι μια μεγάλη δουλειά στην ελληνική αγορά.

ΜΗΝΥΜΑ ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΩΣΗ ΠΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΝΟΜΟΘΕΤΗ & ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ: ΤΟΝ ΗΠΙΑΤΕ ΤΟΝ ΦΡΕΝΤΟ ΣΑΣ ;;;


ΣΧΕΔΙΑΖΕΤΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΤΕΣ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ;;;




Τι γράφει το cnn.gr :

Ρύθμιση για την επιβράβευση των πολιτών που είναι συνεπείς στην καταβολή των φόρων τους εξετάζει η κυβέρνηση, χωρίς ωστόσο να έχει ξεκαθαριστεί ακόμη η τελική μορφή της.

«Θα εξετάσουμε τι μορφή μπορεί να έχει αυτή η ρύθμιση και όταν είμαστε έτοιμοι θα προβούμε σε ανακοινώσεις», αναφέρουν αρμοδίως στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, όπως η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Να σημειωθεί πως μέχρι το 2015, κατά την εμπρόθεσμη εφάπαξ εξόφληση φόρου ίσχυε έκπτωση 1,5% η οποία μάλιστα για περιορισμένο χρονικό διάστημα είχε αυξηθεί στο 2% πριν καταργηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση σχεδιάζει να επαναφέρει το μέτρο που η ίδια κατήργησε, προκειμένου να στείλει το μήνυμα της επιβράβευσης των συνεπών φορολογουμένων. Ωστόσο, στην πράξη η έκπτωση είναι άνευ ουσίας και η επαναφοράς της εξυπηρετεί μόνον επικοινωνιακούς σκοπούς.
SSL Certificates