.

Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ: ΔΕΝ ΛΥΝΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ !!!

ΑΛΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ, ΜΕΣΩ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥΣ, ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΤΙΚΟ ΒΗΜΑ
Ξενοδόχοι: "Τεράστια τα φορολογικά βάρη που ο ξενοδοχειακός κλάδος έχει κληθεί να σηκώσει τα τελευταία χρόνια" .




Πώς «μεταφράζουν» οι ξενοδόχοι τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση

Η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση είναι ένα θετικό βήμα, ωστόσο δε λύνει τα προβλήματα. Αυτό επισημαίνει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, κ. Γρηγόρης Τάσιος, επιχειρώντας να «μεταφράσει» τη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση, μετά τη δημοσίευση του Νόμου 4611/2019 και την έκδοση της σχετικής διευκρινιστικής εγκυκλίου.

«Ασφαλώς και η πρόσφατη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση είναι θετικό βήμα, αποτελεί μια πρώτη ελάφρυνση προκειμένου να μειωθούν τα τεράστια φορολογικά βάρη που ο ξενοδοχειακός κλάδος έχει κληθεί να σηκώσει τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, η μείωση αυτή δεν λύνει τα προβλήματά μας. Θυμίζουμε πως πέραν των πολλών φόρων και επιβαρύνσεων που έχουμε υποστεί τα τελευταία έτη (φόρος διαμονής, ΕΝΦΙΑ κ.λ.π.), ο ΦΠΑ στη διαμονή παραμένει ακόμα στο 13%», αναφέρεται σε σχετική επιστολή προς τα μέλη της ΠΟΞ.

Ο ΦΠΑ που επιβαρύνει τις υπηρεσίες των ξενοδοχείων υπολογίζεται - κατανέμεται με βάση συγκεκριμένη εγκύκλιο (ανάλογα με τις υπηρεσίες που παρέχονται πλέον της διαμονής). Πράγματι, οι παραπάνω συντελεστές μειώθηκαν σημαντικά, όμως η τελική μείωση είναι ελάχιστη, με δεδομένο πως η κύρια υπηρεσία που παρέχουν οι ξενοδόχοι είναι η διαμονή - η οποία εξακολουθεί να υπάγεται στον συντελεστή 13%.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates