.

Σάββατο 27 Ιουνίου 2020

ΠΕΡΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ: ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΚΟΝΓΚΟ ΔΕΝ ΑΝΕΧΤΗΚΑΝ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ !!!




















Τι γράφουν οι dikografies.blogspot.com:

Με αφορμή την πρωτόγνωρη και ζοφερή κατάσταση, που έχει δημιουργηθεί στη Δικαιοσύνη, με όσα συμβαίνουν, κυρίως το τελευταίο διάστημα, φίλος των "Δικογραφιών", που ζει και εργάζεται στο Κογκό, στην Αφρική, έστειλε το παρακάτω κείμενο.

Το αφιερώνουμε σε δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς, γιατί πιστεύουμε ότι, έχουν μερίδιο ευθύνης!

Διαβάστε το:

ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ !!! ΜΟΛΙΣ 1.400 ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 11 ΜΗΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ !!!

ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΑΝ 4.596 ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΤΙΣ ΜΙΣΕΣ ΤΙΣ ΕΚΟΨΑΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ...
Ενώ από τις 2.317 προτάσεις ρύθμισης των τραπεζών, το 1/3 είναι ακόμη υπό σκέψη από τους δανειολήπτες !!!



Τι μεταδίδει το news247.gr:
Στις 4.596 έφτασαν από τον Ιούλιο του 2019 στα μέσα Ιουνίου του 2020 οι αιτήσεις για ένταξη στο καθεστώς προστασίας πρώτης κατοικίας ένα μήνα πριν την λήξη. Από αυτές τις αιτήσεις, σε πάνω από τις μισές έχουν ήδη υποβληθεί, από τις τράπεζες και τους διαχειριστές δανείων, προτάσεις ρύθμισης. Συγκεκριμένα, από τον Ιούλιο του 2019 έχουν υποβληθεί 2.317 προτάσεις, εκ των οποίων οι 375 τον τελευταίο ένα μήνα.

Από αυτές τις προτάσεις, οι 1.415 έχουν γίνει ήδη δεκτές από τους δανειολήπτες, ενώ εκκρεμούν οι υπόλοιπες 902, για τις οποίες οι δανειολήπτες έχουν προθεσμία ενός μηνός, για να τις αποδεχθούν.

ΤΙ ΕΔΕΙΞΕ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ MOODY'S ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ !!!



Περιοδική αξιολόγηση στις τέσσερις συστημικές τράπεζες αλλά και στην Attica Bank και την Παγκρήτια διεξήγαγε η Moody’s. Πρόκειται για αναλύσεις που δεν επηρεάζουν την αξιολόγηση, αλλά καταγράφουν τα δεδομένα σε κάθε επιμέρους τράπεζα.

Eurobank

H τράπεζα έχει αξιολόγηση Caa1. Όπως θυμίζει ο οίκος επίσημα δημιουργήθηκε τον περασμένο Μάρτιο μετά το hive-down της Eurobank Ergasias, και η αξιολόγηση λαμβάνει υπόψη την επιτυχημένη εφαρμογή του πλάνου μετασχηματισμού που αντισταθμίζεται από τα πτωτικά ρίσκα που δημιουργεί στην οικονομία η έλευση της πανδημίας.

Η Moody’s επισημαίνει ότι η αξιολόγηση και το θετικό outlook είναι ευθυγραμμισμένο με αυτό που είχε πριν η Eurobank Ergasias. Αν και μέσω της συναλλαγής, συνεχίζει, η τράπεζα κατάφερε να βελτιώσει δραστικά την ποιότητα ενεργητικού και τις προοπτικές για παραγωγή ισχυρότερης κερδοφορίας, σημειώνουμε ότι αυτό συμβαίνει σε μια περίοδο αυξημένης αβεβαιότητας και σε συνθήκες λειτουργίας που γίνονται όλο και μεγαλύτερη πρόκληση. Επισημαίνει δε ότι παρά τη βελτίωση των τελευταίων ετών η ελληνική οικονομία θα δοκιμαστεί φέτος εξαιτίας της πανδημίας.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: ΞΕΦΤΙΖΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ "SUCCESS STORY" ΣΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ !!!



Η Ελλάδα πίσω από τις βαριά κορωνό-πληκτες Ισπανία και Ιταλία στις προτιμήσεις των τουριστών

Στο «TOP 3» των προορισμών της Μεσογείου, βρίσκεται η Ελλάδα με τουρίστες που επιθυμούν να την επισκεφτούν μόλις αρθούν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί, με βάση έρευνα σε 12 αγορές στόχους του εισερχόμενου ελληνικού τουρισμού που διενήργησε η Horwath HTL, συμβουλευτική εταιρεία παγκοσμίως με εξειδίκευση στον τουρισμό.

Ανάμεσα σε 8 προορισμούς της Μεσογείου, με πρώτη σε προτίμηση την Ισπανία (22,04%), η Ελλάδα διατηρεί την 3 η θέση προτίμησης διακοπών (15,01%), ελάχιστα πίσω από την Ιταλία (15,70%) που παρά την σφοδρότητα της πανδημίας, διατηρεί όπως προκύπτει από τα ευρήματα της μελέτης, πολύ ισχυρό brand name. Οι υπόλοιποι προορισμού με σειρά προτίμησης είναι: Πορτογαλία (12,12%), Κροατία (8,13%), Τουρκία (4,2%), Κύπρος (4,68%), Αίγυπτος (3,58%).

Η MICROSOFT ΒΑΖΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΗΣ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ !!!



Κλείνει ξαφνικά όλα τα φυσικά καταστήματά της η Microsoft


Κλείνει όλα τα φυσικά καταστήματά της η Microsoft όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή. Σύμφωνα με το MarketWatch, πρόκειται για κίνηση που αποτελεί μέρος της νέας προσέγγισης του τεχνολογικού «γίγαντα» στο λιανεμπόριο.

Η εταιρεία αναμένει να καταγράψει ζημιά 450 εκατ. δολαρίων το τρέχον τέταρτο οικονομικό τρίμηνο, που αφορούν απομειώσεις περιουσιακών στοιχείων.

Η νέα προσέγγιση έρχεται αφότου η Microsoft έκελεισε όλα τα φυσικά καταστήματά της στα τέλη Μαρτίου λόγω της πανδημίας κορονοϊού. Η εταιρεία δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι λιανικής θα εξακολουθήσουν να εργάζονται σε εταιρικές εγκαταστάσεις και εξ αποστάσεως.

ΤΡΙΒΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ: "ΑΤΟΚΟ" ΤΟ 70% ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΤΟ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ...ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΚΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΛΙΓΟΣΤΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Την ίδια ώρα με τα επιτόκια των δανείων "γδέρνουν" επιχειρήσεις+νοικοκυριά !!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΕΔΩ:
Η ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ: ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΜΗΔΑΜΙΝΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ !!!



Ο Μάιος ήταν ένας ακόμη μήνας, μέσα στον οποίο αυξήθηκαν οι καταθέσεις των νοικοκυριών στις ελληνικές τράπεζες και οι αποταμιευτές συνέχισαν να απομακρύνονται από τους προθεσμιακούς λογαριασμούς, προτιμώντας να έχουν άμεση δυνατότητα ανάληψης των χρημάτων τους.

Η πολύμηνη αυτή τάση, η οποία αντανακλά τα ολοένα και χαμηλότερα επιτόκια που προσφέρουν οι προθεσμιακές καταθέσεις, φαίνεται ότι θα συνεχιστεί, καθώς μέσα στον Ιούνιο είχαμε περαιτέρω αποκλιμάκωση των συγκεκριμένων αποδόσεων.

Ειδικότερα, ακόμη και για πολύ μεγάλα χρηματικά ποσά (αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ), δύσκολα τα προσφερόμενα επιτόκια στις δωδεκάμηνες τοποθετήσεις υπερβαίνουν το 0,15% (φορολογικός συντελεστής 15% συν πρόσθετη επιβάρυνση λόγω εισφοράς αλληλεγγύης), πέρα ενδεχομένως από κάποια κουπόνια αγορών.

Έτσι, με βάση τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, ενώ το Μάιο οι συνολικές καταθέσεις των νοικοκυριών και των ιδιωτικών μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων αυξήθηκαν κατά 194 εκατ. ευρώ (από τα 119,224 στα 119,292 δισ. ευρώ), οι προθεσμιακές καταθέσεις υποχώρησαν κατά 36 εκατ. ευρώ! (αντίθετα, αύξηση 220 εκατ. σημείωσαν οι καταθέσεις όψεως και 10 εκατ. οι τοποθετήσεις ταμιευτηρίου).

FINANCIAL TIMES: ΚΥΜΑ ΠΤΩΧΕΥΣΕΩΝ ΘΑ ΣΑΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ !!!




του Robert Smith 

Κάτι παράξενο συμβαίνει στις αμερικανικές αγορές εταιρικού χρέους. Παρά το ότι οι χρεοκοπίες γίνονται όλο και συχνότερες και πιο καταστροφικές για τους πιστωτές, οι δείκτες που παρακολουθούν ευρύτερα τους κινδύνους χρεοκοπίας υποδηλώνουν μια αυξανόμενη ηρεμία.

Τα Credit-Default Swaps (CDS) είναι παράγωγα που συμπεριφέρονται σαν ασφαλιστικά συμβόλαια, προστατεύοντας τους κατόχους έναντι του κινδύνου μια εταιρεία να μην αποπληρώσει τα χρέη της. Ως τέτοια, οι δείκτες των swaps αυτών αποτελούν «οδηγό» για την ευρωστία των αγορών εταιρικού χρέους. Αν η μέση τιμή της αγοράς προστασίας έναντι του κινδύνου χρεοκοπίας αυξάνεται, αυτό δείχνει ότι υπάρχουν μεγαλύτερες οικονομικές πιέσεις ενόψει.

Οι δύο βασικοί αμερικανικοί δείκτες CDS έκαναν άλμα στα τέλη Μαρτίου, καθώς έγινε εμφανές το μέγεθος της οικονομικής διαταραχής από την εξάπλωση του κορωνοϊού. Το κόστος για την αγορά των καλαθιών των swaps αναφοράς εταιρειών επενδυτικής βαθμίδας και αυτών της βαθμίδας junk υπερτριπλασιάστηκε στις 150 μονάδες βάσης και στις 880 μονάδες βάσης αντίστοιχα.

ΝΕΑ ΛΙΠΟΘΥΜΙΑ ΑΠΟ ΠΕΙΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2020 !!! ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΒΟΛΟ !!!

ΕΝΩ ΠΡΙΣ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΙΧΑΜΕ ΛΙΠΟΘΥΜΙΑ 9ΧΡΟΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΣΤΗ ΡΟΔΟ...
ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2020/06/2020.html




Νέο περιστατικό λιποθυμίας λόγω πείνας σημειώθηκε -αυτή τη φορά- στην πόλη του Βόλου, όπου ένας 74χρονος εντοπίστηκε σε ημιλιπόθυμη κατάσταση.

Ο ηλικιωμένος, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «Ταχυδρόμος», εξασφάλιζε τα προς το ζην χάρη στην αλληλεγγύη των γειτόνων και της Εκκλησίας.

Κατά τη διάρκεια της Πέμπτης, ωστόσο, ο 74χρονος δεν έδωσε σημάδια ζωής, με τους γείτονες να ανησυχούν και να ειδοποιούν τις Αρχές. Στελέχη του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» προσήλθαν στο σημείο και εντόπισαν τον άτυχο άνδρα σε άθλια κατάσταση.

"ΚΑΙΝΕ" ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΑΔΗΛΩΤΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ !!!



Σε φορολογούμενο βρήκαν αδήλωτες καταθέσεις 219.037,80 ευρώ και του καταλόγισαν φόρους και πρόστιμα ύψους 152.047,38 ευρώ

Ζεματάνε οι έλεγχοι των καταθέσεων που διενεργεί η Εφορία, καθώς σε όσους φορολογούμενους βρεθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, ποσά τα οποία δεν δικαιολογούνται, από τις φορολογικές δηλώσεις πέφτει βαρύς πέλεκυς.

Οι έλεγχοι των καταθέσεων γίνονται πλέον εύκολα και σε κάθε υπόθεση που ελέγχεται ανοίγονται και οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ελεγχόμενου, για τα τελευταία πέντε χρόνια.

Τελευταίο παράδειγμα αποτελεί Σερραίος επιχειρηματίας, για τον οποίο ένας συνήθης φορολογικός έλεγχος κατέληξε σε εφιάλτη. Οι ελεγκτές βρήκαν στους τραπεζικούς του λογαριασμούς το συνολικό (για μια διετία) ποσό των 219.037,80 ευρώ και του καταλόγισαν φόρους και πρόστιμα ύψους 152.047,38 ευρώ, ή το 69,4%!

ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΔΕΚΑΔΩΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ...ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΦΡΑΓΚΟ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !!!


ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΜΙΖΩΝ & ΥΠΕΡΤΙΜΟΛΟΓΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ...ΚΑΙ Η ΖΗΜΙΑ ΣΤΑ ΚΟΡΟΪΔΑ !!!


ΣΚΑΝΔΑΛΟ NOVARTIS: Η ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΦΕΡΝΕΙ ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ !!!


Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΤΙΜΑ !!!




Τη διόρθωση λαθών στις φορολογικές δηλώσεις, χωρίς πρόστιμα, που έχουν ήδη υποβάλει περίπου 3.000.000 φορολογούμενοι παρέχει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Από σήμερα, στην εφαρμογή του Taxisnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων του έτους 2020, προστέθηκε το εικονίδιο με την ένδειξη «τροποποιητική», η οποία δεν αφορά μόνο το έτος 2020, αλλά και τα φορολογικά έτη μέχρι και το 2015.

Έτσι ο φορολογούμενος που έχει ήδη υποβάλει τη φορολογική του δήλωση για το 2020 και διαπιστώνει εκ των υστέρων ότι κάνει κάποιο λάθος ή έχει παραλείψει να δηλώσει κάποιο στοιχείο ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, μπορεί να επιλέξει τη συγκεκριμένη ένδειξη να μπει στη φορολογική του δήλωση να πραγματοποιήσει τις αλλαγές που θέλει και να την υποβάλει οριστικά. Αμέσως μετά θα λάβει νέο εκκαθαριστικό σημείωμα, με βάση τα νέα δεδομένα της δήλωσής του.

Πρέπει να σημειωθεί, ότι ακόμη και αν με τη νέα εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης προκύπτει αυξημένος φόρος, ο φορολογούμενος που θα προβεί στην υποβολή τροποποιητικής δήλωσης δεν θα τιμωρηθεί με πρόστιμο.

Η δυνατότητα διόρθωσης της φορολογικής δήλωσης, χωρίς πρόστιμο παρέχεται μόνο εάν η τροποιητική υποβληθεί μέχρι τη λήξη της προθεσμίας για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΜΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ !!! ΤΟ ΠΗΡΑΝ ΠΙΣΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ !!!




Στην αναστολή της επιβολής του τέλους επιτηδεύματος στους αγρότες προχώρησε η κυβέρνηση κατόπιν των ισχυρών αντιδράσεων που εκδηλώθηκαν, για το «χαράτσι» των 650 ευρώ που ήδη είχε ήδη βεβαιωθεί σε χιλιάδες υπόχρεους.

Το θέμα που έφερε στην επιφάνεια το Σin, προκάλεσε ευρύτατες αντιδράσεις, καθώς η επαρχία «έβραζε» για τα φουσκωμένα εκκαθαριστικά που εκδόθηκαν σε όσους αγρότες είχαν υποβάλει φορολογικές δηλώσεις και το ίδιο θα συνέβαινε και για όσους την υποβάλουν μέχρι τη λήξη της προθεσμίας.

Τη σχετική υπαναχώρηση έκανε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, λέγοντας ότι με νομοθετική διάταξη που θα προωθηθεί σύντομα θα απαλλαγούν οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες του κανονικού καθεστώτος, από την υποχρέωση καταβολής τέλους επιτηδεύματος.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ, ο κ. Βεσυρόπουλος είπε, ότι, «θα συνιστούσε παραλογισμό, σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία, να επιβαρυνθούν οι αγρότες με την καταβολή τέλους επιτηδεύματος 650 ευρώ. Με απόφαση του Πρωθυπουργού προχωρούμε στην αναστολή της εφαρμογής του μέτρου και θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή και η σχετική νομοθετική ρύθμιση».

Σύμφωνα με το νόμο, που είχε ψηφιστεί με το β΄ Μνημόνιο, οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, η οποίοι εντάχθηκαν στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ την 1-1-2014 απαλλάσσονταν από το τέλος επιτηδεύματος, για μια πενταετία.

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ Ο,ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Τι μεταδίδει το euro2day.gr :

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η διαβούλευση μεταξύ κυβέρνησης, τραπεζών και εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις (servicers), αναφορικά με το νέο πτωχευτικό πλαίσιο, καθώς έχει επέλθει συμφωνία επί των βασικών θεμάτων και απομένουν ελάχιστα σημεία τριβής.

Το τελευταίο προσχέδιο (σ.σ. ένατο draft), που κατατέθηκε την περασμένη Δευτέρα, συμπεριέλαβε τις αλλαγές που συμφωνήθηκαν την περασμένη εβδομάδα. H κυβέρνηση αποδέχθηκε το βασικό αίτημα τραπεζών και servicers να μην τυγχάνουν αναστολής της διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης και πλειστηριασμού, οι οφειλέτες που πληρούν τα κριτήρια του οικονομικά «ευάλωτου» και έχουν «κόκκινα» δάνεια με υποθήκη σε πρώτη κατοικία.

Το όγδοο draft του σχεδίου προέβλεπε αναστολή, για όσο διάστημα χρειασθεί, μέχρις ότου ο κρατικός φορέας ολοκληρώσει την εξαγορά του ακινήτου, εξέλιξη που απειλούσε να τορπιλίσει συναλλαγές τιτλοποίησης και πώλησης χαρτοφυλακίων με NPEs, οι οποίες έχουν ήδη ολοκληρωθεί ή προετοιμάζονται.

Επιπρόσθετα, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, σημειώθηκε σύγκλιση σε δευτερεύοντα θέματα, όπως ο χρόνος απαλλαγής του οφειλέτη από τα χρέη του, προκειμένου να μπορεί να αναλάβει εκ νέου οικονομική δραστηριότητα, θεωρούμενος ως αξιόχρεος.

Η κυβέρνηση αποδέχθηκε το αίτημα των τραπεζών να δοθεί τριετία μέχρι την οριστική απαλλαγή από τα χρέη, με την προϋπόθεση ότι ο χρόνος θα μετρά από την υποβολή της αίτησης πτώχευσης και όχι από την έκδοση της απόφασης του Δικαστηρίου.

DW: ΝΕΑ ΦΟΥΣΚΑ ΧΡΕΟΥΣ ΛΟΓΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ;;;




Η ομάδα αναλυτών υπό τον Κρίστιαν Έστερς στον οίκο Standard & Poor's δεν έχει εύκολη δουλειά. Σε συνεχή επαφή με τα αρμόδια υπουργεία προσπαθεί να ερμηνεύσει τις νεότερες ειδήσεις και αναλύσεις από το μέτωπο της οικονομίας, προκειμένου να αξιολογήσει την πιστοληπτική ικανότητα κάθε χώρας. Στη διάρκεια της ευρω-κρίσης οι προβολείς στρέφονταν κυρίως στην Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία. Οι αξιολογήσεις του Κρίστιαν Έστερς είχαν καθοριστική σημασία για τις συνθήκες δανεισμού των χωρών αυτών.

Στην εποχή της πανδημίας ο δανεισμός έχει προσλάβει ιλιγγιώδεις διαστάσεις. Μέχρι στιγμής εθνικές κυβερνήσεις και κεντρικές τράπεζες έχουν επιστρατεύσει τουλάχιστον 15 τρισεκατομμύρια δολάρια στη μάχη κατά του κορωνοϊού και των συνεπειών του. Αυτό σημαίνει ότι το παγκόσμιο σπιράλ χρέους αυξάνεται με φρενήρεις ρυθμούς. Σύμφωνα με το "Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF)", που εκπροσωπεί τον τραπεζικό κλάδο, το παγκόσμιο χρέος ανέρχεται σήμερα, αν συμπεριλάβουμε το ιδιωτικό χρέος και τα χρέη των τραπεζών, στο ασύλληπτο ποσό των 250 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Μία εφιαλτική εξέλιξη;

Μεγαλύτερο χρέος, λιγότεροι τόκοι...

ΧΡ.ΣΕΒΑΣΤΙΔΗΣ-ΧΑΡ.ΣΕΒΑΣΤΙΔΗΣ-Π.ΜΠΟΡΟΔΗΜΟΣ: ΟΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ & ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ !!!




Των δικαστικών λειτουργών, Χριστόφορου Σεβαστίδη, Χαράλαμπου Σεβαστίδη, Παντελή Μποροδήμου*


Στη χθεσινή(σ.σ. προχθεσινή) παρωδία συγκρότησης Προεδρείου από τους πραξικοπηματίες που μεθόδευσαν την κατάληψη της Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων χωρίς εκλογές, δεν παρασταθήκαμε και δεν νομιμοποιήσαμε με την παρουσία μας τις διαδικασίες τους. 

Η απουσία των επικεφαλής των ομάδων από τις θέσεις του Προεδρείου είναι δηλωτική του φόβου που τους διακατέχει για την αποδοκιμασία του Δικαστικού Σώματος για τις μεθοδεύσεις και την τακτική που ακολούθησαν όλο το προηγούμενο διάστημα. Ενώ αρνήθηκαν επανειλημμένα την προκήρυξη εκλογών ακόμα και εντός του Σεπτεμβρίου με συναινετικό τρόπο, όπως τους προτείναμε και χωρίς την ανάγκη προσφυγής σε προσωρινή διοίκηση, σπεύδουν τώρα να τις ορίσουν στα τέλη Σεπτεμβρίου. 

Αποδεικνύουν ότι μοναδικός σκοπός τους ήταν η κατάληψη της διοίκησης της Ένωσης χωρίς δημοκρατικές διαδικασίες. Ενώ αναμένεται η έκδοση της δικαστικής απόφασης για τον ορισμό του χρονικού διαστήματος, εντός του οποίου θα πραγματοποιηθούν οι αρχαιρεσίες, παραβιάζουν τη νομιμότητα και καθορίζουν μόνοι τους και αυθαίρετα την ημερομηνία εκλογών, προκαταλαμβάνοντας τη δικαστική απόφαση που θα εκδοθεί. Ενώ η προσωρινή διαταγή όρισε ρητά τα καθήκοντα της προσωρινής διοίκησης, τα οποία περιορίζονται στις αναγκαίες διαχειριστικές πράξεις, τα 8 μέλη του Δ.Σ. εντελώς αυθαίρετα και ανομιμοποίητα μας ενημερώνουν ότι θα πραγματοποιήσουν συναντήσεις με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και τον Υπουργό Δικαιοσύνης, χωρίς βέβαια μέχρι σήμερα να έχουν εκφράσει τις απόψεις τους επί των προκλητικών και αντισυνταγματικών θέσεων που διατύπωσε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης για τις μεταρρυθμίσεις στη λειτουργία της Δικαιοσύνης. 

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ-ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ: ΛΗΓΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ !!!



Τελευταία ευκαιρία για τις επιχειρήσεις στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου της επιστρεπτέας προκαταβολής. Λήγει σήμερα τα μεσάνυχτα η προθεσμία υποβολής της αίτησης συμμετοχής στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ. 

Έως και το βράδυ της Πέμπτης είχαν υποβληθεί οριστικές αιτήσεις από 127.806 επιχειρήσεις.Σημειώνεται ότι στην επιστρεπτέα προκαταβολή Νο 2 θα διατεθούν δάνεια έως 1,4 δισ. ευρώ τα οποία θα επιστραφούν στο σύνολό τους ή εν μέρει στο κράτος. 

ΓΕΡΜΑΝΙΑ-WIRECARD: "FAST TRACK" ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ !!!

ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ: ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ & ΠΛΗΘΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!


ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ Ο ΕΦΚΑ !!! ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΕΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ !!!





Με ρευστοποίηση μέρους της περιουσίας του επικουρικού ταμείου του ΕΦΚΑ θα καταβληθούν οι αναδρομικές αυξήσεις των επικουρικών συντάξεων.

Συγκεκριμένα μετά και από σχετική απόφαση αναμένεται να ρευστοποιηθεί το 20% της περιουσίας του ΕΤΕΑΠ, ομόλογα ύψους 286 εκατ. ευρώ, από το ειδικό κεφάλαιο που διαχειρίζεται η Τράπεζα της Ελλάδος προκειμένου να καταβληθούν στις 2 Ιουλίου οι νέες αυξημένες επικουρικές συντάξεις σε περισσότερους από 250.000 δικαιούχους και μια εβδομάδα αργότερα στις 8 Ιουλίου, τα αναδρομικά τους.

Πρόκειται για μία ακόμη ρευστοποίηση, καθώς τον περασμένο Απρίλιο ο ΕΦΚΑ προέβη σε αναλήψεις από τον λογαριασμό που τηρεί στην Τράπεζα της Ελλάδος, ύψους περίπου 700 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ. του Οργανισμού, τα 90 εκατ. ευρώ, θα ληφθούν τον Ιούλιο, τα 130 εκατ. ευρώ, τον Αύγουστο και τα 66 εκατ. ευρώ, τον Σεπτέμβριο.

Η BAYER, ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ROUNDUP & Η...ΗΡΩΙΝΗ !!!





Κατερίνα Γκαράνη

"Bayer: Προχωρά σε συμβιβασμό 10 δισεκ. δολαρίων για το Roundup.

Η Bayer ανακοίνωσε μια σειρά συμφωνιών που θα επιλύσουν ουσιαστικά τις σημαντικές εκκρεμείς δικαστικές διαφορές της Monsanto, συμπεριλαμβανομένων των υποθέσεων σχετικά με το προϊόν Roundup™, το dicamba και την έκθεση υδάτινων πόρων σε PCB στις Ηνωμένες Πολιτείες".

Ενώ δίνουν τα δις για υποθέσεις που αφορούν πρόκληση βλάβης της υγείας από το Roundup ο διευθύνων σύμβουλος της Bayer τονίζει μετά τον συμβιβασμό: «Η εταιρεία στηρίζεται στην ευημερία των πελατών μας. Ως μια εταιρεία που στηρίζεται στην επιστήμη, που έχει δεσμευτεί να βελτιώνει την υγεία των ανθρώπων, έχουμε αμέριστη συμπάθεια για όποιον πάσχει από ασθένεια και κατανοούμε την αναζήτηση από αυτούς απαντήσεων. Ταυτόχρονα, το εκτεταμένο επιστημονικό πρόγραμμα δείχνει ότι το Roundup™ δεν προκαλεί καρκίνο και ως εκ τούτου, δεν είναι υπεύθυνο για τις ασθένειες που αναφέρονται σε αυτή τη δικαστική διαμάχη. Υποστηρίζουμε σθεναρά τα ζιζανιοκτόνα με βάση τη γλυφοσάτη, τα οποία είναι από τα πιο αυστηρά μελετημένα προϊόντα του είδους τους, και τέσσερις δεκαετίες επιστημονικών δεδομένων υποστηρίζουν την ασφάλειά τους και ότι δεν είναι καρκινογόνα».

Στην Bayer δεν μπορείς βέβαια να έχεις και μεγάλη εμπιστοσύνη εφόσον είναι η εταιρία που έφτιαξε στα εργαστήριά της την ηρωίνη και την πωλούσε σε 23 χώρες νόμιμα ακόμα και ως σιρόπι για το βήχα. Είχαν κάνει πρεζόνια νήπια και παιδιά από το 1898 διαφημίζοντας κιόλας ότι δεν είναι καθόλου εθιστική.

SOS ΕΚΠΕΜΠΕΙ Η ΑΓΟΡΑ !!! ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΑΖΙΚΑ ΛΟΥΚΕΤΑ !!!




ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΣΑΡΑΚΗ !!! ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ NOVARTIS ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΝΕΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ....
H Novartis AG καλείται να καταβάλει συνολικά 345.000.000 $ για αθέμιτες πρακτικές στην Ελλάδα – Ν. Κορέα – Βιετνάμ. Με τα 310.000.000 $ αφορούν στις αθέμιτες πρακτικές της Novartis Hellas !!!





Διαβάστε το Δελτίου Τύπου του δικηγορικού γραφείου του Παύλου Σαράκη:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟΘΕΣΗ NOVARTIS



To Δικηγορικό Γραφείο μας ανακοινώνει με υπερηφάνεια ότι επετεύχθη εξωδικαστικός συμβιβασμός μεταξύ της πολυεθνικής φαρμακοβιομηχανίας Νovartis και των Αμερικανικών Αρχών (Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς – Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ). H Novartis AG καλείται να καταβάλει συνολικά 345.000.000 $ για αθέμιτες πρακτικές στην Ελλάδα – Ν. Κορέα – Βιετνάμ. Ένα από τα μεγαλύτερα πρόστιμα που επεβλήθησαν βάσει του Ομοσπονδιακού νόμου FCPA για αθέμιτες πρακτικές εταιρείας εκτός ΗΠΑ. Τα 310.000.000 $ αφορούν στις αθέμιτες πρακτικές της Novartis Hellas. (Το υπόλοιπο πρόστιμο αφορά Ν. Κορέα – Βιετνάμ).

Το Δικηγορικό Γραφείο μας με αυτή την εξέλιξη αισθάνεται πλήρη δικαίωση για τον τιτάνιο αγώνα που έδωσε ενώπιον της Αμερικανικής Δικαιοσύνης για τις αθέμιτες πρακτικές της Novartis στην πατρίδα μας. Είναι μια μεγάλη νίκη υπέρ της διαφάνειας και κατά της διαφθοράς. Την αφιερώνουμε σε όλους τους Έλληνες πολίτες που πλήρωσαν ακριβά την διαφθορά στο χώρο της υγείας στην πατρίδα μας και βλέπουν τους ενόχους να κυκλοφορούν ακόμη ελεύθεροι και να προκαλούν την λογική και την Δικαιοσύνη.

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΕΦΤΙΑΞΑΝ "ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ" ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ !!!



Τι γράφει ο imerodromos.gr :

«Βρες το ακίνητο που σε ενδιαφέρει μέσω πλειστηριασμού»!!! Αυτός είναι ο τίτλος – κράχτης της νέα ιστοσελίδας που κατασκεύασαν οι τραπεζίτες προκειμένου να ενημερώνουν τα υποψήφια …«κοράκια» για όλα τα ακίνητα που βγαίνουν στο «σφυρί» μέσω ηλεκτρονικών πλειστηριασμών!
Συγκεκριμένα πρόκειται για την πλατφόρμα με την επωνυμία «www.landea.gr», η οποία είναι ήδη στον αέρα και περιμένει υποψήφιους …«υπερθεματιστές». Αυτός είναι ο «εύηχος» τίτλος για τους «γύπες» και τις «ύαινες» της αγοράς που θα τρέξουν να αρπάξουν σπίτια και λαϊκών οικογενειών που θα βρεθούν στο δρόμο για χρέη προς τις τράπεζες.

Στην ιστοσελίδα των τραπεζιτών δεν υπάρχουν φυσικά μόνο ακριβά ακίνητα. Κατοικίες που βρίσκονται σε λαϊκές γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά όπως η Νίκαια, το Κερατσίνι, το Παγκράτι αλλά και τις Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων βγαίνουν στο σφυρί. Τα συγκεκριμένα νοικοκυριά, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, χάνουν την περιουσία τους ακόμη και για μικρές οφειλές των 15.000 και 30.000 ευρώ…

Στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα έχουν μπει ήδη 34.456 αγγελίες για πλειστηριασμό! Στον ιστότοπο κατασκεύασαν οι τράπεζες δημοσιεύονται αναλυτικά στοιχεία των ακινήτων που βγάζουν στο «σφυρί». Στην ουσία πρόκειται για «μικρές αγγελίες» στις οποίες καταγράφονται τα δεδομένα των ακινήτων που έχουν κατασχέσει, λόγω απλήρωτων δανείων και καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν τις προσφορές τους στις ηλεκτρονικές δημοπρασίες.

ΟΙ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΥΤΣΟΙ ΚΑΙ Η ΒΙΛΑ ΣΤΙΣ ΣΠΕΤΣΕΣ !!!




Στις Σπέτσες βρέθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο η οικογένεια Κουτσολιούτσου, γεγονός που θα αφορούσε μόνον τις κοσμικές στήλες, αν δεν διέμεναν στην περιβόητη βίλα τους.

Η κτητική αντωνυμία ωστόσο «παίρνει πολύ νερό», καθώς όπως είναι γνωστό, αυτή έχει προσημειωθεί από τον δανειστή της οικογένειας Holzer Neumman Andres, πρώην αντιπρόεδρο της Dufry, προκειμένου αυτός να χορηγήσει 36,5 εκατ. ευρώ στην οικογένεια.

Είναι απορίας άξιο πώς η οικογένεια συνεχίζει να χρησιμοποιεί το ακίνητο, όταν μάλιστα, όπως έχει επισημάνει η στήλη ο κ. Holzer, διεμήνυε ότι εξαπατήθηκε.

Ο ΝΕΟΣ ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ "ΚΑΘΑΡΙΣΕ" ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΟΠ !!!

Η ΔΕΗ "ΞΕΧΑΣΕ" ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΕΓΚΛΗΣΗ....
Σημειωτέον η ΔΕΗ ούτε και στο πρωτόδικο δικαστήριο είχε δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής...



Οριστική αυλαία με παύση της ποινικής δίωξης σε βάρος των πρώην συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ για τις αποκαλούμενες «χρυσές» επιχορηγήσεις της ΔΕΗ έριξε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Κι αυτό διότι μετά την εφαρμογή του νέου ποινικού κώδικα, απαιτείται δήλωση – παρασταση κατηγορίας από τη ΔΕΗ για την πρόοδο της υπόθεσης στα δικαστήρια, διαφορετικά μετά την παρέλευση 4μηνης προθεσμία έχουμε εξάλειψη του αξιοποίνου.


Μπαράζ αθωώσεων πρωτόδικα

Η υπόθεση που είχε πολιτογραφηθεί από τα ΜΜΕ ως «ΔΕΗ Travel»και εφέρετο να ζημίωσε την Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ, επρόκειτο να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό για το αδίκημα της κακουργηματικής απάτης, για το οποίο βαρύνονταν επτά άτομα, μετά το «ξεσκαρτάρισμα» της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό, όπου είχαν οδηγηθεί σε αθώωση, είτε για λόγους ουσίας, είτε λόγω παραγραφής 51 από τους συνολικά 58 κατηγορουμένους.

"ΨΕΜΑΤΑ" ΟΤΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΔΑΝΕΙΑ...ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ !!!



Δίνουν δάνεια! Στους εφοπλιστές...

Όσοι υποστηρίζουν ότι οι ελληνικές τράπεζες δεν δίνουν δάνεια, κάνουν λάθος και το αποδεικνύω άμεσα.

Μόνο που τα δάνεια δεν χορηγούνται στον… πάσα ένα! Οι τράπεζες είναι εκλεκτικές ως προς την πελατεία τους. Μπορεί οι ξένες τράπεζες να έχουν γίνει πιο αυστηρές προς τον ελληνικό εφοπλισμό, αλλά την εξέλιξη αυτή οι έλληνες τραπεζίτες την εκλαμβάνουν ως ευκαιρία και αυξάνουν τις δανειοδοτήσεις τους. 

ΔΝΤ: ΣΤΟ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΡΕΟΣ !!!



Στο υψηλότερο επίπεδο της μεταπολεμικής περιόδου (101,5%) εκτινάσσεται φέτος το παγκόσμιο δημόσιο χρέος, εκτιμά το ΔΝΤ, με μια αύξηση σχεδόν 20 μονάδων του ΑΕΠ.

Ένα φορτίο χρέους πρωτοφανές για περίοδο ειρήνης αφήνει στα κράτη η αναμέτρηση με τον κορονοϊό. Σύμφωνα με τις νεότερες προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το 2020 το χρέος των κρατών θα εκτιναχθεί σχεδόν κατά 20 μονάδες του ΑΕΠ και θα ξεπεράσει το επίπεδο του παγκόσμιου εισοδήματος, φθάνοντας σε ύψος ρεκόρ για τη μεταπολεμική περίοδο, στο 101,5% του ΑΕΠ. Μάλιστα, θα συνεχίσει να αυξάνεται και το 2021, στο 103,2% του ΑΕΠ.

Το Μεγάλο Κλείδωμα (Great Lockdown), όπως περιγράφεται από το Ταμείο η περίοδος της επιβολής περιοριστικών μέτρων για την αναχαίτιση της μετάδοσης του κορονοϊού, θα εξαφανίσει εισόδημα της τάξεως των 12 τρισ. δολ. από την παγκόσμια οικονομία. Σαν να εξαφανίσθηκαν ξαφνικά από τον παγκόσμιο οικονομικό χάρτη έξι εθνικές οικονομίες του μεγέθους της Ιταλίας.

Η «βουτιά» της παγκόσμιας οικονομίας

ΜΙΚΡΟΠΙΣΤΩΣΕΙΣ: ΔΙΟΡΘΩΘΗΚΕ ΜΕΡΙΚΩΣ...ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ !!!

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2020/06/blog-post_134.html



Πήγε να γίνει ένα μεγάλο λάθος με το νομοσχέδιο για τις μικροχρηματοδοτήσεις, αλλά το υπουργείο Οικονομικών το αντιλήφθηκε και το διόρθωσε. Το θέμα της διαμόρφωσης των επιτοκίων για τα «δάνεια των φτωχών», όπως λέγονται διεθνώς, είχε αφεθεί με την αρχική μορφή του σχετικού νομοσχεδίου στα χέρια των ειδικών εταιρειών παροχής μικροχρηματοδοτήσεων που πρόκειται να συσταθούν, με αρχικό κεφάλαιο τουλάχιστον 400.000 ευρώ. 

Διεθνώς, αυτά τα δάνεια κατά κανόνα είναι αρκετά ακριβά, δικαίως σε ένα βαθμό, αφού έχουν μεγάλο διαχειριστικό κόστος, καθώς παρέχονται μικρές πιστώσεις σε πολλούς δανειολήπτες. Όμως, χωρίς κάποιο μηχανισμό ελέγχου, θα υπήρχε ο κίνδυνος να μην κινηθεί σωστά η «αόρατη χειρ της αγοράς» και τα επιτόκια να ξέφευγαν σε ύψη ίσως και τοκογλυφικά.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΑΤΥΠΑ STRESS TEST ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ !!!




Το stress test της πανδημίας έχουν μπροστά τους οι ελληνικές τράπεζες, με τον SSM να ξεκινά μέσω τηλεδιασκέψεων τον έλεγχο για τις επιπτώσεις του Covid, σε «κόκκινα» δάνεια αλλά και στην κερδοφορία των τραπεζών.


Στις αρχές Ιουλίου θα ξεκινήσουν οι επαφές για τις «άτυπες» ασκήσεις αντοχής στις οποίες το μεγάλο ζητούμενο είναι η εικόνα σε επίπεδο καθυστερούμενων δανείων.

Φυσικά ανάλογοι έλεγχοι θα γίνουν σε όλες τις ευρωπαϊκές τράπεζες, καθώς από την πορεία και το ύψος των καθυστερούμενων δανείων θα ληφθούν οι αποφάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη δημιουργία bad bank.

Αυτά τα άτυπα stress test στόχο έχουν να μετρήσουν πιθανές συνέπειες του covid πάνω στην κερδοφορία των τραπεζών, στα «κόκκινα» δάνεια, αλλά και αν έχουν «χαθεί» καταθέσεις.

ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΤΗΣ ΕΕ: Η ΜΕΡΚΕΛ ΣΠΑΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΕ 5 ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ !!!!

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΤΑ ΦΕΡΕΙ ΟΛΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΕ
Το παζάρι για τις κρίσιμους παραμέτρους τώρα ξεκινάει.



Σπάει στα «πέντε» η διαπραγμάτευση για τα 750 δισ. της Κομισιόν

Στη Σύνοδο Κορυφής της περασμένης εβδομάδας δεν ξεκίνησε καν η διαπραγμάτευση για το Πακέτο Στήριξης και την πρόταση της Κομισιόν για τα 750 δισεκατομμύρια ευρώ, αναφέρουν διασταυρωμένες πηγές της ΕΕ στο Euro2day.gr.

Σύμφωνα με πηγές του Βερολίνου αλλά και αξιωματούχων της ΕΕ που έλαβαν μέρος στη συζήτηση, η κα Μέρκελ έχει ήδη αρχίσει τις διαπραγματεύσεις με τις χώρες-μέλη με μια πρωτότυπη στρατηγική διαχωρισμού της Ευρώπης σε πέντε «ζώνες».

«Στη Σύνοδο Κορυφής της περασμένης Παρασκευής έγινε απλή καταγραφή των θέσεων της κάθε χώρας πάνω στην πρόταση της Κομισιόν», ανέφερε χαρακτηριστικά ευρωπαϊκή πηγή, εξηγώντας ότι ο κάθε ηγέτης είχε το καθιερωμένο πεντάλεπτο στη διάθεσή του για να τοποθετηθεί.

«Δεν μπήκαμε καν στη συζήτηση για αριθμούς. Ούτε καν για την αναλογία δανείων-επιχορηγήσεων, που είναι και η κύρια αντιπαράθεση», εξήγησε.

ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ !!!

ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΝΑ ΠΙΕΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ
Οι δύσκολες μέρες για τους Έλληνες δανειολήπτες είναι μπροστά...



ΠΙΟ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΠΟΤΕ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Ο νέος πτωχευτικός νόμος αποτελεί το πλέον μεγάλο αγκάθι της 7ης αξιολόγησης - Ξεκινάει στις 6 Ιουλίου

«Καυτό» καλοκαίρι προμηνύουν οι διαφορές που έχει η κυβέρνηση με τους θεσμούς σε βασικά σημεία του νέου πτωχευτικού κώδικα που θεωρείται το μεγαλύτερο «αγκάθι» της 7ης μεταμνημονιακής αξιολόγησης που ξεκινά στις 6 Ιουλίου σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες μία εβδομάδα αργότερα και συγκεκριμένα στις 14 Ιουλίου η σκυτάλη θα παραδοθεί στους επικεφαλής, οι οποίοι μέσω τηλεδιάσκεψης θα αναλάβουν να κλείσουν τα ανοικτά κεφάλαια του νέου πτωχευτικού νόμου που θα πρέπει να ψηφίσει η ελληνική πλευρά μέσα στον Ιούλιο. 

Εκτός από τα τραπεζικά προαπαιτούμενα (άρση προστασίας της πρώτης κατοικίας, κατάργηση του νόμου Κατσέλη) που θεωρούνται κομβικά για τις σχέσεις της Αθήνας με τις Βρυξέλλες, εξετάσεις θα δώσει το οικονομικό επιτελείο και σε μια σειρά από άλλες μεταρρυθμίσεις που δεν έχουν προχωρήσει και αποτελούν «ουρές» από τις προηγούμενες αξιολογήσεις: ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων, ευθυγράμμιση αντικειμενικών με τις αγοραίες τιμές, μεταρρυθμίσεις στον χώρο της Ενέργειας, ιδιωτικοποιήσεις κ.ά.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ 534€ !!!



Τι μεταδίδει το protothema.gr :

Eργαζόμενοι που απασχολήθηκαν κατά την περσινή σεζόν 2019 σε εποχικά ξενοδοχεία ή τουριστικά λεωφορεία που δεν επαναλειτουργούν εγκαίρως, υποβάλλουν μονομερώς οι ίδιοι ανά μήνα υπεύθυνη δήλωση ώστε να λάβουν την ειδική αποζημίωση 

H μητέρα από την Ρόδο, με την 9χρονη κόρη που λιποθύμησε από την πείνα, δούλευε σε τουριστική επιχείρηση που δεν άνοιξε λόγω κορωνοϊού. Η μητέρα και οι υπόλοιποι ξενοδοχοϋπάλληλοι, μπορούν να πάρουν τα 534 ευρώ αν υποβάλλουν τη σχετική δήλωση.

Η νέα εγκύκλιος του υπουργείου εργασίας αποσαφηνίζει ότι, οι εργαζόμενοι που απασχολήθηκαν κατά την περσινή σεζόν 2019 σε εποχικά ξενοδοχεία ή τουριστικά λεωφορεία που δεν επαναλειτουργούν εγκαίρως, υποβάλλουν μονομερώς οι ίδιοι ανά μήνα υπεύθυνη δήλωση για το διάστημα από 1/6/2020 μέχρι την επαναλειτουργία της επιχείρησης ώστε να λάβουν την ειδική αποζημίωση (17,8 ευρώ ανά ημέρα) για το διάστημα αυτό.

Στην περίπτωση που εποχικά ξενοδοχεία που επαναλειτουργούν αποφασίσουν να διακόψουν οριστικά τις εργασίες τους νωρίτερα, πριν το τέλος της σεζόν λόγω των συνεπειών του κορωνοϊού, οι εργαζόμενοι που απασχολήθηκαν σ' αυτές καθίστανται δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, για το χρονικό διάστημα από την οριστική διακοπή εργασιών έως 30/9/2020 με υποβολή μονομερών υπεύθυνων δηλώσεων.

ΓΣΕΒΕΕ: 1 ΣΤΙΣ 3 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΛΟΥΚΕΤΟ !!!



Σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση βρίσκονται οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις μετά την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων. Το ζήτημα της ρευστότητας των επιχειρήσεων που είχε επισημανθεί, στην έρευνα του Ινστιτούτου Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ που δημοσιεύτηκε τον Απρίλιο του 2020, ως το σημαντικότερο πρόβλημα που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις είναι εμφανές και στη νέα έκτακτη έρευνα της συνομοσπονδίας για τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Όπως σημειώνεται από τη ΓΣΕΒΕΕ, τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα από την κυβέρνηση για την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων δεν επαρκούν για να καλύψουν την πλειονότητα των επιχειρήσεων.

Τα κυριότερα ευρήματα της έρευνας, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία MARC, αποτυπώνουν την κατάσταση ως εξής:

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ: ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΤΗΘΕΙ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΜΠΙΖΝΕΣ ΜΕ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΩΝ ΑΓΟΝΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ !!!

ΕΠΕΙΔΗ ΞΕΡΟΥΝ ΠΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ(ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΥΜΕ ΕΚΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ...) ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΤΗΘΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΜΠΙΖΝΕΣ ΜΕ ΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΥΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΑΓΟΝΟΙ Ή ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ...
Ενώ "διανθίζουν" συνεχώς το "διεστραμμένο" σκεπτικό τους...εκτός από το να τα νοικιάζουν σε ανθρώπους που θα έχουν πεταχθεί στο δρόμο μέσω του νέου πτωχευτικού, θέλουν μελλοντικά να τους χορηγούν νέα δάνεια για να τα αγοράζουν πίσω !!!! 



Τι αποκαλύπτει σχετικά το bankingnews.gr :

Ενας οργανισμός με την εύλογη συμμετοχή του Δημοσίου αλλά και του ιδιωτικού τομέα σχεδιάζεται να λειτουργήσει προκειμένου να αναλάβει τα ακίνητα των άγονων πλειστηριασμών και να εφαρμόσει το sales and lease back σύμφωνα με έγκυρες πηγές.

Πως όμως θα λειτουργεί αυτός ο οργανισμός- Κεφάλαια

Από την πλευρά του Δημοσίου πιθανότατα να μετέχει η Γενική Κυβέρνηση εκτός και εάν επιλεγεί η λύση της Εταιρίας Ακινήτων του Δημοσίου και από την πλευρά των ιδιωτών κεφάλαια θα αναζητηθούν από τις τράπεζες και τους servicers που σχετίζονται άμεσα με την πώληση ακινήτων. 

ΑΓΩΓΟΣΗΜΟ: 5η ΚΑΤΑ ΣΕΙΡΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ !!!




Αυξάνονται οι αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων οι οποίες αμφισβητούν ευθέως την συνταγματικότητα του νόμου για την καταβολή δικαστικού ενσήμου στις αναγνωριστικές αγωγές, δικαιώνοντας πλήρως τις θέσεις του δικηγορικού Κλάδου και την θύελλα των αντιδράσεων για το εν λόγω μέτρο.

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, πριν από λίγες μέρες έκρινε αντισυνταγματικό το «αγωγόσημο», ως αντίθετο στις αρχές του κράτους δικαίου, που καθιστά οικονομικά δυσβάσταχτη την προσφυγή των οικονομικά ασθενέστερων πολιτών στη δικαιοσύνη και στερώντας στο διάδικο το δικαίωμα πλήρους και αποτελεσματικής δικαστικής προστασίας».

Η επιβολή δικαστικού ενσήμου (σ.σ αγωγοσημου) σημαίνει πρακτικά πως οι πολίτες θα πρέπει να πληρώσουν 1% επί του αντιτίμου της αξίας της υπόθεσης που αφορά ποσά άνω των 250.000 ευρώ, δηλαδή να δώσουν το ελάχιστο 2.500 ευρώ για να έχουν το δικαίωμα μόνο να τους ακούσει κάποιος δικαστής.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ: ΤΡΑΠΕΖΕΣ+FUNDS ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ 1.500 ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΤΑΓΩΝ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ !!!

ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
Ενώ περίπου στο 1,5 δις. ευρώ αποτιμώνται οι απαιτήσεις των τραπεζών και των Funds για τις οποίες εκδόθηκαν διαταγές πληρωμής μετά το άνοιγμα των δικαστηρίων !!!


ΠΙΟ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΠΟΤΕ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Τι μεταδίδει το bankingnews.gr :

Πλημμυρίδα απλήρωτων δόσεων κατακλύζει τις τράπεζες από δανειολήπτες που τα είχαν βρει… σκούρα με την καταβολή στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων. 

Το φαινόμενο είχε ξεκινήσει πριν την εμφάνιση της πανδημίας και εντάθηκε πριν ξεσπάσει η πανδημία του COVID 19. 

Η πλήρης εικόνα της πραγματικής οικονομικής δυνατότητας των δανειοληπτών θα αποκαλυφθεί μόλις ολοκληρωθεί το πρόγραμμα αναστολής των δόσεων των δανείων από τις τράπεζες. 

Εκτιμάται ότι από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο οι τράπεζες θα έχουν να αντιμετωπίσουν μια χιονοστιβάδα απλήρωτων δανείων που είναι αμφίβολο ότι θα είναι σε θέση να το διαχειριστούν.

Άλλωστε η μεταφορά και η πώληση χαρτοφυλακίων κόκκινων δανείων σε Funds τα οποία να σημειωθεί αναμένεται να λειτουργήσουν ανταγωνιστικά καθώς όλα θα σπεύδουν να κατοχυρώσουν την πρώτη θέση στην προσημείωση ενός ακινήτου αφού ο νέος Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας φέρνει στην πρώτη θέση την τράπεζα ή τις τράπεζες και στη συνέχεια έρχεται το Δημόσιο και άλλοι διεκδικητές έναντι του δανειολήπτη οφειλέτη που διαθέτει περιουσιακά στοιχεία.

ΝΕΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ !!!




Νέα υπόθεση υποκλοπών στα γραφεία του, καταγγέλλει το ΚΚΕ. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Περισσός, «στις 18 και 20 Ιούνη έγιναν και πάλι οι γνωστές «συνακροάσεις» – υποκλοπές στα γραφεία της ΚΕ του ΚΚΕ. Έχει γίνει πλέον ενδημικό αυτό το φαινόμενο των υποκλοπών».

Μάλιστα το ΚΚΕ σημειώνει ότι πριν τέσσερα χρόνια είχε σημειωθεί η πρώτη υποκλοπή, ενώ ακολούθησαν άλλες δύο το 2017 και το 2019. Παράλληλα καταγγέλλει ότι «οι συναρμόδιες αρχές (Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών, Κρατική Ασφάλεια, Εισαγγελία) καλύπτουν τους υπεύθυνους των υποκλοπών. Η υπόθεση εκκρεμεί ακόμα στα Δικαστήρια, τη στιγμή που τα στοιχεία βοούν ότι υπάρχει σοβαρή παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών».

ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ !!! ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2020 ΑΚΟΜΑ ΛΙΠΟΘΥΜΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ !!!




Λιποθύμησε 9χρονο κοριτσάκι από την πείνα σε φούρνο στη Ρόδο

Ένα 9χρονο κοριτσάκι λιποθύμησε από την πείνα μέσα σε έναν φούρνο στη Ρόδο, περιμένοντας τη μητέρα του να αγοράσει ψωμί. Όπως αναφέρει η «Δημοκρατική» της Ρόδου, πρόκειται για την κόρη ξενοδοχοϋπαλλήλου που έχει μείνει χωρίς εργασία λόγω των συνθηκών που επικρατούν στο νησί από τον κορονοϊό.

Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 22/6 όταν η μητέρα με την κόρη της, μπήκαν μέσα στο φούρνο για να αγοράσει με τα ελάχιστα χρήματα που είχε πάνω της ψωμί για να φάει η μικρή και να ξεγελάσει την πείνα της. Το παιδί όμως, νηστικό επί ώρες, λιποθύμησε μέσα στον φούρνο και έτσι αποκαλύφθηκε το δράμα που η αξιοπρεπής μητέρα, προσπαθεί να αντιμετωπίσει μόνη της.

Σύμφωνα με τη ροδιακή εφημερίδα, η άνεργη ξενοδοχοϋπάλληλος αναζητεί εργασία για να μπορέσει να μεγαλώσει τα δύο δίδυμα κορίτσια της, όμως τα ξενοδοχεία παραμένουν κλειστά και κανείς δεν γνωρίζει αν, πόσα και υπό ποιες προϋποθέσεις θα λειτουργήσουν και πόσους τελικά εργαζόμενους θα απορροφήσουν.


Η γυναίκα έχει δύο κοριτσάκια εννέα ετών και προσπαθεί να τα μεγαλώσει μόνη της. Το επίδομα των 800 ευρώ εξαντλήθηκε πολύ γρήγορα και οι υποχρεώσεις συσσωρεύονται, με αποτέλεσμα η γυναίκα να αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες της μονογονεϊκής οικογένειάς της.


"Το πρόβλημα είναι ευρύτερο"

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΣΤΑ FUNDS, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΣΕ...ΔΟΣΕΙΣ !!!

ΜΕ...ΔΟΣΕΙΣ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ DEAL ΤΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ NEPTUNE ΜΕΤΑΞΥ ALPHA BANK-FORTRESS
Ο κορωνοϊός τίναξε στον αέρα τα σχεδόν κλεισμένα ντιλς των τραπεζών και οδήγησε σε δυσμενέστερους όρους. Παρά ταύτα οι τράπεζες συνεχίζουν να αρνούνται να τα πουλήσουν τα δάνεια στους ίδιους τους δανειολήπτες και προτιμούν να τα "χαρίζουν"¨στα funds με κάθε τρόπο....



Τι μεταδίδει το euro2day.gr :

Κοντά στην επίτευξη συμφωνίας για την υπογραφή σύμβασης αγοραπωλησίας βρίσκονται Alpha Bank και Fortress, όσον αφορά στο χαρτοφυλάκιο μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών -κυρίως- δανείων, με εξασφαλίσεις σε ακίνητη περιουσία (project Neptune).

Οι δύο πλευρές φέρεται να έχουν συμφωνήσει επί των βασικών όρων της συναλλαγής και αν δεν μεσολαβήσουν νέες ανατροπές, η σύμβαση αγοραπωλησίας (SPA) αναμένεται να υπογραφεί εντός του επόμενου 10ημέρου.

Ο διαγωνισμός ξεκίνησε πριν από περίπου ένα χρόνο, με τη Fortress να αναδεικνύεται προτιμητέος επενδυτής τον περασμένο Δεκέμβριο, μετά την κατάθεση βελτιωτικών προσφορών. Ακολούθως, εισήλθε σε περίοδο αποκλειστικών διαπραγματεύσεων με την Alpha για την υπογραφή SPA.

ΥΠΟΙΚ: ΕΙΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ+ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ FAST TRACK ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΔΟΕ !!!


Απατημένοι σύζυγοι και απολυμένοι εργαζόμενοι οι πιο συχνοί "πληροφοριοδότες" του ΣΔΟΕ....

Ειδική επιτροπή συγκροτείται στη γενική διεύθυνση του ΣΔΟΕ, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, προκειμένου να αξιολογεί τις πληροφορίες που αφορούν σε φορολογικές και άλλες παραβάσεις. 

Η ειδική ομάδα, με βάση την απόφαση, θα συνεδριάζει μία φορά την εβδομάδα και θα αξιολογεί την κάθε πληροφορία, βάζοντας βαθμολογία ανάλογα με το ενδιαφέρον που παρουσιάζει αλλά και τη δράση που απαιτείται. 

Το βαθμολόγιο της επιτροπής της γενικής διεύθυνσης του ΣΔΟΕ θα έχει πέντε κλιμάκια. Με τον αριθμό 0 θα σημειώνονται οι υποθέσεις χωρίς ενδιαφέρον που τίθενται στο αρχείο, το 1 σημαίνει ότι η πληροφορία είναι απλή, μικρού ενδιαφέροντος, το 2 ότι η πληροφορία είναι σημαντική και εντάσσεται για περαιτέρω διερεύνηση, το 3 αν θεωρείται πολύ ενδιαφέρουσα, εξόχως σημαντική και διαβιβάζεται για άμεση διερεύνηση με έκδοση εντολής ελέγχου, ενώ ο βαθμός 4 σημαίνει πως απαιτεί ειδικός χειρισμός. Κάθε πληροφορία περνά από ακόμη τρία φίλτρα. Αν είναι απλή, επείγουσα ή εξαιρετικώς επείγουσα. Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση:

1. Η επιτροπή είναι τριμελής και αποτελείται από:

ΑΔΗΛΩΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ: ΤΑ 6 SOS ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ !!!



Έξι σημεία θα πρέπει να προσέξουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων κατά την συμπλήρωση και υποβολή των δηλώσεων στους δήμους τους για τα αδήλωτα τετραγωνικών των οικημάτων τους μετά την παράταση που έδωσε το υπουργείο Εσωτερικών. 

Υπενθυμίζεται πως αρχικά η υποβολή αιτήσεων για τα αδήλωτα τετραγωνικά μέτρα έληγε στις 30 Ιουνίου ωστόσο με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος προβλέπεται παράταση έως τις 31 Αυγούστου 2020 στην προθεσμία υποβολής δηλώσεων στους δήμους για τη διόρθωση των στοιχείων των επιφανειών των κτισμάτων και των οικοπέδων που υπάγονται σε δημοτικούς φόρους και δημοτικά τέλη. 

Αναλυτικά, σύμφωνα με την εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος", τα σημεία που πρέπει να προσέξουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων είναι τα εξής:

1. Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΚΕΔΕ πρέπει να δηλώνονται επιπλέον διαφορές τετραγωνικών μέτρων ώστε οι δηλωθείσες επιφάνειες των ακινήτων στους δήμους να είναι σε απόλυτη συμφωνία με τις επιφάνειες που έχουν δηλωθεί στο Ε9 της εφορίας. Ειδικότερα, πρέπει να δηλώνονται:

-διαφορές επιφανειών που δεν εμφανίζονταν δηλωμένες στους δήμους λόγω υποβολής λανθασμένων ή ανακριβών δηλώσεων,

-επιπλέον επιφάνειες που προκύπτουν από τακτοποιήσεις αυθαιρέτων,

ΣΟΡΟΣ: ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΩΝ ΝΑΖΙ & ΚΑΤΑΔΟΤΗΣ ΕΒΡΑΙΩΝ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΠΑΙΔΙ !!!




Κυβερνήσεις κρατών, πρωθυπουργοί και πρόεδροι όπως ο Ντοναλντ Τράμπ των ΗΠΑ των κατηγορούν ότι παίζει περίεργα παιχνίδια σε βάρος των χωρών του; αλλά και των ιδίων.

Με την περίφημη Open society στην οποία ο Σόρος έχει μεταβιβάσει τμήμα της περιουσίας του κάνει παιχνίδια με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, δημιουργώντας προβλήματα σε όλες τις κυβερνήσεις.

Στην Ουγγαρία από την οποία προέρχεται θεωρείται «ανεπιθύμητο πρόσωπο» όπως και στο Ισραήλ παρότι είναι εβραϊκής καταγωγής. Τυχαίο; Όχι βέβαια, καθώς και οι δύο χώρες έχουν ιστορικά «ράμματα» για τη γούνα του.

Τελευταία, με αφορμή όσα έχουν πει σημερινοί αλλά και πρώην υπουργοί ο κ. Σόρος βρίσκεται στο επίκεντρο και της ελληνικής πολιτικής επικαιρότητας.

Ο κ. Καμμένος εντός του υπουργικού συμβουλίου ανέφερε ότι ο Σόρος έχει μοιράσει 50 εκατ στην ελληνική κυβέρνηση φωτογραφίζοντας τον κ. Κοτζιά, ο οποίος και παραιτήθηκε γιατί δεν τον στήριξε ο πρωθυπουργός.

ΣΤΑΓΟΝΑ ΣΤΟΝ ΩΚΕΑΝΟ ΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΕΠΙΧ: ΜΟΛΙΣ 1 ΣΤΙΣ 10 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΑΙΤΗΣΗ ΠΗΡΕ ΛΕΦΤΑ !!!

10.700 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΝΤΛΗΣΑΝ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΟΤΑΝ ΣΧΕΔΟΝ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ...
Η πολυδιαφημιζόμενη οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων εξαντλήθηκε σε χρόνο ρεκόρ, καθώς αποδείχθηκε ότι τα διαθέσιμα κεφάλαια για την αντιμετώπιση του COVID 19 ήταν… ψίχουλα σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες των επιχειρήσεων.





Περισσότερες από 80.000 αιτήσεις για χρηματοδότηση από το ΤΕΠΙΧ ii δεν έλαβαν θετική απάντηση από τις τράπεζες οι οποίες ικανοποίησαν μόλις 10.700 αιτήσεις αντλώντας συνολικά το ποσό του 1,4 δισ. ευρώ. 

Η πολυδιαφημιζόμενη οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων εξαιτίας του εξαντλήθηκε σε χρόνο ρεκόρ καθώς αποδείχθηκε ότι τα διαθέσιμα κεφάλαια για την αντιμετώπιση του COVID 19 ήταν …ψίχουλα σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες των επιχειρήσεων.

Συνολικά η αγορά ζήτησε κεφάλαια ύψους 10,2 δις ευρώ ενώ το αρχικό πακέτο έφτανε μόλις τα 2 δις ευρώ που η υλοποίηση του… έτρεχε από το περασμένο Μάρτιο του 2019 και ήταν μειωμένο κατά 600 εκατ. ευρώ τα οποία είχαν διατεθεί από το ΤΕΠΙΧ I.

Οι επιχειρήσεις ελπίζουν σε ένα δεύτερο πακέτο οικονομικής στήριξης για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στα έξοδα τους καθώς οι τζίροι τους κινούνται σε χαμηλά επίπεδα μετά την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων.

REUTERS: Η ΔΕΗ "ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΥΨΟΥΣ 300.000.000€ ΣΤΗΝ JP MORGAN !!!



Έρχεται πολύ αγριο κυνήγι για τους οφειλέτες της ΔΕΗ το επόμενο διάστημα...

Η ΔΕΗ, η μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα, βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με την JP Morgan για την πώληση μη εξυπηρετούμενων λογαριασμών ύψους 300 εκατ. ευρώ.
Αυτό αναφέρουν πηγές στο Reuters, σε μια προσπάθεια να διαχειριστεί 2,7 δισ. ευρώ απλήρωτων λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος από τους Έλληνες καταναλωτές, απόρροια της δεκαετούς κρίσης χρέους της χώρας.

Η ΔΕΗ επεξεργάζεται επίσης εδώ μήνες ένα σχέδιο τιτλοποίησης μέρους των ανεξόφλητων λογαριασμών και πώλησής τους σε επενδυτές.

ΣτΠ: ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ 5.000€ ΣΕ ΠΛΑΝΟΔΙΟ ΠΩΛΗΤΗ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑΣ !!!




Πολίτης που διέθετε άδεια υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου προσέφυγε στον Συνήγορο του Πολίτη, καθώς ελεγκτές του Αστυνομικού Τμήματος της πόλης στην οποία εργαζόταν του επέβαλαν πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ, επειδή αντί για πλανόδιο, ασκούσε στάσιμο υπαίθριο εμπόριο, χωρίς να διαθέτει άδεια για το τελευταίο.

Ο πολίτης είχε χάσει κάθε δυνατότητα διοικητικής και δικαστικής προστασίας, επειδή η ενδικοφανής προσφυγή του είχε απορριφθεί σιωπηρά από την οικεία Αποκεντρωμένη Διοίκηση και είχε παρέλθει η προθεσμία για την προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Ο Συνήγορος εντόπισε ότι η έκθεση βεβαίωσης παράβασης και επιβολής του προστίμου περιλάμβανε μόνο τις νομοθετικές διατάξεις που είχαν παραβιασθεί, χωρίς καμία αναφορά στα πραγματικά περιστατικά που συνιστούσαν την πράξη του στάσιμου υπαίθριου εμπορίου (π.χ. πού στάθμευσε, πόση ώρα παρέμεινε στάσιμος κ.λπ).

Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΣΤΟ ΤΣΑΚ-ΜΠΑΜ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΙΕΥΘ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ WIRECARD ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΑ 1,9 ΔΙΣ !!!

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ FOLLI FOLLIE ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ...
Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Wirecard, Markus Braun, συνελήφθη, όπως έγινε γνωστό, μετά το σκάνδαλο με τα «εξαφανισμένα» 1,9 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το πρακτορείο Afp.



Ο Braun κατηγορείται για διόγκωση του ισολογισμού και των εσόδων της εταιρείας, έτσι ώστε αυτή να δείχνει πιο ισχυρή και πιο ελκυστική για επενδυτές και πελάτες, σύμφωνα με τη δήλωση των εισαγγελέων, που έγινε σήμερα, Τρίτη, αλλά και όσα μεταδίδει το Reuters.

Ο Braun παραδόθηκε τη Δευτέρα το απόγευμα και θα παρουσιαστεί σε δικαστή σήμερα, Τρίτη, ο οποίος θα αποφασίσει εάν θα παραμείνει υπό κράτηση, πρόσθεσαν οι εισαγγελείς.

Υπενθυμίζεται ότι ο CEO είχε υποβάλει την παραίτησή του την περασμένη εβδομάδα, όπως γνωστοποίησε η γερμανική εταιρεία, λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη, προσθέτοντας πως τα καθήκοντά του αναλαμβάνει προσωρινά ο James Freis. Η εταιρεία έθεσε, επίσης, σε προσωρινή διαθεσιμότητα τον απερχόμενο Chief Operating Officer (COO) της, Jan Marsalek.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 600.000 ΤΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!



Να γίνεται αδιάλειπτα ο έλεγχος για τα ανασφάλιστα οχήματα, ηλεκτρονικά, και εφόσον κάποιος βρεθεί ανασφάλιστος, να επιβάλλονται άμεσα οι ποινές που ορίζει η νομοθεσία και αυτές να εφαρμόζονται. Αυτό αναφέρει ο πρόεδρος της Επιτροπής Αυτοκινήτων της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος Δημήτρης Ζορμπάς σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως σημειώνει ο κ. Ζορμπάς, «το θέμα των ανασφάλιστων οχημάτων είναι ένα κοινωνικό και οικονομικό θέμα που πρέπει να επιλυθεί οριστικά.

Με αναγωγή του μέσου ποσοστού ανασφαλίστων 2018-2020, σύμφωνα με τους ελέγχους του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως, επί του αριθμού των ασφαλισμένων, προκύπτει ότι αυτά είναι 586.206. Εάν δε προσθέσουμε τους ελέγχους του λιμεναρχείου, ξεπερνούν τις 600.000.

ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΜΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!

"ΒΑΠΤΙΣΜΕΝΟ" ΩΣ "ΔΙΑΣΩΣΗ" Ή "ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ" ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Ο εξαρχής σκοπός διαμέσου των μνημονίων, δηλαδή της αρπαγής της περιουσίας των Ελλήνων είναι προ των πυλών !!! Το πλιάτσικο ξεκίνησε από την Δημόσια περιουσία(ΤΑΙΠΕΔ,ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ κτλ.) και τώρα ακολουθεί η ιδιωτική, η δικιά σου περιουσία !!!





Τα ψέματα τέλειωσαν και ήρθε η ώρα οι φτωχοί δανειολήπτες να χάσουν την πρώτη και πιθανά μοναδική κατοικία τους με τον απαράδεκτο νέο πτωχευτικό νόμο που οι κυβέρνηση βαφτίζει ως «διάσωση» και τους πτωχευμένους ως «δικαιούχους»

Όπως αναφέρει το euro2day.gr:

Τα κριτήρια επιλογής των δικαιούχων ένταξης στη ρύθμιση του δανείου τους μέσω της μεταβίβασης του ακινήτου-πρώτης κατοικίας στον δημόσιο «Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης» αλλά και τα εισοδηματικά κριτήρια των ευάλωτων ομάδων προσδιορίζει το άρθρο 163 των κειμένων του νέου πτωχευτικού κώδικα.

Επίσης, το άρθρο ξεκαθαρίζει ότι τη διαχείριση του Φορέα θα αναλάβει εταιρεία διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων καθώς και ότι ο Φορέας θα τιτλοποιεί τα μελλοντικά έσοδα από τα ενοίκια καθώς και τις απαιτήσεις από την πώληση ακινήτων, σε περίπτωση λύσης μίσθωσης επί του ακινήτου.

Με βάση τα οριζόμενα, που βέβαια θα τεθούν σε διαπραγμάτευση με τους θεσμούς για να «κλειδώσουν» τα όρια, ο μισθωτής δύναται μετά τα πρώτα 3 χρόνια να αιτηθεί μίσθωση με δικαίωμα επαναγοράς σε 20 χρόνια. Από την άλλη πλευρά, οι ευάλωτοι οφειλέτες έχουν δικαίωμα λήψης επιδόματος ενοικίου. 


SSL Certificates