.

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ: ΤΡΑΠΕΖΕΣ+FUNDS ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ 1.500 ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΤΑΓΩΝ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ !!!

ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
Ενώ περίπου στο 1,5 δις. ευρώ αποτιμώνται οι απαιτήσεις των τραπεζών και των Funds για τις οποίες εκδόθηκαν διαταγές πληρωμής μετά το άνοιγμα των δικαστηρίων !!!


ΠΙΟ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΠΟΤΕ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Τι μεταδίδει το bankingnews.gr :

Πλημμυρίδα απλήρωτων δόσεων κατακλύζει τις τράπεζες από δανειολήπτες που τα είχαν βρει… σκούρα με την καταβολή στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων. 

Το φαινόμενο είχε ξεκινήσει πριν την εμφάνιση της πανδημίας και εντάθηκε πριν ξεσπάσει η πανδημία του COVID 19. 

Η πλήρης εικόνα της πραγματικής οικονομικής δυνατότητας των δανειοληπτών θα αποκαλυφθεί μόλις ολοκληρωθεί το πρόγραμμα αναστολής των δόσεων των δανείων από τις τράπεζες. 

Εκτιμάται ότι από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο οι τράπεζες θα έχουν να αντιμετωπίσουν μια χιονοστιβάδα απλήρωτων δανείων που είναι αμφίβολο ότι θα είναι σε θέση να το διαχειριστούν.

Άλλωστε η μεταφορά και η πώληση χαρτοφυλακίων κόκκινων δανείων σε Funds τα οποία να σημειωθεί αναμένεται να λειτουργήσουν ανταγωνιστικά καθώς όλα θα σπεύδουν να κατοχυρώσουν την πρώτη θέση στην προσημείωση ενός ακινήτου αφού ο νέος Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας φέρνει στην πρώτη θέση την τράπεζα ή τις τράπεζες και στη συνέχεια έρχεται το Δημόσιο και άλλοι διεκδικητές έναντι του δανειολήπτη οφειλέτη που διαθέτει περιουσιακά στοιχεία.

Τα νομικά γραφεία των τραπεζών και τα συνεργαζόμενα δικηγορικά γραφεία έσπευσαν να καταθέσουν αιτήματα διαταγών πληρωμής μόλις άνοιξαν τα Δικαστήρια την 1η Ιουνίου. 

Πρόκειται για περιπτώσεις δανειοληπτών που είχαν συμπληρωθεί οι 90 ημέρες από τη μη καταβολή των δοσεων που σε αρκετές περιπτώσεις είχαν ξεπεράσει τις 120 ημέρες και τις 180 ημέρες. Όταν οι νομικοί διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε δυνατότητα να επανέλθει το δάνειο και να καταστεί ενήμερο αξιοποίησαν τα ένδικα μέσα που είναι η έκδοση διαταγής πληρωμής που επιβεβαιώνει την οφειλή έναντι του πιστωτή. .

Οι τράπεζες και οι διαχειριστές των «κόκκινων» δανείων την ημέρα που άνοιξαν τα Δικαστήρια κατέθεσαν περισσότερες από 1500 αιτήματα έκδοσης διαταγών πληρωμής στο Πρωτοδικείο της Αθήνας για απαιτήσεις άνω των 20 .000 ευρώ. 

Η συνολική οφειλή των διαταγών πληρωμών εκτιμάται ότι ξεπερνά το 1,5 δις ευρώ. 

Στο φάκελο κατάθεσης των αιτήσεων του Πρωτοδικείου εμφανίζονται σε ποσοστό95% μόνο τράπεζες και servicers που βιάζονται να νομιμοποιήσουν την προσημείωση του ακινήτου του δανειολήπτη το οποίο έχει γίνει «κόκκινο». 

Πάντως ο Σεπτέμβριος αναμένεται να είναι «καυτός» για τους δανειολήπτες διότι όσοι αξιοποίησαν την αναστολή των δόσεων έγινε κεφαλαιοποίηση των τόκων και οι επόμενες καταβολές των δόσεων θα είναι υψηλότερες σε σχέση με αυτές που ήταν πριν την εκδήλωση της πανδημίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates