.

Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021

KYPIAKATIKH ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 03/01/2021


ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ :

ΑΑΔΕ: 2021 ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ 23.000 ΕΛΕΓΧΟΥΣ !!!

 


Μπαράζ φορολογικών ελέγχων και διασταυρώσεων φέρνει το 2021. Με στόχο την ενίσχυση των κρατικών ταμείων και τον εντοπισμό υποθέσεων φοροδιαφυγής ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής έδωσε εντολές στον φοροελεγκτικό μηχανισμό για τη διενέργεια 25.500 φορο-ελέγχων μέσα στο έτος.

Στο επίκεντρο των ελεγκτών βρίσκονται οι φορολογικές υποθέσεις των τελευταίων πέντε ετών αλλά και οι εκκρεμείς υποθέσεις που παραγράφονται στο τέλος του έτους.


Σύμφωνα με τις οδηγίες Πιτσιλή θα διενεργηθούν:

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Η ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΤΙΣΜΕΝΗ ΠΑΝΩ ΣΕ 72.000 ΤΟΝΟΥΣ....ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ !!!

 



Μια πόλη στη Βαυαρία της Γερμανίας με πληθυσμό 24.000 κατοίκους είναι χτισμένη πάνω σε τόνους διαμαντιών με αποτέλεσμα τα σπίτια και τα αξιοθέατα να έχουν αξία πολλών καρατίων!

Το Nördlingen είναι μια γραφική πόλη στη Βαυαρία της Γερμανίας που αναφέρεται για πρώτη φορά τον 9ο αιώνα μ.Χ. στα αρχεία. Η κατασκευή της έγινε πριν από 15 εκατομμύρια χρόνια, όταν ένας αστεροειδής χτύπησε το σημείο.

Σπίτια και εκκλησίες πολλών καρατίων

Ο αστεροειδής άφησε πίσω του έναν σουεβίτη (βράχο που αποτελείται από γυαλί, διαμάντια, κρύσταλλα και άλλα συντρίμμια).

ΣΑΝ ΨΕΜΑ: ΤΗΝ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ !!!

 



Για την 1 Απριλίου 2021 μετατίθεται η έναρξη της υποχρεωτικής ψηφιακής διαβίβασης στην πλατφόρμα των Ηλεκτρονικών Βιβλίων – myDATA για όλες τις επιχειρήσεις και για παραστατικά που εκδίδουν από αυτή την ημερομηνία και έπειτα, όπως ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και το υπουργείο Οικονομικών.

Η τρίμηνη μετάθεση της υποχρεωτικής εφαρμογής των ηλεκτρονικών βιβλίων οφείλεται στην καραντίνα και στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει σχεδόν το σύνολο των επιχειρήσεων εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. 

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «κατόπιν αιτημάτων φορέων της αγοράς και λαμβάνοντας υπόψη τα γενικότερα προβλήματα εξαιτίας της πανδημίας COVID-19, κρίθηκε αναγκαίο να δοθεί το 1ο τρίμηνο του 2021 ως επιπλέον χρόνος εκπαίδευσης και προσαρμογής των επιχειρήσεων στη λειτουργία του myDATA. Διευκρινίζεται ότι τα παραστατικά που θα εκδώσουν οι επιχειρήσεις το 1ο τρίμηνο του 2021, θα πρέπει επίσης να διαβιβαστούν στην πλατφόρμα του myDATA, με διαφορετική προθεσμία και συγκεκριμένα όχι αργότερα από την 31/10/2021, ώστε να διαμορφωθεί η ολοκληρωμένη εικόνα κάθε επιχείρησης στα ηλεκτρονικά βιβλία για το 2021».

ΚΑΥΣΙΜΑ: ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ....ΜΕ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΝΤΙΖΕΛ !!!

 


Πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη θα χρειαστεί να βάλουν οι ιδιοκτήτες ντιζελοκίνητων οχημάτων με το... καλημέρα της νέας χρονιάς: Η τιμή του πετρελαίου κίνησης αυξάνεται και καθιστά πιο ακριβή τη χρήση ενός τύπου αυτοκινήτου, που γνώρισε «μεγάλες δόξες» στην αγορά, ακριβώς επειδή ήταν φθηνό στις μετακινήσεις.

«Καπέλο» από την πρώτη μέρα της νέας χρονιάς στην τιμή του πετρελαίου κίνησης, με ακόμη έναν φόρο που έρχεται να επιβληθεί στα καύσιμα, ανεβάζοντας «αυτόματα» το κόστος των μετακινήσεων με ντιζελοκίνητα οχήματα. Συγκεκριμένα, επιβάλλεται επί του πετρελαίου εσωτερικής καύσης («diesel»), το λεγόμενο «πράσινο τέλος» ύψους 30 ευρώ ανά χιλιόλιτρο. Τι σημαίνει αυτό; Ότι από την πρώτη μέρα του 2021 η τιμή του πετρελαίου κίνησης θα αναπροσαρμοστεί αυτόματα και θα «τσιμπήσει» 0,03 €/lt, χωρίς να συνυπολογίζεται ο ΦΠΑ.

ΑΑΔΕ: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΕ ΦΟΡΟ-ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ !!!

 



Με Αποφάσεις του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή προβλέπονται , λόγω της πανδημίας , οι ακόλουθες παρατάσεις:

1. Παρατείνεται, έως την 26η Φεβρουαρίου 2021, η προθεσμία υποβολής των παρακάτω δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής την 31η Δεκεμβρίου 2020:

• Τροποποιητικές δηλώσεις για ποσά αγροτικών επιδοτήσεων, που ανάγονται σε προηγούμενα έτη, εφόσον η βεβαίωση για τα εν λόγω ποσά εκδόθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ εντός του 2020.

• Δηλώσεις φορολογικού έτους 2019 σε περίπτωση θανάτου του φορολογούμενου για τις οποίες υπόχρεοι σε υποβολή είναι οι κληρονόμοι του.

ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ: ΚΡΙΣΙΜΟΣ ΜΗΝΑΣ Ο ΓΕΝΑΡΗΣ !!!


Ακόμη ένα δικαστικό και δημοσιονομικό... θρίλερ αναμένεται να παιχτεί εντός του 2021 για τα κομμένα δώρα αλλά και τις επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων. Αυτό θα συμβεί διότι η Ολομέλεια του ΣτΕ πρόκειται να εκδικάσει στις 15 Ιανουαρίου του 2021 προσφυγές συνταξιούχων που διεκδικούν αναδρομικά για τις περικοπές σε δώρα και επικουρικές συντάξεις. Μια μέρα νωρίτερα, στις 14 Ιανουαρίου του 2021 ξεκινάει αντίστοιχη διαδικασία και στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τις συντάξεις Δημοσίου.

Πρόκειται για ποσά που στο σύνολο τους αγγίζουν τα 2,5 δισ. ευρώ και τα οποία δεν δόθηκαν στους δικαιούχους καθώς η κυβέρνηση θεώρησε ότι η απόφαση του ΣτΕ που εκδόθηκε εντός του 2020 αφορούσε μόνο τις περικοπές στις κύριες συντάξεις. Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, η απόφαση θα εκδοθεί πολύ σύντομα, το αργότερο μέσα σε 4 μήνες καθώς τα θέματα για τα οποία καλείται να αποφασίσει το ΣτΕ έχουν ήδη κριθεί με παλαιότερες αποφάσεις. Μάλιστα οι ειδικοί τονίζουν ότι η απόφαση θεωρείται ότι θα είναι πιλότος για όλες τις δίκες που θα ακολουθήσουν σε πρώτο επίπεδο από 600.000 συνταξιούχους οι οποίοι έχουν προσφύγει διεκδικώντας αναδρομικά δώρων και επικουρικών συντάξεων.

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ 2021 ΣΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ !!!

 


Αλλάζει από την 1η Ιανουαρίου 2021 το σύστημα των αγγελιών για πώληση ή μίσθωση ακινήτων όπως αυτές καταχωρούνται στον Τύπο και στα ηλεκτρονικά μέσα ή αναρτώνται στα μεσιτικά γραφεία καθώς αυτές θα γίνονται με «ενεργειακό πιστοποιητικό», όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Τα παραπάνω γίνεται στο πλαίσιο των πολιτικών του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την προώθηση δράσεων ενεργειακής εξοικονόμησης και την καλλιέργεια «ενεργειακής συνείδησης» στους πολίτες.

Σκοπός του μέτρου –που προβλέπεται από τον Ν. 4122/2013- είναι να υπάρχει ολοκληρωμένη ενημέρωση των ενδιαφερόμενων για το ακίνητο προς μίσθωση ή πώληση, ώστε η ενεργειακή κατηγορία του κτιρίου να αναδειχθεί σε βασικό κριτήριο της λήψης της όποιας απόφασης. Και τούτο διότι η κατανάλωση ενέργειας για τις βασικές ανάγκες του ακινήτου αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος των λειτουργικών εξόδων του και αυτό θα πρέπει να συνυπολογιστεί από τους ενδιαφερόμενους πριν τη σύναψη μίσθωσης ή αγοράς.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΙΙ: ΝΕΟΣ ΓΥΡΟΣ ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !!! ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ !!!

 


ΠΑΓΩΜΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ ΘΕΛΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΠΙΕΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ !!!

 


Τι μεταδίδει το newmoney.gr :

Προστασία από τους πλειστηριασμούς για ακόμη ένα εξάμηνο και συγκεκριμένα μέχρι τις αρχές Ιουνίου 2021, οπότε και θα τεθεί σε ισχύ ο νέος Πτωχευτικός Νόμος, θα έχουν τα ευάλωτα νοικοκυριά, με τον Νόμο Κατσέλη να παραμένει ενεργός, επίσης, για το επίμαχο διάστημα.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, η κυβέρνηση φαίνεται να προσανατολίζεται στο να μην επιτρέψει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας για τα ευάλωτα νοικοκυριά μέχρι την 1η Ιουνίου, ενώ κανονικά θα συνεχιστεί και η ισχύς του Νόμου Κατσέλη, αφού το νέο πτωχευτικό ορίζει στο άρθρο 265 πως «παύει η δυνατότητα υποβολής νέων αιτήσεων σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 3869/2010 (Α΄ 130) από την ισχύ του νέου νόμου».

ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΒΟΛΤΕΣ ΜΕ ΠΑΛΙΑ ΙΧ !!!






Πολλές ευρωπαϊκές πόλεις έχουν θέσει αυστηρά πρότυπα χαμηλών εκπομπών CO2 στα αυτοκίνητα που κινούνται και μάλιστα έχουν θεσπίσει αυστηρά πρόστιμα για τους παραβάτες! Οι ζώνες χαμηλών εκπομπών ρύπων (LEZ) όπως ονομάζονται αποτελούν αστικές ζώνες στις οποίες επιτρέπεται η κίνηση των οχημάτων με πολύ χαμηλές εκπομπές CO2. Τα κριτήρια για την είσοδο σε αυτές τις περιοχές καθορίζονται από τις Δημοτικές Αρχές, με βάση την ηλικία και τις τεχνικές προδιαγραφές των οχημάτων. Κατά γενικό κανόνα, απαγορεύεται η κίνηση των παλαιών πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων που δεν διαθέτουν φίλτρα συγκράτηση μικροσωματιδίων.

Το όφελος των LEZ μπορεί να μετρηθεί ως προς τη δημόσια υγεία, χάρη στην καθημερινή τηλεμετρία της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Η εισαγωγή ενός περιορισμού στα οχήματα με υψηλή εκπομπή μικροσωματιδίων οδηγεί στη μείωσή τους αλλά και των αερίων του θερμοκηπίου, οπότε όσο λιγότερα οχήματα αυτού του τύπου κινούνται στους δρόμους της πόλης, τόσο βελτιώνεται η ποιότητα του αέρα.

Στις ζώνες χαμηλών εκπομπών, οι Δημοτικές Αρχές έχουν υιοθετήσει διάφορες τεχνικές για να πιάνουν τους παραβάτες και ήδη κάποιες χρησιμοποιούν ειδικά αυτοκόλλητα (τοποθετημένα σε ορατή περιοχή του ταμπλό) ή κάμερες (που συνδέονται με βάσεις δεδομένων ταξινόμησης οχημάτων) για την επαλήθευση του κατά πόσον ένα όχημα διαθέτει την κατάλληλη πιστοποίηση για οδήγηση σε αυτές τις ζώνες.

Από το 2019, υπήρχαν σχεδόν 300 ζώνες χαμηλών εκπομπών στην Ευρώπη, διασκορπισμένες σε περίπου δώδεκα χώρες. Σε ορισμένες πόλεις, πρέπει να εγγραφείτε στο Διαδίκτυο για να έχετε το δικαίωμα οδήγησης σε αυτές τις περιοχές, ενώ σε άλλες πρέπει να ζητήσετε ένα αυτοκόλλητο που λαμβάνεται μέσω του ταχυδρομείου και τοποθετείται στο όχημά σας ώστε να αποφύγετε τα πρόστιμα. Είναι επομένως απαραίτητο για τους Ευρωπαίους ταξιδιώτες να κάνουν την έρευνά τους προτού κατευθυνθούν σε κάποια κέντρα της πόλης!

120 ΔΟΣΕΙΣ: ΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ !!!

 



Ρυθμίσεις και ξαναρυθμίσεις αλλά τι να το κάνεις όταν τα πορτοφόλια νοικοκυριών-επιχειρήσεων είναι άδεια ;;;


Από τη μια εκείνοι που με την καταβολή μιας δόσης έως τις 31 Δεκεμβρίου μπορούν να … σώσουν την παρτίδα και να επιστρέψουν σε ρύθμιση 100 ή 120 δόσεων που έχασαν στο παρελθόν. Και από την άλλη μια «ειδικών συνθηκών» κατηγορία φορολογουμένων που πλέον μπορούν να ρυθμίσουν τα χρέη τους σε 120 δόσεις.

Κατόπιν αίτησής τους στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. θα μπορούν να ρυθμίζουν πλέον τα χρέη τους σε έως 120 δόσεις οφειλέτες… «ειδικών συνθηκών»: Πρόκειται για εκείνη την κατηγορία φορολογουμένων που είχαν λάβει εγγυημένα δάνεια και δεν μπόρεσαν να τα εξυπηρετήσουν. Οι καταπτώσεις εγγυήσεων δανείων που έχουν χορηγηθεί με εγγύηση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας ΑΕ, όπως ισχύει, και η οποία έχει ήδη καταβάλει το εγγυημένο ποσό στις Τράπεζες, έχουν, σύμφωνα με το νομοθετικό τους πλαίσιο, βεβαιωθεί στις Δ.Ο.Υ. σε βάρος του δανειολήπτη.

Ποια χρέη μπαίνουν στις 120 δόσεις

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕ ΚΟΥΡΕΜΑ 50-100% ΤΩΝ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΩΝ !!!

 



Αιτήσεις μόνο ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr - Την 1η Μαρτίου 2021 ανοίγει η πλατφόρμα


Διαγραφές από 50% εως 100% των προσαυξήσεων, 100 δόσεις και αναστολή αναγκαστικών μέτρων προβλέπει μεταξύ άλλων η έκτακτη «κορωνο-ρύθμιση» οφειλών του υπουργείου Εσωτερικών για χρέη που δημιουργήθηκαν την περίοδο της πανδημίας από φυσικά και νομικά πρόσωπα προς Δήμους.

Η ρύθμιση αφορά οφειλές από οποιαδήποτε αιτία προς Δήμους (τέλη, κλήσεις κλπ) και τα νομικά τους πρόσωπα που έχουν βεβαιωθεί ή θα βεβαιωθούν από 15 Φεβρουαρίου 2020 μέχρι και 28 Φεβρουαρίου 2021. Επίσης ρυθμίζονται οφειλές που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες -συμπεριλαμβανομένων των απωλειών ρυθμίσεων- από 25.2.2020 εως και την 23.12.2020 που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ ο σχετικός νόμος.

Ειδικότερα, οι οφειλέτες μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικό αίτημα προς την αρμόδια για την είσπραξη υπηρεσία του οικείου Δήμου ή του νομικού προσώπου και να ρυθμίσουν τις οφειλές τους απολαμβάνοντας παράλληλα διαγραφή από προσαυξήσεις, τόκους και πρόστιμα, ως εξής:

α) αν οι οφειλές εξοφληθούν εφάπαξ η απαλλαγή ανέρχεται σε 100%.

β) αν εξοφληθούν σε 2 εως 24 δόσεις απαλλαγή κατά ποσοστό 80 %

ΕΕΑ: 1.000.000 ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΖΟΜΠΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

 


Εικονική πραγματικότητα - Άνοιξαν 36.000 νέες επιχειρήσεις - Τι κρύβεται πίσω από τους αριθμούς - Στο 1 εκατ οι zombie εταιρίες


«Άνθιση» της επιχειρηματικότητας μέσα στην πανδημική κρίση (!) καταδεικνύουν τα στοιχεία του Επιμελητηρίου Αθηνών (ΓΕΜΗ), σύμφωνα με τα οποία 36.000 επιχειρήσεις έκαναν εγκαίνια μέσα στην αβεβαιότητα της επόμενης ημέρας, με τα σκληρά μέτρα και της καθολικής απαγόρευσης της οικονομικής δραστηριότητας.

Το παράδοξο αυτό φαινόμενο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα του επιχειρείν αλλά πρόκειται για μια ελληνική παραδοξότητα που δεν έχει μέτρο σύγκρισης με άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Την στιγμή μάλιστα που ο βασικός στόχος όλων των κυβερνήσεων όπως και της σημερινής είναι η απλοποίηση αδειοδότησης των επιχειρήσεων όταν για δεκαετίες δεν έχει βρεθεί η διαδικασία για τους όρους κλεισίματος των επιχειρήσεων.

Στο 1 εκατομμύριο οι επιχειρήσεις... zombie...

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ Γιάννης Χατζηθεοδοσίου λέει στο BN ότι τα στοιχεία δεν αποτυπώνουν την αλήθεια.

Αναφέρει ότι πρέπει να έχουμε 1 εκατομμύριο επιχειρήσεις «ζόμπι» που τυπικά είναι ανοικτές και ουσιαστικά κλειστές.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: 100.000 ΑΚΙΝΗΤΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΡΑΠΕΖΕΣ+FUNDS !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Τι μεταδίδει το businessdaily.gr :


Σε δραστική επιτάχυνση των ανακτήσεων ακινήτων από πλειστηριασμούς, ή μέσω της διαδικασίας εκκαθάρισης των «κόκκινων» δανείων, προσβλέπουν για το 2021 οι τράπεζες, αλλά και οι εταιρείες διαχείρισης.

Αυτό επρόκειτο να συμβεί το 2020, ωστόσο, η πανδημία ανέτρεψε τον σχεδιασμό που υπήρχε, τόσο ως προς την ενεργότερη διαχείριση των ακινήτων που ανακτώνται, όσο και αναφορικά με την διενέργεια πλειστηριασμών. Δεν υπήρξε όμως και ανάλογη ανάσχεση στη διαδικασία πώλησης χαρτοφυλακίων «κόκκινων» δανείων, με την πιο πρόσφατη συμφωνία να αφορά την εξαγορά δανείων της Τράπεζας Πειραιώς από την Intrum, μικτής λογιστικής αξίας 1,92 δισ. ευρώ. Πρόκειται για 58.000 δάνεια, εκ των οποίων ποσοστό άνω του 67% είναι στεγαστικά.

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται και η ολοκλήρωση της συμφωνίας για το χαρτοφυλάκιο Galaxy της Alpha Bank. Πρόκειται για δάνεια αξίας 10,8 δισ. ευρώ, τα οποία θα αποκτηθούν, μαζί με ποσοστό της Cepal, από σχήμα της Davidson Kempner, που είναι ο προτιμητέος αγοραστής.

Πρόκειται για σημαντικές κινήσεις εν μέσω πανδημίας, οι οποίες φανερώνουν και την ελκυστικότητα της ελληνικής αγοράς για τα ξένα θεσμικά χαρτοφυλάκια. Από την άλλη πλευρά, πέραν της ανάγκης επιτάχυνσης της διαδικασίας εκκαθάρισης των δανείων αυτών, κάτι στο οποίο αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά ο νέος πτωχευτικός κώδικας που ψηφίστηκε πρόσφατα, σημαντική κρίνεται και η διαχείριση των ακινήτων που θα ανακτηθούν.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της αγοράς, περίπου 100.000 ακίνητα αναμένεται να περάσουν υπό τον έλεγχο των εταιρειών διαχείρισης, ή και των τραπεζών, οι οποίες ήδη ετοιμάζονται για να μεταπωλήσουν, όσο το δυνατόν ταχύτερα, τα ακίνητα που θα περάσουν στην κατοχή τους. Ωστόσο, υπάρχουν σοβαρά ζητήματα, λόγω της τεράστιας γραφειοκρατίας, που συνοδεύει τη μεταβίβαση ακινήτων στη χώρα. Για παράδειγμα, σε πρόσφατη δημόσια παρέμβασή του, ο δρ. Γεώργιος Μούντης, διευθυντικός εταίρος της Delfi Partners & Company, σημείωσε ότι το πολεοδομικό και νομικό ξεκαθάρισμα των ακινήτων που αποκτούν οι εταιρείες διαχείρισης και τα funds, αποτελεί σημαντική τροχοπέδη και αιτία μεγάλων καθυστερήσεων (ακόμα και πέραν του 12μήνου). 

"ΔΩΡΟ" 5.000€ ΕΩΣ 100.000€ ΣΕ ΝΕΟΦΥΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !!!

 


Μη επιστρεπτέα χρηματοδότηση που ξεκινά από 5.000 ευρώ και φτάνει έως και 100.000 μπορούν να εξασφαλίσουν νεοφυείς επιχειρήσεις: Η νέα Δράση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία» μοιράζει ποσό που αγγίζει τα 60 εκατ. ευρώ.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Τα ποσά που χορηγούνται μέσω του προγράμματος με τίτλο «Στήριξη Νεοφυών Επιχειρήσεων Εθνικού Μητρώου “Elevate Greece” εν μέσω πανδημίας Covid-19» αφορούν σε κεφάλαιο κίνησης για την κάλυψη των εξόδων, με τις αιτήσεις που επιδοτούνται να είναι εκείνες που ξεκινούν από 5.000 ευρώ και φτάνουν μέχρι έως 100.000 ευρώ. Δικαιούχοι της Δράσης είναι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, οι οποίες όμως θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένες στο Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων «Elevate Greece».

Τι είναι το «Elevate Greece»

Το Elevate Greece (Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων) αποτελεί την πλατφόρμα μέσω της οποίας εγγράφονται οι ενδιαφερόμενες νεοφυείς επιχειρήσεις και πιστοποιούνται «επίσημα» από την Πολιτεία ως νεοφυείς, εφόσον πληρούν δύο βασικά χαρακτηριστικά:

ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Σε μία απόφαση -σοκ κατέληξε η έκτακτη σύσκεψη που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με του τραπεζίτες σχετικά με τις ημερομηνίες εφαρμογής του Νέου Πτωχευτικού Κώδικα, καθώς αποφασίστηκε να μην υπάρξει καμία παρέκκλιση, παρά το εκτεταμένο lockdown και την οικονομική καταστροφή που προκάλεσε, από τις ημερομηνίες που έχουν ανακοινωθεί, δηλαδή Μάρτιο για επιχειρηματίες & Ιούνιο για ιδιώτες.

Η τήρηση των ημερομηνιών αποχτά ιδιαίτερη σημασία καθώς οι θεσμοί έχουν ξεκαθαρίσει προς την ελληνική κυβέρνηση ότι καμία άλλη καθυστέρηση δεν πρέπει να υπάρξει στο συγκεκριμένο αυτό θέμα με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει αν ο Πτωχευτικός Κώδικας βγει εκτός χρονοδιαγράμματος.

Kάποιες πηγές υποστηρίζουν πως μια τέτοια καθυστέρηση μπορεί ενδεχομένως και να αναβάλει την εκταμίευση των προκαταβολών από το κοινοτικό Ταμείο Ανάκαμψης, επιβεβαιώνοντας όσους κάνουν λόγο για 4ο κορωνο-μνημόνιο.

Οι θεσμοί θα αφιχθούν τον Ιανουάριο όπου ξεκινάει και πάλι η διαδικασία της μεταμνημονιακής αξιολόγησης και θα δώσουν σημαντική έμφαση σε ότι αφορά τους πλειστηριασμούς οι οποίοι βρίσκονται σε στάση στο πλαίσιο μη λειτουργίας των δικαστηρίων.

Η οικονομική εξαθλίωση που δημιούργησε το Lockdown της κυβέρνησης έχει οδηγήσει και θα οδηγήσει τους επόμενους μήνες χιλιάδες επιχειρήσεις, επιχειρηματίες αλλά και ιδιώτες στην χρεωκοπία.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ: ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟ NON-DOM !!!

 


Το πλάισιο Non-Dom προβλέπει την καταβολή ετήσιου φόρου 100.000 ευρώ ανεξαρτήτως του ύψους του εισοδήματος

Εκατοντάδες αιτήσεις από εύπορους Βρετανούς, Λιβανέζους, Κινέζους και Ρώσους έχει δεχθεί το υπουργείο Οικονομικών από φυσικά πρόσωπα που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να μετακομίσουν στην Ελλάδα αξιοποιώντας το ευνοϊκό πλαίσιο φορολόγησης του «διαμένοντος μη κατοίκου» (Non-Dom).

Την ίδια στιγμή φορολογικοί κάτοικοι της Ελλάδας έχουν γίνει ήδη περισσότεροι από 20 πλούσιοι ξένοι οι οποίοι έχουν επενδύσει στη χώρα μας πάνω από 500.000 ευρώ.

Το κίνητρο για να μεταφέρουν την κατοικία τους στην Ελλάδα οι ξένοι με «βαριά» πορτοφόλια είναι ισχυρό.

Προβλέπει την καταβολή ετήσιου φόρου 100.000 ευρώ ανεξαρτήτως του ύψους του εισοδήματος που αποκτούν οι «Κροίσοι» στο εξωτερικό.

ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 5G !!!

 


ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ(31/12/2020)

ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ: ΣΕ 2 ΚΥΜΑΤΑ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΥΣ !!!

 


ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ+ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΒΟΜΒΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ !!!

 

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ(31/12/2020)

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 31/12/2020

 

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ :

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΠΕΡΝΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ !!!

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ...ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ !!!
Ζητήθηκε συστράτευση τραπεζών+funds για την έγκαιρη εφαρμογή του...ΠΛΙΑΤΣΙΚΟΥ !!!



Στο μεγάλο «στοίχημα» για την έκβαση της επόμενης μεταμνημονιακής αξιολόγησης της χώρας, ανάγεται η εφαρμογή του νέου πτωχευτικού νόμου στις προθεσμίες της 1 ης Μαρτίου για τις επιχειρήσεις και της 1 ης Ιουνίου του 2021 για τα φυσικά πρόσωπα.

Το μήνυμα αυτό έδωσε, σύμφωνα με τις πληροφορίες του insider.gr, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε χθεσινή τηλεδιάσκεψη με τους Διευθύνοντες Συμβούλους των τραπεζών, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Γ. Χαντζηνικολάου και τους εκπροσώπους των εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων, παρουσία του Υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Α. Σκέρτσου, του Υπουργού Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη, του Υπουργού Οικονομικών Χ. Σταϊκούρα και του αρμόδιου για τον χρηματοπιστωτικό τομέα Υφυπουργού Οικονομικών Γ. Ζαββού, του Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φ. Κουρμούση και εκπροσώπου της Τράπεζας της Ελλάδος.

ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ: ΛΗΓΕΙ ΣΤΙΣ 15 ΓΕΝΑΡΗ Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ !!!

 


Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την επικαιροποίηση των εκκρεμών αιτήσεων του νόμου Κατσέλη, με βάση συγκεκριμένες προθεσμίες, η πρώτη εκ των οποίων λήγει στις 15 Ιανουαρίου.

Η επικαιροποίηση αφορά την υποχρέωση από τους ενδιαφερόμενους οφειλέτες που έχουν ενταχθεί στον νόμο, αλλά η υπόθεσή τους δεν έχει συζητηθεί, να υποβάλουν εκ νέου τα στοιχεία τους προκειμένου να παραμείνουν υπό την προστασία του νόμου.

Σε διαφορετική περίπτωση, εάν δηλαδή δεν φροντίσουν για την επικαιροποίηση των στοιχείων τους, θα χάσουν το δικαίωμα να ρυθμίσουν τις οφειλές τους δικαστικά και θα τεθούν εκτός της προστασίας του νόμου Κατσέλη. Με τον τρόπο αυτό θα επιδιωχθεί η εκκαθάριση των εκκρεμών υποθέσεων που υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τις 40.000 και, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι αιτήσεις επικαιροποίησης που έχουν υποβληθεί είναι περίπου 1.000.

Η αίτηση προσδιορισμού θα πρέπει συνοδεύεται από την ηλεκτρονική υποβολή όλων των σχετικών εγγράφων και δικαιολογητικών σε συνδυασμό με τη συναίνεση του οφειλέτη για την άρση του φορολογικού και τραπεζικού απορρήτου του, έτσι ώστε να διαπιστωθεί η ειλικρίνεια των στοιχείων που επικαλείται.

Η επικαιροποίηση των στοιχείων γίνεται μέσω της ειδικής πλατφόρμας που έχει δημιουργηθεί στην Ειδική Γραμματεία Ιδιωτικού Χρέους και οι προθεσμίες για τις αιτήσεις επαναπροσδιορισμού είναι οι εξής:

ΕΣΤΙΑΣΗ-ΕΣΠΑ: ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ ΑΓΟΡΑΣ ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ !!!

 



Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ.Γιάννης Τσακίρης, υπέγραψε σήμερα, Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου, Υπουργική Απόφαση για τη νέα δράση του ΕΣΠΑ 2014-2020 που αφορά στην επιχορήγηση των επιχειρήσεων εστίασης για την προμήθεια θερμαντικών σωμάτων εξωτερικού χώρου.

Η δράση προβλέπει την ενίσχυση όλων των επιχειρήσεων εστίασης για την αγορά μίας θερμαντικής συσκευής ανά 10 τετραγωνικά μέτρα νόμιμα αδειοδοτημένου εξωτερικού χώρου και έως 100 ευρώ εκάστη (χωρίς ΦΠΑ). Το μέγιστο ποσό επιχορήγησης, ανά χώρο εστίασης, δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 5.000 ευρώ.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν οι επιχειρήσεις εστίασης, ανεξαρτήτως της νομικής τους μορφής, που δραστηριοποιούνται σε έναν τουλάχιστον από τους ακόλουθους ΚΑΔ:

• 56.10: Δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης (Περιλαμβάνονται και όλοι οι ΚΑΔ της υποκατηγορίας 56.10),

ΓΙΑΤΙ 6 ΣΤΟΥΣ 10 ΤΟΠ ΜΕΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ PFIZER ΞΕΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΜΑΖΙΚΑ ΜΕΤΟΧΕΣ ;;;

ΙΔΙΩΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΗΣ....ΜΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ;;;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

ΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ;;; ΓΙΑΤΙ Ο CEO ΤΗΣ PFIZER "ΕΞΑΡΓΥΡΩΣΕ" ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ;;;



Τι μεταδίδει ο lobbystas.gr:


Οι 10 κορυφαίοι “ιδιοκτήτες” της Pfizer Inc. Στον πίνακα φαίνονται τα ποσοστά τους και πόσες είναι οι αγορές/πωλήσεις τους από τις αρχικές θέσεις τους. Στον δεύτερο πίνακα μπορείτε να δείτε τις συναλλαγές τριμήνου από τους θεσμικούς.

Προσέξτε ! Το 40.9% των εισηγμένων μετοχών της (3,840,000,000) είναι εταιρικές μετοχές που κατέχει από τις επαναγορές !!! Το Free-Float ανέρχεται στο 59.1% (5,557,339,088 μετοχές)

ΥΠΟΙΚ: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΩΣ 31/3/2021 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ !!!



Το ΥΠΟΙΚ ανακοίνωσε παράταση έως και 31 Μαρτίου για τις αιτήσεις στην Επιτροπής Εξώδικης Επίλυσης Φορολογικών Διαφόρων

Το Υπουργείο Οικονομικών προχωρά σε μια ακόμα κίνηση στην κατεύθυνση της διευκόλυνσης των πολιτών.

Με απόφαση που εκδόθηκε σήμερα, παρατείνεται ως τις 31 Μαρτίου 2021, η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων ενώπιον της Επιτροπής Εξώδικης Επίλυσης Φορολογικών Διαφόρων, η οποία εξέπνεε στις 31 Δεκεμβρίου 2020.

ΕΛΛΑΔΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΥΠΕΞ ΘΕΛΕΙ ΝΑ "ΔΙΔΑΞΕΙ" ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ...ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ !!!

 



Έλληνες, Γερμανοί και Ιστορία


Του Γιώργου Μαργαρίτη,
Καθηγητή Σύγχρονης Ιστορίας στο ΑΠΘ

Το ενδιαφέρον του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών για τη – στη βάση ειδικών προγραμμάτων – διδασκαλία της Ιστορίας της περιόδου της γερμανικής Κατοχής στα ελληνικά σχολεία είναι ασυνήθιστη κίνηση στα διπλωματικά ήθη και έθιμα. Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε εάν...συνέβη τίποτε αντίστοιχο σε συγγενικές περιπτώσεις. Εάν δηλαδή το γαλλικό, λόγου χάρη, υπουργείο Εξωτερικών εκδήλωσε ποτέ ενδιαφέρον για τη διδασκαλία της Ιστορίας της γαλλικής αποικιοκρατίας στα σχολεία της Αλγερίας ή του Βιετνάμ. Δεδομένου ότι στα κράτη που δημιουργήθηκαν στο τέλος της αποικιοκρατίας ο απελευθερωτικός αγώνας ενάντια στους ξένους δυνάστες είναι ιδρυτική παράδοση της εθνικής τους υπόστασης, τυχόν ανάμειξη του χθεσινού δυνάστη στη διαχείριση της Ιστορίας θα ήταν τουλάχιστον ενοχλητική.

Με τη Γερμανία τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η γερμανική, λόγου χάρη, αποικιοκρατική παρουσία στη Ναμίμπια δεν έφερε τίποτε το καλό για τους κατοίκους της μικρής αυτής χώρας. Οι κάτοικοί της, η φυλή των Χερρέρος, εξοντώθηκαν μεθοδικά και «επιστημονικά», τα δε κρανία τους κοσμούν ώς σήμερα τα ανθρωπολογικά μουσεία της Γερμανίας. Ως «αρνητές» του πολιτισμού οι «άγριοι» αυτοί έπρεπε να μελετηθούν από την επιστήμη. Ώς εδώ τίποτε δεν ξεχωρίζει τους Γερμανούς από Γάλλους, Βρετανούς, Ολλανδούς ή Βέλγους αποικιοκράτες.

Στη διαχείριση της πικρής αυτής ιστορίας – ή «μνήμης», όπως οι οπαδοί του σύγχρονου αγνωστικισμού θα προτιμούσαν να την ονομάζουν – οι διαφορές είναι εμφανείς. Σε αντίθεση με τον παρονομαστή του «ας το ξεχάσουμε» που πριμοδοτούν Βρετανοί, Γάλλοι και λοιποί, οι Γερμανοί επιμένουν σε μια πιο ενεργή «διαχείριση». Ένα μεγάλο μέρος των «δωρεών», «ενισχύσεων», «παρεμβάσεων» που επιδαψιλεύει η γερμανική κυβέρνηση στην αντίστοιχη της Ναμίμπια, αφορά την εκπαίδευση. Σχολεία και πανεπιστήμια με γερμανική αρχιτεκτονική, γερμανική οργάνωση και ενίοτε γερμανικά ονόματα κοσμούσαν το Windhoek και μόρφωναν την άρχουσα τάξη της χώρας, τουλάχιστον πριν να εμφανιστούν οι νέοι ανταγωνιστές: σήμερα το λαμπρότερο κτήριο της πόλης είναι η κινεζική πρεσβεία και τα λύκεια φέρουν νέα ονόματα, όπως «Μάο Τσε Τουγκ»! Το αντάλλαγμα ήταν να ξεχαστούν οι Χερρέρος. 

ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: ΠΩΣ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ 50% ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ !!!

 



Μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου έχουν την δυνατότητα να υποβάλουν τις δηλώσεις Covid στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ οι ιδιοκτήτες ακινήτων που εισέπραξαν μειωμένα ενοίκια κατά 40% τον Δεκέμβριο, προκειμένου να αποζημιωθούν για το 50% της ζημιάς που έχουν υποστεί.

Ποιους αφορά

Το μέτρο αφορά ιδιοκτήτες οι οποίοι νοικιάζουν ακίνητα σε:

  • επιχειρήσεις που έχουν κλείσει με κρατική εντολή ή ανήκουν στους πληττόμενους ΚΑΔ
  • εργαζόμενους που έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας για την κύρια κατοικία τους ή και για την κατοικία του παιδιού τους που σπουδάζει σε άλλη πόλη μακριά από την μόνιμη κατοικία
  • ναυτικούς που βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης ναυτολόγησης για την κύρια κατοικία τους.

Τη δήλωση Covid υποβάλλουν εκμισθωτές ακινήτων, των οποίων το μίσθωμα έχει μειωθεί κατά 40% με βάση τις ισχύουσες διατάξεις που αφορούν μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19.

ΑΝΕΞΟΦΛΗΤΑ ΧΡΕΗ+ΑΛΛΑΓΗ ΠΑΡΟΧΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ: ΝΕΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΡΑΕ !!!

 



Νέους κανόνες για την αλλαγή παρόχου ενέργειας ετοιμάζεται να εφαρμόσει η ΡΑΕ προκειμένου να μπει "φρένο" στα φέσια που καταναλωτές αφήνουν σε εταιρείες. Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Καθημερινή", η ΡΑΕ αναγνώρισε τα προβλήματα ρευστότητας που δημιουργούνται κυρίως στη ΔΕΗ αλλά και σε άλλους προμηθευτές καθώς πλέον παρατηρείται το φαινόμενο πελάτες να μετακινούνται από προμηθευτή σε προμηθευτή αφήνοντας πίσω τους ανεξόφλητα χρέη. Αξιολογώντας τα περιθώρια που αφήνει η απόφαση του ΣτΕ και αφού μελέτησε πρακτικές άλλων χωρών της ΕΕ η ΡΑΕ προτείνει νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου η οποία θα ληφθεί μετά την ολοκλήρωση της σχετικής διαβούλευσης στις 30 Δεκεμβρίου.

Παράλληλα, βρίσκεται σε συνεννόηση με τον ΔΕΔΔΗΕ και την ΑΑΔΕ για να υπάρξει σύνδεση μετρητή ρεύματος και ΑΦΜ μέσω του Taxisnet, ώστε στην περίπτωση που κάποιος καταναλωτής κάνει αίτηση για σύνδεση ρεύματος με άλλον ΑΦΜ –πρακτική που ακολουθούν πολλοί- ο παλαιός πάροχος να μπορεί να το εντοπίσει και να παρέμβει. Η ΡΑΕ προτείνει ως το πλέον πρόσφορο μέτρο τον ορισμό ενός ανώτατου ποσού οφειλής, το οποίο θα συνδέεται ενδεχομένως και με το ποσό της εγγύησης προς τον προμηθευτή, μοντέλο που εφαρμόζει το Ηνωμένο Βασίλειο.

ΥΠ.ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΣΕ 158.000 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ+ΑΓΡΟΤΕΣ !!!

 


Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εργασίας ενημερώνει πως από το απόγευμα της Τετάρτης 30 Δεκεμβρίου 2020 θα πιστωθούν 98.019.378,32 ευρώ στους λογαριασμούς 101.613 ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών ως επιστροφές που προέκυψαν μετά από εκκαθάριση που διενήργησε ο e-ΕΦΚΑ για τις ασφαλιστικές εισφορές έτους 2019. Συνολικά, προέκυψαν προς επιστροφή 135.346.225,11 ευρώ σε συνολικά 158.600 ενεργούς ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες.

Δεδομένου ότι 56.987 εξ αυτών δεν δηλώσαν μέχρι σήμερα ΙΒΑΝ το ποσό των 37.326.847,79 ευρώ που τους αντιστοιχεί, θα επιστραφεί στο τέλος Ιανουάριου ή θα συμψηφιστεί με τις εισφορές των επόμενων μηνών. Προϋπόθεση για την επιστροφή είναι να καταχωρήσουν τον ΙΒΑΝ στο δικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ μέχρι 14 Ιανουαρίου 2021 (www.efka.gov.gr -> ηλεκτρονικές υπηρεσίες->Aτομικά Στοιχεία «Στοιχεία Επικοινωνίας»).

ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΟΧΙ !!!

 


Πολλές συναλλαγές δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν οι πολίτες από τα γκισέ των τραπεζών. Τα μέτρα ανακοινώθηκαν το καλοκαίρι από την ΕΕΤ και ισχύουν μέχρι και σήμερα.

Όπως είχε ανακοινώσει τον Αύγουστο η ΕΕΤ δεν θα μπορούν να πραγματοποιηθούν στα τραπεζικά καταστήματα με φυσική παρουσία οι ακόλουθες συναλλαγές:

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΚΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΣΕ ΟΜΟΛΟΓΑ-ΜΕΤΟΧΕΣ !!!

 


Σε μεγένθυση:

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΣΤΑ ΥΨΗ ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΠΝΙΞΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ !!!

 


Σε μεγένθυση:

ΠΟΙΟΣ ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ;;; ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 30/12/2020

 

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ :

ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΚΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ: ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΚΟΒΕΙ ΤOΝ ΚΩΛΟ ΤΩΝ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ !!!

"ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΠΛΑΤΗ-ΒΙΤΡΙΝΑ"
Τα είπε έξω από τα δόντια ο Άκης Παυλόπουλος για την αλητεία των εισπρακτικών εν μέσω πανδημίας !!!
Ενώ απίστευτη ήταν η καταγγελία της Αριάδνης Νούκα, ότι fund ζητά από δανειολήπτη που εξόφλησε με κούρεμα δάνειο του στην τράπεζα, να τους πληρώσει το κουρεμένο ποσό !!!



Νίκος Παπαθανάσης: Δεν επιτρέπεται εισπρακτικές εταιρείες να ενοχλούν πληττόμενους οφειλέτες. Οι πολίτες να απευθύνονται στον ΣτΚ και στο 1520 του υπουργείου Ανάπτυξης για να το καταγγέλλουν και να επιβάλλονται πρόστιμα !!!

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

ΚΡΗΤΗ: ΞΕΝΟΔΟΧΟΣ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ ΤΟ ΑΔΕΙΟ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΟΥΝ ΑΣΤΕΓΟΙ !!!

 



Το ξενοδοχείο του έμεινε κλειστό, όπως τα περισσότερα το καλοκαίρι που πέρασε. Όμως ο ιδιοκτήτης του ξέρει πολύ καλά ότι αυτό δεν είναι το χειρότερο που μπορεί να σου συμβεί σε αυτή την ζωή. Και αποφάσισε να προχωρήσει σε μια πράξη αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.

Συγκεκριμένα παραχώρησε το ξενοδοχείο για 20 χρόνια προκειμένου να φιλοξενούνται και να σιτίζονται οι άστεγοι του νησιού.

Η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά έκανε το θαύμα της, όπως μας περιγράφει ο άστεγος Μηνάς Χατζηδάκης, ο οποίος αποκαλύπτει στην ΚΡΗΤΗ TV ότι η δημιουργία Κέντρου Αστέγων Κρήτης θα πάρει «σάρκα και οστά» το πρώτο τρίμηνο του 2021, καθώς άστεγοι θα μπορούν να φιλοξενηθούν και σιτιστούν σε ξενοδοχείο στην Αμμουδάρα το οποίο θα παραχωρήσει ο ιδιοκτήτης του.

Το ξενοδοχείο, όπως και τα περισσότερα στην Κρήτη έμεινε κλειστό φέτος το καλοκαίρι εξαιτίας της πανδημίας.

Θα φιλοξενεί 300 άτομα 

ΠΟΙΕΣ ΜΙΚΡΟ-ΟΦΕΙΛΕΣ ΔΙΕΓΡΑΨΕ Η ΑΑΔΕ ΣΕ 118.000 ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ !!!

 


Στη διαγραφή οφειλών ύψους έως 10 ευρώ για κάθε φυσικό πρόσωπο, σε σύνολο 118.906 φορολογουμένων προχώρησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων με στόχο τη εκκαθάριση του συνολικού χαρτοφυλακίου ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Οι συγκεκριμένες οφειλές, όπως ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ, έγιναν βάση των διατάξεων που προβλέπει η νομοθεσία και πληρούσαν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

ΗΠΑ-ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΞΩΣΕΩΝ ΕΩΣ 31/5/2021 !!!

 



Έως και τον Μάιο του 2021 θα παρατείνει το μορατόριουμ στις εξώσεις, η πολιτεία της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο.

Το νομοσχέδιο προβλέπει την παράταση της αναστολής των διαδικασιών έξωσης για επιπλέον 60 ημέρες και απαγορεύει την εκκίνηση οποιασδήποτε νέας διαδικασίας έξωσης ως την 1η Μαΐου 2021.

«Θέλουμε να είναι απλό, δεν θέλουμε οι άνθρωποι να αναγκάζονται σε έξωση», εξήγησε ο Κουόμο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, σχετικά με το μορατόριουμ, το οποίο επρόκειτο να εκπνεύσει στα τέλη του έτους, όμως οι ΗΠΑ υποφέρουν ακόμη από τις οικονομικές επιπτώσεις της covid-19.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ+FUNDS ΠΙΕΖΟΥΝ ΓΙΑ ΞΕΠΑΓΩΜΑ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ !!!

 


Τρόποι για την επανεκκίνηση διαδικασιών που προηγούνται ή έπονται της διενέργειας πλειστηριασμών, βρίσκονται υπό εξέταση, σύμφωνα με τις πληροφορίες του insider.gr. 

Η καθολική αναστολή των πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης χωρίς επιμέρους διακρίσεις που επιβλήθηκε με την κοινή υπουργική απόφαση 71342/6.11.2020 (ΦΕΚ 48998/6.11.2020).

Στο πλαίσιο αυτό έχουν ανασταλεί, για παράδειγμα:

ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΦΟΡΑ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ+ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

 


12 με 16 Ιανουαρίου οι τράπεζες θα υποδεχθούν στην Αθήνα τους εκπροσώπους των θεσμών για την επόμενη προγραμματισμένη μεταμνημονιακή αξιολόγηση. 

Η ατζέντα είναι η συνήθης, δηλαδή τιτλοποιήσεις και γενικότερα τα NPLs, κεφαλαιακή κατάσταση και ρευστότητα, νέες χρηματοδοτήσεις και ολίγον από πτωχευτικό, διανθισμένα με μορατόρια και τις προοπτικές στη μετά Covid εποχή.

ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΠΛΑΝΙΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ !!!

 


Οσο κι αν ακούγεται ως ιερόσυλη κοινοτοπία, απηχεί την ψυχολογία που επικρατεί στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες του λιανεμπορίου, και όχι μόνο: «Ενα φάντασμα πλανιέται πάνω από την οικονομία. Το φάντασμα της χρεοκοπίας». Και... αυτό το φάντασμα ενσαρκώθηκε απειλητικά, δυστυχώς, στη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης αγοράς, με τις ιδιόμορφες συνθήκες του click away.

Ο απολογισμός του τζίρου των γιορτών είναι συντριπτικός και κανείς δεν πιστεύει ότι θα αλλάξει στις επόμενες δύο μέρες. Πάνω από 70% είναι η μείωση των εσόδων σε σχέση με πέρσι, και αν υπολογίσει κανείς ότι τον ισχνό τζίρο που απομένει τον απορροφούν κατά 80% οι μεγάλες αλυσίδες, για τους μικρούς η μείωση φτάνει και το 90%.

Αν στο λιανεμπόριο η κατάσταση είναι ζοφερή, πώς να χρωματιστεί η θέση των μικρομεσαίων της εστίασης ή του τουρισμού που έχουν ήδη πίσω τους τουλάχιστον πέντε μήνες πλήρους αναστολής και θα μετρήσουν αρκετούς ακόμη και μέσα στο 2021;

ΚΕΑΟ: ΜΕΧΡΙ 31/12 Η 2η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 550.000 ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΤΙΣ 120 ΔΟΣΕΙΣ !!!

 


Δεύτερη ευκαιρία προκειμένου να επανενταχθούν ρυθμισμένες ως 120 δόσεις, οφειλές ύψους 2,5 δις ευρώ που χάθηκαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού δίνει το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών, αρκεί μέσα στο επόμενο τριήμερο να πληρωθεί η δόση Νοεμβρίου.

Η ρύθμιση αφορά οφειλέτες - πληγέντες εργοδότες, ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους - των οποίων παρατάθηκε η προθεσμία καταβολής των δόσεων ενεργών ρυθμίσεων τους κατά τρεις μήνες και απώλεσαν τη ρύθμιση τους το χρονικό διάστημα από Ιούνιο 2020 έως και Οκτώβριο 2020.

Πρόκειται για 550.000 οφειλέτες που έχουν τη δυνατότητα επανένταξης στο ίδιο καθεστώς ρύθμισης με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την επανένταξη στη ρύθμιση ήταν η καταβολή της δόσης του μηνός Νοεμβρίου 2020, η οποία έπρεπε να πληρωθεί μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του ίδιου μήνα.

Η καταληκτική ημερομηνία

ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ !!! ΖΗΤΟΥΝ ΑΜΕΣΕΣ ΚΑΙ ΜΗ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ !!!

 



Τη λήψη άμεσων μέτρων στήριξης των τουριστικών γραφείων για την υγιή επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού, ζητά η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων και Τουρισμού, FedHATTΑ και με επιστολή της προς τα συναρμόδια υπουργεία την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020, επαναφέρει το αίτημά της για την οικονομική στήριξη των τουριστικών γραφείων με μη επιστρεπτέες ενισχύσεις από την πολιτεία, ανάλογες των απωλειών που έχουν υποστεί λόγω των αποτελεσμάτων της πανδημίας, που αποτελεί πάγιο αίτημα της Ομοσπονδίας από την αρχή της πανδημίας.

Τα τουριστικά γραφεία, ο κλάδος που έχει πληγεί περισσότερο παγκοσμίως σε αυτή την πρωτόγνωρη καταστροφική συγκυρία, παραμένουν και θα παραμείνουν για καιρό με μηδενικό έργο και μηδενικές εισπράξεις, αντιμετωπίζοντας ρεαλιστικό κίνδυνο επιβίωσης, σημειώνουν στην ανακοίνωση τους οι τουριστικοί πράκτορες. Η FedHATTA ζητά τη λήψη αντίστοιχων πρωτοβουλιών και από την ελληνική Πολιτεία, και πιο συγκεκριμένα την ένταξη των τουριστικών γραφείων σε μηχανισμό ενίσχυσης, με τα εξής κριτήρια:

BLOOMBERG: ΣΕ «ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ» ΟΣΟΙ ΛΕΝΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ !!!

 



Η Ισπανία θα δημιουργήσει ένα μητρώο με τα άτομα που αρνούνται να εμβολιαστούν για τον Covid-19, στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών προσπαθειών να μετριαστεί η αντίσταση του κοινού απέναντι στο νέο εμβόλιο.

Ενώ το μητρώο θα κοινοποιηθεί και σε άλλους Ευρωπαίους εταίρους, δεν θα δημοσιοποιηθεί, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Salvador Illa σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι La Sexta, τη Δευτέρα. Η λήψη του εμβολίου είναι εθελοντική στην Ισπανία και τα στοιχεία αυτά θα «αντιμετωπίζονται με απόλυτο σεβασμό για την προστασία των δεδομένων», δήλωσε ο Illa.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΟΜΠΙΝΑ ΜΕ ΘΥΜΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ !!!

 



Ένας θεός ξέρει πόσο καιρό παρακολουθούσαν την ηλεκτρονική αλληλογραφία ενός 61χρονου επιχειρηματία από τη Λάρισα, οι άγνωστοι χάκερ που κατόρθωσαν να διεισδύσουν στα e-mail που αντάλλασσε με μια εταιρεία στην Ιταλία για την αγορά μηχανημάτων τροφίμων και να βάλουν στο χέρι το υψηλό αντίτιμο!

Ο επιχειρηματίας άρχισε τον περασμένο Σεπτέμβριο να ανταλλάσσει ηλεκτρονικά μηνύματα με τους Ιταλούς που συνεργάζεται την τελευταία δεκαετία, χωρίς να φαντάζεται ότι τα μηνύματά του υποκλέπτονταν από τους «πειρατές» του διαδικτύου. Όταν τον Οκτώβριο ήρθαν σε συμφωνία για την αγορά των μηχανημάτων έναντι 33.300 ευρώ, οι χάκερ παρενέβησαν στην εταιρική αλληλογραφία χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΩΣ 31/1/2021 ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑ !!!

 


Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την παράταση της υποχρεωτικής τηλεργασίας έως 31 Ιανουαρίου.

Με την απόφαση ορίζεται:

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ: ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ !!!

 


2η ΠΡΟΩΡΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΔΝΤ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ !!!

 


ΦΩΤΟ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ(29/12/2020)

SSL Certificates