.

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΟΙΕΛΕ: ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΑΠΟΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΚΑΠΟΙΟΥΣ "ΓΟΝΟΥΣ" !!!




Σε μια απίστευτη καταγγελία προχώρησε ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Μιχάλης Κουρουτός, με ανάρτησή του στο facebook, στην οποία κατηγορεί την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως ότι με το νόμο για τα ιδιωτικά σχολεία επιχειρεί να προστατεύσει τα ιδιωτικά συμφέροντα, ενώ καταγγέλλει επίσης "την απίστευτη υπόθεση της καταστροφής βιβλίων απουσιών στο σχολείο της, στο Κολλέγιο Αθηνών.

Ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ σημειώνει ακόμα ότι "για το θέμα έχει ήδη διενεργηθεί ΕΔΕ. Ποια είναι τα αποτελέσματά της; Τι κάνει η Υπουργός; Ποια μέτρα έχει πάρει; Ποιους έχει παραπέμψει; Ποιων την τιμωρία ζητά παραδειγματικά; Η απάντηση αυτή που φαντάζεστε. Δεν έχει κάνει τίποτε"

Η ανάρτηση του προέδρου της ΟΙΕΛΕ Μιχάλη Κουρουτού στο Facebook:

ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΤΩΝ 100€ ΟΙ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ TOY E9 !!!



Τι διορθώσεις να κάνετε στο Ε9 για να μειώσετε τον ΕΝΦΙΑ

Τη δυνατότητα να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 για να δηλώσουν ορθά τα ακίνητα τους και να αποφύγουν τυχόν χρεώσεις ΕΝΦΙΑ έχουν, για λίγο διάστημα ακόμη οι φορολογούμενοι και συγκεκριμένα, μέχρι να κλείσει η πλατφόρμα για το περιουσιολόγιο προκειμένου να εκδοθεί ο νέος φόρος ακινήτων.

Βάσει νομοθετικής ρύθμισης που ισχύει από το 2019 οι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν στο σύστημα Taxisnet εκπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 για ένα ή περισσότερα από τα έτη της περιόδου 2010-2020 χωρίς επιβάρυνση με το πρόστιμο των 100 ευρώ

Μέχρι να εκδοθούν τα νέα εκκαθαριστικά του φόρου ακινήτων οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν στις διορθώσεις προκειμένου να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ που πραγματικά τους αναλογεί και όχι περισσότερο που θα τους ζημιώσει ή λιγότερο που θα τους δημιουργήσει προβλήματα στο μέλλον στην περίπτωση μεταβίβασης κάποιου ακινήτου.

Εάν από τη διόρθωση των στοιχείων των ακινήτων που έχουν δηλωθεί στο Ε9 προκύπτει υποχρέωση καταβολής επιπλέον ΕΝΦΙΑ (π.χ. λόγω αύξησης των τετραγωνικών μέτρων της επιφάνειας ενός ή περισσότερων ακινήτων) ο φορολογούμενος θα καλείται να καταβάλει τον φόρο αυτό προσαυξημένο με τόκους υπολογιζόμενους με ποσοστό 0,73% για κάθε μήνα που παρήλθε από την ημέρα ηλεκτρονικής έκδοσης του πρώτου αρχικού εκκαθαριστικού σημειώματος ΕΝΦΙΑ μέχρι την ημέρα υποβολής της τροποποιητικής δήλωσης.

Οι διορθώσεις του ΕΝΦΙΑ γίνονται ηλεκτρονικά μέσω Taxisnet. Τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι φορολογούμενοι στο Ε9 που τους στοιχίζουν, συνήθως σε φόρο, είναι τα εξής:

Η ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΤΡΙΤΩΝ ;;;




Τι μεταδίδει η fmvoice.gr:

H Παγκρήτια τους «έβαλε τα γυαλιά»…

Συνεχίζουν τα χαράτσια για την... εξυπηρέτηση των πολιτών οι συστημικές τράπεζες. Για να πληρώσεις ένα λογαριασμό σε εταιρία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, σε τηλεφωνικό πάροχο, ακόμα και σε εταιρία ύδρευσης θα πρέπει να καταβάλλεις το σχετικό τέλος, σαν και η τράπεζα να μην κερδίζει από τους λογαριασμούς αυτούς από βαλέρ και άλλες... επινοήσεις.

Σήμερα θα σας πληροφορήσω ότι η Παγκρήτια αποφάσισε να καταργήσει τις προμήθειες αυτές. Δεν ξέρω τίνος ήταν ιδέα – αν και... υποψιάζομαι- αλλά πρόκειται για σημαντική κίνηση που δείχνει συν τοις άλλοις πόσο εκτιμά ακόμα και τα πενήντα λεπτά των πελατών της.

ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΧΕΡΙΑ 200.000 ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Έτοιμη να προχωρήσει σε μεγάλης κλίμακας τιτλοποίηση, προκειμένου να μειώσει τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματά της σε επίπεδα χαμηλότερα των 4 δισ. ευρώ, εξυγιαίνοντας με μία κίνηση τον ισολογισμό της, δηλώνει η Εθνική Τράπεζα.

Η προεργασία για το project Frontier αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα και τον Σεπτέμβριο να ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του α' εξαμήνου του 2021.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη, σε αριθμό δανείων, τιτλοποίηση, που έχει εξαγγείλει εγχώρια τράπεζα. Η περίμετρος του χαρτοφυλακίου περιλαμβάνει περίπου 200 χιλιάδες μη εξυπηρετούμενα δάνεια, μικτής λογιστικής αξίας, άνω των 6 δισ. ευρώ, εκ των οποίων πάνω από 5,5 δισ. ευρώ θα είναι στεγαστικά. Ο αριθμός των δανειοληπτών που θα μπει στην περίμετρο εκτιμάται στις 90 χιλιάδες.

Η Εθνική έχει ολοκληρώσει την εκτίμηση της αξίας των ενυπόθηκων ακινήτων για το παραπάνω χαρτοφυλάκιο, ενώ ετοιμάζεται το business plan της τιτλοποίησης. Η λήψη πιστοληπτικής διαβάθμισης για τις ομολογίες πρώτης διαβάθμισης (senior notes) εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί ως το τέλος Σεπτεμβρίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΦ !!!




Την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης του προϊόντος «MISS SANDY ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΟ ΥΓΡΟ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΟ ΔΙΑΛΥΜΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ 70ο 3 ΣΕ 1, αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι το συγκεκριμένο προϊόν έχει γνωστοποιηθεί ως καλλυντικό προϊόν με την επωνυμία «MISS SANDY ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΟ ΔΙΑΛΥΜΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΜΕ ΗΠΙΑ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ» και η παρουσίασή του παραπέμπει σε βιοκτόνο για το οποίο δεν έχει εκδοθεί σχετική άδεια από τον ΕΟΦ.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΣΤΗ ΘΥΓΑΤΡΙΚΗ ΤΟΥ ΟΤΕ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ !!!




ΟΤΕ- ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ 


Με το ποσό των 16,7 εκατ. ευρώ επιβαρύνθηκαν τα αποτελέσματα α’ εξαμήνου ως αποτέλεσμα της τελευταίας απόφασης ρουμανικού Δικαστηρίου.

Με βάση την απόφαση, η Telekom Romania επιβαρύνεται με φορολογικό πρόστιμο 7,5 εκατ. ευρώ, για τις χρήσεις 2010-2016 καθώς και με τόκους υπερημερίας 9,2 εκατ. ευρώ.

ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΕΣ ΓΙΑ...ΤΗΝ ΓΛΥΦΑΔΑ & ΤΗΝ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ !!!



Μία αξιοσημείωτη προσέγγιση στην έννοια των συνόρων παρατηρείται στην προκήρυξη διαγωνισμού για την πρόσληψη συνοριακών φυλάκων ορισμένου χρόνου στην Ελληνική Αστυνομία, αφού αφορά, μεταξύ άλλων, σε Περιφερειακές Ενότητες των Περιφερειών Αττικής και Πελοποννήσου, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το tvxs.gr.

Έτσι, σύμφωνα με την προκήρυξη, από τους 480 συνοριακούς φύλακες που θα προσληφθούν, οι 100 προορίζονται για την Ανατολική Αττική (Βιουλιαγμένη, Ραφήνα κλπ), οι 80 για τον Νότιο Τομέα Αθηνών (Άλιμος, Γλυφάδα κλπ) και 100 για την Κορινθία (Κόρινθος, Λουτράκι κλπ).

Οι υπόλοιπες θέσεις κατανέμονται στην Δράμα (100) και στην Ξάνθη (100).

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΙΣΣΑΡΙΔΗ: ΝΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΜΠΟΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!



Τι μεταδίδει το businessdaily.gr :

Την ανάγκη να επιταχυνθεί η εξυγίανση των τραπεζικών χαρτοφυλακίων, με μείωση των προβληματικών δανείων σε μονοψήφια ποσοστά ακόμη και ως το τέλος του 2021, υπογραμμίζει στην έκθεσή της η Επιτροπή Πισσαρίδη, ώστε το τραπεζικό σύστημα να μπορέσει το συντομότερο δυνατό να προσφέρει σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά περισσότερα και φθηνότερα δάνεια.

Στην έκθεση τονίζεται ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια αποτελούν τον κύριο παράγοντα που περιορίζει τη δυνατότητα των τραπεζών να χρηματοδοτήσουν την οικονομία και συμβάλλει στη διατήρηση υψηλών επιτοκίων δανεισμού.

Όπως τονίζεται στην έκθεση, «το βασικό πρόβλημα με τις τράπεζες, και πηγή πολλών άλλων δυσχερειών (δυσκολία στον δανεισμό προς νέες επιχειρήσεις, αργή ψηφιοποίηση, δανεισμός σε επιχειρήσεις “ζόμπι”) είναι τα προβληματικά δάνεια». Για να ξεπερασθεί αυτό το πρόβλημα γρηγορότερα, η έκθεση εξετάζει λύσεις που έχουν ήδη συζητηθεί ή εφαρμόζονται, αλλά προσθέτει μία ακόμη εναλλακτική λύση για πολύ γρήγορα αποτελέσματα:

BLOOMBERG: ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ !!!




Στο χαμηλότερο επίπεδο όλων των εποχών η λίρα, στα ύψη τα CDS

Το τουρκικό νόμισμα έφτασε να υποχωρεί νωρίτερα χθες έως 3,2%, στο επίπεδο των 7,2781 λιρών ανά δολάριο. Το προηγούμενο ιστορικό χαμηλό για τη λίρα ήταν τον Μάιο. Το νόμισμα έχει χάσει πάνω από 18% της αξίας του έναντι του δολαρίου φέτος. Σημείωσε δε χαμηλό ρεκόρ και έναντι του κοινού νομίμσατος, με 1 ευρώ να αγοράζει 8,6342 τουρκικές λίρες.

Την ίδια ώρα, το κόστος ασφάλισης των ομολόγων του Τουρκικού Δημοσίου από τον κίνδυνο χρεοκοπίας σκαρφάλωσε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών μηνών, ενώ ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου της Κωνσταντινούπολης έχανε 4,8%.

ΣΟΥΗΔΙΑ: ΥΦΕΣΗ ΡΕΚΟΡ ΠΑΡΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΕ LOCKDOWN !!!




Η Σουηδία ανακοίνωσε πτώση ρεκόρ άνω του 8% του ΑΕΠ της στο δεύτερο τρίμηνο, ακόμα κι αν η χώρα αυτή επέλεξε να μην επιβάλει lockdown στον πληθυσμό της μπροστά στην επιδημία Covid-19.

Μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου, η σουηδική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 8,6% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο και 8,2% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις που δημοσίευσε το Ινστιτούτο Στατιστικής SCB.

Η πτώση αυτή είναι η μεγαλύτερη που έχει ποτέ καταγραφεί σε τριμηνιαία βάση, σύμφωνα με το SCB, Σύμφωνα με την τελευταία πρόβλεψη της κυβέρνησης τον Ιούνιο, η Σουηδία προβλέπει το ΑΕΠ της να μειωθεί κατά 6% για το σύνολο του έτους, η μεγαλύτερη συρρίκνωση από το 1940.

ΧΟΝΤΡΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :

http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



"ΟΡΓΙΑ" ΤΩΝ FUNDS ΜΕ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020

Ο ΜΠΑΤΑΧΤΣΗΣ-ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΜΙΛΑ ΠΕΡΙ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ & ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥΣ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΕΣ ;;;

ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΑ ΦΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΤΑΤΑΣΣΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΤΟ Νο1 ΜΟΝΙΜΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Την ίδια ώρα που η "καραμέλα" περί στρατηγικών κακοπληρωτών και κουλτούρας πληρωμών συνεχίζει να κυκλοφορεί στα στόματα κυβερνητικών αξιωματούχων και τραπεζιτών....με τα εισοδήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας νοικοκυριών+επιχειρήσεων να είναι στο ναδίρ μετά από 10 χρόνια μνημόνια και με εν εξελίξει την κρίση του κορωνοϊού !!!




Στα 1,847 δισ. ευρώ ανήλθαν οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της Γενικής Κυβέρνησης για τον μήνα Ιούνιο, καταγράφοντας αύξηση κατά 83 εκατ. ευρώ από τον προηγούμενο μήνα.

Σημειώνεται πως τον Μάιο, οι συνολικές οφειλές των υπουργείων, νοσοκομείων, ασφαλιστικών ταμείων, ΟΤΑ και άλλων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου ανέρχονταν στα 1,764 δισ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, αύξηση κατά 160 εκατ. ευρώ παρουσίασαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς ιδιώτες, καθώς από τα 2,26 δισ. στο τέλος Μαΐου ανέβηκαν στα 2,42 δισ. ευρώ.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΠΩΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΑΛΛΑΞΕ ΕΓΓΥΗΤΗ !!!



Τι μεταδίδει το dikastiko.gr :

Μια πολύ σημαντική απόφαση οριστικής απαλλαγής εγγυητή κόκκινου δανείου εξέδωσε το Πρωτοδικείο Αθηνών. Η κοινωνική διάσταση του προβλήματος των ανθρώπων που έχουν εγγυηθεί για δάνεια τρίτων προσώπων που έπαψαν να τα πληρώνουν είναι γνωστή, όπως επίσης είναι γνωστή και η αδικία που νιώθουν αφού επωμίζονται ξένα βάρη, αυτό όμως που δεν είναι γνωστό είναι ότι υπάρχει η δυνατότητα απαλλαγής ενός εγγυητή από την εγγυητική του ευθύνη αρκεί να πληρούνται μια σειρά από προϋποθέσεις οι οποίες βεβαίως πρέπει να αξιολογηθούν από δικηγόρο.

Αυτό επισημαίνει ο δικηγόρος Δημ. Αναστασόπουλος, ο οποιος κέρδισε τη συγκεκριμένη απόφαση η οποια ουσιαστικά έβγαλε την οικονομική θηλιά από το λαιμό του εγγυητή.

Τα είδη των εγγυήσεων

Υπάρχουν δύο είδη εγγυήσεων που μπορούν να προβλεφθούν σε μια τραπεζική σύμβαση, η αορίστου και η ορισμένου χρόνου.

Σύμφωνα με το άρθρο 866 ΑΚ «Εκείνος που εγγυήθηκε για αόριστο χρόνο μπορεί, όταν γίνει απαιτητή η κύρια οφειλή, να αξιώσει από τον δανειστή να επιδιώξει δικαστικώς την απαίτησή του μέσα σε ένα μήνα και να συνεχίσει χωρίς υπαίτια καθυστέρηση τη διαδικασία. Αν ο δανειστής δεν συμμορφωθεί με την αξίωση του εγγυητή, ο εγγυητής ελευθερώνεται.»

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΛΗΓΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ Η ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ !!!



Πάνω από 5 δισ. ευρώ ετησίως χάνει το ασφαλιστικό από τη «μαύρη» εργασία - Στα 1,1 εκατομμύρια οι ανασφάλιστοι εργαζόμενοι

Πάνω από 5 δις ευρώ ετησίως χάνει το ασφαλιστικό σύστημα από 1.100.000 ανασφάλιστους ή (4%) που δραστηριοποιούνται στην «μαύρη» οικονομία, την στιγμή που στον e-ΕΦΚΑ οι οφειλές ξεπερνούν τα 46,5 δις ευρώ, με τις προβλέψεις να είναι δυσοίωνες και τους ειδικούς να μιλούν για επιπλέον έλλειμμα στο σύστημα που θα αγγίξει τα 2 δις μέχρι τέλος του 2020.

Στις παραπάνω προκλήσεις καλείται να δώσει απαντήσεις και σχέδιο ο νέος υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων καθηγητής Πάνος Τσακλόγλου ο οποίος θα αναλάβει ταυτόχρονα και τη διαχείριση των προτάσεων της επιτροπής Πισσαρίδη, στο πόρισμα της οποίας σημειώνονται ήπιες ανατροπές στη κοινωνική ασφάλιση με μείωση των ασφαλιστικών εισφορών (εισφορών υγείας για όλους τους εργαζόμενους), απάλειψη της «εισφοράς αλληλεγγύης», μείωση του ανώτατου ορίου ασφαλιστέου εισοδήματος, και κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.

Η άτυπη εργασία έχει ως αποτέλεσμα οι απασχολούμενοι να είναι απροστάτευτοι, οι επιχειρήσεις να αντιμετωπίζουν αθέμιτο ανταγωνισμό ενώ και τα δημόσια ταμεία χάνουν έσοδα.

ΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ: ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ Η ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ !!!



Θα πάμε στη ΔΕΘ να πούμε τι;

Του Γιώργου Κράλογλου 

Κλείνουν 56 Δημοτικά και 69 Νηπιαγωγεία σε Θεσσαλονίκη, Πέλλα, Κιλκίς, Πιερία, Σέρρες, Χαλκιδική και Ημαθία, από έλλειψη μαθητών, αλλά ανοίγει η ΔΕΘ.

Μεταφέρω, από την καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα για την παιδεία, "ESOS.gr", ρεπορτάζ της Δευτέρας 3 Αυγούστου 2020: "Την αναστολή λειτουργίας 56 Δημοτικών Σχολειών και 69 Νηπιαγωγείων, για το σχολικό έτος 2020 - 2021, στους Νομούς Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Κιλκίς, Πιερίας, Σερρών, Χαλκιδικής και Ημαθίας, προβλέπει απόφαση την οποία υπέγραψε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Αλέξανδρος Κόπτσης.”

Το ρεπορτάζ συμπληρώνεται με τους πίνακες των Σχολείων και με τη διευκρίνιση ότι η αναστολή λειτουργίας οφείλεται σε έλλειψη μαθητών ή και κτιρίων...

Γνωρίζω πολύ καλά ποιος μπορεί να είναι ο αντίλογος στο δημοσίευμα και πώς θα "πασπαλίσουμε" πολιτικά (ακόμη μια φορά) την οικονομική κατάρρευση της Βόρειας Ελλάδας.

Την ασταμάτητη εγκατάλειψή της, από την Θεσσαλονίκη μέχρι τον Έβρο, με νέα παιδιά που τώρα γεμίζουν εργοστάσια, μαγαζιά και υπηρεσίες της Γερμανίας και της Βόρειας Ευρώπης.

ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΗΝ VIVA Η ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ PRAXIA BANK !!!


Η τραπεζική άδεια θα επιτρέψει στη Viva Wallet να προσφέρει προϊόντα όπως δάνεια και καταθέσεις για να εξυπηρετήσει τους πελάτες της, τα οποία θα ανακοινωθούν επίσημα μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Ξεκινά την λειτουργία της στην Ελλάδα, η Viva Wallet που απέκτησε επίσημα την τραπεζική άδεια της Praxia Bank στις 3 Αυγούστου, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της συμφωνίας μεταβίβασης των μετοχών από την AMC Oak στην Viva Wallet Holdings, διευρύνοντας τον αριθμό των χωρών στις οποίες έχει παρουσία το ίδρυμα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Viva Wallet, το ίδρυμα ηλεκτρονικού χρήματος που ήδη δραστηριοποιείται σε 23 χώρες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, έγινε κι από τις λίγες νεοτράπεζες (neobanks) που κατέχει τραπεζική άδεια.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΕΑΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ !!!



Τη δυνατότητα νέας παράτασης της αναστολής συμβάσεων έως το τέλος Σεπτεμβρίου δίνει το υπουργείο εργασίας και σε άλλους κλάδους πλην του τουρισμού και των μεταφορών προκειμένου να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας και να λάβουν οι εργαζόμενοι την ειδική αποζημίωση των 534 ευρώ.

Τα νέα μέτρα στήριξης που θα συμπεριληφθούν σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αφορούν τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, που δραστηριοποιούνται στους κλάδους του επισιτισμού, πολιτισμού και αθλητισμού καθώς και κάθε άλλου πληττόμενου κλάδου. Εκτιμάται ότι αφορούν 330.000 εργαζόμενους και η δαπάνη ανέρχεται σε περίπου 180 εκατ. ευρώ για την καταβολή της ειδικής αποζημίωσης και σε επιπλέον 110 εκατ. ευρώ για την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών.

Παράλληλα σε άλλη διάταξη θα προβλέπεται και τέταρτο ρετούς στο πρόγραμμα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ προκειμένου να αρθούν τα εμπόδια για την ένταξη περισσότερων εργαζόμενων στο πρόγραμμα.

ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΖΗΜΙΕΣ ΥΨΟΥΣ 215.000.000€ ΤΟ ΠΡΩΤΟ 6ΜΗΝΟ ΤΟΥ 2020 !!!

ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ
Με την τράπεζα να ευελπιστεί ότι δεν θα χρειαστεί να εγγράψει νέες προβλέψεις για το β΄ 6μηνο του 2020, δηλαδή τη περίοδο που αναμένεται να φανούν ακόμα πιο πολύ τα σημάδια της κρίσης του κορωνοϊού !!! Φυσικά η Τράπεζα Πειραιώς, όπως κι όλες οι τράπεζες, βασίζονται στο λεγόμενο "πρόγραμμα γέφυρα" και στους δανειολήπτες που θα παγιδευτούν σε αυτό, καθώς θα είναι η σανίδα σωτηρίας τους !!!




Μεγάλες ζημιές, ύψους 215 εκατ. ευρώ, εμφάνισε το α’ εξάμηνο του έτους η Τράπεζα Πειραιώς,καθώς η κρίση του κορονοϊού υποχρέωσε τη διοίκηση της τράπεζας να διπλασιάσει τις προβλέψεις για μη εξυπηρετούμενα δάνεια, οι οποίες έφθασαν τα 670 εκατ. ευρώ και ήταν ο παράγοντας που οδήγησε την Πειραιώς σε ζημιές προ φόρων, έναντι μικρών κερδών (57 εκατ. ευρώ) το α’ εξάμηνο του 2019.

Παρά την προσπάθεια της διοίκησης υπό τον Χρήστο Μεγάλου να επαναφέρει την τράπεζα σε κερδοφορία, ο διευθύνων σύμβουλος μεταθέτει πλέον το 2021 το στόχο για ισχυρή ανάκαμψη, ενώ η τράπεζα παραμένει δέσμια των προβληματικών δανείων του χαρτοφυλακίου της: από τη μια πλευρά επιχειρεί τη γρήγορη μείωσή τους με τιτλοποιήσιες, ταυτόχρονα όμως ένα μεγάλο ποσό δανείων έχουν περάσει σε αναστολή λόγω της κρίσης και ουδείς μπορεί να προεξοφλήσει πόσα θα εξυπηρετηθούν κανονικά μετά τη λήξη της αναστολής.

Δάνεια περίπου 4 δισ. ευρώ, που αντιστοιχούν στο 15% των συνολικών δανείων της τράπεζας έχουν περάσει σε αναστολή. Εξ αυτών, το 1,5 δισ. ευρώ είναι δάνεια σε επιχειρήσεις κλάδων που επηρεάζονται περισσότερο από την κρίση (τουρισμός, εμπόριο κ.α.). Η διοίκηση της τράπεζας αναγνωρίζει ότι είναι αδύνατο να προβλεφθεί πόσα από αυτά τα δάνεια θα γίνουν «κόκκινα» όταν λήξει η αναστολή, σημειώνει πάντως ότι ως τώρα έχουν λήξει αναστολές σε δάνεια 1 δισ. ευρώ περίπου και από αυτά μόνο το 20% «κοκκίνισαν».

ΚΑΛΠΑΖΕΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!! ΕΡΧΕΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ !!!


ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΒΑΘΙΕΣ ΟΙ ΠΛΗΓΕΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ !!!



ΠΗΓΗ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ(6/8/2020)

ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΣΚΑΣΕΙ Η ΦΟΥΣΚΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ !!!


ΣΕ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ:

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020

ALPHA BANK: ΑΙΤΗΜΑ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΗ 7,6 ΔΙΣ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗΗ οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :

http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα «Ηρακλής» τιτλοποιούμενου χαρτοφυλακίου κόκκινων δανείων της υπέβαλε η Alpha Bank, προκειμένου να λάβει κρατικές εγγυήσεις για την υλοποίηση του project.

Η αίτηση αφορά χαρτοφυλάκιο δανείων συνολικού ποσού 7,6 δισ. ευρώ, το οποίο περιλαμβάνεται στο project Galaxy.

Πρόκειται για δάνεια που έχουν δοθεί μεσαίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και νοικοκυριά και καλύπτονται από εμπράγματες εξασφαλίσεις.

ΗΠΑ: ΚΑΝΟΝΙ ΒΑΡΕΣΕ ΚΑΙ Η VIRGIN ATLANTIC !!!



Αίτηση για χρεοκοπία υπέβαλε η αεροπορική εταιρεία Virgin Atlantic στις ΗΠΑ, ζητώντας προστασία από τους πιστωτές της.

Προστασία απέναντι στους πιστωτές της ζητάει η αεροπορική εταιρεία Virgin Atlantic Airways, επικαλούμενη το Κεφάλαιο 15 του Πτωχευτικού Κώδικα στις ΗΠΑ, το οποίο και επιτρέπει σε μία ξένη εταιρεία που έχει χρέη να προστατεύσει τα περιουσιακά της στοιχεία σε αμερικανικό έδαφος, σύμφωνα με έγγραφα που κατατέθηκαν χθες στο δικαστήριο.

Σύμφωνα με το Marketwatch, η κατάθεση των εγγράφων έγινε στο αρμόδιο δικαστήριο της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης, ενώ σύμφωνα με αυτά, η αεροπορική εταιρεία διαπραγματεύεται μία συμφωνία με τους μετόχους της «για μία συναινετική ανακεφαλαίωση» η οποία θα εξαλείψει τα χρέη από τον προϋπολογισμό της «και θα θέσει την εταιρεία σε πορεία μακρόχρονης ανάπτυξης».

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΕΣ !!!



Κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων η πρόταση νόμου: «Εναρμόνιση εθνικών διατάξεων με τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (Ε.Δ.Δ.Α.) και θέσπιση ειδικού ένδικου μέσου για τις συνθήκες κράτησης στα σωφρονιστικά καταστήματα».

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, τα έτη 2017-2018-2019 εκδόθηκαν 307 αποφάσεις από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (Ε.Δ.Δ.Α.) για την Ελλάδα από τις οποίες οι 93 (31%) ήταν καταδικαστικές. 157 προσφυγές διεγράφησαν από το πινάκιο λόγω φιλικού διακανονισμού ή μονομερούς δήλωσης και 57 απορρίφθηκαν. Οι αποζημιώσεις που πλήρωσε η Ελλάδα την τριετία 2016- 2017-2018 ήταν περίπου 11.500.000 ευρώ. Στην τριετία 2017-2019 έπαυσε η επιτήρηση από το Συμβούλιο Υπουργών σε 311 υποθέσεις οι οποίες και μπήκαν στο αρχείο.

Σήμερα στο Ε.Δ.Δ.Α. εκκρεμούν 735 προσφυγές κατά της Ελλάδας και υπάρχουν 186 συνολικά ανεκτέλεστες αποφάσεις του Ε.Δ.Δ.Α. που αφορούν στη χώρα μας. Ο αριθμός αυτός είναι πολύ μεγάλος σε σχέση με το μέγεθος της χώρας και τον πληθυσμό της. Στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι περισσότερες από τις ανεκτέλεστες από την Ελλάδα αποφάσεις έχουν καταστεί οριστικές μετά το 2010, ενώ ορισμένες (δέκα) από αυτές χρονολογούνται το διάστημα 2003-2009.

Αλλαγές σε Αστικό Κώδικα, Ποινικό Κώδικα, Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και άλλους

ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ: ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΝ ΔΕΣΜΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΙΝΙΚΩΝ !!!




Σε διαχωρισμό των αποφάσεων από τα ποινικά και πολιτικά δικαστήρια προχώρησε με απόφασή της η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου. Όπως αποφάνθηκε τυχόν αθώωση ή παύση της ποινικής δίωξης κάποιου κατηγορούμενου, δεν οδηγεί αυτόματα και σε απαλλαγή από όποια αστική ευθύνη η οποία τον βαρύνει.

Ανεξαρτήτως δηλαδή της απόφασης από τα ποινικά δικαστήρια, η απόφαση των αστικών ευθυνών και διεκδικήσεων αποζημίωσης από τον κατηγορούμενο εναπόκειται αποκλειστικά στην κρίση των πολιτικών δικαστηρίων. Σύμφωνα με την απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου δεν καθιερώνεται «δεδικασμένο» (δέσμευση) στην αστική δίκη από απόφαση ποινικού δικαστηρίου.

Αυτό ισχύει, μάλιστα, όπως αναφέρεται, ακόμα και όταν είναι ίδια τα πραγματικά περιστατικά, ανεξάρτητα από το εάν έληξε ή όχι η ποινική διαδικασία με αθώωση ή παύση της ποινικής διώξεως. Δοθέντος ότι μόνο το γεγονός ότι τα αποδεικτικά στοιχεία της ποινικής διαδικασίας θα χρησιμοποιηθούν στην αστική δίκη, καθώς και ότι βάση της αστικής αξιώσεως για αποζημίωση, λόγω αδικοπραξίας, είναι τα συστατικά στοιχεία του ποινικού αδικήματος, δεν είναι αρκετά για να χαρακτηρισθεί η συναφής, πολιτική, δίκη ως (δεύτερη) ποινική διαδικασία».

ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ;;; ΤΟ "ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΕΦΥΡΑ" ΕΙΝΑΙ ΣΑΝΙΔΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΓΙΑ...ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣ ΕΣΟΔΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΚΟΡΒΑΝΑΣ...Ή ΑΛΛΙΩΣ ΤΑ ΚΟΡΟΪΔΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ
Συν ότι μέσω των όρων του "προγραμματος γέφυρα", δηλαδή τις επιδότησης δόσεων κορωνό-πληκτων, έχουν σκοπό να παγιδεύσουν τους δανειολήπτες σε αποδοχή όλων των τραπεζικών παράνομων χρεώσεων και σε υποχρέωση μετέπειτα συνέπειας έως και 18 μήνες !!!



Ως σανίδα σωτηρίας για τις τράπεζες θα λειτουργήσει το κυβερνητικό πρόγραμμα «Γέφυρα» για την πρώτη κατοικία με κρατική επιδότηση, που αναμένεται να διασώσει τα έσοδα των τραπεζών από το χαρτοφυλάκιο των στεγαστικών δανείων.

Το πρόγραμμα που επιδοτεί έως και το 90% της μηνιαίας δόσης για όλα τα ενήμερα στεγαστικά δάνεια, αλλά και σημαντικό ποσοστό της δόσης των μη εξυπηρετούμενων στεγαστικών δανείων, θα λειτουργήσει ως τροφοδότης των εσόδων από τόκους για τις τράπεζες σε μια κρίσιμη χρονική περίοδο κατά την οποία η κρίση θα δοκιμάζει τις αντοχές των νοικοκυριών και των ελεύθερων επαγγελματιών που πλήττονται.

ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ 150.000.000€ ΣΤΗΝ AEGEAN...ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΧΡΥΣΑ ΜΠΟΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ !!!

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;;
Το μπόνους των 2.000.000 ευρώ για τη διοίκηση της Aegean !!!



Μπόνους ύψους 2 εκατ. ευρώ, για τα -υψηλά ομολογουμένως- κέρδη της χρήσης 2019, εισέπραξαν οι κ.κ Βασιλάκης και Γερογιάννης, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Aegean.

Η πληρωμή του μπόνους εγκρίθηκε και τυπικά από την πρόσφατη Τακτική Γενική Συνέλευση, χωρίς μάλιστα να καταψηφισθεί από κανέναν μέτοχο.

FINANCIAL TIMES: Η ΓΑΛΛΙΑ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΗΝ MORGAN STANLEY ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΓΟΡΑ ΟΜΟΛΟΓΩΝ !!!

Η AFT ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΟΤΙ ΑΝΑΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΚΟΥ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ ΑΓΟΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ MORGAN STANLEY ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΑ 3ΜΗΝΟ
Ο γαλλικός ΟΔΔΗΧ επικαλείται συναλλαγές που έγιναν από την τράπεζα πριν από πέντε χρόνια και οι οποίες «είχαν ως αποτέλεσμα να υπονομεύσουν σοβαρά τη ρευστότητα της γαλλικής αγοράς κρατικών ομολόγων» !!!



των Tommy Stubbington και David Keohane

Στην απόφαση να αφαιρέσουν από τη Morgan Stanley την περίοπτη ιδιότητα του Βασικού Διαπραγματευτή Αγοράς (Primary Dealer) στις εκδόσεις κρατικών ομολόγων, μετά από υπόθεση χειραγώγησης της αγοράς για την οποία κατηγορείται και για την οποία της επιβλήθηκε πέρυσι πρόστιμο 20 εκατ. ευρώ, προχώρησαν οι γαλλικές Αρχές.

Ο γαλλικός ΟΔΔΗΧ, η Agence France Trésor (AFT), ο οργανισμός δηλαδή που διαχειρίζεται το δημόσιο χρέος της Γαλλίας, ανακοίνωσε αργά τη Δευτέρα ότι ανακαλεί την ιδιότητα του «primary dealer» από τη Morgan Stanley για τουλάχιστον τρεις μήνες, επικαλούμενη συναλλαγές που έγιναν από την τράπεζα πριν από πέντε χρόνια και οι οποίες «είχαν ως αποτέλεσμα να υπονομεύσουν σοβαρά τη ρευστότητα της γαλλικής αγοράς κρατικών ομολόγων».

Επίσης, σύμφωνα με την AFT, η Morgan Stanley δεν έκανε γνωστό το 2017 ότι η ρυθμιστική Αρχή των γαλλικών αγορών ερευνούσε το ζήτημα.

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΜΑΝΙΩΔΩΣ ΧΡΥΣΟ !!!

ΑΓΟΡΑΣΑΝ 83,5 ΤΟΝΟΥΣ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ 6ΜΗΝΟ ΤΟΥ 2020
Ασυνήθιστα μεγάλες ποσότητες χρυσού αγόρασαν οι Γερμανοί κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, σύμφωνα με δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung.




Από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο αγόρασαν ράβδους και νομίσματα συνολικού βάρους 83,5 τόνων, γράφει η εφημερίδα επικαλούμενη στοιχεία του Παγκόσμιου Συμβουλίου Χρυσού.

Πρόκειται για αύξηση άνω του 100% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Αντίθετα, σε διεθνές επίπεδο, η ζήτηση χρυσού με τη μορφή ράβδων και νομισμάτων μειώθηκε, όπως ανακοίνωσε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού την Πέμπτη.

Συγκεκριμένα, μειώθηκε κατά 17% σε σχεδόν 400 τόνους.

Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία, υπάρχει μια «σαφής διαφοροποίηση μεταξύ Ανατολής και Δύσης»: οι πωλήσεις μειώθηκαν στις περισσότερες χώρες της Ασίας και της Μέσης Ανατολής και αυξήθηκαν στη Δύση.

Η ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ PQH ΠΟΥ..."ΚΑΘΑΡΙΣΕ" ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΤΤ !!!



Του Πέτρου Κουσουλού

Ως προδιαγεγραμμένη εξέλιξη θα μπορούσε να περιγραφεί η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όπου εκδικάζεται η υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου για
την παύση της ποινικής δίωξης για το αδίκημα της απιστίας και την απαλλαγή του συνόλου των κατηγορουμένων.

Κατά πλειοψηφία (2-1) η έδρα του δικαστηρίου έκρινε ότι η υποβολή της αίτησης για συνέχιση της δίκης από την εκκαθαρίστρια εταιρεία PQH ήταν εκπρόθεσμη και ως εκ τούτου οι «επώνυμοι» κατηγορούμενοι δεν μπορούσαν να δικαστούν για το βασικό αδίκημα.

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ “ΜΠΑΜ”

Η απόφαση του δικαστηρίου δικαίωσε τη δημοσιογραφική έρευνα της «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» που στο φύλλο της 14ης Ιουνίου 2020 είχε αναδείξει τη δυσεξήγητη αδυναμία της PQH να καταθέσει εντός του χρονικού πλαισίου που όριζε ο νόμος δήλωση για τη συνέχιση της δίκης.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!! ΟΙ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ 130€ !!!

ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΑΓΡΙΟ, ΙΔΙΩΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 2 ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Κι όλα αυτά εν μέσω κορωνοϊού και με τα εισοδήματα όλων των Ελλήνων να έχουν μπει στην πρέσα !!!





Κρούσεις από δικηγορικά γραφεία, που λειτουργούν ως εισπρακτικές εταιρείες δέχονται συνδρομητές της ΔΕΗ για ληξιπρόθεσμες οφειλές μικρότερες ακόμη και των 150 ευρώ, την ίδια ώρα που χιλιάδες πολίτες στην χώρα λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού έχουν μείνει άνεργοι ή υποαπασχολούνται και υποαμείβονται.

Όπως αναφέρει στο thesseconomy.gr φίλη αναγνώστριά, χθες της ήρθε μήνυμα SMS από δικηγορικό γραφείο των Αθηνών που της ζητούσε να επικοινωνήσει άμεσα μαζί τους για υπόθεσή της σχετικά με τη ΔΕΗ. Η ίδια – η οποία σημειωτέον αντιμετωπίζει προβλήματα μισθοδοσίας την τελευταία τριετία στην εταιρεία που εργάζεται και της οφείλονται επί του παρόντος περίπου δυόμισι μισθοί – απόρησε, καθώς φυσικά γνώριζε ότι χρωστάει, αλλά ότι η ληξιπρόθεσμη αυτή οφειλή ήταν μικρότερη των 150 ευρώ και σκόπευε ούτως ή άλλως με την επόμενη “δόση” μισθού να βάλει ένα μέρος αυτής. Όπως μας είπε, σκέφτηκε αρχικά ότι μπορεί να είχε γίνει κάποιο λάθος και να μην είχε προσμετρηθεί η τελευταία πληρωμή που είχε κάνει και τηλεφώνησε στο δικηγορικό γραφείο.

Τελικά, η ληξιπρόθεσμη οφειλή της όπως πληροφορήθηκε από το αρμόδιο στέλεχος του εν λόγω γραφείου είναι όντως 130 ευρώ, ενώ της επισημάνθηκε επίσης ότι έχει εκδοθεί τις τελευταίες ημέρες και νέος λογαριασμός, τον οποίον όμως η ίδια ακόμη δεν έχει παραλάβει από τα ΕΛΤΑ και φυσικά το νέο ποσό δεν είναι ληξιπρόθεσμο.

ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ Η ΑΓΟΡΑ: ΠΤΩΣΗ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΘΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ !!!


PSI ARGENTINA....ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΚΕΦΑΛΙ Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΝΤ !!!



Σε μεγένθυση:

ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΜΑΚΕΛΕΙΟ"(5/8/2020)

Τρίτη 4 Αυγούστου 2020

Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΧΤΥΠΗΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ !!!




Συναγερμός έχει σημάνει στη Θεσσαλονίκη καθώς εντοπίστηκε κρούσμα κορονοϊού στην Α'ΔΟΥ, σύμφωνα με πληροφορίες του Ράδιο Θεσσαλονίκη. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, βρέθηκε θετική υπάλληλος της εφορίας, η οποία εργάστηκε κανονικά την περασμένη Παρασκευή. 

Από τη στιγμή που έγινε γνωστό πως νόσησε ενημερώθηκαν οι συνάδελφοί της και ήδη τέσσερις έχουν μεταβεί στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου προκειμένου να υποβληθούν στο τεστ.

ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΑΙΣΧΡΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ !!!




Των Πέτρου Κουσουλού και Θανάση Κουκάκη

Ως μη γενόμενο είναι για τέσσερις ελληνικές τράπεζες και συγκεκριμένα την Τράπεζα Πειραιώς, την Τράπεζα Αττικής, τη Eurobank και την Εθνική Τράπεζα, το σκάνδαλο ύψους 422.000.000 ευρώ των κομματικών θαλασσοδανείων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

Οι διοικήσεις τους αποφάσισαν να «παραιτηθούν» από την ποινική διαδικασία, η οποία βρισκόταν σε εξέλιξη και να δώσουν «συγχωροχάρτι» σε 97 τραπεζίτες αλλά και επτά διευθυντές και ταμίες κομμάτων, οι οποίοι κατηγορούνταν για το κακούργημα της απιστίας και της ηθικής αυτουργίας σε αυτήν, καθώς αρνήθηκαν να υποβάλλουν την απαιτούμενη από τον νόμο έγκληση. Το αποτέλεσμα είναι μέσω πολυσέλιδης πρότασης, την οποία αποκαλύπτει η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ», η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Αγγελική Τριανταφύλλου να εισηγείται την παύση της δίωξης για τραπεζίτες και πολιτικούς! Το μπαλάκι, πλέον, πέφτει στο αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο θα έχει τον τελικό λόγο για την ποινική εξέλιξη της υπόθεσης. Υπενθυμίζεται ότι σε δύο περιπτώσεις, εκείνων των δανείων της Αγροτικής Τράπεζας, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ζήτησε τη συνέχιση των δικαστικών ερευνών κρίνοντας ως αντισυνταγματική την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα που έγινε τον Νοέμβριο του 2019 και έθετε την υποβολή έγκλησης από τις τράπεζες (!) ως προϋπόθεση για συνέχιση των υποθέσεων που αφορούσαν την απιστία από μέρους τραπεζικών στελεχών!

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ "ΦΙΛΟΙ" ΜΑΣ...ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΟΠΛΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ !!!



Τι μεταδίδει η Deutsche Welle:

Περισσότερες προμήθειες όπλων στην Τουρκία παρά το εμπάργκο για εξαγωγή στρατιωτικού υλικού λόγω του πολέμου στη Συρία. Πρόκειται για «ναυτιλιακά είδη» υποστηρίζει η γερμανική κυβέρνηση.

Παρ΄ ότι η Γερμανία θεωρεί ότι η στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας στη Συρία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και διαφωνεί με την τουρκική εμπλοκή στη Λιβύη εξακολουθεί να εξάγει οπλισμό στην Τουρκία. Όπως προκύπτει από την απάντηση της γερμανικής κυβέρνησης σε επερώτηση του κόμματος Η Αριστερά, τους πρώτους επτά μήνες φέτος εγκρίθηκαν εξαγωγές όπλων ύψους 22,8 εκ. ευρώ προς την Τουρκία. Το 2019 είχαν εγκριθεί για όλο το χρόνο 31,6 εκ. ευρώ και για ολόκληρο το έτος 2018 μόνο 13 12,9 εκ. ευρώ.

Ως συνήθως, όταν πρόκειται για εξαγωγές όπλων στο εξωτερικό, η γερμανική κυβέρνηση δεν διευκρινίζει στην απάντησή της το είδος των οπλικών συστημάτων. Από δηλώσεις του γερμανού υπουργού Εξωτερικών Χάικο Μάας την περασμένη εβδομάδα προκύπτει ότι οι νεότερες παραγγελίες σχετίζονται με παλιότερη παραγγελία της Τουρκίας. Όπως τόνισε, η Άγκυρα δεν παίρνει πλέον όπλα από τη Γερμανία που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στον πόλεμο στη Συρία. Οι εξαγωγές περιορίζονται σε «ναυτιλιακά είδη», για παράδειγμα υποβρύχια.

Θέμα ασφάλειας της Ελλάδας στο Αιγαίο

ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΟΥΝ ΓΙΑ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΟΣΟΙ ΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΛΟΥΝ ΣΕ ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ !!!



Ο κορονοϊός δεν προσφέρεται για εκκλήσεις ανυπακοής ή για σενάρια συνωμοσίας, δηλώνει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και με εντολή του η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος απέστειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, υλικό αναρτήσεων στο διαδίκτυο προς ενημέρωση και ποινική αξιολόγηση.

Με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος απέστειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, υλικό αναρτήσεων στο διαδίκτυο προς ενημέρωση και ποινική αξιολόγηση.

Στις αναρτήσεις γίνονται αναφορές σε μη εφαρμογή των μέτρων περιορισμού της διάδοσης του κορoνοϊού, όπως αναφέρεται σε Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΕ FUNDS ME...ΔΟΣΕΙΣ !!!

ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ
H Pimco αγόρασε κόκκινα δάνεια ύψους 1,5 δις ευρώ και θα πληρώσει σε....δόσεις !!!



Την πώληση μη εξυπηρετούμενων δανείων συμβατικής αξίας €1,5 δισ. ανακοίνωσε η Τρ. Κύπρου.

Το τίμημα της πώλησης ανέρχεται σε €421 εκατ. και αναμένεται να καταβληθεί κατά το 35% με την ολοκλήρωση της συμφωνίας (εντός του 2021) και το υπόλοιπο σε τρεις δόσεις την επόμενη τετραετία.

ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΕ ΤΗΝ ΚΑΚΟΔΙΚΙΑ & ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ !!!




Διαβάστε το συγκλονιστικό ρεπορτάζ της zougla.gr :


Μία ανείπωτη τραγωδία έχει μπει το τελευταίο διάστημα στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης η οποία αφορά στην αυτοκτονία ενός ανθρώπου που, όπως καταγγέλλεται, έφθασε σε αυτό το σημείο έπειτα από την απαράδεκτη συμπεριφορά μίας εισαγγελέα σε δίκη στην οποία συμμετείχε.

Η ιστορία που παρουσιάζει σήμερα το zougla.gr διαδραματίστηκε τον Μάρτιο του 2020. Πρωταγωνιστής είναι ένας άνθρωπος της διπλανής πόρτας, εξαιρετικά ευαίσθητος και περήφανος, ο οποίος είχε αντιδικίες με έναν συγχωριανό του καθώς πίστευε ότι εκείνος ευθύνεται για τον θάνατο του σκυλιού του.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν να έρθουν σε αντιπαράθεση, με τον ίδιο να πηγαίνει στο σπίτι του συγχωριανού του για να ζητήσει εξηγήσεις και την υπόθεσή τους να οδηγείται τελικά στο δικαστήριο, στη Δράμα.

Σε αυτό το δικαστήριο, λοιπόν, ο ιδιοκτήτης του σκυλιού και πρωταγωνιστής της ιστορίας (ήταν κατηγορούμενος για φθορά ξένης περιουσίας) παραστάθηκε μαζί με τους μάρτυρές του και κατέθεσε σχετικά.

ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΔΑΝΕΙΩΝ ΚΟΡΩΝΟ-ΠΛΗΚΤΩΝ: Ο ΟΡΟΣ ΠΑΓΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΚΚΙΝΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!

ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΚΟΡΩΝΟ-ΠΛΗΚΤΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΕ ΡΥΘΜΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ΕΚΕΙΝΗ ΜΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΤΛ. , ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΗΝ 9ΜΗΝΗ ΚΑΙ ΑΝΑ 3ΜΗΝΟ ΚΛΙΜΑΚΩΤΑ ΜΕΙΟΥΜΕΝΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ...
Και φυσικά θα πρέπει μετά το τέλος της 9μηνης επιδότησης να παραμείνει συνεπής στη ρύθμιση έως και 18 μήνες για να μην το κυνηγάει μετά και η εφορία !!! Εννοείται πως οι παραπάνω παγίδες(δηλαδή αναγνώριση παράνομων χρεώσεων τραπεζών και μετέπειτα υποχρέωση συνέπειας) ισχύουν και για τους "πράσινους" δανειολήπτες !!!

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι οι τράπεζες θα βάλουν στρατούς από call centers για να "διαφημίσουν" την επιδότηση....




Επιδότηση δανείων α' κατοικίας: Όρος-κόφτης για τους κόκκινους οφειλέτες
   


Μπορεί η κυβέρνηση να διαφημίζει το πρόγραμμα «Γέφυρα», επιδότησης δανείων με εμπράγματες εξασφαλίσεις στην κύρια κατοικία, όμως η πραγματικότητα δεν είναι ρόδινη για τους κόκκινους δανειολήπτες, καθώς ένας όρος απειλεί να τους αποκλείσει.

Συγκεκριμένα, πέρα από τα άλλα αυστηρά κριτήρια (εισοδηματικά, περιουσιακά, αξίας α' κατοικίας, υπολοίπου δανείου, απόδειξης των οικονομικών απωλειών από την πανδημία κλπ) οι οφειλέτες με μη εξυπηρετούμενα δάνεια θα πρέπει να έρθουν σε συμφωνία ρύθμισης με τις τράπεζες, για να λάβουν την 9μηνη κρατική επιδότηση.

Ο οδηγός που εξέδωσε χθες (3/8) το υπουργείο Οικονομικών με την ευκαιρία λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του προγράμματος αναφέρει ξεκάθαρα:

Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΤΙΝΑΞΕ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ !!!



«Θύμα» των αλληλοδιαδοχικών επιπλοκών που προκαλεί η πανδημία ακόμα και στον κρίσιμο τομέα της διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων, πέφτει το «project kick».

Το σχέδιο δηλαδή των πιστωτριών τραπεζών να εκποιήσουν τα αθετημένα και καταγγελμένα δάνεια της «Γεώργιος Καραϊσκάκης Α.Ε.».

Εταιρείας που ιδρύθηκε το 2003, αναλαμβάνοντας την ανακατασκευή και την εκμετάλλευση του πειραϊκού γηπέδου, που χρησιμοποιεί σαν έδρα της η ποδοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού.

Πλέον, οι οφειλές έχουν φτάσει να αγγίζουν τα επίπεδα των 50 εκατ. ευρώ. Ποσό που «πηγάζει» αφενός μεν από το μεγάλο ομολογιακό δάνειο που χορηγήθηκε το 2008, αλλά και αφετέρου από τους τόκους, οι οποίοι «τρέχουν» με περίπου 2 εκατ. ευρώ ετησίως, καθώς επίσης και τις ποινές υπερημερίας που έχουν επιβληθεί.

Οι πιστώτριες τράπεζες με επικεφαλής τη Eurobank είχαν φτάσει πολύ κοντά στην εκποίηση των «κόκκινων» δανείων της εταιρείας του γηπέδου Καραϊσκάκη, στα τέλη της περσινής χρονιάς.

Τότε , η πρωτοβουλία με την κωδική ονομασία «project kick» έχει βγεί στον «αέρα» στοχεύοντας να προσελκύσει ενδιαφερόμενους επενδυτές. Όντως, πέντε funds εξέφρασαν δυνητικό ενδιαφέρον .

Η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΙΝΑ ΣΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΛΕ....ΥΠΟΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ !!!



Διαβάστε τι γράφει το mononews.gr :

Η κυρία με την πισίνα στο υπόγειο


Λοιπόν, τις τελευταίες ώρες η φημολογία για τα πρόσωπα που θα μπουν στην κυβέρνηση μέσω του ανασχηματισμού δίνει και παίρνει…

Η στήλη έμεινε έκπληκτη όταν άκουσε το όνομα της γενικής γραμματέως του υπουργείου Εργασίας, Άννας Στρατινάκη, να προκρίνεται προς αναβάθμιση…

Η κ. Στρατινάκη έχει μακρά θητεία στα εργασιακά, έχει ξενυχτήσει άπειρα βράδια με τον τρόικα (τον Τόμσεν και τα άλλα τα παιδιά), υπήρξε σκληροπυρηνική του μνημονίου…

ΝΕΟ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ΄ΟΙΚΟΝ: ΑΝΟΙΓΕΙ ΣΤΙΣ 2 ΝΟΕΜΒΡΗ ΜΕ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 85% !!!





Επιδότηση μέχρι 85% του κόστους των επενδύσεων για εξοικονόμηση ενέργειας σε κατοικίες και μέχρι 50.000 ευρώ ανά σπίτι προβλέπει το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ- Αυτονομώ» που ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης. 

Πρόκειται για πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού 850 εκατ. ευρώ στο οποίο μπορούν να ενταχθούν μονοκατοικίες και πολυκατοικίες, με απλοποιημένο σύστημα. Οι αιτήσεις ανά Περιφέρεια θα υποβάλλονται σταδιακά από τις 2 Νοεμβρίου ενώ θα ακολουθήσουν -όπως ανέφερε ο υπουργός- για επιχειρήσεις και κτίρια του Δημοσίου. 

Για πρώτη φορά εκτός από τις παρεμβάσεις για μόνωση, αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης-ψύξης κλπ, το πρόγραμμα θα ενισχύει και επενδύσεις για ενεργειακή αυτονόμηση του κτιρίου (συστήματα ΑΠΕ, αποθήκευση ενέργειας), υποδομές φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, συστήματα έξυπνου φωτισμού και απομακρυσμένου ελέγχου του συστήματος θέρμανσης/ψύξης, αναβάθμιση του ανελκυστήρα. Αλλάζει επίσης το σύστημα διαχείρισης του προγράμματος καθώς η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων θα είναι διαρκώς ανοιχτή από το 2021 ή θα υπάρχουν τακτικοί κύκλοι ανά τρίμηνο, γνωστοί εκ προτέρων, προς αποφυγή αιφνιδιασμού της αγοράς καθώς και φαινομένων «συνωστισμού».

ΕΚΤΟΣ ΓΚΙΣΕ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΕΙΡΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ !!!




Για τις συναλλαγές που δεν θα μπορούν οι συναλλασσόμενοι να διενεργούν στα τραπεζικά καταστήματα από σήμερα, 4 Αυγούστου, ενημέρωσε η Ελληνική Ένωση Τραπεζών. 

Αυτές δεν θα πραγματοποιούνται μετά την απόφαση Δ1α/ΓΠ οικ. 48002/2020 για «εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μη ιατρικής μάσκας σε εμπορικές επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, χώρους γραφείων και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού COVID-19» Η ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων Covid 19 τον Ιούλιο του 2020 οδήγησε στην νομοθετική καθιέρωση της υποχρεωτικής χρήσης μη ιατρικής μάσκας από εργαζόμενους και καταναλωτές, καθώς επίσης και στη λήψη περαιτέρω περιοριστικών μέτρων. Οι τράπεζες μέλη της ΕΕΤ, στην προσπάθειά τους να επιτευχθεί η πλήρης εφαρμογή των νέων μέτρων (βλ. Δ1α/ΓΠ οικ. 48002/2020), με σκοπό τη διαφύλαξη της υγείας εργαζομένων στα τραπεζικά καταστήματα και των συναλλασσομένων με αυτά γνωστοποιεί ότι:

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020

Ο ΥΠΟΓΕΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ....ΣΤΗΝ ΕΚΤ !!!



Την αφορμή, δίνει μια αποχώρηση. Ο Υβ Μερς αποχωρεί από το εξαμελές Εκτελεστικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τον Δεκέμβριο. Αυτή είναι η μοναδική κορυφαία διοικητική θέση που ανοίγει στην κεντρική τράπεζα έως και το 2026 και επομένως η επιλογή του προσώπου που θα αντικαταστήσει τον αξιωματούχο από το Λουξεμβούργο, ξαφνικά αποκτά καθοριστική σημασία.

Στο εσωτερικό της κεντρικής τράπεζας εδώ και αρκετό καιρό διεξάγεται ένας άτυπος ακήρυχτος πόλεμος επιρροής μεταξύ των μικρότερων και των μεγαλύτερων χωρών που εκπροσωπούνται στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ: ΤΑ 10 SOS !!!




Ένας νέος χρηστικός οδηγός με τη μορφή ερωτήσεων - απαντήσεων με όλες τις λεπτομέρειες από τις αποφάσεις των αναδρομικών για τους 2,5 εκατ. συνταξιούχους βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Παράλληλα, επισημαίνεται πως, απόφαση της κυβέρνησης είναι να πάρουν όλοι οι συνταξιούχοι τα αναδρομικά μόνον για τις κύριες συντάξεις για το διάστημα Ιουνίου 2015-Μαΐου 2016 σε μία δόση που θα πληρωθεί μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020, πιθανότατα και νωρίτερα.

Η λύση αφήνει εκτός το σύνολο σχεδόν των συνταξιούχων που είχαν τις παράνομες μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις και στα Δώρα στο διάστημα Ιουνίου 2015-Μαΐου 2016.

Αναλυτικά όλα όσα δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος»

1. Ποιους αφορά η απόφαση του ΣτΕ και ποιοι περιμένουν απόφαση από το Ελεγκτικό Συνέδριο;

ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΕΝΤΕΛΩΣ !!! ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΝΑ...ΜΙΚΡΥΝΕΙ Ο "ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ" !!!

ΧΡΕΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ(ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΙΟ ΒΑΡΥ) ΑΛΛΩΝ...
Τι δεν έχεις καταλάβει ακόμα για τη χώρα που ζούμε ;;;




Εντατικές εργασίες για την παραχώρηση μιας επιπλέον λωρίδας κυκλοφορίας για τα Ι.Χ. στην οδό Πανεπιστημίου, στο κέντρο της Αθήνας, διενήργησαν το Σαββατοκύριακο συνεργεία κατόπιν σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων.

Η εφαρμογή του περιορισμού του Μεγάλου Περιπάτου κατά μία λωρίδα αναμένεται να ισχύσει από τις 21 Αυγούστου.

«Δύο μήνες μετά την έναρξη του Μεγάλου Περιπάτου, η συνεχής παρακολούθηση και επιστημονική αξιολόγηση του έργου, καθώς επίσης και η δημόσια διαβούλευση μας παρέχουν πλέον σημαντικά στοιχεία και δεδομένα», είχε αναφέρει νωρίτερα στην εβδομάδα ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

ΕΣΤΙΑΣΗ: ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΒΑΛΑΝ ΛΟΥΚΕΤΟ !!!




Μεγάλες αλυσίδες εστίασης με εκατοντάδες καταστήματα σε ολόκληρο κόσμο που ήρθαν και στη χώρα μας ως επιτυχημένες, μερικά χρόνια αργότερα έκλεισαν είτε επειδή δεν «επιβίωσαν» στον ανταγωνισμό είτε λόγω οικονομικών προβλημάτων και άλλων παραγόντων.

Πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι εκέινο της Pizza Hut η οποία ανακοίνωσε την Πέμπτη το κλείσιμο των 16 καταστημάτων της στην Ελλάδα. Η πανδημία του κορονοϊού έδωσε τη «χαριστική βολή» στην εταιρεία που ήδη αντιμετώπιζε προβλήματα και οδήγησε στην «επιδείνωση των υφιστάμενων δυσχερειών και στην αδυναμία αναστροφής του αρνητικού κλίματος».

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο κατάστημα Pizza Hut στη χώρα μας, άνοιξε στο Κεφαλάρι το 1989. «Τα τελευταία 12 χρόνια και παρά τις συνεχείς οικονομικές ζημιές, επένδυσε 23 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη της αλυσίδας στην Ελλάδα» τόνιζαν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο πηγές της εταιρείας, εξηγώντας τους λόγους για το «λουκέτο» τονίζοντας παράλληλα πως «δυστυχώς, όμως, η πανδημία του κορωνοϊού, η οποία δημιούργησε μια κρίση πρωτοφανή στη χώρα μας και διεθνώς, έπληξε βαριά τον κλάδο της εστίασης και οδήγησε στην επιδείνωση των υφιστάμενων δυσχερειών και στην αδυναμία αναστροφής του αρνητικού κλίματος».
SSL Certificates