.

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!! ΟΙ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ 130€ !!!

ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΑΓΡΙΟ, ΙΔΙΩΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 2 ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Κι όλα αυτά εν μέσω κορωνοϊού και με τα εισοδήματα όλων των Ελλήνων να έχουν μπει στην πρέσα !!!





Κρούσεις από δικηγορικά γραφεία, που λειτουργούν ως εισπρακτικές εταιρείες δέχονται συνδρομητές της ΔΕΗ για ληξιπρόθεσμες οφειλές μικρότερες ακόμη και των 150 ευρώ, την ίδια ώρα που χιλιάδες πολίτες στην χώρα λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού έχουν μείνει άνεργοι ή υποαπασχολούνται και υποαμείβονται.

Όπως αναφέρει στο thesseconomy.gr φίλη αναγνώστριά, χθες της ήρθε μήνυμα SMS από δικηγορικό γραφείο των Αθηνών που της ζητούσε να επικοινωνήσει άμεσα μαζί τους για υπόθεσή της σχετικά με τη ΔΕΗ. Η ίδια – η οποία σημειωτέον αντιμετωπίζει προβλήματα μισθοδοσίας την τελευταία τριετία στην εταιρεία που εργάζεται και της οφείλονται επί του παρόντος περίπου δυόμισι μισθοί – απόρησε, καθώς φυσικά γνώριζε ότι χρωστάει, αλλά ότι η ληξιπρόθεσμη αυτή οφειλή ήταν μικρότερη των 150 ευρώ και σκόπευε ούτως ή άλλως με την επόμενη “δόση” μισθού να βάλει ένα μέρος αυτής. Όπως μας είπε, σκέφτηκε αρχικά ότι μπορεί να είχε γίνει κάποιο λάθος και να μην είχε προσμετρηθεί η τελευταία πληρωμή που είχε κάνει και τηλεφώνησε στο δικηγορικό γραφείο.

Τελικά, η ληξιπρόθεσμη οφειλή της όπως πληροφορήθηκε από το αρμόδιο στέλεχος του εν λόγω γραφείου είναι όντως 130 ευρώ, ενώ της επισημάνθηκε επίσης ότι έχει εκδοθεί τις τελευταίες ημέρες και νέος λογαριασμός, τον οποίον όμως η ίδια ακόμη δεν έχει παραλάβει από τα ΕΛΤΑ και φυσικά το νέο ποσό δεν είναι ληξιπρόθεσμο.

Το στέλεχος του δικηγορικού γραφείου ήταν μεν, όπως μας είπε ευγενικό και δεν προέβη σε νομικές απειλές, όταν πληροφορήθηκε για τα προβλήματα μισθοδοσίας στην εταιρεία που εργάζεται – τα οποία έχουν πάρει δημοσιότητα εδώ και πολύ καιρό – αλλά βέβαια ζήτησε να κατατεθεί μέρος της οφειλής τις επόμενες ημέρες. Είναι ωστόσο απορίας άξια η απόφαση για ανάθεση από τη ΔΕΗ – δηλαδή από το μεγαλύτερο κρατικό “μαγαζί” με διαχρονικά προβλήματα εσωτερικής οικονομικής διαχείρισης – της είσπραξης τέτοιους ύψους οφειλών σε δικηγορικά γραφεία-εισπρακτικές εταιρείες, όταν καθημερινά οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού στην οικονομία και την απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα επιδεινώνονται….και όταν επίσης ως γνωστόν οι λογαριασμοί της ΔΕΗ είναι παραφουσκωμένοι από μια σειρά τέλη για δραστηριότητες που όφειλε να χρηματοδοτεί η επιχείρηση από μόνη της.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates