.

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

ΗΠΑ: ΤΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ ΘΕΛΕΙ ΝΑ "ΑΦΟΠΛΙΣΕΙ" ΤΟΝ ΟΠΕΚ !!!



Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι δεν συμφωνούν σε πολλά αυτές τις ημέρες. Ωστόσο μία ομάδα βουλευτών των δύο κομμάτων κατάφερε να ενώσει δυνάμεις για την προώθηση ενός νομοσχεδίου, που θα καθιστά τη ζωή δύσκολη στον ΟΠΕΚ. Το ερώτημα είναι εάν η πρωτοβουλία μπορεί να λάβει τη στήριξη του Ντόναλντ Τραμπ. 

Η προτεινόμενη νομοθεσία έχει ως στόχο να εμποδίσει το καρτέλ των 14 πετρελαιοπαραγωγών χωρών από το να συντονίζει την παραγωγή και να επηρεάζεται τις τιμές. Την Παρασκευή τουλάχιστον ένας κορυφαίος αξιωματούχος της κυβέρνησης Τραμπ εξεφρασε στήριξη στο νομοσχέδιο, αφήνοντας έτσι ανοιχτό το παράθυρο για αλλαγή στην έως τώρα στάση του Λευκού Οίκου.

Εδώ και τουλάχιστον δύο δεκαετίες η αμερικανική κυβέρνηση αντιτίθεται σθεναρά σε τέτοιου είδους προσπάθειες, καθώς θεωρεί ότι είναι σημαντικό να έχει ένα μίνιμουμ συνεργασίας με τον ΟΠΕΚ, ώστε να αποτρέπεται μία εκρηκτική άνοδος των τιμών. Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, έχει επανειλημμένα εξαπολύσει επιθέσεις κατά του καρτέλ- όχι όμως με στόχο να σταματήσει τη δυνατότητά του να συντονίζει τη δράση του, αλλά με στόχο να τον πιέσει σε ενέργειες, που θα αποτρέψουν ράλι των τιμών.

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΠΑΛΙ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ !!!

ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ;;;
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/12/blog-post_668.html


Νέα αίτηση αναστολής για το «πόθεν έσχες» έκαναν τρεις δικαστικές ενώσεις μετά την απόρριψη του Τμήματος Αναστολών του ΣτΕ στην προηγούμενη αίτησή τους, βάζοντας έτσι σε κίνδυνο -σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές- ακόμη και τη χρηματοδότηση των κομμάτων εν όψει προεκλογικής περιόδου.

Οι Ενώσεις των διοικητικών δικαστών, των δικαστών του Ελεγκτικού Συνεδρίου και του Συμβουλίου της Επικρατείας αυτήν τη φορά στρέφονται κατά της απόφασης του προέδρου της Βουλής για τη συγκρότηση της Επιτροπής του άρθρου 3Α, η οποία ελέγχει τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των δικαστών και των πολιτικών προσώπων. Ωστόσο, στις αρμοδιότητες της Επιτροπής εμπίπτει και ο έλεγχος της χρηματοδότησης των κομμάτων. Κατά συνέπεια, στην περίπτωση που αυτήν τη φορά γίνει δεκτή η αίτηση αναστολής που προσβάλλει την απόφαση ανασυγκρότησης, δεν θα υπάρχει Επιτροπή για να την ελέγξει. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», στο δικόγραφο προβάλλονται οι ίδιοι νομικοί ισχυρισμοί που περιέχονταν και στο προηγούμενο, με κυβερνητικές πηγές να σχολιάζουν: «Μοιάζει με προσπάθεια να δοκιμάσουν άλλη σύνθεση δικαστηρίου για να επιτύχουν την απόφαση που προσδοκούν».

Σημειώνεται ότι τη νέα αίτηση αναστολής συνοδεύει και νέα αίτηση ακύρωσης, ενώ την 1η Μαρτίου αναμένεται να συζητηθεί η πρώτη αίτηση ακύρωσης που κατατέθηκε από πέντε δικαστικές ενώσεις. Άξιο σχολιασμού είναι το γεγονός της «αποχής» από την προσπάθεια λήψης προσωρινών μέτρων -όπως αυτό της αίτησης αναστολήςαπό τις δύο μεγαλύτερες Ενώσεις της χώρας (Ένωση Εισαγγελέων και Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων), που συμμετέχουν μόνο στην αίτηση ακύρωσης.

ΦΟΥΝΤΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΑ "ΕΠΩΝΥΜΩΝ" !!!



Σε πλειστηριασμό ακίνητα των Μαμιδάκη, Λυκουρέζου και Βεντουράκη

Χιλιάδες πλειστηριασμούς έχουν προγραμματίσει για τους επόμενους μήνες οι τράπεζες σε μια προσπάθεια να μειώσουν τα κόκκινα δάνεια και να αυξήσουν τα έσοδα τους. Από τώρα έως και τον Ιούλιο του 2019 θα γίνουν πάνω από 6.000 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Σε πρώτο πλάνο βρίσκονται τα ακίνητα (από κατοικίες, επιχειρήσεις, γραφεία, μέχρι ξενοδοχεία και αποθήκες) αν και από το ηλεκτρονικό σφυρί δεν έχουν γλιτώσει ούτε τα κινητά περιουσιακά στοιχεία όσων χρωστούν σε τράπεζες, Δημόσιο ή σε ιδιώτες.

Να σημειωθεί ότι οι δανειστές απαιτούν να τρέξουν γρήγορα οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και ζητούν να πραγματοποιηθούν 130.000 μέχρι το 2021.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία μόνο το τελευταίο 3μηνο του 2018 είχαν αναρτηθεί για να διενεργηθούν σχεδόν 4.000.

Από αυτούς, 3.776 αφορούσαν ακίνητα μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονταν 601 κατοικίες, 12 ξενοδοχειακές μονάδες και 145 καταστήματα, ενώ τη λίστα συμπλήρωναν γραφεία, οικόπεδα, βιομηχανικά και βιοτεχνικά κτίρια, αγροτεμάχια κ.ά.

ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΠΑΝΤΟΥ: ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΣΒΗΝΑΝ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !!!

ΤΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΑΡΓΙΑ
Στον εισαγγελέα το πόρισμα !!!



Σε αργία τέθηκαν δύο επιθεωρητές του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.), μετά από έλεγχο κατά τον οποίο διαπιστώθηκε ότι προχωρούσαν σε παράτυπες διαγραφές προστίμων που είχαν επιβληθεί σε επιχειρήσεις, όπως γνωστοποίησε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, με μήνυμα στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook.

Συγκεκριμένα, η κ. Αχτσιόγλου αναφέρει: «μετά από έλεγχο που πραγματοποιήσαμε σε υπαλλήλους του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.), με πρωτοβουλία του ειδικού γραμματέα του Σώματος, Πάνου Κορφιάτη και με τη συμβολή της γενικής επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, διαπιστώθηκε ότι δύο επιθεωρητές του Σ.ΕΠ.Ε. προχωρούσαν σε παράτυπες διαγραφές προστίμων που είχαν επιβληθεί σε επιχειρήσεις».

ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ Η ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!



Με δεδομένο το ότι, οι τράπεζες χρειάζονται ξανά νέα κεφάλαια που δύσκολα θα επενδύσουν οι μέτοχοι τους, ενώ το κράτος απαγορεύεται και το ΤΧΣ δεν γνωρίζουμε τι έχει πραγματικά στα ταμεία του, η πιθανότητα να εφαρμοσθεί ο κανόνας που ισχύει στην Ευρωζώνη, η διάσωση τους δηλαδή από τους καταθέτες, δεν είναι αμελητέα.


Ανάλυση
Εισαγωγικά, το δημόσιο χρέος αυξάνεται από το έλλειμμα του προϋπολογισμού, ενώ μειώνεται από τις ιδιωτικοποιήσεις (επίσης από τυχόν πλεονάσματα). Στα πλαίσια αυτά, όταν ένα κράτος διασώζει τις τράπεζες ανακεφαλαιώνοντας τες, τότε το συγκεκριμένο ποσόν αυξάνει το έλλειμμα του και άρα το χρέος του – με εξαίρεση στην Ευρωζώνη την Ισπανία, οι τράπεζες της οποίας διασώθηκαν απ’ ευθείας από την ΕΚΤ.

Όταν βέβαια οι τράπεζες εξυγιαίνονται, τότε το κράτος πουλάει τη συμμετοχή του (τις μετοχές που κατείχε μέσω της αύξησης κεφαλαίου) και μειώνεται το έλλειμμα του ή δημιουργεί δημοσιονομικά πλεονάσματα – οπότε περιορίζεται αντίστοιχα το δημόσιο χρέος του.

Για την καλύτερη κατανόηση των πλεονασμάτων, έχουμε τα εξής: (α) Πρωτογενές πλεόνασμα, το οποίο είναι ότι περισσεύει αφού πληρωθούν όλα τα έξοδα του δημοσίου, αλλά πριν την πληρωμή των ετησίων τόκων και (β) Δημοσιονομικό πλεόνασμα, δηλαδήμετά την πληρωμή των τόκων. Εν προκειμένω, το δημόσιο χρέος μειώνεται μόνο από τα δημοσιονομικά πλεονάσματα – από το ποσόν που απομένει αφού πληρωθούν οι ετήσιοι τόκοι.

ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ !!! ΟΧΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΡΣΗ ΤΩΝ CAPITAL CONTROLS !!!



Ακρως επιφυλακτικοί ήταν οι Ελληνες τραπεζίτες μπροστά στο ενδεχόμενο πλήρους άρσης των capital controls, προκρίνοντας να διατηρηθούν προς το παρόν ως έχουν. Την άποψη αυτή διατύπωσαν οι επικεφαλής των ελληνικών τραπεζών κατά τη συνάντηση που είχαν με τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, στην οποία συζητήθηκε ο οδικός χάρτης για την κατάργηση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων.

Οι διευθύνοντες σύμβουλοι των ελληνικών τραπεζών συμφώνησαν πως πρέπει να συνεχιστεί η σταδιακή άρση των περιορισμών, αλλά εξέφρασαν την ανησυχία τους μπροστά στην προοπτική μιας άμεσης πλήρους απόσυρσης των μέτρων και δη του τρίτου πυλώνα, που έχει να κάνει με τη μεταφορά κεφαλαίων από την Ελλάδα προς το εξωτερικό. Αιτία είναι κυρίως η αβεβαιότητα που μπορεί να δημιουργηθεί λόγω των εκλογών, κρίνοντας ότι οι συνθήκες δεν είναι οι κατάλληλες για μια τέτοια κίνηση. Παρά την αύξηση των καταθέσεων που καταγράφηκε το 2018, οι επικεφαλής των τραπεζών υπογράμμισαν ότι η τυχόν άρση των περιορισμών και η ανακοπή αυτής της τάσης λόγω πολιτικής αβεβαιότητας, θα ήταν δύσκολο να αναστραφεί και τάχθηκαν υπέρ της συνέχισης του διαλόγου για το θέμα. Να σημειωθεί ότι οι καταθέσεις ανήλθαν στα τέλη του 2018 στα 134,5 δισ. ευρώ καταγράφοντας ετήσια αύξηση 6,4% ή 8,1 δισ. ευρώ. Το αντίστοιχο μέγεθος τον Δεκέμβριο του 2017 ήταν στα 126,3 δισ. ευρώ, ενισχυμένο κατά 4,1% ή 5 δισ. ευρώ σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2016.

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ;;;

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


ΧΟΝΤΡΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΜΕ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ & 3 ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!


ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΚΑΛΟ ΣΗΜΑΔΙ ΟΙ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ !!!


Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΜΑΡΤΙΟΥ Ο ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ MEGA !!!

ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΣΗΜΑ, ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ, ΑΡΧΕΙΑΚΟ ΥΛΙΚΟ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΑ
Στα 15.000.000€ το υπόλοιπο οφειλής της Τηλέτυπος προς τις τράπεζες !!!



Στο τέλος Μαρτίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων του Mega Channel, ολοκληρώνοντας την εκκαθάριση του πρώτου ιδιωτικού καναλιού στην Ελλάδα. Μέσω του πλειστηριασμού θα πουληθούν το σήμα, η ταινιοθήκη, το αρχειακό υλικό (δελτία ειδήσεων, συνεντεύξεις, εκπομπές κ.α.) και ορισμένα ακίνητα.

Το ενδιαφέρον για το πρόγραμμα και το αρχειακό υλικό του Mega είναι πάρα πολύ μεγάλο, από παλαιότερους τηλεοπτικούς σταθμούς και ιδιαίτερα από τα νέα τηλεοπτικά κανάλια, και αναμένεται να οδηγήσει σε υψηλά επίπεδα το τίμημα από την πώληση του προγράμματος. Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι επιχειρηματίες Ιβαν Σαββίδης (Open) και Ευάγγελος Μαρινάκης παρακολουθούν πολύ στενά την διαδικασία.

ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ: ΒΡΟΧΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΥΠΕΡ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ !!!

ΝΕΕΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΤΟ 2019
"Κλείδωσαν" αναδρομικά από 1η Ιουλίου 2015 !!!





Καταιγισμός δικαστικών αποφάσεων του 2019 κλειδώνει οριστικά και αμετάκλητα αναδρομικά από 1η Ιουλίου του 2015 και μετά για τους συνταξιούχους για τις μειώσεις των νόμων 4051 και 4093 που κρίθηκαν αντισυνταγματικές.

Μετά τις αποκαλύψεις του Ελεύθερου Τύπου, που έφερε πρώτος στο φως τις νέες αποφάσεις του 2019 με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου, ακολουθούν και άλλες…

Μία ακόμη από τις νέες δικαστικές αποφάσεις του 2019 ήρθε χθες στη δημοσιότητα από το 4ο Μονομελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθήνας, που δικαίωσε συνταξιούχο με επιστροφές 5.176,50 ευρώ, από 1/7/2015 ως 1/12/2017, δηλαδή για διάστημα 2,5 ετών ή 30 μηνών.


Στα χνάρια του ΣτΕ

ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΕ "ΦΑΚΕΛΑΚΙ" ΓΙΑ ΑΘΩΩΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ !!!

3.000-10.000€ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ...
Προφυλακιστέος δικαστικός υπάλληλος που υπηρετεί στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας κατηγορούμενος ότι εξαπατούσε πολίτες ότι θα παρέμβει προς όφελος τους για δικαστικές αποφάσεις !!!





Όπως μεταδίδει σχετικά το enikos, σε βάρος του υπάλληλου έχουν κατατεθεί 7 μηνύσεις- καταγγελίες από εξαπατημένους πολίτες, ανοίγοντας τον δρόμο της Δικαιοσύνης με την άσκηση ποινικής δίωξης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο δικαστικός υπάλληλος φέρεται τα 5 τελευταία χρόνια να έλαβε χρηματικά ποσά (σύμφωνα με πληροφορίες 3.000-10.000 ευρώ κατά περίπτωση) από πολίτες, με στόχο να παρέμβει, όπως ισχυριζόταν, σε δικαστικούς λειτουργούς, επηρεάζοντας την έκδοση αποφάσεων υπέρ τους. Ωστόσο, όλα αυτά χρόνια δεν είχε κινηθεί καμία νομική ενέργεια σε βάρος του, αφού δεν είχαν κατατεθεί μηνύσεις....


ΠΩΣ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ ΕΦΤΑΣΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΕΝΟΙΚΙΟ...82.000€ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΣΤΟΥΣ ΑΡΑΒΕΣ !!!

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ....
Πώς η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς βρέθηκε να πληρώνει «ενοίκιο χρυσάφι», αυξημένο μάλιστα κατά 75%, σε Άραβες !!!




Υπέρογκα ποσά πληρώνει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς από την 1η Ιανουαρίου 2019 για τη στέγαση της στο κτήριο επί των οδών Κολοκοτρώνη 1 & Σταδίου στην Αθήνα, καθώς από την αρχή του χρόνου το χρηματικό ποσό που καταβάλει στον ιδιοκτήτη του ακινήτου ως αμοιβή χρήσης αυξήθηκε κατά 75%. Το CNN Greece αποκαλύπτει το χρονικό της υπόθεσης, το οποίο είναι τέτοιο που εγείρει εύλογα ερωτήματα για τις ευθύνες της διοίκησης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Σε κάθε περίπτωση ο ξεκάθαρα κερδισμένος είναι η εταιρεία αραβικών συμφερόντων ΑΔΕΞΑ, η οποία λάμβανε έως τις 31 Δεκεμβρίου 2018 μηνιαίο μίσθωμα 46.856,46 ευρώ και πλέον λαμβάνει μηνιαίως αμοιβή χρήσης 82.000 ευρώ για την διάθεση ακριβώς του ίδιου ακινήτου!

Η υπόθεση εξελίχθηκε ουσιαστικά τους τελευταίους εννέα μήνες και το ιστορικό της είναι ενδεικτικό για το εύρος των ευθυνών, των παραλείψεων και των λαθώντων στελεχών της Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς που ενεπλάκησαν στις σχετικές αποφάσεις.

Όλα ξεκίνησαν πριν 13 χρόνια. Στις 17/04/2006 η ΑΔΕΞΑ, που έχει στην πλήρη και αποκλειστική κυριότητα, νομή και κατοχή της το πολυώροφο κτήριο, που βρίσκεται στην Αθήνα επί των οδών Σταδίου και Κολοκοτρώνη 1, μίσθωσε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς τον 1ο, 2ο, 3ο, 4ο και 5ο όροφο, καθώς και μια αποθήκη υπογείου. Με σειρά συμβάσεων – τροποποιήσεων του ανωτέρω μισθωτηρίου συμβολαίου και τριετών παρατάσεων της διάρκειας της μίσθωσης, με το από 4.3.2015 ιδιωτικό συμφωνητικό τροποποίησης – παράτασης της μίσθωσης, η ανωτέρω μίσθωση παρατάθηκε μέχρι την 30/4/2018 με μηνιαίο μίσθωμα 45.228 ευρώ (πλέον του χαρτοσήμου 3,6%).

Το μισθωτήριο συμβόλαιο που είχαν συνομολογήσει τότε οι δύο πλευρές ανέφερε πως ο μισθωτής μόλις λήξει η μίσθωση, είναι υποχρεωμένος να παραδώσει στην εκμισθώτρια τη χρήση του μισθίου ελεύθερη χωρίς όχληση, διαφορετικά ευθύνεται για κάθε ζημία της εκμισθώτριας από τη μη έγκαιρη παράδοση του μισθίου. Εκτός δε από την παραπάνω αποζημίωση, σύμφωνα με το μισθωτήριο συμβόλαιο, ο μισθωτής θα είναι υποχρεωμένος στην καταβολή ποινικής ρήτρας που συμφωνείται στο ποσό των 3.500 ευρώ για κάθε ημέρα καθυστέρησης της παράδοσης του μισθίου.

ΕΒΖ: Η ΔΕΗ ΕΚΟΨΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ !!!

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ, ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΤΕΥΤΛΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ...
Εδώ και 2 μέρες η ΔΕΗ έχει κόψει το ρεύμα στο εργοστάσιο για απλήρωτους λογαριασμούς !!!






Όπως γράφει το insider.gr , γραπτή Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Αναστάσιος Δημοσχάκης, σχετικά με τη διακοπή της ηλεκτροδότησης στο Εργοστάσιο Ζάχαρης της Ορεστιάδας, γεγονός που προμηνύει ειλημμένη κυβερνητική απόφαση περί οριστικού κλεισίματός του.

Εδώ και δύο ημέρες η ΔΕΗ έχει σταματήσει την παροχή ρεύματος στο Εργοστάσιο εξαιτίας των απλήρωτων λογαριασμών. Το αποτέλεσμα είναι να μην μπορεί να λειτουργήσει καθόλου και οι 60 υπάλληλοι, οι οποίοι σημειωτέον παραμένουν απλήρωτοι εδώ και τέσσερις μήνες, να μην μπορούν να επιτελέσουν τις εργασίες τους.

Κι όλα αυτά τη στιγμή που παραμένουν απλήρωτοι και οι τευτλοπαραγωγοί (95 παραγωγοί πέρυσι, 70 το 2017), καθώς από το 2017 έχουν μείνει ασυγκόμιστα 2.360 στρέμματα τεύτλων, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τα 2.200 στρέμματα που έμειναν πέρυσι ασυγκόμιστα, χωρίς να υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση για αποζημιώσεις

ΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΕΣΑΕΙ...ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ "ΑΣΥΛΙΑ" !!!

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ "ΜΑΤΩΝΟΥΝ" ΕΠΙ 9 ΧΡΟΝΙΑ
Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών έχει προτείνει στην κυβέρνηση να ανανεωθεί με επ’ αόριστον ισχύ το «συνυποσχετικό» με την οικειοθελή καταβολή φόρων...



Όπως μεταδίδει το sofokleousin.gr, ενώ στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης τίθεται προς συζήτηση και το άρθρο 107 που αφορά τις φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών, οι πλοιοκτήτες της ποντοπόρου εμπορικής ναυτιλίας σπεύδουν να προτείνουν παράταση του ισχύοντος καθεστώτος «οικειοθελούς» καταβολής φόρων.

Με βάση το «συνυποσχετικό» που έχουν συνάψει με το Ελληνικό Δημόσιο, οι εφοπλιστές πληρώνουν τώρα ως φυσικά πρόσωπα φόρο 10% επί των μερισμάτων που εισπράττουν από ελληνικές εταιρείες τους, ή επί του ποσού που φέρνουν στην Ελλάδα από μερίσματα ναυτιλιακών εταιρειών οι οποίες εδρεύουν στο εξωτερικό.

ΔΝΤ: ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΕΡΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΝΤ ΟΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΥΡΙΩΣ ΖΗΤΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙ ΠΙΕΣΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ...ΜΑΖΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΤΑ FUNDS
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2019/01/blog-post_597.html






Την πάγια θέση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ότι πρέπει να υπάρξουν συντονισμένες ενέργειες για την ταχύτερη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Ελλάδα επανέλαβε ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης Τύπου στην Ουάσιγκτον.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Χρειάζονται συντονισμένα βήματα από βασικούς φορείς για την υποστήριξη της ταχύτερης μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων».

ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΕΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ: ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΕΩΣ 28/2 ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ !!!




Προθεσμία έως τις 28 Φεβρουαρίου έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης τύπου Airbnb για να οριστικοποιήσουν τα στοιχεία για τα ακίνητα και τις μισθώσεις του 2018 στο ηλεκτρονικό μητρώο της ΑΑΔΕ.

Όπως μεταδίδει το «Πρώτο Θέμα» όσοι έχουν διαπιστώσει λάθη και παραλείψεις στην αρχική τους δήλωση μπορούν να τα διορθώσουν έως την παραπάνω ημερομηνία, καθώς τα τελικά στοιχεία που αφορούν τα εισοδήματα που εισέπραξαν το 2018 θα αποτυπωθούν στις φετινές δηλώσεις και θα φορολογηθούν με τους συντελεστές που προβλέπει η νομοθεσία ( 15 έως 45%).

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΞΑΝΑΣΚΙΖΕΙ ΤΑ ΚΑΛΤΣΟΝ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΜΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΤτΕ & ΘΕΣΜΟΥΣ !!!


Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ...ΕΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΖΗΤΑ ΜΑΖΙΚΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ !!!

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΑΜΕΙΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΞΕΝΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Την ίδια ώρα φρόντισαν και συνεχίζουν να πιέζουν για μαζικό ξεπούλημα της δικής μας δημόσιας περιουσίας !!!
Τι δεν καταλαβαίνεις ;;;




Έχει ενδιαφέρον να παρακολουθήσει κανείς τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζεται το δόγμα της «παγκοσμιοποίησης» και της υποτιθέμενης «ελεύθερης αγοράς». Έχει ενδιαφέρον να φέρει κανείς στον νου του όλα όσα ακούμε αυτά τα χρόνια περί του «άχρηστου» δημόσιου τομέα, περί της ανάγκης το Δημόσιο να ξεφορτωθεί επιχειρήσεις – βαρίδια γιατί δεν είναι δουλειά τού κράτους να είναι επιχειρηματίας. Έχει ενδιαφέρον, τέλος, να θυμηθούμε πόσα κερδοφόρα τμήματα του Δημοσίου ξεπουλήθηκαν μ’ αυτή την επιχειρηματολογία (το… νομισματοκοπείο του ΟΠΑΠ, λιμάνια, αεροδρόμια, σιδηρόδρομοι, αυτοκινητόδρομοι) και πόσα έχουν πακεταριστεί για ξεπούλημα (ΔΕΗ, νερά, αρχαιολογικοί χώροι και πάει λέγοντας).

Το ενδιαφέρον γίνεται ακόμη μεγαλύτερο αν δούμε τι κάνουν την ίδια στιγμή που εμείς ξεπουλάμε κάθε δυνατότητα ανασυγκρότησης της οικονομίας οι Γερμανοί στη χώρα τους, οι οποίοι παρεμπιπτόντως είναι αυτοί που μας επέβαλαν το ξεπούλημα των πάντων.

ΗΡΘΕ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ: ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ...ΑΤΜ ΚΑΝΝΑΒΗΣ !!!




Η εταιρεία Hemp Oil τοποθέτησε στη Στοά Πεσμαζόγλου επί της οδού Πανεπιστημίου τον πρώτο αυτόματο πωλητή προϊόντων βιομηχανικής κάνναβης !

Έρχεται και στην Θεσσαλονίκη...

Οι υπεύθυνοι εταιρείας έκαναν γνωστό ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα ανοίξει στο ίδιο σημείο και φυσικό κατάστημα με προϊόντα κάνναβης ενώ αναμένεται να τοποθετηθεί και άλλο ένα αυτόματο μηχάνημα στη Θεσσαλονίκη, απέναντι από τον Λευκό Πύργο !

Εν ολίγοις θα γίνει της...κάνναβης !!!

Η ΑΑΔΕ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ "ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ" !!!

ΠΡΟΜΗΝΥΜΑ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το euro2day το δικό της Κέντρο Εισπράξεων θα αποκτήσει σύντομα η Αττική.




Παράλληλα, η ΑΑΔΕ υποστηρίζει ότι μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα έχει μηδενίσει τις εκκρεμείς επιστροφές φόρων ενώ θα έχει ενεργοποιηθεί και το σύστημα της προοδευτικής αποδέσμευσης των δεσμευμένων από κατασχέσεις λογαριασμούς.

Όσον αφορά τα ηλεκτρονικά κατασχετήρια ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής αποκάλυψε, μιλώντας σε διημερίδα ενημέρωσης και κατευθύνσεων προς εφοριακούς και τελωνειακούς, ότι έχουν μειωθεί κατά 50% καθώς πλέον εκδίδονται πιο στοχευμένα διότι σε πολλές των περιπτώσεων δίνονταν εντολή κατάσχεσης σε μηδενικούς λογαριασμούς.

Στο μέτωπο των φορο-ελέγχων ζήτησε από τους προϊσταμένους των υπηρεσιών να μην εφησυχάζουν και τους κάλεσε να εντείνουν τους ελέγχους τους για τον εντοπισμό της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου.

ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ Η ΠΛΗΡΗΣ ΑΡΣΗ ΤΩΝ CAPITAL CONTROLS !!!




Τα βήματα που θα πρέπει να γίνουν για την πλήρη άρση των capital controls αναμένεται να συζητηθούν αύριο Παρασκευή στη συνάντηση που θα έχει ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας με τους επικεφαλής των ελληνικών τραπεζών.

Στη συνάντηση θα συζητηθούν τα εμπόδια που υπάρχουν ακόμα από τους περιορισμούς στην κίνηση των κεφαλαίων και θα εξεταστούν οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν για την άρση και των τελευταίων περιορισμών.

Πρόκειται για περιορισμούς που αφορούν κυρίως στον λεγόμενο τρίτο πυλώνα, δηλ. τη μεταφορά κεφαλαίων προς το εξωτερικό. Πρόκειται για το βασικότερο οχυρό των capital controls που δεν έχει πέσει ακόμα και οποιαδήποτε σχετική κίνηση προϋποθέτει την έγκριση της αρμόδιας επιτροπής που λειτουργεί στο ΥΠΟΙΚ και η οποία συνεδριάζει δύο φορές την εβδομάδα.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΑΞΙΑΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 100.000.000€ ΑΛΛΑΞΑΝ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΤΡΙΜΗΝΟ !!!

ΑΛΛΑΖΕΙ ΧΕΡΙΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Είτε μέσω διαγωνισμών, είτε μέσω πλειστηριασμών ξενοδοχεία αξίας 100 εκατ. ευρώ άλλαξαν χέρια από το Νοέμβριο ανά την Ελλάδα.





Οι τράπεζες «κινούν» τον ξενοδοχειακό κλάδο και οι επενδυτές ανταποκρίνονται: Είτε μέσω διαγωνισμών, είτε μέσω πλειστηριασμών ξενοδοχεία αξίας 100 εκατ. ευρώ άλλαξαν χέρια το τελευταίο τρίμηνο, από το Νοέμβριο και μετά σε δημοφιλείς προορισμούς ανά την Ελλάδα.
Για την Αθήνα, το 2019 ξεκίνησε με το ...δεξί και στο «μέτωπο» των μισθώσεων μεγάλων κτιρίων ασφαλιστικών ταμείων του κέντρου, αφού τον περασμένο μήνα αναδείχθηκε ο προτιμητέος επενδυτής τόσο για το πρώην Εσπέρια στην Σταδίου, όσο και για το πρώην Κάνιγγος 21, στην πλατεία Κάνιγγος τα οποία παραμένουν κλειστά, αμφότερα, από το 2010.

Με βάση τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η γνωστή εταιρεία αναλύσεων για τον ξενοδοχειακό κλάδο GBR Consulting το τελευταίο τρίμηνο ολοκληρώθηκαν επιτυχώς οι δημοπρασίες για τα παρακάτω ξενοδοχεία:

ΣΚΑΝΔΑΛΟ FOLLI FOLLIE: "ΞΕΧΑΣΜΕΝΟ" ΣΤΟ ΣΥΡΤΑΡΙ ΤΗΣ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΦΩΤΙΑ !!!

ΤΙ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ...
Από τις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου έχει διαβιβαστεί το 132 σελίδων πόρισμα του οικονομικού εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση, πλην όμως μέχρι τώρα δεν υπάρχει ούτε φωνή ούτε ακρόαση από το Ανακριτικό «μέτωπο».



Αν και έχουν περάσει δύο ολόκληροι μήνες, εν τούτοις δεν υπάρχει ούτε φωνή ούτε ακρόαση από το «μέτωπο» της 4ης Τακτικής Ανακρίτριας, που έχει πάρει τη σκυτάλη της δικαστικής ετυμηγορίας για την πολύκροτη υπόθεση του σκανδάλου των Folli Follie.

Στην Ανακρίτρια, έχει φτάσει από τις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου το πόρισμα-φωτιά του οικονομικού Εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση. Πρόκειται για ένα πόρισμα 132 σελίδων, εξαιρετικά εμπεριστατωμένο, που αφορά το πρώτο από τα πολλά σκέλη που έχει η αμαρτωλή ιστορία των Folli. Για την οποία αποδίδονται οι («δεμένες» νομικά) κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, που βαρύνουν 13+1 εμπλεκόμενα πρόσωπα. Ανάμεσα στα οποία εξέχουσα θέση κατέχει η τριμελής οικογένεια Κουτσολιούτσου.

Παρά το γεγονός ότι ο πολύπειρος οικονομικός Εισαγγελέας, ο οποίος στο παρελθόν έχει στείλει στη φυλακή ορισμένα από τα φανταχτερά «άνθη του κακού» (Λαυρεντιάδης, Λιακουνάκος, Ρέστης, Μαρτίνης), κατάφερε να φέρει σε πέρας τη στοχευμένη έρευνά του σε χρόνο ρεκόρ, η συνέχεια δεν φαίνεται να είναι η αναμενόμενη. Καθώς, όπως όλα δείχνουν, εκείνο που κυριαρχεί είναι η… ακινησία. Με το πόρισμα να παραμένει επί της ουσίας «στο συρτάρι» ή στο «ψυγείο» της Τακτικής Ανακρίτριας.

ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΤΑ: ΟΔΗΓΟΙ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑ...ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΗΜΑΤΑ !!!

56 ΤΣΑΚΩΣΑΝ ΗΔΗ
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, «56 περιπτώσεις παραποίησης - αλλοίωσης του περιεχομένου φακέλων αδειών οδήγησης έχουν εντοπιστεί έως τώρα στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών ΠΕ Πειραιώς και Νήσων.



Οι συγκεκριμένες υποθέσεις είχαν ως αποτέλεσμα να δοθεί η δυνατότητα σε υποψηφίους οδηγούς να συμμετέχουν σε πρακτική εξέτασή τους και να λάβουν στη συνέχεια την προβλεπόμενη άδεια οδήγησης χωρίς προηγουμένως να προσέλθουν και να κριθούν στις θεωρητικές εξετάσεις (Κ.Ο.Κ).

Η Περιφερειακή Αρχή Αττικής προχώρησε άμεσα, μεταξύ άλλων, στις ακόλουθες ενέργειες:

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΟΧΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ !!!




Τι γράφει το news247.gr :


Το νέο καθεστώς στην προστασία της πρώτης κατοικίας θα ξεπερνά τα όρια του νόμου Κατσέλη - Σταθάκη και φιλοδοξεί να είναι προσαρμοσμένο στη σημερινή συγκυρία.

Ο στόχος του είναι να αποτελέσει μια μόνιμη «ομπρέλα προστασίας» της πρώτης κατοικίας για όσους έχουν πραγματική δυσκολία να ανταποκριθούν και παράλληλα να προσαρμόζεται στον στρατηγικό στόχο της μείωσης των κόκκινων δανείων.

Στην κατεύθυνση αυτή, τη Δευτέρα, σε μια ευρεία σύσκεψη που έγινε στο Μαξίμου, τέθηκαν από τα συναρμόδια υπουργεία οικονομικών και οικονομίας και ανάπτυξης οι τεχνικές προδιαγραφές οι οποίες τις επόμενες μέρες θα πρέπει να διευκρινιστούν και στις λεπτομέρειές τους.

Το σχέδιο προβλέπει "10+1" αλλαγές σε σχέση με τον νόμο Κατσέλη - Σταθάκη.

ΕΤΣΙ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΠΡΩΤΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΕΤΑ ΟΡΝΙΑ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ !!!

ΝΕΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΦΩΤΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
Ερώτηση και ΑΚΕ προς τον υπουργό Δικαιοσύνης.




Του Γιάννη Ντάσκα

Στην εποχή μας ξεφύτρωσαν διάφορες εταιρείες με έδρα το εξωτερικό, οι οποίες ξαφνικά βρήκαν πολύ συμφέρουσες επενδύσεις να αγοράσουν... αέρα κοπανιστό, δηλαδή δάνεια τα οποία έχουν βάψει κόκκινες τις ελληνικές τράπεζες.

Δηλαδή δάνεια που δεν πληρώθηκαν και τα πληρώνει ο λαός με περικοπές από τις συντάξεις τους, τους μισθούς του, με υπερβολική φορολόγηση κλπ.

Πώς αυτές οι ξένες εταιρείες που δεν έχουν ούτε ένα τόσο δα γραφείο στην Ελλάδα βρήκαν συμφέρουσες τέτοιες επενδύσεις;

Ποιος τους πληροφόρησε,αφού δεν έχουν ούτε ένα τόσο δα ενημερωτικό σημείωμα κάποιου συμβούλου η εμπειρογνώμονα;

Μήπως δεν είναι και τόσο... ξένες αυτές οι εμφανιζόμενες ως ξένες; Μήπως τα ελληνικά ονόματα πίσω από αυτές ή στις αντιπροσωπείες τους δείχνουν το δρόμο;

Μήπως δηλαδή είναι "μιλημένες" από μέσα; Μήπως κάποιοι άφησαν τα δάνεια επίτηδες ανείσπρακτα για να βάλουν στο χέρι περιουσίες με εκβιασμούς και απάτες σε βάρος των ανύποπτων ή αδύναμων;

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

"ΚΟΠΗΚΕΣ" ΣΤΟ ΚΤΕΟ ;;; ΧΑΝΕΙΣ ΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ !!!




Επιτόπια αφαίρεση πινακίδων από την αστυνομία προβλέπεται για τα αυτοκίνητα που θα «κόβονται» στον τεχνικό έλεγχο, δηλαδή όταν σημειώνεται στο Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου (ΔΤΕ) Επικίνδυνη Έλλειψη.

Η διαδικασία ακινητοποίησης αυτών των οχήματων καθορίζεται με την Κοινή Υπουργική Απόφαση 892/19:


ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΗΝΑ !!!


ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΜΠΙΖΝΑ ΤΩΝ ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΩΝ ΜΙΣΘΩΣΕΩΝ: ΕΣΟΔΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 1,9 ΔΙΣ ΕΥΡΩ !!!

"ΕΚΡΗΞΗ" ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΗΣ GRANT THORNTON
Με ρυθμούς 25% σε ετήσια βάση κινούνται τα μεγέθη από τη βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων, καταγράφοντας έσοδα άνω των 1,9 δισ. ευρώ, που αντιστοιχούν στο 10% της ετήσιας τουριστικής δαπάνης της χώρας.



Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από μελέτη που διενήργησε η Grant Thornton, για λογαριασμό του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Το γεγονός αυτό, αναφέρει η μελέτη, κάνει επιτακτική την ανάγκη εμβάθυνσης του ρυθμιστικού πλαισίου που διέπει την εν λόγω μορφή δραστηριότητας, καθώς προκαλεί σειρά αρνητικών επιπτώσεων σε κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό επίπεδο.

Σύμφωνα με την έρευνα, παρατηρείται το φαινόμενο του εκτοπισμού ακινήτων από τις μακροχρόνιες μισθώσεις, προκαλώντας ανισορροπία στην ανάπτυξη του τουριστικού και του υπόλοιπου οικιστικού περιβάλλοντος με ταυτόχρονη γεωμετρική αύξηση των ενοικίων.

ΟΙ 10 ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΔΑΠΑΝΗΣ !!!

ΤΙ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΕΓΚΥΚΛΙΟ
Εισφορές 20,2% επί των καθαρών αμοιβών τους θα πρέπει να πληρώσουν εφεξής οι αμειβόμενοι με απόδειξη επαγγελματικής δαπάνης.




Σύμφωνα με εγκύκλιο την οποία εξέδωσε χθες ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος - κατ΄εφαρμογή διάταξης που πέρασε η κυβέρνηση τον περασμένο χρόνο - η ισχύς των σχετικών εισφορών ξεκινά αναδρομικά από την 1η του τρέχοντος μηνός.

Πιο αναλυτικά με την εν λόγω εγκύκλιο Πετρόπουλου ξεκαθαρίζονται τα ακόλουθα σημεία σε σχέση με το νέο "καθεστώς" εισφορών για τη σχετική κατηγορία εργαζομένων:


1. Επιβαρύνονται όλοι οι αμειβόμενοι με απόδειξη δαπάνης 

Τα πρόσωπα που αμείβονται με παραστατικά παρεχόμενων υπηρεσιών (σ.σ. αποδείξεις δαπάνης) υπάγονται στην ασφάλιση του ΕΦΚΑ (πρώην ΟΑΕΕ).

Η υπαγωγή στην ασφάλιση του ΕΦΚΑ ισχύουν σε κάθε περίπτωση προσώπου αμειβόμενου με παραστατικό παρεχόμενων υπηρεσιών, ακόμη και εάν για το εν λόγω πρόσωπο προκύπτει υποχρεωτική ασφάλιση σε άλλον πρώην φορέα κύριας ασφάλισης για την ασκούμενη επαγγελματική δραστηριότητα βάσει καταστατικών διατάξεων.

2. Οι εισφορές ανέρχονται σε 20,2%

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ: ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΟΙΚΟΠΕΔΑ, ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΙ...ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΝΑΥΠΗΓΗΣΗΣ !!!

ΣΕΙΡΑ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΡΟΣ...ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ
Με ξεχωριστούς διαγωνισμούς αναμένεται η παραχώρηση των 13 Ξενία και ακινήτου των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά με την δεξαμενή ναυπήγησης.




Σειρά ηλεκτρονικών δημοπρασιών για οικόπεδα σε νησιά, επαγγελματικούς χώρους στην Αθήνα και άλλες πόλεις καθώς και μονοκατοικίες, ετοιμάζεται να βγάλει σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), μέσω της πύλης e-publicrealestate.gr. Πρόκειται για εξαιρετικά μικρό τμήμα από τα δεκάδες χιλιάδες ακίνητα που διαχειρίζεται η θυγατρική του υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ), που εδώ και δύο χρόνια έχει αρχίσει την προσπάθεια ξεκαθαρίσματος του τεράστιου χαρτοφυλακίου της.

Μεταξύ των ακινήτων περιλαμβάνονται 52 οικόπεδα στον οικισμό του Πόρου Κεφαλλονιάς (τα 40 από τα οποία είναι παραθαλάσσια ενώ τα υπόλοιπα έχουν θέα θάλασσα), δεκαεπτά οικόπεδα με ελαιόδενδρα που καλλιεργούνταν μέχρι πρόσφατα στην περιοχή Τσικρίκα- Άγιος Κύρηκος, στη Στυλίδα Φθιώτιδας (μέρος τους εντάσσσεται σε περιοχή προστασίας του Δικτύου Natura). Στον ίδιο κατάλογο εντοπίζονται και άλλα πέντε αστικά οικόπεδα με ελαιόδενδρα στην περιοχή Γραντισάδες της Στυλίδας.

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΦΠΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΙΣ SPV ;;;




Ποιος θα πληρώσει 24% ΦΠΑ;

Μένοντας για λίγο ακόμη στις τράπεζες η στήλη πληροφορείται ότι στο παρασκήνιο γίνονται διάφορες ζυμώσεις και συζητήσεις επί συζητήσεων για το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων που θα μεταφερθούν στις εταιρείες ειδικού σκοπού (SPV) που έχουν ανακοινώσει ότι θα δημιουργήσουν η Eurobank και η Alpha Bank.

Οι εργαζόμενοι είναι στο πόδι και για το θέμα αυτό έχει πέσει στο τραπέζι η εξής πρόταση: Οι τράπεζες να υπογράψουν «δανειστικές» – όπως ονομάζονται – συμβάσεις με το SPV. Κι εδώ προκύπτει το πρόβλημα του ΦΠΑ.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΤΑ FUNDS ΓΙΑ "ΕΚΡΗΞΗ" ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ !!!

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΟΧΙ...
Κι αυτό διότι προφανέστατα ζουν ακόμη στην κοσμάρα τους, με τους χρυσούς μισθούς και τα προνόμια, εθελοτυφλώντας για το γίνεται στην κοινωνία !!!



Ανησυχεί για την φήμη του καθώς η διαχείριση 40.000 ακινήτων π.χ. στην περίπτωση του προγράμματος pillar της Eurobank με τα 2 δισεκ. προβληματικά στεγαστικά δάνεια θα δημιουργούσε σκηνικό έντασης με την ελληνική κοινωνία.

Υψηλό ρίσκο βλέπει στην Ελλάδα το αμερικανικό επενδυτικό fund Fortress καθώς όπως προκύπτει από την έως τώρα στάση του…δεν θέλει να ρισκάρει στα προβληματικά στεγαστικά δάνεια για δύο λόγους:

ΒΓΑΙΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΡΤΑΡΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ;;;

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ
Εν τω μεταξύ σε διαβούλευση αναμενόταν να τεθεί από τον Σεπτέμβριο της περασμένης χρονιάς...




Εντός του Φεβρουαρίου αναμένεται να τεθεί σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για το νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των εισπρακτικών εταιρειών, με το οποίο θα επιδιωχθεί αφενός να μειωθεί η συχνότητα των κλήσεων - οχλήσεων προς τους οφειλέτες και αφετέρου να ρυθμίζονται πειθαρχικά ζητήματα των δικηγορικών γραφείων που λειτουργούν ως εισπρακτικές εταιρείες.

Η νομοπαρασκευαστική επιτροπή έχει ολοκληρώσει το έργο της και στην παρούσα φάση γίνεται μια τελική επεξεργασία του σχεδίου νόμου από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης.

ΣΤΟ ΣτΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!

ΜΕ ΣΧΕΔΟΝ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Η ΤΟΤΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΤΙΣ 27/11/2017 ;;;
Η αίτηση ακύρωσης της Συμβολαιογράφου Λαυρίου, Έλενας Καραγεωργοπούλου, κατά της διενέργειας παράνομων πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, συζητήθηκε την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου, στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, με συνήγορο την Ζωή Κωνσταντοπούλου.



Βασικό αίτημα είναι να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η φερόμενη ως επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου με την οποία αποφασίστηκε η αναστολή της αποχής των Συμβολαιογράφων. Κατά την συζήτηση της αίτησης ακύρωσης στο ακροατήριο παρόντες ήταν μέλη της «Δικαιοσύνης Για Όλους», μεταξύ των οποίων και οι ιδρυτές του κινήματος «Δεν Πληρώνω», Ηλίας Παπαδόπουλος και Λεωνίδας Παπαδόπουλος.

Μετά το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας, η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε: «Εκθέσαμε στο ακροατήριο όλους τους λόγους για τους οποίους η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Συμβολαιογράφων Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου που αποφάσισε, στις 27 Νοεμβρίου 2017, να ανασταλεί η αποχή των συμβολαιογράφων ήταν παράνομη, είχε συγκληθεί χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις. Ουσιαστικά κατ' εντολή του τότε Υπουργού Δικαιοσύνης, κυρίου Κοντονή και των Δανειστών με τη χαρακτηριστική φράση, τότε του Διοικητικού Συμβουλίου του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου «Εκβιαζόμαστε από έναν εκβιαζόμενο». Ο εκβιαζόμενος, δηλαδή, Κοντονής, εκβιαζόμενος από τους δανειστές, εκβιάζει τους συμβολαιογράφους, προκειμένου να ξεκινήσει η αρπαγή των σπιτιών των πολιτών με ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Η Γενική Συνέλευση τότε έγινε με μηδενική σχεδόν συμμετοχή. Ενημέρωσα, ακόμα, την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας ότι οι συνάδελφοί τους της Ισπανίας έβγαλαν ιστορική απόφαση για την προστασία της πρώτης κατοικίας και του δικαιώματος στη στέγη και ελπίζω ότι αυτό θα αποτελέσει ένα ισχυρό δικαστικό κίνητρο, προκειμένου να αρθεί η Ελληνική Δικαιοσύνη και το Συμβούλιο της Επικρατείας στο ύψος της ευθύνης και των περιστάσεων.»

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ 1ης ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ & ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΣΕΛΗ: ΑΝΩ-ΚΑΤΩ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ & ΘΕΣΜΟΙ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


ΣΕ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ:

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ: ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΦΛΩΡΟΥ ΕΛΕΓΧΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΤΑΜΑΤΗ ΚΑΙ ΜΑΡΤΙΝΗ !!!

ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΛΑ ΚΑΛΩΣ ΚΑΜΩΜΕΝΑ...
Τώρα πως γίνεται κάποιοι "επώνυμοι" να παίρνουν υψηλά ποσοστά αναπηρίας που οδηγούν σε αποφυλακίσεις την ώρα που στα ΚΕΠΑ πετσοκόβουν τα ποσοστά αναπηρίας στους "μη επώνυμους" είναι ένα άλλο θέμα...





Συνολικά 4 vip-αποφυλακίσεις ερεύνησε η Εισαγγελία Διαφθοράς


Η αποκάλυψη της “μαϊμού” αναπηρίας ενός vip κρατούμενου των ελληνικών φυλακών – του επιχειρηματία Αρη Φλώρου – που οδήγησε στην -έστω ολιγοήμερη- απελευθέρωση του, έβαλε αμέσως στο εισαγγελικό μικροσκόπιο τις αποφυλακίσεις τεσσάρων εξίσου διάσημων κρατουμένων. Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, ο πρώην πρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν Ανδρέας Μαρτίνης και ο βαρυποινίτης Κώστας Ναστούλης είναι οι τέσσερις πρώην κρατούμενοι για τους οποίους η εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς επανεξέτασε τους φακέλους της αποφυλάκισης τους.

Ερευνήθηκε εάν ήταν κοινό “κλειδί” που σε όλους ξεκλείδωσε την πόρτα της φυλακής τους, είτε το μεγάλο ποσοστό αναπηρίας που τους είχε αναγνωριστεί, είτε τα σοβαρά προβλήματα υγείας που επικαλέστηκαν ενώπιον δικαστών και δικαστικών συμβουλίων.

ΑΑΔΕ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ 620 ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ & 16.000 ΕΠΙΤΟΠΙΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ !!!

ΚΑΙ ΑΜΑ "ΧΤΥΠΗΘΕΙ" ΕΤΣΙ Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΓΡΑΨΤΕ ΜΑΣ...
Εντολή για τη διενέργεια 620 ερευνών σε μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής και 16.000 επιτόπιους ελέγχους μέσα στο 2019 έδωσε ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Γιώργος Πιτσιλής, στις Υπηρεσίες Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων, σύμφωνα με το ΑΠΕ.



Ειδικότερα, στην απόφαση Πιτσιλή ορίζοντα τα εξής:

Το έτος 2019 θα διενεργηθούν από τις Υπηρεσίες Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ) τουλάχιστον 620 έλεγχοι-έρευνες και 16.000 μερικοί επιτόπιοι έλεγχοι, συμπεριλαμβανομένων των ελέγχων διακίνησης.

Η κατανομή των ως άνω ελέγχων και ερευνών ανά ΥΕΔΔΕ θα οριστεί με το Επιχειρησιακό Σχέδιο Δράσης 2019.

ΟΙ ΧΡΥΣΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ !!!




Πάνω από 40.000€ τα μηνιαία έσοδα...


Η Ευρώπη έχει δημιουργήσει ένα πολυτελέστατο παλάτι στις Βρυξέλλες, το οποίο χρηματοδοτεί με τεράστια ποσά – ενώ κατανοεί κανείς τις προσπάθειες όλων αυτών, οι οποίοι θέλουν να βρουν εκεί μία θέση, είτε ως ευρωβουλευτές, είτε ως υπάλληλοι.


Επικαιρότητα

Η συμπαιγνία όλων όσων συμμετέχουν ενεργητικά στα σύστημα, κομμάτων, βουλευτών, δημάρχων, ευρωβουλευτών, δημοσιογράφων, εκδοτικών συγκροτημάτων, τηλεοπτικών εκπομπών κοκ. είναι δεδομένη – ενώ οι αντιπαλότητες τους αφορούν αποκλειστικά και μόνο τα λάφυρα της εξουσίας, με τις δημόσιες συγκρούσεις τους να είναι ένα καλοσχεδιασμένο θέατρο με σκοπό την παραπλάνηση των Πολιτών.

Στα πλαίσια αυτά, όποιος ενδιαφέρεται πραγματικά για το συλλογικό συμφέρον, θεωρείται πολιτικά αφελής – οπότε απομονώνεται σταδιακά και εξουδετερώνεται, για να μην αποκαλύπτει την αλήθεια και ζημιώνει το σύστημα εξουσίας.

ΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Ο «αντικαταστάτης» του νόμου Κατσέλη αναμένεται να αλλάξει το τοπίο σχετικά με τον αριθμό των πλειστηριασμών και την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Ο ισχύων νόμος λήγει στις 28 Φεβρουαρίου. Με το νέο καθεστώς τα νέα όρια προστασίας της πρώτης κατοικίας θα είναι μειωμένα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρχουν ισχυρές ασφαλιστικές δικλίδες για την «έξωση» των στρατηγικών κακοπληρωτών από τις προστατευτικές διατάξεις.

Οι δανειστές και οι τράπεζες πιέζουν για μείωση της αξίας της πρώτης κατοικίας που θα προστατεύεται από τον νόμο κοντά στα 100.000 ευρώ από 180.000 που είναι σήμερα, με την κυβέρνηση να πιέζει για όσο μικρότερη μείωσή της. Πάνω από το όριο της αξίας που θα επιλεγεί δεν θα προστατεύεται η πρώτη κατοικία και ο δανειολήπτης θα είναι εκτεθειμένος στον πλειστηριασμό.

ΠΟΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ;;; 7 ΣΤΙΣ 10 ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΒΑΛΑΝ ΛΟΥΚΕΤΟ !!!



Εισβολή λουκέτων και στη Βόρεια Ελλάδα!

Η επιδημία λουκέτων χτύπησε και τη Βόρεια Ελλάδα. Ήδη οι επτά στις δέκα μεταποιητικές επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκη έχουν βάλει λουκέτο, με το ποσοστό συνολικά στους νομούς της Μακεδονίας και της Ηπείρου να φτάνει στο 30% με 35%. 

ΑΥΞΗΣΗ ΕΩΣ 70% ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟ 2018 !!!



Airbnb, Χρυσή Βίζα και όχι μόνο "έσπρωξαν" τις μεταβιβάσεις

Στα επίπεδα του 2015 επιστρέφουν ξανά τα έσοδα από μεταβιβάσεις ακινήτων, τάση που δείχνει ανάκαμψη της κτηματαγοράς. Απέχει όμως πολύ από τα επίπεδα του 2013 και η αύξηση προκύπτει κατά βάση τεχνητά, λόγω της σύγκρισης που γίνεται μετά την μεγάλη «βουτιά» της κτηματαγοράς στην διετία 2014-2015. Η απομάκρυνση από την «μαύρη τριετία» 2015-2017 και τον κίνδυνο άτακτης χρεωκοπίας, αλλά και η μόδα του Airbnb, έδωσαν «το φιλί της ζωής» στην αγορά ακινήτων, αν και απέχει πολύ από τις προσδοκίες για … «ανάσταση».

Πάντως τα στοιχεία του κρατικού προϋπολογισμού και της διακύμανσης των φορολογικών εσόδων του κράτους (τα οποία δημοσιοποιούν το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και η ΑΑΔΕ αντίστοιχα) δείχνουν ρυθμούς αύξησης έως και 70% προς τα τέλη του 2018, στα έσοδα από μεταβιβάσεις οικοδομών.

ΤΟ BRAIN DRAIN ΟΔΗΓΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ !!!




Του Αλκιβιάδη Κεφαλά*

Το σημαντικότερο κεφάλαιο που διαθέτει μια χώρα είναι η ευφυΐα των πολιτών της, επειδή οι δείκτες ευημερίας ενός λαού, όπως αυτοί της τεχνολογικής προόδου, της ποιότητας ζωής, της Παιδείας και της κοινωνικής συμπεριφοράς, καθώς και της πολιτικής αντίληψης σχετίζονται με την οικονομική ανάπτυξη. 

Επειδή όλες οι προηγμένες κοινωνίες έχουν αντιληφθεί αυτή την απλή εξίσωση, υιοθετούν επιθετικές κατακτητικές πολιτικές ώστε να προσελκύσουν τη μετανάστευση των πλέον ευφυών και ταλαντούχων ατόμων από τον πλανήτη με ιδιαίτερες ικανότητες στην επιστήμη και την τεχνολογία. Eτσι, ιδρύουν μορφωτικά ινστιτούτα που εδρεύουν στις προς πνευματική λεηλασία χώρες, χορηγούν υποτροφίες σπουδών και εξασκούν συνεχή προπαγάνδα μέσω της παρουσίασης των επιτευγμάτων της χώρας.

Οι κοινωνίες και τα έθνη ισχυροποιούνται οικονομικά και προοδεύουν μόνο μέσω της επιστήμης και της τεχνολογίας, που προάγεται μέσω της κατάλληλης Παιδείας και των πολιτικών που εφαρμόζονται από ευφυή άτομα. Συνεπώς, οι χώρες με χαμηλούς τεχνολογικούς και επιστημονικούς δείκτες δεν έχουν καμία ελπίδα οικονομικής ανάπτυξης στο μέλλον. Η φτώχεια και η ανέχεια ωθούν τους ταλαντούχους να μεταναστεύσουν, βυθίζοντας τις χώρες προέλευσης μεταναστών ολοένα περισσότερο στην πνευματική και την κοινωνική εξαθλίωση και δημιουργώντας έτσι μια κατάσταση διαρκούς πνευματικής λεηλασίας από τις χώρες προορισμού μεταναστών.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΔΙΠΛΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΕΙΣ & ΤΑ STRESS TESTS !!!

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΟΛΑΦΟ ΤΟΥ 2017
«Υψηλής προτεραιότητας» ελέγχους στις ελληνικές τράπεζες θα πραγματοποιήσει το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο τους επόμενους μήνες στο πλαίσιο δύο διαφορετικών ερευνών, ο πρώτος εκ των οποίων αφορά στις κρατικές ενισχύσεις της ΕΕ υπέρ των τραπεζών και ο δεύτερος στα stress test της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών (EBA) !!!



Να σημειωθεί πως το Νοέμβριο του 2017 το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο είχε συντάξει έκθεση κόλαφο για τις παραλείψεις των θεσμών, των ελληνικών κυβερνήσεων, της Τραπέζης της Ελλάδος και του ΤΧΣ τόσο στην εποπτεία των ελληνικών τραπεζιτών, όσο και στις ανακεφαλαιοποιήσεις τους. Είναι ενδεικτικό πως στην έκθεση αυτή υπογράμμιζε πως το ΤΧΣ διοχέτευσε στις ελληνικές τράπεζες 45,4 δισ. ευρώ, εκ των οποίων, λόγω λάθος χειρισμών και αποφάσεων, ανακτήσιμα είναι μόλις τα 5,7 δισ. ευρώ!

Πλέον με τις δύο νέες έρευνες το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο θα εισέλθει σε ακόμη πιο βαθιά νερά, καθώς θα εξετάσει όχι μόνον το πώς έγιναν οι ανακεφαλαιοποιήσεις των ελληνικών τραπεζών, από το 2013 έως το 2015 (και πώς κάθε φορά άλλαζε κατά το δοκούν ο νόμος του ΤΧΣ), αλλά και το πώς προέκυψαν οι τιμές των αυξήσεων κεφαλαίου, γιατί δεν τηρήθηκαν σε πολλές περιπτώσεις τα σχέδια αναδιάρθρωσης που είχαν υποβάλει οι τράπεζες στην Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το πώς επιβλήθηκε το σχήμα του αναβαλλόμενου φόρου -και εάν οι τράπεζες αποζημιώνουν επαρκώς το Δημόσιο για αυτό - και ευρύτερα το πώς συντονίσθηκε η DG COMP με το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών για τον έλεγχο των τραπεζικών ιδρυμάτων και πως λειτούργησε το ΤΧΣ.

FAST TRACK ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΑΓΟΝΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΖΗΤΑ Ο SSM !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Τι γράφει το euro2day.gr :

Σφίγγει ο κλοιός στους πλειστηριασμούς

Επιθετικότερη στρατηγική στο μέτωπο των πλειστηριασμών και συγκεκριμένα σε όσους δανειολήπτες σπεύδουν να ρυθμίσουν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, εφαρμόζουν οι τράπεζες, σε μια προσπάθεια να δουλέψει καλύτερα το εργαλείο των πλειστηριασμών.

Την ίδια στιγμή, αυξάνεται η πίεση του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού(SSM). Η ηγεσία του ζητά από τις ελληνικές τράπεζες να περιορίσουν τις αγορές ακινήτων που κάνουν οι ίδιες μέσω πλειστηριασμών και από την κυβέρνηση να δώσει τη δυνατότητα στο δικαστήριο, όταν κρίνεται «άγονος» ο πλειστηριασμός, η απόφαση για την επανεκκίνησή του σε χαμηλότερη τιμή να λαμβάνεται σε σύντομο χρόνο (σ.σ. σε ένα μήνα) και όχι σε 3-4 που ισχύει σήμερα.

Το αίτημα αυτό από την πλευρά των δανειστών έχει παγιωθεί στις συζητήσεις τους τελευταίους μήνες, ωστόσο προς το παρόν δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση από την κυβέρνηση.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΗΡΗ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΑ FUNDS !!! ΒΑΖΟΥΝ ΠΩΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΘΥΓΑΤΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Σανίδα σωτηρίας για τη μείωση των "κόκκινων" δανείων και στις θυγατρικές εταιρείες διαχείρισης NPLs αναζητούν οι τράπεζες.

Οι ασφυκτικές πιέσεις του SSM για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων κατά 50 δισ. ευρώ μέσα στην τριετία 2019-2021 οδηγούν τις τράπεζες στο να δρομολογήσουν την πώληση θυγατρικών εταιρειών που διαχειρίζονται "κόκκινα" δάνεια. Στο πλαίσιο αυτό, αρχής γενομένης από τη Financial Planning Services (FPS), θυγατρική της Eurobank, που συγκεντρώνει ήδη αυξημένο αγοραστικό ενδιαφέρον από ξένα funds και πρόκειται να πουληθεί μέσα στο τρίτο ή το αργότερο στο τέταρτο τρίμηνο του έτους, οι πληροφορίες του "Κ" αναφέρουν ότι τόσο η Alpha Bank όσο και η Τράπεζα Πειραιώς καταστρώνουν τον σχεδιασμό για την πώληση της Cepal και της Piraeus Legacy Unit, αντίστοιχα.

Η Cepal, η οποία συστάθηκε, με συμμετοχή 45%-55% αντίστοιχα, ως κοινοπραξία της Alpha Bank και της ισπανικής Aktua, την οποία αργότερα εξαγόρασε η Centerbridge, ήταν η πρώτη που απέκτησε άδεια διαχείρισης από την ΤτΕ στα τέλη του 2016, ως Aktua Hellas. Μετονομάστηκε σε Cepal τον Μάρτιο του 2017, οπότε και ξεκίνησε να αναλαμβάνει δάνεια προς διαχείριση. Σήμερα διαχειρίζεται μη εξυπηρετούμενα δάνεια 6 δισ. ευρώ, καταναλωτικά, στεγαστικά και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

ΧΡΕΗ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ: ΕΤΣΙ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ !!!

ΣΤΟΧΟΣ Η ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ
Κατατίθεται το επόμενο διάστημα στη Βουλή τροπολογία, για την ενεργοποίηση του κλιμακωτού ακατάσχετου λογαριασμού, για οφειλέτες με δεσμευμένους τραπεζικούς λογαριασμούς από την εφορία.



Στόχος είναι η ενεργοποίηση του μέτρου το αργότερο μέχρι τις αρχές Μαρτίου (με την έκδοση της σχετικής ερμηνευτικής εγκυκλίου), και σε κάθε περίπτωση πριν από το Eurogroup της 11ης Μαρτίου, όπου η χώρα θα είναι μέσα στα βασικά θέματα που θα συζητήσουν οι 19 υπουργοί Οικονομικών της Eυρωζώνης.

Τα συναρμόδια υπουργεία, Οικονομικών και Οικονομίας και Ανάπτυξης, έχουν έτοιμο το σχέδιο της διάταξης που διαμορφώθηκε σε συνεργασία με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων - που είναι ο «θεματοφύλακας» των αρχείων με τις οφειλές των επιχειρήσεων - και φέρει την σύμφωνη γνώμη της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Με τον κλιμακωτό λογαριασμό, όσοι επιχειρηματίες έχουν χρέη προς το Δημόσιο, θα μπορέσουν σταδιακά να ανακτήσουν τον έλεγχο των λογαριασμών τους οι οποίοι είναι δεσμευμένοι ακόμη και για μελλοντικά υπόλοιπα. Με τη ρύθμιση που σχεδιάζεται, οι μπλοκαρισμένοι λογαριασμοί θα ξεκλειδώνουν σταδιακά. Απαραίτητη προϋπόθεση θα είναι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές να ρυθμιστούν και η ρύθμιση να τηρείται. Δηλαδή ο οφειλέτης θα πρέπει να είναι συνεπής στη ρύθμιση και να πληρώνει τις δόσεις κάθε μήνα.

ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ;;;


SSL Certificates