.

Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Ο ΤΣΙΜΠΟΥΚΗΣ ... Ο ΠΑΠΑΡΙΔΗΣ ... ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ !!!

E REPORTAZ
Μια απίστευτη δίκη: Παπαρίδης εναντίον Τσιμπούκη (έγγραφο) !!!




Μια πραγματικά απίστευτη υπόθεση αναμενόταν να εκδικαστεί στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Αντίδικοι ήταν ο Άβελ με τον Κάιν, ο Παπαρίδης με τον Τσιμπούκη! Δεν πρόκειται για πλάκα αλλά –όπως αποκάλυψε ο Πέτρος Κουσουλός στο «Επιτέλους Σαββατοκύριακο»– η υπόθεση αφορά αστική διαμάχη μεταξύ ενός ανθρώπου που ονομάζεται Άβελ Παπαρίδης και του αντιδίκου του Κάιν Τσιμπούκη!

Για του λόγου το αληθές δείτε και το έκθεμα στο πινάκιο:



ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ATTICA BANK ;;;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΧΜΗΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΟΧΙΚΩΝ ΕΥΡΩ !!!

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

G EURO ΣΗΜΑΙΝΕΙ GREEK EURO ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ Ή ΔΡΑΧΜΗ
Σημαίνει δηλαδή σφραγισμένα ευρώ, που θα τυπώνονται από την ΤτΕ, θα κυκλοφορούν μόνο στην Ελλάδα και θα ανταλάσσονται με τα κανονικά ευρώ και τα υπόλοιπα νομίσματα στη ΜΑΥΡΗ ΑΓΟΡΑ, όπως γινόταν κάποτε με τις κατοχικές δραχμές !!! 




ΑΥΤΟ ΕΝΝΟΟΥΝ ΟΙ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΩΣ GREXIT !!!
Σας έχουμε ενημερώσει πολλές φορές μέχρι σήμερα ότι, το ευρώ, είναι αμετάκλητο και μη αναστρέψιμο !!!

Ότι δηλαδή, κατά τη Συνθήκη ης Λισσαβόνας, δεν υπάρχει η δυνατότητα αποβολής κράτους μέλους από την ευρωζώνη, αλλά ούτε και αυτή της οικειοθελούς αποχώρησής του και της επιστροφής του σε εθνικό ή άλλο νόμισμα, με αποτέλεσμα, η μόνη περίπτωση εξόδου από το ευρώ, να είναι σήμερα η έξοδος από την ίδια την ΕΕ, κατά τό άρθρο 50 της ΣΛΕΕ.

Έτσι λοιπόν, ο μόνος τρόπος που μπορούσε να εφευρεθεί από τους κατασκευαστές των Μνημονίων, προκειμένου, η ομηρία της Ελλάδας στα προγράμματα της οικονομικής και νομισματικής εξαθλίωσης του κράτους, των πολιτών και των επιχειρήσεων, να μην μπορεί να επηρεάσει την συστημική ευτστάθεια της Ευρωζώνης, ήταν ένα νομισματικό εργαλείο που θα κρατούσε ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ την Ελλάδα εντός Ευρωζώνης, χωρίς όμως οι μνημονιακή καταστροφή της χώρας και τα ενδεχόμενα πιστωτικά γεγονότα, στα οποία αυτή νομοτελειακά θα οδηγήσει, να μπορούν  να επηρεάσουν τις εύθραυστες πλέον νομισματικές ισορροπίες του ευρώ στις διεθνείς νομισματικές αγορές.

Κάπως έτσι λοιπόν εφευρέθηκε η λύση των
ΚΑΤΟΧΙΚΩΝ, ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΩΝ ΕΥΡΩ
που σημαίνει εντός ΕΕ & Ευρωζώνης ως προς τις υποχρεώσεις, 
αλλά εκτός ως προς τις ευκαιρίες και τα δικαιώματα και με
ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ !!!

Το έχει σχεδιάσει από το 2012 ο Σόιμπλε.
Το αποκάλυψε άθελά του το 2016 ο Βενιζέλος.
Και κινδυνεύουμε να το δούμε να συμβαίνει, όσο ψαχνόμαστε για αδιέξοδες λύσεις εκτός κοινής λογικής !!!  



ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ 500 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ !!!

TO 2011 ME 5.900 ΗΣΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ...ΤΟ 2019 ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΦΟΡΟ
Τι δεν καταλαβαίνεις ;;;

Δείτε τον πίνακα με τους φόρους που προκύπτουν ανά εισόδημα με την μείωση του αφορολόγητου στα 5.900 ευρώ όπως τον είχε παρουσιάσει προ ημερών η Καθημερινή:

ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ & ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ !!!

ΘΕΩΡΙΕΣ ΨΕΚΑΣΜΩΝ & ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ ΤΑ ΠΕΡΙ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Διακινούσαν επί χρόνια με το αζημίωτο αυτό τον μύθο, κάποιοι αγράμματοι απατεωνίσκοι και διάφοροι τύποι που δεν είχαν πατήσει ποτέ το πόδι τους στη Ρωσία, που δεν είχαν ποτέ στη ζωή τους μια επαγγελματική & επιχειρηματική συναλλαγή ή έστω μια ελάχιστη πολιτική ή διπλωματική εμπειρία με το ρωσικό σύστημα πολιτικής και οικονομικής εξουσίας και, έτσι, δεν είχαν την παραμικρή ιδέα, ούτε για την προγεννέστερη, ούτε για τη σύγχρονη γεωπολιτική και οικονομική πραγματικότητα της Ρωσίας του Πούτιν !!!



Τα βρήκαν σε όλα: «Θεωρούμε την Τουρκία το σημαντικότερο εταίρο μας» δήλωσε ο Πούτιν !!!

Η Ρωσία και η Τουρκία εξομάλυναν πλήρως τις σχέσεις τους έπειτα από τη σοβαρή διπλωματική κρίση που τις επιδείνωσε, δήλωσαν χθες με ικανοποίηση οι ηγέτες των δύο χωρών, ενώ προανήγγειλαν την ενίσχυση της συνεργασίας τους. Με αυτή τη συνάντηση στη Μόσχα «ολοκληρώσαμε τη διαδικασία εξομάλυνσης. 


ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΕΕ: ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΥΨΟΥΣ 3 ΔΙΣ !!!


Ο ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΕΠΕΜΨΕ Η ΝΔ !!!

ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ: ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ !!!

ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ
Παράνομες οι κατασχέσεις των αγροτικών επιδοτήσεων !!!




Σύμφωνα με το επισυναπτόμενο άρθρο 11 του Κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1290/2005 οι χρηματοδοτήσεις της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής καταβάλλονται στο ακέραιο στους δικαιούχους γεγονός που σημαίνει ότι απαγορεύονται οι κατασχέσεις των αγροτικών επιδοτήσεων και ενισχύσεων από Εφορίες, Ασφαλιστικά Ταμεία, Τράπεζες κλπ.



ΚΟΚΚΙΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΞΕΚΛΗΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ !!!

ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΟΧΟΥΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :




ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ & ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΤΕ ΣΤΑ ΕΚΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ !!!

Οι δανειακές σας συμβάσεις είναι άκυρες :

Επειδή, έχουν συναφθεί παράνομα και, ως εκ τούτου είναι άκυρες, σε συνδυασμό με το άρθρο 174 ΑΚ, αφού η κατ’ άρθρο 106, παρ. 2 του Συντάγματος ανάπτυξη της ιδιωτικής οικονομικής πρωτοβουλίας των τραπεζών έγινε εκ προθέσεως παράνομα και προς βλάβη της εθνικής οικονομίας, ήτοι :

ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΑΪΜΟΥ ΕΞΑΠΑΤΟΥΣΕ & ΕΚΒΙΑΖΕ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ !!!


Η δικογραφία για την "θεία" και τους ανώτερους δικαστικούς που δήθεν καθάριζαν υποθέσεις !!!



Του Πέτρου Κουσουλού

Τους απολαυστικούς διαλόγους μεταξύ του 44χρονου ιδιοκτήτη καταστήματος εμπορίας όπλων, ο οποίος συνελήφθη το πρωινό της 2ης Μαρτίου 2017, και του εκβιαζόμενου πελάτη του από τον οποίο ζητούσε περί τις 100.000 ευρώ για να μην καταλήξει στην φυλακή, περιέχει η δικογραφία που αποκαλύπτει το ereportaz.

Με εκφράσεις του στυλ «οι εισαγγελείς και οι άλλοι ζητάνε το κεφάλι σου», τον ισχυρισμό ότι βρίσκεται σε ανοικτή επικοινωνία με την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, την «θεία» ή «Σμαράγδα» όπως την αποκαλούσε η οποία σε συνεργασία μαζί του «καθαρίζει κόσμο με χρήματα» για να μην φυλακισθεί, αλλά και απειλές ότι σε περίπτωση που δεν δώσει χρήματα θα αναλάβουν μπράβοι, ο 44χρονος εκβιάζε συστηματικά το θύμα του.

Εκτός από την Βασιλική Θάνου και τον Εισαγγελέα της Αντιτρομοκρατικής και Οργανωμένου Εγκλήματος, Ιωάννη Αγγελή, τον Εισαγγελέα Εφετών Πειραιά, Νίκο Ποιμενίδη, άλλους δικαστικούς λειτουργούς, τον διοικητή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Χρήστο Παπαζαφείρη, και άλλους αξιωματικούς της Αστυνομίας που υπηρετούσαν στο Τμήμα Όπλων.

«Θα φας τουλάχιστον 10 χρόνια»

ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΑΞΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΑΜΕ ΠΟΤΕ ΕΜΕΙΣ !!!

ΚΑΙ Η ΙΤΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ
Βρήκε όμως αυτό τον τρόπο για να γεμίσει τις τράπεζές της με λεφτά και την οικονομία της με επενδύσεις !!!
Πιστεύεις ακόμη ότι μας φταίνε ΕΕ & Ευρώ ;;;


Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

ΜΕΤΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΘΑ ΠΟΥΛΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ .... ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ !!!

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΥΓΕΙΑ
ΒΟΜΒΑ: Πωλείται το Νοσοκομείο METROPOLITAN στον Πειραιά !!! 

Αφελληνίζεται και ο κλάδος της υγείας !!!




Τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα φαίνεται πως οδήγησαν στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του Ιδιωτικού Νοσοκομείου σε ξένο fund!
Ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά τα ονόματα που βρίσκονται πίσω από το fund, ενώ τα σενάρια δίνουν και παίρνουν!
Ήδη το νοσοκομείο Metropolitan πέρασε στα χέρια ενός private equity fund του CVC Capital Partners.
Το προ-σύμφωνο παραχώρησης έχει ήδη υπογραφεί από την Περσεύς Υγειονομική Μέριμνα και ήδη ολοκληρώθηκε ο οικονομικός και νομικός έλεγχος due diligence που έκρυβε κάποιες «μικρές εκπλήξεις» όσον αφορά τη διαχείριση των διαθεσίμων του νοσοκομείου, που χρησιμοποιήθηκαν για τη διευκόλυνση της αύξησης κεφαλαίου της Τρ. Αττικής στο παρελθόν.


ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΣΕ ΛΟΓΑΣΙΑΣΜΟΥΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ !!!

ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΤΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ 2014/92/ΕΕ
Κατατέθηκε (08/03/2017) στη Βουλή νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών «Ενσωμάτωση στην εθνική νομοθεσία της Οδηγίας 2014/92/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 23ης Ιουλίου 2014 για τη συγκρισιμότητα των τελών που συνδέονται με λογαριασμούς πληρωμών, την αλλαγή λογαριασμού πληρωμών και την πρόσβαση σε λογαριασμούς πληρωμών με βασικά χαρακτηριστικά και άλλες διατάξεις» !!!


Οι αλλαγές που επέρχονται στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ΚΦΕ) και στον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (ΚΦΔ)

Στόχος της συγκεκριμένης Οδηγίας είναι η θέσπιση κανόνων σχετικά με τη διαφάνεια και τη συγκρισιμότητα των τελών που χρεώνονται στους καταναλωτές για τους λογαριασμούς πληρωμών τους, την αλλαγή λογαριασμού πληρωμών εντός Ελλάδας και τη διευκόλυνση του διασυνοριακού ανοίγματος λογαριασμού πληρωμών για τους καταναλωτές εντός ΕΕ. Επίσης θεσπίζεται πλαίσιο κανόνων και όρων σύμφωνα με τους οποίους διασφαλίζεται το δικαίωμα των καταναλωτών για άνοιγμα και χρήση λογαριασμών πληρωμών με βασικά χαρακτηριστικά.

ΕΦΚΑ: ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΣΥΝΤΑΞΗ !!!

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ
Σε διευκρινίσεις για περιπτώσεις χορήγησης προσωρινής σύνταξης προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) !!!



Σε έγγραφο του ΕΦΚΑ επισημαίνεται ότι προβλέπεται η χορήγηση προσωρινής σύνταξης για όλες τις κατηγορίες συνταξιοδότησης. Όπως σημειώνεται, η χορήγηση προσωρινής σύνταξης με τις διατάξεις του άρθρου 29 του νέου ασφαλιστικού νόμου (Ν. 4387/2016) αφορά αιτήσεις συνταξιοδότησης οι οποίες κρίνονται με το νέο τρόπο υπολογισμού της σύνταξης που θεσπίζεται με το νόμο αυτό.

Οι διατάξεις του άρθρου 38 του Ν. 3996/2011 (εγκ. 84/11 τ. ΙΚΑ- ΕΤΑΜ και 49/2011 τ. ΟΑΕΕ) εξακολουθούν να εφαρμόζονται για τη χορήγηση προσωρινού ποσού σύνταξης σε ασφαλισμένους, των οποίων η αίτηση συνταξιοδότησης ως προς τον τρόπο υπολογισμού του ποσού της σύνταξης κρίνεται με τις προϊσχύουσες του Ν. 4387/2016 διατάξεις.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ !!! ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΝΕΙ ΦΟΡΟΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ & ΤΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ !!!

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΞΕΣΚΙΖΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ-ΦΟΡΟΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ, ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ...ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΦΟΡΟΥ
Αυτό προκύπτει από τις αλλαγές στα νέα έντυπα φορολογικών δηλώσεων !!!



Δεν φτάνει που μείωσαν την ειδική εισφορά αλληλεγγύης για να πληρώνουν λιγότερα...αλλά έχει κι άλλα!!!Ας δούμε αναλυτικά τους κωδικούς.

Οι αλλαγές στο φετινό έντυπο Ε1 είναι οι ακόλουθες:

(ΒΙΝΤΕΟ) Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ & ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ !!!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΥΠΕΡΒΑΣΗ" ΤΗΣ 08/03/2017
Εξαιρετική η παρουσία της Δικηγόρου Αθηνών και Ειδικής Επιστήμονα του Συνήγορου του Καταναλωτή κας ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΚΟΖΥΡΑΚΗ, η οποία αναλύει το σπουδαίο έργο του νέου Συνήγορου, κου ΛΕΥΤΕΡΗ ΖΑΓΟΡΙΤΗ !!! 

ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ: ΠΩΣ ΘΑ ΚΟΥΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!!

ΚΟΥΡΕΜΑ ΕΩΣ 95% ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΩΝ, ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ, ΦΠΑ ΚΑΙ ΕΩΣ 120 ΔΟΣΕΙΣ
Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός θα αφορά υπερχρεωμένες επιχειρήσεις με οφειλές άνω των 20.000 ευρω, οι οποίες οφειλές έχουν δημιουργηθεί έως τις 31/12/2016 !!!



«Κούρεμα» έως 95% των οφειλόμενων προσαυξήσεων, προστίμων και ΦΠΑ, αλλά και ευνοϊκές ρυθμίσεις για χρέη προς το Δημόσιο θα προβλέπει ο εξωδικαστικός μηχανισμός για τις επιχειρήσεις που βρίσκονται «στο κόκκινο», εφόσον αυτό κριθεί από την έκθεση βιωσιμότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά στην διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση συμφώνησε να κουρευτούν οι προσαυξήσεις, τα πρόστιμα και οι παρακρατούμενοι φόροι, δηλαδή ΦΠΑ και ΦΜΥ, που αποτελούσε πεδίο διαμάχης με τους δανειστές, ενώ οι δόσεις μπορεί να ανέλθουν έως τις 120.

ΒΓΗΚΕ ΤΟ ΦΕΚ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΕΝΤΥΠΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ !!!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ
Δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης τα νέα έντυπα Ε1, Ε2 και Ε3 των φετινών φορολογικών δηλώσεων που θα υποβάλλουν οι φορολογούμενοι για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2016 !!!



Στο βασικό έντυπο Ε1 που θα υποβάλλουν όλοι οι φορολογούμενοι περιλαμβάνονται αλλαγές ενώ υπάρχουν και νέοι κωδικοί σε σχέση με πέρυσι και αφορούν αλλαγές που έχουν γίνει στη φορολογική νομοθεσία.

Τις αποφάσεις των νέων εντύπων υπογράφει ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής ενώ σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Οικονομικών η ηλεκτρονική πύλη του TAXIS για την υποβολή των δηλώσεων αναμένεται να ανοίξει στις αρχές Απριλίου.

Έως τις 15 Ιουλίου τα φυσικά πρόσωπα θα μπορούν να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους, ενώ η καταληκτική ημερομηνία πληρωμής της πρώτης δόσης του φόρου θα είναι η 31η Ιουλίου, όπως έχει ανακοινώσει η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

ΕΦΟΡΙΑ: ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ-ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ !!!


Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ;;;



Παιδόφιλοι, επιδειξιομανείς, τζογαδόροι, κλεπτομανείς και πυρομανείς «επιβραβεύονται» από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, καθώς κατατάσσονται στα άτομα με αναπηρία από 20% έως 35%!
Μάλιστα, απολαμβάνουν και προνόμια, όπως για παράδειγμα μείωση στο ρεύμα της ΔΕΗ, εκπτώσεις σε εισιτήρια ΜΜΜ, ακόμα και επιδόματα… Το εύλογο ερώτημα που προκύπτει (ένα από τα πολλά) είναι πώς κάποιος πολίτης δηλώνει παιδόφιλος και βρίσκεται εκτός φυλακής, ώστε να απολαμβάνει τα προνόμια των αναπήρων! 

ΚΡΕΜΑΣΕ ΣΤΑ ΜΑΝΤΑΛΑΚΙΑ ΥΠΟΙΚΟΝ & ΖΙRΑΑΤ ΒΑΝΚ Ο ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ !!!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ "ΥΠΕΡΒΑΣΗ" ΤΗΣ 08/01/2017
Κρέμασε στα μανταλάκια τον ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Δημήτρη Παπαδημητρίου, που δεν πήγε στη Βουλή για να απαντήσει στις ερωτήσεις για τα σκάνδαλα των καρτέλ της μπύρας και των εργολάβων !!!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ !!!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
Διέρρευσε το κείμενο της Ρώμης : Πως θα είναι η Ευρώπη σε 10 χρόνια !!!



Το προσχέδιο της λεγόμενης «δήλωσης της Ρώμης», το οποίο καλούνται να επεξεργαστούν οι Ευρωπαίοι ηγέτες κατά την σημερινή σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες, παραθέτει σημερινό δημοσίευμα του EUObserver το οποίο φέρει τον τίτλο «Το προσχέδιο του κειμένου της Ρώμης κάνει ήπια αναφορά στην ΕΕ πολλών ταχυτήτων».

Σημειώνεται ειδικότερα πως οι ηγέτες της ΕΕ πρόκειται να συζητήσουν σήμερα τους τρόπους για να καταστήσουν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα «περισσότερο ασφαλές, πλούσιο, κοινωνικό και ισχυρό», αποφεύγοντας, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, κάθε κατηγορηματική αναφορά σε μια Ευρώπη πολλών ταχυτήτων.

«Ζητάμε μια Ευρώπη, για τα επόμενα δέκα χρόνια, η οποία θα είναι ασφαλέστερη και πλουσιότερη για να ζει κανείς», υπογραμμίζει το έγγραφο που περιήλθε στον EUObserver. «Θα επιδιώξουμε αυτούς τους στόχους, πιστεύοντας ακράδαντα πως το μέλλον της Ευρώπης εναπόκειται σε μας», προσθέτει. Όπως εξηγούν οι αρθρογράφοι, πρόκειται για ένα κείμενο που έχουν ετοιμάσει οι επιτελείς του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Donald Tusk σε συνεργασία με την προεδρία της Μάλτας και την ιταλική κυβέρνηση, το οποίο αποτελεί ένα αρχικό προσχέδιο της δήλωσης της Ρώμης για το μέλλον της ΕΕ που θα κληθούν να προσυπογράψουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στην ιταλική πρωτεύουσα στις 25 Μαρτίου.

Χωρισμένο σε τρία μέρη, το εν λόγω κείμενο:

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ: Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ 15.000.000 ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!!

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΤΗ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΙΜΗΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΙΑΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΗΛΛΑΞΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΑΥΤΗ
Αβάσιμους και απαράδεκτους χαρακτήρισε το Δικαστήριο της ΕΕ τις αιτήσεις που είχε καταθέσει η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός σχετικά με αναίρεση της υποχρέωσης να επιστρέψει 15, 3 εκατ. ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο. Με βάση τη σημερινή απόφαση του Δικαστηρίου η εταιρεία καλείται να συμμορφωθεί !!!


Το Δικαστήριο της ΕΕ ανακοίνωσε σήμερα τη μερική αναίρεση παλαιότερων αποφάσεών του που αφορούσαν την πώληση των Μεταλλείων Κασσάνδρας, αναγνωρίζοντας ότι «έλαβε υπόψη λανθασμένες πληροφορίες που περιλαμβάνονταν σε έκθεση πραγματογνωμοσύνης όσον αφορά τα Μεταλλεία της Στρατώνης και της Ολυμπιάδας».

Με τις παλαιότερες αποφάσεις του το Δικαστήριο είχε επί της ουσίας αποφανθεί ότι ήταν "παράνομη κρατική ενίσχυση" η "επιδότηση" που χορηγήθηκε από τις ελληνικές αρχές στην εταιρεία Ελληνικός Χρυσός. Η επιδότηση αυτή συνίστατο, με βάση σχετική έκθεση της Επιτροπής, σε παραχώρηση της μεταλλευτικής εκμετάλλευσης της Κασσάνδρας έναντι τιμής χαμηλότερης της πραγματικής αγοραίας αξίας και στην απαλλαγή από τους φόρους.

ΠΟΤΕ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΓΙΑ ΕΠΙΒΟΛΗ ΦΟΡΩΝ & ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ !!!

ΤΟ ΣτΕ ΒΑΖΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ
Παραγραφή του δικαιώματος του δημοσίου προς καταλογισμό φόρων και προστίμων !!!


Του Γεωργίου Σπ. Ευσταθόπουλου

Οι προσφάτως εκδοθείσες δικαστικές αποφάσεις, οι επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις των φορολογουμένων και οι τελευταίες νομοθετικές εξελίξεις (Ν. 4446/2016) επιβάλλουν την επιχειρούμενη δια του παρόντος άρθρου πληρέστερη, κατά το δυνατόν, πληροφόρηση των φορολογουμένων προς άρση οιασδήποτε τυχόν δημιουργηθείσας συγχύσεως.

Διά του άρθρου μας με τίτλο "Πότε παραγράφεται το δικαίωμα του Δημοσίου για την επιβολή φόρων και προστίμων (Δεκέμβριος 2014)", είχαμε υποστηρίξει την άποψη περί πενταετούς παραγραφής του δικαιώματος του δημοσίου για τον καταλογισμό προστίμων ΚΒΣ, με δυνατότητα παράτασης για ένα έτος στις περιπτώσεις έκδοσης ενός νόμου περί παρατάσεως, για χρήση όμως που πρωτογενώς έληγε κατά το χρόνο εκδόσεως του νόμου αυτού.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΖΟΥΓΚΛΑ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ !!!

ΜΠΡΑΒΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΟΔΗΓΟΥΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΑΤΜ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ
Σε μια πρωτοφανή καταγγελία προέβη ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων αποκαλύπτοντας πως εργαζόμενοι οδηγούνται συνοδεία μπράβων στα ΑΤΜ ώστε να κάνουν ανάληψη του νόμιμου μισθού που τους έχει κατατεθεί στην τράπεζα, υποχρεωτικά από το νόμο, και στη συνέχεια να τον επιστρέψουν στον εργοδότη για να τους καταβληθεί μέρος αυτού !!!


Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «καταγγέλλει την πρακτική εργολαβικών εταιρειών και άλλων επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα, οι οποίες εφαρμόζουν πρακτικές “μαφίας”, μη διστάζοντας να “ληστέψουν” κυριολεκτικά τους εργαζόμενους την ώρα της ανάληψης του μισθού από τα ΑΤΜ».

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ !!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΤΑ GOLDEN BOYS ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ !!!

ΑΠΟ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ 80%...ΕΩΣ ΧΡΥΣΑ ΕΦΑΠΑΞ
Και όλα αυτά την ώρα που πετσοκόβουν ασταμάτητα συντάξεις, αφορολόγητο και φοροελαφρύνσεις !!!



Αρχή με τον διευθύνων σύμβουλο του ΔΕΣΦΑ που αποφάσισε να δώσει στον εαυτό του προαγωγή και στη συνέχεια παραιτήθηκε για να συνταξιοδοτηθεί.Αποτέλεσμα των κινήσεων του ήταν να λάβει εφάπαξ κατά 100.000 ευρώ μεγαλύτερο από εκείνο που θα του προσέδιδε η προηγούμενη θέση του. Το ποσό του εφάπαξ του έφτασε δηλαδή τις 258.000 ευρώ.

ΔΕΗ: ΔΙΝΕΙ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΕ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ...ΑΛΛΑ ΘΑ ΥΠΟΒΟΗΘΑ !!!

ΕΙΔΕΣ ΔΟΥΛΕΜΑ Η ΔΕΗ ;;;
Ενώ ετοιμάζει τιτλοποίηση των οφειλών για να πωληθούν σε funds και ξένες τράπεζες !!!





Τα φώτα στο δούλεμα μας αλλάζει τελικά η ΔΕΗ καθώς θέλοντας να δικαιολογήσει τη συλλογή ληξιπρόθεσμων οφειλών από ιδιωτική εταιρεία, αναφέρει ότι δεν θα ανατεθεί σε εισπρακτικές εταιρείες η είσπραξη των ληξιπρόθεσμων, αλλά η εισπρακτική εταιρεία που θα προσληφθεί θα έχει τον ρόλο να υποβοηθά στην είσπραξη των οφειλών!


Ειδικότερα και σύμφωνα με ρεπορτάζ του Αθηναϊκού πρακτορείου «δεν πρόκειται να ανατεθεί σε εισπρακτικές εταιρείες η είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την επιχείρηση, αλλά θα προσληφθεί σύμβουλος για την υποβοήθηση της διαδικασίας είσπραξης».

ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ !!!


ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ & ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ !!!

ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ 2013 ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ & ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
Το απέδειξε άλλωστε το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, που έβγαλε μπροστά το "ΟΧΙ" με κλειστές τις τράπεζες & με capital controls των 60 ευρώ/ημέρα !!!



Σήμερα, μετά την ΕΚΤ, μας δικαιώνει και η πρόσφατη έρευνα του ΣΕΒ !!!

Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων δεν έχει πλέον αποταμιεύσεις, το 50% έχει καταθέσεις κάτω από 2.000 ευρώ, ενώ το 93% των Ελλήνων (ΕΚΤ) έχει καταθέσεις κάτω από 10.000 ευρώ. Όλοι όμως αυτοί, κατά την έκθεση του ΣΕΒ, χρωστούν κατά μέσο όρο στις τράπεζες περισσότερα από 15.000 ευρώ κατά κεφαλή, δλδ 50.000 ευρώ ανά νοικοκυριό/οικογένεια !!!

Ποιος λοιπόν φοβάται το κούρεμα των καταθέσεων και το κλείσιμο των τραπεζών, όταν, σήμερα, το success story των μνημονίων, οδήγησε τους Έλληνες, όχι μόνο να μην φοβόμαστε, αλλά, αντιθέτως, να ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΜΕ στο ενδεχόμενο του κλεισίματος των τραπεζών ;;;


ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ: ΜΕΣΑ ΤΕΛΙΚΑ ΦΠΑ & ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΦΟΡΟΙ !!!


Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΔΙΠΛΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ !!!

ΣΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ
Καταγγελία: Διπλές χρεώσεις σε συναλλαγές της Τράπεζας Πειραιώς !!!




Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε στο “RP” αναγνώστρια, τις τελευταίες ημέρες παρατήρησε ένα εξωφρενικό γεγονός στο λογαριασμό που διατηρεί στην Τράπεζα Πειραιώς.

Συγκεκριμένα, την περασμένη Παρασκευή 3.3 πραγματοποίησε ηλεκτρονική αγορά αεροπορικού εισιτηρίου. Στη συνέχεια διαπίστωσε πως ο λογαριασμός της είχε χρεωθεί δύο φορές με το αντίτιμο του εισητηρίου. Αρχικά, πίστεψε πως είναι πρόβλημα της αεροπορικής εταιρείας και προσπάθησε να έρθει σε επαφή μαζί τους για να το επιλύσει. Ωστόσο, την Δευτέρα 6.3 πραγματοποιώντας αγορές από σούπερ μάρκετ με τη χρήση της χρεωστικής κάρτας που είναι συνδεδεμένη με το λογαριασμό της και παρατήρησε εκ νέου το ίδιο φαινόμενο. Το ποσό της αγοράς χρεώθηκε δύο φορές.


ΕΧΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΟ & ΧΡΩΣΤΑΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ;;; ΜΑΘΕ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ !!!

Γράφει η Αναστασία Μήλιου

ΠΟΤΕ & ΠΩΣ ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ Η ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ
Τι ισχύει για δανειολήπτες με ακίνητο που χρωστούν στην τράπεζα !!!


Οι περισσότεροι δανειολήπτες είναι κάτοχοι ακινήτων. Τα ακίνητα αυτά, αποτελούν περιουσιακά στοιχεία, που πολλές φορές οι κάτοχοι τους επιθυμούν να μεταβιβάσουν στα παιδιά τους με γονική παροχή ή ακόμα και να πωλήσουν σε τρίτους.

Εφόσον οι δανειολήπτες δεν έχουν εξοφλήσει το δάνειο τους προς την τράπεζα, είναι πιθανόν να μην δύνανται να μεταβιβάσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία σε τρίτους, χωρίς να κινδυνεύουν να εναχθούν από την τράπεζα για καταδολίευση δανειστών. Στην περίπτωση αυτή, η μεταβίβαση του ακινήτου ακυρώνεται και αν ο δανειολήπτης είναι υπερημέρος και έχει γίνει καταγγελία του δανείου του, η τράπεζα μπορεί να προχωρήσει σε εκποίηση του ακινήτου που έχει μεταβιβάσει.

Ποιες όμως είναι οι προϋποθέσεις για την διάρρηξη της δικαιοπραξίας;

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΑΝΕΙΩΝ: Η ΝΕΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΠΑΤΗ MADE IN GREECE !!!

ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΘΥΓΑΤΡΙΚΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
Δεν κουρεύουν τα δάνεια στους δανειολήπτες, αλλά τα κουρεύουν στις θυγατρικές τους εταιρείες διαχείρισης, για να γράφουν τα κέρδη της διαχείρισης εκτός τραπεζικών ισολογισμών και, έτσι, να μπορούν να τα παντελονιάζουν οι μέτοχοι !!!



Αktua Hellas και FPS. Οι δυο πρώτες εταιρείες που πήραν άδεια απο την Τράπεζα της Ελλάδος για την διαχείριση των κόκκινων δανείων.
Θέλετε να μάθετε τους μετόχους ;;; 
Στην πρώτη είναι η Alpha Bank με 45 % και στη δεύτερη η Eurobank με 100%. 
Δηλαδή, οι τράπεζες στις οποίες χρωστάει ο κόσμος τα κόκκινα πλέον δάνεια, θα είναι αυτές που θα μεταφέρουν στις θυγατρικές τους αυτά τα επισφαλή δάνεια, απο τους ισολογισμούς τους, εννοείται πάμφθηνα, και μετά θα ζητάνε απο τους δανειολήπτες να τα πληρώσουν ψηλότερα απο το κόστος "μεταφοράς" και διαχείρισης !!! 
Δεν θα εγγραφεί ζημία στους τραπεζικούς ισολογισμούς, αλλά προφανώς, αξίες τιτλοποίησης επισφαλών αξιώσεων (μη εξυπηρετούμενα δάνεια).


ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΣΤΗΝ EUROBANK Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ !!!

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2016/10/blog-post_49.html




Τη δεύτερη άδεια διαχείρισης κόκκινων δανείων λαμβάνει η Eurobank για την εταιρεία FPS που είναι η μετεξέλιξη των εταιρειών που είχε ο όμιλος για την διαχείριση οφειλών και την ενημέρωση των δανειοληπτών. Έχει προηγηθεί η άδεια από την Τράπεζα της Ελλάδος στην πρώην Aktua– νυν Cepal – της Αlpha Bank και θα ακολουθήσει πιθανότατα η εταιρεία της Alvarez and Marsal.

H FPS θα αναλάβει τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων της Eurobank, και εντάσσεται στην καθετοποιημένη δομή του Ομίλου για τα προβληματικά δάνεια της οποίας προίσταται ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Θεόδωρος Καλαντώνης.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ !!!

ΠΡΟΣΤΙΜΟ 35.000 ΕΥΡΩ
Με πρόστιμο ύψους 35.000 ευρώ… φιλοδώρησε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Αιτία η διαπίστωση ότι η Τράπεζα προέβη σε παράβαση της εργατικής νομοθεσίας και της Επιχειρησιακής Σύμβασης που βρίσκεται σε ισχύ, μη χορηγώντας το επίδομα προγραμματιστών - αναλυτών στους εργαζόμενους που προέρχονται από την ETHNODATA !!!




15 εξ αυτών κατέθεσαν προσφυγή στο ΣΕΠΕ, καταγγέλλοντας ότι η τράπεζα δεν τους είχε εντάξει στις διατάξεις της ισχύουσας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με συνέπεια να χάνουν τα παραπάνω επιδόματα. Η προσφυγή έγινε στις 16 Ιανουαρίου 2017 στο οικείο υποκατάστημα του ΣΕΠΕ.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ENERGA-HELLAS POWER: ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ 88.000.000 ΕΥΡΩ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ & ΔΗΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ & ΤΕΛΗ !!!

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΤΡΙΜΕΛΕΣ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ
Και ενώ έχει ασκηθεί έφεση από τον Εισαγγελέα Εφετών Γρηγόρη Πεπόνη κατά της απόφασης με τις ποινές χάδι των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο !!!


Ο επίλογος στην υπόθεση Energa-Hellas Power γράφτηκε, αργά το βράδυ της Τρίτης, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Το δικαστήριο, μετά την καταδίκη σε πολυετείς ποινές των 11 εκ των 19 κατηγορουμένων, αποφάσισε πως θα μοιράσει, άμεσα, τα χρήματα που δεσμεύτηκαν, όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση.

Πιο συγκεκριμένα, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας διέταξε να αποδοθεί άμεσα στο Ελληνικό Δημόσιο το ποσό που προέρχεται από το ΕΕΤΗΔΕ -φόρο γνωστό ως «χαράτσι» στα ακίνητα- ανακοινώνοντας το δεύτερο μέρος της απόφασής του σχετικά με τις δεσμεύσεις των χρηματικών ποσών που βρέθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς κατηγορουμένων.

ΜΙΣΘΟΙ ΠΕΙΝΑΣ: ΜΕ 393 ΕΥΡΩ ΜΙΚΤΑ ΖΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 580.000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ !!!

ΚΑΛΠΑΖΕΙ Η ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
Με ανεργία στο 23%, έκρηξη μερικής απασχόλησης και μαύρης εργασίας γίνεται να υπάρξει ποτέ βιώσιμο ασφαλιστικό ;;;




Νέα μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας καταγράφουν τα στοιχεία του ΕΦΚΑ, καθώς από την ανάλυση των περιοδικών δηλώσεων του Μαΐου του 2016, προκύπτουν τα εξής:

Στο σύνολο των κοινών επιχειρήσεων, σε ασφαλισμένους με πλήρη απασχόληση, το μέσο ημερομίσθιο ανέρχεται σε 51,02€ και ο μέσος μισθός σε 1.176,13 ευρώ, αντίστοιχα στη μερική απασχόληση ανέρχονται σε 23,72 ευρώ και 393,79 ευρώ. Στα οικοδομοτεχνικά έργα το μέσο ημερομίσθιο είναι 41,09 ευρώ και ο μέσος μισθός 560,06 ευρώ.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΕΠΙ: ΔΕΣΜΕΥΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΣ !!!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ
Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών δεσμεύθηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί και οι θυρίδες μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΕΠΙ. Το βούλευμα εκδόθηκε μετά από ενέργειες της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί για το σκάνδαλο κακοδιαχείρισης στην ΑΕΠΙ !!!


Η εντολή για δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών και θυρίδων έρχεται μετά την έφοδο της οικονομικής αστυνομίας στο λογιστήριο της ΑΕΠΙ, όπου κατασχέθηκαν έγγραφα και σκληροί δίσκοι.

Υπενθυμίζεται, ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διενεργεί έρευνα μετά από πόρισμα για κακοδιαχείριση των οικονομικών της ΑΕΠΙ, αλλά και για υπέρογκους μισθούς που λάμβαναν τα μέλη του Δ.Σ. Από το πόρισμα προκύπτει "τρύπα" 50 εκ.ευρώ στα οικονομοκά της εταιρείας καθώς και η καταβολή υψηλών μισθών που έφθαναν ακόμη και τις 52.000 ευρώ μηνιαίως.

ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ & ΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ !!!


ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΞΑΝΑ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟ !!!



Πληρώνουν ακόμα και 2.000 ευρώ λιγότερα οι Βουλευτές !!!

Για εξορθολογισμό του τρόπου υπολογισμού της εισφοράς αλληλεγγύης μιλά με non paper το υπουργείο Οικονομικών.

Δεν πρόκειται να καταργήσουμε τη ρύθμιση, λένε οι βουλευτές !!!

Να θολώσουν τα νερά επιχειρούν συντονισμένα, το υπουργείο Οικονομικών και η Βουλή, αναφορικά με την προκλητική διάταξη που μειώνει την ειδική εισφορά αλληλεγγύης των αιρετών προσώπων (υπουργοί, βουλευτές, δήμαρχοι κ.α.). Με non papers, μιλούν για εξορθολογισμό του τρόπου υπολογισμού της εισφοράς αλληλεγγύης αλλά και για φορολογική ισονομία καθώς οι βουλευτές πληρώνουν πλέον όσο και οι πολίτες.

ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΥΓΕΙΑΣ ;;;

2.200.000 ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ !!!



Έρχονται πρόστιμα – «φωτιά» – Τα ποσά ξεκινούν από 150 ευρώ και μπορεί να φτάσουν ως και τα 500 ευρώ συνολικά – Στο στόχαστρο μπαίνουν 1,2 εκατομμύρια ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και 1 εκατομμύριο ιδιοκτήτες μηχανών.

Ειδοποιητήρια για πρόστιμα σε πάνω από 1,2 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ΙΧ και ένα εκατομμύριο μοτοσυκλέτες αναμένεται να αποσταλούν καθώς έπειτα από δύο χρόνια καθυστέρησης ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της ηλεκτρονικής διασταύρωσης για τον εντοπισμό όσων δεν έχουν περάσει τα οχήματά τους από ΚΤΕΟ και δεν τα έχουν ασφαλισμένα.

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

ΤΙ ΩΡΑ ΠΑΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ;;;

ΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΔΙΕΣΩΣΑΝ ΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ !!!

ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΥΤΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΕΚΛΑΙΓΑΝ ΑΠΟ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣΑΝ 2 & 3 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΛΟΥΣΑΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ & ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΙΣ ΑΦΗΝΑΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΣΥΔΟΣΙΑΣ
Στα μαλακά έπεσαν οι εισπρακτικές για τους εκβιασμούς και καθάρισαν με απλό πλημμέλημα στην εναντίον τους δικογραφία, αφού κλήθηκαν από την Εισαγγελία να καταθέσουν 100 δανειολήπτες που, ενώ ερωτήθηκαν αν επιθυμούν την ποινική δίωξη των εμπλεκομένων υπαλλήλων, αυτοί απάντησαν στην πλειοψηφία τους "ΟΧΙ" !!! 



ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ-ΡΑΓΙΑΔΕΣ !!!

Σε δίωξη για ένα απλό πλημμέλημα, αυτό της παράνομης χρήσης αρχείων προσωπικού χαρακτήρα, κατά 15 προσώπων-εκπροσώπων ή υπαλλήλων 6 εισπρακτικών εταιρειών και 2 τραπεζών, κατέληξε η πολύχρονη εισαγγελική έρευνα για τη λειτουργία των εισπρακτικών εταιρειών. Μάλιστα το αδίκημα δεν συνδέεται με τον τρόπο δράσης τους αλλά με το ότι ορισμένες εξ αυτών δεν είχαν δηλωθεί, όπως προβλέπεται εκ του νόμου, στο μητρώο Καταναλωτή.


Της Άννας Κανδύλη


ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ: ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ 32.000.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΟΥΣΕΙΟ...ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ !!!

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;;
Το ελληνικό κράτος έχει δαπανήσει για το Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας από το 2007 μέχρι σήμερα 31.800.000 ευρώ (!!!), τα τελευταία 11 εκατομμύρια καταβλήθηκαν από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού το 2015, όμως, το Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας, απλά δεν υπάρχει. Δεν έγινε ποτέ !!!




Το σκάνδαλο με το Ολυμπιακό Μουσείο φέρνει στο φως με εκτενές ρεπορτάζ του, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Ελλάδα της κρίσης, των δανείων και των χρεωκοπιών πληρώνει ακόμη τις Ολυμπιακές αμαρτίες, επισημαίνει η δημοσιογράφος Ασπασία Βελονάκη. Με άγνωστο αριθμό αποφάσεων να έπονται από προσφυγές της αναδόχου εταιρείας «ΕΡΕΤΒΟ Α.Ε.» και τόκους που διεκδικεί σε διάστημα δεκαετίας από το ελληνικό Δημόσιο.

ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΦΥΓΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΝΟΤΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ !!!

ΑΚΟΜΑ ΑΠΟΡΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΕ ;;;
ΚΛΙΚ ΕΔΩ:
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/12/blog-post_763.html
http://www.kinima-ypervasi.gr/2017/01/blog-post_51.html
http://www.kinima-ypervasi.gr/2017/01/blog-post_682.html
http://www.kinima-ypervasi.gr/2017/02/blog-post_858.html
http://www.kinima-ypervasi.gr/2017/03/blog-post_97.html





Οι έντονες ανισορροπίες στο διατραπεζικό σύστημα πληρωμών Target 2 έχουν επανέλθει σε επίπεδα 2012 και αυτό δείχνει ότι φεύγουν χρήματα και καταθέσεις από την Νότιο Ευρώπη ειδικά Ιταλία και Ισπανία και καταλήγουν στην Γερμανία….ωστόσο η αύξηση των ανισορροπιών στο Target 2 τον Ιανουάριο του 2017 δεν φαίνεται να έχει σχέση με τα αίτια της κρίσης του 2012.

Το TARGET2 είναι το νέο διευρωπαϊκό σύστημα πληρωμών, το οποίο αντικατέστησε το σύστημα TARGET. H ανάπτυξη του νέου συστήματος οφείλεται στις απαιτήσεις που δημιουργήθηκαν τόσο από τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και τις τεχνολογικές εξελίξεις όσο και από τις αγορές, για ασφαλή και αποτελεσματική λειτουργία των συστημάτων και εναρμονισμένες υπηρεσίες πληρωμών σε όλη την Ευρώπη.

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟ: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΛΟΓΩ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΖΗΤΑΕΙ Η ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΡΗΤΡΕΣ !!!

Η ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΕΤΕΧΟΥΝ 5 ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΚΑΡΤΕΛ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΠΟΥ ΜΑΔΟΥΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΖΗΤΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΕΓΚΑΙΡΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ-ΠΑΤΡΩΝ
Η Ολυμπία Οδός όπως φαίνεται θέλει να εισπράττει αποζημιώσεις...αλλά ποτέ να πληρώνει !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ:
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/12/blog-post_58.html




Παράταση μιας εβδομάδας ζητάει η Ολυμπία Οδός για την παράδοση του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου - Πατρών. Το Δημόσιο αρνείται κατηγορηματικά, επικαλούμενο την υποχρέωση έναντι της Ε.Ε. να παραδοθεί σε λειτουργία ο δρόμος έως τις 31 Μαρτίου. Και προετοιμάζεται να στραφεί κατά της κοινοπραξίας, ζητώντας αποζημίωση για κάθε ημέρα καθυστέρησης. Οπως αποκάλυψε η «Κ», το υπουργείο Υποδομών έχει θέσει υπό στενή επιτήρηση την πρόοδο των εργασιών στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Πατρών. Αιτία, οι καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί σε συγκεκριμένες εργασίες και δημιουργούν εύλογη ανησυχία για την έγκαιρη παράδοση του έργου. Στις 31 Μαρτίου υποβάλλονται οι τελικές εκθέσεις για την ολοκλήρωση των ενταγμένων στο ΕΣΠΑ 2007-2013 έργων, επομένως όλοι οι αυτοκινητόδρομοι πρέπει να είναι σε κυκλοφορία.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ-ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΟΑΕΕ !!!

ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ ΔΙΑΤΑΞΗ ΝΟΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ.ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΣΕΕ
Η ΕΣΕΕ με εγκύκλιό της ενημέρωσε τις ομοσπονδίες μέλη της και τους εμπορικούς συλλόγους ότι αναμένεται η υλοποίηση του αιτήματός της από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για άμεση παράταση της ασφαλιστικής κάλυψης ανέργων εμπόρων, πρώην ασφαλισμένων του τέως ΟΑΕΕ !!!





Το περιεχόμενο της συγκεκριμένης εγκυκλίου έχει ως ακολούθως:

«Αναμένεται πλέον επίσημα η υλοποίηση του αιτήματος της ΕΣΕΕ από την υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου , για την άμεση παράταση της ασφαλιστικής κάλυψης ανέργων εμπόρων, πρώην ασφαλισμένων του τέως Ο.Α.Ε.Ε. που έχουν κάνει διακοπή της επαγγελματικής τους δραστηριότητας, η οποία (ασφαλιστική κάλυψη) έληξε στις 28/2/2017.
SSL Certificates