.

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟ: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΛΟΓΩ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΖΗΤΑΕΙ Η ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΡΗΤΡΕΣ !!!

Η ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΕΤΕΧΟΥΝ 5 ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΚΑΡΤΕΛ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΠΟΥ ΜΑΔΟΥΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΖΗΤΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΕΓΚΑΙΡΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ-ΠΑΤΡΩΝ
Η Ολυμπία Οδός όπως φαίνεται θέλει να εισπράττει αποζημιώσεις...αλλά ποτέ να πληρώνει !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ:
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/12/blog-post_58.html




Παράταση μιας εβδομάδας ζητάει η Ολυμπία Οδός για την παράδοση του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου - Πατρών. Το Δημόσιο αρνείται κατηγορηματικά, επικαλούμενο την υποχρέωση έναντι της Ε.Ε. να παραδοθεί σε λειτουργία ο δρόμος έως τις 31 Μαρτίου. Και προετοιμάζεται να στραφεί κατά της κοινοπραξίας, ζητώντας αποζημίωση για κάθε ημέρα καθυστέρησης. Οπως αποκάλυψε η «Κ», το υπουργείο Υποδομών έχει θέσει υπό στενή επιτήρηση την πρόοδο των εργασιών στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Πατρών. Αιτία, οι καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί σε συγκεκριμένες εργασίες και δημιουργούν εύλογη ανησυχία για την έγκαιρη παράδοση του έργου. Στις 31 Μαρτίου υποβάλλονται οι τελικές εκθέσεις για την ολοκλήρωση των ενταγμένων στο ΕΣΠΑ 2007-2013 έργων, επομένως όλοι οι αυτοκινητόδρομοι πρέπει να είναι σε κυκλοφορία.

Από χθεσινό έγγραφο του υπουργείου αποκαλύπτεται ότι το Δημόσιο ζήτησε από τον ανεξάρτητο μηχανικό στις 14 Δεκεμβρίου 2016 κατάλογο με τις δραστηριότητες του έργου που έχουν καθυστερήσει. Ενα μήνα αργότερα, η Ολυμπία Οδός ζήτησε να χαρακτηριστεί «γεγονός ανωτέρας βίας» η κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή στις 6-12 Ιανουαρίου, υποστηρίζοντας ότι οι συνέπειές της δεν μπορούσαν να προβλεφθούν ούτε να αντιμετωπιστούν πλήρως. Από την πλευρά του, το Δημόσιο αποκλείει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο παράτασης και υποστηρίζει ότι μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου οι καιρικές συνθήκες ήταν εξαιρετικές, επομένως δεν δικαιολογούνται οι καθυστερήσεις που είχαν ήδη συμβεί.

Να σημειωθεί ότι το Δημόσιο επικαλείται και την τελευταία συμφωνία, με την οποία η Ολυμπία Οδός και οι κατασκευαστές εισέπραξαν μεγάλες αποζημιώσεις· η συμφωνία αυτή προβλέπει ποινικές ρήτρες για κάθε ημέρα καθυστέρησης στις τρεις ημερομηνίες στόχους: την 31η Μαρτίου και (για τις υπολειπόμενες εργασίες) την 30ή Ιουνίου και την 31η Αυγούστου. Σύμφωνα με τη σύμβαση, η αποζημίωση θα κυμαίνεται από 45.000 έως 90.000 ευρώ/ημέρα.



πηγη: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates