.

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021

ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ !!!



Στις αντιφάσεις των αποφάσεων που παίρνουν οι κυβερνώντες των χωρών και τα παγκόσμια όργανα τους φαίνεται και το γεγονός ότι δεν υπάρχει «κοινή λογική» αλλά… «λογική με ατζέντα» και πολιτική.

Ας υποθέσουμε ότι είμαστε ακόμα σε περίοδο πανδημίας, κι ας υποθέσουμε ότι όλα αυτά τα δυο σχεδόν χρόνια, το να λυθεί ο συνωστισμός στα ΜΜΜ δεν ήταν ακριβώς η προτεραιότητα της κυβέρνησης. Κι ας υποθέσουμε ότι η πολιτική της κυβέρνησης θέλει να εναρμονιστεί με τις Ευρωπαϊκές οδηγίες για την κυκλοφορία των οχημάτων στις μεγαλουπόλεις που σταδιακά καταργούν την κυκλοφορία με τα βενζινοκίνητα οχήματα και επιτρέπουν μόνο αμάξια νέας γενιάς και δη ηλεκτρικά.

Κι αφού τα υποθέσαμε όλα αυτά, βρείτε μου εσείς κοινό παρονομαστή που λέγεται δημόσιο συμφέρον υγείας και περιβάλλοντος. ΔΕΝ κολλάνε τα κομμάτια, παρότι είναι του ιδίου παζλ!

Τι κολλάει στην όλη υπόθεση; Μια ακόμα κίνηση βάσει της Ατζέντας 21/30 και Μεγάλης Επανεκκίνησης, που θέλει τις κοινωνικές ανισότητες να ανοίγουν την ψαλίδα τους και τον λαουτζίκο σε ένα συνεχές «απαγορεύεται» και «αποφασίζουμε και διατάσσουμε».

Αλλά η «μπότα» της νέας αυτής παγκόσμιας τάξης, πέφτει πιο βαριά σε πληθυσμούς όπως της Ελλάδας, γιατί, ούτε τα ΜΜΜ είναι στο επίπεδο των ευρωπαϊκών, αλλά ούτε και υπάρχουν πολλοί πολίτες που το βαλάντιο τους αντέχει να αγοράσει νέα αμάξια και μάλιστα τα πανάκριβα ηλεκτροκίνητα που, ψευδώς λένε ότι δεν παράγουν CO², αλλά πανάκριβο ρεύμα καταναλώνουν, άρα ενέργεια, το χειρότερο όμως είναι το περιβαλλοντικό τους θέμα με τις μπαταρίες, όταν αυτές ψοφήσουν και θα πρέπει κάπου να θαφτούν.

Πόσα κιλά υποκρισίας μπορεί να αντέξει κανείς σε μια μέρα, όταν χτες δημοσιεύσαμε τον νέο νομοσχέδιο που χαρίζει όλες τις περιβαλλοντικές παραβάσεις, και σήμερα μπαίνει και πάλι δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας, «εν μέσω πανδημίας»;

Έχεις πιο παλιό αμάξι; Πάρε ΜΜΜ.

ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΟΝ ΔΑΚΤΥΛΙΟ !!!



Αντιδράσεις έχουν ξεσηκώσει οι δηλώσεις του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών σύμφωνα με τις οποίες στον δακτύλιο θα μπαίνουν μόνο τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αποκλείοντας πρακτικά όσα χρησιμοποιούν υγραέριο, φυσικό αέριο και όσα είναι κατηγορίας Euro 5 και Euro 6. Πρόκειται για οχήματα που μέχρι σήμερα βάσει τεχνολογίας είχαν ελευθέρας από τον νόμο που έχει ψηφιστεί.

Όπως είπε μιλώντας στον Real FM ο Κώστας Καραμανλής, «σήμερα υπάρχουν πολλά αυτοκίνητα που εξαιρούνται από τον Δακτύλιο. Αυτό θα λήξει, τα μόνα αυτοκίνητα που θα μπορούν να εξαιρεθούν είναι τα ηλεκτρικά. Γι’ αυτό άλλωστε έχει ονομαστεί “πράσινος Δακτύλιος”, εμείς θα τον ονομάσουμε “καθαρό Δακτύλιο”», ενώ προανήγγειλε και αλλαγή των γεωγραφικών ορίων του δακτυλίου.

Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα ο νόμος ορίζει ότι εξαιρούνται από το μέτρο οι κατηγορίες οχημάτων που εμπίπτουν στα μέτρα του πράσινου δακτυλίου και συγκεκριμένα εκτός από τα ηλεκτρικά οχήματα:

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3€ ΘΑ ΠΑΕΙ ΤΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙ !!!



Ακόμα και το «ταπεινό» σουβλάκι ένα από τα πλέον παραδοσιακά οικονομικά γεύματα για τον Έλληνα δεν θα μείνει αλώβητο από το κύμα ακρίβειας που κατακλύζει τη χώρα αυτή την περίοδο

Ο πρόεδρος του σωματείου των ψητοπωλών Αττικής, Ανδρέας Ανδριανάκης, μίλησε στην εμπομπή LIVE NEWS για τις ανατιμήσεις στο σουβλάκι, η αξία του οποίου πιθανότατα να ξεπεράσει τα 3 ευρώ.

Ο κ. Ανδριανάκης ανέφερε χαρακτηριστικά πως λόγω των μεγάλων ανατιμήσεων, το σουβλάκι θα παραμείνει ακόμα σε τέτοια περίοδο το πιο φθηνό προϊόν. Ο λόγος που ακριβαίνει είναι το μεγάλο κόστος των πλαστικών, της κάβας, των κρεάτων, της μαναβικής, καθώς και όλων των αναγκαίων για τη λειτουργία ενός ψητοπωλείου.

Μάλιστα, ο πρόεδρος των ψητοπωλών τόνισε στο MEGA πως, θα προσπαθήσει ο κλάδος να κρατήσει την τιμή στο σουβλάκι, κάτω από τα 3 ευρώ, και να κυμανθεί στα 2,70 ευρώ.

KΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 10/10/2021

ΚΛΙΚ ΕΔΩ
για να διαβάσετε την ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS σε μορφή PDF

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ :

ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΤΗΣΙΩΝ ΚΑΘΑΡΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΠΑΝΤΟΥ ΕΚΤΟΣ...ΕΛΛΑΔΑΣ !!!

 


ΒΓΑΛΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ: ΤΟΥΡΚΙΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΙΩΝΙΑ...ΦΙΛΙΑ !!!


Οι Γερμανοί δεν είναι φίλοι μας...πάρτε το χαμπάρι...αντιθέτως στην Ελλάδα έχουμε αιώνιους...γερμανοτσολιάδες !!!

ΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΟΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΘΑ ΠΝΙΞΕΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ+ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

 


ΧΡΕΗ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ: ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

 


Ενώ ακολουθεί το πλιάτσικο της ιδιωτικής περιουσίας στην Ελλάδα μέσω του Νέου Πτωχευτικού...

ΜΕ "ΑΣΠΙΡΙΝΕΣ" ΔΕΝ ΚΟΒΕΤΑΙ Η ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΤΙΜΩΝ !!!

 



Και επειδή ζούμε στην Ελλάδα...οι ανατιμήσεις αυτές ήρθαν για να μείνουν !!!

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ...ΑΛΟΓΑ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ !!!

 


Κι όλα αυτά για να κονομάνε κάποιοι....

"ΣΦΑΓΗ" ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ: 100 ΔΙΣ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ !!!





Αντιμέτωπη με έναν ακριβό χειμώνα βρίσκεται η Ευρώπη, καθώς αυξάνεται το κόστος του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, ορισμένες κυβερνήσεις έχουν δεσμεύσει περίπου 10 δισ. ευρώ μέχρι τώρα για επιδοτήσεις και ενισχύσεις των καταναλωτών. Ωσόσο, αυτή η βοήθεια χάνεται μπροστά στα επιπλέον 100 δισ. ευρώ που θα δουν στους λογαριασμούς ενέργειας οι καταναλωτές στην Ευρωπαϊκή Ενωση φέτος τον χειμώνα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις κυβερνήσεων και αναλυτών.

Ρεκόρ για το φυσικό αέριο, το ρεύμα και τον άνθρακα στην Ευρώπη

Στο δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρεται η επιστολή προς τον πρόεδρο του Eurogroup Πασκάλ Ντόναχιου των υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος της Ελλάδας Χρήστου Σταϊκούρα και Κώστα Σκρέκα.

ΒΡΟΧΗ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΚΡΥΦΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ !!!




Πώς «τρυπάει» το δίχτυ ασφαλείας της απασχόλησης σε επιχειρήσεις που έκαναν χρήση του μέτρου των αναστολών συμβάσεων ή και της επιστρεπτέας προκαταβολής

Διάφορους τρόπους για να ξεφεύγουν από τη δέσμευση του νόμου που ορίζει την υποχρέωση των επιχειρήσεων να μην προχωρούν σε απολύσεις για ένα διάστημα μετά τη λήξη των αναστολών συμβάσεων, αναζητούν εργοδότες.

Τις προσπάθειες να παρακάμψουν την πρόβλεψη του νόμου και των σχετικών υπουργικών αποφάσεων, για προστασία της απασχόλησης και απαγόρευση των απολύσεων, στην περίπτωση που έχουν κάνει χρήση του μέτρου των αναστολών συμβάσεων ή και της επιστρεπτέας προκαταβολής, καταγγέλλουν εργαζόμενοι.

Τις τελευταίες ημέρες μάλιστα, με τις αναστολές να μειώνονται συνεχώς, καθώς όλο και λιγότερες επιχειρήσεις επιτρέπεται πλέον να κάνουν χρήση του μέτρου που στήριξε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους κατά τη διάρκεια της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης, πληθαίνουν οι περιπτώσεις, σύμφωνα με καταγγελίες εργαζόμενων, που απολύσεις εμφανίζονται ως παραιτήσεις - οικειοθελείς αποχωρήσεις, προκειμένου οι επιχειρήσεις να μη χάσουν την κρατική στήριξη.

Σύμφωνα με εργαζόμενους μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις, οι εργοδότες φροντίζουν ώστε όσοι εμφανίζονται να παραιτούνται από την εργασία τους, να ασφαλίζονται αμέσως μετά, για λίγο διάστημα, σε άλλες επιχειρήσεις, προκειμένου να λάβουν τουλάχιστον το επίδομα ανεργίας.

Αν και σύμφωνα με πληροφορίες προερχόμενες από τον ΟΑΕΔ, δεν υπάρχει κάποια μαζική αύξηση των παραιτήσεων, οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ διενεργούν συνεχείς ελέγχους, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα καταστρατήγησης της νομοθεσίας. Κυρίως ελέγχεται, μετά από διασταύρωση των στοιχείων με τον ΕΦΚΑ, το σύστημα Εργάνη και το TAXIS, η πιθανότητα οικειοθελείς αποχωρήσεις να υποκρύπτουν περιπτώσεις απολύσεων.

ΟΙ «ΑΣΤΕΓΟΙ» ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ !!!




ΕΝΟΙΚΙΑ: Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μεταξύ των επαγγελμάτων που χτυπήθηκαν σκληρά από την πανδημία ήταν αυτά που σχετίζονται με την εστίαση. Πολύμηνο το λουκέτο, δύσκολα να τα βγάλεις πέρα με 534 ευρώ τον μήνα, ακόμα και με «κουτσουρεμένο» το ενοίκιο. Μεγάλη και η ανασφάλεια για το εάν θα μπει μια περιοχή στο «κόκκινο», αν θα υπάρχει δουλειά κ.λπ.

Πλέον υπάρχει και άλλος ένας πονοκέφαλος: η άρνηση των ιδιοκτητών να νοικιάσουν τα σπίτια τους σε εργαζόμενους στον χώρο της εστίασης. Ο λόγος ότι φοβούνται νέο «κλείσιμο» των καταστημάτων και άρα απώλεια εσόδων, αν εφαρμοστεί το προηγούμενο μοντέλο με βάση το οποίο εισέπραξαν μικρότερο νοίκι.

Ετσι, όμως, πολλοί εργαζόμενοι ψάχνουν αλλά δεν βρίσκουν στέγη…

ΧΟΝΤΡΕΣ ΚΟΝΟΜΕΣ: ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΛΠΑ ΤΩΝ FUNDS ΜΕ ΤΟ "ΠΡΑΣΙΝΙΣΜΑ" ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!



Τι γράφει το mononews.gr


Νέα κόλπα από τους Servicers


Τα «κόκκινα» δάνεια φεύγουν από τους ισολογισμούς αλλά που πηγαίνουν;

Τα παίρνουν οι servicers οι οποίοι τα «ωριμάζουν», δηλαδή ξεκαθαρίζουν τις τεχνικές λεπτομέρειες, αρχίζουν τις διαπραγματεύσεις με τους δανειολήπτες και καταλήγουν σε βιώσιμες συμφωνίες.

Όταν προχωρήσουν αυτές οι διαδικασίες, οι servicers αντί να περιμένουν να εισπράξουν τα λεφτά που έχουν συμφωνήσει με τους δανειολήπτες, ξαναπακετάρουν τα νέα «ρυθμισμένα δάνεια» και τα …πουλάνε …πάλι …στις τράπεζες!

FORBES: ΟΙ ΚΡΥΦΕΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ GOOGLE ΓΙΑ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΧΡΗΣΤΩΝ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ !!!




Του Thomas Brewster


Το 2019, ομοσπονδιακοί ερευνητές στο Ουισκόνσιν είχε επιδοθεί στο κυνήγι ανδρών που πίστευαν ότι συμμετείχαν σε κύκλωμα εμπορίας και σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικης. Το κορίτσι είχε εξαφανιστεί εκείνη τη χρονιά, αλλά εμφανίστηκε ισχυριζόμενη ότι είχε απαχθεί και είχε πέσει θύμα σεξουαλικής επίθεσης, σύμφωνα με ένταλμα έρευνας το οποίο είδε το Forbes.

Σε μια προσπάθεια να συλλάβουν τους δράστες, οι ομοσπονδιακοί ερευνητές στράφηκαν στην Google, ζητώντας από τον τεχνολογικό κολοσσό να τους παράσχει πληροφορίες για οποιονδήποτε είχε αναζητήσει στο διαδίκτυο το όνομα του θύματος, το όνομα της μητέρας του με δύο διαφορετικούς τρόπους γραφής και την διεύθυνσή του για διάστημα 16 ημερών κατά τη διάρκεια του χρόνου.

Αφού της ζητήθηκε να παράσχει όλους τους σχετικούς λογαριασμούς Google και τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις (IP) όσων έκαναν αυτές τις αναζητήσεις, η Google παρείχε τα στοιχεία στα μέσα του 2020, αν και τα δικαστικά έγγραφα δεν αποκαλύπτουν για ποιο αριθμό χρηστών έστειλε στοιχεία στην κυβέρνηση η εταιρεία.

Πρόκειται για μια σπάνια περίπτωση του λεγόμενου εντάλματος για "λέξεις-κλειδιά”, ενώ με βάση τον αριθμό των όρων που αναζητήθηκαν, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες σχετικές έρευνες που έχουν ζητηθεί.

ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΑΝΑΚΛΗΣΕΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ !!!



Τσουνάμι ανακλήσεων για 13 μάρκες και 46 μοντέλα [πίνακας]


Η 39η εβδομάδα του χρόνου ήταν ασυνήθιστα… πλούσια σε ανακλήσεις. Τέσσερα εκδόθηκαν από τη Mercedes-Benz και την Porsche, δύο από την Audi. Οι Citroën, Cupra, FIAT, Ford, Hyundai, Mitsubishi, Renault, Škoda, Volkswagen και Volvo έχουν ανακοινώσει από μία ανάκληση.

Τα πεντάλ φρένων του ομίλου Volkswagen ήταν ήδη η αιτία ανακλήσεων και στο παρελθόν. Τον περασμένο Δεκέμβριο, η Volkswagen αναγκάστηκε να ανακαλέσει χιλιάδες νέα αυτοκίνητα λόγω προβλήματος με το πεντάλ του φρένου. Ένα μήνα αργότερα, αποδείχθηκε ότι το ζήτημα επηρέαζε επίσης μοντέλα και από άλλες μάρκες του Ομίλου: Το πεντάλ φρένου θα μπορούσε να γίνει ανενεργό σε περισσότερα από 60.000 μοντέλα VW, Audi, Škoda και SΕΑΤ.

Μια νέα ανάκληση για τον ίδιο λόγο ανακοινώθηκε αυτήν την εβδομάδα για 4.239 VW Arteon και Passat που κατασκευάστηκαν μεταξύ Νοεμβρίου 2019 και Μαΐου 2021. Το ωστήριο ενεργοποίησης μπορεί να μην έχει βιδωθεί κατάλληλα στο ενισχυτή των φρένων και μπορεί να αποσυνδεθεί. Κατά συνέπεια, δεν θα υπάρχει πλέον καμία μηχανική σύνδεση μεταξύ του πεντάλ και της υποβοήθησης. Κατά συνέπεια, το φρενάρισμα θα είναι δυνατό μόνο ενεργοποιώντας τη ρυθμιζόμενη λειτουργία πέδησης έκτακτης ανάγκης του ηλεκτρονικού χειρόφρενου (EPB), χρησιμοποιώντας τον διακόπτη EPB στην κεντρική κονσόλα.

Το ίδιο ελάττωμα μπορεί να υπάρχει και στο Škoda Superb από το δεύτερο 6μηνο του 2019. Ωστόσο, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Škoda Auto στον ιστότοπο car-recalls.eu, η ανάκληση αφορά μόνο εννέα αυτοκίνητα: Τρία αυτοκίνητα στη Γερμανία, δύο στο Ηνωμένο Βασίλειο και από ένα στην Πολωνία, στην Ελβετία, στην Αυστρία και στη Δανία.

Η Audi ανακαλεί επίσης μοντέλα A3, Q3 και e-tron λόγω προβλημάτων φρένων ή ενισχυτή φρένων-δείτε τον παρακάτω πίνακα.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΔΝΤ ΣΤΑ ΚΡΑΤΗ: ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΤΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΑΣ !!!



Οι χώρες πρέπει να σχεδιάσουν πολιτικές μείωσης του χρέους τους επισημαίνει σε έκθεση του το ΔΝΤ.

Όπως αναφέρει το Ταμείο σε έκθεση του οι κυβερνήσεις πρέπει να αρχίσουν να σχεδιάζουν την επάνοδό τους σε πιο βιώσιμους προϋπολογισμούς, με πολιτικές που θα κερδίσουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών μετά τα πρωτοφανή μέτρα δημοσιονομικής στήριξης που έλαβαν για να αντιμετωπίσουν την πανδημία, τονίζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε έκθεσή του (Fiscal Monitor).

Το ενδεδειγμένο χρονικό σημείο για την έναρξη της μείωσης των ελλειμμάτων και του χρέους εξαρτάται από τις συνθήκες που ισχύουν σε κάθε χώρα, επισημαίνει το Ταμείο, τονίζοντας ότι η αντιμετώπιση της έκτακτης υγειονομικής ανάγκης παραμένει κρίσιμης σημασίας, ιδιαίτερα στις χώρες που η πανδημία δεν είναι ακόμη υπό έλεγχο, και ότι η δημοσιονομική στήριξη θα είναι απαραίτητη έως ότου ισχυροποιηθεί η ανάκαμψη.

Πώς πρέπει να γίνει ο σχεδιασμός

Ο σχεδιασμός πρέπει να λάβει υπόψη παράγοντες, όπως το στάδιο της πανδημίας, τις υφιστάμενες δημοσιονομικές αδυναμίες, τον κίνδυνο οικονομικών πληγών, την πίεση από τη γήρανση του πληθυσμού, τις αναπτυξιακές ανάγκες και παραδοσιακές δυσκολίες στην είσπραξη εσόδων.

Στο κεφάλαιο του Fiscal Monitor, με τίτλο «Ενισχύοντας την αξιοπιστία των δημόσιων οικονομικών», το ΔΝΤ αναφέρει ότι οι χώρες μπορούν να αγοράσουν χρόνο και να κάνουν λιγότερο επώδυνη τη σταθεροποίηση του χρέους δεσμευόμενες για τη βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών τους με αξιόπιστα μεσοπρόθεσμα πλαίσια. «Όταν οι δανειστές πιστεύουν ότι οι κυβερνήσεις είναι δημοσιονομικά υπεύθυνες, η χρηματοδότηση υψηλότερων ελλειμμάτων και ανακυκλώσεων χρέους γίνεται ευκολότερη», σημειώνεται.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1.000.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΖΟΥΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ !!!

ΑΥΤΟ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ
​Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοίνωσε στοιχεία για την επάρκεια τροφής, όπως προκύπτουν από την Έρευνα Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης των Νοικοκυριών (SILC), έτους 2020, με περίοδο αναφοράς εισοδήματος το έτος 2019.





Η έρευνα αποτελεί τη βασική πηγή αναφοράς των συγκριτικών στατιστικών για την κατανομή του εισοδήματος και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Σύμφωνα με τα δεδομένα, το 6,1% του πληθυσμού (8,0% το 2019) δήλωσε ότι αντιμετώπισε μέτρια και σοβαρή ανεπάρκεια τροφής, ενώ το 1,6% του πληθυσμού (1,5% το 2019) δήλωσε ότι αντιμετώπισε μόνο σοβαρή ανεπάρκεια τροφής (σύμφωνα με την παγκόσμια τυπική κλίμακα FIES)

Σημειώνεται πως ένα νοικοκυριό θεωρείται ότι έχει μέτρια και σοβαρή ανεπάρκεια τροφής όταν τουλάχιστον ένα μέλος του νοικοκυριού δήλωσε ότι, κατά τη διάρκεια των 12 προηγούμενων μηνών πριν τη διενέργεια της έρευνας, αναγκάστηκε να παραλείψει ένα γεύμα, έφαγε λιγότερο από όσο θεωρούσε ότι είχε ανάγκη, έμεινε χωρίς τροφή, πεινούσε αλλά δεν έφαγε, πέρασε μια ολόκληρη ημέρα χωρίς τροφή, λόγω έλλειψης χρημάτων ή άλλων πόρων.

Ένα νοικοκυριό θεωρείται ότι έχει σοβαρή ανεπάρκεια τροφής, όταν τουλάχιστον ένα μέλος του νοικοκυριού δήλωσε ότι, κατά τη διάρκεια των 12 προηγούμενων μηνών πριν τη διενέργεια της έρευνας, πέρασε μια ολόκληρη ημέρα χωρίς τροφή λόγω έλλειψης χρημάτων ή άλλων πόρων.

Στο γράφημα απεικονίζονται τα ποσοστά ανά συνιστώσα της κλίμακας ανεπάρκειας τροφής (FIES). Πιο συγκεκριμένα:

ΗΠΑ-ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ: Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΓΡΙΦΟΣ ΤΟΥ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ !!!




H δημιουργία ενός ρυθμιστικού πλαισίου για την αγορά του ψηφιακού χρήματος έχει αναδειχθεί σε πολιτικό θέμα, με κάποιους Ρεπουμπλικάνους να αντιδρούν στην πρόθεση του επικεφαλής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ Γκάρι Γκέσλερ, να αντιμετωπισθούν τα κρυπτονομίσματα ως επενδύσεις.

Την ίδια ώρα, εντείνεται το λόμπινγκ των εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε αυτήν την αγορά, επιβεβαιώνοντας αρχίζουν να προσαρμόζονται στις νόρμες παραδοσιακών κλάδων της οικονομίας. Ενδεικτική είναι η εκστρατεία «Fight for the Future» ενάντια σε μέτρο που συζητείται στο Κογκρέσο για την καταγραφή των συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα από τις φορολογικές αρχές των ΗΠΑ.

Η διαπραγμάτευση των κρυπτονομισμάτων και προϊόντων που απορρέουν από αυτά έχει εκτοξευθεί στα ύψη κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, φθάνοντας έως και τα 2 τρισ δολάρια και οδηγώντας τις αποτιμήσεις των αντίστοιχων πλατφορμών όπως είναι η Coinbase σε δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια. Εντούτοις, ο Τομ Έμερ που είναι μέλος των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο θεωρεί πως η εποπτεία των κρυπτονομισμάτων από τη SEC μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στους μικροεπενδυτές και στην ανάπτυξη της καινοτομίας.

Ανάλογη θέση πήρε, επίσης, η Χέστερ Πιρς, η οποία είχε διοριστεί από τον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στα ανώτατα κλιμάκια της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των SEC. «Ανησυχώ διότι η αρχική αντίδραση μιας εποπτικής αρχής είναι να ρυθμίσει μια αγορά. Αλλά δεν είμαι σίγουρη πως αυτό θα είναι ωφέλιμο για την καινοτομία», είχε δηλώσει σε συνέντευξη στους Financial Times.

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021

ΣΩΡΕΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΤΙΣ BMW X5 !!!




Η BMW X5 είναι ένα πολυτελές SAV που προορίζεται για όσους επιθυμούν να κινούνται με ένα ξεχωριστό μοντέλο δαπανώντας δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ισχυρίζεται ακόμη ότι η νεότερη σειρά Χ5 διαθέτει κορυφαία αξιοπιστία αλλά οι ιδιοκτήτες της φαίνεται ότι έχουν διαφορετική άποψη.

Μάλιστα πολλοί εξ αυτών εκτιμούν πως το όχημα διαθέτει ελαττωματικό ηλεκτρικό σύστημα, προβληματικό σύστημα μετάδοσης κίνησης, κακή κατασκευή και επικίνδυνους τροχούς.

Όπως επισημαίνεται στην ιστοσελίδα του δικηγορικού γραφείου Lemberg Law το ηλεκτρικό σύστημα, ο κλιματισμός αλλά και το σύστημα διεύθυνσης αποτελούν μερικά κορυφαία παράπονα από ιδιοκτήτες BMW X5 τα οποία κατατέθηκαν στην Εθνική Υπηρεσία Οδικής Ασφάλειας και Κυκλοφορίας (NHTSA) των ΗΠΑ.

ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΕΝΟΙΚΙΑ: ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ 98% ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ !!!





Τρέχοντας 15 κύκλους συμψηφισμών με φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ και ΦΠΑ, η ΑΑΔΕ συμψήφισε αποζημιώσεις ενοικίων για 383.505 ιδιοκτήτες, δηλαδή το 98,2% του συνόλου.

Για το 1,8%, που απομένει, δηλαδή 7.080 δικαιούχους, ο συμψηφισμός δεν κατέστη εφικτός, διότι όταν αναζητούνταν οφειλές φόρου εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ ή ΦΠΑ για να συμψηφιστούν, δεν υπήρχαν.

ΕΝΤΟΛΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ: ΤΡΕΞΤΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ, ΝΕΟ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ "ΣΦΑΓΗ" ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html





Πλειστηριασμοί, αιτήσεις ν. Κατσέλη και Φορέας του Πτωχευτικού στο τραπέζι των Θεσμών

Από το insider.gr


Στο τραπέζι των Θεσμών μπαίνουν σήμερα τα θέματα του τραπεζικού τομέα για την 12η αξιολόγηση της χώρας σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του insider.gr, το «μενού» των διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση – σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων – έχει το πρωί τα θέματα του Υπουργείου Δικαιοσύνης και το μεσημέρι τα θέματα του Υπουργείου Οικονομικών.

Στην προηγούμενη θετική αξιολόγηση, οι τραπεζικές μεταρρυθμίσεις είχαν ιδιαίτερη βαρύτητα, με την Κομισιόν να εξάρει στην έκθεσή της τη μείωση των κόκκινων δανείων μέσω του «Ηρακλή». Επεσήμαινε, ωστόσο, καθυστέρηση σε συναφείς μεταρρυθμίσεις μέσω των οποίων επιταχύνονται οι ανακτήσεις οφειλών και μπορεί να αποτυπωθεί και πρακτικά στους ισολογισμούς των τραπεζών το όφελος από την ποσοτική μείωση των NPLs.

Στο πλαίσιο αυτό παραμένουν εκκρεμότητες που θα συζητηθούν σήμερα ώστε να διαπιστωθεί η πρόοδος που καταγράφεται. Πρόκειται για:

ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ, ΟΥΤΕ ΔΥΟ: ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ 4.000 ΥΠΟΧΡΕΟΙ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΓΙΑ ΨΕΥΔΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ !!!





Στον εισαγγελέα κατηγορούμενοι, για πόθεν έσχες, 4.000 φορολογούμενοι!


Τέσσερεις χιλιάδες φορολογούμενους, μεταξύ των οποίων και κρατικούς λειτουργούς, που... ξέχασαν να δηλώσουν πόθεν έσχες, ή δήλωσαν ανακριβή στοιχεία, στέλνει στον εισαγγελέα κατηγορούμενους ο νέος Πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, Αντεισαγγελέας ΑΠ ε.τ Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

Ηταν το αποτέλεσμα των περίπου 20.000 ελέγχων, που έγιναν, μέχρι τώρα, από το νέο Πρόεδρο της Αρχής, στους δύο μήνες, που ανέλαβε υπηρεσία.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΔΟΤΟ: ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΟΙ...ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΕΣ !!!

 



Γράφει ο Πάνος Λελιάτσος


ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ....

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ Η ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΛΛΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΗΔΕΙΩΝ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΘΑΨΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΠΑΘΕ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Ο ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΝΑ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ....

ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΑΥΤΟ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ...

Η ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

(ΒΙΝΤΕΟ) ΠΡΟΣΟΧΗ: ΝΕΑ ΑΠΑΤΗ ΜΕΣΩ SMS !!!

 

ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ: ΑΘΩΟΣ Ο ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ !!! 2 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΣΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ !!!



Από το iskra.gr


Απόφαση σταθμό εξέδωσε σήμερα(σ.σ. χθες) το Δ΄τριμελές πλημμελειοδικείο Αθηνών με την οποία ο Παν. Λαφαζάνης αθωώθηκε από τις κατηγορίες παρεμπόδισης πλειστηριασμού για τις οποίες είχε μηνυθεί από fund-κοράκι με έδρα τη Μονρόβια της Λιβερίας, το οποίο ενδιαφερόταν να υπερθεματίσει στην υπό πλειστηριασμό κατοικία.

Από την άλλη το δικαστήριο καταδίκασε σε δυο χρόνια φυλακή τη συμβολαιογράφο που πραγματοποίησε, σύμφωνα με το δικαστήριο, εικονικά και παράνομα τον εν λόγω πλειστηριασμό και τον καταχώρησε σε τράπεζα η οποία και εκπλειστηρίαζε την συγκεκριμένη πρώτη κατοικία.

Ο Παναγ. Λαφαζάνης στην αγόρευση του τόνισε ότι είναι «όνειδος να βρίσκεται αυτός στο εδώλιο του κατηγορουμένου γιατί πήγε μαζί με συναγωνιστές του να προασπίσει σπίτια φτωχών νοικοκυριών ενώ μένει στο απυρόβλητο και εξουσιάζει τον τόπο ένα υποτελές πολιτικό κατεστημένο που πτώχευσε, βούλιαξε, κατάκλεψε, ξεπούλησε και ξεπουλάει τη χώρα, ενώ φτωχοποίησε και εξαθλίωσε μεγάλος μέρος της κοινωνίας».

ΠΟΙΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ;;; ΤΡΑΠΕΖΕΣ+FUNDS ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ !!!

 


Γράφει ο Πάνος Λελιάτσος


EΣΕΙΣ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 100.000 ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΞΕΝΩΝ...

ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΜΟ...

ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΑΠΟ ΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΟΔΗΓΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΝΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ....

300.000.000€ ΝΕΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ !!!

 



ΦΩΤΟ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ(8/10/2021)

ΑΓΡΙΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΑΝΩ ΤΟΥ 12% ΣΤΟΝ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ !!!



Σημαντική μείωση στον κατώτατο μισθό σημειώθηκε στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία, με τη χώρα μας να είναι η μία από τις μόλις τρεις που «ψαλίδισαν» τις μίνιμουμ απολαβές των εργαζομένων τους από το 2010.

Σύμφωνα με έρευνα του «money.co.uk» που συνέκρινε τους ισχύοντες κατώτατους μισθούς σε κάθε χώρα σε σχέση με αυτούς δέκα χρόνια πριν, η Ελλάδα είναι στη δεύτερη θέση των «χαμένων», αφού από τις 4,80 λίρες την ώρα (περί τα 5,64 ευρώ), οι ελάχιστες απολαβές έπεσαν στις 4,22 λίρες την ώρα (περί τα 4,96 ευρώ). Πρόκειται για μείωση 12,12%, η οποία μόνο αμελητέα δεν είναι.

Μόνο οι ΗΠΑ είχαν μεγαλύτερες απώλειες, με τις απολαβές ανά ώρα να πέφτουν από τις 6,25 λίρες την ώρα το 2010 (9ες υψηλότερες παγκοσμίως) στις 5,31 λίρες μια δεκαετία αργότερα, ήτοι μείωση 15,12%.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ «ΗΛΙΟΣ» ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: ΣΧΗΜΑ RWE-ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ...ΑΦΕΝΤΙΚΑ !!!




Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες και η γερμανική RWE ανακοίνωσαν τη δημιουργία επενδυτικού σχήματος στον χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, με απώτερο στόχο συνολικές επενδύσεις ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ. Αρχικός στόχος της συμφωνίας κοινοπραξίας είναι η δημιουργία φωτοβολταϊκών έργων ισχύος έως 2 GW, με δυνατότητα επέκτασης της συνεργασίας των δύο εταιρειών.

Η ανακοίνωση:

Η Ελλάδα είναι μία από χώρες της Ευρώπης με την μεγαλύτερη ηλιοφάνεια και με φιλόδοξα αναπτυξιακά σχέδια για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Δύο ενεργειακοί όμιλοι με μεγάλη εμπειρία, η RWE και η ΔΕΗ, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να συμβάλουν στην επιτάχυνση της ελληνικής ενεργειακής μετάβασης αναπτύσσοντας μεγάλης κλίμακας φωτοβολταϊκά έργα στη χώρα, συνολικής ισχύος έως δύο gigawatts (GW). Μέσω αυτής της συνεργασίας, η ελληνική επιχείρηση ηλεκτρικής ενέργειας θα συνεχίσει την απολιγνιτοποίηση του χαρτοφυλακίου της και τη στροφή της στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Για την RWE, έναν από τους κορυφαίους παραγωγούς ανανεώσιμης ενέργειας, αυτή η συνεργασία σηματοδοτεί την πρώτη της είσοδο στην ελληνική αγορά.

Ο Κωνσταντίνος Μαύρος, Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, δήλωσε μετά την υπογραφή της συμφωνίας: «Η ΔΕΗ έχει δεσμευτεί να ηγηθεί της ενεργειακής μετάβασης στη χώρα. Η εξωστρέφεια είναι ζωτικής σημασίας για τον μετασχηματισμό του ομίλου μας. Σε συνεργασία με ισχυρούς εταίρους, είμαστε σε καλό δρόμο για την επίτευξη των φιλόδοξων στόχων μας και τη χάραξη της δικής μας πράσινης συμφωνίας. Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στο ταξίδι μας, καλωσορίζουμε την RWE στην Ελλάδα και προσβλέπουμε στην από κοινού ανάπτυξη έργων πρωτοφανούς κλίμακας στη χώρα».

Από την πλευρά της, η Katja Wünschel, COO Onshore and PV Europe and Asia-Pacific of RWE Renewables (Γενική Διευθύντρια Επιχειρήσεων Χερσαίων Φ/Β Ευρώπης και Ασίας-Ειρηνικού της RWE Renewables), προχώρησε στην εξής δήλωση: «Ευρωπαϊκές συνεργασίες, όπως αυτή η συνεργασία μας με τη ΔΕΗ, είναι απαραίτητες για την υλοποίηση της ενεργειακής μετάβασης. Η Ελλάδα είναι μια πολλά υποσχόμενη αγορά ανάπτυξης για εμάς, λόγω υψηλών επίπεδων ηλιακής ενέργειας και της σαφής προσήλωσής της στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ως μία από τις κορυφαίες εταιρείες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας παγκοσμίως, θα συμβάλουμε σημαντικά με την εμπειρία και τις γνώσεις μας ώστε να διασφαλίσουμε ότι η συνεργασία αυτή θα είναι επιτυχής. Η ανάπτυξη νέων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αποτελεί σαφή προτεραιότητα/στόχο της RWE».

Μετά την υπογραφή της Συμφωνίας επί των Ενδεικτικών Όρων (Heads of Terms) στις αρχές του τρέχοντος έτους, η RWE Renewables (51 %) και η ΔΕΗ Ανανεώσιμες (49 %) υπέγραψαν συμφωνίες για τη δημιουργία κοινής επιχείρησης μέσω της οποίας θα μπορούν να υλοποιήσουν από κοινού έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα. Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες θα συνεισφέρει εννέα φωτοβολταϊκά έργα συνολικής συνδυασμένης ισχύος έως 940 megawatts (870 MWac), τα οποία βρίσκονται στην Βόρεια Ελλάδα, στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, εντός των ορίων του πρώην ανοικτού ορυχείου στο Αμύνταιο. Η RWE Renewables εξασφάλισε μια σειρά φωτοβολταϊκών έργων παρόμοιου μεγέθους με σκοπό την ένταξή της στην κοινοπραξία. Τα φωτοβολταϊκά έργα βρίσκονται σε διάφορα στάδια ανάπτυξης: Τα έργα που βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία το 2023. Περαιτέρω έργα σε πρώιμο στάδιο θα μπορούσαν να ακολουθήσουν το 2025. Αμφότερα τα μέρη συμφώνησαν να διατηρήσουν εμπιστευτικούς τους οικονομικούς όρους της συναλλαγής.

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΡΕΥΜΑΤΟΣ: ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΙ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ !!!

 


ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟ ΟΙ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ !!! ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ, ΕΝΩ ΘΑ ΞΕΠΑΓΙΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ !!!


 

ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!





Μειώθηκαν στα 422 δισ. τα κόκκινα δάνεια στην Ευρωζώνη - Στην Ελλάδα το υψηλότερο ποσοστό


Τα κόκκινα δάνεια στο τραπεζικό σύστημα της ευρωζώνης μειώθηκαν το δεύτερο τρίμηνο στο χαμηλότερο επίπεδο από το δεύτερο τρίμηνο του 2015, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στις 114 μεγαλύτερες τράπεζες της ζώνης του ευρώ υποχώρησαν στα 422 δισ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο από 455 δισ. το πρώτο τρίμηνο του 2021 με τον δείκτη NPL να μειώνεται στο 2,32%.

Όπως αναφέρει η ΕΚΤ, η μείωση ήταν αποτέλεσμα της συρρίκνωσης του αποθέματος των κόκκινων δανείων και παράλληλα της αύξησης των συνολικών δανείων.

Σε επίπεδο χώρας, ο δείκτης NPL κυμάνθηκε από το 0,68% στο Λουξεμβούργο, το χαμηλότερο ποσοστό, μέχρι το 14,8% στην Ελλάδα που είναι και το υψηλότερο ποσοστό στην ευρωζώνη.

Μετά την Ελλάδα ακολουθούν η Κύπρος, η Πορτογαλία, η Ιταλία, η Μάλτα, η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Σλοβενία – όλες με δείκτες NPL πάνω από το μέσο όρο του 2,32% της ευρωζώνης που μειώθηκε περαιτέρω το δεύτερο τρίμηνο από 2,54% το πρώτο τρίμηνο.

Αντίθετα, ο δείκτης NPL στα τραπεζικά συστήματα της Γαλλίας, της Αυστρίας, της Λετονίας, της Ολλανδίας, του Βελγίου, της Φινλανδίας της Γερμανίας και της Λιθουανίας είναι χαμηλότερος από το μέσο όρο του 2,32%, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΚΤ.

Η ΣΟΥΗΔΙΑ ΠΑΓΩΝΕΙ ΤΟ ΚΟΡΩΝΟ-ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΗΣ MODERNA ΛΟΓΩ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΩΝ !!!



Η Σουηδία ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τη χορήγηση του εμβολίου της Moderna κατά του κορωνοϊού στους νέους, μετά από αναφορές για πιθανές σπάνιες παρενέργειες, όπως μυοκαρδίτιδα.

Συγκεκριμένα, η απόφαση αφορά όλα τα άτομα γεννημένα το 1991 και ύστερα, ανακοίνωσε σήμερα η σουηδική αρχή υγείας. Σύμφωνα με την αρχή, τα στοιχεία δείχνουν αύξηση στα περιστατικά μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας μεταξύ νέων που είχαν κάνει το εμβόλιο.

«Η σύνδεση είναι ιδιαίτερα σαφής στην περίπτωση του εμβολίου Spikevax της Moderna, ιδίως μετά τη δεύτερη δόση», αναφέρει σε ανακοίνωση, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι το ρίσκο είναι πολύ χαμηλό. Η αρχή πλέον συνιστά τη χορήγηση του εμβολίου των Pfizer/Biontech. Άτομα γεννημένα το 1991 ή ύστερα που είχαν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου της Moderna, περίπου 81.000, δεν πρόκειται να κάνουν τη δεύτερη δόση», ανακοίνωσε η αρχή.

ΑΑΔΕ: ΕΤΣΙ ΘΑ ΡΥΘΜΙΣΕΤΕ ΤΑ ΚΟΡΩΝΟΧΡΕΗ ΣΑΣ !!!






Aνοιξε η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για τη ρύθμιση των χρεών της πανδημίας σε 36 άτοκες δόσεις ή σε έως 72 δόσεις με επιτόκιο 2,5%. Οι φορολογούμενοι που επλήγησαν την περίοδο της Covid19 μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις έως την 31η Δεκεμβρίου 2021. H υπαγωγή τους στη ρύθμιση συντελείται με την καταβολή της πρώτης δόσης μέχρι και την 31η Ιανουαρίου 2022. Οι επόμενες δόσεις της ρύθμισης καταβάλλονται έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επομένων μηνών.

Η ρύθμιση αφορά στα χρέη προς την εφορία των πληττομένων, που βεβαιώθηκαν την περίοδο από την 1η Μαρτίου 2020 έως την 31η Ιουλίου 2021. Το ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης δεν μπορεί να είναι κατώτερο των 30 ευρώ για οφειλές έως 1.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων τόκων και προσαυξήσεων ή κατώτερο των 50 ευρώ για οφειλές άνω των 1.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων τόκων και προσαυξήσεων.

Aναλυτικά 12 ερωταπαντήσεις για τη νέα ρύθμιση οφειλών


1. Ποιοι μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση;

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΓΡΙΑ: Η INTRUM ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΠΡΑΣΙΝΑ...1 ΔΙΣ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΙΔΙΑ Η ΤτΕ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΟΤΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΚΑΤΑΠΕΦΤΟΥΝ ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΡΕΚΟΡ...ΑΦΟΥ ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ !!!
Ποιος δουλεύει ποιον τελικά σε αυτή τη χώρα ;;; Όλο αυτό είναι μια ωραία δικαιολογία για να γίνονται συναλλαγές-καρουζέλ κόκκινων δανείων, δηλαδή από τις τράπεζες στα funds και ξανά πίσω στις τράπεζες , με σίγουρη την κονόμα κάποιων...



Τι μεταδίδει το insider.gr


Γ. Γεωργακόπουλος: Η Intrum έκανε «πράσινα» για την Τρ. Πειραιώς δάνεια 1 δισ. ευρώ


Η ελληνική αγορά χρειάζεται διαχειριστές απαιτήσεων με υψηλή εξειδίκευση και ικανότητα να ανταποκριθούν σε μεγάλες και σύνθετες συναλλαγές, επισήμανε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Intrum Hellas, Γιώργος Γεωργακόπουλος, συμμετέχοντας στο συνέδριο της Smith Novak, Global NPL 2021.

Στην παρέμβασή του στο διεθνές συνέδριο, στο οποίο μετέχουν εκπρόσωποι από όλο το φάσμα του οικοσυστήματος των NPLs, o κ. Γεωργακόπουλος τόνισε την ανάγκη να υπάρξουν κανόνες και συγκεκριμένη διαδικασία για την επάνοδο στο τραπεζικό σύστημα των δανείων που περιλαμβάνονται σε τιτλοποιήσεις και τα οποία μέσω της διαχείρισης, «θεραπεύονται».

«Ενώ υφίσταται πλαίσιο για τα δάνεια που «πρασινίζουν» και επιστρέφουν στις τράπεζες – εμείς το 2020 επιστρέψαμε στην Τράπεζα Πειραιώς δάνεια της τάξης του 1 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 300 εκατ. ευρώ επιχειρηματικά δάνεια – δεν υπάρχει πρόβλεψη για δάνεια που εντάσσονται σε πακέτα τιτλοποιήσεων και γίνονται εκ νέου εξυπηρετούμενα», σημείωσε, θέτοντας ένα ζήτημα που θα προκύψει μετ' επιτάσεως στη συνέχεια καθώς ο μεγαλύτερος όγκος των NPLs είναι πλέον τιτλοποιημένα δάνεια.

ΜΑΖΙΚΗ ΨΥΧΩΣΗ: ΠΩΣ Η ΜΑΖΑ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΑΚΟΗ !!!



Αυτό το βίντεο εξερευνά την πιο επικίνδυνη από όλες τις ψυχικές επιδημίες, τη μαζική ψύχωση. Η μαζική ψύχωση είναι μια επιδημία τρέλας που συμβαίνει όταν ένα μεγάλο μέρος μιας κοινωνίας χάνει την επαφή της με την πραγματικότητα και βυθίζεται σε αυταπάτες. Ένα τέτοιο φαινόμενο δεν αποτελεί προϊόν φαντασίας. Δύο παραδείγματα μαζικών ψυχώσεων είναι το αμερικανικό και ευρωπαϊκό κυνήγι μαγισσών του 16ου και 17ου αιώνα και η άνοδος του ολοκληρωτισμού τον 20ό αιώνα.

Αυτό το βίντεο έχει ως στόχο να απαντήσει σε ερωτήματα γύρω από τις μαζικές ψυχώσεις: Τι είναι; Πώς ξεκινάνε; Έχουν ξανασυμβεί; Βιώνουμε μια τέτοια αυτή τη στιγμή; Και αν ναι, πώς μπορούν να αντιστραφούν τα στάδια μιας μαζικής ψύχωσης;

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

EUROBANK: ΠΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ !!!




Κλειστά θα είναι μέχρι το τέλος Οκτωβρίου δύο καταστήματα της Eurobank στο κέντρο της Αθήνας, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η ανακαίνιση και αναβάθμισή τους.

Οι αλλαγές αφορούν τόσο την εικόνα των καταστημάτων, όσο και τον τρόπο λειτουργίας τους και πραγματοποιείται σταδιακά σε όλο το δίκτυο της τράπεζας.

Στόχος είναι να απολαμβάνουν οι πελάτες της μία νέα εμπειρία τραπεζικής εξυπηρέτησης.

Ήδη κάποια καταστήματα έχουν παραδοθεί, όπως είχε γράψει το Moneyonline πριν λίγες ημέρες, παρουσιάζοντας και το αναμορφωμένο λογότυπο της τράπεζας.

Πού βρίσκονται

Η ανακαίνιση γίνεται αυτήν τη στιγμή στα εξής καταστήματα:

Βουκουρεστίου, που είναι κλειστό από 10/09 έως τέλη Οκτωβρίου.

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

ΔΕΙΤΕ ΤΟ «ΕΛΛΑΔΑ, Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ !!!

 

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ DGCOMP Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ !!!



Ύστερα από καταγγελίες του ιδιωτικού τομέα της υγείας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού (DGCom), κλήθηκε να διερευνήσει το ενδεχόμενο να παραβιάζονται κανόνες υγιούς ανταγωνισμού στην ελληνική ασφαλιστική αγορά και στην αγορά υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, η DGcom ήταν υποχρεωμένη να διερευνήσει τις καταγγελίες περί αθέμιτου ανταγωνισμού, όπως άλλωστε προκύπτει από σχετική επιστολή που έστειλε στην αρμόδια διεύθυνση του υπ. Οικονομικών. 

Από τις καταγγελίες που δέχθηκε η DGCom, καλείται να ελέγξει κυρίως το ζήτημα που σχετίζεται με τις συμβάσεις της Εθνικής Ασφαλιστικής με νοσοκομεία του ιδιωτικού τομέα, όπου η CVC είναι μέτοχος. 

ΘΑ ΞΕΠΑΓΙΑΣΕΙ Η ΧΩΡΑ: ΕΩΣ 1,30€ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ !!! ΑΥΞΗΣΗ 40% ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΕΡΥΣΙ !!!



Θα γίνει της...αιθαλομίχλης σε όλη την Ελλάδα !!!


Με τα σημερινά δεδομένα, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα ανοίξει με τιμές πάνω από 1,10 ευρώ στην Αττική, πάνω από 1,20 στην περιφέρεια και πάνω από 1,30 στα νησιά, με αύξηση από πέρυσι περίπου 40%, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων Γ. Ασμάτογλου.

Ο κ. Ασμάτογλου, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε ότι εκτός από το πετρέλαιο θέρμανσης, μεγάλες ανατιμήσεις έχουμε και στο πετρέλαιο κίνησης, που με τη σειρά τους φέρνουν αυξήσεις σε μια σειρά από βασικά καταναλωτικά αγαθά.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΠΕΚ ζήτησε και πάλι την μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, εξηγώντας πως το κράτος δεν πρόκειται να χάσει έσοδα, τουναντίον θα βάλει περισσότερα χρήματα στα ταμεία του μέσα από την αυξημένη κατανάλωση.

ΔΕΙΤΕ «ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΚΟΥΕΙ;;» ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ !!!

 

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΘΥΡΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ΑΘΩΟΙ 3 ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΓΙΑ ΔΥΟ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ !!!

ΕΚΚΡΕΜΕΙ ΟΜΩΣ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΣΚΕΛΟΣ ΤΗΣ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΜΑΜΟΥΘ
Η συγκεκριμένη δίκη κινήθηκε μετά τις εγκλήσεις που υπέβαλαν δύο πελάτες της τράπεζας οι οποίοι μίσθωναν θυρίδες. Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι δεν αποδείχτηκε η ενοχή τους.




Αθώοι κρίθηκαν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τρεις τραπεζικοί υπάλληλοι (δύο εν ενεργεία κι ένας συνταξιούχος) για υπεξαίρεση χρηματικών ποσών από θυρίδες υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Ι. Δραγούμη, στη Θεσσαλονίκη. Παραπέμφθηκαν να δικαστούν για υπεξαίρεση από κοινού κατ’ εξακολούθηση.

Όπως αναφέρει το grtimes.gr στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν ένας υποδιευθυντής του υποκαταστήματος, ο προϊστάμενος και μια υπάλληλος του τμήματος θυρίδων θησαυροφυλακίου. Και οι τρεις αρνήθηκαν την κατηγορία που τους αποδόθηκε.

Η ποινική δίωξη κινήθηκε μετά τις εγκλήσεις που υπέβαλαν δύο πελάτες της τράπεζας οι οποίοι μίσθωναν θυρίδες για τη φύλαξη πολύτιμων αντικειμένων.

Στο κατηγορητήριο αναφερόταν ότι: Οι τρεις υπάλληλοι ενεργώντας από κοινού και χρησιμοποιώντας τα κλειδιά «pass partout» άνοιξαν δύο θυρίδες. Από την πρώτη άρπαξαν χρηματικό ποσό 5000 ευρώ , κατά το χρονικό διάστημα από την 1η έως την 28η Φεβρουαρίου 2016.

Από την δεύτερη, κατά το χρονικό διάστημα από 21 Ιουλίου 2017 έως 1 Νοεμβρίου 2018, αφαίρεσαν 6.600 ευρώ από το συνολικό ποσό των 50.000 ευρώ που ήταν τοποθετημένο μέσα σ’ αυτήν. Τελικά, το δικαστήριο έκρινε ότι δεν αποδείχτηκε η ενοχή τους και τους κήρυξε αθώους.

Άλλοι 6 κατηγορούμενοι

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ: ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΟΧΟΥΣ !!!



Ο επιχειρηματίας Ευάγγελος Μυτιληναίος σε πρόσφατες δηλώσεις του ανέδειξε το κορυφαίο θέμα των ημερών για τον κλάδο των ιδιωτών παρόχων ενέργειας που είναι οι απλήρωτοι λογαριασμοί.

Σύμφωνα με τον Reporter ήδη έχει σημάνει συναγερμός στις εταιρίες προμηθευτών ενέργειας αλλά και στη ΔΕΗ καθώς ξεκίνησε το τσουνάμι ανεξόφλητων λογαριασμών ρεύματος που θα σαρώσει τις εταιρείες προμηθευτών ενέργειας μέσα στον Οκτώβριο όπου λήγουν οι ημερομηνίες πληρωμής.

Οι εταιρίες προσπαθούν να διαχειριστούν μία πρωτόγνωρη κατάσταση των τελευταίων δέκα ετών από την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας. Οι δυσκολίες των νοικοκυριών να αποπληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος είναι εμφανής από τα γεγονός ότι η μέση τιμή της Mwh τη χρονιά που πέρασε ήταν στα 42,94 ευρώ σύμφωνα με τα στοιχεία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και η τρέχουσα μέση τιμή για τo οκτάμηνο Ιανουαρίου Αυγούστου 2021 διαμορφώνεται στα 89,596 ευρώ ανά Mwh. Μία τετραμελή οικογένεια με κατανάλωση ρεύματος 1500 Kwh το τετράμηνο πλήρωνε μόνο για την αξία του ρεύματος συνολικά 64,41 ευρώ το 2020. Φέτος με την αντίστοιχη κατανάλωση ρεύματος το κόστος εκτοξεύεται στα 134,3 ευρώ.

ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ: ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ !!!




Το 2013, περίπου 70.000 συνταξιούχοι εισέπραξαν αναδρομικά ποσά που δικαιούνταν για την περίοδο 2000-2012. Όμως, δεν δήλωσαν τα ποσά αυτά στις φορολογικές δηλώσεις του 2014 που υπέβαλαν για το έτος 2013. Φτάνοντας στο 2019, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), υπό τον κίνδυνο παραγραφής των υποθέσεων αυτών, επέβαλε στους 70.000 συνταξιούχους φόρους και πρόστιμα συνολικού ύψους άνω των 90 εκατομμυρίων ευρώ για αυτά τα ποσά που δεν δηλώθηκαν στην εφορία.

Και εδώ είναι το λεπτό σημείο: Οι φόροι και τα πρόστιμα καταλογίστηκαν τον Δεκέμβριο του 2019 αλλά κοινοποιήθηκαν τον Ιανουάριο του 2020!

Ακόμα και σήμερα δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχοι εξακολουθούν να θεωρούνται από τη εφορία οφειλέτες ποσών φόρων και προστίμων συνολικού ύψους δεκάδων εκατομμυρίων παρά το γεγονός ότι έχουν εκδοθεί δύο αποφάσεις από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) με τις οποίες ακυρώθηκαν ως αντισυνταγματικές οι διαδικασίες καταλογισμού των φόρων και των προστίμων για τις συγκεκριμένες υποθέσεις.

Την αντισυνταγματικότητα και την ακυρότητα της διαδικασίας, που ακολούθησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) επιβεβαίωσε η Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών (ΔΕΔ) που στις υπ’ αριθμόν 616/2021 και 618/2021 αποφάσεις που εξέδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας, πριν από 5 περίπου μήνες.

ΔΙΧΑΣΜΟΣ ΚΑΙ «ΕΜΦΥΛΙΟΠΟΛΕΜΙΚΟ» ΚΛΙΜΑ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΑΣΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ !!!


Όσο για τον Εμφύλιο...υπήρξαν και θα υπάρχουν πάντα οι χρήσιμοι ηλίθιοι για να κάνουν τις δουλίτσες τους ντόπια και διεθνή συμφέροντα...και ο νοών νοείτω...

ΣΕ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΡΕΚΟΡ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΜΕΤΡΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!! ΠΑΝΩ ΑΠΟ 15 ΔΙΣ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΣΕ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΥΡΙΔΕΣ !!!

 




Νέα αύξηση της κυκλοφορίας των μετρητών στην αγορά κατέγραψε τον Αύγουστο η Τράπεζα της Ελλάδος, εντείνοντας τον προβληματισμό για το χρήμα που μένει εκτός τραπεζικού συστήματος και «αποταμιεύεται» στα… στρώματα και στις θυρίδες.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, το νόμισμα σε κυκλοφορία, τον περασμένο Αύγουστο ανήλθε στο ποσό των 33,15 δισ. ευρώ, που αποτελεί και νέο ιστορικό ρεκόρ, από 33,04, που ήταν τον Ιούλιο.

Σύμφωνα με υπολογισμούς τραπεζικών στελεχών, από τα 33,15 δισ. ευρώ, ένα ποσό περίπου στα 15 δισ. ευρώ, είναι σε θυρίδες και στα στρώματα και το υπόλοιπο ποσό κυκλοφορεί στην αγορά για πληρωμές αγαθών και υπηρεσιών.

Μάλιστα, η διακράτηση μετρητών από νοικοκυριά και επιχειρήσεις και μάλιστα με αυξανόμενο ρυθμό, προκαλεί προβληματισμούς και ανησυχίες, καθώς είναι οξύμωρο (αν όχι ύποπτο) να συμβαίνει, σε μια περίοδο (τελευταία πενταετία) που έχουν δοθεί κίνητρα και έχουν αυξηθεί οι συναλλαγές με «πλαστικό χρήμα».

Η εξέλιξη αυτή ανησυχεί το υπουργείο οικονομικών και την ΑΑΔΕ, καθώς η κυκλοφορία του ρευστού στην αγορά και οι πληρωμές μετρητοίς αντί του πλαστικού χρήματος, αυξάνει τον κίνδυνο της φοροδιαφυγής, αλλά και της κυκλοφορίας μαύρου χρήματος.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΥΠΟΙΚ ετοιμάζει νέο πακέτο μέτρων για την ενίσχυση των συναλλαγών με κάρτες και γενικά τις πληρωμές μέσω του τραπεζικού συστήματος, ώστε να μην μπορούν να αποκρύπτονται από την Εφορία.

Η ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΦΟΥΣΚΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΤΙΝΑΞΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ !!!




Θα πρέπει να φοβόμαστε την κινεζική φούσκα;


Όλοι κάνουμε λάθη. Στις αρχές της δεκαετίας του 1980, ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Σάμιουλσον είχε δημοσιεύσει ένα άρθρο στο οποίο προέβλεπε ότι η οικονομία της Σοβιετικής Ένωσης θα ξεπερνούσε σε μέγεθος εκείνη των ΗΠΑ στο μέλλον. Ο Πολ Σάμιουλσον δεν ήταν οπαδός του σοβιετικού μοντέλου. Απλά, είχε κάνει λάθος στην εκτίμησή του. Η Σοβιετική Ένωση διαλύθηκε μερικά χρόνια αργότερα. Σήμερα, η ρωσική οικονομία είναι περίπου ίδια σε μέγεθος με εκείνη της Νοτίου Κορέας, που δεν έχει πρώτες ύλες και έχει πληθυσμό 50 εκατ. ατόμων έναντι 145 εκατ. της Ρωσίας.

Η Κίνα είναι σήμερα η 2η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, αλλά πολλοί προβλέπουν ότι θα ξεπεράσει εκείνη των ΗΠΑ σε λίγα χρόνια. Όμως, όλοι πλέον αναγνωρίζουν ότι το χρέος της ανεβαίνει ταχύτατα και η κινεζική αγορά ακινήτων μοιάζει με φούσκα. Στο τέλος του 2ου τριμήνου του 2021, το συνολικό χρέος της Κίνας ανέβηκε στο 329% του ΑΕΠ, σύμφωνα με τον IIF, έναντι 367% των ΗΠΑ και 353% του ΑΕΠ παγκοσμίως.

Πριν λίγες μέρες, πληροφορηθήκαμε επίσης για τις διακοπές ρεύματος σε πολλές -πάνω από 20- περιοχές της χώρας, που εξηγούν την άνωθεν εντολή προς τις κρατικές εταιρείες ενέργειας για εξασφάλιση των απαραίτητων ποσοτήτων φυσικού αερίου, πετρελαίου κ.λπ. Η εντολή έριξε λάδι στις τιμές του φυσικού αερίου και όχι μόνο, ενισχύοντας τον πληθωρισμό. Ακόμη, ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Κίνας επέκρινε την πολιτική της νομισματικής χαλάρωσης (QE) με τις αγορές τίτλων από την ΕΚΤ, την Fed κ.λπ., γιατί «προκαλεί ζημιά στη λειτουργία των αγορών». Όμως, δεν παρέλειψε να τροφοδοτήσει με μεγάλη ρευστότητα την κινεζική αγορά επί μέρες, για να καθησυχάσει τις αγορές όταν έγιναν γνωστά τα υπαρξιακά προβλήματα τoυ Evergrande Group, δηλ. του δεύτερου μεγαλύτερου παίκτη στην αγορά ακινήτων.

ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΡΑΚΑΛΑΕΙ ΤΟΝ ΜΑΝΤΩΝΑΝΑΚΗ ΝΑ ΤΗΣ ΚΑΝΕΙ...ΣΚΟΝΤΟ !!!




Δεν απέδωσε τα αναμενόμενα η κυβερνητική πρωτοβουλία να επιλυθούν με συμβιβασμό οι οικονομικές διαφορές του ξενοδόχου Παντελή Μαντωνανάκη με την ΕΤΑΔ και, κατ΄ επέκταση, με το Δημόσιο. Η Κυβέρνηση κατέβασε πρόταση να δοθούν 400 εκατ. ως αποζημίωση και ο επιχειρηματίας να συναινέσει στην επιστροφή του Lagonissi resort στο Δημόσιο. 

Ο Μαντωνανάκης δεν αποδέχθηκε την πρόταση, επιμένοντας ότι το ύψος της αποζημίωσης που επιδικάστηκε για τις εταιρίες του είναι 630 εκατομμύρια, προσθέτοντας ότι δεν θα απεμπολήσει τα δικαιώματα στο Lagonissi και δεν δέχεται να το επιστρέψει στο Δημόσιο. 

ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ: ΑΥΞΗΣΗ 189% ΤΗΣ ΜΕΓΑΒΑΤΩΡΑΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ !!!



Στα 134,73 ευρώ ανά μεγαβατώρα διαμορφώθηκε κατά μέσο όρο η τιμή του ρεύματος το Σεπτέμβριο στο Χρηματιστήριο Ενέργειας, από 121,72 ευρώ τον Αύγουστο και μόλις 46,6 ευρώ το Σεπτέμβριο του 2020.

Η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Χρηματιστηρίου, σχεδόν τριπλασιάστηκε σε ένα χρόνο (αύξηση 189%) γεγονός που αποδίδεται κατά κύριο λόγο στην άνοδο των τιμών του φυσικού αερίου και των δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα.

Σε ανοδική τροχιά παρέμειναν οι τιμές και τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου.

Στο ενεργειακό μείγμα, τον Σεπτέμβριο κυριάρχησαν οι μονάδες φυσικού αερίου που κάλυψαν το 46% της ζήτησης και ακολουθούν οι ανανεώσιμες πηγές με 28%, οι εισαγωγές (15 %), οι λιγνιτικές μονάδες (8%) και τα υδροηλεκτρικά (3%).

ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΡΥΠΤΟ-ΕΞΟΡΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!




Σε διψήφιο ποσοστό του πληθυσμού εκτιμάται πως ανέρχονται σήμερα οι Έλληνες που ασχολούνται με την αγοραπωλησία (trading) κρυπτονομισμάτων σε διάφορες πλατφόρμες, ενώ αντίθετα η -πολύ ενεργοβόρα- εξόρυξη bitcoin ή ethereum έχει πλέον καταστεί απαγορευτική για τους ιδιώτες, δεδομένου ότι ο εξοπλισμός στοιχίζει ακριβά και απαξιώνεται γρήγορα, ενώ η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα είναι υψηλή. Την εκτίμηση αυτή διατυπώνει, ο πολιτικός μηχανικός και αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας Γεώργιος Νώλης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «Lancom Ltd», με έδρα τη Θεσσαλονίκη, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο των υπηρεσιών κέντρων δεδομένων και της υπολογιστικής νέφους.

Με αφορμή την ταχεία άνοδο των κρυπτονομισμάτων -η οποία γνώρισε πρωτοφανή ανάπτυξη εν μέσω πανδημίας- και το γεγονός ότι ολοένα περισσότεροι άνθρωποι ασχολούνται πλέον με αυτά, επαγγελματίες με μακρά παρουσία στον χώρο της πληροφορικής και βαθιά γνώση της αγοράς, αναλύουν τα δεδομένα στην Ελλάδα, όσον αφορά την αγορά κρυπτονομισμάτων.

Ενέργεια όση καταναλώνει η Φιλανδία, το παράδειγμα της Κίνας και το τολμηρό Ελ Σαλβαδόρ

Τι είναι λοιπόν τα κρυπτονομίσματα; Όπως αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι γνώστες, αποτελούν ψηφιακό χρήμα, που δεν ελέγχεται από ένα άτομο ή κεντρική τράπεζα και είναι πλήρως αποκεντρωμένο. Για παράδειγμα, στην περίπτωση του Bitcoin, η ισοτιμία του οποίου ανέρχεται (5/10/2021) σε 42.553,18 ευρώ (έναντι 2.925,45 ευρώ για το ethereum), όλες οι συναλλαγές καταγράφονται σε έναν δημόσιο κατάλογο -κάτι σαν ψηφιακό λογιστικό βιβλίο- η συντήρηση του οποίου απαιτεί μεγάλες ποσότητες ενέργειας, ενώ το κρυπτονόμισμα δίδεται ως αμοιβή σε όσους λύσουν με τους υπολογιστές τους πολύπλοκους μαθηματικούς γρίφους. Η διαδικασία αυτή αποκαλείται «εξόρυξη», στα αγγλικά «mining», κι απαιτεί πανίσχυρα υπολογιστικά συστήματα.

Συνολικά το bitcoin θεωρείται εξαιρετικά ενεργοβόρο, αφού για να «συντηρηθεί» το σύστημα της παραγωγής του, χρειάζεται κάθε χρόνο το ηλεκτρικό ρεύμα που καταναλώνει μια χώρα όπως η Φιλανδία (ενώ πίσω στο μακρινό 2010, όταν η αξία του ήταν πολύ χαμηλή, μπορούσες να το εξορύξεις με έναν απλό υπολογιστή με δυνατή κάρτα γραφικών και ελάχιστο κόστος ενέργειας.

Η Κίνα, μέχρι πρότινος παγκόσμιος κόμβος εξόρυξης, ανακοίνωσε στις 24 Σεπτεμβρίου, μέσω της κεντρικής της τράπεζας, ότι κηρύσσει παράνομες όλες τις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα, εκφράζοντας φόβους για ξέπλυμα μαύρου χρήματος κι απάτες. Ωστόσο, η όποια ανησυχία, ανεδαφική ή όχι, δεν αλλάζει το γεγονός ότι το ψηφιακό χρήμα αναπτύσσεται ολοένα περισσότερο στον πλανήτη -ενδεικτικό είναι ότι την τελευταία πενταετία η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας για την εξόρυξη bitcoin έχει δεκαπλασιαστεί, ενώ κάθε ενάμιση χρόνο η υπολογιστική ισχύς που απαιτεί το mining διπλασιάζεται- με αποτέλεσμα κυβερνήσεις και οργανισμοί να στρέφουν ολοένα περισσότερο το βλέμμα τους στα κρυπτονομίσματα, τις πιθανές ευκαιρίες και κινδύνους.

ΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΣ ΟΙ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ !!!




Ένας από τους περιορισμούς στο αυξημένο (έως 800.000 ευρώ) αφορολόγητο το γονικών παροχών που έχει περάσει... στα «ψιλά» είναι ότι αφορά μόνο τις μεταβιβάσεις μεταξύ μελών που έχουν πρώτου βαθμού συγγένεια, δηλαδή από τους γονείς τα παιδιά, από τους παππούδες τα εγγόνια κλπ. Για τις υπόλοιπες κατηγορίες συγγένειας (βλ. Πίνακα) εξακολουθεί να ισχύσει ο φόρος 20% - 40% στις δωρεές χρημάτων.


Όμως με δύο απλές κινήσεις μπορείτε να αξιοποιήστε το νέο αφορολόγητο όριο των 800.000 ευρώ και για μεταβιβάσεις προς κάθε συγγενή. Συγκεκριμένα, οι μεταβιβάσεις χρηματικών ποσών μεταξύ αδελφών ή μεταξύ θείων και ανιψιών μπορούν πλέον να είναι αφορολόγητες εφόσον, σε κάθε περίπτωση, μεταξύ του αρχικού και του τελικού αποδέκτη μεσολαβήσει πρόσωπο που έχει σχέση συγγένειας πρώτης κατηγορίας. Με απλά λόγια τα αδέλφια, για παράδειγμα, μπορούν να κάνουν μεταβιβάσεις μεταξύ τους και να μην πληρώσουν φόρο δωρεάς 20% εφόσον υπάρξει μια ενδιάμεση μεταβίβαση του ποσού στον πάτερα. Για παράδειγμα, εάν ένας αδερφός θέλει να δώσει στον αδελφό του ένα ποσό 40.000 ευρώ χωρίς επιβάρυνση με φόρο δωρεάς 20% ! Η μεταβίβαση του ποσού θα γίνει, πρώτα, προς τον πατέρα και θα είναι αφορολόγητη, Στη συνέχεια ο πατέρας θα μεταβιβάσει το ποσό αυτό στο άλλο παιδί του, δηλαδή στον αδελφό. Πρόκειται για μια «τριγωνική» συναλλαγή μεταξύ πατέρα και παιδιών η οποία βοηθά στον να παρακαμφθεί ο φόρος δωρεάς που επιβάλλεται στους υπόλοιπους βαθμούς συγγένειας.

Προσοχή όμως: για να ισχύσει το αφορολόγητο όριο θα πρέπει αφενός σε κάθε γονική παροχή-δωρεά να υποβάλλεται η σχετική φορολογική δήλωση αφετέρου οι διαδοχικές μεταβιβάσεις του ίδιου ποσού να γίνονται μέσω του τραπεζικού συστήματος δηλαδή με μεταφορές μεταξύ των τραπεζικών λογαριασμών των εμπλεκομένων συγγενών.

ΚΑΜΠΑΝΑΚΙΑ ΔΝΤ: ΧΡΕΗ, ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ ΣΥΓΚΡΑΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ !!!




Χαμηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης για την παγκόσμια οικονομία, σε σχέση με την προηγούμενη πρόβλεψή του, «βλέπει» το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σύμφωνα με στοιχεία της επικείμενης έκθεσης του World Economic Outlook, που διέρρευσε σε ομιλία της η επικεφαλής του Ταμείου, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

Σε διαδικτυακή ομιλία της στο ιταλικό Πανεπιστήμιο Bocconi, η κυρία Γκεοργκίεβα αποκάλυψε πως η έκθεση, που θα δημοσιευτεί την ερχόμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο της ετήσιας γενικής συνέλευσης ΔΝΤ και Παγκόσμιας Τράπεζας, θα περιλαμβάνει προβλεπόμενους ρυθμούς ανάπτυξης ελαφρά κάτω του 6%, που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση του Ταμείου, λόγω των ρίσκων που προκύπτουν από τις πληθωριστικές πιέσεις, τα διογκούμενα χρέη της πανδημίας και κυρίως τις άνισες οικονομικές τάσεις που δημιουργούν οι διαφορετικοί ρυθμοί εμβολιασμών μεταξύ των κρατών.

Το θετικό βέβαια είναι πως η παγκόσμια οικονομία παραμένει σταθερά σε τροχιά βελτίωσης, με αποτέλεσμα οι προηγμένες οικονομίες να αναμένεται πως θα επιστρέψουν στα προ της πανδημίας επίπεδα μέσα στο 2022. Όμως, η πανδημία που εμμένει περιορίζει το ρυθμό ανάκαμψης και, με σημείο αιχμής το μεγάλο χάσμα στους εμβολιασμούς μεταξύ προηγμένου και αναπτυσσόμενου κόσμου, οι περισσότερες αναδυόμενες και αναπτυσσόμενες χώρες «θα χρειαστούν αρκετά χρόνια ακόμη» για να συνέλθουν.

«Κλειδί» οι ανισότητες στους εμβολιασμούς

«Είμαστε ενώπιον μιας παγκόσμιας ανάκαμψης που εξακολουθεί να ‘κουτσαίνει’ λόγω της πανδημίας και των συνεπειών της. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά κανονικά, διότι είναι σαν να περπατάμε έχοντας πέτρες μέσα στα παπούτσια μας», τόνισε χαρακτηριστικά η επικεφαλής του ΔΝΤ.

Για το λόγο αυτό, κάλεσε τις χώρες να ενισχύσουν τις προσπάθειες τους για τις παραδόσεις εμβολίων προς τον αναπτυσσόμενο και τρίτο κόσμο και να βοηθήσουν, ώστε να κλείσει το ύψους 20 δισ. δολαρίων χάσμα για την κάλυψη των απαιτούμενων κονδυλίων για τα τεστ κοροναϊού, την ανίχνευση και τη θεραπεία των κρουσμάτων.

Αν η ψαλίδα στο ρυθμό των εμβολιασμών μεταξύ ανεπτυγμένων και φτωχότερων οικονομιών δεν κλείσει, θα συνεχίσει να λειτουργεί σαν τροχοπέδη για την παγκόσμια ανάκαμψη, δημιουργώντας συσσωρευτικές ζημιές για το παγκόσμιο ΑΕΠ έως και στα 5,3 τρισ. δολάρια μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, προέβλεψε χαρακτηριστικά.
SSL Certificates