.

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019

GREEK BANKSTERS: ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΛΗΣΤΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ !!!


ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ: ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ+ΗΘΙΚΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΣΑΣ...ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΦΡΑΓΚΟ !!!

ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΕΜΜΕΣΩΣ ΠΛΗΝ ΣΑΦΩΣ ΟΙ "ΦΙΛΟΙ" ΜΑΣ ΓΕΡΜΑΝΟΙ...
Αναγνωρίζουν επισήμως την πολιτική και ηθική ευθύνη της Γερμανίας για τα εγκλήματα που διαπράχτηκαν στην Ελλάδα στο διάστημα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου αλλά επιμένουν ότι το θέμα των αποζημιώσεων έχει κλείσει οριστικά !!!



Ούτε μια σελίδα δεν καλύπτει η επίσημη απάντηση του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών που επιδόθηκε σήμερα στην ελληνική πλευρά στο Βερολίνο. Με λακωνικό τρόπο η διπλωματική νότα, που απαντά σε προηγούμενη ρηματική διακοίνωση από την Ελλάδα, περιορίζεται στο να επαναλαμβάνει την πάγια θέση των γερμανικών μεταπολεμικών κυβερνήσεων πως το θέμα των αποζημιώσεων έχει νομικά οριστικά ρυθμιστεί. Μόνο αυτό και τίποτα περισσότερο.

Σε άρθρο του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (DPA) που πρώτο ενημέρωσε για τη γερμανική απάντηση, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών δηλώνει ότι η Γερμανίααναγνωρίζει την πολιτική και ηθική της ευθύνη για τα εγκλήματα που διαπράχτηκαν στην Ελλάδα στο διάστημα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Όπως πρόσθεσε ακόμη, "ελπίζουμε να συνεχίσουμε το δρόμο της συμφιλίωσης με την Ελλάδα, που ξεκίνησαν οι προηγούμενες γενιές."

"Στεγνή" απάντηση

Η "στεγνή" απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών ήταν σχεδόν αναμενόμενη. Έκπληξη θα αποτελούσε αν η γερμανική κυβέρνηση έπαιρνε θέση στις επιμέρους ελληνικές αξιώσεις που αναφέρονται στη ρηματική διακοίνωση που επιδόθηκε από τον Έλληνα πρέσβη Θεόδωρο Δασκαρόλη, στις 4 Ιουνίου στο γερμανικό ΥΠΕΞ. Σε αυτή τη νότα η Αθήνα ζητούσε από το Βερολίνο οι δύο χώρες να προσέλθουν σε διαπραγματεύσεις για την επίλυση του ζητήματος των αξιώσεων της Ελλάδας από τη Γερμανία: καταβολή πολεμικών επανορθώσεων και αποζημιώσεων από τον Α' και τον B' Παγκόσμιο Πόλεμο, αποπληρωμή του Κατοχικού Δανείου και επιστροφή πολιτιστικών αγαθών.

ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ ΤΟΜΣΕΝ: ΚΟΨΤΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ+ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ...ΑΝΑΠΤΥΞΗ !!!



Έπεσαν σε όλα έξω, τα έκαναν όλα λάθος, κατέστρεψαν την Ελλάδα και έχουν ακόμα το θράσος να μιλάνε...


Τι μεταδίδει το euro2day.gr :

Πάντα λέγαμε ότι η Ελλάδα είναι σε δύσκολη θέση, είναι μια από τις χώρες με τις μικρότερες αυξήσεις στην παραγωγικότητα και προβληματικό δημογραφικό. Γι’ αυτό η δυνητική μακροπρόθεσμη ανάπτυξη είναι χαμηλή, κάτω του 1%.

Την θέση αυτή διατύπωσε ο Πολ Τόμσεν ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου του Ευρωπαϊκού Τομέα του ΔΝΤ.

Νομίζω ότι η μεγάλη πρόκληση είναι να κινηθεί καλύτερα από άλλες στην παραγωγικότητα, σημείωσε. Τα θέματα είναι γνωστά, υπάρχει η ανάγκη για δομικές μεταρρυθμίσεις, άνοιγμα της οικονομίας και των κλειστών επαγγελμάτων.

Η μεταρρυθμιστική ατζέντα επιτεύχθηκε εν μέρει κατά τα προγράμματα που προηγήθηκαν εκτίμησε. «Εχουμε πει επίσης ότι ενώ η χώρα κατάφερε εντυπωσιακή δημοσιονομική προσαρμογή αυτό έγινε με μη φιλικό τρόπο προς την ανάπτυξη».

Ο ΕΦΚΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΕΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ !!!

ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ 
"Ο ΕΦΚΑ δεν έχει καταθέσει ισολογισμό για κανένα έτος λειτουργίας του" αποκάλυψε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Νότης Μηταράκης.


Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ, ο κ. Μηταράκης είπε ότι, την προσεχή Πέμπτη θα ψηφιστεί διάταξη για να καταθέσει αναδρομικά ισολογισμούς ο ΕΦΚΑ και από εδώ και πέρα να καταθέτει σταθερά τα οικονομικά στοιχεία του κάθε έτους.

«Με νόμο που θα ψηφίσει τώρα η κυβέρνηση, μπαίνουν συγκεκριμένες προθεσμίες για να καταθέσει αναδρομικά ισολογισμούς για τα παρελθόντα έτη και φυσικά από εδώ και πέρα κάθε έτος, στην ώρα του, να υπάρχει έκθεση ορκωτού λογιστή και τελικά στοιχεία», είπε ο κ. Μηταράκης.

100€ ΧΡΕΩΝΕΙ Η ALPHA BANK ΤΟ CD ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ !!!


Η τραπεζική αισχροκέρδεια στα καλύτερα της...

ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ HOTSPOT !!!


Η ΕΦΟΡΙΑ ΘΑ "ΞΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙ" ΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ !!!

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΣΕ ΕΣΟΔΑ 60.000.000€ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΙΜΑ...
Εκτεταμένες διασταυρώσεις τους επόμενους μήνες με όπλο το Κτηματολόγιο.




Σπίτια, αυλές και κάθε μορφής ακίνητο μπαίνει στο μικροσκόπιο των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών τους επόμενους μήνες, ώστε να γίνει νέα σωστή επιμέτρηση των τετραγωνικών μέτρων και να προσδιορίζονται με ακρίβεια φόροι και τέλη που συνδέονται με αυτά.

Δεν είναι απαραίτητα σκόπιμο από την πλευρά των φορολογουμένων. Έχει διαπιστωθεί, όμως, ότι στο Ε9 τα τετραγωνικά μέτρα εμφανίζονται σε πολλές περιπτώσεις λιγότερα σε σχέση με αυτά που δηλώνονται, για παράδειγμα, στοΚτηματολόγιο.

Επιπλέον, πολλές «παραφωνίες» εντοπίζονται μετά τις αλλεπάλληλες παρατάσεις και κίνητρα νομιμοποίησης αυθαιρέτων τα προηγούμενα χρόνια, όπου οι ιδιοκτήτες, ενώ προχώρησαν σε τακτοποίηση ημιυπαίθριων και άλλων χώρων,δεν έκαναν τις αντίστοιχες προσαρμογές στο Ε9 και στα αρχεία των δήμων. Το αποτέλεσμα: μικρότερες επιβαρύνσεις για τους ιδιοκτήτες ακινήτων σε φόρους και τέλη και χασούρα εσόδων για το δημόσιο και τους ΟΤΑ. Έτσι, τους επόμενους μήνες θα γίνουν εκτεταμένες διασταυρώσεις και η λυπητερή θα φανεί το 2020.

SUCCESS STORY: 2η ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ !!!




Στην τελευταία έκθεση του World Economic Forum, για την ανταγωνιστικότητα των χωρών του κόσμου (Global Competitiveness Report 2019), περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων παραμέτρων που εξετάζονται και το ποσοστό των κόκκινων δανείων για την κάθε χώρα.

Όπως βλέπετε και στον χάρτη, η Ουκρανία είναι στην πρώτη θέση παγκοσμίως με 54,5% ποσοστό κόκκινων δανείων και η Ελλάδα ακολουθεί στην δεύτερη θέση με 45,6%. Στην τρίτη θέση η Κύπρος με 31,4%.

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ: ΑΠΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΘΑ ΤΡΕΧΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ+ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!




Να το δούμε και να το μην το πιστέψουμε...

Τι γράφει το mononews.gr :

Αλγόριθμος θα «σουμάρει» αυτόματα τις οφειλές προς τράπεζες, εφορία, ταμεία και θα προχωρά στο «κούρεμα» τους, από το Νοέμβριο, με το νέο εξωδικαστικό.

Πρόκειται για μία λύση που θα δώσει «ανάσα» σε δεκάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, εταιρείες και επιχειρήσεις, καθώς θα μπορούν να ρυθμίσουν το σύνολο των οφειλών τους, είτε αυτά αφορούν τραπεζικό δανεισμό, είτε χρέη προς τις εφορίες και τα ταμεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του mononews.gr, τα παραπάνω θα προβλέπονται στο νέο σχέδιο νόμου που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών. Το νομοσχέδιο αναμένεται να είναι έτοιμο στο τέλος του Οκτωβρίου και αφορά τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών, τις τράπεζες και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Την ίδια ώρα έχουν ξεκινήσει οι προπαρασκευαστικές συζητήσεις με τους θεσμούς για να δημιουργηθεί μία υπερπλατφόρμα, μέσω της οποίας θα μπορούν με αυτοματοποιημένες διαδικασίες να ρυθμίζουν το σύνολο των οφειλών τους τόσο τα φυσικά, όσο και τα νομικά πρόσωπα.

Θα δίνει δηλαδή τη δυνατότητα σε νοικοκυριά και κάθε μεγέθους επιχειρήσεις να βγουν από την «κόκκινη» περιοχή και να ρυθμιστούν με τρόπο συμβατό με την τρέχουσα οικονομική τους κατάσταση.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ !!!

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Χωρίς να πληρώνουν το προβλεπόμενο αντίτιμο θα περνούν οι άνεργοι οδηγοί από όλους ανεξαιρέτως τους σταθμούς διοδίων της Εγνατίας Οδού, με απλή επίδειξη κάρτας ανεργίας σε ισχύ.




Μετά την παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη προς την «Εγνατία Οδός Α.Ε.» διορθώθηκε η εσφαλμένη από την πλευρά της εταιρείας ερμηνεία της σχετικής απόφασης του 2017, του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών.

Η ανεξάρτητη Αρχή, στην οποία είχαν προσφύγει άνεργοι πολίτες, διαπίστωσε ότι η εταιρία απαιτούσε από τους δικαιούχους την υποβολή σχετικής αίτησης σε ειδική διαδικτυακή εφαρμογή του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Ωστόσο η εφαρμογή αυτή αφορούσε µόνο σε δικαιούχους οι οποίοι είχαν την κύρια κατοικία τους ή την επαγγελματική τους εγκατάσταση εντός των ορίων συγκεκριμένων απαλλασσόμενων γεωγραφικών περιοχών.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΛΗΣΤΡΙΚΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΩΣ 300€ ΣΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!



"Έξοδα" έως και 300 ευρώ ανά δανειακή σύμβαση χρεώνουν οι τράπεζες για την εξέταση των αιτημάτων και τις ρυθμίσεις δανείων !!!


Με το… αζημίωτο ρυθμίζουν οι τράπεζες τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των πελατών τους, επιβάλλοντας χρεώσεις που αγγίζουν ακόμη και 300 ευρώ ανά δάνειο.

Με 75 δισ. ευρώ κόκκινων δανείων στο ενεργητικό τους και απογοητευτικές επιδόσεις σε επίπεδο ρυθμίσεων, οι τράπεζες χρεώνουν σημαντικές προμήθειες για να εξετάσουν τα αιτήματα αναδιάρθρωσης δανείου που καταθέτουν οι πελάτες τους.

Συγκεκριμένα, οι χρεώσεις έχουν ως εξής ανά τράπεζα:

Αlpha bank
  • 150 ευρώ για Αλλαγή Διάρκειας Αποπληρωμής Δανείου
  • 200 ευρώ για Αλλαγή Στεγαστικού Προγράμματος

ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΛ !!!

ΤΟ 2008 Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ "ΧΑΡΙΣΕΙ" ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΙΧΑΝ ΔΕΣΜΕΥΘΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ
Τελικά αντί να τους επιβληθούν πρόστιμα, υπερχρεώθηκαν και μάτωσαν όλοι οι Έλληνες μέσα από τα μνημόνια-ανακεφαλαιοποιήσεις για να τις "σώσουν"...





Η Επιτροπή Ανταγωνισμού ξεκίνησε έρευνα και συλλογή στοιχείων για να διαπιστώσει αν υπάρχει εναρμονισμένη συμπεριφορά από τις τράπεζες

Στο μικροσκόπιο της Επιτροπής Ανταγωνισμού έχει περάσει, σύμφωνα με πληροφορίες, η τιμολογιακή πολιτική των τραπεζών στις προμήθειες, που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις καταναλωτών και επιχειρήσεων το τελευταίο διάστημα.


Η Επιτροπή, που είχε παρέμβει και σε άλλη περίπτωση για θέματα χρεώσεων από τις τράπεζες και τους είχε επιβάλει να αλλάξουν συμπεριφορά, έχει αρχίσει να συλλέγει στοιχεία από τις τράπεζες για την τιμολογιακή τους πολιτική, μετά τις μεγάλες αλλαγές που έχουν τεθεί πρόσφατα σε εφαρμογή.

Το ζητούμενο, στο πλαίσιο αυτής της έρευνας, δεν είναι να ελεγχθούν με αγορανομικό τρόπο οι προμήθειες, για τις οποίες οι τράπεζες έχουν τη δυνατότητα να αποφασίζουν ελεύθερα με εμπορικά κριτήρια, αλλά να διαπιστωθεί αν και σε ποιο βαθμό οι τράπεζες έχουν κινηθεί με εναρμονισμένο τρόπο, παραβιάζοντας το σχετικό άρθρο του νόμου για τον Ανταγωνισμό.

Δεν είναι γνωστό αν η Επιτροπή κινήθηκε αυτεπαγγέλτως ή προχώρησε στην έρευνα κατόπιν καταγγελίας. Είναι γνωστό, όμως, ότι οι ελληνικές τράπεζες είχαν έλθει πρόσφατα σε αντιπαράθεση με μεγάλους διεθνείς οργανισμούς πληρωμών (VISA, Mastercard) για προμήθειες που είχαν επιβάλει σε όσους συναλλάσσονταν σε ΑΤΜ στην Ελλάδα με κάρτες από το εξωτερικό.

Η UNICEF ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΕΣ ΣΕ ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ !!!



Η Unicef δημιούργησε ειδικό Ταμείο για τη διαχείρισή τους

Είχαμε γράψει πριν από μία εβδομάδα για τη Unicef, η οποία θα αρχίσει να δέχεται δωρεές σε Bitcoin και Ethereum.

Ως πρώτη ανάγνωση, δεν υπάρχει τίποτα το ιδιαίτερο! Πριν από λίγα χρόνια θα έπαιζε ως σημαντική είδηση εντασσόμενη στο πλαίσιο της ευρύτερης υιοθεσίας των κρυπτονομισμάτων. Πλέον όμως τέτοιες ειδήσεις έχουμε καθημερινά. Ολοένα και περισσότερες εταιρείες ή οργανισμοί, έστω και αν δεν έχουν το ειδικό βάρος της Unicef, αρχίζουν να δέχονται κρυπτονομίσματα ως τρόπο πληρωμής.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι μαζεύουν στο ηλεκτρονικό τους πορτοφόλι Bitcoin και άλλα cryptos, απορροφώντας μέρος της προσφοράς; Ίσως να συμβαίνει και αυτό αλλά σπάνια. Συνήθως εισπράττουν σε Bitcoin και προκειμένου να αποφύγουν τον συναλλαγματικό κίνδυνο, τα μετατρέπουν (συχνά αυτόματα) στο νόμισμα της αρεσκείας τους.

ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ !!!

ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΦΕΙΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ
Μια σημαντική παράμετρος είναι πως το περιεχόμενο του ηλεκτρονικού αποθετηρίου, ο «φάκελος» του δανειολήπτη διατηρείται στο διηνεκές !!!



Στην εφορία τα κόκκινα δάνεια με κρατικές εγγυήσεις - Τι προβλέπει η απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, Θόδωρου Σκυλακάκη

Στην… αγκαλιά της Εφορίας με συνοπτικές διαδικασίες πέφτουν όσοι έλαβαν δάνεια με την εγγύηση του Δημοσίου και δεν τα αποπλήρωσαν, με αποτέλεσμα να «κοκκινίσουν».

Με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, Θόδωρου Σκυλακάκη, επιταχύνεται η μεταφορά στην Εφορία των υπολοίπων των δανείων που έχουν δοθεί σε ιδιώτες και επιχειρήσεις με την εγγύηση του δημοσίου, αλλά δεν εξυπηρετούνται.

Δηλαδή, τα τμήματα των δανείων που δεν έχει αποπληρωθεί, μεταφέρονται στο δημόσιο και τα οποία θα εισπραχθούν με τις διαδικασίες που προβλέπει ο Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων. Αυτό σημαίνει κατασχέσεις καταθέσεων και ακινήτων, αλλά και υψηλές προσαυξήσεις, καθώς αντιμετωπίζονται πλέον, ως χρέη προς το δημόσιο.

Μια σημαντική παράμετρος είναι πως το περιεχόμενο του ηλεκτρονικού αποθετηρίου, ο «φάκελος» του δανειολήπτη διατηρείται στο διηνεκές, ενώ και οι Δ.Ο.Υ. έχουν πρόσβαση στο διηνεκές στα στοιχεία του ηλεκτρονικού φακέλου δανειολήπτη των υπόχρεων προσώπων, σε βάρος των οποίων υφίστανται εν στενή εννοία βεβαίωση, ο οποίος τηρείται στους αιτούντες την κατάπτωση φορείς και ο οποίος ενσωματώνεται με επιμέλεια της ΔΚΕΚΚ στο υποσύστημα διαχείρισης εγγράφων του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Δημοσιονομικής Πολιτικής (ΟΠΣΔΠ).

Η νέα διαδικασία μεταφοράς των κόκκινων δανείων, θα είναι ηλεκτρονική και θα εφαρμοστεί από τις 30 Νοεμβρίου 2019.

ΧΑΜΟΣ ΣΤΟ ΕΚΟΥΑΔΟΡ: ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΛΟΓΩ ΔΝΤ !!! Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΥΚΑΡΕ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ !!!

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ ΣΤΟ ΕΚΟΥΑΔΟΡ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
Μετά τις διαδηλώσεις που άφησαν πίσω τους 2 νεκρούς, εκατοντάδες τραυματίες και συλληφθέντες, ο πρόεδρος της χώρας Λένιν Μορένο αναγκάστηκε να κάνει πίσω !!!



Ξεσηκωμός λόγω ΔΝΤ

Το τίμημα του δανείου ύψους 4,2 δισ. δολαρίων (3,8 δισ. ευρώ) το οποίο συνήψε το Εκουαδόρ με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τον περασμένο Μάρτιο αρχίζουν τώρα να πληρώνουν οι πολίτες του. Απάντησαν βγαίνοντας στους δρόμους και απαιτώντας την παραίτηση του σημερινού προέδρου της χώρας Λένιν Μορένο, ο οποίος από κεντροαριστερός υποψήφιος μετατράπηκε αμέσως μετά την εκλογή του σε θιασώτη της δεξιάς νεοφιλελεύθερης πολιτικής. Χιλιάδες πολίτες συμμετέχουν εδώ και δύο εβδομάδες σε διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα.

Αφορμή στάθηκε η κατάργηση των επιδοτήσεων καυσίμων, οι οποίες δίνονται σταθερά από τη δεκαετία του ’70, γεγονός που αύξησε την τιμή του πετρελαίου κατά 100%, ενώ σημαντικά επηρεάστηκαν και οι τιμές των τροφίμων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο Μορένο, οι επιδοτήσεις κόστιζαν στη χώρα 1,3 δισ. δολάρια (1,18 δισ. ευρώ) ετησίως.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας με το ΔΝΤ, στις αγκάλες του οποίου έπεσε λόγω του μεγάλου εξωτερικού χρέους και του δημοσιονομικού ελλείμματος, η κυβέρνηση ετοιμάζεται για περικοπές στον αριθμό των δημόσιων υπαλλήλων και για ιδιωτικοποιήσεις.

Στην πρώτη γραμμή των διαδηλώσεων, οι οποίες στην πρωτεύουσα συνοδεύονται από περιστατικά βίας, είναι οι ιθαγενείς του Εκουαδόρ, οι οποίοι έχοντας ηγηθεί διαμαρτυριών στο παρελθόν έχουν ανατρέψει τρεις προέδρους.

Στην πρωτεύουσα Κίτο οι διαδηλωτές εισέβαλαν στο κοινοβούλιο προτού απομακρυνθούν από τις μονάδες καταστολής, ενώ επιχείρησαν –ανεπιτυχώς– να εισβάλουν και στο προεδρικό μέγαρο. Ο 66άχρονος Μορένο αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την πρωτεύουσα και να μεταφέρει προσωρινά την κυβέρνηση στο Γκουαγιακίλ.

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΣΤΑ FUNDS !!! ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΑΓΩΓΕΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ !!!

FUND ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΔΑΝΕΙΟ ΣΤΟ 20% ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥ, ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΟ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ ΤΟ 100%
Αν νομίζουν κάποιοι ότι οι δανειολήπτες θα κάτσουν να γίνουν λεία στα χέρια των funds είναι γελασμένοι...




Τι μεταδίδει το bankingnews.gr :

Βόμβα μεγατόνων αναμένεται να πέσει στην αγορά των κόκκινων δανείων παρότι οι προσπάθειες
 των τραπεζών για μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, με την αρωγή του κράτους, μέσα από το σχέδιο «Ηρακλής» που να σημειωθεί είναι στη σωστή κατεύθυνση αλλά σχεδιάζουν χωρίς το ξενοδόχο που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι οι δανειολήπτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του BN δανειολήπτης αποφάσισε να πάρει την τύχη στα χέρια με προσφυγή που αναμένεται να καταθέσει στη Δικαιοσύνη ζητώντας το αυτονόητο. Δηλαδή πως γίνεται οι τράπεζες να πωλούν σε ένα Fund χαρτοφυλάκια δανείων στο 20% της αρχικής τους αξίας και οι ξένοι κάτοχοι να ζητούν την ονομαστική αξία της οφειλής.

Δανειολήπτης χτύπησε την πόρτα νομικού γραφείου αναζητώντας να αναλάβει τη υπόθεσή του, η οποία έχει ως βασικό περιεχόμενο την πώληση δανείου ύψους 2 εκατ. ευρώ σε Fund με κούρεμα 80% και ο ίδιος καλείται να πληρώσει το 100% της οφειλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αγωγή θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες και θα στηριχθεί στην Καταχρηστική Άσκηση Δικαιώματος κατά του Fund που αγόρασε χαρτοφυλάκιο μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Η υπόθεση αναμένεται να φέρει σημαντικές αποκαλύψεις για το πιο είναι το πραγματικό κόστος αγοράς των δανείων όταν έρθει η ώρα της συζήτησης στη δικαστική αίθουσα.
Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να δικαιωθεί ο δανειολήπτης , κανένας δεν είναι σε θέση να προδικάσει τις εξελίξεις.

Το σημαντικό είναι ότι θα γίνει το πρώτο βήμα κατά των Funds που αγοράζουν «μπιρ παρά» τα δάνεια και στη συνέχεια ζητούν τον ουρανό μετά άστρα από τον οφειλέτη.

ΕΡΧΕΤΑΙ «ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ» ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΙΔΙΩΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ;;;

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΣΕ ΒΑΣΗ ΟΜΩΣ ΝΑ «ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΟΥΝ» ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΩΝ FUNDS ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Ειδικός Γραμματέας Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης, η απουσία ενός γραφείου πιστοδοτικής συμπεριφοράς στο οποίο θα καταγράφονται όλα τα χρέη του ιδιωτικού τομέα προς το Δημόσιο αποτελεί βασικό έλλειμμα στην προσπάθεια του Δημοσίου, ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, αλλά και ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ(ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΝ ΚΟΡΑΚΙΩΝ ΤΩΝ FUNDS) που τοποθετούνται σε χαρτοφυλάκια κόκκινων δανείων, να αποκτήσουν πλήρη εικόνα της πιστοδοτικής ικανότητας των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών !!!




Το σχέδιο για τη δημιουργία του δημόσιου «Τειρεσία» επαναφέρει η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να βελτιώσει τους μηχανισμούς που έχουν δημιουργηθεί μέχρι σήμερα για την αντιμετώπιση του προβλήματος της υπερχρέωσης των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών.

Το σχέδιο επανέρχεται με πρωτοβουλία του υπουργείου Οικονομικών, με στόχο να βελτιώσει την πληροφόρηση για τον πιστωτικό κίνδυνο των επιχειρήσεων και των ιδιωτών, στον βαθμό που, όπως δήλωσε ο ειδικός γραμματέας Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης, μιλώντας στο πλαίσιο του συνεδρίου DDC με θέμα το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων, η πληροφόρηση που υπάρχει μέχρι σήμερα είναι ασύμμετρη, καθώς αφορά μόνο τα χρέη προς τις τράπεζες. Η απουσία ενός γραφείου πιστοδοτικής συμπεριφοράς (credit bureau), στο οποίο θα καταγράφονται όλα τα χρέη του ιδιωτικού τομέα προς το Δημόσιο (εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, δήμους, ΔΕΚΟ κ.λπ.), αποτελεί βασικό έλλειμμα στην προσπάθεια του Δημοσίου, των τραπεζών, αλλά και των επενδυτών που τοποθετούνται σε χαρτοφυλάκια κόκκινων δανείων, να αποκτήσουν πλήρη εικόνα της πιστοδοτικής ικανότητας των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών.

Η απουσία επαρκούς πληροφόρησης επηρεάζει τις αποτιμήσεις των χαρτοφυλακίων κόκκινων δανείων που βγαίνουν προς πώληση και αποτελεί βασικό εμπόδιο για τη δημιουργία αποτελεσματικών μηχανισμών αντιμετώπισης των χρεών του ιδιωτικού τομέα. Ο φορέας θα συλλέγει όλα τα στοιχεία για τα χρέη προς δημόσιους φορείς και θα παράγει ένα σκορ, που σε συνδυασμό με το σκορ που προκύπτει από την αξιολόγηση των χρεών που έχουν οι ιδιώτες προς τις τράπεζες και άλλες ιδιωτικές επιχειρήσεις (όπως π.χ. η κινητή τηλεφωνία), μέσω του «Τειρεσία», θα παρέχει συνολική εικόνα της πιστοδοτικής συμπεριφοράς των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών.

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΟΚ: Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΨΑΡΙΩΝ ΜΑΣ ΤΑΪΖΕΙ ΚΑΡΚΙΝΟ !!!



Χρ. Στελακάτος: «Η βιομηχανία ψαριών μάς ταΐζει καρκίνο, δεν θα σταματήσω να το λέω»

«Ονομάζομαι Χρήστος Λοβέρδος Στελακάτος. Είμαι ο άνθρωπος που ανέδειξε με άλλους, τον καρκίνο που σκορπάει η βιομηχανία παραγωγής ψαριών στις ιχθυοκαλλιέργειες». Έτσι μας συστήθηκε ο ιχθυολόγος μέσα από βίντεο του στα social media, από τα οποία μας ενημέρωνε για την δικαστική οδύσσεια με τον Όμιλο εταιριών της Μεσογειακής Ιχθυοτροφικής βιομηχανίας, Ανδρομέδα. Με αφορμή τη νέα δίκη, αύριο Παρασκευή, στο Δικαστικό Μέγαρο Ηγουμενίτσας, μάς μίλησε για όλα, εκφράζοντας την αποφασιστικότητα να συνεχίσει δυναμικά τον αγώνα του.

Όταν έλαβε ποινή από το δικαστήριο 7 χρόνια χωρίς αναστολή, το 2018, το δικαστικό ρεπορτάζ έκανε λόγο για «ανήκουστη ποινή, στα δικαστικά χρονικά». Ο ίδιος σήμερα μάς λέει: «Ούτε σε ναρκέμπορο ούτε σε βιαστή έχουν δώσει τέτοια ποινή». Καταδικάστηκε ερήμην και μάλιστα κάποια sites μιλούσαν για δικαστικό σκάνδαλο. Κι αυτό γιατί η καταδίκη αφορούσε σε δύο πλημμελήματα για τα οποία ο νόμος προβλέπει ανωτάτη ποινή φυλάκισης έως ένα έτος το καθένα ξεχωριστά.

Ο ιχθυολόγος την Παρασκευή(σ.σ. 10 Οκτωβρίου) δικάζεται ξανά. Η χρόνια διαμάχη του με την εταιρεία «Ανδρομέδα» έχει απασχολήσει την κοινωνία, έχει όμως φέρει στην επιφάνεια με επιτακτικό τρόπο το θέμα των επιπτώσεων των εντατικών ιχθυοκαλλιεργειών στην υγεία και το περιβάλλον.

Εργάστηκε για 13 χρόνια για λογαριασμό της εταιρείας και απολύθηκε όπως λέει στο tvxs.gr, εξαιτίας της εναντίωσής του στις πρακτικές τής εταιρείας, καταγγέλλοντας, χρήση χημικών ουσιών, όπως η φορμόλη, τις σάπιες τροφές, και τα χρώματα των διχτυών των κλωβών στις ιχθυοκαλλιέργειες που εκμεταλλεύεται η εταιρία, μαζί με παρόμοιες επιβλαβείς πρακτικές προς τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΛΛΑΔΑ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ !!!

ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ CHINA DEVELOPMENT BANK ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Κατέθεσε ήδη αίτημα στην Τράπεζα της Ελλάδος και αναμένεται να δοθεί το επόμενο διάστημα το "πράσινο" φως.



Το αίτημα κατατέθηκε προ ημερών και το θέμα αναμένεται να συζητηθεί το σαββατοκύριακο, 9 και 10 Νοεμβρίου, στην Αθήνα.

Τότε αναμένεται στην πρωτεύουσα και ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, ενώ στην κινεζική αποστολή θα συμμετέχει και ο επικεφαλής της China Development Bank, η οποία είναι η μεγαλύτερη αναπτυξιακή τράπεζα του κόσμου, με σύνολο ενεργητικού 16,2 τρισ. γιουάν ή πάνω από 2 τρισ. ευρώ σύμφωνα με τα στοιχεία Ιανουαρίου 2019.

Ο Κινέζος τραπεζίτης θα συναντηθεί με τον κ. Γιάννη Στουρνάρα, διοικητή της ΤτΕ, και υψηλόβαθμα στελέχη της κεντρικής τράπεζας.

Εξάλλου προπαρασκευαστικές συζητήσεις για το θέμα έγιναν στις 18 Σεπτεμβρίου όταν αντιπροσωπεία της China Development Bank, συναντήθηκε με τον υποδιοικητή της ΤτΕ κ. Θεόδωρο Μητράκο στην Αθήνα.

Έτσι οι Κινέζοι επανήλθαν με επίσημο αίτημα, ώστε μέσω της θυγατρικής τους στο Λουξεμβούργο να αποκτήσουν υποκατάστημα στην Αθήνα, και ζητούν άδεια από την Τράπεζα της Ελλάδος.

ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΚΙΝΗΤΑ-ΦΙΛΕΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ !!!




Σε εξέλιξη διαγωνισμοί για την πώληση ακινήτων-φιλέτων που έχουν περάσει στις τράπεζες και στις θυγατρικές τους

Εμβληματικά κτήρια που κατασκευάστηκαν την προηγούμενη δεκαετία από ομίλους που αντιμετώπισαν τελικά οικονομικά προβλήματα βγαίνουν στο σφυρί από τις τράπεζες προσδοκώντας θετικό αποτέλεσμα λόγω του επενδυτικού ενδιαφέροντος που εκδηλώνεται από το εξωτερικό.

Πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι η διενέργεια διαγωνισμού από την Alpha Bank για την πώληση του South Polis στο Παλαιό Φάληρο το οποίο απέκτησε η Alpha Leasing το 2017 στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του δανεισμού της «Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική ΑΕ».

ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΟ...ΣΟΚ ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ !!!



Αναδρομικά τέλη και ΤΑΠ για πέντε έτη θα κληθούν να καταβάλουν χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων που νομιμοποίησαν αυθαίρετα, ημιπαίθριους και δεν δήλωσαν την αλλαγή του εμβαδού στους δήμους ή δεν έχουν δηλώσει τα πραγματικά τ.μ των ακινήτων.

Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού προβλέπεται αύξηση εσόδων ΟΤΑ κατά 145 εκατ. ευρώ λόγω διασταυρώσεων των τ.μ για τον ορθό υπολογισμό των τελών καθώς και από την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση σχεδιάζει για όσους έχουν προχωρήσει στην επαύξηση του εμβαδού του ακινήτου τους την πληρωμή αναδρομικών για πέντε έτη, αλλά χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις. Τα ποσά θα μπορούν να ρυθμιστούν σε περισσότερες από 50 δόσεις.

ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ !!!

ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΓΡΙΟ ΞΕΣΚΟΝΙΣΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΟΣΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ
Ξεκινούν την 1η Νοεμβρίου οι έλεγχοι, εντός 60 ημερών ο πλειστηριασμός !!!



Τι μεταδίδει το euro2day.gr :

Στην πρέσα των τραπεζών θα βρεθούν από την 1η Νοεμβρίου 100.000 δανειολήπτες στεγαστικών δανείων, οι οποίοι έχουν πάρει προστασία της πρώτης κατοικίας μέσω των προστατευτικών διατάξεων του παλαιού νόμου Κατσέλη, ωστόσο η υπόθεσή τους σε δεν έχει εκδικασθεί.

Ο αυστηρός έλεγχος των εκκρεμών υποθέσεων θα πραγματοποιηθεί από τις τράπεζες μέσα από την ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα, η οποία συνδέεται με τη βάση δεδομένων του Taxis και του ΕΦΚΑ. Το ειδικό αυτό εργαλείο θα χρησιμοποιείται μόνο από τις τράπεζες και το ΑΦΜ του δανειολήπτη θα ξεκλειδώνει το φορολογικό και το ασφαλιστικό του προφίλ, με στόχο το ξεσκόνισμα των κόκκινων δανείων και το ξεγύμνωμα των στρατηγικών κακοπληρωτών.

Το Euro2day.gr μέσα από ερωτο-απαντήσεις ρίχνει φως στο νέο τοπίο που θα διαμορφωθεί για τις 100.000 δανειολήπτες από την 1η Νοεμβρίου και μετά, τόσο στη διαδικασία που θα ακολουθήσουν οι τράπεζες όσο και στις συνέπειες για τους δανειολήπτες.

  • 1) Πώς θα γίνει ο έλεγχος της εκκρεμούς υπόθεσης του παλαιού νόμου Κατσέλη;
Οι τράπεζες θα «ανεβάζουν» στην ειδική πλατφόρμα που τους ετοίμασε η Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους τον ΑΦΜ του δανειολήπτη που έχει πάρει προστασία της πρώτης κατοικίας του από τον πλειστηριασμό μέσω του νόμου Κατσέλη, αλλά η υπόθεση δεν έχει εκδικαστεί.

ΕΚΤΟΣ 120 ΔΟΣΕΩΝ ΕΜΕΙΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 120 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!!

ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΑΜΦΙΒΟΛΟΥ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ
Την ίδια ώρα πήρε μπρος η «εισπρακτική» του δημοσίου αφού βάσει λεγομένων των αρμοδίων αρχών ακολουθούν κατασχέσεις και πλειστηριασμοί !!!




Εφιάλτης: Εκτός 120 δόσεων χρέη 128,3 δισ. ευρώ!

Εκτός των ρυθμίσεων των 120 δόσεων προς Εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, έμειναν χρέη ύψους 128,27 δισ. ευρώ, τα οποία θεωρούνται χαμένα για το δημόσιο.

Την ώρα που η κυβέρνηση εμφανίζεται ικανοποιημένη για το γεγονός ότι εντάχθηκαν στις ρυθμίσεις, χρέη περίπου 11 δισ. ευρώ, παρακάμπτει τη σκληρή πραγματικότητα, η οποία αφορά στα τεράστια χρέη που είναι εκτός ρυθμίσεων και πιθανότατα αδύνατον να εισπραχθούν.

Το συνολικό ποσό των αρρύθμιστων χρεών, προ τα Ταμεία και την Εφορία φτάνει σε 128,27 εκατ. ευρώ ή στο 67,5% του ΑΕΠ!

Αυτό συνέβη γιατί, οι έχοντες μεγάλα χρέη δεν προσήλθαν στη ρύθμιση, παρά τις ευνοϊκές διατάξεις, ενώ πολλές από τις συγκεκριμένες οφειλές προέρχονται από πτωχευμένες εταιρείες, που σήμερα δεν υπάρχουν και φυσικά οι μέτοχοί τους, δεν έχουν καμία διάθεση να πληρώσουν και όπως αποδεικνύεται, δεν έχουν και κανένα πρόβλημα με την εφορία ή τον ΕΦΚΑ.

Τόσο η Εφορία όσο και ο ΕΦΚΑ οφείλουν να ξεκαθαρίσουν τα αρχεία τους από τις οφειλές που δεν είναι εισπράξιμες και να επικεντρωθούν στα χρέη που μπορούν να εισπραχθούν.

Η Εφορία αναζητεί 97,3 δισ. ευρώ

Αναλυτικότερα, σε ότι αφορά στα χρέη προς την Εφορία, υποβλήθηκαν 722.109 αιτήσεις για τη ρύθμιση συνολικών οφειλών ύψους 7,1 δισ. ευρώ. Όμως τα χρέη προς την Εφορία ανέρχονται σε 104,37 δισ. ευρώ (31/12/2018 που αφορούσε η ρύθμιση), που σημαίνει ότι έμειναν εκτός ρύθμισης χρέη ύψους 97,27 δις. ευρώ!

ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΡΥΘΜΟΥΣ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ !!! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 3.200 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Ξεπέρασαν τους 11.900 στο 9μηνο



Περίπου 6.500 πλειστηριασμοί έχουν δημοσιευθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθούν έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Είναι χαρακτηριστικό πως μόνο τον Σεπτέμβριο διενεργήθηκαν 2.195 πλειστηριασμοί, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 2% σε ετήσια βάση, ενώ οι πλειστηριασμοί που ανεστάλησαν και ακυρώθηκαν διαμορφώθηκαν στους 945 και 57 αντίστοιχα. Βάσει των αριθμών αυτών ο Σεπτέμβριος αποτέλεσε μήνα –ρεκόρ για το 2019 σε σχέση τόσο με τους πλειστηριασμούς που προγραμματίστηκαν όσο και με αυτούς που τελικά διενεργήθηκαν. Ρεκόρ που είναι πολύ πολύ πιθανόν να καταρριφθεί τον Οκτώβριο, καθώς έχουν προγραμματιστεί 3.214 πλειστηριασμοί.

Σημειώνεται πως από την αρχή του έτους έως και το τέλος Σεπτεμβρίου οι πλειστηριασμοί που τελικώς διεξήχθησαν έφτασαν τους 11.999 σημειώνοντας αύξηση 20% σε σχέση με το εννεάμηνο του 2018. Παράλληλα , 6.418 πλειστηριασμοί (+ 143% ετησίως) ανεστάλησαν και 265 ( + 52) ακυρώθηκαν.

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

1942/2019: ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ..... ΣΤΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!


ΛΗΣΤΡΙΚΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: Η ΝΕΑ ΕΜΜΕΣΗ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΞΑΝΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ !!!

ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΚΟΛΠΟ...ΒΑΛΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΝΑ ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΣΕΙ
Ένα κόλπο που έχουν πληρώσει ήδη πανάκριβα και θα συνεχίσουν να το πληρώνουν για πολλά ακόμα χρόνια ελέω μνημονίων οι Έλληνες πολίτες...





Τι γράφει η fmvoice.gr :

Θα σώσουμε τις τράπεζες πάλι εμείς τα κοροϊδα;

Το ερώτημα είναι εύλογο . Αν ανατρέξει κανείς στα αποτελέσματα των τραπεζών για το 2018 , θα διαπιστώσει εύκολα ότι το ένα πέμπτο των εσόδων τους προέρχεται από τις προμήθειες.

Καλά καταλάβατε , οι συστημικές τράπεζες οφείλουν ένα μεγάλο μέρος της οικονομικής τους ανάκαμψης στο γεγονός ότι εισέπραξαν προμήθειες από τους συναλλασσόμενους πελάτες τους, για τις διάφορες υπηρεσίες – με εισαγωγικά ή χωρίς – που τους προσέφεραν.

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΕΦΚΑ ΜΟΙΡΑΖΕ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΑΜΚΑ ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ !!!



Με τον τρόπο αυτό οι αλλοδαποί, ενώ δεν είχαν το δικαίωμα, απολάμβαναν υπηρεσίες των δομών υγείας ζημιώνοντας το ελληνικό δημόσιο


Στη…φάκα πιάστηκε υπάλληλος του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής, ο οποίος εξέδιδε ΑΜΚΑ σε αλλοδαπούς που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις. Ο επίορκος υπάλληλος, ο οποίος εντοπίστηκε μετά από εσωτερικό έλεγχο που πραγματοποίησαν οι υπηρεσίες του υπερταμείου ασφάλισης, είχε προβεί κατ’ εξακολούθηση στην έκδοση ΑΜΚΑ σε αλλοδαπούς, κυρίως αλβανικής και αιγυπτιακής καταγωγής, η πλειονότητα των οποίων δεν διέθετε καν άδεια παραμονής στη χώρα.

Ο υπάλληλος χρησιμοποιούσε τους προσωπικούς του κωδικούς στην ΗΔΙΚΑ και στο Πληροφοριακό Σύστημα του ΙΚΑ, προκειμένου να κάνει..την δουλειά, ενώ σύμφωνα με την έρευνα που έκανε το πειθαρχικό τμήμα του ΕΦΚΑ, σε αρκετές περιπτώσεις χρησιμοποιούσε τον ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου σε περισσότερες από μία διαφορετικές περιπτώσεις.

Με τον τρόπο αυτό οι αλλοδαποί, ενώ δεν είχαν το δικαίωμα απολάμβαναν υπηρεσίες των δομών υγείας, ζημιώνοντας κατ’ επέκταση το κράτος.

Μάλιστα, ο υπάλληλος φαίνεται ότι προσπάθησε να..κουκουλώσει τις ατασθαλίες του, όταν οι αρμόδιες υπηρεσίες ξεκίνησαν να κάνουν έρευνα για συγκεκριμένες περιπτώσεις αλλοδαπών που είχαν στην κατοχή τους βιβλιάριο υγείας.

ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΨΥΧΑΡΗ-ΜΠΟΜΠΟΛΑ: ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΜΙΣΟΤΙΜΗΣ ΒΓΑΙΝΕΙ Η ΙΡΙΔΑ !!!

ΑΠΟ ΤΑ 35.100.000 ΕΥΡΩ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥ Η ΤΙΜΗ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΣΤΑ 15.800.000
Σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό βγαίνει για τέταρτη φορά η άλλοτε ισχυρή εκτυπωτική βιομηχανία «Εκτυπώσεις ΙΡΙΣ» του Φώτη Μπόμπολα και του Σταύρου Ψυχάρη.



Συγκεκριμένα σήμερα 16 Οκτωβρίου, βγαίνει στο «σφυρί» το ακίνητο της εταιρείας ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΙΡΙΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ στο Κορωπί, το οποίο ανήκε κατά το παρελθόν στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη (ΔΟΛ) του Σταύρου Ψυχάρη και στην Πήγασος Εκδοτική του Φώτη Μπόμπολα.

Το ακίνητο βγαίνει στο e-σφυρί αυτή τη φορά με χαμηλότερη τιμή πρώτης προσφοράς, καθώς οι δύο προηγούμενοι πλειστηριασμοί ματαιώθηκαν, λόγω μη εμφάνισης πλειοδοτών, εξαιτίας της υψηλής πρώτης τιμής προσφοράς και της έλλειψης αγοραστικού ενδιαφέροντος.

Επισπεύδουσα του πλειστηριασμού είναι η Τράπεζα Πειραιώς και η τιμή της πρώτης προσφοράς διαμορφώνεται σε 15.880.000 ευρώ.

Ο πλειστηριασμός αφορά τον ακίνητο και μηχανολογικό εξοπλισμό της εταιρείας στο Κορωπί, σε μια έκταση 62.406,41 τ.μ. Έπειτα από τρεις άγονους πλειστηριασμούς που έγιναν, από πέρυσι το καλοκαίρι έως σήμερα η τιμή πρώτης προσφοράς πλέον έχει μειωθεί στα 15,88 εκατ. ευρώ (από 35,18 εκατ. ευρώ που είχε προσδιοριστεί στον πρώτο).

Το ποσό για το οποίο επεβλήθη η κατάσχεση ήταν 2 εκατ. ευρώ.

ΕΚΟΨΑΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΤΣΕΛΗ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ...FACEBOOK !!!

ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΟ FACEBOOK ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΕΙΛΗΚΡΙΝΕΙΑΣ
Βάσει της απόφασης του δικαστηρίου δεν αποτελούν προσωπικό δεδομένο τα προσκομισμένα από τις αναρτήσεις στο facebook στοιχεία, εφόσον τέθηκαν σε δημόσια πρόσβαση !!!



Τι μεταδίδει το dikastiko.gr :

Οι αναρτήσεις στο Facebook δανειολήπτριας την… κάρφωσαν στο δικαστήριο και έχασε την υπαγωγή στο νόμο Κατσέλη.

Η συνήθεια των χρηστών του διαδικτύου οι οποίοι ανεβάζουν απερίσκεπτα φωτογραφίες και βίντεο από προσωπικές τους στιγμές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αποτέλεσε “παγίδα” για γυναίκα δανειολήπτρια η οποία εμφανιζόταν στο δικαστήριο να έχει μηδενικό εισόδημα, αλλά το προφίλ της στο Facebook, έδειχνε ότι… ψευδομαρτυρούσε!

Πιο συγκεκριμένα, το Ειρηνοδικείο Αθηνών απέρριψε αίτηση δανειολήπτριας για την υπαγωγή στις διατάξεις του Νόμου 3869/2010 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, κρίνοντας ότι η αιτούσα προχώρησε σε «ανειλικρινή δήλωση» σχετικά με την οικονομική της κατάστασης, καθώς αποσιώπησε δολίως τη βελτίωση του οικογενειακού εισοδήματός της. Το στοιχείο που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην προκειμένη περίπτωση είναι πως το δικαστήριο, προκειμένου να σχηματίσει την κρίση του, έλαβε υπόψη δημόσιες αναρτήσεις φωτογραφιών της αιτούσας στο Facebook, στις οποίες αναφέρεται τόσο ο τόπος διαμονής με τον σύζυγό της το Λονδίνο όσο και η εταιρεία στην οποία εργάζεται στη βρεταννική πρωτεύουσα τα τελευταία χρόνια.

Η αιτούσα – η οποία μέχρι το 2012 εργαζόταν ως δακτυλογράφος σε γνωστή αθηναϊκή εφημερίδα- ελάμβανε για ένα χρόνο μέχρι την εκπνοή του 2013, επίδομα ανεργίας. Μετά τη λήξη του εμφανίζεται να μην έχει κανένα εισόδημα η ίδια και ο σύζυγος της, ως ελεύθερος επαγγελματίας, δεν ξεπερνά το μήνα τα 660 ευρώ. Μάλιστα με υπεύθυνη δήλωση της το 2016, στα πλαίσια της επικαιροποίησης των σχετικών – εγγράφων της, δηλώνει ότι η κατάσταση της περιουσίας, των μεταβιβάσεων και των εισοδημάτων της ιδίας και του συζύγου της είναι πλήρης και ορθή.

ΕΛΒΕΤΙΑ: ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ Ο ΜΕΓΑΛΟΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΤΟΥ ΑΚΗ !!!

ΞΕΠΛΥΝΕ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ(ΑΠΟ ΜΙΖΕΣ) ΥΨΟΥΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 21.700.000€ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΑΚΗ...
Καταδικάστηκε ο μεγαλοτραπεζίτης του Άκη !!!





Bloomberg: Έλληνας μεγαλοτραπεζίτης καταδικάστηκε σε φυλάκιση 15 μηνών


Ένα πρώην τραπεζικό στέλεχος της Morgan Stanley στην Ελβετία καταδικάστηκε για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες που σχετίζονται με την υπόθεση των 50 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (50,1 εκατομμύρια δολάρια) από τις πωλήσεις όπλων που διαπραγματεύθηκε ο πρώην υπουργός Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος.

Ο Έλληνας τραπεζίτης καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών, αφού κρίθηκε ένοχος για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, αλλά αθωώθηκε για τη δεύτερη κατηγορία της υπεξαίρεσης, όπως ανακοίνωσε το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ποινικό Δικαστήριο αργά τη Δευτέρα. Η διάρκεια της φυλάκισης του θα μειωθεί κατά 348 ημέρες, τις οποίες έχει ήδη περάσει υπό κράτηση. Η απόφαση του δικαστηρίου, τον καταδίκασε σε άλλους 15 μήνες με αναστολή, και καταβολή προστίμου 250.000 ελβετικών φράγκων.

ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΟ: ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΠΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ !!!




Αίτημα στο Εφετείο Αθηνών από το Σύλλογο Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου

Στις 11.10.2019 συζητήθηκαν από το 15ο τμήμα του Τριμελούς Εφετείου
Αθηνών, οι εφέσεις αναφορικά με την υπ’ αριθμ. 800/2017 απόφαση του Π.Π.Α.που αφορά στα δάνεια με αποπληρωμή σε ελβετικό φράγκο.

Οι εφέσεις που εκδικάστηκαν είχαν ασκηθεί και από τις δύο πλευρές, τράπεζας (Alpha Bank) και την πλευρά των δανειοληπτών που ζητούσαν η κάθε μία πλευρά να δεχθεί εξολοκλήρου τις απόψεις της το δικαστήριο.

Σε αυτήν τη δίκη έλαβαν μέρος επιπλέον δανειολήπτες μέλη του αρμόδιου πανελλήνιου Συλλόγου Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου (ΣΥΔΑΝΕΦ) που άσκησαν πρόσθετη παρέμβαση και έγιναν μέρη της δικαστικής διαδικασίας και των αποτελεσμάτων εκ της δικαστικής απόφασης.

Το νομικό ζήτημα αυτής της δίκης αφορά κυρίως στην εφαρμογή του ευρωπαϊκού δικαίου περί προστασίας των καταναλωτών όπως ρυθμίζεται από τις ευρωπαϊκές Οδηγίες και τα εθνικά νομοθετήματα που έχουν ενσωματώσει το ευρωπαϊκό δίκαιο περί καταναλωτή στο ελληνικό νομικό σύστημα.

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ !!!

ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΗΣ 20ΕΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΤΟ ΥΠΟΙΚ...
«Κόβουν» χρόνια από την παραγραφή των φορο-υποθέσεων !!!



Μείωση του χρόνου της 20ετούς παραγραφής εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, κατόπιν αιτημάτων επιχειρηματικών φορέων, ελεγκτικών εταιρειών καθώς και λογιστών – φοροτεχνικών.

Οι φορείς θέτουν ζήτημα μακρόχρονης ομηρείας των επιχειρήσεων, με το ισχύον καθεστώς, το οποίο ορίζει ότι για υποθέσεις φοροδιαφυγής, οι φορολογικές υποθέσεις μένουν ανοικτές για μια 20ετία εντός της οποίας η εφορία, μπορεί να κοινοποιήσει φύλλο ελέγχου.

Η νέα αποκάλυψη έρχεται λίγο μετά, την είδηση που μετέδωσε το Σin, για σχέδιο κατάργησης του ελέγχου των τραπεζικών καταθέσεων, κατά τους φορολογικούς ελέγχους

Ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι η 20ετής, ισχύει μόνο για υποθέσεις του 2012 και μετά και όχι για προγενέστερες του 2012, για τις οποίες ισχύουν, άλλοι χρόνοι παραγραφής από 5 μέχρι και 15 χρόνια, ανάλογα με την περίπτωση.

Πιο συγκεκριμένα, σε ότι αφορά στην 20ετή παραγραφή, την οποία η κυβέρνηση, δρομολογεί τη μείωσή της, σε λιγότερα έτη, προβλέπεται από τον Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών ο οποίος ορίζει ότι: «Εξαιρετικά, πράξη διοικητικού, εκτιμώμενου ή διορθωτικού προσδιορισμού φόρου για περιπτώσεις φοροδιαφυγής μπορεί να εκδοθεί εντός είκοσι (20) ετών από τη λήξη του έτους εντός του οποίου λήγει η προθεσμία υποβολής δήλωσης».

Η διάταξη αυτή ισχύει για χρήσεις των ετών 2012 και επομένων ετών, σύμφωνα με γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που εκδόθηκε το 2017.

Δηλαδή, οι υποθέσεις του 2012, παραγράφονται το έτος 2032, ενώ οι υποθέσεις του 2019 θα παραγραφούν το 2039(!) εάν δεν αλλάξει κάτι.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: ΤΙΝΑΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ & ΜΕΓΑΛΟΣΧΗΜΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ !!!

ΜΕ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ-ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΛΑΔΙ ΟΣΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ, ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΑΠΙΣΤΙΑ
Τινάζονται στον αέρα το 80% των υποθέσεων που διαχειρίζεται η Εισαγγελία Διαφθοράς !! 
Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία που κάνει λόγο για «ατιμωρησία» και «έκθεση» της χώρας στο εξωτερικό !!!



Πρόκληση: Τινάζονται στον αέρα όλες οι υποθέσεις κακουργηματικής απιστίας!


του Πέτρου Κουσουλού

Τροποποιήσεις-πρόκληση περιέχει το υπό διαβούλευση Νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Η «επιτροπή των Σοφών» αποφάσισε να τινάξει στον αέρα δεκάδες δικογραφίες οι οποίες βρίσκονται στο στάδιο της ανάκρισης αλλά και της ακροαματικής διαδικασίας καθώς έκριναν ότι για το κακούργημα της απιστίας (!) θα είναι υποχρεωτική η υποβολή έγκλησης εντός του διαστήματος των τεσσάρων μηνών! Σε περίπτωση που ο παθών ή η παθούσα δεν υποβάλουν έγκληση τότε θα παύει η οποιαδήποτε διαδικασία.

Η συγκεκριμένη απόφαση έχει προκαλέσει, ήδη, σφοδρές αντιδράσεις στο δικαστικό Σώμα καθώς όπως πληροφορείται το ereportaz εάν ισχύσει η τροποποίηση τότε τινάζεται στον αέρα το 80% των υποθέσεων που χειρίζονται αυτήν την στιγμή οι ανακριτές Διαφθοράς αλλά και δεκάδες υποθέσεις με πρωταγωνιστές μεγαλόσχημους απατεώνες οι οποίες βρίσκονται στο στάδιο της ακροαματικής διαδικασίας. Είναι ενδεικτικό ότι εάν τελικά νομοθετηθεί η συγκεκριμένη αλλαγή-έκτρωμα τότε παραδίδονται στην κοινωνία σαν «λευκές περιστέρες» όλοι όσοι εμπλέκονται σε τραπεζικά και όχι μόνο σκάνδαλα.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ "ΡΑΒΑΣΑΚΙΑ" ΤΩΝ FUNDS ΣΕ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

ΔΑΝΕΙΑ CHF: ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ !!!


ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ: ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ;;;




Αυτό προκύπτει από την ομιλία του νομικού συμβούλου του πρωθυπουργού, Γιώργου Μυλωνογιάννη, στο φορολογικό συνέδριο 6ο «ΑΤΗENS LAW FORUM ON TAXATION».

Τι γράφει το sofokleousin.gr :

Την κατάργηση του ελέγχου των τραπεζικών καταθέσεων, κατά τους φορολογικούς ελέγχους μεθοδεύει η κυβέρνηση, καθώς το θεωρεί ως «εφεύρημα» να λειτουργούν τα ευρήματά τους ως συμπληρωματικά στοιχεία.

Οι σκέψεις αυτές εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο της επανεξέτασης των μέτρων κατά της φοροδιαφυγής και ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας.

Μετά από έξι χρόνια (2013) νομοθέτησης του ανοίγματος των λογαριασμών ως ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την πάταξη της φοροδιαφυγής και δυόμισι χρόνια (Μάιος 2017) από την έναρξη της λειτουργίας σε παραγωγική βάση του «Ειδικού Λογισμικού Αυτοματοποιημένου Ελέγχου Προσαύξησης Περιουσίας» η κυβέρνηση εξετάζει τρόπους για να το αφοπλίσει.

Το θέμα προέκυψε από ομιλία του νομικού συμβούλου του πρωθυπουργού, Γιώργου Μυλωνογιάννη, στο φορολογικό συνέδριο 6ο «ΑΤΗENS LAW FORUM ON TAXATION».

Στην παρουσίαση που έκανε ο κ. Μυλωνογιάννης, ενέταξε στα «παραδείγματα προς αποφυγή» την «καταστρατήγηση των περαιώσεων με το εφεύρημα των τραπεζικών λογαριασμών ως συμπληρωματικών στοιχείων».

ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ & ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΜΕ ΒΙΛΕΣ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ "ΠΛΟΥΣΙΩΝ" ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΝΕ 840.000.000€ ΣΤΗ ΔΕΗ !!!

ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΡΕΥΜΑΤΟΔΟΝΤΟΥΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΠΚΥ...
Τι δεν καταλαβαίνεις ;;;




Γνωστοί επιχειρηματίες, εφοπλιστές, ιδιοκτήτες πολυτελών κατοικιών και άλλοι... ευκαάσταστοι που διαμένουν σε ακίνητα στα πιο ακριβά προάστια της Αθήνας, κάτω από την Ακρόπολη και του Πειραιά περιλαμβάνονται στη μεγάλη λίστα των στρατηγικών κακοπληρωτών της ΔΕΗ που σήμερα χρωστούν τα 840 εκατομμύρια από τα 2,7 δισ. ευρώ που είναι τα συνολικά χρέη προς την Επιχείρηση.

Σύμφωνα με το newmoney.gr, στους «μπαταξήδες» της ΔΕΗ φιγουράρουν ακίνητο πλησίον του Προεδρικού Μεγάρου επιφάνειας άνω των 1.100 τ.μ το οποίο έχει συνολικές οφειλές περίπου 60.000 ευρώ.

Το πολυτελές κτίσμα έχει περιέλθει έναντι χρεών σε τραπεζικό οργανισμό που προσπαθεί να εκπλειστηριάσει από το 2017 με τίμημα εκκίνησης τα 35 εκ. ευρώ! Σύμφωνα με πληροφορίες, το ακίνητο ηλεκτροδοτείται από την ΔΕΗ με το καθεστώς του καθολικού παρόχου.

Στην καθολική υπηρεσία μετακινούνται καταναλωτές που η ΔΕΗ τους έκοψε το ρεύμα, αλλά καθώς κανείς άλλος προμηθευτής δεν τους αναλαμβάνει, καταλήγουν υποχρεωτικά και πάλι στις Επιχείρηση. Η τελευταία είναι υποχρεωμένη να τους ηλεκτροδοτεί, με προσαυξημένο τιμολόγιο, το οποίο άλλωστε συνεχίζουν να μην πληρώνουν.

ΕΦΟΡΙΑ: ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΤΟΥΣ "ΜΙΚΡΟΥΣ" ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ & ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΑ "ΜΕΓΑΛΑ ΨΑΡΙΑ" ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ !!!

ΣΤΑ "ΡΗΧΑ" ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΓΙΑ ΜΕΣΑΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ
Δεν επαρκεί το ελεγκτικό προσωπικό λένε οι έφοροι !!!



Οι σαρωτικοί επιτόπιοι έλεγχοι για την έκδοση αποδείξεων, “έσπρωξαν” τις εισπράξεις ΦΠΑ σε πολύ υψηλότερα επίπεδα από τις αρχικές εκτιμήσεις και βοηθούν το οικονομικό επιτελείο στις διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς για το “κενό” του 2020. Ωστόσο, φαίνεται ότι στοιχίζουν ακριβά, στην κάλυψη των άλλων στόχων, που σχετίζονται με τους τακτικούς ελέγχους για τη μεσαία και μεγάλη φοροδιαφυγή.

Το Επιχειρησιακό Σχέδιο της ΑΑΔΕ ζητούσε από τις εφορίες να διενεργήσουν τουλάχιστον 15.300 ελέγχους ως το τέλος της χρονιάς κι από τις ΦΑΕ άλλους 1.400, με στόχο να εισπράξουν πάνω από 14% και 15% των φόρων που θα βεβαιωθούν σε αυτούς τους ελέγχους. Επιπλέον, είχε ζητηθεί απ’ όλες τις ελεγκτικές μονάδες, το 70% επί του συνόλου αυτών των ελέγχων, να αφορά σε “φρέσκες” υποθέσεις, καθώς δεν είναι μυστικό ότι όσο πιο πρόσφατη είναι η φορολογική παράβαση τόσο ανεβαίνει ο δείκτης εισπραξιμότητας των πρόσθετων φόρων και προστίμων. Σε πολύωρες, αλλεπάλληλες επιτελικές συσκέψεις, που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, διαπιστώθηκε, όμως, ότι οι επιδόσεις δεν είναι ιδανικές. Κάθε άλλο. 

«Αρρυθμίες» σε πολλές ΔΟΥ

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση της χρονιάς, δηλαδή τώρα που θα γίνει ο τελικός απολογισμός πριν εκπονηθεί το τελικό σχέδιο του Προϋπολογισμού και “χτιστεί” το Επιχειρησιακό Σχέδιο της ΑΑΔΕ για την επόμενη χρονιά, φαίνεται ότι πολλές Δ.Ο.Υ. αντιμετωπίζουν... αρρυθμίες. Τι σημαίνει αυτό; Οι βεβαιώσεις φόρων κινούνται κατά μέσο όρο στο 30- 40% του στόχου, με αποτέλεσμα παρά τα πολύ υψηλά ποσοστά εισπραξιμότητας, τα έσοδα να κινούνται σε χαμηλά επίπεδα. Έτσι αν και ΔΟ.Υ.- ΦΑΕ βρίσκονται πολύ κοντά στο να πιάσουν τους ελεγκτικούς στόχους (12.428 και 1.359 αντιστοίχως ήδη στο οκτάμηνο), οι βεβαιώσεις μένουν στα “ρηχά”.

ΧΡΕΗ ΣΤΑ ΑΣΦ.ΤΑΜΕΙΑ: ΣΤΟΝ "ΑΕΡΑ" 220.000 ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ 120 ΔΟΣΕΙΣ !!!

ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΜΗ ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΦΚΑ
Συνεχίζονται οι τραγελαφικές καταστάσεις !!!


Στον αέρα είναι το χρονοδιάγραμμα που έχει δώσει η κυβέρνηση για τον εντοπισμό των μη βεβαιωμένων χρεών σε 220.000 οφειλέτες στα ασφαλιστικά ταμεία οι οποίοι έχουν κάνει αίτηση ρύθμισης για τις 120 δόσεις και περιμένουν στην ουρά μέχρι τέλος του έτους, ώστε να καθαρογραφούν οι οφειλές και να ρυθμιστούν ανάλογα.

Τη μερίδα του λέοντος κατέχουν ασφαλισμένοι σε ΟΑΕΕ, ΕΕΤΑ και ΟΓΑ και σύμφωνα με στελέχη των ασφαλιστικών ταμείων δεν υπάρχει δυνατότητα εύκολης εξεύρεσης των οφειλών αυτών, καθώς στις περιπτώσεις του ταμείου των επιστημόνων οι οφειλές δεν είναι μηχανογραφημένες, όπως επίσης και σε πολλές περιπτώσεις ασφαλισμένων αγροτών.

Το πρόβλημα αναμένεται να ενταθεί περαιτέρω μετρά τις σχεδιαζόμενες αλλαγές που ετοιμάζει η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας για τον διαχωρισμό της ασφάλισης στον ΟΑΕΕ των αγροτών σε πόλεις μέχρι 2.000 κατοίκους, αλλά και την αποσύνδεση των εισφορών από το δηλωθέν εισόδημα τόσο των αγροτών, όσο και των ελευθέρων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων.

ΠΛΗΡΗΣ Η ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!! ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΕΣ-ΛΗΣΤΡΙΚΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ !!!




Του Γ. Καρελιά

Εντάξει, όλα τα περιμένουμε. Αλλά η απόφαση των Τραπεζών να επιβάλουν εξωφρενικές χρεώσεις σε ορισμένες συναλλαγές ξεπερνάει κάθε όριο αναισθησίας και προκλητικότητας. Και είναι θλιβερό που ακόμα κανένας-ούτε ο αρμόδιος υπουργός, ούτε ο κεντρικός τραπεζίτης, ούτε η Επιτροπή Ανταγωνισμού-έβγαλαν κιχ.

Εντάξει, όταν πας να πάρεις ένα δάνειο, ξέρεις ότι(εκτός από τους τόκους) σού χρεώνουν και «έξοδα φακέλου». Θα απασχοληθούν ένας-δυο υπάλληλοι. Όταν έχεις μια πιστωτική τους κάρτα, πληρώνεις ετήσια συνδρομή. Ας πάει και το παλιάμπελο.

Όμως, πόσο εξωφρενικό είναι να θέλεις να αλλάξεις τον μυστικό αριθμό της κάρτας σου, το περίφημο PIN-το οποίο οι ίδιες σου συνιστούν να αλλάζεις συχνά, για λόγους ασφαλείας!-και να σου χρεώνουν έστω και ένα λεπτό; Όχι, η αλλαγή του PIN δεν απασχολεί κανέναν υπάλληλο, ηλεκτρονικά γίνεται!

Πόσο εξωφρενικό είναι να σoυ χρεώνουν έστω και ένα λεπτό για την… «ερώτηση υπολοίπου»; Δεν είναι υποχρεωμένη η Τράπεζα να σε πληροφορεί, όταν το ζητήσεις, για το υπόλοιπο του λογαριασμού σου; Κατάργησαν τα συμβατικά βιβλιάρια, για να μην πηγαίνουν οι άνθρωποι στα γκισέ και απασχολούνται υπάλληλοι (θέλουν να μειώσουν το προσωπικό). Και ωθούν τους πελάτες τους στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες. Ποιος διεστραμμένος εγκέφαλος επινόησε τη χρέωση για την «ερώτηση υπολοίπου»; Ηλεκτρονικά γίνεται, διάβολε!

Πόσο εξωφρενικό είναι να σε χρεώνουν για την αντικατάσταση της κάρτας, την οποία οι ίδιες εκδίδουν με ημερομηνίας λήξεως; Και πόσο διπλά εξωφρενικό είναι να επιβάλουν χρέωση για αντικατάσταση ειδικά των πιστωτικών καρτών, για τις οποίες πληρώνουμε ετήσια συνδρομή;

ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ: ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΠΡΩΤΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΞΙΑΣ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗΣ ΤΩΝ 40.000€ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html





Κύμα πλειστηριασμών- Στο σφυρί ακίνητα κάθε αξίας


Μετά την ενεργοποίηση της πλατφόρμας για την προστασία της πρώτης κατοικίας, οι τράπεζες σκληραίνουν τη στάση τους και δείχνουν αποφασισμένες να εξαντλήσουν τα ένδικα μέσα, προκειμένου να οδηγήσουν σε πλειστηριασμό τις περιουσίες όσων οφειλετών δεν προχωρούν σε ρύθμιση των δανειακών τους υποχρεώσεων.

Το κύμα πλειστηριασμών που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο μετά από μακρά περίοδο απραξίας λόγω των διαδοχικών εκλογικών διαδικασιών και της περιόδου θερινών διακοπών, θα διογκωθεί αυτόν τον μήνα και θα επιταχυνθεί στη συνέχεια μέχρι το τέλος του έτους.

Χιλιάδες ακίνητα κάθε κατηγορίας – πρώτες κατοικίες, εξοχικά, οικόπεδα, επαγγελματικές στέγες, βιομηχανικά κτίρια κλπ - θα βγουν στο σφυρί για να πουληθούν με συνοπτικές διαδικασίες μέσω ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

INTERNET BANKING: ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΛΗΣΤΕΙΑ !!!


Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ-ΝΕΟ ΠΛΑΙΣΙΟ: ΜΟΛΙΣ 7 ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

ΚΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 14 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ...
Από τις συνολικά 105 αιτήσεις που έχουν ολοκληρωθεί και διαβιβαστεί στις τράπεζες, σε 16 δανειολήπτες έχουν κάνει πρόταση ρύθμισης οι τράπεζες εκ των οποίων μόλις 7 έχουν αποδεχθεί οι δανειολήπτες !!!

Οδεύουμε σε φιάσκο εφάμιλλο του εξωδικαστικού μηχανισμού...


Τι μεταδίδει το economistas.gr :

Τις 25.000 πλησιάζουν οι χρήστες που έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία της αίτησης υπαγωγής στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Ολοκληρώθηκε η 14η εβδομάδα λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την προστασία της 1ης κατοικίας και την ευνοϊκή ρύθμιση και επιδότηση των στεγαστικών, καταναλωτικών και επιχειρηματικών δανείων, με υποθήκη στην κύρια κατοικία και αθροιστικά από 1/7/2019 μέχρι 6/10/2019 τα στοιχεία είναι τα εξής:


ΕΦΚΑ: ΠΕΝΤΑΠΛΑΣΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ !!!



Αρνητικό είναι το "ισοζύγιο" μεταξύ πιστωτικών και χρεωστικών υπολοίπων από την εκκαθάριση των εισφορών των επαγγελματιών και των αγροτών για το 2018.

Μπορεί οι επιστροφές εισφορών (λόγω πιστωτικών υπολοίπων) που προέκυψαν να ανέρχονται σε 215 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 100 εκατ. ευρώ μπήκαν προχθές στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, αλλά -σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Capital.gr- oι οφειλές (δηλαδή τα χρεωστικά υπόλοιπα) είναι πενταπλάσιες, καθώς ανήλθαν σε 1 δισ. ευρώ.

Πρόκειται για τα χρεωστικά υπόλοιπα τα οποία προέκυψαν από τον συμψηφισμό μεταξύ καταβληθεισών και καταβλητέων εισφορών του 2018. Οι καταβληθείσες εισφορές είναι εκείνες οι οποίες υπολογίστηκαν με βάση το εισόδημα του 2016 και είχαν αναρτηθεί στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ από τις αρχές του περσινού έτους. Οι καταβλητέες εισφορές είναι εκείνες που έπρεπε να καταβληθούν πέρσι με βάση το εισόδημα του 2017.

Για κάποιους επαγγελματίες προέκυψαν (με βάση το εισόδημα του 2017) καταβλητέες εισφορές υψηλότερες σε σχέση με εκείνες που κατέβαλαν (με βάση το εισόδημα του 2016). Κάποιοι άλλοι κατέβαλαν λιγότερες εισφορές σε σχέση με εκείνες που τους είχαν καταλογιστεί αρχικά (με βάση το εισόδημα του 2016) αλλά και σε σχέση με εκείνες που τους καταλογίστηκαν αργότερα (με βάση το εισόδημα του 2017). Κάποιοι άλλοι, τέλος, δεν κατέβαλαν καμία εισφορά πέρσι (με βάση το εισόδημα του 2016) και, έτσι, χρωστάνε το σύνολο του 2018 (με βάση το εισόδημα του 2017).

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ & ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΠΟΚΤΑ Η ΕΦΟΡΙΑ !!!

ΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΕ ΑΓΡΙΟ ΞΕΣΚΟΝΙΣΜΑ ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ
Πλέον η ΑΑΔΕ θα έχει καθαρή εικόνα της ακίνητης περιουσίας κάθε φορολογούμενου, με ότι αυτό συνεπάγεται για πρόστιμα σε όσους κρύβουν ακίνητα και για κατασχέσεις-πλειστηριασμούς για τους οφειλέτες !!!



Στην οn-line σύνδεση των ηλεκτρονικών συστημάτων θα προχωρήσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα προχωρήσει με την ολοκλήρωση του κτηματολογίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, με τη διασύνδεσή τους οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ θα αποκτήσουν άμεση πρόσβαση στα αρχεία του κτηματολογίου και θα εντοπίζουν ευκολότερα όλα τα ακίνητα και εμπράγματα δικαιώματα (πλήρη ή ψιλή κυριότητα, επικαρπία κ.λπ.) που υπάρχουν σε αυτά τόσο στις εντός όσο και στις εκτός σχεδίου πόλεως περιοχές. Στη συνέχεια θα διασταυρώνουν τα στοιχεία του κτηματολογίου με αυτά που έχουν δηλώσει οι φορολογούμενοι στο έντυπο Ε9.

Έτσι, ενδέχεται χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν αποκρύψει το πραγματικό μέγεθος της ακίνητης περιουσίας τους προκειμένου να αποφύγουν την πληρωμή φόρων, να βρεθούν αντιμέτωποι με τσουχτερά πρόστιμα.

ΕΛΛΑΔΑ: Η ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ !!!



Πήξαμε στις αρνητικές πρωτιές...

Το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη, και μάλιστα με απόσταση από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, παράγει το ελληνικό σύστημα ηλεκτρισμού. Όπως αναφέρει η "Καθημερινή”, σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, η χονδρική τιμή του ρεύματος στην Ελλάδα είναι υψηλότερη κατά 22,2 ευρώ, ενώ σε σχέση με χώρες όπως η Γερμανία και η Γαλλία, κατά 30 ευρώ η μεγαβατώρα.

Έλλειμμα ανταγωνιστικότητας εμφανίζει η εγχώρια χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρισμού και σε σχέση με τις γειτονικές χώρες, με τις οποίες λειτουργούν ηλεκτρικές διασυνδέσεις, όπως η Ιταλία και η Βουλγαρία. Στην Ελλάδα η μέση χονδρική τιμή του ρεύματος διαμορφώνεται κατά 24,3 ευρώ η μεγαβατώρα υψηλότερα από της Βουλγαρίας και 14,5 ευρώ υψηλότερα η μεγαβατώρα από της Ιταλίας.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΔΕΝ ΤΑ ΠΟΥΛΑΝΕ !!! ΤΑ "ΧΑΡΙΖΟΥΝ" ΣΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΩΝ FUNDS ΣΕ ΤΙΜΕΣ ΚΑΤΩ ΤΟΥ 1% ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


SSL Certificates