.

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

ΧΡΕΗ ΣΤΑ ΑΣΦ.ΤΑΜΕΙΑ: ΣΤΟΝ "ΑΕΡΑ" 220.000 ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ 120 ΔΟΣΕΙΣ !!!

ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΜΗ ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΦΚΑ
Συνεχίζονται οι τραγελαφικές καταστάσεις !!!


Στον αέρα είναι το χρονοδιάγραμμα που έχει δώσει η κυβέρνηση για τον εντοπισμό των μη βεβαιωμένων χρεών σε 220.000 οφειλέτες στα ασφαλιστικά ταμεία οι οποίοι έχουν κάνει αίτηση ρύθμισης για τις 120 δόσεις και περιμένουν στην ουρά μέχρι τέλος του έτους, ώστε να καθαρογραφούν οι οφειλές και να ρυθμιστούν ανάλογα.

Τη μερίδα του λέοντος κατέχουν ασφαλισμένοι σε ΟΑΕΕ, ΕΕΤΑ και ΟΓΑ και σύμφωνα με στελέχη των ασφαλιστικών ταμείων δεν υπάρχει δυνατότητα εύκολης εξεύρεσης των οφειλών αυτών, καθώς στις περιπτώσεις του ταμείου των επιστημόνων οι οφειλές δεν είναι μηχανογραφημένες, όπως επίσης και σε πολλές περιπτώσεις ασφαλισμένων αγροτών.

Το πρόβλημα αναμένεται να ενταθεί περαιτέρω μετρά τις σχεδιαζόμενες αλλαγές που ετοιμάζει η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας για τον διαχωρισμό της ασφάλισης στον ΟΑΕΕ των αγροτών σε πόλεις μέχρι 2.000 κατοίκους, αλλά και την αποσύνδεση των εισφορών από το δηλωθέν εισόδημα τόσο των αγροτών, όσο και των ελευθέρων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων.

Την τεχνική αδυναμία εξεύρεσης των μη βεβαιωμένων οφειλών, επεσήμαναν και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία σε πρόσφατη συνάντηση με τον κ. Νότη Μηταράκη, αλλά και τη νέα ηγεσία του ΕΦΚΑ.

Οι υπηρεσίες των Ασφαλιστικών Ταμείων και της μηχανογράφησης (ΗΔΙΚΑ) δε θα μπορέσουν να ανταποκριθούν και να λύσουν τα προβλήματα που υπάρχουν στον υπολογισμό των εισφορών των ασφαλισμένων και φυσικά ο ΕΦΚΑ αδυνατεί να επιλύσει τις δυσχέρειες στην ερμηνεία των εγκυκλίων.

Ενδεικτικά στον ΟΓΑ όπου εκκρεμούν δεκάδες χιλιάδες αιτήσεις διακοπής και διαγραφής εισφορών, από το 2016 ακόμα, οι οποίες είναι αδύνατο να ελεγχθούν από ελάχιστους ανθρώπους ώστε να οριστικοποιηθεί ο χρόνος ασφάλισης των αιτούντων και άρα οι οφειλόμενες εισφορές τους.

ΠΗΓΗ-ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates