.

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟ: ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ, ΜΙΝΙ ΜΑΡΚΕΤ & ΚΑΒΕΣ !!!

 


Αναπροσαρμόζεται το ωράριο για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος


Την κρισιμότητα της κατάστασης με τον κορονοϊό στην Αττική τόνισαν ο Γκίκας Μαγιορκίνης και ο Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη χθεσινή ενημέρωση για την πανδημία, ανακοινώνοντας παράλληλα νέα μέτρα για τον περιορισμό της στην Ελλάδα.

«Είναι ξεκάθαρο ότι βρισκόμαστε σε κρίσιμο σημείο και η πορεία εξαρτάται από όλους μας, πολίτες και πολιτεία, καθώς κανένα μέτρο δεν είναι αποτελεσματικό αν δεν τηρείται», ανέφερε εισαγωγικά ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε νέα μέτρα περιορισμού της πανδημίας, αφού τόνισε πως βρισκόμαστε σε κρίσιμο σημείο και υπογράμμισε πως η προσήλωση στη μάσκα είναι το καλύτερο εργαλείο για τον έλεγχο της πανδημίας.

Τα νέα μέτρα είναι:

ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΑ ΜΗΔΑΜΙΝΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΚΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ !!! ΑΠΕΣΥΡΑΝ 1,1 ΔΙΣ !!!

 

Τα νοικοκυριά αντιδρούν στα χαμηλά επιτόκια και επιλέγουν να διατηρούν τα κεφάλαιά τους σε λογαριασμούς που εξασφαλίζουν άμεση ρευστότητα. Χωρίς κόστος για τις τράπεζες το 70% της αποταμίευσης στην Ελλάδα !!!



Συνεχίστηκαν και τον Αύγουστο οι τάσεις που είχαν δημιουργηθεί κατά τους προηγούμενους μήνες και αφορούσαν την εξέλιξη και τη διάρθρωση των τραπεζικών καταθέσεων, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΤτΕΕ που δημοσιεύτηκαν χθες. Ειδικότερα:

  • Πρώτον, συνεχίστηκε μέσα στον Αύγουστο η άνοδος των τραπεζικών καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα (κατά περίπου 300 εκατ. ευρώ).
  • Δεύτερον, η ανοδική αυτή τάση προέρχεται κατά τους τελευταίους μήνες από το μέτωπο των επιχειρήσεων. Έτσι, ενώ το σύνολο των καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα αυξήθηκε κατά το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου κατά 3,42 δισ. ευρώ (από τα 148,45 στα 151,87 δισ. ευρώ), η συνεισφορά των νοικοκυριών ήταν μόνο 540 εκατ. ευρώ, ή μόλις το 16%. Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς, η άνοδος των επιχειρηματικών καταθέσεων αποδίδεται σε σειρά από λόγους, όπως η αύξηση των τραπεζικών δανειοδοτήσεων προς τις επιχειρήσεις και η αναβολή υλοποίησης επενδυτικών προγραμμάτων.
  • Τρίτον, συνεχίζεται να περιορίζεται η συμμετοχή των προθεσμιακών καταθέσεων. Έτσι (βλέπε στοιχεία παρατιθέμενου πίνακα) ενώ κατά το διάστημα Μαΐου-Αυγούστου οι συνολικές καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα αυξήθηκαν κατά 5,4 δισ. ευρώ (από τα 146,4 στα 151,8), οι προθεσμιακές καταθέσεις μειώθηκαν κατά 600 εκατ. ευρώ (από τα 46,8 στα 46,2 δισ. ευρώ), αποτελώντας πλέον μόλις το 30,4% του συνόλου.


Με δεδομένο ότι τα επιτόκια στις καταθέσεων όψεως και ταμιευτηρίου είναι στην πράξη μηδενικά, ή έστω οριακά, συνάγεται ότι οι τράπεζες δεν καταβάλλουν τόκους για το περίπου 70% των καταθέσεών τους από τον ιδιωτικό τομέα!

FT: Ο ΧΡΟΝΟΣ ΚΥΛΑ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ !!!

 


της Gillian Tett


Τι πιθανότητες θα δίνατε ότι ίσως υπάρξει και νέα χρηματοπιστωτική κρίση; Αυτόν τον μήνα, αυτοί που βγάζουν τα στοιχεία στην εταιρεία ερευνών Oxford Economics, έθεσαν το ερώτημα σε 162 επιχειρηματίες ανά τον κόσμο. Η μέση απάντησή τους ήταν 20% τα επόμενα δυο χρόνια.

Αυτό είναι δυο φορές υψηλότερο από τον εκλαμβανόμενο κίνδυνο ενός δεύτερου παγκόσμιου κύματος της πανδημίας της Covid-19 και επίσης, δυστυχώς, της πιθανότητας να έχουμε νωρίς ένα αποτελεσματικό εμβόλιο κατά της νόσου.

Αυτοί οι φόβοι έχουν ήδη απτές συνέπειες: μείωσαν περισσότερο απ’ όσο δικαιολογούν τα πραγματικά στοιχεία το επιχειρηματικό κλίμα στην έρευνα της Oxford αυτόν τον μήνα. «Η ανάλυσή μας υποδηλώνει πως μεγάλο μέρος του ζοφερού κλίματος οφείλεται στους φόβους για μια χρηματοπιστωτική κρίση», ανέφερε ο επικεφαλής οικονομολόγος της δημοσκόπησης, Jamie Thompson.

ΚΥΑ: ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΕΦΥΡΑ !!!

 



Τι μεταδίδει το mononews.gr :


Τη διαδικασία βάσει της οποίας το δημόσιο θα χορηγεί την επιδότηση της δόσης των δανείων για όσους έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα Γέφυρα του υπουργείου Οικονομικών, προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση, που ορίζει ότι η επιδότηση θα καταβάλλεται σε δεσμευμένους λογαριασμούς.

Οι αιτήσεις για το πρόγραμμα Γέφυρα έχουν φτάσει ήδη τις 115.000 και η επιδότηση από την πλευρά του δημοσίου αναμένεται να ξεκινήσει στα μέσα Οκτωβρίου.

Προϋπόθεση για την καταβολή της επιδότησης είναι ο δανειολήπτης να είναι συνεπής ως προς την καταβολή του τμήματος της μηνιαίας δόσης που του αναλογεί.

Συγκεκριμένα όπως προβλέπει ο νόμος η συνεισφορά του Δημοσίου διακόπτεται στις ακόλουθες περιπτώσεις:

α) Εφόσον διαπιστωθεί ότι η αίτηση έχει εγκριθεί χωρίς να πληρούνται οι προϋποθέσεις επιλεξιμότητας.

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ: ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΞΕΠΛΥΜΑΤΟΣ !!!

 


«Φως» στους πραγματικούς βασικούς μετόχους των εταιρειών επιχειρεί να ρίξει η κυβέρνηση με το νέο νομοσχέδιο για το ξέπλυμα χρήματος, καθιερώνοντας τη δημόσια πρόσβαση στο Κεντρικό Μητρώο Πραγματικό Δικαιούχων (ΚΜΠΔ), ενώ κλείνει «παράθυρα» ξεπλύματος μέσω κρυπτονομισμάτων και προπληρωμένων καρτών.

Το νομοσχέδιο, που κατατέθηκε χθες το βράδυ στη Βουλή, ενσωματώνει στην ελληνική νομοθεσία την πέμπτη Κοινοτική Οδηγία για το ξέπλυμα χρήματος οδηγεί στην πλήρη ενεργοποίηση του ΚΜΠΔ, στόχος του οποίου είναι να τεθούν φραγμοί στη νομιμοποίηση βρώμικου χρήματος και στη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας μέσα από την απόκρυψη των πραγματικών μετόχων που ασκούν έλεγχο σε εταιρείες.

Μάλιστα, καθιερώνεται η διασύνδεση του ΚΜΠΔ με το ΓΕΜΗ και παρέχεται πρόσβαση στο κοινό στα στοιχεία των πραγματικών δικαιούχων. Ειδικότερα, για το Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων ορίζεται στο νομοσχέδιο, μεταξύ άλλων, ότι:

ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ: ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ !!!

 



Κοψοχρονιά την θέλει η αμερικανική CVC...


Ζήτημα ημερών – και συγκεκριμένα 20 – είναι η πώληση ή μη της Εθνικής Ασφαλιστικής στην CVC.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΝΜ, οι Αμερικανοί κατέθεσαν την νέα πρότασή τους την περασμένη Παρασκευή, με τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας να βρίσκεται σε συνεννόηση με τους συμβούλους, προκειμένου να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα, ήτοι:

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΓΙΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ !!!

 


Το φακελάκι καλά κρατέι αφού η ατιμωρησία βασιλεύει...


Στα χέρια των Αδιάφθορων της ΕΛ.ΑΣ έπεσε 63χρονος διευθυντής καρδιοχειρουργικής κλινικής νοσοκομείου της Αθήνας για «φακελάκι».

Οι αξιωματικοί της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, ύστερα από καταγγελίες και πληροφορίες που έφθασαν πριν από αρκετό καιρό στα γραφεία της υπηρεσίας, κατάφεραν να βάλουν στο χέρι τον διευθυντή και με μια αιφνιδιαστική επιχείρηση να του περάσουν χειροπέδες.

Η έφοδος έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης και ενώ στο γραφείο του είχαν αφήσει «φακελάκι» με 2.000 ευρώ.

ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΣΕ APPLE: ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΤΩΝ 13 ΔΙΣ !!!

 

 
Σε μεγένθυση:

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ "ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ" ;;;

 


ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΤΗΣ ΚΛΙΚΑΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ !!!

 


Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗΣ ΒΟΛΤΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ !!!

 


Το θαύμα του διαστημικού ταξιδιού πιο κοντά από ποτέ και ένας Έλληνας είναι πρωταγωνιστής



Είναι πλέον γεγονός. Ο διαστημικός τουρισμός αναμένεται τα επόμενα χρόνια να πάρει ένα πολύ σημαντικό μερίδιο στην οικονομική τουριστική σκακιέρα. Είναι επίσης γεγονός, πως το παιχνίδι αυτό δεν είναι για όλους καθώς κοστίζει μια περιουσία. Ή μήπως αυτό πλέον δεν ισχύει; Ο Δρ. Νίκος Σπυρόπουλος ένας καταξιωμένος επιστημονικός παρατηρητής του διαστήματος και εκ των κορυφαίων παγκοσμίως στις δορυφορικές επικοινωνίες στην αποκλειστική συνέντευξη που μας παραχώρησε, μας δηλώνει πως θα αρκούν 125 χιλιάδες δολάρια για να δεις την Γη «όπως την βλέπει ο Θεός».

Ο Δρ Σπυρόπουλος που κατέχει θέση Εκτελεστικού Διευθυντή Επιχειρηματικών Πρωτοβουλιών στην εταιρία Space Perspective μας ανέλυσε το φιλόδοξο project το οποίο μπορεί να έχει και πύλες επιβίβασης στη χώρα μας. Όπως χαρακτηριστικά και αποκλειστικά μας λέει: «Η Space Perspective, είναι η εταιρία που εδραιώνει τον «εκδημοκρατισμό» του διαστήματος δίνοντας σε εκατομμύρια ανθρώπους μια άνευ προηγουμένου πρόσβαση στο θαύμα του διαστημικού ταξιδιού.»

Ποια η δική σας σχέση με τον χώρο του διαστήματος κ. Σπυρόπουλε;

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΠΑΤΗ ΣΤΟ ΒΙΕΤΝΑΜ: ΕΒΡΑΖΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΑ...ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΥΛΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ !!!

 


Κατασχέθηκαν πάνω από 345.000 χρησιμοποιημένα προφυλακτικά


Απίστευτη υπόθεση που εγείρει σοβαρές ανησυχίες για τη δημόσια υγεία βλέπει το φως της δημοσιότητας. Στην κατάσχεση 345.000 χρησιμοποιημένων προφυλακτικών, τα οποία, αφού καθαρίζονταν, συσκευάζονταν και πωλούνταν ως καινούργια, προχώρησε η αστυνομία στο Βιετνάμ.

ΓΑΛΛΙΑ: ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ HERMES ΕΚΑΝΑΝ ΧΡΥΣΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΜΕ ΜΑΪΜΟΥ ΤΣΑΝΤΕΣ BIRKIN !!!

 


Δέκα άνθρωποι, μεταξύ αυτών επτά πρώην εργαζόμενοι του γαλλικού οίκου μόδας Hermès, καταδικάστηκαν σήμερα στο Παρίσι σε ποινές από 6 μήνες φυλάκισης με αναστολή έως 3 χρόνια κάθειρξης, εκ των οποίων τα δύο στη φυλακή, διότι συμμετείχαν στην κατασκευή ή την πώληση «μαϊμού» τσαντών Birkin.

Ο βασικός κατηγορούμενος, που θεωρείται ως ο αρχηγός του κυκλώματος, καταδικάστηκε στη μεγαλύτερη ποινή, όπως και να καταβάλει πρόστιμο ύψους 200.000 ευρώ. Σε βάρος του άνδρα αυτού, του μοναδικού απόντος από τη δίκη που έγινε τον Ιούνιο, έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Σε βάρος ενός άλλου εκ των οργανωτών της κομπίνας επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης τριών ετών σε κατ’ οίκον περιορισμό και πρόστιμο 100.000 ευρώ. Μία γυναίκα, η οποία προωθούσε τις τσάντες σε Ασιάτες αγοραστές, καταδικάστηκε να καταβάλει το ίδιο πρόστιμο και να εκτίσει ποινή φυλάκισης 30 μηνών.

Σε βάρος των άλλων 7, το δικαστήριο επέβαλε ανασταλτικές ποινές και πρόστιμα. Επιπλέον, πολλοί εκ των κατηγορουμένων καταδικάστηκαν να καταβάλουν ο καθένας εξ αυτών 580.000 ευρώ για πρόκληση ηθικής και υλικής βλάβης σε διάφορες οντότητες του ομίλου Hermès.

Οι κατηγορούμενοι, η πλειονότητα των οποίων είχε λευκό ποινικό μητρώο, βρέθηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης επειδή κατασκεύαζαν στα σπίτια τους το διάστημα 2013-2014 αντίγραφα του μοντέλου Birkin, του δημοφιλέστερου του οίκου πολυτελών ειδών.

ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ: ΖΗΤΟΥΝ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΩΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΠΟΥ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!

 


Τι μεταδίδει το mononews.gr :

Την εξαίρεση από τα υψηλά πρόστιμα του νόμου 4643/2019 των ακινήτων που αγοράζονται μέσω πλειστηριασμών ζητούν οι τράπεζες, έτσι ώστε να είναι δυνατή η τακτοποίησή τους χωρίς το υπερβάλλον κόστος που προβλέπει ο σχετικός νόμος.

Οι κυρώσεις του νόμου 4643 τίθενται σε ισχύ από τις αρχές Οκτωβρίου οπότε και λήγει η προθεσμία για την τακτοποίηση αυθαιρέτων με τον ισχύοντα νόμο Ν.4495/17 και η ενεργοποίησή του θα επιβαρύνει σημαντικά την τακτοποίηση των αυθαιρεσιών που έχουν τα ακίνητα που αποκτώνται μέσω πλειστηριασμών.

Όπως εξηγούν αρμόδια τραπεζικά στελέχη, μεγάλος αριθμός ακινήτων μεταβιβάζεται μέσω πλειστηριασμών σε ιδιώτες επενδυτές, μεταξύ των οποίων και ξένα επενδυτικά funds.

Η διαδικασία του πλειστηριασμού δεν επιτρέπει, κατά την απόκτηση του ακινήτου, σαφή εικόνα του ακινήτου όσον αφορά αυθαιρεσίες και την έκταση αυτών. Με αυτό το δεδομένο:

Ο ΑΚΡΑΙΑ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΘΕΩΔΩΡΟΣ ΠΕΛΑΓΙΔΗΣ ΝΕΟΣ ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΤτΕ !!!

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ Ε.ΒΕΝΙΖΕΛΟ & ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ...
Για να καταλάβουμε λίγο τις απόψεις του, για όσους δεν γνωρίζουν, ας θυμηθούμε τι ζητούσε το 2010, λίγους μήνες πριν το 1ο μνημόνιο, όπως τα μετέφερε με άρθρο της η "Ναυτεμπορική": «Τάχθηκε(σ.σ. ο Θ.Πελαγίδης) υπέρ της αύξησης της άμεσης φορολογίας των φυσικών προσώπων στην Ελλάδα, καθώς, όπως είπε, είναι η μισή (ως ποσοστό του ΑΕΠ) από αυτήν στην Ευρώπη(...) Πρότεινε τη θέσπιση τεκμηρίων διαβίωσης στη φορολογία, ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχει η δυνατότητα να αυξηθεί και το ΦΠΑ.» !!!!
Κάντε μια βόλτα στο διαδίκτυο και θα βρείτε κι άλλα ενδιαφέροντα....




Ορκίστηκε σήμερα ο νέος υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Θεόδωρος Πελαγίδης

Ορκίστηκε σήμερα ο κύριος Θεόδωρος Πελαγίδης ως υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα και του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννη Στουρνάρα.

Μετά τη σημερινή ορκωμοσία, η Διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος έχει ως εξής: Γιάννης Στουρνάρας, Διοικητής, Θεόδωρος Μ. Μητράκος, υποδιοικητής, Θεόδωρος Κ. Πελαγίδης, υποδιοικητής.

Η ΤΕΛΕΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ !!!

 


ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ Η ΕΚΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

 



Γιατί ανησυχούν οι θεσμοί για τα κέρδη των τραπεζών

Νέα πηγή κινδύνων για τις ελληνικές τράπεζες αποτελεί η πανδημία, σύμφωνα με όσα υπογραμμίζουν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί στη νέα έκθεση ενισχυμένης εποπτείας, καθώς θα επιβαρύνει την κερδοφορία τους με αυξημένες προβλέψεις, την ώρα που τα κέρδη θα πιέζονται και από τις τιτλοποιήσεις προβληματικών δανείων. Σε αυτές τις συνθήκες, αυξάνονται οι προκλήσεις για την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών, όπως τονίζουν οι θεσμοί.

Στο κεφάλαιο για τις εξελίξεις στο χρηματοπιστωτικό τομέα, που πρέπει να σημειωθεί ότι έχει ιδιαίτερη βαρύτητα γιατί στην επεξεργασία του συμμετέχει και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, τονίζεται ότι οι ήδη αδύναμες προοπτικές κερδοφορίας των ελληνικών τραπεζών θα βρεθούν σε πίεση λόγω της αύξησης των προβλέψεων για τις αναμενόμενες πιστωτικές ζημιές.

Στο τέλος του 2019, επισημαίνεται, οι ελληνικές τράπεζες παρουσίασαν μία από τις χαμηλότερες αποδόσεις ίδιων κεφαλαίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με την κερδοφορία τους να ενισχύεται από μη επαναλαμβανόμενα κέρδη συναλλαγών και από το δείκτη κόστους εσόδων που διαμορφώθηκε πολύ κάτω από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (σ.σ.: χάρη στα αλλεπάλληλα προγράμματα μείωσης προσωπικού των τελευταίων ετών). Η κερδοφορία επιβαρύνεται από τις υψηλές προβλέψεις και τα ασθενή έσοδα από προμήθειες, πού είναι τα χαμηλότερα ως αναλογία των συνολικών εσόδων μεταξύ των τραπεζών της Ευρώπης, τονίζουν οι θεσμοί.

ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΤΕ !!!



Φασίστες -Ναζί- δοσίλογοι, χρωστάτε!


Του Πέτρου Μηλιαράκη*


Τούτες τις ημέρες η μαρτυρική Βιάννος εορτάζει την επέτειο του ολοκαυτώματος, από τους φασίστες και ναζί Γερμανούς κατακτητές. Με την επέτειο της θυσίας του λαού της Βιάννου, το παρόν κείμενο είναι αφιερωμένο εξαιρετικά στους: κα. Angela Merkel και κ.Wolfgang Schauble ώστε να πληροφορηθούν ενδεχομένως άγνωστα σ’ αυτούς ιστορικά δεδομένα.

Και τούτο διότι δεν είναι μόνο το κατοχικό δάνειο και οι αποζημιώσεις, δηλαδή η αποκατάσταση της εμπόλεμης συμπεριφοράς του κατακτητή. Είναι και η ληστεία, που όπως αποκαλύπτει ο Ηλίας Βενέζης, αφορά «την καταλήστευση της Ελλάδας, από τους φασίστες και ναζί Γερμανούς κατακτητές».

Ιδού ορισμένα άγνωστα γεγονότα, ΚΑΘΟΣΟΝ δεν υπάρχουν μόνο οι αξιώσεις που αφορούν στο «κατοχικό δάνειο» και στις επανορθώσεις, υπάρχει και ληστεία!

• ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΜΕΤΑΞΑ

Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, που αφετηρία του είχε το Φθινόπωρο του έτους 1939, ήταν φανερό ότι αναποφεύκτως θα έπληττε και την Ελλάδα.

Με την έναρξη του Ελληνοϊταλικού Πολέμου, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου 1940, η Ελληνική Κυβέρνηση (Δικτατορία Μεταξά) ανακοίνωσε στον Πρεσβευτή της Μεγάλης Βρετανίας ότι βρισκόταν σε πλήρη αδυναμία να αντιμετωπίσει τις πολεμικές δαπάνες και ότι βασιζόταν στη Βρετανική Κυβέρνηση προκειμένου να της παράσχει την υπεσχημένη οικονομική βοήθεια.

Οι δαπάνες δε ήταν διπλές: αφενός μεν αφορούσαν σε συνάλλαγμα για την προμήθεια στρατιωτικού υλικού και αφετέρου σε δραχμές για την αντιμετώπιση στο εσωτερικό των έκτακτων πολεμικών αναγκών. Έτσι άρχισαν οι διαπραγματεύσεις με αντικειμενικό σκοπό την κάλυψη σε στερλίνες των αναγκών της ελληνικής κυβέρνησης. Τις διαπραγματεύσεις δε από Ελληνικής πλευράς διεξήγαγε ο τότε Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Καθηγητής Κυριάκος Βαρβαρέσος.

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΕΤΣΟΚΟΜΑ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΓΙΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΣΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Μεγάλες αλλαγές έρχονται στο πλαίσιο για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, με κυριότερη την καθιέρωση αυτόματου μηχανισμού «ψαλιδίσματος» της τιμής των ακινήτων, όπως αναφέρει η Κομισιόν στη νέα έκθεση εποπτείας. Η Κομισιόν επιβεβαιώνει, επίσης, ότι οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας προχωρούν κανονικά ως το τέλος του έτους και γλιτώνουν μόνο οι ευάλωτοι δανειολήπτες.

Όπως σημειώνεται στην έκθεση εποπτείας, οι πλειστηριασμοί έχουν αρχίσει και πάλι από την 1η Σεπτεμβρίου, μετά τη διακοπή λόγω κορονοϊού, ενώ η κυβέρνηση έχει αναλάβει τη δέσμευση να υιοθετήσει στον Οκτώβριο σημαντικές αλλαγές που θα διευκολύνουν τους πλειστηριασμούς.

Η σημαντικότερη από αυτές τις αλλαγές θα είναι η διαμόρφωση νέου μηχανισμού προσδιορισμού της τιμής ελάχιστης τιμής εκποίησης των ακινήτων. Ειδικότερα, θα διασφαλιστεί, όπως σημειώνεται στην έκθεση, ότι η τιμή εκκίνησης παρέχεται από πιστοποιημένο εκτιμητή. Επιπλέον, εάν καταλήξει άγονη η αρχική διαδικασία ηλεκτρονικών προσφορών, η τιμή θα αρχίσει να «ψαλιδίζεται» αυτόματα κατά 20% σε καθένα από τους δύο επόμενους γύρους υποβολής προσφορών.

Ανάλογη διαδικασία αυτόματης μείωσης τιμής εφαρμοζόταν και στο παρελθόν, όταν οι πλειστηριασμοί γίνονταν με φυσική παρουσία στη διαδικασία και είχε προκαλέσει γνωστές σε όλους στρεβλώσεις, καθώς ο κύκλος των ενδιαφερόμενων ήταν μικρός και κατά κανόνα σταθερός και υπήρχαν παράτυπες συμφωνίες αποχής από τον πρώτο κύκλο υποβολής προσφορών, ώστε να «ψαλιδίζεται» η τιμή του ακινήτου. Θεωρητικά, η «ανοικτή» ηλεκτρονική διαδικασία διασφαλίζει ότι τέτοιες πρακτικές των «κορακιών» του παρελθόντος δεν θα επαναληφθούν.

ΤΑ ΙΣΧΥΡΑ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑΣ !!!


 

του Ηλία Καραβόλια


Το να διαβάζεις το αυτονόητο πολλές φορές μοιάζει με γνωσιακό παίγνιο επιβεβαίωσης μέσα στον ωκεανό της υπερπληροφόρησης. Αν όμως δεν αποτιμήσεις τον μόχθο όσων έφεραν το αυτονόητο στην επιφάνεια, τότε χάνεις την ουσία της δημοκρατίας: την βάσανο της αλήθειας.

Γράφω τα παραπάνω διότι σε ελάχιστα τηλεοπτικά και ιντερνετικά μέσα είναι πρώτη είδηση η πολυετής έρευνα από την Διεθνή Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ) για τα FinCEN Files. Πρόκειται για έρευνα από 400 ρεπόρτερς (110 μέσα ενημέρωσης σε 88 διαφορετικές χώρες) με 2.100 “αναφορές ύποπτης δραστηριότητας” προς το Δίκτυο Αντιμετώπισης Οικονομικού Εγκλήματος (FinCen) του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών. Αυτές εμφανίζουν τουλάχιστον 90 χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς (ανάμεσά τους οι μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου) να εμπλέκονται, σύμφωνα με τις δικές τους παραδοχές, στην κίνηση τουλάχιστον 2 τρισ. δολαρίων μαύρου χρήματος κατά την περίοδο 1999-2017. Το νούμερο δεν τρομάζει μάλλον κανένα δεδομένου ότι στις αγορές κινούνται δεκάδες τρις δολαρίων/ευρώ. Αλλά κανονικά έπρεπε να μας τρομάζει διότι τόσα περίπου λεφτά θα διαθέσει για την ανάκαμψη των οικονομιών από τον covid η ΕΕ !( και σχεδόν τα διπλά οι ΗΠΑ).

Όλοι προφανώς γνωρίζαμε ότι οι ισχυροί του χρηματοπιστωτικού συστήματος ρυθμίζουν την κυκλοφορία των παράνομων και αφορολόγητων κεφαλαίων( βλ. μεταξύ άλλων βιβλίων το ”Κολυμπώντας με τους καρχαρίες” του J.Luyendijk, εκδ. Key Books) Και φυσικά γνωρίζαμε ότι κάποιες πολιτικές ηγεσίες αυτό το φαινόμενο κάνουν πως δεν το βλέπουν. Πρόκειται ξεκάθαρα για την πολυετή συντήρηση μιας εικονικής κανονικότητας, μιας δήθεν αποτελεσματικής χρηματοπιστωτικής ευστάθειας στην παγκόσμια διακίνηση χρήματος.

ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΓΛΙΤΩΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΑ ΕΥΑΛΩΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ !!! ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΓΑ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Αντιμέτωποι με το ηλεκτρονικό «σφυρί» θα βρεθούν από αρχές του 2021 και οι ευάλωτοι δανειολήπτες εάν ο διαγωνισμός, που θα «τρέξει» η κυβέρνηση για την ανάδειξη του Φορέα, ο οποίος θα κληθεί να αγοράσει τα ακίνητά τους μετά την πτώχευση και για διάστημα 12 ετών, κηρυχθεί άγονος.

Όπως προκύπτει από την 7η έκθεση για την αξιολόγηση της χώρας σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας, που ανακοινώθηκε χθες, Τετάρτη, από την Κομισιόν, «εάν η διαδικασία υποβολής προσφορών δεν είναι επιτυχής, αυτό δεν θα εμποδίζει την απρόσκοπτη εφαρμογή της διαδικασίας πτώχευσης», γεγονός που μεταφράζεται ως απελευθέρωση των πλειστηριασμών ακόμη και για νοικοκυριά, τα οποία ανήκουν στην κατηγορία των ευάλωτων.

Μολονότι κυβερνητικές πηγές σπεύδουν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις, υπογραμμίζοντας πως το ενδιαφέρον από πλευράς, τόσο εγχώριων, όσο και ξένων «παικτών» είναι ιδιαίτερα θερμό, στελέχη της αγοράς μεταφέρουν στο ΝΜ μία ελαφρώς διαφοροποιημένη εικόνα.

Ότι, δηλαδή, η κυβέρνηση μάλλον θα δυσκολευτεί να βρει ιδιωτικά κεφάλαια για τη σύσταση του Φορέα, γεγονός, που θα απαιτήσει την ανάληψη επιπλέον πρωτοβουλιών από πλευράς της.

ΣΤΗΝ ΚΟΣΜΑΡΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ !!! ΣΕ ΑΝΟΔΟ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΠΑΡΑ ΤΩΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ !!!

 



Ο πρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Αθηνών-Αττικής, Λευτέρης Ποταμιάνος, βλέπει να διορθώνονται οι υψηλές τιμές που κρατάνε τα ενοικιαστήρια, και ο πατρινός κτηματομεσίτης, Ιωάννης Τάντουλας, περιγράφει στο Sputnik την καταστροφή της τοπικής κοινωνίας, λόγω των ανοίκιαστων φοιτητικών κατοικιών.

«Ο Οκτώβρης είναι ο μήνας-ορόσημο για την αγορά των ακινήτων» είναι οι πρώτες λέξεις που μας λέει ο πρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Αθηνών-Αττικής, Λευτέρης Ποταμιάνος, με εμπειρία 23 χρόνων στον χώρο και πτυχίο στατιστικολόγου στη φαρέτρα του, που με ενθαρρύνει να πιώ άφοβα από το νερό που ήδη υπάρχει στο γραφείο του και εγώ κοιτάζω με δισταγμό: «Δεν έχουν μπει Κινέζοι εδώ μέσα από τον Μάρτιο» μου λέει χαμογελαστός, δίνοντάς μας και είδηση.

«Σας το ξαναλέω και να το βγάλετε και τίτλο» με παροτρύνει. «Πλησιάζουμε στον μήνα ορόσημο. Ο Οκτώβρης θα δείξει πού πηγαίνουμε. Σίγουρα πάντως οδεύουμε για μια διόρθωση προς τα κάτω των τιμών» προεξοφλεί.

Αν μέχρι τις αρχές του χρόνου βρεθεί το εμβόλιο για τον κορονοϊό, «θα πάμε καλά», προσθέτει κ. Ποταμιάνος. «Αν δεν βρεθεί και συνεχιστεί η πανδημία, κινδυνεύουμε να έχουμε μεγάλα προβλήματα στην ελληνική κτηματαγορά, να γκρεμιστούν οι τιμές σε τιμές προ του '17. Γιατί όντως χάρη στους ξένους, πήγε πάρα πολύ καλά η κτηματαγορά, από το 2017-2019».

Μας δίνει τα νούμερα, σημειώνοντάς τα σε ένα λευκό χαρτί:

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ+ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΥΡΡΙΚΝΩΝΟΝΤΑΙ, ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΚΟΥΣ+ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ !!!

 



Πληρώσαμε 620 εκατ. ευρώ σε προμήθειες τραπεζών το Α εξάμηνο

Του Μπάμπη Πολυχρονιάδη


Την ώρα που μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας είδαν τους τζίρους τους να σημειώνουν μεγάλη πτώση στο πρώτο μισό της χρονιάς λόγω του κορονοϊού (ΟΠΑΠ -34,8%, Jumbo -16,88%, Coca Cola 3E -15,5%), οι τράπεζες είδαν τα λειτουργικά τους έσοδα, αλλά και τα έσοδα από τις προμήθειες, να σημειώνουν αύξηση 18% και 8% αντίστοιχα, σε σχέση με το περσινό πρώτο εξάμηνο!

Αναλυτικά, όπως προκύπτει από τις οικονομικές τους καταστάσεις για το α' εξάμηνο του 2020, τα λειτουργικά έσοδα των τεσσάρων συστημικών τραπεζών (που περιλαμβάνουν έσοδα από τόκους, προμήθειες και άλλες χρηματοπιστωτικές συναλλαγές) διαμορφώθηκαν ως εξής:

Εθνική 1.460 εκατ. ευρώ

ΤΟ ΥΠ.ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ: ΟΙ ΚΑΤΟΧΟΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ Β ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑ ΕΩΣ 125 ΚΥΒΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ !!!

 


Τι γράφει το ellinikahoaxes.gr :


Τις τελευταίες ώρες κυκλοφόρησε η είδηση σύμφωνα με την οποία οι κάτοχοι διπλώματος οδήγησης αυτοκινήτου κατηγορίας Β θα μπορούν νόμιμα να οδηγούν μοτοσικλέτα 125 κυβικών εκατοστών χωρίς να έχουν δίπλωμα της κατηγορίας Α1. Ωστόσο, αυτός ο ισχυρισμός δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Παραδείγματα: thetoc.gr, sputniknews.gr, newsit.gr, iefimerida.gr, avgi.gr κ.α

Αληθεύει;

Ανακοίνωση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, διαψεύδει τα εν λόγω δημοσιεύματα. Πιο συγκεκριμένα, η συγκεκριμένη ρύθμιση αφορά μόνο στην προσαρμογή του Πληροφοριακού Συστήματος του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα συμπλήρωσης του εντύπου των αδειών οδήγησης. Επιπροσθέτως, καθίσταται σαφές πως δεν αλλάζει το ισχύον νομικό πλαίσιο σχετικά με τις άδειες οδήγησης και ως εκ τούτου δεν δίνεται αυτόματα το δικαίωμα οδήγησης δικύκλου κατηγορίας Α1 από κάτοχο άδειας οδήγησης κατηγορίας Β.

Η διευκρίνηση για την Κοινή Υπουργική Απόφαση (A3/Οικ. 56475/6635) που συνυπέγραψε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κρίθηκε αναγκαία διότι η ακόλουθη φράση παρερμηνεύτηκε, με αποτέλεσμα να διαμοιρασθεί με ταχείς ρυθμούς μια ψευδής είδηση.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΗΣ FRAPORT ;;; ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ;;;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2020/07/fraport.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2020/09/fraport.html




Τι γυρεύει η Fraport;

Κι όμως η διοίκηση της Fraport δεν τήρησε τη γερμανική mentalité της μεθοδικότητας, της σχολαστικότητας και της ευθυγράμμισης με τα χρονοδιαγράμματα.

Και εξηγούμαι: Έχουν καθυστερήσει την υλοποίηση των επενδύσεών τους στα εξής 3 αεροδρόμια: Σαντορίνης, Κω και Θεσσαλονίκης. Η καθυστέρηση αποδίδεται στην πανδημία και δικαίως μέχρι ενός σημείου…

Το ζήτημα συζητήθηκε στην συνάντηση που είχε ο Μητσοτάκης με το πρόεδρο του ομίλου Στέφαν Σούλτε και τον Έλληνα partner και αντιπρόεδρο της Fraport Greece, Χρήστο Κοπελούζο.

Η στήλη πληροφορείται ότι η Fraport προσπαθεί να επαναφέρει το ζήτημα της επιδότησής της, κάτι που το είχε θέσει και στην αρχή του lockdown.

Αληθεύει;


Το ραντεβού με Fraport και τα... ανταλλάγματα

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΧΩΡΙΣ ΑΓΚΥΡΟΒΟΛΙΟ ΓΙΑ ΘΑΛΑΜΗΓΟΥΣ Η ΠΑΤΡΑ !!! ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΕΣΟΔΑ !!!

 


Ερώτηση της δημοτικής παράταξης στο δήμαρχο Πατρέων


Στην ερώτηση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Νέα Πάτρα Νίκου Νικολόπουλου και των δημοτικών συμβούλων της αναφέρονται τα εξής:

Το βράδυ της Τρίτης, 18 Αυγούστου 2020, η θαλαμηγός «O’ Pari» βρίσκονταν στην περιοχή του Ρίου. Ο ιδιοκτήτης της, εφοπλιστής, με την παρέα των υψηλών προσκεκλημένων του, μπήκαν στο φουσκωτό βοηθητικό σκάφος με σκοπό να κατέβουν στην προβλήτα των φέρι μποτ στο Ρίο. Εκεί τους περίμεναν τρία ταξί, μισθωμένα από τον Σπύρο Στεργίου, ιδιοκτήτη εστιατορίου και πρόεδρο του ΣΚΕΑΝΑ, προκειμένου να τους μεταφέρουν στο μαγαζί. Ωστόσο, ο κυματισμός που επικρατούσε εκείνη την ώρα στην προβλήτα άλλαξε τα σχέδιά τους. Επέστρεψαν στην πολυτελή θαλαμηγό, ακύρωσαν την κράτηση και γύρισαν προς τα Τριζόνια όπου στη 1:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης κατάφεραν να δειπνήσουν σε άλλο εστιατόριο από αυτό που είχαν σχεδιάσει αρχικά, τρεις ώρες νωρίτερα.

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΞΕΠΛΥΜΑΤΟΣ ΤΟ "ΛΕΦΤΑ ΣΤΟ ΛΕΠΤΟ" ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ !!!

ΒΛΕΠΕΙ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ
Σε πρώτη φάση διερευνάται το ύψος των μηνιαίων συναλλαγών μέσω της συγκεκριμένης υπηρεσίας ώστε να κριθεί αν θα υπάρξει παρέμβαση από την αρχή.



Τι γράφει το bankingnews.gr :

Μια εκ πρώτης όψεως αθώα υπηρεσία που διευκολύνει την ανάληψη μετρητών τον πελάτη της Τράπεζας Πειραιώς φαίνεται να έχει μπει στο στόχαστρο της Αρχής Ξεπλύματος.

Πρόκειται για την υπηρεσία Λεφτά στο Λεπτό που είναι διαθέσιμη στους πελάτες της Τράπεζας που έχουν λογαριασμό προκειμένου να τους διευκολύνει να κάνουν αναλήψεις από τα ATM’s χωρίς να έχουν μαζί τους την χρεωστική κάρτα.

Οι πελάτες της τράπεζας μπορούν να κάνουν με τον τρόπο αυτό ανάληψη έως 200 ευρώ την ημέρα και έως 3.000 ευρώ το μήνα.

Ο κάτοχος του λογαριασμού μπορεί μέσω web banking να εκδώσει ένα συγκεκριμένο κωδικό που αποστέλλεται με SMS και στη συνέχεια για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα έως 24 ώρες να πάει σε οποιοδήποτε ATM και να κάνει ανάληψη του ποσού με τη χρήση του κωδικού.
Το ζήτημα που προκύπτει είναι ότι ο κωδικός μπορεί να δοθεί σε οποιονδήποτε από τον κάτοχο του λογαριασμού και αυτός να κάνει την ανάληψη.

ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΘΩΑ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ TOY EHEALTH FORUM ΤΟ 2014 !!!

 


Ομόφωνα αθώες κρίθηκαν από το Ε' Τριμελές Πλημμελειοδικείο η πρώην γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας Χριστίνα Παπανικολάου και η επιχειρηματίας Λίνα Νικολοπούλου, σύζυγος του επικεφαλής της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, για τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν σε υπόθεση ανάθεσης διοργάνωσης του συνεδρίου eHealth Forum 2014 από το ΚΕΕΛΠΝΟ στην εταιρεία της δεύτερης κατηγορουμένης.

Η δίωξη σε βάρος των δύο γυναικών ασκήθηκε το 2019 μετά από δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η εταιρεία διοργάνωσης συνεδρίων με επικεφαλής την κ. Νικολοπούλου Mindwork Business Solutions ανέλαβε με απευθείας ανάθεση την διοργάνωση του eHealth Forum, στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας. Οι κατηγορίες αφορούσαν το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος για την κ. Παπανικολάου και αυτό της ηθικής αυτουργίας σε βάρος της κ. Νικολοπούλου.

ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ: ΑΝΑΜΕΝΕΤΕ ΛΕΕΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ !!! ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ...ΥΠΕΡ ΣΑΣ !!!

 



«Πολλά από τα θέματα, τα οποία θίγονται, έχουν ήδη αντιμετωπιστεί ή συζητούνται», ανέφερε σε επιστολή της η ΤτΕ, με την κυβέρνηση να είναι αποφασισμένη να φέρει σε δύο εβδομάδες προς ψήφιση στη Βουλή τον νέο Νόμο


Απάντηση στις ενστάσεις, που εγείρουν οι τράπεζες για τον νέο πτωχευτικό Νόμο, επικαλούμενες συγκεκριμένες διατάξεις, οι οποίες φέρεται να ανοίγουν… παράθυρο σε στρατηγικούς κακοπληρωτές, με συνέπεια τα νέα «κόκκινα» δάνεια να εκτοξευτούν σε περίπου 10 δισ. ευρώ, έδωσαν κυβέρνηση και Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ).

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΝΜ, λίγα 24ωρα μετά την αποστολή από την Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ) του σχετικού υπομνήματος, το οποίο, μάλιστα, συνοδευόταν και από μελέτη της Deloitte για τον αντίκτυπο του νέου πτωχευτικού στα υγιή χαρτοφυλάκια των συστημικών Ομίλων και ενόσω υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη «σήκωναν» το θέμα με δημόσιες τοποθετήσεις τους, η εποπτική αρχή έκανε γνωστή της θέση της: «Πολλά από τα θέματα, τα οποία θίγονται, έχουν ήδη αντιμετωπιστεί ή συζητούνται», ανέφερε σε επιστολή της, χωρίς, ωστόσο, να δεσμεύεται για τυχόν διευθέτηση των τελευταίων.

Όσον αφορά στη μελέτη της Deloitte, η ΤτΕ σημειώνει πως υπολογίζει με εναλλακτικά σενάρια την επίπτωση του προτεινόμενου εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών στη δημιουργία νέων μη εξυπηρετούμενων δανείων, ενώ αποδίδει την αύξηση στη δημιουργία του νέου μηχανισμού χωρίς να εκτιμά αυτή, που αναμένεται λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας ανεξάρτητα από την ύπαρξη ή όχι του εν λόγω μηχανισμού.

«Για παράδειγμα, όταν αναφέρει ότι υπό το δυσμενές σενάριο αναμένεται να δημιουργηθούν 9,8 δις. νέα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, πόσα από αυτά δημιουργούνται λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών και πόσα αποκλειστικά από τη λειτουργία του εξωδικαστικού μηχανισμού; Mε άλλα λόγια οι λεγόμενοι ‘highly susceptible’ (σ.σ. υψηλής ευαισθησίας) οφειλέτες θα συνέχιζαν να εξυπηρετούν κανονικά το δάνειό τους αν δεν υπήρχε η δυνατότητα προσφυγής στον εξωδικαστικό μηχανισμό», εξηγεί.

ΠΑΡΕ ΚΟΣΜΕ: Η ΕΚΤ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΛΑ AMAZON ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


ΠΗΓΗ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (24/9/2020)



ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ 10 ΔΙΣ ΠΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ !!!

 


ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΣΤΟ "ΚΟΚΚΙΝΟ" !!! ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ "ΕΝΤΑΤΙΚΗ" ;;;

 


ΜΑΣ "ΨΗΝΟΥΝ" ΚΟΡΩΝΟ-ΜΝΗΜΟΝΙΟ ;;;;

 


Τι γράφει το sofokleousin.gr :

Μήνυμα για την έλευση ενός νέου μνημονίου έστειλε ξεκάθαρα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, προκειμένου όπως είπε να πληρωθεί ο λογαριασμός της πανδημίας.

Τα επιδόματα και οι ενισχύσεις που δίδονται στην περίοδο της πανδημίας θα πληρωθούν αργότερα σε φόρους, προειδοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, προκαλώντας ευρύτερες ανησυχίες για φοροεισπρακτικά μέτρα, μετά τη λήξη της πανδημίας.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA 9,89 ο κ. Σκυλακάκης προειδοποίησε, ότι, σε περίπτωση που οι δαπάνες του κράτους για την οικονομική ενίσχυση των πληττόμενων από τον κορωνοϊό κινηθούν πέραν των δυνατοτήτων που υπάρχουν, οι αγορές θα εκτιμήσουν ότι δεν υπάρχει «υπεύθυνη δημοσιονομική διαχείριση» και θα αντιδράσουν έντονα με συνέπεια σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα η χώρα να τεθεί σε πρόγραμμα αυστηρής δημοσιονομικής προσαρμογής, είπε.

Πρόσθεσε δε, ότι, όσα ξοδεύει τώρα το ελληνικό κράτος για να τονώσει την οικονομία της χώρας, θα αναγκαστεί να τα πάρει πίσω από τους πολίτες με τη μορφή φόρων.

ΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΦΑΓΕ ;;; ΤΗΝ ΞΕΣΚΟΝΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΣΤΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ !!!





Τι αποκαλύπτει το mononews.gr :


Του Γιώργου Μανέττα

Αίσθηση προκάλεσε η απόφαση της ΦΑΓΕ να εγκαταλείψει την «επένδυση – μαμούθ» των 277 εκατ. ευρώ στο Λουξεμβούργο, ύστερα από τέσσερα χρόνια προσπαθειών.

Το μεγαλεπήβολο project της οικογένειας Φιλίππου για τη δημιουργία του μεγαλύτερου εργοστασίου παραγωγής ελληνικού γιαουρτιού στην Ευρώπη κατέληξε σε «ναυάγιο» πριν καν ξεκινήσει, εγείροντας μια σειρά από ερωτήματα για την επόμενη μέρα της εταιρείας.

Η ελληνική γαλακτοβιομηχανία αναγκάστηκε να «ανακρούσει πρύμναν» στη σκιά των έντονων αντιδράσεων της τοπικής κοινωνίας που ανησυχούσε για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της επένδυσης αλλά και των αποκαλύψεων για περίεργες πρακτικές στη διαχείριση των οικονομικών. Και αυτό παρ’ ότι μέχρι σήμερα δαπάνησε περισσότερα από 41 εκατ. ευρώ (εκ των οποίων περίπου 30 εκατ. ευρώ αφορούσαν στην αγορά του οικοπέδου που θα κατασκευάζονταν η μονάδα παραγωγής).

Η διοίκηση της ΦΑΓΕ ενημέρωσε γραπτώς την περασμένη Δευτέρα την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών του Λουξεμβούργου για την απόφασή της να ακυρώσει την επένδυση. Το υπουργείο επιχείρησε να μεταπείσει την εταιρεία, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

Η επένδυση αμφισβητήθηκε έντονα από την πρώτη στιγμή κυρίως για τη μεγάλη ποσότητα νερού που θα χρησιμοποιούσε το νέο εργοστάσιο (υπολογίζεται πως η μονάδα θα χρειάζονταν 2,5 εκατομμύρια λίτρα νερό την ημέρα, όσο μια πόλη 18.000 κατοίκων!). Η τοπική κοινωνία δεν πείσθηκε ποτέ για την αναγκαιότητα της παρ’ ότι θα προσέφερε πάνω από 300 θέσεις εργασίας. Το «σύννεφα» πύκνωσαν επικίνδυνα το τελευταίο διάστημα, με αφορμή δημοσίευμα που ήθελε την ΦΑΓΕ να εμπλέκεται σε αμφιλεγόμενες οικονομικές πρακτικές, οι οποίες προκάλεσαν την εισαγγελική έρευνα.

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΕΤΕ: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΦΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ !!!

 


Τι ανακοινώνει το kyroslawoffices.gr :

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ ΕΤΕ – ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΩΝ


Σας ενημερώνουμε ότι η προθεσμία συμμετοχής στις αγωγές κατά του ΕΦΚΑ για τον επανυπολογισμό των κυρίων συντάξεών σας παρατείνεται έως και 30/10/2020.

Αναφορικά με τη συμμετοχή στην τελευταία αίτηση ακύρωσης κατά του ν. Βρούτση, η προθεσμία παρατείνεται επίσης έως και 30/10/2020.

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ: ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ...ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ !!!

 




Στον παππού και τη γιαγιά περνά η "σκυτάλη" για την υποχρέωση διατροφής ανήλικου παιδιού σε περίπτωση που μετά τον χωρισμό τους οι γονείς του δεν μπορούν να διασφαλίσουν τα αναγκαία έξοδα για τη συντήρηση και την ανατροφή τους. 

Αυτό έκρινε, όπως αναφέρει η εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", το Πρωτοδικείο της Αθήνας υποχρεώνοντας με την απόφασή του τον παππού - γιατί η γιαγιά αποδεδειγμένα δεν είχε την οικονομική δυνατότητα- να συμμετέχει στη διατροφή του εγγονιού του μετά το διαζύγιο του γιου τους. Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη ύστερα από σχετική αίτηση που κατέθεσε η μητέρα του ανηλίκου, επειδή ο πρώην σύζυγός της, λόγω οικονομικής αδυναμίας δεν ήταν συνεπής στην καταβολή της μηνιαίας διατροφής. Η γυναίκα, αξιοποιώντας τις διατάξεις που παρέχει ο νόμος, στράφηκε κατά των γονέων του πρώην συζύγου της, ζητώντας να αναλάβουν επί της ουσίας ο παππούς και η γιαγιά το δικό του μερίδιο στα έξοδα διαβίωσης του ανηλίκου.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ !!! ΠΕΡΝΟΥΝ ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΜΜΕ !!!

 


Αίγιο: 60χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος στο αγρόκτημά του


Απαγχονισμένος βρέθηκε άνδρας στην περιοχή του Αιγίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, το πτώμα εντοπίστηκε σε αγρόκτημα ιδιοκτησίας του.

Πρόκειται για 60χρονο ο οποίος φέρεται να αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.

ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ, ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΑΒΒΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΓΡΑΦΗ-ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΟΝ ΠΗΛΑΔΑΚΗ !!!

ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΙΠΕ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Δήλωσε χαρακτηριστικά: «με γραπτή της απάντηση προς το υπουργείο, η Τράπεζα Πειραιώς, μας διαβεβαιώνει ότι μέχρι στιγμής δεν έχει προβεί σε οποιαδήποτε διαγραφή χρέους του εν λόγω οφειλέτη εν αναμονή της ολοκλήρωσης των σχετιζομένων διαδικαστικών διαδικασιών...» !!!



Αποδίδουν οι πολιτικές της κυβέρνησης για το κρίσιμο πρόβλημα των «κόκκινων δανείων» δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Ζαββός, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Γιαννούλη με θέμα: «Προκλητική διαγραφή χρέους από την Τράπεζα Πειραιώς στις εταιρείες επιχειρηματικών συμφερόντων του κ. Πηλαδάκη».

Όπως είπε ο κ. Ζαββός, το πρόγραμμα ΗΡΑΚΛΗΣ, μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο, έχει κατορθώσει να εντάξει και τις τέσσερις ελληνικές συστημικές τράπεζες, να προχωρεί μέσα στη δεινότερη κρίση που έχει αντιμετωπίσει ο τόπος μας και να έχει τα αποτελέσματα, ώστε να έχουμε πάνω από 30 δισεκατομμύρια σωρευμένα «κόκκινα» δάνεια, να μειώνονται αυτήν τη στιγμή, χωρίς να επιβαρύνεται ούτε με ένα ευρώ ο Έλληνας φορολογούμενος. Τόνισε μάλιστα ότι με το σύστημα αυτό, η κυβέρνηση μπόρεσε να προσελκύσει επενδυτές, οι οποίοι θα πάρουν απάνω τους το βάρος αυτής της μείωσης. Σύμφωνα με τον κ. Ζαββό, με τον ΗΡΑΚΛΗ πατάσσονται σε πολύ μεγάλο βαθμό και οι συστημικοί κακοπληρωτές, οι μπαταξήδες, καθώς «υποχρεώνει τις τράπεζες, οι οποίες είχαν σωρευμένα δάνει και δεν είχαν ανοίξει φακέλους διαφόρων επιχειρηματιών, αυτήν τη στιγμή να προσφύγουν και να βρουν σημαντικές λύσεις».

Ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για το Χρηματοπιστωτικό Σύστημα, προανήγγειλε επίσης για τον ερχόμενη εβδομάδα, νομοσχέδιο που αφορά στο ξέπλυμα χρήματος, το οποίο θα περιέχει διατάξεις, «οι οποίες ενισχύουν την ευρωστία, τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και ιδιαίτερα τη διαφάνεια του τραπεζικού μας συστήματος».

Ειδικότερα για το περιεχόμενο της ερώτησης του κ. Γιαννούλη, ο κ. Ζαββός είπε ότι «η προληπτική εποπτεία των συστημικών τραπεζών ασκείται από τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (SSM), που βρίσκεται στη Φρανκφούρτη, και ότι τα στοιχεία που αφορούν σε δάνεια προς συγκεκριμένα φυσικά ή νομικά πρόσωπα «καλύπτονται από υπηρεσιακό επαγγελματικό απόρρητο και δεν κοινοποιούνται στο υπουργείο Οικονομικών». Επισήμανε επίσης ότι «σύμφωνα με τη γραπτή της απάντηση προς το υπουργείο, η Τράπεζα Πειραιώς, μας διαβεβαιώνει ότι μέχρι στιγμής δεν έχει προβεί σε οποιαδήποτε διαγραφή χρέους του εν λόγω οφειλέτη εν αναμονή της ολοκλήρωσης των σχετιζομένων διαδικαστικών διαδικασιών, γιατί, οι αιτήσεις εξυγίανσης που υποβάλλονται από τους οφειλέτες επικυρώνονται και μόνο δικαστικά».

ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΣΜΑΡΑ ΤΟΥΣ !!! ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΟΛΙΣ 1 ΣΤΑ 5 ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΝΑ ΣΚΑΝΕ !!!

ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ;;; Ή ΚΟΙΤΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΦΤΟΥΝ ΠΟΤΕ ;;;
Θα «σκάσει» μόνο το 20% των δανείων σε αναστολή δόσεων (moratoria), εκτιμούν οι τράπεζες.




Τι μεταδίδει το euro2day.gr :

Νέα «κόκκινα» δάνεια, που δεν θα ξεπεράσουν τα 5 δισ. ευρώ, θα δημιουργήσει η πανδημία, με βάση τους μέχρι τώρα χειρισμούς για την αντιμετώπισή της, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τριών συστημικών τραπεζών, που διατυπώθηκαν κατά τις τελευταίες ημέρες.

Την περασμένη Παρασκευή, κατά τη διάρκεια του ετήσιου road show που διοργανώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών, τα παριστάμενα στελέχη των Alpha Bank και Τράπεζας Πειραιώς ανέφεραν σε επενδυτές ότι το ύψος των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (Non Performing Exposures - NPEs) που θα προκύψει από τη «δεξαμενή» των δανείων σε αναστολή δόσεων (moratoria) θα κινηθεί μεταξύ 10% με 20%.

Ειδικότερα, η Alpha Βank διατύπωσε την εκτίμηση ότι το ποσοστό των νέων NPEs θα κινηθεί, για την ίδια, μεταξύ του 10% με 15% επί των δανείων που έχουν λάβει ως τώρα αναστολή δόσεων (σ.σ. περίπου 4,8 δισ. ευρώ). Η Πειραιώς ήταν πιο συγκεκριμένη, αναφέροντας ότι από τα δάνεια σε αναστολή, ύψους περίπου 5 δισ. ευρώ, θα «κοκκινίσει» περίπου το 1 δισ. ευρώ (20%).

Ανάγοντας τις παραπάνω εκτιμήσεις στο σύνολο των δανείων που τελούν σήμερα σε moratoria (σ.σ. περίπου 20 δισ. ευρώ), το ύψος των νέων επισφαλειών δεν θα ξεπεράσει, σύμφωνα με αναλυτές, τα 4 δισ. ευρώ για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες και τα 5 δισ. ευρώ για το σύνολο του τραπεζικού συστήματος.

ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ EUROBANK !!!

 



Σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης τίθεται η Ναυτεμπορική μετά από απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, το οποίο έκανε δεκτό το αίτημα της Eurobank. Η Eurobank πρότεινε ως ειδική διαχειρίστρια τη δικηγόρο Αθηνών Ευδοκία Παπανδρέου. Η εκποίηση εν λειτουργία των περιουσιακών στοιχείων της Ναυτεμπορικής θα γίνει με βάση το μοντέλο που ακολουθήθηκε στην περίπτωση του ΔΟΛ.

Μέσω της διαδικασίας της ειδικής διαχείρισης επιδιώκεται να αποφευχθεί η απαξίωση της επιχείρησης καθώς και να επιτευχθεί η σύμμετρη ικανοποίηση των πιστωτών από το τίμημα της πώλησης του ενεργητικού (εν συνόλω ή επιμέρους στοιχείων) της επιχείρησης. Όπως αναφέρεται σε άλλο σημείο της απόφασης η διάσωση της επιχείρησης δεν σημαίνει αναγκαία και διάσωση του φορέα του επιχειρηματία. Συνεπώς η διάσωση της επιχείρησης σκοπείται με την απώλεια του ελέγχου της από τον επιχειρηματία και τη μεταβίβαση της σε άλλον φορά. Επιπλέον με την υπαγωγή της σε ειδική διαχείριση η επιχείρηση του νομικού προσώπου το οποίο βρίσκεται σε γενική και μόνιμη αδυναμία εκπλήρωσης των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών του δεν παύει να λειτουργεί.

ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ Ο ΓΚΙΚΑΣ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ !!!

 


Κάτι ξέρει ο Γκίκας από ελέγχους :

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΑΡΑ...ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ !!!

ΓΙΑ ΥΦΕΣΗ+ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ
Ενώ βλέπει να γεννιούνται ευκαιρίες μέσα στην κρίση...προφανώς για τα κοράκια των funds που έχουν έτοιμο τα σχέδιο για πλιάτσικο !!! Διαφορετικά μετά από 10 χρόνια κρίσης απλά ονειροβατεί...
Την ίδια ώρα το μείγμα αύξησης δημόσιου+ιδιωτικού χρέους φέρνει περικοπές/μέτρα και κοινωνική έκρηξη !!!



Στουρνάρας: "Βλέπει" ύφεση από 7,5% έως 9,4% για το 2020


Μιλώντας σε εκδήλωση του που διοργάνωσε το e-kyklos,gr για "την Ελλάδα μετά (;) την Πανδημία" την οποία συντόνισε ο πρώην αντιπρόεδρος Ευάγγελος Βενιζέλος, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, εξέφρασε την πεποίθησή του πως η κρίση της πανδημίας του κορονοϊού δημιουργεί και νέες ευκαιρίες ενώ τόνισε ότι σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΤτΕ η συμβολή του Αναπτυξιακού Ταμείου στον ετήσιο ρυθμό της οικονομικής ανάπτυξης, θα είναι 1,9% κατ' έτος. Επίσης, προσέθεσε πως με τους κατάλληλους χειρισμούς η Ελλάδα μπορεί, παρά τις δυσκολίες να κάνει τη μετάβαση στο νέο αναπτυξιακό πρότυπο. Παράλληλα όμως προέβλεψε αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων λόγω της πανδημίας.

«Ο κορονοϊός αφήνει βαρύ αποτύπωμα στην ελληνική και στην παγκόσμια οικονομία αλλά και στην κοινωνία. Είναι μια σοβαρή ασθένεια με πρωτοφανείς παρενέργειες, ύφεση, ανεργία χρεοκοπίες επιχειρήσεων, αύξηση μη εξυπηρετούμενων δανείων, αύξηση δημοσίων ελλειμμάτων και χρέους, αποπληθωρισμός, όπως έχουμε σήμερα στην Ελλάδα, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις χρόνιας στασιμότητας, σε αρκετές οικονομίες. Μια τέτοια εξέλιξη, πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία μέσω της κατάλληλης χρήσης της δημοσιονομικής και της νομισματικής πολιτικής αλλά και των κατάλληλων παρεμβάσεων στο τραπεζικό σύστημα αλλά και μέτρα που τονώνουν την παραγωγικότητα» ανέφερε ο κ. Στουρνάρας και στη συνέχεια ανέφερε ότι η πανδημία θα συνεχιστεί έως τα μέσα του 2021, όπου, όπως είπε, οι επιστήμονες εκτιμούν ότι θα έχουν βρεθεί αποτελεσματικά φάρμακα και εμβόλια και τόνισε πως για το λόγο αυτό, όλες οι οικονομικές προβλέψεις έως τότε είναι παρακινδυνευμένες.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ;;;



Του Αλέξανδρου Κασιμάτη


Ζούμε σε περίεργες εποχές. Οικονομικό περιβάλλον και πρακτικές μεταλλάσσονται και οδηγούν σε καταστάσεις ιδιαίτερες. Τα προγράμματα στήριξης των οικονομιών οδήγησαν στο φαινόμενο των αρνητικών επιτοκίων με τους επενδυτές/αποταμιευτές να δανείζουν τα χρήματα τους, πρόθυμοι να εισπράξουν λιγότερα, μόνο και μόνο επειδή ο δανειολήπτης (κράτη, μεγάλες εταιρίες κλπ) είναι φερέγγυος. 

Την ίδια στιγμή τα καταθετικά επιτόκια για τους ιδιώτες ουσιαστικά καταργήθηκαν. Ήδη αρκετές ξένες τράπεζες τιμωρούν τους καταθέτες τους επειδή διατηρούν μετρητά, επιβάλλοντας τους μηνιαίες χρεώσεις για τη φύλαξη των κεφαλαίων. Αν πληρώνεις επειδή οι τράπεζες σου κρατούν (και χρησιμοποιούν) τα χρήματα σου, καλύτερα να πληρώνεις για να σου φυλούν χρυσό. 

Αν το θεμέλιο του τραπεζικού συστήματος εξακολουθεί να είναι η εμπιστοσύνη, τότε έχουν δημιουργηθεί στρεβλώσεις για τις οποίες οι κεντρικές τράπεζες που εποπτεύουν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα πρέπει να αναλάβουν ιδιαίτερες πρόνοιες. Δημοσιογραφική έρευνα που βασίζεται σε χιλιάδες «αναφορές ύποπτης δραστηριότητας» προς το Δίκτυο Καταπολέμησης Οικονομικού Εγκλήματος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, το FinCen, από τράπεζες σε ολόκληρο τον κόσμο, αποκάλυψε το μεγαλύτερο πλυντήριο μαύρου χρήματος στον κόσμο. Οι JPMorgan Chase, HSBC, Standard Chartered, Deutsche Bank και Bank of New York Mellon σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας κατηγορούνται ότι συνέχισαν τη διακίνηση υπόπτων κεφαλαίων ακόμη και αφού οι κατηγορίες είχαν απαγγελθεί εναντίον τους ή είχαν καταδικασθεί για οικονομικά εγκλήματα.

Στην Deutsche Bank δεν φαίνεται ούτε καν να ίδρωσαν για τις κατηγορίες κι απάντησαν… διαφωτιστικά ότι οι αποκαλύψεις της δημοσιογραφικής έρευνας είναι πληροφορίες «πολύ γνωστές» στους ελεγκτές της. Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι οι κατηγορίες για το μαζικό ξέπλυμα δεν αφορούν τίποτε περιφερειακές ρώσικες ή αραβικές τράπεζες της πλάκας, αλλά την παγκόσμια πρώτη εθνική του τραπεζικού συστήματος. Και δεν είναι η πρώτη φορά που η πρώτη εθνική των τραπεζών κατηγορείται ότι καταπάτησε τους κανόνες για τους οποίους όλοι εμείς οι πολίτες ταλαιπωρούμαστε με τις τράπεζες που απαιτούν τακτικές επικαιροποιήσεις με την προσκόμιση βεβαιώσεων εργασίας, φορολογικών δηλώσεων κλπ

ΕΝΙΑΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΕΕ !!!

 

ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ

ΤΡΑΠΕΖΕΣ-ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ: ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΖΗΤΑ Η EBA ΤΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ-ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΡΩΝΟ-ΠΛΗΚΤΩΝ !!!

 

ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ

ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ: ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΔΣ !!!

 


"ΤΥΦΛΕΣ" ΟΙ BIG 4 !!! ΔΕΝ ΕΙΔΑΝ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ !!!

 


Το εκτεταμένο ξέπλυμα χρήματος από τράπεζες παγκοσμίως και ειδικά τραπεζικούς κολοσσούς φέρνει στο προσκήνιο το ρόλο των ορκωτών ελεγκτών και ειδικά της Big Four (EY, PwC, KPMG, Deloitte).

Κατά έναν παράδοξο τρόπο εμφανίζεται να περνούν δισεκατομμύρια δολάρια κάτω από τη μύτη τους χωρίς να ασκούν τον ρόλο τους. Σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και στην Ελλάδα οι αναφορές των ορκωτών ελεγκτών στις αρμόδιες αρχές για το ξέπλυμα χρήματος κινούνται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα. Οι αναφορές αυτές μάλιστα όταν γίνονται δεν περνούν από τις εποπτικές αρχές των ορκωτών και τις Επιτροπές Κεφαλαιαγοράς των οποίων η πληροφόρηση περιορίζεται στον αριθμό των καταγγελιών που γίνονται στη διάρκεια της κάθε οικονομικής χρήσης.

Από τον αριθμό όμως και μόνο των υποβαλλόμενων αναφορών αρκεί να πιστοποιηθεί ότι οι ορκωτοί της Big Four είναι ουσιαστικά τυφλοί μπροστά σε τεράστιες συναλλαγές που ενέχουν στοιχεία ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Και είναι τουλάχιστον εκτός λογικής το γεγονός ότι μπορεί να έχουν περάσει χρήματα από την Ελλάδα με αφετηρία την Κολομβία και διαδρομή πολλαπλή μέσω μεγάλων αλλά και μικρότερων τραπεζών χωρίς να έχει γίνει αναφορά ή αν έχει γίνει αυτή να μην προέρχεται από τους ορκωτούς ελεγκτές.

ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ: ΕΩΣ 28/9 ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ !!!

 


Με Κοινή Υπουργική Απόφαση (υπ’ αρ. ΓΔΟΥ 222/2020) παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙΙ έως τη Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020.

Το υπουργείο Οικονομικών καλεί τους δικαιούχους που επιθυμούν να ενταχθούν στον τρίτο κύκλο του συγκεκριμένου χρηματοδοτικού εργαλείου να υποβάλουν την αίτησή τους εντός της νέας προθεσμίας. Υπενθυμίζει επίσης ότι στο πλαίσιο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής ΙΙΙ έχει διευρυνθεί το πεδίο των δικαιούχων και οι επιχειρήσεις καλούνται να υποβάλουν στοιχεία για τα ακαθάριστα έσοδα της περιόδου Ιανουαρίου-Αυγούστου 2020.

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

OEDT: ΠΙΟ ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ ΑΠΟ ΠΟΤΕ Η ΚΟΚΑΪΝΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ !!!

 




Η κοκαΐνη δεν ήταν ποτέ τόσο διαθέσιμη στην Ευρώπη όσο σήμερα, με τις κατασχέσεις να έχουν φθάσει σε νέο ρεκόρ το 2018 και το εν λόγω ναρκωτικό να είναι όλο και περισσότερο καθαρό ενώ η τιμή του παραμένει σταθερή, ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας (OEDT).

Οι «δείκτες υποδηλώνουν πως η διαθεσιμότητα της κοκαΐνης στην Ευρώπη φθάνει σε επίπεδο χωρίς προηγούμενο», κρούει τον κώδωνα του κινδύνου αυτή η ευρωπαϊκή υπηρεσία στην ετήσια έκθεσή της, που δημοσιεύεται σήμερα και βασίζεται σε δεδομένα που συγκεντρώθηκαν το 2018, την πιο πρόσφατη διαθέσιμη χρονιά.

Οι κατασχέσεις κοκαΐνης έφθασαν τότε σε ιστορικό υψηλό, καθώς κατασχέθηκαν σχεδόν 181 τόνοι, δηλαδή πάνω από 40 τόνοι περισσότεροι απ' ό,τι το 2017, τη χρονιά του προηγούμενου ρεκόρ. Ο αριθμός των κατασχέσεων (110.000) είναι κι αυτός χωρίς προηγούμενο.

Παράλληλα το επίπεδο καθαρότητας αυτού του ναρκωτικού αυξάνεται εδώ και δέκα χρόνια, ενώ η τιμή μεταπώλησής του στη λιανική «παραμένει σταθερή».

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΤΗΣ DEUTSCHE BANK !!!

 



Όπως μας τα θυμίζει η Deutsche Welle:


Το νέο σκάνδαλο ξεπλύματος τεράστιων ποσών από διεθνείς τραπεζικούς παίκτες, όπως η Deutsche Bank, δείχνει ότι η κορυφαία γερμανική τράπεζα, παρά τις προσπάθειές της, αδυνατεί να αποτινάξει το "αμαρτωλό" παρελθόν της.

Μετά από αρκετά χρόνια εμπλοκής σε κάθε λογής χρηματοπιστωτικό σκάνδαλο η Deutsche Bank έδειχνε να εισέρχεται πια σε ήρεμα νερά. Οι κατηγορίες και οι επιβολές προστίμων σε βάρος της κόπασαν. Την τελευταία διετία η νέα διοίκηση, με επικεφαλής τον Κρίστιαν Σέβινγκ, έδινε την εντύπωση ότι διασφάλισε την ηρεμία στα διάφορα μέτωπα έτσι ώστε να θέσει σε εφαρμογή ένα επίπονο, αλλά αναπόφευκτο πρόγραμμα ριζικών μεταρρυθμίσεων. Μετά την αποκάλυψη των λεγόμενων FinCen Files ωστόσο, σε συνδυασμό με τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Deutsche Bank, η ηρεμία των τελευταίων ετών τερματίζεται απροσδόκητα.

Από το ξέσπασμα της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης το 2007/2008 η κορυφαία γερμανική τράπεζα κοσμούσε πλήθος αρνητικών πρωτοσέλιδων. Μια ματιά στα σημαντικότερα σκάνδαλα στα οποία έχει εμπλακεί:

Ενυπόθηκα στεγαστικά δάνεια στις ΗΠΑ
SSL Certificates