.

Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ ΤΑΙΠΕΔ+ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ !!! ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ !!!

ΤΡΙΒΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ...
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:



Αλλο έναν «κάβο» ξεπέρασε το ΤΑΙΠΕΔ στην οδύσσεια της αποκρατικοποίησης της Εγνατίας Οδού. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση του Ταμείου και η Τράπεζα Πειραιώς ήρθαν σε συμφωνία σχετικά με διαφιλονικούμενα ποσά, μεταξύ της πιστώτριας Τράπεζας Πειραιώς και της εταιρείας Εγνατία Οδός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει οι όποιες οικονομικές διαφορές υπάρχουν να τοποθετηθούν σε έναν ανοικτό καταπιστευτικό λογαριασμό (escrew account), και όταν η υπόθεση τελεσιδικήσει, η δικαιωθείσα πλευρά θα αποζημιωθεί μέχρι το ύψος που θα ορίσει το σχετικό δικαστήριο. Η Τράπεζα Πειραιώς από την άλλη πλευρά, διασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό τις οικονομικές διεκδικήσεις της, θα άρει τα όποια ενέχυρα κατέχει επί των εσόδων των διοδίων της εταιρείας διαχείρισης του αυτοκινητοδρόμου. Ετσι, θα ξεκαθαρίσει πλέον το τοπίο σε ό,τι αφορά τον προορισμό των εσόδων από τα διόδια της Εγνατίας Οδού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία Εγνατία Οδός έχει εξοφλήσει το μεγαλύτερο μέρος του δανείου που έχει στην Τράπεζα Πειραιώς. To υπόλοιπο εκτιμάται σε περίπου 40 εκατ. ευρώ, τα οποία έως το τέλος του 2018 αναμένεται να αποπληρωθούν στο σύνολό τους. Η οικονομική διαφορά ωστόσο ανέρχεται σε δεκάδες εκατ. ευρώ και αυτή είναι που θα τοποθετηθεί από την εταιρεία στον ειδικό λογαριασμό.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Η BURBERRY ΚΑΙΕΙ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΞΙΑΣ 28.000.000£ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΦΟΡΕΣΟΥΝ ΟΙ "ΦΤΩΧΟΙ" ;;;



Τι γράφει το reader.gr :


Στη βιομηχανία μόδας «παίζονται» πολλά δισεκατομμύρια και φαίνεται ότι υπάρχουν πολλά χρήματα για... κάψιμο! Τουλάχιστον, αυτό επιβεβαιώνουν οι ιδιότυποι χειρισμοί της Burberry!

Και αυτό γιατί, όπως αποκαλύπτουν οι Times, ο διάσημος οίκος μόδας πολυτελείας έριξε στην... πυρά προϊόντα αξίας 28 εκατ. λιρών (!) το 2017, ποσό που ισοδυναμεί με το κόστος για πάνω από 20.000 καμπαρντίνες Burberry!

Η βιομηχανία μόδας φαίνεται πως περνάει μία μίνι κρίση, αν λάβουμε ως δεδομένο τον όγκο των προϊόντων που καταστρέφει η Burberry! Δεν είναι τυχαίο ότι τα προϊόντα που κατέστρεψε αυξήθηκαν κατά 50% τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ είναι έξι φορές περισσότερα από το 2013!

Γιατί η Burberry που φημίζεται για τις πανάκριβες καμπαρντίνες και τσάντες της καταστρέφει τα προϊόντα της; Σύμφωνα με τους Times... καίγονται όσα δεν πωλούνται, αφού η πολιτική της εταιρείας είναι να μην πωληθούν τα στοκ σε τιμές ευκαιρίας και τελικά φορεθούν από τους «λάθος» ανθρώπους!

ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΟΙ "ΜΠΛΟΚΑΚΗΔΕΣ" ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΜΙΣΘΩΤΟΙ !!!

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΑΔΕ
Να σπεύσουν στις εφορίες για έλεγχο των δικαιολογητικών τους και, αν χρειαστεί, να καταθέσουν τροποποιητικές δηλώσεις, καλεί η ΑΑΔΕ με εγκύκλιό της τους «μπλοκάκηδες» που δηλώνουν μισθωτοί, προκειμένου να κριθεί αν δικαιούνται τελικά την έκπτωση φόρου των 1.900-2.100 ευρώ (δηλαδή το έμμεσο αφορολόγητο των 8.636-9.545 ευρώ) ή όχι.



Με εγκύκλιο που δημοσιεύθηκε χθες, η ΑΑΔΕ δίνει διευκρινήσεις για το πώς θα γίνει η εκκαθάριση φόρου για τους αμειβόμενους με «μπλοκάκι». Η εγκύκλιος κατ’αρχήν θυμίζει ότι:

- Υπό προϋποθέσεις, οι «μπλοκάκηδες» θεωρούνται μισθωτοί και δικαιούνται αφορολόγητο όριο. Οι προϋποθέσεις που θέτει ο Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος είναι: να έχουν σύμβαση σε μέχρι 3 εργοδότες ή, εφόσον έχουν περισσότερους από τρεις, το 75% του ακαθάριστου εισοδήματός τους από «μπλοκάκι» (Τιμολόγιο Παροχής Υπηρεσιών κλπ) να προέρχεται από τον έναν μόνον από τους εργοδότες αυτούς.

- Επιπλέον, για να θεωρηθούν μισθωτοί, πρέπει να συντρέχουν και άλλοι δύο όροι: να μην έχουν δηλώσει σαν επαγγελματική εγκατάσταση την κατοικία τους (εκτός αν είναι δικηγόροι ή έχουν σύμβαση εργασίας κλπ) αλλά και να μην έχουν την εμπορική ιδιότητα.

ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ & ΔΟΣΕΙΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΦΟΡΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ !!!



Τους πίνακες με τις νέες προθεσμίες για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος (φυσικών και νομικών προσώπων) του φορολογικού έτους 2017 συμπεριλαμβανομένων και αυτών που επηρεάζονται από την παράταση που έδωσε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου παρουσιάζει η επιστημονική ομάδα του taxheaven.

Πιο αναλυτικά:

Ι. Συνοπτικός πίνακας προθεσμιών υποβολής φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων

Η ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΖΗΤΗΣΕ ΤΟ ΞΗΛΩΜΑ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ FSI ΠΟΥ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΤΗΝ ΤΡΑΙΝΟΣΕ !!! ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ & ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ !!!

ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ "ΠΑΡΑΤΥΠΙΕΣ" ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΜΑ...
Η ιταλική κυβέρνηση απέπεμψε το δ.σ FSI που απέκτησε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.



Ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση ότι η ιταλική κυβέρνηση και ειδικότερα ο υπουργός Μεταφορών της Ιταλίας, Danilo Toninelli ζήτησε την παραίτηση ολόκληρου του διοικητικού συμβουλίου της FSI, η οποία έχει αποκτήσει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. 

Οι υποψίες στρέφονται κατά του της διοίκησης Mazzoncini για παρατυπίες σε διαγωνισμούς για τις τοπικές δημόσιες συγκοινωνίες στην Πάρμα.

Αν και ο ίδιος απορρίπτει τις όποιες υποψίες εναντίον του, ο διευθύνων σύβουλος της FSI R.Mazzoncini σε επιστολή του αναφέρει ότι αφήνει την επιτελική του θέση στην FSI τα οικονομικά της οποίας αυξάνονται με ρυθμό 18% ετησίως ενώ το 2017 έκλεισε με μέσο κέρδος 645 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 60% σε σύγκριση με τα τρία προηγούμενα χρόνια.
Να σημειωθεί ότι προ ημερών ο R.Mazzoncini επισκέφτηκε την χώρα μας και εξέφρασε το ενδιαφέρον του ιταλικού ομίλου για τις αστικές συγκοινωνίες της χώρας. 

ΝΟΜΙΜΕΣ ΟΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ NOOR1 !!!

ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΚΥΡΩΣΗΣ
Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο Πειραιά απέρριψε την αίτηση του Βαγγέλη Μαρινάκη καθώς και τις παρόμοιες αιτήσεις των συγκατηγορουμένων του.



Απολύτως έγκυρη είναι η ποινική δίωξη που είχε ασκήσει σε βάρος του Βαγγέλη Μαρινάκη και τεσσάρων συνεργατών του για την υπόθεση του Noor 1 η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών Πειραιά Ειρήνη Τζιβα.

Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο Πειραιά απέρριψε χθες την αίτηση του Βαγγέλη Μαρινάκη καθώς και τις παρόμοιες αιτήσεις των συγκατηγορουμένων του, με τις οποίες ζητούσαν να ακυρωθεί η βαρύτατη ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί εις βάρος τους υποστηρίζοντας ότι έπασχε η προδικασία.

Αυτό σημαίνει ότι πλέον ο δρόμος είναι ανοιχτός για να ξεκινήσει η ανάκριση για την υπόθεση και να κληθούν σε απολογία τόσο ο Βαγγέλης Μαρινάκης όσο και οι τέσσερις συνεργάτες του που διώκονται σε βαθμό κακουργήματος για εγκληματικές πράξεις που έχουν σχέση με τη διακίνηση του μεγαλύτερου φορτίου ηρωίνης που πιάστηκε ποτέ στη χώρα μας.

ΕΚΤ: 20ΕΥΡΑ ΚΑΙ 50ΕΥΡΑ ΤΟ 83% ΤΩΝ ΠΛΑΣΤΩΝ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ !!!

ΠΡΩΤΑ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΑ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗΣ
Περίπου 301.000 πλαστά χαρτονομίσματα ευρώ αποσύρθηκαν από την κυκλοφορία το πρώτο εξάμηνο του 2018, δηλαδή κατεγράφη μείωσή τους κατά 17,1% συγκριτικά με το δεύτερο εξάμηνο του 2017 και κατά 9,1% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2017.





Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), «η πιθανότητα να λάβετε πλαστό τραπεζογραμμάτιο είναι πράγματι πολύ μικρή». Ο αριθμός των πλαστών χαρτονομισμάτων παραμένει πολύ χαμηλός σε σχέση με τον αριθμό των γνήσιων χαρτονομισμάτων ευρώ σε κυκλοφορία, ο οποίος, μετά την εισαγωγή τους, αυξάνεται σταθερά, με ρυθμό ταχύτερο από τον ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ. Το 2017, για παράδειγμα, ο αριθμός και η αξία των χαρτονομισμάτων ευρώ σε κυκλοφορία αυξήθηκαν κατά περίπου 5,9% και 4,0%, αντίστοιχα. Σήμερα βρίσκονται σε κυκλοφορία περισσότερα από 21 δισεκατομμύρια τραπεζογραμμάτια ευρώ με συνολική αξία που υπερβαίνει το 1,1 τρισεκατομμύριο ευρώ.

Στο πρώτο εξάμηνο του 2018, τα χαρτονομίσματα των 20 και των 50 ευρώ εξακολούθησαν να καταγράφουν τα υψηλότερα ποσοστά παραχάραξης. Οι δυο αυτές ονομαστικές αξίες αντιστοιχούσαν μαζί σε περίπου 83% του συνόλου των πλαστών τραπεζογραμματίων.

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΗΛΕΙΑΣ 2007: ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΜΟΛΥΒΙΑΤΗ ;;;




Τι έγραφε αναλυτικά μόλις πέρσι η patrisnews.gr για το θέμα :

Το Ταμείο Μολυβιάτη αποτελεί πονεμένη ιστορία για την Ηλεία και καθρεφτίζει τις παθογένειες που αναπτύχθηκαν στην Ελλάδα της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας. Συγκεντρώθηκαν πολλά χρήματα από δωρητές, άλλαξαν ταμείο όταν άλλαξε η κυβέρνηση, αρκετοί φορείς ήταν ανεπαρκείς να τα απορροφήσουν, μέχρι να φτάσουμε στο 2017 και να μην ξέρουμε με ακρίβεια τι ποσό έχει μείνει στα ταμεία πια.

Η εφ. «Πατρίς» εδώ και τέσσερα χρόνια προσπαθεί να ξετυλίξει τον μίτο του Ταμείου Μολυβιάτη, αναζητώντας την κατεύθυνση των κονδυλίων μέσα από δηλώσεις, ανακοινώσεις και απαντήσεις από τα χείλη επίσημων φορέων και προσώπων.

Στις 24 Μαρτίου του 2013 ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Πέτρος Μολυβιάτης, ο άνθρωπος που έδωσε το όνομά του στο Ταμείο, δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφ. «Πατρίς» ότι το 2007 συγκεντρώθηκαν 208 εκατ. ευρώ περίπου (198 συν 10 εκατ. οι τόκοι) από 93.000 δωρητές και κατατέθηκαν σε λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος, συστήνοντας το Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτακτων Αναγκών (ΕΤΕΑ). Από αυτά ξοδεύτηκαν 76 εκατ. ευρώ για να ανοικοδομηθούν 1200 σπίτια και 800 αγροικίες, όπως αναφέρει ο κ.Μολυβιάτης, επισημαίνοντας ότι από τα 208 εκατ. Ευρώ, το 40%-50% αφορούσε την Ηλεία.

ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΤΕΛΟΣ ΣΕ QE+WAIVER ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΤΡΑΓΚΙ !!!

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ
Η συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) δεν είναι εφικτή χωρίς το waiver, το οποίο λήγει με την ολοκλήρωση του προγράμματος, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΕΚΤ.


«Ταφόπλακα» στις όποιες ελπίδες για διατήρηση του waiver στα ελληνικά ομόλογα και την ένταξή τους στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) λίγο πριν αυτό λήξει, έβαλε το απόγευμα της Πέμπτης ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

Στη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΚΤ, ο κ. Ντράγκι τόνισε ότι «για την ένταξη των ελληνικών στην ποσοτική χαλάρωση είναι απαραίτητο το waiver. Το waiver για τα ελληνικά ομόλογα λήγει μετά το τέλος του προγράμματος».

ΠΙΕΣΕΙΣ SSM ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΤΡΕΞΤΕ ΤΙΣ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΕΙΣ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ !!!

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/07/blog-post_508.html



Για επίσπευση των αναδιαρθρώσεων μη εξυπηρετούμενων δανείων επιχειρήσεων, πιέζει ο SSM τις τράπεζες, με στόχο την μεγιστοποίηση των ανακτήσεων ενεχύρων.

Παράλληλα με τους ενισχυμένους στόχους για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων που αναμένεται να θέσει ο SSM στις τράπεζες τον Σεπτέμβριο και που σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, αναμένονται αυξημένοι κατά 2 δισ. ευρώ, οι εποπτικές αρχές θα εντείνουν τις πιέσεις στο μέτωπο των αναδιαρθρώσεων "κόκκινων" επιχειρηματικών δανείων.

Ο SSM επιθυμεί να δει αύξηση των κοινών λύσεων ρύθμισης σε κοινούς πελάτες μεγάλων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων των τραπεζών, αύξηση των περιπτώσεων μεγάλων επιχειρήσεων στις οποίες οι τράπεζες έχουν ορίσει εξειδικευμένο στέλεχος για την εφαρμογή σχεδίου αναδιάρθρωσης και αύξηση του ποσοστού των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για τις οποίες οι τράπεζες έχουν διενεργήσει ανάλυση βιωσιμότητας.

Ως προς το τελευταίο ζητούμενο, οι τράπεζες στοχεύουν στη βελτίωσή τους στο συγκεκριμένο πεδίο, μέσω της αύξησης του ποσοστού των επιχειρήσεων για τις οποίες διενεργείται ανάλυση βιωσιμότητας στο 71% - 97% το 2019, έτσι ώστε να βελτιωθούν αντίστοιχα και οι προσφερόμενες λύσεις ρύθμισης.

ΟΙ FAST TRACK ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΦΕΡΝΕΙ "ΤΣΟΥΝΑΜΙ" ΑΠΟ ΝΟΕΜΒΡΗ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Πλήθος πλειστηριασμών ακινήτων σε χαμηλές τιμές αναμένεται το Νοέμβριο με τους επισπεύδοντες να είναι οι τράπεζες, η εφορία, οι δήμοι και τα funds.

Από τον Σεπτέμβριο το σκηνικό στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς αλλάζει και πλέον ενεργοποιούνται ταχείες διαδικασίες για επανάληψη των άκαρπων πλειστηριασμών. Πιο αναλυτικά, εάν ένας πλειστηριασμός κηρυχθεί άγονος, θα γίνεται νέος πλειστηριασμός μέσα σε 40 ημέρες και αν κα ιστον δεύτερο πλειστηριασμό δεν γίνει και πάλι κατακύρωση, τότε το αρμόδιο δικαστήριο, θα δύναται να διατάσει νέο πλειστηριασμό μέσα σε 8 εργάσιμες ημέρες με την ίδια ή κατώτερη τιμή.

Δηλαδή, ένα ακίνητο μπορεί πλέον να βγει για τρίτη φορά σε πλειστηριασμό γρηγορότερα, με τη διαδικασία να διαρκεί 48 ημέρες αντί 70 ημερών και σε πολύ χαμηλότερη τιμή. Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι προφανής. Στόχος είναι να βρεθούν ενδιαφερόμενοι αγοραστές για να φύγουν από τα χέρια των τραπεζών και του Δημοσίου τα ακίνητα των κόκκινων δανειοληπτών και οφειλετών.

ΑΚΟΜΑ ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΙΣ ;;; 13 ΕΣΤΙΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΣΕ ΓΕΡΑΝΕΙΑ ΟΡΗ & ΚΙΝΕΤΑ !!!



ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ: ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ 4 ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΙ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ !!!

ΜΙΖΕΣ & ΖΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Τέσσερις ορθοπεδικοί θα δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης για παράνομες προμήθειες ιατρικών υλικών, υπόθεση που ερευνάται τα τελευταία χρόνια στο Γενικό Νοσοκομείο Έδεσσας.



Πρόκειται για τέσσερις γιατρούς, οι οποίοι κατά την δεκαπενταετία κατείχαν, κατά περίπτωση, τις θέσεις των διευθυντών και επιμελητών α' και β' της ορθοπεδικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Έδεσσας.

Το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης με βούλευμά του παραπέμπει τους τέσσερις ορθοπεδικούς σε δίκη για απιστία, ενώ καταλογίζει στους τρεις πρώτους ότι προκάλεσαν ζημιά στο ελληνικό Δημόσιο, ύψους 277.513 ευρώ, ενώ για τον τέταρτο, η προκληθείσα ζημιά υπολογίζεται σε 212.614 ευρώ.

Στο υπ' αριθμ. 557/2018 παραπεμπτικό βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου περιλαμβάνονται αναλυτικά 81 περιπτώσεις ορθοπεδικών επεμβάσεων, που διενεργήθηκαν κυρίως κατά τη διετία 2008/09 και επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, για τους κατηγορουμένους: «Αξιοποίησαν επιμελώς τις αδυναμίες του συστήματος ελέγχου προμηθειών υλικών της ορθοπεδικής κλινικής και την καθημερινή εφημερία του νοσοκομείου, προκειμένου να προσδώσουν νομιμοφάνεια στις εγκληματικές τους ενέργειες, εμφανίζοντας τις παραγγελίες υλικών διαρκώς ως αφορώσες σε έκτακτα περιστατικά και συστηματικά συνοδεύοντάς τες με ασαφείς γνωματεύσεις, προκειμένου να καθίσταται ευχερές στις προμηθεύτριες εταιρείες να υπαγάγουν την παραγγελία τους σε ακριβότερους κωδικούς υλικών, αυξάνοντας τον όγκο συναλλαγών με το νοσηλευτικό ίδρυμα και ζημιώνοντας αντίστοιχα την περιουσία του και κατ' επέκταση του ελληνικού Δημοσίου».

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ: ΜΕ ΜΑΤ, ΦΟΥΣΚΩΤΟΥΣ & ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ !!!



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΕ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΑΤ ΚΑΙ "ΦΟΥΣΚΩΤΩΝ" ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ Ο ΝΕΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΕΤΕ κ.ΠΑΥΛΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ

Η Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018 καταγράφεται ως μια τεράστια μαύρη ημέρα στην ιστορία της ΕΤΕ καθώς κατά την διενέργεια της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης 2018 των μετόχων , γίναμε μάρτυρες των εξής γεγονότων:

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ: ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ !!!

ΕΝΩ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΣΕ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΑΑΔΕ, ΝΥΝ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ
Αναλυτικά τι περιλαμβάνει η τροπολογία του ΥΠΟΙΚ.



Μέτρα για την θωράκιση και προστασία των εφοριακών υπαλλήλων κατά την εκτέλεση της αποστολής τους, προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών. Μετά τις απειλές και τα κρούσματα επιθέσεων σε βάρος του κλάδου, η ηγεσία του οικονομικού επιτελείου φέρνει διάταξη, προκειμένου να μην αισθάνονται απειλούμενοι και φοβισμένοι οι εφοριακοί. Προβλέπεται η παροχή νομικής προστασίας σε περίπτωση καταγγελιών, αγωγών ή μηνύσεων που, στην ουσία, γίνονται για λόγους εκφοβισμού και αποτροπής των ελέγχων.

Συγκεκριμένα:

1. Γίνεται βαρύ ποινικό αδίκημα ("επιβαρυντική περίσταση") η διάπραξη επιθέσεων και εγκλημάτων των άρθρων 308 έως 311, 333, 361, 361Α' του Ποινικού Κώδικα, όταν ασκούνται σε βάρος υπαλλήλου του Υπουργείου Οικονομικών και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, κατά την άσκηση της υπηρεσίας του.

ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ: ΚΑΙ ΤΟ ΣΔΟΕ ΘΑ ΔΕΣΜΕΥΕΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ & ΘΥΡΙΔΕΣ !!!

Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΥ
Τραπεζικούς λογαριασμούς, περιεχόμενο θυρίδων, ακίνητα, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής και άλλα περιουσιακά στοιχεία θα μπορεί πλέον να δεσμεύει και το ΣΔΟΕ (εκτός από την ΑΑΔΕ) κάθε φορά που εντοπίζει φοροδιαφυγή άνω των 150.000 ευρώ μαζί με τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις.













Τα χέρια των ελεγκτών των ΣΔΟΕ λύνει, διάταξη της πολυσέλιδης τροπολογίας του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

Η δέσμευση θα γίνεται, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση του ελεγχόμενου με αιτιολογημένη πράξη του προϊστάμενου της αρμόδιας επιχειρησιακής διεύθυνσης του ΣΔΟΕ. Εντός 24 ωρών θα ενημερώνεται για τη δέσμευση ο Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος ισχύει από τη χρονική τη αποδεδειγμένης γνωστοποίησης προς τον οργανισμό ή την υπηρεσία που απευθύνεται.

Η πράξη δέσμευσης επιδίδεται εντός 10 ημερών στον ελεγχόμενο ο οποίος μπορεί μέσα σε διάστημα 15 ημερών να υποβάλλει έγγραφες αντιρρήσεις προς το ΣΔΟΕ. Οι ελεγχόμενοι έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν από το ΣΔΟΕ την αποδέσμευση συγκεκριμένων ποσών από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, τα οποία είναι αναγκαία μόνο για την κάλυψη των δαπανών διαβίωσης.

ΕΥΡΩΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ: ΝΟΜΙΜΟ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ !!!



«Ταφόπλακα» στις διεκδικήσεις των Κύπριων καταθετών που έχασαν τα κεφάλαιά τους, το 2013, μετά την κατάρρευση των δύο μεγαλύτερων τραπεζών της χώρας βάζει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με δύο ταυτόσημες αποφάσεις του.

Οι δύο αποφάσεις έχουν ευρύτερη σημασία, καθώς δίνουν πλήρη νομιμοποίηση στην εφαρμογή του bail-in των καταθετών σε διαδικασίες διάσωσης τραπεζών.

Ήδη, από τις αρχές του 2016, έχει τεθεί σε ισχύ νέος ευρωπαϊκός κανονισμός για τη διάσωση τραπεζών, ο οποίος προβλέπει ότι οι πιστωτές και οι καταθέτες των τραπεζών είναι υποχρεωμένοι να καλύπτουν το κόστος διάσωσης μέχρι ποσοστού 8% του παθητικού, πριν επιτραπεί σε δημόσιες αρχές να εισφέρουν κεφάλαια.

Οι διασώσεις τραπεζών στην Ευρώπη με δημόσια κεφάλαια είχαν κόστος 592 δισ. ευρώ από τον Οκτώβριο του 2008 μέχρι το τέλος του 2012, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το 2013 έγινε στην περίπτωση της Κύπρου η πρώτη αναδιάρθρωση τραπεζών με επιβολή «κουρέματος» στους καταθέτες.

ΟΛΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ !!!

ΣΤΟ ΦΕΚ Η ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ
Αναλυτικά τα μέτρα.


Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), με την οποία τίθενται σε ισχύ τα μέτρα ανακούφισης των πολιτών που επλήγησαν από τις φονικές φωτιές στην Αττικήδημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Μεταξύ άλλων, η ΠΝΠ διευρύνει τον κατάλογο όσων δικαιούνται παράταση στην προθεσμία υποβολής της φορολογικής δήλωσης αλλά και καταβολής του φόρου εισοδήματος, καθώς πέρα από όσους υπάγονται στη Δ.Ο.Υ Παλλήνης και Ελευσίνας, θα μπορούν να υποβάλλουν δήλωση έως τις 30/10 και όλοι όσοι έχουν ακίνητα στην περιοχή ή συγγενικά πρόσωπα έως και β’ βαθμού, τα οποία υπέστησαν σωματική βλάβη.

Επίσης αναφέρει ότι οι λεπτομέρειες για την καταβολή των οικονομικών ενισχύσεων (π.χ 5.000 ευρώ σε φυσικά πρόσωπα και 8.000 ευρώ σε επιχειρήσεις), θα καθοριστούν με υπουργική απόφαση και καθορίζει διαδικασία εξπρές για τη διαγραφή από τα μητρώα του υπουργείου Μεταφορών των οχημάτων που καταστράφηκαν ενώ προβλέπεται αποζημίωση μέχρι και για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΠΝΠ δεν κάνει καμία αναφορά στο δημοσιονομικό κόστος των μέτρων, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει αυτό να προσδιοριστεί εντός των επόμενων ημερών, όταν θα έρθει και η ώρα της επικύρωσης από τη Βουλή.

Διαβάστε παρακάτω το πλήρες κείμενο

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΕΡΙΤΤΑ...


ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΑΝ ΤΑ DRONES ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΑΝ ΤΟ 2017 ;;;



Μεταξύ άλλων, ανακοινώθηκε προχθές ότι το υπουργείο Εθνικής Αμυνας απήθυνε αίτημα στις ΗΠΑ να σταλεί στη χώρα μας ειδικά εξοπλισμένο μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV (drone), που θα παρατηρεί και θα εντοπίζει ύποπτες ενέργειες.

Αλήθεια, τι απέγιναν τα drones της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, τα οποία τον Μάιο του 2017 παρουσιάστηκαν στην αεροπορική βάση της Δεκελείας με δόξα και τιμή, μέσα από μια θεαματική επίδειξη που έγινε στις εγκαταστάσεις της Αεροπορικής Βάσης Δεκελείας στο Τατόι;

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ, ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ...





Του Νίκου Μπογιόπουλου

Στο κράτος μας όπου πάντα «το μαχαίρι θα μπει βαθιά στο κόκκαλο» η φωτογραφία τραβήχτηκε το 2006. Τραβήχτηκε στη Νέα Σκιώνη, ακριβώς την επόμενη μέρα από την καταστροφική πυρκαγιά που μετέτρεψε σε αποκαΐδια το πρώτο πόδι της Χαλκιδικής.

Εκεί, μέσα στα αποκαΐδια, δίπλα από τα καψαλισμένα δέντρα, όπως αποκάλυψε τότε ο «Ρ» (30/8/2006), διαφημίζονταν οι «Προσεχώς Μεζονέτες»…

Σύμφωνα, δε, με το ρεπορτάζ που είχαμε πραγματοποιήσει τότε, όποιος ενδιαφερόταν να καπαρώσει λίγο κομματάκι του (καμένου) δάσους, θα έπρεπε απλώς να έκανε λίγη υπομονή αφού ο κύριος που απαντούσε στο τηλέφωνο διευκρίνιζε ότι οι εργασίες δεν είχαν ξεκινήσει ακόμα…

Η Ελλάδα της φωτιάς…

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΕΝ ΜΕΣΩ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 60% ΣΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΕΚΟ !!!

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΗΡΑΝ ΠΙΣΩ ΑΡΟΝ-ΑΡΟΝ, ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ...
Κι όλα αυτά ενώ έρχονται οι νέες(έχουμε χάσει το μέτρημα) περικοπές στις συντάξεις !!!















Αρον – άρον έσπευσε η κυβέρνηση να αποσύρει από την Βουλή την προκλητική τροπολογία που προβλέπει αυξήσεις εως και 60% στις αποδοχές της διοίκησης συγκεκριμένων ΔΕΚΟ.

Μετά την γενικευμένη κατακραυγή και αφού πιάστηκε με την γίδα στην πλάτη η κυρία Αικατερίνη Παπανάτσιου ανακοίνωσε πως αποσύρεται η επίμαχη διάταξη. Ωστόσο, αγανάκτηση προκαλεί και η δικαιολογία απόσυρσης που επικαλέστηκε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών. «Δεν είμαστε ευχαριστημένοι με την διατύπωση. Θα την αλλάξουμε και θα την επαναφέρουμε σε άλλο νομοσχέδιο» είπε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι η προκλητική τροπολογία κατατέθηκε σήμερα στην Βουλή (σ.σ. ημερομηνία πρωτοκόλλου 26/7/2018 και ώρα 9:15) δείχνοντας ότι το υπουργείο Οικονομικών θεώρησε πιο σημαντικό ζήτημα τους μισθούς των golden boys από τα μέτρα για τους πυρόπληκτους που ακόμα δεν έχουν δημοσιευτεί σε ΦΕΚ.

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ;;; ΜΟΝΟ ΑΔΕΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ !!!




Δυστυχώς, αυτή είναι η πικρή αλήθεια, που ούτε οι αμείλικτοι αριθμοί δεν μπορούν πλέον να την αμφισβητήσουν. Αντίθετα, την επιβεβαιώνουν μέχρι κεραίας: 1.717.000 φορολογούμενοι χρωστάνε πάνω από 500 ευρώ ο καθένας, και μάλιστα για 1.128.000 από αυτούς έχουν ληφθεί αναγκαστικά μέτρα.

Πώς να εισπράξεις, όμως, κύριε Τσακαλώτο, από τους μη έχοντες; Όταν τα λουκέτα αυξάνο­νται, οι μισθοί έχουν γίνει επίδομα και η εργασία έγινε είδος εν ανεπαρκεία…

ΕΦΚΑ: ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ & Ο ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΧΡΕΩΣΤΗΤΩΣ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΝΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ !!!

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ
Με τις καθυστερούμενες οφειλές ή με τις μελλοντικές δόσεις ρυθμίσεων οφειλών θα συμψηφίζονται εισφορές εργοδοτών - μισθωτών οι οποίες δεν έπρεπε να καταβληθούν και, έτσι, πρέπει να επιστραφούν σε εκείνους τους οποίους τις κατέβαλλαν.



Ο λόγος για τις γνωστές και ως αχρεωστήτως καταβληθείσες εισφορές, δηλαδή για τις ασφαλιστικές εισφορές οι οποίες πληρώθηκαν, ενώ δεν υπήρχε στην πραγματικότητα λόγος να πληρωθούν, αν μη τι άλλο στο ύψος στο οποίο καταβλήθηκαν.

Με εγκύκλιο του, ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) διευκρινίζει επ' ακριβώς τους όρους για την επιστροφή των σχετικών εισφορών, αλλά και τη σχετική διαδικασία.

Αναλυτικά, η εγκύκλιος του ΕΦΚΑ προβλέπει τα ακόλουθα:

1. Συμψηφισμός και επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών στον ΕΦΚΑ

Οι αχρεωστήτως καταβληθείσες εισφορές στον Ε.Φ.Κ.Α., συμψηφίζονται με τις πάσης φύσεως καθυστερούμενες οφειλές, ρυθμισμένες ή μη, των δικαιούχων προς τον Ε.Φ.Κ.Α. και τους τρίτους φορείς, για τους οποίους ο Ε.Φ.Κ.Α. συνεισπράττει εισφορές.

ΕΝΤΟΛΗ ΑΑΔΕ: ΑΠΟ ΚΟΣΚΙΝΟ ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ !!!

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΠΛΑΣΤΩΝ Ή ΠΑΡΑΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ
Εντολή στις Δ.Ο.Υ. να ελέγχουν εξονυχιστικά τα έγγραφα των αλλοδαπών (υπήκοοι τρίτης χώρας) που καταθέτουν αιτήσεις ή δηλώσεις για έναρξη επιχείρησης, εγγραφή ή μεταβολή στο Μητρώο ΑΦΜ, έδωσε η ΑΑΔΕ.


Μπλόκο σε αλλοδαπούς με πλαστά έγγραφα παραμονής στη χώρα μας στήνει η Εφορία. Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έδωσε εντολή στις Δ.Ο.Υ. να ελέγχουν εξονυχιστικά τα έγγραφα των αλλοδαπών (υπήκοοι τρίτης χώρας) που καταθέτουν αιτήσεις ή δηλώσεις για έναρξη επιχείρησης, εγγραφή ή μεταβολή στο Μητρώο ΑΦΜ κ.λπ.

Μετά τα κρούσματα που παρατηρήθηκαν με την προσκόμιση πλαστών ή παραποιημένων στοιχείων που αφορούν στη νόμιμη παραμονή στη χώρα αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών, η ΑΑΔΕ εξέδωσε εγκύκλιο με τις εξής εντολές:

- Κάθε συναλλαγή αλλοδαπού υπηκόου τρίτης χώρας με το Τμήμα ή Γραφείο Διοικητικής και Μηχανογραφικής Υποστήριξης της Δ.Ο.Υ. θα ολοκληρώνεται μόνο κατόπιν ελέγχου της εγκυρότητας των προσκομιζόμενων στοιχείων, που αποδεικνύουν τη νόμιμη διαμονή τους στη χώρα.

ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΟΜΑΔΑ "ΘΗΣΕΑΣ" ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΠΟΥ "ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ" ΤΟ 2017 & ΘΑ ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΣΤΗ ΠΡΟΛΗΨΗ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ !!!

ΕΙΧΕ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ 2010
Αποστολή της ήταν περιπολίες σε ευαίσθητες για πυρκαγιές περιοχές και θα κατεύθυναν κατοίκους σε περιπτώσεις εκκένωσης.




Η φωτιά στο Μάτι και η τραγωδία στην οποία εξελίχθηκε ανέδειξε το τεράστιο πρόβλημα συντονισμού των Αρχών, αλλά και την απουσία τους στην έγκαιρη προειδοποίηση των κατοίκων.

Στο τελευταίο θα είχε βοηθήσει σίγουρα η ομάδα Θησέας, η ομάδα 100 δικυκλιστών πυροσβεστών με πάνω από 50 μηχανές. 

Αποστολή της ήταν περιπολίες σε ευαίσθητες για πυρκαγιές περιοχές και θα κατεύθυναν κατοίκους σε περιπτώσεις εκκένωσης.

Η συγκεκριμένη ομάδα δημιουργήθηκε το 2010 με την ονομασία «Ηφαιστος». Τότε 750 εποχικοί πυροσβέστες και 100 μοτοσυκλέτες 250 κυβικών, έκαναν περιπολίες σε 135 τομείς εκ των οποίων οι 60 ήταν σε Αττική και οι 75 στην περιφέρεια.

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΤτΕ ΣΤΡΙΜΩΧΝΕΙ ΤΟΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ !!! ΕΧΑΣΕ ΠΛΕΟΝ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ !!!

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2016/09/2.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/07/blog-post_167.html




Τι γράφει το bankingnews.gr :


Το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας της Ελλάδος, έστω και καθυστερημένα λειτουργεί…ως διοικητικό συμβούλιο. 

Ο διοικητής της ΤτΕ κατά τα άλλα θιασώτης της εταιρικής διακυβέρνησης είχε μετατρέψει το διοικητικό συμβούλιο – Γενικό Συμβούλιο – σε υπηρετικό προσωπικό.
Ο διοικητής αποφασίζει και τυπικά το διοικητικό συμβούλιο εγκρίνει. 

Η εταιρική διακυβέρνηση αλλάζει και όπως σε όλες τις εταιρίες και τράπεζες στην Ελλάδα τα διοικητικά συμβούλια έχουν ενεργό ρόλο στην διοίκηση μιας εταιρίας.
Όχι όμως και στην Τράπεζα της Ελλάδος όπου μέχρι πρότινος ήταν ένα απομονωμένο όργανο.

Τελευταία όμως κάτι αλλάζει και ο Στουρνάρας αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι το διοικητικό συμβούλιο δεν είναι απλά ένα τυπικό όργανο αλλά έχει εκτελεστικό ρόλο.
Προφανώς και ο Στουρνάρας έχει αποκρύψει πως διοικεί από την ΕΚΤ και ο Draghi θα πιστεύει ότι η ΤτΕ λειτουργεί όπως όλες οι εθνικές κεντρικές τράπεζες. 

ΚΥΠΡΟΣ: ΠΡΟΣΤΙΜΟ 6.300.000€ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ !!!

ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΗΣ SEA STAR
Μεγάλα πρόστιμα που έφτασαν τα 6,5 εκατ. ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Κύπρου για απόκτηση μετοχών της Sea Star.





Το μεγαλύτερο πρόστιμο επιβλήθηκε στον Ιωάννη Βαρδινογιάννη (€6.388.300) ενώ πρόστιμο €50 χιλ. επιβλήθηκε και στην Αμαλία Βαρδινογιάννη. Στον Χριστόδουλο Έλληνα επιβλήθηκε πρόστιμο €20 χιλ. και στον Φίλιππο Λάρκο επίσης €20 χιλ. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η επιβολή του προστίμου αφορά παραβίαση του άρθρου 9 (1) (α) του Νόμου που διέπει τις Πράξεις Προσώπων που Κατέχουν Εμπιστευτικές Πληροφορίες και τις Πράξεις Χειραγώγησης της Αγοράς και €90.000 για παραβιάσεις του άρθρου 41 του Νόμου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου, που αφορά την παροχή ψευδών, παραπλανητικών ή απατηλών πληροφοριών. Ειδικότερα, το Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου, ύστερα από έρευνα που διενήργησε για ενδεχόμενη παραβίαση της νομοθεσίας σε σχέση με την απόκτηση από την κ. Αμαλία Βαρδινογιάννη 19.358.487 μετοχών της εταιρείας Sea Star Capital Plc (τότε Megabet), (στις 29.03.2007), επέβαλε τα πιο κάτω διοικητικά πρόστιμα:

ΤΙ "ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ" ;;; ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ & ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ+ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Κόκκινα δάνεια και ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί στις μυστικές διαπραγματεύσεις κυβέρνησης - δανειστών - τραπεζιτών - ΤτΕ

Λίγα 24ωρα πριν από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, που βύθισαν τη χώρα στο πένθος, τεχνικά κλιμάκια των δανειστών βρίσκονταν στην Αθήνα πραγματοποιώντας επαφές με στελέχη της ελληνικής κεντρικής διοίκησης, της Τραπέζης της Ελλάδος και των τεσσάρων συστημικών τραπεζών. 

Στο επίκεντρο αυτών των συναντήσεων, που για κάποιο λόγο δεν έγιναν γνωστές, βρέθηκαν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. 

Οι δύο αυτές μεταρρυθμίσεις εντάσσονται στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που εκκρεμούν από την 4η αξιολόγηση και για τον λόγο αυτό αποτελούν τη «λυδία λίθο» του μεταμνημονιακού προγράμματος στο οποίο θα υπαχθεί η χώρα μετά τις 20 Αυγούστου. 

Ως εκ τούτου θα βρίσκονται υπό στενή παρακολούθηση από τους θεσμούς και ειδικότερα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Αλλωστε το συμπληρωματικό μνημόνιο που «επισφράγισε» την τεχνική συμφωνία κυβέρνησης - δανειστών τον περασμένο Μάιο ενσωματώνει τη δέσμευση της ελληνικής πλευράς για ανάσχεση του αριθμού των «κόκκινων» δανείων και περιορισμό τους στα 64 δισ. ευρώ στο τέλος του 2019.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ο ΨΙΝΑΚΗΣ ΕΙΠΕ ΨΕΜΑΤΑ ΟΤΙ ΚΑΗΚΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ !!!



Ψινάκης: «Κάηκε το σπίτι μου». Κι όμως δεν κάηκε!

Μετά την απίστευτη τραγωδία στην ανατολική Αττική με δεκάδες νεκρούς και χιλιάδες κατεστραμμένες περιουσίες από την φωτιά, ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης, δήλωσε σε τηλεοπτικούς Σταθμούς ότι «κάηκε και το σπίτι μου». Είναι αλήθεια; 

Ας ακούσουμε τι δήλωσε.


ΒΡΕΘΗΚΕ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΕΛΗ ;;;



Υπολείμματα εκρηκτικού μηχανισμού που παραπέμπουν σε εμπρησμό εντοπίστηκαν στην Πεντέλη, σύμφωνα με σημερινό, πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Εστίας».

Η εφημερίδα επικαλείται κυβερνητικό αξιωματούχο, σύμφωνα με τον οποίο, κλιμάκιο της ΕΥΠ που ερεύνησε στην Πεντέλη τις περιοχές έναρξης της φονικής πυρκαγιάς, «εντόπισε υπολείμματα εκρηκτικού μηχανισμού που υποδηλώνουν πως την πυρκαγιά την έβαλε ανθρώπινο χέρι (…)».

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

ΑΚΟΜΑ ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ;;;



Γεωργια Γκαρδαλινου

Μόλις την προηγούμενη άνοιξη σε 34.000.000 ανήλθαν οι περικοπές που επιβλήθηκαν στην πολιτική προστασία και αντιπυρική προστασία της χώρας που αφορούν όχι μόνο τους πυροσβέστες αλλά και την υλικοτεχνική υποδομή: λιγότεροι πυροσβέστες, πιο εποχικοί, λιγότερα υλικά ανύπαρκτα μέσα. Ο εύθραυστος επιβεβλημένος ευρωπαϊκός στόχος.

ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΑ ΤΟ ΖΕΥΓΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ: ΠΗΡΕ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ !!!

ΠΟΣΟΥ ΥΨΟΥΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 1.000.000€
Προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί τον Σεπτέμβριο ενώπιον της ανακρίτριας διαφθοράς Ηλιάνας Ζαμανίκα έλαβε ο πρώην υπουργός Άμυνας Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του Σταρούλα Κουράκου.



Η κατηγορία για την οποία έχουν κληθεί σε απολογία αφορά το κακούργημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, ποσού περίπου 1 εκατομμυρίου ευρώ, για την υπόθεση του εξοπλιστικού προγράμματος των φρεγατών.

Σε βάρος τους έχει συνταχθεί κατηγορητήριο 680 σελίδων. Το αδίκημα το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες τους αποδίδεται αφορά το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που φέρεται να συνδέεται με το εξοπλιστικό πρόγραμμα των φρεγατών, το οποίο είχε αναλάβει η γαλλική εταιρία «Thales». Για το ζήτημα υπάρχει προ ετών κατάθεση στελέχους της εταιρίας το οποίο είχε αναφερθεί σε δωροδοκία υπουργού, η οποία προφανώς έπαιξε βαρύνοντα ρόλο.

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Η PSP ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΜΙΣΟΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΨΑΧΝΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟ 1,1 ΔΙΣ ΕΥΡΩ !!!

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ: ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΝΑΝΤΙ 480.000.000€ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΑ 1,1 ΔΙΣ ΕΥΡΩ, ΔΗΛΑΔΗ ΣΧΕΔΟΝ ΟΣΑ ΕΔΩΣΕ Η FRAPORT ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΤΑ 14 ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ !!!!
ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΚΑΝΑΔΟΙ ΤΗΣ PSP ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ;;; ΠΩΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ;;;
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ :
https://www.kinima-ypervasi.gr/2016/12/psp.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2017/02/h-psp-150000000-2046.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2017/10/blog-post_99.html




Προφορικό είναι μέχρι στιγμής το «ναι» των Καναδών της PSP, που ελέγχουν το 40% και διαχειρίζονται το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στη νέα συμφωνία 20ετούς παράτασης της σύμβασης παραχώρησης μέχρι τις 11 Ιουνίου 2046.

Έπειτα από παρέμβαση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού (DG Comp), το τίμημα για την 20ετή παράταση υπερδιπλασιάστηκε σε σχέση με την αρχική συμφωνία μεταξύ της τότε διοίκησης του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) και της Διεθνής Αερολιμήν Αθηνών (ΔΑΑ) που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο. Με βάση τη συμφωνία με την DG Comp, το τίμημα φτάνει το 1,1 δισ. ευρώ (συν ΦΠΑ) από μόλις 483,87 εκατ. ευρώ (συν ΦΠΑ) που ήταν το αρχικώς συμφωνηθέν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Καναδοί που ελέγχουν το 40% του ΔΑΑ (το 30% ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ, το 25% στο δημόσιο και το υπόλοιπο 5% σε μέλη της οικογένειας Κοπελούζου), έχουν ήδη ξεκινήσει να αναζητούν τα κεφάλαια για τη χρηματοδότηση της συμφωνίας. «Επειδή πρόκειται για σημαντικά κεφάλαια, θα χρειαστεί αρκετός χρόνος» υποστηρίζουν πρόσωπα που παρακολουθούν τη διαδικασία.

Οι ίδιοι εξηγούν πως αφού βρεθούν τα κεφάλαια, θα πρέπει να πέσουν οι υπογραφές για τη νέα, τελική συμφωνία (μεταξύ ΔΑΑ, υπουργείου Οικονομικών και ΤΑΙΠΕΔ), η οποία στη συνέχεια θα πάει εκ νέου στην DG Comp για οριστική επικύρωση. Όταν ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη διαδικασία, τότε θα εισπράξει το ΤΑΙΠΕΔ το τίμημα του 1,1 δισ. ευρώ (συν ΦΠΑ).

"ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ" ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΓΙΑ ΤΟ "ΔΩΡΟ" ΤΩΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ !!!

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΔΩ :
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/06/130000000.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/07/blog-post_66.html



Σε πεδίο κόντρας μεταξύ των κατασκευαστών έχουν μετατραπεί οι επεκτάσεις της Αττικής Οδού.

Και αυτό γιατί το υπουργείο Μεταφορών προσανατολίζεται στην επέκταση της υφιστάμενης σύμβασης κατά δύο χρόνια, με αντάλλαγμα την εκπόνηση των μελετών για τις επεκτάσεις – μεταξύ άλλων – σε Λαύριο και Ραφήνα.

Από τη μία πλευρά οι υφιστάμενοι μετοχοι της Αττική οδού υποστηρίζουν ότι οι επεκτάσεις που σχεδιάζει το Υπουργείο Υποδομών δεν είναι βιώσιμες χωρίς την υφιστάμενη γραμμή της Αττικής Οδού, ενώ από τη άλλη πλευρά οι ανταγωνιστές ζητούν να γίνει νέος διαγωνισμός στον οποίο θα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι. 

Αν και ο Υπουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτζης έχει ξεκαθαρίσει ότι οι επεκτάσεις της Αττικής Οδού θα γίνουν με διαγωνισμό και όχι με επέκταση της υφιστάμενης σύμβασης, εντούτοις πληροφορίες που προέρχονται από τον κατασκευαστικό κλάδο, υποστηρίζουν ότι το μοντέλο που θα ακολουθηθεί θα καταλήξει μέσα στους επόμενους μήνες. 

Πάντως όπως υποστηρίζουν στελέχη της κατασκευαστικής αγοράς, όποιος αναλάβει την κατασκευή και εκμετάλλευση των επεκτάσεων της Αττικής Οδού σε Ραφήνα και σε Λαύριο, καθίσταται αυτομάτως και ο απόλυτος κυρίαρχος των μεταφορών στην Αττική. 

ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ 1.700.000€ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΜΑΣΟΥΤΗ ΛΟΓΩ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗΣ !!!

ΑΠΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΡΕΑΤΩΝ
Σε ανεξόφλητες απαιτήσεις της τάξεως του 1,7 εκατ. ευρώ, έναντι των οποίων εκδόθηκε ήδη διαταγή πληρωμής, εμπλέκεται ο όμιλος Μασούτη, μετά την εξαγορά της «Προμηθευτικής Τροφίμων», καθώς οι απαιτήσεις αφορούν τα shop in shop κρεοπωλεία που λειτουργούσαν στην τελευταία.



Αίτηση για έκδοση διαταγής πληρωμής που πρακτικά στρέφεται και κατά του ομίλου Μασούτη υπέβαλε η εταιρία εμπορίας κρεάτων Βουδούρης Κώνστας ΑΕ.

Η αίτηση, την οποία αναμένεται να ακολουθήσει αγωγή και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, αφορά σε απλήρωτες υποχρεώσεις της Προμηθευτικής Κρεάτων ΑΕ, η οποία εκμεταλλευόταν τα shop in shop κρεοπωλεία της αλυσίδας Προμηθευτική Τροφίμων ΑΕ που εξαγοράστηκε πρόσφατα από τον όμιλο Μασούτη. Οι υποχρεώσεις είναι ύψους 1,7 εκατ. ευρώ και προέρχονται από τις πωλήσεις εμπορευμάτων.

Τη διεκδίκηση των απαιτήσεων ανέλαβε, σύμφωνα με το σχετικό Δελτίο Τύπου, η δικηγορική εταιρία Νίκος Αγαπηνός.

Μετά την ανωτέρω εξαγορά, αναφέρει το Δελτίο Τύπου, η Προμηθευτική Τροφίμων Α.Ε. υπό το νέο αυτής ιδιοκτησιακό καθεστώς και με τα ίδια μηχανήματα, εγκαταστάσεις, πάγια περιουσιακά στοιχεία και προσωπικό, συνέχισε ως διάδοχη κατάσταση, στο πλαίσιο άτυπης μεταβίβασης επιχείρησης, την εκμετάλλευση των παραπάνω καταστημάτων.

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΕΣ ΟΙ ΜΚΟ ΠΟΥ ΤΣΕΠΩΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΤΗΣ ΕΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ;;;

ΠΡΟΦΑΝΩΣ Η "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ" ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΕΩΣ ΕΚΕΙ....
Στο να τσεπώνουν τα κονδύλια της ΕΕ για το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...όντας μάλιστα οι περισσότερες από χώρες οι οποίες "τυχαία" μας κουνούν το δάχτυλο για το συγκεκριμένο αυτό θέμα !!!



Μη κερδοσκοπικές οργανώσεις ΜΚΟ.

Οι περισσότερες από αυτές αρπακτικά των κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ομάδες συμμοριτών που σπαταλούν το δημόσιο χρήμα, υποκριτές, που προσβάλλουν την Ελλάδα. 

Οι ΜΚΟ έγιναν γνωστές κυρίως για την εμπλοκή τους στο μεταναστευτικό, χρησιμοποίησαν τα κεφάλαια της ΕΕ και χρησιμοποιήθηκαν από την κρατική εξουσία για να ελέγξει τις μεταναστευτικές ροές.

Οι αλληλέγγυοι όσοι δηλώνουν υπέρμαχοι διεθνιστικών τάσεων και ιδεολογιών που ενδιαφέρονται για τους ξένους αλλά αδιαφορούν για τους Έλληνες. 

Που ήταν όλοι αυτοί οι υποκριτές και δόλιοι απέναντι στο εθνικό πένθος της χώρας που προκάλεσαν οι φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική; 

Θα σπεύσουν πολλοί να πουν ότι πολλές ΜΚΟ έχουν συγκεκριμένο προσανατολισμό και συγκεκριμένο αντικείμενο. 

Οι Έλληνες αυτές τις ημέρες είχαν περισσότερες και μεγαλύτερες ανάγκες από τους αλλοδαπούς. 

ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΠΡΟΣΟΧΗ: ΠΟΤΕ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΧΕΙ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ & ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ !!!



Πότε η Τράπεζα, μπορεί υπό όρους να κάνει αυτόματη παρακράτηση οφειλομένων ποσών προς αυτήν, από τους λογαριασμούς μισθοδοσίας και συνταξιοδότησης

Με δεδομένη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και το ολοένα αυξανόμενο φαινόμενο δανειολήπτες να μην μπορούν να είναι συνεπείς το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό. Έτσι είναι υποχρεωμένοι να κάνουν «αλχημείες» για να μην τους πάρει τα λεφτά η Τράπεζα. Ένας από αυτούς είναι να πρέπει να προλάβουν να χρησιμοποιήσουν το υπόλοιπο ποσό που μένει στον λογαριασμό τους, κάνοντας αγορές με κάρτες.Πράγμα βέβαια δύσκολο, αφού τα χρονικά περιθώρια προστασίας του μισθού ή της σύνταξης από το μακρύ χέρι της τράπεζας είναι στενά

Και αυτό γιατί την μεθεπομένη της καταβολής της μισθοδοσίας ή της σύνταξης όλα είναι «ανοικτά».

  • Τα χρήματα της μισθοδοσίας ή της σύνταξης, εφόσον μπαίνουν σε τραπεζικό λογαριασμό προστατεύονται από το ακατάσχετο μέχρι και την επόμενη μέρα της καταβολής τους

Σύμφωνα με το άρθρο 982 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, προβλέπεται ότι η εξαίρεση του μισθού ή της σύνταξης από την κατάσχεση ισχύει και όταν η καταβολή του ποσού γίνεται με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό του οφειλέτη σε πιστωτικό ίδρυμα

ΙΔΟΥ ΤΑ GOLDEN BOYS ΤΟΥ ΤΧΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ & ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΧΡΥΣΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ+ΜΠΟΝΟΥΣ !!!

8.000.000€ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΤΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ...
Τους πληρώνουμε μέχρι και τα κοκτέιλ στο roof garden της Μεγάλης Βρετανίας ;;;;;


Χρυσοπληρωμένα είναι τα στελέχη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, που έχουν ένα και μόνο καθήκον, που είναι η διατήρηση της σταθερότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, προς χάριν του δημοσίου συμφέροντος. Κοστίζουν πάνω από 8 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο στους Έλληνες φορολογούμενους. Για την ιστορία λοιπόν θα αναφερθούμε στις αμοιβές τους. Αλλά και στα προσόντα των υποψηφίων. Το καλοκαίρι του 2016 το ΤΧΣ έμεινε ακέφαλο όταν αναγκάστηκε σε παραίτηση ο τότε CEO του. Χρειάστηκαν πολλοί μήνες και αύξηση των ετήσιων αποδοχών για να βρεθεί ο κατάλληλος για την ανάληψη της θέσης.

Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπήρξε και παραίτηση διευθύνοντος πριν καν «καθίσει» στη θέση….

Ας δούμε λοιπόν τις αμοιβές των τριών που απαρτίζουν την Εκτελεστική Επιτροπή του ΤΧΣ.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ "ΕΛΚΥΣΤΙΚΗ" ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ !!!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ 
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Σε πλήρη αναμόρφωση οδηγείται η πλατφόρμα πλειστηριασμών από τα μέσα Σεπτεμβρίου και διαχειρίζεται ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών Πειραιώς και Δωδεκανήσων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η νέα πλατφόρμα e-auction.gr θα δίνει τη δυνατότητα αναζήτησης ακινήτων από τους ενδιαφερόμενους. 

Η αναζήτηση θα περιλαμβάνει την περιοχή του ακινήτο
υ, όπως και η αναζήτηση με βάση τα τετραγωνικά μέτρα του ακινήτου.

Η πλατφόρμα θα πληροφορεί τον ενδιαφερόμενο για τυχόν αυθαιρεσίες που θα υπάρχουν στο ακίνητο όπως και τις υποχρεώσεις που θα αναλάβει ο νέος αγοραστής για την τακτοποίηση των αυθαιρεσιών του ακινήτου διότι δεν θα μπορεί να το μεταβιβάσει σε άλλο μέλος της οικογένειας. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές εξετάζεται στο ενδεχόμενο να υπάρχει οπτικοακουστικό υλικό για το ακίνητο έτσι ώστε να έχει καλύτερη εικόνα για το ακίνητο που τον ενδιαφέρει. 

ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ: Η ΔΕΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΟΦΕΙΛΩΝ & ΤΑ ΕΛΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΔΕΜΑΤΩΝ !!!



Τι γράφει το enikos.gr :

ΔΕΗ: Διαγραφή οφειλών για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές


Τη διαγραφή των οφειλών για Ηλεκτρική Ενέργεια, η οποία έχει καταναλωθεί από 1/1/2018 έως σήμερα, για τις οικίες και τα καταστήματα που καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές καθώς και για τις οικίες των οικογενειών των θυμάτων της τραγωδίας αποφάσισε η διοίκηση της ΔΕΗ.

Ανακοίνωσε παράλληλα ότι για παλαιότερες οφειλές θα υπάρξουν πολύ γενναίες ρυθμίσεις. Η διοίκηση της ΔΕΗ εκφράζει επίσης τη βαθιά θλίψη της για τα θύματα της πύρινης λαίλαπας που έπληξε τη χώρα και ιδιαίτερα την Αττική και τη συμπαράστασή της στις οικογένειες των θυμάτων, καθώς και σε όσους συμπολίτες μας υπέστησαν υλικές καταστροφές.



Αποστολή δεμάτων σε πυρόπληκτους χωρίς χρέωση ανακοίνωσαν τα ΕΛΤΑ

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ (;;;) Η ΕΜΕΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΕΤ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ !!!

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ 
Υπό προϋποθέσεις και για 6 μόλις μήνες θα λυπηθούν οι τράπεζες τους πυρόπληκτους που έχασαν ανθρώπους και περιουσίες στις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές.
Μια λέξη μόνο : ΑΙΣΧΟΣ !!!


Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

ΓΕΡΑΝΕΙΑ ΟΡΗ: ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΒΩΞΙΤΗ, ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ;;;

ΓΕΡΑΝΕΙΑ ΟΡΗ - ΜΙΑ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΞΟΡΥΞΗ ΒΩΞΙΤΗ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ :
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/07/blog-post_906.html



Πολλές οι...."συμπτώσεις" :

Έχουν σχέση οι φωτιές με τις ανεμογεννήτριες ;;;

Καλλιόπη Λιβανού

ΚΙΝΕΤΑ – ΓΕΡΑΝΕΙΑ – ΣΚΟΠΕΛΟΣ…

Η φωτιά στην Κινέτα ξεκίνησε από τα Γεράνεια Όρη. Όπου κάποιοι θέλουν να εγκαταστήσουν ανεμογεννήτριες και κάποιοι άλλοι αντιδρούν. Τα ίδια και στη Σκόπελο. Τα ίδια και στην Κρήτη τις προάλλες, τα ίδια και στα Βάτικα το 2015. Τα ίδια σε τόσες και τόσες περιοχές στην Ελλάδα.

…Όπερ μεθερμηνευόμενον σημα
ίνει ότι είτε όντως υπάρχει αυτή η φημολογούμενη “ανάρμοστη σχέση” μεταξύ πυρκαγιών – ανεμογεννητριών, είτε οι σχεδιασμοί είναι να μπουν παντού, οπότε, μοιραία, όπου και να πιάσει φωτιά, θα πέσεις πάνω σε σχεδιασμούς για αιολικά!…


ΧΟΝΤΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ !!!

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/03/blog-post_619.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/07/blog-post_401.html




Πώς η Αλεξανδρούπολη έγινε το μήλον της έριδος για ΗΠΑ και Ρωσία

Σε «μήλον τη έριδος» για Ρωσία και ΗΠΑ φαίνεται πως έχει εξελιχθεί η Αλεξανδρούπολη δεδομένου του αυξημένου ενδιαφέροντος και των πολύ συγκεκριμένων στρατηγικών κινήσεων που γίνονται στην περιοχή εκ μέρους της Ουάσινγκτον αλλά και των κινήσεων που παρατηρεί τελευταία η Αθήνα, ότι κάνει το Κρεμλίνο επίσης στην Αλεξανδρούπολη.

Σε ό,τι αφορά της κινήσεις των ΗΠΑ, όπως γράφει η «Καθημερινή της Κυριακής», ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης μιλώντας στην εφημερίδα επιβεβαίωσε ότι υπάρχει ενδιαφέρον για την μόνιμη εγκατάσταση πολεμικών στρατιωτικών ελικοπτέρων στην περιοχή. «Συζητείται πράγματι η παραχώρηση χώρου κοντά ή και μέσα στο λιμάνι στο οποίο θα σταθμεύουν επί μονίμου βάσεως τουλάχιστον οκτώ στρατιωτικά επιθετικά ελικόπτερα τύπου “Απάτσι” με προοπτική να εγκατασταθεί και δύναμη πεζοναυτών. Οσο για το λιμάνι, το έχει δηλώσει επανειλημμένα δημόσια ότι τους ενδιαφέρει και μάλιστα πολύ, ο πρέσβης τους», λέει ο κ.Ευάγγελος Λαμπάκης.

Ο δε αμερικανός πρέσβης στη χώρα μας, Τζέφρεϊ Πάιατ φαίνεται να έχει πάρει πάνω του την ανάδειξη του γεωπολιτικού ρόλου της Ελλάδας, σε μια επικίνδυνα μεταβαλλόμενη περιοχή ενώ καλεί τους συμπατριώτες του, και όχι μόνον, επενδυτές να ενισχύσουν την προσπάθεια οικονομικής ανόρθωσης της χώρας.

Σημειώνεται πως οι ΗΠΑ θα έχει τον ρόλο τιμώμενης χώρας στη φετινή 83η ΔΕΘ, και με δεδομένη την αναμενόμενη άφιξη ισχυρής επιχειρηματικής ομάδας, ο κ. Πάιατ είχε την ευκαιρία να υπογραμμίσει την επιλογή των ΗΠΑ να αναβαθμίσουν την Έκθεση σε προνομιακό συμμαχικό «κόμβο οικονομικής ανάπτυξης και ηγέτιδα σε ζητήματα πολιτικής» στην ευρύτερη περιοχή. Δεν αποκλείεται δε να ηγηθεί της αμερικανικής αποστολής, ο αντιπρόεδρος Πενς, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δείξει πως στηρίζει την συμφωνία των Πρεσπών και το κλείσιμο μιας δύσκολης εκκρεμότητας στη βαλκανική.


ΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΑ ;;;



Τι γράφει η dimokratianews.gr :

Oι περισσότεροι έχει χρειαστεί, έστω και μία φορά, να επισκεφτούμε τα υποθηκοφυλακεία της χώρας. Ομως, ελάχιστοι γνωρίζουμε ακριβώς τι είναι ο θεσμός του υποθηκοφύλακα και γιατί εν τέλει είναι σημαντικός. Αλήθεια, όσοι έσπευσαν να τον χαρακτηρίσουν πεπαλαιωμένο και άχρηστο γνωρίζουν ακριβώς τι ισχυρίζονται; Μήπως έχουν κάποιο ίδιον συμφέρον;

Με το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή τον περασμένο Ιανουάριο αποφασίστηκε -μεταξύ άλλων- η ίδρυση ενός νέου δημόσιου φορέα με την επωνυμία Ελληνικό Κτηματολόγιο, στον οποίο θα απορροφηθούν τόσο η Εθνικό Κτηματολόγιο και Κτηματογράφηση (ΕΚΧΑ) όσο και τα υποθηκοφυλακεία της χώρας, και τον οποίο προώθησε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση, στους υποθηκοφύλακες θα προταθεί να γίνουν υπάλληλοι του υπουργείου Περιβάλλοντος. Είχε προηγηθεί, βεβαίως, μια τεράστια επίθεση εναντίον τους από κρατικούς λειτουργούς και στη συνέχεια από εισαγγελείς, των οποίων τα κίνητρα θα είχε ενδιαφέρον να γνωρίζαμε.

Μέχρι σήμερα τα υποθηκοφυλακεία της χώρας χωρίζονταν σε έμμισθα και σε άμισθα. Τα έμμισθα υποθηκοφυλακεία στελεχώνονταν από προσωπικό που είχε την ιδιότητα του δικαστικού υπαλλήλου. Στα άμισθα ο υποθηκοφύλακας και οι συνεργάτες του πληρώνονταν από τις υποθέσεις που διεκπεραίωναν και όχι από το Δημόσιο. Με τον ίδιο τρόπο καλύπτονταν και όλα τα πάγια και λειτουργικά έξοδα, για τα οποία το Δημόσιο δεν έχει καμία υποχρέωση.

Και κάπου εδώ αρχίζουν οι αντιφάσεις σε σχέση με τον νέο νόμο, καθώς ο θεσμός του υποθηκοφύλακα κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα ως θεσμός με λειτουργική ανεξαρτησία, σαν αυτή που έχουν οι δικαστικοί υπάλληλοι. Εν ολίγοις, κατοχυρώνεται ότι δεν έχουν εξαρτημένη σχέση από την εκτελεστική εξουσία αλλά υπόκεινται στις δικαστικές Αρχές, στους εισαγγελείς, και ο έλεγχός τους αλλά και οι προαγωγές τους αποφασίζονται από συμβούλιο δικαστών.

3 FUNDS ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ ΓΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΥΨΟΥΣ 5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ !!!

APOLLO GLOBAL MANAGMENT, PIMCO ΚΑΙ LONE STAR
Σύμφωνα με το Bloomberg η Τράπεζα Κύπρου θα προχωρήσει με την λεγόμενη προσφορά Project Helix τον Αύγουστο.





Τα επενδυτικά ταμεία Apollo Global Management, Pimco και Lone Star επιθυμούν να αγοράσουν κάποια από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (NPL) της Τράπεζας Κύπρου, ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ τα οποία η Τράπεζα σκοπεύει να πουλήσει, σύμφωνα με άτομα που έχουν γνώση του θέματος.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, η Τράπεζα Κύπρου θα προχωρήσει με την λεγόμενη προσφορά Project Helix τον Αύγουστο, δήλωσαν οι πηγές που ζήτησαν να μην κατονομαστούν αφού οι πληροφορίες δεν είναι δημόσιες.

Η τράπεζα επανέλαβε τη θέση ότι θα μειώσει τα επισφαλή δάνεια «τόσο μέσω οργανικής όσο και ανόργανης δραστηριότητας», σύμφωνα με μια δήλωση μέσω email από μια εξωτερική εκπρόσωπο της Τράπεζας Κύπρου με έδρα το Λονδίνο, η οποία δεν θέλησε να προβεί σε περαιτέρω σχόλια.

Όπως αναφέρεται, αμερικάνικα επενδυτικά ταμεία δείχνουν ενδιαφέρον για τα περιουσιακά στοιχεία τραπεζών της νότιας Ευρώπης, με την Lone Star να έχει αποκτήσει τον περασμένο μήνα ένα χαρτοφυλάκιο ισπανικών περιουσιακών στοιχείων πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ και την Pimco να ενδιαφέρεται για συγκεκριμένο μερίδιο στην Ελληνική Τράπεζα.

ΓΕΡΑΝΕΙΑ ΟΡΗ: ΜΙΑ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΞΟΡΥΞΗ ΒΩΞΙΤΗ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ...



Τι γράφει το press-gr.com :

Μιχάλης Χριστοδουλίδης 

ΜΙΑ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΑ ΓΕΡΑΝΕΙΑ ΟΡΗ (ΚΙΝΕΤΑ, Δ. ΜΕΓΑΡΕΩΝ), ΜΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΤΑΛΛΕΥΜΑ ΒΩΞΙΤΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ


Το 2017, μια Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), που υποβλήθηκε για έγκριση (και περιβαλλοντική άδεια) προκειμένου να πραγματοποιηθούν γεωτρήσεις για κοιτάσματα βωξίτη στα Γεράνεια Όρη, στα διοικητικά όρια του Δήμου Μεγαρέων, απορρίφθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο, ομόφωνα από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής και τέλος, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής (αρμόδια για την άδεια).

Οι λόγοι της απόρριψης ήταν κυρίως ότι: η περιοχή είναι ήδη επιβαρυμένη περιβαλλοντικά και κινδύνευε να ξεπεράσει την φέρουσα ικανότητά της, οι δραστηριότητες του πρωτογενούς τομέα της ευρύτερης περιοχής δεν είχαν τη δυνατότητα να δεχτούν άλλες πιέσεις από το δευτερογενή τομέα και ιδίως, οι επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον από την εξόρυξη και την εκμετάλλευση του βωξίτη, κρίθηκαν ως μη αναστρέψιμες γιατί θα διαταραχθεί η ισορροπία των βιοτόπων, τμήμα των οποίων ανήκει στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Natura 2000.



ΝΕΑ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΔΝΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΡΑΙΑΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΔΕΝ "ΑΠΕΔΩΣΕ" Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΝΕΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ
Το ΔΝΤ τις αποκαλεί "αστοχίες"...αλλά στη πραγματικότητα ήταν εγκλήματα εις βάρος ενός ολόκληρου λαού !!!




Η δημοσιονομική προσαρμογή και οι μεγάλες περικοπές μισθών που ακολούθησε η Ελλάδα δεν βελτίωσαν την ανταγωνιστικότητα και -πολύ περισσότερο- οδήγησαν σε πτώση την παραγωγικότητα, είναι το γενικό συμπέρασμα νέας έκθεσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) με τίτλο «Προσαρμογή στις χώρες της Ευρωζώνης με ελλείμματα: πρόοδος, προκλήσεις και πολιτικές».

Είναι η πολλοστή φορά που το ΔΝΤ παραδέχεται ανοικτά τις αστοχίες της πολιτικής που ακολούθησε στην περιφέρεια της Ευρωζώνης και ειδικά στην Ελλάδα, καθώς τα μέτρα λιτότητας δεν φαίνεται να έχουν αποδώσει τα προσδοκώμενα οφέλη, ειδικά σε μια περίοδο που πληθαίνουν οι φωνές οικονομολόγων αλλά και αμερικανικών μέσων μαζικής ενημέρωσης που καλούν το Ταμείο να ζητήσει συγγνώμη από την Ελλάδα για τη σκληρή πολιτική λιτότητας που εφαρμόστηκε.

Για μία ακόμη φορά οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ αναγνωρίζουν ότι οι αρχικές προσδοκίες για την αύξηση της παραγωγικότητας στις ελλειμματικές οικονομίες -μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα- αποδείχθηκαν υπερβολικά αισιόδοξες και ότι ο πραγματικός ρυθμός αύξησης της παραγωγικότητας στην αγορά εργασίας επιβραδύνθηκε σε σχέση με το μέσο όρο της Ευρωζώνης.


ΚΕΑΟ: ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΕΩΣ 120 ΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ !!!

ΠΟΤΕ ΘΑ ΧΑΝΕΤΑΙ Η ΡΥΘΜΙΣΗ
Τους όρους και τις προϋποθέσεις ένταξης ενός επαγγελματία με χρέη προς τα ταμεία στη ρύθμιση των 120 δόσεων, ξεκαθαρίζει εγκύκλιος του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).




Η εν λόγω εγκύκλιος αποσαφηνίζει το πεδίο εφαρμογής της εν λόγω ρύθμισης, τον τρόπο της τμηματικής εξόφλησης (δηλ. το πλήθος των δόσεων, το ύψος του "κουρέματος" των οφειλών) ανάλογα με το ύψος των ασφαλιστικών των οφειλών, το πώς ελέγχεται η περιουσία (ως κριτήριο ένταξης στην εν λόγω ρύθμιση), αλλά και το πότε χάνει ένας οφειλέτης τη ρύθμιση.

Πιο αναλυτικά η εγκύκλιος του ΚΕΑΟ προβλέπει πως:

1. Πεδίο εφαρμογής: Μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση όλες οι οφειλές που γεννήθηκαν έως 31/12/2017

Το πεδίο εφαρμογής της ρύθμισης –βάσει της σχετικής Υπουργικής Απόφασης- των 120 δόσεων διευρύνθηκε και πλέον στη ρύθμιση οφειλών βάσει των εν λόγω διατάξεων μπορούν να ενταχθούν οφειλέτες με συνολικές οφειλές προς Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης που υπερβαίνουν το ποσό των 50.000€.

Τα πρόσωπα που υπάγονταν στο πεδίο εφαρμογής της και για τα οποία προβλεπόταν ως ανώτατο όριο οφειλών το ποσό των 50.000€ (φυσικά πρόσωπα χωρίς πτωχευτική ικανότητα, διμερής διαπραγμάτευση) μπορούν πλέον να υποβάλλουν αίτηση ανεξαρτήτως ύψους οφειλών.


FOLLI FOLLIE: Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΥΤΣΟΥ !!!

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/06/folli-follie.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/06/folli-follie_27.html

https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/07/folli-follie-5000000.html



Τις κλήσεις για ανάκριση έχει αποστείλει ο οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης και σύμφωνα με πληροφορίες τις έχουν λάβει ήδη όλα τα εκτελεστικά μέλη της εταιρείας Folli- Follie, δηλαδή ο διευθύνων σύμβουλος Τ. Κουτσολιούτσος, ο πρόεδρος Δ. Κουτσολιούτσος, το μέλος Κ. Κουτσολιούτσου, και το μέλος Ε. Ζαχαρίου.

Επίσης, από τον οικονομικό εισαγγελέα έχουν κληθεί και τα μέλη της προηγούμενης επιτροπής ελέγχου της Folli – Follie, μεταξύ των οποίων ήταν και ο πεθερός του κ. Κουτσολιούτσου κ. Μαντζαβίνος.



SSL Certificates