.

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ "ΕΛΚΥΣΤΙΚΗ" ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ !!!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ 
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Σε πλήρη αναμόρφωση οδηγείται η πλατφόρμα πλειστηριασμών από τα μέσα Σεπτεμβρίου και διαχειρίζεται ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών Πειραιώς και Δωδεκανήσων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η νέα πλατφόρμα e-auction.gr θα δίνει τη δυνατότητα αναζήτησης ακινήτων από τους ενδιαφερόμενους. 

Η αναζήτηση θα περιλαμβάνει την περιοχή του ακινήτο
υ, όπως και η αναζήτηση με βάση τα τετραγωνικά μέτρα του ακινήτου.

Η πλατφόρμα θα πληροφορεί τον ενδιαφερόμενο για τυχόν αυθαιρεσίες που θα υπάρχουν στο ακίνητο όπως και τις υποχρεώσεις που θα αναλάβει ο νέος αγοραστής για την τακτοποίηση των αυθαιρεσιών του ακινήτου διότι δεν θα μπορεί να το μεταβιβάσει σε άλλο μέλος της οικογένειας. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές εξετάζεται στο ενδεχόμενο να υπάρχει οπτικοακουστικό υλικό για το ακίνητο έτσι ώστε να έχει καλύτερη εικόνα για το ακίνητο που τον ενδιαφέρει. 

Οι προτροπές γα αλλαγές στην πλατφόρμα επι της ουσίας ήρθαν από τους τραπεζίτες οι οποίοι πιθανόν βλέπουν ότι δεν μπορούν να σηκώσουν το κόστος της επανα-αγοράς ακινήτων των οφειλετών.

Μέχρι σήμερα οι τράπεζες έχουν στην κατοχή τους περισσότερο από 20 .000 ακίνητα τα οποία παρουσιάζουν έξοδα στα επίπεδα του 6% για το σύνολο της αξίας τους. 

Ανάμεσα στα έξοδα είναι ο ΕΝΦΙΑ όπως και η συμμετοχή τους στα κοινόχρηστα της πολυκατοικίας. 

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία των τραπεζών η συντριπτική πλειοψηφία των ακινήτων που επισπεύδουν, καταλήγει στο χαρτοφυλάκιο των τραπεζών αφού αγοράζουν το 70% με 80 %των ακινήτων που βγάζουν στο σφυρί. Πάντως ο SSM έχει διαμηνύσει ότι οι τράπεζες δεν είναι real estate και θα πρέπει σε βάθος χρόνου να απαλλαγούν από τα ακίνητα που έχουν αγοράσει.

Ο καλύτερος τρόπος είναι να μπουν στην ανεύρεση απόκτησης ακινήτου τα φυσικά πρόσωπα.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates