.

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

ΙΔΟΥ ΤΑ GOLDEN BOYS ΤΟΥ ΤΧΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ & ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΧΡΥΣΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ+ΜΠΟΝΟΥΣ !!!

8.000.000€ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΤΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ...
Τους πληρώνουμε μέχρι και τα κοκτέιλ στο roof garden της Μεγάλης Βρετανίας ;;;;;


Χρυσοπληρωμένα είναι τα στελέχη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, που έχουν ένα και μόνο καθήκον, που είναι η διατήρηση της σταθερότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, προς χάριν του δημοσίου συμφέροντος. Κοστίζουν πάνω από 8 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο στους Έλληνες φορολογούμενους. Για την ιστορία λοιπόν θα αναφερθούμε στις αμοιβές τους. Αλλά και στα προσόντα των υποψηφίων. Το καλοκαίρι του 2016 το ΤΧΣ έμεινε ακέφαλο όταν αναγκάστηκε σε παραίτηση ο τότε CEO του. Χρειάστηκαν πολλοί μήνες και αύξηση των ετήσιων αποδοχών για να βρεθεί ο κατάλληλος για την ανάληψη της θέσης.

Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπήρξε και παραίτηση διευθύνοντος πριν καν «καθίσει» στη θέση….

Ας δούμε λοιπόν τις αμοιβές των τριών που απαρτίζουν την Εκτελεστική Επιτροπή του ΤΧΣ.

Ο Αυστριακός κ. Μάρτιν Τζούρντα είναι ο CEO του ΤΧΣ και αμείβεται με 250.000 ευρώ. Σύμφωνα με το βιογραφικό του διαθέτει πολυετή εμπειρία σε διεθνείς τραπεζικούς οργανισμούς. Τελευταία ήταν (τέλη του 2015 έως το 2016) Πρόεδρος του Μη Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ελβετικής ιδιωτικής τράπεζας Valartis Bank AG στην Αυστρία, διορισθείς από δημόσιο διαχειριστή, με σκοπό την πώληση της πλειοψηφίας των τραπεζικών εργασιών της τράπεζας και την ορθή λειτουργία των υπόλοιπων υπηρεσιών. Από το 2013 έως το 2015, διορίστηκε , Διευθύνων Σύμβουλος στην ιδιωτικοποιημένη πλέον Αυστριακή Anadi Bank AG (πρώην Hypo Alpe-Adria Bank AG) από τη νέα ιδιοκτησία -σχήμα Ινδών και Βρετανών επενδυτών- Κατά το διάστημα αυτό αναδιοργάνωσε την εν λόγω τράπεζα και την μετέτρεψε από μη βιώσιμο πιστωτικό ίδρυμα σε ιδιωτική κερδοφόρα τράπεζα.

Το νούμερο 2 του ΤΧΣ είναι ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος κ. Ερικ Τουρε, με ετήσια αμοιβή 220.000 ευρώ. Ο Γάλλος του ΤΧΣ ήταν εταίρος της Ernst & Young Transaction Advisory Services στην Ελλάδα τα τελευταία οκτώ χρόνια, όπου ηγήθηκε μιας ομάδας επαγγελματιών σε θέματα συναλλαγών με εξειδίκευση στον τομέα των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών στην περιοχή της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία στους τομείς των συναλλαγών, της προκαταρκτικής οικονομικής αξιολόγησης (due diligence), στις διασυνοριακές εξαγορές, στις συγχωνεύσεις, στις πωλήσεις μη βασικών περιουσιακών στοιχείων, της ενοποίησης μετά τη συγχώνευση, στις λειτουργικές αναδιαρθρώσεις, στις αξιολογήσεις περιουσιακών στοιχείων καθώς και στη διαχείριση Μη-Εξυπηρετούμενων δανείων. Πριν από αυτή τη θέση, ο κ. Tourret ήταν Βοηθός Διευθυντής του τομέα Υπηρεσιών Συμβουλευτικών Συναλλαγών της Ernst & Young στο Λονδίνο.

Χωρίς Βιογραφικό

Ο τρίτος της Εκτελεστικής Επιτροπής είναι ο κ. Ηλίας Ξηρουχάκης, ο υπηρεσιακός που έχει τοποθετηθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος. Η αμοιβή του είναι 180.000 ευρώ το χρόνο. Βιογραφικό δεν έχει αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΤΧΣ.

Στις αμοιβές ακολουθεί ο πρόεδρος του ΤΧΣ κ. Ανδρέας Βερύκιος με περίπου 150.000 ευρώ το χρόνο, ενώ τα υπόλοιπα μέλη αμείβονται με ποσά που δεν υπερβαίνουν τις 30.000 με 35.000 ευρώ το χρόνο.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις λογιστικές καταστάσεις του ΤΧΣ τα έξοδα διοίκησης, οι αμοιβές προσωπικού κλπ είναι πάνω από 8 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Ποσό όχι και μικρό. Ενώ για κάθε συνεδρίαση του ΤΧΣ στην οποία μετέχουν αμείβονται και με 1.000 ευρώ.

Ενώ για τα ξένα μέλη των οργάνων του ΤΧΣ, το Ταμείο πληρώνει τα αεροπορικά εισιτήρια -καθώς δεν μένουν μόνιμα στην Ελλάδα-, τα ξενοδοχεία, τα γεύματα, ενδεχομένως και τα κοκτέιλ στο roof garden της Μεγάλης Βρετανίας……





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates