.

Σάββατο 11 Ιουλίου 2020

ΙΔΡΥΟΝΤΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΑ ΓΙΑ FAST TRACK ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ !!!




Τι αποκαλύπτει το dikastiko.gr :

Με στόχευση την άμεση εκδίκαση και αποσυμφόρηση των Ειρηνοδικείων ιδρύονται – μετά από απόφαση των διοικήσεων- ειδικά ή ειδικό τμήμα ώστε να εκδικάζονται εντός ευλόγου διαστήματος οι υποθέσεις και οι αιτήσεις υπαγωγής στο νόμο Κατσέλη για υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Κι αυτό γιατί το δικαστήριο δίνει δικάσιμους που φτάνουν μέχρι και το 2032! Με ανεπίσημα στοιχεία οι εκκρεμείς αιτήσεις θεωρείται ότι αγγίζουν ή ξεπερνούν τις 100.000.

Συγκεκριμένα το άρθρο 360 αναφέρει:

«Στα Ειρηνοδικεία, στο οποία λειτουργούν τμήματα, μπορεί να συνιστώνται, με απόφαση του τριμελούς συμβουλίου διεύθυνσης ή του προϊσταμένου του δικαστηρίου, ειδικό ή ειδικά τμήματα εκδίκασης των υποθέσεων του ν. 3859/2010 «Ρύθμιση των οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων και άλλες διατάξεις», τα οποία στελεχώνονται με δικαστές σε ποσοστό ανάλογο του ποσοστού των σχετικών υποθέσεων που εκκρεμούν σε κάθε δικαστήριο. Έως το τέλος του δικαστικού έτους, κατά το οποίο εκδίδεται η παραπάνω απόφαση, η Ολομέλεια του οικείου δικαστηρίου τροποποιεί αναλόγως τον κανονισμό του, σύμφωνα με την περ. α’ της παρ. 7 του άρθρου 14 του παρόντος. Στην περίπτωση που δεν εγκριθεί τροποποίηση του κανονισμού, τα ειδικά τμήματα παύουν να λειτουργούν από το επόμενο δικαστικό έτος.»

Τα «επενδυτικά δικαστήρια»

DBRS: ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ !!!



Στον χρηματοπιστωτικό κλάδο και δη στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα υπό κρατικό έλεγχο, εντοπίζονται οι περισσότερες υποβαθμίσεις πιστοληπτικής ικανότητας από την αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού, σύμφωνα με έκθεση της DBRS Ratings.

Ο καναδικός οίκος αξιολόγησης παραθέτει μία περίληψη των δράσεων αξιολόγησης στις οποίες έχει προχωρήσει από την 1η Μαρτίου 2020 έως και τις 9 Ιουλίου.

«Ο αντίκτυπος του COVID-19 έχει μετατοπίσει σημαντικά την παγκόσμια οικονομία και άλλαξε δραστικά την πορεία των περισσότερων κλάδων και εταιρειών μέσω, μεταξύ άλλων, του αναγκαστικού τερματισμού των λειτουργιών, της απότομης μείωσης της ζήτησης για προϊόντα και υπηρεσίες, της αλλαγής της συμπεριφοράς των καταναλωτών, καθώς και του σοκ της αλυσίδας εφοδιασμού και της αγοράς εργασίας.

ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΕΝΤΟΣ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ !!!




Ηλεκτρονικά και το αργότερο εντός τριών εργασίμων ημερών, θα χορηγούνται στους δικηγόρους αντίγραφα των δικαστικών αποφάσεων του Πρωτοδικείο της Αθήνας.

Αυτό αποφασίστηκε στη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία της διοίκησης του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας με τον Πρόεδρο της Τριμελούς Διοίκησης Πρωτοδικείου Αθηνών Γεώργιο Γρίβα και τον Προϊστάμενο της Γραμματείας του Πρωτοδικείου Αθηνών Ιωάννη Δήμου.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε να αποστέλλεται από τη Δευτέρα 20 Ιουλίου, το σύνολο των αποφάσεων που έχουν εκδοθεί από το Πρωτοδικείο της Αθήνας, κατόπιν αίτησης των δικηγόρων.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η αντιμετώπιση των δυσλειτουργιών οι οποίες παρουσιάστηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα στο Πρωτοδικείο Αθηνών μετά την επαναλειτουργία του συγκεκριμένου δικαστικού σχηματισμού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών στη συνάντηση αυτή, αποφασίστηκαν τα εξής:

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ: ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!




Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταδίκασε χθες, Παρασκεύη, απερίφραστα την μεγάλης κλίμακας κατάχρηση ευρωπαϊκών διαρθρωτικών και επενδυτικών ταμείων από υψηλόβαθμους κυβερνητικούς αξιωματούχους στην Τσεχία, καθώς και από άλλους δημόσιους φορείς στην Ουγγαρία, την Ελλάδα, την Πολωνία, τη Ρουμανία και την Ιταλία.

Οι ευρωβουλευτές σε κοινή τους δήλωση ανέφεραν πως αυτού του είδους η απάτη αποβαίνει σε βάρος των μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη για επιδοτήσεις.

Το Κοινοβούλιο ζητά αφενός από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προτείνει κοινές κατευθυντήριες γραμμές για την αποφυγή περιστατικών σύγκρουσης συμφερόντων επιφανών πολιτικών, αφετέρου από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να υιοθετήσει κοινούς κανόνες δεοντολογίας για όλα τα θέματα που σχετίζονται με τις συγκρούσεις συμφερόντων.

ΤΕΛΟΣ ΑΦΜ & ΑΜΚΑ !!! ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ !!!




Σύμφωνα με το άρθρο 11 του «Κώδικα Ψηφιακής Διακυβέρνησης» που τέθηκε πριν λίγο σε δημόσια διαβούλευση, καθιερώνεται ο προσωπικός αριθμός (ΠΑ) ο οποίος θα αντικαταστήσει τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ των φυσικών προσώπων σταδιακά και με πλήρη αντικατάσταση εντός διετίας.
Ο αριθμός αυτός θα είναι τα ψηφία του σημερινού ΑΦΜ και θα αποτελεί τον αριθμό της ταυτότητας μας. Δεν θα λέγεται πλέον ΑΦΜ. Θα λέγεται Π.Α, Προσωπικός Aριθμός, ενώ για ένα διάστημα τα μωρά θα παίρνουν και Π.Α αλλά και ΑΜΚΑ μέχρι τα συστήματα να απορροφήσουν και τον ΑΜΚΑ και να είναι πλέον ένας ο αριθμός.


Όπως προβλέπει το άρθρο 11:

Καθιερώνεται υποχρεωτικά προσωπικός αριθμός (ΠΑ) ως αριθμός ταυτοποίησης των φυσικών προσώπων στις συναλλαγές τους με τους φορείς του δημόσιου τομέα. Ο ΠΑ αποτελείται από εννέα (9) αριθμητικά ψηφία, και χορηγείται άπαξ στο φυσικό πρόσωπο. Ο ΠΑ δεν μεταβάλλεται, και απενεργοποιείται με τον θάνατο ή την κήρυξη σε αφάνεια του φυσικού προσώπου.

ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ: ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΚΟΜΗ ΜΕΤΩΠΑ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ-ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗΗ οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Οι… σημειώσεις που κράτησαν οι θεσμοί από τη συζήτηση με τους τραπεζίτες

Σημειώσεις για μία σειρά από ζητήματα, που απασχολούν το εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, κράτησαν οι θεσμοί στην τηλεδιάσκεψη, που είχαν με τους επικεφαλής των τεσσάρων συστημικών Ομίλων, επιφυλασσόμενοι να τοποθετηθούν σχετικώς στο ραντεβού της προσεχούς Δευτέρας με το οικονομικό επιτελείο.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο νέος πτωχευτικός Νόμος και το πρόγραμμα «γέφυρα» μονοπώλησε τη συζήτηση, με τους τραπεζίτες να επικεντρώνονται στα θέματα, που παραμένουν «ανοιχτά», παρά τις διαρκείς διαβουλεύσεις με στελέχη της κυβέρνησης. Μεταξύ αυτών, είναι τα κριτήρια, που πρέπει να πληροί ένας δανειολήπτης, προκειμένου να θεωρείται ευάλωτος και, άρα, να έχει δικαίωμα να μεταβιβάσει την πρώτη του κατοικία στον υπό σύσταση φορέα.

ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ !!! ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΕΣ ΠΛΗΡΟΤΗΤΕΣ !!!


ΘΗΣΑΥΡΟΦΥΛΑΚΙΑ ΣΤΙΣ ΑΛΠΕΙΣ ΣΤΗΝΟΥΝ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ !!!


Σε μεγένθυση:

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ FITCH: ΟΙ ΧΡΕΟΚΟΠΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ 5ΜΗΝΟ ΤΟΥ 2020 ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΙΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΕΣ ΤΟΥ 2009 !!!





Η οικονομική κρίση που σε μεγάλο βαθμό έχει προκαλέσει η πανδημία έχει αυξήσει δραματικά τον αριθμό των επιχειρήσεων που αθετούν τις υποχρεώσεις τους. Δεν είναι τυχαίο ότι οι χρεοκοπίες που έλαβαν χώρα το διάστημα Ιανουαρίου-Μαΐου 2020 ξεπέρασαν εκείνες που είχαν συμβεί κατά τη διάρκεια του 2009, σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης Fitch.

'Ολες οι εταιρείες ανήκαν στη μη επενδυτική κατηγορία και η μεγάλη πλειοψηφία είχε βαθμίδα αξιολόγησης από CCC έως C. Ελάχιστες είχαν αξιολογηθεί με ΒΒ-, δηλ. στην επενδυτική κατηγορία που κατατάσσεται η Ελλάδα.

'Εχει ενδιαφέρον επίσης το γεγονός ότι πάνω από τις μισές εταιρείες προέρχονταν από τη Βόρειο Αμερική, με τη Λατινική Αμερική να ακολουθεί, λόγω των αυξημένων αναγκών αναχρηματοδότησης των επιχειρήσεων.

ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΚΟΡΩΝΟ-ΛΟΥΚΕΤΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ !!! ΑΙΤΗΣΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ MUJI USA !!!




H αμερικανική οντότητα του ιαπωνικού λιανοπωλητή Muji υπέβαλε πτώχευση αυξάνοντας τη λίστα των εταιρειών που επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού.

H Muji, η οποία ανήκει στη Ryohin Keikaku Co, υπέβαλε αίτηση για το κεφάλαιο 11 στο Ντελαγουέρ και ανέφερε στοιχεία ενεργητικού και παθητικού ενός εύρους από $50 εκατ. έως και $100 εκατ.. Επίσης αριθμός των πιστωτών της υπολογίζεται από 200 έως 999.

Η Ryohin Keikaku δήλωσε ότι η Muji USA υπέβαλε πτώχευση λόγω της διακοπής λειτουργίας εξαιτίας του κορονοϊού. Η εταιρεία ήρθε αντιμέτωπη με απώλειες λόγω του υψηλού μισθώματος και άλλων δαπανών ενώ παράλληλα έκανε προσπάθειες για να βελτιώσει τις πωλήσεις της αλλά και να επαναδιαπραγματευτεί τα ενοίκια της πριν από την επιδημία.

ΕΩΣ 25 ΔΙΣ ΚΕΡΔΗ ΑΠΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ !!!




Οι δύο μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ, οι JPMorgan Chase & Co. και Bank of America Corp, θα αντλήσουν από 1,5 έως 2,6 δισ. δολάρια από τις προμήθειες στα δάνεια που χορήγησαν σε αμερικανικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης της κυβέρνησης Τραμπ (ΡΡΡ). 

Οι δύο τράπεζες χορήγησαν περισσότερα δάνεια από οποιαδήποτε άλλη αμερικανική τράπεζα στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών και η Διοίκηση Μικρών Επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με σχετική έρευνα δύο αμερικανικών πανεπιστημίων, της Νομικής Σχολής του Stanford και της Νομικής Σχολής Επιχειρηματικής Διακυβέρνησης του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, συνολικά περισσότερα από 4.000 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα των ΗΠΑ θα μοιραστούν άθροισμα προμηθειών από 14,3 έως 24,6 δισ. δολάρια. 

S&P: ΣΤΑ 2,1 ΤΡΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ !!!




Η κρίση του κορονοϊού θα στοιχίσει στις τράπεζες παγκοσμίως συνολικά 2,1 τρισ. δολάρια έως το τέλος του επόμενου έτους, λόγω των ζημιών που θα έχουν από δάνεια, εκτίμησε ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης S&P Global.

Φέτος, οι ζημιές των τραπεζών αναμένεται να ανέλθουν σε 1,3 τρισ. δολάρια, ποσό υπερδιπλάσιο σε σχέση με το 2019, προέβλεψε ο S&P.

ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΚΟΡΩΝΟ-ΠΛΗΚΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΘΑ ΠΑΡΑΤΑΘΕΙ ΙΟΥΛΙΟ+ΑΥΓΟΥΣΤΟ Η ΜΕΙΩΣΗ ΕΝΟΙΚΙΩΝ ΚΑΤΑ 40% !!!




Πρόκειται για επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του Τουρισμού, των Μεταφορών, της Εστίασης, του Πολιτισμού και του Αθλητισμού.

Την υπουργική απόφαση με την οποία προσδιορίζονται οι πληττόμενες επιχειρήσεις, για τις οποίες θα ισχύσει η μείωση ενοικίου 40% και για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, υπέγραψε ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Πρόκειται για επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του Τουρισμού, των Μεταφορών, της Εστίασης, του Πολιτισμού και του Αθλητισμού.

«Θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις όπου και όταν χρειάζεται»

ΤΡΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ !!! Η INTRUM ΑΝΟΙΓΕΙ....ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ !!!




3 πολυεθνικά call centers-εισπρακτικές θα ανοίξει στη χώρα μας...για διεθνές κυνήγι δανειοληπτών-οφειλετών !!!

Τι γράφει το businessdaily.gr :

Σε μια σημαντική κίνηση αναβάθμισης της παρουσίας του στην χώρα μας προχωρά ο όμιλος Intrum μέσω του ελληνικού βραχίονα Intrum Hellas. Όπως έγινε γνωστό στους εργαζομένους της εταιρίας στην Ελλάδα ο όμιλος θα προχωρήσει στην δημιουργία 3 «πολυεθνικών» call centers, εξοπλισμένων με τεχνολογίες αιχμής, που θα υποστηρίζουν τις εργασίες του στις χώρες που δραστηριοποιείται. 

Το πρώτο από τα call centers - πρότυπα, το οποίο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του εντός του καλοκαιριού, θα είναι στην Ελλάδα, στα κεντρικά της Intrum Hellas δημιουργώντας με το καλημέρα 100 νέες θέσεις εργασίας ενώ σε δεύτερο χρόνο οι νέες θέσεις εργασίας θα ξεπεράσουν τις 400.

ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΚΕΣ ΓΙΑ..."ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ", ΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ !!!

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ...ΓΙΑ ΕΚΠΑΡΑΘΥΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΤΣΕΛΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΑΠΟ 50.000 ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ & ΕΓΓΥΗΤΩΝ !!!



ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Πολύ αυστηρές απαιτήσεις προσέρχονται στο διάλογο οι τράπεζες με τους θεσμούς σε ότ αφορά την εκκαθάριση του νόμου Κατσέλη. Μέσα στις προτάσεις των τραπεζών μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται και οι e- δίκες όπου το ξεκαθάρισμα των δανειοληπτών και οι σχετικές δικαστικές αποφάσεις σύμφωνα με τη συγκεκριμένη πρόταση θα λαμβάνονται με στοιχεία που θα χορηγούνται στου δικαστές ηλεκτρονικά.

Εκκαθάριση των παλαιών δανείων του Νόμου 3869/10

Ο Νόμος Κατσέλη για τα φυσικά πρόσωπα ο οποίος βρίσκεται σήμερα σε ισχύ οδήγησε στην υποβολή πολλών αιτήσεων οι οποίες ακόμη και σήμερα εκκρεμούν ως προς την δικαστική ακρόαση και οι δικάσιμοι φθάνουν μέχρι το 2032.

Με βάση τα στοιχεία του Τειρεσία από τις συστημικές τράπεζες περισσότερο από το 48% των εκκρεμούντων αιτήσεων για τελική εκδίκαση έχουν προγραμματιστεί για την περίοδο 2022-2032.

Συνολικά εκκρεμούν περισσότερες από 70.000 αιτήσεις με μέσο δάνειο ανά αίτηση 150.000
Βασικά σημεία που πρέπει να αντιμετωπιστούν για την επιτάχυνση της διαδικασίας και του φόρτου των αιτήσεων που εκκρεμούν:

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

ΕΥΡΩΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ DIESELGATE: ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΓΩΓΕΣ ΣΤΗΝ VOLKSWAGEN ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ !!!




Οι καταναλωτές στην ΕΕ θα πρέπει να μπορούν να καταθέτουν αγωγές κατά της Volkswagen στα εθνικά τους δικαστήρια, αν έχουν αγοράσει οχήματα με εγκατεστημένα λογισμικά που δείχνουν φαινομενικά μειωμένες εκπομπές, αποφάνθηκε σήμερα το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Βάσει της ετυμηγορίας του κορυφαίου δικαστηρίου της ΕΕ, η Volkswagen μπορεί να αντιμετωπίσει μαζικές προσφυγές από καταναλωτές σε όλες τις χώρες της Ένωσης.

Η υπόθεση έφθασε στο Δικαστήριο της ΕΕ αφού ένα αυστριακό δικαστήριο που χειριζόταν μια προσφυγή της αυστριακής ένωσης καταναλωτών VKI για λογαριασμό 574 ιδιοκτητών οχημάτων με παραποιημένο λογισμικό ζήτησε να εξακριβώσει αν έχει δικαιοδοσία στην υπόθεση.

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανακοίνωσε πως βάσει της νομοθεσίας της ΕΕ οι προσφεύγοντες θα πρέπει κατ' αρχήν να καταθέτουν την αγωγή στον τόπο κατοικίας του εναγόμενου.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ΄ΟΙΚΟΝ» !!!




Το νέο πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας στα κτήρια θα περιλαμβάνει και την εισαγωγή νέων τεχνολογιών.


Πολλές αλλαγές φέρνει το νέο «Εξοικονομώ κατ΄ οίκον», το οποίο από τον Σεπτέμβριο θα περάσει και στο …πεδίο της ενεργειακής αυτονομίας.Η διαφοροποίηση του νέου προγράμματος, σε σχέση με τα προηγούμενα, πέρα από τη μετονομασία του σε «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» αφορά κυρίως τις έξυπνες εφαρμογές.

Το νέο πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας στα κτήρια - εκτός από τις γνωστές παρεμβάσεις που κάλυπτε τα προηγούμενα χρόνια όπως τη θερμομόνωση, τα κουφώματα, την αλλαγή μονάδων θέρμανσης κλπ - θα περιλαμβάνει και την εισαγωγή νέων τεχνολογιών, οι οποίες θα μπορούν να χαρακτηρίσουν ένα σπίτι ως «έξυπνο».

Έτσι μετά τα τηλέφωνα και τα κτήρια θα περάσουν στην ψηφιακή εποχή. Θα περιλαμβάνουν έξυπνα συστήματα διαχείρισης φωτισμού, θέρμανσης και ψύξης, απομακρυσμένου ελέγχου και παρακολούθησης, ενώ θα δικαιολογούνται και δαπάνες για συστήματα παραγωγής ρεύματος από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) καθώς και για αποθήκευση ενέργειας με συσσωρευτές. Η εγκατάστασή τους θα οδηγεί, εκτός από την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, στη σταδιακή ενεργειακή αυτονομία των καταναλωτών, με ότι αυτό σημαίνει για την τσέπη τους.

ΣΕ ΚΟΡΩΝΟ-ΣΟΚ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ & ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΜΙΚΡΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ !!!




Χαμένη υπόθεση η σεζόν για τα μικρά τουριστικά καταλύματα - Έλλειψη ρευστότητας και ανύπαρκτες κρατήσεις καταδικάζουν τις επιχειρήσεις.



Υπό την πίεση της ρευστότητας και των μηδενικών κρατήσεων βρίσκονται εκατοντάδες επιχειρήσεις μικρών τουριστικών καταλυμάτων το 2020, σύμφωνα με τη Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδας (ΣΕΤΚΕ).


Τα μέτρα του υπουργείου Οικονομικών για τη στήριξη των επιχειρήσεων κινούνται σε θετική κατεύθυνση, ελαχιστοποιώντας τις οικονομικές επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης, εντούτοις «δαμόκλειο σπάθη» εξακολουθεί να αποτελεί η έλλειψη ρευστότητας.

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος κ. Παναγιώτης Τοκούζης, με μία φράση που αποτυπώνει με ρεαλισμό την πραγματικότητα που βιώνουν οι επιχειρήσεις του κλάδου: 

ΣΑΣ ΤΟ ΦΩΝΑΖΑΜΕ: ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΔΩ !!! ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΤΑΞΕ ΕΞΩ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ !!!

ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΟΤΙ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ...ΚΑΙ ΗΡΘΑΝ !!!
Σήμερα τράπεζα με την την βοήθεια της ελληνικής αστυνομίας, αλά ισπανικά, πέταξαν εκτός ηλικιωμένο ζευγάρι !!! Και ακόμη δεν έρθει ο Νέος Πτωχευτικός σφαγή !!!


ΠΙΟ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Έξωση με επέμβαση μάλιστα δύναμης της αστυνομίας, σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στην περιοχή των Πετραλώνων.

Την είδηση αποκαλύπτει η ιστοσελίδα artinews.gr, καθώς όπως αναφέρει αστυνομικοί με κλητήρα έσπασαν την πόρτα και εισέβαλαν στο σπίτι, όπου κατοικούσαν οι ηλικιωμένοι.

Κόσμος που συγκεντρώθηκε από τη γειτονιά βρέθηκε αντιμέτωπος με τους αστυνομικούς με αποτέλεσμα να γίνουν δύο προσαγωγές στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως. Όπως έγινε γνωστό, στην έξωση προχώρησε τράπεζα η οποία είχε κατασχέσει το σπίτι.

ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΟ & ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΕΣ ΡΗΤΡΕΣ: ΝΕΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ !!!



Νέα απόφαση με ενδιαφέρον για τους δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο και στην Ελλάδα εξέδωσε το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με τη νέα απόφασή του το Δικαστήριο της ΕΕ έκρινε ότι συμβατική ρήτρα που δεν αποτέλεσε το αντικείμενο διαπραγματεύσεως, πλην όμως απηχεί κανόνα ο οποίος, κατά το εθνικό δίκαιο, εφαρμόζεται μεταξύ των συμβαλλομένων εφόσον δεν έχει συμφωνηθεί άλλως επί του συγκεκριμένου ζητήματος, δεν εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής του δικαίου της Ένωσης περί καταχρηστικών ρητρών των συμβάσεων που συνάπτονται με καταναλωτές.

Υπενθυμίζεται πως τον Φεβρουάριο του 2020 ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης προχώρησε σε άσκηση πρόσθετης παρέμβασης στον Άρειο Πάγο υπέρ της Γενικής Ομοσπονδίας Καταναλωτών Ελλάδος (ΓΟΚΕ), της Ένωσης Καταναλωτών Αιτωλοακαρνανίας και το Ινστιτούτο Καταναλωτών Κρήτης (ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ) αναφορικά με τα κόκκινα δάνεια δανειοληπτών ελβετικού φράγκου.

Αντικείμενο της παρέμβασης ήταν η υποστήριξη του αιτήματος των δανειοληπτών ελβετικού φράγκου για την απεύθυνση προδικαστικού ερωτήματος στο ΔΕΕ επί μίας σειράς ζητημάτων.

Ιστορικό της υπόθεσης

Η ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΝΑ !!!




Του Παναγιώτη Στρατή, 
Οικονομολόγου

Mε τον όρο «Ασφαλιστική Απάτη» αποτυπώνεται κάθε συνειδητή, δόλια, ψευδής και εκ προθέσεως ενέργεια με την οποία ένα φυσικό πρόσωπο ή μία οντότητα αποβλέπει και αποσκοπεί σε παράνομη ωφέλεια από ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Η Ασφαλιστική Απάτη είναι ένα πολύ σημαντικό διαχρονικό πρόβλημα, που απασχολεί την Ελληνική και την Παγκόσμια Ασφαλιστική Αγορά.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Πιστοποιημένων Εξεταστών Απάτης, στις κοινές μορφές απάτης, η Ασφαλιστική Απάτη είναι η δεύτερη μετά τη φορολογική.

Για την Ασφαλιστική Απάτη έχουν δημοσιευτεί άρθρα, μελέτες και στατιστικά δεδομένα, αναλύοντας μεταξύ άλλων:

Τους παράγοντες που διευκολύνουν ή συμβάλλουν στη διάπραξή της, όπως:
  • Η οικονομική κρίση και οι συνέπειες αυτής σε φυσικά πρόσωπα και οντότητες.
  • Η χαλάρωση των ηθών.
  • Η μη άσκηση δίωξης από τις Ασφαλιστικές Εταιρείες κατά του ασφαλισμένου που διέπραξε Ασφαλιστική Απάτη (περιπτώσεις συμβιβασμού)
  • Το αίσθημα της ανταποδοτικότητας (αφού πληρώνω θα πρέπει να εισπράξω).

Τους τρόπους και ενέργειες διάπραξης της Ασφαλιστικής Απάτης, όπως:

FT: ΤΡΑΠΕΖΕΣ, FUNDS & ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΑΓΟΡΑΖΑΝ ΟΜΟΛΟΓΑ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ !!!




Και συγκεκριμένα της Καλαβρέζικης οργάνωσης Ντρανγκέτα !!!

Ομόλογα τα οποία καλύπτονταν από τα κέρδη εταιρειών που έλεγχε η ιταλική μαφία αγόραζαν επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια ξένοι επενδυτές, hedge funds και συνταξιοδοτικά ταμεία!

Σύμφωνα με νομικά και οικονομικά έγγραφα που περιήλθαν σε γνώση των Financial Times διεθνείς επενδυτές αγόρασαν από το 2015 μέχρι το 2019 ομόλογα εκτιμώμενου ύψους περίπου ενός δισ. ευρώ καλυμμένα από εταιρείες-βιτρίνες που κατηγορούνται για συνεργασία με την μαφιόζικη οργάνωση Ντρανγκέτα. Η καλαβρέζικη οργάνωση, εναντίον της οποίας έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό η ιταλική αστυνομία, είναι λιγότερη γνωστή σε σχέση με τη σικελική μαφία, αλλά έχει εξελιχθεί την τελευταία εικοσαετία σε μια μια από τις πλουσιότερες και πλέον επίφοβες στη Δύση εγκληματικές οργανώσεις, ενώ σύμφωνα με στοιχεία της Europol οι δραστηριότητές της της αποφέρουν ετησίως κέρδη 44 δισ. ευρώ!

YTV: ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 09/07, ΣΤΙΣ 21.00' !!!



ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ !!!

Από Πέμπτη 09/07 και κάθε Πέμπτη, 21.00'-23.00', ο ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ έρχεται στα σπίτια σας, μέσα από την φιλόξενη συχνότητα του YTV !!!

Παρακολουθήστε το απαγορευμένο "ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΚΟΥΕΙ;;;", χωρίς καμία περικοπή και λογοκρισία, ζωντανά και διαδραστικά από την SmartTV, τα κινητά σας τηλέφωνα, τον υπολογιστή, το laptop ή το tablet σας !!!


ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΚΙΝΟ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΟΛΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ !!!

ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΑ ΚΟΡΩΝΟ-ΔΑΝΕΙΑ, Ο ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ, ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ, ΟΙ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ΔΟΣΕΩΝ, OI ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ 
Κρίσιμη τηλεσυνάντηση με τους CEOs τραπεζών αύριο.




Τη μετά Covid περίοδο και μάλιστα κατά τρόπο αυστηρό προετοιμάζουν οι θεσμοί που έχουν ορίσει τηλεσυνάντηση σε επίπεδο p
rincipal (οι επικεφαλής των θεσμών) με τις τράπεζες στις 10 Ιουλίου.

Τη συνάντηση προετοιμάζει η Ελληνική Ενωση Τραπεζών και είναι σαφές πως οι θεσμοί θέλουν να έχουν από πρώτο χέρι την εκτίμηση της κατάστασης από τους εκπροσώπους του τραπεζικού συστήματος πριν τη συνάντηση που θα πραγματοποιήσουν επίσης σε επίπεδο επικεφαλής των θεσμών με την κυβέρνηση στις 13 Ιουλίου.

Συγχρόνως οι θεσμοί προετοιμάζονται για να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τα κρίσιμα θέματα που θα αγγίξουν όλες τις ευρωπαϊκές τράπεζες για την μετά Covid εποχή η οποία θα αφήσει εκτιμάται σημαντικά σημάδια στα πιστωτικά ιδρύματα της Ευρώπης.

Ας σημειωθεί πως στη συνάντηση θα μετέχουν οι CΕΟs ελληνικών τραπεζών.

Δέκα κρίσιμες ενότητες περιλαμβάνει η ατζέντα της συζήτησης της 10ης Ιουλίου.

Αυτές αφορoύν:

ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΟΧΗ ΕΙΣΗΛΘΕ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ !!!


Νέα ψηφιακή πλατφόρμα

Η νέα ψηφιακή εποχή της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου ξεκίνησε την Δευτέρα 29/6. Η νέα ιστοσελίδα, αναπτύχθηκε και σχεδιάστηκε εξ αρχής από την ανάδοχο εταιρεία, την LAWNET S.A., η οποία και διαθέτει σημαντική εμπειρία και εξειδίκευση στο χώρο της δικαιοσύνης.

Μέσω της νέας, σύγχρονης ψηφιακής πλατφόρμας διαχείρισης όσο και μέσω του συνολικού επανασχεδιασμού της, η ιστοσελίδα Eisap.gr, έχει τοποθετηθεί σε νέο πλαίσιο λειτουργίας, με στόχο την ανάδειξη των ψηφιακών βιβλιοθηκών της καθώς και των σημαντικών αρχείων της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου. Η απλότητα και η λειτουργικότητα στην καθημερινή χρήση χαρακτηρίζουν όλες τις ενότητες της νέας ιστοσελίδας, με έμφαση στη διευκόλυνση του χρήστη-επισκέπτη της, κατά την έρευνα και την πλοήγηση.

Αναλυτικά, οι βασικές Ενότητες της νέας ιστοσελίδας eisap.gr:

ΟΙ ΑΞΙΩΣΕΙΣ ΤΗΣ FRAPORT ΑΝΟΙΞΕ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ PSP ΓΙΑ ΤΟ ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ;;;




Τα κέρδη στις τσέπες τους, η ζημιά στις...τσέπες των Ελλήνων φορολογουμένων !!!


Το «Βενιζέλος», η πανδημία και το «καυτό» ερώτημα για το Δημόσιο


Γράφονται πολλά για τις απαιτήσεις που έχει εγείρει η Fraport Greece από το ελληνικό Δημόσιο, εξαιτίας της καραντίνας και των επιπτώσεων της πανδημίας στην κίνηση των 14 μεγαλύτερων περιφερειακών αεροδρομίων.

Πρόκειται για απαιτήσεις που προσεγγίζουν τα 175 εκατ. ευρώ, λόγω της απώλειας εσόδων που είχε η εταιρεία. Αρκετοί προσπαθούν να καταλάβουν αν έχει ζητήσει αντίστοιχη αποζημίωση από το ελληνικό δημόσιο η διοίκηση της Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ), που έχει υποστεί αντίστοιχη (ή και μεγαλύτερη) ζημιά από τη Fraport Greece.

Κάποιοι υποστηρίζουν πως η ΔΑΑ δεν έχει αντίστοιχο δικαίωμα. Κάποιοι άλλοι λένε πως αναζητείται νομική φόρμουλα.

ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΕΟ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ: ΚΑΜΙΑ ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΥΑΛΩΤΟΥΣ !!! ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html





Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ του euro2day.gr :


Ούτε ένα βήμα πίσω δεν θέλουν να κάνουν οι θεσμοί στην τρίτη κατά σειρά διορία (extension) που έδωσαν στην ελληνική κυβέρνηση, ώστε να εφαρμόσει τον νέο πτωχευτικό νόμο, χωρίς κανένα παραθυράκι για στρατηγικούς κακοπληρωτές.

Σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο της Κομισιόν που έχει γνώση των διαπραγματεύσεων, η χώρα μας ζητάει τώρα και νέα παράταση, την τέταρτη κατά σειρά από τον περασμένο Μάρτιο, ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή όπου «θεσμοί, κυβέρνηση και τράπεζες θα συμφωνούν στους όρους αλλά και στην εκτέλεση των πλειστηριασμών που εντάσσονται στον πτωχευτικό νόμο».

Όπως είχε δηλώσει από τον περασμένο μήνα στο Euro2day.gr αξιωματούχος της Κομισιόν, οι θεσμοί είχαν δώσει την τρίτη διορία, μέχρι το τέλος Ιουλίου, ώστε:


  • Να γεφυρώσουν τις διαφορές που προκύπτουν μεταξύ της κυβέρνησης και κάποιων τραπεζών για τη νέα λειτουργία του συστήματος απορρόφησης της πρώτης κατοικίας μετά από πτώχευση.
  • Να αποφασιστεί ο τρόπος καταγραφής των πτωχεύσεων.
  • Να αποφασιστεί ο τρόπος απάλειψης των χρεών.
  • Να αποφασιστούν οι όροι για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Οι εν λόγω πηγές ανέφεραν ότι αφού το θέμα «πέρασε» τόσο από τους θεσμούς όσο και το EuroWorking Group, αναμένεται τώρα να υπάρξει νέος κύκλος πιέσεων και από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης προς τον Έλληνα ομόλογό τους, έστω και αν το θέμα δεν είναι στην ατζέντα.

ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΣΠΕΙΡΑ ΠΟΥ "ΔΑΓΚΩΝΕ" ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ !!! ΤΟΥΣ ΕΦΑΓΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 130.000€ !!!



Μετά από πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, εξιχνιάσθηκαν συνολικά 46 περιπτώσεις απάτης που διαπράχθηκαν σε διάφορες περιοχές της χώρας. Για τις υποθέσεις αυτές, ταυτοποιήθηκαν δύο από τα τρία βασικά μέλη της ομάδας, ένα εκ των οποίων συνελήφθη χθες το πρωί. Παράλληλα, προέκυψε η συμμετοχή ως συνεργών τους στις απάτες, ακόμη 21 ατόμων. Σε βάρος όλων των εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απάτης και της πλαστογραφίας.

Ειδικότερα, τα δύο βασικά μέλη της ομάδας μαζί με ακόμη ένα άγνωστο μέχρι στιγμής συνεργό τους, τουλάχιστον από τα τέλη του μηνός Οκτωβρίου του 2019 έως τα τέλη του μηνός Απριλίου του 2020 είχαν ενωθεί μεταξύ τους με σκοπό τη συστηματική διάπραξη απατών σε βάρος επιχειρήσεων.

Πιο συγκεκριμένα, ως προς τον τρόπο δράσης τους, οι τρεις προαναφερόμενοι δράστες, επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων και παρουσιαζόμενοι ως επιφανή πρόσωπα (ιατροί, φαρμακοποιοί, μέλη τοπικής αυτοδιοίκησης κ.α.) των περιοχών, όπου εδρεύουν οι επιχειρήσεις, εκδήλωναν ενδιαφέρον για αγορά προϊόντων.

ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΡΩΝΟ-ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΙΣ ΗΠΑ: ΠΤΩΧΕΥΣΕ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ BROOKS BROTHERS !!!




Τι μεταδίδει το capital.gr :



Η πανδημία του κορονοϊού έπιασε στα "δίχτυα" της έναν από τους παλαιότερους και πιο γνωστούς λιανοπωλητές στις ΗΠΑ.

Η Brooks Brothers -πρωτοπόρος στα μπλουζάκια polo και στις γυαλιστερές βερμούδες- υπέβαλε αίτημα υπάγωγής σε καθεστώς χρεοκοπίας την Τετάρτη, ενώ συνεχίζει να αναζητά αγοραστή.

Η εταιρεία λιανικής πώλησης ενδυμάτων, που μετρά περισσότερα από 200 χρόνια ζωής, μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έντυσε 40 Προέδρους των ΗΠΑ και αμέτρητους τραπεζίτες. Είναι από τις πρώτες εταιρείες που εισήγαγαν το casual look στο γραφείο. Υπέκυψε υπό το βάρος των ενοικίων, καθώς η πανδημία τορπίλισε μια διαδικασία πώλησης που είχε ξεκινήσει το 2019.

"Το περασμένο έτος, το συμβούλιο της Brooks Brothers, η ομάδα ηγεσίας και οι χρηματοικονομικοί και νομικοί σύμβουλοή της αξιολόγησαν πολλές στρατηγικές επιλογές για να τοποθετηθεί η εταιρεία για μελλοντική επιτυχία, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής πώλησης της επιχείρησης", είπε εκπρόσωπος της εταιρείας.

ΠΑΙΡΝΕΙ ΖΩΗ ΞΑΝΑ Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ !!!



Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, η Alpha Bank και η real estate εταιρεία Dimand- Prodea Investments πίσω από την χρηματοδότηση

Μια νέα εποχή για μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας σηματο­δοτεί η υπογραφή στις 6 Ιουλίου της σύμβασης για την αξιοποίηση του Πύργου του Πειραιά. Ένα κτήριο το οποίο ήταν εγκαταλελειμμένο για δεκαετίες, παρά το γεγονός ότι μπορεί να μετατραπεί σε έμβλημα για την πόλη.

«Πρόκειται για μια ιστορική ημέρα για τον Πειραιά και για το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Τα αδύνατα μπορούν να γίνουν δυνατά, με σχέδιο, προγραμμα­τισμό και θέληση» δήλωσε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ ΧΑΛΑΣΜΕΝΟΥ "ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΤΥΡΙΟΥ" : Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ LEHMAN BROTHERS !!!




Η οικονομική απάτη που άλλαξε τον κόσμο


Βρίσκεις έναν κτηνοτρόφο του οποίου το τυρί θα χαλάσει σύντομα. Το αγοράζεις πολύ πιο φτηνά σε σχέση με το κανονικό. Στη συνέχεια το βάζεις μέσα σε τυρόπιτες τις οποίες πουλάς στον κόσμο.

Το χαλασμένο τυρί στέλνει ανθρώπους στο νοσοκομείο, κάποιους στον τάφο. Στο μεταξύ το μαγαζί σου πιάνει φωτιά και φεύγεις με τα λεφτά της ασφάλειας πυρός. Ακούγεται σαν απάτη. Μοιάζει με απάτη. Και σε οποιονδήποτε τομέα θα συνιστούσε απάτη. Για το τραπεζικό σύστημα, όμως, ήταν απλά μια πραγματικότητα. Μια συνηθισμένη πρακτική που προστατευόταν από τους νόμους της ελεύθερης αγοράς -ακόμη κι όταν καταστρατηγούσε κάθε έννοια λογικής- και τελικά οδήγησε στην κατάρρευση της Lehman Brothers. Δημιουργώντας το domino effect τα απόνερα του οποίου χτύπησαν το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, με τα κύματά του να φτάνουν και στην Ελλάδα σαν τσουνάμι.

Η οικονομική ανάλυση θυμίζει πολύ αντίστοιχη του μπάσκετ. Ακαταλαβίστικοι όροι αποκλειστικά για μυημένους. Swap, repos, παράγωγα, μόχλευση, ρευστότητα, συστημικός κίνδυνος, CDO. Σαν να λέμε χετζ άουτ, πικ εν ποπ, πλάγια πικ εν ρολ και δεν συμμαζεύεται. Η ουσία όμως (στο μπάσκετ) είναι να μπει η μπάλα στο καλάθι. Και στα σύγχρονα, δυτικά, οικονομικά η μεγιστοποίηση του κέρδους.

Η ΕΕ ΤΡΕΧΕΙ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΚΟΛΟΣΣΩΝ !!!


Σε μεγένθυση: 

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ: Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΞΑΓΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ !!!




Η Γερμανία χωρίς να είναι χώρα παραγωγός κάνει μπίζνες χρόνια στην Βρετανία με το ελαιόλαδο, υπερτερώντας και κονομόντας έναντι της Ελλάδας !!!

Την πλάτη των Γερμανών εξαγωγέων ελαιολάδου στο Ηνωμένο Βασίλειο, βλέπουν οι Έλληνες εξαγωγείς. Από τα στοιχεία του ΟΕΥ της ελληνικής πρεσβείας στο Λονδίνο προκύπτει πως οι ελληνικές εξαγωγές ελαιολάδου έχουν υποχωρήσει στην τέταρτη θέση, με τις τρεις πρώτες να τις καταλαμβάνουν η Ισπανία και η Ιταλία, -βασικοί παραγωγοί ελαιολάδου-, και η Γερμανία που δεν έχει παράδοση στο συγκεκριμένο προϊόν.

Πέρυσι η Ελλάδα εξήγαγε 1,28 εκατ. κιλά ελαιολάδου αξίας 4,52 εκατ. λιρών, επίδοση σε ποσότητα και αξία χαμηλότερη κατά 4,6% και 16,1% από τις επιδόσεις του 2018. Την ίδια περίοδο η Γερμανία κατάφερε να αυξήσει τις εξαγόμενες ποσότητες ελαιολάδου προς το Ηνωμένο Βασίλειο κατά 47,4%.

Ειδικότερα οι εξαγωγές ελληνικού έξτρα παρθένου ελαιολάδου στη Γηραιά Αλβιώνα, διατήρησαν την τρίτη θέση παρά το γεγονός ότι υποχώρησαν κατά 11,8% και οι γερμανικές αυξήθηκαν κατά 70,5%, ενώ στην κατηγορία παρθένου ελαιολάδου οι ελληνικές εξαγωγές προς το Ηνωμένο Βασίλειο καταλαμβάνουν πολύ μικρό μερίδιο.

ΜΕ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΜΗΔΑΜΙΝΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ 3ΜΗΝΩΝ ΕΝΤΟΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΙΩΝ !!!

ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝΙΚΟ...0.01% !!! ΕΝΩ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΣΤΑ 6ΜΗΝΑ ΕΝΤΟΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ
Στην προηγούμενη δημοπρασία 3μηνων το επιτόκιο είχε φθάσει στο 0,28%, ενώ η τρέχουσα έκδοση υπερκαλύφθηκε 3,03 φορές.



Οριακά λίγο πάνω από το μηδέν κυμάνθηκε η απόδοση στη δημοπρασία των τρίμηνων εντόκων γραμματίων που πραγματοποίησε σήμερα το ελληνικό Δημόσιο, καθώς διαμορφώθηκε μόλις στο 0,01%.

Το Δημόσιο άντλησε το ποσό των 812,5 εκατ. ευρώ, με την προσγείωση του επιτοκίου να αποτυπώνει το ιδιαίτερα θετικό κλίμα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές για τους ελληνικούς τίτλους.

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΕΙΣ: ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΤΑΙ & ΝΑ ΤΙΣ ΔΙΑΛΥΟΥΝ !!!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Η Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδος με επιστολή προς τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη, εκφράζει την άρνηση των εισαγγελικών λειτουργών για παρουσία στο χώρο των διαδηλώσεων αλλά και συμμετοχή σε επιτροπή διάλυσης των συγκεντρώσεων. Τονίζουν δε πως το υπάρχον πλαίσιο είναι επαρκές !!!




Εντός των τοιχών των αρχών ασφαλείας και δικαιοσύνης, αναπτύσσονται τα εμπόδια στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Προστασίας για τις δημόσιες διαδηλώσεις και συναθροίσεις. Η Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδος με επιστολή της προέδρου της Αννας Ζαίρη προς τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη, εκφράζει την άρνηση των εισαγγελικών λειτουργών για παρουσία στο χώρο των διαδηλώσεων αλλά και συμμετοχή σε επιτροπή διάλυσης των συγκεντρώσεων.

Υπενθυμίζεται πως η συγκεκριμένη λύση, δηλαδή η παρουσία εισαγγελικού λειτουργού και η δίκη του εμπλοκή στη «μεσολάβηση» για τη διάλυση μιας συγκέντρωσης – και όχι αστυνομικού οργάνου- ήταν μια από τις λύσεις- αλλαγές που προκρίνει ο υπουργός ΠΡΟΠΟ ώστε να ψηφίσει το νομοσχέδιο και το ΚΙΝΑΛ.


Όμως το πρόβλημα τελικά, όπως φαινεται δεν εχει να κανει με την τυχόν βούληση του ΚΙΝΑΛ αλλά αφορά τη στάση των ιδιων των εισαγγελικών λειτουργών.

Τι λένε

Με την ανακοίνωση της Ενωσης τίθεται ουσιαστικά μπλόκο στη φυσική παρουσία των εισαγγελέων στις διαδηλώσεις με την επικληση ττων συνταγματικών επιταγών και του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων : « ….δεν περιλαμβάνεται αρμοδιότητα παράστασης Εισαγγελέα επί δημοσίων συναθροίσεων ή στην Επιτροπή που συγκροτείται για την διάλυση της δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης ….καθόσον οι αρμοδιότητες των ανωτέρων επιτροπών δεν είναι πειθαρχικού, ελεγκτικού ή δικαιοδοτικού χαρακτήρα [ ΓνωμΕισΑΠ 8/2002 ].

ΛΟΥΚΕΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΖΗΡΙΔΗ: ΔΕΣΜΕΥΘΗΚΕ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ !!!

ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
Στη δέσμευση της προσωπικής περιουσίας (πέραν της περιουσίας της εταιρείας που διαχειρίζεται τα Εκπαιδευτήρια Νέα Γενιά Ζηρίδη) των Αικατερίνης, Τζωρτζίνας και Μάνιας Ζηρίδη, προχώρησε το δικαστήριο.

Εκατομμύρια ευρώ τα χρέη προς εφορία, ΕΦΚΑ και τράπεζες !!!



Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, Αν. Κυριακίδης, που εκπροσωπεί πολλούς από τους εργαζόμενους στα Εκπαιδευτήρια Νέα Γενιά Ζηρίδη, η πρόεδρος του πρωτοδικείου Αθηνών εξέδωσε προσωρινή διαταγή με την οποία δεσμεύει την προσωπική περιουσία της ιδιοκτήτριας του σχολείου και των θυγατέρων της για την εξασφάλιση των οφειλών προς το προσωπικό.

Στις 6 Ιουλίου έγινε δίκη όπου εξετάστηκε το αίτημα των εργαζόμενων για: «δέσμευση της περιουσίας της εταιρείας «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΜΕΠΕ», ιδιοκτησίας της Τζωρτζίνας Ζηρίδη, που διαχειρίζεται τα Εκπαιδευτήρια, καθώς και όλων των μελών της οικογένειας Ζηρίδη που θεωρούμε ότι είναι συνυπεύθυνα για την οικονομική καταστροφή των Εκπαιδευτηρίων, διότι μέσω της αποκλειστικής τους διαχείρισης και της ελλειπούς χρηματοδότησής τους, τα οδήγησαν στην κατάρρευση».

Το δικαστήριο που εξέτασε το αίτημα δέσμευσε τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας και πλέον με μία ημέρα καθυστέρηση δέσμευσε την περιουσία των μελών της οικογένειας Ζηρίδη.

Σε περίπου ένα μήνα θα εκδικασθεί η υπόθεση της επιδίκασης των οφειλομένων μισθών και αποζημιώσεων προς τους εργαζομένους.

Σε δραματική κατάσταση οι εργαζόμενοι

ΥΠΟΙΚ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΞΩΔΙΚΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΜΕ ΚΟΥΡΕΜΑ ΕΩΣ 75% !!!




Στη σύσταση επιτροπής εξώδικης επίλυσης φορολογικών διαφορών προχωρεί το υπουργείο Οικονομικών με στόχο την αποσυμφόρηση των διοικητικών δικαστηρίων από εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις. 

Οπως προκύπτει από το άρθρο 8 του σχεδίου νόμου του υπουργείου Οικονομικών «Φορολογικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας της ελληνικής οικονομίας, ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία κοινοτικών οδηγιών», που δόθηκε σε διαβούλευση, στην περίπτωση που η αίτηση του φορολογουμένου γίνει δεκτή, και αυτός με τη σειρά του συμφωνήσει για την καταβολή των σχετικών ποσών που προκύπτουν, θα έχει έκπτωση πρόσθετων φόρων και προσαυξήσεων από 35% έως 75%, καταβάλλοντας μάλιστα τους φόρους σε δόσεις.

Παράλληλα, με διάταξη που περιλαμβάνεται στο σχέδιο, η κυβέρνηση προσκαλεί συνταξιούχους του εξωτερικού να μεταφέρουν τη φορολογική κατοικία τους στην Ελλάδα με την επιβολή αυτοτελούς φορολόγησης με συντελεστή 7% για το σύνολο του εισοδήματός τους που αποκτήθηκε στην αλλοδαπή. Επίσης, προβλέπονται απαλλαγές από το τέλος επιτηδεύματος σε συγκεκριμένες κατηγορίες ατομικών εμπορικών επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών, αλλά και αλλαγές στον τρόπο φορολόγησης παροχής μετοχών από επιχειρήσεις προς τους εργαζομένους τους.

ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ & ΣΤΟΝ ΕΓΧΩΡΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ !!!




Του Δημήτρη Παπακωνσταντίνου 

Ο τουρισμός εκπέμπει SOS, αλλά από τους Έλληνες προσπαθούν και πάλι να βγάλουν τα σπασμένα...

Δεν ξέρω εσείς, αλλά δικοί μου γνωστοί και φίλοι που αναζητούν αυτές τις ημέρες κατάλυμα για ολιγοήμερες διακοπές διαπιστώνουν ότι οι τιμές κάθε άλλο παρά φθηνές είναι. Τουλάχιστον για τα ελληνικά βαλάντια. Και δεν συζητάμε για όσα καταλύματα βρίσκονται σε απόσταση ολιγόωρης οδήγησης από την Αθήνα. Εκεί ίσως και να είναι φέτος ακριβότερα από πέρυσι. Γιατί η μεγάλη πλειοψηφία αποφεύγει τις μετακινήσεις με πλοίο ή αεροπλάνο. Και λόγω κορονοϊού, αλλά και για λόγους οικονομίας.

Αλλά και σε προορισμούς όπου υπάρχει πρόβλημα, που κυνηγούν ακόμα προς το παρόν τον τουρίστα με το ντουφέκι, όσοι ανοίγουν, γιατί δεν ανοίγουν όλοι, τις κρατούν τις τιμές τους. Οι προσφορές και οι εκπτώσεις είναι σχετικά μικρές. Δεν αποτελούν πλην κάποιων εξαιρέσεων κίνητρο. Μπορεί βέβαια οι άνθρωποι να μην βγαίνουν, μπορεί να ελπίζουν ότι κάποια στιγμή θα έρθει ο κόσμος. Ίσως... Στο τέλος θα βγει ο λογαριασμός και θα φανεί αν η τακτική αυτή θα αποδώσει ή αν θα ήταν προτιμότερο να κάνουν ελκυστικότερες προσφορές.

ΗΠΑ: ΠΡΟΣΤΙΜΟ 150.000.000$ ΣΤΗΝ DEUTSCHE BANK ΓΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΜΕΝΟ ΕΠΣΤΑΪΝ !!!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ
Το πρόστιμο σχετίζεται με συναλλαγές της γερμανικής τράπεζας με τον κατηγορούμενο για σεξουαλική κακοποίηση και trafficking, χρηματιστή Τζέφρι Επστάιν. Κάποιες συναλλαγές αφορούν Πληρωμές σε μοντέλα από τη Ρωσία, σε γυναίκες με επώνυμα ανατολικής Ευρώπης, σε νομικά γραφεία, για διακανονισμούς, σε συνεργάτες...




Πρόστιμο 150 εκατ. δολαρίων επέβαλε η αρμόδια χρηματοοικονομική ρυθμιστική αρχή της Νέας Υόρκης στην Deutsche Bank, το οποίο σχετίζεται με συναλλαγές της γερμανικής τράπεζας με τον κατηγορούμενο για σεξουαλική κακοποίηση και trafficking, χρηματιστή Τζέφρι Επστάιν, ο οποίος αυτοκτόνησε πέρυσι τον Αύγουστο σε ομοσπονδιακή φυλακή των ΗΠΑ.

Οπως μεταδίδει το CNBC, η αρμόδια αρχή δήλωσε ότι η τράπεζα συμφώνησε να πληρώσει, ενώ πρόσθεσε ότι «απέτυχε να παρακολουθήσει σωστά τη δραστηριότητα λογαριασμού που πραγματοποίησε εκ μέρους του δράστη, παρά τις άφθονες πληροφορίες που ήταν διαθέσιμες στο κοινό, για τις συνθήκες που αφορούσαν τα ποινικά αδικήματά του».

Δήλωσε ότι, λόγω της αποτυχημένης εποπτείας της Deutsche Bank, η «τράπεζα επεξεργάστηκε εκατοντάδες συναλλαγές συνολικού ύψους εκατομμυρίων δολαρίων που, τουλάχιστον, θα έπρεπε να είχαν προκαλέσει πρόσθετο έλεγχο, δεδομένης της ιστορίας του Επστάιν».

ΟΙ ΝΕΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΜΗΛΙΩΝΗ, ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ENERGA-HELLAS POWER !!!

ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΘΩΩΘΗΚΕ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ...
Βέβαια, λεπτομέρειες θα μας πείτε, κάτι δεκάδες εκατομμύρια ευρώ της υπεξαίρεσης των άνω των 200.000.000€ ακόμα αναζητούνται...

ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ENERGA-HELLAS POWER ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ:






Τι μεταδίδει το mononews.gr :


Οι νέες business του Βασίλη

Ακίνητα πολυτελείας που απευθύνονται σε ελληνικό αλλά και ξένο κοινό.

Αυτές είναι οι νέες business του Βασίλη Μηλιώνη, και τώρα δραστηριοποιείται στους τομείς του real estate και του τουρισμού, με ναυαρχίδα -σε πρώτη φάση- τη νέα επένδυση για το Filia Estate, ύψους 16 εκατ. ευρώ στην Κρήτη, που περιλαμβάνει 5άστερο ξενοδοχείο και παραθεριστικές κατοικίες στην περιοχή της Αυγενικής και του Βενεράτου στην ενδοχώρα του Ηρακλείου.

H Filia Development IKE, με διαχειριστή τον Β. Μηλιώνη, δημιουργήθηκε το 2018, μετεξελίχθηκε σε Filia Investments και έχει έδρα το Νέο Ψυχικό.

ΠΟΙΕΣ ΟΥΡΕΣ ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ ;;; ΜΕ E-MAIL Ή ΚΟΥΡΙΕΡ ΟΙ ΓΟΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ & ΟΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΕΣ !!!


Με διαδικασίες εξπρές, χωρίς επίσκεψη στην εφορία θα προχωρούν οι διαδικασίες για κληρονομιές, γονικές παροχές και μεταβιβάσεις ακινήτων.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) έθεσε από χθες σε εφαρμογή τη νέα διαδικασία, σύμφωνα με την οποία οι σχετικές φορολογικές δηλώσεις καθώς και οι αιτήσεις για εκδόσεις πιστοποιητικών ή για επιστροφές φόρων ακινήτων επιτρέπεται να υποβάλλονται μαζί με όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά είτε μέσω ταχυδρομείου είτε μέσω e-mail.

Σύμφωνα με το προγραμματισμό της ΑΑΔΕ από το επόμενο έτος όλες οι μεταβιβάσεις ακινήτων θα γίνονται ηλεκτρονικά από το γραφείο του συμβολαιογράφου.


Αναλυτικότερα με την εγκύκλιο διευκρινίζονται μεταξύ άλλων τα εξής:

1. Η νέα διαδικασία για τις συναλλαγές που αφορούν τη φορολογία κεφαλαίου αφορά:

-αρχικές ή τροποποιητικές δηλώσεις κατοχής ακινήτων (Ε9 και Φ.Μ.Α.Π. φυσικών και νομικών προσώπων, Ε.Τ.Α.Κ. και Φ.Α.Π. νομικών προσώπων καθώς και Ε.Φ.Α.),

-αιτήσεις για τη χορήγηση πιστοποιητικού ΕΝ.Φ.Ι.Α, υπεύθυνες δηλώσεις που επέχουν θέση πιστοποιητικού, όπου δεν προβλέπεται ηλεκτρονική έκδοση

ΕΕ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ: ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΣΥΡΤΑΡΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ !!!


Ενώ από τον ESM καμιά κυβέρνηση μέχρι στιγμής δεν τολμά να πάρει χρήματα, φοβούμενες τις "μνημονικές" ρήτρες !!!

Τρίτη 7 Ιουλίου 2020

ΙΝΕ ΓΣΕΕ: ΥΦΕΣΗ 10% ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ 192.000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ !!!





ΙΝΕ ΓΣΕΕ: Έως και 192.000 λιγότεροι εργαζόμενοι φέτος λόγω της πανδημίας


Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ έδωσε στη δημοσιότητα το 6ο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων το οποίο εστιάζει στην τρέχουσα κατάσταση και στις πιθανές εξελίξεις στην αγορά εργασίας. 

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΙΝΕ ΓΣΕΕ, ο αριθμός των απασχολουμένων το 2020 αναμένεται να μειωθεί κατά 153.000 άτομα εφόσον το ΑΕΠ συρρικνωθεί κατά 8%. Η μείωση θα περιοριστεί στα 115.000 άτομα στην περίπτωση που η ύφεση κυμανθεί στο 6%, ενώ θα αυξηθεί στα 192.000 άτομα εφόσον το ΑΕΠ μειωθεί κατά 10%.

Η κρίση έχει επιφέρει σημαντικές αλλαγές στις συνθήκες εργασίας και διαβίωσης των εργαζομένων. Η Ελλάδα είναι πρώτη μεταξύ των κρατών-μελών της
Ευρωζώνης σε ποσοστό ευάλωτης απασχόλησης (26,7%), με σημαντική διαφορά από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης (10,8%).

Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ FRAPORT ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΖΗΜΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ...ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!!

ΠΗΡΑΝ ΤΑ 14 ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΤΖΑΜΠΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ, ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ( ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ), ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ, ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΤΑΞΑΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΑΚΕΤΟΥ ΓΙΟΥΝΚΕΡ, ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΚΤΛ ΚΤΛ...ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ !!!!!
ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ:





Αποζημίωση 175 εκατ. λόγω απώλειας τζίρου απαιτεί η Fraport


Αλλεπάλληλες παρουσιάσεις σε υπηρεσίες του υπουργείου Oικονομικών έχει πραγματοποιήσει το τελευταίο δίμηνο σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες η Fraport Greece, η οποία, ακολουθεί μία πολύ συγκεκριμένη διαδικασία στο πλαίσιο της «κατανομής κινδύνων», όπως αυτού της πανδημίας, που προβλέπει η σύμβαση παραχώρησης προκειμένου να εξασφαλίσει κρατική στήριξη.

Και ενώ οι διεθνείς πτήσεις προς τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται επιτρέπονται και πάλι από σήμερα, οι εκτιμήσεις μιλούν για απώλειες κύκλου εργασιών της τάξεως των 175 εκατομμυρίων μόνον κατά το πρώτο εξάμηνο και ενδεχομένως άνω των 200 εκατ. στο επτάμηνο. Και όπως προκύπτει από τη σύμβαση παραχώρησης η Fraport Greece μπορεί να τα διεκδικήσει. Ομως η Fraport εμφανίζεται να επιδιώκει να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση χωρίς να χρειαστεί να προσφύγει στις πρόνοιες της διαιτησίας και των άλλων έννομων μέσων που προβλέπονται, σημειώνουν κύκλοι που γνωρίζουν λεπτομέρειες των σχετικών προσπαθειών. Ωστόσο, κάτι τέτοιο εκτιμάται πως θα είναι εξαιρετικά δύσκολο δεδομένου πως το Δημόσιο υποχρεούται να εξαντλήσει όλα τα έννομα περιθώρια που έχει για να μειώσει και να μεταθέσει πιθανή αποζημίωση.

Η ΒΙΑΙΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΕΝΟΣ ΛΟΓΙΣΤΗ !!!




Του Γεράσιμου Αγγελετάκη
Λογιστής - Φοροτεχνικός

Το ξεκίνημα της υγειονομικής κρίσης στην Ελλάδα σήμανε και την έναρξη της υπερφόρτωσης των εργασιών για τα λογιστικά γραφεία. Από τα μέσα Μαρτίου και το κλείσιμο των πρώτων επιχειρήσεων έως και σήμερα, δηλαδή μέσα σε ένα διάστημα περίπου 105 ημερών, η ελληνική πολιτεία έχει βγάλει εκατοντάδες εγκυκλίους και νομοθετικές διατάξεις, οι οποίες μέσω των λογιστών μετουσιώνονται σε πράξη.
Η ελληνική πολιτεία μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, εξέδωσε εκατοντάδες εγκυκλίους και διατάξεις...Πολλές από τις ΠΝΠ και τις Εγκυκλίους που εκδόθηκαν, ήταν κακογραμμένες και πρόχειρες...

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ "ΦΙΛΟΙ" ΜΑΣ...Ο ΥΠΑΤΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΕ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ+ΚΥΠΡΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ !!!

ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΝΕ ΤΟ "ΕΡΓΟ" ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΕΥΡΕΣ ;;; ΒΛΕΠΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ...
Με τα μνημόνια φυσικά να έχουν παίξει τον καταλυτικό παράγοντα σε όσα ζήσαμε και θα ζήσουμε σε θέματα Εθνικά αλλά και εσωτερικά το επόμενο διάστημα...




Τι μεταδίδει το bankingnews.gr :

Την ώρα που η Ελλάδα αναλώνεται με τον επιχειρηματία Καλογρίτσα αλλά και με τα 19,8 εκατ που δόθηκαν υπό καθεστώς ευνοιοκρατίας στα μέσα ενημέρωσης με σκανδαλώδη τρόπο… για μια ακόμη φορά η ΕΕ… αδειάζει την Ελλάδα στα ενεργειακά.

Ο Borell ο ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ στα θέματα εξωτερικής πολιτικής σε συνάντηση που είχε με τον υπουργό εξωτερικών της Τουρκίας Cavusoglu ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα, η Τουρκία και η Κύπρος θα μπορούσαν να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για τον διαμοιρασμό των εσόδων από τους υδρογονάνθρακες.

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι ο Borell ανάλογα με τον πολιτικό αξιωματούχο που έχει απέναντι του προσαρμόζει την διπλωματική γλώσσα… ώστε να τους έχει όλους ικανοποιημένους.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ FOLLI FOLLIE: ΚΑΛΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ Η ΑΝΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΥΤΣΟΥΣ & ΑΚΟΜΗ 27 ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ !!!

ΕΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΟΥΤΕ ΟΙ ΑΠΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ....
Την ίδια ώρα στην Γερμανία με το σκάνδαλο Wirecard όλα έγιναν σε χρόνο ντετε !!! Εν ολίγοις είμαστε χώρα για κλάματα...




Στις αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται να απολογηθούν στην 35η τακτική ανακρίτρια, η οποία διενεργεί τη δικαστική έρευνα για το σκάνδαλο της Folli Follie, τα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου που αντιμετωπίζουν σειρά αδικημάτων σε βαθμό κακουργήματος.

Χθες Δευτέρα ο ιδρυτής της εταιρείας Δημήτρης Κουτσολιούτσος, η σύζυγος του Καίτη και ο γιος τους Τζώρτζης Κουτσολιούτσος εμφανίστηκαν ενώπιον της ανακρίτριας, καθώς έλαβαν κλήση για απολογία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να ενημερωθούν επί της δικογραφίας και να προετοιμάσουν τις υπερασπιστικές τους θέσεις. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ανακρίτρια τους έδωσε προθεσμία για τις 4 Σεπτεμβρίου.

Με βάση την ασκηθείσα για την υπόθεση ποινική δίωξη οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος κατηγορούνται για πέντε κακουργήματα και συγκεκριμένα για απάτη σε βάρος του επενδυτικού κοινού, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος), χειραγώγηση αγοράς, εγκληματική οργάνωση και πλαστογραφία.

ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΠΕΤΣΟΚΟΜΑ....ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ & ΤΗΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΣΕ ΚΟΡΩΝΟ-ΠΛΗΚΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!

ΑΛΛΩΣΤΕ Ο ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΤΗΣ 7ης ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ...
Η θέση των δανειστών είναι σαφής, ζητούν τσουνάμι πλειστηριασμών και κανένα ελαφρυντικό για τους κατεστραμμένους από τα μνημόνια Έλληνες, δηλ. από την πολιτική που ζητήθηκε να εφαρμοσθεί στη χώρα κατ΄εντολή τους !!!





Τι γράφει το enikos.gr :

Στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς παραπέμπεται το θέμα του νέου πτωχευτικού νόμου για ιδιώτες και επιχειρήσεις, που θα ισχύσει από τις αρχές του επόμενου έτους, καθώς και το πρόγραμμα «γέφυρα» για την προστασία της πρώτης κατοικίας, που θα καλύψει για εννιά μήνες τους τόκους των στεγαστικών δανείων για όσα νοικοκυριά πλήττονται από την κρίση. Το πρόγραμμα «γέφυρα» θα υποκαταστήσει την προστασία που παρέχεται σήμερα για συγκεκριμένες κατηγορίες οφειλετών στεγαστικών δανείων μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που λειτουργεί στην ειδική γραμματεία ιδιωτικού χρέους και η οποία θα πάψει να ισχύει στα τέλη Ιουλίου.

Οι συζητήσεις με τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών γίνονται υπό το βάρος της ασυμφωνίας που υπάρχει για το κατά πόσον η επιδότηση της δόσης του στεγαστικού δανείου θα καλύψει όλα τα νοικοκυριά που πλήττονται από την κρίση, όπως προτείνει η ελληνική πλευρά, ή θα καλύψει πιο ευάλωτες κατηγορίες, βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων για την αξία της προστατευόμενης πρώτης κατοικίας και το ύψος της οφειλής, όπως προτείνουν οι θεσμοί σύμφωνα με την εφημερίδα "Καθημερινή". 


Με βάση την πρόταση του υπουργείου Οικονομικών, η επιδότηση θα είναι οριζόντια, ανεξαρτήτως δηλαδή αξίας προστατευόμενης κατοικίας, και θα καλύψει 330.000 νοικοκυριά. Θα κλιμακώνεται ωστόσο ανάλογα με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται κάθε δάνειο, επιβραβεύοντας με το ανώτατο ποσοστό επιδότησης, που θα φτάνει το 90% της δόσης, όσους ήταν συνεπείς στην αποπληρωμή του δανείου τους έως ότου ξεσπάσει η πανδημική κρίση. Η επιδότηση θα ισχύσει για εννιά μήνες και θα βαίνει μειούμενη ανά 3μηνο. Θα τεθεί σε εφαρμογή από τον Αύγουστο με την προσδοκία ότι σταδιακά, εντός του επόμενου εννεαμήνου, η οικονομία θα επανέλθει στην κανονικότητα και οι επιπτώσεις της κρίσης θα εκτονωθούν πλήρως στο τέλος του 9μήνου.

Ο πτωχευτικός νόμος

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ...500 ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ !!!



Τι αποκαλύπτει αναλυτικά το dikografies.blogspot.com :

Διώκεται η εισαγγελέας Κέρκυρας , για τις 502 δικογραφίες, που έκαναν... "φτερά"


Κατηγορούμενη, γιά δύο σοβαρότατα αδικήματα είναι η μέχρι πρότινος εισαγγελέας Πρωτοδικών Κέρκυρας, στην οποία αποδίδεται η απώλεια 502 δικογραφιών από την Εισαγγελία Πρωτοδικών του νησιού, περιστατικό πρωτόγνωρο, για τα δικαστικά χρονικά της χώρας. Εναντίον της ασκήθηκε ποινική δίωξη, για υπεξαγωγή εγγράφων και ψευδή βεβαίωση, καθώς από την κατεπείγουσα δικαστική έρευνα, η οποία ολοκληρώθηκε σε χρόνο – αστραπή, προέκυψε ότι, οι 502 δικογραφίες χάθηκαν, ενώ τις είχε χρεωθεί, για να τις επεξεργαστεί και να τις επιστρέψει στην υπηρεσία της. 

Η υπόθεση της απώλειας των 502 δικογραφιών, έχει σημάνει... συναγερμό στη Δικαιοσύνη, καθώς το πιθανότερο είναι ότι, όλες αυτές οι υποθέσεις θα παραγραφούν. Ηδη, οι δικηγόροι του νησιού, σε συννενόηση με δικαστικούς υπαλλήλους της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κέρκυρας, τρέχουν και δεν φτάνουν, προσπαθώντας να κάνουν ανασύσταση τω δικογραφιών, που χάθηκαν, πολλές από τις οποίες εκκρεμούσαν από το 2010 και υπάρχει κίνδυνος, να έχουν παραγραφεί.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ Η ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΔΟΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΡΩΝΟ-ΠΛΗΚΤΟΥΣ !!!

ΜΕΤΑ(ΤΟ 2021) ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ-ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΝΕΟ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ...
Φυσικά και η αναστολή των δόσεων γίνεται με το...αζημίωτο !!!
Θυμηθείτε εδώ:
ΠΩΣ Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ & Η ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΔΟΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΑΦΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!




Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών γνωστοποιεί την απόφαση των Ελληνικών Τραπεζών μελών της να παρατείνουν, λόγω των δυσμενών συνεπειών της πανδημίας Covid-19, τα υφιστάμενα μέτρα στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

Οπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, οι Ελληνικές Τράπεζες, μέλη της ΕΕΤ, προσηλωμένες στην ενεργό, άμεση και αποτελεσματική στήριξη της ελληνικής οικονομίας, δεδομένης και της ευελιξίας που παρέχουν οι αρμόδιες εποπτικές και ρυθμιστικές αρχές, αποφάσισαν να παρατείνουν τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και ιδιωτών που πλήττονται άμεσα και έμμεσα από την παρούσα κρίση και να χορηγήσουν διευκολύνσεις στην πληρωμή των δόσεων των δανείων τους έως και την 31η Δεκεμβρίου 2020.
SSL Certificates