.

Σάββατο 23 Μαΐου 2020

ΚΙ ΟΜΩΣ: Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΕΚΑΝΕ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΥΣ ΚΑΤΑ 434 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΚΡΟΙΣΟΥΣ !!!

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΥ ΣΚΑΕΙ ΤΟ ΕΝΑ ΚΑΝΟΝΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΛΟ ΣΤΙΣ ΗΠΑ
Και με περισσότερους απο 30 εκατομμύρια Αμερικανούς να είναι πλέον άνεργοι και την φτώχεια να εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς !!!




Οι Αμερικανοί δισεκατομμυριούχοι συνεχίζουν να πλουτίζουν κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

Το διάστημα μεταξύ 18ης Μαρτίου και 19ης Μαΐου, οι 600 Αμερικανοί μεγιστάνες είδαν τις περιουσίες τους να αυξάνονται κατά 434 δισ. δολάρια, ήτοι μια αύξηση ύψους 15% σε διάστημα δύο μηνών, βάσει των στοιχείων που δημοσίευσε την Πέμπτη το περιοδικό Forbes.

Τα μέτρα απομόνωσης του πληθυσμού, το κλείσιμο των εστιατορίων και των καταστημάτων είχαν ως αποτέλεσμα την εκτίναξη των διαδικτυακών αγορών και την ανάγκη οι πολίτες να παραμένουν συνδεδεμένοι μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Αυτοί οι παράγοντες οδήγησαν στο να εκτοξευθεί στη Wall Street η αξία των μετοχών τηςAmazon, του Facebook και γενικότερα των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας.

ΒΡΟΝΤΟΥΝ ΤΑ ΚΟΡΩΝΟ-ΚΑΝΟΝΙΑ: Η HERTZ ΚΗΡΥΞΕ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΣΕ ΗΠΑ & ΚΑΝΑΔΑ !!!



Η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων Hertz, η οποία έχει πληγεί σκληρά από τον αντίκτυπο της πανδημίας του κορωνοϊού, ανακοίνωσε χθες, Παρασκευή, το βράδυ την υπαγωγή της στο αμερικανικό καθεστώς χρεοκοπίας, μια διαδικασία που αφορά τις επιχειρήσεις της στις ΗΠΑ και τον Καναδά !!!

«Ο αντίκτυπος της Covid-19 στη ζήτηση ταξιδιών ήταν ξαφνικός και δραματικός, επιφέροντας βίαιη πτώση στα έσοδα της εταιρείας και στις μελλοντικές κρατήσεις», αναφέρει ο όμιλος σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η Hertz αναφέρει πως έλαβε «άμεσα μέτρα» δίνοντας προτεραιότητα στην υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων καθώς και των πελατών της. Σταμάτησε εξάλλου «όλες τις μη ουσιώδεις δαπάνες».

ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ !!!

ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ ΑΠΟ 1η ΑΠΡΙΛΙΟΥ...ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ(Σ.Σ. ΑΡΧΙΚΑ) ΤΟ ΤΕΛΟΥΣ ΤΟΥ 2020
Τώρα λόγω της κατάστασης με τις αεροπορικές πτήσεις εξαιτίας του κορωνοϊού, σιγά μην πλήρωναν από την τσέπη τους τα ληστρικά διόδια όπως πληρώνουν όλα τα υπόλοιπα κορόϊδα-φορολογούμενοι στους νταβατζήδες-εργολάβους των διοδίων...



Σε μεγένθυση:

ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΞΑΝΑ ΚΗΡΥΞΕ Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ !!!




Η Αργεντινή κήρυξε για ακόμη φορά στάση πληρωμών αποτυγχάνοντας να τηρήσει την προθεσμία αποπληρωμής τόκων ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά οι διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές για την αναδιάρθρωση χρέους συνολικού ύψους 66 δισεκατομμυρίων δολαρίων συνεχίζονται...
«Δεν πληρώσαμε (τους τόκους), αλλά οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται», δήλωσε μια πηγή της κυβέρνησης της Αργεντινής στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Είναι η ένατη χρεοκοπία στην ιστορία της χώρας. Ωστόσο, η κυβέρνηση του κεντροαριστερού προέδρου Αλμπέρτο Φερνάντες επιδιώκει να καταλήξει σε μια συμφωνία με τους κατόχους κρατικών ομολόγων, χωρίς να πυροδοτήσει το «όπλο της στάσης πληρωμών».

Αργά το βράδυ της Πέμπτης, η κυβέρνηση είχε ήδη ανακοινώσει ότι παρατείνει για δεύτερη φορά την προθεσμία που είχε ορίσει για αναδιάρθρωση, ορίζοντας τις 2 Ιουνίου ως την νέα προθεσμία.

ΤΟ COLPO GROSSO ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΜΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΤΕΠΙΧ !!!

ΧΟΡΗΓΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΟΥΣ, ΟΛΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΕΠΙΤΟΧΙΟ 8% ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΤΟΜΕΝΟ ΤΑΒΑΝΙ(ΒΑΣΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ) ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΤΕΠΙΧ, ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΑΡΜΟΝΗΣΜΕΝΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ-ΚΑΡΤΕΛ ΓΙΑ ΝΑ ΛΗΣΤΕΥΣΟΥΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΔΗΜΟΣΙΟ+ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ
Κάνουν την κρίση του κορωνοϊού "ευκαιρία" για νέα κονόμα, ενώ έρχονται και νέες χορηγήσεις με την εγγύηση της Αναπτυξιακής Τράπεζας...



Με υψηλότερο επιτρεπόμενο επιτόκιο χορηγούν οι τράπεζες τα δάνεια επιδοτούμενου από το κράτος επιτοκίου (πρόγραμμα ΤΕΠΙΧ ΙΙ), το ύψος των οποίων αναμένεται να φθάσει τα 2 δισ. ευρώ, εξασφαλίζοντας τα μεγαλύτερα δυνατά έσοδα για την επόμενη διετία, όπου ο λογαριασμός για τους τόκους θα πηγαίνει στο Δημόσιο.

Οι τράπεζες, όπως αναφέρουν λογιστές που έχουν διεκπεραιώσει εκατοντάδες αιτήσεις μικρομεσαίων επιχειρήσεων για δάνεια του ΤΕΠΙΧ ΙΙ, ερμηνεύουν όπως εξυπηρετεί τις δικές τους επιδιώξεις για αύξηση των εσόδων από τόκους σε μια δύσκολη περίοδο τον κανονισμό του σχετικού προγράμματος:

  • Από τη μια, εφαρμόζουν κατά γράμμα όσα προβλέπονται για αξιολόγηση με τραπεζικά κριτήρια των αιτήσεων από τις επιχειρήσεις, δηλαδή αξιολογούν τον κίνδυνο κάθε δανείου ξεχωριστά. Μάλιστα, πολλές αιτήσεις απορρίπτονται με βάση τα κριτήρια, ή ζητούνται από τις επιχειρήσεις εμπράγματες εξασφαλίσεις.
  • Από την άλλη, όμως, ενώ γίνεται εξατομικευμένη αξιολόγηση, που θα έπρεπε να οδηγεί και σε διαφορετικά επιτόκια δανεισμού ανάλογα με τον κίνδυνο κάθε δανείου, κοινή πρακτική των τραπεζών, που εφαρμόζεται σε όλες τις περιπτώσεις, είναι να ανεβάζουν το επιτόκιο για όλες τις επιχειρήσεις στο 8%, που είναι και το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο με βάση τους όρους του προγράμματος.

Ακολουθώντας αυτές τις μεθόδους, οι τράπεζες αφενός «φιλτράρουν» όσες επιχειρήσεις έχουν υψηλό βαθμό κινδύνου και μπορεί να τις «φορτώσουν» με «κόκκινα» δάνεια, τα οποία θα πέσουν στους δικούς τους ισολογισμούς, αφού το πρόγραμμα ΤΕΠΙΧ ΙΙ περιλαμβάνει μόνο επιδότηση τόκων, αλλά όχι και εγγύηση του Δημοσίου για το κεφάλαιο. Αφετέρου, όμως, μεγιστοποιούν την απόδοση αυτών των δανείων, σε επίπεδα εξαιρετικά υψηλά για μια περίοδο μηδενικών επιτοκίων, όπου οι τράπεζες δανείζονται με αρνητικό επιτόκιο 21 δισ. ευρώ από την ΕΚΤ (πληρώνονται, δηλαδή, για να τις δανείζει η κεντρική τράπεζα), ενώ αντλούν καταθέσεις με σχεδόν μηδενικό επιτόκιο.

Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ !!!


ΣΟΚ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΜΟ-ΕΠΟΧΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ: 580.000 ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ !!!




Σοκάρουν οι προβλέψεις του ΣΕΒ !!!

Σε μεγένθυση:

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ;;;



Βοούσαν διεθνή ΜΜΕ την ώρα που η πλειοψηφία των εγχώριων έχει κάνει γαργάρα το θέμα...

ΟΙ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΑΚΟΥ !!!



Του Ηλία Καραβόλια 

Απο τα μεγάλα ζητούμενα της Οικονομικής Ψυχολογίας ήταν ανέκαθεν η ''ηδονική'' κατανάλωση. Αυτή που γεννούν οι βιτρίνες της μητρόπολης και αυτές των εμπορικών κέντρων οι οποίες καθηλώνουν το βλέμμα γυναικών και ανδρών και κινητοποιούν τους νευρώνες της απόλαυσης. 

Στην σύγχρονη Συμπεριφορική Οικονομική-και πιο συγκεκριμένα στο neuromarketing-οι μετρήσεις για τα ερεθίσματα μπροστά στις βιτρίνες και τα ράφια των μαγαζιών είναι κρίσιμες. Το ίδιο κρίσιμες όμως είναι και οι μετρήσεις στις ψηφιακές βιτρίνες καθώς το σερφάρισμα στο internet έχει αντικαταστήσει το περπάτημα στους εμπορικούς πεζόδρομους. Με ένα κλικ γλυτώνεις πολλά τακούνια, το κρύο ή την ζέστη, κάνοντας μάλιστα παγκόσμια έρευνα αγοράς απο το κινητό σου. Aρκεί ένα touch και ένα κλικ-με τα ανάλογα like ώστε να συμβάλλεις στο δωρεάν για τις εταιρείες rating και ranking των προιόντων- για να κάνεις τις παραγγελίες σου απο τα αμέτρητα e-shops. 

Πλέον το εμπόρευμα κυκλοφορεί στις οθόνες και οι συναλλαγές γίνονται ταχύτατα. Ε-shopping μέσω e-banking είναι κάτι που το έμαθαν καλά οι πάντες, ειδικά εν μέσω πανδημίας. Αναφέρω τα παραπάνω γιατί θεωρώ ότι κομβικό σημείο στην ιστορία του διεθνούς εμπορίου και της παγκόσμιας οικονομίας ίσως αποδειχθεί η πρόσφατη ανακοίνωση της Facebook που λέει οτι προετοιμάζει δική της πλατφόρμα για e-shops. Και αυτό φυσικά το κάνει την ώρα που λόγω των περιοριστικών μέτρων παρατηρήθηκε αύξηση των ιντερνετικών εμπορικών συναλλαγών. Είχε προηγηθεί πριν κάποιους μήνες η ανακοίνωση της ίδιας εταιρείας ότι θα κυκλοφορήσει δικό της ψηφιακό νόμισμα (libra). 

ΤΥΧΕΡΟΙ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ Η ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗ ΖΑΓΟΡΙΤΗ ΩΣ ΣτΚ !!!

ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ, ΣΤΟΝ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ
Την ανανέωση της θητείας του Λευτέρη Ζαγορίτη αποφάσισε η πλειοψηφία της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.





Την ανανέωση της θητείας του κ Λευτέρη Ζαγοριτη ως επικεφαλής του Συνηγόρου του Καταναλωτή αποφάσισε η ευρύτερη πλειοψηφία της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Ο κ. Ζαγοριτης επισήμανε την ανάγκη ενίσχυσης της ανεξάρτητης Αρχης με τουλαχιστον 7-8 ειδικούς επιστήμονες, καθώς ο αριθμός των υποθέσεων που ερευνά, έχει τριπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια.

Ο ίδιος εξηγησε πως μόνο το πρώτο τετράμηνο του 2020 ο αριθμός των καταγγελιών που έφθασαν στην Αρχή, είναι σχεδόν 5.000 όταν όλο το 2013 ήταν 4.372. Όπως τόνισε στην εισηγητική του ομιλία, «ο Συνήγορος του Καταναλωτή προσπαθεί να λειτουργήσει με αντικειμενικότητα, αμεροληψία και αμεσότητα, ώστε να φέρει κοντά προμηθευτές και καταναλωτές».

ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΤΟ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ: ΔΕΝ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΦΥΛΛΟ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ !!!




ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ-ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΦΑΓΗ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ+ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΣΕ ΕΦΟΡΙΑ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ & ΔΕΚΟ !!!



ΤΗΝ ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ BANKSTERS ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΛΗ...ΑΡΑ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΕΚΑΝΕ !!!


Υποστήριξε την πρόταση για Bad Bank για τα κόκκινα δάνεια και προσπάθησε να μπλοκάρει τις εγγυήσεις του Δημοσίου για το Σχέδιο Ηρακλής !!!

Διαβάστε το σχετικό άρθρο:

Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΒΡΟΧΗ ΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ !!!

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
ΑΠΑΝΩΤΑ ΣΟΚ ΣΤΙΣ ΗΠΑ: ΝΤΟΜΙΝΟ ΠΤΩΧΕΥΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΡΑΝΤΑΧΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ & ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ !!!
ΜΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ !!! ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ Η JC PENNEY !!!




Forbes: Κλείνουν 250 καταστήματα της Victoria’s Secret σε ΗΠΑ-Καναδά λόγω κορονοϊού

Η εταιρεία L Brands δήλωσε την Τετάρτη ότι θα κλείσει μόνιμα 250 καταστήματα των Victoria's Secret και PINK σε όλες τις ΗΠΑ και τον Καναδά, καθώς τα μεγάλα καταστήματα λιανικού εμπορίου σε όλο τον κόσμο υποφέρουν, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Η Victoria's Secret, η οποία διαθέτει 1.091 καταστήματα στις ΗΠΑ και τον Καναδά, θα κλείσει 235 καταστήματα Victoria's Secret και τρία καταστήματα Pink, με τα υπόλοιπα να κλείνουν στον Καναδά.

Η L Brands, η οποία κατέχει επίσης την Bath & Body Works, ανέφερε ότι οι καθαρές πωλήσεις κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020 μειώθηκαν 37%, στα 1,65 δισεκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, με σχεδόν όλα τα καταστήματα της εταιρείας να αναγκάζονται να κλείσουν τις τελευταίες εβδομάδες του τριμήνου, λόγω του κορονοϊού.

Εκτός από τα 250 καταστήματα Victoria's Secret, η L Brands κλείνει 50 τοποθεσίες της Bath & Body Works.

Οι πωλήσεις της Victoria's Secret ήταν ακόμη χειρότερες, πέφτοντας 46% στα 821,5 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η Bath & Body Works είχε απώλειες 18%.

ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΕΩΣ 100.000€ ΑΝ ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ !!!



Πρόστιμα μέχρι 100.000 ευρώ θα πληρώνουν τα σούπερ μάρκετ εάν δεν ενημερώνουν την πλατφόρμα e – Καταναλωτής για τις τιμές βασικών αγαθών

Μέχρι τις 100.000 ευρώ φτάνουν τα πρόστιμα που μπορεί να επιβληθούν στα σούπερ μάρκετ, σε περίπτωση μη υποβολής τιμών πώλησης βασικών αγαθών ή υποβολής ανακριβούς δήλωσης, στην ψηφιακή πλατφόρμα e – Καταναλωτής, του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφει ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης η καταγραφή των τιμών αποσκοπεί αφενός στην ενημέρωση των καταναλωτών και αφετέρου στην παρακολούθηση των τιμών πώλησης βασικών ειδών, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας.

Η υποχρέωση αποστολής τιμών προϊόντων ισχύει έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2020.

Υπόχρεοι αποστολής δεδομένων τιμών

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΤΟ ΚΑΤΑΡ ΜΕ 10 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕ ΟΡΘΙΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ & ΤΟΥΡΚΙΑ !!!



Τι μεταδίδει η kathimerini.gr :

Η επέκταση υφιστάμενης συμφωνίας ανταλλαγής νομισμάτων (swap) με το Κατάρ είναι ο μόνος καρπός που έχει αποφέρει, έως τώρα τουλάχιστον, η εκστρατεία της Αγκυρας για αντίστοιχες συμφωνίες με τις χώρες του «G20». Στενός σύμμαχος της Τουρκίας από το 2016, το Κατάρ δέχθηκε να αυξήσει στα 15 δισ. δολάρια, από τα 5 δισ., το ανώτατο όριο στη συμφωνία swap τουρκικής λίρας και ριάλ Κατάρ που έχουν συνάψει οι δύο χώρες από την κρίση της τουρκικής λίρας του 2018.

Τότε το πλούσιο εμιράτο δεσμεύθηκε μάλιστα να επενδύσει 15 δισ. δολάρια στην Τουρκία και να της χορηγήσει πιστωτική γραμμή για να στηρίξει το χρηματοπιστωτικό της σύστημα.

«To Κατάρ έρχεται να βοηθήσει, αλλά ούτε φωνή ούτε ακρόαση από τις χώρες του “G20”», σχολιάζει σχετικά ο Τίμοθι Ας, στρατηγικός αναλυτής στην BlueBay Asset Management του Λονδίνου. Ο ίδιος πιθανολογεί πως δεν έχουν εκταμιευθεί τα κεφάλαια που υποσχέθηκε τότε να επενδύσει το Κατάρ και τα μετατρέπει τώρα σε swap.

Ακόμη κι αν ευσταθεί η υπόθεση του Ας, η επέκταση της συμφωνίας με το Κατάρ θα αποτελέσει τονωτική ένεση στα συναλλαγματικά διαθέσιμα της Τουρκίας, που ενισχύονται έτσι κατά 10 δισ. δολάρια και προσφέρουν πίστωση χρόνου στη χειμαζόμενη τουρκική οικονομία. Σημειωτέον ότι το ριάλ του Κατάρ είναι συνδεδεμένο με το δολάριο.

ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΔΑΝΕΙΩΝ ΚΟΡΩΝΟ-ΠΛΗΚΤΩΝ: ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΛΟΓΟ....ΞΑΝΑ !!!

ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΟΧΙ...
Για 300.000 δανειολήπτες που θα επωφεληθούν 
κάνουν λόγο οι τράπεζες(σ.σ. προσωρινά μέχρι να τεθεί σε ισχύ ο νέος πτωχευτικός) , με το νέο φιάσκο να μυρίζει ήδη από μακριά !!!



Την ώρα που η κυβέρνηση εξαγγέλλει ένα μεγάλο πρόγραμμα επιδότησης δανείων με ενέχυρο πρώτης κατοικίας για τους δανειολήπτες που έχουν πληγεί από την κρίση του κορονοϊού, με στόχο να καλύψει ακόμη και 300.000 ελληνικές οικογένειες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέτει τους δικούς της όρους για την υλοποίηση του φιλόδοξου προγράμματος, βάσει των οποίων οι επιδοτήσεις δεν θα δοθούν σε όλους, αλλά μόνο σε όσους συμφωνήσουν σε αναδιάρθρωση των δανείων τους με τις τράπεζες.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, παρουσίασε το νέο πρόγραμμα με τρόπο που άφηνε σαφώς να εννοηθεί ότι μια ευρύτατη ομάδα δανειοληπτών (περισσότεροι από 300.000, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές) θα είναι οι δικαιούχοι του νέου πρoγράμματος, που θα ενεργοποιηθεί πολύ σύντομα και θα «τρέξει» για μικρό χρονικό διάστημα.

Όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας,

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: Η PIMCO ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΛΛΑΞΕ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΜΕΝΕΙ, ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ 40% ΤΗΣ QUALCO !!!

Η ΜΠΙΖΝΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΨΗΛΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΝΑΚΤΗΣΕΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΥΡΩΠΗ, ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ....
Ενώ ο νέος πτωχευτικός θα φέρει πάρτι πλειστηριασμών και πληθώρα ακινήτων προς αρπαγή !!!



Η Pimco αποκτάει το 40% της Qualco στην Ελλάδα και προετοιμάζεται να «χτυπήσει» το deal με τα NPEs της Alpha bank


H Pimco ένας από τους μεγαλύτερους διαχειριστές κεφαλαίων στον κόσμο με 1,74 τρισεκ. δολάρια βρίσκεται στην τελική φάση να αποκτήσει το 40% της Qualco που διοικεί ο Ορέστης Τσακαλώτος ένας έμπειρος manager στην διαχείριση των προβληματικών δανείων.

Η Qualco βρίσκεται σε πολλά project και μεταξύ αυτών και στην τιτλοποίηση της ΔΕΗ όπου η απόδοση της μέχρι τώρα διαχείρισης στην καθυστέρηση λογαριασμών είναι άκρως αποδοτική.

Η Pimco ενδιαφερόταν να κλείσει το deal με την Eurobank με την τιτλοποίηση Cairo 7,5 δισεκ. και την FPS την εταιρία διαχείρισης αλλά το σχέδιο δεν ευόδωσε.

Έτσι μετά την αποτυχία του εγχειρήματος και ενώ σχεδίαζε να αποσυρθεί από την Ελλάδα, πουλώντας και τις μετοχές στην Eurobank που κατείχε… επαναξιολόγησε τα δεδομένα.

ΤΟ ΒΙΟΛΙ ΤΗΣ Η ΕΕΤ ΓΙΑ ΤΑ ΛΗΣΤΡΙΚΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ: "ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ" !!!

ΟΥΤΕ ΛΙΓΟ ΟΥΤΕ ΠΟΛΥ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ....
Υπάρχει κάτι που δεν καταλαβαίνεις ;;;



Τι μεταδίδει το bankingnews.gr :

«Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών ουδέποτε εμπλέκεται στην επιχειρηματική δραστηριότητα των Τραπεζών-Μελών της και πολύ περισσότερο στην τιμολογιακή πολιτική τους», αναφέρει σε έγγραφό της που διαβιβάστηκε στη Βουλή, έπειτα από ερώτηση τριών βουλευτών του Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλη Κατρίνη, Κώστα Σκανδαλίδη και Βασίλη Κεγκέρογλου, σχετικά με τις χρεώσεις των ηλεκτρονικών σ
υναλλαγών για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές κατά την τρέχουσα περίοδο.

Όπως, εξάλλου, σημειώνει η ΕΕΤ, οι χρεώσεις των τραπεζών που λειτουργούν στην Ελλάδα είναι από τις χαμηλότερες συγκριτικά με τις ευρωπαϊκές τράπεζες, και διαβιβάζει, μάλιστα, στη Βουλή τα τιμολόγια τεσσάρων μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών, για τα οποία τονίζει πως με τη σύγκριση "προκύπτει αβίαστα το γεγονός ότι τα τιμολόγια των ελληνικών τραπεζών είναι πολύ χαμηλότερα".

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών διαβιβάζει, εξάλλου, και απαντητικό έγγραφο του προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Andrea Enria, σε παλαιότερη ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, σύμφωνα με την οποία οι προμήθειες των ελληνικών τραπεζών αποτελούν μόνο το 16% των λειτουργικών εξόδων τους, ενώ για τις ευρωπαϊκες τράπεζες το αντίστοιχο ποσοστό είναι διπλάσιο και ανέρχεται σε 33%.

ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ: ΘΑ ΔΩΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟ 1/3 ΤΩΝ ΕΝΟΙΚΙΩΝ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ !!!



Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την οικονομία, τις μειώσεις φόρων και την ενίσχυση των ιδιοκτητών ανέλυσε ο Θόδωρος Σκυλακάκης.

Για τους ιδιοκτήτες ακινήτων σημείωσε ότι αναστέλλεται η καταβολή βεβαιωμένων οφειλών, ενώ θα δοθεί δυνατότητα συμψηφισμού με φορολογικές υποχρεώσεις μετά τον Ιούλιο.

Ο κ. Σκυλακάκης πρόσθεσε πως, προκειμένου οι ίδιοι να μην αισθάνονται απροστάτευτοι, η κυβέρνηση θα αναλάβει να τους δώσει το 1/3 των ενοικίων που έχασαν. «Υπολογίζουμε πόσα χρήματα χάθηκαν και επιστρέφουμε το 1/3 στους ιδιοκτήτες, από όποιο ακίνητο έχασαν ενοίκιο», είπε χαρακτηριστικά.

ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ: ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !!!

ΕΥΘΕΙΕΣ ΒΟΛΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΤΑΛΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΖΟΥΖΕΠΕ ΚΟΝΤΕ
«Δεν μπορούμε να το ανεχτούμε», είπε στην Βουλή !!!



Πολιτική θύελλα στην Ιταλία για τράπεζες: Ο Κόντε τις κατηγορεί ότι δεν δίνουν δάνεια

Στην Αθήνα, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης συνέστησε «ευελιξία» στις διαδικασίες εκταμίευσης δανείων από τις τράπεζες προς τις επιχειρήσεις. Στη Ρώμη, το ίδιο θέμα έχει εξελιχθεί σε ανοιχτή αντιπαράθεση. Οι δυσκολίες και τα εμπόδια στην παροχή ρευστότητας προς τις επιχειρήσεις προκάλεσαν θορυβώδεις διαξιφισμούς νωρίτερα στο ιταλικό κοινοβούλιο.

Μιλώντας σήμερα στη Βουλή ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε είπε ότι «Το τραπεζικό σύστημα συμβάλλει, αλλά μπορεί και πρέπει να κάνει περισσότερα για την επιτάχυνση των διαδικασιών στη χορήγηση των κρατικά εγγυημένων δανείων». Επισήμανε επίσης ότι «ο νόμος για την ενίσχυση της ρευστότητας προβλέπει την παροχή εγγυημένων δανείων σε 24 ώρες, ειδικά σε περιπτώσεις αιτημάτων για ποσά κάτω των 25.000 ευρώ».

Η κυβέρνηση του Κόντε και οι τράπεζες αλληλοκατηγορούνται για τις καθυστερήσεις στην παροχή της εγγυημένης ρευστότητας σε επιχειρήσεις, ενώ οι συνέπειες του δίμηνου lockdown αφήνουν το αποτύπωμά τους στην οικονομία. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει ότι η οικονομία της Ιταλίας θα συρρικνωθεί κατά 9,5% φέτος, ενώ το Bloomberg Economics εκτιμά ότι η συρρίκνωση θα ανέλθει στο 13%.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ: ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ ΑΠΟ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ !!!


53.000 ΝΕΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ !!!


ΕΡΧΕΤΑΙ CRASH TEST ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΕΣ & ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ Ο,ΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ !!!


Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

ΓΓ ΕΜΠΟΡΙΟΥ: ΝΕΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΥΨΟΥΣ 880.000€ ΣΕ 4 E-SHOPS ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΙΝΗΤΩΝ !!!

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΩΝ 330.000€ ΣΕ 5 E-SHOPS ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2020/05/330000-5-e-shops.html



Διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 880.000 ευρώ επιβλήθηκαν από την Γενική Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε τέσσερα e-shop για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά την προστασία του καταναλωτή.

Πρόκειται, συγκεκριμένα για τις διατάξεις που αφορούν τα δικαιώματα του καταναλωτή στις συμβάσεις από απόσταση, καθώς και τις διατάξεις για τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, από ηλεκτρονικά καταστήματα εμπορίας συσκευών κινητών τηλεφώνων και προϊόντων υψηλής τεχνολογίας.

Τα e-shop που βρέθηκαν στο «στόχαστρο» του υπουργείου είναι τα εξής:

ΠΡΟΧΩΡΑ Η ΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ...ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΛΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ !!!



Οι γερμανικές Juwi & RWE κάνουν χοντρές μπίζνες...
Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και τους δημάρχους των λιγνιτικών δήμων της περιοχής, είχε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, ο υφυπουργός Γ. Θωμάς και ο συντονιστής Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης Κ. Μουσουρούλης.

«Η απολιγνιτοποίηση αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης, όχι απλώς του υπουργείου μας. Ο κοροναϊός επηρέασε λίγο τις διαδικασίες, αλλά τα πράγματα προχωράνε», σημείωσε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Χατζηδάκης, σημειώνοντας μεταξύ άλλων την συμφωνία των ΕΛΠΕ-Juwi για την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου στην Κοζάνη, το Μνημόνιο συνεργασίας ΔΕΗ με τη γερμανική RWE, την εκταμίευση του λιγνιτικού πόρου αλλά και την χρηματοδότηση δράσεων από το Πράσινο Ταμείο, που θα προκηρύξει άμεσα έξι προγράμματα με συνολικό προϋπολογισμό 31,4 εκατ. ευρώ (με τα περισσότερα εκ των οποίων να «στοχεύουν» στους ενεργειακούς δήμους), για δράσεις αειφόρου ενέργειας και κλίματος, προώθησης κυκλικής οικονομίας, ενεργειακές κοινότητες, καθώς και ένα πιλοτικό πρόγραμμα χρηματοδότησης επιχειρήσεων με υψηλή εξάρτηση από την «αλυσίδα του λιγνίτη».

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναφέρθηκε επίσης στα 12 μέτρα που είχε εξαγγείλει κατά την επίσκεψή του στη Δυτική Μακεδονία στις αρχές Φεβρουαρίου, κάνοντας ειδική μνεία στην δέσμευση για ειδικά φορολογικά/αναπτυξιακά κίνητρα που θα διευκολύνουν τις επενδύσεις στην περιοχή. «Η βιώσιμη ανάπτυξη και η ενίσχυση της απασχόλησης είναι βασικό μας μέλημα», κατέληξε.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!



Η βρετανική κυβέρνηση θα "ξεκλειδώσει" 150 εκατ. στερλίνες ρευστότητας από τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν ξεχαστεί από τους ιδιοκτήτες τους και θα την επανατοποθετήσει για να στηρίξει κοινωνικές επιχειρήσεις και φιλανθρωπίες που επιχειρούν εν μέσω κρίσης του κορονοϊού.

Αναλυτικότερα, ο γραμματέας πολιτισμού, Oliver Dowden, σχεδιάζει να επιταχύνει την απελευθέρωση 71 εκατ. στερλίνων σε νέα κεφάλαια από αδρανείς τραπεζικούς λογαριασμούς, πλέον των 79 εκατ. στερλίνων που έχουν ήδη αποδεσμευτεί για να βοηθήσουν τα φιλανθρωπικά ιδρύματα στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: ΜΕΓΑΛΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ "ΕΦΟΔΟΥΣ" ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑ !!!




Σοβαρές καταγγελίες που αναδεικνύουν την αρνητική πλευρά της τηλεργασίας, έφερε στην δημοσιότητα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Open.


Μπορεί ο κορονοϊός να μας έμαθε την δουλειά εξ αποστάσεως, όμως πλέον φαίνεται οτι το συγκεκριμένο θέμα δεν έχει μόνο καλά... Έχει και κακά, καθώς κάποιοι εκμεταλλεύονται την δύσκολη κατάσταση στην αγορά εργασίας, παραβιάζοντας ατομικά και εργασιακά δικαιώματα.

Η απουσία ωραρίου και ρεπό είναι αρκετά συχνό φαινόμενο, ενώ κάποιες επιχειρήσεις, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Θοδωρή Βγένη το πάνε και πιο πέρα, με τροποποίηση των συμβάσεων και κανόνες που επιφυλάσσουν δυσάρεστες εκπλήξεις, όπως επιτόπιος έλεγχος, ησυχία και χρήση του internet αποκλειστικά από τον εργαζόμενο.


Σύμφωνα με καταγγελία εργαζομένου στο Open, μεγάλη εταιρεία που απασχολεί εκατοντάδες υπαλλήλους σε καθεστώς τηλεργασίας, αποφάσισε να εφαρμόσει το σύστημα του «Μεγάλου Αδελφού» στα σπίτια των υπαλλήλων της.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΣΧΕΔΟΝ 3.300 ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΕΓΙΝΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2020 !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Την παύση των πλειστηριασμών κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, διαπιστώνει η Κομισιόν στην Έκθεση Ενισχυμένης Εποπτείας που δημοσίευσε χθες, στο πλαίσιο της έκτης μεταμνημονιακής αξιολόγησης της χώρας. Η διενέργεια πλειστηριασμών σταμάτησε με το ξέσπασμα της πανδημικής κρίσης, αλλά είχε ήδη προ κρίσης επιβραδύνει εξαιτίας του κλεισίματος των δικαστηρίων και των συμβολαιογραφικών γραφείων.

Όπως αναφέρεται στην Έκθεση, σύμφωνα με στοιχεία για το α΄ τρίμηνο του τρέχοντος έτους, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα e-auction είχαν αναγγελθεί 5.968 πλειστηριασμοί έναντι 6.416 το α΄ τρίμηνο 2019, σημειώνοντας πτώση 7%. Ο αριθμός των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών που διενεργήθηκαν τελικά στο φετινό πρώτο τρίμηνο, υποχώρησε κατά 27,7%, στους 3.296 πλειστηριασμούς.

Αναφορικά με τις αναβολές και τους πλειστηριασμούς που κατέληξαν άγονοι, τα διαθέσιμα στοιχεία για το 2019 δείχνουν ότι στο 28% των περιπτώσεων ο πλειστηριασμός αναβλήθηκε διότι υπήρξε πληρωμή της οφειλής ή συμφωνία ρύθμισης με την τράπεζα. Περαιτέρω, στο 37% των περιπτώσεων αναβολής του πλειστηριασμού αυτό σχετιζόταν με νομικά θέματα, ενώ το 22% των περιπτώσεων αναβολής συνδέεται με εκκρεμείς υποθέσεις στον νόμο Κατσέλη.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ-ΕΣΤΙΑΣΗ: ΑΥΞΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΩΝ & ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ !!!



Τις αλλαγές που θα υπάρξουν στον τομέα της εστίασης προσδιορίζει η τροπολογία του υπ. Εσωτερικών που κατατέθηκε στη Βουλή, με δεδομένη και την επαναλειτουργία των καταστημάτων εστίασης τη Δευτέρα 25/5.

Μέσω της τροπολογίας δίνεται η δυνατότητα αύξησης των τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους χώρους, ενώ σε περιπτώσεις κατά τις οποίες δεν είναι δυνατή η αύξησή τους προβλέπεται η μείωση μέχρι 50% των τελών χρήσης «αναλογικά προς την επιβαλλόμενη μείωση του αριθμού των τραπεζοκαθισμάτων».

Παράλληλα τονίζεται ότι η επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων δεν θα πρέπει να εμποδίζει τη διέλευση πεζών ενώ θα πρέπει να προστατεύεται η διάβαση ατόμων με αναπηρία. Ξεκαθαρίζεται, ακόμα, ότι δεν είναι δυνατή η ανάπτυξη μόνιμων ή προσωρινών κατασκευών καθώς και η εγκατάσταση ηχείων.

Στο πλαίσιο της τροπολογίας καθορίζονται και οι νέοι κανόνες που αφορούν τις αποστάσεις των τραπεζοκαθισμάτων αλλά και τη λήψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους καταναλωτές. Τα μέτρα θα ισχύσουν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ+ΤΟΥΡΙΣΜΟ !!!



Στήριξη εργασίας, μείωση φόρων, τόνωση επιχειρηματικότητας είναι οι τρεις πυλώνες του προγράμματος ύψους 24 δισ. ευρώ στο πλαίσιο τόνωσης της οικονομίας εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού, που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Τα βασικά μέτρα περιλαμβάνουν τα εξής:

Το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ
- Κλειδί του σχεδιασμού είναι το έκτακτο και προσωρινό πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ για την απασχόληση. Όπως δηλώνει και το όνομά του, είναι η σύμπραξη του κράτους και όλων των δυνάμεων της παραγωγής, ώστε να μην χαθούν θέσεις εργασίας μέσα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Το ευνοϊκό καθεστώς του μισθού ειδικού σκοπού επεκτείνεται όχι μόνο στον Μάιο, αλλά και για τον Ιούνιο και τον Ιούλιο για τους κλάδους που έχουν πληγεί περισσότερο.

- Στο εξής, όμως, η επιδότηση της εργασίας σε αναστολή θα συνδυάζεται με τη χρηματοδότηση της πραγματικής απασχόλησης. Οι επιχειρήσεις που είδαν τον τζίρο τους να εξανεμίζεται και τώρα αντιμετωπίζουν χαμηλότερη ζήτηση θα μπορούν, έως τα τέλη Οκτωβρίου, να προσαρμόζουν ανάλογα και τον χρόνο εργασίας των υπαλλήλων τους. Οι τελευταίοι, ωστόσο, αν χρειαστεί να δουλέψουν λιγότερο, θα εξακολουθήσουν να αμείβονται σχεδόν με τον ίδιο μισθό. Και με πλήρως καλυμμένες τις ασφαλιστικές τους εισφορές. Με ποιον τρόπο; Γιατί το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ θα καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της διαφοράς στην αμοιβή. Και, βέβαια, όριο ασφαλείας θα παραμένει ο βασικός μισθός. - Παρατείνονται και όλα τα επιδόματα ανεργίας, ώστε κανείς να μη μείνει απροστάτευτος.

- Το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ χρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα SURE. Σε πρώτη φάση θα κοστίσει 1 δισεκατομμύριο ευρώ. Την 1η Ιουνίου ξεκινά ο Μηχανισμός Ενίσχυσης Απασχόλησης, ο οποίος θα διαρκέσει ως τις 30 Σεπτεμβρίου με επέκταση της χρονικής του ισχύος, εάν και εφόσον χρειαστεί. Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν όλες οι επιχειρήσεις, οι οποίες εμφανίζουν μείωση του τζίρου τους, τουλάχιστον 20%, κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα, ανεξαρτήτως ΚΑΔ.

Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ: ΜΕ ΝΕΑ...ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΟ "ΒΟΗΘΗΜΑ" ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΡΩΝΟ-ΠΛΗΚΤΟΥΣ ΚΟΚΚΙΝΟΥΣ+ΕΝΗΜΕΡΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!

ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ...ΑΛΛΑ ΟΥΣΙΑ ΜΗΔΕΝ ΓΙΑ ΤΟ ΦΛΕΓΟΝ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
Ουσιαστικά αυτό που κάνουν είναι να κερδίζουν λίγο χρόνο πριν την σφαγή του νέου πτωχευτικού !!!




Τι γράφει το protothema.gr που βλέπει και "ομπρέλα προστασίας" για τους δανειολήπτες.... :

«Ομπρέλα προστασίας» για όλους τους δανειολήπτες που έχουν βάλει υποθήκη το σπίτι τους και πλήττονται από την κρίση, εξήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Και όπως αποκαλύπτει η Έκθεση Προόδου που δημοσιοποιήθηκε σήμερα από την Κομισιόν, η κυβέρνηση έχει συζητήσει ήδη με κάθε λεπτομέρεια το σχέδιο με τους θεσμούς και από την 1η Ιουλίου θα λειτουργεί ειδική πλατφόρμα για να υποδεχθεί τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων.

Το σχέδιο αυτό προβλέπει ότι το Κράτος θα επιδοτεί, για ορισμένο χρονικό διάστημα, σημαντικό μέρος των μηνιαίων δόσεων όσων πλήττονται από τις συνέπειες του κορωνοϊού, και έχουν δάνεια με υποθήκη στην πρώτη κατοικία.

Όπως τόνισε ο κύριος Σταϊκούρας παρουσιάζοντας τα μέτρα της γ΄φάσης της Κρίσης (Ιούνιος-Οκτώβριος 2020), το μέτρο θα καλύπτει όλα τα «κόκκινα δάνεια», όχι μόνον δηλαδή αυτά που δημιουργήθηκαν πριν το τέλος του 2018, αλλά και αυτά που μεταγενέστερα – μέχρι σήμερα – προέκυψαν, για τους πολίτες που επλήγησαν από τις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης.

ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΣΤΗΝ ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

ΤΡΑΠΕΖΑ ΛΗΣΤΕΥΕ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 4,5% ΕΝΩ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ 2%
Κανόνες, προκειμένου τα τραπεζικά επιτόκια των δανειακών συμβάσεων να ακολουθούν πιστά τις αυξομειώσεις των επιτοκίων που αποφασίζει η Ευρωπαΐκή Κεντρική Τράπεζα, ορίζει απόφαση του Αρείου Πάγου η οποία εκδόθηκε την περασμένη εβδομάδα και ανοίγει το δρόμο σε χιλιάδες δανειολήπτες για επανυπολογισμό των δόσεων τους και αναδρομικά !!!



Στην πράξη το Ανώτατο Δικαστήριο ορίζει ότι οι μεταβολές των επιτοκίων της ΕΚΤ, που αποτελούν και τα επιτόκια βάσης στα τραπεζικά δάνεια, θα πρέπει να ακολουθούνται πιστά από τις τράπεζες, βάζοντας κανόνες σε ένα θέμα, για το οποίο αποδεικνύεται ότι ακόμη και σήμερα, το τοπίο δεν ήταν σαφές.

Στην απόφαση που αφορά πολυετή δικαστική υπόθεση για στεγαστικό δάνειο, το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι κακώς υπήρχε τόσα χρόνια στη σύμβαση ένας Γενικός Όρος Συναλλαγών, σύμφωνα με τον οποίο η τράπεζα δικαιούνταν να μην ακολουθεί πιστά την όποια κάθε φορά μεταβολή του επιτοκίου ΕΚΤ ως επιτοκίου βάσης.

Στο συγκεκριμένο δάνειο το επιτόκιο βάσης ήταν 2,5% και το τελικό επιτόκιο που καλούνταν να πληρώσει ο πελάτης ανέρχονταν σε 4,5%. Ενώ τα τελευταία χρόνια, το επιτόκιο βάσης μειώνονταν συνεχώς, έχοντας σήμερα σχεδόν μηδενιστεί (0,05%) - γεγονός που σημαίνει ότι ο πελάτης θα έπρεπε να πληρώνει ένα τελικό επιτόκιο της τάξης του 2%- εντούτοις εκείνος συνέχιζε να χρεώνεται με το αρχικό επιτόκιο. Κι αυτό, καθώς η συγκεκριμένη τράπεζα αύξανε το συμβατικό επιτόκιο, αντί να το μειώνει, επικαλούμενη τον Γενικό Όρο Συναλλαγών.

ΤΟ «ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΝΟ» ΝΑΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ...ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ !!!




Το παρασκήνιο και οι τέσσερις «φωνές» του ΣΥΡΙΖΑ στην ΤτΕ που είπαν το ομόφωνο «ναι» για τον Γιάννη Στουρνάρα


Μπορεί η ανανέωση της θητείας του Γιάννη Στουρνάρα να προκάλεσε τα ειρωνικά και πικρόχολα σχόλια του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά οι τέσσερις «φωνές» του κόμματος στο Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας της Ελλάδος προτίμησαν να τηρήσουν διαφορετική στάση, λέγοντας αναφανδόν το «ναι» στην επανεκλογή του Διοικητή…

Εξέλιξη που έρχεται να καταδείξει ότι μάλλον «έμπλεξαν οι γραμμές» της Κουμουνδούρου, προκαλώντας έναν ιδιότυπο διχασμό απόψεων για τον κεντρικό Έλληνα τραπεζίτη. Τον διαχρονικά πιο αγαπημένο… στόχο τόσο του Αλέξη Τσίπρα όσο και πολλών άλλων αξιωματούχων της κυβέρνησής του.

ΚΑΙΝΕ ΟΙ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ 11770 ΤΗΣ ΔΕΗ !!!



«Βροχή» παραπόνων για τις τσουχτερές χρεώσεις του 11770

«Την χρέωση του 11770 δεν την επιβάλλει η εταιρεία αλλά οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι» απαντά η ΔΕΗ στις καταγγελίες και τα παράπονα δεκάδων καταναλωτών σχετικά με την τιμολόγηση των υπηρεσιών εξυπηρέτησης πελατών.

Το 11770 είναι ένας πενταψήφιος αριθμός που διαχειρίζεται η Wind και χρησιμοποιεί η ΔΕΗ για να έχει το δικό της κέντρο εξυπηρέτησης πελατών (call center). Αντίστοιχα πενταψήφια νούμερα, εξυπηρετούν και δεκάδες άλλες υπηρεσίες σε άλλους τομείς (τράπεζες κ.α). Επειδή μάλιστα δεν ανήκουν στα νούμερα κοινωνικής ευθύνης που οι κλήσεις είναι χαμηλές ή χωρίς ατέλεια τιμολογούν τους πελάτες με διαφορετικές ταρίφες, συχνά πολύ υψηλές.

Μέσω του 11770, η ΔΕΗ παρέχει μια σειρά από υπηρεσίες τηλεφωνικής εξυπηρέτησης, στις οποίες περιλαμβάνονται από διακανονισμούς λογαριασμών, νέα συμβόλαια και αλλαγή στοιχείων μέχρι οδηγίες για ηλεκτρονικές πληρωμές και εξόφληση λογαριασμών, κάτι που υιοθετήθηκε μέσα στην κρίση και αξιοποίησαν χιλιάδες καταναλωτές.

Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ POS ΖΗΤΟΥΝ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ !!!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΡΑΜΑΣ
Τράπεζες απαιτούν από επαγγελματίες να πληρώσουν χαράτσια, την ώρα που εκείνοι είχαν τα μαγαζιά τους κλειστά ή να υπολειτουργούν εξαιτίας του lockdown του κορωνοϊού !!!



Καταγγελία ότι η Συνεταιριστική Τράπεζα Δράμας (πρώην Έβρου) χρεώνει ξαφνικά 60 ευρώ ετησίως για το POS !!!

Μια σοβαρή καταγγελία από επαγγελματία της Ορεστιάδας που αφορά τις πρακτικές της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δράμας (πρώην Έβρου η οποία… απορροφήθηκε από την συγκεκριμένη), η οποία εντελώς ξαφνικά χρεώνει 60 ευρώ ετησίως σε όσους χρησιμοποιούν τα μηχανήματα POS που χρησιμοποιούν, πέρα από την κανονική προμήθεια της.

Όπως μάλιστα επισημαίνει, ενημερώθηκε από την Τράπεζα με ένα απλό SMS, με το κατάστημα κλειστό λόγω του κορονοϊού, πως θα του χρεώσουν 30 ευρώ για το πρώτο 6άμηνο του 2020 στις 15 Μαίου. Χωρίς να ενημερωθεί και να ερωτηθεί στην αρχή της χρονιάς, γιατί μπορεί να αποφάσιζε να σταματήσει την χρήση του POS της συγκεκριμένης Τράπεζας, με την οποία εξακολουθούν να συνεργάζονται αρκετοί επαγγελματίες και επιχειρηματίες του Έβρου, επειδή την θεωρούν ως μια συνέχεια της πάλαι ποτέ υπάρχουσας Συνεταιριστικής Τράπεζας Έβρου, η οποία πλέον έχει ¨εξαφανιστεί” και δεν υφίσταται πουθενά. Όπως μάλιστα συμπληρώνει ο ίδιος επαγγελματίας, έχει παράλληλα και POS της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία χρεώνει μόνο την προμήθεια και όχι τέτοιο… χαράτσι.

Η καταγγελία αναφέρει:

ΧΡΕΗ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ: ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΛΗΘΥΝΟΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΑ 50€ !!!

ΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΤΑ 106 ΔΙΣ ΕΥΡΩ
Αύξηση του αριθμού των οφειλετών παρατηρείται στην κατηγορία με χρέη μικρότερα από 50 ευρώ, καθώς προστέθηκαν 44.027 οφειλέτες εκ των οποίων οι 23.891 έχουν χρέη μικρότερα από 1 ευρώ !!! Αντίθετα, μείωση κατά 22.051 πρόσωπα παρατηρείται στον αριθμό των οφειλετών με χρέη μεταξύ 500 και 10.000 ευρώ !!!





Πάνω από 23.000 οφειλέτες έχουν χρέη στην εφορία μικρότερα του… 1 ευρώ! Αυτό δείχνουν τα αποκαλυπτικά στοιχεία που επεξεργάστηκε το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής από τα οποία προκύπτει ότι η κυβέρνηση κόβει χρέος από περιπτώσεις επιχειρήσεων και οφειλετών που δεν υπάρχει περίπτωση να πληρώσουν ποτέ. Αυτό είναι το συμπέρασμα που προκύπτει από την έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής όπου στο πρώτο τρίμηνο του 2020 οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ιδιωτών και φυσικών προσώπων προς το κράτος μειώθηκαν κατά 2,4 δις. Ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019. Και όχι μόνο αυτό, αλλά σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2019, τα χρέη «ανεπίδεκτης» εισπραξιμότητας από το κράτος μειώθηκε περαιτέρω σχεδόν κατά μισό δις. Ευρώ και για την ακρίβεια 414,8 εκατ. ευρώ. Το πραγματικό ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο λοιπόν, διαμορφώνεται για το πρώτο τρίμηνο 2020 στα 83,7 δισ. ευρώ.

Πάντως, το συνολικό ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, διαμορφώθηκε στα 105,8 δισ. ευρώ, αυξημένο κατά 1,5 δισ. ευρώ σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2019 και κατά 204,4 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2019. Η αύξηση αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου οι εκροές από το συνολικό ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο, δηλαδή οι εισπράξεις και διαγραφές ληξιπρόθεσμων οφειλών (1,8 δις ευρώ), ήταν λιγότερες από τις εισροές, δηλαδή τη δημιουργία νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών (2 δις ευρώ).

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟ, ΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΑΦΜ & ΕΝΑΡΞΗ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΜΕ...ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΗ !!!



Ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής τόνισε τη σημασία για τη νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, myaadelive, μέσα από την οποία μπορούν οι πολίτες να χορηγούνται κλειδάριθμο μέσω βιντεοκλήσης.

Όπως εξήγησε, ο κάθε πολίτης έχει τη δυνατότητα να πάρει κλειδάριθμο μέσω της αυτοματοποιημένης διαδικασίας. Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, μπορεί να κλείσει ραντεβού με κάποιον εκπρόσωπο του οργανισμού στην ψηφιακή πύλη και δείχνοντας την ταυτότητά του, να χορηγείται τον κλειδάριθμο.

«Στο επόμενο διάστημα θα ενσωματώσουμε δυο ακόμα σημαντικές υπηρεσίες, τη χορήγηση ΑΦΜ και την έναρξη ατομικής επιχείρησης», ανέφερε.

2 ΜΕΡΕΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ...ΝΕΑ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ;;;



Σε κρίσιμο στάδιο βρίσκονται οι συνομιλίες της κυβέρνησης της Αργεντινής με τους πιστωτές της, με τη διορία να φτάσουν σε μια συμφωνία να εκπνέει στις 22 Μαΐου.

Ωστόσο, ο υπουργός Οικονομίας της Αργεντινής, Martin Guzman, υπαινίχθηκε ότι οι συνομιλίες με τους διεθνείς πιστωτές είναι πιθανό να συνεχιστούν πέρα ​​από την επικείμενη προθεσμία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαρρέονται στο διεθνή Τύπο, υπάρχουν αυξημένες ελπίδες ότι η χώρα της Νότιας Αμερικής θα είναι σε θέση να αποφύγει την ένατη χρεοκοπία της - τουλάχιστον για τώρα.

«Είμαστε της άποψης ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα παράτασης της προθεσμίας, ώστε να μπορέσουμε τελικά να κάνουμε τις απαραίτητες τροποποιήσεις και να επιτύχουμε μια βιώσιμη συμφωνία με τους πιστωτές μας», δήλωσε ο Guzman.

ΥΠΕΝ: ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΕΥΑΛΩΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΠΟΥ ΚΟΠΗΚΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΓΙΑ ΧΡΕΗ !!!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 1.000 ΕΥΑΛΩΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ, ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ
Δείτε ποια είναι τα εισοδηματικά κριτήρια.




Την απόφαση για επανασύνδεση της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος στα οποία έχει γίνει αποσύνδεση της ηλεκτρικής παροχής λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών, που αποδεδειγμένα αδυνατούν να εξοφλήσουν, λόγω πανδημίας έλαβε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ). 

Στο πλαίσιο αυτό, με κοινή απόφαση που υπογράφουν ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γεράσιμος Θωμάς, κι ο υφυπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης, επεκτείνεται και επικαιροποιείται η ρύθμιση, στη βάση της οποίας είχε συσταθεί (με νόμο του 2017) Ειδικός Λογαριασμός του ΔΕΔΔΗΕ για επανασυνδέσεις ευάλωτων νοικοκυριών που έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών

Οι δικαιούχοι

Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις, δικαιούχοι του ειδικού αυτού βοηθήματος επανασύνδεσης θα είναι τα νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος που είχαν αποσυνδεθεί από το δίκτυο έως και τις 30 Απριλίου 2020. Εκτιμάται ότι από τη ρύθμιση θα επωφεληθούν περίπου 1.250 ευάλωτα νοικοκυριά. 

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία, η αρμοδιότητα εξέτασης των αιτημάτων επανασύνδεσης έχει εκχωρηθεί στην αυτοδιοίκηση, και συγκεκριμένα σε επιτροπές που αποτελούνται από εκπροσώπους της δημοτικής αρχής, του ΔΕΔΔΗΕ και του προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας. 

Οι εν λόγω επιτροπές αξιολογούν την οικονομική και περιουσιακή κατάσταση των αιτούντων και χορηγούν το ειδικό βοήθημα, εφόσον η αποσύνδεση αφορά την κύρια κατοικία και ταυτόχρονα ικανοποιούνται κατά βάση τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, όπως αναφέρονται στην απόφαση υπαγωγής στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ).

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΤΕΠΙΧ !!!



Ανοίγει εκ νέου το Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (https://www.ependyseis.gr/mis) για τη συνέχιση της υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα ΤΕΠΙΧ ΙΙ και οι διαθέσιμοι πόροι του προγράμματος αυξάνονται κατά 300 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σήμερα, Τετάρτη 20 Μαΐου, και ώρα 12:00μ.μ. ανοίγει το Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (https://www.ependyseis.gr/mis) για τη συνέχιση της υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα ΤΕΠΙΧ ΙΙ και θα παραμείνει ανοιχτό έως την Πέμπτη 28 Μαΐου και ώρα 12:00μ.μ. (Προηγούμενη περίοδος υποβολής: 28/4 έως 6/5).

Γ.ΖΑΒΒΟΣ: ΔΕΝ ΠΑΓΩΝΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΗΡΑΚΛΗΣ !!! ΣΤΙΣ ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΗΠΗΡΕΤΟΥΜΕΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Κορυφαία πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης για τη μείωση των κόκκινων δανείων χαρακτήρισε το σχέδιο Ηρακλής ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζαββός. Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλη Κατρίνη, ο υφυπουργός σημείωσε πως «δεν είναι ακριβές ότι παγώνει το σχέδιο Ηρακλής έως το 2021».

Συνέχισε τονίζοντας: «Επιλέξαμε τον Ηρακλή για να μην επιβαρυνθεί ο Έλληνας φορολογούμενος» και επεσήμανε ότι το σχέδιο έχει την υποστήριξη όλης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παράλληλα τόνισε πως «η λύση αυτή είναι η λιγότερο εποπτικά κοστοβόρα».

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ...ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ !!!



Αποτελεί αναμφίβολα την ατμομηχανή της ευρωπαϊκής οικονομίας, έστω κι αν προέβαλε βέτο σε κάθε ευεργετικό μέτρο για την αντιμετώπιση της προηγούμενης κρίσης, έστω κι αν τηρεί εν μέρει παρεμφερή στάση ακόμη και τώρα παρά τον οικουμενικό χαρακτήρα της νέα κρίσης. Εχει επωφεληθεί τα μέγιστα από την ίδια την κρίση χρέους της Ευρωζώνης, που οδήγησε το κόστος δανεισμού της σε αρνητικό πρόσημο όταν κάποιοι εταίροι της είχαν αποκλειστεί από τις αγορές.

Εχει πλεονάσματα που δεν είναι παρά η άλλη όψη των ελλειμμάτων των εταίρων της. Εχει ωφεληθεί ποικιλοτρόπως από το ευρώ, που μερίμνησε να το σχεδιάσει με πρότυπο το δικό της νόμισμα και με τους κανόνες που τη συμφέρουν. Είναι πλέον κοινό μυστικό πως η Γερμανία έχει προσποριστεί οφέλη εις βάρος των εταίρων της. Και τώρα φαίνεται πως θα γίνει ξανά το ίδιο.

Αυτή τη φορά, όχημα μέσα από το οποίο θα επωφεληθεί η Γερμανία εις βάρος των εταίρων της γίνεται η απόφαση της Κομισιόν να αναστείλει προσωρινά και λόγω της πανδημίας την απαγόρευση των κρατικών ενισχύσεων. Πρόκειται για τον ακρογωνιαίο λίθο της ευρωπαϊκής πολιτικής ανταγωνισμού, που διασφαλίζει ότι δεν θα έχουν οι επιχειρήσεις της μιας χώρας-μέλους της Ε.Ε. αθέμιτο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα χάρη στη στήριξη του κράτους.

Το κίνητρο της Κομισιόν είναι να δώσει στα κράτη-μέλη της Ε.Ε. τη δυνατότητα να στηρίξουν τις χειμαζόμενες επιχειρήσεις τους, πολλές από τις οποίες ήρθαν στα πρόθυρα της πτώχευσης και επιπροσθέτως να τις προστατεύσει από ξένους ομίλους που τις επιβουλεύονται.

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΤΟ ΚΟΡΩΝΟ-ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ !!!


ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ ΠΛΕΟΝ Η ΣΤΕΓΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!! ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΤΡΩΝΕ ΣΧΕΔΟΝ ΤΟ ΜΙΣΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΑΡΩΝΕΙ ΣΤΙΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΕ...
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat και τα οποία προσοχή αφορούν το 2018, στην Ελλάδα το 39,5% του πληθυσμού υποχρεώνεται να ξοδεύει πάνω από το 40% του διαθέσιμου εισοδήματός του για έξοδα σχετικά με το ακίνητο στο οποίο διαμένει !!!






Βραχνάς για 4 στους 10 Ελληνες τα υψηλά έξοδα στέγασης


Μια αρνητική πρωτιά κατέχει σταθερά η Ελλάδα στο σύνολο της Ε.Ε. (αλλά και της Ευρώπης γενικά) αναφορικά με την οικονομική επιβάρυνση των νοικοκυριών για δαπάνες που σχετίζονται με τη στέγασή τους. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat πριν από λίγες ημέρες και τα οποία αφορούν το 2018, στην Ελλάδα το 39,5% του πληθυσμού υποχρεώνεται να ξοδεύει πάνω από το 40% του διαθέσιμου εισοδήματός του για έξοδα σχετικά με το ακίνητο στο οποίο διαμένει. Πρόκειται για ποσοστό τετραπλάσιο του ευρωπαϊκού μέσου όρου, που δεν ξεπερνά το 9,6% στην Ε.Ε. των «27».

Το όριο του 40% του εισοδήματος έχει τεθεί ως σημείο αναφοράς, καθώς όταν ξεπερνιέται τότε θεωρείται ότι ένα νοικοκυριό είναι υπερβολικά επιβαρυμένο οικονομικά. Ως έξοδα για την κατοικία λογίζονται, μεταξύ άλλων, το ενοίκιο, οι φόροι που σχετίζονται με την κατοχή ακινήτου, οι δαπάνες ΔΕΚΟ (ύδρευση, ηλεκτροδότηση, τηλεπικοινωνίες), τα έξοδα θέρμανσης και επισκευές / συντηρήσεις.

Εν ολίγοις, τέσσερις στους δέκα Ελληνες καλούνται να δαπανήσουν ποσά που κρίνονται υπερβολικά σε σχέση με το εισόδημά τους για να καλύψουν την πιο βασική ανάγκη, τη στέγαση, δείγμα της καταστροφικής πολιτικής των τελευταίων ετών.

ΜΠΟΥΚΩΜΕΝΑ ΑΠΟ ΚΡΑΤΙΚΗ & ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΜΜΕ: ΕΤΣΙ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ !!!


Τρίτη 19 Μαΐου 2020

ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΝΟΙΓΜΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ ;;;



Το ενδεχόμενο να ανοίξουν νωρίτερα από τις 29 Ιουνίου τα γυμναστήρια συζητήθηκε κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε η διοίκηση του Πανελληνίου Συνδέσμου Γυμναστηρίων με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση.
Συγκεκριμένα όπως σημείωσε στο insider.gr o Δώρος Κλεοβούλου, Γενικός Γραμματέας του Πανελληνίου Συνδέσμου Γυμναστηρίων, «ο υφυπουργός μας διαβεβαίωσε ότι το θέμα βρίσκεται πλέον στον Πρωθυπουργό προκειμένου τα γυμναστήρια να ανοίξουν νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό».

Ο κ. Κλεοβούλου εκτιμά μάλιστα ότι η επαναλειτουργία θα οριστεί τελικά αρκετά νωρίτερα από την 29η Ιουνίου ενώ προσθέτει πως τα υγειονομικά πρωτόκολλα είναι έτοιμα και θα αποσταλούν άμεσα στους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΪΟ !!!




Δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ποσού 534 ευρώ για τον Μάιο 2020 είναι οι εργαζόμενοι, των οποίων η σύμβαση εργασίας συνεχίζει να τελεί σε αναστολή, σε επιχειρήσεις-εργοδότες που δεν θα επαναλειτουργήσουν, κατά τον Μάιο 2020, με εντολή δημόσιας αρχής.

Επίσης, οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις-εργοδότες που είτε πλήττονται σημαντικά και έχουν θέσει σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας μέρους ή του συνόλου των εργαζομένων τους είτε επαναλειτουργούν, μετά την άρση της αναστολής λειτουργίας τους, με εντολή δημόσιας αρχής, για τον Μάιο 2020, είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, κατ΄αναλογία των ημερών παράτασης αναστολής των συμβάσεων εργασίας τους, σύμφωνα με τους σχετικούς πίνακες της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας, που έχει δημοσιευθεί, με βάση υπολογισμού το ποσό που αντιστοιχεί στις 30 ημέρες και ανέρχεται στα 534 ευρώ (υπολογισμός ποσού αντιστοίχισης κατά ημέρα 17,8 ευρώ).

Η αποζημίωση ειδικού σκοπού είναι ακατάσχετη, αφορολόγητη και δεν συμψηφίζεται με οποιαδήποτε οφειλή.

Διαδικασία λήψης της αποζημίωσης ειδικού σκοπού


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ+ΔΙΑΦΘΟΡΑ: ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ !!!




Τροπολογία διευκολύνει την αρχειοθέτηση υποθέσεων - Διεύρυνση των υποψηφίων για τη θέση του Οικονομικού Εισαγγελέα


Διευρύνεται ο κύκλος των εισαγγελικών λειτουργών που μπορούν να υπηρετήσουν στη θέση του Οικονομικού Εισαγγελέα, με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο «Ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία των Οδηγιών (ΕΕ) 2016/800, 2017/1371, 2017/541, 2016/1919, 2014/57/ΕΕ, κύρωση του Μνημονίου Διοικητικής Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Δικαιοσύνης της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως της Κυπριακής Δημοκρατίας, τροποποιήσεις του ν.3663/2008 (Α΄ 99) προς εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΕ) 2018/1727 και άλλες διατάξεις».

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΩΣ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΕΠΑΦΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΕΩΣ 50€ !!!




Να διατηρήσουν ως τον Σεπτέμβριο στα 50 ευρώ το όριο των ανέπαφων συναλλαγών αποφάσισαν οι τράπεζες, με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών να προχωρεί αύριο, Τετάρτη, στις σχετικές ανακοινώσεις.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του insider.gr, το όριο των 50 ευρώ αναμένεται να διατηρηθεί για τουλάχιστον 4 μήνες ακόμη, με στόχο να επανεξεταστεί μετά το καλοκαίρι. Ωστόσο, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν αποκλείεται το μέτρο να διατηρηθεί ως έχει, ακόμη και μετά την επανεξέτασή του.

Σημειώνεται ότι τις κατευθυντήριες γραμμές δίνουν επί του ζητήματος αυτού τα σχήματα καρτών, όπως Visa και Mastercard, καθώς εγείρονται ανησυχίες για απάτη σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

SSL Certificates