.

Σάββατο 14 Απριλίου 2018

ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΣΕ ΕΚΤ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

ΖΗΤΟΥΝ ΑΥΣΤΗΡΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΩΣΤΕ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΜΕ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΑ ΠΑΛΑΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΟΠΩΣ ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ
Ομάδα βορειοευρωπαϊκών χωρών, υπό την ηγεσία της Γερμανίας, πιέζει ώστε η ΕΚΤ να υιοθετήσει αυστηρό πλαίσιο για τη μείωση του ύψους των παλαιών μη εξυπηρετούμενων δανείων (ΜΕΔ) που βρίσκονται στους ισολογισμούς των τραπεζών, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg.


Τον περασμένο μήνα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε εκδώσει νομοθετική πρόταση για τον περιορισμό των νέων ΜΕΔ, ωστόσο το θέμα των κόκκινων δανείων που έχουν δημιουργηθεί τα περασμένα χρόνια είναι ακανθώδες, εξαιτίας του πολύ μεγάλου ύψους τους.


Το υψηλότερο ποσοστό κόκκινων δανείων στην Ε.Ε. διαθέτουν οι ελληνικές τράπεζες, ενώ οι ιταλικές έχουν συσσωρεύσει επισφάλειες ονομαστικού ύψους 163,6 δισ. ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία της ιταλικής κεντρικής τράπεζας για τον Φεβρουάριο του 2018.

Συνολικά, οι τράπεζες της Ευρωζώνης διέθεταν στα τέλη του τρίτου τριμήνου του 2017 μη εξυπηρετούμενα δάνεια ύψους 793,2 δισ. ευρώ. Η ομάδα των βορειοευρωπαϊκών κρατών στο εποπτικό συμβούλιο της ΕΚΤ πιέζει ώστε να οριστούν πιεστικά χρονικά περιθώρια για τη λήψη προβλέψεων για παλαιά ΜΕΔ. Η Κομισιόν είχε προτείνει τον Μάρτιο την πλήρη κάλυψη με προβλέψεις των νέων ΜΕΔ που δεν διαθέτουν εξασφαλίσεις εντός δύο ετών από τη δημιουργία τους και των ΜΕΔ με εξασφαλίσεις εντός οκτώ ετών.


ΥΕΔΔΕ: ΤΟ ΝΕΟ 24ΩΡΟ "ΣΔΟΕ" ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ !!!

ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΕΠΙ 24ΩΡΟΥ ΒΑΣΕΩΣ, 7 ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΧΩΡΙΚΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ
Νέοι ελεγκτικοί μηχανισμοί από ΑΑΔΕ για φοροφυγάδες.




Σε οργανωτική αναδιάρθρωση και αναβάθμιση του ρόλου της Διεύθυνσης Προγραμματισμού και Αξιολόγησης Ελέγχων και Ερευνών (ΔΙΠΑΕΕ) και των Υπηρεσιών Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ) προέβη η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Η απόφαση αναδιοργάνωσης ελήφθη ύστερα από τη θετική συμβολή των ως άνω υπηρεσιών στον εντοπισμό παραβατικών συμπεριφορών, την καλλιέργεια κλίματος φορολογικής δικαιοσύνης και την ενίσχυση της εθελουσίας συμμόρφωσης και στόχο έχει την καλύτερη διαχείριση και αξιοποίηση πληροφοριών, καθώς και την περαιτέρω βελτίωση της επιχειρησιακής δράσης τους.

Οι Υπηρεσίες Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων συστάθηκαν αρχικά ως μια ενιαία υπηρεσία τον Απρίλιο του 2014, ενώ η παραγωγική λειτουργία της ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του ιδίου έτους. Τον Νοέμβριο του 2015, διαχωρίστηκαν σε τέσσερις (4) περιφερειακές δομές επιπέδου διεύθυνσης με έδρα την Αττική, την Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και το Ηράκλειο Κρήτης, ενώ επιμέρους υποδιευθύνσεις και τμήματα καλύπτουν επιχειρησιακά όλη την επικράτεια. Την ίδια περίοδο δημιουργήθηκε η Διεύθυνση Προγραμματισμού και Αξιολόγησης Ελέγχων και Ερευνών, ως επιτελική υπηρεσία η οποία ανέλαβε τον συντονισμό και την εποπτεία των ΥΕΔΔΕ, των οποίων επιχειρησιακοί στόχοι αποτελούν οι έρευνες και οι μερικοί επιτόπιοι έλεγχοι για την αποκάλυψη και καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, της φοροαποφυγής και της λαθρεμπορίας.


ΣΕ ΜΑΣΤΙΓΑ ΕΧΟΥΝ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΟΙ ΑΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ !!!



Αδέσποτες κληρονομιές: Ένα βάρος που πρέπει να χάσουμε

Πριν λίγες μέρες δημοσιεύτηκαν στοιχεία για τις αποποιήσεις κληρονομιών στη χώρα μας οι οποίες έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ, καθώς πολλοί συμπολίτες μας αρνούνται να αναλάβουν τα βάρη που αυτές συνεπάγονται. Αυτή είναι μία όψη του νομίσματος. Η άλλη είναι ότι πολλοί πολίτες που δεν ενημερώθηκαν εγκαίρως για μία χρεωμένη κληρονομιά, έμπλεξαν σε δικαστικές περιπέτειες με κίνδυνο ακόμα και της δικής τους περιουσίας.

Το ζήτημα αυτό έχει εξελιχθεί σε κοινωνική και οικονομική μάστιγα καθώς στερεί από τους πολίτες περιουσίες, από την οικονομία πόρους και από το κράτος αξιοποιήσιμες ιδιοκτησίες.

Ο Αστικός Κώδικας του 1946, ήταν μία και καινούργια αρχή στα πράγματα της Ελλάδας και αποτύπωνε ταυτόχρονα τις ανάγκες μιας χώρας για επιβίωση, κατεστραμμένη από έναν παγκόσμιο πόλεμο, με τα περισσότερα χωράφια στην ύπαιθρο ακαλλιέργητα και νωπό τον λιμό του 1940. Η οικονομική ανασυγκρότηση της μεταπολεμικής Ελλάδας αναγκαστικά θα περνούσε από την δοκιμασμένη συνεργατική μορφή της οικογενειακής αγροτικής οικονομίας.

Η ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!!

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ;;;
Οι μεγάλες φορολογικές επιβαρύνσεις και οι υψηλές ασφαλιστικές εισφορές ανάγκασαν, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες να κλείσουν τις ατομικές τους επιχειρήσεις ή να συμπράξουν με άλλους για να περιορίσουν τα λειτουργικά τους έξοδα και τις υποχρεώσεις τους προς το Δημόσιο και τα Ταμεία.


Ταυτόχρονα και όπως εκτιμούν στελέχη της φορολογικής διοίκησης έχει αυξηθεί η φοροδιαφυγή από τους επαγγελματίες, με προφανή στόχο να περιορίσουν φόρους και εισφορές. Το φαινόμενο αυτό συνεχίζεται με βάση τα στοιχεία της ΑΑΔΕ. Συγκεκριμένα, τον Ιανουάριο τα έσοδα από την παρακράτηση (20%) από τους ελεύθερους επαγγελματίες μειώθηκαν κατά 12,13% και διαμορφώθηκαν στα 59,26 εκατ. ευρώ έναντι 67,43 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2017.

Παράλληλα, καταγράφεται μείωση των εσόδων και από το τέλος επιτηδεύματος, κάτι που δείχνει ότι αρκετές επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες αναγκάστηκαν να βάλουν «λουκέτο». Τα έσοδα από την ανωτέρω πηγή μειώθηκαν κατά 4,6% συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του 2017.

Η ΕΦΟΡΙΑ ΑΝΑΒΕΙ ΤΟ "ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ" ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΑ ΚΟΥΡΕΜΑΤΑ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ
Χωρίς φορολογική επιβάρυνση των οφειλετών, φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων, θα μπορούν να «κουρεύονται» χρέη προς τις τράπεζες, με νέα νομοθετική ρύθμιση που έφερε το υπ. Οικονομικών στη Βουλή.




ΤΑ ΕΠΙΔΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ & ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ ΚΟΥΡΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ!!!

Σε μια περίοδο, όπου οι τράπεζες, στην προσπάθεια εξυγίανσης των χαρτοφυλακίων τους, έχουν φθάσει στο σημείο να προτείνουν σε οφειλέτες μεγάλα «κουρέματα» ακόμη και των βασικών τους οφειλών (πέραν των εξωλογιστικών τόκων), εύλογος προβληματισμός είχε δημιουργηθεί για τη φορολογική μεταχείριση των «κουρεμάτων».

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, το χρέος που διαγράφεται πρέπει να τυγχάνει φορολογικής μεταχείρισης σαν να πρόκειται για εισόδημα του δανειολήπτη, άρα να πληρώνεται και ο φόρος εισοδήματος που αναλογεί.


ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΑΤΑ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ !!!

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΡΟΩΘΕΙ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ
Ευκολότερη η διεκδίκηση αποζημίωσης από καταναλωτές που έχουν υποστεί ζημία από παράνομες εμπορικές πρακτικές.




Τη δυνατότητα να διεκδικούν αποζημιώσεις συλλογικά σε λιγότερο χρόνο και με μικρότερο κόστος μέσω των λεγόμενων αντιπροσωπευτικών αγωγών, ακόμη και αν ο προμηθευτής του προϊόντος ή της υπηρεσίας βρίσκεται σε άλλο κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, θα έχουν οι καταναλωτές, σύμφωνα με τις αλλαγές που προωθεί η Κομισιόν στη σχετική νομοθεσία. Οι αλλαγές αυτές, που έρχονται μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε από το λεγόμενο Dieselgate, αποτελούν μέρος της νέας συμφωνίας με τους καταναλωτές, του new deal, που ανακοινώθηκε από τον πρώτο αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς και τη Βιέρα Γιούροβα, αρμόδια επίτροπο για θέματα Δικαιοσύνης, Καταναλωτών και Ισότητας των Φύλων.


ΚΑΡΤΕΛ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ: ΕΣΤΗΝΑΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΝΟΜΑΓΑΝ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ !!!

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΑ ΤΩΝ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ !!!


Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;; ΕΛΕΓΚΤΗΣ ΤΗΣ ΔΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΜΕ...OFFSHORE !!!



Τι αποκαλύπτει η fmvoice.gr :

Ο δικαστικός έλεγχος επιβεβαιώνει την δημοσιογραφική έρευνα. Βρέθηκε η offshore ελεγκτή της "εφορίας της αμαρτίας". Τώρα ο έλεγχος της διαφθοράς ξεψαχνίζει εμβάσματα και τραπεζικούς λογαριασμούς. Ποσά και ημερομηνίες.

Αυτά που δεν έβρισκε η υπηρεσία εσωτερικού ελέγχου.


ΓΑΛΛΙΑ: ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΝ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΗΝ AIRBNB !!!

Ο ΔΗΜΟΣ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΝ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΑΠΟ 1.000-5.000 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΟΣΕΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ ΜΕΣΩ AIRBNB ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΧΩΡΗΜΕΝΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ
Άμεση επιβολή προστίμου ζήτησαν οι δημοτικές αρχές του Παρισιού που αφορούν μη καταχωρημένες βραχυπρόθεσμες μισθώσεις από την ιστοσελίδα καταχώρησης Airbnb καθώς και δυο άλλες μικρές εταιρείες.




Την ανακοίνωση έκανε γνωστή αξιωματούχος του δήμου της γαλλικής πρωτεύουσας.Η ακροαματική διαδικασία είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί σε δικαστήριο του Παρισιού στις 12 Ιουνίου.

Η Airbnb είναι μια ιστοσελίδα καταχώρησης, εύρεσης και ενοικίασης καταλυμάτων. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2008 στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια, είναι μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που φέρνει σε επικοινωνία τον οικοδεσπότη με τον πελάτη, ενώ είναι ταυτόχρονα υπεύθυνη για την διεκπεραίωση της διαδικασίας της κράτησης.


ΜΗΤΕΡΑ ΑΦΗΣΕ ΤΑ 4 ΑΝΗΛΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ !!!

ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Μια μητέρα τεσσάρων ανήλικων παιδιών, ηλικίας από 9 ετών το μεγαλύτερο έως και 10 μηνών το μικρότερο, προσήλθε στο Δικαστικό Μέγαρο και εγκατέλειψε τα παιδιά της, έξω από το γραφείο του Εισαγγελέα, λέγοντας ότι δεν μπορεί να τα μεγαλώσει.




Άμεσα κλήθηκε ασθενοφόρο και τα ανήλικα παιδιά διακομίσθηκαν στην παιδιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, κατόπιν εντολής Εισαγγελέα.

Έρευνα για τις συνθήκες που οδήγησαν τη μητέρα σε αυτή της την πράξη διεξάγει και η Aστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας.


ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ: ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΤΩΝ GOLDEN BOYS ΤΟΥ ΟΔΔΗΧ !!!

ΘΑ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΑΦΟΝ ΤΩΝ 4.631 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ
Στη Βουλή με διάταξη μέσα σε άσχετο νομοσχέδιο...




Διάταξη που προβλέπει να αυξηθούν κατά 80% οι μηνιαίες αποδοχές του γενικού διευθυντή και του...αναπληρωτή γενικού διευθυντή του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) περιλαμβάνεται σε... άσχετο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την ενσωμάτωση μιας κοινοτικής οδηγίας, το οποίο αναρτήθηκε χθες το βράδυ στην ιστοσελίδα της Βουλής.

Με την επίμαχη διάταξη ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ και ο αναπληρωτής του θα εξαιρούνται πλέον από το ανώτατο όριο για τις πάσης φύσεως αποδοχές και πρόσθετες αμοιβές ή απολαβές ή σύνταξη που ισχύει για τους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα, δηλαδή τα 4.631 ευρώ (αποδοχές γενικού γραμματέα υπουργείου).



ΠΩΣ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ Η ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΑΠΟ ΓΟΝΕΙΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ !!!



Είναι δυνατή η παραχώρηση κύριας κατοικίας χωρίς επιβολή φορολογίας μέχρι 200 τετρ. μέτρων σε ανιόντες και κατιόντες Α βαθμού (από γονείς προ τέκνα και από τέκνα προς γονείς).

Ο δεχόμενος τη δωρεάν παραχώρηση της κατοικίας έχει τεκμήριο διαβίωσης για τη χρήση της δωρεάν παραχώρησης που δέχεται. Εφόσον το ακίνητο είναι άνω των 200 τετρ. μέτρων, τότε θα φορολογηθεί (τουλάχιστον τεκμαρτά) για την επιφάνεια άνω των 200 τετρ. μέτρων.

Ο φόρος επί του τεκμαρτού εισοδήματος υπολογίζεται ως εξής:


ΕΜΠΟΡΟΥΣ "ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ", ΠΤΩΧΕΥΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΔΡΑΣ ΣΕ ΓΕΙΤΟΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΒΑΖΕΙ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ Η ΕΦΟΡΙΑ !!!

ΕΝΩ ΣΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ 8 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΚΛΑΔΟΙ
Εξαφανισμένοι έμποροι, σχεδιασμένες πτωχεύσεις, επιχειρήσεις που μετέφεραν εικονικά την έδρα τους σε γειτονική χώρα (Βουλγαρία, Κύπρος, Ρουμανία) αλλά και επιχειρηματικοί κλάδοι στους οποίους έχουν καταγραφεί πολλά κρούσματα απάτης και φοροδιαφυγής μπαίνουν στο ραντάρ των φοροελεγκτών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.




Οι έλεγχοι που έχει ξεκινήσει η ΑΑΔΕ γίνονται ταυτόχρονα και σε άλλα κράτη με στόχο την περιστολή της φορολογικής απάτης. Το 2017, ύστερα από πληροφόρηση που προήλθε από την αμοιβαία διοικητική συνδρομή, εντοπίστηκαν 129 ελληνικές «εξαφανισμένες» επιχειρήσεις και πραγματοποιήθηκε αναστολή χρήσης του ΑΦΜ τους στο σύστημα VIES για τη διενέργεια ενδοκοινοτικών συναλλαγών.

Οι οκτώ νέοι κλάδοι που μπαίνουν τώρα στο ελεγκτικό στόχαστρο είναι οι εξής:



ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ: ΦΑΜΠΡΙΚΑ ΑΠΑΤΗΣ ΜΕ ΠΛΑΣΤΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΠΑΚΕΤΑ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΕΙΧΕ ΣΤΗΣΕΙ 40ΧΡΟΝΟΣ !!!

ΜΕ 60 ΕΥΡΩ ΣΟΥ ΠΟΥΛΑΓΕ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ ΣΥΝΔΕΣΗΣ...
Ξεπερνούν τους 2.500 οι χρήστες κινητής που ήταν στο "πελατολόγιο" του.




«Φάμπρικα» απάτης με θύματα εταιρείες κινητής τηλεφωνίας είχε στήσει στο κέντρο της Αθήνας, 40χρονος άεργος και ζούσε…πλουσιοπάροχα. Διαφήμιζε φτηνά πακέτα σύνδεσης στο ίντερνετ, και οι πελάτες χιλιάδες τον… ακολουθούσαν.

Ο απατεώνας είχε δημιουργήσει το δικό του πελατολόγιο που σύμφωνα με πληροφορίες του eReportaz ξεπερνούν τους 2.500 χρήστες κινητής τηλεφωνίας. Πρόσφερε φτηνά πακέτα στους πελάτες του με χρόνο ομιλίας και GB. Μόλις...60 ευρώ έπαιρνε από κάθε πελάτη. Η κομπίνα του απλή και κερδοφόρα. Ζητούσε μόνο φωτογραφία του ενδιαφερόμενου και αμέσως έκανε ηλεκτρονική πλαστογράφηση στοιχείων φοιτητικών πάσων που είχε τις μήτρες τους. Έστελνε τα στοιχεία τους σε ψηφιακή μορφή στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και ενεργοποιούσαν τα φοιτητικά… πακέτα σύνδεσης.


ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ: ΚΑΙ Η...ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΟΠΛΟ ΣΤΗ "ΦΑΡΕΤΡΑ" ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ !!!

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤ
Στη συμβολή των τεχνολογιών ψηφιακής χαρτογράφησης στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, σε χώρες όπως η Ελλάδα και οι Ηνωμένες Πολιτείες, αναφέρεται η έκθεση «Δημοσιονομικό Παρατηρητήριο» (Fiscal Monitor) του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.




Στο κεφάλαιο «Ψηφιακή Διακυβέρνηση» της έκθεσης γίνεται αναφορά στις νέες δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει η τεχνολογία για τη φορολόγηση των ακίνητων στις αναπτυσσόμενες οικονομίες.


ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΛΕΠΕΤΕ !!!

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ 82 ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Η μηνυτήρια αναφορά των 82 ανατέθηκε στις 30 Μαρτίου 2018 στον αρμόδιο Εισαγγελέα Διαφθοράς.




Στο στόχαστρο της Εισαγγελίας Διαφθοράς μπαίνει η υπόθεση της διαχείρισης των...
αποθεματικών του «Λογαριασμού Επικουρήσεως Προσωπικού Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος» (ΛΕΠΕΤΕ), έπειτα από ονομαστική μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν 82 συνταξιούχοι της Τράπεζας μέσω του δικηγόρου Γιάννη Κυριακόπουλου.

Πρόκειται για την μηνυτήρια αναφορά (ABM: Γ2018/54) την οποία με την οποία ζητούσαν από τις εισαγγελικές αρχές να διερευνήσουν τη διάπραξη τυχόν ποινικών ευθυνών αλλά και διάπραξη αδικημάτων για την κατάσταση στην οποία έχει φτάσει σήμερα το ΛΕΠΕΤΕ.

Ολα δείχνουν πως οι θεσμοί και η κυβέρνηση Τσίπρα δεν έχουν πεί την τελευταία τους λέξη για το μέλλον της διοίκησης της Εθνικής που πηγαίνει απο την μια παλινωδία στην άλλη και όπως φαίνεται μαζί με τη ΔΕ/ΛΕΠΕΤΕ ,οι οποίοι υπόγραψαν την έγκριση για το ταμείο στον ισολογισμό του 2017 της Εθνικής Τράπεζας, θα βρεθούν αντιμέτωποι και με ποινικές διώξεις.

Στον εισαγγελέα διαφθοράς η μηνυτήρια αναφορά


ΠΗΓΑΣΟΣ: ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΔΩΣΑΝ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ 77.000.000€ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΔΟΚΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ...886.000€ ΑΠΟ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;;
Πολλαπλός πλειστηριασμός θυγατρικών εταιρειών της Πήγασος Εκδοτική την ερχόμενη Τετάρτη 18 Απριλίου.




Κλείνει και τυπικά το κεφάλαιο της Πήγασος Εκδοτική με τον πολλαπλό πλειστηριασμό των έξι θυγατρικών εταιρειών που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 18 Απριλίου.

Η επισπεύδουσα τράπεζα είναι η Εθνική Τράπεζα που λειτουργεί ως επικεφαλής του ομολογιακού δανείου που είχε δοθεί το 2012 ως αναχρηματοδότηση προηγούμενων δανείων. 

Οι συνολικές απαιτήσεις των τριών τραπεζών που συμμετείχαν στην αναχρηματοδότηση ανέρχονται σε 77.876.720.56 ευρώ. 



ΒΓΗΚΕ ΤΟ ΦΕΚ: ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΑΝΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΛΑ !!!

ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΓΑΛΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΝΕΜΗΘΕΙ ΤΟ "ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΗΜΑ"
Υποχρεωτική η αναγραφή προέλευσης και για το γάλα ιδιωτικής ετικέτας.




Υποχρεωτικά με την ταυτότητά του, (χώρα προέλευσης) θα πρέπει να διατίθεται στην αγορά το γάλα, καθώς με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελου Αποστόλου που δημοσιεύθηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, θεσπίζονται οι λεπτομέρειες εφαρμογής των άρθρων 5 και 7 του ν. 4492/2017 ως προς την υποχρεωτική επισήμανση προέλευσης του γάλακτος στο γάλα και στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Αν και ο νόμος έχει ψηφισθεί από τον Οκτώβριο του 2017, η εφαρμογή του ως προς την επισήμανση του γάλακτος, τίθεται τώρα σε εφαρμογή, καθώς αναμενόταν η έκδοση της απόφασης που θα όριζε τις τεχνικές λεπτομέρειες αναγραφής.

Σύμφωνα με αυτή, (την απόφαση) πλέον σε όλες τις συσκευασίες γάλακτος θα πρέπει να αναγράφονται η χώρα αρμέγματος, η χώρα επεξεργασίας και η χώρασυσκευασίας. Μάλιστα θα πρέπει να αναγράφονται όλες οι χώρες αναλυτικά, ανεξαρτήτως εάν πρόκειται για χώρα ΕΕ ή εκτός ΕΕ, ολογράφως ή με το διεθνώς αναγνωρισμένο ακρωνύμιό τους.


ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΩΗΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΤΗΣ PROTON BANK !!!


ΤΡΑΠΕΖΕΣ : ΗΡΘΕ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ STRESS TESTS ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ... ΑΛΜΥΡΟΣ !!!


Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

ΝΕΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: ΚΑΤΕΣΧΕΣΑΝ ΤΗ ΜΙΣΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟ ΚΟΙΝΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ !!!

ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ-ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΤΑΕΙ Η ΕΦΟΡΙΑ
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2017/10/blog-post_284.html




Οι δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών στην Ελλάδα έχει ξεφύγει. Σύμφωνα τα τελευταία στοιχεία ο αριθμός των φορολογουμένων που τελεί υπό αναγκαστικά μέτρα αυξήθηκε τον Ιανουάριο στους 1.067.857 ανθρώπους. Αυτό που υποτίθεται πως ισχύει είναι πως εάν ο λογαριασμός μπλοκαριστεί – κι έχει δηλωθεί ακατάσχετος – η τράπεζα μπορεί να τραβήξει χρήματα μόνο εάν υπάρχουν μέσα πάνω από 1250 ευρώ. 

Στην περίπτωση της συνταξιούχου Γιώτας Καλομοίρη – Κουμουτσάκη από τη Μεσσηνία ακόμα και τα τυπικά δεν ίσχυσαν και το αποτέλεσμα ήταν, όπως καταγγέλλει η ίδια στον «Ημεροδρόμο», να της αφαιρέσουν τη μισή από τη σύνταξη του Απριλίου, δηλαδή 495 ευρώ! Όπως περιγράφει ο λογαριασμός της ήταν ακατάσχετος από το 2014 και (με βάση και την κίνηση του) δεν είχε μέσα χρήματα πάνω από το όριο που προβλέπεται.

Η κυρία Καλομοίρη, αφού συνειδητοποίησε πως είχαν τραβηχτεί τα χρήματα, έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να διερευνηθεί το ζήτημα. Ύστερα από ερωτήσεις στην Εφορία αλλά και στην τράπεζα (Αlpha bank) το συμπέρασμα ήταν πως τα χρήματα αφαιρέθηκαν λόγω οφειλή του συζύγου της στην Εφορία! Όπως διευκρινίζει η ίδια λογαριασμός ναι μεν είναι κοινός, αλλά – και σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία – ο «ακατάσχετος» λογαριασμός που δηλώνεται μπορεί να είναι είτε ατομικός, είτε κοινός.


ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: ΑΚΟΜΗ 71 ΑΚΙΝΗΤΑ ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Από τους 123 αναρτηθέντες πλειστηριασμούς στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, έως και χθες Τετάρτη, οι 71 ολοκληρώθηκαν με κατακύρωση του ακινήτου, οι 38 ανακηρύχθηκαν άγονοι και οι 14 ανεστάλησαν.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου, από τους αναρτηθέντες έως και χθες πλειστηριασμούς στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ΗΛΣΥΠΛΕΙΣ, δηλαδή από τους 123, οι 14 ανεστάλησαν και θα επαναληφθούν εν ευθέτω χρόνω.



ΚΟΙΝΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΓΓΥΗΣΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΜΕ 38 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΕΚΤ !!!

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΡΕΥΝΑ
Οι οικονομολόγοι της ΕΚΤ διαπίστωσαν πως ένα ταμείο με κεφάλαια 38 δισ. ευρώ θα επαρκούσε για να καλύψει τις εγγυημένες καταθέσεις των πολιτών της Ευρωζώνης, ακόμη κι αν κατέρρεε ταυτοχρόνως το 10% των επισφαλών τραπεζών της.




Αν οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών της Ευρωζώνης συναινέσουν στη δημιουργία κοινού ταμείου ασφάλισης καταθέσεων, οι αποταμιευτές της Ευρωζώνης θα μπορούσαν να διατηρήσουν αλώβητες τις καταθέσεις τους μέχρι τις 100.000 ευρώ, ακόμη και σε μια χρηματοπιστωτική κρίση πιο σοβαρή από εκείνη της διετίας 2007-2009.

Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει η έρευνα που εξεπόνησαν έξι οικονομολόγοι της ΕΚΤ για την ιδέα ενός ενιαίου ταμείου ασφάλισης καταθέσεων. Πρόκειται για τη σημαντικότερη προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης, που όμως προκαλεί τις έντονες αντιδράσεις του Βερολίνου.


ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΦΤΩΧΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΜΕ ΧΡΕΗ ΚΑΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ !!!

ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΡΕΥΜΑ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΦΑΚΕΛΟ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Ήδη από τους 4 αιτούντες οι 2 έχουν πάρει το "πράσινο φως" για επανασύνδεση.




Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δημότες του, απευθύνει κάλεσμα σε εκείνους που δεν έχουν παροχή ρεύματος στα σπίτια τους και τους ζητά να καταθέσουν φάκελο στην αρμόδια επιτροπή, προκειμένου να εξεταστεί το αίτημά τους και οι υπηρεσίες να προχωρήσουν άμεσα στην επανασύνδεση του ηλεκτρικού.

Ο Δήμος Ωραιοκάστρου είναι ένας από τους πρώτους, όχι μόνο σε επίπεδο νομού Θεσσαλονίκης αλλά και πανελλαδικά, που αμέσως μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου για επανασυνδέσεις ρεύματος σε νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα προχώρησε στη συγκρότηση της αρμόδιας επιτροπής, όπως ορίζεται στο άρθρο 36 του νόμου 4508/2017.


ΣΤΑ 2,5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΕΦΚΑ ΠΡΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ & ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ !!!

ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΜΙΛΑΝΕ ;;;
Μπορεί το υπουργείο Εργασίας να ανακοίνωσε πλεόνασμα στον ΕΦΚΑ ύψους 700 εκατ. ευρώ για το 2017, ωστόσο σε αυτό δεν υπολογίζονται οι υπερτριπλάσιες οφειλές του Ταμείου για απλήρωτες συντάξεις, μερίσματα και αναδρομικά παράνομων κρατήσεων σε εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους.




Οι οφειλές του ΕΦΚΑ σήμερα ξεπερνούν τα 2,5 δισ. ευρώ και αφορούν:


Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΗ SIXT ΚΑΙ ΤΑ 6 ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΦΩΤΙΑ !!!



Τι γράφει το mononews.gr :

Ένα ωραίο θέμα που πρέπει να ψάξει ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Ηλίας Ζαγοραίος και η εισαγγελέας Διαφθοράς κ. Ελένη Τουλουπάκη είναι το εξής: Όπως είναι γνωστό το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για την πώληση της SIXT / Lion Rental του επιχειρηματία κ. Βασίλη Θεοχαράκη και της θυγατέρας του κ. Ντένης Θεοχαράκη.

Ο επιχειρηματίας όπως επισημαίνουν γνώστες της τραπεζικής αγοράς λένε ότι χρέωσε την εταιρία με δάνεια που αγγίζουν τα 100 εκατ. ευρώ όταν η αξία των παγίων της εταιρίας (δηλαδή η αξία των αυτοκινήτων που έχει στην ιδιοκτησία της) είναι ζήτημα εάν αγγίζουν τα 20 έως 25 εκατ. ευρώ.


ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟ "ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΑΤΙ" ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΣΕ ΚΛΙΝΙΚΕΣ !!!

ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ ΑΠΟ 15-30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΪΟ
Ο ΕΟΠΥΥ θα ελέγχει σε πραγματικό χρόνο τις νοσηλείες σε ιδιωτικές κλινικές.




Από τον Μάιο μπαίνει σε πλήρη εφαρμογή η διασύνδεση της νοσοκομειακής περίθαλψης από τα ιδιωτικά θεραπευτήρια με τον ΕΟΠΥΥ για την παρακολούθηση των νοσηλειών σε real time, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από στελέχη των κλινικών, θα υπάρξει μια δοκιμαστική περίοδος εφαρμογής του νέου συστήματος από τις 15 έως τις 30 Απριλίου. Η ενημέρωση των εκπροσώπων του χώρου για το "ηλεκτρονικό μάτι” του Οργανισμού στην περίθαλψη των ασφαλισμένων έγινε πριν το Πάσχα στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ, όπου ο διοικητής του Οργανισμού Σ. Μπερσίμης και τα στελέχη του Οργανισμού παρουσίασαν στους εκπροσώπους των συμβεβλημένων παρόχων τις νέες ψηφιακές εφαρμογές που τίθενται το προσεχές διάστημα σε λειτουργία.

Αυτές, πέρα από τη διασύνδεση της νοσοκομειακής περίθαλψης με τον ΕΟΠΥΥ σε πραγματικό χρόνο, αφορούν στην εφαρμογή του συστήματος ηλεκτρονικών εντάσεων επί των περικοπών των μηνιαίων υποβολών, τη λειτουργία του νέου data center του Οργανισμού μέσα στο επόμενο δίμηνο, καθώς και τη χρήση των ιατρικών πρωτοκόλλων.


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΕΧΟΥΝ ΑΦΗΣΕΙ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΓΙΑ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΟΠΕΚΕKΕ !!!

ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ
Από το 2015 από γραφειοκρατικό λάθος έκοψαν το επίδομα(το οποίο δικαιούνταν) για τα δικαιώματα της βασικής ενίσχυσης που δίνεται σε κτηνοτρόφους. Και ενώ το 2016 και 2017 έγιναν εκ νέου οι αιτήσεις που έγιναν δεκτές από τον ΟΠΕΚΕKΕ, ακόμα δεν τους έχει πιστωθεί ούτε ένα ευρώ !!!




"Δεν έχω άλλα δάκρυα να κλάψω" δηλώνει στο Newsit.gr η 34χρονη Δήμητρα Κινικλή, μητέρα τεσσάρων ανηλίκων παιδιών.

Από το 2015 της «έκοψαν» το επίδομα για τα δικαιώματα της βασικής ενίσχυσης που δίνεται σε κτηνοτρόφους. «Ζούμε με δανεικά, δεν έχουμε να ταΐσουμε τα παιδιά μας, πάνε σχολείο με τρύπια παπούτσια».

Ο «γολγοθάς» της 34χρονης μητέρας άρχισε το 2015 από ένα γραφειοκρατικό λάθος, όταν έγινε η αναθεώρηση στην κοινή αγροτική πολιτική από πλευράς υπουργείου. Η Δήμητρα μαζί με τον σύζυγο της κατέθεσαν την αίτηση, με την οποία θα συνεχιζόταν η καταβολή του επιδόματος. Τότε παρουσιάστηκε το πρόβλημα στο σύστημα του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (Ο.ΠΕ.ΚΕ.ΚΕ), βγάζοντας εκτός λίστας εκατοντάδες άτομα, για την ακρίβεια 358.


ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΟ ΚΑΡΤΕΛ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ !!!


Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

ΠΩΣ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΑΡΠΑΞΑΝ ΤΟ 9,7% ΤΗΣ DAIMLER ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ !!!



Θύμα του «κινεζικού επεκτατισμού» προς τη Δύση έπεσε η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Γερμανίας, η Daimler, που κατασκευάζει τα οχήματα Mercedes και χωρίς να το καταλάβει βρέθηκε στην αγκαλιά του «Κόκκινου Δράκου».

Πριν από τρεις εβδομάδες, έγινε γνωστό ότι η ιδιωτική αυτοκινητοβιομηχανία Geely, του κινέζου μεγαλοεπιχειρηματία Λι Σουφού (Li Shufu), ελέγχει πλέον το 9,7% των μετοχών της Daimler. διαθέτοντας κατ’ άλλους 7,5 δισ. ευρώ και κατ’ άλλους 9 δισ. ευρώ.

Με την εξέλιξη αυτή, οι Κινέζοι μετατρέπονται στον μεγαλύτερο μέτοχο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται κάτι τέτοιο… Ξεπέρασαν, μάλιστα, ακόμη και το κρατικό Επενδυτικό Ταμείο του Κουβέιτ, που ήταν μέχρι πρόσφατα ο μεγαλομέτοχος, έχοντας στην κατοχή του το 6,8% των μετοχών της Daimler.

Το περίεργο είναι ότι οι Γερμανοί δηλώνουν έκπληκτοι από την «επίθεση» των Κινέζων, καθώς η εξαγορά δεν έγινε απευθείας, είτε με δημόσια πρόταση, αλλά με τη χρήση των πιο εξελιγμένων «εργαλείων» της καπιταλιστικής αγοράς, όπως με την αγορά ομολογιών, αμοιβαίων κεφαλαίων, που επενδύουν στη συγκεκριμένη γερμανική βιομηχανία, παράγωγα και άλλα επενδυτικά προϊόντα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Daimler να βρεθεί εν μία νυκτί υπό τον έλεγχο του Κινέζου μεγαλοεπιχειρηματία, χωρίς να το καταλάβει κανείς στο Βερολίνο.


ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ: ΟΣΟ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΤΟΣΟ ΘΑ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΟ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΥΣΙΜΩΝ !!!

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ;;;
Ενώ έχει καταντήσει πλέον ανέκδοτο η προαναγγελθείσα απ΄όλους τους αρμόδιους φορείς, "πάταξη του λαθρεμπορίου"...




«Όσο αυξάνονται οι Ειδικοί Φόροι Κατανάλωσης, τόσο θα συμφέρει το λαθρεμπόριο». Με αυτή τη φράση και με αφοπλιστική ειλικρίνεια, έμπειρο στέλεχος των Τελωνειακών Αρχών αναδεικνύει το μεγάλο πρόβλημα στη διακίνηση καυσίμων, απ’ όπου υπολογίζεται ότι τα κρατικά ταμεία χάνουν κάθε χρόνο πάνω από 200 εκατ. Ευρώ.

Το εξοργιστικό είναι ότι ενώ η αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου βενζίνης, πετρελαίου αλλά και υγραερίου έχει γίνει… σημαία εδώ και χρόνια, ενώ ψηφίζονται αυστηρότερες διατάξεις, ενώ έγινε ακόμα και εξίσωση των ΕΦΚ για να χαθεί το κίνητρο- σύμφωνα με την άποψη της Τρόικας- ενώ συγκροτούνται και δημιουργούνται νέα όργανα και επιτροπές, αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος ότι «όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα ημέρες κοσκινίζει».



ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΒΑΖΕΙ Η RYANAIR !!!

ΕΝΩ ΑΠΟ 1/6/2018 ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΠΡΟΣ ΜΥΚΟΝΟ, ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αιτία οι υψηλές χρεώσεις των αεροδρομίων στην Ελλάδα...




Την αναστολή λειτουργίας της βάσης της στα Χανιά αλλά και την ακύρωση δρομολογίων ανακοίνωσε επίσημα η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair. Η απόφαση αποδίδεται από την εταιρεία στην τιμολογιακή πολιτική των ελληνικών αεροδρομίων.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση της Ryanair αναφέρονται τα εξής:

«Η Ryanair, η Νο 1 αεροπορική εταιρία, σήμερα (11 Απριλίου) ανακοίνωσε την μείωση των δρομολογίων εσωτερικού στην Ελλάδα μεταφέροντας αεροσκάφη από την Αθήνα (1) και τα Χανιά (1) σε βάσεις της στη Γερμανία από την 1η Ιουνίου, όπου και επεκτείνει τις υπηρεσίες της.



ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ DIESEL ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ !!!



«Stop» στην κυκλοφορία των παλιών ντίζελ που ταξινομήθηκαν και κυκλοφορούν παράνομα θα επιχειρήσουν να βάλουν τα συναρμόδια υπουργεία. Δείτε το σχέδιο δράσης που θα μπει σε εφαρμογή, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Μεγάλες διαστάσεις φαίνεται πως έχει πάρει το φαινόμενο «νομιμοποίησης» των παλιών ντίζελ στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, επιτρέπεται η ταξινόμηση και κυκλοφορία ντίζελ Ι.Χ. επιβατικών οχημάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αν είναι τεχνολογίας Euro5 ή μεταγενέστερης αντιρρυπαντικής οδηγίας.


ΒΡΕΤΑΝΙΑ: ΣΕ ΗΡΩΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ Ο 78ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΜΑΧΑΙΡΩΣΕ ΔΙΑΡΡΗΚΤΗ !!!

ΚΥΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ
Σε ήρωα έχει αναδειχθεί ένας 78χρονος συνταξιούχος στη Βρετανία, ο οποίος μαχαίρωσε 37χρονο διαρρήκτη που μαζί με συνεργό του εισέβαλε στο σπίτι του, στο νοτιοανατολικό Λονδίνο, με σκοπό τη ληστεία.




Υπερασπιζόμενος τον εαυτό του και την ανάπηρη σύζυγό του, ο 78χρονος μαχαίρωσε τον διαρρήκτη, που τους απειλούσε με κατσαβίδι, ενώ ο συνεργός του κατάφερε να διαφύγει. Οπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, ο 37χρονος διαρρήκτης ήταν μέλος μιας οικογένειας εγκληματιών που έβαζε στο στόχαστρο συνταξιούχους. Η οικογένεια φέρεται ότι έχει αποσπάσει από ηλικιωμένους πάνω από 570.000 ευρώ. 

Ο 78χρονος Ρίτσαρντ Οσμπορν Μπρουκς (φωτό) αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση, ενώ στη Βρετανία αναζωπυρώθηκε ο διάλογος για το δικαίωμα των ιδιωτών να υπερασπίζονται τον εαυτό τους και την περιουσία τους εναντίον των εισβολέων. «Είναι ένας συνταξιούχος που δούλεψε όλη του τη ζωή και πρέπει να ζήσει και να πεθάνει ήσυχα» αναφέρουν πολλοί από τους υπερασπιστές του 78χρονου, ενώ δεν λείπουν κι εκείνοι που θεωρούν ότι στον ηλικιωμένο θα πρέπει να απονεμηθεί μετάλλιο για την πράξη του.


Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΥΝΕΥΘΥΝΗ ΣΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ !!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΩΣ Η DEUTSCHE BANK ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
https://www.kinima-ypervasi.gr/2017/05/deutsche-bank.html



Σύμφωνα με έρευνα το Γερμανικό Ράιχ προμήθευε συστηματικά με όπλα την Οθωμανική Αυτοκρατορία για τη Γενοκτονία των Αρμενίων, ενώ Γερμανοί ανώτεροι αξιωματούχοι φαίνεται να επηρέασαν ιδεολογικά τη μεθόδευσή της.

Οι τουρκικές δυνάμεις φαίνεται να χρησιμοποιούσαν κυρίως όπλα γερμανικής κατασκευής για τη Γενοκτονία των Αρμενίων (1915-1916), σύμφωνα με νέα έρευνα. Η γερμανική βιομηχανία όπλων Mauser, που ήταν ο βασικός προμηθευτής όπλων και στους δύο Παγκόσμιους Πολέμους, είχε πωλήσει όπλα και στην Οθωμανική Αυτοκρατορία για τον σκοπό της επίμαχης γενοκτονίας, η οποία έτυχε και της ενεργούς υλικοτεχνικής και συμβουλευτικής υποστήριξης Γερμανών αξιωματούχων που είχαν σταλεί στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Σύμφωνα με ιστορικούς μεταξύ 1915 και 1926 σκοτώθηκαν 1 με 1,5 εκατομ. Αρμένιοι. Η έρευνα που διεξήχθη από το Global Net-Stop the Arms Trade» (GNSTAT), «η πλειοψηφία των στρατιωτών που μετείχαν στις βιαιοπραγίες ήταν οπλισμένοι με καραμπίνες και τυφέκια Mauser, ενώ οι αξιωματικοί με πιστόλια της ίδιας εταιρείας». Η ίδια έρευνα υποστηρίζει επίσης ότι «οι Γερμανοί που υπηρέτησαν στα γερμανικά στρατεύματα στην Οθωμανική Αυτοκρατορία βοήθησαν ενεργά στην τέλεση δολοφονιών». Πρόκειται για την πρώτη ιστορική υπόθεση που εξετάζει το διεθνές ερευνητικό δίκτυο (GNSTAT), αποτελούμενο από δημοσιογράφους, ακτιβιστές, πληροφοριοδότες, ντοκιμαντερίστες και ειδικούς σε θέματα που έχουν να κάνουν με τις εξαγωγές όπλων.


Το ζήτημα της γερμανικής συνευθύνης



ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ !!! ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ !!! ΠΟΥΛΑΝΕ ΕΚΔΟΥΛΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ !!!


Ο ΑΞΙΟΣΕΒΑΣΤΟΣ Κος ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ !!!


ΣΕ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ :

ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΟΥΣ 4.500 ΟΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ !!!

ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ 30% ΑΠΟ ΤΟ 2010
Την αύξηση των «εκατομμυριούχων» τραπεζικών υπαλλήλων στην Ευρώπη από περίπου 3.500 το 2010 σε περισσότερους από 4.597 το 2016 καταγράφει η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (EBA).




Όπως μεταδίδει το Reuters, τα τραπεζικά στελέχη στην Ευρώπη που κερδίζουν πάνω από 1 εκατ. ευρώ αυξήθηκαν κατά ένα τρίτο σε διάστημα έξι χρόνων μετά την κρίση, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΒΑ που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη.

Τα στοιχεία αναφέρουν πως πάνω από το 50% των στελεχών αυτών εργάζονται στον τομέα της επενδυτικής τραπεζικής, ενώ μικρότερος αριθμός απασχολείται στην λιανική τραπεζική. Εν τω μεταξύ, πάνω από τα τρία τέταρτα των στελεχών που κερδίζουν ετησίως πάνω από 1 εκατ. ευρώ εργάζονται στο Λονδίνο.


ΣΤΑ 237 ΤΡΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΕΚΤΟΞΕΥΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΡΕΟΣ !!!

ΤΟ Δ΄ ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2017
To παγκόσμιο χρέος αυξήθηκε στο ρεκόρ των 237 τρισ. δολαρίων στο τέταρτο τρίμηνο του 2017, υψηλότερα κατά περισσότερο από 70 τρισ. δολάρια, σε σύγκριση με μία δεκαετία νωρίτερα, σύμφωνα με ανάλυση του Institute of International Finance.




Ανάμεσα στις ώριμες αγορές, το χρέος των νοικοκυριών ως ποσοστό του ΑΕΠ χτύπησε υψηλό σημείο όλων των εποχών σε Βέλγιο, Καναδά, Γαλλία, Λουξεμβούργο, Νορβηγία, Σουηδία και Ελβετία.

Πρόκειται για ανησυχητική ένδειξη, την ώρα που τα επιτόκια έχουν αρχίσει να αυξάνονται παγκοσμίως. Η Ιρλανδία και η Ιταλία είναι οι μόνες μεγάλες χώρες όπου το χρέος των νοικοκυριών ως ποσοστό του ΑΕΠ είναι χαμηλότερα από 50%.


ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΦΩΤΙΑ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Με αλματώδεις ρυθμούς αυξάνεται ο αριθμός των πλειστηριασμών από την επόμενη εβδομάδα, καθώς από τους 300 που επισπεύθηκαν ανά εβδομάδα τον Μάρτιο, θα φτάσουν τους 725 την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου.

Σήμερα, πάντως έχουν προγραμματιστεί να βγουν στο «σφυρί» 123 ακίνητα, σε μια ομαλή επάνοδο μετά την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας της πλατφόρμας τη Μεγάλη Εβδομάδα. Την επόμενη εβδομάδα, όμως, έχουν αναρτηθεί 559 πλειστηριασμοί, ενώ για την τελευταία εβδομάδα του μήνα προγραμματίζονται 725 πλειστηριασμοί.

Οι τράπεζες φαίνεται πως είναι αποφασισμένες να επισπεύσουν τη διαδικασία σε μια προσπάθεια να αποδείξουν στους δανειστές, και συγκεκριμένα στον εποπτικό μηχανισμό της ΕΚΤ (SSM) ότι είναι αποφασισμένες να αποσυμφορήσουν τον όγκο των κόκκινων δανείων από τον ισολογισμό τους, δημιουργώντας ταυτόχρονα τις προϋποθέσεις για επανεκκίνηση της αγοράς ακινήτων στη χώρα.


ΣΚΑΕΙ ΤΟ BITCOIN ;;; ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ 65% ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥ !!!

ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΙΧΕ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ PEAK ΤΟΥ ΣΤΑ 19.511 ΔΟΛΑΡΙΑ
«Το Bitcoin, η μεγαλύτερη φούσκα στην ιστορία των αγορών, είναι έτοιμη να σκάσει», προειδοποιεί χαρακτηριστικά η Bank of America.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, όπως εξηγούν οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, πως το κρυπτονόμισμα έχει χάσει πάνω από το 65% της αξίας του από το peak του περασμένου Δεκεμβρίου, οπότε και διαπραγματευόταν στα επίπεδα των 19,511 δολαρίων.

Το «σφυροκόπημα» της Δευτέρας

Τρελή όμως ήταν η κούρσα για το Bitcoin και χθες, Δευτέρα 9 Απριλίου, με το ψηφιακό νόμισμα να πραγματοποιεί βουτιά πάνω από 6% μέσα σε μόλις δύο ώρες και να υποχωρεί κάτω από το «ψυχολογικό φράγμα» των 7.000 δολαρίων.


ΤΟ ΣΚΛΗΡΟ «ΠΟΚΕΡ» ΒΟΡΡΑ-ΝΟΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΚΟΙΝΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ, ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ
Χοντραίνει το παιχνίδι Βορρά-Νότου για τις τράπεζες.




Ο κ. Valdis Dombrovskis, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιος για το ευρώ, δήλωσε ότι οι πολιτικές διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης εισέρχονται σε μια "κρίσιμη φάση" και ότι η αποτυχία θα μπορούσε να αφήσει το έργο ασταθές μέχρι μετά τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το επόμενο έτος.

Ο κορυφαίος ανώτερος υπάλληλος των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών της Ευρώπης προειδοποίησε ότι έχει τελειώσει ο χρόνος για την ολοκλήρωση ενός σχεδίου ενίσχυσης του τραπεζικού συστήματος της ευρωζώνης, καθώς οι εθνικές κυβερνήσεις αντιμετωπίζουν τις ανταγωνιστικές απαιτήσεις μεταρρύθμισης.

Προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, οι κυβερνήσεις έπρεπε να επιτύχουν τον στόχο τους για τη διαμεσολάβηση βασικών συμβιβασμών από μια σύνοδο κορυφής των ηγετών της ΕΕ που θα τεθεί για τον Ιούνιο. "Αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι ουσιαστικά να απελευθερώσουμε πολιτικά τη συζήτηση αυτή", δήλωσε ο κ. Dombrovskis στους Financial Times, προσθέτοντας ότι οι συνομιλίες «προσεγγίζουν ένα είδος endgame».


ΜΕΓΑΛΗ ΜΠΙΖΝΑ ΟΙ ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΕΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ: ΓΕΜΙΣΕ Η ΑΘΗΝΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ !!!

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΞΕΝΩΝ FUNDS ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΚΕΤΑ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
Σε κορύφωση ενόψει της θερινής περιόδου βρίσκονται τα έργα αλλαγής χρήσης και μετασκευής κτηρίων γραφείων σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, τάση που είναι κυρίαρχη σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα, με τα σκήπτρα να κρατά η Αθήνα.




Αναλυτικότερα, ξενοδοχειακή εταιρεία έλαβε το πράσινο φως για την αλλαγή χρήσης των δύο επταώροφων κτηρίων γραφείων που βρίσκονται στην οδό Ερμού 15-17 σε ξενοδοχείο. Το κτήριο που βρίσκεται στον αριθμό 15 του γνωστού εμπορικού δρόμου ανήκει στο Μετοχικό Ταμείο Ναυτικού, ενώ αυτό που είναι στον αριθμό 17 ανήκει σε ιδιώτη. Το project προβλέπει την λειτουργική συνένωση των δύο κτηρίων, την αλλαγή όψης τους και την κατασκευή πισίνας στο τελευταίο δώμα. Εκτιμάται ότι ο προϋπολογισμός της επένδυσης θα είναι της τάξης των 10 εκατ. ευρώ, ενώ η δυναμικότητα της μονάδας υπολογίζεται σε 80 δωμάτια.

Στην οδό Λέκκα 19 στο Σύνταγμα κτήριο επτά ορόφων θα μετασκευαστεί σε επιπλωμένα διαμερίσματα προς βραχυχρόνια μίσθωση.

Στην οδό Ζακυάδων στον Κεραμεικό τεχνική εταιρεία προχωρά στην κατασκευή τετραώροφου κτηρίου κατοικιών, ενώ επιχειρηματική οικογένεια, με μακρά ιστορία στον χώρο της εστίασης, προχωράει στη μετατροπή γραφείων που βρίσκονται στον πέμπτο όροφο κτηρίου στην Πλάκα σε κατοικίες. Στην περιοχή του Ψυρρή σε εξέλιξη βρίσκεται η αλλαγή χρήσης κτηρίου γραφείων σε κατοικίες στους ορόφους και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο ισόγειο και υπόγειο. Στο Κολωνάκι κυπριακών συμφερόντων εταιρεία προχωράει στη μετασκευή τετραώροφου κτηρίου, που χρησιμοποιούνταν ως εκπαιδευτήριο, σε συγκρότημα κατοικιών με εμβαδό 340 τ.μ.


Τρίτη 10 Απριλίου 2018

ΧΑΜΟΣ !!! ΔΕΣ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΘΕ ΛΕΠΤΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ !!!


ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ !!!



της Έλενας Καραγεωργοπούλου,
μέλος Δ.Σ. ΣΣΕΑΠΑΔ*

Από τα «Ηρωικά κορίτσια» της ποιήτριας Μαρίας Ταταράκη, στις «Ακυβέρνητες Πολιτείες» του Στρατή Τσίρκα, αναδύεται η «Αναφορά στον Γκρέκο» του Νίκου Καζαντζάκη• από την ένωση των συναισθημάτων γεννιούνται οι ίδιοι λόγοι για την υπεράσπιση των αρχών και αξιών που ενέπνευσαν τους ανθρώπους των Νόμων να ασχοληθούν με το Δίκαιο, εκείνο που δεσμεύεται από την πολιτική. Από τη σχέση των δύο εννοιών –κατά νομολογιακή διαπίστωση- προηγείται το Δίκαιο.

Σε παλαιά ιστορικά συμβολαιογραφικά Αρχεία έχουμε οι περισσότεροι από εμάς ανακαλύψει πράξεις πώλησης στα χρόνια της γερμανικής κατοχής, συμβόλαια που ακυρώθηκαν αργότερα, γιατί η μεταβίβαση ακινήτου είχε ως αντάλλαγμα έναν τενεκέ λάδι, ή μερικές κονσέρβες φαγητού.

Κάνοντας το άλμα στο σήμερα, η ηφαιστειακή έκρηξη των κατασχέσεων και των μαζικών πλειστηριασμών καθρεφτίζει την κυβερνητική υποταγή στην πολιτική των μνημονιακών δεσμεύσεων, έχοντας εξακοντίσει τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών σε τόπο αναζήτησης. Ταυτόχρονα η εξάπλωση της κατάθλιψης, της αυτοχειρίας, τη μετανάστευσης, της καταρράκωσης του ρόλου του Συμβολαιογράφου ως δημοσίου λειτουργού στην κοινωνία της χώρας- λίκνου της δημοκρατίας και του πολιτισμού, επιβάλλει ως μόνη λύση την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.

Μετά από σχετική Αναφορά, στο προσεχές διάστημα θα διερευνηθούν από την Εισαγγελέα Διαφθοράς τα διαλαμβανόμενα στους χειρισμούς της Διοίκησης του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Αθηνών Πειραιώς Αιγαίου και Δωδεκανήσου, σε ό, τι αφορά τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.


ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΑΣΜΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ !!!

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΣΜΟΥΣ ΣΕ ΧΑΛΥΒΑ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ
Στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών προσέφυγε η Κίνα, για την απόφαση της κυβέρνησης Trump να επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, σύμφωνα με έγγραφο που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από τον ΠΟΕ.




Συγκεκριμένα το Πεκίνο ζήτησε «να αρχίσουν διαβουλεύσεις με την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών» αναφορικά με «ορισμένα μέτρα που έχουν στόχο τα προϊόντα χάλυβα και αλουμινίου», αναφέρεται στο έγγραφο, στο οποίο διευκρινίζεται πως η προσφυγή κατατέθηκε στις 5 Απριλίου 2018.

Εν τω μεταξύ, για μια νέα φάση ανοίγματος της κινέζικης οικονομίας αλλά και για μείωση των δασμών σε εισαγόμενα προϊόντα δεσμεύτηκε ο πρόεδρος της Κίνας, Xi Jinping κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Φόρουμ Boao και ενώ μαίνεται ο εμπορικός πόλεμος Κίνας – ΗΠΑ.



ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ "ΨΩΜΙ" Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ !!! ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ... ΣΚΟΠΙΑ !!!


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 16 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΕΧΑΣΑΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ !!!

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ BLOOMBERG
Περισσότερα από 16 δισ. δολάρια έχασαν αθροιστικά οι Ρώσοι ολιγάρχες από την περιουσία τους τη Δευτέρα, καθώς οι ρωσικές μέτοχες δέχθηκαν το ισχυρότερο πλήγμα από το 2014, εν μέσω κλιμακούμενης έντασης στις σχέσεις της Μόσχας με την Ουάσιγκτον.




Σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg οι απώλειες των 16 δισ. δολαρίων έσβησαν το σύνολο των κερδών, που είχαν αποκομίσει οι Ρώσοι δισεκατομμυριούχοι από τις αρχές του έτους.
Οι 26 από τους 27 Ρώσους επιχειρηματίες, που φιγουράρουν στη λίστα δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, είδαν την περιουσία τους να συρρικνώνεται χθες.

Τις μεγαλύτερες απώλειες (2,25 δισ. δολ.) είχε ο Βλαντιμίρ Ποτάνιν, μεγιστάνας της εξόρυξης νικελίου.



ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ UBER ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ !!!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ UBERPOP
Η Γαλλία έχει το δικαίωμα να κινηθεί νομικά κατά των τοπικών διαχειριστών της εφαρμογής Uber με την κατηγορία της παράνομης διαχείρισης υπηρεσίας ταξί, αποφάνθηκε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο βάζοντας άλλο ένα νομικό εμπόδιο στο startup της Silicon Valley.




Όπως μεταδίδει το Reuters, η υπόθεση αφορούσε τη χρήση από την Uber μη εξουσιοδοτημένων οδηγών στο πλαίσιο της υπηρεσίας UberPOP στη Γαλλία, που έχει έκτοτε ανασταλεί και επομένως δεν θα επηρεάσει τη δραστηριότητα της Uber στη χώρα.

«Τα κράτη-μέλη μπορούν να απαγορεύουν και να τιμωρούν, βάσει ποινικού δικαίου, την παράνομη άσκηση μεταφορικής δραστηριότητας στο πλαίσιο της υπηρεσίας UberPOP, χωρίς να έχουν ενημερώσει προηγουμένως την Κομισιόν για το προσχέδιο του νομοσχεδίου», ανέφερε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Η Uber είχε υποστηρίξει ότι η Γαλλία θα έπρεπε να έχει διεκδικήσει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το νέο νόμο των ταξί, που περιλάμβανε μέτρα για τα ταξί και τις εφαρμογές μετακίνησης, μεταξύ των οποίων ένα που υπαγόρευε πως μόνο τα επίσημα ταξί θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τεχνολογία γεω-τοποθεσίας που θα εμφανίζει τα διαθέσιμα οχήματα.


SSL Certificates