.

Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: ΣΕ ΗΡΩΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ Ο 78ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΜΑΧΑΙΡΩΣΕ ΔΙΑΡΡΗΚΤΗ !!!

ΚΥΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ
Σε ήρωα έχει αναδειχθεί ένας 78χρονος συνταξιούχος στη Βρετανία, ο οποίος μαχαίρωσε 37χρονο διαρρήκτη που μαζί με συνεργό του εισέβαλε στο σπίτι του, στο νοτιοανατολικό Λονδίνο, με σκοπό τη ληστεία.




Υπερασπιζόμενος τον εαυτό του και την ανάπηρη σύζυγό του, ο 78χρονος μαχαίρωσε τον διαρρήκτη, που τους απειλούσε με κατσαβίδι, ενώ ο συνεργός του κατάφερε να διαφύγει. Οπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, ο 37χρονος διαρρήκτης ήταν μέλος μιας οικογένειας εγκληματιών που έβαζε στο στόχαστρο συνταξιούχους. Η οικογένεια φέρεται ότι έχει αποσπάσει από ηλικιωμένους πάνω από 570.000 ευρώ. 

Ο 78χρονος Ρίτσαρντ Οσμπορν Μπρουκς (φωτό) αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση, ενώ στη Βρετανία αναζωπυρώθηκε ο διάλογος για το δικαίωμα των ιδιωτών να υπερασπίζονται τον εαυτό τους και την περιουσία τους εναντίον των εισβολέων. «Είναι ένας συνταξιούχος που δούλεψε όλη του τη ζωή και πρέπει να ζήσει και να πεθάνει ήσυχα» αναφέρουν πολλοί από τους υπερασπιστές του 78χρονου, ενώ δεν λείπουν κι εκείνοι που θεωρούν ότι στον ηλικιωμένο θα πρέπει να απονεμηθεί μετάλλιο για την πράξη του.


Η υπόθεση, που θυμίζει αρκετά εκείνη του 88χρονου από τη Γλυφάδα, ο οποίος άνοιξε πυρ κατά των δύο ατόμων που μπήκαν στο σπίτι του για να τον ληστέψουν, μονοπωλεί τις τελευταίες ημέρες το ενδιαφέρον των βρετανικών ΜΜΕ. Στα social media, μάλιστα, έχει δημιουργηθεί ένα ολόκληρο «κίνημα» υπεράσπισης του ήρωα συνταξιούχου υπό το hashtag #FreeRichardOsbornBrooks, ενώ έχουν «στηθεί» και σελίδες που συγκεντρώνουν χρήματα για τον 78χρονο.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates