.

Σάββατο 13 Μαρτίου 2021

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 14/03/2021

 

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ :

ΞΕΡΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ: ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ !!!

 



Με το hashtag #BoycottGreekMedia αντιδρούν οι χρήστες του Twitter στο όργιο προπαγάνδας και παραπληροφόρησης από τα ελληνικά συστημικά ΜΜΕ το τελευταίο διάστημα, διεθνοποιώντας έτσι το ζήτημα και σε χρήστες εκτός Ελλάδας.

Πέρα όμως από τα δημοσιογραφικά «ανδραγαθήματα» των τελευταίων ημερών, το #BoycottGreekMedia έχει αποτελέσει και πρώτης τάξεως ευκαιρία για τη συλλογή των χειρότερων στιγμών της ελληνικής δημοσιογραφίας τα τελευταία αρκετά χρόνια. Παρακάτω παραθέτουμε μερικές από αυτές.

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ 400€: ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΑΓΟΝΑ ΠΟΥ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ !!!

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Συμπληρώνεται ένας χρόνος από την έναρξη της πανδημίας, οι συνέπειες της οποίας είναι ιδιαίτερα αρνητικές για το δικηγορικό σώμα.

-H κυβέρνηση έκλεισε τα δικαστήρια, χωρίς ad hoc απόφαση της αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής.

-Στέρησε υπέρμετρα από τους πολίτες τη δικαστική προστασία και από τους δικηγόρους την επαγγελματική και οικονομική ελευθερία.

-Η Κυβέρνηση δεν παρείχε στον δικηγορικό κλάδο οποιαδήποτε ουσιώδη οικονομική στήριξη. -Τραυμάτισε το κύρος και την αξιοπρέπειά μας.

-Παραβίασε τις δεσμεύσεις της και

ΤΟ ΔΙΑΒΗΜΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΤΟ 1831 ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

 



γράφει ο Ιωάννης Δ. Παπακωνσταντίνου


Στις 9 Ιουλίου 1831, ο Καποδίστριας απέστειλε στον Lord Palmerston, τότε Υπουργό Εξωτερικών και μετέπειτα πρωθυπουργό της Βρετανίας, ένα βαρυσήμαντο και πολυσέλιδο διάβημα,1 διά του οποίου εγκαλούσε την Αγγλία ευθαρσώς για συνέργεια “ξένων πρακτόρων” (Αγγλίας και Γαλλίας) με εντοπίους μνηστήρες της εξουσίας (Φαναριώτες, προεστώτες κ.ο.κ.), με σκοπό την ανατροπή της Ελληνικής Κυβερνήσεως δια “στασιώδους ῥαδιουργίας” πριν ολοκληρωθεί το εθνοαπελευθερωτικό έργο του Εθνάρχου.

Συγκεκριμένα, ο Καποδίστριας αρχίζει το διάβημά του με μία συνοπτική αναφορά στις προσχηματικές αιτιάσεις της “στασιώδους” αντιπολιτεύσεως (“ἀντιπολιτείας”) εναντίον του, περί δήθεν αυταρχικής και αντιλαϊκής (“δυσκοίνου” και “ἐπαχθοῦς”) διακυβερνήσεώς του, ως εξής:

“Μετ᾿ ἀνεκφράστου λύπης βλέπω ἐκ τῶν πρὸς τὸν Κύριο] Δώκινς [E. Dawkins, Πρόσεδρο τῆς Αγγλίας ἐν Ἑλλάδι] τελευταίων ὁδηγημάτων τῆς ὑμετέρας ᾽Εξοχότητος τὰ ὁποῖα ἰδιοπίστως μοι προσεκοίνωσεν, ὅτι κλίνετε νὰ πιστεύσετε ὅτι ὁ ἐπικρεμάμενος σήμερον εἰς τὴν Ἑλλάδα κίνδυνος προέκυψε κατὰ μέγα μέρος ἐκ τοῦ πολιτεύματος τῆς ἐνεστώσης κυβερνήσεως, χρωματισθέντος, ὡς φαίνεται, πρὸς ὑμᾶς δυσμορφώτατα. Εἶναι, λέγουσι, τὸ πολίτευμα τοῦτο δύσκοινον καὶ πρὸς τὸν λαὸν ἐπαχθές· οἱ ξένοι εἰσβάλλουσιν εἰς ὅλα τὰ ὑπουργήματα· ἡ κατασκοπεία [μυστικὴ ἀστυνόμευσις] εἶναι τὸ κύριον τῆς διοικήσεως ἐλατήριον.

Ἀγνοῶν ἐγὼ ἐπὶ τίνων πραγμάτων στηρίζουσιν οἱ κατήγοροι τὰς κατηγορίας ταύτας, ἐζήτησα μὲν παρὰ τοῦ Κ. Δώκινς διασαφήσεις, ἀλλὰ καὶ ἐξ ὅσων μοι ἔδωκε, δὲν ἔμαθόν τι νεώτερον. Ὅθεν ἔρχομαι ἐπὶ τὰ ἐπόμενα.”

Στη συνέχεια, ο Καποδίστριας προσδιορίζει με παρρησία ποιοί είναι οι πρωτεργάτες της εξυφαινομένης συνομωσίας: Φαναριώτες, πρόκριτοι (κοτσαμπάσηδες και πλοιοκτήτες), πρώην αξιωματούχοι ή υπηρέτες “τοῦ ἐκπνεύσαντος Αλῆ Πασᾶ τῶν Ἰωαννίνων”, άπαντες ιδιοτελώς κινούμενοι, όπως επίσης και ξενοσπουδαγμένοι ημιμαθείς νέοι, που ως (δήθεν) δημοκρατικοί και «φιλελεύθεροι» 2 ήσαν “μέλη τῶν ἐν Γαλλίᾳ καὶ Γερμανίᾳ κρυπτῶν ἑταιριῶν”. Δηλαδή όλοι εκείνοι που οδήγησαν την Ελλάδα εμφυλιακώς στην καταστροφή το 1824-1827 και εν τέλει στο “χεῖλος τοῦ τάφου” το 1827. Ακόμη χειρότερα, ο Καποδίστριας υπαινίσσεται ότι πολλοί εξ αυτών ετέλεσαν αντεθνικές πράξεις, δεδομένου ότι ἐν καιρῷ πολέμου3 απεπειράθησαν να υπονομεύσουν, κατά συρροήν και κατ’ εξακολούθησιν, την διαπραγματευτική θέση της εμπολέμου Ελλάδος έναντι των Μεγάλων Δυνάμεων, διά προσωπικών παραστάσεών τους ενώπιον των Προσέδρων και εκπροσώπων των Προστατίδων Δυνάμεων στην Ελλάδα και διά σωρείας πολιτικώς συκοφαντικών και αντεθνικώς υπονομευτικών “αναφορών” τους σε υπουργούς ξένων κυβερνήσεων, καταχωρισθέντων στα “γραμματοφυλάκια τῶν ὑπουργῶν τῶν συμμάχων Αυλῶν”, ως εξής:

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ: ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

 



Παραγραφή χρέους-Η μοναδική οδός σωτηρίας μας

Της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη


Ολοένα και πιο αδιευκρίνιστα εμφανίζονται τα κριτήρια προτεραιότητας στα καθημερινά δελτία ειδήσεων, με αποτέλεσμα τα κυρίαρχα προβλήματα της χώρας να υποβαθμίζονται ή και να αποσιωπούνται. Έτσι, για αρκετό καιρό, την πρωτοκαθεδρία στην πληροφόρηση είχε η πανδημία, παραχωρώντας την θέση της τις τελευταίες ημέρες στο σκάνδαλο του εθνικού θεάτρου. Τα μεγάλα αδιέξοδα της Ελλάδας, από την έκβαση των οποίων θα κριθεί η επιβίωση ή η εξαφάνιση του Έθνους, που είναι τα εθνικά, η οικονομία και το μεταναστευτικό, περνούν κατά κανόνα σε δεύτερη ή και τρίτη μοίρα. Και πέρα από τη σειρά εμφάνισής τους στα δελτία ειδήσεων, ιδιαιτέρως προβληματική είναι και η επιλογή του τρόπου προβολής τους. Αυτός είναι περιγραφικός, συνοπτικός και βραχυχρόνιων οριζόντων, έτσι που να αποκλείεται η αναζήτηση εξεύρεσης μακροχρόνιων λύσεων, αλλά και η δυνατότητα αξιοποίησης τυχόν ευνοϊκών συγκυριών.

Παρότι δεν είναι ακόμη γνωστό ποιο από τα τρία ακανθώδη αυτά προβλήματα θα μας οδηγήσει στην καταστροφή, αν βέβαια εξακολουθήσουμε να τα ατενίζουμε με τον ίδιο στατικό και δουλοπρεπή τρόπο, στο άρθρο αυτό θα επικεντρωθώ στην οικονομία. Εκτός της ειδικότητάς μου, η επιλογή μου έχει σχέση και με την εμφάνιση πολυσήμαντης ευκαιρίας, που το προσπέρασμά της, με τις παρούσες συνθήκες, θα είναι αυτόχρημα αυτοκτονικό για την πατρίδα μας. Δεν κουράζομαι να επαναλαμβάνω, τον τελευταίο καιρό, ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται ένα βήμα από τον γκρεμό, και είναι κατεπείγουσα η ανάγκη λήψης μέτρων, που να ξεφεύγουν από την πεπατημένη των ανεδαφικών μικροπολιτικών αισιοδοξιών και κυρίως των δεδομένων συμμαχικών εξαρτήσεων.

Δυστυχώς, σήμερα, προσκομίζω μια εμπρηστική αποκάλυψη, που βάζει ταφόπετρα στην οικονομία. Από όσο γνωρίζω, η είδηση αυτή αποσιωπήθηκε από τα ΜΜΕ, ενώ θα όφειλε να τύχει ευρύτατης συζήτησης, προβληματισμού και προσπάθειας αντιμετώπισης της απειλής της. Πρόκειται για το εφιαλτικό πόρισμα μελέτης του Ινστιτούτου Διεθνών Δημοσιονομικών (IIF) της Ουάσινγκτον, που ανεβάζει το χρέος της χώρας μας για το 2020 σε 248,53% του ΑΕΠ μας. Δηλαδή το χρέος μας, που θεωρήθηκε ως μη βιώσιμο στην αρχή της κρίσης, παρότι ήταν μόνον 120% του ΑΕΠ, και οι εταίροι μας στη συνέχεια έσπευσαν να μας εντάξουν στο ΔΝΤ, εμφανίζεται σήμερα υπερδιπλάσιο, σε σύγκριση με το 2010. Πως, άραγε θα το αξιολογήσουν οι εταίροι μας; Προφανώς ως σαφούς πτωχευτικής χροιάς, που δικαιολογεί απολύτως ένα τέταρτο μνημόνιο, ας πούμε μέχρι το έτος 3000; Και να υπενθυμισθεί, ότι το δυσθεώρητο αυτό χρέος του 2020 δεν περιλαμβάνει ακόμη τα σχετικά αποτελέσματα του 2021, μέσα στο οποίο εντατικοποιούνται οι δυσμενείς συνέπειες της πανδημίας, που προφανώς θα το εκτινάξουν σε ακόμη πιο ανεξέλεγκτα ύψη. Καθιερώνεται, έτσι, η πατρίδα μας, ως η πρώτη ευρωπαϊκή αποικία χρέους για απροσδιόριστο πια χρόνο.

ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΣΤΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΚΟΥΣΙΑΣ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑΣ: ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΕ ΓΝΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΗ !!!

 



Με απόφασή του το Μονομελές Πρωτοδικείο Καβάλας (ΜΠρΚαβ 70/2021) έκρινε πως η απαγόρευση περί μη υπαγωγής στη διαμεσολάβηση των υποθέσεων εκούσιας δικαιοδοσίας αναπτύσσει ενέργεια μόνο στις γνήσιες υποθέσεις και όχι και στις μη γνήσιες υποθέσεις εκούσιας δικαιοδοσίας.

Ειδικότερα, οι μη γνήσιες διαφορές εκούσιας δικαιοδοσίας κρίνονται δεκτικές συμβιβασμού, διαιτησίας και διαμεσολάβησης, καθόσον πρόκειται για ιδιωτικές διαφορές που ενέχουν το στοιχείο της αντιδικίας και τα διάδικα μέρη φέρουν την εξουσία διάθεσης του αντικειμένου τους.

Στις μη γνήσιες διαφορές εκούσιας δικαιοδοσίας εντάσσονται και εκείνες που αφορούν στον αποκλεισμό εταίρου και τη λύση ομόρρυθμης εταιρείας με δικαστική απόφαση, καθόσον οι σχετικές διατάξεις δεν εισάγουν ρυθμίσεις αναγκαστικού δικαίου και, συνεπώς, υφίσταται εξουσία διάθεσης του αντικειμένου των σχετικών διαφορών από τα μέρη.

ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ 300 ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ !!! ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ !!!

 


Σε ολόκληρη την Ευρώπη υπάρχει μόνο ένα(1) ίδρυμα κοινωνικού σκοπού, όπως τα Γηροκομεία, το οποίο να έχει στην ιδιοκτησία του περί τα χίλια(1000)ακίνητα, εκ των οποίων δύο έκτασης εκατοντάδων στρεμμάτων στην πιο ακριβή περιοχή των Βαλκανίων και όλα μαζί αμύθητης αξίας. Είναι το Γηροκομείο Αθηνών.

Αυτό το οποίο επισκέφθηκε επιχειρηματίας με σκοπό να το μετατρέψει σε MALL ,ανάλογης “κοπής” με αυτό που νομιμοποιείται τώρα από αυτή την Κυβέρνηση μετά 17 χρόνια παράνομης κατασκευής και λειτουργίας.

Το πλουσιότερο λοιπόν αυτό Ίδρυμα εδώ και χρόνια το κρατούν τεχνητά πτωχευμένο με ένα απίθανο για κράτος δικαίου τρόπο. Η Δικαιοσύνη καταδίκασε ήδη για το φαγοπότι την προηγούμενη αιρετή Διοίκηση, αφού χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν είκοσι(20) χρόνια από τις πρώτες αποκαλύψεις-καταγγελίες για φαγοπότι και ιατρικά πειράματα!

Από τη μία πλευρά λοιπόν το εμποδίζουν να αποκτήσει ακριβή εικόνα της περιουσίας του εξαφανίζοντας μερικές εκατοντάδες ακίνητα.Από την άλλη το εμποδίζουν να νοικιάζει τα εκατοντάδες ακίνητα τα οποία του άφησαν εκατοντάδες συμπολίτες μας γι αυτό το σκοπό.Ώστε να συγκεντρώνει χρήματα για να ανταποκρίνεται στην περίθαλψη όχι 100 και 200 αλλά υπερχιλίων ηλικιωμένων σε καθημερινή βάση.

Επόπτης του Γηροκομείου αυτού είναι κατά το νομικό πλαίσιο ο Δήμος Αθηναίων.

Στα πλαίσια λοιπόν της εποπτείας του οφείλει να εξασφαλίσει την περίθαλψη των ηλικιωμένων με την καλή λειτουργία του Γηροκομείου.

Η Δικαιοσύνη έφτασε στο πρωτοφανές σημείο να πετάξει έξω το Δήμο Αθηναίων γιατί όχι μόνο δεν έκανε τίποτα για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία του Γηροκομείου Αθηνών,αλλά έφτασε στο πρωτοφανές σημείο να ταΐζει τους ηλικιωμένους με εξαιρετικά επικίνδυνα φαγητά του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών!Το έφτασε στο σημείο να το απειλεί η ΔΕΗ με διακοπή ρευματοδότησης και αυτό απετράπη πρόσφατα χάριν στην παρέμβασή μας προς τον Εισαγγελέα.

Προ του τεράστιου κινδύνου ένας εφοπλιστής έκανε επίσημα δωρεά πέντε (5)εκατομμύρια ευρώ. Ποσό αρκετό για να λυθεί κάθε τρέχον πρόβλημα του Γηροκομείου, αλλά και ικανό να δώσει στο Γηροκομείο την δυνατότητα να ανακτήσει τον έλεγχο των ακινήτων του και να βρει τα περίπου τριακόσια εξαφανισμένα ακίνητα.

Η δωρεά, όχι μόνο δεν προχώρησε, αλλά ουδέποτε έγινε αποδεκτή από τον επόπτη Δήμο Αθηναίων και το Γηροκομείο παραμένει ακόμα σε χαοτική κατάσταση ,λίαν επικίνδυνη για την ζωή των ηλικιωμένων.

Στα πλαίσια των καταγγελιών μας ο Εισαγγελέας διέταξε έρευνα και στα πλαίσια αυτά ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδας κατέθεσε μεταξύ άλλων και τα εξής για την απίστευτη εξαφάνιση των ακινήτων και τα χαμένα εκατομμύρια ευρώ:

ΕΦΟΔΟΣ ΣΕ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΠΑΡΑ ΤΟ LOCKDOWN !!!




Νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στην Αθήνα εντοπίστηκε να λειτουργεί με ζωντανή μουσική και θαμώνες εν μέσω lockdown, με τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων να πραγματοποιεί επιχείρηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες πραγματοποιήθηκαν προσαγωγές και συλλήψεις και επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις για την παραβίαση των μέτρων για τον Covid-19.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ !!!

 



Τι μεταδίδει το marketnews.gr :


Οι τράπεζες έχοντας προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό στην εξυγίανση των χαρτοφυλακίων τους από τα «κόκκινα δάνεια» που την τελευταία πενταετία αποτελεί την μεγαλύτερη πρόκληση τους, στρέφονται σταδιακά στην ταχύτερη υλοποίηση του ψηφιακού τους μετασχηματισμού και στο σχεδιασμό της επόμενης μέρας του τραπεζικού συστήματος. Με τον «Ηρακλής ΙΙ» προ το πυλών, παράλληλα με τιτλοποιήσεις και ρυθμίσεις δανείων, οι τράπεζες οδηγούνται στην επίτευξη του πολυπόθητου στόχου για μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, στα μέσα ευρωπαϊκή επίπεδα. Ήδη η Eurobank ανακοίνωσε ότι θα επιτύχει μονοψήφιο δείκτη μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs), κάτω από το 9% το τρέχον έτος και περίπου 6% το 2022 κάτι που θα ανακοινώσουν και οι υπόλοιπες τράπεζες.

Οι αλλαγές στα τραπεζικά καταστήματα ξεκίνησαν

Η στρατηγική των τραπεζών στρέφεται πλέον γύρω από τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με τις συνολικές επενδύσεις, όπως έχει ανακοινωθεί, να προσεγγίζουν το 1 δισ. ευρώ. Η ολοκλήρωση του μετασχηματισμού τους θα έχει ως αποτέλεσμα την ενίσχυση των ψηφιακών δικτύων και την απλοποίηση στη χρήση τους καθώς και την αλλαγή του τραπεζικού καταστήματος που γνωρίζαμε μέχρι πρόσφατα. Αλλαγές που ήδη έχουν φάνει σε πολλά τραπεζικά καταστήματα, καθώς μειώνονται οι θέσεις των γκισέ, αυξάνονται οι θέσεις τραπεζικών στελεχών που αναλαμβάνουν συμβουλευτικές υπηρεσίες και εμπλουτίζονται τα καταστήματα με μηχανήματα εξόφλησης συναλλαγών (ψηφιακές γωνιές).

Όπως ανέφερε η κυρία Χριστίνα Θεοφιλίδη, γενική διευθύντρια λιανικής τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας, σε πρόσφατη παρέμβασή της στο συνέδριο finforum, στο νέο διεθνές τοπίο που διαμορφώνεται η αγορά δεν έχει και τόσο αυστηρά «σύνορα» και «όρια», οπότε οι τράπεζες συγκρίνονται με τις πλατφόρμες όπως το Netflix, η Amazon, το Spotify, και οδηγούνται στο να παρέχουν υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης και παροχής υπηρεσιών.

Μιλώντας για τον ρόλο που θα έχει το δίκτυο των καταστημάτων στην νέα εποχή η κυρία Θεοφιλίδη τόνισε ότι το τραπεζικό κατάστημα είναι το βασικό συστατικό της σχέσης εμπιστοσύνης που δημιουργεί η τράπεζα με τον πελάτη. Παραμένει ένα από τα πιο σημαντικά κριτήρια επιλογής τράπεζας, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, συνεπώς, μπορεί τα δίκτυα των τραπεζών να έχουν περιορίσει την παρουσία τους τα τελευταία χρόνια, όμως δεν πρόκειται να εξαφανιστούν. Σήμερα στην Ελλάδα έχουμε φθάσει σε μία ισορροπία, με τον αριθμό καταστημάτων ανά 1.000 κατοίκους να είναι κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, γύρω στα 20.

60.000.000€ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΝΕΟΦΥΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ !!!

 



Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε ελληνικό καθεστώς ύψους 60 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που πλήττονται από την έξαρση του κορονοϊού.

Το μέτρο εγκρίθηκε βάσει του προσωρινού πλαισίου για τις κρατικές ενισχύσεις.

Το καθεστώς απευθύνεται σε πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που είναι εγγεγραμμένες στο Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων «Elevate Greece», έχουν ξεκινήσει τη δραστηριότητά τους έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020 και των οποίων η δραστηριότητα εμπίπτει σε θεματικούς τομείς συμβατούς με τη Στρατηγική Έρευνας και Τεχνολογίας για την Έξυπνη Εξειδίκευση (RIS3) της Ελλάδας. Το μέτρο απευθύνεται σε όλους τους τομείς πλην του χρηματοπιστωτικού, της πρωτογενούς γεωργίας και των κλάδων της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας.

Η κρατική στήριξη θα δοθεί υπό μορφή άμεσων επιχορηγήσεων. Στόχος του μέτρου είναι να συμβάλει στη διασφάλιση επαρκούς κεφαλαίου κίνησης για τις πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία του κορονοϊού. Το ποσό της επιχορήγησης αντιστοιχεί στο 80 % των δαπανών κεφαλαίου κίνησης για το έτος αναφοράς 2019 ή 2020.

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

ΔΕΙΤΕ ΟΣΟΙ ΧΑΣΑΤΕ ΤΟ "ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΠΙΤΙ" ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΑΚΟ ΤΟΜΠΡΑ & ΛΕΩΝΙΔΑ ΣΤΑΜΟ !!!

 

ΕΚΡΗΞΗ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ !!! ΟΥΡΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΙΑΤΟ ΦΑΪ ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ !!!

 

ΔΣΑ: ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

 



Το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας με την υπ’ αριθμ. 27/2021 απόφασή του υποχρεώνει τράπεζα να καταβάλει σε δικηγόρο που εργαζόταν με μπλοκάκι, 76.000 ευρώ για ασφαλιστικές εισφορές, δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και επίδομα αδείας, που του είχαν παράνομα παρακρατηθεί από το τέλος του 2008 έως τον Ιούνιο του 2020, που εργαζόταν στην τράπεζα.

Το Δικαστήριο μάλιστα κήρυξε προσωρινά εκτελεστεί την απόφαση για το ποσό περίπου των 37.000 ευρώ ενώ παρέμβαση υπέρ του ενάγοντος δικηγόρου άσκησε ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας δια του προέδρου του Δημήτρη Βερβεσού.

Σε ανακοίνωσή του για την υπόθεση ο ΔΣΑ αναφέρει:

«Επιχειρείται επιτέλους να τεθεί φραγμός στην ασυδοσία των Διοικήσεων των Τραπεζών να εκμεταλλεύονται δικηγόρους, αμειβόμενους με «μπλοκάκι», που εργάζονται σε αυτές, τους οποίους εξαναγκάζουν – υπό την απειλή της απόλυσης – να παρέχουν τις νομικές τους υπηρεσίες σε συνθήκες που δεν συνάδουν με τις διατάξεις του Κώδικα Δικηγόρων, δηλαδή με πλήρες υποχρεωτικό ωράριο, χωρίς ασφάλιση, χωρίς ποτέ να τους καταβάλλουν τα οφειλόμενα εκ του νόμου δώρα (Πάσχα – Χριστουγέννων), χωρίς την καταβολή επιδόματος αδείας».

"ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΕΦΥΡΑ 2" ΓΙΑ ΚΟΡΩΝΟ-ΠΛΗΚΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ: ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΔΟΣΗΣ ΕΩΣ 90% !!!

 



Έρχεται νέα χοντρή κονόμα τραπεζών+funds από τις κρατικές επιδοτήσεις...όσο για την ουσία, δεν είναι τίποτα άλλο από μια ασπιρίνη στο τεράστιο πρόβλημα του ιδιωτικού χρέους....Μόνοι ευνοημένοι τράπεζες+funds που θα εισπράττουν το ζεστό κρατικό χρήμα...


Τι γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης στο enikonomia.gr


Έως και 50.000 ευρώ τον μήνα θα δίνει το Δημόσιο για να καλύπτει δόσεις επιχειρηματικών δανείων μέσω του προγράμματος Γέφυρα 2: Το Υπουργείο Οικονομικών ενεργοποιεί το πρόγραμμα, ώστε να προλάβει να επιδοτήσει ατομικές επιχειρήσεις και γενικώς επαγγελματίες που τα δάνειά τους «ξεπαγώνουν» έπειτα από εννέα μήνες αναστολής και οι τράπεζες τους ζητούν να εξοφλήσουν κανονικά τις δόσεις τους.

Προς τα τέλη Μαρτίου ανοίγει η πλατφόρμα που θα επιτρέψει σε χιλιάδες επιχειρήσεις να διεκδικήσουν επιδότηση της δόσης των δανείων τους που θα φτάνει έως και 90% για 8 ολόκληρους μήνες. Στις αρχές Μαΐου υπολογίζεται να «πληρώσει» το Κράτος τις πρώτες δόσεις. Το Γέφυρα 2 αφορά σε μεσαίες, μικρές, πολύ μικρές και ατομικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων και των ελεύθερων επιχειρηματιών-επιτηδευματιών, που έχουν αποδεδειγμένα πληγεί από την πανδημία και πληρούν συγκεκριμένα οικονομικά και περιουσιακά κριτήρια. Απευθύνεται τόσο σε επιχειρήσεις που έχουν εξυπηρετούμενες οφειλές όσο και σε επιχειρήσεις που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις δανειακές τους υποχρεώσεις. 

Τα βασικά χαρακτηριστικά του προγράμματος είναι:

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΡΧΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΡΦΩΝΕΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ !!!

 



Εν τω μεταξύ στην Ελλάδα ακόμα η Επιτροπή Ανταγωνισμού να εκδώσει, 2 χρόνια μετά, το πόρισμα για το τραπεζικό καρτέλ...Τι έχει γίνει ;;; Συρταρώθηκε ;;;

Τι αποκαλύπτει το mononews.gr :


Μπορεί το ελληνικό κοινό να διαμαρτύρεται για τις χρεώσεις των τραπεζών και κατά περιόδους εγείροντας συχνά έντονους προβληματισμούς – σημειώνεται πως με το θέμα αυτό έχει ασχοληθεί προσωπικά ακόμη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης— όμως το παραπάνω δεν φαίνεται να αποτελεί ελληνικό προνόμιο.

Ένα περίπου χρόνο πριν ο πρωθυπουργός της χώρας είχε ζητήσει από τις τράπεζες να βάλουν σχετική πλάτη για τα θέματα αυτά – κάτι που επανέλαβε και άλλες φορές αργότερα με άλλες αφορμές- ενώ προς την ίδια κατεύθυνση πολλές φορές ξιφούλκησε στην τραπεζική αρένα και ο Υπουργός Ανάπτυξης και επενδύσεων.

Οι τράπεζες μπορεί να ενίσχυσαν ζητήματα διαφάνειας στις προμήθειες και τις κρυφές χρεώσεις και σε κάποιες περιπτώσεις να προχώρησαν σε περικοπές όμως το θέμα δε φαίνεται να έχει λυθεί.

Τουναντίον.

Οι ίδιες οι αρχές της Ευρώπης διαπιστώνουν πρόβλημα αδιαφανών χρεώσεων στις ευρωπαϊκές τράπεζες στο σύνολό τους όπως διαπιστώνουν- ακόμη χειρότερα και τον κίνδυνο αποκλεισμού ευπαθών καταναλωτών από την ίδια την τραπεζική πίστη.

Μάλιστα για τα θέματα αυτά η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών πέραν από την καταγραφή της δεσμεύεται να επιχειρήσει τη διόρθωσή τους.

Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ ΗΔΗ 5.700.000 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΕ !!!

 



Οι πρώτοι μήνες της πανδημίας Covid-19 εξάλειψαν 5,7 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στην Ευρώπη, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, το Eurofound, το οποίο εργάζεται για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και εργασίας, δήλωσε ότι η απασχόληση σε ολόκληρο το μπλοκ μειώθηκε κατά 2,4% μεταξύ του δεύτερου τριμήνου του 2019 και του δεύτερου τριμήνου του 2020.

Οι νέοι επλήγησαν περισσότερο από την πτώση της απασχόλησης.

ΧΡΕΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ: ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ !!!






Στο ΦΕΚ δημοσιεύθηκε η απόφαση 18440/2021 σχετικά με τους όρους υπαγωγής στην έκτακτη ρύθμιση οφειλών προς τους ΟΤΑ α’ βαθμού.

Αναλυτικά:

Δικαιούχοι υπαγωγής στην έκτακτη ρύθμιση των άρθρων 165 έως 172 του ν. 4764/2020 (Α’ 256) ορίζονται οι εξής:

1) Τις επιχειρήσεις-νομικά πρόσωπα που εντάσσονται στους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας του πίνακα που προσαρτάται ως Παράρτημα και αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της παρούσας.

2) Τα φυσικά πρόσωπα που πληρούν μια, τουλάχιστον, από τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

2α) είναι εργαζόμενοι των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τέθηκαν ή τελούν σε αναστολή στο πλαίσιο αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας COVID-19,

2β) είναι άνεργοι,

ΖΑΒΒΟΣ VS ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

 




Του ΕI∆ΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ - ereportaz.gr


Το καλοκαίρι του 2014 ήταν καυτό για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα καθώς ο τότε επικεφαλής του ΤΧΣ Χρήστος Σκλαβούνης είχε εισηγηθεί τη δημιουργία bad bank για να λυθεί το ζήτημα των «κόκκινων» δανείων που έφταναν τότε τα 85 δισ. ευρώ. Όμως, τότε η κυβέρνηση αλλά και η Τράπεζα της Ελλάδας, της οποίας την ηγεσία είχε πρόσφατα αναλάβει ο κ. Γιάννης Στουρνάρας όντας προηγουμένως υπουργός Οικονομικών, ήταν κάθετα αντίθετη γιατί ήθελε να «εκμεταλλευθεί το κεφαλαιακό απόθεμα του ΤΧΣ για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού». Μάλιστα, τότε οι φήμες έλεγαν ότι ήταν υπό παραίτηση ο κ. Σκλαβούνης αλλά τελικά παραιτήθηκε τον Μάρτιο του 2015 δύο μήνες μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Εκθεση

Στο διάστημα αυτό η Τράπεζα της Ελλάδος εμφανιζόταν κάθετα αντίθετη στη δημιουργία bad bank και στην ετήσια έκθεση του 2015 ανέφερε ότι «η εξυγίανση χαρτοφυλακίων προβληματικών δανείων συνδέεται µε τη δραστηριοποίηση εξειδικευµένων εταιριών που είτε κατέχουν (Asset Management Companies – AMC) είτε απλώς διαχειρίζονται προβληματικά δάνεια (Servicing Companies). Σημείωνε, δε, την ιδιαιτερότητα της Ελλάδας, καθώς υπάρχει διασπορά των «κόκκινων» δανείων και όχι συγκέντρωσή τους σε συγκεκριμένους κλάδους, η Τράπεζα της Ελλάδας τόνιζε ότι η Πολιτεία πρέπει να επισπεύσει τις ενέργειες που απαιτούνται για τη δημιουργία µιας ενεργούς δευτερογενούς αγοράς µη εξυπηρετούμενων δανείων, ανοίγοντας έτσι την πόρτα στα funds.

Αυτά που ζητούσε τότε ο κ. Στουρνάρας υλοποιήθηκαν έστω και με καθυστέρηση αλλά το πρόβλημα δεν λυνόταν και χρειάστηκε ο «Ηρακλής Ι» για να ξεκολλήσει η κατάσταση και να αρχίσουν πλέον να μειώνονται τα δάνεια. Όμως ο κ. Στουρνάρας δεν ήταν… φανατικός υποστηρικτής του «Ηρακλή» και από το 2018 άρχισε να βάζει στο τραπέζι αυτό που πριν απέρριπτε, τη δημιουργία της bad bank. Μάλιστα, τον τελευταίο χρόνο το… προχώρησε για να φτάσουμε στην τελευταία συνεδρίαση της Βουλής όπου η κυβέρνηση αλλά και προσωπικά ο κ. Ζαββός ουσιαστικά απέρριψαν τη λύση Στουρνάρα.

ΤΟ 2022 ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ...ΡΟΥΒΛΙ !!!

 



Τo 2022 αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά, πιλοτικά, το ψηφιακό ρούβλι, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέφερε ανώτερος αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας.

Ειδικότερα, ο αναπληρωτής κυβερνήτης της Τράπεζας της Ρωσίας Alexey Zabotkin δήλωσε ότι το ψηφιακό ρούβλι θα είναι έτοιμο έως τα τέλη του 2021.

Ο Zabotkin ανακοίνωσε τα σχέδια σε διαδικτυακή εκδήλωση που διοργανώθηκε από τη Νέα Οικονομική Σχολή της Μόσχας.

Όπως είπε, εν αρχή το νόμισμα δεν θα υποστηρίζει «πραγματικές συναλλαγές», αλλά θα χρησιμεύσει ως αφετηρία για την οικοδόμηση ενός οικοσυστήματος.

«Με βάση το πιλοτικό πρόγραμμα, θα ξεκινήσουμε δοκιμαστικούς γύρους το επόμενο έτος» δήλωσε ο Zabotkin.

Κίνδυνοι

ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ Η ΠΡΩΤΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΟΡΩΝΟ-ΕΜΒΟΛΙΟ !!!

 



του Παναγιώτη Στάθη - capital.gr


Η ελληνική δικαιοσύνη θα ασχοληθεί για πρώτη φορά με απόλυση εργαζομένου που αρνήθηκε να εμβολιαστεί.

Πρόκειται για την περίπτωση του φυσικοθεραπευτή του γηροκομείου της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας, η σύμβαση του οποίου λύθηκε με απόφαση του Μητροπολίτη Γερμανού εξαιτίας αυτής της άρνησής του.

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα δημοσιοποιήθηκε, ο Μητροπολίτης κ. Γερμανός απέλυσε τον εργαζόμενο που, όπως διατυπώθηκε, αρνήθηκε να εμβολιαστεί. Μάλιστα η κίνηση αυτή, όπως είπε ο Μητροπολίτης, είχε ως στόχο να προστατεύσει την υγεία των ηλικιωμένων που φιλοξενούνται στο Γηροκομείο της Ι. Μ. Ηλείας στη Γαστούνη, καθώς και των εργαζομένων στο ίδρυμα.

Η απόφαση όμως, παρά το γεγονός ότι έχει ιδιαίτερα ηθικά χαρακτηριστικά δεδομένου ότι αφορά (και) σε ηλικιωμένους, φαίνεται πως έχει πολλές νομικές προεκτάσεις.

Άκυρη και παράνομη

Ο εργατολόγος Γιάννης Καρούζος ανέλαβε τον χειρισμό "της πρώτης απόλυσης εργαζόμενου, που απολύθηκε από την εργασία του επειδή αρνήθηκε, για δικούς του προσωπικούς λόγους, να εμβολιαστεί”, όπως αναφέρει με ανακοίνωσή του.

ΚΟΤΑΝΙΔΟΥ: ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΟΙΜΟΞΙΟΛΟΓΩΝ ΧΑΣΑΜΕ ΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ !!! ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΑΘΗ !!!

 



Σε δηλώσεις που προκαλούν αίσθηση για τον τρόπο λειτουργίας της επιτροπής των ειδικών για την πανδημία του κορονοϊού προχώρησε η Αναστασία Κοτανίδου, καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και διευθύντρια ΜΕΘ Νοσοκομείου “Ευαγγελισμός”.

Σε μία ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική τοποθέτηση προχώρησε η κα Αναστασία Κοτανίδου, καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και διευθύντρια ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» για τον τρόπο λήψη αποφάσεων της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο απορρίπτουν ακόμα και σήμερα τον εμβολιασμό οι νοσηλευτές, κυρίως νεαρής ηλικίας.

Η κα Αναστασία Κοτανίδου έκανε παρέμβαση στην διαδικτυακή εκδήλωση του Κύκλου Ιδεών, με θέμα «Πανδημία και κοινωνική συνοχή» που διοργάνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis Στράτος Φαναράς.

Σε αυτήν παρουσιάστηκε και έρευνα που έγινε στο διάστημα 27 με 28 Φεβρουαρίου και ήταν πανελλαδική και σε δείγμα 1.200 ατόμων.

Όπως είπε στην παρέμβασή της: «Είχαμε ζητήσει εδώ και καιρό να βγαίνει ένα Δελτίο Τύπου μετά την συνεδρίαση της επιτροπής το οποίο να έχει bullets που να εξηγούν για ποιον λόγο παίρνονται τα μέτρα».

Δυσάρεστο που νοσηλευτικό προσωπικό δεν κάνει το εμβόλιο

ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ Η ΑΓΟΡΑ: ΜΕ ΜΕΤΡΑ ΑΣΠΙΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΔΟΣΕΙΣ ΑΠΛΩΣ ΜΕΤΑΘΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ "ΘΑΝΑΤΟΥ" ΜΑΣ !!!

 



12 ερωταπαντήσεις για κούρεμα επιστρεπτέων, πάγιες δαπάνες και επιστρεπτέα προκαταβολή 7


Κατώτερο των προσδοκιών της αγοράς αποδεικνύεται το σχέδιο επιδότησης παγίων δαπανών, με τη μορφή πίστωσης για αποπληρωμή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων έως το τέλος του 2021, καθώς εκτιμάται ότι δεν συμβάλλει στις άμεσες και πιεστικές ανάγκες ρευστότητας των επιχειρήσεων.

Oι περιορισμένες δημοσιονομικές δυνατότητες, άλλωστε, οδήγησαν το οικονομικό επιτελείο στην αλλαγή του αρχικού σχεδιασμού για επιδότηση των επιχειρήσεων κατά 50% με ρευστό και κατά 50% με κουπόνι, προκειμένου να περιοριστεί το κόστος.

Επιπλέον, μια σειρά από «κόφτες» που έχουν τεθεί στο πρόγραμμα, όπως η πτώση του τζίρου βάσει του οποίου θα χορηγείται η ενίσχυση, οι κατηγορίες δαπανών οι οποίες θα υπολογίζονται αλλά και η αφαίρεση όλων των ενισχύσεων που έχει λάβει μια επιχείρηση από την τελική ενίσχυση που θα λάβει, περιορίζουν τον αριθμό των δικαιούχων και τα ποσά της επιδότησης.

Όπως επισημαίνει η ΓΣΕΒΕΕ, «στην πράξη ισοδυναμεί με κεφαλαιοποίηση εκ μέρους των επιχειρήσεων των ζημιών που υπέστησαν το 2020, όταν ήταν μεν κλειστές με κρατική εντολή αλλά πλήρωναν λογαριασμούς, έναντι μιας υπόσχεσης έκπτωσης στις εισφορές και τις υποχρεώσεις το 2022 και το 2023. Ως τότε με τι μέσα θα επιβιώσουν; Το μέτρο αυτό δεν συμβάλλει να φτάσουν έστω οι ΜμΕ στη στιγμή της εξόδου από την ύφεση. Επί της ουσίας η κυβέρνηση μας καλεί ως τότε να αντεπεξέλθουμε με ίδια μέσα και όποια επιχείρηση αντέξει, θα ανταμειφθεί».

Ενστάσεις διατυπώνονται και για τη διεύρυνση της περιόδου αποπληρωμής επιστρεπτέων προκαταβολών από 40 σε 60 δόσεις, αφού σύμφωνα με την αγορά η ρύθμιση ισοδυναμεί με μετάθεση της ημερομηνίας…θανάτου.

Το imerisia.gr με 12 ερωτήσεις-απαντήσεις αποκωδικοποιεί τα μέτρα του «κουρέματος» των 3 πρώτων γύρων της επιστρεπτέας, την επιδότηση πάγιων δαπανών και τον 7ο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΕΦΕΡΕ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΓΕΝΝΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ !!!

 


Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 12/03/2021

 


ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ :

ΔΕΙΤΕ ΞΑΝΑ ΤΟ ΑΠΟΨΙΝΟ "ΕΛΛΑΔΑ, Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ" ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ !!!

 

ΔΕΙΤΕ ΟΣΟΙ ΧΑΣΑΤΕ ΤΟ "ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΠΙΤΙ" ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΟΜΠΡΑ & ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΥΛΟΥΜΠΗ !!!

 

ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΔΑΚΤΥΛΟΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΣΤΑΘΜΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ ;;;

 



Τι αποκαλύπτει το ereportaz.gr:


Στα ψιλά φαίνεται πως πέρασε η είδηση, ότι μόλις τρεις μέρες μετά την έκρηξη στον υποσταθμό της ΔΕΗ στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου που άφησε στο σκοτάδι τη μισή Αττική και την Πελοπόννησο, συνελήφθησαν στην ευρύτερη περιοχή της Ελευσίνας τρεις υπήκοοι Τουρκίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις συλληφθέντες δήλωσαν πολιτικοί πρόσφυγες και κατατρεγμένοι από το σύστημα Ερντογάν, ενώ τόνισαν ότι αναγκάστηκαν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα μας καθώς κινδύνευε άμεσα η ζωή τους. Παρόλα αυτά, εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι έφεραν μαζί τους όπλα τουρκικής κατασκευής τα οποία παραπέμπουν σε τουρκικές παραστρατιωτικές ομάδες που χρησιμοποιούνται για δολιοφθορές στα σύνορα με τη Συρία.

Σύμφωνα με επιτελείς της αντιτρομοκρατικής, το εν λόγω περιστατικό που ακόμα διερευνάται, φέρει πολλές ομοιότητες με άλλο συμβάν πέρυσι τέτοια εποχή στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Κολωνακίου.

Πιο συγκεκριμένα, στα μέσα Ιανουαρίου του 2020 ζευγάρι πανεπιστημιακών καθηγητών από την Κωνσταντινούπολη, εγκαταστάθηκε μόνιμα σε υπερπολυτελές διαμέρισμα στον Λυκαβηττό. Μάλιστα, ανέπτυξαν φιλικές σχέσεις με άλλους ενοίκους της πολυκατοικίας που διέμεναν και οι οποίοι είναι γόνοι γνωστών οικογενειών. Πριν την έναρξη του πρώτου lockdown είχαν έντονη κοινωνική ζωή βγαίνοντας σε όλα τα in στέκια της περιοχής, διευρύνοντας έτσι τις κοσμικές επαφές τους. Οι ίδιοι δήλωναν πολιτικοί πρόσφυγες καθώς ανέφεραν ότι κυνηγήθηκαν από το καθεστώς Ερντογάν λόγω των πολιτικών τους απόψεων, και μάλιστα τόνιζαν ότι εκδιώχθηκαν από το πανεπιστήμιο που δίδασκαν.

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ !!! ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ EUROBANK+FORTHNET !!!

 


Ο εφιάλτης της απόλυσης επέστρεψε στις τράπεζες

O εφιάλτης της απόλυσης επέστρεψε στον τραπεζοϋπαλληλικό κλάδο και μάλιστα μέσα στην πανδημία, ενώ για πρώτη φορά προβάλλεται από την τράπεζα ως λόγος απόλυσης η χαμηλή απόδοση του εργαζομένου.

Έτσι επιβεβαιώνονται όσοι υποστήριζαν με τις 25 απολύσεις τραπεζικών στην Πειραιώς τον Δεκέμβριο του 2019 ότι από τη στιγμή που άνοιξε ο «ασκός του Αιόλου» και με δεδομένη την βούληση των τραπεζιτών να συνεχιστεί ο περιορισμός προσωπικού, η «Δαμόκλειος σπάθη» θα παραμένει πάνω από τον τραπεζοϋπαλληλικό χώρο.

Αυτή τη φορά είναι η Eurobank που προχώρησε στην απόλυση τραπεζικού, με 33 χρόνια προϋπηρεσίας, θυροκολλώντας την καταγγελία σύμβασης, με την αιτιολογία της «ελλιπούς υπηρεσιακής απόδοσης και επαγγελματικής ανεπάρκειας». Πρόκειται για την πρώτη απόλυση σε τράπεζα με επίκληση χαμηλής απόδοσης, με την τράπεζα να εκμεταλλεύεται την αλλαγή του κανονισμού εργασίας του 2015-σε συμφωνία με το αντιπροσωπευτικό σωματείο-που διευκολύνει την απομάκρυνση εργαζομένου, επειδή δεν έπιασε τους στόχους.

Σημειώνεται, ότι τον δρόμο της εξόδου από την Eurobank, πήραν τον περασμένο Νοέμβριο πάνω από 800 εργαζόμενοι συμμετέχοντας σε πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης.

Την απόλυση κατήγγειλε με σκληρή ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου:

ΙΤΑΛΙΑ: Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΜΕΙΩΣΕ ΤΟ ΠΡΟΣΔΟΚΙΜΟ ΖΩΗΣ ΚΑΤΑ 1 ΕΤΟΣ !!!

 



Το προσδόκιμο ζωής μειώθηκε στην Ιταλία σχεδόν κατά ένα έτος, στα 82,3 χρόνια, λόγω της πανδημίας, όπως ανακοίνωσε χθες η εθνική στατιστική υπηρεσία (Istat). Η Ιταλία ήταν μια από χώρες που επλήγησαν πιο πολύ από την Covid και η πρώτη που επηρεάστηκε στην Ευρώπη από το πρώτο κύμα. Αυτή την εβδομάδα ξεπέρασε το φράγμα των 100.000 θανάτων.

Οι εκτιμήσεις για το 2020 «υποδηλώνουν μια ξαφνική παύση και μια σημαντική αντιστροφή στη θετική τάση που παρατηρούνταν τα τελευταία χρόνια σε ό,τι αφορά το προσδόκιμο ζωής», σύμφωνα με την Istat. Οι περιοχές στο βόρειο τμήμα της χώρας, οι πλέον πληγείσες από τον ιό, είναι επίσης αυτές όπου το προσδόκιμο ζωής μειώθηκε περισσότερο: στη Λομβαρδία, τον κινητήρα της οικονομίας της χώρας, μειώθηκε από τα 83,7 στα 81,2 έτη.

Πριν από την πανδημία, το προσδόκιμο ζωής είχε διαμορφωθεί από τα 81,7 έτη το 2010 στα 83,2 έτη το 2019.Σύμφωνα με την Istat, ο μέσος όρος στην ΕΕ ήταν το 2018 τα 81 έτη το 2018, έτος για το οποίο υπάρχουν τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία.

ΑΠΥΘΜΕΝΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ-ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ !!!

 



Αν αγοράσετε ένα εισιτήριο θεατρικής παράστασης ή συναυλίας η οποία μεταδίδεται ζωντανά μέσω live streaming, ο ΦΠΑ είναι 6%. Αν η παράσταση ή η συναυλία είναι βιντεοσκοπημένη, τότε ο ΦΠΑ στο εισιτήριο είναι 24%.

Πρόκειται για μία ακόμα ιστορία φορολογικής τρέλας, η οποία φέρνει στο μυαλό αντίστοιχες περιπτώσεις της περασμένης δεκαετίας με χαρακτηριστικότερη αυτή της μπουγάτσας με τυρί (ΦΠΑ 23% ) και της μπουγάτσας κρέμα (ΦΠΑ 13%) το καλοκαίρι του 2011, αλλά και τα ευτράπελα με το σουβλάκι σκέτο χωρίς καρυκεύματα από τον χασάπη (ΦΠΑ 13%) και το σουβλάκι μαριναρισμένο ή «εμπλουτισμένο» με πιπεριές (ΦΠΑ 23%) του Ιουλίου του 2015.

Ο νέος διαχωρισμός ΦΠΑ ανάμεσα στα εισιτήρια παραστάσεων θεαμάτων απορρέει από ερμηνευτική εγκύκλιο της ΑΑΔΕ στην οποία αρχικά εξηγείται ότι δεδομένων των περιορισμών λόγω πανδημίας, η πρόσβαση σε θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες για το κοινό είναι δυνατή μόνον σε περίπτωση ζωντανής διαδικτυακής μετάδοσης (live streaming) ή βιντεοσκόπησης.

ΚΟΜΙΣΙΟΝ: Η ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ...ΣΤΑΔΙΑΚΑ !!!

 




Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε, βάσει των κανόνων της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις, την παράταση του ελληνικού καθεστώτος εγγυήσεων για τα πιστωτικά ιδρύματα έως τις 31 Μαΐου 2021.

Η κατάσταση ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών σταδιακά βελτιώνεται, σημειώνεται στην ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ωστόσο εξακολουθούν να υφίστανται ορισμένες προκλήσεις, λόγω και της έξαρσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό, η Επιτροπή έκρινε ότι η παράταση του καθεστώτος εγγυήσεων είναι σύμφωνη με τους ενωσιακούς κανόνες για τις κρατικές ενισχύσεις, δηλαδή με την «τραπεζική ανακοίνωση του 2013», ιδίως διότι το παρατεινόμενο μέτρο είναι στοχευμένο, αναλογικό και περιορισμένο ως προς τη διάρκεια και το πεδίο εφαρμογής του.

ΑΚΡΟΒΑΤΕΙ Η ΧΩΡΑ: ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ & ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ !!! ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΟΙ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ !!!

 


Απαιτούνται γενναίες αποφάσεις εδώ και τώρα, όχι μόνο για τα χρέη της πανδημίας αλλά κι αυτών των μνημονίων !!!


Το σοκ από την ανεξέλεγκτη διάσταση των επιπτώσεων της πανδημίας στο χρέος αλλάζει την ατζέντα των συζητήσεων στην Ευρώπη. Οι μετέχοντες στο Eurogroup αρχίζουν να κάνουν σχέδια για την επομένη ημέρα αγγίζοντας θέματα ταμπού -μέχρι τώρα- όπως η διευθέτηση όχι μόνο του ιδιωτικού αλλά και του κρατικού χρέους! Η Ελλάδα με ένα ΑΕΠ που κυμαίνεται στα 168 δισ. ευρώ (για το 2020) επηρεάζεται υπέρμετρα από τους περιορισμούς της πανδημίας και περιμένει με αγωνία την εξέλιξη των συζητήσεων. Κάθε εβδομάδα lockdown, ζημιώνει την ελληνική οικονομία κατά 750 εκατ. ευρώ, ενώ ο κίνδυνος συσσώρευσης νέων χρεών από επιχειρήσεις- νοικοκυριά, μεγαλώνει με γεωμετρική πρόοδο. Τα νούμερα μιλάνε, άλλωστε, από μόνα τους!

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το χρέος των πολιτών

, ανέρχεται, σήμερα, στα 234 δισ. ευρώ. Από αυτά, τα 108 δισ. ευρώ αφορούν οφειλές προς τη φορολογική αρχή, τα 89 δισ. ευρώ οφειλές προς τον ευρύτερο χρηματοπιστωτικό τομέα, δηλαδή τις τράπεζες και τις εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων και τα 37 δισ. ευρώ οφειλές προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι το οικονομικό επιτελείο καλείται να διαχειριστεί το ιδιωτικό Χρέος που ανέρχεται στο 138% του ΑΕΠ μαζί με το δημόσιο χρέος που ξεπερνά το 200% του ΑΕΠ!

ΤΗΣ ΕΦΑΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ !!! ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ !!!

 



Ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου με αγωγή αποζημίωσης από αδικοπραξία κατά της τράπεζας Πειραιώς και κατά πρώην διευθυντή κεντρικού υποκαταστήματός της στη Ρόδο, προσέφυγε μια ομογενής κάτοικος των Η.Π.Α..

Με την αγωγή της διεκδικεί να υποχρεωθεί η πρώτη εναγόμενη να της καταβάλλει το ποσό των 66.463,49 €, με το νόμιμο τόκο από τον Αύγουστο του έτους 2011 έως και σήμερα ή άλλως από την 23.12.2020 και εφεξής μέχρις εξοφλήσεως, άλλως από την επίδοση της αγωγής και μέχρις εξοφλήσεως.

Διατείνεται ότι το ποσό υπεξαίρεσε ο δεύτερος εναγόμενος κατά την περίοδο από το έτος 2006 έως και το Μάρτιο του έτους 2013 από τον λογαριασμό καταθέσεων σε ευρώ της Cyprus Popular Bank και από λογαριασμό της στην τράπεζα Πειραιώς.

Επιπλέον διεκδικεί να υποχρεωθούν οι εναγόμενοι, αλληλεγγύως και εις ολόκληρον ευθυνόμενοι, να της καταβάλουν, για χρηματική ικανοποίηση λόγω της ηθικής βλάβης της, το ποσό των 20.000 ευρώ και να κηρυχθεί προσωρινά εκτελεστή η εκδοθησομένη απόφαση, κατά τις καταψηφιστικές της διατάξεις.

Οπως εξιστορεί στην αγωγή της, την 12η Αυγούστου του έτους 2006 προέβη στο άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού στην «Marfin Εγνατία Τράπεζα Α.Ε.» (“MEB”)» και κατέθεσε το συνολικό ποσό των 72.000 €.

ΠΟΙΟΙ "ΟΛΟΙ" ΜΑΖΙ ΡΕ ΗΛΙΘΙΟΙ ;;;

 


ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΕ EUROBANK+ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ !!!

 



Την επιβολή προστίμων ύψους 33.000 ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα αποφάσισε:

-Την επιβολή προστίμου ύψους 23.000 ευρώ στην «ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΕΠΕΥ» για παράβαση των διατάξεων κατά την παροχή επενδυτικών υπηρεσιών σε πελάτες της.

- Την επιβολή συνολικού προστίμου 10.000 ευρώ στην «EUROBANK ERGASIAS A.E.» για παράβαση, από την ίδια αλλά και ως καθολικής διαδόχου της «ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΤΕ», διατάξεων κατά την παροχή επενδυτικών υπηρεσιών σε πελάτες της.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΓΡΙΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΟΥΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ: ΣΤΗΝ QUANT 600.000.000€ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΡΗΤΙΑΣ !!!

 


Συμφωνία για τη διαχείριση μέρους του χαρτοφυλακίου Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων («ΜΕΑ») υπέγραψε η Παγκρήτια Τράπεζα με την Quant Master Servicer («Quant»), όπως ανακοίνωσε η τράπεζα.

Η Quant προκρίθηκε ως προτιμητέος διαχειριστής κατόπιν διαγωνιστικής διαδικασίας την οποία πραγματοποίησε η Τράπεζα, με συμμετοχή άνω των 10 εταιρειών διαχείρισης.

Το ύψος του χαρτοφυλακίου με την κωδική ονομασία Kastor ανέρχεται σε περίπου 670 εκατ. ευρώ σε όρους λογιστικής αξίας και περιλαμβάνει, σε ποσοστό 90% περίπου, επιχειρηματικά δάνεια σε μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τα οποία εξασφαλίζονται με ακίνητα που βρίσκονται κατά κύριο λόγο στη γεωγραφική περιφέρεια της Κρήτης.

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 11/03/2021

 

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ :

ΔΕΙΤΕ ΟΣΟΙ ΧΑΣΑΤΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ "ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΚΟΥΕΙ;;" ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ !!!

 

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ: ΕΒΑΛΑΝ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΝΙΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΤΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ !!!

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ;;; Ή ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ Ο,ΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ;;;
Καταλαβαίνεις τι γίνεται εδώ ;;; Ανακεφαλαιοποίησες Έλληνα φορολογούμενε τις τράπεζες και σε φτωχοποίησαν με τα μνημόνια για κάνει ο Λάτσης «επενδύσεις» και να κονομήσει με...ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΟΥ !!!




Τι αποκαλύπτει το businessdaily.gr :


Με τη συμμετοχή της Εθνικής Τράπεζας διευρύνεται το σχήμα των τραπεζών που θα χρηματοδοτήσουν το μεγάλο έργο του Ελληνικού. Όπως είχε γράψει το Business Daily: «Το μεγάλο ύψος των δανείων, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το ρίσκο της χρηματοδότησης έχει αυξηθεί σημαντικά με την πανδημία, φαίνεται ότι οδηγεί πολλούς στο συμπέρασμα ότι θα ήταν σκόπιμο να διευρυνθεί η ομάδα τραπεζών που θα εμπλακεί στο project, ώστε να γίνει μια πιο ισορροπημένη κατανομή του κινδύνου».

Όπως ακούγεται, πάντως, η διοίκηση της Εθνικής, μόνο με ενθουσιασμό δεν μπαίνει στο project. Φαίνεται ότι υπήρξαν πιέσεις και επίκληση λόγων εθνικής ανάγκης, καθώς το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε η κυβέρνηση είναι εμπλοκές και νέες καθυστερήσεις στο έργο. Έργο που, ούτως ή άλλως, λόγω μεγέθους και πολυπλοκότητας έχει πολλά να περάσει ακόμα πριν μπει για τα καλά σε τροχιά υλοποίησης.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΓΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ 2021 ΥΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΚΡΗΞΗΣ !!!

 



Διατήρηση του «lockdown» στους πλειστηριασμούς για όλο το 2021


Της Νένας Μαλλιάρα - insider.gr


Σε καθεστώς «lockdown» οδηγούνται οι πλειστηριασμοί για ολόκληρο το 2021, όπως διαφαίνεται από τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους Θεσμούς.

Το «ξεπάγωμα» των πλειστηριασμών παραμένει το ζητούμενο των Θεσμών, ωστόσο, η εξέλιξη της πανδημίας και η παράταση στο κλείσιμο της Οικονομίας επιβάλλουν «lockdown» και στα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης.

Οι συνθήκες που έχει διαμορφώσει η πανδημική κρίση και ο ορίζοντας της σταδιακής απόσυρσης των μέτρων στήριξης, ο οποίος θα αποκαλύψει το βάθος των επιπτώσεών της σε νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δημιουργεί έντονο προβληματισμό για το σχέδιο επανεκκίνησης των πλειστηριασμών. Αυτό φαίνεται πως καταρτίζεται με το βλέμμα – και τις ανησυχίες - στον Μάιο, όταν επιχειρήσεις που τώρα παραμένουν υπό την ομπρέλα των κυβερνητικών (και των τραπεζικών) μέτρων στήριξης, θα κληθούν να καταβάλουν και πάλι φόρους, εισφορές, ενοίκια και δάνεια.

Ο έντονος προβληματισμός που διαμορφώνει η προοπτική αυτή, μετά από ένα παρατεταμένο lockdown της Οικονομίας, φαίνεται πως υπαγορεύει παράταση στο «πάγωμα» των πλειστηριασμών μέχρι και τον Ιούλιο. Ακόμη και αν αυτό δεν διατυπωθεί ρητά από την κυβέρνηση στο σχέδιο που καλείται να παρουσιάσει στους Θεσμούς, πρόκειται για την ελάχιστη επιδιωκόμενη προστασία από τους πλειστηριασμούς που επιθυμεί να διασφαλίσει, ώστε το θέμα να συζητηθεί ξανά από Σεπτέμβριο.

ΟΔΗΓΟΣ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ !!!

 

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

Κάποιοι προσπαθείτε να καταλάβετε τι συμβαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μην χάνετε τζάμπα τον χρόνο σας. Δεν θα το καταλάβετε ποτέ. Δεν έχουν καταφέρει να το καταλάβουν ούτε ακόμη οι Συριζαίοι που ζουν εντός των τειχών της Κουμουνδούρου.

Η σημερινή ελληνική αριστερά είναι προϊόν πολλαπλών διασπάσεων. Γι' αυτό και δεν πρόκειται ποτέ να ενωθεί και, έτσι, να καταφέρει να ενώσει, αφού το πολιτικό της DNA είναι δομημένο στην αυτοκαταστροφική βάση της κουλτούρας των διασπάσεων.

Παρατηρώντας την εικόνα, το πρώτο πράγμα που γίνεται αντιληπτό είναι, ότι, μια τέτοιας διάστασης, σύνθετη πολυδιάσπαση, δεν μπορεί να είναι το προϊόν του πολιτικού αυθορμητισμού, της ατομικής ματαιοδοξίας, των εγωισμών ή ακόμη και της ιδιοτέλειας κάποιων εκ των ντόπιων ηγεσιών της. Η δουλειά που έγινε μετά τον ΒΠΠ είναι καθαρά επαγγελματική και, έτσι, βαθιά συστημική. Γι' αυτό και δεν μπορεί να είναι Made in Greece, αφού η Ελλάδα στερείται, διαχρονικά, της τεχνογνωσίας και του επαγγελματισμού που απαιτούνται σε project αυτού του επιπέδου.

Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που η μεταπολεμική ελληνική αριστερά είναι βαθιά διεθνιστική. Επειδή δομήθηκε και χρηματοδοτήθηκε για να υπηρετήσει, όχι το εθνικό συμφέρον, αλλά τις εύθραυστες, διεθνείς γεωπολιτικές ισορροπίες στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της ΝΑ Μεσογείου.

ΑΝΕΙΣΠΡΑΚΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ: ΠΩΣ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΛΙΤΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΦΟΡΟ !!!

 


Χωρίς γραφειοκρατία και επισκέψεις στην εφορία θα μπορούν ειδικά για φέτος, όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων δεν εισέπραξαν ενοίκια να το δηλώσουν, για να αποφύγουν την φορολόγηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, το μέτρο επεκτείνεται και για τις νέες επιχειρήσεις που έλαβαν «κουρεμένα» μισθώματα.

Ετσι, με μία απλή εξώδικη δήλωση η οποία θα κοινοποιείται στους ενοικιαστές, οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα μπορούν να γλιτώσουν φέτος από τη φορολόγηση των ενοικίων που δεν εισέπραξαν το 2020.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι την πρόταση αυτή την έχει κάνει εδώ και λίγο καιρό η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) και το υπουργείο Οικονομικών μελετά πολύ σοβαρά, την απαλλαγή από το φόρο εισοδήματος των ανείσπρακτων ενοικίων χωρίς να χρειάζεται να έχουν προηγηθεί νομικές ενέργειες κατά των ενοικιαστών, όπως η άσκηση αγωγής αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων, η έκδοση διαταγής πληρωμής ή διαταγής απόδοσης χρήσης μίσθιου.

ΘΑ ΕΥΝΟΗΘΟΥΝ ΤΑ "ΚΟΛΛΗΤΑΡΙΑ" ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ: ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ !!!

 



Τι μεταδίδει το insider.gr :


Με τουλάχιστον 7 σημαντικές αλλαγές εν συγκρίσει με τις «παραδοσιακές» επιδοτήσεις που δίδονται δεκαετίες τώρα από τον Αναπτυξιακό Νόμο ή από παρεμβάσεις του ΕΣΠΑ για την στήριξη εταιρειών, προωθείται η διανομή των 13 δισ. ευρώ δανείων του ελληνικού Σχεδίου Ανάκαμψης.

Με τη συμμετοχή τραπεζών -και ξένων- στον τρόπο επιλογής των έργων που θα λάβουν τα κοινοπρακτικά δάνεια και με κίνητρα προτεραιότητας, επιχειρείται να διαμορφωθεί ένα νέο «μοντέλο» επιδοτήσεων. Αν πετύχει, αναφέρουν αρμόδιες πηγές, μπορεί να φέρει αλλαγές και στο υπόλοιπο πλέγμα κινήτρων ιδιωτικών επενδύσεων που σήμερα ισχύει στη χώρα μέσα από διάφορα «οχήματα» κρατικού και κοινοτικού χρήματος.

Κρίσιμο στοιχείο του νέου σχήματος είναι ότι τα κίνητρα δεν θα είναι πολύ ψηλά. Τούτο θα «αποτρέπει» όποιον δεν επιθυμεί πραγματικά να κάνει μία ανταγωνιστική επένδυση, όπως συνέβαινε πολλές φορές σε έργα όμως οι Αναπτυξιακοί Νόμοι» αναφέρουν αρμόδιες κυβερνητικές πηγές.

Το θέμα είναι πως η έγκριση δεν έχει δοθεί από τις Βρυξέλλες για το σκέλος των δανείων (όπως άλλωστε και σε κανένα κράτος μέλος). Ωστόσο, αρμόδιες πηγές θεωρούν ότι θα υπάρξει θετική κατάληξη μετά το πακέτο οδηγιών της Κομισιόν που δίνει κατ' εξαίρεση το πράσινο φως και για την χρήση του τραπεζικού συστήματος αντί για οχήματα της ΕΕ όπως η ΕΤΕπ. Το βασικότερο πλεονέκτημα των δανείων είναι ουσιαστικά το χαμηλότερο κόστος δανεισμού που διασφαλίζουν για το ελληνικό επιχειρηματικό κόσμο και ειδικά για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά και η μεγάλη μόχλευση που μπορεί να οδηγήσει σε δάνεια έως 25-30 δις ευρώ στο τέλος της διαδρομής.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν πραγματοποιηθεί 80- 90 συναντήσεις μεταξύ του ελληνικού επιτελείου και της πλευράς της Κομισιόν. Στο τέλος της διαδικασίας, αναμένεται ότι θα έχουν γίνει περίπου 100 συναντήσεις.

Ο σχεδιασμός του οικονομικού επιτελείου για το πακέτο του Ταμείου Ανάκαμψης είναι στην τελική ευθεία με στόχο να οριστικοποιηθεί η ελληνική πρόταση μέσα στο Μάρτιο και να κατατεθεί το αργότερο στις αρχές Απριλίου στις Βρυξέλλες . Λαμβάνει συνεχώς εύσημα από την Κομισιόν για την πληρότητά της.

Οι πιο βασικές διαφορές από τα «παραδοσιακά» κίνητρα επενδύσεων είναι οι εξής:

1. Η αξιολόγηση δεν γίνεται από το κράτος αλλά από την τράπεζα (ελληνική ή ξένη) στην οποία θα προσφεύγει ο υποψήφιος επενδυτής προκειμένου να εγκρίνει το κοινοπρακτικό δάνειο, με βάση το business plan. Έχει μάλιστα ήδη γίνει κάλεσμα από τον αρμόδιο αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θοδωρή Σκυλακάκη για να προετοιμασθούν τα σχέδια των εταιρειών αφού τούτο απαιτεί κατά μέσο όρο 3-4 μήνες.

2. Το δεύτερο πλεονέκτημα είναι ότι θα υπάρχει ισχυρή μόχλευση. Το κράτος προτείνεται να μετέχει το πολύ με 50% μέσω των δανείων από το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ ο ιδιώτης επενδυτής θα πρέπει να συμμετέχει και αυτός με 20% και η τράπεζα με τουλάχιστον 30%.

3. Επίσης, ένα άλλο πλεονέκτημα είναι πως δεν θα υπάρχουν κλαδικοί περιορισμοί όπως συμβαίνει στις προκηρύξεις για έργα που χρηματοδοτούνται από άλλα κονδύλια της ΕΕ. Το μέτρο θα αφορά σε όλους τους κλάδους αρκεί να σχετίζονται τα έργα με τις 5 προτεραιότητες που έχουν τεθεί από την Ελληνική Κυβέρνηση. Οι ιδιωτικές επενδύσεις του Σχεδίου θα είναι ως επί το πλείστον κλαδικά ουδέτερες και θα κριθούν βάσει της επιλεξιμότητας που ορίζει ο Μηχανισμός -πράσινη μετάβαση και ψηφιακός μετασχηματισμός- και οι εθνικές προτεραιότητες, που είναι εξωστρέφεια (διεθνής εμπορία αγαθών και υπηρεσιών), καινοτομία, έρευνα και ανάπτυξη (R&D) και ανάπτυξη επιχειρηματικών συνεργασιών, εξαγορών και συγχωνεύσεων με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας (Scale-up, βασικός στόχος της Έκθεσης Πισσαρίδη)

4. Δεν θα κρίνονται τα επιχειρησιακά σχέδια βάσει των αποτελεσμάτων, όπως συμβαίνει στις υπόλοιπες αιτήσεις υπαγωγής σε άλλα σχήματα, αλλά με βάση το business plan που θα καταθέσουν.

4 ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ PSI !!!

 




Του Γιάννη Κυριακόπουλου


Mόλις λίγες ημέρες πριν, ενημερώσαμε το κοινό για την τελική δικαίωση μιάς μικρο-ομολογιούχου ελληνικού δημοσίου-εντολέως μας, καθώς η αντίδικη τράπεζα τελικά αποδέχθηκε την ήττα της με αμετάκλητη απόφαση και θα καταβάλλει την αποζημίωση που έκρινε το δικαστήριο (Ειρ. Αθηνών 673/2018).

Και δεν είναι η μόνη….. Παρά το ότι τα τελευταία χρόνια υπήρξε σχεδόν «μονοδιάστατη» νομολογία υπό τις «επιταγές» της αέναης τραπεζικής ανακεφαλαιοποίησης, υπάρχουν σημαντικές αποφάσεις που αποδέχονται μεγάλες νομικές και πραγματικές «αλήθειες», οι οποίες πολλαπλασιάζονται, (Ειρ.Αθ. 2724/2015, Ειρ.Αθ. 2171/2018, ΜονΠρωτΑθ 2740/2019, Ειρ.Αθ. 3903/2018, ΕιρΑθ. 4418/2017, ΜονΕφ.Αθ 2795/2020 ..και έπονται και άλλες, πιο «υψηλών» δικαστηρίων), ενώ οι αξιώσεις για την διεκδίκηση αποζημιώσεων από τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου παραμένουν ακόμη «ζωντανές» και δεν παραγράφονται, έως το «απώτατο» 2032, οπότε και παρέρχεται η 20ετια για την ενδοσυμβατική ευθύνη των πωλητριών τραπεζών.

Γιατί η αλήθεια, όσο κι αν αποκρύπτεται, όσο κι αν φαλκιδεύεται, όσο κι αν χειραγωγείται για διάφορες σκοπιμότητες σε καιρούς «οικονομικής κρίσης», εν τέλει αποκαλύπτεται και κυριαρχεί:

ΑΠΕΒΙΩΣΕ Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΤΗΣ ALPHA BANK !!!

 


Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών ο τραπεζίτης Γιάννης Κωστόπουλος. Ο Γιάννης Κωστόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1938. Σπούδασε Ναυπηγός στο King’s College του Πανεπιστημίου Durham της Αγγλίας. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στην Τράπεζα Εμπορικής Πίστεως το 1963.

Διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας από το 1973 και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Γενικός Διευθυντής από το 1984 έως το 1996.

Από το 1996 έως το 2005 διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank. Από τον Φεβρουάριο του 2005 έως τον Μάιο του 2014 διετέλεσε Εκτελεστικός Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας, ενώ τον Ιούνιο του 2014 η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων του απένειμε τον τίτλο του Επίτιμου Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου.

Το 1999 η Alpha Τράπεζα Πίστεως -ονομασία που υιοθετήθηκε το 1994- προέβη σε εξαγορά του 51% των μετοχών της Ιονικής Τραπέζης, πραγματοποιώντας τη μεγαλύτερη ιδιωτικοποίηση που είχε γίνει ποτέ στην Ελλάδα.

ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΡΟΪΔΩΝ: ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΟΥΡΕΨΕ 80% ΔΑΝΕΙΟ ΚΑΝΑΛΑΡΧΗ !!!

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΠΩΣ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ή ΟΧΙ ΑΚΟΜΑ ;;;
Την ίδια ώρα που οι τράπεζες έχουν χαρίσει τα κόκκινα δάνεια των φτωχοποιημένων-διαλυμένων νοικοκυριών+επιχειρήσεων από τα μνημόνια+κορωνοϊό στα κοράκια των funds, για να τους πάρουν τα πάντα όλα !!!
Φυσικά δεν τους ακουμπάει κανείς πλέον τους τραπεζίτες...έχουν ΑΣΥΛΙΑ...Η Δικαιοσύνη ακούει ;;;


«Κούρεμα» 40 εκ. ευρώ σε δάνειο καναλάρχη


Πασίγνωστη συστημική τράπεζα, εσχάτως προχώρησε σε γενναίο κούρεμα δανείου, που σχετίζονταν με γνωστό καναλάρχη των Αθηνών. Το δάνειο που μετά μεγάλης δυσκολίας εξυπηρετούνταν, κόντευε να περάσει στα «κόκκινα». Πριν λοιπόν συμβεί αυτό και αφού είχαν πραγματοποιηθεί δυο τρεις συναντήσεις του καναλάρχη με τον τραπεζίτη, ο τελευταίος πείστηκε να προχωρήσει σε «κούρεμα» ύψους 40 εκ. ευρώ, σε δάνειο 50 εκ. ευρώ. 

Η εξέλιξη αυτή έχει ενοχλήσει και μάλιστα σφόδρα το αφεντικό του ΣΚΑΙ Γιάννη Αλαφούζο, που δυσκολεύεται να κατανοήσει πως ο ανταγωνιστής του, έχει βρει τέτοιες άκρες με τόσο με τον συγκεκριμένο τραπεζίτη, όσο και με το Μαξίμου.

ΒΡΟΧΗ ΠΕΦΤΟΥΝ ΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ: 244 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΗΔΗ ΛΟΥΚΕΤΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!!

 


Της Λεμονιάς Βασβάνη
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΔΗ ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Από τον Απρίλιο ίσως και το Πάσχα είναι πιθανή η επαναλειτουργία της εστίασης. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, στην εστίαση το άνοιγμα υπολογίζεται Απρίλιο για καφέ και εστιατόρια.

Από την πλευρά του σε δηλώσεις του χθες στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε πως το Πάσχα είναι μια πιθανή περίοδος για να ανοίξει η εστίαση, όμως σε εξωτερικούς χώρους. Φυσικά αυτό θα εξαρτηθεί και από την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Αυτό που ζητήσαμε ως κλάδος είναι με την επαναλειτουργία να λειτουργήσουν και οι εσωτερικοί ημι-υπαίθριοι χώροι. Με ανάλογα δεδομένα όπως είχε συμβεί και πέρυσι τον Μάιο. Ουσιαστικά μιλάμε για καταστήματα εστίασης που έχουν ανοιχτές πόρτες φισούνα. Και μετέπειτα να έρθει και η λειτουργία των μπαρ τα οποία σχεδόν ένα χρόνο είναι κλειστά», ανέφερε στο TyposThes ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Εστιατόρων, Ψητοπωλών και Καφέ-μπαρ του νομού Θεσσαλονίκης κ. Μιχάλης Επιτροπίδης.

244 λουκέτα το 2020 – Από Μάιο θα δούμε νέα λουκέτα

ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ Η ΑΓΟΡΑ: ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ, ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΛΟΥΚΕΤΩΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ !!!

 


ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΟΜΠΡΑΣ: ΜΕ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΤΑ LOCKDOWN ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ !!!

 


ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΩΝ, ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ & ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ RESTART Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ !!!

 



Γράφει ο δικηγόρος Δημήτρης Λυρίτσης


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε την 24η/2/2021 την ένατη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα με την οποία ζητά τη μερική άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών και για την 1η κατοικία, που είχε επιβληθεί από την 6η/11/2021 στο πλαίσιο της λήψης έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του covid-19 ως αποτέλεσμα της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων.

Συγκριμένα, η Κομισιόν ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να μην παρατείνει το γενικό πάγωμα πέρα από τις 15 Μαρτίου και να «υιοθετήσει εγκαίρως προσωρινές και πιο στοχευμένες λύσεις, προκειμένου να προστατευτούν τα ευάλωτα νοικοκυριά». Η πρόταση, όμως, αυτή της Κομισιόν για την έναρξη των πλειστηριασμών και εν γένει της εκτελεστικής διαδικασίας έρχεται σε πλήρη αντίφαση με τις υπόλοιπες διαπιστώσεις για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, το ρυθμό ανάπτυξης και τη διόγκωση του ιδιωτικού χρέους λόγω του covid-19.

Ας λάβουμε υπόψη ότι το ιδιωτικό χρέος προ πανδημίας ανέρχονταν στο ποσό των 234 δισ. ευρώ. Με τους πιο αισιόδοξους υπολογισμούς σε αυτό θα προστεθούν και άλλα 20 δισ. ευρώ «πανδημικού χρέους» έως το τέλος του 2021 και έτσι θα εκτοξευτεί στα 254 δισ. ευρώ όταν το συνολικό ΑΕΠ της χώρας το 2020 κινείται στη περιοχή των 168 δισ. ευρώ. Δηλαδή το ιδιωτικό χρέος στη χώρα θα ανέλθει στο 150% του ΑΕΠ και θα συνιστά μια βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια της οικονομικής εξέλιξης με σοβαρές κοινωνικές και πολιτικές προεκτάσεις.

Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 10/03/2021

 

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΕΔΩ :

Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΥΛΟΥΜΠΗΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ !!!

"ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΤΕ"
Ο κ. Στέφανος Κουλουμπής είναι Υπεύθυνος στο Γραφείο του Πειραιά και Υπεύθυνος Δικτύου Γραφείων του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα, είναι μέλος της Διοικούσης Επιτροπής και Ιδρυτικό Μέλος του Κινήματος !!!



Ακούστε το ηχητικό:

ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΤΕ: Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ !!!

ΤΑ ΘΑΛΛΑΣΟΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ Η ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΧΑΡΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΟΤΑΝ Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΖΗΤΗΣΕ ΜΕ ΑΓΩΓΗ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ...
Με τελευταίο κόλπο την ασυλία στους τραπεζίτες από την ΝΔ, ώστε να κουκουλωθεί οριστικά η υπόθεση...Θα το επιτρέψει η Δικαιοσύνη ;;; Το μπαλάκι στον Άρειο Πάγο...




Ο θάνατος της ΑΤΕ- Μιά σκοτεινή τραπεζική ιστορία με πολλά ερωτηματικά


Του Γρηγόρη Σαμπάνη,
Οικονομολόγος, πρώην στέλεχος τραπεζών


Με την επικείμενη αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς, την οποία μερικώς θα καλύψει το Ελληνικό Δημόσιο (Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας), το κράτος θα παρέμβει τελευταία φορά - εκτός συγκλονιστικού απροόπτου - για να στηρίξει/διασώσει μια τράπεζα με χρήμα των φορολογουμένων.

Είναι μια καλή ευκαιρία για να επανέλθει προς συζήτηση ένα παλιό ερώτημα, που δεν έχει απαντηθεί επαρκώς: Ηταν άραγε ορθή πολιτική επιλογή να «σβήσει» από τον τραπεζικό χάρτη η Αγροτική Τράπεζα - το μεγαλύτερο και ιστορικό πιστωτικό ίδρυμα του Δημοσίου - στο πλαίσιο των ανακατατάξεων που έφερε η προσπάθεια σταθεροποίησης του τραπεζικού συστήματος της χώρας;

Βέβαιο είναι ότι οι πολιτικοί ηγέτες που είχαν την εξουσία κατά την κρίσιμη περίοδο του 2012, πρόδωσαν την Αγροτική Τράπεζα, αθετώντας τις υποσχέσεις τους. Ο Αντώνης Σαμαράς, πρωθυπουργός όταν εφαρμόσθηκε το σχέδιο διάσπασης της ΑΤΕ και μεταβίβασης των υγιών δραστηριοτήτων της στην Τράπεζα Πειραιώς, υποσχόταν στις 14 Ιουνίου του 2012 ότι η ΑΤΕ δεν θα έκλεινε:

"Για μας η Αγροτική Τράπεζα είναι ένας δημόσιος τραπεζικός πυλώνας που δεν πρέπει να κλείσει… Γιατί μέσα της έχει εγγυήσεις αγροτικής γης, που βρίσκονται υπό τον έλεγχό της, και δεν πρέπει να μείνει χωρίς χρηματοδότηση (….). Υπάρχουν περίπου 7 δισ ευρώ που υπολογίζουμε ότι θα περισσέψουν από την ανακεφαλαίωση των τραπεζών και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την Αγροτική."

Απατηλές υποσχέσεις και αθέτηση δεσμεύσεων

Η κυβέρνηση Σαμαρά που σχηματίσθηκε μετά τη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση του 2012 με τη σύμπραξη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, δεσμεύθηκε επίσης ότι η Αγροτική δεν θα έκλεινε. Στη συμφωνία των ηγετών των τριών κομμάτων, Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη, αποτυπώθηκε σχετική προγραμματική δέσμευση, μία από τις βασικές δεσμεύσεις ενόψει της επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου που σχεδιαζόταν: «Αγροτική Τράπεζα: Επανακεφαλαιοποίηση και εξυγίανσή της. Διαφύλαξη του χαρτοφυλακίου υποθηκών αγροτικής γης».

Η απατηλή, όπως αποδείχθηκε, υπόσχεση ανακεφαλαιοποίησης της Αγροτικής, ώστε να καλύπτονταν οι ζημιές που θα δημιουργούσε η συμμετοχή της τράπεζας στο PSI, είχε δοθεί ήδη από το 2011 και από την προηγούμενη κυβέρνηση στη διοίκηση της ΑΤΕ.

Αρχικά, ο τότε διοικητής Θ. Πανταλάκης, είχε δηλώσει (στο πρακτορείο Bloomberg) ότι η τράπεζα δεν θα συμμετείχε στο PSI. Η απόφαση αυτή άλλαξε, επειδή το υπουργείο Οικονομικών με υπουργό τότε τον Ευ. Βενιζέλο άσκησε έντονη πίεση στη διοίκηση, αναλαμβάνοντας δέσμευση ότι οι ζημιές του PSI θα καλύπτονταν με ανακεφαλαιοποίηση από το ΤΧΣ, όπως έγινε για τις άλλες μεγάλες τράπεζες.
SSL Certificates