.

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

ΔΣΑ: ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

 



Το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας με την υπ’ αριθμ. 27/2021 απόφασή του υποχρεώνει τράπεζα να καταβάλει σε δικηγόρο που εργαζόταν με μπλοκάκι, 76.000 ευρώ για ασφαλιστικές εισφορές, δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και επίδομα αδείας, που του είχαν παράνομα παρακρατηθεί από το τέλος του 2008 έως τον Ιούνιο του 2020, που εργαζόταν στην τράπεζα.

Το Δικαστήριο μάλιστα κήρυξε προσωρινά εκτελεστεί την απόφαση για το ποσό περίπου των 37.000 ευρώ ενώ παρέμβαση υπέρ του ενάγοντος δικηγόρου άσκησε ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας δια του προέδρου του Δημήτρη Βερβεσού.

Σε ανακοίνωσή του για την υπόθεση ο ΔΣΑ αναφέρει:

«Επιχειρείται επιτέλους να τεθεί φραγμός στην ασυδοσία των Διοικήσεων των Τραπεζών να εκμεταλλεύονται δικηγόρους, αμειβόμενους με «μπλοκάκι», που εργάζονται σε αυτές, τους οποίους εξαναγκάζουν – υπό την απειλή της απόλυσης – να παρέχουν τις νομικές τους υπηρεσίες σε συνθήκες που δεν συνάδουν με τις διατάξεις του Κώδικα Δικηγόρων, δηλαδή με πλήρες υποχρεωτικό ωράριο, χωρίς ασφάλιση, χωρίς ποτέ να τους καταβάλλουν τα οφειλόμενα εκ του νόμου δώρα (Πάσχα – Χριστουγέννων), χωρίς την καταβολή επιδόματος αδείας».


Και προσθέτει: «Η πρακτική αυτή βρίσκει έδαφος στην ανάγκη των δικηγόρων για εργασία, την οποία εκμεταλλεύονται χρόνια οι Τράπεζες οι οποίες επιβάλλουν αυστηρή τήρηση ωραρίου, κατά παράβαση του Κώδικα Δικηγόρων και προβαίνουν σε μη νόμιμες συμπεριφορές από θέση εξουσίας» επισημαίνει ο ΔΣΑ.

Διαβάστε όλη την απόφαση
 

 

ΠΗΓΗ 

http://directnews.gr/dikastika/110208-trapeza-upoxreonetai-na-katavalei-76-000-euro-se-dikhgoro-gia-asfalistikes-eisfores-dora-kai-epidomata-eggrafo

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates