.

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021

2 ΝΕΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ !!!




Δύο φάρμακα κατά της Covid που δοκιμάζονται στην Κλινική Λοιμωδών Νόσων του Πανεπιστημίου της Γένοβα, δίνουν ελπίδα για την αντιμετώπιση της λοίμωξης από Sars - Cov- 2.
Σύμφωνα με τον διευθυντή της κλινικής, καθηγητή λοιμωξιολογίας Ματέο Μπασέτι, αυτά είναι το Molnupiravir (μολνοπιραβίρη), ένα νέο αντιικό σε δισκία και το Anakinra (Ανακίνρα), που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα αρχικά στάδια της νοσηλείας. Όπως αναφέρουν οι Ιταλοί, ήδη ξεκίνησαν αυτή την εβδομάδα στην ίδια κλινική, οι δοκιμαστικές θεραπείες, με το Molnupiravir.

ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ: ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΜΑΪΟΥ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ !!!


 

Η επιχορήγηση είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και ανεκχώρητη 

Επιταχύνονται οι διαδικασίες για την αποζημίωση των αγροτικών εκμεταλλεύσεων που επλήγησαν, από τις πυρκαγιές της περιόδου Μαΐου - Αυγούστου 2021. Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β΄ 4268/15.09.2021) η κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνι Γεωργιάδη, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιου Λιβανού και του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη, με την οποία ρυθμίζεται το ζήτημα της επιχορήγησης αγροτικών εκμεταλλεύσεων για την αποζημίωση των πληγέντων από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν από την 1η Μαΐου έως και το τέλος Αυγούστου 2021 σε περιοχές της χώρας, οι οποίες έχουν οριοθετηθεί με Κοινές Αποφάσεις των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εσωτερικών και Υποδομών και Μεταφορών. 

Πρόκειται για περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Κορινθίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Δυτικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής, Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Μεσσηνίας, Αρκαδίας και Λακωνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Ευβοίας, Φωκίδας και Φθιώτιδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Ανατολικής Αττικής και Βορείου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής. Για την αποτελεσματικότερη και ταχύτερη αποζημίωση των αγροτικών εκμεταλλεύσεων που επλήγησαν, με την παραπάνω απόφαση, εφαρμόζονται οι διαδικασίες του ν.4797/2021 σχετικά με την επιχορήγηση για την αντιμετώπιση των ζημιών, αντί για την εφαρμογή των χρονοβόρων διαδικασιών του Κανονισμού Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων. Ειδικότερα, με τη διαδικασία των άρθρων 7 και 8 του ν.4797/2021 δύναται να καλύπτεται μέρος των υλικών ζημιών οι οποίες θα καταγραφούν από τις αρμόδιες επιτροπές καταγραφής και αποτίμησης ζημιών της κάθε Περιφέρειας και οι οποίες προκλήθηκαν από τις ως άνω πυρκαγιές σε στοιχεία ενεργητικού, όπως κτιριακές εγκαταστάσεις, εξοπλισμός, πρώτες ύλες, εμπορεύματα, φορτηγά αυτοκίνητα δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης, καθώς και αυτοκίνητα επαγγελματικής χρήσης, μέσα παραγωγής, συμπεριλαμβανομένου και του εγγείου κεφαλαίου και των αποθηκευμένων προϊόντων, τα οποία καταγράφηκαν ως κατεστραμμένα. 

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΕ ΧΡΗΜΑΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ !!!






Πέθανε στα 81 του χρόνια ο σερ Κλάιβ Σινκλέρ, ένας από τους πιο δραστήριους Βρετανούς εφευρέτες και ο άνθρωπος που έφερε τον προσωπικό υπολογιστή στα σπίτια μας.
Αυτοδίδακτος, άρχισε να εφευρίσκει διάφορά gadgets όταν ήταν ακόμα μαθητής.

Είναι ο άνθρωπος που έκανε τον υπολογιστή οικονομικά προσιτό και τον σύστησε στις μάζες, με το ZX Spectrum. Όμως η προσπάθειά του να κυκλοφορήσει ένα ηλεκτρικό όχημα απέτυχε, προκαλώντας του σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Ο Σινκλέρ γεννήθηκε στις 30 Ιουλίου του 1940 στο Ρίτσμοντ του Σάρεϊ.

Ένα εσωστρεφές παιδί, προτιμούσε να κάνει παρέα με τους μεγάλους παρά με τους συνομηλίκους του. Το πάθος του για τις εφευρέσεις γεννήθηκε από τον χαρακτήρα «The Inventor» στην παιδική σειρά του BBC, «Toytown».

Την εποχή εκείνη, έφτιαξε ένα σύστημα επικοινωνιών για την κρυψώνα που είχε στο δάσος. Ήταν μαθητής ακόμα όταν σχεδίασε το δίκτυο για ένα απλό ραδιόφωνο και μετά βρήκε έναν κατασκευαστή που το παρήγαγε DIY kits. Τα kits πουλήθηκαν με περιοδικά όπως το Practical Wireless, για το οποίο είχε ήδη γράψει αρκετά άρθρα.

Στη συνέχεια έγραψε βιβλία για την κατασκευή ηλεκτρονικών συσκευών και το 1961 επέστρεψε στις εφευρέσεις, ιδρύοντας την Sinclair Radionics.

Έβγαλε τα πρώτα καλά χρήματα όταν άκουσε ότι η εταιρεία Plessey θα πετούσε νέες κρυσταλλολυχνίες, οι οποίες είχαν κάποιες ατέλειες. Όταν διαπίστωσε ότι τα εξαρτήματα δούλευαν, τα αγόρασε για να φτιάξει τα δικά του προϊόντα. Το μοντέρνο ντιζάιν του ήταν αυτό που ξεχώριζε.

ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΒΟΥΛΑΣ: ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΑΠΟ "ΓΚΕΤΟ" ΣΕ ΧΩΡΟ ΑΝΑΨΥΧΗΣ !!!






Ήταν 10 Ιουνίου του 2012 όταν εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, εξωραϊστικοί σύλλογοι, εθελοντές και κάτοικοι της πόλης άνοιγαν μετά από χρόνια τη σφραγισμένη πόρτα εισόδου του πρώην κάμπινγκ Βούλας, δηλώνοντας πως, ως δημόσιο αγαθό, μπορεί να την διαχειριστεί ο Δήμος και να την διαθέσει ελεύθερα στους πολίτες.

Πριν όμως το άνοιγμα είχε προηγηθεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου 107/2012/28-5-2012 για την «απελευθέρωση» της παραλίας που ανήκε στην ΕΤΑΔ. Η διοίκηση του Σπύρου Πανά αποδείχτηκε ότι έμεινε μονάχα στην απόφαση, καθώς ουδέποτε ασχολήθηκε ουσιαστικά με τη διαχείριση της έκτασης. Η αδράνεια που επέδειξε η τότε δημοτική αρχή είχε ως αποτέλεσμα το δύσκολο εγχείρημα της διαχείρισης του πρώην κάμπινγκ Βούλας να το αναλάβουν εθελοντικά συλλογικότητες και κινήματα, όχι αποκλειστικά από την περιοχή αλλά γενικότερα από τα νότια προάστια.

Αρχικός σκοπός των εθελοντών ήταν ο καθαρισμός της έκτασης και της παραλίας, η συντήρηση των κτηρίων που υπάρχουν στον χώρο αλλά και η όσο το δυνατόν καλύτερη φύλαξη του πρώην κάμπινγκ Βούλας. Τους πρώτους μήνες λειτουργίας κάτω από την εποπτεία των εθελοντών ο χώρος άλλαξε όψη. Είχαν συσταθεί ομάδες εργασίας με κύριο σκοπό την εύρυθμη λειτουργία του χώρου. Ωστόσο, στην πορεία η κατάσταση πήρε άλλη μορφή. Με τη σύμφωνη γνώμη των εθελοντών, διοργανώθηκε Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ Κάνναβης, πραγματοποιήθηκε Τριήμερο Εναλλακτικό Φεστιβάλ Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας, φιλοξενήθηκαν ξένοι συνδικαλιστές και ακτιβιστές οι οποίοι μίλησαν για την οικονομική κρίση, γίνονταν μαθήματα γιόγκα και άλλα πολλά. Ουσιαστικά, οι εθελοντές άλλαξαν ρότα και θεώρησαν το πρώην κάμπινγκ Βούλας κτήμα τους. Αρκετοί το έχουν χαρακτηρίσει ως «γκέτο».

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 19/09/2021

ΚΛΙΚ ΕΔΩ
για να διαβάστε την ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS σε μορφή PDF

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ :

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΝΕΑ ΜΠΙΖΝΑ ΤΩΝ ΕΠΑΝΑΓΟΡΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΠΟΥΛΗΣΑΝ !!!

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΠΑΝΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΚΟΨΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ FUNDS, ΩΣ ΡΥΘΜΙΣΜΕΝΑ...
Είδες τι ωραίες μηχανές στήνεις όταν οι πολιτικοί σου έχουν δώσει ασυλία και δεν σε ακουμπάει κανείς ;;; Πάρτε χάπια λοιπόν και διαβάστε τι ωραία παρουσιάζεται αυτή η μηχανή...





Κόκκινα δάνεια 2 δισ. εξυγιάνθηκαν και επέστρεψαν στις τράπεζες


Από το capital.gr


Από τις αρχές της πανδημίας μέχρι σήμερα, περισσότερα από 2 δισ. ευρώ πρώην κόκκινων δανείων επιχειρήσεων και ιδιωτών έχουν επιστραφεί στις τράπεζες, ύστερα από ρύθμιση και εξυγίανση από τις εταιρείες διαχείρισης. Χαρακτηριστικά παραδείγματα ήταν οι πρώτες "επιστροφές” ύψους 900 εκατ. ευρώ στις Eurobank και Πειραιώς από τις doValue και Intrum το 2020.

Από τα δημοσιευμένα στοιχεία προκύπτει ότι κατά το 2020, η Intrum Hellas επέστρεψε ρυθμισμένα και ενήμερα επιχειρηματικά δάνεια 300 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς. Πρόκειται για δάνεια την διαχείριση των οποίων είχε αναλάβει η Intrum Hellas και τα οποία αφού ρυθμίστηκαν και ελέγχθηκαν ως προς την τήρηση της ρύθμισης, επέστρεψαν στην Τράπεζα Πειραιώς ως εξυπηρετούμενα πλέον. Παράλληλα, με ενέργειες διαχείρισης, δάνεια λιανικής, ιδιωτών, αγροτών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, ύψους 1 δισ. ευρώ, βγήκαν από τη ζώνη των κόκκινων δανείων και πήραν το δρόμο πίσω για την Πειραιώς.

Για το χαρτοφυλάκιο της Eurobank, η doValue σχεδίασε και διαπραγματεύτηκε σε εξατομικευμένη βάση, ώστε να "θεραπευτούν” και να καταστούν πάλι εξυπηρετούμενα δάνεια επιχειρήσεων και ιδιωτών άνω των 600 εκατ. ευρώ. Πηγές επιβεβαίωσαν ότι η ίδια στρατηγική συνεχίζεται και ενισχύεται μεταξύ doValue και Eurobank, ενώ στελέχη του τραπεζικού χώρου επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για μια τάση, η οποία επικρατεί πλέον σε όλη την αγορά. Αντίστοιχη ενεργητική διαχείριση γίνεται και στο σχήμα Galaxy της Alpha Bank, καθώς η Τράπεζα συμμετέχει με 20% στη σύμπραξη που δημιουργήθηκε με τη Cepal (της Alpha Bank) και της DK, ενώ υπάρχει και πολυετής αποκλειστική συμφωνία διαχείρισης τόσο των κόκκινων δανείων του Galaxy όσο και τρίτων που θα περιέλθουν.

Ο μηχανισμός της "επιστροφής”

Όπως εξήγησαν αρμόδια στελέχη, ο μηχανισμός ρύθμισης, "θεραπείας” και επαναπώλησης των πρώην κόκκινων δανείων στις τράπεζες παίρνει πολλούς μήνες και για το λόγο αυτό θα δούμε από το τέλος του 2021 και μετά ακόμα μεγαλύτερη αύξηση στις "επιστροφές”.

Αν και η πολιτική κάθε εταιρείας διαχείρισης είναι διαφορετική, ο βασικός μηχανισμός ξεκινά συνήθως από τα επιχειρηματικά δάνεια, κυρίως μικρομεσαίων που είναι μικρότερα σε αριθμό αλλά μεγαλύτερα σε αξία. Γίνονται διαπραγματεύσεις για ρύθμιση και μόλις επέλθει συμφωνία, τότε το ρυθμισμένο επιχειρηματικό δάνειο παραμένει στην εταιρεία διαχείρισης για συγκεκριμένους μήνες ώστε να διασφαλιστεί ότι ο δανειολήπτης είναι σε θέση πλέον να το εξυπηρετεί. Μόλις αυτό διασφαλιστεί, η εταιρεία διαχείρισης προχωρά σε πώληση των ενήμερων πλέον δανείων πίσω στην τράπεζα.

2 ΣΕ 1: ΤΙ ΨΗΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ATTICA BANK ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΔΟΕ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΕ 3 ΕΙΣΗΓΜΕΝΕΣ !!!

 

Σε μεγένθυση:

ΦΩΤΙΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ !!!!

 


ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΤΙΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ !!!


 

ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΙΣ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: ΚΟΝΟΜΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ...ΦΤΩΧΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ !!!


Όταν ξεκινήσει το μαζικό πλιάτσικο του Νέου Πτωχευτικού, θα ξυπνήσει και ο τελευταίος κοιμώμενος Έλληνας...

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ: ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΤΑΜΕΙΑ !!!

 


Η μοναδική ανάπτυξη που υπάρχει στη χώρα είναι αυτή του....δημόσιου και ιδιωτικού χρέους !!!

Σε μεγένθυση:

ΚΟΥΡΕΜΑ ΕΩΣ 75% ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΕΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΕΣ !!!

 


ΓΙΑ ΑΘΕΜΙΤΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΥΠΕΡ ΚΙΝΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ !!! ΣΟΒΑΡΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΗΠΑ !!!

 


Σε μεγένθυση:

ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ: ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ ΣΤΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ !!!

 


ΕΡΧΕΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ !!!




Του Μηνά Τσαμόπουλου


Έχουμε εισέλθει τον αστερισμό του αυξανόμενου πληθωρισμού, ως παγκόσμια οικονομία. Η πανδημία έκλεισε τους πάντες μέσα. Η καταναλωτική συμπεριφορά άλλαξε. Άρχισαν οι ηλεκτρονικές παραγγελίες προϊόντων. Αφειδώς. Η ζήτηση έφθασε σε επίπεδα που δεν μπορεί να καλύψει η παραγωγή.

Επιπλέον δεν υπάρχουν αρκετά πλοία , τα γνωστά πλέον σε όλους container vessels για να μεταφέρουν τα εμπορεύματα. Το κόστος μεταφοράς ενός εμπορευματοκιβωτίου αγγίζει κατά περίπτωση και τα 20.000 δολάρια όπως στη γραμμή Κίνα δυτική πλευρά των ΗΠΑ. Ως φυσικό επακόλουθο ήρθαν οι ανατιμήσεις που θα τραβήξουν την ανηφόρα τους επόμενους μήνες αφού δεν πρόκειται να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Η εικόνα γίνεται χειρότερη αφού λιμάνια της Κiνας έκλεισαν λόγω αύξησης κρουσμάτων της μετάλλαξης δέλτα και τα πλοία συσσωρεύτηκαν έξω από αυτά. Εργοστάσια σε χώρες της Ασίας που παράγουν εξαρτήματα , όπως τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα για αυτοκίνητα και ό,τι άλλο μπορείτε να σκεφτείτε έκλεισαν και αυτά λόγω μετάλλαξης του ιού.

Τον χειμώνα πήγαινες να παραγγείλεις αυτοκίνητο και σου έλεγαν παραλαβή σε τρεις μήνες. Τώρα χρειάζονται έξι μήνες και οσονούπω οκτώ λένε όσοι γνωρίζουν.

Φίλος πήγε σε πολυκατάστημα να αγοράσει ντουλάπια και ντουλάπες για μία μίνι ανακίνηση του σπιτιού του. Βρήκε συναρμολογούμενες ντουλάπες και ντουλάπια αλλά όχι ράφια. Από Νοέμβριο του είπαν οι υπάλληλοι. Ανατιμήσεις παντού σε όλα τα προϊόντα και στην ενέργεια.

Οι κυβερνήσεις, με μπροστάρηδες τις ΗΠΑ και την Κίνα ρίχνουν λεφτά στην αγορά με τη μορφή επιδομάτων κυρίως. Παίρνουν μέτρα για την ενίσχυση της τσέπης του καταναλωτή που βρίσκεται αντίκρυ στην ακρίβεια που δημιουργήθηκε από την υπερκατανάλωση. Κόβεται χρήμα… αβέρτα. Βρισκόμαστε σε περιδίνηση. Ο πληθωρισμός αυξάνει σε πρωτοφανή επίπεδα 30ετίας για τον δυτικό κόσμο.

ΠΟΙΟΣ ΣΟΒΑΡΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΘΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΣΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΗ ATTICA BANK ΜΕ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ;;;

 



Μόνο επενδυτές υπό την επήρεια ψυχοτρόπων φαρμάκων θα επενδύσουν στην Attica bank που έχει αρνητικά ίδια κεφάλαια


Εδώ και μικρό χρονικό διάστημα – για πολλοστή φορά – συντελείται ένα οικονομικό έγκλημα.
Η Attica bank αποτελεί ένα διαρκές οικονομικό σκάνδαλο το οποίο για εξηγήσιμους λόγους διαιωνίζεται με όλες τις κυβερνήσεις.

Δήθεν κόπτονται για την διάσωση των μικρών τραπεζών, αυτό είναι ανέκδοτο, όσοι επικαλούνται τέτοια επιχειρήματα είτε αγνοούν την πραγματικότητα είτε ψεύδονται.
Θα τους θυμίσουμε πολύ πιο χρήσιμες τράπεζες Αγροτική, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Probank ή Proton bank και πολλές άλλες που κατέρρευσαν, διασπάστηκαν σε καλές και κακές τράπεζες και δεν υπάρχουν στο σύστημα.

Η Attica bank εάν εξαφανιστεί αύριο το πρωί δεν θα λείψει σε κανένα, είναι μια άρρωστη κατάσταση που συνεχίζει να διαιωνίζεται.

Επενδυτές στην Attica bank θα εμφανιστούν υπό την επήρεια ψυχοτρόπων φαρμάκων

Γιατί αναφερόμαστε σε ψυχοτρόπα φάρμακα;

Ένας σοβαρός επενδυτής που γνωρίζει ότι τα πραγματικά ίδια κεφάλαια της Attica bank είναι -300 εκατ δηλαδή αρνητικά ίδια κεφάλαια και μεταξύ άλλων πρέπει να αποπληρωθεί και ένα ομόλογο Tier 2 περίπου 99 εκατ στο ελληνικό δημόσιο μεσοπρόθεσμα, καθίσταται κατανοητό ότι κανείς επενδυτής δεν μπορεί να εμφανιστεί και να έχει λογική ο σχεδιασμός του και να μην αποτελεί παράνοια.

Το ΤΣΜΕΔΕ το Ταμείο των Μηχανικών και η διοίκηση του θα πρέπει να παραπεμφθούν σε δίκη για το πως σπαταλούν κατά τρόπο απαράδεκτο τα χρήματα των ασφαλισμένων.
Μπορεί να μας πει το ΤΣΜΕΔΕ πόσα κεφάλαια έχει επενδύσει στην Attica bank όλα αυτά τα χρόνια;

Μήπως πλησιάζει το 1 δισεκ. και έχει το θράσος το ΤΣΜΕΔΕ έχοντας αποτύχει παταγωδώς στην Attica bank να εξετάζουν να επενδύσουν εκ νέου νέα κεφάλαια;

Κανείς δεν ελέγχει αυτό το διαρκές οικονομικό έγκλημα;

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΒΙΑΙΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΟΧΟΥΣ !!!

 


Σε τροχιά μετασχηματισμού εισέρχεται η λιανική αγορά ηλεκτρισμού. Οι υπέρογκες χονδρεμπορικές τιμές που πιέζουν το cash flow εταιρειών, σε συνδυασμό με τους επικείμενους νέους κανόνες από τη ΡΑΕ για τη διαμόρφωση των τιμολογίων, καθώς και οι δρομολογούμενες διορθωτικές κινήσεις στο target model, εκτιμάται ότι θα δημιουργήσουν ένα καινούριο τοπίο.

Η ρηχή και στενή εγχώρια λιανική αγορά, όπως χαρακτηρίζεται από τους ίδιους τους εκπροσώπους της, οδηγείται σε πιθανή βίαιη ωρίμανση, με άμεση συνέπεια ενδεχόμενες αποχωρήσεις εταιρειών ή και συμπράξεις για μεγαλύτερα και ανθεκτικότερα σχήματα μέσω εξαγορών.

Ήδη, άλλες λιανικές αγορές στην Ευρώπη, πολύ πιο ώριμες από τη δική μας, υπόκεινται σε κλυδωνισμούς εξαιτίας του χονδρεμπορικού κόστους, που δεν είναι μόνον ελληνικό φαινόμενο. Στην Αγγλία, για παράδειγμα, από τις αρχές του έτους έχουν βάλει λουκέτο επτά εταιρείες προμήθειας, από τις οποίες οι τέσσερις τις τελευταίες μόλις δέκα ημέρες, καθώς το ράλι στις τιμές του ηλεκτρικού και του φυσικού αερίου ήταν απαγορευτικό για τη ρευστότητά τους και τις οδήγησε σε πτώχευση.

Η δυσάρεστη πραγματικότητα των χονδρεμπορικών τιμών ηλεκτρισμού λόγω των συνεχών αυξήσεων στο φυσικό αέριο και στα δικαιώματα ρύπων θα έχει διάρκεια, συμφωνούν όλοι πλέον οι παίκτες της εγχώριας αγοράς. Και αναμένεται να δοκιμάσει τις ταμειακές αντοχές και τα περιθώρια κέρδους εταιρειών προμήθειας.

Το αμέσως επόμενο βήμα είναι η υλοποίηση του σχεδιασμού της ΡΑΕ για μεγαλύτερη διαφάνεια και συγκρισιμότητα στα τιμολόγια ηλεκτρισμού. Η δημόσια διαβούλευση για τις προτάσεις της Αρχής, ύστερα και από την παράταση που δόθηκε, ολοκληρώθηκε προχθές, Τετάρτη. Τώρα είναι η πιο κρίσιμη φάση: η αξιολόγηση των σχολίων που υποβλήθηκαν και το τελικό «ζύγισμα» για το τι θα μείνει και πού θα υπάρξουν πιθανόν αναγκαίοι συμβιβασμοί.

Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΒΟΥΛΙΑΞΕ ΤΟΝ ΤΕΡΚΕΝΛΗ !!!

 


Διάγουμε ημέρες Διεθνούς Έκθεσης και τα καταστήματα της αλυσίδας Τερκενλής στη Θεσσαλονίκη σφύζουν από πελάτες, κυρίως επισκέπτες της πόλης, που αναζητούν τη γευστική εμπειρία η οποία έχει συνδεθεί όσο λίγες με τη συμπρωτεύουσα.

Μία εικόνα «μαγική» για τα καταστήματα της αλυσίδας που επιχειρούν να ανακάμψουν έπειτα από το σημαντικό πλήγμα που επέφερε η πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν στην αγορά.

Οι πωλήσεις της εταιρείας, της οποίας ηγείται ο κ. Παύλος Τερκενλής, υποχώρησαν το 2020 κατά 42% σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις που μόλις δημοσίευσε η εταιρεία. Διαμορφώθηκαν στα 10,94 εκατ. ευρώ από 18,83 εκατ. ευρώ το 2019.

Μάλιστα η βορειοελλαδίτικη αλυσίδα ζαχαροπλαστικής και καφέ, διάσημη για τα τσουρέκια της, πέρασε σε ζημιογόνα τροχιά. Συγκεκριμένα είχε καθαρές ζημίες 525.305 ευρώ έναντι καθαρών κερδών 284.107 ένα χρόνο πριν. Τα EBITDA διατήρησαν το θετικό πρόσημο αλλά μειώθηκαν κατά 91,47% και «προσγειώθηκαν» στα 102.194 ευρώ.

Η πορεία φέτος

Σε ό,τι αφορά την τρέχουσα χρήση, παρά το γεγονός ότι αναμένει πως θα υπάρξει περαιτέρω μείωση του κύκλου εργασιών της, ωστόσο η διοίκηση διατυπώνει τη συγκρατημένη αισιοδοξία της λέγοντας ότι σε βάθος χρόνου θα επιστρέψει στο δρόμο της ανάπτυξης των πωλήσεων της. Σύμφωνα με την Τερκενλής, παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες, οι προοπτικές του κλάδου είναι ευοίωνες ενώ τα προϊόντα αλλά και οι υπηρεσίες της εταιρείας έχουν εξαντλήσει τα όρια ελαστικότητας, οπότε το αναμενόμενο είναι αύξηση του τζίρου μεσοπρόθεσμα.

Ομολογιακό με την εγγύηση του Δημοσίου και απολύσεις

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ...ΚΑΛΠΑΖΕΙ, ΤΟ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΝΕΤΑΙ !!!

 



Του Βασίλη Στεφανακίδη


Οι ξένοι οίκοι, οι τράπεζες και οι διεθνείς αναλυτές, μας είχαν συνηθίσει τα τελευταία πολλά χρόνια, στη γκρίνια, τη μουρμούρα και τον πεσιμισμό για τις προοπτικές της Ελληνικής οικονομίας κι είναι αλήθεια πως, σε γενικές γραμμές δεν διαψεύδαμε στην πράξη τις δυσοίωνες προβλέψεις και βαδίζαμε από το κακό στο χειρότερο. Οι λόγοι δεν είναι της παρούσης.

Σήμερα η εικόνα έχει αντιστραφεί πλήρως κι έχουν βαλθεί όλοι να θεωρούν συντηρητικές τις εκτιμήσεις των ελληνικών αρχών για την ανάπτυξη στην τρέχουσα χρονιά. Παρ' ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός από του βήματος της ΔΕΘ αναθεώρησε το στόχο ανάπτυξης από το 3,6 στο 5,9 και δεν πιστεύαμε στ' αυτιά μας, έρχονται τώρα ο ένας μετά τον άλλο, οι διεθνείς οίκοι , τράπεζες και αναλυτές, να εκτιμήσουν πως τελικά η ανάπτυξη φέτος θα κυμανθεί πέριξ του 8% και ίσως ακόμα ψηλότερα.

Τι έχει συμβεί θα αναρωτηθεί κανείς. Κάνουν μήπως παιγνίδια ή βλέπουν κάτι που δεν βλέπουμε εμείς; Μένει να αποδειχθεί.

Σ' αυτό που συμφωνούμε πάντως σχεδόν όλοι, είναι πως αν δεν υπάρξουν σημαντικά μη αναμενόμενα γεγονότα, οι προοπτικές για την ελληνική οικονομία για φέτος και του χρόνου και ενδεχομένως για αρκετά επόμενα χρόνια ,είναι πολύ καλές. Είναι μήπως τυχαίο πως τους τελευταίους μήνες βλέπουμε να συνωστίζονται τα διεθνή κεφάλαια και να μετέχουν σ' ένα πλειστηριασμό για την απόκτηση ελληνικών επιχειρήσεων και δημόσιων υποδομών; Είναι τυχαίο πως σε κάθε έκδοση ελληνικών ομολόγων η υπερκάλυψη είναι πολλαπλάσια και τα επιτόκια σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα;

ΑΝ Η ΧΩΡΑ ΕΙΧΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ....

 


Του Μανώλη Κοττάκη
estia.gr


Ὅταν ἔχασε τίς ἐκλογές τοῦ 2009 ἦταν πενῆντα τριῶν ἐτῶν. Πέρασαν ἀπό τότε 12 ὁλόκληρα χρόνια. Αἰώνας πολιτικός στούς καιρούς μας. Ἐάν ἡ πολιτική του γιά τήν Ἑλλάδα καί ἡ ματιά του γιά τόν κόσμο ἦταν λάθος, σήμερα θά ἐθεωρεῖτο ξεπερασμένη. Ντεμοντέ. Πασέ. Παρωχημένη. Δέν εἶναι ἔτσι ὅμως. Ὁ Καραμανλῆς ὅπως ἀπεδείχθη εἶχε ἄδικο, γιατί εἶχε δίκαιο πολύ νωρίς. Διέκρινε τόν νέο κόσμο πού ἐρχόταν ἐγκαίρως. Καί ἐπιχείρησε νά τοποθετήσει τήν πατρίδα μας σέ θέση προνομιακή. Γωνία. Στασίδι γιά λίγους. Δέν τό λέμε ἐμεῖς. Τά γεγονότα τό λένε πλέον. Καί τόν ἐπιβεβαιώνουν. Οἱ δραματικές ἐξελίξεις στό Ἀφγανιστάν ἀπό τό ὁποῖο ἀποχώρησαν ταπεινωμένες οἱ ΗΠΑ δικαιώνουν τήν ἀπόφασή του νά μήν στείλει στρατό στήν μακρινή αὐτή χώρα. Ἀκόμη καί ἄν χρειάστηκε νά δυσαρεστήσει παραδοσιακούς συμμάχους ὅπως οἱ ΗΠΑ καί Προέδρους τους ὅπως ὁ Μπούς καί ὁ Ὀμπάμα. Οἱ λαοί τῆς περιοχῆς διατήρησαν ἔτσι ἄσβεστη τήν καλή εἰκόνα πού ἔχουν γιά τούς Ἕλληνες ἀπό τήν ἐποχή τοῦ Μεγάλου Ἀλεξάνδρου. Ἡ Ἑλλάς δέν ὑπῆρξε ποτέ δύναμις ἀποικιοκρατική. Οἱ αὐξήσεις στίς τιμές φυσικοῦ ἀερίου σέ ὅλη τήν Εὐρώπη οἱ ὁποῖες μέ τόν ἕνα ἤ μέ τόν ἄλλο τρόπο μετακυλίονται ἤδη στίς τιμές τοῦ ἠλεκτρικοῦ ρεύματος καί σέ εἴδη πρώτης ἀνάγκης στήν πατρίδα μας δείχνουν ἐπίσης ὅτι οἱ γεωπολιτικές ἐπιλογές πού δέν ἐξυπηρετοῦν τό ἐθνικό συμφέρον ἀλλά τίς συμμαχικές ἀνάγκες καί μόνον ἀργά ἤ γρήγορα πληρώνονται ἀκριβά. Κυριολεκτικῶς πληρώνονται. Ἀπό τίς τσέπες μας. Καί ἐδῶ ὁ Κώστας Καραμανλῆς δικαιώνεται. 

Μία ὁλόκληρη γενιά πολιτικῶν πού ἀνέλαβε τά ἡνία τῆς χώρας μετά τόν ἴδιο ἐπένδυσε ὅλα τά χαρτιά τῆς πατρίδας μας στό δυτικό φυσικό ἀέριο. Στόν ἀμερικανικῶν συμφερόντων ἀγωγό EastΜed ὁ ὁποῖος ἀντικατέστησε τόν ρωσσικό South Stream στόν ἐθνικό σχεδιασμό. Μία ὁλόκληρη γενιά πολιτικῶν ἐνσωματώθηκε στίς πολιτικές τῶν ΗΠΑ πού μάχονταν τήν ἐπέκταση τῆς ρωσσικῆς ἐπιρροῆς μέσω τῆς ἐνέργειας στήν Εὐρώπη καί ὑπόσχονταν ἐπάρκεια ἐνεργειακῶν πόρων ἀπό τήν Δύση. Ὑγροποιημένων, σχιστολιθικῶν, ἄλλων. Ἵνα ἀποδειχθῇ στό τέλος τί; Ὅτι οἱ ΗΠΑ ἐγκατέλειψαν πανηγυρικῶς τόν ἀγωγό EastΜed μέ ἐπίσημες δηλώσεις τοῦ Ἀμερικανοῦ πρεσβευτῆ Τζέφφρυ Πάυατ. Προδοσία! Ἵνα ἀποδειχθῇ στό τέλος τί; Ὅτι ἡ ἴδια ἡ Εὐρώπη ἀπέρριψε τίς ἀμερικανικές νουθεσίες γιά ἀποφυγή ρωσσικοῦ μονοπωλίου στήν ἐνέργεια. Μόλις προσφάτως ὁ Ἀμερικανός Πρόεδρος Μπάιντεν δήλωσε ἀμέσως μετά τήν συνάντησή του μέ τόν Ρῶσσο Πρόεδρο Πούτιν στήν Γενεύη ὅτι «δέν ἔχω ἀντιρωσσική ἀτζέντα» ἐνῶ ἀμέσως μετά τήν συνάντησή του μέ τήν καγκελλάριο τῆς Γερμανίας Ἄγγελα Μέρκελ στήν Οὐάσιγκτων ἔδωσε τήν συγκατάθεσή του –ἑκών ἄκων– γιά τήν κατασκευή τοῦ δεύτερου γερμανορωσσικοῦ ἀγωγοῦ φυσικοῦ ἀερίου πού παρακάμπτει τήν Οὐκρανία (Nord2Stream)! 

Διότι εἴτε τήν ἔδινε εἴτε ὄχι οἱ Γερμανοί θά προχωροῦσαν μόνοι τους! Χωρίς νά τόν ὑπολογίσουν. Κατά τά ἄλλα τό πρόβλημα ἦταν κάποτε ἡ Ἑλλάς, ὁ Πρωθυπουργός της καί οἱ «ἀρρωστημένες» συμφωνίες πού κατά τό Σταίητ Ντηπάρτμεντ τῆς ἐποχῆς ὑπέγραφε. Ἵνα ἀποδειχθῇ τέλος τί; Ὅτι ἄν ἡ Ἑλλάς εἶχε προχωρήσει ἀπό κοινοῦ μέ τήν Ρωσσία στήν κατασκευή τοῦ νότιου ἐνεργειακοῦ δρόμου (South Stream) σήμερα δέν θά πιεζόταν τόσο πολύ ἡ οἰκονομία μας ἐξ αἰτίας τῆς αὔξησης τῶν τιμῶν φυσικοῦ ἀερίου πού μετακυλίονται στά νοικοκυριά. Θά ἀντιμετώπιζε ἀπό πολύ καλύτερη θέση τήν ἔκρηξη στίς διεθνεῖς τιμές. Καί πάντως δέν θά βασιζόταν σέ ἀγωγούς φυσικοῦ ἀερίου (ΤΑP) τῶν ὁποίων ἡ διέλευση περνᾶ ἀποκλειστικά ἀπό τουρκικό ἔδαφος μέ ὅ,τι σημαίνει αὐτό γιά τήν ἀσφάλειά μας. Ἡ ἔκρηξη τῶν τιμῶν φυσικοῦ ἀερίου στήν Δύση ἀποδεικνύει πέραν πάσης ἀμφιβολίας ὅτι τό πρόβλημα γιά τήν ἤπειρό μας δέν ἦταν τό ρωσσικό μονοπώλιο καί ἡ δῆθεν κακόβουλος ἐπιρροή τῆς Μόσχας ὅπως μηρυκάζει διαρκῶς ὁ Τζέφφρυ Πάυατ.

ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΣΤΙΣ ΟΥΡΕΣ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ !!! ΗΡΘΕ ΤΟ myAADE !!!

 


Γραφειοκρατία, χαρτούρα και στήσιμο στις ουρές της εφορίας τέλος! Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) αναβάθμισε το Taxisnet σε ένα σύγχρονο και εύχρηστο εργαλείο που δίνει την δυνατότητα στις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες να κάνουν την οποία αλλαγή επιθυμούν διεκπεραιώνοντας όλη τη γραφειοκρατία ηλεκτρονικά.

Η νέα ψηφιακή πύλη myAADE τέθηκε σε λειτουργία στην διεύθυνση gov.gr και μέσω αυτής οι φορολογούμενοι μπορούν να προχωρήσουν σε έναρξη, μεταβολή ή διακοπή της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Μπορούν δε να μεταβάλλουν στοιχεία της επιχείρησης να δουν τις οφειλές και τις επιστροφές φόρων και να πληρώσουν ή να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

Η διαδικασία υποβλής αίτησης δήλωσης μεταβολής στοιχείων επιχείρησης και διακοπής εργασιών με τη χρήση ηλεκτρονικών υπηρεσιών περιγράφεται στην νέα απόφαση Α.1213/2021 της ΑΑΔΕ. Ειδικότερα:

Τα φυσικά και νομικά πρόσωπα, καθώς και οι νομικές οντότητες, που είναι πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών TAXISnet της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, δύνανται μέσω ψηφιακής υπηρεσίας της ΑΑΔΕ να προβούν:

α) στη μεταβολή των στοιχείων της επιχείρησης που αφορούν:

• στην ταχυδρομική διεύθυνση της έδρας της άσκησης της δραστηριότητας της επιχείρησης
• στις δραστηριότητες
• στο καθεστώς ΦΠΑ, στις ενδοκοινοτικές συναλλαγές και στον ειδικό φόρο κατανάλωσης
• στην κατηγορία των τηρουμένων βιβλίων σύμφωνα με τα ΕΛΠ
• στην εγγραφή στο Επιμελητήριο
• στις εγκαταστάσεις εσωτερικού και εξωτερικού
• στην επιλογή φορολόγησης των Ενδοκοινοτικών εξ αποστάσεως Πωλήσεων Αγαθών και Παροχών Τηλεπικοινωνιακών, Ραδιοτηλεοπτικών και Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών προς άλλα κράτη μέλη, στο κράτος μέλος προορισμού.

β) στη διακοπή των εργασιών της επιχείρησης

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021

ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ: ΤΙ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΑΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ !!!




Το εγκεφαλικό επεισόδιο είναι σοβαρό περιστατικό και η αντιμετώπισή του καλύπτεται από όλα τα ασφαλιστήρια υγείας.

Θεωρείται έκτακτο περιστατικό που απαιτεί άμεση εισαγωγή σε νοσοκομείο διασωλήνωση σε μονάδα εντατικής θεραπείας ή νοσηλεία σε μονάδα αυξημένης φροντίδας καθώς και αξονικές και μαγνητικές τομογραφίες που θα δείξουν την έκταση της βλάβης.

Η ομάδα γιατρών νευρολόγος-νευροχειρουργός, παθολόγος, καρδιολόγος θα υποδείξουν ανάλογα με τη βαρύτητα του εγκεφαλικού αν ο ασθενής χρειάζεται άμεση εισαγωγή στο χειρουργείο ή θα αντιμετωπιστεί με φαρμακευτική αγωγή.

Όλα τα συμβόλαια υγείας, όλων των εταιρειών αποζημιώνουν δαπάνες νοσηλείας κατόπιν ενός εγκεφαλικού επεισοδίου σε Ελλάδα και Εξωτερικό, σύμφωνα με τις παροχές και τους όρους που αναγράφουν. Μάλιστα το εγκεφαλικό επεισόδιο δεν αναγράφεται στις ασθένειες με χρονική αναμονή κάλυψης ( τα έξοδα καλύπτονται 3μήνες έως 2 έτη μετά την έναρξη ισχύος του συμβολαίου) όπως το «ανεύρυσμα αγγείων εγκεφάλου ή καρδιοαγγειακά νοσήματα».

Η κάλυψη περιλαμβάνει τα έξοδα νοσηλείας επισκέψεις σε γιατρούς , εξετάσεις , έξοδα αποθεραπείας και αποκατάστασης σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης καθώς και κάλυψη της αμοιβής του φυσικοθεραπευτή αν οι θεραπείες γίνουν στο σπίτι.

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ: ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ !!!




Σε ερώτηση πού σταματάει η ιστορία με τις μεταλλάξεις, απάντησε ότι «το πιο πιθανό είναι ότι ο κορωνοϊός δεν πρόκειται να εξαφανιστεί. Ένας ιός που έχει μολύνει περίπου το 40% του πληθυσμού της γης, που συνεχίζει να έχει ενεργά επιδημικά κύματα είναι παρά πολύ δύσκολο να εξαφανιστεί πλήρως. Εφόσον συνεχίζεται η αναπαραγωγή του ιού, θα προκαλούνται μεταλλάξεις, αυτό είναι αναπόφευκτο. Ο συγκεκριμένος κορωνοϊός δεν είναι «πρωταθλητής» μεταλλάξεων σε σχέση με άλλους ιούς του αναπνευστικού όπως τους ιούς της γρίπης, για τους οποίους έχουμε δεδομένο ότι κάθε χρόνο έχουμε να αντιμετωπίσουμε καινούργιες μεταλλάξεις και τα εμβόλια της περασμένης χρονιάς συνήθως είναι άχρηστα».

Συνέχισε αναφέροντας ότι «στην περίπτωση του κορωνοϊού μπορούμε να είμαστε πιο αισιόδοξοι, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα βρεθούμε μπροστά σε μεταλλάξεις και θα χρειαστεί να αναπροσαρμόσουμε τη δυνατότητα των εμβολίων για να τις καλύψουν».

Εξήγησε ότι «σε αρκετές χώρες του κόσμου μάλλον έχουμε περάσει ήδη στην ενδημική φάση. Μία πανδημία δεν σταματά ξαφνικά στις 12:00 η ώρα ή μια συγκεκριμένη ημέρα. Υπάρχει ετερογένεια σε διαφορετικές περιοχές και χώρες. Κάποιες από αυτές έχουν ήδη περάσει την πανδημία. Σε πολλές άλλες χώρες, ανάμεσα τους πολλές ευρωπαϊκές, είναι πιθανό η πανδημία να έχει κάνει τον πανδημικό της κύκλο και έχει περάσει στην ενδημική φάση και αυτό θα το καταλάβουμε όταν γίνουν δύο πράγματα. Το ένα είναι ότι από την πλευρά των αριθμών των κρουσμάτων, των διασωληνώσεων και των θανάτων είμαστε σε αριθμούς που δεν είναι περίεργοι και είναι μέσα στα όρια του τι βλέπουμε κάθε χρόνο. Το δεύτερο είναι σαν κοινωνία μπορούμε να ζήσουμε χωρίς να είμαστε σε μια κατάσταση πανικού. Αρκετές ευρωπαϊκές χώρες προχωρούν στο να άρουν και αυτό το δεύτερο κομμάτι π.χ η Δανία έχει άρει όλα τα περιοριστικά μέτρα και μέχρι τώρα τα πάει πολύ καλά. Η εικόνα της Κύπρου είναι πολύ κοντά στην εικόνα της Δανίας. Εάν κάποιος αλλάξει τον τρόπο που σκεφτόμαστε, ότι δεν έχουμε να κάνουμε με έναν ιό που θα μας σκοτώσει όλους αλλά έχουμε έναν ιό που θα ζήσουμε μαζί του και οι περισσότεροι από εμάς με κάποιες εξαιρέσεις θα τα πάμε πολύ καλά».

ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΣΤΑ 250.000€ ΤΟ ΟΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕΣΩ ΕΓΓΥΟΔΟΤΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ !!!

 



Αυξάνεται από 50.000 σε 250.000 ευρώ το όριο για τα δάνεια που δίνουν οι τράπεζες αξιοποιώντας την εγγύηση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας μέσω του Εγγυοδοτικού Ταμείου για πολύ μικρές επιχειρήσεις. Στόχος να ενισχυθεί η ζήτηση για τα κεφάλαια κίνησης με ευνοϊκούς όρους που δίνονται μέσω του προγράμματος και να απορροφηθούν τα διαθέσιμα κεφάλαια των περίπου 400 εκατ. ευρώ που έχουν δεσμευθεί και θα πρέπει να απορροφηθούν έως τα τέλη του έτους.

Μέχρι σήμερα οι εκταμιεύσεις μέσω του προγράμματος δεν ξεπερνούν τα 30 εκατ. ευρώ και η αιτία –σύμφωνα με τις τράπεζες που έχουν αναλάβει να «τρέξουν» το πρόγραμμα– είναι η χαμηλή ζήτηση που υπάρχει για κεφάλαια κίνησης από τις πολύ μικρές επιχειρήσεις που εμπίπτουν στα κριτήρια του Εγγυοδοτικού Ταμείου. Το θέμα συζητήθηκε στη σύσκεψη που είχε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας με τους επικεφαλής των τραπεζών και την πρόεδρο της ΕΑΤ Αθηνά Χατζηπέτρου, κατά την οποία τέθηκαν εκ νέου τα θέματα ρευστότητας στην οικονομία. Προκειμένου να διευρυνθεί η περίμετρος και να μπορέσουν να ενταχθούν περισσότερες επιχειρήσεις, στη χθεσινή σύσκεψη, εκτός από το όριο του δανείου που αυξάνεται στις 250.000 ευρώ (από 50.000 ευρώ), αποφασίστηκε επίσης και η αύξηση του τζίρου από τις 200.000 στο 1 εκατ. ευρώ.

ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!





Η Γερμανία αναζητά επειγόντως 60.000 οδηγούς


Ελλείψεις στα σούπερ μάρκετ και μεγάλες δυσχέρειες στην τροφοδοσία εκτιμά ότι θα υπάρξουν άμεσα ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Μεταφορών της Γερμανίας (BGL) απευθύνοντας έκκληση ώστε να καλυφθούν δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας στον κλάδο των μεταφορών. Μάλιστα ο εκπρόσωπος του συνδέσμου τόνισε μιλώντας στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) πως αυτή τη στιγμή λείπουν περίπου 60.000 έως 80.000 οδηγοί!

Η κατάσταση σύμφωνα με την DW αναμένεται να επιδεινωθεί περαιτέρω δεδομένου ότι κάθε χρόνο 30.000 οδηγοί συνταξιοδοτούνται, ενώ ο αριθμός των νέων στο επάγγελμα δεν ξεπερνά τους 15.000. Αλλά και η Διεθνής Ένωση Οδικών Μεταφορών (IRU), σε πρόσφατη μελέτη της, εκτιμά ότι μέχρι το 2027 η Γερμανία θα χρειαστεί 185.000 νέους οδηγούς φορτηγών.

Επίκαιρη αφορμή για την παρέμβαση του συνδέσμου GDL είναι οι τεράστιες ελλείψεις βασικών αγαθών στα ράφια των βρετανικών σούπερ-μάρκετ, τις οποίες οι ιθύνοντες αποδίδουν στην έλλειψη οδηγών για την επαρκή τροφοδοσία των καταστημάτων. Σε κάποιον βαθμό αυτό οφείλεται και στις αρνητικές συνέπειες του Brexit. Ο Ντιρκ Ένγκελχαρντ πιστεύει ότι «μπορεί στη Βρετανία το πρόβλημα να εντείνεται λόγω Brexit, αλλά είμαι σίγουρος ότι απλώς είναι θέμα χρόνου να αντιμετωπίσουμε το ίδιο πρόβλημα και στην υπόλοιπη δυτική Ευρώπη».

Αποχωρούν Πολωνοί και Ρουμάνοι οδηγοί

Η ακραία περίπτωση της Βρετανίας οφείλεται και στο γεγονός ότι οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα να κυκλοφορούν στη χώρα χωρίς διατυπώσεις, αναζητώντας δουλειά. Απαιτούνται χρονοβόρες και δαπανηρές διαδικασίες για την έκδοση βίζας. Στη διάρκεια της πανδημίας πολλοί οδηγοί, ιδιαίτερα από την Πολωνία και τη Ρουμανία, εγκατέλειψαν το Ηνωμένο Βασίλειο επιστρέφοντας στις οικογένειές τους και ελάχιστοι από αυτούς αναμένεται να επιστρέψουν.

ΕΘΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!




Πάνω από τέσσερις στους πέντε Έλληνες (ποσοστό 82%) βρίσκονται πια ενεργά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media), με το ποσοστό να φθάνει το 97% στις ηλικίες 16 έως 24 ετών, σύμφωνα με την τελευταία πανελλαδική δειγματοληπτική έρευνα «Focus on Tech Life Tips» της εταιρείας Focus Bari για το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Ενεργοί στα social media είναι σχεδόν οι δύο στους τρεις Έλληνες ηλικίας 55-64 ετών (το 62%, έναντι 59% στο δεύτερο εξάμηνο του 2020), με τα δημοφιλέστερα μέσα για τη δημιουργία προσωπικού «προφίλ» να είναι κατά σειρά τα Facebook (79% - αύξηση 15% έναντι του δευτέρου εξαμήνου του 2020), Instagram (51%) και YouTube (45%). Επίσης το ΤΙΚ ΤΟΚ παρουσιάζει θεαματική άνοδο τον τελευταίο χρόνο και στη χώρα μας, ειδικά στα κορίτσια 16-24 ετών.

Η εταιρεία εκτιμά ότι η συνολική διείσδυση του διαδικτύου στην Ελλάδα έχει φτάσει στο 97%, ενώ στις ηλικίες 55-64 ετών οι εννέα στους δέκα είναι πλέον καθημερινοί χρήστες του Ίντερνετ, αφιερώνοντας κατά μέσο όρο 85 λεπτά καθημερινά (έναντι 58 λεπτών τη μέρα στο δεύτερο εξάμηνο του 2020). Η πρώτη συσκευή πρόσβασης για όλους τους χρήστες είναι το "έξυπνο" κινητό τηλέφωνο (smartphone), με το 95% των χρηστών να το χρησιμοποιούν πια ως πρώτη επιλογή τους και με τον μέσο χρόνο σύνδεσης από το κινητό να έχει πλέον φθάσει τις δύο ώρες την ημέρα.

Επιπλέον, τουλάχιστον εννέα στα δέκα παιδιά 5-12 ετών εκτιμάται ότι είναι πλέον online και έχουν ως πρώτη επιλογή συσκευής για τη σύνδεση τους το tablet (40%), ενώ ακολουθούν το smartphone (36%) και το laptop (34%).

Επίσης, όσοι αγοράζουν προϊόντα και υπηρεσίες μέσω διαδικτύου (e-shoppers) έφτασαν το 74% των Ελλήνων, με αυξημένη μέση δαπάνη σε online αγορές, καθώς επίσης αυξημένη τάση στην ηλικιακή ομάδα 55-64 ετών. Oι περισσότεροι e-shoppers βρίσκονται μεταξύ των ηλικιών 16-44 ετών, ενώ η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφηκε στο κοινό άνω των 55 ετών (+20% συγκριτικά με το προηγούμενο εξάμηνο). Τουλάχιστον μία online αγορά έχουν κάνει τρεις στους τέσσερις Έλληνες (74%) κατά τους τελευταίους έξι μήνες.

ΜΕ DNA ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΗΓΕΤΗ Ο ΑΡΓΥΡΗΣ ΠΑΠΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ !!!

 


«Ξέρεις ποιος ήταν ο σημαντικότερος ρόλος μου; Ποτέ δεν μόνιασαν οι καλλιτέχνες. Έπαιρναν φωτιά τα καμαρίνια. Κι εγώ έπρεπε από καμαρίνι σε καμαρίνια λέω ψέματα, να μονιάσουν οι καλλιτέχνες, να μην τσακώνονται ποιος θα βγει πρώτος, ποιος δεύτερος, ποιος θα τραγουδήσει περισσότερη ώρα και να τους φέρω βόλτα να μην έχουμε γκρίνιες για να δουλέψουν όλοι αγαπημένοι για το μαγαζί. Από την στιγμή που σταματούσαν να βρίζονται μεταξύ τους κι άρχισαν να βρίζουν όλοι μαζί εμένα, έφτιαχνε το κλίμα κι η ατμόσφαιρα κι όλο αυτό έβγαινε στη σκηνή».


Τη δεκαετία του ‘30 στα «μεικτά λουτρά» της πλαζ των Αστεριών -της χερσονήσου της Πούντας, όπως ονομαζόταν αυτή η πανέμορφη ακτογραμμή στην αρχαιότητα- υπήρχε «περίπτερο χορού λουομένων». Οι νέοι του Μεσοπολέμου, αφού έκαναν εκεί τα μπάνια τους, κορίτσια αγόρια μαζί για πρώτη φορά στη χώρα μας, χόρευαν και διασκέδαζαν – πάντα με ευπρέπεια βέβαια, όπως το καλούσαν τα ήθη της εποχής. Μετά τον πόλεμο, την δεκαετία του ‘50, τα Αστέρια, που είχαν καταστραφεί στην Kατοχή, ξαναφτιάχνονται από τον ΕΟΤ και το σχέδιο προβλέπει μέσα σε όλα και «Κέντρο Διασκέδασης». Κι έτσι ξεκινάει η ιστορία του νυχτερινού κέντρου με τη μεγαλύτερη ίσως λάμψη στην ιστορία της χώρας μας.

Μέχρι τα μέσα δεκαετίας του ’70, το κέντρο Αστέρια είναι στην κορυφή της νυχτερινής ζωής της Αθήνας. Ωστόσο, καθώς τα κέντρα και τα κλαμπ αντικαθίστανται στα ‘80s από τις ντίσκο κι ο κόσμος θέλει περισσότερο θέαμα, τα Αστέρια παρακμάζουν. Τότε περνούν στα χέρια ενός επιχειρηματία που έχει σπουδάσει καλά τη νύχτα, του Αργύρη Παπαργυρόπουλου, ο οποίος υπογράφει τη δεύτερη χρυσή τους περίοδο.

ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ: ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΚΕΤΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

 


Πώς κούρεψαν τα δάνεια ελβετικού φράγκου στην Ευρώπη - Τι έγινε στην Ελλάδα


Την οδό του κουρέματος με νομοθετικές ρυθμίσεις επέλεξαν οι περισσότερες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις σε χώρες όπου εξελίχθηκε σε μείζον κοινωνικό πρόβλημα η χορήγηση δανείων ελβετικού φράγκου σε καταναλωτές, ενώ η Ελλάδα μαζί με την Πολωνία ήταν οι μόνες χώρες όπου δεν επιχειρήθηκε νομοθετική παρέμβαση σε αυτή την κατεύθυνση.

Αυτό προκύπτει από σχετική καταγραφή που έκανε το think tank του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε ειδική ανάλυση που έκανε για τους καταχρηστικούς όρους στα δάνεια ελβετικού φράγκου και τις σχετικές αποφάσεις που έχει εκδώσει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο .

Όπως σημειώνεται στην έκθεση, σε χώρες όπου οι καταναλωτές έλαβαν μεγάλου ύψους δάνεια σε ελβετικό φράγκο οι κυβερνήσεις έκαναν προσπάθεια να ρυθμίσουν το θέμα με διάφορους τρόπους, προκειμένου να περιορίσουν τα ρίσκα στα οποία εκτίθενται οι καταναλωτές.

Η πρώτη προσπάθεια, με ατυχή κατάληξη όμως, έγινε ήδη από το 2008 από την Εποπτική Αρχή Χρηματοπιστωτικού Τομέα της Πολωνίας, η οποία εξέδωσε σύσταση προς τις τράπεζες να επιτρέπουν στους καταναλωτές να πληρώνουν τα δάνεια ελβετικού φράγκου σε ξένο νόμισμα (δηλαδή σε ελβετικό), ώστε να μην επηρεάζονται δυσμενώς από την ανατίμηση του ελβετικού νομίσματος έναντι του πολωνικού.

Οι τράπεζες, όμως, εξουδετέρωσαν αυτή την πρωτοβουλία, καθώς επέβαλαν υπερβολικές προμήθειες στους καταναλωτές για την αλλαγή των όρων της δανειακής σύμβασης. Το 2011, η Πολωνία υιοθέτησε νόμο που επιτρέπει τις πληρωμές σε ξένο νόμισμα, κάτι που επέτρεψε στους καταναλωτές να αγοράζουν ελβετικά φράγκα σε ισοτιμίες της αγοράς συναλλάγματος και να μην επιβαρύνονται από τα πρόσθετα κόστη που δημιουργούσαν οι αυθαίρετα προσδιορισμένες ισοτιμίες από τις τράπεζες, όπως σημειώνεται στην έκθεση.

Αυτή η πρωτοβουλία στην Πολωνία μείωσε τα βάρη και τα ρίσκα για τους δανειολήπτες, αλλά η πρώτη φορά που είχαν πραγματική ελάφρυνση, με ένα θεσμοθετημένο κούρεμα δανείων, ήταν τον Νοέμβριο του 2014, όταν το κοινοβούλιο στην Ουγγαρία ενέκρινε νόμο, που τέθηκε σε ισχύ από τον Φεβρουάριο του 2015, από τον οποίο οφελήθηκαν 1,3 εκατ. νοικοκυριά, όπως σημειώνεται στην έκθεση.

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ: 90% ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ !!!

 



Σημαντική άνοδο κατέγραψαν μέσα στο καλοκαίρι οι ακάλυπτες επιταγές και οι απλήρωτες συναλλαγματικές, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του «Τειρεσία».

Με βάση τα στοιχεία του ΤΕΙΡΕΣΙΑ, τον Ιούλιο οι ακάλυπτες επιταγές έφτασαν τα 286 τεμάχια με συνολική αξία 3,82 εκατ. ευρώ ενώ τον Αύγουστο υπερδιπλασιάστηκαν και ανήλθαν σε 546 τεμάχια με συνολική αξία 6,34 εκατ. ευρώ. Καταγράφηκε δηλαδή μέσα σε ένα μήνα αύξηση κατά 90% στον αριθμό των ακάλυπτων επιταγών, ενώ με βάση τη συνολική τους αξία η αύξηση ανήλθε σε 66,3%.

Αντίστοιχα και οι απλήρωτες συναλλαγματικές ανήλθαν τον Ιούλιο σε 858 τεμάχια συνολικής αξίας 1,14 εκατ. ευρώ και τον Αύγουστο σε 1.765 τεμάχια συνολικής αξίας 2,14 εκατ. ευρώ,. Συγκριτικά με τον Ιούλιο δηλαδή, οι απλήρωτες συναλλαγματικές του Αυγούστου διπλασιάστηκαν επίσης, καταγράφοντας αύξηση κατά 105,7% ως προς τον αριθμό και κατά 86,9% με βάση την αξία τους.

Η άνοδος των ακάλυπτων επιταγών και των απλήρωτων συναλλαγματικών καταγράφηκε αμέσως μετά τη λήξη των αναστολών για όλους τους κλάδους (λιανεμπόριο, εστίαση κλπ) που ήταν στις 31 Ιουλίου, οπότε αμέσως μετά οι ακάλυπτες επιταγές και οι απλήρωτες συναλλαγματικές άρχισαν να σφραγίζονται και να αναγγέλλονται στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ. Ο μοναδικός κλάδος για τον οποίο ισχύουν ακόμη οι αναστολές πληρωμών των επιταγών και θα ισχύουν ως τα τέλη Οκτωβρίου είναι ο κλάδος του τουρισμού καθώς θεωρείται ακόμη πληττόμενος.

ΑΠΔΠΧ: ΠΡΟΣΤΙΜΟ 40.000€ ΣΕ ΚΩΤΣΟΒΟΛΟ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ !!!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΤΟΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ
Πρόστιμο 40.000 ευρώ συνολικά επέβαλε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα σε δύο υπεύθυνους επεξεργασίας για μη ικανοποίηση του δικαιώματος πρόσβασης καταναλωτή σε αλληλογραφία μεταξύ τους.




Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, ο καταγγέλλων έπειτα από επιστροφή προϊόντος ζήτησε από το κατάστημα (Dixons South East Europe ΑΕΒΕ-ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ) μέσω facebook-messenger να του κοινοποιηθεί το αίτημα αποχρέωσης των δόσεων της πιστωτικής του κάρτας, που είχε σταλεί ηλεκτρονικά προς την τράπεζα (Εθνική Τράπεζα).

Ο υπεύθυνος επεξεργασίας αρνήθηκε να το ικανοποιήσει και στη συνέχεια ο καταγγέλλων άσκησε το ίδιο δικαίωμα προς την τράπεζα, η οποία δεν του έδωσε καμία απάντηση.

Η κρίση της Αρχής

Ως προς την πρώτη εταιρεία, η Αρχή σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι ενώ κατά δήλωσή της και στην πράξη χρησιμοποιούσε την εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης Facebook για την διαχείριση αιτημάτων σχετικά με τα δικαιώματα των υποκειμένων των δεδομένων, περιλαμβανομένου του δικαιώματος πρόσβασης, εν τούτοις δεν την είχε περιλάβει στην οικεία Πολιτική ή Διαδικασία και επομένως η τελευταία υπήρξε ελλιπής και μη ανταποκρινόμενη στη πραγματικότητα.

Ως εκ τούτου τα υποστηριζόμενα από την ίδια στο μετ’ ακρόαση υπόμνημά της σύμφωνα με τα οποία οι υπάλληλοί της ενώ είχαν λάβει γνώση της Πολιτικής, εν τέλει δεν εξέλαβαν το εν λόγω αίτημα ως αίτημα πρόσβασης επειδή δεν ήταν εξοικειωμένοι, δεν μπορεί να γίνει δεκτό.

Οι υπάλληλοι της Εταιρίας, οι οποίοι σημειωτέον υπάγονται και αποτελούν μέρος του υπευθύνου επεξεργασίας, δεν ανταποκρίθηκαν στο αίτημα πρόσβασης μέσω της εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης Facebook γιατί ουδέποτε είχαν ενημερωθεί για μια τέτοια δυνατότητα καθώς η σχετική «Οδηγία» της Εταιρίας δεν περιελάμβανε τέτοια περίπτωση, ούτε είχαν εκπαιδευθεί να αναγνωρίζουν και να διακρίνουν τα αιτήματα των υποκειμένων σε σχέση με τα εκ του ΓΚΠΔ και της κείμενης νομοθεσίας, δικαιώματά τους για την περίπτωση αυτή.

Ως προς την τράπεζα, η Αρχή σημειώνει ότι δεν παρείχε καμία απάντηση στον καταγγέλλοντα προς ικανοποίηση ή μη του δικαιώματός του.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

 


Πνιγμένες στα χρέη και με άδεια ταμεία η πλειονότητα των επιχειρήσεων της χώρας !!!

SOS ΕΚΠΕΜΠΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ !!!

 


Κανένας τους δεν θέλει μια δυνατή και πραγματικά ανεξάρτητη Δικαιοσύνη στην Ελλάδα...

ΠΑΡΤΙ ΤΩΝ FUNDS ΜΕ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΑΡΠΑΞΑΝ 19 ΔΙΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΕ ΕΝΑ ΜΟΛΙΣ ΤΡΙΜΗΝΟ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




ΤτΕ – Στα 61,754 δισ. το ύψος των δανείων που έχουν τα funds


Η συνολική αξία των δανείων που βρίσκονται σε εταιρείες διαχείρισης διαμορφώθηκε σε 61.754 εκατ. ευρώ, στο τέλος του β’ τριμήνου του 2021, έναντι 42.774 εκατ. ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ.

Τα επιχειρηματικά

Η ονομαστική αξία των υπό διαχείριση επιχειρηματικών δανείων ανήλθε σε 26.572 εκατ. ευρώ στο τέλος του β’ τριμήνου του 2021, από 16.782 εκατ. ευρώ στο τέλος του προηγούμενου τριμήνου. Αναλυτικότερα, η ονομαστική αξία των δανείων προς τις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις (ΜΧΕ) αυξήθηκε κατά 9.791 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκε σε 26.493 εκατ. ευρώ στο τέλος του β’ τριμήνου του 2021. Από τα υπό διαχείριση δάνεια προς τις ΜΧΕ, ποσό 14.220 εκατ. ευρώ αφορά δάνεια προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ).

Η ονομαστική αξία των υπό διαχείριση δανείων προς λοιπά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα παρέμεινε αμετάβλητη στα 80 εκατ. ευρώ στο τέλος του β’ τριμήνου του 2021.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΜΕΤΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΕΙΡΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ !!!

 



Του Χρήστου Κίτσιου
euro2day.gr


Σε κινήσεις ελάφρυνσης των ισολογισμών τους από ακίνητα, τα οποία συσσώρευσαν, αγοράζοντάς τα σε πλειστηριασμούς (ανακτηθέντα) ή που, προς το παρόν, ιδιοχρησιμοποιούνται, προχωρούν οι συστημικές τράπεζες, προσαρμοζόμενες στις εποπτικές υποδείξεις.

Μέσα στους επόμενους 3 έως 6 μήνες οι συστημικές τράπεζες προβλέπεται να έχουν ολοκληρώσει την επιθετική φάση των προγραμμάτων εξυγίανσης του ισολογισμού τους, μειώνοντας το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων επί των συνολικών χορηγήσεων, σε επίπεδα χαμηλότερα του 10%.

Η επόμενη μεγάλη πρόκληση έγκειται στη μείωση του χαρτοφυλακίου ανακτηθέντων ακινήτων, καθώς η οικονομία ανακάμπτει και υπάρχουν προσδοκίες για ενίσχυση της ζήτησης στην εγχώρια αγορά real estate.

Στο τέλος του 2020, οι τέσσερις συστημικές τράπεζες είχαν στους ισολογισμούς τους ανακτηθέντα ακίνητα, η αξία των οποίων αποτιμάτο άνω των 5 δισ. ευρώ. Πρόκειται για περιουσιακά στοιχεία, που δεν παράγουν - στη συντριπτική τους πλειονότητα- έσοδα, ενώ αντίθετα η διατήρησή τους συνεπάγεται κόστος.

Οι όμιλοι Πειραιώς και Alpha BankΑ έχουν ήδη δρομολογήσει κινήσεις αξιοποίησης χαρτοφυλακίων με ανακτηθέντα και ιδιοχρησιμοποιούμενα ακίνητα, αθροιστικής αξίας 1,5 δισ. ευρώ (σ.σ. με βάση τις αποτιμήσεις των τραπεζών). Η Eurobank έχει βγάλει προς πώληση ένα μικρό χαρτοφυλάκιο ακινήτων (project Petra), ενώ αντίστοιχη κίνηση ετοιμάζει για το 2022 η Εθνική Τράπεζα.

Η προσοχή της αγοράς εστιάζεται στο μοντέλο συνεκμετάλλευσης που προωθεί η Alpha, το οποίο εξασφαλίζει την αποενοποίηση των ακινήτων από τον ισολογισμό της. Και αυτό διότι μπορεί να αποτελέσει «πιλότο» για σημαντική ελάφρυνση ισολογισμού, με ευέλικτη προσέγγιση, ως προς τον χειρισμό της τρέχουσας και μελλοντικής αξίας των ακινήτων.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ !!!



Το κομμάτι του real estate είναι αυτό που σχεδόν μονοπωλεί το ενδιαφέρον των ξένων funds για την περίπτωση της Ελλάδας. Όποιο κι αν είναι το τελικό αντικείμενο της επένδυσης τους (ξενοδοχεία, logistics, νέες τεχνολογίες κλπ, κλπ), το πρώτο πράγμα για το οποίο ενδιαφέρονται είναι τα ακίνητα σε όλες τις εκφάνσεις τους.

Το Ισραηλινό ζευγάρι

Το ζευγάρι των Leon Avigad και Nitzan Perry, ζευγάρι στη ζωή και στις επιχειρήσεις, φαίνεται ότι έχουν στρέψει για καλά την προσοχή και το ενδιαφέρον τους για ξενοδοχειακές μονάδες της Εύβοιας. Η αλυσίδα τους – η Brown Hotels- έχει καταφέρει να έχει υπό τον έλεγχο της δύο μονάδες – το Πέλαγος στη παραλία του Αγίου Μηνά αλλά και το ξενοδοχείο Grand Bleu Beach Resort στην Ερέτρια, ενώ «κτυπάει» και άλλο ένα, το Saint Minas Beach που είναι «μεσοτοιχία» με το Πέλαγος.

Με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη συναντήθηκε χτες ο ισχυρός άνδρας του πολυεθνικού ξενοδοχειακού ομίλου Accor Sébastien Bazin. Ο πρόεδρος & CEO της Accor κατέφθασε στην Αθήνα με την ευκαιρία της τελετής των επισήμων εγκαινίων του νέου ξενοδοχείου ιδιοκτησίας της Λάμψα, του Athens Capital. Το τελευταίο θα λειτουργεί με τα χρώματα της Accor.

ΡΕΥΜΑ: ΣΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΑ PPAS ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ !!!

 


Άμεσα πρόκειται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες διαπραγμάτευσης με την Κομισιόν, για την εφαρμογή ενός μέτρου που το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θεωρεί κομβικό ώστε να συγκρατηθεί το ενεργειακό κόστος των εγχώριων βιομηχανιών. Ο λόγος για το σχήμα το οποίο θα επιτρέψει στους βιομηχανικούς καταναλωτές να καλύπτουν μέρος των αναγκών τους με οικονομικά ανταγωνιστική ηλεκτροπαραγωγή από ανανεώσιμες πηγές, μέσω σύναψης συμβάσεων αγοραπωλησίας ρεύματος με παραγωγούς ΑΠΕ («πράσινα» PPAs).

Σύμφωνα με σχετική αναφορά του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, στη συνέντευξη για τα μέτρα ελάφρυνσης νοικοκυριών και μικρών επιχειρήσεων από τις αυξήσεις στο ρεύμα, το σχήμα για τα «πράσινα» PPAs πρόκειται να προκοινοποιηθεί έως τα τέλη της επόμενης εβδομάδας στις Βρυξέλλες, ώστε να εκκινήσουν οι διαβουλεύσεις. Ο υπουργός ενέταξε το μέτρο σε ένα πλέγμα πρωτοβουλιών (όπως οι πρόσφατες ρυθμίσεις για το net-metering), για τη διασφάλιση της τροφοδοσίας των βιομηχανιών με ρεύμα σε ανταγωνιστικές τιμές.

«Ετοιμάζουμε μία σειρά μέτρων όπως έχει να κάνει με το Green Pool ή με τα διμερή "πράσινα" διμερή συμβόλαια και σας ενημερώνω ότι μέχρι τέλος της άλλης εβδομάδας θα έχει προκοινοποιηθεί το μέτρο στην Ευρώπη, ώστε να πάρουμε γρήγορα έγκριση», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Κάλυψη του προφίλ κατανάλωσης

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΣΤΑ 966€ Ο ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΤΩΝ ΧΡΕΩΣΤΙΚΩΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΩΝ !!!

 




Σε 6.385.896 ανήλθε ο αριθμός των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων φορολογικού έτους 2020 που υποβλήθηκαν εμπρόθεσμα μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υποβολής στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. 

Ο αριθμός των φορολογουμένων ατόμων – αγάμων ή εγγάμων – που υπέβαλαν τις δηλώσεις έφθασε στα 8,74 εκατομμύρια. Από τα άτομα αυτά 2,88 εκατομμύρια, τα οποία έλαβαν χρεωστικά εκκαθαριστικά και αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 1/3 του συνόλου των φορολογουμένων, καλούνται να καταβάλουν φόρους συνολικού ύψους 2,78 δισ. ευρώ ή 966,65 ευρώ κατά μέσο όρο ο καθένας. Πάνω από 1,4 εκατομμύρια φορολογούμενα άτομα που έλαβαν πιστωτικά εκκαθαριστικά δικαιούνται επιστροφές φόρου συνολικού ποσού 396 εκατ. ευρώ και άλλα 4,45 εκατομμύρια έλαβαν μηδενικά εκκαθαριστικά και δεν οφείλουν να πληρώσουν επιπλέον φόρο ούτε όμως δικαιούνται να λάβουν και επιστροφή.

Η περίοδος εμπρόθεσμης υποβολής των φετινών δηλώσεων διήρκεσε 112 ημέρες, από τις 27 Μαΐου έως τις 15 Σεπτεμβρίου, και ήταν η συντομότερη των τελευταίων ετών και ο αριθμός των δηλώσεων που υποβλήθηκαν εντός της περιόδου αυτής ήταν επίσης ο μεγαλύτερος των τελευταίων. Πέρυσι, το 2020, μέσα σε πολύ σε διάστημα 139 ημερών υποβλήθηκαν 6.372.415 δηλώσεις, ενώ το 2019 σε διάστημα 125 ημερών υποβλήθηκαν 6.323.221 δηλώσεις.

MOODY'S: ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΘΑ ΕΠΙΦΕΡΟΥΝ ΙΣΧΥΡΟ ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

 


Ισχυρό πλήγμα αναμένεται να επιφέρουν στις εμπορικές τράπεζες τα ψηφιακά νομίσματα, η χρήση των οποίων αξιολογείται στο πλαίσιο του project Dunbar, όπως αναφέρει ο αμερικανικός οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s σε σχετικό σχόλιό του.

Πιο συγκεκριμένα, στις 3 Σεπτεμβρίου 2021, η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS), μαζί με τις κεντρικές τράπεζες της Σιγκαπούρης (σταθερό Aaa), της Αυστραλίας (σταθερό Aaa), της Μαλαισίας (σταθερό A3) και της Νότιας Αφρικής (Ba3 αρνητικό), άρχισαν να τεστάρουν τη χρήση κρατικών ψηφιακών νομισμάτων (CBDC), με σκοπό κάποια στιγμή να γίνουν εφικτές με αυτά διασυνοριακές συναλλαγές.

Το project, που ονομάζεται Dunbar, αποσκοπεί στη δημιουργία μιας πλατφόρμας, για ταχύτερες, φθηνότερες και ασφαλέστερες διασυνοριακές πληρωμές και διακανονισμους μεταξύ χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η Moody’s, η υιοθέτηση των CBDC θα ήταν credit negative για τις τράπεζες λόγω των χαμηλότερων τελών και προμηθειών – ιδιαίτερα για τις τράπεζες που δραστηριοποιούνται σε ξένο νόμισμα.

Κατά τ’ άλλα, αυτή είναι η πρώτη φορά που η BIS και διάφορες κεντρικές τράπεζες δοκιμάζουν πολλά και διαφορετικά CBDC σε μια ενιαία πλατφόρμα για διασυνοριακές συναλλαγές. Αν μη τι άλλο, πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα για το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Νωρίτερα το 2021, οι κεντρικές τράπεζες της Σιγκαπούρης και της Γαλλίας δοκίμασαν επιτυχώς διασυνοριακές συναλλαγές με διασυνοριακό CBDC.

EVERGRANDE: Η ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΜΙΑΣ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ...ΦΟΥΣΚΑΣ !!!

 



«Η φτώχεια δεν είναι σοσιαλισμός», διακήρυξε ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζιπίνγκ στα μέσα Αυγούστου, μιλώντας σε κορυφαίο όργανο του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος, όπου πρόβαλε ως ουσιαστική προϋπόθεση του «σοσιαλισμού» τη συλλογική ευημερία.

Σε όσους αναρωτήθηκαν αν αυτό ήταν η προαναγγελία μιας βίαιης αναδιανομής του πλούτου από τους ζάμπλουτους της ιλιγγιώδους κινεζικής ανάπτυξης στους φτωχούς και καρτερικούς συντελεστές της, η απάντηση ήταν ένα κατηγορηματικό «όχι»: η ιδιωτική οικονομία έχει συμβάλει στο 60% της αύξησης του ΑΕΠ εδώ και τέσσερις δεκαετίες και στο 90% των θέσεων εργασίας, ως εκ τούτου η ιδιοκτησία είναι απαραίτητο συστατικό της συλλογικής ευημερίας και επομένως ιερή. Και αναμφισβήτητα στον σκληρό πυρήνα και της ιδιοκτησίας και της ευημερίας βρίσκεται η κατοικία, το όνειρο εκατοντάδων εκατομμυρίων Κινέζων που συνωστίζονται στις τεράστιες μεγαλουπόλεις και βιομηχανικές ζώνες.

Εδώ και μήνες, εκατομμύρια μελλοντικοί ιδιοκτήτες κατοικιών, αλλά και χιλιάδες επενδυτές του real estate στην Κίνα βρίσκονται σε κατάσταση πανικού. Και αναρωτιούνται αν η ηγεσία της Κίνας προτίθεται να αποδείξει τη συνέπεια των διακηρύξεών της. Ο γιγάντιος όμιλος Evergrande, δεύτερος σε μέγεθος όμιλος ακινήτων στην Κίνα και στην 122η θέση στον κόσμο σε έσοδα και αξία ενεργητικού σύμφωνα με το Fortune, απειλείται με χρεοκοπία.

Και οι μεν πελάτες του φοβούνται ότι θα χάσουν και τις προκαταβολές και τα διαμερίσματα που έχουν αγοράσει, οι δε επενδυτές - κάτοχοι ομολόγων της εταιρείας, ότι θα χάσουν τα λεφτά τους. Την τρίτη μάλιστα συνέβη το ασυνήθιστο για την Κίνα, εξαγριωμένοι επενδυτές να πολιορκήσουν τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στη Σεντζέν απαιτώντας εξηγήσεις και διαβεβαιώσεις ότι θα πληρωθούν για τα ομόλογα που έχουν λήξει ή πρόκειται να λήξουν. Ενα σχέδιο σταδιακής εξόφλησης σε βάθος διετίας – 10% τώρα και δόσεις 10% ανά τρίμηνο- που τους παρουσίασε η εταιρεία μάλλον ενίσχυσε την ανησυχία και τον θυμό τους.

Καταγγελίες

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΜΒΟΥΚΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ: "ΓΡΑΜΜΑ" ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ !!!

 



Γράφει ο Γιώργος Βάμβουκας
Καθηγητής Οικονομικών και Οικονομετρίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών 
και υπεύθυνος του Τομέα Οικονομίας του Κινήματος “Ελεύθεροι Άνθρωποι”


Η σημερινή ανάλυση έχει ταυτόχρονα τεχνοκρατικό και πολιτικοοικονομικό χαρακτήρα και ενδεχομένως παρουσιάζει εισαγγελικό ενδιαφέρον. Η επιχειρηματολογία μας στηρίζεται στα στατιστικά δεδομένα των δύο πινάκων, καταδεικνύοντας ότι μετά το 2010 η Ελλάδα βρίσκεται σε κατάσταση μόνιμης χρεοκοπίας. Για να γίνει κατανοητή η άποψή μας, ότι, το παρόν κείμενο ενδέχεται να ενδιαφέρει τις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές θα πρέπει εν συντομία να σας εκθέσω το ακόλουθο νομικό ιστορικό.

Στις 10 Σεπτεμβρίου 2019 η κυρία Δ.Α. από την διοίκηση του ΟΠΑ (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) κοινοποίησε στα μέλη ΔΕΠ (Διδακτικό Ερευνητικό Προσωπικό) το εξής μήνυμα: «Σας προωθώ έγγραφο του Πταισματοδικείου Αθηνών, με το οποίο μας ζητούνται ονοματεπώνυμα Καθηγητών του Πανεπιστημίου μας, προκειμένου να κληθούν και να εξεταστούν ως μάρτυρες σχετικά με την οικονομική κατάσταση και τα μνημόνια. Παρακαλώ όπως ενημερώσετε σχετικά τα μέλη ΔΕΠ του Τμήματός σας και να μου κοινοποιήσετε μέχρι την Πέμπτη 12/9/2019, τα ονόματα όσων δύνανται και επιθυμούν να ανταποκριθούν στο ανωτέρω αίτημα».

Ειδικότερα, το έγγραφο του Πταισματοδικείου Αθηνών που είχε σταλεί σε όλα τα πανεπιστήμια της χώρας ανάφερε τα εξής: «Ενεργούντες προκαταρκτική εξέταση, σύμφωνα με την υπ αριθμόν Α1…..3, Α1….24 παραγγελία του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου, παρακαλούμε να μας γνωρίσετε ονοματεπώνυμα καθηγητών του Πανεπιστημίου σας προκειμένου να κληθούν και εξεταστούν ως μάρτυρες σχετικά με την οικονομική κατάσταση και τα μνημόνια.».

Ανταποκρινόμενος στο συγκεκριμένο μήνυμα της διοίκησης του ΟΠΑ έγραψα τα εξής: «Θετικά ανταποκρινόμενος στην κλίση των Εισαγγελικών Αρχών θα ήθελα να ενημερώσετε τον (την) αρμόδιο (αρμόδια) Πταισματοδίκη ότι με ιδιαίτερη ευχαρίστηση δέχομαι να εξεταστώ ως μάρτυρας σχετικά με την οικονομική κατάσταση και τα μνημόνια». Από την κυρία Δ.Α. έλαβα επιστολή στην οποία αναφέρεται ότι ήμουν ο μοναδικός καθηγητής του ΟΠΑ που εκδήλωσε ενδιαφέρον να καταθέσει στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές για την οικονομική κατάσταση της χώρας και τα μνημόνια. Μετά από μερικές μέρες και πιο συγκεκριμένα στις 30 Σεπτεμβρίου 2019 έδωσα κατάθεση στο αρμόδιο Προανακριτικό Γραφείο του Πταισματοδικείου Αθηνών, αναφορικά με τις επιπτώσεις των μνημονιακών οικονομικών πολιτικών στην εθνική μας οικονομία.

ΤΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΑΝΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ !!!

 



Από το protothema.gr


Είναι ένα επάγγελμα διαφορετικό από τα άλλα. Ο βουλευτής ασκεί δημόσια εξουσία, αλλά για περιορισμένο χρονικό διάστημα σύμφωνα με την εντολή που λαμβάνει από τους ψηφοφόρους. Το Ανώτατο Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας έχει αποφανθεί ότι ένας βουλευτής επιτρέπεται να διατηρεί την κανονική του επαγγελματική δραστηριότητα παράλληλα με τη θητεία του. Ασφαλώς δεν διαθέτει άπλετο χρόνο για κάτι τέτοιο, καθώς σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η κοινοβουλευτική δράση πρέπει να παραμένει «στο επίκεντρο» της καθημερινής δραστηριότητάς του. Είναι αξιοσημείωτο ότι βουλευτές που ασκούν το επάγγελμα του δικηγόρου, του οικονομολόγου ή του φοροτεχνικού συνεχίζουν μία παράλληλη επαγγελματική δραστηριότητα πιο συχνά από εκπροσώπους άλλων επαγγελμάτων (εκπαιδευτικοί, αστυνομικοί, ιδιωτικοί υπάλληλοι).

Η αποζημίωση του βουλευτή

Σύμφωνα με το άρθρο 48, παρ. 2 του Συντάγματος, ο βουλευτής δικαιούται μία αποζημίωση «εύλογη» που θα διασφαλίζει την οικονομική ανεξαρτησία του. Αυτό σημαίνει ότι οι απολαβές του πρέπει να επαρκούν, ώστε να μην έχει ανάγκη για επιπλέον εισόδημα. Οι αποδοχές των βουλευτών συνδέονται με εκείνες των ανώτερων δικαστικών λειτουργών και αναπροσαρμόζονται κάθε χρόνο. Σήμερα ανέρχονται σε 10.012,89 ευρώ μηναίως, μεικτά.

Σε αυτά προστίθεται μία αποζημίωση για έξοδα «που αφορούν τα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα», η οποία ανέρχεται σε 4.560,59 ευρώ μηνιαίως και είναι αφορολόγητη. Με αυτά τα χρήματα ο βουλευτής καλύπτει τα έξοδα για τη δεύτερη κατοικία του στο Βερολίνο, το πολιτικό γραφείο του στη γερμανική πρωτεύουσα και στην εκλογική του περιφέρεια, καθώς και τους συνεργάτες του. Το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο συνεδριάζει επί 20 εβδομάδες τον χρόνο και στο διάστημα αυτό η παρουσία του βουλευτή είναι υποχρεωτική. Μπορεί να χρησιμοποιεί υπηρεσιακό αυτοκίνητο, αλλά μόνο στο Βερολίνο, εντός πόλεως. Για τις υπόλοιπες μετακινήσεις προβλέπεται δωρεάν «πάσο» για τους Γερμανικούς Σιδηροδρόμους καθώς και κάλυψη των αεροπορικών εισιτηρίων, αλλά μόνο για ταξίδια που γίνονται «στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής του δραστηριότητας».

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ !!!

 



Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης
enikonomia.gr


Και ενώ η «αυλαία» έπεσε στη διαδικασία υποβολής φορολογικών δηλώσεων, ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την έκδοση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ: Φέτος πάντως θα είναι μια χρονιά «ειδικών συνθηκών» καθώς δεν θα είναι λίγοι εκείνοι που θα απαλλαγούν από την εξόφληση του φόρου, ενώ άλλοι θα κληθούν να πληρώσουν το μισό ποσό σε σχέση με πέρυσι. Υπάρχουν πάντως και εκείνοι που… δεν θα τους ενοχλήσει καν για ΕΝΦΙΑ η Εφορία.

Με τις προϋποθέσεις για φορο- εκπτώσεις να παραμένουν οι ίδιες με την προηγούμενη χρονιά, αρκετές χιλιάδες πολιτών θα συνειδητοποιήσουν ότι μετά τη δραματική συρρίκνωση των αποδοχών τους –ελέω αναστολών σύμβασης και όχι μόνον- θα βρεθούν δικαιούχοι σοβαρών εκπτώσεων ή ακόμη και απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ. Απαλλαγή θα έχουν και οι πυρόπληκτοι οι οποίοι –εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις-δεν θα λάβουν καν το εκκαθαριστικό του φόρου.

Ποιοι θα πληρώσουν... μισό ΕΝΦΙΑ

Τα κριτήρια για «ψαλίδι» 50% και για πλήρη απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ είναι σταθερά και έτσι θα καταστούν δικαιούχοι εργαζόμενοι που βρέθηκαν σε αναστολή σύμβασης εργασίας, ελεύθεροι επαγγελματίες με μειωμένο ή και μηδενικό τζίρο, όσοι κράτησαν κλειστές τις επιχειρήσεις τους με κρατική εντολή, όπως επίσης και ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν λάβει μειωμένα ενοίκια.
Ποιοι αποκτούν όμως δικαίωμα στην πλήρη απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ;
Δεν πληρώνουν ΕΝΦΙΑ, οικογένειες που είναι τρίτεκνες ή πολύτεκνες ή περιλαμβάνουν ανάπηρα άτομα κατά ποσοστά 80% και άνω, υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
α) Το «συνολικό ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα» του προηγούμενου έτους δεν έχει υπερβεί τις 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για τον ή τη σύζυγο και κάθε εξαρτώμενο μέλος και
β) Το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων στα οποία κατέχουν δικαιώματα πλήρους ή ψιλής κυριότητας ή επικαρπίας ο υπόχρεος υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, η σύζυγος και τα εξαρτώμενα τέκνα της οικογένειάς του δεν υπερβαίνει τα 150 τετραγωνικά μέτρα.

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΛΛΑ...ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΡΑΚΟ !!!


 

BLOOMBERG: Η ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΦΕΡΝΕΙ ΒΡΟΧΗ ΛΟΥΚΕΤΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΣΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ !!!

 



Επτά εταιρείες έχουν διακόψει τη λειτουργία τους από την αρχή της χρονιάς


Το ράλι στις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου προκάλεσε «μπλακ άουτ» σε δύο παρόχους ενέργειας στη Βρετανία, αναγκάζοντάς τους να βάλουν λουκέτο και να προστεθούν στη λίστα με τις εταιρείες που διέκοψαν τη λειτουργία τους υπό το βάρος των ανατιμήσεων. Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του Bloomberg, οι εταιρείες αυτές μετρούν πάνω από 500.000 πελάτες και είναι και τα τελευταία θύματα σειράς εταιρειών που έβαλαν λουκέτο, εν μέσω μιας περιόδου εκρηκτικών αυξήσεων στην ενέργεια σε ημερήσια βάση. Πάροχοι που δεν έχουν οχυρωθεί έναντι των μεταβολών που εμφανίζουν οι τιμές, μπορεί να καταλήξουν να πρέπει να αγοράσουν ενέργεια σε τιμές αρκετά πιο υψηλές σε σύγκριση με αυτές που πωλούν. Το Bloomberg μιλάει για την Utility Point, η οποία μετράει 220.000 πελάτες, αλλά και για την People’s Energy, η οποία προσφέρει υπηρεσίες σε περίπου 350.000 πελάτες.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η βρετανική ρυθμιστική αρχή ενέργειας (Ofgem), οι δύο πάροχοι γνωστοποίησαν ότι θα διακόψουν τη λειτουργία τους. Για τους πελάτες των δύο εταιρειών, η ρυθμιστική αρχή της χώρας αναμένεται να ανακοινώσει νέους παρόχους ώστε αυτοί να εξυπηρετηθούν. Υπενθυμίζεται ότι υπό το βάρος των ανατιμήσεων και της αβεβαιότητας που αυτές προκαλούν, η Pfp Energy αλλά και η Moneyplus Energy με συνολικά 94.000 πελάτες έβαλαν επίσης λουκέτο την περασμένη εβδομάδα. «Εάν και η Ogfem θα στρέψει τους πελάτες σε νέους παρόχους, με την αύξηση των χρεώσεων αυτό θα δημιουργήσει δυσκολίες», ανέφερε στο Bloomberg η Αντι Πρέντεργκαστ από το συνδικάτο GBM Union. Από την 1η Οκτωβρίου αναμένεται αύξηση στους λογαριασμούς ρεύματος για 11 εκατομμύρια νοικοκυριά, αφού η ρυθμιστική αρχή αύξησε το όριο της τιμής χρέωσης των παρόχων στους πελάτες για ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ: ΠΟΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΙΣΧΥΟΥΝ !!!

 



Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, όλες οι διαδικασίες στα Ανώτατα Δικαστήρια της χώρας αλλά και όλες οι διαδικασίες της Διοικητικής, Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης, θα λειτουργήσουν κανονικά σήμερα 16 Σεπτεμβρίου 2021.

Κατά την ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, «για την ασφαλή πρόσβαση στο χώρο της Δικαιοσύνης και για την απρόσκοπτη είσοδο στα δικαστήρια, τις εισαγγελίες, τα στρατιωτικά δικαστήρια, τα έμμισθα και άμισθα υποθηκοφυλακεία, καθώς και στα κτηματολογικά γραφεία και υποκαταστήματα του φορέα ”Ελληνικό Κτηματολόγιο” και στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών, δικαστικοί λειτουργοί, δικαστικοί υπάλληλοι, δικηγόροι, εργαζόμενοι, πολίτες, υποχρεούνται να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού ελέγχου για κορονοϊό COVID-19».

Οι υποχρεώσεις αυτές, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, «καταλαμβάνουν και ανηλίκους άνω των 12 ετών, ενώ οι ανήλικοι από 4 έως 11 ετών, δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) τελευταίου 24ωρου, στην οποία προβαίνει είτε οιοσδήποτε γονέας, ακόμα και μη έχων την επιμέλεια, είτε κηδεμόνας. Δεν απαιτείται φυσική παρουσία του γονέα ή κηδεμόνα».

Όμως, κατ’ εξαίρεση, αρκεί η επίδειξη δήλωσης αποτελέσματος self-test για αυτοδιαγνωστικό έλεγχο που έχει διενεργηθεί σε χρονικό διάστημα 24 ωρών πριν από την είσοδο των φυσικών προσώπων στις ως άνω υπηρεσίες, στις εξής περιπτώσεις:

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ !!! ΔΕΙΤΕ ΤΟ «ΕΛΛΑΔΑ, Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ !!!

 

ΕΚΛΕΒΕ ΕΠΙ 9 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ "ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ" ....ΖΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΧΛΙΔΗ !!!

 



Πρόκειται για την Αμάντα Ρις, η οποία καταδικάστηκε αρχικά και στη συνέχεια φυλακίστηκε. Η ίδια μετέφερε για χρόνια χρηματικά ποσά από το λογαριασμό του αφεντικού της. Μάλιστα, η ίδια έβαζε τα χρήματα στο δικό της λογαριασμό. Ο λόγος δεν ήταν άλλος από το να κάνει τη μεγάλη ζωή.

Η 34χρονη γυναίκα μητέρα τριών παιδιών καταδικάστηκε, επειδή έκλεψε περίπου 1 εκατ. στερλίνες. Έπιασε δουλειά σε μία κατασκευαστική εταιρεία με έδρα την πόλη Ράνκορν, στη βορειοδυτική Αγγλία το 2010 και μέχρι το 2019 μετέφερε χρηματικά ποσά στον λογαριασμό της.

Μάλιστα, η εταιρεία διαπίστωσε τι έκανε τον Νοέμβριο του περσινού χρόνου, την κατήγγειλε στην αστυνομία και ξεκίνησε έρευνα. Η έρευνα αποκάλυψε ότι η 34χρονη είχε κλέψει 980.673 στερλίνες. Η Ρις παραδέχθηκε την κλοπή των χρημάτων τον Μάρτιο του 2020 όταν παρουσιάστηκε από μόνη της στο αστυνομικό τμήμα, όπου και ανακρίθηκε από τους αστυνομικούς. Κρίθηκε ένοχη για επτά κατηγορίες που σχετίζονται με κλοπή και μία για ξέπλυμα χρήματος και καταδικάστηκε σε 5,5 χρόνια φυλακή στις 3 Νοεμβρίου(2020).

Ο αρχιφύλακας Φιλ Μπράουν που ήταν επικεφαλής της έρευνας για λογαριασμό της αστυνομίας του Ράνκορν:
SSL Certificates