.

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021

ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ: ΤΙ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΑΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ !!!




Το εγκεφαλικό επεισόδιο είναι σοβαρό περιστατικό και η αντιμετώπισή του καλύπτεται από όλα τα ασφαλιστήρια υγείας.

Θεωρείται έκτακτο περιστατικό που απαιτεί άμεση εισαγωγή σε νοσοκομείο διασωλήνωση σε μονάδα εντατικής θεραπείας ή νοσηλεία σε μονάδα αυξημένης φροντίδας καθώς και αξονικές και μαγνητικές τομογραφίες που θα δείξουν την έκταση της βλάβης.

Η ομάδα γιατρών νευρολόγος-νευροχειρουργός, παθολόγος, καρδιολόγος θα υποδείξουν ανάλογα με τη βαρύτητα του εγκεφαλικού αν ο ασθενής χρειάζεται άμεση εισαγωγή στο χειρουργείο ή θα αντιμετωπιστεί με φαρμακευτική αγωγή.

Όλα τα συμβόλαια υγείας, όλων των εταιρειών αποζημιώνουν δαπάνες νοσηλείας κατόπιν ενός εγκεφαλικού επεισοδίου σε Ελλάδα και Εξωτερικό, σύμφωνα με τις παροχές και τους όρους που αναγράφουν. Μάλιστα το εγκεφαλικό επεισόδιο δεν αναγράφεται στις ασθένειες με χρονική αναμονή κάλυψης ( τα έξοδα καλύπτονται 3μήνες έως 2 έτη μετά την έναρξη ισχύος του συμβολαίου) όπως το «ανεύρυσμα αγγείων εγκεφάλου ή καρδιοαγγειακά νοσήματα».

Η κάλυψη περιλαμβάνει τα έξοδα νοσηλείας επισκέψεις σε γιατρούς , εξετάσεις , έξοδα αποθεραπείας και αποκατάστασης σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης καθώς και κάλυψη της αμοιβής του φυσικοθεραπευτή αν οι θεραπείες γίνουν στο σπίτι.

Επιπλέον όλα τα συμβόλαια των εταιρειών, μαζί με το κυρίως συμβόλαιο υγείας δίδουν και μια ευρεία γκάμα ιατρικών παροχών-δώρων σε συνεργασία με ιδιωτικά νοσηλευτήρια, για να τα χρησιμοποιήσει ο ασφαλισμένος σε περίπτωση έκτακτου περιστατικού υγείας ή προγραμματισμένων επισκέψεων και εξετάσεων ή όπως και όποτε θέλει.

Σε περίπτωση που ασφαλισμένος, διαθέτει δημόσιο ταμείο, ή άλλο ιδιωτικό φορέα, και το χρησιμοποιήσει στα έξοδα νοσηλείας, συμπληρωματικά με το ιδιωτικό του ασφαλιστήριο, τότε λαμβάνει πίσω σε μορφή επιδόματος ένα χρηματικό ποσό (επίδομα ασθενείας) το οποίο διαμορφώνεται ανάλογα το ποσό κάλυψης του άλλου φορέα και την παροχή που προβλέπεται στο ασφαλιστήριό του.

Έπειτα από την έξοδό του από το νοσοκομείο, και ανάλογα τη βαρύτητά του περιστατικού, ο ασφαλισμένος μπορεί να χρειαστεί φροντίδα από φυσιοθεραπευτή, λογοθεραπευτή ή και παραμονή σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης, με σκοπό να βελτιωθεί η κατάστασή του.

Το ασφαλιστικό συμβόλαιο προβλέπει την κάλυψη των εξόδων φυσικοθεραπείας και αποκατάστασης. Αν η κατάσταση δε βελτιωθεί και ο ασφαλισμένος έχει κινητικές δυσκολίες, το συμβόλαιο προβλέπει σχετικό επίδομα και βοηθό ο οποίος θα αναλάβει τη φροντίδα του.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates