.

Σάββατο 1 Αυγούστου 2020

ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΑΜΟΙΒΗ 3.000€ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΖΗΜΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΟΥΖΕΛ ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ !!!


ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΑΜΟΙΒΗ 3.000€ !!!

Σε όποιον έχει τον χρόνο και την υπομονή να υπολογίσει με τους ενδεδειγμένους πολλαπλασιαστές την συνολική ζημία του ελληνικού ΑΕΠ και των δημοσίων εσόδων από το καρουζέλ της πράσινης ανάπτυξης, συνυπολογίζοντας σε αυτήν και το διαφορικό κόστος της ανεργίας και της μείωσης των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων που προκαλούν αυτές οι επενδύσεις, συγκρινόμενες με τον μέσο όρο των λοιπών χρηματοδοτούμενων ελληνικών επενδύσεων μέσης εντάσεως εργασίας.

Η TESLA ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ TESLA ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ;;;



H αμερικάνικη εταιρεία ξεκινά την άμεση διάθεση των μοντέλων της στη χώρα μας σε συνέχεια της πολιτικής «Κινούμαι Ηλεκτρικά»

Αναμένονται άμεσα, επίσημες ανακοινώσεις από την Tesla η οποία έρχεται στην Ελλάδα, σε συνέχεια του θετικού αντίκτυπου που έχει δημιουργήσει η κυβερνητική πολιτική και το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά». Η Tesla είναι η εταιρεία με τις περισσότερες πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων παγκοσμίως. Το δημοφιλές Model 3 ξεπέρασε πέρυσι παγκοσμίως τις 300 χιλιάδες πωλήσεις.

Το όνομα της το οφείλει στο εφευρέτη Νικόλα Τέσλα που διατύπωσε τις αρχές του εναλλασσόμενου ρεύματος και του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου. Η αμερικάνικη εταιρεία έχει τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση στο Χρηματιστήριο απ’ όλους τους κατασκευαστές αυτοκινήτων πάνω και από κολοσσούς όπως η Toyota, η Ford και η Daimler.

ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΑΘΩΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΤΤ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ !!!

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΠΛΙΩΤΑ
Ζήτησε να του αποσταλεί (όταν καθαρογραφεί) η δικαστική απόφαση που ελήφθη.





Την αναίρεση (την εξαφάνιση δηλαδή) της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που οδήγησε σε ναυάγιο τη δίκη για τα δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, θα εξετάσει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Ο κ.Βασίλης Πλιώτας ζήτησε να του αποσταλεί (όταν καθαρογραφεί) η δικαστική απόφαση που ελήφθη την περασμένη Δευτέρα με οριακή πλειοψηφία (2-1), με την οποία έπαυσε η ποινική δίωξη όλων των κατηγορουμένων για το βασικό αδίκημα της απιστίας (και κατ΄επέκταση και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα).

Παρά την αντίθετη άποψη της προεδρεύουσας του δικαστηρίου, οι δύο σύνεδροι έκριναν ότι ο ειδικός εκκαθαριστής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (η εταιρεία PQH) δεν κατέθεσε εμπρόθεσμα τη δήλωση που απαιτεί ο νέος Ποινικός Κώδικας για τους φερομένους ως παθόντες, ώστε να συνεχιστεί η ποινική διαδικασία για το αδίκημα της απιστίας σε βάρος τραπεζικού ιδρύματος που πλέον διώκεται μόνο κατ’ έγκληση και όχι αυτεπάγγελτα.

Ετσι, η ποινική δίωξη των κατηγορουμένων κηρύχθηκε απαράδεκτη και άπαντες απαλλάχθηκαν από τα κακουργήματα της απιστίας και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Η δίκη θα συνεχιστεί το Σεπτέμβριο μόνο για 5 από τους αρχικά 35 κατηγορουμένους καθώς μόνο αυτοί κάθονται στο εδώλιο και για απάτη.

Η παρέμβαση Πλιώτα

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ !!!



Ιστορική ύφεση στην Ευρωζώνη, στο "κόκκινο" η Ελληνική Οικονομία :

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ, ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ ΤΟΥ ΔΝΤ, ΠΟΛ ΤΟΜΣΕΝ !!!



Η ηγεσία του ΔΝΤ είχε ήδη από τις 3 Φεβρουαρίου ανακοινώσει τη συνταξιοδότηση του Πόουλ Τόμσεν στα τέλη Ιουλίου και την αποχώρησή του από τη θέση του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Ταμείου.


Συνταξιούχος είναι από σήμερα ο Πόουλ Τόμσεν, καθώς χθες ήταν η τελευταία του ημέρα ως επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. 

Παίρνει σύνταξη μετά από 38 χρόνια στο ΔΝΤ

Ο Δανός Τόμσεν σταδιοδρόμησε για 38 χρόνια στο Ταμείο. Με μεγάλη εμπειρία σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, ήταν ο αντιπρόσωπος του ΔΝΤ στη Σερβία, εγκατεστημένος στο Βελιγράδι για δύο χρόνια (1990-91), ηγήθηκε στη συνέχεια αποστολών στη Σλοβενία και στην ΠΓΔΜ έως το 1996, ήταν επικεφαλής της αποστολής στη Ρουμανία από το 1996 έως το 1998 και στη συνέχεια ανέλαβε τη Ρωσία, όπου ήταν επικεφαλής του γραφείου στη Μόσχα έως το 2004.

Ως αναπληρωτής διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ επόπτευε έως το 2010 τις ομάδες που ασχολούνταν με προβληματικές ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ισλανδία, η Ρουμανία, η Ουκρανία και η Σερβία. Από το ενεπλάκη με τις χώρες της ευρωζώνης που βρέθηκαν σε κρίση και κυρίως με την Ελλάδα. Από το Νοέμβριο του 2014 ήταν επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ WIRECARD: ΑΠΟ SUCCESS STORY ΕΓΙΝΕ Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ !!!



Της Ελίζας Τριανταφύλλου

Στα τέλη του Ιουνίου, μετά από επίμονα δημοσεύματα των Financial Times και την έρευνα που προκάλεσαν, η Wirecard, έως τότε success story του γερμανικού επιχειρείν, παραδέχτηκε την ύπαρξη της «μαύρης τρύπας» 1,9 δισ. ευρώ. Ο CEO της συνελήφθη και ο COO της είναι από τους πλέον καταζητούμενους ανθρώπους αυτή τη στιγμή.


H άνοδος

ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ !!!

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΣΥΛΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΦΕΡΝΕΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ !!!

ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΕΡΧΕΤΑΙ "ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ" ΔΙΑΤΑΓΩΝ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΣΤΟΥΣ ΚΟΚΚΙΝΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!

ΠΙΟ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2021 ΘΑ "ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ" FAST TRACK ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


ΚΡΥΟΣ ΙΔΡΩΤΑΣ ΛΟΥΖΕΙ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!



Σε θολά νερά οι τραπεζίτες λόγω των νέων «κόκκινων» δανείων από την πανδημία

Μακροβούτι σε …θολά νερά για τους τραπεζίτες και τα νέα «κόκκινα» δάνεια της πανδημίας.

Aν και οι τραπεζίτες ετοιμάζονται αυτές τις μέρες να φύγουν για διακοπές, το πρόβλημα -που έχει να κάνει με το ύψος των κόκκινων δανείων του κορωνοϊού- είναι στις αποσκευές τους.

Όμως η όποια πρόβλεψη για το πού θα διαμορφωθεί το ύψος τους είναι παρακινδυνευμένη καθώς είναι πολύ νωρίς ακόμα.

Διότι είναι πολλά τα δάνεια -ύψους 20+ δισ. ευρώ- που έχουν μπει σε καθεστώς moratorium και κάνουν χρήση των διευκολύνσεων και ελαφρύνσεων που προσφέρουν οι ελληνικές τράπεζες.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ: Η ΕΦΟΡΙΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ 250.000.000€ ΦΟΡΟΥΣ ΣΕ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΡΙΣΚΕΙ !!!




Μια απίστευτη και ανεξήγητη διαπίστωση προκύπτει από τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, σχετικά με τις επιστροφές φόρου, καθώς υπάρχει ένα κονδύλι άνω των 250 εκατ. ευρώ, το οποίο η Εφορία θέλει να το επιστρέψει, αλλά δεν βρίσκει τους δικαιούχους!

Μάλιστα, το συγκεκριμένο κονδύλι υπερβαίνει το 50% του συνολικού ποσού των εκκρεμών επιστροφών φόρου από τις ΔΟΥ. Ειδικότερα το σύνολο των εκκρεμών επιστροφών φόρου, στις 31 Μαΐου ήταν 498 εκατ. ευρώ. Από το ποσό αυτό, τα 333 εκατ. ευρώ είναι σε εκκρεμότητα άνω των 90 ημερών και τα 165 εκατ. ευρώ, δεν έχουν συμπληρώσει το τρίμηνο από τη ημερομηνία έκδοσης του Ατομικού Φύλλου Έκπτωσης (ΑΦΕΚ).

Όμως από τα αναλυτικά στοιχεία της ΑΑΔΕ προκύπτει ότι, ένα κονδύλι ύψους 263 εκατ. ευρώ ή το 52,8% του συνολικού ποσού προς επιστροφή, είναι «ορφανό». Δηλαδή οι μισές από τις εκκρεμείς επιστροφές φόρου, είναι στα… αζήτητα!

Όπως εξηγεί η ΑΑΔΕ, αφορά δηλαδή είτε φόρους για τους οποίους οι δικαιούχοι δεν έχουν προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά είτε δεν ανταποκρίνονται οι δικαιούχοι στις ειδοποιήσεις της εφορίας.

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

Ο ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ, Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ & ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ....ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ;;;



Αφήστε στην άκρη το lovestory που περιγράφεται γλαφυρά παρακάτω από το bankingnews και εστιάστε στα ερωτηματικά που γεννιούνται για το ακίνητο:


Σούσουρο και πολυποίκιλα σχόλια έχει δημιουργήσει το νέο lovestory στα πολιτικά και επιχειρηματικά πηγαδάκια ανάμεσα σε διευθύντρια προβεβλημένου υπουργού και ισχυρού διευθυντικού στελέχους μεγάλης τράπεζας. Σε τέτοιο βαθμό που το τελευταίο καιρό να συζητιέται πολύ περισσότερο από τον ίδιο τον επερχόμενο ανασχηματισμό.

Οι δυο τους γνωρίστηκαν μεταξύ τους μέσω ενός βουλευτή ο οποίος διατηρεί πολύ καλές σχέσεις και με τους δύο.Η Κυρία είχε βάλει μπρος να αγοράσει ένα σπίτι.Ο Κύριος, όντας υψηλόβαθμο στέλεχος τράπεζας και ασχολείται με το real estate (από τα κατασχεμένα που έχει η τράπεζα) θέλησε να βοηθήσει.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΞΕΚΙΝΑ Η ΑΠΟΕΠΕΝΔΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΧΣ ;;;



Το ΤΧΣ, η πρόσληψη της Société Générale και τα ερωτήματα


Τη Société Générale φέρεται να έχει προσλάβει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, χωρίς να είναι ξεκάθαρο το αντικείμενο του έργου που έχει αναλάβει ο γαλλικός όμιλος.

Όπως πληροφορείται ο Χαμαιλέων, η SocGen έχει ξεκινήσει τη διερεύνηση επιλεγμένων ξένων επενδυτών για το πώς βλέπουν το εγχώριο τραπεζικό σύστημα και αν θα τους ενδιέφερε να συμμετάσχουν ως -στρατηγικοί- επενδυτές στις τράπεζες.

Σε όσους επενδυτές ανταποκρίνονται, αποστέλλεται λεπτομερές ερωτηματολόγιο, το οποίο πρέπει να συμπληρώσουν, για να συνεχισθεί η διαδικασία.

ΤΟ ΤΤ, ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ, ΤΑ 200.000.000€ & Η "ΞΕΧΑΣΙΑΡΑ" PQH !!!




Διαβάστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του mononews.gr :


Οι ειδήσεις απο το δικαστικό ρεπορτάζ είναι καταιγιστικές.

Ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του ειδικού εκκαθαριστή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου που «ξέχασε» να καταθέσει στο δικαστήριο δήλωση για συνέχιση της ποινικής διαδικασίας σε βάρος όσων κατηγορούνταν για απιστία, θα αναζητήσει ο εισαγγελέας.

Το αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ενώπιον του οποίου εκδικάζεται εδώ και ενάμιση χρόνο η πολύκροτη υπόθεση με τα φερόμενα ως επισφαλή δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου της περιόδου 2008-2010.

Η PQH δηλαδή ο ειδικός εκκαθαριστής των ελληνικών τραπεζών που χρεοκόπησαν τα προηγούμενα χρόνια, δεν πρόλαβε ενώ είχε στην διάθεση της 4 μήνες, να δηλώσει «έγκληση» προκειμένου να συνεχιστεί η δίκη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Ένα απο τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της τελευταίας 50ετίας που σύμφωνα με το κατηγορητήριο «εξαφανίστηκαν» 208 εκατ. ευρώ που φέρονται να τα καρπώθηκαν 4-5 μεγάλοι επιχειρηματίες.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΝΟΘΕΥΜΕΝΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΑ ΠΟΥ ΑΠΕΣΥΡΕ Ο ΕΦΕΤ !!!


Ενώ επισημαίνονται ως εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα, είναι στην πραγματικότητα σπορέλαια τεχνητά χρωματισμένα, αγνώστου προέλευσης !!!

Διάφορα δίκτυα µη σύννομης διακίνησης νοθευμένων ελαιολάδων εντόπισε o Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, συνεχίζοντας τους ελέγχους για την προστασία των καταναλωτών και της αυθεντικότητας του ελληνικού ελαιολάδου.

Ειδικότερα, η Περιφερειακή Διεύθυνση του ΕΦΕΤ Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία µε τη Χημική Υπηρεσία Μακεδονίας - Θράκης (Υποδιεύθυνση Θεσσαλονίκης - Τμήμα Α') που διεξήγαγε τις χηµικές αναλύσεις, διαπίστωσε την εμπορία προϊόντων τα οποία, ενώ επισημαίνονται ως εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα, είναι στην πραγματικότητα σπορέλαια τεχνητά χρωματισμένα, αγνώστου προέλευσης.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τα νοθευμένα προϊόντα με τις εξής επωνυμίες: «ΟΡΜΥΛΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ», «ΦΥΣΙΚΟ ΑΠΌ ΤΗΝ ΣΗΤΕΙΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ», «ΚΡΗΤΗΣ», «ΕΛΙΑ ΚΑΙ ΛΑΔΙ» και «ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ».

O "ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ" ΕΙΝΑΙ "ΞΕΒΡΑΚΩΤΟΣ" !!!! ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΞΕΜΕΙΝΕΙ ΑΠΟ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ !!!!

ΟΠΟΤΕ ΤΑΪΖΕΙ "ΑΡΤΟΝ ΚΑΙ ΘΕΑΜΑΤΑ" ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΨΕΥΤΟΤΣΑΜΠΟΥΚΑΔΕΣ...
Υπό οικονομική κατάρρευση η Τουρκία !!!



Η κεντρική τράπεζα στηρίζει με δανεικά τη λίρα για να αποφύγει κατάρρευση, ενώ οι αναλυτές προβλέπουν νέα κρίση !!!

ν ώρα που η Τουρκία του Ερντογάν επιχειρεί να παίξει ρόλο περιφερειακής υπερδύναμης, η οικονομία της χώρας βρίσκεται στον «προθάλαμο» μιας σοβαρής συναλλαγματικής και οικονομικής κρίσης, όπως προειδοποιούν αναλυτές, καθώς οι αρχές της χώρας χάνουν τη «μάχη» της σταθεροποίησης του νομίσματος με συνεχείς και πανάκριβες παρεμβάσεις, ενώ οι αγορές αντιλαμβάνονται ότι πλέον η Τουρκία στηρίζει τη λίρα με δανεικά, αφού στην πραγματικότητα έχει εξαντλήσει τα συναλλαγματικά της αποθέματα.

Από τα μέσα Ιουνίου, οι τουρκικές είχαν καταφέρει να «νεκρώσουν» την αγορά συναλλάγματος, διατηρώντας την ισοτιμία του δολαρίου με τη λίρα σε πολύ στενό εύρος διακύμανσης γύρω από τα 6,85 δολ. Από τη Δευτέρα, όμως, η λίρα άρχισε να υποχωρεί σοβαρά και να πλησιάζει προς το κρίσιμο όριο των 7 λιρών/δολ., παρά το γεγονός ότι η κεντρική και οι κρατικές εμπορικές τράπεζες ξόδεψαν περισσότερα από 2,5 δισ. δολ. σε παρεμβάσεις υποστήριξης του νομίσματος.

Πολλοί αναλυτές προεξοφλούν ότι σύντομα η λίρα θα κάνει μια «βουτιά» που θα θυμίζει τα δραματικά γεγονότα του Αυγούστου 2018, όταν οι αιφνιδιαστικές κυρώσεις Τραμπ για την «ομηρία» του πάστορα Μπράνσον είχαν προκαλέσει μια απότομη υποχώρηση της λίρας κατά 30%, που βύθισε αργότερα στην ύφεση την Τουρκία. Αυτό που βλέπουν οι ξένοι αναλυτές είναι ότι η Τουρκία ουσιαστικά έχει ξεμείνει από συνάλλαγμα.

Σύμφωνα με τους Financial Times:

ΕΚΑΝΕ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΑΚΡΙΒΑ ΡΟΥΧΑ, ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ....LAMBORGHINI !!!



Τι μεταδίδει newsauto.gr :

Ένας άντρας από την Φλόριντα συνελήφθη και κατηγορείται για κατάχρηση δημόσιων επιδομάτων και δανείων που έλαβε για τον Κορωνοϊό.

Η απάτη αποκαλύφθηκε όταν ενεπλάκη σε ατύχημα με την Lamborghini Huracan, που αγόρασε.

Ο David T. Hines από το Μαϊάμι (στην Φλόριντα) κατηγορήθηκε, ότι καταχράστηκε κυβερνητικό πρόγραμμα Προστασίας Μισθών (κάτι σαν το δικό μας επίδομα των 800 ευρώ) για τον Covid-19 για να διασκεδάσει και να αποκτήσει πολλά και ακριβά αγαθά, όπως μία Lamborghini Huracan. Η παρανομία δεν αφορά το πως ξόδεψε τα χρήματα αλλά τοπως τα διεκδίκησε και τα απέκτησε.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, ο Hines υπέβαλε διάφορες αιτήσεις δανείων αρωγής (σε δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες) κάνοντας πολλές ψευδείς και παραπλανητικές δηλώσεις σχετικά με τα έξοδα μισθοδοσίας των εταιρειών του, για τα οποία χρειαζόταν τα χρήματα. Ο 29χρονος, αντί να υποβάλει αίτηση για την κάλυψη περίπου 200.000 δολαρίων, των μηνιαίων επιχειρηματικών του εξόδων, υπέβαλε τέσσερις αιτήσεις μέσω της Bank of America απαιτώντας συνδυασμένα μηνιαία έξοδα ύψους 4 εκατομμυρίων δολαρίων για να πληρώσει 70 υπαλλήλους. Τρεις από τις τέσσερις υποβολές εγκρίθηκαν και η κυβέρνηση σύντομα πραγματοποίησε την πρώτη από τις τρεις προγραμματισμένες καταθέσεις 3.984.557 δολαρίων στην Bank of America.

ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ...ΠΡΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ !!!

Η 2η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑ...ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ...
Για να μην νομίζουν ορισμένοι ότι η αδυναμία αυτή είναι συγκυριακή λόγω κορωνοϊού !!!


Διακοπές μπορεί να αξίζουμε αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε και να τις κάνουμε! Σύμφωνα με έρευναπου πραγματοποίησε η κοινοτική στατιστική υπηρεσία Eurostat, το 2019 - πριν δηλαδή την υγειονομική κρίση του κορωνοϊού - το 49% των Ελλήνων δήλωσε ότι δεν έχει το διαθέσιμο εισόδημα για να κάνει διακοπές μιας εβδομάδας. 

Πρόκειται για τη δεύτερη χειρότερη κατάσταση των νοικοκυριών στην Ευρώπη, μετά τη Ρουμανία (54%), με το μέσο όρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση να υπολογίζεται στο 29%.

ΤΕΛΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ-ΦΙΑΣΚΟ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ 1ης ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ !!!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
Μετά από έναν χρόνο της πλατφόρμας, μέχρι στιγμής μόλις 1.818 δανειολήπτες έχουν αποδεχθεί τις ρυθμίσεις των τραπεζών από τις συνολικά 2.761 προτάσεις ρύθμισης !!!
Παράλληλα, από Δευτέρα ξεκινά το πρόγραμμα επιδότησης στεγαστικών κορωνο-πληκτων ως προσωρινό χάπι πριν την σφαγή του επερχόμενου Νέου Πτωχευτικού. Πρόκειται για μια 9μηνη επιδότηση δόσεων με ανα τρίμηνο μειούμενη επιδότηση και με παγίδες την αποδοχή όλων των παράνομων χρεώσεων των τραπεζών και υποχρέωση συνέπειας στην αποπληρωμή των δανείων μετά το τέλος της επιδότησης για 6-18 μήνες, αλλιώς γίνεται το σύνολο της επιδότησης απαιτητό από την εφορία !!!



Τι μεταδίδει το cnn.gr :

Τίτλοι τέλους για την προστασία της πρώτης κατοικίας πέφτουν σήμερα, καθώς είναι η τελευταία ημέρα υποβολής των αιτήσεων για εξασφάλιση προστασίας με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.

Με βάση το καθεστώς που ξεκίνησε πέρυσι τον Ιούλιο και λήγει σήμερα, υποβλήθηκαν στη σχετική πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους μόλις 5.275 αιτήσεις νοικοκυριών προς τράπεζες και διαχειριστές δανείων.

Συνολικά, 2.761 προτάσεις ρύθμισης χρέους έχουν δοθεί από τις τράπεζες και διαχειριστές δανείων και εκκρεμεί η ετοιμασία των υπολοίπων, με προθεσμία τον έναν μήνα από τη λήψη της αίτησης του πολίτη. Από αυτές 1.818 προτάσεις ρύθμισης έχουν ήδη αποδεχθεί οι δανειολήπτες και εκκρεμεί η αποδοχή των 943 υπολοίπων. Επίσης σε 1.754 πολίτες έχει ήδη εγκριθεί η κρατική επιδότηση.

Από τη Δευτέρα 3 Αυγούστου η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους θέτει σε παραγωγική λειτουργία την πλατφόρμα του προγράμματος - γέφυρα, που προβλέπει την επιδότηση των «πράσινων» και «κόκκινων» δανείων με υποθήκη την πρώτη κατοικία, για όσους επλήγησαν αποδεδειγμένα από τον κορωνοϊό.

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΝΑ ΠΕΤΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ !!!

ΑΓΡΙΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ ΤΩΝ FUNDS ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ !!! ΠΗΡΑΝ ΤΖΑΜΠΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ & ΖΗΤΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΟ 100% !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ !!! ΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


ΖΗΜΙΩΘΕΝΤΕΣ ΑΣΠΙΣ: ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟ 7% ΤΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ !!!




Το ποσό των 20 εκατ. ευρώ ή το 7% των απαιτήσεών τους, που προσεγγίζουν τα 300 εκατ. ευρώ, θα λάβουν ως προκαταβολή από το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής 30.000 ζημιωθέντες της «Ασπίς Πρόνοια», οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται στην κατάσταση των δικαιούχων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική διάταξη, που περιλαμβάνεται στο φορολογικό νομοσχέδιο, «η προκαταβολή προβλέπεται να χορηγείται άπαξ, με την κατάθεση (μεταφορά) του οικείου ποσού σε ειδικό ελεύθερο λογαριασμό της εκκαθάρισης, που θα ανοιχθεί αποκλειστικά προς το σκοπό διενέργειας προσωρινών διανομών προς τους νόμιμους δικαιούχους απαιτήσεων από ασφαλίσεις ζωής, εξαντλώντας την υποχρέωση του Εγγυητικού Κεφαλαίου».

Όπως ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, με την επίμαχη διάταξη αντιμετωπίζεται – κατά τον βέλτιστο εφικτό τρόπο – το 10ετές πρόβλημα των ζημιωθέντων του ασφαλιστικού Ομίλου «Ασπίς Πρόνοια».

«Το Εγγυητικό Κεφάλαιο έχει αυτή τη στιγμή στο ταμείο του, από τις εισφορές του κάθε ασφαλισμένου, περί τα 60 εκατ. ευρώ. Δεδομένου, λοιπόν, ότι στα περίπου 10 χρόνια από την κατάρρευση της Ασπίδας οι ζημιωθέντες έχουν λάβει ένα 9% (όσοι είχαν ασφαλιστήρια συμβόλαια του κλάδου 1) και ένα 5% εκείνοι με unit linked προϊόντα έναντι των απαιτήσεών τους, θα μπορούσε η καταβολή να ήταν μεγαλύτερη, ίσως και διπλάσια», τονίζει στο ΝΜ ο νομικός σύμβουλος του Συλλόγου Ζημιωθέντων της «Ασπίς Πρόνοια», κ. Σωκράτης Παπαχατζής, για να προσθέσει:

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ: ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΤΑΙΝΙΩΝ, ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΤΛ. ΜΕ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ !!!




Το νέο σύστημα θα πιάνει αμέσως τις παράνομες ιστοσελίδες που επιστρέφουν με νέα διεύθυνση

Τέλος στις ιστοσελίδες που αναπαράγουν παράνομα μουσική, ταινίες, σειρές κ.α. επιχειρεί να βάλει η νέα νομοθετική ρύθμιση που έφερε το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ) εκτιμώντας ότι η διαδικτυακή πειρατεία αποτελεί ένα μείζον πρόβλημα που απαιτεί άμεση λύση. Δεδομένου ότι με το προγηγούμενο καθεστώς δεν υπήρξε ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος, κρίθηκε αναγκαία η ύπαρξη ενός νέου σχεδίου το οποίο θα προστατεύει ουσιαστικά τα προϊόντα πνευματικής ιδιοκτησίας και θα καθιστά δύσκολη την παράνομη αναπαραγωγή τους.

Μέχρι προσφάτως υπεύθυνη γι' αυτό το κομμάτι ήταν η Επιτροπή για την Διαδικτυακή Προσβολή της Πνευματικής ιδιοκτησίας η οποία, ωστόσο, είχε δικαίωμα να παρέμβει, μόνο κατόπιν συγκεκριμένης καταγγελίας και όπως αποδείχτηκε αναποτελεσματικά. Τον περασμένο Νοέμβριο, για παράδειγμα, η αρμόδια επιτροπή έριξε μαύρο σε δεκάδες δημοφιλείς ιστοσελίδες παράνομης αναπαραγωγής ταινιών ορίζοντας, μάλιστα, και πρόστιμο ύψους 850 ευρώ για κάθε επιπλέον ημέρα παράνομης λειτουργίας. Οι διαχειριστές των εν λόγω σάιτ, ωστόσο, βρήκαν εύκολα λύση, καθώς μέσα στις επόμενες ημέρες, επέστρεψαν δριμύτεροι σε άλλες ηλεκτρονικές διευθύνσης.

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

ΚΟΡΩΝΟ-ΣΟΚ: ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η PIZZA HUT !!! 180 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ !!!

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ 16 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
Η Pizza Hut στην Ελλάδα αποφάσισε ότι η δραστηριότητα της αλυσίδας δεν είναι πλέον βιώσιμη και κατά συνέπεια πρέπει να διακοπεί, συνεπώς κλείνουν από σήμερα και τα 16 καταστήματά της στην χώρα.





«Η εταιρεία έκανε μεγάλες προσπάθειες όλα τα προηγούμενα χρόνια για να επιστρέψουν τα καταστήματα σε θετικούς ρυθμούς λειτουργίας και ανάπτυξης» επισημαίνουν στο ΑΠΕ - ΜΠΕ πηγές κοντά στην εταιρεία και συνεχίζουν: «Συγκεκριμένα, τα τελευταία 12 χρόνια και παρά τα συνεχή χρόνια οικονομικών ζημιών επένδυσε 23 εκατομμύρια ευρώ για την ανάπτυξη της αλυσίδας στην Ελλάδα ενώ παράλληλα την τελευταία δεκαετία δημιούργησε και διασφάλισε περισσότερες από 450 θέσεις εργασίας. Δυστυχώς, όμως, η πανδημία του κορoνοϊού, η οποία δημιούργησε μια κρίση πρωτοφανή στη χώρα μας και διεθνώς, έπληξε βαριά τον κλάδο της εστίασης και οδήγησε στην επιδείνωση των υφιστάμενων δυσχερειών και στην αδυναμία αναστροφής του αρνητικού κλίματος. Το κλείσιμο καταστημάτων της Pizza Hut στην Ελλάδα εξαιτίας του lockdown, οδήγησε σε σημαντικές απώλειες - πολλαπλασιάζοντας τις ήδη υπάρχουσες επιχειρηματικές και οικονομικές προκλήσεις. Συνεπώς, το όλο εγχείρημα κατέστη μη βιώσιμο και οποιεσδήποτε περαιτέρω ενέργειες θα ήταν καταδικασμένες σε αποτυχία».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «το φαινόμενο δεν εντοπίζεται μόνο στην Ελλάδα, πριν λίγες μέρες πτώχευσε η NPC International, μία από τις μεγαλύτερες δικαιοδόχους (franchisees) της Pizza Hut στην ΗΠΑ, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού, που προστέθηκαν στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα της εταιρείας. Αξίζει σημειωθεί ότι η πίτσα ως προϊόν σε Ελλάδα και διεθνώς πλέον διατίθεται από πολλαπλά σημεία πώλησης (στην Ελλάδα από φούρνους μέχρι σουβλατζίδικα) με αποτέλεσμα ο ανταγωνισμός να είναι price-driven και τα προϊόντα premium κατηγορίας να βρίσκονται σε εξαιρετικά μειονεκτική θέση».

ΕΡΕΥΝΑ PICODI: ΤΟΣΑ ΛΙΤΡΑ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΣΟ ΜΙΣΘΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!



Έρευνα της Picodi υπολόγισε πόσα λίτρα βενζίνης μπορεί αγοράσει κάποιος σε διάφορες χώρες του κόσμου με τον μέσο μισθό.


Συγκεντρώνοντας δεδομένα σχετικά με τις τιμές της βενζίνης το πρώτο εξάμηνο του 2020, η Picodi υπολόγισε πόσα λίτρα βενζίνης μπορείτε να αγοράσετε σε διάφορες χώρες του κόσμου με τον μέσο μισθό.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, σε ευρωπαϊκό επίπεδο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Ελβετία και το Λουξεμβούργο αναδεικνύονται πρωταθλήτριες χώρες όσον αφορά στην καλύτερη τιμή βενζίνης προς ένα μέσο μισθό. Συγκεκριμένα η μέση αμοιβή, σε αυτές τις χώρες επιτρέπει στους πολίτες τους να αγοράσουν 3.795 και 3.320 λίτρα βενζίνης αντίστοιχα. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Δανία με 2.484 λίτρα.

Στην Ελλάδα, με έναν μέσο μισθό οι καταναλωτές μπορούν να αγοράσουν 632 λίτρα βενζίνης με τη χώρα να καταλαμβάνει τη 32η θέση στη σχετική λίστα. Στην τελευταία θέση βρίσκεται η Αλβανία με 239 λίτρα βενζίνης.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΠΑΕΙ ΡΕΚΟΡ ΣΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ...ΑΚΤΙΝΙΔΙΩΝ !!!



Η Ελλάδα έχει ήδη καταγράψει φέτος ρεκόρ όλων των εποχών στις εξαγωγές ακτινιδίων ενώ συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 5 κορυφαίες χώρες όσον αφορά στην παραγωγή.


Στις κορυφαίες θέσεις παγκοσμίως όσον αφορά στην παραγωγή ακτινιδίων κατατάσσεται η Ελλάδα ενώ η χώρα μας καταρρίπτει φέτος το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και στις εξαγωγές.

Όπως επισημαίνει στο insider.gr o Γιώργος Πολυχρονάκης, Ειδικός Σύμβουλος-εκπρόσωπος του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής, Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών INCOFRUIT-HELLAS τη φετινή περίοδο που ολοκληρώνεται στο τέλος Αυγούστου, η παραγωγή ακτινιδίων στην Ελλάδα αναμένεται ότι θα φτάσει τους 290.000 τόνους. Η Ελλάδα η οποία με βάση τα στοιχεία του 2018 βρισκόταν στην 5η θέση μετά τις Κίνα, Ιταλία, Νέα Ζηλανδία και Ιράν στην παραγωγή ακτινιδίων, εκτιμάται ότι σύμφωνα στοιχεία του 2019 θα ανέβει στην 4η θέση. Μάλιστα όπως σημειώνει ο κ. Πολυχρονάκης η επόμενη χρονιά αναμένεται ακόμη καλύτερη με την παραγωγή να εκτιμάται στους 310.000 - 320.000 τόνους.

Ρεκόρ όλων των εποχών στις εξαγωγές ακτινιδίων

ΕΛΛΗΝΙΚΟ: Ο ΛΑΤΣΗΣ ΠΟΥΛΑ...ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΣΠΙΤΙΑ & ΕΜΠΟΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ !!!

ΨΑΧΝΕΙ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΘΑ...ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΟΥΝ
Με σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα της η Lamda Development αναζητά αγοραστές τόσο για τα ακίνητα όσο και για τους εμπορικούς χώρους που θα αναπτύξει εντός της έκτασης του Ελληνικού !!!




Την πώληση κατοικιών αλλά και εμπορικών χώρων από τα σχέδια.... στο project του Ελληνικού ξεκίνησε η Lamda Development.

Με σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα της η εταιρεία αναζητά αγοραστές τόσο για τα ακίνητα όσο και για τους εμπορικούς χώρους που θα αναπτύξει εντός της έκτασης του project.

Η σχετική φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αγορά ακινήτων, αφορά τρεις τύπους κατοικιών: μονοκατοικία, διαμέρισμα και διαμέρισμα σε πύργο κατοικιών.

Όσον αφορά τις τιμές πώλησης, η τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο των κατοικιών στα Νότια προάστια και πέριξ του Ελληνικού αγγίζει τις 8.000 ευρώ.

Ωστόσο, η Lamda έχει ορίσει στο business plan της ως ελάχιστη τιμή το ποσό των 3.500-4.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, εξαιρουμένων των κατοικιών που θα αναπτυχθούν στο παραλιακό μέτωπο και που οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα κυμαίνονται στα 10.000 ευρώ το τετραγωνικό.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ PQH ΠΟΥ ΞΕΧΑΣΕ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΕΓΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΤΤ !!!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΛΑΔΙ ΟΛΟΙ(ΣΧΕΔΟΝ) ΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ
Όλο το χρονικό της υπόθεσης.





Ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του ειδικού εκκαθαριστή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου που «ξέχασε» να καταθέσει στο δικαστήριο δήλωση για συνέχιση της ποινικής διαδικασίας σε βάρος όσων κατηγορούνταν για απιστία, θα αναζητήσει ο εισαγγελέας.

Το αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ενώπιον του οποίου εκδικάζεται εδώ και ενάμιση χρόνο η πολύκροτη υπόθεση με τα φερόμενα ως επισφαλή δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου της περιόδου 2008-2010.

Η κατά πλειοψηφία απόφαση των δικαστών που ελήφθη την περασμένη Δευτέρα, να παύσει η ποινική δίωξη όλων των κατηγορουμένων για το βασικό αδίκημα της απιστίας και κατ’ επέκταση και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, συνοδεύτηκε από την απόφαση τους να αποστείλουν αντίγραφα της δικογραφίας στον εισαγγελέα, σύμφωνα με το άρθρο 38 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, προκειμένου για τις δικές του ενέργειες σε βάρος των διοικούντων την εταιρεία PQH.

Η εταιρεία που ανέλαβε ως ειδικός εκκαθαριστής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου το 2013, όταν ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας του από την Τράπεζα της Ελλάδος, κρίθηκε ότι κατέθεσε στο δικαστήριο εκπρόθεσμη δήλωση συνέχισης της ποινικής δίωξης των κατηγορουμένων για το αδίκημα της απιστίας, με αποτέλεσμα το δικαστήριο να κηρύξει απαράδεκτη τη δίωξη τους για αυτή την κατηγορία.

Είναι ενδεικτικό ότι πλέον από τους αρχικά 35 κατηγορουμένους για τα δάνεια του Τ.Τ., η δίκη θα συνεχιστεί το Σεπτέμβρη μόνο για 5 εξ αυτών που αντιμετωπίζουν τη μοναδική κατηγορία που απέμεινε: της απάτης.


«Οι ευθύνες του ειδικού εκκαθαριστή»

ΚΟΡΩΝΟ-ΣΟΚ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ: 320 ΔΙΣ ΟΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ Α΄ 5ΜΗΝΟ ΤΟΥ 2020 !!!



Η πανδημία της Covid-19 στοίχισε 320 δισεκατομμύρια δολάρια σε απολεσθέντα έσοδα για τον τουριστικό τομέα παγκοσμίως, από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάιο, όπως εκτιμά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού.

Το ποσό αυτό είναι υπερτριπλάσιο των απωλειών που κατέγραψε ο διεθνής τουρισμός κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του 2009, ανέφερε ο Οργανισμός αυτός που υπάγεται στον ΟΗΕ και εδρεύει στη Μαδρίτη.

Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάιο, ο αριθμός των διεθνών τουριστών μειώθηκε κατά 56% (σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019), ποσοστό που αντιστοιχεί σε 300 εκατομμύρια επισκέπτες.

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ: ΜΕΡΙΔΙΟΥΧΟΣ-ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΑΝΕΙ ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ 12 ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΩΝ !!!




Εφετείο Δωδεκανήσου: Επανεξετάζεται αγωγή εις βάρος 12 εντεταλμένων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου

Ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Δωδεκανήσου με έφεση κατά 12 εντεταλμένων της υπό εκκαθάριση Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου για την ακύρωση της υπ’ αρίθμ. 179/16.3.2020 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, με την οποία απορρίφθηκε αγωγή του με την οποία διεκδικείται αποζημίωση από αδικοπραξία αλλά και για ηθική βλάβη προσέφυγε ένα εκ των ιδρυτικών μελών της τράπεζας.

Η εξέταση της έφεσής του έχει ήδη προσδιοριστεί για την 15η Ιανουαρίου 2021.

Ο ενάγων ισχυρίστηκε στην αγωγή του ότι από το έτος 1996, κατέχει σημαντικό αριθμό συνεταιριστικών μερίδων.

Τον μήνα Δεκέμβριο του έτους 2008, με την ευκαιρία της τότε αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου, απέκτησε, 856 συνεταιριστικές μερίδες (ήδη μετά τη διαίρεσή τους – split – 3424).

Είχε λάβει δάνειο ύψους 111.000 ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν οι επιχειρηματικές δραστηριότητες της εταιρείας του, ενώ ως εγγυητές είχαν συμβληθεί ο ίδιος και η σύζυγός του.

ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΠΕΤΟΥΝ ΤΟΝΟΥΣ ΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ & Η ΧΩΡΑ ΕΙΣΑΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ !!!




Κραυγή αγωνίας από τους παραγωγούς του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσαράς


Την άμεση παρέμβαση του κράτους, εκφράζοντας την απόγνωσή τους, ζητούν - μέσω της “ΚΡΗΤΗ ΤV” και της εφημερίδας “Νέα Κρήτη” - οι παραγωγοί της Μεσαράς, που λόγω της κρίσης του κορωνοϊού και της ανέχειας των καταναλωτών, σε συνδυασμό από την άλλη με τις συνεχιζόμενες εισαγωγές ξένων κηπευτικών, τα προϊόντα τους μένουν στα αζήτητα. Μάλιστα, τα καρπούζια είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα, καθώς παραμένουν στα χωράφια άκοπα, μέχρι που καταστρέφονται και οδηγούνται για ζωοτροφές.Αυτό που ζητούν οι παραγωγοί της Μεσαράς δεν είναι άλλο από το να λάβει η κυβέρνηση όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να μπορέσουν να επιβιώσουν μέσα σ’ αυτές τις δύσκολες συγκυρίες!

Η κατάσταση γίνεται διαρκώς και πιο τραγική. Ήδη τις τελευταίες μέρες έχουν μείνει απούλητοι χιλιάδες τόνοι κηπευτικών στη Μεσαρά, με τους παραγωγούς να βλέπουν τον κόπο των τελευταίων μηνών να βρίσκεται στα αζήτητα. Όπως τονίζουν οι αγρότες της περιοχής, τα πράγματα οδηγούνται από το κακό στο χειρότερο και δεν είναι καθόλου μα καθόλου ενθαρρυντικό γι’ αυτούς και τις οικογένειές τους να βλέπουν την παραγωγή τους να γίνεται ζωοτροφή και στην τσέπη τους να μην μπαίνουν χρήματα. Κι όλα αυτά, φυσικά, για προϊόντα με πολύ μεγάλο κόστος παραγωγής, που τους αποθαρρύνει και ως προς τις νέες καλλιεργητικές τους δραστηριότητες.

Αναλυτικότερα, ο αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσαράς Νίκος Μπορμπουδάκης τόνισε χθες στην “ΚΡΗΤΗ ΤV” ότι «το πρόβλημα είναι πάρα πολύ μεγάλο στην περιοχή μας. Μιλάμε για όλη την γκάμα των προϊόντων, όπως κολοκύθια, μελιτζάνες, καρπούζια, πεπόνια και αγγούρια. Δυστυχώς μένουν χιλιάδες τόνοι απούλητοι. Φανταστείτε ότι οι αγρότες τα πετάνε. Και πάνε οι κτηνοτρόφοι και φορτώνουν τα αγροτικά τους αυτοκίνητα και τα μεταφέρουν για ζωοτροφές στα ζώα τους»...

Στο ερώτημα γιατί συμβαίνει όλη αυτή η άσχημη κατάσταση, ο Νίκος Μπορμπουδάκης λέει συγκεκριμένα ότι «δεν υπάρχει αγοραστική ικανότητα στους καταναλωτές. Με τον κορωνοϊό, εξάλλου, είχαμε και το θέμα με τις κλειστές ταβέρνες και τα ξενοδοχεία, όπου θα διοχετεύαμε πολλά από αυτά τα προϊόντα. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Και δεν μπορούν οι άνθρωποι πλέον να ξανακαλλιεργήσουν στη νέα καλλιεργητική περίοδο»...

ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!


Σε μεγένθυση:

Η ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Α.ΛΙΝΟΥ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ: ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ 1.000 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ !!!




Έρχεται υποχρεωτική χρήση μάσκας και στους δημόσιους χώρους ;;;


Προβληματίζει τους ειδικούς η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας, με τα αστικά κέντρα να είναι αυτά που τους ανησυχούν ιδιαιτέρως. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η καθηγήτρια επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, εξέφρασε την ανησυχία της από την αύξηση των κρουσμάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και τη διασπορά σε όλη σχεδόν τη χώρα και τόνισε ότι με τα μέτρα που ελήφθησαν θα περιοριστούν.

Η κ. Λινού προειδοποίησε ότι αν δεν πάρουμε μέτρα σε λίγες εβδομάδες, θα μιλάμε για χίλια κρούσματα. “Μπορεί να φαίνεται ότι είναι ελάχιστα τα κρούσματα στο σύνολο, δηλαδή πχ 150 κρούσματα στην Αττική, με πληθυσμό 4 εκατ., να ακούγονται λίγα, αλλά το καθένα από αυτά τα κρούσματα μπορεί να έχει πίσω του και καμιά δεκαριά ασυμπτωματικά κρούσματα που επίσης είναι ενεργά και μπορούν να μεταδώσουν τη νόσο. 


ΠΡΟΣΟΧΗ: ΕΤΣΙ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!




Αυξάνονται τα κρούσματα ηλεκτρονικής απάτης με τελευταίο το περιστατικό όπου αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Ηράκλειο της Κρήτης, είδε τις οικονομίες της, περίπου 9.000 ευρώ, να εξαφανίζονται εν ριπή οφθαλμού όταν χάκερ κατάφερε και μπήκε στον τραπεζικό λογαριασμό της και επί μιάμιση ώρα, μετέφερε χρήματα, ανενόχλητος.

Για το θέμα αυτό μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο πρόεδρος του διεθνούς ινστιτούτου κυβερνοασφάλειας, Μανώλης Σφακιανάκης.


Δείτε το βίντεο:

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

ΝΕΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΥΠΑΙΞΕΡΕΣΗΣ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ !!!

ΘΑ ΚΑΤΣΕΙ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΣΤΙΣ 2/9 ΓΙΑ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ ΥΨΟΥΣ 470.000€
Ο ίδιος φέρεται να ανέφερε στους προϊσταμένους του, ότι προχωρούσε σε υπεξαιρέσεις για να τζογάρει !!!



Στις 2 Σεπτεμβρίου θα εκδικαστεί η υπόθεση της κατ΄εξακολούθηση υπεξαίρεσης στην Εθνική Τράπεζα Κω αντικειμένου μεγαλύτερου των 120.000 ευρώ.

Ειδικότερα, στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων θα καθίσει ο 57χρονος ταμειολογιστής της τράπεζας, καθώς του αποδίδεται ότι κατά το χρονικό διάστημα από 21 Μαΐου 2012 μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου 2014 και σε ημερομηνίες που δεν εξακριβώθηκαν επακριβώς, ενώ ήταν τραπεζικός υπάλληλος και με την ιδιότητά του αυτή υπηρετούσε στην Εθνική Τράπεζα ως προϊστάμενος ταμειολογιστών, στα καθήκοντα του οποίου ανάγονταν η έκδοση, σύνταξη και τήρηση των εγγράφων κινήσεως των λογαριασμών των πελατών της τραπέζης, δηλαδή βιβλιαρίων καταθέσεων, πάσης φύσεως λογαριασμών (προθεσμιακών, ταμιευτηρίου), καρτελών, ηλεκτρονικών εγγράφων κινήσεως των λογαριασμών, κατά πάγια, δε, τακτική του άνω καταστήματος ασχολείτο με τις πράξεις που αφορούσαν σε προθεσμιακούς και καταθετικούς λογαριασμούς, έχοντας την επιμέλεια της ταμειακής διακίνησης των χρηματικών συναλλαγών της τράπεζας, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι λόγω της ως άνω υπαλληλικής του ιδιότητας διενεργούσε εγχρήματες συναλλαγές, αφού προέβαινε σε παράνομες αναλήψεις από λογαριασμούς πελατών με τη χρήση ανυπόγραφων παραστατικών πελάτη (συνολικά 151.000 ευρώ), αλλά και χρηματικών ποσών που του είχε, εμπιστευθεί η τράπεζα λόγω της προαναφερόμενης υπαλληλικής του ιδιότητας (συνολικά 319.031,92 ευρώ) αφαιρούσε και ιδιοποιείτο παράνομα τα χρηματικά αυτά, ποσά, που κατείχε λόγω της προαναφερόμενης υπαλληλικής του ιδιότητας και επωφελούμενος αυτής και με τις ενέργειες του αυτές, στο ως άνω χρονικό ιδιοποιήθηκε παρακρατώντας παράνομα το ποσόν συνολικά των 470.031,92 ευρώ.

ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ: ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΕΒΙΩΣΑΝ !!!




Ποια είναι η διαδικασία για τους κληρονόμους

Σε «αναμμένα κάρβουνα» κάθονται περίπου 1.000.000 κληρονόμοι περισσότερων από 400.000 θανόντων και θανουσών συνταξιούχων μέσα στην περίοδο 2016-2019, για το αν και πως θα λάβουν τα αναδρομικά που επιδίκασε το ΣτΕ στους κύριους δικαιούχους! 

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να δοθούν τα αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους, αλλά για την ώρα παραμένει αδιευκρίνιστο το τι θα γίνει με όσους απεβίωσαν μέσα στην τελευταία 5ετια. Προφανώς η διαδικασία δεν θα είναι αυτόματη, άρα οι κληρονόμοι θα πρέπει να επικαλεστούν την νομοθεσία για κατοχυρώσουν το κληρονομικό δικαίωμα τους στα αναδρομικά.

Νομικοί κύκλοι υποστηρίζουν πως για τους συνταξιούχους που απεβίωσαν χωρίς να έχουν προσφύγει δικαστικά μέχρι την ημερομηνία του θανάτου τους οι κληρονόμοι διατηρούν το δικαίωμα διεκδικήσεως των αναδρομικών μέχρι την ημερομηνία θανάτου του συνταξιούχου. Στις περιπτώσεις που η σύνταξη δεν έχει μεταβιβαστεί σε σύζυγο, ή τέκνα του θανόντος, τότε το δικαίωμα αναδρομικών περνάει στους νόμιμους κληρονόμους (συγγενείς δεύτερου, τρίτου βαθμού ή άλλα πρόσωπα που αναφέρει η διαθήκη) υπό τον όρο ότι έχουν κάνει αποδοχή κληρονομιάς στα περιουσιακά στοιχεία που κατέλειπε ο θανών. Για το δικαίωμα είσπραξης θα πρέπει να έχουν απαραίτητα την αποδοχή κληρονομιάς.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΦΕΡΝΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΟΥΣ ΖΗΜΙΩΘΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΣΠΙΣ !!!




H Ενεργοποίηση του Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζωής δίνει Ανάσα & ελπίδα στους Ζημιωθέντες του Ομίλου ΑΣΠΙΣ. 

Το ΔΣ του Συλλόγου Ζημιωθέντων από την Ασπίς Πρόνοια εξέδωσε Δελτίο Τύπου που αναφέρει:

« Η επικείμενη κατάθεση της τροπολογίας για την ενεργοποίηση του Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζωής, μαζί με το φορολογικό νομοσχέδιο, αποτελεί ένα εξαιρετικά χαρμόσυνο νέο για τους βάναυσα παραμελημένους επί 11 χρόνια ζημιωθέντες του Ομίλου Ασπίς Πρόνοια.

Ταυτόχρονα αποτελεί δικαίωση του σοβαρού, υπομονετικού και συστηματικού αγώνα του Συλλόγου μας ο οποίος επί σειρά ετών προασπίζεται τα αυτονόητα δικαιώματα όλων των ζημιωθέντων του Ομίλου Ασπίς και φυσικά θα συνεχίσει να το κάνει.

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΔΙΟΔΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ !!!




Διόδια σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και για όλα τα οχήματα θέλει να επιβάλλει η Γερμανία σύμφωνα με ένα έγγραφο που αποκάλυψε το Reuters. Ειδικότερα ο Γερμανός υπουργός Μεταφορών Andreas Scheuer στοχεύει να αλλάξει τα δεδομένα στις μεταφορές αλλά και στις μετακινήσεις των Ευρωπαίων πολιτών επιβάλλοντας διόδια όχι μόνο στη χώρα του αλλά και σε ολόκληρη την ΕΕ κατά τη διάρκεια της προεδρίας τους στην ΕΕ!

Μέσα σε οκτώ χρόνια, σχεδόν όλα τα οχήματα (αυτροκίνητα, φορτηγά, ημιφορτηγά) που κινούνται στους αυτοκινητόδρομους, συμπεριλαμβανομένων των φορτηγών, λεωφορείων και των αυτοκινήτων, θα πρέπει να πληρώσουν διόδια, σύμφωνα με το σχέδιο της Γερμανίας για την τοποθέτηση διοδίων σε όλη την ΕΕ.

«Όσον αφορά τα κράτη μέλη που έχουν ήδη θεσπίσει σύστημα χρέωσης διοδίων ή άλλων Τελών χρέωσης σε όλα τα οχήματα θα πρέπει να εξαιρέσουν τα πούλμαν και τα λεωφορεία», αναγράφει το σχέδιο της Γερμανικής κυβέρνησης. Αυτό περιλαμβάνει η επίσημη πρόταση της Γερμανίας που έχει αναλάβει την προεδρία της ΕΕ από την 1η Ιουλίου και θα διαρκέσει έως τα τέλη του 2020.

ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!



Σε μεγένθυση:

50.000 ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΟΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ !!!

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ...ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ-ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ !!!




Τι αποκαλύπτει το mononews.gr :


Στην δημιουργία ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας μέσω της οποίας θα μπορούν να επιλύονται εργατικές διαφορές εργοδοτών και εργαζομένων προχωράει για πρώτη φορά η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Mononews», ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης θα ενεργοποιήσει αύριο 30 Ιουλίου το «e-συμφιλίωση» μέσω της υφιστάμενης πλατφόρμας του πληροφοριακού συστήματος ΕΡΓΑΝΗ.

Τα ενδιαφερόμενα μέρη, όπως συνδικαλιστικές οργανώσεις εργαζομένων, οργανώσεις εργοδοτών κάθε βαθμίδας, θα μπορούν εύκολα και γρήγορα να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση στο δικτυακό τόπο https://simfiliosi.yeka.gr, ακολουθώντας τις αναλυτικές οδηγίες για τον τρόπο υποβολής των αιτήσεων.

ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΧΑΜΗΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΙ ΤΟ 2021 Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!


Σε μεγένθυση:

Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΛΟΓΙΑ !!! ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ....


ΚΟΡΟΪΔΟΛΟΓΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΚΑΤΟΙΚΙΑ !!! ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΑΚΑ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!

ΤΟΥΣ ΠΗΡΕ ΞΑΦΝΙΚΑ Ο ΠΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΑΝ ΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!
Όχι άλλο κάρβουνο....



Είναι οι ίδιοι βουλευτές που νομοθέτησαν το νέο ΚΠολΔ, τους Ηλεκτρονικούς Πλειστηριασμούς, τον Κώδικα Δεοντολογίας ΤτΕ, τον Συνεργάσιμο Δανειολήπτη & τους Στρατηγικούς Κακοπληρωτές, τα Funds, τις Εταιρείες Διαχείρισης & τις χαριστικές πωλήσεις Κόκκινων Δανείων, την απαγόρευση της πώλησης των κόκκινων δανείων στους δανειολήπτες, τις Ηλεκτρονικές Πλατφόρμες 1ης Κατοικίας & Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών που χαρίζουν τις περιουσίες των δανειοληπτών στις τράπεζες, την κατάργηση του Νόμου Κατσέλη, την κατάργηση της Προστασίας της 1ης Κατοικίας την 31/12/2019, κλπ ... κλπ .... 


Τροπολογία για την προστασία της πρώτης κατοικίας κατέθεσαν 69 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Με την προτεινόμενη τροπολογία διευρύνεται το πλαίσιο του νόμου ενώ προσδιορίζεται ρητά η αυτοματοποιημένη διαδικασία υπολογισμού των δόσεων της ρύθμισης.

"Σήμερα και ενώ η πανδημία του κορονοϊού δεν έχει πλήρως αντιμετωπιστεί με την ελληνική οικονομία να εισέρχεται σε μια περίοδο βαθιάς ύφεσης που θα φέρει χιλιάδες επιχειρήσεις και νοικοκυριά στα πρόθυρα "ασφυξίας", είναι απαραίτητο να υπάρξει ένα διευρυμένο πλαίσιο για την προστασία της κύριας κατοικίας το οποίο θα εκτείνεται χρονικά μέχρι το τέλος του 2020 ενώ θα περιλαμβάνει αυξημένη κρατική επιδότηση για τους δανειολήπτες εκείνους που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες", αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως εξάλλου υπογραμμίζουν, η προτεινόμενη τροπολογία καθίσταται κάτι παραπάνω από αναγκαία αφού από τα μέχρι σήμερα στοιχεία που έχουν δημοσιευθεί από την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης του Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ), 4.755 αιτήσεις έχουν υποβληθεί και διαβιβαστεί στις τράπεζες, από αυτές οι 2.449 έχουν μετατραπεί σε προτάσεις ρύθμισης χρέους και έχουν αποσταλεί σε δανειολήπτες, ενώ έχουν γίνει αποδεκτές μόνο 1.546 προτάσεις και εκκρεμεί η αποδοχή των υπολοίπων 903. "Από τα παραπάνω νούμερα διαπιστώνεται ότι η προβλεπόμενη διαδικασία για την προστασία της κύριας κατοικίας δεν προχωράει με ικανοποιητικούς ρυθμούς ενώ η ανταπόκριση των ελληνικών τραπεζών μπορεί να χαρακτηριστεί και ως ένα βαθμό υπονομευτική αφού καταγράφεται σχετική απροθυμία στην υποβολή τελικών προτάσεων ρύθμισης προς του δανειολήπτες", σημειώνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Με την προτεινόμενη τροπολογία διευρύνεται, όπως τονίζουν, το πλαίσιο του νόμου ενώ προσδιορίζεται ρητά η αυτοματοποιημένη διαδικασία υπολογισμού των δόσεων της ρύθμισης, και τα σημεία που αλλάζουν είναι τα εξής:

ΓΑΛΛΙΑ: ΤΟ ΕΝΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΛΟ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΣΚΑΣΟΥΝ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΡΩΝΟ-ΚΑΝΟΝΙΑ !!!



Υπό πτώχευση πολλές γαλλικές εταιρείες λόγω πανδημίας


Σειρά πτωχεύσεων σε αλυσίδες καταστημάτων ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει η Γαλλία, δεν άντεξαν το χτύπημα του κορωνοϊού. Πρόκειται για μάρκες που από χρόνια έχουν μπει στην ζωή των Γάλλων, όπως η Courtepaille με 187 εστιατόρια και 3000 εργαζόμενους ή μάρκες ένδυσης, όπως η Halle, με 850 καταστήματα και 5500 εργαζόμενους.

Ίδια τύχη και για την αλυσίδα ρούχων Camaieu, ενώ τα υποδήματα André με παράδοση αιώνα, κήρυξαν ήδη πτώχευση. Δεν πρόκειται για οικογενειακές επιχειρήσεις. Το κοινό τους γνώρισμα είναι ότι τις διαχειρίζονται ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια, τα οποία συχνά αλλάζουν χέρια με αγοραπωλησίες.

Στόχος είναι το όσο δυνατό μεγαλύτερο κέρδος

ΣΤΟΝ ΠΛΗΡΗ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ MOTOR OIL Ο ΟΜΙΛΟΣ ALPHA !!!





Ολοκληρώθηκε στις 27 Ιουλίου η συναλλαγή για την απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου επί των εταιριών Alpha Δορυφορική Τηλεόραση ΑΕ (λειτουργεί και εκμεταλλεύεται τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA), ALPHA ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ Α.Ε. (λειτουργεί και εκμεταλλεύεται τον ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA 98,9 στην Αττική) και ALPHA ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΚΡΟΝΟΣ Α.Ε. (λειτουργεί και εκμεταλλεύεται τον ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA 96,5 στη Θεσσαλονίκη) από τη MEDIAMAX HOLDINGS LIMITED.

Σημειώνεται ότι η Mediamax Holdings είναι 100% θυγατρική της Motor Oil.


Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

ΒΟΜΒΑ ΕΚΤ: ΑΦΗΝΕΙ ΑΝΟΙΚΤΟ ΘΕΜΑ ΝΕΩΝ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!




Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) επέκτεινε σήμερα έως το τέλος του έτους τη σύστασή της προς τις τράπεζες της Ευρωζώνης να μη διανέμουν μερίσματα, ενώ παράλληλα δίνει στις τράπεζες περισσότερο χρόνο για να χρησιμοποιούν τα «μαξιλάρια» κεφαλαίων και ρευστότητας που έχουν, ώστε να τις βοηθήσει να αντιμετωπίσουν τον οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας του κορονοϊού.

 Η ΕΚΤ ανέφερε ότι οι τράπεζες μπορούν να αντεπεξέλθουν σε ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων, αλλά κάλεσε τις Αρχές να είναι έτοιμες να παρέμβουν και να αποτρέψουν μία πιστωτική κρίση, ακόμη και με ανακεφαλαιοποιήσεις.

Συγκεκριμένα, ο κορυφαίος επόπτης των τραπεζών της Ευρωζώνης επέκτεινε την απαγόρευση διανομής μερισμάτων κατά δύο μήνες, έως την 1η Ιανουαρίου, και σύστησε στις τράπεζες να είναι εξαιρετικά συγκρατημένες όσον αφορά τα μπόνους που δίνουν, ενώ σημείωσε ότι θα επανεξετάσει τις αποφάσεις αυτές στο τέταρτο τρίμηνο του έτους. 

Επέτρεψε, επίσης, στις τράπεζες να χρησιμοποιούν το μαξιλάρι ρευστότητάς τους έως το τέλος του 2021 και το συνολικό μαξιλάρι κεφαλαίων τους έως το τέλος του 2022. «Όλα τα εποπτικά μέτρα και δράσεις μας στοχεύουν και θα συνεχίσουν να στοχεύουν στο να διασφαλίσουν ότι ο τραπεζικός τομέας μπορεί να παραμείνει ανθεκτικός και να στηρίζει την οικονομική ανάκαμψη με μία επαρκή προσφορά πιστώσεων», δήλωσε ο επικεφαλής της τραπεζικής εποπτείας της ΕΚΤ, Αντρέα Ενρία.
SSL Certificates